A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Nana, szepek a fiaid!!! :D Ez a franya orrfolyas!

Dettus, persze hogy mehetunk egyutt! :D Busszal gondoltam menni, hozzank kozel a 14-es vegallomasa, kevesen vannak, gondolom igy konnyebb "feldobni" a babakocsit. Te hogy szoktal menni?
Nekunk laminalt parkettank van, szeretem. Erdemes venni olyan pasztat, amit a resekbe kell nyomni, mielott osszeklikkelik. Mi a Diegoban vettuk, sokfele van, ha tudod hany nm a szoba, akkor klasszul kiszamoljak mennyi kell belole, meg a szegelylecbol.

Nyhk, Petra jol van? Ilyeszto lehetett a hanyas... :(

Tenyleg gyorsan eltelt a harom het. Kati meg ovatosan hasznalja a kezet, megszokta, hogy maszas kozben nem teszi le, bal kezzel csinal sok mindent. Ha kerdezem hol a gipsz, akkor huzza fel a kezen a pulcsi es nezegeti a csupasz karjat. Zabalnivalo! :lol:

Akkor hogy is van ez a szules? Nem ugy, ha nem korzeten beluli korhazba megy szulni, akkor fizetni kell akar ugyeletes akar nem? Sot a sajat doki bemehet egyaltalan ugyeleti idon kivul?

Lili, nem tudom mi mindene van Zsofinak...
kismotor, kepes konyv, mondokas konyv, formabedobo, varazstabla, hintalo, lego quatro, lego zoo, fa jatekok, rongybaba, mini babakocsi, furdokadba felhuzhato jatek, hirtelen ezek jutottak eszembe. De a legfontosabb, hogy legyen beke es szeretet. :wink:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Thimy,
nincs jogom bárki felett ítélkezni. Ez majd 20 év múlva derül ki, hogy hoyg "végeztük a dolgunkat", milyen anyák voltunk/vagyunk. Majd a gyerekeink megmondják. Egyébként biztos engem is sokan bolondnak tartanak, amiért a 1,5 éves gyerekemhez 5-6-8-szor kelek éjjelenként. De nekem a sírás a vesszőparipám, a végkimerülés szélén sem voltam képes sírni hagyni, inkább az ágyamba vittem, hogy legalább ne kelljen kimásznom az ágyból. Nekünk ez jelentette a túlélést.
A hiszti meg...írtam is, h sztem nem minden az, amire rámondjuk. Sztem az sem az, ha egy gyerek földhöz vágja magát a boltban, mert nem kapja meg pl. azt a csokit, vagy a 20. babáját. Honnan tudná, h a csoki nem egészséges vagy a baba már fölösleges vagy éppen nincs pénz a 20. babára? Sztem ők még kicsik ehhez. Valahogy meg ki kell adni a dühüket, nekünk meg az a feladatunk, hogy azt megtanítsuk, hogy hogyan lehet ezt kultúráltan csinálni. A harag, düh természetes (és szükséges) érzések, csak az nem mindegy, hogyan reagáljuk le.

Nana,
úgy látszik ez az anyák sorsa, még "nyaraláskor" is gyerekekkel akad össze :wink:
Sírás és a "nyüszi" sztem nem ugyanaz.
Leona is "beszél", sztem többet is, mint amit az ő korában kellene tudni, de Hanna behozhatatlan. Nagyon kis dumagép és mindent, de szó szerint mindent mond utánunk.

Nhyk,
azt én sem tudom, mi lesz, ha kistesó születik.

Roz,
sztem is jó a ruhaszárító, de a gyűrődős dolgok azért gyűrődnek benne. De zokni, body, törölköző stb. mehet bele.

Szülés: hajrá otthonszülés. De jó is lenne a másodikat itthon szülni...Ügyeletesre én sem vállalkoznék.

Kép
sygnum

Azt akartam még kérdezni, hogy nem vett valaki jó minőségű gesztenyét valahol? Amit én vettem, annak a fele rossz volt.

Kép
sygnum

Roz, irtam pu-t!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Syg

Naon jó volt olvasni írásod.A kitartásod és a türelmed irígylésre méltó.Elég mély sebeid maradhattak gyerekkorodból,lennék a gyereked :lol:

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Syg,
Hát az én Danimhoz képest....1,5 évesen dumálni... :) bizony nagyon ügyesek! :)

Syg, azt néztem hogy Leonának a kis vonalzós képen r.színű a ruhája??? :shock: :lol: Mindenesetre nagyon kis tündér benne és a frizurája is nagyon édes!

Az előbb például a nyüsziből sírás lett, mert nem birt elaludni 1-2 perc alatt miután betettem a kiságyba. :( :( :( Hiába próbáltam dajkálni, simizni stb sírt, visszatettem odaadtam a szuszipelust, belebújt és rögtön elaludt. Nem én kellettem neki, csak nem tudod elaludni, pedig már nagyon fáradt volt.

A "HISZTI"...saját tapasztalataim szerint, legalábbis a Dani 2 esetben tud/tudott hisztizni.
1. Éhes és benne ez még így nem tudatosul
2. Álmos

na most megint sír, pedig még csak most aludt el. :roll: :( MI VAN ma vele???

KépKép
KépKép
nana09

Ahogy írjátok ezt az alvás dolgot nekem tényleg nagy mákom van. Mármint az elalvással. Soha nincs belőle gond. Éjszaka van, hogy nálam köt ki hajnalban Lili, de az más, áthozom, és alszik tovább, ha az ágyában már nagyon játszana. Komolyan, soha nem kellett ringatni..., nagyon hamar elalszik. Az apja ilyen, én még most is legalább fél órát forgolódok, mielőtt elalszom.

Lili,
a Bambiniben láttam Lego Baby-t, én veszek egy olyat Lilinek. Szerintem olyan öt-hat különböző keresztmetszetű forma lehet benne, a tetejébe bele is lehet őket dobni, de mindegyiken van egy tüske, olyan egy cm átmérőjű, és egymásba is, meg a dobozra is rá lehet építeni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hajny,

Ez nagyon aranyos volt!! :) Mármint hogy lennél Syg gyereke! :D :D :D

A barátnőmnek, akivel együtt "pihentünk", a 8 hós kisfia 5 napos!!!! kora óta átalussza az éjszakát!!!! :D :D

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
hát pont erről beszélek! Az sztem nem hiszti, amit ilyen egyszerűen meg lehet magyarázni. Egyszerűen éhes és álmos és még nem tanulta meg helyesen kezelni ezt a helyzetet. Nem hisztizik, hanem nem jól fejezi ki magát. A hisztinek sztem nincs oka, ok nélküli cirkuszolás. Persze az lehet, hogy valamiből kiindul, csak túlzásba viszi. Pl ha annyira túlpörgeti magát, hogy elájul, mert liheg. Na a testünk se bolond, direkt ájul el, hogy ne kapjon tovább túl sok oxigént. Csak ezt a lihegő gyerkőc nem tudja.

És látod? Csak a segítségedet kérte Boti az elalváshoz, nem kihasznál vagy manipulál, sokan -szakemberekre gondolok, akik "jó" tanácsokat osztogatnak- olyan kis gonosz gazfickóknak állítják be a gyerekeket. Pedig dehogy tudnak ők még manipulálni! Dani már esetleg, na de Boti...És mit oldott volna meg, ha hagyod sírni ahelyett, hogy odaadod a szuszipelusát?

Igen, rózsaszín és valóban jól áll neki, de nem az az erős rózsaszín, ami azon a képen rajta van. Természetesen nem én vettem, kapta. Paprikát szedni jó volt :?

Hajny,
dehogyis vagyok én türelmes, sőt...néha ráüvöltök, aztán azonnal megbánom és ölelgetem, puszilgatom (és rettegek, hogy elfelejti-e, megbocsájtja-e az "üvöltést", ami mellesleg pont a düh helytelen levezetési módja, magyarul én nem tanultam meg a szüleimtől, hogy hogy is kellene ezt csinálni. Nyáron olvastam egy könyvet erről.). Sebeim...azok vannak bőven, ezért erőlködök annyira, hogy Leonának ne legyen annyi.

Kép
sygnum

Ajándékötletnek: Leona nagyon szereti a Clementoni kockáit. Ez gumiból van, olyan formájú, mint a Lego, csak sokkal nagyobb. Könnyű belőle építeni, kisebb korában meg sokat rágcsálta. A Bambiniben vettük, de már a Tescoban is van, azt hiszem.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Hú most már kezdek nagyon mérges lenni várok egy zárast és emiatt nem tudok elmenni Lencussal sétálni,úúúgy szeretem,mikor így betartják a megbeszélt időpontot :evil: !

Dora mi babakocsival szoktunk besétálni és vissza meg férjem hoz kocsival.Az az igazság,hogy még eddig nem mertem kipróbálni a babakocsival való buszozást.Nektek ki tette le a laminált padlót?Diegóban és a Burkolóházban épp tegnap voltunk szétnézni,egyelőre egy micimacis szőnyeget vettünk,amin Lencus játszhat :lol: .

Ez az alvás/sírás téma nem egyszerű,én valahol egy arany középutat szeretnék találni,mert sírni én sem bírom hagyni,viszont időnként nem megy másképp,aludni meg most jó,mert végülis apa ki lett túrva a nagyágyból,így mi ketten kényelmesen elférünk :lol: és én őszintén szólva nagyon szeretek együtt aludni Lencsivel,de azért mi mindig összebújva aludtunk a férjecskémmel és ez meg hiányzik.Tehát most szorgosan próbálom a leányzót visszaszoktatni a saját ágyikójába,ott kb.éjfél-1-ig marad jó esetben,de már ez is vmi :D !

Kép Kép

Kép
dettus

Mint már írtam én is nagyon szeretek együtt aludni Danival!!!! Már próbáltuk sokszor Botit is közénk rakni, de sajnos csak dobálja magát és nem tetszik neki. :(

Syg,
Én is ezért írtam idézőjelbe a hisztit. :)

Mondjuk ha vki, hát te Syg tudod milyen az ha sokat sír egy manó. nagyon ideg és lélekpróbáló. :(

Szerencsések akiknek nem sír sokat a gyermekük, régen én sem tudtam milyen ez...Danival ehez képest nagyon egyszerű volt.

KépKép
KépKép
nana09

Mivel öszinteségi rohamom van :roll: :shock: szeretném ha mindenki, akinek van véleménye leírná....szóval kicsit fura hogy Dettuson kivül senki semmit nem szólt hozzá hogy egyik napról a másikra nem szopizik a Botond.... :roll: :?: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
nana09

Dettus,
mi pont fordítva csináljuk. Az első ébredésekor megyek át hozzá aludni, addig a férjemmel alszok.

Nana,
Leona ált. könnyen vigasztalható, ha nem venném fel, nem adnék neki cicit, csak akkor lenne "sírós baba". Ritkán fordult elő, h nem lehetett megvigasztalni. Persze fárasztó volt reggeltől estig oda-vissza sétálni vele a lakásban (biceps-edzésre nincs is szükségem), de ez volt az ára annak, h ne sírjon/junk.
Nem lehet mit mondani arra, h nem szopizik Boti, csak azt, h ő döntött így, akkor biztos ez a jó neki. Nem tudsz mit csinálni.

Kép
sygnum

De Syg amikor még picuri volt Leona akkor többet sírt úgy hogy nem volt mit tenni vagy nem jól emlékszem????

csak arra emlékszem mennyire sajnáltalak téged és őt is azért hogy sokat sír. :cry: és alig alszol.

Mi egy pár hete azért már sokkal jobban vagyunk, Botinak az alváson, evésen és megfelelő emésztésen :) :) :) kivül a legfontosabb DANI!!! Még több gyerekes ismerőseinket is meglepi egy 5 hónapos hogy tud így rajongani a testvéréért. :)
...na és hogy egy 4 éves hogy tud így gondoskodni a kistesójáról. :)
:)

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Nana
Anna is egyik napról a másikra hagyta abba a cicit,nem kell neki azóta sem?Az is vmi hogy egyáltalán ennyit cicizett.

Manó
hazaért a férjed?Jól vagy?

Erszényes
Mizujs veletek?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Sziasztok!

Seriff, köszi, hogy hiányolsz :D

Olvaslak benneteket, de írni nem nagyon tudok. (Csendben jegyzem meg, hogy Flóra éppen elmélyülten rajzol, Orsi meg szintén elmélyülten mókol vmivel. Ritka pillanat.)
Ha leülök a gép elé, minimum a nadrágomat rángatja O. vagy vmi veszélyes helyen áll fel stb. Úgyhogy a netezés ált. kimerül az olvasásban.
Jól vagyunk, kibújt O. harmadik foga (jobb felső), még mindig nyál és rágcsálás nélkül. Mázlisták vagyunk. Két nehezebb nap volt miatta, de nem volt vészes.
Viszont néha elgondolkodtam, hogy harapta-e már le anyukája mellbimbóját fogzó gyerek, vagy én leszek az első? :shock: :?

Nana, örülök, hogy jobban vagytok, az írásaidból is látszik. :) Szopi abbahagyással tényleg nem tudsz mit tenni, ha úgy gondolja Boti, hogy nincs rá igénye. Jó, hogy ki tudtál egy kicsit kapcsolódni, nagyon rendes férjed van! Ugye nem baj, ha megkérdezem, de eszembe jutott, hogy hogyan oldottátok volna meg az utat, ha Botni nem hagyja abba a szopit?

Nyhk, köszi az infót! Remélem jól van szépszemű Petrád!

Este átcuccolunk anyuhoz, ott alszunk két éjszakát Orsival. Flórák meg mennek disznótorba a másik mamához.

Szép hétvégét mindenkinek!! :)

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Szio Pille!

Nekem is ez volt az első kérdésem a férjemhez! :)
Aztán kiderült ő erre nem is gondolt.... :shock: de manó már több mint egy héttel korábban abbahagyta...sőt nekem a barátnőmhöz is ez volt az első kérdésem, furcsa módon az ő kisfia is kb. 3 hete befejezte a szopit, de ő már 8 hónaposan.

A férjem egyébként oly annyira titokban tartotta az egészet hogy egészen csütörtök estéig el sem mondta (szerintem akkor jutott eszébe :D ) hogy szombaton utazok.

Én tudom hogy egy angyal egy férjem van, de sajnos tényleg nem örültem neki...Kicsit később, pár hónap múlva ...várhatott volna még. :)

Nálunk is épp rajzol Danus. :)

Nektek is jó hétvégét! :)

KépKép
KépKép
nana09

Nana, akkor a természet a kezedre játszott, hogy egy kis levegőhöz juss végre. :) Tudom, hogy nagyon nehéz elszakadni tőlük két napra is, de neked már tényleg szükséged volt rá. Én nem tudom, hogy' bírtam volna azt amin keresztül mentetek.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Ser, és még akit érdekel, találtam Neked vmit! :)

http://www.dalma-ruha.shp.hu/hpc/ws_mem ... tle=5./%20Új%20fejlesztő%20játékok
birolili

Kob,
nem tanulsz véletlen projektmenedzsmentet? Kellene nekem valami jó kis anyag hozzá. Lehet, hogy januártól azt fogok tanítani a Számalk-nál.

Nana,
ha Boti döntött úgy, hogy nem kell neki az anyatej, az szerintem teljesen ok. Az egyik ismerős kislány, aki Lilivel egy napon született 3 hónaposan csinálta ugyanezt. Lilivel kitartottunk 10 hónapig, de ő is egyik napról a másikra abbahagyta.

Ahogy olvasom a fórumot, lassan már csak Lilinek lesz két foga :D Fogalmam sincs miért van, ez, hogy 5. hónapja nem jön neki egy sem.
Mintha látnám a harmadikat, de csak egy kis fehér pötty van a jobb felső foga aljánál. Az sem biztos, hogy az fog...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana,

Sajnálom, hogy Boti abbahagyta a szopizást. Nálunk is egyik napról a másira történt, igaz akkor már Ádám nagy volt. Szülinapom reggelén még tépte a pizsamám és követelte, este meg elfelejtette úgy ment el aludni. Azután sosem kérte. Én már nem erőltettem, mert terhes voltam már Petrussal. Szóval ez volt a szülinai "ajándékom", nagyon megviselt, pedig tutam, hogy egyszer ez is eljön. Ők tudják mi a jó nekik. Úgy kell hozzáállni, ahogy te is tetted. Öt hónapig szopizott !

Petrus félóránként kell, és csak cicin nyugszik meg! Tegnap éjszaka szinte végig cicivel a szájában aludt! A foga már kibújt! Ötlet?

Kép

Kép
nyhk

Nana,
hááát...jól is emlékszel meg nem is. Volt egy rövid időszak, talán a 2. hónap, amikor nagyon-nagyon nehéz volt elaltatni. Akkor mindent bevetettünk, hogy ne sírjon, mégsem jött össze, de nem sírt sosem órákig, csak 15 percig max. Akkor ez nem annyinak tűnt. Aztán 3 nap alatt megoldódott ez a sírva elalvás homeóval. Utána is nehéz volt elaltatni, de nem sírt már, vagyis meg lehetett vigasztalni. Legalábbis én már csak erre emlékszem.Ami miatt nehéz volt még, hogy minden miatt elkezdett sírni, én meg ugrottam, de nem sírt sokáig, csak amíg fel nem vettem. Ezt nagyon nehéz volt elfogadni, h reggeltől estig csak a kezemben nem sír, na meg fizikailag is fárasztó volt pl, így porszívózni 9 kilós gyerekkel.

Érdekes, pont most az esti szopi közben arra gondoltam, h milyen nehezen aludt el tegnap este, ma du. és este. Ez a nehezen 25 perc volt. 1 éve még mit nem adtam volna azért, h ilyen gyorsan elaludjon. Akkor még 1-2 óra táncolás, ringatás, éneklés...kellett hozzá. Most meg...csak fekszek mellette, ő meg szopizik.

Amit még nem is írtam, h 3-4 hete szinte minden du. 2-2 3/4 órát alszik. Ez régebben soha nem fordult elő, h nappal ennyit aludjon. Hátha elkezdett vmi változni...

Kob lányai lehetnek még sztem olyanok, mint a Te fiaid. Ők is imádják egymást.

Pille,
nem tudom, h fogzás alatt-e, de a keresztapám leharapta a nagymamám mellbimbóját. Aztán így szoptatta még anyámat is. Hogy hogyan?
Leonának is úgy jönnek a fogai, h nem veszem észre. Éppen most este láttam csak, h van még1 rágófoga. Ráadásul nem is csak éppen áttört, hanem már a fele kint van.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Lina,
ne aggódj, Leonának 9 hónaposan jött az 1. foga, onnantól havonta 1 a szülinapjáig, nincs olyan nagyon lemaradva Lili.

Nyhk,
nincs ötletem, fogjuk rá vmire :roll: Nem semmi lehet így aludni, h rajtad lóg egész éjjel! Nagyon idegesítő, engem legalábbis nagyon zavart, mikor ezt csinálta. Talán szeparációs szorongás kezdődik és ezt éli éjjel újra? Bár én arra jöttem rá, h nem érdemes az okot keresni, 90 %-ban nem jövünk rá. Az elfogadás segít a legtöbbet.

Kép
sygnum

Sziasztok :)

huuu anniyt irtatok :D alig tudtam végig olvasni :)

dóra
pü ment

syg
ln is csodállak hogy birod én már összteszem a kétkezem ha nem kell felkellni éjszaka már mindneki önállósította magát és kijön házzám a nagyágyra ha Ő ugy akarja max a bebujásra betakarásra ébredek fel . De van sokszor olyan mint az este is 1/2 1 kor feküdtem le vagy feküdtem volna le de már nem volt helyem :D :D mind egy kupacban szuszogott :lol:

Seriff
Lehet hogy mégis ujra kezdem Ákival a probálkozást mert elbujik kaka közben tehát most van az az időszak mikor gyorsan leszokna pelusról mert már zavrja hogy van valmi a gatyában és fut előlem mikor látja hogy viszem a pelust :lol: kész birkózást levágunk :D

nana
sok midnent én sem tudok modani a szopira örüljünkannak hogy idáig is szopizott :)
A férjedre nincs szó :D :wink:
Nem tart tovább képzésekt pasiknak :D majd keresek egy delikvenst és elküldöm hozzá :D

pille:)
jó hogy irtál szegénykém akkor már nagyon kelmetlen lehet néha a szopizás ha ennyire megharap orsi :?
Flóra hova jár oviba szereti ? Ti meg vagytok elégedve vele ? Adrit nem akarom niki ovijába iratni sőt lehet hogy nikit is elhozzunk onnan a jövöhéten körbejárom az ovikat ...

Lina
szeintem Te sok mindneben mákos vagy :D :D :D nem csak az alvásban az én gyerköceim még most sem akrnak máshol aludni sőt még azt sem szertik ha más vigyáz rájuk :D :D Bár ez engem csak örömmel tölt el mert az azt jelnti hogy bennem biznak igazán :)

lili
hogy álssz a pakolással ? Ez a játék dolog olyan nehéz szerintem mert egyre inkább azt veszem észre a saját gyerköceimnél hoyg olyna rövid ideig jáztszanak valamivel és hogy olyan rövid ideig érdekes egy uj játék . Régen én is mindig nagy ajándékot vettem nekik karira pl bicikli szánkó .....Most azt csinálom, hogy mindenki csomagot kap, amiben van 3-4 fajta olycsóbb egyszerűbb játék . Niki pl szülinapjára nagyon élvezte, hoyg kapott egy mappát ( szép micimackós és jó nagy ez volt az első ajándék ) kinyitotta
benne volt 1 zacskó szines, 1 zacskó zsirkréta, 1 zacskó filctoll aztán a másik csomagban, egy nagyon szép vastag 150 lapos kiszinző, még egy utolsóban pedig körbe rajzolható forma táblák ( ez nem volt drága de ez volt a legemlékezetesebb, mert mindig azt modja, hogy Ő akkor olyan sok ajándékot kapott :D PEdig nem volt sok csak okossan volt elosztva :)
Szerintem ami Lilit érdekelhetné ( ez nálunk a mai napig nagy szám és csak bővül -bővül )
az állatkert csomag vannak házi és vad állatok, ezzel meg tudod tanita hogy melyik állat mit "mond" és imádják pakolgatni áki már teljess áltkertet épit nekik. Naggyon szeretik és szerintem is klassz . Később lehet darbokban is hozzá venni állatokat.
Nálun kmár paci és kutya dömping van mert áki paci mániás niki meg kutya mániás :)

Kép

Kép

Kép
roz23

Nana
Boti tudja mi a jó neki. Igazából nei nem olyan "megterhelő" h nincs már szopi, csak nekünk anyáknak nehéz ezt elfogadni. Azt hiszem h ez minekt jobban megvisel mt őket. Mi nagyon sokat kűzdöttünk a szopival, de még van, ha nem is sok. Azt hiszem ahogy telik az idő annál könnyebben fogom elfogadni h ha elfordul majd tőlem. Azt hiszem tudom mit érzel....Gyop 5 hónaposan tartott egy szopisztrájkot és akkor azt hittem nem élem túl. Hál Istenek csak átmeneti volt. Most már azt hiszem nem fognám fel ilyen tragikusan. Szuper h eddig sikerült a szopi! A védőnőm mindig azzal bíztatott h 4 hós koráig az igazán fontos nekik az anyatej. Utána is jó ha van, de már nem gond ha nincs. Persze zzel nem a tápszeresek ellen beszélt, csak engem akart bíztatni.

Lina
Nekünk még mindig nincs 1 fogunk se....Egyszerűen nem bírja áttörni az ínyét.

Syg
Nálunk bejött a sírni hagyás végül. Elveimet félre téve. Azóta nincs gond este. Egy csepp sírás se. Sőtt! Nem kel fel reggel 5-6 körül, csak 8 körül.
Hisztiről meg csak annyit h saját tapasztalatomból tudom h igenis képes egy gyerek hisztizni. DE Tényleg igazad van abban h lehet kezelni. Apám mindig tudott kezelni. Nála soha nem is hisztiztem. Csak ki kell tapasztalni melyik gyereknél, mi jön be.
A hiszti egyébként a legrosszab eszköz amit egy gyerek választhat a célja eléréséért. Ahogy nőnek, oksodnak, rájönnek h másként hamarabb elérik a céljukat.

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok!

Kattic, Kecsone, Nyhk, kis Katikák!!!
Sok boldog névnapot kívánunk nektek!!! Remélem nem hagytunk ki senkit...

Képzeljétek alkotok: Baconbe tekert pulykamáj, de van rajta valami mustáros olajos borsos pác, meg a sütőben krumpli hagymával összesütve magyaros fűszerben. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Roz,
tegnap apunál hagytuk Lilit egy fél órára. Mi csak fel akartunk szaladni a babakocsiért, utána bevásárolni, aztán apu mondta, hogy próbáljuk ki, hogy otthagyjuk a Lilit. Nem volt semmi gond, szétpakoltak két pakli kártyát, rézmozsarat püföltek..., azért előtte megkérdeztem, hogy van-e otthon pacal, és mikor apu mondta, hogy csak a fagyasztóban, akkor megnyugodtam, hogy nem fogja megetetni vele :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Először is szertnék minden Katalinnak naggggyon Boldog névnapot kívánni,vagytok sokan,de mindenkinek happy nameday! :lol: :lol: :lol:

Lina
hétfőn volna kedvetek eljönni?Annusom elég jól van,illetve nem beteg.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Katáknak boldog névnapot kívánok!
Kép

Roz,
azért már sokkal-sokkal könnyebb Leonával és így, hogy együtt alszunk az éjszakákat is ki lehet bírni. Bár mostanában nem alszik vissza túl gyorsan a kis boszika, 20-30-45 percig is szopizik, forgolódik, mire rendesen visszaalszik. És olyan jó, h amikor felébred és nem is sír, csak annyit mond, hogy "anya", én meg csak szólok, h itt vagyok és nem ijed meg, tudja, h ott vagyok és segítek. Olyan rossz volt régebben mindig sírásra ébredni. Néha terhes ez a ragaszkodása, máskor meg olyan jó. Tegnap is felment hozzá Robi, mikor felébredt, de hallottam, h bármit csinál vele, csak hajtogatja, h "anya, anya, anya". Nekem csak meg kellett szólalnom, h "megyek". Azt hiszem, ha több gyerekem lesz, ők is egy kupacban fognak aludni. Bár ki tudja, nem minden gyereknek egyformák az igényei.

Thymi,
én nem azt mondtam, h nem tudnak hisztizni a gyerekek, csak kétlem, hogy egy 6 hónapos, 1 éves, 1,5 éves gyerek képes rá (gondolom, neked sem 1 éves korodból van saját tapasztalatod). Sztem ahhoz kell az a képesség, hogy előrevetítsen. Tudnia kell, hogy ha én vmit szeretnék vagy nem szeretnék, akkor nekem hisztiznem kell és akkor megkapom, amit akarok. Az meg, amit Te is írtál, h apukádnál nem hisztiztél, még több képességet igényel, mert már azt is meg kell tanulni, h kinél lehet és kinél nem. Az én gyerekem tuti nem olyan okos, h erre képes. Még csak ott tartanak ebben a korban a fejlődésben, h már tudja, h a tárgyak, személyek állandóak. Gyopár pl. valószínűleg (a kutatások szerint) még azt sem tudja, h anya és ő nem egy, hanem két külön valami.
Na meg én sem hisztiztem anyámnak, mert TUDTAM, TAPASZTALTAM, hogy leszarja, ha sírok (tanult tehetetlenség állapotának hívják a pszichomókusok). Apámnál sírtam. Ez hiszti lett volna? Nem. Csak anyámnak nem mutathattam ki az érzelmeimet, apámnak meg igen. Bár én sosem voltam a földön toporzékoló gyerek.
Na most már ennek a témának is utána fogok rendesen járni, hogy hogy is van ez a (igazi) hiszti.

Kép
sygnum

Roz
nagyon jó ötletet kaptam tőled,sok pici ajándék,biztos tetszeni fog Annának.Most a szülinapjára orvosi táskát kap,naon el van vele ha vkinél vagunk és ott van ilyen.Karácsonyra meg sok kisebb ajándékot.Babát már vettem neki,majd mást is.

Lili
Naon jó játékok vannak az oldalon amit írtál!

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Lina,
a baconos máj isteni, mi mindig sütünk kint roston. Az a titka, hogy nem szabad túlsütni. Ha előtte a májat tejbe áztatod egy kis időre, akkor még finomabb. És ami még szintén nagyon finom, a baconba tekert aszalt szilva.

Katiknak, Katáknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Ser,
aranyos vagy, hogy kerestél, megvagyunk. csak kicsit zsúfoltan mostanában. Eszter már nem kapja a gyógyszert, majd másfél hét múlva nézünk pisit. Hihetetlen Hanna! Hogy miket mond!

Képek nagyon édesek.

Nana,
az a hely szuper, még csak kívülről láttam, arra még nem futotta, hogy öten el tudjuk menni :(. Egy ideig nem is fogja... Biztos klassz volt feltöltődni.
balim

Hajny,
a hétfő-kedd nekünk általában foglalt, hétfőn úszunk, kedden angol. Elvileg bármelyik másik nap szóba jöhet, még nem nagyon van jövő hétre programunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Minden Katalinnak Nagyon Boldog Névnapot kívánunk mi is :) !!

Kép Kép

Kép
dettus

Katáknak, Katiknak Sok Boldog Névnapot!!

Balim, örülök, h minden ok Veletek!

Lina, az fini nagyon, bár én csirkemájból szoktam, és fűszerek náélkül, Hanna is imádja ( bacont is :roll: :oops: )...

Kép
seriff

Lina,
az a máj az egyik kedvenc kajám! Bár én még nem csináltam, csak anyósnál ettem. Jól sikerült?

Kép
sygnum

Sziasztok!

Lina
Péntek jó lenne?Itthon lesz Anna minden képpen,nem viszem bölcsibe.

Virág hogy vagytok?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Pille, bocs az előb nem reagáltam, h írtál! Sejtettem, h Orsiborsi nem repked az örömtől, ha számítógépezel.... :wink: :D , én is ált. olyankor tudok, ha Hanna alszik, vagy nincs itthon.

Kép
seriff

Syg,
én is most csináltam először, és nagyon finom lett. Sütőben sütöttem meg, nem olajban, nem is keményedett meg, szóval tökéletes. Olyan szűzkéz alkotta :D Másodjára már biztos nem lenne ilyen jó.

Hajny,
a péntek az jó. Már Lili is meggyógyult, nem folyik az orra, semmi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

BOLDOG NÉVNAPOT MINDEN KATALINNAK!!! :) :) :)

Holnap mi is Katalin-Erzsébet napi családi eszem-iszomra megyünk! :D :wink:

Balim.
Pont ma gondoltam rá, mi lehet veletek. A fiúk hogy vannak??? csak nagyon felültesen olvastam bele az elmúlt hetekbe.. :oops: de róluk nem olvastam
Képzeld Dani ma volt először apával az uszodába (apa is ma volt először mióta Boti megvan...)

Igen baromi drága hely volt ahol voltam, mi még sajnos nekem egymagamnak sem engedhettük volna meg, de a barátnőm szervezte, a férjem szabad kezet adott neki :shock: :roll:

Bepáról és Samről tudtok valamit????

KépKép
KépKép
nana09

Dettus,

Lencike már egyedül felül?

KépKép
KépKép
nana09

Boldog névnapot kívánunk minden Katalinnak! Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora, Katikának meg Boldog 15hót! :D

Kép
seriff

Sziasztok,
Lina,
nem, sajna nem tanulunk még projektmenedzsmentet.

Boldog Katalin, Kata napot!

Kép

Kép
kobudo

Csak 2 kép:

Nagykanállal finomabb Dédi...
Kép

Leona "főz"
Kép

Kép
sygnum

Thymi,
utánaolvastam a hisztinek. Többnyire 2 éves kor körül kezdődik, néha előfordul, hogy már 1 éves kor körül. Ami korábban van, az a szakik szerint nem hiszti.

Kép
sygnum

Syg,
nagyon édes a kis Leo, és látom szeret főzni :).

Lányok,
van egy iwiwes mwghívőm, érdekel esetleg valakit?

Nana,
:), fiúk szerencsére jól vannak, járnak oviba, suliba, és a lényeg, hogy nagyon szeretik! Marci soha nem mondja, hogy nem akar menni suliba és a felmérői is rendre jól sikerülnek. Szerencsére nagyon jó tanító nénije van, ezen nagyon sok múlik. Októberben voltak egy hétig betegek (hányás-láz-hasmenés), de azóta minden rendben.
balim

Minden Katalinak boldog névnapot :)

Dóra
Katica =Katalin vagy Kata ? Neki is tegnap volt a névnapja ?

syg
elkértem anyukámtól egy katalógust az a neve fair play ez egy ovodai eszközöket fogalmazó cég naggggyon szép és nagyon jó minőségű dolgaik vannak van benne "kis" konyha is ami szerintem nagyon kalssz bár nem olcsó. A jövö hétre igérték hogy zárható lesz kocsink elszaladok vele ha gondolod .

Kép

Kép

Kép
roz23

Utólag is! :

MI is nagyon sok boldog Katalin napokat kívánunk minden kis és nagy Katának! :)
birolili

Virág, Neked is Sok boldog névnapot kívánunk!
Ha ma tartod. :)
birolili

Sziasztok!

Virág
Naon boldog névnapot kívánok neked!

Balim
olvastam hogy van egy meghívód,én cukival beszéltem délelőtt és azt mondta elfogadná.Most azt hiszem nincsenek itthon,de pü-ben elküldöm neked az email címét.

Syg

Naon szép Leona,és jó érzés lehet hogy van még dédije.Sűrűn taliznak?Hadd dédukázzon a dédi.

Lina
a jó múltkorjában említetted hogy van 15%-os DM kuponod.Van még?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: