Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy Camembert és penészes sajtokat nem lehet + semmiféle pasztörizálatlan tejterméket. Emiatt kell vigyázni a sajtokkal, csak azt együk, amiről tudjuk, hogy pasztörizált tejből van, az ismeretlen érett, lágy sajtokat ilyenkor jobb kerülni.
Valamiért a kecskesajt is rémlik, de ebben nem vagyok biztos.
A húsokat jól át kell sütni, zöldségeket jól megmosni, nehogy földesek legyenek, mert növeli a toxoplazma veszélyét.
Emiatt ha sebes a kezünk, nyers hússal sem jó érintkezni, valamint a macskaürüléket messzire el kell kerülni.
Moniá, a pattanást nem tudom. Én mintha picike gyógyszertári alkohollal ecseteltem volna, de a kozmetikus biztos tudja, mit lehet.
Hajfestés: még sosem festettem, viszont bajuszt szőkítettem házilag a terhesség alatt is. A védőnő azt mondta, első trimeszterben ne, ha nem nagyon muszáj, de a 11-12. héten már megcsináltam.
Sőt, még a hasamon is kiszőkítettem néha egy csíkot, mert a terhesség alatt a középvonalon megerősödött egy szőrcsík

. Még jó, hogy szülés után eltűnt.
Vajon a hajszínező kevésbé ártalmas?