A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

:lol: :lol: :lol: Figyelitek a vonalzómat? 30. :!: ennek örömére elkezdem csinálni a babakuckót. megyek is, majd még jövök!

DURCA! Riszáld magad egy kicsit azon a bulin, hátha sikerül elkezdeni azt a szülést!!! És minden elismerésem, hogy te ilyenkor még képes voltál arra a szakdolira!!! Csillagosötös lesz!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Gratula Durca a szakdogához! Biztos nagy megkönnyebbülés!
Nagyot nevettem azon, hogy a férjed mit vett Mankának :lol:
Nálunk is ez lenne tuti, ha lányunk lenne akkor is távirányítású autót és vasutat kapna, de Kolos mázlista :wink:

Képzeljétek este nem volt vér és a széklete is rendben volt reggel...le is kopogom..kopppkoppp!
marcsim

Durca!
Nagyon ügyi vagy,gratula!

Marcsim!
Örülök,hogy rendeződött a helyzet,és megnyugodtál!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Cukorfalat! Sajnálom, hogy Vida doki nem tudott vállalni, de szerintem Tóth dokival is jól jársz. Mellesleg korrekt volt Vidától, hogy előre szólt, mintha augusztusban ért volna váratlanul, hogy nem tudja levezetni a szülésed.
Szerintem egyébként mentalitás kérdése, hogy ha orvost vált valaki, akkor kórházat is kell-e? Én elég csendes és visszafogott vagyok, de azt hiszem, ha ragaszkodnék egy kórházhoz nem érdekelne, mit gondol az az orvos, akit faképnél hagytam... Persze ezt mindenkinek magának kell tudni.
Nekem kb. 6 hetesen volt az első UH és akkor már hallottuk a szívhangot! Te mikor mész először?

Marcsim! Ijesztő lehetett a vér a pelusban, de örülök, hogy rendeződött! Mi egyszer úgy jártunk, hogy Marci már állt a kiságyban és addig bohóckodott, hogy beverte az ínyét az ágy szélébe... dőlt belőle a vér én meg bepánikoltam... szerencsére nem lett komolyabb baj!

Tünde! Bene tök aranyos, hogy ilyen türelmesen végigvárja a tornádat... Marci szerintem szétordítaná magát, annyira anyás :?

Valaki kérdezte, hogy állunk a karácsonnyal... Hát én olyan felemás állapotban vagyok, van akinek már be van csomagolva és van akinek még ki sem találtam...

Ja és nagyon irigykedem, akik babaszobát rendeznek.... és gratula a szakdolgozatokhoz... Én életemben eddig kettőt írtam, de elképzelni sem tudom, hogy lehet ezt hormongőzös várandósan v. gyerek mellett... Ügyik vagytok!

Ildikó
Vendég

Marcsim! Nagyon jó, hogy rendeződik a horrorügy! Te pánikoltál?! Nagyon higgadtan viselted, örülök, hogy jobban vagytok. Az én férjem is a terepasztalokat nézte, amikor még azt hittük, hogy Emma. Mióta kiderült, hogy Benedek, azóta megnyugodtam. :wink:

Durca-haver! Én is elcsodálkozom rajtad, hogy nem szültél meg eddig... :lol: Teljesen hiperaktív vagy. ŐSZINTÉN GRATULÁLOK a szakdolgozathoz!!! Most, hogy mentálisan "leengedhetsz", szerintem tuti előbújik Boróka. Nagyon-nagyon izgulok értetek! Annyira hiszem, hogy rendben lesztek... Nem tudom, honnan veszem, de ezt érzem. Babaszoba... hm. Hétvégén kiderül. Az ágyikó 55x112 cm, ennél kisebbet már ki sem találhattunk volna. :shock: Ha kész, küldök képet. Büszke vagyok arra, hogy a 31 nm-es lakásban sikerül Beninek "lekeríteni" önálló felségterületet. Aztán majd meglátjuk, hol érzi a legjobban magát. :D

Hajrá Mikulásbuli!
vbea

Gabboka, gratula a 30. héthez!!! Ilyenkor mondtam azt Vidának, hogy finisben vagyunk! :lol:
vbea

Sziasztok!
Ildi! A türelmesség nem Bene jellemzője mindig, bár ma fél órát vártunk a vasúti sorompónál újpesten, és vígan végigbírta. A tornára meg 6 alkalom hosszú üvöltés árán szokott be, de ennek nagyon örülök, mert így más megőrzőkben is ott tudom megint hagyni.

mtunde

Bea, ha jól emlékszem Te voltál aki rendelt már a dm-től naptárat, vagy nem jól emlékszem?
Milyen lett, érdemes velük foglalkozni?

Lassan el kéne kezdeni a karácsonyi rendeléseket, hihetetlen, hogy már holnap december!
marcsim

Sziasztok!

Én is sajnálom, hogy nem tudott a Vida vállalni, de hát ez van. Szerintem a Tóth doki is aranyos lesz. Ha estleg mégis más orvost választanék, akkor is maradok a kútvölgyinél, mert ez a legszimpatikusabb kórház nekem.

Szertenék megint kérdzeni tőletek: Szerintek az normális, hogy nekem szinte semmilyen terhességi tüntetem nincs? Nem feszül a mellem, nem érzékeny. nem vagyok sem kívános, sem rosszul nem vagyok. Sőt nem vagyok álomkóros sem. Szerintetek ez baj? Már kezdek rémeket látni. Kérlek nyugtassatok meg.

Egyébként nagyon szépek a babák a fórumon. mindig csodálattal nézem őket.
cukorfalat

Sziasztok,

Durca,
gratulálok, hogy túl vagy rajta! Nem semmi ez így kisbabát várva és
"nagy babát" nevelve! :D

Cukorfalat,
még nagyon az elején vagy, és szerintem előfordulhat, hogy a tünetek csak fokozatosan alakulnak ki. Annyira egyénre sőt terhességre szabott ez a dolog.
Nekem volt álomkórom, de a 2. és 3. hónapban. Az 4. vagy 5. hónapig én sem híztam 1 kilót sem, és attól kezdve emelkedett a súlyom... 14 kilóig meg sem álltam :lol:
Olyan, hogy most azonnal eztz meg azt ennék nem volt, de volt ami nagyon jól esett. (pl. mandarin) Meglátod, hogy fogsz örülni tavasszal az eperszezonnak :lol:
Szép estét!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!
Már megint csak bekukk..., de a pocakosokkal akarom megosztani az alábbi levelet. Az nlc-n találtam egy kismama írt a minisztériumba és válaszoltak is neki. Ez egy kicsit megnyugtathat még minket, akik június elött szülünk, azt', h igaz-e majd meglátjuk......Az utolsó bekezdést nem mínősítem :twisted: :twisted: , már " kicsit" kiborít, h szándékosan szítják az orvos ellenes hangulatot.

Durca "haver"( már ha nem sértelek meg!),
nagy-nagy gratula a szakdogához!
Most lazíts!

Itt a levél:

Tisztelt Asszonyom!

A Kormány tervei szerint a jövőben akkor kell a szülő nőnek – ún. részleges térítési díjként – kifizetnie a szülés OEP-finanszírozási költségeinek 30 %-át (de maximum 100 ezer forintot), ha nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint ellátására kötelezett, illetve az ezen kívül választható két másik kórház valamelyikébe megy szülni. Ha ezek valamelyikébe megy, akkor csak abban az esetben kell fizetnie, ha nem a munkarend szerinti orvost választja.

A részletszabályok kidolgozása még folyamatban van, de a tervek szerint a hatályba lépéstől számított 6 hónapig még nem kell alkalmazni ezt a szabályt, ha a biztosított a törvény hatályba lépését megelőzően már igénybevett ellátáshoz kapcsolódó további ellátást vesz igénybe ugyanannál a szolgáltatónál. Tehát ha valaki terhesgondozásra ugyanahhoz a szakorvoshoz jár, akinél szülni fog, akkor nem kell majd fizetnie a szülésért, amennyiben az a törvény hatálybalépését követő 6 hónapon belül történik.

Egyben arról is szeretném tájékoztatni, hogy a bevezetni tervezett részleges térítési díj nagyságrendje nem haladja meg a szülészorvosok által erkölcstelenül és jogellenesen kért / elfogadott hálapénz összegét. Az egészségügyi tárca szándékai szerint a betegek által részleges térítési díjként fizetendő összegeket a kórházaknak részben az orvosok és nővérek juttatásainak növelésére kellene fordítaniuk.
Budapest, 2006. november 27.

Tisztgészségügyi Minisztérium
Miniszteri Kabinet -
Kommunikáció, Tájékoz-
Tatás, Civil Kapcsolatok, Érdekegyeztetés
Ügyintézőnk:
Kaszásné/KPO
Ikt. szám:
21958-2/2006-0012TCOelettel,

Dr. Rádai Tamás
osztályvezető :twisted: :twisted:

Mindenkinek Pusz
Durca, Barimami, Györgyi:HAJRÁ!!!!!!!!!

Judit
barnama

Jó reggelt Lányok!

Most olvastam a Judit által bemásolt levelet és eszembe jutott, hogy mia helyzet a szülésznőkkel? Hiszen ha fogadunk egy szülésznőt, az elv ugyanaz, mint amikor felkérünk egy orvost a szülés levezetésére. Viszont eddig én sehol nem hallottam, nem olvastam a szülésznőkről, vagy csak én vagyok lemaradva? De ha ebben a témában sehol nem említik őket, lehet, hogy szülésznők lesznek azok a bizonyos kiskapuk, mmhh? :roll: :roll:

Kép
ildi35

Jó reggelt!

Én is hallottam valamit fél füllel a kórház témáról, kismamák,van remény!!!

Jube!
A brendon decemberi akciója között van az etetőszék,ha még érdekel!

Mindenki jól van? Pocakosok?

Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Még itt vagyok,de durran az agyam: a szomszédasszony tegnap megszült,egyszerre voltunk kiírva.
Fájások sehol,de néha úgy érzem,mintha belülről lefelé préselődvenyílna szét a méhszájam..húha...szóval,akinek volt jóslófájása vgy hasonló,nyugtasson már meg,hogy ez már az lesz :roll: :twisted:

Köszönöm mindenkinek a gratulációt,igazság szerint rutinos vagyok,ez már a 3.szakdolgozatom a felsőoktatásban és szerintem ez sikerült a legjobban.Nem volt fárasztó,főleg,úgy,hogy Manka nincs itthon napközben.Tuti,hogy kettővel már nem tudtam volna megcsinálni,kíváncsi vagyok az államvizsgára,az március elején lesz :roll: :roll:

Megyek ma CTG-re,meg utána az anaszteziológushoz...a doki azt írta a papírra,hogy sectiót tervezünk.Hát én nem tervezek sectiót!!!!!!

ja,TÜNDE!

Szerintem a dokim egyszerűen csak túl akar lenni rajtam,minél kisebb kockázattal,ezért találta ki,hogy nem lehet túlhordani.Miért ne lehetne??
úgyhogy,bízva bízz!!!

VBEAHAVER!!Mindenképpen küldj képet!! egyébként a férjem tök jó ajándékokat szokott venni a gyereknek,illetve rám bízza,de ez a kalózkard..kibújt belőle a kisfiú..
tegnap még kendőt is kötött és az egyik szemét is eltakarta
:roll: :roll: a gyerek elsőzör csak nézett,majd reszektni kezdett:-)),mert ugye ők mindent kézpénznek vesznek...majd a férjem megkérdezte: nagyon fiús ez a játék? brrr......

MONACS BANYA!
Bocs,hogy nem hívtalak,de tegnap is egész nap úton voltam.milyen a tejcsi bogyó?

TI tudtátok,hogy van olyan gyerekharisnya,mint a felnőtt nőknek?mármint 15 danos,meg 20,meg ilyenek...beájultam,vettem 2-őt mankának.

vajon györgyi megszült-e már??

megyyek csajok,mert innen vidékről soká tart beérni a főfaluba,no meg addig sütni kéne egy kis sütit a holnapi buliba...
csók
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Durca, azt hiszem jó úton haladsz a nyilalással a szülés felé!
Nekem ilyesmi a legvégén volt, mikor a Kisasszony fészkelődött a szülőcsatornába! Nagyon drukkolok, hogy minden természetes úton történjen!

Ez a levél... Már nem is fűzök hözzá semmit! Végülis milyen rendesek, hogy nem egy, hanem akár három!!!!! kórház közül is választhatunk! :x :twisted:

Lua tegnap nagyon nyűgös volt. Helyesebben már egy- két napja ez van! De fog még sehol. Pedig szegénykém tegnap is egész este úúúúgy sírt!
Milyen furcsa, hogy egy gyereknek sokkal alőbb kell megismerkednie a szenvedéssel, mint a boldogsággal- örömmel!

Na jó, nem filozofálgatok!

Vica, Orsi, Jube, Masni!!!!!
Hol vagytok??

Finishelőknek drukk- drukk- drukk!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!!!

Durca, én úgy tudom, hogy császár után nem lehet indítani, tehát ahhoz hoyg természetes szülés legyen magátol kell e gyermeknek elindulnia.
Hétfőn én is voltam ctg-n, meg egy uccsó UH-on. Szerintem bazi nagy a gyerek, a hasam is nagyobb mint eddig bármikor. Doki bácsi szerint nyugodtan szülhetek, én még a szerdai télapó ünnepságre el akarom vinni a kicsilányomat, aztán áldásom rá.
Ja, egy hete befordult nagyfejü gyermekem, úgyhogy az ügyeletet is megjártam, iszonyat furcsa volt az egész, még nem is fogtam fel, hogy lassan megint szülni fogok.
És Tóth doki volt az ügyeletes. Öszintén??? Nagyon kedves volt és ami a legfontosabb, hogy nagyon finoman vizsgált. Anno, még az elsővel kifogtam egy olyan ügyit, akinél azt hittem ott maradok a széken. A táblát elnézve nincs kismamája közöttünk, amin a történtek után nem lepődöm meg. Más is húzta már a száját rá. Szóval Tóth doki, jó doki.

Réka
Vendég

Szia RÉKA!

Azt tudom,hogy nem lehet indítani,de abban nem vagyok biztos,hogy nem lehet túlhordani a babát.hiszen hajszál pontosan nem is lehet megmondani,hogy mikortól beszélünk túlhordásról,főleg,hogy nálam ugye dec.21-et mutatott mindig az uh,mint a szülés várható időpontját.
no,mindegy,szeretnék már túl lenni rajta,bár a nagy bábák azt mondják nem túllenni kell rajta,hanem megélni..
bánom én,csak jöjjön!!!!
no,tényleg megyek.

durca
no

Kép

Kép
durca

Cukorfalat!
Nekem kb a 8. héttől jöttek az émelygéses tünetek a 13. hétig. Álítólag az egész attól van, hogy a szervezet egy idő után telítőik a terheshormonokkal, és ha ezt nem bírja, akkor émelyeg. Ezért nem is tuti, hogy fogsz émelyegni, de ha igen, az még hátra van! Az álmosság is kb akkor volt. Kívánós inkább a végén voltam, de nem adott dolgot kívántam meg, hanem VALAMIT ennem kellett. (ez persze kilókban meg is látszik rajtam azóta is! :) E most már dolgozok rajta! :) (mondjuk 15 hóbnap után nem árt :))

Dóra! Bene sem akkor sírt a foga miatt, amikor kijött, hanem jóval alőtte. Biztos az ínyét nyomja ilyenkor, és a kibújása már nem fáj.

Marcsim! Én tavaly rendeltem naptárat. Jó most leadni, mert a karácsonyi hajrában már nem vállaták :( Most még simán. És nekem bejött a minősége. És hát egyszerű volt, hiszen dm-be amúgy is jártunk, így könnyen beszereztük.

Durca, szerintem fogsz te szülni nemsokára!!! És remélem is, mert akkor majd rád hivatkozok :D

mtunde

Jóreggeltcsajok!

A Barnama által bemásolt levelet én is olvastam a nlc-n! hurrá! ...és, ma azt hallottam reggel a tv2 híradóban, hogy mivel még nem tisztázott véglegesen, melyek lesznek a súlyponti kórházak, és hány ágy van melyik kórházban stb....adddig nem tudják bevezetni "sajnos" a ránk is vonatkozó óriási reformot, és aszonta a bemondó még, hogy legalább fél éves csúszás lesz ezzel a dologgal.
Na mit szóltok Vbea, Ancsa? :lol: :lol: :lol:
Durca, neked hajrá ezerrel!

Marcsi, én is befostam volna, ha vért látok...bbbrrrr, de örülök, hogy semmi gond!

Cukorfalat , nyugi! Lesznek majd olyan tüneteid, hogy ihaj! Persze mindenkinél máshogy zajlik a terhesség, de nem fog elmaradni a hatása. Én pl. ha visszagondolok, kb. a 10.héten kezdődtek a "másnapossági" tüneteim. Nem hánytam, csak nagyon rosszul voltam, émelyegtem, az édességre rá sem bírtam nézni. Szóval talán két hétig voltam másnapos :lol: , aztán még jó darabig inkább csak azért ettem sokszor keveset, hogy jobban legyek, nem azért, mert kívántam volna bármit is. Most bezzeg 2pofára zabálom a csokikát, és minden mást.
Mikor teszel fel vonalzót?

ciniciniRéka! Meg lehet kérdezni, ki volt az a durva doki?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

SZiasztok lányok!
Nagyjából visszaolvastam a múlt hetet.
Mi túlvagyunk egy hányós víruson (péntek-szombat), leányzó lefogyott hatvan dekát, kiáll az összes bordája, és nem akar enni semmit. Kicsit ki vagyok akadva, és elfáradtam, főleg lelkileg.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Cukorfalat!

Az első terhességemnél ha nem nőtt volna a hasam nemis vettem volna észre, hogy terhes vagyok annyira nem volt semmi bajom. De tényleg soha semmi, egyedül az aluszékonyság, az is csak az elején. Bezzeg most! Émelyegtem, állandóan ehetnékem volt, nem konkrét dolgot kívántam csak valamit (ahogy Tünde is írta), a végére rám is ugrott 20 kiló. És állandóan égett a gyomrom, na az szörnyű volt. Ráadásul olyan dolgoktól égett a gyomrom, amitől normális esetben soha. Nem tudom, hogy ezekhez van-e valami köze, de az első palántám fiú, a második lány lett.

A lánykám felfedezte, hogy az öklét betudja tuszkolni a szájába, lehetőleg egyszerre mindkettőt. Nem tudom, hogy ezért van-e, de borzasztóan folyik a nyála. Ha másért nem, emiatt biztos naponta háromszor ruha csere van.

Kép
ildi35

Cukorfalat! Annak idején én is félig kétségbeesve, félig hencegve mondtam a 6-8. hét környékén Vidadokinak, hogy "nekem bizony semmi bajom", nem hányok, nem vagyok rosszul stb. Erre ő rámnézett, és azt mondta, hogy "majd... van, aki a szülőszobán is sugárban hány". :shock: Na, ahogy Gabboka is, Tünde is írta, majd jön. Élvezkedj, amíg "jól vagy". Nálam is valahogy úgy alakult, mint Gabónál. Tényleg, mintha másnapos lennék folyamatosan, édességre reakció ugyanaz. :? Most már kaja lecsúszik (bármi), helyette van más, amitől rosszul vagyok. Kb mint egy klimaxos nő. Szóval, minden terhesség más és más. De egy fix, lesznek terhességi tüneteid. :wink:

Marcsim! Ha megnézed a dm oldalán a naptárakat, én a fémdobozos változatot rendeltem. A képek csodásak (színek stb) lettek rajta. Nekem egy dolog nem tetszik (én, finnyás); kizárólag a hétvégeket jelölték pirossal, az ünnepek hétköznapként szerepelnek. Dehát, ennek a típusú naptárnak nem is ez a lényege. Ja, és 12+1 különálló lapból áll, ez a változat nincs "összespirálozva".

Durca-haver! :D :D :D Mész szülni nemsokára!!! Annyira izgi. Na, nekem már ma el kell kezdenem a babaszoba kialakítását. Le kell pakolnom egy 150x150-es szekrényt, tele kütyüvel. Közben rájöttem, hogy nem ártana ablakot is pucolni. De kép megy majd! :lol: Vigyázz magatokra nagyon! :wink:

Gabboka, nagyon jóóóóó hír! Őszintén bíztam én ebben, bár láttunk már csodát, amikor valamit pikkpakk 2 nap alatt bevezettek, de ez jelen esetben adminisztratíve elég lehetetlennek tűnt. :shock:

És köszönjük, Judit! :wink:
vbea

Sziasztok Lányok!!!

Hajrá Durca!!!
Nagyon szorítunk Neked! Tudod megbeszéltük, hogy a Mikulás hozza a Babyd, úgyhogy már csak egy pár nap!! Kitartás hajrá!

Györgyivel és Barimamival mi lehet? nem tudtok róluk!!
Nagyon szorítok nekik is!

Gabboka, Vbea!
Igen, igen, én is hallottam tegnap este, hogy marad a szabad orvos választás, úgy örültem, hogy még a 10-en és a földszinten is hallották szerintem. :lol: (mi a 6.-on lakunk)!
Végre valami jó dolog! Ezek csak itt idegesítik a jónépet!

Figyeljetek!
Nem tudjátok, hogy ezek az előadások hány órakor kezdődnek a kórházban. Mert mikor 2 hete voltunk ott, akkor egy nem túl kedves nővért kérdeztük, aki inkább visszabújt a Növérkuckóba ahelyett, hogy válaszolt volna, adott egy prospektust ugyan, de abban csak dátum van, óra nincs.
Gondoltam hétfőn felhívom a kórházat, hátha úgy megmondják. De hát ha valaki tudja?
köszönöm

Gabboka,
milyen lett a gyerekkuckó?
Küldesz majd képet?
mi tegnap vettük meg a festéket meg a bordürt!

puszi
Ancsa

ancsaboszi

Hátha valakit érdekel!

Baba program a Kikában!
Ha betöltötted a 6. hónapot, akkor részt vehetsz benne, az a lényeg, hogy amikor mész először és akarsz vásárolni, a Baba osztályra vonatkozik csak kitöltenek egy papírt, hogy jelentkeztél a baba programra, felírják hogy mit vettél, arról kell kérni áfás számlát a nevedre, címedre!
És mindig ha mész vásárolni viszed a listát, felírják hogy mit veszel, és számlát kérsz
és mikor a baba megszületett, elviszed az anyakönyvi kivonatot és vissza kapod az addigi vásárlásaid 10%-át! Vagyis kapsz egy utalványt és azt a Kikában bármely osztályon levásárolhatod!

És ha most vásárolsz ott, akkor az újság hátulján van egy kupon, amivel 20 000 Ft feletti vásárlás felett kapsz egy 2000 Ft-os vásárlási utalványt (ez nem csak a Babaosztályra vonatkozik, hanem az egész áruházra, csak olyan termékre ami nincs benne a katalógusban.)

ancsaboszi

Sziasztok lányok!

Megvagyok és pusza Mindenkinek, kicsit nyűgös napokat éltünk meg és még dolgozgatni is kellett (sőt kéne még mindig) egy keveset itthonról.
Tegnap óriási sikerélményem volt, 1 óra sírás után rájöttem önállóan, hogy azért olyan zaklatott a gyermekem és sír evés közben, mert kicsi a cumin a lyuk és nem megy át a tápszer (kövezzetek meg, van 1-2 tápszer, mert estére már nem elég a tej az éhenkórászomnak). Olyan büszke vagyok magamra! A sztroi mondjuk nem annyira sikeres, mert mire erre rájöttem már annyira nekikeseredett Máté hogy további 1 óra volt elaltatni...

Cukorfalat
Ne aggódj, hogy nincs tüneted, nekem 9 hónapig nem volt semmi! Se hányinger, se kívánás, se vizesedés, semmi! Még a jóslófájás is olyan diszkrét derékfájás formájában jelentkezett hogy azt hittem csak a rossz tartásom miatt van és mikor már beindult a szülés nem is vettem észre :-) A tuti jel az volt, hogy hirtelen leszállt a pocim.

Durca,
Drukk megy ezerrel! Jó lesz, majd meglátod :-))

Ancsaboszi
Az előadások 17.30kor kezdődnek. A szülőszoba látogatás is, de ha vmi miatt teltház van akkor várni kell.
masni

Cinicini! Elfelejtettem megkérdezni, hogy mik alapján nem csodálod, hogy Tóth dokinál senki nem szül közülünk? Mondott valaki valamit, ami elkerülte a figyelmemet?

Nekem van egy barátnőm, aki a 2 terhessége közül egyiknél sem érzett semmit, max egy kicsit fáradtabb volt. Neki kínai volt, amikor én hánytam :)
Ez utóbbi amúgy megmaradt végig, ha nagyon teleraktam a picot, Bene kirúgta belőlem :)

mtunde

Tünde, valamit félreírhattam, vagy te félreértettél. Tóth dokiról azt írtam, hogy nagyon rendes és szépen finoman vizsgált. Tudom, többen is nálaszültek a topikról. Arról a dokiról mondtam, hogy nincs közöttünk kismamája, akivel az első gyerekkel kerültem kapcsolatban az ügyeletben és majdnem ottmaradt a kezei között annyira durván vizsgált meg a drága.
Nem is írom ki a nevét bár, ha emlékeim nem csalnak többszőr olvastam róla hasonló véleményt itt, persze csak elvétve, mert még nem volt olyan innen a topikról aki az ő betege lett volna/lenne. Mindegy, ő egy nem olyan kedves orvos, mint a többi 10 a Kútvölgyiben, még ez is marha jó arány a többi kórházhoz képest.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Még egyben vagyok és minden rendben velünk. Remélem most hétvégén nem is jön a baba, mert nincs a Vida. :cry:

Akár hiszitek akár nem még mindig nincs internetem!!! MA felhívtam a szemeteket és azt mondták, hogy még két hét! Remélem mindenki jól van, sajnos nem tudok visszaolvasni, mert mennem kell. :cry:

Puszi mindenkinek, remélem jövő héten már a Kútvölgyiben leszek. :lol: Alig várom, de azért egy kicsit félek is, meg olyan furcsa, na mindegy. A férjem, majd jelez nektek én Cancan-nak küldök sms-t. Ja és Jázmint megnézhetitek az aznapi híradóban, mert benne lesz. Ez gyorsabb lesz mint a férjem. :lol: Puszi és mindenkinek kitartás.

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Tartsatok ki még egy kicsit akkor - hétfőig! :wink: Mindannyian szorítunk. Puszi. :mrgreen:
vbea

Cinicini,

mindig nézegetem a vonalzókat az üzeneted alján és csak csodállak. Áruld el, hogy bírod egyedül a két babával + várandósan?
Vagy van segítséged?
Nagyon kíváncsi vagyok, mert tegnap apa jelezte hogy ő a kis korkülönbséget támogatná és mi lenne ha nem szednék gyógyszert hanem a természetre bíznánk és ha összejön még egy baba szopi mellett hát összejön...
masni

Helló Lányok!

Györgyi!
Örülök,hogy jól vagytok,és nagyon drukkolok Neked!!!

Cukorfalat!
Nekem sem volt semmi tünetem,úgy hogy ne aggódj,inkább örülj neki!

Mennem kell,nyűgi van!

Üdv Mindenkinek!

Kép
Kép
mano4

Csak még egy kicsit had dicsekedjem!

A második fogacskája is kibújt Rebekának!!!!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Jube!
Bár a Fun Klub tagjai nem reagáltak a kérdéseimre, Neked azért köszi a választ.

Mindenkinek minden jót, finishben lévőknek kitartást és könnyű szülést kívánok.

Kép
szonibaba

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a mellszívóval kapcsolatos véleményeket! Sokat segített!

Masni,
köszönöm szépen az időpontot!

Hajrá Györgyi!
Itt mindenki rátok gondol!!!
Sok puszi Nektek!

Jó hétvégét Mindenkinek!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Bocsánat, de csak most tudtam a gép elé leülni. Köszönöm, hogy nyugtattatok. Kicsit sikerült is megnyugodnom, de alig várom már, hogy szerdán az orvos is lásson. Szerintetek lesz egyből uh? Vagy csak vért fognak venni?
Ma beszéltem az egyik barátnőmmel, neki ma lett pozítiv a tesztje, ő azt mondta,hogy neki nagyon fáj a melle. Nekem nem fáj. Ugye ez nem baj? Ettől még féjlődik a baba?

gabbonka: Egyenlőre még várok vonalzóval, majd ha már túl leszünk az első 12 héten. Egy kicsit babonás vagyok.
cukorfalat

Hello Lányok!
Végre befejeztük a bővítést, ma is holnap is takarítás ezerrel, - kezd a ház emberi otthonhoz méltó lenni. :lol:
Huh, Györgyi - bár nem olvasod a soraimat, várom az sms-t nagyon. de izgi!!!! Akkor kitartás hétfőig kicsi lány!!!!!!
Szonibaba: Mi volt a kérdés? Én lemaradtam - lelkes klubtag rajongó vagyok! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:01-kor.
Vendég

Hali csajok!
Ma már kicsit kisimultabbak az idegeim, mert gyerek evett egy pár falatot.
Szóval elolvastalak Benneteket.

Durca!
Ez tök jó, hogy már ennyire a végén vagy. És olyan gyorsan eltelt ez a pár hét. Gondolom Neked még gyorsabban. :D

Barimami már biztos babázik.

Györgyi! Neked meg azt tudom mondani, amit barimaminak a calici-időszakban. Fekvés, pihi, aztán ha visszajön Vidadoki, nagy séta, és hajrá!!!
Már akartam kérdezni egyébként, hogy melyik szolgáltató szórakozik Veletek internetileg?

Steffi! Boldog névnapot! (még beleférek a szokásos 8 napba :) )
Marcsi! Boldog szülinapot! (Itt is. :) )

Mellszívó: Nekem is Avent volt az elején, és ciki (most, hogy így dícséritek), de nekem mindjárt a kórházban beragadt, aztán meg olyan hangja volt, mint egy olajozatlan ajtónak. Magyarul nyikorgott összevissza. Aztán meg kénytelenek voltunk bérelni az egyik patikából elektromosat, mert Panka nem akart szopni és a kezem nem bírta a napi ötszöri teljes fejést.

Molvarecz: Tök édi. Én mikor mentem szülni, ő volt az ügyeletes. Kérdezte az utolsó mensi időpontját, én mondtam, szülés kiírt idöpontját (dec.15), azt is mondtam. Erre ő: az nem is akkor van, hanem egy nappal később. MIndezt dec.10-én, kb. 4-5 perces fájásoknál. Nem akartam neki mondani, hogy nem mindegy?!Úgyhogy tényleg biztos nagyon lelkiismeretes. Ja, és ő úgy vizsgált meg, hogy meg sem éreztem, úgyhogy bitos nem ő volt cinicini mumusa.(Mondjuk nekem van egy tippem: csak nem K-val kezdődik?)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

zasztok!
Cinixini, igen, én értettem félre :( Bocsi.
Én is K betűsre tippelek :)

Györgyi, aznap nézem a híradót :) A szülésen is bent lesz a tévé :)

Tegnap Bene kibontott aaz első adventi ajándékát, rögtön a többit is akarta.

Tünde

Ja, és Cukorfalat! Ne izgulj, az hogy mit érzel semmit nem jelent. Attól hogy erősk a tüntetek, még nem fejlődik jobban a baba, és fordítva. Örülj neki, hogy nem szenvedsz!

mtunde

Szép SZOMBATOT mindenkinek!

Ancsa, gyerekkuckó még félig romokban, de már alakul :lol: ha kész, persze fotó is lesz, bár nem lesz egy nagy durranás, a fő, hogy egyáltalán elférjen.

Az a Kbetű hogyan folytatódik? Nem árulnátok el? :lol: Elég egy betű... :wink:

Györgyi, nagyon gondolunk rád!
Nem hiszem el, hogy ez a Tcom, vagy mi ennyire béna legyen!

szonibaba, én is fanclub-tag vagyok, és nem emlékszem a kérdésedre... :shock: :?:, de segítek szívesen, ha tudok.

cukorfalat , most legalább már tudom, hol tartasz. :D Hajrá!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Cancan!

együtt érzek veled, mi most kezdtük a gyerekszobát, és a nappaliba meg szekrénysort, most olyan a lakásunk, mintha bomba robbant volna. :-( Jó lesz majd ha kész lesz!
Örülök, hogy Ti már túl vagytok rajta!

Gabboka!
Az a lényeg, hogy hamarosan megérkezik és várjátok!!

Kriszta!
Mi volt a baja Pannának (bocsi ha írtad feljebb, de nem látom :oops: )

Ki az a K betűs áruljátok el?

Hát sajna én el tudom képzelni a T-Comról :cry: én is tudnék mesélni!

További szép hétvégét Mindenkinek!
Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Bocsi, hogy mostanában nem írtam, de úszom ezerrel.. Természetesen a legfontosabb a Fiatalúr.. aki egy nagyszerű kisklambóvá nőtte ki magát!
Mellette ugye a tanítás, blog, és ezer dolog .. de ez a baba.. szóval minden megérte. :D
Egyébként egy nagy segítséget kellene kérnem tőletek, mert az unokahúgom jan.ban fog szülni, és szeretne a párjával valami közös felkészítőre menni. Nem tudom, ez létezik itt nálunk? Tudjátok mire gondolok? Mint a filmeken, ahol megmutatják a helyes légzéstechnikát, meg hogy a férj hogy segítsen, stb. Remélem értitek miről beszélek, és tudtok valamit segíteni.
Ja, Györgyi.. látom lassan eljön a Te/ Ti időtök is.. Jó élményeket kívánok a szüléshez.
Nagydóra! Jó volt talizni..
Jube! Múltkor benéztem, csak nem is nagyon tudtam olvasni, hanem nézegetni.. és Pannit akkor láttam, csuda édes egy kiscsaj.. - csak mire írtam volna, addigra valami volt megint.. mint most
mennem is kell.. hiheteetlen.. :)
eccercsak eljön a mi időnk :)
Puszi

satuk

Lányok!

Juj! Én nem akartam kavarni, cini meg diszkréten elhallgatta. Úgyhogy felejtsétek el, amit írtam.

Ancsa!
Panna péntek délutántól szombat délutánig sugárban hánynt, aztán két napi jóformán csak aludt, enni alig evett. Képzelheted...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kirszta!

Nem, nem felejtük el!!! Mi is mi is!!! :lol: 8)

Szegény Panna! :cry: Elkapta a vírust? vagy rosszat evett?
:cry: Remélem már jobban van! Gyógyulást neki! és sok sos puszit!

Ancsa

ancsaboszi

Satuk,

A kórházban ezek az előadások vannak!

I. terhesség
a terhesség élettana, terhesség alatti változások, a terhes nó életmódja. Vizsgálóeljárások a terhesség alatt. Társadalombiztosítási juttatások. Az 'érintés varázsa': babamasszász elsajátítása már a várandosság alatt. Intim torna várandósság alatt.
Előadások: minden hónap első szerdáján (október 4., november 8., december 6.
Előadók: Dr. Pálláné Sándor Edina védőnő
dr. Munkácsy katalin intimtorna oktató

II. diétás, étrendi tanácsok
Megváltozott tápanyagigény és vitaminszükséglet a terhesség alatt. Hogyan kerülhető el az elhízás terhesség idején. Mit kell tudni a gesztációs diabéteszről. Étrendi tanácsok a gyermekágyas időszakra.
Elődadások: időpont egyeztetéssel. bejelentkezés hétfőtől-péntekig a 325-11-00/7140 es melléken Rezes Katalin diatetikusnál.

III. szülés, együttszülés

A szülés megindulásának jelei, a szülés lefolyása, vizsgálóeljárások a szülés alatt. Apa szerepe a szülőszobában.
Előadások: minden hónap első csütörtökjén (október 5., november 2., december 7.)

Elődadók: Zachár Lászlóné Erika szülésznő
Király Katalin szülésznő

IV. gyermekágy, szoptatás
változások a gyermekágy alatt, az újszülőttek első napjai, tejelválasztás-szoptatás. Az újszülőtt gondozása, rooming-in.
Előadások: minden hónap harmadik csütörtökjén (október 19., november 16., december 21.)
Előadók: Dr. Rákóczi Ági szülésznő
Szirtes Erika szülésznő
Tamásné Garay Mária csecsemő-ápoló
Nagyné Plenter Ágnes csecsemő-ápoló

V. Szülőszoba látogatás
Előadások: [/b] minden hónap első keddjén (október 3., november 7., december 5.)
Előadók: Várnai Gabi szülésznő
Keszegh Éva szülésznő.

Azt az infót kaptam én is, hogy 17:30-kor kezdődnek az előadások, lent van egy tanácsterem azt hiszem ez a neve, ott vannak az előadások, a szülőszoba látogatás meg fent a szülészeten!

Mi is most készülünk menni!

A légzést meg a technikákat azt nem tudom, hogy ezeken mennyire mutatják, én jártam még régebben terhes tornára, 6 alkalommal lehetett menni, a rendelőintézetben van, és ott tanítják a különböző légzéseket.

Remélem segítettem!

Itt szül a Kútvölgyiben? és mikorra van kiírva?

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Akiknek van nagyobb gyerkője, vagy örökifjú! Itt van a finn mikulás, minden nap a Vörösmarty téren. 6-án pl délelőtt és kora délután is kint van.

És egy kérdés, ki oltatta be a gyereket streptoccocus ellen? Nálunk a gyerekdoki meg sem említette, más ismerősömnek meg egyszerűen beadta (kiváltatta vele a receptet és visszarendelte) mert hogy az kell. Kezdek tanácstalan lenni. Nem gondolom, hogy annyira fenyegetne minket a fertőző agyhártyagyulladás réme, de nem is tudom, mi erről az orvosi álláspont... Nektek miket mondott a dokitok?

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Eszti,
nagyon köszi a tippet, megvettük tegnap az etetőszéket!!! :D Nagyon csilli-villi!

Dóri,
köszi, hogy hiányoltál! el voltam kicsit havazva.

Satuk,
én sosem látlak a parkban... :( de majd egyszer csak összefutunk!

Tünde,
ez az oltás 17.000 Ft/darab, és a csecsemőkortól 4 kell. Tehát 68000 forint..... Egy éves kor után viszont azt hiszem, csak egy. Viszont van egy kockázati csoport, akiknek szükséges. Pl. koraszülött, kis súlyú babák, vagy akiket sokat visznek emberek közé, stb. Beadadhatod Benének, tuti, hogy csak jót teszel vele, de nem biztos, hogy szükséges. Nem csak az agyhártyagyulladás ellen véd, hanem minden olyan betegség ellen, ahol egy gennykeltő baktérium dolgozik. Pl. tüdőgyülladás, középfülgyulladás, stb.

Mivel én nagyon "füles" voltam, sokszor begyulladt, kiműveltem magam ebben a témában. A dokinénivel és a védőnénivel arra jutottunk, hogy várunk, és ha viszem közöségbe, vagy előjön rajta is a fülesség, (nem biztos, hogy örökli), akkor elkezdjük adni neki.

Na futok, még akartam kérdezni is, de majd legközelebb.....

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Olvasgatlak Benneteket nosztalgiaképpen, hiszen a lányom 12 éves lesz, és remélem, nem veszitek rossz néven, de szeretnék K. dr. védelmére kelni (számomra egyértelmű, kiről van szó).
Tény, hogy elég erős keze van, de nem attól jó egy orvos, hogy finoman vizsgál. Természetesen ez is lehet egy szempont, de én emiatt nem riasztanék el senkit, ha véletlenül "keze közé" kerül. Megértem, hogy amikor beindult szüléssel bekerül az ember a kórházba, nem esik jól egy erős idegen kéz, hiszen jó lenne minél előbb a saját orvost magunk mellett tudni. Ezt én is átéltem annak idején - ilyenkor az ember érzékenyebb is mindenre.
Én a magam részéről több, mint 15 éve járok a dr. úrhoz, ez sok mindent elárul. Én szakmailag és emberileg is sokra tartom őt, kedves és udvarias, a szülésnél nagyon nyugis, ami talán nem egy utolsó szempont.
Sajnos változó kori problémáim miatt gyakran megfordulok a kórházban, és volt szerencsém más fiatal orvoshoz, és tény, hogy a vizsgálat kíméletesebb volt.
Én tehát úgy érzem, ebben a kórházban az ember bárkinél jó kezekben lehet. A szimpátia egy dolog, én is fel tudnék 2-3 olyan orvost sorolni, akihez nem szivesen járnék, egyszerűen nem szimpatikusak. Mi sem vagyunk egyformák.
Ezen kívül terhesen egy alkalommal voltam ultrahangon egy sokak által imádott dokinál (12 évvel ezelőtt, amikor még igen fiatal volt), és nekem nagyon nem tetszett a haverkodó, számomra kissé lekezelő stílusa. Lehet, hogy azért, mert idősebb vagyok nála - bár anyukám évekig járt hozzá a klimax ambulanciára, és ő is imádta!

Mindenkinek jó babavárást, problémamentes szülést, egészséges babákat kívánok!

Judit
gerbera

Sziasztok!!

Képzeljétek, van új babakocsink!! A peg- perego koppintása. Everflo travel lux a neve! Tegnap lett meg! :D Nagyon klassz! Könnyű, könnyen mozgatható, stb!

Tünde!
Mi beoltattuk Lucát agyhárgytagyulladás ellen, ha arról beszélsz! Nekünk a doki néni ajánlotta az adhatóak közül egyedül ezt. Kb 2000- 2500 forint volt az oltás, és még egyszer kell majd adni neki, két hónap múlva. Ahogy látom, amit Jube írt az egy komplexebb valami!

Satuk!

Jó, hogy jelentkeztél! Én is örültem, hogy múltkor összefutottunk!

Finishelőknek nagy drukk!

Jó hétvégét!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!
Ismét itt.. :) Ancsa, .. ezeket a tanfolyamokat ismerem, de nekik nem elméleti, hanem gyakorlati kellene.. valahol máshol nem tudtok ilyenről? Egyébként jan. 10re van kiírva, és természetesen Ő is Vida hívő :) Végülis kit ajánlottam volna neki.. a legjobbat akartam ... ugye :lol:
Szerintem te is akörül fogsz szülni, ugye?
Dóri! Gratula a kocsihoz, éppen kérdezni akartam, hogy sikerült-e venni. Mennyi volt? Mert majd nekünk is kéne valami, de szerintem csak használtat fogunk venni..
Jube.. Azért nem talizunk ám, mert alig vagyok a Millenáris parkban.. ha megyünk valahova, az is mindig másfelé..
S_Ildikó! Marcinak utólag is boldog névnapot, bocs, hogy nem jeleztem akkor.. bár gondoltam rátok..
No megyünk az Ikeába.. csinosítjuk a babaszobát, ha már olyna szépen kitapétáztunk :lol:
Puszillak benneteket!

satuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: