Mivel valószínűleg nem vagyok egyedül a problémával, gondoltam elindítok egy beszélgetést a részmunka-vállalásról.
Lányom két és fél éves. A szülés után fél évvel már visszamentem dolgozni, mivel szükség volt rám a munkahelyemen és nekem is a munkára (az elfoglaltság és a pénz miatt is). Fél évig dolgozhattam fél munkaidőben, utána kénytelen voltam ismét 8 órát vállalni.
Azóta is furdal a lelkiismeret, mivel a lányommal és a családdal csak 5 óra után találkozom. Férjem (ahogy az általában lenni szokott) még többet dolgozik. Így nem lehet rendesen gyereket nevelni!
A nőknek igenis járna a lehetőség, hogy 4 ill. 6 órában dolgozhassanak, hogy családi feladataikat is elláthassák. Viszont kevés az ilyen lehetőség. Persze akad telefonos és egyéb egyszerű munka, de két diplomával ez eléggé leépítő lenne. Én normális, megbecsült állásokra gondolok. Úgy tudom, hogy bizonyos minisztériumi támogatásokat vagy adókedvezményeket is kapnak a munkáltatók, ha részmunkaidős állásokban folglalkoztatnak. Mi a véleményetek a témáról? Van valakinek jó tapasztalata részmunkával kapcsolatban? Vannak fejvadász cégek, akik ilyen állásokat kínálnak? Ugye nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal!