A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Tus!

Ilyen szivacsot konyhaszék párnájához én méteráru-boltban vettem, ott méretre is vágták. Gondolom a legtöbb ilyen bolt tart vékony szivacsot!

Judó
24+4
judó

Franyo Kép Timici Kép
a babásság elején még folyton titeket olvasgattalak, aztán ahogy jött az ösz, egyre kevésbé, mert annyira felhalmozódott a munka.
Nem arról van szó, hogy pótolhatatlannak gondolom magam, hanem utálnám, ha azt hallanám vissza, hogy milyen szutykot hagytam itt.
Bár az is valószinü, hogy a legjobb szándékkal és igyekezettel is marad egy-két "csontváz a szekrényben" KépKépKép Ami már nem az én nyakamba esik.

A legjobb akarattal is 28 hetes leszek, mire jön az utód - ha addig megtalálják. Lesz 3 hetem az átadásra, plusz még januárban, ha esetleg néha bejövök, bár akkor már tényleg nem szeretnék reggeltöl estig itt kotlani. Poci miatt sem, de vizsgaidöszakom is lesz ...

Áh, mindegy. Nem agyalok ezen tovább, csinálom a dolgom, aztán eljutok, ameddig eljutok Kép

Lolla Kép
állitsd le a fönöködet, mit képzel magáról? Az rendben van, hogy ha felvállaltad, akkor dolgozz rendesen, ahogy töled telik, de hogy kijelentse, hogy NEM ENGED, hát ez egy TULOK!!! GRRRRRR!!! És ha holnap a fönöködet leüti a hajókötél, akkor megáll az élet??!!!
A spanyolviasszal illetve a passzátszéllel kapcsolatban furcsa hiedelmei lehetnek szegénynek ... KépKépKép

Egyetértek ZoliApuval, irasd ki magad, ha nagyon megvisel a téma.

Pelenkázótáska: nekem nagyon tetszik, és a barátnömnél láttam, hogy mennyire praktikus. Hátizsák verzióját is láttam már. Anyuéktól azt kértem karácsonyra ... Kép

Pussz
Kangi
24+6
kangi

Sziasztok!

Kicsit off csak, de Kamilla kerdezte a Kispapasnal, gondoltam, ide csak jobban illik a valaszKép

Kamilla, idezem:
"Braxton-Hicks-osszehuzodasokat, mas neven al szulesi fajdalmakat tapasztalhatunk. Egeszen hirtelen a semmibol fajdalmasan szorito izom-opsszehuzodast tapasztalhatunk a magzat korul. Aztan hirtelen, amilyen gyorsan jott, ugy el is mulik. Ezeket nevezzuk Braxton-Hicks-osszehuzodasoknak. Ugy a huszadik het tajan jelentkezhetnek eloszor es egeszen a valodi sulesi fajdalmakig megfigyelhetok. A kulonbseg a B-H es a valodi szulesi fajdalmak kozott az, hogy az elobbi lefolyasa alatt a mehszaj szorosan zart marad.
En ezeket a pocakszorito fajdalmakat ugy tekintettem, mint bemelegitest az elkovetkezendo valodi szulesre; es valoban, mintha a termeszet ily modon probalnba felkesziteni bennunket a kozelgo vajudasra es szulesre. Nehany masodperc erejeig mintha tenyleg szemmel lathatoan is osszehuzodna es megkemenyedne a meh, es ez a kulonos erzes eltarthat akar ket percig is. Ezek a majdnem fajdalommentes es a valodi szulesi fajdalmakkal ellentetben rendszertelen es elorelathatatlan idozitesu B-H-osszehuzodasok barhol es barmikor jelentkezhetnek.
Ahanyszor csak uszodaba mentem a kislanyom szuleteset megelozo honapokban, minden alkalommal reszem volt nehany zavarbaejto B-H-osszehuzodasban. Azt mondom, zavarbaejto, mert a nedves furdoruhaban a hirtelen osszehuzodo es megkemenyedo meh masok szamara is jol megfigyelheto volt. Talan nem tetszett a szuletendo gyermekemnek a vizes furdo? Ki tudja? Megis minden alkalommal szamithattam a tiltakozasra. Ha kellemetlennek talalja a B-H-osszehuzodasokat, probaljon meg testhelyzetet valtoztatni. Uljon le. Fekudjon le. Alljon fel. "

irom am tovabb, csak gyorsan elkuldom, el ne szalljon. Es egy pelenkazas is kinez kozben, ugy hallom/erzemKép
afonya

Sziasztok Kismamik!
Bocs, hogy ellent mondok Zsuzsinak, a pelenkázó-táskához szeretnék hozzászólni. Én is feleslegesnek gondoltam, és nem is vettünk. Aztán ajándékba kaptunk egyet, és azóta azt használom. Gabi márkájú, elég gagyinak néz ki kívülrõl (fujj de csúnya vagyok, ajándékról ilyet mondani...:-))), de mostanra nagyon megszerettem. Az egész vízhatlan anyagból van, ami nálunk azért fontos, mert a kisfiam elõszeretettel pisil végig mindent, miután levettem róla a pelust. És inkább a textilpelenkát pisilje le maga alatt, mint pl. vendégségben a kanapét... Mindig viszünk magunkkal egy váltás ruhát (hátha nem a textilpelus lesz balesetes), plusz rendes pelust, plusz popitörtõt, plusz popsikenõcsöt, esetenként cumisüveget, meg elõkét, szóval nekünk mindig összegyûlik annyi, hogy tele van a táska. Akartam venni egy szebbet, de lemondtam róla, mert hiába voltak gyönyörû anyagból, nem volt hozzájuk pl. lecsatolható pelenkázó. A Gabinak az is van, háromnegyed részét le lehet cipzárazni, egy negyed része pedig hozzá van rögzítve (ezzel kb. 2 cm-rel szélesebb a táska).
Ja, és még valami, A pelenkázót egy laza mozdulattal rá lehet akasztani a babakocsira (ami nem elhanyagolható, pláne a saját táska plusz esetleg egy-két szatyor mellett), míg a szatyorral ez elég nehéz lenne. És ez a Gabi-táska szerintem nem is lehet túl drága.
Szóval én csak ajánlani tudom, nekünk nagyon bejött.
Sziasztok, további jó gömbölyödést mindenkinek!
Viki
vikici

Sziasztok!

Nekem még nincs ilyen táskám de én is szertenék venni, mert nagyon praktikusnak találom.
Sok mindent belelehet rakni a babócának.

Brokkoli: Akkor holnap tudunk talizni délután? Írj még este fent leszek, de azért holnap kereslek majd telefonon is.

Sziasztok
Andy
32+2
andy78

Judó Kép
Köszönöm, megkaptam, csak most volt idõm válaszolni.
Ányez
Anyez

Tus,
én itt szoktam venni szivacsot:
Szimütex Kft.
1081 Bp. Népszínház utca 25.
Tel: 333-4322
Nyitva: H-P: 9-17,00 Szomb.:9-13,00
az 5mm vastag habszivacs, ami 140*200cm 420,-Ft!!!Kép

Zsuzsi, de jó, hogy írsz.Kép
Fene vigye a scennelést, majd megcsinálod, ha lesz idõd. Fordítás és család mellett inkább pihizz, biztos rádfér.
Kicsit aggódtam már mi lehet Veled, mert jó ideje nem írtál, örülök, hogy megint itt vagy.
A kép nagyon jó, de milyen kicsik még rajta a fiúk...Kép most már kész férfi a nagyobbik.KépKépKép Nagyon helyesek vagytok ám a képen és lassan megérkezik a legkisebb királyfi is.Kép

Kangi, ok értem, csak vigyázz magatokra!Kép

Pelenkázó táska ügyben köszi mindenkinek a véleményeket. Nagyon jó, hogy a gyakorló mamák is visszajárnak és ellátnak minket jótanáccsal, ezer hála és köszönet érte.Kép

KataaKép örülök, hogy tudtunk beszélni, köszönöm.Kép

Pusszantok mindenkit,
Timici
28+6
timici

Afonya!

Koszi a felvilagositast, sosem hallottam rola...

kamilla (31)
kamilla

Kedves Judó és Timici!
Köszi az ötleteket, holnap megyek és veszek is szivacsot, mert már készülõdési lázban égekKép
Tus
Tus

Áfonya, ez a könyv van nekünk is Kép

SzaboZE
fekete_bárány

Gombóc!
Köszi a lábzsákos infót. Autósülésre (sajna) még így sincs szükség, mert a nagyszülôknél sincs autó, egyedül a párom nôvérééknél, ott viszont babaülés is van, babával együtt Kép.
Gombóc, Kamilla!
Köszi a Lehel úti útbaigazítást, akkor oda is benézünk valamikor, talán a jövô héten lesz rá idônk. Majd beszámolok a kínálatról. Kép
Zsuzsi!
Nagyon helyes kis család vagytok! KépKépKép
Dia!
Köszi a linket, mindjárt meg is nézem...

Pusz
Franyo
24
franyo

Sziasztok,

koszi szepen a babakocsival kapcsolatos beirasokat, nagyon aranyosak vagytok! Kép Es ha meg azt is hozzateszem, hogy 40eFt-ot fizettunk (igaz, az autosules nincs hozza) az egeszert. Kép Anyosom most ment el tolunk, o is megcsodalta, azt mondta, ugyik vagyunk. Kép

Franyo,
szivesen. Kép

Timici,
a pelenkazotaskara azert irtam, hogy en is csak gyakorlo anyukaktol hallottam, hogy jo, ha van. Amit mi kaptunk a kocsihoz, az nem olyan kigombolhato-cipzarazhato fajta, szoval azon nem lehet pelusozni, csak tarolni benne minden kelleket. MAjd beleteszek valami kis meretu vizhatlan anyagot, es akkor ez a kellek is meglesz a pelusozashoz. Kép

Dia, Kamilla,
koszi az infot a taxi ugyeben. Kép

Zsuzsi,
tok edes a csaladod. Kép

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Hayimpapa,

Köszi a bíztatást, de nincs baj. Csak az elsõ két napban voltam sokkos a gondolattól, most már megnyugodtam és úgy vagyok vele, hogy bizonyára oka van annak, hogy nem fejvég fekvésben van a kisfiam. Neki nyilván így lesz a legjobb és ez a lényeg.

Brokkoli,

Szülõszobát nem láttam, de lehet, hogy nem is érdekes már. Kép Nekem az eddigi összes CTG-t a földszinten csinálták. Én egyébként péntekenként megyek, holnap pl. délre és gondolom a következõ héten is olyantájt, mert Déri doktor 12 és 15 óra között van az ambulancián és CTG után mennem kell hozzá is.
Szobát foglaltam már, egy ágyasat, aztán meglátjuk, hogy mi lesz, amikor odakerülünk.
Egyelõre nem szándékszik kijönni a kissrác, úgyhogy doki bácsi azt mondta, ha nem történik semmi, akkor 21-én bemegyek és ha nem fordult be, akkor egy-két napon belül kikapja.

Puszi

Nyulika
38
Nyulika

Sziasztok, most ébredtem, így a suli ma kimaradKép, majd megyek helyette szombatonKép.

Gombóc,
ha esetleg érdekel, a DM-ben lehet kapni BabyLove márkájú pelenkázó lapot(899/10db) amit pont ilyen esetekre(utazás, orvosnál, parkban) találtak ki. A méretére nem emlékszem, de vízhatlan a teteje és puha az anyaga, ja és eldobható. Ikres barátném ajánlotta, hogy tök jó. Én szerintem veszek egyet, mert anyósomék messze laknak és nem akarom cipelni majd a merev pelekázót állandóan, ha meglátogatjuk õket.Kép

Tus, nincs mit, járj sikerrel.Kép

Van a közelünkben egy Picur névre hallgató bababolt. Tegnap útba esett, hát bementem megkérdezni, mennyibe kerül a zsákos pelus(tudjátok, amit lehet darabra is venni), mert azt hallottam, hogy az elég olcsó szokott lenni. Hát...itt 41,-/db, ami szerintem egyáltalán nem mondható olcsónak. Valami német gyártmány, amit nem hipóztak?, de ez nekem nem mond semmit. Ellenben a Liberot most 36,-/db áron vettem, úgyhogy max. ha megszorulok, akkor fogok itt pelust venni. Ja és a kiskád is 1790,-lett volna, de épp nem volt. Úgyhogy holnap megyünk a Brumi Maciba kádért és zenélõkéért.KépKépKép

Olyan kóma vagyok, tuti az idõ teszi, megyek és összakapom magam, mire Apa jön kinézzek valahogyKép
Pusszantás, Timici
timici

Sziasztok!

Hát szó szerint végiggörcsöltem az éjszakát, ilyen fájásaim még nem voltak. Már kezdtem félni, hogy menni kell a kórházba, de szerencsére még nem.

PM, Barbara, Szilcsike,és a többiek
csak nem babáztok?

Andy,
Oké, legyen holnap du. 2-re megyek fodrihoz, és szerintem 15:15 -re oda is érek az Europarkhoz. Ott hol talizzunk? Bent a Gas bolt elõtt?

Norkini,
Az az igazság, hogy nem tanárként dolgoztam, most pedig nem akarnám a picur miatt, ráadásul 1/2 év múlva meg elköltözünk. De majd az új lakhelyünkön mindenképpen szeretnék magántanítványokat vállalni. Gondolom Gyed-Gyes alatt menni fog.

pussz
Brokkoli
37
brokkoli

Nahát, mi van lányok, pangás?

Andy,
Bocsi, írtam neked mélt az andy78-ra hogy mégsem jó, majd olvasd el.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok Lányok!

Akkor veszem a bátorságot és megírom, hogy Szilcsike kislánya ma délelõtt 11 órakkor megszületett. Hajnali 1-kor indultak a fájásai, 6-kor bementek, aztán 11-re meg is volt. Méreteket nem írt. A többit majd õ maga elújságolja.

Szilcsike! ezúton is gratulálok és sok boldogságot kívánok és szombaton ha még bennt lesztek, talizunkKépKép

Na holnap csomagolok én is.

Pusz:

Pankamama 39+2
PM

Sziasztok!

Ma voltam a dokimnál azt mondta, hogy minden okés. Tõk örültem neki a babóca feje még mindig lent van remélem lent is marad márKépKépKép

Lányok mi van veletek Barbara? és a többi finises kismama?KépKépKépKép

Na most csak ennyi
Puszi
Andy
32+2
andy78

Szilcsike Gratula a babához, sok tejcit kívánok nektek és vigyázatok magatokra..KépKépKépKépKép:
KépKépKépKépKépKépKép
andy78

Szilcsike!

Hatmillió gratula a babócáhozKépKépKép
Sok boldogságotKép

sasha

Kép
sasha

SzilcsikeKép

Babócához nagy-nagy gratula. Sok boldogságot kívánok nektek.

Puszi, Panka
21+4

panka

Sziasztok!Kép

Szilcsike, nagynagy gratula!KépKépKép

Pankamama,
hajrá, remélem nem lesz szükség az indításra, megindul a bébi magától.Kép

Nálunk most "szélcsend" van, igaz, egész nap heverésztem, tisztára, mint a régi szép idõkben, mikor az elsõ babót vártamKép.

Andy,
örülök, hogy minden rendben van, most már tuti nem fog megfordulni, vagy ha igen, akkor biztos valami nyomós oka van rá.

Gombóc, Norkini,
megnéztem a kocsikatKép, Szuperek!!!

Pelenkázótáska:
nekem nagyon hasznos volt, elég mászkálósak vagyunk, és így sokkal kényelmesebb, hogy volt egy állandóra bekészített tatyó, amit csak felkaptam, és indulhattunk. Nekem jobban bejött, mint a sima hátizsák, mert ebben olyan kis praktikus zsebek meg zacskók vannak, nem szóródik szét a sok apróság. Meg pl. hosszabb utazásnál is jól jött, hogy elfért benne egy napra minden kaja, cumisüveg, mellszívó, ruha, stb.
Hogy tovább fokozzam a dolgotKép, én 3 különbözõ típusú táskával nyomulok, egy nagy, amirõl az elõbb írtam, egy kis egyszerû, ami a sétákhoz szükséges minimumot tartalmazza, (ez sk. készítés, 2 zseb, +egy nagyobb rész)ez lóg a babakocsin. És végül van még egy sima hátizsák, ami állandóan az autóban van, szintén az alapcuccokkal. Mivel én állati szétszórt nõszemély vagyok, csak így érzem biztosítva a kölök popsialávalóját.

Na pusz, megyek még olvasgatni.
Zulu
36 azaz harminchat!!!!

Kép

Kép

Kép
zulu

Szilcsike, gratula a babádhoz!!!!!!!!! Sok boldogságot nektek!!!!!!!!!

Franyo
24
franyo

Sziasztok,

több nappal lemaradtam az olvasásban, mielött visszaolvasom:

Szilcsike Kép
gratula a kislányotokhoz, sok boldogságot, sok tejcit és jó egészséget mindkettötöknek. Kép

LadányiKata,
Kaméliával délelött kommunikáltam, akkor még nem készült szülni, aztán hogy azóta mi van, nem tudom, de ha ir sms-t, megirom.

Lányok, hulla fáradt vagyok, itt már éjfél lesz..jó éjt mindenkinek

Pálma
14+6
pálma

Pálma!

Köszi szépen!!

Puszi, és minden jót Neked is!

Kata
LadányiKata (ladán

Szilcsike,
Nagyon sok boldogsagot kivanok!

Vegeztem a forditassal, meg jo, hogy a 'szimpatikusabbal' kezdtem, mert mint kiderult, a masik nem is volt olyan fontos. A merleg egy nagy hanyas(nem tudom, hogy a tematol, vagy a sok szamitogep elott ulestol volt e, vagy a sok csokitol, amit idegnyugtatonak megettem), es fergetegesen nem kismamahoz illo eletmod! Mindezek oromere ugy erzem, a babam visszafordult ulo helyzetbe, pedig szerintem mar vagy egy hete fejvegu volt...de ez csak tipp!
Szoval most egy kicsit pipa vagyok!
Holnap nincs iskola, Dani viszont delutan cserkesztaborba megy a hetvegere! Meg sohasem volt, remelem tuleljuk mindannyian!

Lehet, hogy kolcsonkerem egy ismerosunktol a terdeplos szeket, ezt a rendes szeken ulest en mar nem birom!

Timici, vettetek zenelo kutyut? Nalunk mar eleg szeles lesz a repertoar, ha latok 1 euroert, mindig megveszem! Mar van egy macink, egy csillagunk, es egy regi Fisher Price becsi keringot jatszo muanyag horgaszo kacsank, ami belehapog a keringo dallamaba...ezt jol elmondtam. Ezek kozul Gyuri csak ez utobbit hallgatja, a tobbitol elsirja magat olyan nosztalgikus panaszkodo stilusban, szerintem o sem erti, hogy miert?!
De nagyon jok a kisagyra szerelheto forgo mutyurok is, ugy vettem eszre, hogy tovabb is zenelnek, masreszt pedig ugye par hetes kor utan vizualis elmennyel is szolgalnak a gyerkoc szamara. Es az nagyon edi, amikor vigyorog a gyerek a forgo allatkakra, es majd kiugrik a borebol oromeben!
Talaltam egy cd-t Gyuri babakepeivel, nagyon edi kis duci baba volt! De hol van az mar (kb. 1 eve 10 kilo, naponta jo, ha ketszer eszik)! Mutattam neki a szuletesekor keszult elso felveteleket, meg a szuloagyon, hat szegenykem csak annyit tudott kinyogni, hogy 'felsz!', meg hogy 'veres'!

A www.eltern.de-n van egy fotopalyazat, apuci+baba kepeket varnak! Azoknak szolok, ahol mar van gyerkoc apuci szamara is kezzelfoghato allapotban! Jopofa kepek is vannak, erdemes megnezni oket!

Szoval Szilcsikenek koszonhetoen ma megint haladtunk egy lepcsot a tablazatban! Kép

Jo ejt!
Zsuzsi
27+4
zsuzsi74

Szilcsike Kép
Szívbõl gratulálok és jó egészséget sok tejcsit kívánok!
Ányez
Anyez

Szilcsike Kép
nagyon-nagyon sokszor gratulálok! Sok tejcsit és jó egészséget kivánok!!! KépKépKép

Pussz
Kangi
25+0
kangi

Szilcsike!
Nagyon sok boldogságot és örömöt kívánok az egész családnak!Kép

Képzeljétek el, két hete vettem egy bársonynacit. Most ott tartok, hogy kb. még egy hétig lesz jó, ha így megy tovább. Két hete még nem is látszódott rajtam szinte semmi, most már kezdik észrevenni a munkatársak is. Szóval mehetek kismamanacit venni.
Ráadásul egy hete éhenkórász lettem, kb. két óránként megéhezem. Normális ez? Most már ez lesz amíg ki nem bújik a baba?
Maci_2
maci_2

Sziasztok
Nem tudom merjek-e belépni, de tegnap teszteltem és van egy halvány második csíkocskám.
Jövõ héten csinálok még egyet.
puszi
Viki
Névtelen

Szia Viki! Kép
Gratula! Mikor volt az utolso menstruaciod elso napja? Kép

kamilla (31+1)
kamilla

Maci2,
Nem akarlak 'elkeseriteni', de valoszinuleg meg fog noni a hasad 'egy kicsit'!

Az ehseggel valoszinuleg nem lesz mindig igy! Viszont amikor ehes vagy, egyel, kell a babanak! Lesz majd, amikor mar nyomni fogja a gyomrodat a baba, es nem kivanod annyira az etelt, es be sem fog ferni mar annyi egyszerre, mint korabban!

A barsonynacid majd jo lesz szules utan, remeljuk, addig nem megy ki a divatbol! Kép

Mizeria van itthon! Nem vehetnek ki mara szabit? Miert van itt kethetente egy nap iskolaszunet? Furcsa ez a nemet iskola ugy ahogy van...

Zsuzsi
27+4
zsuzsi74

Hali Kismamekok!

Szilcsike, nagy gratula a kicsilányhozKépKép

Képzeljétek, úgy néz ki, megint kisfiú költözött a pocakombaKép És a méhszájam BETONKEMÉNY, úgyhogy valszeg MEGÚSZOM a méhszájzáró mütétetKépKépKép

Pelenkázótáska: én nem vettem, drágának találtam és nem megfelelõnek. Varrni akartam, de nem volt rá idõm. Viszont vettem egy sima nõi táskát, amin megfelelõ számú zseb van, pelusnak, cumisüvegnek, telefonnak, rucinak, takarónak, játéknak, szóval nagyon bevált.

Nálunk nagyon szép az idõ, megyünk játszóra.

Na pusszantás!
Zsófi (19+1)Kép
Csucsuka

Szép jó reggelt!

Szilcsike, hatalmas gratula a babucihoz. Sok sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!!

Pankamama, drukk, drukk, hogy beinduljon magától. Vigyázz magatokra és csak ügyesen.Kép

Zsuzsi,
nem még nem vettünk zenélõ kütyüt, ma megyünk kádat venni és majd abban a boltban körülnézek. Sajna itt 2000,-körül indulnak az árak, de szép is lenne 1euroért venniKép még ha használt is.

Zulu,
de jó, már a 37.hetet "tapossátok", látod minden rendben lesz, nemhiába drukkolunk Nektek.KépKépKép

Olyan semmilyen a kedvem ma, lehet, hogy azért mert rosszul aludtam, nem tudom.Kép Holnap sem lesz jobb, egyrészt suli, másrészt párom is suliban lesz, így azt hiszem megint nem fogunk haladni a gyerekszobával. Kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy eddig haladtunk rendesen, most meg mikor az õ szobácskájáról van szó alig. Az tény, hogy mindketten fáradtak vagyunk, ráadásul ez a párom elsõ hete az új munkahelyén. Mindegy elõbb utóbb csak kész lesz.

Megyek is, nem rontom tovább a levegõt.Pusssza
Timici
29+0
timici

szept. 25-én volt az utolsó mensi elsõ napja. Normális ez hogy csak halványan mutatja hisz ma már a 45. napon vagyok.
Viki
Névtelen

Szilcsike,
GRATULAAAAAAAAAAAAAAAA!! KépKép

Viki,
udv itt a topicon! KépKép

Ma vagyok bent a munkahelyemen teljesen utoljara. A heten kivettem az osszes szabimat (4 nap), es azt kerte a fonokom, hogy ma meg nezzek be 1-2 orara. Bejottem, es hat pont ma kezdtek el a leepitest a cegnel, mindenki tiszta idegbeteg. Kép Egyik kollegamat ebben a percben rugtak ki....KépKépKép

Gombóc
28+6
gombóc

Szilcsike, gratulálok a babához meg a viszonylag gyors szüléshez! Kép Kép Kép

Lenne egy kérdésem: milyen harisnyanadrágot hordtok? Anno én vastagabb harisnyát vettem, aminek szétvágtam a derekát meg a hasrészét, majd összegumiztam. Szülés elõtt mindig arra gondoltam, hogy mekkorát röhögnének a mentõsök, ha az utcáról vinnének be a kórházba! Szóval tudtok valami kismama harisnyanadrág lelõhelyet?

Én is alig férek már a szülések után vett kb. 2 számmal nagyobb szoknyáimba, nadrágaimba. A kismama ruhákat rég elajándékoztam, viszont újat nem akarok venni a genetikai eredményhirdetésig. De vsz. muszáj lesz.

Nálunk is iskolaszünet van pedagógusi továbbképzés miatt. Olyan jó volt fél nyolcig aludni fél hét helyett. Ui nekem eléggé szabad munkaidõs állásom van, sokszor otthon is elvégezhetõ munkával, csak a fiam miatt kelünk olyan korán!

Urszila
16+4
urszila

Urszila,

nekem azt mondták, hogy Anita márkájúak vannak, tehát ahol egyéb Anita cuccok elérhetõk, ott meg lehet próbálni...
nekem is kéne Kép

Pussz
Kangi
25+0
kangi

Urszila!

Kismamaharisnyanadrag (vastag) lehet kapni a Blaha Lujza teren a Corvin aruhaz mogott a Somogyi Bela utcaban egy Kismami boltban 1250 ft-t.

Gomboc!
Iszonyu lehet, de szerencsere kismaikat nem rughatnak ki...

Viki!
Akkor Te mar 6+2 vagy, azaz 6 hetes es 2 napos Kép
ne aggodj, nekem is csak icipicit lett halvany a masodik csik, de azert szerencsere tudtam, hogy senki sem lehet csak egy picit terhes Kép Kép Kép

kamilla (31+1)
kamilla

Sziasztok Lanyok,
Csak bekoszonni jottem. En meg mindig ketto az egyben vagyok, bar mar erzem, hogy kozel az ido. A csaszart (programozott) a doki a kiiras napjan v. utana csinalja meg 19 v. 20-a, hacsak addig be nem indul.

Pusszantok mindenkit es gratula az uj kismamaknak.

Udv,
Moni
38+
mj

Szia Viki!
Üdv a netes kismamik táborában!
A halvány csík is csík! Nekem sem volt túl erõs.
Maci_2
17+3
maci_2

Pocok, imádom ezt a táblicskut nézegetniKép
Csucsuka

Igen, en is, tok jo erzes latni, hogy a 63.helyrol mar felkuzdottem magam a 21-re Kép

kamilla (31+1)
kamilla

Sziasztok Kismamákok!

Nyugtassatok meg! Normális dolog az, hogy 20 hetesen még nem érzem a babát mozogni?
Másnál is így volt ez?

Nyugtalan Emma
20
emma

Sziasztok!

LányokKép
Ti mekkora kiságyat vettetek ill. fogtok venni. Elég a 60×120-as, vagy érdemesebb 70×140-est venni? Várom a véleményeket.

Panka
21+5

panka

Ne aggódj Emma, én is a 20. körül éreztem elõször, de egy pár hétig még mindig úgy voltam, hogy lehet, hogy beképzelem csak, mert olyan volt mintha apró buborékok szállnának a pocimban. Emlékszem, nyaraltunk, július volt, (tehát 6 hónapos voltam) amikor már igazán mozgott, hogy Csabi is érezte. A méhlepény hollététõl is függ, meg a baba vérmérsékletétõl.
Bár lehet, hogy az enyémet elcserélték, mert a pocakomban nagyon nyugodt volt, azóta meg meg sem állKép

Ne izgulj, teljesen normális ezKép

Puszi, és jó pocakosodást!

Ladányi Kata

Ja, küldjetek el nyugodtam melegebb éghajlatra, hogy bepofátlankodom ide, de oolyan jó olvasni titeket, meg hát barátném (Kamélia) is a finisben van.....
Na meg reménykedem, lassan újra írhatok ideKép

Puszi nektek
LadányiKata (ladán

Emma,
siman lehet, hoyg a mehlepenyed elol fekvo es ezert nem erzed a babadat. Nyugi. Majd fog meg o mocorogni..KépKép

PAnka,
mi egy 60*120-ast kapunk kolcsonbe, ez a hugomeknal teljesen jol bevalt. Ha olyan kisagyat szeretnel, ami utana gyerekaggya alakithato, azt csak 70*140-es meretben gyartjak. Velemenyem szerint ez utobbi praktikusabb, de dragabb is.

Kaptam viragot a fonokomtol, es ket heten belul terveznek egy unnepi ebedet vagy vacsorat, ahol el fognak bucsuztatni. Olyan meghato, nem is szamitottam ra...KépKép

GOmbóc
gombóc

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltunk UH-n, és úgy néz ki, egy fiúcska költözött a pocakomba. KépKép Egyébként a doki szerint minden nagyon szép és jó Pöttömkével kapcsolatban. Még terhestornára is mehetek majd annak ellenére, hogy táppénzen vagyok az elsõ pillanattól kezdve.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Ma hallottam a radioban, hogy ujfajta termekenyseg-teszt kerul forgalomba par honapon belul. A lehelletbol allapitja majd meg, hogy eppen szabad e a palya, vagy sem?! Gondolom fogamzasgatlasi eszkozkent legfeljebb akkora hatekonysaggal bir majd mint a 'nyalogatos' teszt.

Lanyok, ket napja ugy erzem, hogy a baba beleallt a gyomromba, es egesz nap hanyingerem van, nem tudok lehajolni sem! Normalis ez? Nem remlik, hogy hat honapos terhesen ilyen problemaim lettek volna korabban!

Zsuzsi
27+4
zsuzsi74

Sziasztok !

Szerintetek normális az, ha maximum 21 hetes terhesen a genetikai ultrahangon azt allapitjak meg, -(csak zarojelbe teszem, hogy egy jokora leidetlenezes utan, amit az orvos csak ugy az orra ele lokott, s en meghallottam, s hevesen tiltakoztam, mert nem fogta fel, hogy nekem azt mondta a vedono, hogy lakcimre kuldik az AFP eredmenyt, aztan telefonon bemondtak neki mert hazonbelul volt)- /jo hosszu zarojel/, hogy 23-24 hetes terhes vagyok? Utana olvastam, es a fejmeret alapjan tenyleg a dokinak lenne igaza, de nem lehet, hogy nagyobb a gyerek?
Persze ilyen korulmenyek között meg sem mertem kerdezni mi a baba neme, s arra se mertem megkerni, hogy jobban nezze meg a szivet, mert a csaladban volt szivproblema.

Legyetek jok!

Norkini

Kulonben en is pecsi szuletesu vagyok, csak elszarmaztam a
szekesfovarosba....

Emma

Ha en most 23-24 hetes vagyok, akkor most ereztem eloszor a babat, igy nem keso. tenyleg olyan mintha a buborekok nekiutodnenek a pezsgospohar falanak...

sziasztok
zsurlo
21-24-ig
(nem enged be nem nevtelenul, hol lehet bejelentkezni?)
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: