A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

csak gyorsolvasóban voltam

tegnap az utolsó oldalt olvasva szállt el a net. :evil:
No nem baj elmentettem :) :

Den! Kiscsajszi már annyira nem bírja az öltözködést, szóval kajcsizásnál inkább beterítem egy pelussal + előke.

Rylie! Macs! Szájzárazni már mi is tudunk. Bibibe. :lol:
Egyébként kézzel lábbal enne. Kézzel mindenképp. Kénytelen vagyok engedni mert különben semmi nem jutna bele. Már most próbál önállósodni, s ő rakja bele a szájába a kanalat. Ami nagyon dícséretes, apró szépséghibája, hogy a keze a kanál közepén, s utána amerre tapiz arra ebédnyom :lol:

Ancsi! Köszi hogy írtad az öklendezést. Vmi hasonlót már mutatott. :roll:

Fibi! Még csak most olvastam a kiskönyved :lol:
Fázós kavics :lol:

Zuz! Uh-s élmény. :twisted: :evil: :twisted:
Gratula az eü-s vizsgához! :lol: Én buktam elsőre.

Kisherczeg! Tök jó a mesevár honlap! Köszi!!! :lol:

Indi! avatar :P
Veszekedés a kávédarálóval :lol:

Rylie! szegény Kamilla és szegény te :( ++++++++ nektek

Votív! nektek is ++++++++++

Lindi! De rendes vagy hogy külön beraktad a mosolyos képeket az itteniekről! :P
Grétiről sokkal jobbat kellett volna készíteniük! Persze így is édes, de akkor is Bénák! :evil:
Igi :D
Borisz nagyon laza 8)
Lencsi szerintem mint mindig édes :D

akata! fürdetőkarika :?:
alma okés, répa egyenlőre nem nagyon. ma próbálom majd a puhított formáját, hátha akkor bejön. ha nem akkor meg dobjuk. :mrgreen:
tegnap előrebukott ülésben, s magától visszaegyensúlyozott. a felülés még nem megy, de olyan hihetetlen. tegnap este is csak néztem-néztem, ámultam-ámultam. no jó nem folyok tovább

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

MINDEGYIK GYEREK CSODA SZÉP A MOSOLY OLIMPIÁN!!!

Zsanci!
fiad elképesztően hasonlít rád!!!

Lindi!
köszi a linkeket! rájöttem, hogy a nagy fény sápadtá teszi őket, és ezt láttam olyan furcsa fejnek. szerintem Grétiről is lehetett volna jobb képet készíteni, én sokkal szebbnek látom, mint amit a fotó mutat, pl. nem is jön ki, hogy milyen érdekes kék szeme van. talán tényleg a sápasztás miatt.
szerinted a mániákus rendrakóság fertőz? mert akkor eljöhetnétek kicsit Lencsihez ;-). mindenesetre anyukád nagyon jó fej, úgyhogy máskor ne áruld be nekünk a kis botlásait :), mert Gréti imád nála lenni, és azért 99%-ban teljesíti, amit kérsz, ráadásul tök egyedül elvan napokig a gyerekkel. ezt aztán szerintem innen senki nem mondhatja el az anyjáról/anyósáról. a koszmón meg nálunk is az segített, hogy többször kellett hajat mosnunk,de lehet, hogy simán el fog múlni nálatok, anélkül, hogy bármit is tennél vele.

Kisherczeg!
köszi ezt a kimerítő leírást!!! azért kérdeztem valójában, hogy kb. hány mg van egy presszókávéban a koffeinből, mert egy energia italban 300 mg van általában. így a leírásból az jön le, hogy ennél több az már veszélyes. bevallom, nagy ritkán iszom egy-egy energia italt, ha már nagyon páff vagyok. korábban többen bírálták a taurint (ami még az ilyen italokban van), mígnem kiderült, hogy a csecsemőknek pl. elengedhetetlen vegyület. mondjuk terhesen azért nem ittam ilyesmit :). de így, most megtudtam, hogy 100 mg van egy kis kávéban. akkor durva dolgot követek el, ha energia italt iszom. :(
alacsony vérnyomira bejött még nekem a durván hideg levegő. tehát kiszagolni a nagyon hidegbe. vagy a hideg ásványvíz. persze volt, hogy eltaknyoltam miatta, szóval nem lehet nagy a szám. szülés közben is az egyetlen gondom az alacsony vérnyomás miatti rosszullét volt, amin gyorsan segítettek, miután jeleztem.
a 85 ezernek meg tényleg nagyjából 25 ezer a 30%-a :), szóval matek rulez.

Ildi!
egyébként Timi már bölcsis? szóval visszamentél melózni?
ajtónyílásra csak az óvatos nyitás marad sajnos.

Vera!
én is mindig rögvest foglaltam ip-t, és kb. pontosan úgy kaptam, ahogy kellett volna, vagy már ekkor 1 hét késéssel :)
ti nem mentek fotózkodásra???

Neet!
köszi a tanácsot és a bátorítást kaja ügyben.

Indi!
a kötőtű az nagyon finom, de nekem a horgolótű is bejött gyerekkoromban! be is akasztottam a képembe! :)

Tinu!
igen, állítólag vegyi úton nyerik ki a koffeint a kávékból. viszont nekem a férjem valami elég drágát vett, és az nagyon finom is volt. rá is szoktam :). én ugyanis megvettem volna az olcsóbb Ricorét (habár az csak félig koff. mentes), vagy Macikávét, szerencsére ő bölcsebb volt.

Lencsém meggyógyult - mondhatni -, de úgy tűnik 3 db őrlő foga jön egyszerre.

ancsipancsi

Isti is jobban van, voltunk lovagolni, és még kocsiztunk is ebben a szépséges verőfényben Jucusékkal :D kocsizás még engem is jól elringatott, meg a kis pocakomat :D
és Soma megint egyedül lovazott, irtó profi már, és Panna pedig szépséges lámpást készített!

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Tegnap este mikor lett volna időm olvasni pont nem ment a Babanet, úgyhogy még mindig elmaradásban vagyok!

Den!

Olyan jól esik, hogy rád mindig lehet számítani és akármi van, Te mindig szólsz egy-két jó szót mindenkihez!:)

Ancsi!

Még nem mentem vissza dolgozni. Januártól megy Timi bölcsibe, én meg elvileg akkortól kiveszem a szabimat és február-március tájttól dolgozom megint.

Votiv!

A homeos kérdésemre nem tudod a választ? :( Hogy kell-e szünet az immunerősítők szedésekor? Te mindent tudsz az ilyen homeos dolgokról. :)

Beteg babáknak jobbulást!:(

ILdi
ildi76

Ancsi, kitartást nektek a fogakhoz! :wink:
zanza

Barbi :) Milyen ügyes már Angi! :D :D Olyan jó látni, ahogy napról napra fejlődnek és ügyesednek a kismanók! Napközben miben van Angi? Járókája van, vagy tornázószőnyegen, vagy?

Ancsi :) Fogakhoz sok ++++ Nektek! Nem semmi, hogy egyszerre 3! Örülök, hogy Lencsi már jól van!! :D Bálint meg 2 napja taknyoskodik, de már javul, szerencsére van jókedély és étvágy, láz nincs, szóval egy szavam se lehet :)

Votiv :) De jó, hogy Isti jól van és tudtatok menni pacizni! :D Te huszonhányadik hétnél is tartasz?

Zanza :) Csajod megtaníthatná Bálintomat rendet rakni! Bár néha segít nekünk, ha épp olyan kedve van...

Rec :) Szervezeted bekapcsolása, meg ez a könyv... Benkének kistesója lesz? :wink: vagy nem jól értettem a célzást?

Zuz :) Merre vagy????

Cursék már biztos otthon vannak :D Tud vki róluk vmit?
denizsa

Lehet, hogy én nem tudom a helyes nevét, szóval olyan holdkomp féle amit a kádba lehet tenni amikor jó nagy a víz és így a baba tud fürödni szüleivel és semmiképp nem tud elborulni viszont ül a pancsiban és mindkét keze szabadon játszik :D :D :D Quelle katalógusban találtam és tök tetszik csak nem tudom, hogy valóban jó-e.?

Indi,
mi még a borulásnál sem tarunk :(

Kép
akata

Szabad szombatot vett ma mindenki ki? :lol:

Kata :) Egy hónap múlva nem ezt fogod mondani :)

Recca :) de szép ez, drukkolok, hogy mielőbb "bekapcsolódjon" a szervezeted :)

Bretegek, hogy vagytok?

Votiv :) éljenek a pacákok és áldásos hatásuk a gyermekecskékre!

indianyo

MAcs,Recca!

Üdvözletét küldi nektek egy kedves ismerősőtők:
Kép
20170114224602

Drááága Juc!!!!!
köszönöm szépen és én is csókolom a Drága Öreg Kangát!!! Istenem de mennyire megöregedett....
nagyon nagy örömet szereztél most nekem!! :)

csók

Macsek, aki nagyon meg van hatva.....
macskanyu

Jucus, koszi!!!! egy pillanatra elhomalyosult a kepernyo... draga oreg paci...

Deni, nem celoztam en semmire! :D max arra, h olvassatok ti is Ina May-t :wink: mert tenyleg erdemes: soksok kerdesre, felelemre valaszt kap az ember. olyanokra is, amik itt a forumon is elokerulnek/felvetodnek

Indi, :) hat majd egyszer biztosan eljon az a nap is...:D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Kata!
játszásra lehet, hogy jó ez a fürdő izé, csak szerintem nem férsz a babához, hogy megmosdasd rendesen.

nálunk Lencsi előbb állt és csak utána ült, így sosem borul el ülésből, mert erős hátizmai voltak már addigra. annál többet dőlt állásból. :?

Voltunk ma a Babyoutletben, ahol elvileg vannak akciós, hamarosan lejárós kaják. majdnem mind dög drága volt, egyedül a 199 Ft-os HIPP gyümölcs (200 gr-os nagyobb üveg) volt jó árban, abból vettünk hármat. persze Lencsinek általában nem kell az ilyesmi :), inkább a csirkepörkölt nokedlivel.
ancsipancsi

Akata! ne legyél szomorús smiley. jól tudja az a köli mit miért és mikor csinál! :lol:

Ancsi! Lencsi már teljesen jól?

Rylie! Kamilla?

de jó hogy Isti jobban :P
gödibarbi

Sziasztok!

Akit érdekel a száraz jog, kicsit megnyírbálva...erről lenne szó január 1-től:

T/1093. számú
törvényjavaslat
egyes, az egészségügyet érintő törvényeknek az egészségügyi reformmal kapcsolatos módosításáról
5. §
Az Ebtv. a következő 18/A. §-sal egészül ki:
„18/A. § (1) A biztosított a (2) és (6) bekezdésben foglalt esetek kivételével külön jogszabály szerinti vizitdíj fizetése mellett jogosult igénybe venni a 11-13. §-ban meghatározott ellátásokat.
(3) A biztosított a (4) és (6) bekezdésben foglalt esetek kivételével külön jogszabály szerinti kórházi napidíj megfizetése mellett jogosult igénybe venni a 14. §-ban meghatározott fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásokat.

(4) A (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően nem kell kórházi napidíjat fizetni fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért, ha
a) a biztosított által az adott naptári évben igénybe vett fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásokért teljesített kórházi napidíjfizetés elérte a külön jogszabályban meghatározott mértéket,

(6) Az (1), (3) és (5) bekezdésben foglaltaktól eltérően nem kell vizitdíjat, illetőleg kórházi napidíjat fizetni, ha
d) az ellátás külön jogszabály szerinti terhesgondozás, illetőleg szülés és gyermekágyas anya gondozásának részét képezi,
e) a biztosított az ellátás igénybevételekor a 6. életévét még nem töltötte be,
f) az ellátás az Eütv. 3. §-ának n) pontja szerinti életmentő beavatkozásnak minősül.

(7) A biztosított külön jogszabályban meghatározott mértékű emelt összegű vizitdíj ellenében jogosult
a) a háziorvosi ellátásra, amennyiben
aa) a biztosított kezdeményezése alapján az ellátás igénybevételére nem a rendelőben kerül sor,
ab) a biztosított saját kezdeményezésére nem annál a háziorvosnál veszi igénybe az ellátást, amelyikhez be van jelentkezve,
6
b) az ügyeleti ellátásra, amennyiben annak részeként nem az Eütv. 3. §-ának n) pontja szerinti életmentő beavatkozásra kerül sor,
c) a járóbeteg-szakellátásra, amennyiben
ca) azt más finanszírozott egészségügyi szolgáltatónál veszi igénybe, mint amelynél a beutaló orvos azt kezdeményezte,
cb) a biztosított a beutalóval igénybe vehető ellátást beutaló nélkül veszi igénybe.

(9) A finanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles
a) a biztosítottakat az ellátás igénybevételét megelőzően a díjfizetési kötelezettségről tájékoztatni,
b) az (1)-(8) bekezdésben foglaltak figyelembevételével a külön jogszabályban meghatározott összegű vizitdíjat, illetőleg a kórházi napidíjat beszedni.

6. §
Az Ebtv. 19. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
(3) Az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele során a biztosított – a 23. § b) pontjában foglaltak figyelembevételével – a finanszírozott egészségügyi szolgáltató munkarendje alapján beosztott orvos helyett másik orvost igényelhet, amennyiben azt a biztosított egészségi állapota által indokolt ellátás szakmai tartalma és az ellátás sürgőssége nem zárja ki.
(4) A biztosított, amennyiben a vizsgálatok eredményét vitatja, vagy a javasolt vizsgálati, illetve terápiás módszerrel nem ért egyet, egy további orvosi szakvéleményre és javaslatra jogosult.”

Az 5. §-hoz
A törvényjavaslat által bevezetésre kerül a vizitdíj és a kórházi napidíj fizetési kötelezettség az egészségügyben. Az alapellátásban (háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, fogászati alapellátás), továbbá a járóbeteg-szakellátás keretében igénybe vehető ellátások esetén vizitdíjat kell fizetni. Az aktív és krónikus fekvőbeteg-szakellátás esetén kórházi napidíj fizetésére kötelezett az azt igénybe vevő. A fizetendő vizitdíj és kórházi napidíj mértékét az Ebtv. végrehajtási rendelete fogja meghatározni. A társadalombiztosítási rendszerünket jellemző szolidaritás elvnek megfelelően egyes ellátásokat, illetve társadalmi csoportokat mentesíti a törvényjavaslat a díjfizetés alól. Így nem kell díjat fizetni:
- állami feladathoz kapcsolódó ellátásokért és a népegészségügyi szempontból kiemelt jelentőségű ellátásokért (ide tartozik a katasztrófa-egészségügy, a járványügyi intézkedések, a szűrések meghatározott köre, terhesgondozás, gyermekágyas anyák gondozása, szülés);
- az életmentő beavatkozásért, melynek pontos fogalmát az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3. §-ának e törvényjavaslat 27. §-ával módosított n) pontja tartalmazza;
- 6 éves életkor alatti gyermekeknek;
- a kórházi ellátás igénybevétele során elhalálozott biztosítottnak,
- abban az esetben, ha a háziorvosi ellátás keretében a korábbi gyógyszerrendelés asszisztens általi megismétlésére kerül sor.

Az indokoltan magas számban ellátást igénybe vevő biztosítottak terheinek könnyítését szolgálja a felső korlát alkalmazása. A felső korlát mértékét szintén az Ebtv. végrehajtási rendelete fogja meghatározni. Az a biztosított, akinek az adott naptári évben teljesített díjfizetése elérte a felső korlátot, az adott évben már mentesül a díjfizetési kötelezettség alól.
Emelt összegű vizitdíj, illetve kórházi napidíj fizetésére kötelezett az ellátást igénybevevő, ha:
- a háziorvosi ellátást saját kezdeményezése alapján nem a rendelőben veszi igénybe (házhoz hívja az orvost),
- a háziorvosi ellátást a saját kezdeményezésére nem annál a háziorvosnál veszi igénybe, amelyikhez be van jelentkezve (tehát a saját háziorvost helyettesítő orvosnál történő igénybevétel nem tartozik ide),
- ügyeleti ellátást vesz igénybe és az életmentő beavatkozásnak minős,
- a járóbeteg-szakellátást más finanszírozott egészségügyi szolgáltatónál veszi igénybe, mint amelynél a beutaló orvos azt kezdeményezte,
- a kizárólag beutalóval igénybe vehető járóbeteg-szakellátást beutaló nélkül veszi igénybe.

A 9. §-hoz
A vizitdíj fizetési kötelezettség bevezetésével egyidejűleg lehetővé teszi a törvényjavaslat, hogy a háziorvosnál meghatározott időintervallumon belül az asszisztens írja fel a vényre azt a gyógyszert, amit a biztosított krónikus betegségére a háziorvos korábbi rendelkezése alapján rendszeresen szed. A gyógyszerrendelés asszisztens általi ismétlési jogának bevezetése teszi szükségessé ezen szakasz módosítását.
A 10. §-hoz
A részleges térítésre vonatkozó szakasz e törvényjavaslat több másik szakaszával függ össze. Így jelen módosítás alapján részleges térítési díjat kell fizetnie a biztosítottnak az intézményen belüli orvosválasztás esetén, valamint akkor, ha fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátást nem a beutalóban megnevezett egészségügyi szolgáltatónál vagy beutaló nélkül vesz igénybe. Az ezen esetekben fizetendő térítési díj mértékéről az
39
Ebtv. 25. §-ának az e törvényjavaslat 12. §-ával megállapított (6) bekezdése rendelkezik.

Az Ebtv. 23. §-a g) pontjának gb) alpontja szerint a biztosított térítési díj ellenében jogosult az egészségi állapota által nem indokolt, az intézmény e célra kijelölt részlegében magasabb színvonalú elhelyezésre. A biztosítottak érdekének védelmében szükséges rendelkezni arról, hogy a finanszírozott egészségügyi szolgáltató a biztosított részére külön térítési díj ellenében abban az esetben nyújthat ilyen többletszolgáltatást, ha a biztosított az egészségügyi szolgáltatónál az ellátást a többletszolgáltatás nélkül is igénybe vehetné, és az egészségügyi szolgáltató a többletszolgáltatás nyújtása mellett a finanszírozási szerződése szerinti kapacitáson folyamatosan és teljes körűen tud ellátást nyújtani.
A 12. §-hoz
A törvényjavaslat 10. §-ával összefüggésben rendelkezik ezen szakasz arról, hogy az intézményen belüli orvosválasztás esetén, valamint a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátás nem beutaló szerinti vagy beutaló nélküli igénybevétele esetén fizetendő részleges térítési díj mértéke annak az összegnek a 30 százaléka, amit az ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató az ellátásért – a külön jogszabályban foglaltak szerint – a biztosító felé elszámolhat, azzal, hogy a biztosított által fizetendő összeg nem haladhatja meg a külön jogszabályban meghatározott összeget.

A 41. §-hoz
A vizitdíj és kórházi napidíj bevezetésével együtt a törvényjavaslat lehetővé teszi, hogy az önsegélyező pénztár a tagjai által fizetett vizitdíjhoz, illetőleg kórházi napidíjhoz hozzájárulhasson.
A 42. §-hoz
A törvényjavaslat elfogadása esetén 2007. január 1-jén lép hatályba, azonban a járóbeteg-szakellátáshoz kapcsolódó elszámolási nyilatkozatra vonatkozó szabályok csak 2008. január 1-jén.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

a szülés az ugye NEM járóbeteg-ellátás? :roll:
tehát azt bevezetik jövőre??? :?

de tudjátok, diszlexiás vagyok, kicsit nehezen értelmeze

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

a szülés az ugye NEM járóbeteg-ellátás? :roll:
tehát azt bevezetik jövőre??? :?

de tudjátok, diszlexiás vagyok, kicsit nehezen értelmezem a dolgokat...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi :) Látod, mennyi esze van Lencsinek, nem kő neki a bóti kaja, mikó a te főztödet is eheti!!!

Drága Öreg Kangát én nem ismerem személyesen, de én is szeretettel üdvözlöm! A lók nagy rajongója vagyok - főleg, ha ilyen nagy feladatot hajtanak végre!

Barbi :) csak örvendezzél itt nyilvánosan, jó ezt olvasni :)

Kamilla hogy van??????????

Kismamákok, és ti hogy vagytok?

Így szombat este nekem nem esik jól iylen jogi szöveget olvasni, majd holnap végigrágom magam.

indianyo

Deni, 21 hetes :)

Ildi, utána akartam nézni, mert elfelejtettem, hogy 1 vagy 2havonta kell szünetet tartani a homeobogyó kúrában, de nem találtam sehol :( de úgy emlékszem, hogy egy hónap elég bármiből, aztán 1 hó szünet. (kivéve a calc. carb. amit szülés után a kötőszövetek feszesítésére kell szedni, ott 3 hét szedés, 1 hét szünet és így 3 hónapig.)
de lehet, hogy a Ti dokitok másképp számolja...

Macs, Recca, és képzeljétek, állítólag olyan öreg (34 éves) Kanga, hogy már ő az ország (egyik) legöregebb lova az állatorvos szerint!

Zsanci, azt értem, hogy a terhesgondozás (és a gyerekdoki 6 éves kor alatt) mentesül a vizitdíj alól, meg a szülés miatt sem kell kórházi napidíjat fizetni. aztán ha más orvost akarok, mint az ügyeletes, akkor a 25. paragrafus alapján fizethetek. és igen, jan 1-től vezetnék be, mert a szülés az fekvőbetegellátás. hacsak nem ambulánsan szülsz :wink: bár jogilag az sztem még nem is létezik...

votiv 8)
votiv

Ezek szerint akkor nem kell fizetni a szülésért, kivéve, ha nagyon, de nagyon ügyesen elintézi vki, hogy skera haza szülés után 48 órával? Jól értem? :roll:

Den, csináljunk elpakolós tanfolyást Bálintnak? :wink:

Kanga képét nézve lányom megjegyzése: cica! :mrgreen:
zanza

Kisherczeg: a szöveg alapján jól értem, hogy egyszerre csak egyfélét kell fizetni? Vagyis ha nem körzetes vagyok és nem az ügyeletesnél akarok szülni, akkor azért nem kell kétszer 25-30 ezret fizetnem, igaz? És felesleges bárhova átjelentkeznem csak azért, hogy körzetes legyek akkor, ha amúgy sem az ügyeletest választom, nem? És ha a szülésznő is fogadott, akkor mi van? Akkor is csak egyszer kell a kórháznak a részleges térítést megtenni?

Kép
Kép
tinu

Zanza, nem, elvileg akkor nem kéne fizetned, ha bemész, villámgyorsan lebabázol, és uccu kifelé :D kb annyi idő alatt, mint egy foghúzás, vagy egy vérvétel :D egyébként holtbiztos, hogy a szülés fekvőbeteg-ellátás.
cica :lol:

Tinu, ha jól értem, akkor ez a tv. csak a járóbetegellátás tekintetében határozza meg a fizetési kötelezettséget, ha nincs beutalód/nem oda mész, ahová a beutaló szól, magyarul ha nem a lakhelyed szerint illetékes helyen kérsz ellátást. a fekvőbetegellátásra/szülésre nem találtam ilyen területiségre vonatkozó elvet.
de az tuti, hogy az intézményen belüli orvosválasztásért fizetni kell. és kétszer sztem nem fizettetnek ugyanazért, főleg hogy az éves elkérhető összeg maximalizálva lesz, pár tízezer ft-ban.

végül csak voltunk MOM parkban, és fotó is készült :) aztán próbáltam visszatenni Istókot a babacsokiba, akinek ez nem tetszett persze és vernyogott. erre 1 büdös banyaállat, aki ott tespedett egy széken, ilyet szól: "na EZ meg nem bír magával" aszittem az agyam szétdurran!!! csak annyit bírtam kinyögni, hogy mit képzel, hogy megjegyzést tesz a gyerekemre? és elviharzottam. basszus, hogy az ilyen orbitális genyák mind be kell hogy szóljanak :evil: :evil:

votiv 8)
votiv

Votiv, jól beszóltál! Az ilyen genyaládák csak nehezített pályák a problémamegoldó képességünk gyakorlása közben. :wink:

Votiv, ha vki villámgyorsan lebabázik, akkor ott időkorlátot kéne felállítani, max. 2 órát foglalhatja a szülőszobát, utána már fekvőbetegnek nyilváníthatják. :wink:
zanza

Aki szeretné magát kínozni eum.hu fent van a teljes szöveg.

Én azért azon erősen csodálkoznék, ha ebből a tvjavaslatból január 6.-ig rendeletekkel alátámasztott eljárás lenne, mindenki tudná mit hogyan számoljon, és fel lennének rá készülve.
Szerintem most pár hétig jól elvitáznak a kiemelt kórházakon, aztán meg visszavonulnak a fenyőfák alá...
Én sem értem amúgy, hogy szólhatna egy tv. úgy vagy a körzet elhagyásért fizetsz, vagy a választott dokiért, vagy mindkettőért. Ráadásul elvileg szabad orvosválsztás is van...vagy az nem jog?
Elvileg tájékoztatnak a költségekről előre, na de ki látja azt mennyi lesz a vége? Vagy mindig normál hüvelyi szüléshez viszonyítnak, vagy meglepődsz a végén?
Esetleg futna a költséglista egy kivetítőn, a beteg nyomna egy gombot, hogy stop ennyit tudok fizetni...na jó ez nagyon morbid!

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Andi,
azt mondták tv-ben ,h szabad orvosválasztás eddig is csak a háziorvosokra vonatkozott.
És akkor mit is nyilatokzott pár hete a szt imre igazgatója??? Indi, ugye te is láttad? Mert csak nem mond össze vissza hülyeséget, nem?
Ha országosan nem is vezetik be a beteg stopot, a szt imrében még megtehetik, nem???

Macs, szolgálati,
Balázs kérdezi, h miért nem jelölöd be a wiwen. Egyébként anyukája is fent van, őt is ismered, nem??? :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi :) Lencsinek igaza van, nekem is az kéne :lol: :lol:

Andi :) Ez a gombnyomás kicsit ijesztő jövőkép, de tetszik :D sok igazság van benne, mármint hogy honnan lehet előre tudni az összköltséget.

Votiv :) 21 :D na majd jól megjegyzem, hogy hány hét van köztünk (5) és akkor nem leszek gondban a számolással :wink: beszóló banya :evil: akkor ez a banya ritkán lát gyereket, mert én nagyon sokat látok, aki pl. nem akar hazamenni a játszóról és lenyom egy jó kis hátrafeszítem-magam-és-nem-ülök-be-a-kocsiba hisztit.

Zanza :) Tanfolyás köll :wink: ha látnád a nappalinkat :o Te tanítottad Rékát az elpakolásra (mi megpróbáljuk rávenni a nagyfiút, hogy segítsen nekünk a rámolásban), vagy magától kezdte csinálni? És mióta "űzi" a rendrakást? Lehet, hogy korai még ezen gondolkodnom B-vel?

Rec :) Köszi a könyv-tippet! Bár sztem én akármennyit olvashatnék, a Te nyugalmadat és kiegyensúlyozottságodat meg sem közelíteném :mrgreen:

Indi :) Nem is írtad, kaptál múltkor fonalat? Készülnek már a ruhák?

Kanga pacinak külön puszi (így ismeretlenül is)!
denizsa

Indi,
a hétfő délelőtt-délután nekünk elég sűrű: apeh, bank, telefonszerelő... mikor járnál Zuzi felé? Lehet, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha rámszólsz telefonon, és akkor már látom, hogy épp merre és hol vagyok :shock:

Votiv,
jól tetted, hogy beszóltál! Mi köze van annak a nőnek a te fiadhoz?????? :shock:

Lindi,
Hajmosás: Marcinál azt tapasztaltam, hogy amikor bent a kórházban agyonjohnsonozták a fejecskéjét, rögtön kezdett kialakulni a koszmó :shock: Érdekes módon, miután mi itthon az első hetekben csak sima vizet használtunk, magától eltűnt...

Zanza,
akadálypálya jóóóóó :mrgreen:

Juc, Macs, Rec,
szóval ő Kanga? Olyan jó volt látni :lol:

Fibi,
bár már nem olvasol: jó kikapcsolódást :D

Azt hiszem, lassan irány az ágy, mozgalmas hétvégénk volt, barátok nálunk, mi barátoknál, igenigen elfáradtam :lol:

vera
kisün

Deni,
már 16. hét :shock: :shock: :shock: Mingyá' szülsz! :lol:
kisün

Kicsit régi ugyan, de...

Dr. Papp Zoltán
egyetemi tanár, igazgató
a Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium elnöke
forrás: Magyar Nőorvosok Lapja 62 (3) 1999.

Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a hazai szülészet szemléletmódja megváltozott, a kórházi osztályok évek óta hirdetik a családközpontú szülészeti gyakorlatot, amely alkalmazza többek között az individuális anyaság és családdá alakulás folyamatának felkészítését, tréningjét, az együttszülést, a különböző szülési módokat, a közös gyermekágyas ellátást, a szoptatási folyamat elősegítését. Mindezek szolgálják a szülőnő elképzelésének figyelembe vételét, biztosítva azonban szükség esetén az azonnali kórházi hátteret. Magyarországon jelenleg lehetőség van arra, hogy a nő a szabad orvosválasztás jogával élve[/b] olyan intézményben szüljön, ahol nem "beteg"-ként kezelik és kívánságait, elképzeléseit, elvárásait meghallgatják és teljesítik.

Mindezeket figyelembe véve a Szakmai Kollégium véleménye szerint az a szülész szakorvos, aki "tervezett otthonszülés"-t vállal, vagy bármilyen egészségügyi dolgozó (védőnő, stb.), aki erre bíztat nem, pedig ellen agitál, vét hivatásának esküje és a fennálló szakmai irányelvek és protokollok ellen.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok! Hihetetlen, hogy két nap alatt se telt be 1 oldal :mrgreen:

Vera :) holnap 11 és dél között valamikor érek oda Zuzihoz, szerintem úgy 2-ig maradunk (ha a kedves kismama is egyetért :wink:). Ha sűrű, sebaj, békuci elüldögél még nálatok egy darabig :)

Zsanci :) mire kiderült a holnap, már nem voltál MSN, úgyhogy ide offolok: 3/4 11-kor van egy 10 perces találkám a Király utcánál, úgyhogy 1/4 12 körül vagyok a Körtéren, onnan még negyed óra kábé.

Jön még valaki Zuzit látogatni? (tudom, Macsinkó, te csak délután tudnál jönni, mert Fülecske akkor ébred)

IGen, SZt. Imre igazgatója azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy ha nem a körzetbe tartozó intézményben kezeltetem/vizsgáltatom ki magam, akkor a költségek 30%-át meg kell fizetnem - ő ezt azzal a tapasztalattal támasztotta alá, hgoy az emberek ugynazt a vizsgálatot több helyen is elvégeztetik, emiatt tele vannak a rendelők és dupla-tripla költséget okoznak az államnak (ebben van valami, de nemcsak a mi hibánk, hanem a kaki orvosoké is, hát én hányszor mentem ide-oda uh-ra, és nem a saját jószántamból!!!)

Deni :) Kaptam fonalat - nem túl jót, de már tudom, hol a jó lelőhely(Pesthidegkút :( ), holnap adom át az első megrendelést, izgulok :)

Votiv :) nekem mindig utólag jut eszembe, mit is kellett volna válaszolnom.. Ennek a nőnek tök mindegy volt, hgoy Isti miylen, ő is a beszólós-kritizáló típus, ezeknek semmi se jó és még hangoztatják is :evil:

KAMILLA hogy van????????????????????????

indianyo

Indi,
ha Dóci alszik, átugrom. Rádtelefonálok holnap! :D

v
kisün

Szia Lányok!

Már rég jártam erre, de most volt kis időm picit visszaolvasni.

Először is minden pocakosnak nagyon örülök, mennyi baba lesz megint:) Lassan nálunk is elindulhat a projekt, letelt a várakozási idő.)
Bár, ami most a kórházak körül zajlik majdhogynem elveszi az ember kedvét.

A betegeknek meg jobbulást!

Mi alapjáraton jól vagyunk, most 2 hétig Lillus nem volt bölcsiben, mert pesze megint beteg lett. Először azt hittük skarlát, de aztán a hányós/hasmenéses vírus lett belőle. Az keméyn volt.:( Egyébként meg nagyon édes, hihetetlen miket mond, valmelyik nap közölte, hogy szeretne egy kistesót. Csak úgy magától. Egyébként meg olyan kis pöttöm Panka még csak 85 cm és 11 kg. A bölcsis doki közölte is, hogy kicsi a korához képest, miért mit kellene vele csinálnom, nyújtani?

A hétvégén egyébként meg Sümegen voltunk és csak ajánlani tudom a Hotel Kapitányt, mert teljesen gyerekbarát hely játszóházzal, gyerekmedencével.

Édesek a gyerkőcképek, amiket feltettetek:)

Pusszantás jó éjszakát!
beetrix

Mostanában ez a kedvenc képem:

Kép
beetrix

Zsána
Balázs is és Erzsi is be vannak jelölve már egy ideje. Ha Balázs belépne a wiw-re, akkor viszaigazolhatná :mrgreen: enélkül nehéz... :mrgreen:

Zanza és Bécsesek!
írtam válaszmélt, de visszadobta a mailer-demon.... elküldtem mégegyszer, ki nem kapta meg :?:

Beterix
de rég jártál erre :) Lilla nagyon édes a képen! ÉS akkor meg mi van, ha nem lesz 175 cm magas??? legfeljebb nem lesz belőle topmodell...

Indike
drukkolok neked, de biztos vagyok benne, hogy tökéletesen elégedett lesz a megrendelőd :)

Votiv,
ki a rákot érdekel, hogy egy degenerált banya mit szól be!! Nehogy a szívedre vedd! Koetschoeg banya......

Rilye,
jelentkezz pls...izgulunk érted

Képzeljétek, a házikónk már alakul, a vízszerelés kész, a fűtéscsövek is lerakva, már betonozzák a legfelső, végleges réteget. A tartóoszlopok is a helyükre kerültek, ilyen temepóval akár januárra is készen lesznek..... teszek fel képet :)

Kép
macskanyu

promótálom kicsit a fijamat:
http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi?a=gyerkoc-3&id=603

Beetrix, Isti majdnem pont ekkora (még tán kisebb is :wink:)! ráadásul Lillus kislány. és tökéletesen arányos!! szóval meg se forduljon a fejedben, hogy "túl kicsi" :D
örülök, hogy írtál, sokat gondoltam rátok, és titokban én is drukkolok nagyon a kistesó projektnek :D

Macsek, ejha, szépül a házikóóóó! :D

Indi, soxor pusziljuk Zuziékat!!!

Andi, szerintem Te tudod a tutit, nem lesz itt jan. 1-től semmi... max. jövő jan 1-től... :wink:

de nem kell félni, nem fog számolatlanul ketyegni az "orvosóra", 30-40, de max 50ezernél megáll, akár gerincműtéted van, akár császáros szülés.

mék, a fiatalúr felébredt. ma szép napunk lesz, megyünk anyós (Erzsébet)vizitbe.... :twisted: ős is az a beszólós típus :twisted:
vajon tudja már a nevemet, vagy megint apa exének szólít majd??? :roll: :twisted:

votiv 8)
votiv

Votiv,
sztem tűzzél magadra táblácskát, a neveddel, mint a konferenciákon :twisted: ha elvéti,csak mutass a táblára :twisted:

Istipók nagyon jóképű legény :D látom, most nem ijedt meg a kamerától :D
macskanyu

Sziasztok!

Indi, mit jelent az, hogy Zuzit latogatni?????? :roll: Ugy volt hogy a hetvegan atjonnek hozzank, de aztan irt egy sms-t, hogy nem tudnak vissza kell menniuk Bp-re. Irtam en is neki, de vegul nem valaszolt...Ugyi minden rendben?

Beet, hogy neked milyen szep nagylanyod van!!! :D

Mosolyolimpias kepek mind jok lettek, Zsana nagyfian voltam meg elajulva, hogy mekkora nagy pasi mar! :D

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szép hetet, szép napot, szép hónapot! :lol:

Votív! MOM-os banya :twisted:
Nem raknád be linkbe a mosolyképet?

Rylie! Hogy vagytok??!!!!!!! :?

Beet! Kép :P

Macs! Nagyon szupi a ház!!! :lol:

Csajszik! Mennyi ideig kell sütni a sütőtököt? :?:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

hát ha a sütő forró, akkor kb. 15-20 perc, de én nézem, hogy mennyire puhul... meg persze mekkora darabokat sütsz. a fenti idő, olyan egyzemélyes darabkákra szól :)
macskanyu

Lencsi tegnap lerántotta a laptopot a földre, pofával leesett, nagyot durrant, ...és ekkor az agyamban is eldurrant valami valami és a fenekére vágtam egyet, majd kitessékeltem a szobából. csodák csodája a férjem egyet értett velem, csak persze bebizonyosodott, hogy semmi értelme nem volt, mert fél óra múlva újra nyomult volna be rosszalkodni. azt érte el ezzel, hogy ebben a szobában most már sosem maradhat majd egyedül. a gépnek egyelőre semmi baja (kop kop) , de

voltunk tegnap a Normafánál és kb. 3 órahosszát sétáltunk, ebből L. 1-et végig aludt. nagyon jó volt a levegő.

Beet!
azt hittem, hogy valami más hírrel jössz :]. Lilla édes a tökös képen!

Votiv!
a magával nem bírós gyerek nagyon jól néz ki a fotón, hihetetlen, h milyen fotogén.

Indi!
Zuzmóékat puszilom nagy sebességgel :)
ancsipancsi

Macs! nagyon köszi !!! :lol:
gödibarbi

én meg órákig szoktam sütni egészben! :) legalább vagy 1,5 órát! lehet, hogy csak szét kéne darabolnom?

de újabban kitaláltam, hogy megmikrózom előtte kicsit.
ancsipancsi

Sziasztok!

képek tök jók és babákok tök édesek! :)

Ancsi, mi is nagy normafázók vagyunk :D

voltunk hétvégén millenárison Kolompos koncerten - te jó ég mekkora tömeg volt... de bébi nagyon élvezte :D
lesz ott még majd Halász Jutka meg Palya Bea
jövő vasárnap 10kor meg ugye Kaláka lemezbemutató a Csörsz utcában :)

gyerek nagyon magyaraz úgyh libbenek is :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

sziasztok,

Dora,
Kati hogy van????? És igen, nagyfiam már NAGYFIJJJÚ!!! :lol: :lol: :lol: dagad is a májam rendesen...

Macs,
okés, én rászóltam, h lépjen be a wiwre, sztem ma meg is teszi...ha akarod, du Erzsinek is szólok... :wink:
és én megkaptam a válaszleveled...

Rekuc,
mi megyünk jövő hétvégén HalászJuditra.

Beet,
de jó volt hallani felőletek!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

rajtunk is kijött a hányós-fosós virus, Igi reggel szegény hányt is, meg minden...
most meg a kis örökmozgó zsarnokom, fogta magát, lefeküdt az ágyra, és elaludt...
előtte kb. fél órát cicizett, KOPP KOPP, eddig nem jött ki belőle, remélem nem is fog...
arsenicum album nekünk eddig mindig használt, remélem most is fog... :?

és három MOCSKOS pénzérmét szorongat, és úgy alszik... :cry:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
figyi! Igi volt, aki a pénztárcádat szorongatta a fotózáson? most meg a pénzt?? mit akar venni ez a gyerek? :)
ancsipancsi

bárki közűletek ajánlja a Kosmodisket esetleg?
ancsipancsi

kosmodisk engem is érdekelne...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi, beraktam már a linket :) de kérésed parancs, berakom szívesen mégegyszer :D
http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi?a=gyerkoc-3&id=603

Ancsi, Zsanci, kosmodisket apám használja, megkérdem tőle, tényleg olyan jó-e. de kismamáknak tuti nem ajánlott, ahogy a mágneses derékalj meg bármi egyéb mágneses se...

Iginek jobbulást!!!!!!!!!

vizit elmaradt, szegény anyóska a kórházban :(

helyette egész délelőtt takarítottunk Istivel, jó móka volt :twisted:

votiv 8)
votiv

Mosolyolimpia: direkt végignéztem csak a neveket.

Ancsi, nagyon jól választottatok nevet! szép is, ritka is, jól illik a lánykádhoz.

bezzeg amik most épp nekem tetszenek, abból van ám tucatnyi... pl. Lili, Bori, Bogi, Rozi, Léna...

Lindi, Ti is nagyon jól választottatok!

Zsanci fiait meg amúgy is imádom :D a nevük pedig pont olyan különleges és vagány mint ők :D

azt hiszem megtaláltam MKatus Máté fiát is:
http://www.mosolyolimpia.hu/site.cgi?a=gyerkoc-3&id=205

jaaj ezektől a Kíráktól, Míráktól, Cintiáktól égnek áll a hajam...

votiv 8)
votiv

JAJ-jaj ne haragudjatok, hogy eltűntem, csak hétvégén Apa van és akkor be se kapcsoljuk a gépet!!

Kamillának az antibigyó pikk-pakk elmulasztotta a lázát, péntken már csak hőemje volt, szombatra meg már semmi! A pisikommandó is sikeres volt, szal a labor is meglett.
Tegnap este viszont a testén apró kis pöttyek jelentek meg, ezért ma már nem is adtam neki az antibigyót, felhívtam a dokit és be kellett vinnem megmutatni a dedet. Szerencsére a tüszők már elmúltak a mandorlájáról és csak egy picit piros a torka, viszont a vizeletébe magas lett a fehérjeszám vagy mi és ezért most kaptunk egy másik antibigyót erre a húgyuti fertőzésre :? Ennek most nagyon nem örülök...Suprax-ot kell szedetni vele egész héten, aztán pénteken újra vizeletvizsgálat és lehet, hogy jövő héten ha nem jó az eredmény akkor hasi uh a Tűzoltó utcában. Most Normaflore-t is szedünk már az antibigyeszhez.
Volt valamelyikőtöknél hasonló probléma??
Annyira nehezemre esik illetve minden porcikám tiltakozik a gyógyi adagolása ellen ! De most én nem vagyok orvos, hogyan bíráljam felül a döntését?? :roll: Nem tudom, hogy jót teszek-e ezzel vagy sem...mármint, hogy adom neki...
Szal remélem mielőbb kilábalunk ebből - és most Pécsre se tudok menni suliba a pénteki labor miatt. De persze ez legyen a legkevesebb..

Macs: ez a ház NAGYON tetszik nekem !

Beet: Lilla milyen szép kislány....és nem lehet mindenki egységesen 170 cm??? Unalmas is lenne! A múltkor nekünk is beszólt a védőbanya a centik miatt :evil:

AKata: Kamilla kb 4 hósan velünk vagy egyedül fürdött a nagykádban mindenféle segédeszköz nélkül. Szerintem egy ilyen karima csak pénzkidobás! Mi úgy csináltuk, hogy Apa beült a vízbe és a talpát egymás felé fordította és arra rakta Kamilla fejét. A teste pedig igy a vízben volt. Azaz Apa lábából csináltunk karimát :) Amint elkezdett ülni, onnantól kezdve meg már Apa ki lett zavarva a kádból 8)

ZUZ???????????????????

Votiv: te vonzod ezeket a beszólós banyákat szeirntem :P :evil:

Indi: D már 7 hós :shock: hogy megyen ez az idő!!

Ildi: és ér valamit az a 10 perc fizikó?? azért a masszázs nem lehet rossz ;)

Rylie
rylie

Sziasztok!

Votiv! Nagyon szuper Istiről a kép! 8) Még jó, hogy elvitted.
A banya meg pukkadjon meg :twisted:

Beet! Lillus is nagyon édes. Gréti is csak 11,3 kiló és kemény 81 cm!

Rylie! Szegény pici Kamilla. Remélem most már aztán tényleg hamar meggyógyul.

Képzeljétek ma reggel még hancúroztunk 3-asban (ill. 4-esben) az ágyban, és Barnabás egyfolytában rugdosott. Peti odahúzta Gréti kezét a hasamra, és akkorát belerúgott Barni, hogy Gréti csak nézett. Szerintem meg is ijedt egy picit, mert nagyon elrántotta a kezét.

Ancsi, zsanci! Nagynéném használja ezt a kozmodiszket, ő nagyon szereti, bár nekemnehéz elképzelni, hogy valamit is érhet.

KépKép
KépKép
lindicita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: