A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!!

Karmen: Itt a környéken keresünk kb 3-4 szobásat! Miért tudsz valamit? :lol: Kivele :)

Kriszta: Ú de nagy lány már Xéni :) Aztaaaaa!!!! Olyan furi 2 ilyen "kis" törpeterrorista mellett, hogy ekkorára is meg fognak nőni (ha minden jól megy :) )

Zitaa: Nem kaptam privit :( Bakker, átküldenéd mégegyszer vagy a mélemre..... Légyszi!!!!
Köszi:)

Eszter: Nem ismerem a fent emíletett dokit!!

Csibe: Jól vagytok???

Dancsi: Veletek mi újság??? hazaengedtek má benneteket?? Boldi hogy van? Eszik már? Kérlek írjál!!! Ha nincs időd legalább 2 sort!!!!Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Eszti: Mennyivel született Barni?

Kép
gyanixi

Eszti! Sajna nem ismerem a dokinőt, hallomásból sem.

M.Kriszta! Hú de szép nagylányod van! :) Köszi a képet! Melyik suliba jár? Szeret tanulni? Jól megy neki?

Karmen! Igen, már megkezdődtek a munkálatok.

Topik: Én szeretek "ide járni". Sok hasznos infót kaptam már, jó, hogy van kivel megosztani a gyereknevelés apró-cseprő dolgait. Én is próbáltam már segíteni sokaknak, soha senkinek nem vettem még a fejét, de nem is fogom! Legjobb tudásom szerint szeretettel segítek, mert én is tudom amit Csibe írt "anyuka tervez, baba végez!"

Ma megint kötéscserén voltunk "felfedezőmmel", szépen "letapadtak már a bullák", pénteken újabb kontroll és ha minden jól megy, szombattól már lehet nem kell kötés rá.
Lottika is javulgat, bár alig eszik, napi adagja 1 joghurt meg egy fél tányér leves. Vigyáz a vonalaira! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Eszti, gratulálunk mi is!

Hát csajok olyan ritkán járok mostanában ide, hogy vissza olvastam, lenne egy két hozzászólásom, de nem akarom ujra indítani a témákat.
Mi jol vagyunk! Most már elég biztos, hogy a Tomi mosóporra allergiás a drága.

Exi!
az Aushan-ban voltak bodyk? Mennyiért? Ugy szeretem azokat a dodykat.

Kriszta!
mekkora lányod van, már hessegetni kell a fiukat ugy-e? :D
szép estét: rika

KépKép

KépKép
rika07

Valakinek nincs meg a simi mano komolyzene vagy a barátaival?
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Niki: Barni 3050 grammal született:) 53 cm-esen. 9/10-es Apgarral.

Még mindig készek vagyunk, ha beáll a pici napirendje lehet több energiám lesz írni:)

puszika

Nekem is hiába mondogatták, amíg várandós voltam, de fogadd meg a tanácsomat: Aludj amennyit csak tudsz:)

puszi

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Kicsit hosszadalmas napunk volt, de sikerült mindent elintézni. Voltunk Ida dr.nőnél Ábellel, 4 hónaposan 6860g 63cm. Hízott 800g-t, nőtt 3cm 1 hónap alatt. Megdicsértek minket, egészséges. Kaki picike volt, de normális a pocakja, fél glicerines kúpot javasolt Ida dr.néni. Azt mondta, ha csak pici kaki van az nem baj, ha sok pisi is társul, na meg egyre többet mozog és alalkul az emésztése. Megkaptuk a szurikat, fél perc kiabálás, aztán vigyor, duma... :) "számonkérte" miért szurták meg, hiszen Ő jófiú :D
Nagyon ügyes, emiatt is dicséretet kaptunk. Képzeljétek tegnap este gondolt egyet és átfordult hasról a hátára! :D Természetesen megtapsoltuk. Igaz Ő előbb tolatott, mint fordult, de sebaj :) Szóval minden a legnagyobb rendben, anyuci megnyugodott.

Bea!
A tortát én kaptam a fiuktól. :)

Timi!
Beugrott Ki vagy!! :) Kint hagytad a babát amíg bementél, egy ismerős anyucival a váróban. és mesélted, h be kellett menned a Klinikára szopis gondok miatt...Ugye? :)
Hát itt vagyunk, van egy csodás "kispasim" !! :D Jó egészséget Nektek is!

Gyógyulást Minden betegnek!

Szép estét

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Lányok!
Igen, a szopizással van gond.Nem szopik és higgyétek el, van olyan, hogy nem szopik!
Egyenlőre marad a fejés ameddig csak lesz tejem!
Én rajtam nem múlik, hogy legyem tejem, minden bevetek ennek érdekében!

Timika!
Akkor majd összehozunk egy talit! :lol:
Köszi mégegyszer a telefont!

Zitacicu!
Minden oké! :lol:
Olyan szívesen megismernélek titeket, mondtam Gy-nak is!

Most megyek!

Jaj!
Kedves Eszter!nagyon figyelmetlen voltam! :oops:
Gratulálok a pici fiadhoz!!!!
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Szia Csibe!

Nem okoskodni akarok, de hátha tudok segiteni. Próbáltam inkább priviben, de valszeg az nem ment el.

Anna sem szopott pedig volt tejem, fejtem , mint az idióta.
Szépen fejlődött egészen a járásig. Ott láttam, hogy valami nem stimmel.
Ekkor felhivtam egy Dévényes gyógytornit (Beát) akinek ez első kérdése az volt szopott e. Mert első jel ez, hogy feszes a gyerek, ha nem szopik.
Mi 5 alkalommal voltunk és megoldódott minden problémánk.
Ne ijedj meg csak rosszul hangzik, ettől semmi baja a gyerkőcnek.
Az enyim végig faros volt, az volt az ok.
Nem bizti, hogy ez a baj, de szerintem egy próbát megér.
Mégegyszer elnézést hogy jöttem és kéretlenül irok.
Én sajna tudom milyen fejni 6 hónapon keresztül napi 8 alkalommal :(
Sok sikert és legyél kitartó.
Andi
ui: innen többen jártak a gyógytornászhoz, bizti mesélnek neked róla

Andi
Kép
mucska

Mucska: Szija :lol: Épp ezt üzentem tegnap Zitacicun keresztül Csibének én is :wink: :lol: Hozzánk is a Bea járt és én is tőle tudom ezeket az infókat :)

Csibe: ha kell a Dévényes gyógytornász telefonszáma, szólj küldöm :wink: !!! Mindenképp megérne egy próbát, lehet hogy nálatok is csak egy ilyen kis pici gond van. És ez nagyon könnyen orvosolható... :wink: :lol:

Zsuzsu: Nagyon szépen fejlődik Ábel, gratula hozzá! :wink:

Rika: Én vasárnap voltam a kecskeméti Aushan-ban és rentgeteg body volt olyan 300-400 ft körüli áron! Csak sajna nagy méretet nem találtam a csajszimnak valót. De Te találsz Zsófira valót, Ti nem vagytok ilyen kis töltött galambok :lol:
Ha mész Aushanba és kocsival mész szólsz nekem?? Vettem egy pelenkát amit csak ott lehet kapni. 2200 ftért (50 db) és tökre olyan mint a Pampers :lol: csak fele annyiba kerül :) És adnék pénz, megkérnélek, hogy hozzál nekem vagy 2 csomaggal. Sajna csak az Aushanba forgalmazzák :( :cry: :cry: Nagyon káááááááár :(

Melinda: Örülök, hogy a csajok jobban vannak :) Majd dobsz képeket a házról, alapok stb??? :) nagyon érdekel :wink:

Pussz
E

ceniko
Szeged

Bea :) Milyen volt a Ringató? Most is sokan voltak?

Eszter :) Sajnos én sem ismerem a doktornőt.

Zsuzsu :) Nem, nekem nem voltak olyan jellegű szopis gondjaim.. viszont sejtem, hogy kivel keverhetsz :lol: Mindjárt dobok 1 képet, hátha így beugrik :lol: De hihetetlen, milyen gyorsan telik az idő, hogy már Ábel is megszületett :lol:

Csibe :) Szívesen :D Felhívtad végül vmelyik tanácsadót? Várom ám a talit, utoljára nagy pocakkal láttalak :lol:

Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

ceniko, nem kérdezem, miért, tudom, miről beszélsz, én se vagyok egy nagy "idegenbabázós". Sőt... (Nem azt írtam, hogy az üvöltés olyan, mint a madárcsicsergés, hanem azt, hogy ugyanolyan természetes hang az adott helyen.)

Wer tényleg erősen fogalmazott, szerencsére azóta se jár erre.

Kiborulások: nálam most kezdődik... :cry: Amikor aznap 26-odszorra kezd el visítani (pedig még délelőtt van), pedig csak letottyant mondjuk, na meg a földhözcsapkodós hisztik most kezdődnek, a játszótéren gyakorolta ma, mert nem engedtem, hogy kavicsot rágjon. Hogy bírnék kettővel, ha lenne egy kisebb is????? :o

exdeus, most jól megleptél! Merthogy ezt hallottam, ezt a csuda új jogszabályt, fel is figyeltem, merthogy érintett lennék én is, de nem tudtam, hogy ez ilyen nagyságrend. :o :o

klzsuzsi, nekünk bejött, szó szerint könnyesre röhögtük magunkat apával! :lol:

zsuzsu: Laevolac szirup, szilvás bébiétel?

esztermoro: nekünk segített a pólya az első hétben altatásnál, ahol én szültem, ott pólyába teszik a babákat, lehet, hogy ezért. Amikor dokinéni meglátta, közölte, hogy hülyeség, meg meleg (augusztusban tényleg az lehetett). Hashajtó: Tamarinlax lekvár, azt terhesen is lehet. Hámlás: fürdetőkrém. Hintőpor: mi csak a köldökcsonkra tettük. Hasfájás: Infacol, masszírozás. (Gripewater nálunk nagyon bevált, de nektek azt még nem lehet.) Böfi: sokszor hasra fejtetve jön ki. Én ezekhez tudok hozzászólni. Az én kölköcském csak 7x evett egy nap, 2 hetes korától csak 6x, úgyhogy az óránkénti szopiról gőzöm nincs.

A képek nagyon aranyosak!!! :D

Nóra
KépKép KépKép
norus88

ezer köszi!!_!_

Infacol-t kipróbáljuk:)

KépKép
esztermoro

itthon vagyunk, bocsi, de nem tudok visszaolvasni, takarítom az itthoni romokat :D

Tej, tojás és szója a bűnös. DIétázom és szoptatok, meg küzdünk a ht-vel.

Egy hét alatt hízott Boldi 200 grammot, korábban 3 hónap alatt hízott ennyit!
Vendég

Dancsi.

Örülök,hogy jól vagytok.
Majd,ha utolérted magad ,azért írj!
Ok???

Növögessetek szépen,fő ,hogy még tejcsid van.
Nekem is van még hálisten,így csak azt tudom mondani :kitartás!

Ügyes Boldi,tudja mi neki a jó :wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Dancsi, de jó! Hajrá! :wink: :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Norus: Örülök, hogy nem csak én szoktam kiborulni :lol:
Gondolom te kevésbé örülsz :) Bocsi :)
Nálunk még földhözcsapkodós hiszti nem volt. Gréti ritkán hisztizik, de akkor is meg tudjuk győzni általában hogy nekünk van igazunk és nem neki :)
Igazából szerintem álom gyerekünk van, csak én vagyok néha dilisebb a kelleténél :)
Igazából én akkor készülök ki amikor sokadjára kell pl. felmosni a konyhát mert kiborul az ebéd vagy ilyesmi...de erről nem Gréti tehet, nem direkt szokta lelökni a tányért, hanem véletlenül mert pl. hirtelen megfordul vagy ilyesmi.Szóval nem rá vagyok mérges hanem a körülményekre, hogy a francba már megint takarítanom kell. Pedig ez ezzel jár, tudom. Csak néha kiborít.
Meg pl. múltkor azért készültem ki, mert elkezdtem kirakni egy 1000 darabos puzzlet....(a hülye anyuka aki puzzlezni akar a kis gyereke mellett :lol: :lol: ) aztán persze Gréti nem díjazta az ötletemet.....no akkor mondtam hogy most már szeretnék egy kis nyugalmat, amikor akkor és azt csinálok amit én akarok....csak persze ez nem így működik....
Nem tudom értitek e miről beszélek.....
A "hogy bírnék kettővel" bennem is gyakran felmerül...pedig tényleg tündér lányom van. Látom, hogy vannak nála sokkal-sokkal hisztisebbek, nehezen kezelhetőek....

Timika: Ringatón már 3 csoport van, az első kettőben rengetegen voltak, a harmadikban (ekkor mentünk mi is) már kevesen. Nem tudom miért, de nekem annyira nem jön be ez a dolog. Sokat mondókázok, énekelek a Grétinek itthon, de ott valahogy olyan hülyén érzem magam....szerintem mi nem is megyünk legközelebb.

Zsuzsu: Szülinap? Akkor Isten éltessen :)

Kriszta: Hű, de nagy lányod van :) Helyes csajszi :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi: Örülök :) Kitartás!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Dancsi! Jajj de jó, nagyon örülök, hogy végre hízik Boldi! :lol: :lol: Jó, hogy kiderült, melyik étel a problémás! :)

Timika
, milyen nagy már a Kristóf baba, nagyon szép!

Ági, én is idén szültem a klinikán, kétféle ital közül választhattam reggel, és este is kaptunk folyadékot. Sőt, a teát többször utántöltötték. A mosdót a klinikán is naponta többször takarítják, ott is egy-két igénytelen ember a probléma, aki hihetetlen koszosan hagyja maga után a wc-t. Ez elég szomorú. :(

Enikő, jók az új képek, nőnek a csajok, mint a gomba! :) Bogi már tényleg kész hölgy! :) Hogy halad Viola a fejlesztőben?

Csibe, szerintem se lett senkinek leharapva még a feje, ha nem ment a szopi... :oops: Vannak nézeteltérések, de asszem az az általános, hogy próbál mindenki segíteni! Írd meg nyugodtan mi a baj!!! :!:

Kriszta
, szép lányaid vannak! :)

Köszi a dicséreteket Dénes nevében! :D Ő is olyan nagy már... Olyan közelinek látszik, mikor megszületett és picurka volt, most meg itt rohangál a lakásban, kiabál utánam hogy ana, ana! Kettőt pislogok és lassan 1 éves lesz! Lemegy a karácsony és szervezhetem a szülinapi partit! :)

Mindenkinek szép napot!
:wink:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Dancsi mi is örülünk a ti örömötöknek :) és van esély, hogy kinövi Boldi? csak sinlaccal probálkozol? gyümölcsök?

Amugy Zsófi aki jo evő volt ht-ban, most igy majd 10 hónaposan szinte csak tápszert hajlandó megenni?
Valaki járt már igy?

Bea! hiszti, Zsófinak már nagyon megy, csak azért nem vágja magát földhöz, mert még fizikailag képtelen ilyen mutatványra. Eddig még jol viselem, remélem kinövi! Gréti szerintem is egy kis angyal főleg a barátnőm lányához képest.

Enikő!
öcsémék jönnek nov. 25. és mi Pesten az Aushannél lakunk, tuti hoz neked, ha megkérem. Ha tudod, kérlek fényképezd már le a zacsit, mert hát férfi és ird meg a pontos nevet méretet. Akkor több csomaggal is elhoznak, mert kocsival jönnek. Bodyból a vastagabb anyagú is volt? Én azért szeretem, mert szűkebb fazonúak :)

Csibe!
Zsófinak először nem ment a szopi (2 emberes munka volt), majd kb. 1 honaposan tanult meg rendesen szopizni, de akkor is csak bimbóvédővel. A probléma az volt, hogy egyszerűen nem akarta bekapni annyira a bimbóudvart amennyire kellett. A klinikán és itthon is sokat szenvedtem anyámmal, anyósommal, védőnővel, hogy sikerüljön. Én nagyon ajánlom az Avent 1-es cumit! Zsófnál semmi problámát nem jelentett, hogy elöször cumi, majd cici, majd cumi. Igy folyamatosan próbálkozhatsz! Ne ad fel! és ne szomorodj el ha nem megy az sem a világ vége, végül is anyatejet eszik a drága.

Csak megjegyzés:
(Én 9 honapos koromig szopiztam öcsém 2 hétig! tehát nem hiszem, hogy anyánk csinált volna v.mit rosszul az öcsémnél, mint már gyakorlott anyuka. És anyám azon nők közé tartozik akik a világ legcsodálatosabb dolgának tartja a szoptatást. Szoval van rosszul vagy nem is szopó gyerek!)

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok! :)

Zsuzsu :)
Velem keverted Timit :) , együtt voltunk akkor dokinál, és ő vigyázott Botira, míg bent voltam. :)
Emlékszem, még mondtad is, hogy kisfiatok lesz, és talán már az is biztos volt, hogy Ábel lesz?! :)

Timi :)
Remélem jól vagytok, Kristóf nagyot nőtt! :)

Dancsi :)
Örülök, hogy Boldi jobban van!! :)
Kívánom, hogy most már minden rendben legyen!! :)

Bocsi, Csajok, mennem kell...bocsi, akinek nem írtam - pedig tudtam volna - , de csak épp átfutottam az oldalt, most mennem kell, mert Boti beteg - torokgyulladása van, nagyon lázas volt tegnap, még a hűtőfürdő sem vitte le a lázat. :(
Ma már picit jobban van, de nam nagyon eszik.
Most meg aludt, de felébredt fél óra alvás után... :(

Pussz...

Kép
Kép
zituska28

Csibe,ne izgulj én is csk bimbóvédővel tudtam szoptatni,de eggyik napról a másikra 5 hónapossan elhagytuk!!
mibért nem akar szopizni,miből gondolod??

De az a lényeg hogy kap anyatejet!!!

Én is azt hittem annak idején hogy ne akar szopizni a Barni,meg hogy nincs elég tejem,de ő csak cuminak használta(használja) a cicit!

Itt a csillagtéren,van máltai játszótér,hétfőnként 9-től van szoptatási tanácsadás! :D :D :D

Botinak,küldünk cuppantos gyógypuszikat!! :D
remélem gyorsan rendbe jönn!!

Én is akarok Ausahn-ba menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enikő,ha van kedvetek jöhettek ám hozzánk!!!!!!!

Panakata hogy vagytok!???

Réviékről tud valaki valamit? :?:
Remélem minden OK velük!!!

Dancsi nagyon örülök hogy hízík a kisfiad!!! :D :D

Bea,nem csak ti borúúúúúúúúúúúltok ki,jelentkezem én is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barni nem hajlandó babakocsiban üldögélni,állandóan sétálni akar,múltkor a kölyökvilágból elsétált a csillagtéri spar boltba!!!
:shock:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Nóra!
Köszi a tippet, egyenlőre csak anyatejet kap Ábel, de az infót elraktároztam, jó lesz az még! :D

Dancsi!
Veled örülök, kitartás, jó étvágyat a kisfiadnak!

Bea!
Köszi, öregszem... :D (Apa rendes volt a gyertyát kihagyta a tortáról :) )

Timi-Zitus!
Kitisztult a kép, köszönet érte! :D Igen, már 21 hetesen tudtuk, h Ábel lesz. Ha kislányt mutatott volna az UH, akkor Tirza.
Szépek vagytok ! :D nemrég voltunk Incinál a vasasba, körbepuszilgatott minket :D

Rólunk:
Ábel belázasodott az éjjel a szuritól. Adtam kúpot, kikakilta...telerakta a pelust, így eme gondjaink megoldódtak. VÉgül sikerült benttartanom a kúpot, most tapintásra láztalan.

Ötleteket szeretnék kúp felezésre! Köszönöm!

Jó egészséget Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu: Melegítsd meg a kést (gáz fölött vagy mittudomén....), utána könnyen el lehet vágni a kúpot!

Bibi: Örülök a ti kiborulásotoknak is :lol: :lol: :lol:

Zituska: Jobbulást Botinak!

Rika: Zsófi hisztizik?!?!?!?!? Nem hiszem én azt :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Viola tegnap elkezdett hányni + fosni! Vagyis laza kaki volt már előtte 1-2 nappal is, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert szentül hittem, hogy az antibiotikumtól van! Adom neki a Normafloret 3. napja!
Na tegnap reggel nem fogadta el a tápit, csak kukit (puffasztott kukorica :lol: ) volt hajlandó eszegetni. Ebédre fincsi husilevest evett tésztával, répával, husival. Kb 5 perccel az ebéd után sugárba kihányta! :( Utána egész nap nem fogadott el semmit, csak innivalót! Este főztem hajába krumplit, és reszeltem egy almát. sszezutty azt megette, és nem láttuk viszont :). Éjjel néhányszor felsírt adtam neki inni (vizet) és visszaaludt! Reggel csontszáraz volt a pelusa!!! :shock: :shock: Egy adag pisi se volt benne. A tápit megette utána fosizott. Azóta még 1x volt fosi hányás már nem!
Úgyhogy diétán van a csaj. Sztem benyelt valami fosós hányós akármit, így a torokgyula után... :cry: :shock: :evil: :cry: :cry: :cry:

Dancsi: nagyon örülök, hogy hazaengedtek benneteket!!!! :wink: :D Sok sok gyógypuszit küldök, nagyon gyorsan gyarapodjatok :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bibi: Kb lassan 1 éve tervezem az elmenetelt hozzátok, de sose jön össze bakker :( Mindig valami közbejön :( Sajnálom, pedig nagyon kivi vagyok Rátok :wink:

Zsuzsu: Kúpfelezés, felforrósított késsel hosszában elvágod és kész :wink: Jobbulást!++++++++++++

mennem kell áááááááááááááááária van............ :lol: :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Enikő,
Hányós fosós vírus van sajna, mi már össznépileg túl vagyunk rajta, egy nap és vége!

Rika,
nem nem Sinlaccal, csak alma, krumpli és körte mehet semmi más nem egyelőre. De ez sem csúszik még.
Vendég

Köszönjük :) , remélem hatnak a gyógypuszik...

Sajnos esélyem sincs visszolvasni, csak pár percem van. :(

Enikő :)
Megkaptad a maileket, amiket az inviteles címemről küldtem??
Vilcsinek jobbulást! Más se hiányzott a torokgyuszi mellé... :?

Zsuzsu :)
Örülök, h összeállt a kép! :wink:
Sajnálom a lázat, de legalább a kaki megoldódott! :)
Kúpfelezés: amit a többiek írtak + érdemes kicsit a tenyeredben felmelegíteni a kúpot, akkor nem morzsálódik szét.

Bibi :)
Micsoda kis maratonista Barni! :lol:
Boti még nem akar járni, csak felállni, de azt szinte mindíg! :D

Na, itt a vége, mennem kell...
pussz...

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsu! Szépen gyarapodik Ábel, csak így tovább! Hasraforduláshoz grat!

Csibe! www.lll.hu -n sok hasznos tanácsot találsz, én felhívnék a helyedben egy szopis tanácsadót -uott vannak a telszámok-. Ne add fel, kitartás!

Timika! Milyen nagyfiú már Kristóf!

Dancsi! De jó, hogy hazaengedtek! Sok türelmet kívánok nektek, és mihamarabbi gyógyulást!Ja, és nagy gratu a hízáshoz! Rátok fért már! Te hogy vagy?

Beteg babáknak jobbulást!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Gratulálok a "friss" babának, kitartást a mamának és a papának!
Jobbulást a kórházból hazatért Boldinak és a mamának sok-sok türelmet!

Nálunk ez a nap is eljött: kisfiunk ma 1 hónapos. Elég szépen alakulunk, néhány zökkenőtől eltekintve. 3270 g és 52 cm. Szépen fejlődik.

Nincs még rendszer az éltetünkben, bár már alakul. Hulla fáradtak vagyunk, de azért néha-néha tudunk aludni. Például a tegnapi napunk elég jó volt: apa 23:31-5:30 között kipihente magát sok-sok átvergődött éjszaka után. Az esti fürdés egyetlen hang nélkül zajlott le, a tisztába tevés pedig már napok óta nem egyenlő egy hosszan elhúzódó acsitással. A hasunk fájogat még mindig egy-egy nagyobb kajálás után. Ma megpróbálkozunk az édeskömyény-kamilla teakeverékkel, hátha az enyhiti a hasgörcsöket, melyek bántják esténként a pociját.

Az esti altatás 11 körül történik kb. 30 perces "ki birja tovább" játék keretében: anya beteszi a cumit a szájba, a baba kiköpi azt néhány perc után. (de mindig anya győz, ő birja tovább cérnával :))

Küldök egy mai képet, a többit majd egyszer el lehet érni a honlapunkon is.

Kép

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Csajok!Szorítsatok, mam megyünk dokihoz és ez mindig olyan izgalommal tölt el...hogy mekkora, szépen fejlődik-e, úgyhogy szorítsatok, h minden okés legyen!! :lol:

Kép
gyanixi

Cseppek!
Gyönyörű babátok van, nagyon édes kisfiú! :lol:
Most nosztalgiázok, milyen volt mikor Márk volt ilyen picike. :wink:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Cseppek!
Zolika gyönyörű, hihetetlen, hogy már 1 hónapos! Jó egészséget!

Köszönöm a segítséget, Ábel láza lement, kaki is van! :D

JOBBULÁST A BETEGEKNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ábel új nacija (köszi Kriszta!!) és karkötője....

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok.

Eladnám Avent Isis mellszívót,minden tartozékkal.
Ár: 9900.-Ft.

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Rika! nekünk nincs meg, sajna.

Eszti! Én nem ismerem ezt a doktornöt, ezért nem válaszoltam.

Kriszta! Nagyon szép a nagylányod!!

Enikö! nem tudok vevöt, de remélem találtok hamar.

Melinda! Most nagyon jo az idö, akkor tudtok is haladni a házzal!

Zsuzsi, Zituska! Jobbulást a gyerekeknek!

Dancsi! Örülök hogy jobban vagytok! Sikerült már venni telket?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Melinda,
köszi már jól, tényleg megkönnyebbültem, Boldi napról napra gyarapodik 20-30-40 grammokat. :) És ma életében először elfogadott pár kanál gyümölcsöt, önként, tátva a száját, bénán, de lenyelve. Neki ezek az első falatok ugye, megbocsátható ha úgy eszik, mint egy ici pici kisbaba.

Karmen,
Igen, megvan a telek, nem messzi innen (kb. 10 perc gyalog)

cseppek, zsuzsi,

nagyon szépek a srácok!
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem voltam, de az az igazság, hogy este mire elolvastam a másik fórumot, ahova írni szoktam, és válaszoltam, elfáradtam. Na meg kezdődtek a sorozataim. :)
Ma voltunk tanácsadáson, a majdnem hathósom 8060 gramm és 71,5 centi. Ez 5 hét alatt 560 gramm gyarapodás, és plusz 3,5 centi. A doktornénink szerint öcsémre hasonlít. Teljesen egészséges, annyi a bibi, hogy a bal szeme kisebb, mint a jobb, anyai örökség. De nekem ez nem okozott eddig problémát, remélem, neki sem fog.
Ezen a héten a tízórai és az uzsi kizárólag kanalas kaja volt. Hétfőn és szerdán minden jól ment, kedden és ma a cumisüvegre is szükség volt, de ettől függetlenül repesek.

Zsuzsa, csak nagyjából néztem meg, amit bemásoltál, jót mosolyogtam. Egyébként nekem eddig minden folt kijött, még a sütőtök is. Igaz, ehhez még aznapi áztatás kell... :o
Közben végigolvastam...jót nevettem gyerekaltatás közben.
Micsoda frizurája van Dénesnek, macsó lesz belőle.
A gyógyszerekről annyit, hogy az esetek kb. 95%-ában ráírják, hogy terhesség és szopi alatt nem ajánlott, holott sejtelmük sincs, hogy árthat-e a babának, mert nincs erre vonatkozó kísérlet.

Enikő, tegnap láttalak, a Rókusi körúton "száguldottál" végig. Épp buszoztam haza Petivel.
Violának sok-sok gyógypuszi, mielőbb gyógyuljon meg.
A mi szobánkban pl. díszléc van, és csak annyi, hogy egy árnyalattal sötétebb, mint a szoba színe. Így nem kirívó szerintem.

Karmen, programozott csaszihoz nem értek...nekem ugye azért lett ez a vége, mert Peti rosszul volt a szülőcsatornában, és a fájásaim se voltak valószínűleg emiatt.
Igazából nem tudom, hogy egy császármetszésért mennyit utal a TB a kórháznak, de véleményem szerint, ha bevezetik ezt a fizetős rendszert, valahol muszáj lesz közzé tenni a tarifákat, hogy tudjuk, mire számítsunk.

Bibi, remélem, kijönnek azok a fogacskák. Nekünk már a múltkori tanácsadáson is mondta a dokinénink, hogy megindultak, de ki még egy se talált.

Kinga, jó ez a hinta, nálunk rugós kéne, mert Peti állandóan ugrál, csak győzzük bicepsszel meg combizommal.

Zsuzsu, Peti is izgő-mozgó, neki már csak a kiságy a "börtön", egyébként ha leteszem nálunk, akár a nagyszobában is összeszehetem, ha épp oda "megy át".
Nálunk úgy van, hogy először mi öltözünk, aztán csomagoljuk össze Petit, így nem türelmetlen annyira...max. befövünk.
Remélem, Ábellel minden OK lesz, és legalább a kakigond megoldódott. A kúpot szerintem már nem kéne felezned...egyébként meleg kés, és hosszában levágni a végét, kidobni, és a másik felét felhasználni.

Eszter, a kérdéseidre a válaszok (még ha kicsit késve is):
-büfire nincs ötletem, vagyis a többiek már leírták.
-a székletlazító szerintem is jöhet (megnéztem, szopi alatt is lehet), szóval, ha kell, szedd nyugodtan.
-én nem szopiztattam, de van akinél még egyévesen se nagyon van napirend, nemhogy pár naposan.
-a hasfájásra mi Petinek édeskömény teát adtunk, már amikor hajlandó volt inni, ettől függetlenül a hasfájása kb. 2,5-3 hós korára múlt el teljesen.
-pólyát én nem használtam, ha szopizott is Peti valamennyit, akkor általában feküdtünk, de ha nem, akkor is simán tudtam tartani, nem izgett-mozgott.
-Petin az első hetekben mindig volt egy cérnasapi, pedig nagyon kicsi volt a kutacsa.
-hámlásra szerintem a popsikenőcs jó, legalábbis mi eleve olyat kaptunk, és mondta is a védőnő, hogy fürdetés után le kell kenni vele a bőrét, és néha a fejét is.
-hintőport egyáltalán nem használok, ami volt, azt is a köldökére, de az ugye már rég nem kell.

Melinda, a csajszijaidnak jobbulást!!!! Lottika nem kezdi el hamar a fogyókúrát? :P

Zita, nem kizárt, hogy ezt a kúpot kivonták a gyógyszertári forgalomból. Mert a drinfo-s oldalon fent van az alkalmazási előírat szakembereknek, és ahogy én tapasztaltam, csak olyan készítményeknél van ez a szöveg, amiker már nem lehet a gyógyszertárban kapni, max. kórházban adják.

Ági, gratula a költözéshez!
A tápszer miatt ne aggódj, a lényeg, hogy a lányod szeresse, és jól fejlődjön.

Bea, jó a klinika...ez tényleg idegesítő, legalábbis engem nagyon zavar, de nem ismétlem önmagam.
Mi az, hogy kinőttök a topicból, ne hülyéskedj!
Voltam kint szerdán a Corában, láttam gumicsizmát és hótaposókat is 2000-2500 Ft körüli áron, ha még aktuális, szerintem megnézhetnéd.

Romy, szerintem, ha Ricsinek nem okoz még gondot a félfogacska, akkor kár lenne bántani. Habár jobb félni mint megijedni, de talán nem lesz semmi gáz.
Ja, és nem fogunk lelőni (legalábbis én biztosan nem :D ).

Kriszta, tök furi "idős" babát (babát??? hiszen csak 13 év van köztem meg a nagyobbikod közt) látni. Nagyon szép szeme van!

Rika, igen ott láttam a bodykat, öt db volt 1490, igaz, a miénkről valahol elkallódhatott egy, vagy csak rosszul volt kiírva, de még a négyért is megérte ennyit fizetni. Egyébként ez inkább vékony, sztreccses, de szerintem jó, mert úgyis kap még rá néhány réteg rucit. :)

Csibe, a szopi miatt szerintem ne aggódj, az csak árt! A lényeg, hogy legyen tejcsid, ameddig lenni tud (na ez most értelmes lett). Nyugodj meg, gondolom nehéz, de másnak is van biztosan ilyen problémája. Ahogy írtam, a lényeg, hogy egyen, és lehetőleg a TE tejcsidet.
Boldog hófordulót a kisfiadnak!

Timi, szupi a kép. Furi képen látni...a fiadnak milyen kis pisze nózija van.

Norus, én ezt azt hiszem a Délmagyarban olvastam, de ne kérdezz lapszámot. Remélem, hogy hamarosan rendeződnek Marcsinál a dolgok, és nem lesz egy nap kismillió kiborulás. Egyébként a szilvás bébiétel inkább hasfogó...legalábbis nálunk az, Peti gömböt és kukacot termel ki magából, ha ilyet kap. :D

Dancsi, jó, hogy kiderültek a dolgok, és szuper, hogy Boldi hízásnak indult, csak így tovább! Ha jól olvasom, akkor a spéci tápival leálltatok, és most csak gyümi van?
Egyébként Peti malac-módra eszik, szóval, ha Boldinak tisztán megy, akkor az egyszerűen szuper!

Zituska, Botinak gyógypuszi, hogy minden OK legyen.

Bibi, akkor neked is van Kolombusz Kristófod, igaz, más keresztnévvel. :)

Cseppek, nektek is boldog hófordulót, ugye, milyen hamar eljött? Édes a kép. Nálunk a cumi benttartására az vált be, hogy ölben volt altatva úgy, hogy a fejét magunk felé fordítottuk, így nem tudta kiköpni.

Na mára lelövöm magam, mert litániát írtam, de nem voltam majd' 3 napja.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bea :) Sajnálom, hogy nem tetszett, mikor még pocakosan elmentem megnézni, nekem bejött :D Grétinek hogy tetszett?

Zsuzsi :) Szoktatok még bent sétálni?

Zitus :) Jobbulást Botinak (itt is)!

Zsuzsu :) Akkor mostmár tudod, kik vagyunk :lol: :wink: A tesómék kisebbik lányának a 2. neve Tirza :lol: A kúp felezést a többiek már leírták :)

Melinda :) Igen, nagyon nagy fiú már! Pont tegnap rendezgettem a képeit - olyan hihetetlenül kicsi volt még júniusban is :shock: Repül az idő, nemsokára azon gondolkozhatom, hogy melyik oviba vigyem :lol: A lányok hogy vannak?

Cseppek :) Nagyon szép kisbaba Zolika, olyan kisimúltak a vonásai! :lol:

Dancsi :) Jó, hogy végre otthon vagytok, drukkolok, hogy innentől minden simán menjen! Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ez azt jelenti, hogy ezekre a dolgokra mostmár egész életében allergiás lesz?

Exi :) Igen, nagyon kis pisze nózija van, apai örökség :lol: :lol: Miket eszik már Peti?

Jó éjt!

KépKép

KépKép
timika

Timika,
van rá esély, hogy kinövi, de bármikor visszatérhet
Vendég

Üdv!

Timi, egyelőre csak babakaját, abból is gyümiket. A sütőtök is bejön neki, de pl. a natúr sárgarépapüré nem nyerő, habár nekem sem ízlett, igaz, azt gondoltam, hogy a sütőtöknél nincs rosszabb...hát van. :D
A doktornénink tegnap azt mondta, hogy olyat adjak neki, amit szeret, nem kell arra törekednem, hogy mindig mást egyen. És ha natúran nem ízlik neki, nyugodtan tegyek bele szőlőcukrot, persze nem rengeteget, csak hogy egy kicsit édes legyen.

Dancsi, nem is oly rég olvastam egy cikket, és abban benne volt, hogy az ételallergiát általában kinövik a kicsik, igaz, arról nem szólt a fáma, hogy visszatérhet-e.
Azt tudom, hogy mi anno megkérdeztük a gyerekkórházas dokit arról, hogy Peti örökölheti-e az apja allergiáját, akkor azt mondta, hogy igen, de nagyon minimális rá az esély, valószínű, hogy ki sem jön rajta.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

köszi exdeus!!!

KépKép
esztermoro

Exi,
és miért nem jön ki? Ezt nem értem. Éppen az a lényeg, hogy ha a szülők, családtagok terheltek, akkor a gyereknek annál nagyobb valószínűséggel fog kijönni.
Vendég

Sziasztok!!
Dancsi ezt az allergia dolgot én is így tudtam!
Sőt ha egyik szülő allergiás akkor 25% h kijön, ha mindkettő akkor 50% h kijön a gyereken. Hogy kinövi-e az egy másik kérdés....

Bár sztem 10 év múlva a civilizált országokba nem lesz ember aki ne lenne allergiás valamire.... Annyira rohamosan romlik az egészségünk, a környezeti hatások, környezetszennyezés stb miatt! Úgyhogy én nem ringatom magam abban az álomban, hogy a gyerekek nem lesznek azok. Nem csak az enyémek, az összes :(
De ez magánvélemény. Ne legyen igazam!

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Exi!
Köszi Exi a biztatást! A fogklinikán nagyon rendes és alapos volt a dokinéni. Ricsi abszulút normálisan tud így is enni, inkább én aggódom attól, hogy mondjuk majd csúfolják a bölcsiben, ill az oviban vagy ilyesmi. És hogy ez hátráltatja-e a beszédfejlődését.

Eszti!
Én erről a dokinéniről még nem hallottam.

Csibe!
Megértem, hogy aggódsz, mert jót szeretnél a picikédnek. Sztem az fontos, hogy anyatejet tudj neki adni, és Te épp ezt teszed. Fejés árán, de nem baj, a fő hogy eszik, nem? Sztem pedig kis idő és menni fog, nyugi. Kitartás! Szurkolok nektek. :wink:

Karmen!
Írtam privit pár napja. Elment, vagy elbénáztam? :?

Jégvirág! Ettől nem lesz jobb kedved, de képzeld Ricsi is belépett a hisztikorszakba. Ha nem pont akkor és úgy van vmi, amiként ő kitalálta azonnal hanyatt vágja vagát és olyan visítást rendez, hogy csak ámultam. Mindezt tegnap a Tescoban is előadta, persze annyi rosszalló megjegyzést és tekintetet még nem kaptam, mint akkor egyszerre. Két gyerekkel igenis el leszel te is, valahogy megoldja az ember, már csak azért is mert nincs más választása. :wink:

Dancsi!
Hipp-hipp hurrá, hogy kint vagytok a kórházból. És szuper, hogy gyarapodásnak indult Boldi!

Gyanixi!
Mi volt a dokinál?

Egy kérdés: Mikor "kell" tudnia önállóan járni egy minimanónak? Dávid 14 hónapos, csak kapaszkodva tud lépegetni, járni még nem tud. Volt, aki szerint el van maradva a mozgásfejlődésben, más azt mondta ez még belefér. Van tanácsotok, tapasztalatotok?

Ricsikém megint beteg. Most légcsőhurutja van és mandulagyuszija. Éjjel annyira köhögött, hoigy hörőtágítót kellett neki fújni, teljesen kikészültem az idegességtől. Most attól rettegek Dávid mikor kapja el...
Na megyek, puszi mindenkinek, és szép hétvégét: Romy

Kép

Kép
romy1

Dokinál minden okés! Most megint nagyon jól látszódott, h kislány. Majd 1 kg és kb. 35 cm. Remélem minden okés lesz továbbra is!
Jó pihizést mindenkinek 7végére!! :lol:

Kép
gyanixi

Romy: Sztem is még belefér a járás! :wink: Amúgy lehet hogy "rossz" az egyensúlyérzéke és nem MER elindulni, mert bizonytalan. Érdemes lenne, naponta néhány percet erre rászánni egy kis egyensúlyérzék fejlesztésre :wink:
Mi Violával, a fejlesztőbe csütörtökönként ugyanarre a problémára többek között ezeket csináljuk:
Fejjel lefele lógatva hintáztatod jobbra, majd balra. Nagy gimnasztikai gumilabdán,hason fekve -előre hátra-, -jobbra balra-, majd ültetve -le és fel-. Na és a bukfenc! 10x egymás után, de úgy hogy teljesen azaz 360 fokot forduljon, ülő helyzetből induljatok és ülő helyzetbe érkezzen a takaróra! Ez napi 10-15 perc és majd meglátod miylen jót tesz Neki :) Nem beszélve arról mennyire élvezik a kis szarosok :lol:
De ha Te úgy ÉRZED, hogy gond van, le van maradva, akkor nézesd meg egy Dévényes gyógyotrnásszal! Adjak privibe elérhetőséget??? :)
Ricsinek gyors gyógyulást!!!!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++ Bakker mindig van valami!!! :( Amúgy Viola is torokgyulával kezdte (vírusos) ami ráment a tüdejére (bronhitis) most meg fosizik.... :shock: :cry: :?
Dávidnak nyomasd ezerrel a Cebiont (napi 2x10 csepp) és a Béres cseppet!

Pusz

ceniko
Szeged

Niki: Ez nagyon jó hír :) örülök, hogy minden oké csajszival :) Télleg hogy fogják hívni??? Vagy írtad már? Bocs ha lemaradtam :oops:

Hjra és Romy mi van a fiad fogával? Arról is lemaradtam?? :oops:

ceniko
Szeged

Lekerült Lindusom kezéről a kötés!!!!! :D :D

Lottika elvileg szerdán mehet majd oviba. :D

Később jövök még.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Enikő: Jobbulást Violának!

Romy: De van választásom még: nem vállalunk több gyereket :lol: :lol: :lol:
Rémálmom ez a nyilvános helyen hisztizés....az embernek gondolom a föld alá süllyedni lenne kedve és a kedves közönség meg méltatlankodik....nagyon kellemetlen lehet....Szerintem ezek tipikusan olyan dolgok amin minden gyerek és szülő átesik, nem? Mint a féltékenység az éntudat kialakulásakor és egyebek.....hiába szeretne a szülő tenni ellene, szerintem nem lehet, ezen át KELL esniük....ettől is fejlődnek, okosodnak, nem?!?!?!
Ricsinek gyors gyógyulást, Dávid meg reméljük nem lesz beteg.

Sólámpát hol vettétek? És mennyiért? Ajándékba szeretném venni.

Csibe: Majd írj, hogy mire jutottatok!

Cseppek: Gyönyörűséges a kisfiatok :) És már 1 hónapos....meglátod, mindját 1 éves lesz, és észre sem vetted, hogy elmúlt az idő.....

Karmen: Kérlek szépen tedd fel nagyba ezt a képet Orsiról ami a vonalzódnál van, vagy másikat, olyan rég láttuk, teljesen elámultam mekkora már.....

Exi: Köszi a gumicsizmás-hótaposós dolgot, de már megoldódott...
Végül nem vettem gumicsizmát, viszont vettem egy bélelt magas szárú cipőt (bár ha ilyen gyönyörű meleg telünk lesz, lehet nem lesz rá szükségünk :)), és örököltünk egy gore-tex csizmát ami szinte olyan mint a vadi új...télre van elég lábbelink :)

Timika: Nem tudom hogy tetszett Grétinek, tűrte a dolgokat jó kislányhoz méltóan...nem panaszkodott. :)
Nagyon édes Kristóf...hihetetlen hogy nemrég még a pocakodban volt és már ekkora :)

Melinda: További gyors gyógyulást a csajoknak! :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Elküldtem megint a privát üzit. :wink: Mostmár megkaptad????

Dancsi!
Ezeket a problémákat Boldinál hogyan deritették ki? vérvétellel?

Bea! Romy!
Márk kb.nyár óta szokott hisztizni. Vannak fokozatok. Már ha azt mondom neki, hogy nem szabad, vagy ha valamit nem bir megcsinálni, akkor elkezdi rázni az ideg. Szabályosan rázkodik. Van hogy toporzékol, van hogy fesziti magát. A legjobb a lefekvés. Akár az utca közepén is. Elég gáz, de szerintem előbb-utóbb mindenkinél eljön. :roll:

Romy!
Márk meg beszélni nem akar. 3-4 szónál többet nem mond, hiába erőlkődők vele. Mindent ért, csak mondani nem akarja. :cry:

Zita

Kép
zitaa

Zita,
a vérvételnek még nincs meg az ereménye, de az is lehet, hogy az negatív lesz, mert sokszor ad álnegatív eredményt ilyen piciknél

A klinikai tünetek alapján, a viselkedése alapján, stb. Minden tünet egybevág: ekcéma, ht elutasítása, kakija, éjszakai nyugtalanság, súlyproblémák, felső légúti megbetegedések, megmagyarázhatatlan sugárnyányások

tegnap megtört a jég, a baba eszik. 1-1 alkalommal 20 milliket kap még csak, de már kiürült egy üveg bébiétel :D
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: