A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

sziasztok,
amennyit vissza tudtam olvasni:

Zuz, 1-2x nalunk is elofordult furdovizbe kaka, de valszeg a melegviz ellazito hatasara. jo kis hideg vizes medenceben valszeg tenyleg kevesbe fordul elo ilyesmi :wink: (legalabbis en uszason hallottam, h nem szoktak vizbe.)
ja most latom, h allva: akkor csak kellett neki 8)

Indi, bele fogsz razodni biztosan :)

Macs, ugy latszik, Fuleske a nagy dolgok (jaras, beszed) felol halad a kicsik fele (ujjacskak). ez is egy elet-felfogas :mrgreen:

Ruzi, oh :( elhiszem, h megijedtel, meg h nagyon rossz erzes utolag is. de az egesznek tul sok koze nincs a rossz/jo anyasaghoz :)

Lindi, Greti :(
jo ez a kep rolatok, bar a lanyod ezen sem mosolyog tulzottan :wink:
ja es az uh alapjan saccolt meretek... (bar tudom, h klassz a dokid :D)

Neet, en korbetekerem :lol:

kinaiak: es arra gondoltatok mar, mi lesz, ha majd az oly nagy utemben fejlodo Kinaban az emberek elkezdenek autoba ulni (hisz az nekik ugyanugy jar, mint mashol masoknak?!)? az egy dolog, h nagyjabol meg se tudnak majd mozdulni a dugoban, de amilyen mennyisegu kipufogogazt fognak a levegobe eregetni... :evil: na mindegy. hatha addigra elterjed kedvencem, a pedalos auto :lol: :mrgreen:

gazartamogatas: kar, h palackra nem adnak :lol: nekunk biztos jarna :( (mindenfele umbulda nelkul)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

ja es Zuzi: 2,5 centis haj :shock: vigyetek majd csatot a szulesre :mrgreen:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

jó reggelt anyák és babák!
remélem ma szebb napra virradunk, mint a tegnapi :wink:

hálás köszönet az üfkapus hszekért!! ha fel méltóztatik kelni Istók uraság, máris indulunk!

és ma megyünk vissza a homeós dokinénihez is kontrollra. kiváncsi vagyok mit fog mondani arra, hogy a többek közt ekcémára kiválasztott bogyói dacára (tán azok miatt?) Istinek olyan randa ekcémája van, mióta szedi... :roll: és folyamatos a pelenkakiütése is :?
pedig már semmilyen tejterméket nem kap szegényke :(

nem is meséltem, milyen furcsak dolog történt velem: pár napja egy régi osztálytársammal álmodtam, akit kb az érettségi bankett óta nem láttam. és erre tegnapelőtt a koncerten összefutottam vele! :shock: elképesztő...

egyébként a MU színházas akció nem volt nagy szám, a Temps D'Images fesztivál keretében láttunk egy videó-installációt/performanszt, melyen Paizs Sickratman Miklóst fényes nappal a Deák téri villamosmegálló közepén pucéran "keresztre feszítették". ez ment a kivetítőn, míg ott helyben szintén felrakták egy keresztre, és a feje fölött egy monitoron a Vészhelyzet ment :roll: :lol: aztán leszedték, és egy csaj ölébe tették (a Pietát formázva), és pici kamerákat erősítettek ragtapasszal a testére, és így kiraktak belőle egy "tájképet" - legalább is az én értelmezésemben :lol:
volt benne eredetiség, meg ötlet, de mintha nem állt volna össze eléggé.
aztán egy kedves barátom, régi zenésztársam koncertjére mentem, aki a Trafó pincéjében szaxizott Tornaklub nevű együttesével. érdekes volt, hogy ő jazzista, és ez meg egy nagyon populáris, kissé alternatív és nagyon hallgatható zene volt :D aztán még picit beszélgettem az ismerősökkel, és elindultam haza, és másnap még a kabátomat is ki kellett mosnom :x meg hajat is mostam, annyira undorító szagom volt :D

belegondoltam, hogy régen ez fel se tűnt :roll:
most ha arra gondolok, hová mennék még szívesen, mielőtt leereszkedik újra a redőny :wink: ez a cigifüst meg az asztal alá hányó emberek látványa erősen csökkenti a lelkesedésem...

litánia vége :D

votiv 8)
votiv

Zuzi, de jóóó, szép hajasbabád lesz :D annyira kíváncsi vagyok már rá!!! :D
amikor olvastam, hogy pörögtél tegnap, arra gondoltam, tényleg mindjárt szülsz :D
a kismamákban működik ilyesmi előérzet, hogy még gyorsan el kell intézni mindent előtte - van, aki ilyenkor áll neki nagytakarítani :D emlékszem, Soosoo a kertet gyomlálta :wink:
már csak tíz nap, hűűű de izgi :D

tud valaki valamit Curse-ről? nem is jött még, mióta babázik :(

votiv 8)
votiv

nekem még legalább 124 napom van a szülésig :wink: tehát kb 44% van még hátra :D
votiv

Votiv,
akkor én anno, biztos azért rajzoltam mindenkinek, mindent, azonnal, mert előéreztem :mrgreen: fürdőszobabútor? Kép

Zuzi,
gratula a hajasbabához :)

Most nincs időm mindenkinek reagálni, de a Mazsola projektet kipróbáltam, mazsolák mindenhol, kivéve babakéz és babaszáj. A lányomat egész egyszerűen nem érdekli a kaja. Viszont remekűl széthajigálta a szőnyegen. Krepp papírt, meg általában papírt nm akarok, mert a papírt viszont megeszi(ha hagynám). :shock: :shock: Lehet, hogy különleges, cellulóz-emésztő csajom van?
Megyek, tanulok......

csók

Macsek
macskanyu

Macs, nem fogod elhinni, lassan 4 hete, hogy itthagyott minket az asztalos a félkész bútorokkal :( :evil:

votiv 8)
votiv

Macs, lehet, hogy a csajszid csak a mazsolát nem csípi. tudom, hogy cukros vacak, de esetleg franciadrazsé? :oops: :)

votiv 8)
votiv

öööö...hát ez sz@rul hangzik..... és soha visza sem jön mostmár? :shock: magad ányom, ha asztalosod nincsen? De most komolyan: segítek befejeznia szerelést, annyi gyakorlatom van...

a csajszi pedig csak azt csípi, ami funkciója szerint NEM kaja. Papírzsepi, újság, ásványvizes palack+kupak, kiürült neutráliás doboz, üres joghurtos doboz...stb. szóval a háztartási hulladék... de ha kaját kap, akkor szájzár és gyanakodva tapicskolja, majd belepaszírozza a szőnyegbe. Meg sem próbálja a szájába venni, ergo azt sem tudja, ízlene-e neki. A gyanútlan mazsolát meg sem próbálta ujacskákkal megfogni, megérintette néhyányszor, majd a tálkát megmakolva konfettiként beborította a nappalit, széles vigyorral, amely azt mondta: "anya mindig szupervicces dolgokat taál ki nekem" :mrgreen:
macskanyu

bocs a rengeteg félre gépelésért, de ez a klaviatúra elég tré... és nem mindig veszem észre, amikor kimaradnak a betűk... :(
macskanyu

Sziasztok, jó reggelt,

Volna egy óriási kérésem Hozzátok.

Nővéremnél úgy néz ki elindult a baba, hajnalban elment a magzatvíz, viszont semmi más nem utal arra, hogy ki akarna bújni.
Segítsetek, hogy ne kelljen este megindítani a szülést nála.

Köszönöm szépen a nevében is :D

Vica
vica94

Jajj, ez olyan rosszul jött ki.... szóval, hogy magától induljanak be a fájások és ne kelljen mesterségesen beleavatkozni.

Úgy látszik az izgalomtól már se gondolkodni, se fogalmazni nem tudok :P

Vica
vica94

Szia Vica! :D

ha elment a magzatvíz, mindenképpen menni kell, mert a fertőzések előtt nyitva az út innentől...
drukkhegyek a nővérednek! :)
macskanyu

Amennyire én tudom, nem gyorsítják be a dolgot addig, ameddig a baba rendben van. De ez kórház függő is és ha jól emlékszem, a tesód nem szt.imrés..
macskanyu

Macs,
már bent a van a Szent Imrében, merthogy Ő is "szentimrés" :D A vajúdóból hívott most reggel. :)
És azt mondták neki - nem a saját doki -, hogy az "elfolyás" után 18 órával elindítják. Remélem ha bent lesz a saját doki, akkor többet tudunk. Talán délelőtt már ő is megvizsgálja majd.

Vica
vica94

Szia Vica!

ha elment a víz, akkor már lehet, hogy rég be is indult a dolog! de ezt a dokija azonnal fogja látni, ha megvizsgálja. lehet, hogy már simán tágul, csak olyan szerencsés, hogy nem is vette észre! :)
beavatkozni biztosan csak akkor fognak, ha a baba veszélyben lenne, és az persze mindent felülír. ha fájásgyenge lenne, legfeljebb egy kis infúziót kötnek be neki, de emellett is mehet minden a maga útján, még ugyanúgy mozoghat, szép lassan vajúdhat, ahogy bárki más.
én is azt mondom, mint Macs, irány a H, és mindent bele, drukkolunk nekik :D

votiv 8)
votiv

Votiv,
sajnos "zárt kapuk" vannak egyenlőre :(
Nagyon kedves az a doki aki megvizsgálta, és úgy éreztem nem is feszült a nővérem.
Teljesen be vagyok sózva :lol:

Vica
vica94

Vica,
az "elindítás" első lépése az oxitocin infúzió, amivel be lehet indítani/fel lehet erősíteni a fájásokat. de remélem erre nem is lesz szükség, hiszen 18 óra baromi hosszú idő, addig még bármi lehet!
és mennyire nyílt a méhszája?

a "legrosszabb" ami történhet, a császár. de a SztImrében nem császároznak csak úgy, annak nyomós oka kell legyen. és akkor meg már biztos nem arra gondol az ember, hogy mégiscsak jobb lenne a hüvelyi szülés...

nagyon megértem, hogy lelkileg milyen nehéz ez, ott toporogni és várni, hogy legyen valami...
próbáld meg bíztatni, hogy hamarosan a kezében tarthatja a babáját, próbáljon befelé figyelni, és beszélni a babával, hogy induljon el.

votiv 8)
votiv

Igen, tudom, hogy ez a módja és szinte szóról-szóra ugyanezt mondtam neki, amit leírtál a 18 óráról, meg a befelé figyelésről.
Ennyire egyre gondolunk :) :wink:
És azért csak reggel hívott, mert nem akart felébreszteni, pedig mondtam, hogy hívjon nyugodtan, a mobilom éjszakánként is bekapcsolva várja már két hete, hogy legyen valami :)
És ami a csoda, hogy kb. akkor amikor elfolyt a magzatvíz - elmondása szerint - néztem rá a telefonomra, hogy nincs-e valami :)

Arra mondtam, hogy zárt kapuk, hogy a méhszáj még teljesen zárt. :( És amikor azt írtam, hogy remélem többet tudunk, mire a dokija megvizsgálja, arra gondoltam, hogy addigra talán valamit halad előre a tágulás útján. :D
Málnalevél tea ott figyel nála, és mondtam próbáljon ellazulni, aludni, ha tud.

És mi dokink sem császár párti, csak a végső esetben :D

És nagyon köszönöm, hogy ilyen kedves vagy és ennyi mindent írsz :D

Vica
vica94

Vica, keresztbe írunk :D

én sem tágultam magamtól, a gyerek feje tágított, ahogy jött lefelé. végig sétálgattam, meg kaptam az infúziót, így sikerült. de a lényeg, hogy kijött :D

ha esetleg vevők vagytok rá :wink: a tágulást segítő homeós bogyók a Cimicifuga és a Caulophyllum. 5CH-ban, fél óránként felváltva 1x5 szem.

és tényleg próbáljon kikapcsolni, kizárni a külvilágot, amennyire csak lehet.

votiv 8)
votiv

És igen, keresztezzük egymást :lol:

Éppen most írtam meg neki sms-ben - hátha alszik, nem akartam felébreszteni -, hogy ha fent van, akkor sétálgasson és pont ezt írtam, hogy segíthesse a baba feje a tágulást. Ez hihetetlen :lol: :P Esetleg telepátia? vagy mi a szösz 8) :lol:

És igen, vevők vagyunk rá, nővérkém már a 37. héttől szopogatta a bogyókat ahogy kell, de most nem mertem neki javasolni, mert úgy tudtam, hogy csak akkor lehet fél óránként, óránként szedni a Caulophyllumot, ha már vannak fájások, de rendszertelenek. De akkor szólok neki, tuti ott van nála, mert beletette a kórházi batyuba, ha jól tudom :D

És úgy mennék Hozzá, segíteni neki. Már azon agyalok, hogy ha délután hazajön a párom, akkor autóba be, a váróban támaszt nyújtani, majd ha baba jelzi, hogy éhes, akkor én haza, baba megetet és vissza H-ba. Megszállottság? :roll:
vica94

Félreérthető voltam, szóval csak a Caulophyllumot szedte a 37. héttől :)

Vica
vica94

Votiv :) ez az asztalos... tudod minél fogva kéne fellógatni :( én is gykorlott bútorösszeszerelő vagyok, szívesen jövök Macsekkal hozzátok, ha segítségre van szükség! Dominó meg már most szakértő össze- és méginkább szétszerelő :lol:

Vica :) nagy huncut vagy te, de örülök, hogy legalább így jelentkeztél és sok boldogságot a születő babához az anyukának!

Curse-t sajnos nem tudom felhívni, nincs a kártyámon pénz

indianyo

Vica: drukkok a tesódnak +++++++++++++ :)

Zuz: én csak attól is elfáradtam, hgoy elolvastam a napodat! 8) Nem semmi, hogy bírod igy a végén?! :o

Votiv: nekem 5 nap alatt megjött a jogsim és úgy látszik kerületfüggő az ip foglalás, mert nálunk én már másnapra kaptam ip-t

Ruz: elhiszem, hogy jól beijedtél!! Én is betojtam volna semmi perc alatt! A lényeg, hogy Bendi előkerült!!!

Ancsi: valahol láttam a neten ilyen gyerekpórázt, vagy a vaterán vagy a tesz-veszen... :roll:

Indi: én amikor eladok valamit mindig kikötöm, hgoy a szállítmányozás a vevőt terheli! Én max ésszerű keretek közt vagyok hajlandó ebben segíteni azaz elmegyek a Boráros térig de pl az Árpád-hídhoz már tutti nem! Ezért a távolabbi vevőkkel mindig postán bizniszelünk és én mindig előre kérem a manit! Amig nincs mani addig nincs áru! Sajnos muszáj ezt, és ha én veszek valakitől akkor ez visszafelé is igy működik, azaz előre fizetek aztán jön az áru (eddig ugye egyszer szívtam csak meg a babaággyal :x , de sok adok-veszekbe ez az egy eset belefért)

Macs és többiek: mazsolát már lehet adni a dednek??? Nem fullad meg tőle?? :roll:

Macs: ja a papír az nálunk is az ehető kategóriába tartozik!!
kajálás az úgy megy felénk, hogy amint berakom az etetőszékbe akkor máris szájzár. Úgy kell "lefognom" a fejét, hogy a szájájoz tudjam érinteni a kanalat akkor ő megszagol-picit megnyalja a kanalat és rájön, hogy hát ezt ő szereti?! És onnantól már megy a kajálás - de ha nem nyomnám oda a kanalat akkor magától nem enne egy falatot se, hanem menne a hiszti ezerrel :P

Den: azért tudják a dedek először a nemet szerintem, mert egész nap csak ezt ismételgetjük nekik ;) ezt nem szabad, azt nem szabad. Pl van olyan nap, amikor szeirntem egyszerse mondom azt, hogy IGEN, igy aztán ezt nem is tudja még, de azt hogy nenenenenen azt már persze mondja ;)

Neet: ajándékötletedet én is bevetettem és nagyon örült neki a párom :oops: szal csak ajánlani tudom másnak is ;)

Akata: én fizettem be Apjukot egy thai masszázsos körre a Lurdyba és nagyon tetszett neki és jól meg is lepődött!
Én ejtőernyőzni akartam vón elküldeni, de majd legfeljebb tavasszal!

Kamilla 10 óra helyett most bírt elaludni?! :shock:

Rylie
rylie

Kínai cucc, gyerekmunka - ez jutott eszembe
Kép

R
rylie

Zsanci,Ancsi!

Nekem az nem fáj ha valaki több támogatást kap mint mi vagy több jut neki .MOndjuk ha már henceg avval,hogy ő hogyan ügyeskedik az már azért idegesít.

Indike!

Az önmanaggelést majd megtanuljuk ,vannak itt nagyon ügyesek ebben! :wink:
20170114224602

ezt meg el is felejtettem:

Zsan: a "büdös" uradon jót nevettem és az illatos többieken is :P

Lindi: és mit mondott a doki, hogy mitől lett ez Grétinek???
szegényke- reméljük hamar elmúlik!
Elefántbébi :)

R
rylie

Kérdés:
búzadarát lehet már adni a dednek????

Rylie
rylie

Juc,
engem zavar, ha vki többet kap, mint én. Akkor és csak akkor, ha több van neki alapból.
Ez egyenesen irritál.
Ha vkinek kevesebb van, mint nekem, akkor annak inkább örülök, mint zavarna. Sőt. Soha nem sajnálom a pénzt attól, akinek szüksége van rá. De akinek van... :evil:
egyébként az is zavar, h a csp az alanyi jogon jár, meg a 3 gyerekes kedvezmény is, viszont azt is tudom, h ha nem igy lenne, akkor nekünk sem jutna. Mert mi a "jómódú" kategóriába tartozunk fizetés alapján. De irtóra idegesitett, mikor fizettem be az állami oviba a fiam ebédjét (mert januártól oda) és ott volt egy ismerősöm, akik nálunk SOKKAL jobb körülmények között élnek, és pusztán azért, mert 3 gyerekük van, rögtön a felét fizette az ebédnek. És most nem egetrengető összegekről van szó, de akkor is zavar a dolog. Igencsak.

Rylie,
tök jó a kép!

Vica,
drukk a tesódnak!!! És nyomja csak a caulophyllumot!!!

Igi ma fél órát birt aludni...mondhatom eléggé fel vagyok húzva... :evil:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie :) milyen igaz, hogy egész nap csak a nem-et ismételgetjük! dominó is mondja már legalább egy hónapja és tökéletes kiejtéssel :lol: Ez sajnos akkor rám nézve nem túl hízelgő.. bár igyekszem csak kevés dolgot tiltani, de az a kevés is sok így belegondolva! (hajtépés, kanál kezemből kiverése evés közben illetve kéz tányérba belecsapása evés közben, pelus leszedése csere után illetve csere közben kakiban tapicskolás) mi lesz még, ha elkezd majd pakolni :shock: És tényleg, igent mikor is mondunk?!? Na most majd fogom figyelni a koverzációnkat...

Nike-s kép nagyon jó! (milyen szomorú ez :(

És mit te adsz-veszel? titkos bizniszed van?

Jucus :) :lol:

indianyo

Indi,
Rylie kérdéséről jut eszembe. Kölespépet szerinted már ehet a baba? és hogy is kell azt csinálni? A DM-ben már vettem a pelyhet, aztán??????

Kép
akata

Kata!
Gratula a féléveshez!!! :D (még jó, hogy van szalagod!!!)
Én vízbe megfőzöm a pelyhet, nem kell sokáig, aztán összeturmixolom a gyümölccsel, de lehet zöldséggel is!
zuzmo1

Zsanci!
Mennyire egyetértünk!!!! Amikor azt hallom a tv-ben, hogy ezt meg azt "rászorultsági alapon" fogják adni, már nyiladozik a bicska a zsebembe :twisted: Mert így tuti azok kapják, akik aztán baromira "rászorultak"! A férjem meg olyan naív, hogy ilyenkor mondja, hogy ez milyen jó, mert amikor alanyi jogon adnak valamit, akkor a gazdagok is kapnak. Be kell látnunk, mi vagyunk ennek a társadalomnak a kizsákmányoló rétege, (bár igaz, mi vagyunk a befizetők is, tehát amit osztanak, azt tőlünk veszik el!!!) De én vagyok a béna!!! Elmehettem volna egy ügyvédiirodába minimálbérre, aztán nyithattam volna saját irodát(úgy kb 30 évesen), és dolgozhatnék (bejelentve minimálbérért, valóságban százezrekért) látástól mikulásig, gyerekem férjem nem lenne ugyan, de kapnák gázártámogatást :twisted:
Úgyhogy nem is panaszkodok tovább! Majd nem fűtünk, azt kész! Jól összebújunk, legalább van kivel 8)

Kép
Kép
zuzmo1

természetesen kapnék :oops: Na, még jó nagy paraszt is vagyok! 8)

kínai cuccok! Hát, mivel már mindent ott gyártanak, én már meg sem nézem nagyon a cimkét! Nem csak bóvlit csinálnak ott, mert pl a H&M-es cuccok, amik nagyon jó minőségűek, azok is ott készülnek! És én nem mondok le ezért róluk. Mondjuk nem is veszek sokat!

De pl mi szeretünk Ázsia centerezni, kövezzetek meg! Tök jó zoknikat lehet kapni, és pl most vettünk B-nek és nekem állati vagány sapkát, nagyon jó minőségű, és Lengyelországban gyártott (direkt megnéztem!). Ez a gyerekmunka igazán szörnyű, bele sem merek gondolni, de annyi azért felmerül bennem, hogy ez a mi szemünkkel nézve borzasztó, de ott a gyerekeknek, még lehet, hogy mindig jobb így, mert van mit enniük (talán), lehet, hogy egyébként még rosszabb sors várna rájuk, amiről még csak nem is tudnánk!!!! (gyerekkereskedelem, prostitúció, vagy szimplán otthon vernék őket!) Ki tudja, nekik mi a jobb! De mindenesetre ez nagyon szörnyű, és ezt most nem azért írtam le, mert én a gyerekmunkát pártolom, remélem, ez egyértelmű!!!!

NEM: eddig is tudtam, hogy nem vagyok szigorú :lol: , de nálunk szerencsére nem a "nem" volt az első szó, most sem használja B következetesen.

Zsanci!
Hogyhogy ovit váltotok?

Kisherceg!
Zárlat csak a belgyógyászaton van!

Vica!
Hű, de izgi, Szorítok!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
Köszi igen ma féléves a fiam.

Köszi a pehelytanácsot, és már adhatom a félévesnek?

Kép
akata

Én mindig probálok arra koncentrálni amink van. Azaz ha szarul érzem magam, amiért nincs erre-arra manink akkor arra gondolok, hogy másnak meg annyi sincs mint nekünk és, hogy nekem van egy csúcs szuper csajom egy csúcs szuper apukától, normálisnak mondható a családom fontosabbik része, van hol lakunk, igaz, hgoy picike de saját (bár még inkább a banké) van egy autónk ami öregecske már de azért még gurul, eljutunk nyaralni és néha kikapcsolódni, van mit enni, öltözködni stb stb... szal igyekszem ezekre koncentrálni és akkor elszáll a méreg azon, hogy xy dolgot nem tudtam megvenni, mert nincs rá keret...

én azon dühöngök, hogy a Ciprusra költözött bném mondta, hogy a szálló ahol ők is dolgoznak tele van angol nyögdíjassal és ott here-veréznek egész télen! A mi nyögdíjasaink mikor tehetik meg ezt kérem szépen?? Ők is ledolgozták az életüket megjárna nekik is! Szeretném ha egyszer mi is itt tartanánk!

Indi: ja ez nem biznic, hanem ami nekünk már nem kell azt feldobom a vaterára annyiért amennyit én szeretnék érte kapni, ill amennyit szerintem megér másnak és jól eladom. Igy jön be némi-nemű pénzmag és mégse az utcára hajítom a megunt vackokat!:)
És innen szoktam vásálni gyeröknek szuper jó kis rucikat, vagy pl múltkor magamnak egy swarowski medált 1000 pízért vagy öreg faszenes vasalókat ilyesmiket...
Egy hasonló üzletszabályzatot te is tehetnél fel a honlapodra és akkor ki tudnád küszöbölni ezeket a plusz költségeket! Meg akkor tiszta lenne az ügy, a vevőknek is! ;)

Akata: jéé tényleg 6 hósak vagytok :oops: BÓDÓGAT! :)

Kölescucc jó ötlet ;) és akkor mi a helyzet a búzadarával??? :roll:

Rylie
rylie

Kismama naptár szerint gabonapelyheket már 6 hós kórtól lehet, főként, ha már elkezdtétek a hozzátápit hamarabb. A köles azért is jó, mert gluténmentes, ha jól tudom. Legalábbis az elsők között van, amit szabad adni, úgyhogy szerintem mehet. A búzadara pedig szerintem Kamillának már mehet, ő már nagy lány :D Bár sokan úgy gondolják, hogy csak 1 éves kortól. Szóval ebben nem vagyok biztos. Mit akarsz neki főzni? Tejbegrízt?
zuzmo1

Neet,
valami kevésbé időigényes ötleted nincs??? :mrgreen:

Zuz,
remélem te nem fogsz úgy eltűnni mint Curse? :)

Kép
akata

Kahlil Gibran: A Próféta
(részlet)

És egy asszony, aki mellére csecsemõt szorított, azt mondta: Beszélj nekünk a Gyermekekrõl.
És õ így szólt:

Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Õk az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belõletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.
Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az õlelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint õk, de ne próbáljátok õket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked.
Ti vagytok az íj, melyrõl gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és õ feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása;
Mert Õ egyként szereti a repülõ nyilat és az íjat, amely mozdulatlan.

Kép
akata

Ó jesz :) Csak nem tejjel gondoltam, hanem joghurttal. Vagy ez hülyeség??? :roll:

R
rylie

gabona : hát mindenféle verziók vannak, ugyi... mostanában kering egy olyan változat, mely valamilyen újkori kutatásokra hivatkozva már 6 hósnap is ad bármilyen gabonát, mondván a lisztérzékenység öröklődik, ha nincs a családban, akkor nosza. Na én nem szimpatizálok ezzel, a megérzéseimre hagyatkozom és nem adok Domicseknek olyat. Adtam viszont normál kukoricapelyhet (nem cukros-sós) ízlett neki, sima kukoricadara nem annyira jön be, de legyűri, köles se a kedvence, de szintém DM-es pelyhet ledarálva megeszi, bezzeg a Holle kölespehely, abból a rizs is szuperjó. A sima rizst is ledarálom és úgy főzöm, hamarabb megvan, mintha pelyhet főznék és turmixolnám. És hát a kölesgolyó az örömök múlhatatlan forrása, bár egyelőre még nem találja dé a mancson azt a nyílást, ahonnan kijönne az egyszer belekerült golyó, úgyhgoy legegyszerűbb az egész mancsot bekapni :)

Féléves Ákosnak sok örömet :):):)

Rylie :) jól beszélsz :) Nekem az egyszem kisfiamon kívül semmim sincs és mégis boldog vagyok - na jó, ezt lehetne fokozni sok-sok fokozattal, otthonnal és szép nagy, meleg családdal, de azért mégis.
Búzadara előtt a kukoricadarát próbáld ki, érdemes, mindent lehet belőle, amit grízből! És még gluténmentes is. De Kamilla már tényleg nagylány :)

indianyo

kár, hogy ezt a szép idézetet tönkretette az Otilde, ami ő betű :evil:

Kép
akata

Lindi :) És akkor majd az ügyeletes 2 szülész közül szabadon lehet választani?? :?: Ezt a gáz-dolgot nem értem, jön a jégkorszak? :lol:

Barbi :) Akkor megtaláltad a kulcsot a szájzárhoz! :wink:

Zuz :) Csoda, hogy tegnap nem szültél meg, ennyit rohangálni! :shock: Hosszú hajú csajodhoz gratula! :D :D Tök érdekes lehetett látni az uh-n a haját! nem is gondoltam volna, hogy ez is látszik! :P És ma megsütöttem a pogácsádat (Horváth I. szerint) és olyan tuti lett, hogy rájöttem milyen nagy veszélyben vagyok, már adtam apámnak, anyámnak és vittem a szomszédba is, de attól tartok, hogy mire párom hazajön, már csak hűlt helye és morzsa marad :oops: :oops:

Kisherzec/Andi :) Nektek nagyon szorgalmas védőnénitek van, ha még szülés előtt is kijön! Mi lesz azután? :lol:

Recca :) Kínai autódömpingre még nem gondoltam, engem már az is elborzasztott, ahogy múltkor láttam a tv-ben, hogy milyen mértékű ott a környezetszennyezés és a folyókban mennyi méreg van :shock: :shock:

Vica :) Hú, most látom csak, mi a helyzet Nálatok! Sok-sok +++++++++ a nővérednek és millió drukk!!!! Minden rendben lesz!! 18 óra sok idő, lesznek fájások, ne aggódj!

Indi :) Szívesen felhívom Curse-t, ha megadod a számát! Már rég nem hallottunk róla...

Votiv :) asztalosod :evil: :evil: És olyan átérzéssel és jó leírókészséggel (nem hiába vagy újságíró :wink: ) tudsz írni a bulikról, hogy már nem is hiányoznak :lol:

Rylie :) Ma Bálint Kamilla-módra evett: nem akarta megkóstolni sem, aztán egyszer lenyalta a szájáról az odakenődött kaját, rájött hogy ez finom és végül az én nagykanalammal lapátolta be a tányéromból az ételt, vagyis egy felnőtt adagot benyomott :shock: én meg ehettem az ő kistálkájából az ő adagját :lol: Ha már adtál neki más "búzásat" is, akkor sztem a dara is mehet!

Akata :) Isten éltesse a féléves Ákost! És Zuz pehelyreceptje nagyon tuti, Bálint is ezalapján kajált sokáig!! :wink:
denizsa

Pont ma reggel kaptam :-)

Egy gyermek üzenete szüleihez

Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágytál!
Ne érezz b?ntudatot, ha nem tudsz nekem megadni mindent, amire fáj a fogam!
Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam hol a határ!

Add nekem az id?det!

Kérdezd meg mi történt az iskolában!
Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok!Érdekl?dj a fel?l, hogyan oldom meg a feladataimat!
Taníts engem a jóra és mondd el, mi a rossz!
Vitassuk meg terveinket!
Bátoríts választásaimban!
Dícsérj ha megérdemlem!
Terelj jó útra, ha tévedtem!

Higgy nekem, bízz bennem!
Irányításoddal jó utat fogok választani!
Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól és a drogoktól!
Magyarázd meg nekema gyógyszer használat szabályait és figyelmeztess a drog használat veszélyeire!

Szeress és hagyd, hogy szeresselek!
Szeress akkor is, ha rossz vagyok!
Mutasd ki a szeretetedet még abban is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!
Bocsáss meg nekem!
Fejezd ki a megértésedet tévedéseimkor!
Add az értésemre, hogy mindig van esély az újra kezdésre!
Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felel?sséget!
Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de soha ne tedd ezt mások el?tt!
Kérlek, soha ne hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!
Büntess meg, ha rosszat teszek!
Ismerd el, ha jót cselekszem!
Ne parancsolj nekem, kérj t?lem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra! Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd!
Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal!
Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim!
Tiszteld bánatomat, fájdalmamat!

Mondd sokszor, hogy szeretsz engem!
Er?síts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is!
Részed vagyok, valami különleges dolog, a szerelem teremtett!

Megígérem megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy "Bocsáss meg!", "Kérlek szépen!", "Köszönöm!", "Sajnálom a történteket!" -szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál!
Mondani fogok majd mást is, pl.hogy "Szeretlek Benneteket!"

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Curse-nak írtam sms-t, felhívni nem merem, nálunk is elég zűrös volt az első néhány hét (hónap :lol: )

Deni!
Tegnap kérdeztem férjemet, süssek-e pogit. Ő meg hülyének nézett, hogy már lassan inkább szülnöm kéne. De azért vettem élesztőt :wink: :lol:
zuzmo1

Votiv!
a XI. Bocskai úton a kozmetikában (ahova járok) is csinálnak lávakövest. én eddig az indiait próbáltam ki a csajnál és jó volt.

Lindi!
asszem anno Oxy fórumtársunk Vikkájának nőtt össze ugyanígy a kis izémicsodája, úgyhogy ne legyen lelkifurid, mással is megesik. én sem húzogatom szét neki, valahogy rossz érzés, olyan kis kiszolgáltatott. ezek szerint nem is kellett "szétvágni"?
képetek nagyon aranyos, habár a nő nem állt a helyzet magaslatán, hogy lehagyta fele hajadat :/. Gréti pont olyan durci, mint L. volt egyik másik képen :D
nem tudod, a szülésznők majd bejöhetnek éjjel, nem úgy, mint a dokik? mert akkor inkább csak azt fogadok :)

Denizsa!
sajnos nincs kutya, pedig jó lenne neki oda adni.

Barbi!
akkor kb. 3 évig kell neki adni mindenképp husikat, hogy megfelelően fejlődjön? végülis, ha apának úgyis főzöl, akkor felkínálod dednek is, és majd eldönti. elég, ha elküldöd a menzára, és eléred a célodat :) :) . sikerült velem úgy megutáltatniuk a húst, hogy évekig undorral néztem rá. köszönet a szőrös és zsíros húsoknak, meg az erőszakos napközis tanárnak, aki ellenőrizte a tálcát, hogy ne legyen rajta kifelé menet hús. komoly technikákat dolgoztam ki a hús elrejtésére (szalvétába csomagolás, stb. :) )
de a kolbászt ekkor is imádtam, azt még sosem utáltam meg!

Neet!
elég sok zárat lehet kapni a Bocskai úti Elefáni baba"diszkont"ban is.

Lencsi megkapta a 15 hóst, és most mondták, hogy 18 hós is lesz. valamiért aszittem, hogy már csak 3 évesen fog kapni... na mindegy.

GYEREKMUNKA:
a gyerekmunkáról szóló műsorokban általában a gyerekek úgy nyilatkoznak, hogy ezzel tartják el családjukat, különben éhen halnának. úgyhogy valamelyest jó is a gyerekmunka, még ha kegyetlenség is, hiszen nem kényszeríti őket senki (??), csak a sors. a két szép szemükért senki nem ad nekik lóvét, ha meg elveszik a munkájukat, éhen halnak. hol a megoldás?? mi segítene az ügyön? (segély felejtős)
ancsipancsi

Deni :) és mi finomat ettetek egymás tányérjából?
Telszámot pü-ben elküldtem és köszi, hogy felhívod :)

Kisherczeg és Kata :) de szépeket raktatok fel! Ma ilyen sírdogálós napom van, úgy látszik...

Zuz :) bújjatok össze és örüljetek egymásnak, így van, ilyen szép család, mint a tiétek:)

indianyo

Rylie!
szerintem joghurtban megfőzni a búzadarát, nem finom! :) inkább Holle "pépet" kéne venned, amiből van olyan 4 gabonás. ez valójában gabona pehely és keverheted bármibe, ami híg. még gyümölcslébe is, ha isszátok. és persze jogoba is.

én egyszer 5 hósan adtam zabpelyhet Lencsinek, mert nem tudtam, hogy glutén van benne. aztán 7 hósig semmi ilyesmit, de azóta néha-néha. de a "tejbegrízt" én akkoriban tápszerből főztem. nektek meg ugye szopi van, tehát nincs tápi. különben a bolti tejpép eléggé hasonlít a tejbegrízre.
ancsipancsi

Ancsi :) Zuz :) valóban így van, ezek a gyerkek sokszor egy egész családot tartanak el a filléreikkel.. de persze nem kapnak ugyanannyit (az is éhbér egyébként), mint a felnőttek... És ugye nem gondoljuk azt sem, hgoy 8 órát dolgoznak emberi körülmények között.. Azt gondolom, hgoy ha valóban megtennénk azt, hogy bojkottáljuk az ilyen cégeket, akkor máris beljebb lennénk, mert akkor nem érné meg egy divatcégnek, hogy a gyöngyeit 6 éves kislányok varrják gyertyafénynél vagy még annál se a földkunyhójukban megbilincselve éhbérért! És igenis, ha ezt a multiknál meg lehetne szüntetni, akkor kénytelenek lennének tisztességes(ebb) bérért alkalmazni - a szülőket! mert hát az az egyetlen megoldás, hogy fenőtt embereknek lehetőséget adnak, hogy megélhetésükről gondoskodhassanak és ezáltal hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak, ami oda-visssza benefit, ugye. Így azonban őket eltaszítják, gyerekeket tönkreteszik és ezzel az egész harmadik világ is harmadik világ marad. CsAk úgy lehet változtatni, ha mi nemet modnunk. Például én is, nem megyek egyszer sem évente megenni a sültkrumplimat a mekibe, hiába szeretem. Erre ma reggel döbentem rá, hiába nem eszem a hepimílt, attól még ugyanahhoz a céghez megy a pénz.

indianyo

Köszönjük szépen, hogy drukkoltok :):)

Próbálom lefoglalni magam, míg párom a törpe mellett van, és találtam egy cikket a gázzal kapcsolatban. Láttam, hogy foglalkoztat itt is mindenkit a dolog... Sajnos, hiába kértem, még nem kaptam a kollégáktól tájékoztatót, de nem nyugodtam és kutakodtam. A második oldalon vannak táblázatok, ez alapján ki lehet számolni, hogy hány %-os növekedés érint valakit.

http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/haza ... molja.html

Vica
vica94

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: