A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Anyez!
Az, hogy a GYES-t és az egyszeri anyasági támogatást megemelték másfélszeresére, azt elhiszem, de a GYED max. határa biztosan nem lesz 120.000. Én úgy hallottam, hogy ha esetleg azt is emelik, akkor is max 100.000-re.

buksicica
15
buksicica

Sziasztok!

Ányez: Én csak a saját véleményemet tudom leírni. Nekem választott a szülésznõm, kéthete voltam a dokimnál és megbeszéltük azt is ha minden jól alakul és nem lesz gond akkor gátvédelemmel is szülhetek, de ezt akkor fogják látni amikor már ott fekszel az ágyon és esetleg nem tud kijönni a baba. Mert azért repedni nem szeretnék mert az sokkal rosszabb. De az a jó, hogy megtudod beszélni a szülésznõvel fõleg ha fogadott van.
Melyik kórhában fogsz szülni?

Sziasztok
Andy
31+1
andy78

Anyez! Most olvasom Nepszabit, ott azt irja hogy anyasagit megemelik 50 %-kal, de a gyest csak az ikreseknek duplajara.

orsoly
orsoly

Hello Lanyok Kép

Mar napok ota nem volt idom olvasgatni a babanetet.
Remelem minden ok veletek !

Most probalom behozni a lemaradasom ...

Melindaregi ,

olvastam amit irtal a babaforgatasrol. En ugyanebben a cipoben jartam , hetfon voltam forgatason de nekem sajnos nem sikerult. Ugyhogy program csaszar nov. 18 ...
Nekem is ugyanigy csinaltak a dolgot : nyugtato inekcio ( valami ami lazitja a mehizomzatot ) es utanna dokino belenyult ovatosan a hasamba.De sajnos a baboca nem volt hajlando meg sem mozdulni , s miutan az o segitsege is kellett volna igy nem sikerult. Nekem roppant fajdalmas volt a dolog es ezert nem is probaltak tobbszor. Meg masnap is fajt az egesz hasam, mintha izomlazam lenne. Utanna pedig ket oran keresztul ctg es megfigyeles nem indul -e meg a szules illetve nem viselte e meg a babat.
Szerencsere minden rendben volt.

Neked ha jol ertettem sikerult megforditaniuk ugye ?

Moxi,

Ha jol ertettem , hetfon ha bemesz a korhazba akkor neked is programcsaszar ugye ? Drukkolok hatha megfordul a picit azert ...

Megyek olvasom tovabb ... es drukkolok Szilcsikenek : de azota mar biztos babazik Kép

Pocok,

Atirnad nekem a tablaban a szules datumat ? Ugy nez ki nov.18 programcsaszar.

Koszi
kamelia
kamelia

Orsoly Kép
Való igaz, összekeveredtem itt kicsit a rövidítésekkel. Sorry... A 120ezer bruttó akkor ezek szerint 2 évig járna? Mennyi ennek a nettója cirka-mirka?

Andy Kép
Köszi, azt hiszem én is ezt fogom tenni. Egyébként ha minden jól megy a Margit Kh-ban fogok szülni, de még olyan sokára!

Puszi

Ányez
15+2
Anyez

Sziasztok!

JudoKép
Láttam a Tescoban is övterelõt, szerintem nézd meg több helyen, mert a Brendon amúgyis méregdrága. ( persze van 1-2 kivétel )

Lányok!
Tegnap este nagyon szurkált a pocaklakó alul a kis fejével, és enyhe mensis görcseim is voltak és kicsit fájt a derekam is. Lehet hogy ez jóslófájás? vagy csak én magyarázom be magamnak?

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Anyez! Szerintem a gyedet meg nem emelik meg, valamit felrehallottal. Legalabbis az ujsagban nem talaltam rola semmit. De az szerintem is tuti, hogy 50%-kal nem emelik meg, max 100 bruttora. A nettojat en sem tudom biztosra. Egyebkent tegnap felhivtam azt, aki nalunk intezi ezeket, es azt mondta hogy a tgyast is zart naptari evre szamoljak. Vagyis ha pl megszulok decemberben, akkor jol megszivom, mert a 2001-es berem alapjan szamoljak a penzemet. Viszont ha januar 1 utan, akkor a 2002-esbol. Tok jo a rendszer, nem?

orsoly
orsoly

Orsoly!
Az anyasági nem egyenlõ akkor még a GYED-del sem? Most már semmit sem értek. Köszi a kiokosítást Kép, várom a többit.
Reméljük, hogy a baba kivárja a januárt és nem siet Kép A rendszer egyébként valóban sz*r, igaziból 2 évre kellene elõre tervezni, hogy tuti legyen. Nevetséges.
Ányez
Anyez

Lányok!

Most már írja le valaki nekem, hogy mit emelnek és mikor mit kapunk. Mit értenek az anyasági támogatás alatt (azt írják ez 50%-al emeelkedik)és mikor kapjuk? Én már semmit nem értek.
Annyit tudok, hogy a GYED 2 évig jár és most bruttó 83.000 Ft, kb 70.000 körüli a nettoja.
A GYES 3 évig jár, illetve a GYED után + 1 évig, ha otthon maradsz a kicsivel.

lolla
20+2
lolla

Anyez! Na megprobalom nagy vonalakban osszefoglalniKép

Szal szules utan kapsz egyszeri anyasagi tamogatast, ez jelenleg 30 ezer ft korul van. Ezt akarjak megemelni. A szules utan 168 napig jar a tgyas, ami az elmult evi fizud 70%-a (nincs max). Ezutan kapod a gyedet a gyerkoc 2 eves koraig (max brutto 83 ezer). Majd a gyerkoc 3 eves koraig a gyest.

Ja es meg annyi, most a csaladi potlekot emeltek meg meg, de annak a pontos osszeget nem tudom.

orsoly
orsoly

Ányez!

Anyasági segély: egyszeri juttatás, jelenleg 30500 Ft, a feltétele az, hogy 4-szer résztvegyen a kismama terhesgondozáson (koraszülésnél 1-szer), a szülés után 30 (vagy 60? nem tudom) be kell jelenteni az igényt
Terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS): összesen 168 napig jár, a szülés várható idönpontja elött 28 nappal megkezdhetö (ekkor természetesen csak 140 napig jár a szülés után), kerestfüggö járandóság, 70 %-át kapja az ember, nincs felsö korlát
Gyermekgondozási díj (GYED): a gyermek 2 éves koráig vehetö igénybe, keresetfüggö, jelenleg a felsö határa 83 ezer Ft (ha jól tudom)
Gyermekgondozási segély (GYES): a gyermek 3 éves koráig, fix járandóság, a minimálnyugdijjal egyenlö mértékü támogatás (valahol 20 ezer Ft körül).
Normál esetben, ha az ember dolgozott és 3 éves korig van otthon a gyerekkel, akkor igy veszi igénybe öket. TGYÁS (a szülés után max. 168 napig), GYED (a 168. naptól a gyerek 2 éves koráig), GYES 2 éves korától 3 éves koráig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bocs: anyasági segélynél (vagy támogatás) 30 vagy 60 nap akart lenni...
Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

kamelia: igen, jól vetted ki, hatalmas az esélyem egy programcsászárra. Nem idegeskedem miatta, az nem segít a dolgon. Csak abban bízom, ha bemegyek akkor még aznap megcsinálják. Rettentõ nehezen bírom a kórházi létet.

Biztonsági övterelõ: mi használtan vettük, tényleg jó dolog. Igazából a párom ragaszkodott hozzá, ugyanis az anyós ülés felõl is van légzsák, és ha nem vagyok bekötve az is csunya munkát tud csinálni. Hátul pedig nagyon nem szeretek ülni. Vezetni meg csak rövid távokat mentem a falun belül, azt is öv nélkül.

A párom tegnap este folyamatosan töltötte belém a lelket. Folyamatosan bohóckodott, csakhogy jobb kedvre derítsen. Rengeteget nevettünkKép)))

Moxi 38+6
moxi

Orsoly Kép Beszti Kép

Köszönöm szépen a segítséget! Most már látom a fényt az alagút végén, bár el is keseredtem, mert jobb lett volna, ha nem értem félre, hanem úgy lett volna. Az "okosok" csak a saját fizujukat tudják megduplázni, nagyon úgy tûnik.

Puszi
Ányez
Anyez

Sziasztok!Kép

Övterelõt lehet kapni a Mega Toysban is , 3000 Ft körüli áron. Elõtte érdemes telefonon érdeklõdni, mert hamar el szokott fogyni. Ez magyar gyártmány azt hiszem, de ugyanolyan, mint amit a Brandon árul méregdrágán.

Brokkoli!
Az.KépKépKép

Buksicica!Kép
Nekem is hamar megnõtt a hasam, és most így a vége felé már sokkal nagyobb, mint az elsõ bébivel volt. Viszont hízásilag úgy tûnik, leálltam.(koppkoppKép)

Maci_2!Kép
Én azért szeretem a biopelust, mert természetes anyagból van, TÉNYLEG légáteresztõ, és nincs az a jellegzetes szaga, mint a hagyományos pelusoknak. Meg valahogy úgy vagyok vele, hogy legalább egy picit teszek a környezetért, mert ennek a pelusnak a 70%a lebomlik.
Az árát nem tudom, hogy mihez viszonyítsam, mert más pelust nem nagyon veszek már régóta, és ezt is csak ritkán, mert otthonra moshatót használunk.

Pankamama, Szilcsike, hajrá!KépKépKép

Ma megyek Uhra, kíváncsi vagyok, mekkora a nõci. Meg remélem, hogy még minden OK odabent.

Pusz
Zulu
34+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Orsoly: Nem lesz nehéz megtalálni, úgy tudom csak mi építkezünk a Rákoczi utcában.
Te ott jársz védõvõhöz? Majd nekem is át kell menni, ha kiköltözünk, nem örülök neki, mert a Kõbánayai védõnõ nagyon rendes.Házi dokid kicsoda?
Prohászka Paliékat nem ismered? Nekik szeptemberbe lett babájuk...

Mostanába olyan éhség rohamk jönnek rám, így ma már felfaltam egy kiló mandarint, nem hittem volna, hogy ilyen nehéz ezt kiállni...Nincs valami tippetek állandó éhségérzet ellen?Valahogy sose érzem magam jól lakva, és mindig csak ennék, csak a józan ész szab határt...

Lányok egy hülye kérdés a a védõnõtõl kaptam "Várandós kismamák könyve" és a végén van egy "felocotas várandós mama csomag" kupon, ezen, valaki átvette már, vagy mi ez?

Lányok egy kérdés én védõnõnél aug 26 voltam, azt mondta, hogy szerinte nem fontos állandóan hozzá rohangálni, ha valami baj van ugyis a dokihoz megyek, majd ha megvan a babó akkor fontos az õ szerepe. Minden vizsgálat után felhívtam, hogy minden rendben van, így munka mellett nehéz az idõpontokat összehozni, épp elég a havi laborvizsgálatokat munkaidõben eliintézni...
Lehet valami károm???

Sziasztok
Manó2
manó2

Sziasztok!
Épp csuklik a drága!

Timici!
Hú, már Ti is nagyon közeledtek a 30-as határhoz! Úgy meglepödtem, látszik milyen régen nem jártam a babaneten!Kép

Zsuzsi!
Az én lánykám úgy a 30. hét táján döntött úgy, hogy megfordul, addig felnöttesen, a popsiján csücsült kitartóan. Az itteni szülésznök meg a tapasztalat szerint elég sokat csiribálnak. Az elökészítö tanfolyamot vezetö szülésznö is felajánlotta nekünk a segítségét, de semmiképp sem javasolta, hogy a 32. hét elött elkezdjük a próbálkozást. Állítólag addig van elég helyük. Egyébként jársz elökészítöre? A mi csoportunkban többnyire elsöbabás anyukák voltak, de a torna mellett beszéltünk egy csomó mindenröl, ami a nem elöször szülöket is érdekelt. No, meg fizeti a "Kasse", aztán a bába is variál annyit, hogy még esetleg akupunktúrát is ingyen kapsz, nem csak a plusz tanácsadást, forgatást stb. Ja, és ne tarts a vízöntöktöl, nem olyan veszélyesekKép (bár ez a téma már futott).
Mégegy: olvastam a mailcímedet, valamikor a napokban írtad meg itt a topicban. Ha majd annyira leszünk, hogy megszületik a lányka, szeretném, ha elküldhetnék neked egy standard-mailt, mert a német barátaim igen nehezen találnák meg a topicot, míg egy rövidke magyar levelet csak be tudnak pötyögni és elküldeni a megadott címekre. Sasháéknak is el szeretném majd küldeni, de úgy látom, Te mostanában elég gyakran jelentkezel itt a "Friss"-ben, biztos hamarabb hírt tudsz rólam adni. OK???

Barbaba!
Örömmel olvastam újra felöled! Hááát, a család még mindig ennyire ostobán viselkedik? Pedig már mennyi idö eltelt azóta! Úgy tünik, apósod azért a szívén viseli a dolgokat és próbál hidat építeni közöttetek... De egy ilyen anyóssal azt hiszem tényleg "meg vagy áldva"! Tényleg, hogy álltok a lakással? Átrendeztetek, vagy találtatok másikat?

Szilcsike!
Egyben vagytok még? Olyan fura, napra egyformán vagyunk és mégis egy hét van a kiírás idöpontja szerint!

Én nagyon szélsöségesen számolok, a november 15-ét jelöltem meg magamnak lehetséges utolsó napként, mert nov. 3. + 12 nap. Azt mondjuk nem gondolom, hogy addig várat is majd magára a leányzó, de szerintem valamennyivel túl fogom hordani. Ha nem, az sem baj, már mindenképpen melegre jövünk haza a kórházból (fütésszerelés a hétvégén), de ha tovább tart mint a dokik gondolják, akkor legalább nem fogok ezerrel türelmetlenkedni. Még jól birom, de megesik, hogy egy-egy nap nagyon sokat kell feküdjek, ha le akar szakadni a derekam vagy a hasam... Luca szinte csak reggel és este aktív, föleg helyezkedik, nem nagyon rugdal. Lent néha nagyon kellemetlenül feszeget, föleg, ha ülök. Holnap megyünk dokihoz (ahhoz, aki történetesen a holnapi napot számolta ki nekünk), kíváncsi vagyok mit lát és mond. Ja, egy holland pasas, szegénynek még nem tudtam megtanulni a nevét.

Gömbölyü!
Köszi, nem tudom mit müvelnek a német frontok, de én tényleg beérem a vasárnappal, amikor már 1-2 napot próbafütöttünk. Akkor aztán egye fene, úgy megnyugszom majd, hogy jó helye lesz a kis Lucának, hogy akár azonnal produkálom majd a fájásokat!Kép Szilcsikének azért nagyon szorítok, azt hiszem, ö már nagyon a karjában tartaná kisbabáját!!! (Mi is, de legszívesebben csak 5-6 nap múlvaKép.)

Csipkebogyó
39+6
csipkebogyó

Sziasztok!

Ha jól számolom, négyen vagyunk itt kb. egyidõsek.Mármint babavárásilag.

Buksicica!

Nekem most, a 3. babónál már úgy a 8. hét környékén jó kis pocakom lett, azóta tkp. nem nõtt, csak persze most már az alsó fele kemény! Megfelelõ pulcsiban vagy blézerben még nem látszik,és csakis olyanban járok, mert a fõnökömnek meg a kollegáknak csak akkor szeretnék szólni, ha túl leszek a genetikai vizsgálaton. A szomszédasszonyom a 4. babust várta, amikor én az elsõt, három hónap különbséggel, és pár hónapig nagyobb hasa volt mint nekem!

Timici!

Az elsõ gyerekemnél, amikor már egy pici kis sótól is elefántnyira dagadtam, 40 km-rõl jártam be Bp-re dolgozni minden nap (nagyon szerettem azt a munkahelyemet, a doki meg rábólintott). És rengeteget tornáztam, akkor még sok-sok idõm volt magamra. Szerintem a te esetedben is a dokidnak kell eldönteni, hogy mit lehet, és ezen belül neked kell kitapasztalnod, hogy mikor mi használ.

Urszila
15+3
urszila

Sziasztok kismamik!

Húúú, Melindarégi, ez nagyon klassz! Az összes dalra emléxem gyerekkoromból, amit írtál, csak eddig egyszerûen nem jutottak eszembe. De jó!!! Kép
D.Zsuzsi, Orsi, ezek a lelõhelyek is nagyon klasszak! Köszönöm szépen.
Pankamama, Heni köszi a dalokat!
Kép

Kispici
28+5
kispici

Mano2! Oke, megnezem majd a hazatokatKép A vedoneni eleg rendes Nagytarcsan is, nem hiszem hogy gondod lesz vele. En is eleg ritkan jarok am hozza, kb 8 hetente. A haziorvosom Kazinczy Erzsébet, legfokepp azert, mert ket hazra van a rendeloKép

Jo sok kisbaba van egyebkent a faluban, majd osszejarhatunk, meg kesobb mehetunk egyutt jatszoterezniKép

orsoly 30+4
orsoly

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az övterelõs hozzászólásokat! Kép
Ezek szerint érdemes a Megatoysban érdeklõdni, mert harmadannyiba kerül!!!

Jövõ kedden megyek az orvosomhoz. Kicsit ma megijedtem, mert itt a munkahelyemen ketten is megjegyezték, hogy nagyon lent van a hasam. Majd elõkeresem a fényképeket a pocakomról, mikor a(z elsõ) kisfiam volt benne, és összehasonlítom magam a tükör elõtt! Kép

Ezek az emelések jó hírek, remélem tényleg úgy is lesz!

Ányez! Kép
Rákérdezek kedden a szülésznõre, és ha megtudok valamit, majd megírom! Mondjuk nekem sokat volt bent az orvos, szerencsére, szinte végig. Jó volt, mert nagy biztonságban éreztem magam.

Puszi: Judó
judó

Sziasztok!

Orsoly: Páromat zaklatom, ugyan ismer e Téged, de nem túl sok az infó....

Én úgy hallottam, hogy a dr-nõ be fog a rendelõbe költözni a Kribusz hellyett....

Hol van Tarcsán játszótér?
Írhatsz e-mailt is: tünder@freemail.c3.hu

Na most búcsúzom

Sziasztok
Manó2
22+3
manó2

Elfelejtettem a hetek+napokat, pedig olyan jó leírni!

Judó
23+3
judó

Sziasztok Kép
Csak bejöttem kicsit olvasgatni Kép
Nekem van egy övterelöm, szivesen kölcsönadom valakinek, aki bp-i.
Anyez: a Margitban egyvalakit _ne_ válassz! Tóth Mártit. Én szörnyen megjártam vele, és nem szeretném, ha mással is ez történne. Nagyon rossz lelkiállapotba kerültem a viselkedésétöl a szülésem alatt, és ha a következö gyerekemnél ö lesz a soros, akkor szigorúan mást fogok kérni. Szökrényné Gyöngyi egy tünemény, az egyik lánynak akivel egy szobában voltam bedurrant a melle, ö meg ingyen és bérmentve kimasszirozta a csomókat és segitett neki kifejni a tejet. Mindezt éjjel, és 3 órán át tartott legalább Kép

A szopis párna tényleg nagyon jó, csak drága. Ha közületek valaki Bécsben jár, akkor érdemes venni belevaló tölteléket, mert ott külön is lehet kapni. Egyébként én leértékelve vettem a Váci úti Bababizományiban, mert kicsit kifakult a huzata (15E helyett 3,5E volt), érdemes oda benézni.

Na megyek, mert reklamál a lurkó Kép

zsani
zsani

Judó Kép
Elõre is köszi, ha rákérdezel. Gondolkozom rajta, hogy jövõ hét hétfõn elmegyek a Margitba elõadásra. Szép doki tartja az Osztály bemutatásáról. Csak lendületet kellene venni Kép

Zsani Kép
Aranyos vagy, hogy megoszottad az esetedet Kép. Szörnyû, hogy ilyen legyen a hozzáállás. Tehát Tóth Márti törölve a listáról. Ezzel is biztosabbá tettél abban, hogy választani KELL szülésznõt.

Puszi
Ányez
Anyez

Sziasztok!

Én a Jánosban fogok szülni. Ismer valaki ottani szülésznõket. Igazából én feltétlenül szeretnék választani, de ha hasonló eset van ott is, minta amit Zsani írt, akkor igenis választani kell. Személy szerint én nagyon számítok a szülésznõ segítségére.

myssnia
24+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Ányez! Kép

Annak idején a kisfiammal a pocakban mi is elmentünk elõadásra és szülõszoba-látogatásra.
Most elõadásra nem fogok járni, de a szülõszobát biztosan megnézem, mert épp akkoriban újították fel, így én ideiglenes helyen szültem. Kiváncsi vagyok, milyen lett.
Ha véletlenül november 18-ára kapsz majd idõpontot 18. heti UH-ra, lehet, hogy összefutunk, mert én akkor megyek terheléses vércukorra. Kép

Judó
23+3
judó

Sziasztok!
Megjöttünk az orvostól, a vizeletem negatív, de a vérnyomásom 145/60 volt. Így most minden nap mérnem kéne, csak sajnos nincs vérnyomásmérõnk, így 2naponta mehetek védõnõhöz.Kép Remélem normális lesz, ha 150fölé menne, be kell mennem a dokimhoz. Egyébként a vércukor vizsg. eredménye már holnap meglesz, de azt mondta ráérek akkor menni, mikor UHra megyek(nov.15.), megmondom õszintén nem bánom, hogy nem rángat be holnap újra.Kép

Ha minden igaz ma megveszük a babakocsit a babynek.Kép Sötét kék huzata van és a lábzsákja+napfényvédõje zöld-sárga-fehér kockás. Sima kerekû, nem fordítható át a tolókarja, viszont vizszintesig dönthetõ és nagyon tetszik, ilyen van az ikres barátnõmnek is. Könnyen és kicsire összecsukható, ami fontos, hogy beférjen a kocsinkba. Lengyel gyártmányú kocsi, a márkáját nem tudom 29.990,-Ft. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a Graco, az tele van mûanyagokkal, ez viszont jól párnázott. Ha hazajön Apa megyünk és megvesszük.KépKépKépKép

Csipkebogyó,
igen már közeledünk a 30hoz, most már nem izgulok annyira, ha jönne a baby. De persz amradjon minnél tovább.Kép
Örülök, hogy jól vagytok, drukkolok, hogy csak a hûtés beüzemelése után jöjjön Luca.Kép

Urszila,
köszi az infót. Nálam még nem ilyen súlyos a helyzet, nem lett dagadt a lábam csak meglátszik az ujjam nyoma rajta, tehát biztos vizesedem.Kép A sószegény diéte az orvosom szerint már elavult, nem kell foglalkoznom ilyesmivel. Helyette azt tanácsolta, hogy polcoljam fel a lábam.Kép
Majd meglátjuk mitõl lesz jobb.

Sasha,
de jó, hogy néha jössz.Kép Igen, én is remélem, hogy itt mi is megállunk. Most a vérnyomásom miatt parázom, a vizeletem negatív szerencsére.Kép
Örülök, hogy jól vagytok Gabi babával, és igeeeeeen én is AKAROK olyan zenélõ kütyüt.Kép

Zulu,
UH után várjuk a híreket, nagyon kiváncsi vagyok mekkora a lánykád.KépKépKép

Most megyek, mert kispapa nemsokára jön és megyünk "vadászni".Kép
Pusssza,
Timici
27+5
timici

Sziasztok!

JudoKép
Övterelõt én a Corában láttam 3000Ft körül. Igaz jól el volt dugva a legalsó polcon.

OrsolyKép
Nem, nem vagyok földi, csak Szolnokra jártunk fõsulira. Majdnem az összes barátunk ott lakik, így gyakran járunk arra. Jövõ hét szombaton is megyünk és gondoltam megkuksizom azt a boltot. Ez az utca melyik részen van, mert a neve alapján most nem ugrik be.

LányokKép
Ma voltam terhesgondozáson. Eddig 4 kg-t híztam és azt mondta erre a tanácsadó orvos, hogy itt még gondok lesznek. Szerintetek is sokat híztam? Most úgy el vagyok keseredve.

Puszi, Panka
20+3

panka

Panka,
ruhellem ezeket a vedonoket/tanacsado dokikat. Mi az, hogy meg itt gondok lesznek? Miert kell allandoan paraztatni mindenkit?
Engem a vedono szurt le a multkor, meghozza el is bogtem magam, most meg kiderult, hogy alulmukodik a pajzsmirigyem (gyogyszerszedes ellenere), ugyhogy igazabol ez az oka...

Egyik fuleden ki, a masikon be! HAgyd a fenebe az egeszet. A 20. hetre szerintem teljesen normalis a 4 kg (nekem tobb volt Kép )

Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Vizesedo kismamak!
Nekem is elkezdodott a 20as heteim vege fele, de egy - ket napra ra elmult. Nem tudtam miert, de orultem neki.
Most viszont leesett a tantusz, mikor valaki megemlitette, es tobb helyrol is hallottam, hogy az alma nagyon jo vizhajto.
En naponta 2-3 at megeszek, allandoan ezt kivanom, ugy latszik a szervezet tudja, mi kell neki.
Ugyhogy utolag kiderult szamomra, hogy ez oldotta meg a gondot.
Kép Kép Kép Egyetek almat!!!!!!
Mas tema:
Mikortol kell inni a malnalevel teat?
Es a lactoherbet azt csak szules utan, vagy elobb is erdemes mar?
Koszi
Kakukkfu
32
kakukkfu

Timici!Kép
Jelentem, már 2.3 kilósak vagyunk a gép szerint. Tényleg óriásbébim lesz még itt a végénKépKépKép
Vérnyomimérõt nem adnak otthonra ilyen esetekre? Vagy túl naív vagyok?
BabakocsiKép, annyira jó, én a mai napig imádom nézegetni, pedig már nem az elsõ a praxisomban. A sok mûanyagos kocsik tényleg szörnyûek, és az a rossz, hogy mikor az anyuka megveszi nagy lelkesen, még nem tudhatja, hogy a baba feje esetleg pont a mûanyag résszel lesz egy szintben, ha már ül, és így szegényke minden döccenésnél beüti a kobakját.Kép

Panka!
Ahogy Gombóc is írta, ne foglalkozz vele. Mindenki más ütemben hízik, van, aki az elejétõl egyenletesen, van, aki félidõig szinte semmit, na de aztán utána behozza, van aki összesen 9 kilót, van, aki huszat, stb. Ha nem eszel extrém sokat magadhoz képest, akkor ne foglalkozz a dologgal, a szervezeted tudja, hogy mit csinál. Én az elsõ babával is híztam egy huszast, de két hónap múlva már tiszta csontváz voltam megint. Most is 16 kilónál tartok, de kit érdekelKép? Mire meglesz a baba, az evésre lesz a legkevesebb idõd, és akkor bizony jól jön egy kis tartalék. Én is arra gondoltam az elsõnél, hogy mi lett volna, ha csak 10 kilót hízom a terhesség alatt. Érdekesen néztem volna ki pár hónap múlva. Na szóval, rövidke szösszenetem lényege, nem aggódni, enni!Kép
(ja, egyébként 20. hétre a könyvek szerint is tök normális a 4 kiló, úgyhogy Neked aztán tényleg nincs okod aggódni)
Zulu
34+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Panka! Kép

Nem értem, mi gond lehet, hisz a 4 kg szerintem nem sok. Sõt. Én 43-ról indultam és most 51 vagyok. Igaz, az elmúlt hetekben rengeteget nõtt a hasim, de a 20. héten kb 49 kg. voltam, és senki nem mondta,hogy sok. Néhányan a munkahelyemen még mindig nem vették észre, hogy pocakom van.
Ilyenkor amúgy is másfélszerese a testeben keringõ vér mennyisége, és több vizet is tart vissza. Szóval... Aggodalomra semmi ok! Kép

myssnia
24+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Nem bírok elszakadni.Kép

Anyez!Jó kezekben vagy!Én is Ruzsvánszkynál szültem (császárral) mind a két fiamat. ( A másodikat 2 hete) Régóta jársz hozzá?
Ha bármi kérdésed van a kórházzal kapcsolatban szívesen válaszolok, ha gondolod magánban is: soltprint@enternet.hu

Popsitörlõ: Nekünk a Johnson's jött be, a Nivea-tól pöttyösödik a popsija.

Pelenka: Pampers, Huggies

Na, megyek fejni!
Puszi:Rita
ritasol

Sziasztok!

Panka: Ne aggodj a súlyod miatt, igaz minden védõnõ igy reagál a dologra ha valaki többet hízik mint ahogy azt õk gondolják. Én most 31hetes vagyok és 13kg híztam eddig. Nekem is azt mondták gondok lesznek mert szülésután nehezen fogok vissza fogyni, de szerintem ez nem igy van mert ha vissza akarsz fogyni akkor sikerülni is fog ( szerény véleményem)KépKépKépKép

Ne foglalkozz vele, hogy mit mondtak. Annyit egyél amenyit megkivánsz arra figyelj, hogy rengeteg gyümölcsöt egyélKépKépKép.

Szia
Andy
30+2
andy78

Jaj Lányok! Olyan aranyosak vagytok. Most már sokkal jobban érzem magam, hála nektek.

GombócKép
Nekem is nagyon-nagyon rosszul esett, mert az igaz, hogy nem kis súllyal kezdtem a terhességet, de mielõtt terherbe estem 12kg sikerült fogynom. És én sem azért voltam/vagyok túlsúlyos mert sokat ettem, hanem 3 éves koromtól allargiás-asztmás vagyok és a gyógyszerektõl sikerült így meghíznom. A védõnõm tudja is ezt és szerinte 20 hét alatt 4kg az nem rossz. De a tanácsadó orvosnak nem mondtam el, mert ott ilyenekre nincs idõ. Na mindegy, jövõhéten megyek a saját dokimhoz, kiváncsi vagyok az õ véleményére is.

Puszi, Panka
20+3

panka

Sziasztok!

Védõnõ
Én sajna olyan védõnõt fogtam ki, akinél minimum 1 órát kellett bent lenni, és mindenféle hülyeségekkel traktált. Aztán mikor elkezdte nekem magyarázni,sokat hiztam (12 kg) meg hogy menjek el fogorvoshoz, meg ide-oda, akkor bedühödtem. Megkérdeztem, hogy mi kötelezõ. Hebegett csak, aztán nagy nehezen kinyögte, hogy nem kötelezi senki a kismamákat arra, hogy a nõgyógyásza által elõirt vizsgálatokon kivül bárhova is menjen. Az igazolás a nõgyógyi adja ki, védõnõhöz járni pedig NEM KÖTELEZÕ. Én megkértem arra is, hogy ne jöjjön hozzánk bejelentés nélkül, ha meg van a pici. Közöltem vele, ha nem telefonál elõtte, én ugyan be nem engedem. Azt válaszolta erre, hogy ha nem tartok igényt rá, akkor õ ugyan nem jön, merthogy nem kötelezõ csak egyszer kijönnie. Ne hagyjátok magatokat lányok!!!!

Vizesedés
Nálam is azóta normalizálódott a dolog, mióta almát eszegetek esténként.....Kép

Csipkebogyó
Irigylem a türelmedetKép) én már nagyon nyûgösen viselem a pocakomatKép) Már én is néztem többször, hogy mitõl lehet az eltérés, de szerintem a táblázatba rosszul adtam meg az adatokat. A kiirás 10.26, ez biztos. Aztán majd meglátjuk, lehet hogy beelõzöl...Kép)

Pankamama
Már megint eltüntél..Kép)) SMS még nem jött, tehát még egyben vagytokKép)

Timici
Gratulálok a babakocsihozKép)

Brokkoli
Az biza jóslófájás voltKép)))

Most megyek kicsit játszokKép)) Kispapa megcsinálta nekem, hogy amig õ netezik, én is tudjak netezniKép)))kihasználom a lehetõségetKép))
Majd még jövök

Szilcsike
szilcsike

Ezt alig hiszem el. Visszajövök, és még mindig az én beirásom az utso??????????
Lányok!!!!!!!!!! Mindenki pihizik???????????

Szilcsike
szilcsike

Gomb!Kép
A szopis párna kísérõlevelén a következõ áll:
A HAMI-PÁRNÁT megrendelheti levélben illetve telefonon:
Optimális Családtervezési Szolgáltatás
1148 Budapest, Bolgárkerék u. 3. Telefon: 363-2229, 363-5272
Úgy tudom az ára úgy 500 körül van. De nem vagyok benne biztos...

Manó2!Kép
A kismama csomag nem nagy cucc. Termékminták vannak benne, (krém, tisztasági betét, mosópor, meg szórólapok, ingyenes újságok... - a hölgy szerint mindig azt teszik bele, amit épp kap a Felicitas a szponzoroktól) A másik csomag, amit a kórházban adnak, az jobb, abban most volt két kis csomag popsitörlõ (ezzel ki is húztuk a kórházi 4 napot), meg néhány pelus különbözõ márkákból, Nivea Baby termékminták, Sudocrem termékminta (ez egy tuti jó krém pelenkakiütésre), meg pár visszaküldhetõ kupon.

Csipkebogyó!
KépKépKép
Várunk odaát!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Gomb!Kép
Ja, azt azért tudnod kell, hogy ez azért nem olyan tönkölybúzás-szuper-bio-izé, csak olyan egyszerû fajta...

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Halihó!

Köszi, itt vagyok, csak egész nap nyamvadtul voltam, nem tudtam gép elé ülni. Tegnap éjjeltõl vannak hasmenõs görcseim, össze-vissza. Ma este voltunk dokinál aki babóca szívverését kicsit soknak tartotta/200 is volt / és vizsgálat után közölte, hogy akár még ma éjjel is találkozhatunk. KépMéhnyak 2 centivel rövidebb, méhszáj bõ egyújjnyi és azóta is vannak görcseim. Úgyhogy most nagggggyon izgulok, hogy mi lesz. Én érzem, hogy pár napom van csak hátra, ugyhogy szorítsatok lécci.

Szilcsike! hajrá, várlak a MÁV-ban.

Most megyek aludni, már ha tudok, muszáj lenne.

Üdv:Pankamama38+1
PM

Lányok!

Vizesedésre legjobb a zöldalma és a zöldtea. Ezek a legjobb vizhajtók. Ezt még a dokim mondta, amikor terhes voltam.
Õ egyébként Dr. Ádám Zsolt a SOTE klinikáról.

Sziasztok: Zsanett
Zsanett

Pankamama, drukkolok nektek! Szerintem megy egy front arrafele, Gyuri ma nagyon nyugos volt, sokat sirt. Szoval legkesobb holnap ott lesz, ha addig nem indulna be magatol a folyamat...
De nagyon ugy nez ki, hogy ti holnap mar babaztok!
Pihenj meg elotte egy kicsit, ha tudsz, es aztan nagyon ugyesek legyetek!
A legjobbakat:

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

PM! remélem már alszol. Drukkolok ezerrel! Tényleg! ha meglesz Zsoma, akkor mi lesz a nickneved itt?

Szilcsike!
Asszem az anyóstémában a kevésbé békülõs változatot kultiválnám. Nem Te vesztél össze velük, Téged miért nem hívnak fel, ha érdekli õket, hogy hogyan vagy?
Bennünket viszont érdekel! Randiztok PM-val?

Mindenkit akit illet
Lehet nálunk Baby-sense-t bérelni, oktatunk is mellé.
Szívesen beleveszek a részletekbe emilben, ha valakit érdekel....
tivamed@mail.gatesgroup.hu.
Sajnáltam én is a babakocsis , totyogó apróságokat a börzén. Pele kendõben lakó Bálintja remekül aludt és rengeteget evett. Mindig demonstratívan az LLL standjánál ülve Kép

Ha valaki lel tönkölypelyvát, vagy bármi más profi tölteléket, ugye ír? Egyébként kb mennyi kell belõlük? Mondjuk kilóra.

A biopelusnak mennyibe kerül egy darabja? A viszonyítást majd elintézzük, OK? Kép
Nekünk a mosható nadrágpelus egyébként nappalra bejött. Iccaka többet pisilt, akkor pedig pelenkázni egy gyerkõcöt két ember számára készült emberkínzás...

Nagypocakosok! Kitartás!

Timici! Írd le lécci, hogy Neked is bevált-e az alma!

Babaszületõs és babafordulós jóccakát!

Snoopy
snoopy

Sziasztok!

Iancsa ,Zsani Kép
DE jo,hogy mostanaban ilyen sokat irogattok ide!!! Kép

Lanyok
TEgnap este vegre valahara eljutottunk UHRa. A sajat dokim csinalta (eloszor, mert O neki "nem szabad" hivatalosan). Szoval ugy kezdodott,hogy ugyan mar junius ota jarok hozza, de nem ismert meg....Kép Kerdem en: Ha megyek szulni, lehet,hogy fogalma sem lesz,hogy ki vagyok?? Igaz eddig semmi extra problemam nem volt ( KOPP,KOPP),de akkor is....
Naszoval kisbaba ugy osszeszoritotta a kis labait,hogy a csontjain kivul semmi egyebet nem lehetett latni....Kép Szoval a neme meg mindig talany....DE tuti egeszseges!! Es jo hosszan lehetett videozni! Kép

Timici Kép
Lehult a levego is! Hatha ez is segit! Kitartas!!!
Milyen a babakocsi????????? Kép

Majd meg benezek
Norkini
23+5
norkini

Biopelus:
Nem lelem az árlistámat, de a Csalogány u.-ban a midi talán 36,50; a maxi 38 Ft. A mini 35? valahogy így. Jövõ héten megyek megint, akkor - ha el nem felejtem - kérek megint árlistát.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Az éneklés a babához dologhoz, hadd ajánljak két itteni linket, archivostul a figyelmetekbe:

Ötletek, tippek: Tv filmek, esti mesék énekei [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/183.html?2000Augusztus29kedd0559du" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/183.html?2000Augusztus29kedd0559du[/url]

Ötletek, tippek: Mondókák, gyerekdalok
[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/126.html?2000November18szombat1014du" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/126.html?2000November18szombat1014du[/url]

Urszila: veled hasonló cipõben járok én is, az én nagy gyerekeim 9 és 7 évesek, a pici a pocimban meg kb 16+5.

Nálunk az AFP-hez éhgyomorra kell menni. MÉg kérdeztem is, hogy muszáj-é, mire az volt a válasz, hogy így tudják jól számolni az értéket... Mondjuk ehhez kellett a súlyom is, azt meg 3 héttel a vérvétel elõtt ráírták a papírra,... na ennek a pontatlanságához képest az, hogy reggel eszem-e még egy szelet kenyeret... (mondjuk végül úgy alakult, hogy ezzel együtt ment a vérkép is, ahhoz meg úgyis kellett az éhgyomor) Az viszont érdekes lenne, összehasonlítani a jó lett-e az érték, vagy feleslegesen rossz kontra éhgyomor vagy sem dolgot.

Pankamama: ezek már naggggyon bíztató jelek!

Kilótémában, de más ijesztgetõsben se hagyjátok magatokat! Attól mászok a falra a terhesgondozásnál, hogy ha a kismamának semmi baja, akkor tuti valamibe belekötnek, hogy idegeskedhess. Ha meg véletlen panaszkodsz valamire, akkor közlik, hogy hát igen ez sajnos vele jár, és semmi használható tanácsot nem adnak. (mondjuk az elmúlt 10 évben az általános orvosi ellátásról is ugyanez a véleményem alakult ki).

SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Jó reggelt!

Zulu,
Lánykád egész belehúzott, ilyenkor egyébként már hetente 200-250 gr-ot híznak, szóval minden héttel csak "ducibb" lesz. Hajrá Zulu baba, húzz bele!Kép
Nem, nem adnak vérnyomásmérõt, helyette a védõnõhöz kéne mennem 2naponta.Kép Ma megkérdezem a patikában, hogy mennyiért vesztegetnek egy automata felkaron mérõ vérnyomimérõt és lehet, hogy veszünk egyet. Nem a legjobbkor, hiszem a lakás+babakocsi miatt eléggé kiköltekeztünk most, de egyszer úgyis vettünk volna, csak hát nem most.Kép Apósomnak van, megpróbáltuk kölcsön kérni, de mostanában megint sokszor magas a vérnyomása, így nem adja most oda. Érthetõ. Mindegy, ha kell hát kell, csak nem legyen rá sokszor szükség.
Köszi a gratut a babakocsihoz.Kép Igen, én is azt figyeltem a választásnál, hogy jól ki legyen párnázva, és a gyerek kényelmesen, biztonságosan lehessen benne.Kép Egyébként nem is túl nehéz kb. 8kg és a kerekei is elég nagyok, nekem megfelel.Kép

Norkini,
örülök, hogy eljutottatok UHra, és a baba egészséges, még ha nem is tudni, kit rejt a pocak.Kép
Nem írnál méreteket, olyan kiváncsi vagyok, hogy mekkora egy ennyi idõs babó??? Ha van képed küldd el nyugodtan, alig várom, hogy felrakjam a képtárba.Kép
A babakocsi szuper, nekem nagyon tetszik és a páromnak is. Ha minden igaz ma vagy holnap jön egy haverunk segíteni átvinni a kanapét a nappaliba és akkor megkérem, hogy fotózza le digi fényképezõvel, hogy meg tudjam mutatni.Kép

Pankamama,
drukk megy Nektek is, lassan már babázol.Kép Egy kalappal + egy szekérrel. És természetesen várjuk a híreket a párodtól, amilyen hamar csak lehet.Kép

Szilicsike,
drukk drukk Nektek is.KépKépKépKépKép
Köszi a gratut a babakocsihoz.

Iancsa,
komoly, hogy csak 500 Ft körül van a párna. IDE NEKEM.Kép
Na majd felhívom õket ma és megtudom.

Snoopy,
alma ügyben még nem tudok nyilatkozni.Kép Tegnap este ettem egyet, de mára semmi sem változott. Gondolom ennél több idõ és alma kell.Kép

Panka,
itt van még egy vélemény, hogy még nyugodtabb lehess.
Én 20kg túlsúllyal kezdtem a terhességem, most vagyok a 28.héten és eddig 6kg-ot híztam. Ez kb. úgy épült fel, hogy a 17.hétig nem híztam semmit, a 20.héten már 2kg volt rajtam, ekkor elkezdtek szépen lassan feljönni a kilók, a 25.hétre már 5kg-val voltam több és most hétfõn begyûjtöttem a 6.akat is(gondolom a vizesedés is teszi)Kép. A védõnõ nekem is mondta múltkor, hogy ne hízzak 10kg-nál többet, mintha azt irányítani lehetne. Nem eszem se többet, se másmilyet, mint elõtte. Sok zöldség és gyümölcs van az étlapon, de ha kedvem tartja megeszem 1 Kinder Buenot is (OrsolyKép)!!! Szóval nincs semmi gond, a hízás egyébként is alkati kérdés. A barátnõm az elsõ babájával 21kg-t hízott és utána 4hónappal már le is adta mind. Szóval hallgasd meg amit mond és egyik füleden be a másikon ki. A kórelõzményeket meg nem kell mindenkinek az orrára kötni, a lényeg, hogy Te tudod mi miért van. Ha a baba jól van, akkor minden OK.KépKépKépKépKép Szóval csak pocakosodj tovább boldogan.Kép

Kakukkfû,
ha jól tudom, akkor a 36.héttõl ajánlják a málnalevél teát, de majd a nagypocisok kijavítanak, ha nem jól tudom.
A Laktoherbet szerintem elég szülés utántól inni, hiszen úgyis a hormonális hatások indítják be a tejet, ahogy leesik a progeszteron szintje és nõ a prolaktiné úgy lesz egyre több tejed. De lehet, hogy ettõl még el lehet kezdeni inni elõtte. Ikres barátném annyira szerette az ízét, hogy itta éjjel-nappal, bár neki 1hónap után elapadt a teje. De nagyon fini íze van szerinte.Kép Kaptam is tõle egy dobozzal, remélem nekem is ízleni fog. Van ilyen szoptatós teája a Milupának is, instant kivitelben, ha valakinek nem ízlik a Laktoherb érdemes azt is kipróbálni, persze drágább, mint minden ami milupa.Kép

Gömb,
amikor voltatok a GÉTÁban néztetek esetleg bordûrt is??? Mert én a festett falra csak bordûrt szeretnék. Ki is néztem egyet, de elég húzós ára van, ráadásul csak 5m-es a tekercs, így 2 kell belõle. Szóval ha van a GÉTÁban kínálat, akkor én is elmennékoda, úgyis rég voltam.Kép Várom az infót, köszi elõre is.

Na megyek, reggelizem aztán elindulok vérnyomimérõt vadászni. Jók legyetek majd még bekukkantok.
Pussza,
Timici
27+6

U.i.: nem is mondtam, hogy tegnap du. leraktunk végre a padló szõnyeget a nappalibaKép. Elõtte betonoztunk és aljzatkiegyenlítõztünk egy finomat, lassan már beleugorhatunk egy építkezésbe is, annyira kiismerem magam az építõanyagok között.Kép Alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt, már csak a gyerekszoba van hátra.Kép
timici

Panka! A Dobo utca a Jozsef Attila utcarol nyilik, majdnem a Nagy I. krt. es a Jozsef A. ut keresztezodeseben. Tehat kozel a vasuthozKép Igy mar sejted?Kép Es az az utca eleje, a saroktol kb 100 m-re van a bolt, a jobb oldalonKép

orsoly 30+5
orsoly

Sziasztok!

TimiciKép
Ha építkezési tanácsot kérsz, állok rendelkezésedre, mi ugyanis 1 éve építkezünk, és hát sok dologban asszem profinak érezhetem magam.

KakukkfûKép
Én említettem a dokimnak a málnalevél teát, és azt mondta, hogy csak a 37. héttõl kezdjem el iszogatni, lassan kezdem is, kiváncsi vagyok az ízére. Bár én amúgyis imádom a gyógynövény teákat.

Hízásról:
Én nem foglalkozom vele, mert csak felidegesíteném magam, jó persze valamilyen szinten érdekel. Különben 16kg-t híztam eddig. Szinte az elejétõl fogva folyamatosan jönnek rám a kilók, de remélem mostmár több nem jön. Szerintem ne aggódjatok, majd letornázzuk szülés után.Kép

Szilcsike, ZuluKép
Köszi, de ezek a jóslófájások nem koraiak még az én idõmben? Vagy szülés elõtt mennyivel jelentkeznek? ,vagy ez is mindenkinél más? Ma megyek dokihoz kiváncsi vagyok majd mit mond, de azért a ti véleményetekre is kivi vagyok.

pusz

Brokkoli

36
brokkoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: