A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Kép

Szeretnék én is közétek tartozni és bekerülni a táblázatba.
Pont ma töltöttünk be a 15.hetet, 28 év - elsõ babi, Budapest, szül. várható idõpontja: 2003.04.21. Margit Kh. - Ruszvánszky dr.

Kérdésem is lenne: A kismama könyvben úgy hallottam 4 pecsét kell majd a késõbbi ellátásokhoz. A pecsét érvényes akkor is, ha nem csak a védõnõnél, hanem a dokinál voltam terhesgondozáson? Vagy mindkét helyre járni kell?
Másik: a Soroksári úti MegaToys-ban milyen az UH, lehet menni hétvégén is esetleg? Mennyibe kerül? Köszi a választ.

Melinda (új) Kép
Nekem is van cisztám a baba mellett. Az orvos annyit mondott, hogy figyeljük minden vizsgálatkor, hogy milyen ütemben növekszik, ha egyáltalán növekszik. Nem tulajdonított túlzott jelentõséget neki, persze rám a frászt hozta. Nem tudom, hogy ez miért jó nekik, hogy apró "elszólásokkal" sokkolják az embert Kép?

Szilcsike Kép
Jönnek-mennnek a frontok és remélhetõleg megteszik hatásukat, szorítok Kép

Puszi
Ányez
Anyez

Lányok
Egy kérdésem lenne. Anyósomék kb. 6-7 hete nem keresnek minket. párom valamit összekapott az apukájával, azóta nem is hivtak minket. Még a szülinapomon sem. És most azt várják, hogy én hivjam Õket. Tényleg nekem kéne jelentkeznem, hogy még egyben vagyunk? Nem az lenne a normális, hogy Õk hivnak fel, hogy mi újság?

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike,
en sajnos nagyon radikalis tudok lenni, ugyhogy nem biztos, hogy az a jo, amit en irok, de en nagyivben tojnek a helyedben a "kedves" anyosra/aposra. Majd egy SMS-bol ertesulnenek a hirrol, hogy megszuletett az unokajuk. Ha erdekli oket, ugyis meg fognak keresni. KépKép
Nem ertem, mi vagy Te, villamharito? Miert nem a parod keresi meg a szuleit? Meg olyanrol nem hallottam, hogy a "beteg" (most atvitt ertelemben) hivogat embereket, hogy elmondja, hogy O hogy van. Ez mindig forditva tortenik, nem? Kép
Fel a fejjel! KépKép

Gombóc, aki ketoldali munkaundorral kuzd...Kép
Gombóc

Szilicske!

Szerintem sem a te dolgod lenne, békét tenni. Inkább a párodnak, vagy az anyósodnak kellene kezdeményezni. Te inkább nyugodj meg, és ne idegesítsd magad, mert azt érzi a baba is. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mikortól kellene a méhlepénynek III. fokban érettnek lennie? Most voltunk UH-n és még csak II. fokban érett. A babót pedig 3 kiló 75 dekára saccolták. Sajnos nálunk nõtt a veséjében a tágulat, de még erre is azt mondták, hogy nem vészes. Néztek CTG-t is, de az is jó volt, még mindig alig van méhösszhúzódásom. Azt mondta a dokim, hogy ez a frontos, szeles idõ nem csalogatta elõ Ádámot, úgy néz ki, még marad egy pár napigKép Pedig néha már rá kell szólni, hogy ne feszegessen már ennyire, mert fáj, amit csinál, fõleg mikor a sarkát próbálja kinyomni. De ez a szél ez valami szörnyû!

Na sziasztok, vigyázzatok magatokra!

Betti
37+6

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok Lanyok,

A Biopont mintaboltot felhivtam, es azt mondtak, hogy nem arulnak belevalo tolteleket Kép ...es meg szoptatos parnajuk sincs.
A gyarto es forgalmazo telefonszama is megvan, de azt meg nem veszik fel Kép ...de majd meg probalkozom

Szilcsike, Csipkebogyo,
Most egymast valtjak a frontok, ugyhogy ez a Ti idotok Kép

pusz,
gomb
32+3
gombolyu

Betti!
A lepénynek nem KELL elérnie a totális véget, azaz a III. stádiumot.(az enyém sajnos már 2 hete elérte, nem mondhatnám, hogy vidáman telnek napjaim...) Van, aki I. típusúval megy szülni. Na a lényeg, hogy a szülés indulását nem jelzi, csak abban az értelemben, hogy egy öreg lepény esetén valószínûsíti a szülés közeledtét.(már csak azért is, mert megindítják, ha gáz van...)
Zulu
34+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Hali Lányok!

Újra itt vagyokKép! Nézzétek el nekem, de nagyon nem vagyok naprakészKép, de hát hosszú volt ez a két hónap...
Nagy gratula az azóta babázóknak!

Pusszantás!
Zsófi (17+4)
Csucsuka

Sziasztok!
Képzeljétek, van babakocsink. Igaz, még nem láttuk, de remélem használható és szép. A debreceni Cora nyitó akciójában ugyanis egy márkásakkal vetekedõ színvonalú kocsit árulnak, 14 ezerért, rá is uszítottam az anyósomékat, és megvették. Persze mondtam elõtte, hogy milyen dolgokat nézzenek meg rajta. Meg vettek egy kiságyat is, tudjátok, amit minden nagyáruházban árulnak, csak itt most 7 ezer. Úgyhogy nagyon hepi vagyok. Volt ma nálunk a védõnõ, és hála Istennek nagyon aranyos volt (régiek talán emlékeznek, hogy paráztam, hogy mit fog szólni a miniméretû lakásunkhoz) és minden kérdésemre válaszolt. Tetszett neki a fotelunk, mondta, hogy jól lehet majd benne szoptatni. Legalább ebbõl nem kell újat venni...

Gömbölyû,
a babakelengye bolt címe 1085, Baross u. 36. (h-p 10-18, sz. 10-13)

Nadine,
nahát! Te is? Nekem is most lesz a szülinapom, 15-én. És Neked?

Gombóc,
hihi, rékli meg nadrág Kép. Azért ari tõle.

Manó2,
ruhára érted, hogy kell-e új? Én speciel az elsõ hónapra újat veszek mindenbõl, aztán meg jöhet a használt is.

Miszike
25+1
miszike

Sziasztok!

Anyez,Kép
Szia, üdv. közöttünk. Én a védõnénimnél és a dokimnál is kapok pecsétet a kiskönyvbe, de igazán nem is ez számít. A doki ír egy igazolást a terhesség vége felé, kb. a 36. héten,( én is most fogom megkapni ), és majd ezzel a papírral kell továbbmenni. A kiskönyvet nem nézik meg a TB-nél, vagy hol, mert ezzel állítólag szem. jogokat sérthetnek, ezért csak az igazolást kell majd leadnunk.

Andy,Kép
Minnyá megyek megnézem a postaládám, aztán majd írok.

pusz

Brokkoli
35
brokkoli

Sziasztok Lányok!!!

Ma jobb nap van, mint pénteken volt ... kábé négyszer kaptam sirógörcsöt, utáltam a munkát, és a fogam is megfájdult ... már évek óta tömött volt, az ügyeleten meg kifúrta+kipucolta+ideiglenesen megtömte a néni, de felfedezte két másik fogam is lyukas ... Kép
Azt hittem, megörülök, de végül csak kibirtam valahogy bögés nélkül, és holnap este megyek a saját fogdokimhoz, aki remélhetöleg betömeszeli az összes odvat a pofázmányomban KépKépKép
Nem valami jó, ha furkászik, de jobb, mint a tartós fogfájás Kép
Sose voltak nagy gondok a fogaimmal, erre tessék ... GRRRR Kép

Viszont!!!!
A Somlón berendeztük az összeszajrézott bútorokkal a háló-és nappaliszobát Kép van benne ágy, asztal, pad, radiátor KépKépKép
Tavasszal lesz hol szopiztatni a babát!!! Kép
Úgy örülök Kép

És még!
Voltam Börzén Anyuval, és vettünk egy pár mindenfélét: pici rugikat, bodykat (200-300 Ft-ért, teljesen normális állapotban), két hálózsákot (az egyik 1200 Ft volt, a másik meg 700), frottír kapucnis törölközöt 300-ért (igaz, van rajta egy pici folt), plelenkázólapot és babakocsit is, ami használt ugyan, de a célnak tökéletesen megfelel Kép

Szilcsike Kép
nehogy magadra vedd az ügyet!!! Foglakozzon anyósodékkal a párod, te meg foglalkozz a babáddal!

Melinda Kép
nekem is volt cisztám kisterhesen, ma meg csak nagy rugdosások vannak a pociban Kép leggyakrabban felszivódik magától, ne aggódj!

Gombóc Kép
TENGERMÉLYEN átérzem a hangulatod! Kép
Én már csak 8 hetet dolgozom, azaz karácsonyig!!! Jeee!!!!

Nos, pussz mindannyiótoknak, és a finiselöknek pedig szoritok a frontok miatt!

Kangi
23+3
kangi

Sziasztok!

Orsoly: Rákoczi u-ban építkezünk.
Gondolom nem nehéz megtalálni mert úgy tudom az utcában az egyetlen építkezés.

Bababörze, hát én is ki akartam menni, ehelyett Pécsen voltam versenyezni, de úgy néz ki az uccsó volt...(egy ideig).

Lányok mindenki jobban érzi a babóca mozgását ha hátán fekszik?

A használt dolgoknál nem kifejezetten a ruhákra gondoltam, inkább a kellékekre, vagy hát nem is tudom, mert igaziból mindenbõl újjat szeretnék, de nem tudom van e értelme, meg hát anyagilag egy kicsit elgondolkoztató...
Kinek mi a véleménye?

Sziasztok
Manó
22+1 (tévedtem +1 hetet, még jó,hogy van táblázat)
manó2

Manó2
Nekem is azt mondta mindenki, hogy majd odaadja a kisruhákat, amiket az õ gyerekei kinõttek. Aztán mikor megkaptuk az elsõ használt babaruha csomagot, eldöntöttük a párommal, hogy inkább veszünk, mert elég kevés olyan ruci volt benne, amit rá is adnék a gyerekre. Úgyhogy inkább vettünk mindenbõl újat. Fõleg, hogy szeretnénk kistesót is majd.
Ugyanigy voltunk a kisággyal, meg a babakocsival is...... Most kisSzilcsit új dolgok várják, amire majd mi vigyázunk, hogy szépek is legyenek a kistesónak is. Egyébként pedig lehet úgy vásárolni új dolgokat, hogy az ne legyen annyira sok. Figyelni kell az akciókat, itt a lányok sokat segítenek ebben.
Ja, kaptam mellszívót, használtat. Megnéztem, kifertõtlenitettem, párom azonban közölte, hogy na ebbõl használtat inkább ne, úgyhogy azt is vettünk.
Ha mindent összeszámolok, 100 ezerbõl megvettünk mindent.

Anyós téma
Igen, én is igy gondolkodtam eddig. Az bizonytalanitott el, hogy már két ember szólt, hogy arra vár anyósom, hogy én hivjam fel. Elgondolkodtatott, hogy mégis nekem kéne......, de igazatok van, ha érdekli, hogy mi van velem, majd õ felhiv. Ha meg nem, akkor õ veszit, nem én.

Brokkoli
akkor nekem is el kellene kérnem már a dokinõtõl az igazolást, ugye?

Szilcsike
szilcsike

Brokkoli Kép
Köszi szépen a választ a terhesgondozásról, na meg az üdvözlést a topicban.

Szilcsike Kép
Ezek az õ haragszik rám, vagy én haragudhatnék rá dolgok nagyon nehezek. Nem igazán értek egyet azzal, hogy ne hívjad fel az anyóst. Úgy gondolom, hogy Te nagyon is a szivedre vetted ezt és talán a saját és persze a baba nyugalma érdekében jobb lenne megoldani egy telefonnal az egészet, mint ezen rágódni. Utána biztosan meg lehet beszélni, hogy nem is Te voltál a kiváltója a haragnak. De tudod, okos enged... Nem akartam tolakodó lenni, nekem is van egyfajta tipusú anyósom.

Puszi
Ányez
Anyez

Mano2,
en is ugyanezen dilemmazom (marmint, hogy hasznalt vagy uj). Kép

En altalaban a hasznalt, de markas es jo minosegu, mint az olcso, de vacak minosegu mellett vagyok. (Regebben szuleim allandoan kinai piacokra jartak, aztan meg ok is rajottek, hogy az olcso nem mindig olcsobb. Kép )
Termeszetesen, ha milliomos lennek, mindenbol ujat vennek, de van nehany dolog, aminel megprobalunk esszeru hatart huzni. Ilyenek a babaruhak. Van mar hasznaltunk is, meg vettunk vadi ujakat is. Kisagyat mi kolcson kapunk, de nem zarkoznek el a hasznalt vasarlasatol se, DE a matracot bele inkabb megvettuk ujonnan.
Pelenkazo szekrenyt mernek venni hasznaltat (ha talalnek), a furdoszobaba is szeretnek furdetoallvanyt, annal se problemazom. Hat, a mellszivo az hatareset, cumisuvegbol viszont csak ujat vennek.
BAbakocsi. Mi neztunk ujat is, hasznaltat is. Ha jo allapotban van, akkor meg mernem venni hasznaltan, de ahhoz nagyon atneznem, hogy tenyleg minden alkatresze a helyen van-e. Bebihordozot biztosan UJAT veszunk, nem tudjuk a hasznaltnal ellenorizni, hogy nem serult-e meg valamilyen balesetben.

Remelem, segitettem, Kép
Gombóc
Gombóc

Ányez!
Üdvözöllek én is a topicon. Pár nap eltéréssel ugyanakkor fogunk elõreláthatólag szülni. (én ápr.25)

Mi az elsõ gyereknél mindent újonnan vettünk, de akciókkal, nagyszülõi segítséggel. Aztán mindenre vigyáztunk, és szépen eltettük a kistesónak. Szóval nekünk nagyon sok mindet nem kell vennünk. Ha mégis adódik valami, hát akkor is inkább akciósan de újat veszünk. Persze szétnézek a használtcikkek között is, ha nagyon jót találok, akkor majd elgondolkozok rajta.

Sziasztok
buksicica
14+5
buksicica

Sziasztok Kismamákok!

Látom a börzérõl elég vegyesek a hírek.Kép
Mindegy én, nem béntam meg, hogy végül nem mentünk be. Vettünk viszont Bencének 4 vadi új rugit(2*999,-, 2*1099,-) és 2 body(699,-), meg egy kissapit(199,-), ja és kapott még popsitörlõt.

Kérdés:
szerintetek melyik popsitörlõ jó?
Eddig van 3 féle: Johnson and Johnson, Pampers és Nivea.
De láttam olcsón Fixiest, Baby Bruint és a dm-nek is valamilyin sajat márkája.????
Pelenkából Pamperst vettünk akciósan, de láttam a CORAban szintén saját márkájút Lovely néven, ami 3-6kg közötti babára csak 27.-FT/db. Ami nagyon jól hangzik, de milyen lehet a pelus????

HEL ME PLEASE!!!Kép

Szilcsike, drukk drukk.
Pihenek én ne félj,most is itt ücsörgök.Kép

Voltam ma a háziorvosnál,kiírt táppénzre, 2hetente kell mennem a papírért.Kép Megnézte a lábamat és azt modnja vizesedek.Kép Szerdán kell mennem terheléses vércukira, akkor majd méretek megint vérnyomást és nézetek vizeletet. Egy kicsit parázok, hogy nem legyek toxémiás mán, volt nekem eddig is elég bajom. Most egy kicsit a vérnyomásom is magas lett, de az eddig mindig jó volt, sõt a vizelet is neg. volt mindig. Reménykedek.Kép

Használt-új
Én babakocsiból és hordozóból újat szeretnék, mert min.3 gyereket terveztünk, így azt hiszem jobb ha nem használttal indulunk. Amit kaptam kölcsönbe, annak nagyon örülök és abból most nem veszünk újat(kiságy,pelenkázó szivacs, hajkefe, körömolló, mellszívó,stb.), ha majd visszaadjuk és kell, akkor veszünk, addig nem. Varrni tudok, így mindig lesz mit adni a babára ettõl nem tartok. De szerintem ezt mindenki maga tudja legjobban, hogy mi az amire tud és akar is áldozni. Amíg pici a baba, nem igen tudja elnyûni a ruhákat, mikor már kúszik-mászik annál inkább, szóval akkor már lehet nem éri meg a használt cucc, de addig szerintem OK a dolog.

Pusssza,
Timici
27+3
timici

Buksicica Kép
Tényleg majdnem egyidõsek vagyunk! Kár, hogy nem egy a kórház Kép

Nekünk a kiságy (hansználtan kaptuk) már évek óta a padláson van (több, mint 5 évet vártunk a babára), etetõszéket is örököltünk, így ezekbõl biztos, hogy nem veszünk másikat. A gyengém a babakocsi, abból vmi nagyon jót, háromkerekût és újat szeretnék. Az elsõ idõre biztos, hogy a ruhanemûk is újak lesznek. A mellszívó ráér szülés után, addigra derül ki, hogy egyáltalán szükség van-e rá.
Áprilisig lesz még karácsony, névnapom, szülinapom és arra gondoltam, hogy ezekre hálóinget, meg ilyen kórházi "élethez" szükséges dolgokat kérek. Legalább ezeket nem kell majd megvenni. Bár utálom a "hasznos" ajándékokat, de most jól fog jönni.

Puszi
Ányez
15
Anyez

Timici!

Amíg nálunk nem lehetett Nivea popsitörlõt kapni, addig Ausztriába jártam ki érte. Mikor Bence született, nekem akkor ajánlották, és jobb mint bármelyik más-szerintem.

Pelenkából én a Huggies-t használom. Igaz, valamivel drágább mint a Pampers, De sokkal puhább, és többet is bír.
Ez akkor tûnik ki igazán, amikor éppen nem kaptam sehol, és csak Pampers van itthon. Dupla annyi kell belõle.

Használt-új:
Nekem könnyû dolgom van, mert a második babámat várom.
Amikor Bencét vártuk, nekem is adtak egy halom bébiruhát, ami már 2-3 gyereket kiszolgáltak. Fenn pihennek a padláson.
Inkább vettem újakat. Szerintem a Kenguru Goldos ruhák elég jó minõségûek, barátságos az áruk is. Pestiek meg igénybe vehetik a törzsvásárlói kedvezményeket.
Babakocsiból használtat veszek, mert a Bence az övét lestrapálta, és egy kedves barátnõmé pedig úgy néz ki, mintha új lenne. szerintem jól járok vele.

Lányok!
Visszaellenõriztettettem a vizeletemet, és még mindig van benne cukor. Igaz a norm. értéken belül, de nem negatív. Úgy félek, hogy baj lesz. Volt már valakinek hasonló gondja?

Heni
30+1 ( már 3-al kezdõdik)
heni1979

Sziasztok!

A párom apja azzal állt elõ, hogy használt ruhát egyáltalán ne adjak a babára, mert ekcémás lesz tõle. Na, ez volt az a pont amikor a dolog egyik fülemen be, a másikon ki meg ki ment. Vettünk egy csomó új holmit, de egy-két közeli ismerõsõmtõl kaptam néhány ruhácskát is, ami tényleg normális állapotban voltak és tudtam, hogy normális helyrõl jöttek.
Sõt még a párom újszülöttkori ruháiból is megmaradt egy-két dolog. Ezektõl tuti hogy nem lesz semmi baja a babócának.

Tegnap a párom megjegyezte, hogy nagyon fura leszek neki nem pocakosan. Teljesen megszokta már. Bár engem tényleg csak az vígasztal már így a vége felé, hogy még egy baba sem maradt benntKép)))

Anyez!
Az igazoláshoz a dokinál való megjelenés szükséges, és hát tényleg õ adja ki az igazolást róla, hogy ezt te megtetted.
A Margitban amúgy is elég gördülékenyen mennek a dolgok, szerintem ezzel nem igazán lesz gondod.

A babócám ma egész délután az oldalamon próbált lyukat vágni, folyamatosan kidugta valamelyik alkatrészét.
Holnap valószínû kiderül, hogy befordult e már, vagy nem természetes úton fog születni. Nem idegeskedem miatta, mert azzal úgy sem segítek semmit, legfeljebb magamat õrlöm vele, az pedig senkinek sem jó.

Moxi
38+4
jó pocakosodást mindenkinek (meg egy lámpaoszlopot, hogy el ne vigyen a szél)Kép))
moxi

Moxi Kép
Köszi Neked is az infót én pedig küldöm a szorítást, hogy idõben beforduljon a pici. Akkor Te is Margitos vagy Kép Választottál szülésznõt? Van lehetõség gátvédelemre? Bocsi a kérdésekért, de még a Margitos topicban nem kérdeztem.

Puszi
Ányez
Anyez

sziasztok "anyukák"!

Én is voltam a férjecskémmel kint a börzén, de nem vettünk semmit, mert olyan tömeg volt, hogy igazából nem tudtam rendesen nézelõdni.
talán majd a tavaszira több türelmet gyûjtök + akkor már tudom, hogy milye nincs a kicsinekKép

Legközelebb majd csak 3 hét múlva megyünk a doki bácsihoz UH-ra, hogy fogom kibírni, hogy olyan sokáig nem látom Dani-babát?
Gondolom más is van így, hogy legszívesebben mindennap megnézné a kicsi manótKép

lolla
20+0 (félidõ, de jóKép )
lolla

Kangi Kép

Én is addig dolgozom. Kép
Aztán csak a készülõdés.

Manó2 Kép

Ezt már én is megfigyeltem. Ha háton fekszem, akkor sokkal erõsebben érzem a mozgásokat.

myssnia
24+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Uj-hasznalt tema:

En imadom a hasznalt cuccokat! Egyreszt sokkal jobb minoseguek, mint amit en ujbol meg tudnek engedni magamnak, masreszt olcsok! Lehet, hogy mazlim van, en otthon eddig meg hasznalt cuccot nem vettem, Gyurinak Franciaorszagban vasaroltam be (mindenbol 'uj' kellett, mert Dani 9 evvel ezelotti cuccai hasznalhatatlanra aszalodtak, es hat akkor anyagilag sem alltunk ugy, tehat csak roman-lengyel es kinai ruhacskai voltak, bodyt meg egyaltalan nem hordott). A Legkisebb kiralyfinak igazabol mar nem kene semmi, de azert neha elcsabulok az 'ocskapiacon'.
A francia babaruhakat egyebkent nagyon tudom ajanlani, szuper minoseguek, szepek, tartosak! Ott a legolcsobb kaphato body is vetekszik az otthoni markasak minosegevel!

Amit en nem vennek hasznaltat, az a matrac a kisagyba, es az autosules (hacsak nem latszik rajta, hogy nem is hasznaltak!), textilpelenka, cumisuveg, bimbovedo, melltartobetet, melltarto, meg ilyenek...
Babaruhabol meg pont azert vennek hasznaltat az elso idokre, mert akkor meg max. hat hetig hord egy ruhat a baba, utana kinovi! Tehat ujszeru allapotban van, nem kajafoltos, stb! Amugy meg ugyis kimosod (kisbabaet en mindig eloszor 80-90 fokon kimosom es jo alaposan kivasalom, es hasznalat elott addig mosom altalaban, amig mas mososzerszaga ki nem megy belole Kép !)

Pelenkabol a Huggiest szinten tudom javasolni, de alapjaban veve az elejen mindenkepp nagyon jo minosegut vegyetek, mert kifolyhat a termes! Mi barmilyet hasznaltunk, elofordult baleset! Ha sokat kakil a baba, utana szerintem gazdasagosabb atallni egy olcsobb fajtara, ugyis 'tele' lesz, mielott telepisilhetne, es kifolyhatna! Ez ugy kb. 5-6 kilo utanra vonatkozik!
A Huggies nagyon finom puha, es vastag a derekresze, a Pampers kemeny es sprod, a Libero valahol atmenet a ketto kozott.

Timici,
Raersz meg kotni? Nem birtam ki, vettem ma is egy Baby Diana-t, tele van strukturmintas pulcsikkal, kardiganokkal, van benne halozsak is, ami tavasszal mar overall helyett is tuti! Nagyon arik!

Gomb,
Cikinek erzem ezt a Biopontos dolgot, hogy igy 'felultettelek', de tenyleg szo szerint azt irta a faszi, amit bemasoltam ide is, a 'beszeljek meg a reszleteket a kolleganovel...' cimut! Engem csak a pelyva resze erdekelne, a szopis parna huzatat nagyon egyszeru megvarrni! Egy hosszu cso (35*185cm), a ket vegen csomoval, vagy bevarrva.

Timici,
A popsitorlo nem letszukseglet, en nem is hasznalnek az elso idokben! MAr a szagukat sem birom! HA valami, akkor olajos vatta, vagy langyos viz! Szagold meg oket, az alapjan donts, ha lehet, minel kevesebb szaganyag legyen benne!

Engem is elert a szemeremcsont fajas!

Zsuzsi
26
zsuzsi74

Sziasztok!
Szerintem nagyon jó - árban is - a dm-es hipoallergén (illatmentes) törlõkendõ. Pelusban most a Baby fun biopelus a kedvencem.
Belekotyogó Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Popsitörlõ: lehet kapni olyant is a DMben, ami csak olajos. Egyébként mi is azt használjuk, amit Borcsa írt, még eldobható pelusban isKép. Meg mellette moshatót, otthonra.

Pelus: abban egyetértek, hogy elsõre csak a márkásakat szabad megvenni, de nem mindenkinek jön be ugyanaz. Nálunk pl. a Huggistól iszonyú piros lett a gyerek feneke, a Pampersbõl minden kifolyt, mert nem volt kompatibilis Malacka combvastagságával(-vékonyságával...) Nekem a Libero jött be, eleinte a Newborn, aztán a Mini. A barátnõm a DM pelusra esküdött, nálunk nem bírta a strapát. Most viszont mindketten a Baby Fun biopelust használjuk, és nagyon jó, csak azt hiszem, nincs belõle Mini méret.
Na szóval, a lényeg, hogy elõször csak kis csomagot vegyetek a pelusból, és csak ha beválik, akkor érdemes nagyobb készleteket felhalmozni az adott típusból.
Zulu
34+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Anyez: üdv a csapatban.KépKépKépKépKépKépKép

Látom most megint új téma van a popsi törlõkendõ. Én nem tudom még pontossan mi a legjobb de én Johnson and Johnson-t vettem.
Nagyon esküdöztem a barátnõim, hogy az a legjobb, azt vettem majd meglátjuk. Pelenka ügyben pamperst ajánlották a legtöbben, de látom sokaknak más a véleménye. A keresztfiam és a keresztlányom is pamperst használt náluk nagyon jól bevált.

sziasztok
Andy
30+6
andy78

Sziasztok!

Anyez: a dokim nem javasolta a szülésznõ választást, viszont azt hallottam mindenkitõl, hogy mindegyik nagyon aranyos és kedves.
Szülésfelkészítõt tart a kórház, szerintem oda mindenféleképpen érdemes elmenni. Megnézheted a szülõszobát, elõadást tart Szép doki, a csecsemõsök, és a szülésznõ. A szülésznõ aki tartotta nekünk irtó barátságos volt. Pozitívan állnak hozzá a dolgokhoz. Lehet vinni a kívánságlistát, hogy te mit szeretnél szülés közben, õk elmondják, hogy ebbõl mi valósítható meg, te hogyan tudsz együttmûködni velük. Ez vonatkozik a gátvédelemre is.

Moxi
moxi

Haliho Lanyok!

Hasznalt temahoz: en is inkabb megprobalok uj dolgokat venni, butort, babakocsit, autosulest, mellszivot mindenkepp! Ruhaban en is neha elcsabulok a mar emlitett turiban, bar inkabb a kb 1 eves gyerekekre jo dolgokat vettunk eddig, de telleg szuperekKép Azon viszont meglepodtem, hogy a borzen mindenki gondolkodas nelkul vasarolta a hasznalt babakocsikat, mellszivokat. Foleg az elektromos dolgok szerintem eleg huzosak, mi van ha nem is mukodik? KOmolyan ilyenek jartak a fejemben....

Gomboc! Ha nem baj, hogy kicsit dragabb, az Elefaniban 750 Ft-ert lehet kapni a mindenki altal dicsert, nagyon jo minosegu Prince Oliver bodykat.Kép

Amin meg kiakadtam: nagyon sok kisgyerek volt a borzen. Bocsi ha valaki kozuletek is kivitte a gyerkocot, en tuti nem tennem. Az a tomeg, es ok lenn foldkozelben, ahol levego is alig van...?!

Pelenka: en Liberot vettem a borzen, de csak egy newbornt meg egy minit. En is ugy gondolkodtam, hogy kiprobalom, aztan vagy bejon vagy nem. De ugy latom tenyleg jo arban volt, 28 ft korulre jott ki darabjaKép

Mano2 jezus, melyik is a Rakoczi ut?Kép Na majd megnezem terkepen...Kép

orsoly 30+2
orsoly

Sziasztok,

A borzevel kapcsolatban eloszor nekem is vegyes erzeseim voltak.....nagy tomeg, nagy tolakodassal es hasznalt cucok.....amiket igazabol eloszor nem is tudtam megnezni mivel mar a tomeg lattan elment a kedvem az egesztol....Kép

Aztan elmentem egy boltba es meglattam az arakat!....Kép Elso gondolatom az volt hogy ezek nem normalisak...mondvan a felnot markas harisnya nem kerul annyiba mint egy baby no-name harisnya mindenfele diszites nelkul ami arra utalna hogy egyaltalan gyereknek keszult Kép
Akkor most azt kell megfizetnem hogy kevesebb anyagot veszek?!!!!.......Anyamtol megtudtam hogy igazabol M.o-on se jobb a helyzet azaz hasonlo arak vannak..

Vegul is szerencsere itt beindultak az Oszi borzek igy volt alkalmam bongeszni es bepotolni a hianyt valamint hozzaszokni a tomeghez es a vadaszas gondolatahoz.....
Most mar tudom hogy nincs nagyobb orom mint megvasarolni valamit 2-3 EUR-ert (500-700 Ft-ert) ami a boltba 30-40 EUR-ba kerul Kép....egyebkent a babaholmik szinte alig hasznaltak es nagyon jo allapotban vannak. Idokozben rengeteg Nemettel konzultatam es nagyon ritka az hogy valaki a boltba ujonnan szerezne be dolgokat ugyhogy godolom innen jonn ez a dragasag......

D.Zsuzsi

En Stuttgart kozeleben lakok egy kis faluban.....hat azt azert nem mondom hogy itt hemzsegnek a Magyarok Kép......sajnos...
Az itteni nogyogyaszommal kapcsolatban nekem sincs tul jo tapasztalatom, ugyhogy minden lenyegi kerdest szinte a magyarorszagi nogyogyaszommal beszeltem meg...benne bizom.

Kepzeld a nemet nogyogyi miutan barmifele tajekoztatast vagy segitseget adott volna a "faros" temaval kapcsolatban, vigasztalasul az utolso hetekben kozolte velem hogy szerinte a csaszaros szules sokkal szebb mint a normalis szules...es majdhogynem erezem magam szerencsesnek....Kép

Ha megbizom benne es csak rahallgatok akkor bizony siman lemaradok az elokeszitotanfolyamrol amit miatta igy is kesve kezdtem el, nem tudom meg hogy itt is van lehetoseg vedonohoz fordulni, nem ismerem meg az indiai hidat, a Moxit (akupunkturat), a kulso forditast, es azt hogy nemely korhazban itt is van lehetoseg farosan szulni......mert szerinte ez mind hulyeseg hokuszpokusz es haszontalan a kulso forditas meg nagyon veszelyes......
UH-at ha csinalt ketot es a fejet kimeletlenul odanyomta a babafejehez holott tudta hogy faros....persze az egeszbol semmit nem lattam.
Ket hettel vagyok a szulesi termin elott ami Nov. 9....de O alig akart nekunk beutalot adni a korhazba beszelgetesre. A ferjemnek ugy kellett konyorogni mondvan ha a baba forditva marad akkor egy het mulva mar jonn a tervezett csaszar. O tul korainak tartotta meg...persze most ezen a heten szabadsagon van....ugyhogy nem tudom hogy ertette....
Termeszetesen a kulso forditas nem is olyan veszelyes minthogy lefestette nekunk, legalabb is a csaszar rizikosabb, raadasul a korhaz is bator volt a temaban es kifejezetten ajanlotta.
A korhazakban viszont kellemesen csalodtam es itt most nem a kinezetre gondolok mert az teny hogy szebbek es kulturaltabbak mint a M.o-i korhazak. Valahol azt gondoltam roluk hogy nem minden arany ami fenylik de vegul is egy szervezett tapasztalt csapattal talalkoztam.
Egyebkent mar majdnem ott tartottam hogy kesz eleg volt hazamegyek szulni.....de most megvaltozott a velemenyem a korhaz miatt...
Viszont nem ertem hogy ha a nogyogyasz egyetlen egy szulest sem vezetett le akkor milyen alapon hatarozza meg a rizikokat milyen alapon probal tanacsot adni es milyen jogon nevezi a csaszart (ami egy operacio egy mutet)szerencsesebb folyamatnak mint a normalis szulest ahol max. a gat serul.
Miert nem bizza a tanacsadast a riziko eldonteset a korhazra ahol vegul is szulni fogok.

A faros fekves miatt meg tenyleg ne izgulj meg a 26. heten!
Raersz majd ugy a 34.-het magasagaba Kép...Lehet hogy en is itt szurtam el mivel mar a 30-heten amikor a babak 50%-fordul be megijedtem es tul gorcsos lettem.
Szerintem a 34. hetig vedd lazan a temat es utana meg mindig raersz indiai hidat csinalni, lampazgatni, meg stb....ha nem megy akkor meg a 38. heten megprobalhatod te is a kulso forditast vagy a 40. heten megszulheted farosan.....sajnos ez utobbit valahogy nem szivesen tamogatjak meg a korhazakba sem de mivel 2. gyerek lesz lehet hogy szivesebben belemennek.
Ha otthon szulsz ott a Szent Istvan korhazban foglalkoznak a temaval. (mind a kulso forditassal, mind a faros szulessel ez utobiban sokkal batrabbak mint itt).
Ugyelj a testartasra es keruld a haton fekvo, hatra dolo poziciot, meg mikor a labak a hasad fele kerulnek (ez sokszor ulesnel is elojonn) allitolag a sok mozgas is segit meg a negykezlab jarkalas Kép... a temarol van egy anyagom ha erdekel szivesen elkuldom E-mailen.

Pusz Mindenkinek

Melindaregi
Melindaregi

Anyez,
udv itt a topic-on. Kép

Orsoly,
koszi az infot! Azt hiszem, hogy Gombockanknak mar annyi 56-os, es 62-es body-ja van, hogy mar csak 68-ast fogunk venni. Kép Hol van ez az Elefani? Becsben a Shopping City Sud-ben volt a C&A-ban 5 euroert 2 db body, ugyhogy abbol is bevasaroltunk. Viszont olyan vagany mintajuakat csak hasznaltan talaltunk a borzen Kép

Timici,
megkerdezhetem, hogy hol vettetek olyan arban azokat a rugikat? Hoszuujjuak vagy ujjatlanok? Pluss vagy pamut? Kép

Baratnom azt mondta, ne aggodjak, ha megszuletik a baba, ugyis latni fogjuk, ha valamibol keves van, es egy-egy darabot meg barhol be tudunk gyorsan szerezni. Remeljuk, nem lesz ra szukseg, de hat ki tudja elore. Kép

A Borzen en is meglepodtem, hogy mennyi picike gyereket hoztak ki a szulok a tomegbe. Ugy sajnaltam szegenykeket. Kép

Meg egy kerdesem lenne. Mikor erdemes megvenni ezeket a popsitorlo stb. dolgokat? Szoval, nem lesz bajuk, ha allnak esetleg tobb honapot, amig hasznalni kezdjuk oket? Mert engem eddig ez remitett el ezeknek a megvasarlasatol.

Lolla,
en is nezegetnem Gombockat UH-n akar minden nap is. KépKép De hat, sajnos...Kép

Pusszancs,
Gombóc
gombóc

Nnna, látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel, miszerint gyerekkínzás kivinni a kicsiket a börzére. Én még icipici KORASZÜLÖTTET is láttamKép. Két és fél éve nem tudom megérteni, hogy ez kinek jó.( Sõt, én még a férjemet is csak egyszer vittem ki... Többet kellett õt böngésznem, mint a kínálatot.) Egyébként hasonlóképpen érzek, mikor mondjuk az influenzajárvány kellõs közepén újszülötteket látok a Corában.
Zulu
34+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Gombóc,
szerintem nyugodtan vedd meg a popsitörlõket, ha jó áron látsz vhol, én is mindig nagytételben veszem, hogy soha ne érjen meglepetés, és eddig egyszer sem száradt ki. Elég, ha egyet veszel dobozzal, a többit meg már csak utántöltõt, így olcsóbb.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Melinda,
En is otthagytam mar az itteni dokimat, szerintem egy kreten! Ugy vizsgalt meg ketszer is, hogy utana egesz nap gorcsoltem! Amugy meg minek huvelyi vizsgalat a terhesseg elejen, minden alkalommal?
Most szuleszno jon hazhoz havonta, a 32. hettol ket hetente. Mivel itthonszulest tervezunk, nagyon nem jonne jol egy farfekves, megfogadtam, hogy ha csak egy ici-picit is rossz erzesem van, akkor inkabb korhaz es utana angolos tavozas. De farfekvesest amugy sem szulhetnek meg itthon...tehat tuti korhaz lenne, ott meg tuti csaszar. Korhazat meg nem valasztottam, egyik sincs tul kozel, es 24 oras gyerekorvosi szolgalatuk sincs. Lehet, hogy marad az egyetemi klinika Frankfurtban, gondolom ok a legszakertobbek, legfelszereltebbek. Tervezem, hogy lassan bejelentkezem egy informacios estre!
De mivel ez lesz feltehetoleg az utolso szulesem, nagyon jo lenne, ha sikerulne megvalositani, amit tervezunk!
Az indiai hidrol nem hallottam, vagy nem ezen a neven.
Neha szoktam elefant-modon maszkalni, vagyis negykezlab, de nem a terdemen. Sot, neha felpolcolom a hatso felem, de akkor meg nem igazan kapok levegot!
Varom az anyagot a temarol, ha el tudod kuldeni: deakzsu@hotmail.com cimre! Koszi! Az interneten is rengeteg anyag van rola, meg valami homeopatias bogyot is lehet szedni a fordulas elosegitesere!

Kesz lettem egy ujabb kis kardigannal, bar meg ossze kell varrni!

Zulu, piros pont neked! Tenyleg minden pelust ki kell probalni, hogy az ember ratalaljon az igazira, ami raadasul mindig valtozik a suly es eletkor fuggvenyeben! Egy tuti, csak tepozarast vegyetek!
Emlekszem, a 90-es evekben meg nem volt ilyen, sot, eldobhatot is csak ejszakara adtunk Danira, de amikor anyukam kiserletezett vele, majdnem mindig korbecelluxozta a gyereket, hogy ne kelljen kidobni a pelenkat, mert ossze-vissza tapizta, es mar nem zarodott a ragasztocsik!

En is azt vettem eszre, hogy otthon aki eldja a hasznalt cuccait, majdnem annyit ker erte, mint amennyibe ujonnan kerul! Egyetertek Melindaval, nincs nagyobb orom, mint amikor az ember szinte ingyen vesz meg meregdraga dolgokat! Bar nekem ugy tunik, hogy masok ujat vesznek, mert hasznaltan sem tunnek nagyon leamortizaltnak!

Gomboc, mint mar irtam, nem erdemes megvenni a kozmetikumokat egyaltalan. Doktorneni ir majd fel mindenfelet, amint lesz TB kartyaja a babanak, vagyis mire hazamentek a korhazbol. Popsikenocsot, furdetokremet. A baba popsijat meg legjobban az olajos vatta es a tiszta, langyos vizes lemosas tisztitja. Nem tudom lanyoknal hogy csinaljak, de en a fiaimnak mindig hoztam egy kb. 25 cm atmeroju muanyag talba vizet, es belemartogatva oket lemostam a kakit.
De a DM-es kendo jonak hangzik, ha tenyleg nincs szaga. MErt szvsz ezek a kendok irdatlan budosek, egyszeruen nem illenek abba a milliobe, amiben a friss kenyer illatu kisbaba is van! Ennel mar csak az ujszulott parfumozeset tartom nagyobb allatsagnak (lasd a francia ujszolott osztalyok egyenparfumjet, amit a baba fejere pacskolnak minden furdes utan!)

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi,
ez a parfümözés komoly?! Úristen! Emlékszem, a Pampers törlõkendõ engem is megfektetett, akkor tértünk rá az olajosra.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Köszönöm szépen Mindenkinek a hozzászólást pelenka és popsitörlõ ügyben.Kép Néztem én is a Huggies pelenkákat, de nagyon drágák és a Libero sem olcsó.Kép Szóval azt hiszem elõbb elhasználjuk ami van és karácsonyra kérek ajándékba különbözõ drágább pelusokat, aztán amjd kialakul.Kép

Zsuzsi,
igen-igen még kötök, most leszek kész a 2.pulcsival.Kép Szóval, ha nem gond és be tudod scennelni ill. elküldeni, akkor nagyon örülnék.KépKépKépKépKép Persze csak ha nem gond.
Vettem a babónak egy kis darab v.kék termo anyagot is, ha végzünk a felújítással szeretnék varrni neki egy kis kabátkát, aztán majd meglátjuk mire futja még az idõnkbõl.

Jó lehet kinnt turkizni, itt erre nincs túl sok lehetõség, pedig ahogy mondod megszervezhetnék az ovikban, mûv.házakban, de nem. Vagy ha igen, akkor marha drága.Kép

Gombóc,
ahogy írtam is a fóti CORAban vettem a rugikat. Hosszú ujjúak és plüsbõl vannak(80%pamut), 1hónapos kortól 24 hónapos korig voltak méretben. Sajnos nem most indult az akció, így volt amibõl már nem volt túl nagy méretválaszték.
Azért szerintem érdemes megnézni.

Zsuzsi,
minden kencébõl gyógyszertárit akarok használni(fürdetõ, popsikenõcs, sampon) mivel szerintem egy újszülött babának az kell és nem a parfümös cucc, de valamiért úgy érzem a popsitörlõ az kell.Kép

Képzeljétek, úgy néz ki elkezdtem vizesedni.Kép Du. még nem volt ilyen gáz, de estére már a combom és az ujjaim is bedagadtak. Mi lehet tenni ilyenkor??? A körzeti doki szerint üljek sokat felpolcolt lábakkal, de egy lakásfelújítás közben ez nem igazán megoldható.

Na mindegy, megyek vizszintesbe teszem magunkat, hátha holnapra elmúlik.KépKépKép
Pussza,
Timici
27+3
timici

Sziasztok kismamik!
Ha esetleg érdekel valakit:

Szexuálisan túlfûtött 4-7 hónapban lévõ kismamákkal ismerkedne pocakimádó srác.
Minden vágyad teljesitem!

askoka@index.hu
Névtelen

Lányok Kép
Ki ez a névtelen bunkó! Mit képzelnek magukról az ilyen emberek???

Ányez, aki nagyon felpörgött ezen
Anyez

Andy Kép Gombóc Kép
Jól esett az üdvözlés, köszi.

Moxi Kép
Köszönöm a választ, el fogok menni a kórházba, bár bevallom, nem terveztem, de ha ott lehet részletekrõl beszélni, akkor mindenképpen megéri.

Puszi

Ányez
Anyez

Anyez,
Ezt a bunko levelet megkaptam emailben is....
Felhaborito!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Kép
Hát ... a hirdetés valóban nem ide illik ... aki esetleg túlfütött kismama, az úgyis megtalál egy ilyen felhivást az odavaló oldalon, de itt kár borzolni a kedélyeket ...
Na mindegy, reméljük, azóta kezelteti magát Kép

Myssnia Kép
én is hanyatt fekve érzem legjobban a mocorgást, de azóta rájöttem, hogy nem igazán érzi jól magát, mikor hanyatt fekszem, úgyhogy egye fene, inkább érezzem kevésbé én, de öneki legyen kényelmes Kép

Börze:
én is csodálkoztam, hogy mi a fenéért kell kivinni babákat, tipegöket ... az emberek úgyis elég (használtan vagy újonnan vett) babakocsit tologattak körbe, és abba gyüjtötték a szajrét, mienk a tumultust még jobban növelni? Mondjuk biztosan rossz lehet, ha valaki nem tudja kire bizni a kicsit.

Te Gombóc!!! Te szervezö vagy, ugye?? Mit gondolsz egy gyermekmegörzöröl a Börze idején? Lehet, hogy a Kismama magazinba kellene beirni?
Na mindegy, csak egy ötlet volt Kép biztos másnak is eszébe jutott már Kép

Megyek, mert a cégem tréninget szervezett - nekem is ott kell lennem, bár egy szüléselökészitö tréning jobban elkelne már Kép

Pussz
Kangi
23+4
kangi

Gomboc! Az Elefani a Baross utcaban van, kozvetlenul a Kalvin ternel (Szabo ERvin KOnyvtarnal). Mas teren is eleg olcso szerintem, erdemes neha benezniKép

Mar csak ezen a heten melozom, alig varom hogy vege legyen, kozben meg tudom, hogy otthon unatkozni fogokKép Na majd raveszem magam a pakolgatasraKép

orsoly 30+3
orsoly

Te szerencsétlen, szexuálisan túlfûtött kismama csak a terhespornóban létezik, a terhes kismamák még a férjükkel sem viszik túlzásba a szexuális életet, miért pont egy ilyen szerencsétlen, neten vadászó looserrel tennék?
Azon kívül, hogy elképesztõen ostoba vagy (ajánlott irodalom pl. a babanet.hu), még sértõ is amit mûvelsz.
Az, gondolom, meg sem fordult a fejedben, hogy ezek a kismamák valakitõl teherbe estek, r-go, van, aki kielégítse minden vágyukat. Na ennyit rólad, csótányagyú barátom, hozd ki az ellenörzõdet.
Névtelen

Sziasztok,

Orsoly, Timici,
koszi a bolt neveket, cimeket. Kép

Kangi,
igen, szervezo vagyok, de rendszer- es folyamatszervezo. Kép Egyebkent en lattam, hogy volt a Borzen gyerekmegorzo, csak ugy tunt, nem oda vittek a szulok a gyerekeket. Kép Azon en is gondolkodtam, hogy mi van, ha valaki nem tudja senkire hagyni a gyereket, meg azon is, hogy akkor mar inkabb egy kendoben/kenguruban vittem volna szegeny gyereket a tomegbe, mint babakocsiban. Szegenykek. Kép
MEg ott kint az jutott az eszembe, hogy csinalhattak volna a sorok kozott kategorizalast, pl. az egyik sorban 0-1 eves korig valo dolgok, a masiknak 1-2 eves kor kozottieknek, stb., meg mondjuk egy vegyes sort. Konnyebben, celiranyosabban lehetett volna keresgelni. KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

A szarfej levelét én is megkaptam. Fel is idegesített. De nem foglalkozom inkább vele.

Kangi Kép

Pont erre jutottam én is, hogy jobban érzem fekve, de akkor annyira kifeszül a hasfal és a méh, hogy nem kap igazi teret a kicsi, így én is ritkán fekszem így. Kép Meg egyébként is nagyon mocorgos baba, elég gyakran érzem. Kép

myssnia
24+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Jó reggelt!

hát...nem múlt el a vizesedés, sõt.Kép Nagyon szomi vagyok, hogy most már ez mindig így lesz.
Holnap megyek a dokihoz, majd beszélek vele, mi legyen. Az ujjaim virsli méretûre nõttem a lábam is dagad ezerrel, meglátszik rajta az ujjam helye ha megnyomom.KépKépKépKépKép
Ha ez így megy tovább nem fogok beleférni a cipõmbe se. Jaj, jaj mi lesz velem.Kép

Megpróbálok ma minnél többet felpolcolt lábakkal ülni, de ha van jó ötlete valakinek, nagyon várom.Kép
Most már parázok a vércuki vizsgálat miatt is rendesen.

Na jó térjük át valami pozitívra.Kép

Szilcsike, mi újság. Csak nem babázol már???Kép Tegnap elég bolond idõ volt, hátha megtette a kívánt hatást.KépKépKép Drukkolok, hogy már csak a babás hírrel térj vissza.

Zulu,
megkérdezhetem hol lehet kapni a Baby fun biopelust??? Még soha sem láttam ilyet. Mondjuk lehet, hogy csak nem vettem észre.Kép

Van már egy csomó mindenünk a babynek, de még mindig sok minden hiányzik(kiskád, vízhõmérõ, meg ilyenek).
Szeretnék venni neki egy olyan zenélõ szerkentyût, amit ha felhúzol egy ideig zenél, szép színes és fel lehet akasztani. Nem tudjátok hol lehet iéyesmiket kapni és mennyiért???

Meg jó lenne olyan fogókákat is venni, amik plüssbõl vagy pamutból vannak, helyes sokszínûek, láttam már újságokban napocskát, csillagot, aminek a közepe lukas és ott meg tudja fogni a baba, lehet harapdálni meg ilyenek. Elképzelése vkinek, hogy hol kapok ilyet?

Na megyek felpolcolom magunkat.Kép Jók legyetek, majd jövünk!
Pussza,
Timici
27+4
timici

Sziasztok!

Még mindig csak névtelenként tudom küldeni az üzenetet! pedig kb. 4-5 napja regisztráltam magam. Van tippetek, hogy mi lehet a baj?

Lenne egy kérdésem. Elfelejtettem megkérdezni, az ezelõtti meg már 7 éve volt, szóval AFP-re éhgyomorra kell menni?
Rengeteg munkám volt, most olvastam egy kicsit visszafele. A szûlés utáni, enyhén szólva formájából kiment has témához: nekem még az elsõ gyereknél azt ajánlotta a gyógytornász a kórházban, hogy sûrûn húzzam be a hasamat, legyenek olyan fix tevékenységek (pl. fogmosás, fõzés) amikor behúzom. Ez nagyot javít az izomtónuson. És be is vált.

Timici!

Én a fiammal kezdtem vizesedni kb. ennyi idõsen. Teljesen sómentes diétára tértem át, még felvágottat sem vettem a boltból, hanem magam sütötte szigorúan sómentes husikat ettem, vajat kentem a kenyérre, mert a margarin sós, és mindent teljesen sómentesen fõztem. És használt! És mindig tett fel a lábad, ha csak teheted, éjjelre meg tégy a lepedõ alá egy takarót a lábadhoz.

Buksicica, Anyez!

Hogy álltok a rosszullétekkel? Nálam még mindig dühöng, bár kissé szelídebb mértékben, de reggel is és este is megérkezik menetrendszerûen.

Urszila
15+2

Ja, a szûlés várható idõpontja ápr. 21.
Névtelen

Sziasztok!

SzilcsikeKép
Igen, kérd el a dokinõtõl az igazolást, hogy megjelentél a terhesgondozásokon! Nem tudom, hogy férjnél vagy-e, de ( 30 napnál nem régebbi) házassági ak-i kivonatot is ki kell kérni az anyakönyvi hivatalból, errõl se feledkezz meg, mert ezt pedig majd a kórházban kell odaadni.
Még egyben vagy?

TimiciKép
Szerintem nézd meg a "pelenkás" topicot, én épp tegnap olvasgattam, és elég jól leírják az anyukák a tapasztalataikat. ( asszem a keres-kínálba van, de nem bizti )
Olyan zenélõ "szerkenytyût", amire gondolsz sok helyen lehet kapni, MegaToys, Tesco, Cora, de az ára elég szép, kb. 4000-5000 Ft-ba kerül. Ilyet majd én is szeretnék venni a babómnak. Ahogy az árakat elnéztem még szinte az IKEA-s kiskád a legolcsóbb.

Börze:
Szerintem soronként valahogy kategorizálhatták volna egy kicsit a dolgokat. Pl. ruhások egy soron, babakocsisok, hordozósok 1 helyen. ENgem pl. nem érdekeltek a ruhák csak a kocsik, de át kellett vergõdnöm a tömegen. A Libero pelenka tényleg olcsó volt.

Gombóc, TimiciKép
Én úgy hallottam, hogy hordozóból érdemes újat venni, hiszen legfontosabb a biztonság az autóban, én is újat vettem, fejszûkítõset, gerinckiemelõ betéttel, és elég jól ki van párnázva az egész. Nem volt olcsó, de ezen nem akartam spórolni. A típusa Concord Baboo, és nagyon tetszik.

HeniKép
Teljesen egyetértek veled, mert a Kenguru Goldban tényleg jó minõségû, szép, és nem olyan drága rucik vannak, és van választék mind színbõl, mind méretbõl.

OrsolyKép
Én is teljesen kiakadtam, hogy szinte csecsemõket vittek ki a börzére, ráadásul olyan kocsikba, amiben szinte az ember térdénél vannak szegénykék, én is rosszul lettem és ki kellett mennem a levegõre, hát akkor szegény picurkák.

GombócKép
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy teljesen fölösleges még popsitörlõt, babasampont, stb..-t vennem, mert a dokinõ írja fel az összeset, ami mind gyógyszertári, és tuti nem bántja a baba bõrét. Én csak azért tartom feleslegesnek elõre megvenni a popsitörlõt, mert 1. bárhol kapsz többfélét, 2. párod, anyukád is simán meg tudja venni, ha már hazajöttetek a kórházból. - De mondom, ez csak az én véleményem, de biztos nem lesz semmi baja a törlõnek, ha 1-2 hónapot áll, elvégre nincs felbontva és akkor nem szárad ki.

pusz

Brokkoli
35
brokkoli

Urszila Kép
Ugyanarra a napra vagyunk kiírva! ápr. 21!
Nekem a reggeli rosszulét helyett egész napos émelygésem volt Kép, de már kb. 2 hete megszünt, aminek nagyon örültem.Kép

Puszi

Ányez
15+1
Anyez

Megtaláltam a hibát! Nem néztem meg az e-mail címemre küldött jelszót, az általam megadottal próbáltam bejelentkezni. De most már mûködik!

Urszila
urszila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: