A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Brokkoli!

Óccsónak azért nem mondanám, mert ez az új széria drágább, mint a régi. A régibõl a magyarhonban lévõ uccsókat elvitték, mint a szél a börzén. Kép
De amit lehet megteszünk. Küldöm.

Snoopy, aki mindig elfelejti a számokat leírni, de most!
12+5
snoopy

Sziasztok!

Nagyon örültem, hogy írtatok gyermekdalokat! Kép Már sokat gondolkoztam, de nem jutottak eszembe. Tiszta hülye vagyok, képzeljétek, énekeltem a Bóbitának az utolsó versszakát és elbõgtem magam. Hát így nem lehet énekelni. Mindig elérzékenyülök. Egyébként szerintem az "Édes álmot, jó éjt..." a legszebb. Köszi a szövegeket!

Pilinke (37+2)
pilinke

Lányok!
Tudtok valamit Szilcsikéröl? Úgy nézem, szerdán este írt utoljára! Vagy valamiröl lemaradtam volna?Kép

Rólunk annyit, hogy tegnap este (a betöltött 40. hét tiszteletére) jól megszadizott minket a doki: utána hozzátette, hogy egy kicsit be akar segíteni, hogy jöjjenek a fájások. Olyasmi kifejezést használt, hogy kicsit bosszantani akarja a gyereket, hogy jöjjön már. Nem igazán örültem neki, hogy csak utólag közli az ilyeneket, én meg naív fejjel még azt is hiszem, hogy "csak" valamit nagyon mélyen kell megvizsgáljon! Csalódott is voltam, hogy csak úgy dönt arról, hogy mit csinál, nem beszéli meg velem elötte. Az eredmény sem maradt el, kicsilányom négy órán keresztül rugdosott, én pedig azóta is fájlalom a hasam. Igen, ezek olyan jóslófájások, csak most sokkal tovább tart és egy kicsit intenzívebb mint eddig. Tegnap éjjel óta pedig olyan kicsit véres, tojásfehérje állagú dologgal küzdök, gondolom elérte a doki, hogy elinduljon kifelé a nyákdugó. Na, ez ma igen kellemetlenül érintett, ugyanis 5 férfi volt a lakásban, ezek közül pont a két vadidegen szerelte a kazánt a mostani fürdöben (ha-ha), kérhettem elnézést, ha használni akartam az illemhelyet. No mindegy, a lényeg, hogy müködik a fütés, csak még holnap kell jöjjenek, mert nem volt meg minden alkatrész, így csak a kipróbálás idejére tudtuk beindítani. Szóval úgy néz ki, hogy vasárnap tényleg szeretnék szülni, mielött a doki úgy dönt, hogy hétfö este újra megnyúz...

Csipkebogyó (40+1)
csipkebogyó

Hello-hello!
Itt vagyok, még mindig pocakosanKép))) Képzeljétek, egy régi kedves baráti házaspár pont ugyanakkorra várták a babájukat, mint mi. Itt szurkoltunk egymásnak. A leányzót befektették múlt szerdán a kórházba, és tegnap probálták meginditani a szülést. Itt volt egész délután a férjKép)) annyira izgult, hogy nem birta otthon egyedül, felesége meg a szülõszobán, mert megint megprobálták meginditani neki.
Meséli a srác, hogy nekik nem mondta meg az orvos, hogy fiú, vagy lány lakik a pociban, de õ megnézte, és teljesen egyértelmû, hogy fiú lesz. KépKépKép Erre jön az sms, hogy "megszülettem, Zsófia vagyok".
Én annyira meghatódtamKép))), olyan jó, hogy megszületett a kicsiKép)))))
Mi lesz velem, ha a miénk születik meg???????? Ott fogok bõgni a szülõszobánKépKépKépKépKép
Egyébként meg tök fura, hogy õt befektették, én meg még mindig itthon vagyok, nem?????????

Képzeljétek, kész lett a késõbbi gyerekszobaKép, annyira jóKép, végre készen van minden a házikónkbanKép

Na megyek, örömködök még egy kicsitKépKépKép

Ja, a kiscsajszi a pocakomat használja bunyozsáknakKép, ahelyett, hogy végre kijönne márKép

Jó éjt mindenkinek

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok !
A neven Emese 27 eves vagyok Torontoban elek es most varom az elso kisbabam 35 hetben+2nap-os vagyok es ha minden igaz akkor december 2 an fogok szulni egy kis pucast.
mokuci

Sziasztok!

Ahhoz képest, hogy 7-ére vagyok kiírva és hétfõn be kell feküdnöm császárra, tegnap este valószínûleg igencsak fájások gyötörtek teljesen rendszertelenül, és azt hiszem a nyákdugóval találkoztam én is. Nem hiszem, hogy hétfõig várnom kell, ettõl be is vagyok rezelve egy kicsit. A kórházhoz 15 percre lakunk autóval, emiatt nem izgulok.
És mi van ha megfordult közben? Csütörtök este ugyanis azt hittem, hogy szétfeszíti a pocakomat.

Üdv Emese köztünk! Gratulálok a pocaklakódhozKép))

Moxi 39+2
moxi

Sziasztok!
Micsoda bébiesõ várható itt!KépKépKép
Hajrá lányok!
Minket is eléggé megviselt ez a sok front, tegnap elég jó kis jóslófájásaim voltak.
Milyen pocsék idõ van...Kép
Zulu
35+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Hali Kismamákok!

Ahogy elnézem a táblicskut, meg a kalandjaitokat a nyákdugóval, sok helyezést át fogok ugrani egy hét alatt KépKépKép, úgyhogy HAJRÁ CSAJOK!!!

Voltunk csütörtökön leselkedniKép, kispocokkal minden rendben, de õ is ugyanolyan szégyenlõs, mint a bátyja volt...
A pocakom egyre nõ, nár Danó is tudja, hogy baba van benne, szokott adni rá puszit is, mikor eszébe jutKép

snoopy, mit jelent az, hogy nálatok? Az a philips babyõr engem is érdekelne, mert eddig - a panelban - még a szuszogását is hallottam, az "új" helyünkön, viszont a sírását is alig... hiába, régi házikó, 30 centis téglafalakkal...

Mennem kell, nagyfiúnak anyahiánya van..

Pusszantás!
Zsófi (18+2)
Csucsuka

Sziasztok,

En nekem is a kalciumot ajanlottak utana kevesebbszer de megis neha elojott a labgorcsom Kép...legalabb is vadligorcs ha ez az....
A legjobb ilyenkor ha a parod segitseget kered, kinyujtod a labad O meg leszoritja a labfejed...igy a gorcs enyhebb lefolyasu lesz es hamar megszunik....

Csipkebogyo

En se szivesen megyek vissza a nogyogyimhoz...en meg attol felek hogy meg visszaforgatja a babat mondvan a csaszaros szules milyen szep Kép
Azert szerintem valahol durva hogy a nogyogyid, igy mindenfele komentar nelkul beavatkozott. Azt viszont nem tudom hogy erdemes-e valtani mert eddig csak negetivumokat hallottam. Meg szerencse hogy a korhaz meg a vedono masmilyen.

D.Zsuzsi, Kamelia

Ugylatszik a Finneknel hasonlo a helyzett mint Nemeteknel.
Legalabbis tok ugyanezt mondtak nekunk is. Ha nem tudtak volna megforditani a babat akkor itt en is a csaszart valasztom de nem azert mert jobbnak tartom mint a faros szulest, hanem mert az orvosoknak kevesebb tapasztalatuk van a levezetesbe hisz ilyen esetekben mindig a csaszarra altak ra.
Viszont szerintem nem igaz az a felteves hogy a babara teljesen kockazatmentes a csaszar a farvekves meg hu de milyen veszelyes. Inkabb kenyelembol beszelnek ra bennunket, meg azert mert abban van rutinuk.
Azaz szerintem nem mindenkinel jelent egyertelmuen nagyobb veszelyt a faros szules mint a csaszar, ez egyentol fugg meg az orvos tapasztalatatol.

Egyebkent M.o-on rugalmasabbak a temaban mint itt, vagy Finnorszagban, es en ugytudom nem csinalnak faros szulesnel egybol elso gyereknel kotelezo csaszart. Eloszor at kell esni egy szuron es ha minden rendben van akkor az orvos eldonti (nem te) hogy melyik szamodra a kockazatmentes. Ha nem tetszik a dontes kereshetsz egy masik korhazat vagy orvost.
Ez nem biztos hogy teljesen igy is van, csupan en ezt vettem ki az eddigi tapasztalataimbol.

Udv Melinda (39+1)
Melindaregi

Ez a tegnap esti üzim, csk nem ment el, de mostKép

Szép jó estét Mindenkinek!!!Kép
Hát csak ideértem végre.

Snoopy, kérek infót a baby figyelõrõl is. Köszi.Kép

Brokkoli, köszi, a web címét tudom a Brumi macinak, csak ott elég kevés infó van fenn, sebaj, majd elmegyek aztán jól megnézek mindent magamnak. Sajna párom hétfõn kezd az új helyén és nem igen akar velem eljönni a boltba, ami csak azért gáz, mert egyedül nem tudom hazahozni Palotára a kiskádat.Kép

Köszi, hogy felajánlottad a segítségedet építkezés ügyben, most egy-két évig még tuti maradunk, mert a fõsuli itt van és elég szar lenne miatta ingázni Pest és Érd között, de aztán megyünk Érdre.Kép Vár minket a csodás telkünk gyönyörû panorámával.Kép Akkor lehet, hogy szavadon foglak.Kép

Zsuzsi, jó pihit neked.Kép
Jöhetnek a nagyobb cuccok is, majd késõbb jól jönnek, de csak szépen lassan, ne vidd túlzásba, fõleg, ha nincs kedved hozzá. Nemsokára mi is utazunk Móvárra, akkor én is scennelek, aztán küldöm a cuccost.Kép

Gömb,
a lakásfelújítást jól bírom, igaz már kezdem unni, hogy sehol sem tudok normálisan közlekedni a pocakommal, de a lényeg, hogy minden szép és tiszta lesz mire a prücsök megérkezik. Szerdán lerakta párom a szõnyeget, tegnap bevagdosta, hogy szépen illeszkedjen a falhoz, ma pedig elkezdtük átrámolni a bútorokat, cuccokat.Kép
Holnap folytatjuk délig, akkor jönnek anyósomék, mert a pici fiúk szülinapja vanKép, elmegyünk ebédelni, aztán este folyt.köv.Kép. Utána már csak Bence szobája van hátra, ami mindössze 6m2, úgyhogy gyorsan megleszünk.Kép Aztán már csak a varrogatás marad hátra és kész!
Szóval fel a fejjel és gondolj a végeredményre.Kép

Gombóc,
pihi, pihi, pihi!!!!! És ezt most nem kérés, hanem utasítás. Igaz otthon nem lehet igazán pihenni, de próbáld meg. Nem fog feltétlenül tovább nyílni a méhszáj, de azért jobb félni, mint megijedni. Drukkolok, hogy minden OK legyen, mert hát az lesz ebben biztos vagyok.Kép
Pozitív energiák mennek:+++++++++++++++++++++++++Kép

Kataa,
jövõ héten rádcsörgök.Kép

Ez pedig a mai:

Csipkebogyó,
Sashának anno ugyan ezt a módszert alkalmazta az orvosa.Kép Jól megkínozta, vérzett is, de Gabi csak nem jött. Nem tudom, miért képzelik, hogy megtehetik ezt egy kismamával, fõleg, hogy be se avatják elõtte a dologba.Kép
Az nagyon szupi, hogy elkészül lassan a kazán és lesz fini meleg, de ha Luca mégse bújik ki, én biztos szólnék a dokinak, hogy nyúlkálásról szó sem lehet csak ha a sensitive félét alkalmazza.Kép

szilcsike, drukkolok Neked is.Kép A szülõszobán való elérzékenyülés pedig szerintem teljesen hozzátartozik a dologhoz. Szerintem én tuti bõgni fogok örömömben, ha tv-ben nézek szülést akkor is elpityeredem, nemhogy mikor majd a saját kisbabámat látom meg elõször.Kép

Emese, üdv a körben.Kép

Zulu, vigyázz magatokra, hadd nõjjön az a lány minnél nagyobbra.Kép

Moxi, miért fordult volna vissza! Eszedbe se jusson ilyesmi. Minden OK lesz, fel a fejjel, itt drukkolok Neked is, úgyhogy minden rendben lesz.Kép

Egy kis panasz, csak erõs idegzetûeknek:
Anyósomék elvittek minket ebédelni(Sir Lancelot), hogy megünnepeljük a párom szülinapját. Isteni volt a kaja, tök jókat ettem, mikor befejeztem éreztem, hogy büfizni kell, de csak nem jött, mikor meg jött, már éreztem, hogy ez nem büfi lesz.Kép Kénytelen voltam még ott az étteremben elmenni a mosdóba és kiadni magamból mindent.KépKépKép Olyan rossz volt, elõtte is és utána is tök jól voltam. Nem tudom mi lehetett a gond. Mondjuk Bence ma nagyon fennt volt, lehet, hogy nyomta a gyomromat??? Kicsit szégyeltem magam az anyósomék elõtt, de hát ez van. Eddig egyszer sem hánytam a terhesség alatt, most "sikerült".Kép

Jók legyetek, álmodjatok szépeket, pussza
Timici
28+1
timici

Timici,
Kép Elofordul! Kép MAjs szkennelek, tenyleg, de most 'hajtas' van! Gyurika ugyanis ma ket eves, es holnap buli lesz! Eszrevetlenul meghivtuk a fel falut, keszulhetek!
Ma is unneplunk, ez csak kis csaladi, aztan holnap sutogetek, lesz harom torta, meg szendvicshalmok!
Viszont...ez nem az elso, hogy ezt jatszuk, ha nem otthon unneplunk Mo-on, akkor mindig igy jarunk: NINCS ITTHON GYUFA, hogy meggyujtsuk a gyertyakat!

Tamas es Dani persze nincsenek itthon, elmentek cserkeszkedni, a lakas romokban, takaritani kene, meg vasalni, es este elkezdeni a sutogetest!
Az viszont vigasztalo, hogy jovo heten, amikor a ferjem szulinapja lesz, meg vagyunk hivva a ferjem kollegajahoz, ugyhogy max. egy tortat sutok, aztan jo...

Csipkebogyo, Szilcsike, Moxi, Barbara, Fodbetti, Pilinke, finisezok! Drukkolok nektek! Moxi, ha szulni szeretnel inkabb, akkor kivanom, hogy fejjel lefele legyen a baba! Az a nagy nyomkodas valoszinuleg fordulas lehetett, legalabbis bizom benne! Jol megtrefal benneteket az a bebi!

Egyre kevesbe vagyok mobilis...ma is elmentem egy kicsit csavarogni (vasarlassal egybekotott lofralas), es majd le szakadt a hatam meg a derekam nehany ora nezelodes utan!

Szoval Gyurikam ket evvel ezelott de. 10 ora 20 perckor (pont, mint a batyja) elobujt a pocakombol! Milyen hihetetlen...foleg, hogy most megint van 'berlo' odabent!

Most viszont kozolte, hogy 'befottal'- kb. 5 perc utan ra is jottem, hogy most akkor arrol van szo, hogy mehetunk pelenkazni...

Zsuzsi
26+5
zsuzsi74

Sziasztok lányok!

Helyzetjelentés:
Mi még mindig egyben, most már vagyok annyira magabiztos fütésügyben, hogy remélem hamarosan elöbújik a leányka. Ma reggel óta vannak fájásaim, de nem igazán mondanám rendszeresnek öket. Úgy 1/4 órával kezdtem, délelött már volt, hogy kb. 5 percesek lettek, aztán megint 15-20, most pedig 6-10 percnél tartunk... Hát, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen össze-vissza megy. Kb. olyan erösek, mint egy brutál mensis fájdalom és úgy 30-45 másodpercig tartanak. Szerintetek ez még a "jós" kategória vagy indokolt a nagy izgalom és készülödés? Ja, és amit én tegnap "nyákdugónak" ítéltem, az még mindig távozik. Az szerintetek normális, hogy már két napja csak jön? Már kezdek azon töprengeni, hogy nem rendellenes-e. Ha holnap reggelig nem történne semmi, feltétlenül felhívom a szülésznöt.

Finisesek!
Ha hasonló napotok van/volt/lesz mint nekem volt ma, akkor gondoljatok arra a mondatra, amit én pár hónapja olvastam itt a neten. Egy lány írta, hogy neki azt mondta a szülésznöje, "gondolj arra, hogy jövöre ilyenkor tortát fogsz sütni!" Ugye milyen jól hangzik? Ilyenkor felrémlenek a fekete-fehér képek az elsö szülinapomról, ahogy ülök az egy szál gyertyával díszített torta elött...KépKépKépKépKép

Zsuzsi!
Remélem jó lesz a buli, azért gondoskodj a gyufáról! (Ma akartam gratulálni a szülinapos barátomnak és nem tudok felmenni azokra az oldalakra, ahonnan tudok levelet küldeni, ráadásul ott van elmentve a címe!Kép) Boldog szülinapot Gyurinak!

Csipkebogyó
40+2
csipkebogyó

Sziasztok!

Csipkebogyó!
Ez a szülésznõi mondat haláli!
Nagyon tetszett. Még ha személyesen én nem is sütöttem tortát. (Zsombi szülinapja után pár nappal szakvizsgáztam, a kedvesem pedig államvizsgázott)

A nõgyogyiddal nem beszélgettetek szülési tervrõl, vagy ilyesmirõl? Hogy ne csak az õ kívánságai teljesüljenek, hanem a Tiétek is?
Menj hozzá vissza bátran, csak kösd ki elõtte, hogy MINDENT mondjon el elõre, (hogy tiltakozhass ha nem értesz egyet), minthogy Te akár a kabátodat is levetnéd!Döntési jogod van. Ez mostmár minden kórházban ki van plakátolva, jó lenne ha ezt az egészségügyi vonal is tudomásul venné.Kép

Timici!
Küldöm.

Zsófi!
A nálunk: a férjemmel alakítottunk egy Kft-t. Ami kb a békapetétõl a repülõig mindennel foglalkozik. Fõleg egészségügyi vonalon. A baba-részleg azért alakult ki, ami a tájékoztató elején olvasható, merthogy egy babóca ellátása minden biztonsági és nyilván kicsit luxus kütyüvel nagyon drága. De ha el lehet kerülni a bölcsõhalált (pl), akkor minden szülõ számára meg kell próbálni elérhetõvé tenni az ehhez szükséges ismereteket és eszközöket.

Hajrá mindenkinek a finisben!

Snoopy
snoopy

Csipkebogyo!
Hu, de izgi! Mindjart itt a babatok! Hogy mennyire kell komolyan venni, azt nehez megitelni, biztos tagitanak mar ezek a fajasok, de hogy mennyire? Valakinek egy hetig is hasonloan zajlik minden napja, mire tenyleg elkezd szulni! Legjobb lenne, ha egy 'fuggetlen' szuleszno megvizsgalna, csak hogy tudd, hogy alltok, es az a veres nyak a 'normalis' kategoriaba tartozik e?! Mert ha most bemesz a korhazba, onnan mar nincs kiut, tutira radkotnek valami infuziot, es meg az ejszaka megszulsz! Ha viszont otthon maradsz, akkor lehet, hogy meg napokig igy fogsz vajudni!
Probalj meg pihenni, ha meg tudsz!

Gyufat mar kertunk a szomszed nenitol (szokas szerint, minden normalis haztartasban van gyufa, csak nalunk nincs...igaz Franciaorszagban egy orat szotaraztunk, mire 'osszehoztuk' a gyufakero mondatot, amivel Danit atkuldtem a szomszedba!)

Lassan nekikezdek a tortasutesnek...pedig mar most hulla vagyok! Gyuri egy falatot nem volt hajlando enni a mai tortabol, de erre fel voltam keszulve! A gyertyafujas viszont tetszett neki, tobbszor is megismeteltuk!

Zsuzsi
26+5

Csipkebogyo, drukk, drukk!!!
zsuzsi74

Nagy hirem van!!!

Az ejszaka, pontosan 1 ora 40 perckor 3290 grammal es 52 cm-rel megszuletett Luca Melinda, Csipkebogyo kislanya!
Es mindharman jol vannak!

Ahhoz kepest, hogy fel nyolckor meg mensis gorcsokre panaszkodott, eleg jol beindultak utana! Kép

Csipkebogyonak es pici Lucanak sok boldogsagot, oromet es egeszseget, tejcit, keves sirast es almatlan ejszakakat kivanok!

Zsuzsi
zsuzsi74

Na ilyen hírekkel szeretem kezdeni a napot!KépKépKép

Soksok boldogságot az egész kis családnak!!!

Zulu
35+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Csipkebogyo: gratula a kicsihez, sok tejcit és egészségetz kívánok nektek. És persze sok boldogságot.KépKépKépKépKép

Brokkoli: Talizhatunk ketten is neked a szerda délelött jó lenne? De azért a fiúk is megbeszélhetik egymással,hogy átjöttök.

Snoppy: Én csak félig kaptam meg az emailedet, mert kiírta a gépem, hogy virus van nálad, és a mellékletett letörölte egybõl. Kérlek írd meg mégegyszer mert nagyon érdekel a dolog. andy@safeside.hu
Elõre is köszi.

sziasztok
Andy
30+5
andy78

Elírtam fiatalítom a terhességem nem 30+5, hanem 31+5
Andy
andy78

Joreggelt!

Csipkebogyooooo! De jooo! Kép Nagyon orulok,hogy megvan a pici Lucid, es mar az oledben alhat!! Kép Sok boldogsagot es tejcit kivanok!! Kép Kép

Snoopy
En pecsi vagyok, de azert ha esetleg videket is vallaltok egy kerdest meger a dolog! Szoval legyszi nekem is kuldj egy mailt! Kép norkini@freemail.hu KOszi

Timici Kép
Mi ujsag??

Kangi!
Merre vagy?

Lanyok!
Meg egy honapot dolgozom es VEGE! Kép Mar nagyon varom, bar most tok erdekes lesz ez a honap, gyerkocok koncertezni fognak + vizsgazni! Szoval lesz melo dogivel....

Mas
Vettem tegnap a Tescoban egy szoptatos melltartot. Dorina markaju (elotte nem hordtam meg ilyet), de nagyon jo anyaga van es nagyon kenyelmes! Majd meglatjuk, hogy bevalik-e. 3300Ft. volt. Amit elotte meztem az Triumph volt 3500es 4500 kozott de nem volt jo anyaga. Szoval, ha valaki epp venni akar, a Tescoban is erdemes megnezni a baba reszlegen.

Szilcsike mi ujsag???? Kép

Tsok
Norkini
24+1
norkini

CsipkebogyóKép
Nagy-nagy gratula Nektek, ügyesek voltatokKép Sok boldogságot, és tejcsit kívánunkKép

Mi még egyben vagyunkKép Már mindenki beelõzöttKép Én is akarok már babázni!!!!!!!!!!!!!!Kép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsikeeee! Kép
Meg egy kis turelem!!! Biztosan mar hamarosan Te is babazol am! De ameg jo a babonak odabent, tudod,nem szabad eroltetni! Tudom,konnyen beszelek,de tenyleg ezt erzem. O tudja,hogy meg van ertelme ennek a par oranak odabent!!! KITARTAS! Kép Kép

Norkini
norkini

Csipkebogyó!

Nagy gratula Luca babához!!! sok tejcit és sok boldogságot!

Én is akarok babázni! De a fiam nem sietKép

Betti
38+5

Kép

Betti
fodbetti

Csipkebogyó!

Hatalmas gratula a kisasszonyhoz, sok-sok tejcsit és boldogságot kívánok én is nektek!Kép

Szilcsike, Betti, Pankamama, Moxi és a többiek,
lassan nektek is gratulálhatunk!KépHajrá!

Ha 1 ujjnyira van nyitva a méhszáj, attól még 2-3 hétig kihúzom ugye?

TimiciKép
Oké, dumcsizhatunk majd az építkezésrõl, és jó lenne babásan is találkozni. Csak nem neked is vannak ismerõseid Móváron? Nekem 2 unokatesóm, és a fél rokonságom azon a környéken lakik.

ANdyKép
Oké, szólj a Belonak, én is szólok a Karesznak. Eddig jó a szerda délelõtt nekem, de holnapra tudok tuti választ adni, mert holnap kérek idõpontot CTG-re.

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Sziasztok!

Én kórházban szülök majd, de azért érdekes ez a cikkecske, amit most találtam

"Nincsenek mindenkire érvényes szabályok

A tervezett otthon szüléseknél különösen fontos, hogy az orvos idejében értesüljön a szülés megindulásáról. Megkérdeztük dr. Geréb Ágnest, hogy milyen jelek alapján szokták eldönteni, ideje-e már indulni. A doktornõ szerint nincsenek minden esetben egyformán alkalmazható szabályok, saját gyakorlatában szinte mindennek az ellenkezõjére is talál példát. Ezúttal a legjellemzõbbnek ítélt megfigyeléseit adjuk közre:
- Nagyon fontosak a telefonbeszélgetések. Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak
- Ha megkérdezem, hogy van, és azt válaszolja, hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor tudom, annyi idõm biztosan van még
- Ha azt mondja, hogy nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés
- Amikor a vajúdás valóban megkezdõdik, megváltozik az asszony hangszíne, reakcióideje. Elõfordul, hogy azt mondja, nem kell sietnem, de hallom, hogy rohannom kell, mert olyan a hangszíne
- Ha elfolyik a magzatvíz és nincsenek kontrakciók, vagyis méhösszehúzódások, akkor megfigyeléseim szerint valószínû, hogy huszonnégy órán belül esni fog. De hogy a szülés mikor indul meg utána, azt nem tudjuk... Ha jó az étvágya, várhatóan még nem. Ha váratlanul laza széklete volt, nagyjából tizenkét óra múlva kezdõdik a tágulási szak. A két utóbbi állítás általában akkor is megállja a helyét, ha nem folyt el a magzatvíz
- Ha többedszer szül az illetõ, és jelentkezik, hogy menjek mielõbb, mert kétpercenként kontrakciói vannak, akkor valószínûleg még nem kell menni, mert ha ezek valóban rendszeres, erõteljes összehúzódások volnának, õ már biztosan nem telefonálna nekem, hanem valamelyik hozzátartozója
- A méhösszehúzódások valószínûleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek
- Ha egy elõször szülõ azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelõtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl - egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.)
- Ha egy elõször szülõ nõ menstruációhoz hasonlítható érzésekrõl számol be, várhatóan aznap szülni fog. Ha ugyanezt teszi egy többedszer szülõ nõ, valószínûleg nem fog aznap szülni
- Minél többedszer szül valaki, annál bizonytalanabb abban, hogy megindult-e a szülése vagy sem. Ha valaki elõször szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki."

Brokkoli!

Nekem már a 34.héttõl nyitva van a méhszájam egy ujjnyira és még egyben vagyunk Kép Hiába mondogatom Ádámnak, hogy jöhet, ha akar. Amúgy meg se nyákdugó, se semilyen fájásaim nincsenekKép De végül is még van 10 napunk, csak nagyon türelmetlen vagyok már.

Moxi, Pankamama, mi van veletek?

Betti
38+5

Kép

Betti
fodbetti

purple{Csipkebogyó! Hatalmas gratula Lucához, sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!!}KépKépKép

Brokkoli,
párom való Móvárra, szülei és a nõvéréék ott is laknak.
Milyen kicsi a világ, hogy Neked is vannak arra rokonaid.Kép

Zsuzsi,
így utólag is Sok boldog szülinapot Gyurinak! párom is nov.2-án született csak 28 éve.Kép remélem jól sikerül a mai buli is, majd elolvasom holnap.Kép

Norka,
nincs semmi különös, jól vagyunk. Kicsit vizesedek, de a vérnyomásom rendben van.Kép A nappali készen, ma kezdtük el kirámolni a leendõ gyerekszobát, holnap már festeni akarom.Kép
Vigyázz magatokra! Ok, hogy már csak egy hónap, de azért nem vidd túlzásba, ok?Kép

Szilcsike, kitartásKép

Úgy néz ki Bence befordul fejjel lefelé, mert ma egész nap csuklott és ott lent éreztem.Kép Persze lehet, hogy még visszafordul, de azért most kicsit örülök. Hogy 2hét múlva az UHn mit mondanak az már más kérdés.Kép

Na megyek pakolni, jók legyetek, finishben hajrá!!!Kép
Pusssssza
Timici
28+2
timici

Halihó!

Csipkebogyó!

Naggggyon gratula pici lánykátokhoz. Hallod te sztán jól elvajúdgattál otthon. Várjuk a beszámolót. Jó egészséget.

Itt vagyunk egyben. Már annyira várjuk mi is a babócát, hogy tuti vicces módon túl fogom hordani.

Betti! Nagyon jó ez a csokor amit az Ágitól küldtél. Bár én egy párat már produkáltam, mégsem szültem még. Csak már mindenki ezzel nyaggat, hiába mondom, hogy van még vagy 10 napom. Kezdek idegbeteg lenni.

Egyébként engem is így vizsgált meg a dokim a héten, megnézte a fejet, méhnyakat, hát azt hittem összesz.... magam. Nyilván nem bánta volna ha megindul a szülés hiszen ügyeletes volt. De jövõ héten is mennem kell és megmondom neki, hogy vagy kíméletes vizsgálat lesz vagy semmilyen. Hadd döntsön már az a gyerek, hogy mikor akar kibújni.

Moxi! Mi újság?

Szilcsike! Meglátod tutira együtt fogunk szülni, csakhogy ne legyünk bent egyedülKép Gondolj erre. És ha nincs baj ne bánd, hogy Piroska nem indít, mert az sokkal nehezebb szülés lehet.

Brokkoli! Nekem is vagy 3 hete nyitva a méhszáj, ugyhogy ez üzemi jelenség is lehet. Viszont 3 hete ugyanannyira. Ugyhogy nyugi.

" Végüket Járók"KépKépÉrez valamelyikõtök olyat, hogy székelési ingere van, aztán semmi nem lesz belõle? És napjában soxor.

Timici! Csak óvatosan lécci! Hát tudod a Lancelot-ban a kaják nem túl gyomorkímélõek, így nem csodálkozom, hogy rosszul lettél.

Na mára ennyit, drukk mindenkinek.

Pankamama38+5
PM

Sziasztok,

Csipebogyo, NAGY-NAGY GRATULA!!!!!!! KépKép

Timici,
pihenni! Ertettem. KépKép
Nekem is van tobb nagggyon kozeli ismerosom Movaron. Kép Te Movaron merrefele vagy erdekelt?

Tovabbra sincs tul jo kedvem. Kép
Irtam a Cukorbetegseges topic-ba is, Csakany Dr. szerint a pajzsmirigy- es a cukorbetegseg sokszor jar egyutt. Qrva jo (bocsi), mar tenyleg csak ez hianyzott...KépKép +mehszaj. De pihizek, nem eszem babant, szolot es sutit se.
Bar bevallom, a parom tegnap tudneri volt, talalt egy diabetikus cukraszdat a Csalogany utcaban, es hozott nekem onnan sutit. Tudta, hogy el vagyok kampicsorodva. Kép Igy aztan most megis kaptam a naagy, nevnapozos csaladi ebed vegen sutit, nem csak a tobbiek. KépKépKép

Betti,
tok jo az a szules kezdeterol szolo leiras. El is mentettem magamnak, jol jon majd a jovoben. Kép

Zsuzsi,
Egyszer mar irtam, de fenntartom, hogy baromira elvezem olvasni a csaladod mindennapjairol szolo "eletkepeket". Tudom, hogy atelni inkabb nehez lehet, de kulsoskent olvasni nagyon elvezetes. KépKép

Pusszancs Mindenkinek,
Gombóc
28+1 hurraaaa..KépKép
Gombóc

Csipkebogyooooooo KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Oriasi gratula Nektek. Vigyazzatok magatokra. Sok tejcit, es jo egeszseget kivanok!

pusz,
gomb
33+2
gombolyu

Csipkebogyó!
Gratulálok a kis Luca babához! Sok boldogságot nektek!

Franyo
23
franyo

Pankamama, az már a baba feje!!!! Biztos, hogy nyomódik egyre lejjebb!!!KépKép

Puszi: Pele
Pelcsi

Sziasztok Lányok!

Csipkebogyó!

Gratula! De irígykedem! Én itt ülök napok óta, küzök az általad is említett menstruációs görcs jellegü jóslófájásokkal és lesem a történéseket, de eddig sajna hiába. Enikö remekül érzi magát idebennt. Tegnap reggel ugyan teljes gözzel támadást indított a hasfalam ellen, de nem történt erre sem semmi. Anyám megnyugtatott telefonon, hogy a mi családunkban nagyon jól tart a magzatburok... Hát ezt én is meg tudom eddigi tapasztalataim alapján erösíteni. Enikö feje már hetek óta beilleszkedett. CTG-n semmi, talán holnap este már látunk valamit a dokinál, noha ez sem biztos, mert a jóslófájások sem néznek ki valami nagynak a CTG-n, pedig Istenemre mondom piszkosul fájnak!
A legutóbbi gubancot az okozta, hogy hétfön eddig ismeretlen okból hánytam egyet, amit összesen eddig egyszer tettem csak a terhességem legelején. Az egész nap pocsék volt, gondolom az aktuális frontátvonulás. Tegnap aztán megint nem az én napom volt, mert hirtelen olyan erös szívritmuszavarokat kaptam, Enikö lázasan bütykölt a hasamban, a jóslófájások sürüsödtek, hogy kezdtünk elbizonytalanodni, talán mégis menni kéne a kórházba. Aztán csak gyözött a fáradtság és maradtunk. A jelek szerint minden rendben, ma már nem volt olyan rossz érzésem, leszámítva az iszonyatos derékfájást. Nekiálltam - nem mintha hinnék benne - málnalevélteát szopogatni, hátha alapon.
Beraktuk a babacuccokat is a kocsiba, csak történne már végre valami. Örületbe kerget a várakozás és a telefon kerülgetése. Nem is tudtam, hogy ennyi embert érdekel a baba születése!
Tegnap még jót kószáltam a bolhapiacon és minden ifjú anyukát azzal a kérdéssel bombáztam, hogy nekik hogy indult meg a szülés. A legtöbbnek császára volt, így ök a spontán szülésröl nem sokat tudtak mesélni, de a többinél egyszercsak elindult és kész. Vettem megint néhány rugit, most már legalább 50 rugink van, a többi ruhadarabról nem is beszélve. Egyszerüen mindig találok valami imánivaló darabot, elképzelem benne a kicsinket és nem tudok neki ellenállni.
Tiszta lámpalázam van!

Hajrá minden finishesnek!
Szurkoljatok nekünk is, hogy rendben menjenek a dolgok. Bettiröl tud valaki valamit?

Jó éjszakát! Megint nagyon bütyköl a lányom, hátha! Megyek reménykedni!

Barbara + Enikö
bmaass

Szép jó reggelt mindenkinek!

Brokkoli: Írd meg akkor létszi, hogy szerdán tudunk-e talizni. Egyébként nekem szerdán az egész nap jó, talizhatunk akár délután is.

Mit szóltok a hóeséshez, mert itt Kispesten reggel óta szakad a hóKépKépKépKépKépKépKépKép?

Minden finisben lévõnek hajrá, nem sokára meglesz már a babátok, csak türelem nem szabad sietetni.
Igaz én még csak a 32.ik hetemben járok mégis nagyon várom már a kicsi érkezését.

Más téma: Még szeptemberben megrendeltem a babaágyat a Megatoysba, és képzeljétek nem gyártották le. Bementem szombaton, hogy mi van már és közölték, hogy másik ágy van legyártva helyette, szerencsére nem volt nagy gond mert még jobban is nézz ki mint a másik amit rendeltem, ezért elhozztuk azt. Mostmár a kiságy is összevan szerelve és nagyon aranyos.

Valaki tudna nekem abba segíteni nem biztos, hogy itt olvastam, de mintha lett volna valaki akinek az ismerõse butorasztalos? Ha valaki tudna ebbe segiteni megköszöném.

Na bocsika, hogy ilyen hosszú voltam.

Sziasztok
Andy
31+6
andy78

Jo hetfo reggelt Lanyok!
Kaptam Csipkebogyotol kepeket! Szivesen elkuldom annak, aki keri, de feltehetitek a keptarba is szerintem!

Hatalmas buli volt nalunk tegnap, 18-an jottunk ossze! En nagyon jol ereztem magam, remelem mindenki mas is! Harom bazi nagy torta elfogyott, erre nem szamitottam! Vegre elmondhatom, hogy erdemes volt sutogetni! Annal jobban semmit nem utalok, mint amikor a nyakunkon marad minden! Hat most nem maradt, sot a csokitortat meg sem kostoltam! Gyuri se, de o elvbol nem eszik tortat!
Az ajandekait le se tojta, tul sokan voltunk, nem tudott koncentralni! Most kezdi el nezegetni oket, es par mondatban osszefoglalja a tegnap tortenteket!
Egesz ejjel rosszul voltam, pedig nem is ettem sokat! Timici, majdnem ugy jartam, mint te a Lancelotban Kép! Es szegeny baba is meg volt kergulve egesz ejjel! Lehet, hogy neki is megfekudte a gyomrocskajat a sok torta? Vicces lenne! Kép

A legnagyobb szam a sok lufi volt, a ferjem nem gyozte fujni, annyira tetszett a gyerekeknek, foleg a kicsiknek! Es persze leginkabb, ha mindjart ki is durrant es jo nagyot szolt!

Barbara, en is imadok bolhazni, es soha nem hagyom ott, ha van valami jo...bar tegnap csak egy macis bilit, es egy 50 centes babat vettem... Kép Remeljuk Eniko is hamarosan a szep uj ruhaiban akar majd fesziteni a 'meztelenkedes' helyett, es kibujik!

Timici, csak ovatosan a festessel!

Pocok, miert ne fordulhatna be a baba januarig???

Meg maradt nemi takaritani valo, fokent a szonyegpadlon es a szonyegen...javaslom mindenkinek bulikhoz az eldobhato teritot, bejon az ara! Kar, hogy ilyet szonyegben meg nem talaltak fel, annak is nagy hasznat vettuk volna!

Zsuzsi
27
zsuzsi74

Csipkebogyó!
Gratulálok Luca babához. Várjuk a szüléssztorit. Sok tejcit, és sok boldogságot kívánok Nektek.

Csütörtökön voltam dokinál. Nem vizsgált meg, inkább csak beszélgettünk. Adott beutalót AFP vizsgálatra. 7-én kell mennem, és nem éhgyomorra. Ráadásul mivel én dolgozom, ezért azt mondta, hogy délután is nyugodtan mehetek, legalább kevesebben lesznek. Nagyon soknak tartom azt a két hetet amit az eredményre várni kell, de hát ez van.

Finiselõknek kitartás!

Sziasztok
buksicica
15+5
buksicica

Szép jó reggelt Mindenkinek ebben a nagy hóesésben!Kép

Pankamama, Zsuzsi,
igérem vigyázok magunkra. Olyannyira, hogy tegnap este korán lefeküdtem, ugyanis nem volt már erõm rámolni, így ma elmarad a festésKép majd holnap, addig is rendezkedem és olvaslak titeket, ezt sosem hagynám ki.Kép Du. pedig barátnõzöm és lazítok.

Gombóc, párom szülei a Móra F.ltp-en laknak a nõvéréék pedig a Kismartoni utcába. A nõvére eddig a ált.iskolában tanított, most õsztõl pedig a könyvtár gyerekrészlegén van.
Egyébként hihetetlen, hogy milyen sok embernek vannak arrafelé ismerõsei, pedig nem olyan nagy város.KépKépKép

Ne szomizz a süti miatt, látod párod megoldja a dolgot és hoz neked fini diabetikusat.Kép 2 hét múlva én is megtudom az eredményemet cukor ügyben, addig meg "mindent" behabzsolok.Kép

Zsuzsi,
örülök, hol jól sikerült a buli. A takarításért viszont nem irigyellek. Minden esetre az tök jó, hogy elfogytak a torták, ez nem csak azt jelenti, hogy nem volt felesleges sütnöd, hanem azt is, hogy nagyon FINOM lett.KépKépKép

Pocok,
így már értem. Kicsit szomi vagyok, hogy nem biztos, hogy egyszerre leszünk bennt, pedig milyen vicces lett volna.
Egyébként az UHn nekem is mindig nagyobb a baba a koránál, de a szülés várható idõpontját nem szokták átírni.
Viszont, ha már most tudod, hogy jan.17, akkor miért nem teszed magadat elõbbre a listában Kispici után? Ez csak kérdés nem kötözködésKépKépKép.

Képzeljétek, már észrevettem egyszer, hogy nõ a szõr az arcomon, úgy kb. 5hete, aztán elfeledkeztem róla, de most megint feltûnt, hogy nõ oldalt a szakállam.KépKépKép Nagyon félek, hogy ha ez így megy tovább, én leszek a Mikulás az idén.
Szerencsére világos színû a szõrõm, de akkor is nagyon zavar, mi lehet az oka??? Talán azért, mert fiam lesz, túlteng bennem a tesztoszteron, és vajon ez szülés után elmúlik vagy így marad???Kép Egy ált.iskolai osztálytársnõm volt nagyon szõrõs a 2.gyerekével, de annyira, hogy egyszer mikor az UHn úgy 5éve találkoztunk, férfinak néztem. Mondjuk neki iszonyú erõs fekete szõre van.Kép
Nem tudjátok, hol tudnék ennek a tünetnek utána nézni, orovoshoz csak 15-én megyek.

A vérnyomáson jó, sõt inkább alacsonynak mondanám. Vizesedni sem vizesedem jobban, mint eddig. Remélhetõleg nem lesz semmi gond vele. Már csak 11hét és egy kicsi, remélem "kihúzzuk" minden gond nékül.Kép

Pussssza,
Timici
28+3
timici

Lanyok,
Van nekem egy kis gondom...ugy erzem, de nem mindig, hogy lehet valami fertozesem. Tunetem egy szal sem most eppen, esetenkent bovebb folyas...de tobben mondtatok, hogy tunet nelkul is pozitiv lett a kenet valamilyen bakteriumra, vagy gombara.
Mit csinaljak? Dietazzak, menjek dokihoz (akihez ugye mar nem jarok, mert helyette van a szuleszno, de ha gaz van, akkor mindenkepp doki kell, mert gyogyit csak o irhat), probalkozzak valami tejsavas oblogetessel? Amikor epp telefonalhatnek a dokinak, jol vagyok, hetvegen meg panikolok, hogy biztos van valami bacim...

Beszeltem Csipkebogyoval telefonon! Majd biztos ir, ha mar otthon lesznek Luca babaval! Szerintem nagyon konnyen szult, de ezt igy tavolrol persze konnyen mondom! 8 centisen mentek be, meg ki akarta volna probalni a medencet, de helyette mar nyomnia kellett, Luca baba egy fajas alatti ket hatalmas nyomasbol kint volt! Bocsi a pletykaert!

Szilcsike, neked kulon drukkot kuld Hajni! Kép Csodalkozott, hogy meg egyben vagytok...vagy mar nem is?

Zsuzsi
27
zsuzsi74

Timici,
Szerintem szules utan kihullik...nekem a hasam szorosodik ki mindig, de utana 'elmulik'. Sot, ha most probalom huzgalni, valamelyik szinte magatol levalik.
Erre a teoriam, ami persze nelkuloz minden tudomanyos alatamasztast az, hogy ezt meg majom korunkbol hoztuk! Legyen hova kapaszkodni a kismajomnak, ha megszuletik, es a mutter a fan ugral, rajta a csimpaszkodo majmocskajaval! Ne rohogjetek ki, annyi ilyen ososzton jellegu dolog van meg, pl. hogy az ujszulott felmaszik a mamaja hasan az elso szopihoz!
Szoval ne izgulj, valoszinuleg csak a hormonok rendetlenkednek, majd szules utan 'lekopik'!

Zsuzsi
27
zsuzsi74

Hello

Zsuzsi
De-de, még mindig egyben. De holnap megyünk orvoshoz, meg CTG-re, rábeszélem a dokinénit, hogy csináljunk valamit. Anyám tegnap kicsit bepánikoltatott, úgyhogy most félek, hogy lehet hogy tényleg nem jó túlhordani.........
Menj el orvoshoz mindenképpen. Nekem is tünetmentesen találtak mindenfélét, és jobb, ha azt kikezelik minél hamarabb.

Timici
Én úgy tudom, hogy ez a szõrnövekedés megszünik, ha szültél. Kiszedni mindenesetre nem ajánlom, ne erõsödjön tovább.....

Baba kora
Lányok, nekem többször okt. 10-et mondott az UH, és még mindig egyben vagyunk! Nem érdemes szerintem átirogatni a szülés dátumát az UH szerint...........

Barbara
a hányás és a hányinger ismerõs, már két hete minden este ezzel szenvedek, bármit eszek, menetrendszerûen jön a hányinger
Mellé a jóslófájások, úgyhogy pazar az este, alig váromKép)))

Brokkoli
Nekem is nyitva a méhszáj, de már 2 hete változatlan, úgyhogy nyugi......

Pankamama
Jó lenne összebeszélni, mikor megyünk szülni! Nekem bármikor jó, Neked??????????? Mondjuk holnap?????KépKépKépKépKép
Egyébként pedig az indittatáson gondolkodom elég rendesen.....

Most mennem kell, vendégek jöttek, még jövök

Szilcsike
szilcsike

CSIPKEBOGYÓ!!!!!KépKépKép

Szeretettel GRATULÁLUNK a kis Lucához!!!KépKépKép

Puszi: Sheila és MelissaKép már elmúlt 6 hónapos

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szép jónapot mindenkinek!

Edit,
köszi a torna telefonszámát. Mindjárt fel is hívom...

Babszem
babszem

Szilcsike,PankamamaKép
Köszi, megnyugodtam.Kép

AndyKép
Naná, hogy szerdára kaptam CTG idõpontot. Esetleg csütörtök délután, vagy pénteken jó lenne neked? Az a baj, hogy egy csomó helyre el kéne mennem a héten, mert még a babónak be akarok szerezni dolgokat, és anyukámmal már megdumcsiztuk. Az is lehet, hogy holnap bemegyek a Fehérvári útra, v. neked nem jó a kedd?

jövök még ma

Brokkoli

36+5?
brokkoli

Sziasztok! Kép

Sajnos az otthoni hozzáférésem valami céges elállítgatás miatt szünetel, így lemaradtam néhány eseményrõl. Csak végigfutottam az elmúlt napok termését.

Csipkebogyó!
Kép
Gratulálok, és sok boldogságot a kicsihez!

Képzeljétek! Kép

Anno voltam a biovitalos UH-on, ahol felvételt készítettek videókazettára. A kazettát odaadtam szüleimnek, és véletlenül, apukám rávett valami filmet. Szegénykém annyira rosszul érezte magát miatta, hogy megigértette velem, hogy el kell mennem egy újabb felvételre. Mivel én nem voltam elájulva a Biovitaltól, kérdezem, hogy van-e tapasztalata valakinek Megatoysban készült UH-ról? Csak röviden. Mégis. Meghát olvastam a novemberi Kismamában, hogy most pelust is adnak ajándékba, aki ott készített UH. Kép
Egyébként aki az Isvánban szül, annak ajánlom még a Kismamát, mert bemutatja a szülészetet. Kép

Manó2

Te tudsz valamit a János szülészetérõl. Látom te is oda készülsz. Kép

myssnia
25+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Hali Kismamekok!

Csipkebogyó, hatalmas gratulaKépKép Luca babához és a szüléshez!

Finishelõk, lehet példát venniKép, izgulok értetek, és várom a babaesõtKép

Snoopy, mélt megkaptam, köszönöm szépen, apával még ki kell beszélnemKép

És a nagy hír: Pár napja már Apája is érzi a pocakpocok rugdosásátKépKép

Pusszantás!
Zsófi(18+4)
Csucsuka

CSIPKEBOGYÓKép
Sok-sok puszi és gratula a kis Lucához!Kép Sok tejcit és nyugalmas éjszakákatKépKépKépKépKép

puszi
sasha és az 1 hónapos Gabibaba

Kép
sasha

Sziasztok,

Csipkebogyó Kép
gratula a kislányotokhoz, nagyon sok boldogságot! Kép

Zsuzsi,
szerintem is menj el orvoshoz, az öblögetés koraszülést is okozhat, azt inkább magadtól ne kezd el. Én is igy hezitáltam, irtam is itt, néha gyanús volt nekem, de mikor a dokinönél voltam, semmi folyás, megállapította kenet nélkül, hogy nincs fertözés. De mégse hagyott ez a dolog nyugton, már elintéztem a beutalót a laborba, kiváncsi vagyok, mit állapítanak meg.

Pálma
14+3
pálma

Sziasztok, jobb reggelt!

Borzalmas éjszakánk volt, nem voltam benne biztos, hogy reggelig kibírjuk. Kb. 5 percesek voltak a fájások, de aztán gyözött a fáradtság és még mindig egyben vagyunk. Reggel megint borzasztó fájásokra ébredtem, nyákcsap távozott gondolom, mert olyan véres-sárgás trutymó jött... Azóta 10 percesek a fájások, hasmenés, hányinger és szomjúság. Enikö nagyon bütyköl. Be van borulva, de most kisütött a nap. Hogy szeretnék én nappal szülni szép napsütésben!
Ha délutánig nem változik a helyzet, megyünk 5-re CTG-re a dokimhoz. Ha most is azt mondja, hogy semmi jele a közelgö szülésnek, megeszem!
Hogy ne csak magammal legyek elfoglalva, jól elmosogattam meg rendet raktam, amennyire bírtam. Hu, még van 5 percem a következö fájásig.
Szurkoljatok, hogy estére már hármasban legyünk!
Kellemes napot nektek!

Puszi: Barbara + Enikö
bmaass

Barbara,
Te hatarozottan szulsz...lehet, hogy otkor mar nem a dokidat latogatod meg, hanem a korhazat...az is lehet, hogy mar elobb...
Azt mondja a nagyfiam, hogy front van, megpedig eros, mert luktet a torott laba a tores helyen!
Hajra Eniko!!!

Szoval azt mondjatok menjek dokihoz? Nekem a szuleszno javasolta ezt a tejsavas dolgot, ami mint tegnap kiderult (van egy patikus ismerosunk), nem is oblogeto, hanem kup. Megprobalok addig is dietazni egy kicsit, a sok edessegtol is 'fel szoktam borulni'! Aztan holnap felhivom a dokit...

Zsuzsi
27
zsuzsi74

ZsuzsiKép, SzilcsikeKép
köszi a megnyugtatást szõrösödés ügyben.Kép
Zsuzsi, a hasamon is vannak szép hosszú szõrszálak, mióta Bence beköltözött, de az azért nem zavar annyira, hisz nem látszik csak ha levetkõzöm.Kép Az arcomon lévõ sem feltünõ csak engem idegesít, mert tudom, hogy ott van. De ezek szerint szülés után "elhagyom".Kép

PocokKép téma lezárva.Kép Szerintem sem az számít, hogy hogyan szülsz, hanem hogy a baba egészséges legyen. Ha császár hát császár bánja a fene, csak Õ jól legyen.Kép
Én mindenben benne vagyok, ami abban segít, hogy a babám egészségesen szülessen meg. Anno anyukám egy napig vajúdott, de nem tágult 4ujjnál tovább, addig erõltették a dolgot, míg elment a szívhangom és akkor pánikszerûen megcsászározták. Kinek volt jó ez? Én már csak ezért is úgy vagyok vele, hogy mindegy csak a baba érdekeit tartsák szem elõtt.Kép Azért még lehet, hogy együtt szülünk.Kép majd meglátjuk.

Barbara, nagyon szurkolok, hogy estére már hármasban legyetek!!!KépKépKép

Biztos, hogy front van, mert ma már többször bekeményedett a pocakomKép és biztos az idõtõl, mert ma csak lustizok.Kép
Pussssza,
Timici
28+3
timici

Sziasztok,

A mai nap mar az itthon toltendo napjaim foprobaja. Hivatalosan szabin vagyok csutortokig, penteken meg a fonok keresere alibibol be kell mennem egy orat ugy csinalni, mint aki dolgozik, es aztan veglegesen itthon maradok. Kép

Olyan furcsa erzes. Neki is lattam kinomban krumplifozeleket gyartani, meg kivasaltam a parom inget. 8 ev intenziv, napi 9-12 oras munka utan egyenlore nem talalom a helyem. Kép

Barbara, szerintem inkabb a korhazat latogasd meg, ne a dokidat. Kép HAjra, aztan varjuk a szulesleirasodat. KépKépKép

Zsuzsi,
nekem a folyas ellen a doki mindig TAntum Rose nevu irrigaloszert ir fel. Azt mondta, terhessegnel ez a legjobb, es legkevesbe veszelyes. Osztrak gyartmany, ugyhogy feletek is biztos lehet kapni. Eloszor nagyon idegenkedtem tole, de mostanra mar ovatosan tudom hasznalni, ha muszaj...Kép

Sokszor van olyan nyomo erzesem a vegbelem kornyeken, meg a huvelyemnel (bocsi). Lehet ez a Gombocka feje? A 3D-s UH-n azt mondta a doki, hogy nagyon lent van Gombocka. A hugom azt meselte, hogy neki is nagyon koran lent volt a baba, es csak pihiznie kellett sokat. Ez azert meg nem tul korai igy a 29. het elejen? Lehet ebbol gaz?

Pusszancs Mindenkinek,
Gombóc
28+2
gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: