Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek, aki gondolt ránk.
Dancsi:
Tegnap este zűrös napunk volt, még mindig "költözünk", úgyhogy csak ma délelőtt tudtam kipróbálni. Úgy tűnik beválik, bár elbénáztam a dolgot úgyhogy minden úszott a tápszerben.
Kicsit erőltetni kellett, meg rányomni az elején, hogy rájöjjön jön a kaja, csak szívni kell. Már csak azt kell megtanulnom mikor elég neki, szegénykém üvöltött én meg tuszkoltam a szájába, miközben már jól lakott, csak én gondoltam hogy azért sír, mert nem jön azonnal a kaja.
Most épp a csörgőit püföli nagy hévvel.
A testbarát ragsztó viszont vacak (vagy én vagyok gyári hibás és rám nem ragad

, szóval van itthon mezei leukoplast, arra sem vagyok allergiás, no meg el kell találnom hol a szája közepe, mert most csak a sarkába sikerült betuszkolnom.
Annyi biztos a szokásos adagja 120 ml, most olyan 90-et evett 10-et én pancsoltam szét és olyan 50 maradt, visszamértem. Meglátjuk mire jutunk így. Az biztos ennél többet már ember tényleg nem tehet. És Csibe, tényleg jó a a MaM Ultivent, nem szokott le a ciciről, csak épp éhesebb volt annál hogy nyammogjon.
Egyenlőre nem idegesítettem, azzal hogy megmérjem evés előtt, ha ma egész nap így eszik, akkor holnap felpakolom a mérlere kíváncsiságból.
Nem lehetne, hogy néhány napig ne te kelj föl Boldihoz hanem az apukája? Hátha rájön hogy max tea van, meg apa, és ezért nem érdemes neki felébredni? Valahol olvastam hogy ez is segíthet.
Rika:Én is oda ajánlottam föl az enyémet nem utasították el. Nem lehet hogy valami formai hibát vétettetek? Valamit nem írtatok rá a borítékra, vagy nem úgy ahogy az APEH akarja?
Enikő:
Én sem bírom az éjszakai kelést, az ok hogy ha sokáig fent kell maradni és korán kelni, de hiába telik el mondjuk 10-12 óra alvással ha közben egyszer is fel kell kelnem, már áradt vagyok. Hát ez van, mit csináljak...
A férjem is ilyen, szóval ezért is tanítottuk meg aludni a picit 2 hónaposan. Bár lehet elejétől úgy kellett volna csinálni ahogy most. A kiságyba csak éjjel rakjuk be, napközben dönthető pihenőszékben vagy a francia ágy közepén alszik, az összes érdekes dolog az ágyában a rácsvédő, semmi játék (az alvós állat majd később jön, nem akartunk egyszerre túl sok változtatást), és megközelítőleg mindig ugyanakkor fürdik.
Amit én még pluszban bevezettem, hogy alvás előtt eszik, de azt már sötét szobában, csak a folyosón ég a villany, én meg dudorászom neki (nem tom hogy bírja az én fahangom), még járkálunk kicsit amíg böfizik és meg y kiságyba. Hálózsákban eszik már, az jó meleg el is álmosítja.
Tegnap előtt éjjel fent volt, fel is ébredtem rá, és készültem hogy na akkor kelés van meg egy kis evés, de kb 2 percet mocorgott, meg cuppogott, gügyögött egy kicsit magának és aludt tovább. Csak van valami abban hogy abban a környezetben ahol elalszik ott vissza is alszik ha nem fáj semmije, nem éhes, szomjas és nincs meleg stb...
Tegnap este, pedig annyira álmos volt, hogy nem is akart enni, hordozgattam egy darabig mert azt hittem azért "kukacol" meg sírdogál mert fáj a hasa, de az én lányom csak az ágyába akart menni. Leraktam, elnyújtozott és már aludt is, ki sem értem a szobából szinte. Mondtam is apának, ha ezt elmesélem, tuti senki nem hiszi el

.
Napközben pedig jelzi hogy álmos (kulcsolja kezét és közben nyüszög), rakom a pihenőszékbe, kap egy cumit (ezt az egyet meghagytuk neki, hogy elaltassa magát), szívja 1,5 percig (me direkt órával mértem és alszik.
Én meg bekapcsolom a mosógépet mosogatok, szóval vannak zajok. Eddig működik a dolog.
Bébikomp, nem volt, nem is lesz nekünk, de ha akarnék is (amit nem akarok) se lehetne, mindenütt küszöb van ugyanis a lakásban. Egyetlen "járás segítőnk" volt, egy kisteherautó, amire rá is lehetett ülni, meg volt neki magasított fogója, abba kapaszkodott amikor még nem állt teljesen stabilan és minden családtag dereka már kikészült
Káti:
Akkor csütörtökön 2 órától mi is megyünk. Remélem tetszeni fog a lányzónak
Karmen:
Nem arra gondoltam, hogy neked feltétlenül meg kéne csináltatni a toxot, csak ha valaki ír valamit, és nekem arról eszembe jut még valami, akkor a neve alá írom. Bocsi ha félreérthető volt.
És azért mondtam hogy a Czank a hatalos terhesgondozó, mert pl más orvos hiába ad igazolást hogy voltán nála 20-szor is attól nem fogsz pl anyasági sgélyt kapni és a szülési szabadsághoz sem fogadják el a várható szülési időpontot, csak tőle. Jó mi? Egy Szeged méretű városhoz...
Bea:
Azért kérdezem mert tényleg érdekel. Két óra elteltével abban a mellben amiből előtte szoptattak nem hígabb előtej jön ugyanúgy mint a másikból jönne? Bocsi de erről semmi tapasztalatom nincs ...
Cseppek:
Nálunk az első két napban volt rajta sapka otthon, mert alig 18 fok volt, utána szereztünk "kályhát" és állandó 20 fok lett. Akkor már nem adtam rá soha. Nyugodtan leveheted róla.
Niki:
Miért akar az orvosod befektetni ha tuti és totálbiztos hogy zárt a méhszáj és nincs még csak felpuhulva sem? Ctg-t, éramlást, miegymást ambulánsan is lehet nézni (halkan jegyzem meg, a bentfekvésért több támogatás jár és az ágykihasználtság is nő

. Nem tudom mitől leszel idgesebb, ha szúrkál, vagy ha bent kell feküdnöd...
Egyébként nekem volt hasonló, az orvosom azt mondta, vagy beszorult egy ideg a csigolyáknál és terhelésre nyomja, vagy a baba fekszik rajta egy idegen. Nem tudom melyik volt, idővel elmúlt.
Amúgy a kórház tényleg uncsi, amíg ott voltam egy rendes vizitet sem láttam (sőt volt hogy egymagam voltam a szobában és csak annyit kérdeztek tőlem, hogy a többiek jól érzik e magukat), és a nővérek sem azzal voltak elfoglalva egy kivételéve hogy mi van rajtunk vagy hova van kiterítve a törölköző. A professzorral meg egyszer sem találkoztam... Szóval nincs olyan szigor mint a klinikán...
Látogató meg majdhogy akkor jön amikor akar... A szobatársam férje reggel 6-kor beugrott munka előtt, hozott mindenfélét, és későn este is jött, mert valami fura hosszúműszakos rendbe dolgoztak. Nagyjából egész nap azt csinált az ember amit akart...
Ja és küldök kórházi listát ha gondolod...
Gira:Érdekes dolog ez a sírás, én pl odamegyek hozzá ha sír (és most nem a fájdalmas, vagy éhes vagyok sírásra gondolok), de nem veszem föl azonnal, valahogy elterelem a figyelmét, és amikor már nem sír, max akkor veszem föl. De van hogy nem is kell mert hirtelen rájön, de érdekes is az a játék amit fölé akasztottam. Ma pl azért nyűglődött, mert feküdt a játkok alatt (minek hívják azt az izét amire rá éehet akasztani a játékokat?) és nem rte el azt ameklyiket nagyon akarta. Feltámasztottam a pihenőszéket és úgy raktam alá. Úgy már rendben volt minden.
Nem lehet hogy azért unakozik, mert nem éri el a játékait? Én időnkét székbe teszem, meg olyan állványunk van amire szinte bármit fel lehet akasztani...
Sztrájkolni meg azért sztrájkol, mert nem tud irányítani=nem vetted fel amikor akarta, legalábbis ezt írta valamelyik okos könyv... Apa folyton olvas, és meséli mi érdekeset talált
Bibi:
Nem hiszem hogy bárki hülyének nézne, ha nem hagyod egy órán át sírni, szerintem egy 1 éves gyereknél többre vezet mondjuk az ismételt megerősítés vagy a fokozatos visszahúzódás.
Ha gondolod kimásolhatom neked a könyvből, aztán meglátod segít e ez nektek valamit...
Exi:
Kivételesen biztosan igazam van

Zoonozis konferencián volt a toxoról előadás, ott hallottuk, hogy sokan elfeledkeznek a nem jól megmosott földközeli növények fogyasztásáról, mert elsősorban így kapjuk el. Persze a macsek hordozza...