A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Soproni kismamák

Iván hogy alszik?
Sehogy (26-ikai :? :roll: ) Este 11 volt mire elaludt, és kb 6szor kelt éjjel. Nappal is nyügi, felsír és fájdalmasan. Sztem neki is foga jön...

[quote]l írta:ehet kapni gyógyszertárban kifejzetten homeos kezeléshez fogkrémet. Nem olcsó, de az jó.

Dm-ben lehet kapni Dontodent Sensitive nevű fogkrémet, abban nincs mentol, asszem olcsóbb mint a homeos. :wink:

Rik,
A pikkelysömör bonyi dolog, kiskönyvben nem találsz rá szert, ún alkati szert kell kapnod, azt meg homeos orvos vagy gyógyszerész tud neked adni. Unger Klárának van rendelése is. :wink:
Vendég

Katus mi volt a dokinál?
Vendég

Vero,
te jó ég, nálatok is többször?? Akkor én mit panaszkodok itt a kettővel? :oops: :P :? Mondjuk nekem az a sz@r, hogy nagggyon nehezen alszok vissza, miután leteszem Dorkát, kell még egy jó óra, mire újra alszok. Most hajnalban pl a simogatós visszaalvás fél 5-kor volt. Gábor viszont negyed hatkor kel, tehát én is. Nem tudom nem meghallani... Tehát újra ébredés, újra forgolódás...
Na de a babák jobban szenvednek ennél, sajnos.

[quote]D írta:m-ben lehet kapni Dontodent Sensitive nevű fogkrémet, abban nincs mentol, asszem olcsóbb mint a homeos.

Rik,
A pikkelysömör bonyi dolog, kiskönyvben nem találsz rá szert, ún alkati szert kell kapnod, azt meg homeos orvos vagy gyógyszerész tud neked adni. Unger Klárának van rendelése is.

Te honnan tudsz ennyi mindent az ilyen gyógynövényes, homeos, természetes, jó dolgokról? :P
Vero, a két lábon járó szakkönyv! :wink: :P

Tényleg, Katus, mi újság Szhelyen??

KépKép
viol81

Huuh, Vero és csinálsz vmit Iván ínyével? Én Dentinoxal kenem, de alighogy beér az ujjam a szájába, már le is nyalta. És amikor dörzsölni próbálom az ínyét vele, úgy érzem, hogy csak a saját nyálával kenem, mert a krém arra már valahol a nyelvén, ajkán tekereg... :? :roll: Olyan haszontalannak érzem, nemtom használ-e vmit... Még csak 3. napja kenem neki. De egetrengető változás nincs. Jó, tudom, hogy nem az kell, de hát...

KépKép
viol81

[quote]T írta:e honnan tudsz ennyi mindent az ilyen gyógynövényes, homeos, természetes, jó dolgokról?

Vannak ügynökeim :lol: :wink:

Na viccen kívül, Áronnak 1998-ban (de durva múlt évezredben:oops: ) volt a legdurvább az ekcémája, és homeos cuccot kapott ami rendbetette (sima gyógyszerek meg nem :cry: ).
A neten is van sok minden, meg vannak könyveim, és sokat tanulok másoktól is akik homeoznak, főleg csajok, anyukák. :P
A fősulin francia szakon írtam egy "összefoglalót" a természetes gyógyszerekről" (la médicine douce) jó sokat kellett utánaolvasni :wink: 8) :lol: (Pl innen)

Az ínyével nem csinálok semmit, tegnap kapott Viburcol kúpot, mert naaaaaagyon nyügi volt, akkor elaludt végre. Meg Chamomillát szoktam adni, nekünk bevált. Dentinox nekem sem szimpi pont azért mert addig hat, míg az ínyen van, meg lenyelik...
Vendég

Vendég

Vendég

Ja, az Iván gyerekorvosa is homeos doki :wink:
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek köszi az érdeklődést.

Doki nagyon rokonszenves volt.
Most minden rendben volt a légzésével, tüdejével.(torka szokás szerint piros, több mint egy hónapja)
Írt föl ventolint, ha fulladna, legyen itthon.

Ha legközelebb megint hörghurutja lesz, menjünk, akkor ki vizsgája, vérvétel stb. amiből jobban megtudja állapítani, hogy asztmás-e.
Mondjuk az, hogy futás után köhög nem jó jel.

Anita!

Hát azért már a 14 fog is szép :D a az ínye, én nem tudom megnézni, mert harap :lol: :lol: :lol:

Hu most kicsit még visszaolvasok, mert nem emlékszem mit akartam írni.

katus78

[quote]H írta:át azért már a 14 fog is szép a az ínye, én nem tudom megnézni, mert harap

Hát itt eltünt egy sor! :lol: :lol: :lol:

Szóval:

Hát azért már a 14 fog is szép. Máté 2 napja nyügös, valószínöleg jön a 17-ik foga, doki nő már egy hete mondta, hogy megvan duzzadva az ínye, én nem tudom megnézni, mert harap

katus78

Amica!

Kítartás, tudod én nagyon csodállak!(Szemizot is)

Na nem vagyunk ám rajta a baba témán, vagyis én még nem szeretném, majd ha a Máté kb 2és fél éves lesz, akkor szeretném, ha elkezdenénk próbálkozni.

Addigra lassan oviba megy, mert mi van, ha megint hónapokat feküdnöm kell???
Mondjuk, nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi, és nem kell feküdnöm.
Ha ez nem lenne, akkor már most is jöhetne, de hát nincs itt senki, aki tudna segíteni, ha feküdnöm kéne, Máté mellett meg semmi esély nincs a fekvésre :D

katus78

KAtus!Örülök,hogy minden oké Mátéval!!!! :lol: :lol: :lol:

Szeszike!Nagyon édes a képeken Dávid!!Nekem minden pénzt megér,hogy apa itthon melózzon!!Nehezen viselném ha hónapokig nem látnám.1* régen volt,hogy kimehet Németbe,de mondtam neki nekem többet ér ha itthon van velem!!
persze így utólag már nem bántam volna,mert anyagilag biztos jobb lett volna,de épp akkor ezt így gondoltam és most is így gondolom!!! :) :) Nem minden a pénz!!!! :? :?

Vero nagyon okos én csak ámulok és bámulok!! :shock: :shock:

Viol!Biztos hamar túl lesztek a fogacskákon és újra átfogja aludni az éjszakát!!!! :lol: :lol: :lol: Van babó akit megvisel van akit nem!!!!

Kint voltunk egy jó órát,mert a Levivel nem lehet bírni most jöttünk be nemrég,mert már igen elfáradt!Itt nagyon szar az idő hol esik hol nem.Igazi őszies idő!!!!
Vendég

Katus!Ez így tényleg elé rossz neked!!!
Vendég

Gabó!

Levinek jobbulást!

Itt reggel óta szakad :(
Fél kettő felé megyünk az oltásra, majd megázunk :?
Kíváncsi leszek beadják-e neki, mert piros a torka.

Nemsokára ti is mentek a 18 hósra.

katus78

Hát szerintem attól még beadják csak akkor nem ha beteg!Máté most nem beteg ugye?
Igen jövő kedden megyünk!!
Vendég

Vagy hívd fel a védőnőt és kérdezd meg tőle ne menjetek feleslegesen!!
Vendég

Viol, Vero,
Ágnes is feszeng, bőg, éjjelente ezerszer kel :evil: :cry: ,
chamomillát használtam én is fogzásra a nagyoknál :wink:

Katus, Gabó,
18hós oltás csak az új rendszerben lesz, ha kaptok 15hóst akkor a következő kötelező 3 évesen lesz :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

amica
én a Petrussal is már csak az uj rendszerit kaptam meg,azaz a 18 hosat(juliusban).Nincs már 15 hos!!!
Vendég

köszi Vero az infot!!!

Gabo
jobban van a Levi ezek szerint?
Vendég

amica!Mi még kaptunk 15-hósat és már kapunk 18-hósat!!
Megviseli ezeket a kis pindurokat az egymás után jövő frontok!! :( :(

rik!Hát rosszalkodni még 39-fokos lázzal is tud egy ilyen megfázás sem tántorítja el a csíntevéseitől!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Katus,
jó, hogy minden rendben Máté fiú tüdejével!! :) A kis harapós! :lol: És amit kapott az mi? Mármint milyen formában van a szer? Olyan izé? Na, nemtom mi a neve, ne röhögjetek! :lol: Talán pipa.. Vagy az még nem kell neki?

Vero,
megnéztem azt az oldalt, a másodikat el is mentettem a Kedvencekbe! :) Köszi! :) És ha én bemegyek abba a patikába és mondom, hogy nekem ez vagy az kell, akkor simán adnak? És ezek is olyan kis golyók?
A kúp, amit írtál, az is homeos? Vagy sima? És csak nyugtató?

Andi,
és használt Mártonnál és Jankánál a Chamomilla?

Húú, mennyit kérdeztem, bocsi! :oops: :D

Mi megjöttünk dokitól, Dorka 66 cm és 6400 gramm. 5 hét alatt 34 dkg. nem vmi sok, de a védőnő és a dokinő is megdícsérte, hogy nyugodt és jól néz ki, formás. De mindenki aki körülöttünk volt, olyan kis hurkás, de naaagyon és mindenhol! Dorkámnak csak a kis combija olyan picit, illetva ha ül, akkor van úszógumija!! :D :D De nekem tetszik - hogyne tetszene - jól érzi magát, nem egy óriás, sosem volt az, nem is lesz, nem is baj. Mi sem vagyunk azok.

Gabó,
én is hülyét kapnék, ha Gábris messze menne melózni!! A két műszaknak annyi előnye azért van, hogy fél napot azért itton van velünk. Viszont heti 2 edzése van, akkor du 6-kor megy, 9 körül jön. Illetve a délutános hét, amit nem szeretek, mert a délelőttünk hamar elmegy, és az esti Dorka-mizériánál nincs itt. Viszont most vége a bajnokság őszi fordulójának, nem lesznek edzések!!!! :D Egészen januárig... :? Vmikor márciusban kezdődik a tavaszi forduló, de már januárban edzenek... B@szki, akkor még hó van!! na mindegy, szóval nekem is rossz lenne, ha többet lenne távol. Te meg még ráadásul egyedül is vagy ott, nekem legalább ősök itt vannak alattam! :roll: (Persze ez anyámat ismerve néha hátrány... :shock: :lol:)

KépKép
viol81

Ohh és még valami!! Van ugye tápszerem. Az van ráírva, hogy felbontás után 3 héten belül használjuk fel. Ezt nagyon szigorúan kell venni? Mert van egy bontott, alig hiányzik belőle, korábban kezdtem meg, amikor a Baba szintén sztrájkolt. Ez viszont már több, mint 3 hete volt. Ne adjam neki már, ugye? Tápszernél nem jó szórakozni a szavatossággal, ugye?

KépKép
viol81

Figyu, akkor nem tudja vki Nitta számát??
Beus?

KépKép
viol81

szia Viol
mindjárt megnézem az iwiw-en...
én is felhasználtam a lejárat után is a tápszert,mert amugy csak kiegészitésre kellett... :oops:
Vendég

sajna nem adta meg ott a számát...
jo lenne tudni mi van Velük!!!
Vendég

Viol!Nem kell annyira szigorúan venni a tápika lejáratát én pont ezzel mentem anno a dokinőhöz,mert volt,hogy nem fogyott el 3-hét alatt és mondta,hogy ezek már olyan technológiával készülnek,hogy nem kell kidobni őket.Én volt,hogy 6-hétig azt adtam Levinek és nem lett semmi baja!!
Ó nem kell ám annyira sajnálni nem olyan rossz itt kint csak már a kutya sincs itt és ha valami lenn nem tudnék kihez futni hirtelen.
Katusnak meg Erikának még nálam is szarabb a helyzete mert nekik aztán tényleg senki nincs otthon!!
Nagyon komoly ez a foci dolog ugye?Nem akart elmenni valami nagyobb hírű csapathoz?
Azért az 1-műszak volt az igazi nem?Én is utáltam délutános lenni az ember felkel és azon kapja magát,hogy már mennie is kell!! :? :?
Már olyan ünnepi hangulatom van,hogy voltam lent a pincébe és felhoztam az ablakra az égőket.Meg raktam fel matricát ajtóra,ablakra meg asszem felrakom a télapó meg csillag égőket.Apa ha haza jön biztos ki fog akadni,hogy már ilyen korán!!Na,de nem mindha érdekelne!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Vendég

Erika,
én az iwiw-en meg sem próbáltam, Nitta nyilvános helyen tuti nem adja meg, amiatt a barom miatt, a volt pasija miatt. Meg is értem!! Mondjuk, én sem adom meg csak úgy mindenhova, bár nekem nincs bajom senkivel.

És mióta járt le? Vagyis várj. Neked is úgy volt, hogy már bontva volt és letelt az az idő? Mert a doboz szerinti dátum jó, csak ugye már megbontottam...

KépKép
viol81

Az előbb volt a postás.és hozott egy meghivást az Adyligeti Club Abbáziába,3 nap,4 főre 5000ft.Tudjátok az az üdülésis cég ez,aki apartmanokat ad el jo áron!! :lol:
Mi voltunk tavaly egy előadáson,amin persze nem vettünk ilyen apartmant( :lol: ),de elmentünk ugyanigy 5000 ft-ért Dobogomajorba 3 napot üdülni.Mindkét hely 3 csillagos szálloda.Ha valakit érdekel www.abbaziagroup.com meg lehet nézni.Kiváncsi leszek uram ha hazajőn mit mond menjünk-e???
Azért télen nem a legjobb itthon üdülni,hacsak az nem hogy kicsit kimozdulunk.NA de a benzin sokba kerül a mi kis skoda120l-esünkkel. :cry:
Vendég

igen-igen,lejárt aztán használtam amig el nem fogyott.Nem volt egy nagy tápszeres egyik kölköm sem.pfuj!
Vendég

gabó
azt elhiszem a Leviről,hogy lázsan is futkározik!!NAgy csibész!!
Voltál vele dokinál?
Vendég

[quote]V írta:ero,
megnéztem azt az oldalt, a másodikat el is mentettem a Kedvencekbe! Köszi! És ha én bemegyek abba a patikába és mondom, hogy nekem ez vagy az kell, akkor simán adnak? És ezek is olyan kis golyók?
A kúp, amit írtál, az is homeos? Vagy sima? És csak nyugtató?

Ááááá szívesen!
Állomás patikában meg a Magyar utcaiban lehet homeost kapni. Bemész mondod mi kell (pl Chamomilla) és odaadják (szóval nem vényköteles vagy ilyesmi). Kis golyók igen. Mondjuk nem árt tudni a potenciát, általában 9CH-s kell, de az 5-ös és a 30-as is jó, attól függ mire kell a cucc (ha mndod h a babának lesz úgyis segítenek). Annál magasabbat babáknak nem jó adni saját szakállra. Viburcol homeos kúp. Nem csak nyugtat, sokminden van benne. Általában 3 golyót kell adni a babának, nem tudják kiköpni ( :oops: ) ezért elszopogatják. Nagyobb gyereknél figyelni kell, mert ha megrágja az nem jó, szopogatni kell, vagy vízben feloldani. Szigorúan műanyag cuccban (lehet üveg is) de a kanál (meg az edény :wink: ) nem lehet fém.
Vendég

Sziasztok,

köszi még egyszer mindenkinek a jókívánságokat :D
Próbálpk vigyázni, csak sajnos kevés ídő jut magamra.

Nittával remélem minden rendben van.

Gyógyuljatok meg Csilla!

Katus,
megkapta Máté az oltást?
Én teljesen le vagyok maradva, van 18 hós oltás is?

Viol,
én is homeozóm Ábit ezerrel, és legtöbbször használnak is a szerek.
3-ból 2szer ki tudom bogyózni a bajt.
De szerintem menj el egy homeopatához, majd kiokít.
Én hosszú ideig jártam a Szepesihez, amikor a sok szoptatástól nem működött igazán az immunrendszerem, és Ő csak homeos bogyókat, löttyöket adott, rendbe is jöttem.

Vero,
francia szakra jártál? Az tök jó lehetett.
Én is szívesebben tanultam volna francia irodalmat, mint németet.
Nem akarsz franciát tanítani?

Adri,
veled mi a helyzet?
ábibaba

Gabó
nem csak Neked,de a városnak is karácsonyi a hangulata,mert felállitották a Főtéren a fenyőfát!!! :lol:
Vendég

rik!3-nap 5000ft! :!: :!: :!: :!:
Nem voltam vele pár nap és helyre jön!!
Vendég

rik!Vagy ha a tegnapi napra gondolsz csak kenőcsöt meg az agyhártya oltást írattam fel!!
Vendég

ábi baba
pihengess azért amennyit tudj,és ALUDJ!!!!! :lol:
Én valamiről lemaradhattam vagyis valakiről:mi az az Adri????

vero
köszi az infokat!!!
Én sem akarom öket össze-vissza gyogyszerezni!!
A gyerekdokid a Szász??Én sajna megváltam tőle,mert a Réka irtozatosan félt Tőle! :cry: :x
Vendég

Hát a kis f....m kivan hétvégén megint telepített ez a kis faszos és se az emilben küldötteket sem a rikkét nem nyitja meg!!
Majd jól lebaszom ha telefonál! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Levi lázas?????? Lemaradtam asszem....
Vendég

ki az nem mi az bocs!!!De tényleg ki az az Adri????
Én a tegnapira gondoltam Gabo,de persze ma meg beteg lett.Bizti virus,az meg hipp-hopp eltünik!!A láz legyűri őket!!
Vendég

Gabó,
A Vasut-ban játszott régebben, de akkor még sulis volt. Eljött, itt jobb neki, közelebb van. Hűű, imádja. Úgy tud készülni, hogy nem igaz! :) De lelkibeteg is tud lenni, ha kikapnak. Amikor eltörött a bokája, igen el volt kenődve. Amikor már javulni kelett volna neki, még mindig fájt, azt is mondta, lehet, hogy ő már nem is tud többet focizni. De amilyen arca volt közben... :( Aztán rendbejött, megy neki. Viszont mostanában mondogatja, hogy sokáig már nem akarja csinálni, többet akar itthon lenni velünk, pl vasárnaponként. Azt mondja majd együtt kimegyünk hárman, meccset nézni, sör, ücsi, ropi, szotyi! :lol: Mondtam, hogy ne hagyja abba, mert megbolondul, ha nem focizhat, qrvára hiányozna neki. Majd eldönti, végül is ő tudja.

Már nekem is készülhetnékem van, ablakdíszek már fent vannak, van egy világító mikulásunk, nemsokára az is megy az ablakba! :)

Akkor lehet, hogy hesználom még picit a tápit, ha kell, meglátom. Ma kétszer már szopizott, kopp-kopp. De mindig úgy van, hogy az elején abbhagyja, sír egyet, aztán folytatja. Biztos fáj az ínye, ahogy szívja... :(

Kép

Kép

Kép

KépKép
viol81

Ja nincs ám láza csak taknya nyála egybefolyik.Megfázott!!
Vendég

gabó
nyugi!!!MAjd beadja bizti csak gondolkozik... :lol: :lol:
Ne csezd le,ne rontsd el a napját!! :wink:
Vendég

viol
ezért jo kertes házban lakni!!kidisziteném még az öreg ördögöt is!!!
Vendég

gabó
jaja 5000 ft.És nagyon tuti a hely!!!A Réka már be van zsongva,menni akar,de még nem tudom..Már egy hetet hiányzott Horvátország miatt.Most hogyan igazolnám?Dokival?És ha tényleg beteg lesz???
Vendég

Viol!Ne is hagyja abba,mert frászt fog kapni!! :x :x :x
aki ilyen régóta csinálja annak nehéz lesz kiszállni belőle!
De az ő döntése gondolom mindenkinek jobb lenne ha nem csinálná több idő jutna a családra!! :lol: :lol:
A tápikát meg nyugottan használd még!! :D :D

Levikém most már lassan két órája húzza,de nem is csodálkozok,hogy megfázott.Mert ugye akár milyen hideg van pl. ma is ki kellett vele mennem,mert addig terrorizálja az embert míg végül feladom és kiviszem!Ma is megeredt az eső,de ő nem jött be inkább kint rohangált a szemerkélő esőben!!TEtőtöl talpig sáros is lett a kabátájból ki sem jött a sár újra kellett kézzel mosnom!
Na meg ugye,hogy egyik nap jó az idő másik nap fos!! :( :(
Vendég

rik!Jaj nem cseszem el csak utálom mikor állandó jellegel változtat mindent(számítógépp megszállott)pl. a képeket sem tudom leszedni a fényképezőröl,mert nem tudom most hova kell.Mire megszokok valamit átbuherálja én meg nem vagyok egy gépzseni!! :twisted: :twisted:
Szal ha hárman elmennénk akkor csak 5rugó lenne 3-napra!
Ez olyan hihetetlen!
Menjetek el majd a doki igazolja a hiányzást Rékának!!
Ha a Balázs hazajön megmutatom neki talán kapható lesz rá!!
Vendég

Rik,

nem maradtál le senkiről, Adri nem szokott hozzászólni, viszont olvasgat minket :D Ő is szeretne babát, azért kérdeztem mi van vele.

Úgye ti is tovább próbálkoztok?
ábibaba

Viol!Elfelejtettem írni,hogy Dorka nagyon szépen fejlődik.Az meg,hogy ennyit hízott ne aggasszon,mert fog még ennél kevesebbet is amennyit mozog!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Olyan jó a gyerek a háznál most,hogy jönnek az ünnepek én is fejlődöm vissza!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Levikém már két és fél órája szundizik!! :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: