A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ááááá, elözö kérdés visszaszivva, (Adél), tiszta hülye vagyok :roll: megyek pihenni :?
fibi

Képzeljétek, megvan az első, igazi, érthető szavunk!!!!!

szerintetek??

nem a mama, vagy papa.... :mrgreen:

büszkemeghatottmacska......
macskanyu

Neet :) Csütörtökön mehetnek haza, ha mindent rendben talál a dokter.

Fibi :) Hát akkor ti csudajó zenebölcsibe jártok! Én most sok helyről hallottam ezt a magnós dolgot :(

Macs :) Macs? Orsi? Dia? Fülibaba? Baba? :)

indianyo

Macs,
esetleg Tutyus, vagy Vau? :lol:
fibi

Macs!
Szerintem a "nem" :lol:
zuzmo1

mi most jöttünk NST-ről, és volt 20 percünk előtte, beugrottunk Curse-hoz. Annyira gyönyörű Adél baba!!! Egész elérzékenyültem :oops: :D Curse nagyon jól néz ki, tényleg ragyog, és nagyon elégedett az ügyletes dokival és szülésznővel is. Volt alternatívkodás is! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Macs :) Esetleg a "nem"?

Neet :) Gratula az új családtaghoz! :D

Fibi :) Curse dokija Faludi Pál, de épp szabin volt, viszont rábízta az akkori ügyeletesre, aki nagyon kedves volt vele és minden rendben volt. A szülésznő is az ügyeletes volt és vele is elégedett volt. Részleteket majd mesél Curse, ha hazajönnek a kórházból (elvileg csütörtökön). Nagyon jó volt látni, hogy milyen boldog és hogy örül a babának :D
Uh-ra sztem érdemes az előző héten telefonálni, pláne, ha Te szeretnél vmelyik napon menni és nem mindegy :wink:
denizsa

Zuz :) hát van is miért elérzékenyülni! Én is hullattam egy-két könnyet :) Esti NST, akkor ez a szülőszobán megy és nem a banyával?

Én ma többször is láttam idősebb Barna doktort, hát az ő látványától nem szaladtak örömkönnyek a szemembe :mrgreen:

MAcs :) ne csigázz, tűkön ülünk, hogy kiderüljön a varázsszó :lol:

indianyo

Zuz! Hozzátápit így már értem.

Szrekuc! Én is évekig szenvedtem a palancsintareceptekkel! 8) Mumusom volt. :lol: Ami bejött 1liter tej, fél kiló liszt (teljes kiőrlésű), 4 tojás. Ha nem fehér biolisztből csinálod akkor vastag, laktató palacsinik lesznek. :lol:
A liberopont alatt a nyuszira gondolsz? Azt tudok.
Páromnak is 11hósan jött ki az első foga, s most így harminc után is csak EGY tömött foga van! :wink:

Kisün! Kutyákok :lol:

Szurikáta tényleg édi! :P

Neet! Gratula sógornéniéknek. Olyan jó végre ilyet hallani hogy császár után sikerült szülni! :P

Indi! Szerintem szép hogy már 2 megrendelésed is volt. Gondolj bele mi lenne ha nagyobb reklámot csinálnál! :wink:

Macs! Lámpa?

Fibi! Ha jól emlékszem ajánlatos 3héttel ip-t kérni. Ha jól emlékszem... :oops:

Ja és mellesleg felkészíthettetek volna, hogy szerezzünk be szkafandert vagy búvárruhát a hozzátápihoz! :mrgreen: :lol:

A környéken bárányhimlőjárvány van. Arra gondoltam egy hónapig kerülöm a helyi összeröfiket (pedig pon most akartam kezdeni a zenebölcsit. :evil: Nálunk 6hóstól lehet.) Ma valaki azt mondta, hogy amikor lappang akkor talán nem fertőző. Ki tudja?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

:mrgreen:

sajnos nem találtátok ki, de Fibi járt a legközelebb!

a "cica" a nyertes szó! Ma Pocakék szomszéd-macskájával találkozott élőben, aki egy naaagyon béketűrő macsek és rögtön mondta, örömmel hogy "szissza". Mikor hazajöttünk, hozta a plüsscicáját és arra is mondta, hogy "szissza" :mrgreen:

Megyek mert fürcsi-time van!

szép, alvásteli éjjt mindenkinek! :)

csók

Macsek :D
macskanyu

Barbi :) Szkafander :lol: Mi olyan ujjatlan mellényszerűséget használunk, amin alul egy felfogó zseb is van, néha ez sem elég... de az 1-2 kanálnyi kajákhoz még elég volt az előke.

Macs :) Gratula a szisszához! Tényleg nagy állatbarát a csajod :D :D
denizsa

Nem akarok belemenni a részletekbe, de az úgy volt, h végig figyelték snőmet, h mi hogyan merre, és fel voltak rá készülve,h lehet, h most is császár lesz, de megpróbálják, hátha nem. És olyan szépen és simán ment minden, h engedték a természetnek, csinálja a dolgokat, ahogy kell. :)
Szóval én voltam ott, ahol mesélték, hogy van ilyen. :D
neet
neet

GRAUTLA NEET NéNI :)
rylie

Macs: nálunk a cica "eleje" van meg eddig tit...és a vége benyelődik :)

Barbi: érdekes nálunk mostmár egyáltalán nem kő szkafander..
ami nem ízlik azt kitolja a nyelvével aztán szájzárat kap. :)
köpködés nincs csak köhögés

Rylie
rylie

Macs,
á, ha nem árulod el, komolyan ez lett volna a második tippem :mrgreen: merthogy igy imádja Fülid az állatokat :D

Deni,
köszi :) akkor én részletekröl lemaradok, mert péntektöl Baján vagyunk.
fibi

Szrekuc!
közös képviselőt nem kéne leváltani?
esetleg írásban felszólítani?

Rylie!
dehogy apad el! én is így tudtam, és nagyon betojva kérdeztem a csajokat. utána még 5 hónapig volt tejem.

Green!
drukkolok, téged már úgysem érintenek a változások! (mármint a mostani babával)

Barbi!
azon majd ne csodálkozz, ha elkezd öklendezni a kajától! Lencsi folyton ezt csinálta és a frászt hozta rám.

Zuz!
olyan furcsa, hogy már a finishben vagy!! mindenhol hangsúlyozd majd a doktoridat, hátha jobb elbánásban lesz részed :)

Macs!
gratulálok Fülikének az első szóhoz!
nálunk minden, de minden jószág vau-vau.
ancsipancsi

Ma a reteken a XXI. században Faludy Györgyről lesz szó.

indianyo

OFF:
Lányok, hol lehet narancssárga széket (irodai vendégszék) kapni? Ikeában nincs, csak piros.
fibi

Hol lehet ételfestéket kapni?

indianyo

Indi :lol:
fibi

Sziasztok!

Van valakinek pelenkatartó vödörje? (Captiva vagy Sagenic).
Ezen filózok, hogy venni kellene, ráadásulmost akciós a Brendonban.
Ha van valakinek, ossza már meg velem a tapasztalatait (tényleg tartja a szagot? hány napi adag fér bele? Mennyibe kerül az a belevaló zacsi?)

Köszi!

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék tőletek! :)

Szülészt keresnék, rendes, megbízhatót, aki tuti bejön a szülésre, megadja a számát, föl lehet hívni ha gond van és nem horror áron vállal..

Nagyon köszönöm ha írtok tapasztalatokat! :)

Adri
macskafül

Lindi :) teljesen normál fedeles vödröt használok, 1500 forint a Vasedényben és tökéletes - tudod, mi textilpelusozunk és ott bizony van szagélmény egyébként, de tökéletesen zárva marad a vödörben. Biztos jó a háromszor drágább is, de minek?

indianyo

Rylie!
Én szülés után 2 hónappal már ,enstruáltam, és még mindig van tejem, és 3 héten belül szülök :lol:

Indi!
Ahová mi járznk, ott is énekls megy, és 3 dalt hallgatunk magnóról, azalatt vannak a csörgők, rumbatök, stb....

Macs!
Nálunk a cica a miammm :wink:

Lindi!
Nekünk van ilyen kukánk. Tapasztalat: az anyatejes kakinál nagyon bevált, mert az ugye nem olyan büdi, és az elején még sokat kell peluzni, akkkor praktikus, de későbbre nem ajánlom (nekünk a pincében várja az újabb anyatejes-kakis gyereket :lol: ) A szagot zárja, de ha felnyitod, annyira büdös, hogy csak na, tehát csak az első időkre jó, ahhoz viszont szerintem drága. A betét kb 1800 forint. de már nem tudom meddig volt elég(1 hónapig tuti). Barátnőm még mindig használja, de kint van az erkélyen, végülis erre egy sima vödör is megtenné :?
Mivel nálunk a kuka a kis kukabúvár miatt amúgyis az erkélyen van, nem látom értelmét betétre költeni. Tesónál talán újra fogom használni.
zuzmo1

Lindi :) ja, 3 napi pelus belefér és nem használok zacskót, ecetes vízzel kimosom, előtte forró vízzel öblítem, kiteszem száradni a friss levegőre fél órát és máris használható.

indianyo

Lindi: én megkérdeztem a Brendonban. 28 pelus fér a tartályába, kis hurkákba csomagolva. A zacsis kerék olyan 3000 forint és ha jól emlékszem, akkor 100 zacsi van rátekerve. Én úgy számoltam, hogy kb. kettő töltet kell egy hónapra. Szóval bazi sokba kerül szerintem, azért is nem vettünk mi sem. Ja, és a szagos kakis pelusoknak később egy másik fajta zacsi van, az is nagyjából ennyiért.

Kép
Kép
tinu

Szrekuc :)

XVIII. ker.: Pestszentimrei Közösségi Ház, 1188 Bp. Vasút u. 48., www.pikhaz.hu

Baba-dúdoló: zenés, játékos fejlesztő foglalkozás. Minden kedden és csütörtökön 9.30-11 óráig. Korcsoport: 8 hónapos kortól 3 éves korig gyermekeknek és anyukáiknak képzett szakemberek vezetésével. A közösségi élethez szoktatás együttjátszással, csúszással-mászással, beszélgetésekkel, anyukák kikapcsolódása, tapasztalatcseréje a gyermeknevelésben. Közös zene-, ének- és mondókatanulás. Minden gyermekkel 1-1 játékot, meleg zokni vagy váltócipőt hozzanak. Kérjük, hogy szülő és gyermek egészségesen látogassa a klubot.

indianyo

Votiv!
Merre vagy????? :(

Kép
Kép
zuzmo1

Indi!
Most nekünk is sima billenős kiskukánk van, amibe Tesco-s zacsit rakok, és a nap végén kiviszem a kukába. De már a nap végére is olyan büdi, pedig ha valami extra kaka van, azt vagy rögtön zacsiba teszem, vagy kiviszem a kintibe. De így baromi sok zacsi fogy (igaz baromi sok is van belőle), de nem túl környezetkímélő.
Ráadául ha öcsike is napi 4-5-öt fog kakilni, akkor ez a kis fürdőszobai kicsi is lesz.

Zuzi, Tinu! Köszi a hsz-t. Én azt hittem, hogy felnyitásnál se jön ki a szag, mert így akkor mi értelme. Így a sima kuka is tartja a szagot, lecsukott állapotban. Meg hát egy dolog, hogy most akciósan 7000.-ft, de akkor havonta is egy csomó pénz az a zacsi.
Hát akkor eddig tartott a lelkesedésem.

Senki nem megy Mom-ba fényképeszkedni Ancsin kívül?
Hány órától vannak ők ott? Mert nekünk nagyon behatárolt az időnk. Konkrétan a 2 vérvétel közötti 2 óra.
Ancsi! Te hány óra körül tervezel menni?
lindicita

Macskafül :) Szia! Nos, a legtöbb orvos - az áraktól eltekintve, mert ott bizony megoszlanak a vélemények - ilyen. Sok dolog dönthet, mekkora a pocakod, milyen típusú orvosra vágysz, hogyan szeretnél szülni etc. És hát ugye a kórházi előrejelzések nem kecsegtetnek pillanatnyilag pozitívumokkal :( Én ugyan végül nem itt szültem, de elmondhatom, hgoy az orvosok nagyobbik része nagyszerű és nyugodtan rájuk bízhatod magad. És ne felejtsd, a szülésben elsősorban te, a babád, a párod (ha bemegy veled, ha nem) és a szülésznő a fő "mozgatóerő".

Sok sikert és boldog babavárást :)

indianyo

Lindi,
nem arról volt szó, h a Fehérvári úton 2 nap alatt veszik le a vért. Első nap simán, és ha normális az érték, akkor jön a cukros.
vagy ez nem igy van???

én LEHET, h csüt-ön megyek vérvételre...7-10
között...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan! Én az első napon már túlvagyok. Ez volt pénteken.
És én is csütörtökön megyek a tényleges cukrosra, de a második napon is 2x szúrnak, lesz egy éhgyomri meg 2 óra múlva a terheléses.
Akkor lehet, hogy összefutunk.
lindicita

szóval ma voltam NST-én este, nem a szülőszobán, hanem az NST helységben, de a szülésznőm csinálta, és kikérdezgettema várható reformokról. Úgy néz ki, hogy januártól bevezetik, hogy ha nem a körzetben laksz, fizetsz, de az, hogy a választott doki behívása esetén is fizetni kell, jelenleg pletyka. Remélik, hogy az is marad! Azért ez jó hír!!!

Zsana!
Sajna a második alkalommal 2x szúrnak! Ez a nagy kicseszés! Erre írtam anno, hogy az elsőt ki lehetne váltani egy sima vércukorteszttel is :?

Kép
Kép
zuzmo1

Jó reggelt Drágáim :)

Macskafüle,

Indike jól szólt, tényleg a legtöbb doki ilyen, kivéve az árat. Könnyebb segíteni, ha többet írsz az igényeidről. Van már pocakod, vagy még csak tervezitek?

Zuzi,
tecccik a miammm.. :lol: És remélem, az is igaz, amit hallottál a szülésznődtől :) Így már nem is aggódom annyira.. :D

Fibi,
mindjárt megy mél, a maival kapcsolatban. :)

Rájli, Barbi,
tetszik ez a szkafander dolog... nálunk Fülinek kellett volna, mert imádja az utolsó falatot egyenletesen szétkenni az orcáján, aztán vigyorog és bele (akarja) törölni, a nadrágomba, mert ez felettébb vicces :mrgreen: Köpködés itt sem volt, viszont a szájzár az nagyon megy.

Rájli,
itt nem akkor van gond, ha hangosan pakol a gyerök, hanem amikor mély csend lepi el a lakást...... :roll:

szép napot!

csók

Macsek
macskanyu

Sziasztok :) Nincs különösebb mondanivalóm, csak furcsállom, hogy
7 óra óta nem volt hsz....

szép napot mindenkinek!

indianyo

Sziasztok !

Neet ! Gratulálok öcsihez ! :D

Indi ! Nekem is iszonyat menzeszeim voltak szülés előtt , szülés után meg alig vettem észre hogy megjött . 14 év szenvedés után én újongtam az örömtől . Mondjuk nekem tényleg durva volt , hányás , görcsölés ...és néha nagyon rosszkor jött ...

Fibi ! Drukkolok hogy összejöjjön !+++

Ancsi ! Ha pár nappal túlhordom (mint Áront ) akkor akár érinthet is , de én is remélem hogy nem fog .

Macs ! Gratulálok Fülinek az első szóhoz ! Cica nálunk is elég korán megvolt :) , mondjuk 3 macska mellett nem csoda :) mostmár a nevüket is tudja :)
Céges mikibulira jöttök ?

Zuzmo ! Ezek azért jó hírek ! Én akár fizetek is , csak engedjenek megint ugyanannál a dokinál , szülésznőnél szülni !
greenolive

Green,
írok privit :)

Indi,
vannak ilyen napok.. :)
macskanyu

Kamilla látszólag minden ok nélkül (nincs takony vagy köhögés) este belázasodott és ma se ment le neki :( Megint 38,8 volt popiban...
Lehet ilyen picinek 3 napos láza???
És csak germicidem van itthon az elég neki, vagy ha megyek le a patikába vegyek valami mást és kombináljam?????

Segítsetek plíz!

Rylie
rylie

Rylie,
sztem lehet 3 napos :? germicid elég, söt... de ha mész patikába, esetleg van homeos lázcsillapito kup is (Viburcol), meg bogyo is (Belladonna). remélem, nem irtam nagy marhaságot.

Zuzi,
és a nem körzetesnek mennyit kell fizetni?? Az 5ezer/éjszaka, vagy az máskor van? :roll:

KépKép
fibi

Rylie!
3 napos is lehet,de bármi más is aminek egyenlőre a láz a jele.Lehet,hogy a torkában van valami csúnyaság de nem fájlalja...stb.
Én a kúpot nem szeretem,de ha nektek használ akkor jó a Germicid de Panadol és Nurofen is játékos.Nálunk Panadol vált be.

A láz jó,segít legyőzni a betegséget,jelez,hogy valami nem ok.
Ha holnap is felmegy neki,azért vidd dokihoz!

Bulást kicsi Kamillának!

Pusza:
Jucus
20170114224602

Ráji,
lehet 3 naposa, ne parázz, sztem germicidet ne adj, mert nyugtató van benne. Kamillának már nyugodtan adhatsz panadol baby szirupot. Nekem legalább is bevált és olyan édes, hogy Füles repetázna belőle, ha tehetné. A rubofennek is van babaszirupja, de iszonyat keserű...
macskanyu

Juc, Fib: köszönöm, remélem hamar átér öcsém és akkor lenyargalok a patikába...
kúpot kapott éjjel mert akkor 38,8 volt aztán reggel 7-kor volt 37,7 akkor adtam neki egy felet és most 10-kor megint 38,8 volt úgyhogy megint benyomtam neki egy egészet. Szegénykém most nagy nehezen elaludt, jól betakartam, hogy izzadjon.

Remélem nem lesz nagy baj...de hogy honnan szedte össze azt nemtom, mert mostanában nem látott gyereket közelről, meg mi se vagyunk betegek...bár leeht, hogy hazahoztunk valamit amit mi észre se vettünk ő meg benyelte :(

csak eddig minden láz nálunk egy napig votl és slusz - szal ezé vagyok kissé betojva :roll:

aggódósrylie
rylie

Jelentem, megvan a kiskönyvem, és a beutalo a vérvételre, plusz a bankot is sikerült elintézni, és még vásároltunk, sütiztünk is.... fu (izzadtságot törlö smiley :)

Green,
köszi a drukkot :)
fibi

Macs most megnyugtattál ;) akkor ezért alszik ilyen édesen :shock:

ok kipróba panadolt, de abba nincs paracetamol?? vagy az nem olyan gázos??

azért megkérdem majd a homeos kúpot is, bár a mi patikánkba nem hiszem hogy van ilyen...

köszi, hogy ilyen gyorsak vagytok - legalább megnyugodtam egy kicsit, hogy ez nem a világ vége 8)

kevésbéaggódósRylie
rylie

Rylie!

Tökéletesen megértem az aggodalmadat,én is és tuti,hogy mindenki!Ez így helyes!

ÉS és és szerintem az meg már úgy is mindegy,hgy hol,hogyan kapta el az izémicsodát,kár ezen agyalni.A levegő tele van mindenféle bacikkal,vírusokkal....

ÉS és és bocs,de az izzadás nem jó,inkább hüteni kell amikor lázás szóval nem kell annyira betakargatni. 8)

Juc
20170114224602

Rylie!

Tökéletesen megértem az aggodalmadat,én is és tuti,hogy mindenki!Ez így helyes!

ÉS és és szerintem az meg már úgy is mindegy,hgy hol,hogyan kapta el az izémicsodát,kár ezen agyalni.A levegő tele van mindenféle bacikkal,vírusokkal....

ÉS és és bocs,de az izzadás nem jó,inkább ugye hüteni kell amikor lázás szóval nem kell annyira betakargatni. 8)

Juc
20170114224602

szerintetek ha délután csak hőemelkedése lesz levihetem levegőzni???? :roll: olyan szép az idő és azért lehet, hogy a friss levegő jót tenne nem? vagy ma még ne maceráljam ilyenekkel??

Fib: kiskönyv :)
sütiiiiii ááá

R
rylie

Jucus: most akkor ne takarjam be annyira?????????
én csak abból indultam ki, hogy nálunk (felnőttek) meg az a jó, ha bevesszük az algot és aztán jól kiizzadjuk a cuccot !
Hülyeséget csináltam??????

Rylie
rylie

Rylie :) Viburcol nem fájdalomcsillapító, hanem a nyugtalanságot csökkenti!
Panadolban van paracetamol - én Rubofent szoktam adni, bár nem a lázra, hanem fájdalomra - ha nagyon nagy.
Lázat csak 38,5 fölött csillapítok - hűtőfürdő formájában - ez a legkíméletesebb és kórházban is alkalmazzák.

Ahány ház... :) Jobbulást!

indianyo

Rubofennek is és a panadolnak is a paracetamol a hatóanyaga. Nem tudom, mennyire gáz(?), de nekem más le sem viszi a lázamat.
Ne aggódj, semmi hülyeséget nem csináltál :)
Hűtőfürdő is jó. :)

++++++++++++++++++++++++++ :) bátorítóanmosolygós-szmájli
macskanyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: