A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Csak gyorsan beugrottam....
Nekem ma elég rossz napom volt, gyerkőcök renben - csak a lelkem nincs.... :( :(
Mi ez a karanténos dolog?????Én sem hallottam semmit!

Heni

Kép

Kép
cancan

Szia Cancan!

Mi a baja a kis lelkednek?!

Valami járvány van a kórházban és karantént rendeltek el. Én sem tudom, hogy milyen járvány, de van. A híradóban ennyit sikerült elkapnom meg, hogy pont mutattak egy kismamát, aki mindenórás és azt nyilatkozta, hogy nem tud már mit csinálni, itt fog szülni.

Györgyi!
Örülök, hogy Te is hallattál magadról! Pihenj sokat és vigyázz nagyon magatokra!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Marcsim!

Nem tudom, hogy csinálom, már elég az elején aludt 3-ig, aztán ez szép lassan kitolódott. Az egyetlen trükk: este mindig két ciciből szoptatok, napközben csak egyből. Így ugyan majdnem 1 órás az esti kaja, de szerintem megéri :lol:

Karantén: miután írtátok, direkt megnéztem a hiradót. Valami hasmenéses fertőzés van a Kútvölgyiben, 40valahányan kapták el, nem lehet látogatni és új beteget sem vesznek fel. Ha 3 napig nincs új megbetegedés, akkor oldják fel.
Mi van azokkal, akiknek most indul be a szülésük? Hova mennek? Hát nem lennék a finiselő pocakosok helyében, de reméljük hamar megoldódik a dolog!

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!
Mostanában nem írtam Nektek, de remélem azért emlékeztek rám. Üdv az újjaknak. Ez egy j vagy kettő, most egy kicsit elbizonytalanodtam :oops: .
Én nem is hallottam ezt a karantén dolgot :( .

Cancan
Úgy látszik ma valami járvány van. Az én lelkemre is ráférne egy kis ápolás. Teljesen kivagyok!
Mostanában kezdem ízlelgetni milyen a két gyerekkel egyedül, és hát ... Szerintem be fogok kattani. Minden elismerésem annak aki ezt bírja tök egyedül, minden siránkozás nélkül.

Steffi
Most nézem a vonalzód, úristen hogy megy az idő :) .

Veronikusz
Mi újság van Veletek mostanában, hogy halad a nagyi projekt? Lehet, hogy írtad ide, de most nem tudtam visszaolvasni. Hírdetést adtál végül fel, jelentekeztt rá valaki? Te hogy bírod a gyerkőcökkel? Komolyan én annyira vágynék egy olyan 7végére, ahol tök egyedül lennék és azt csinálnék amit akarok.

Mindenkinek jó éjszakát! Dórika felébredt :(

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Köszönöm a szíves fogadtatást.

Zsófi
Simon feje nem esik előre, de ha esne, a kezem(ami a hóna alatt van) megtartaná.

Monacs
Kb. egykorúak a gyerekeink. Megértem, hogy néha kivagy. Nekem csak az első három hétben volt segítségem, azóta nincs. Nemrég szerveztem be a bébiszitterünket egy délelőttre állandóra. Minden kedden délelőtt elviszi kirándulni a nagyobbat, én meg alszom, tornázom vagy babamasszázs tanfolyamra járok...

Korkülönbség: Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, egyke vagyok. Nekem a kis korkülönbség tűnik jobbnak a gyerekek szempontjából. A szülőknek a nagy biztosan könnyebb. Segít a nagyobbik, vele már nincs annyi gond... Kis korkülönbségnél a féltékenység nem egyszerű, de remélem idővel jó társai lesznek egymásnak.

Ez a járvány nagyon gáz, kíváncsi vagyok mi okozta.

Szerintetek normális, ha egy 15 hetes baba csak 100 grammokat hízik hetente? Ez azóta van amióta átaludja az éjszakát és 5* eszik naponta. Előtte 250-300 grammokat hízott. Most 6250 gramm és 63 cm. 3050grammal született és 53 cm-rel. Dokink szerint normális, nekem kicsit kevésnek tűnik.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

Én is itt vagyok csak egy kicsit jobban szalad az idő mintahogy szeretném. :? :? :cry:

A férjemet talán holnap már kiengedik a kórházból aminek nagyon nagyon fogok örülni. :lol: Olyan üres nélküle a lakás, Réka is már alszik, úgyhogy most egyedül ücsörgök a TV előtt és nézzek ki magamból (persze azért most jobban érzem magam, hogy nektek írok) Azt hiszem ez a hét kicsit húzós volt: délelőtt és délután is mentünk a kórházba, majd Rékával sietni haza, hogy megtudjam etetni stb. De szerencsére itt vannak anyukámék, ami nagy segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én is hallottam a karanténról. :cry: :cry: :cry: Hihetetlen, hogy ez a Kútvölgyiben fordult elő. Nem szeretnék az elkövetkezendő 1 hétben szülni.

Steffi,
Láttom minden rendben veletek, anyóst sikerült túlélni. :lol: Örülök neki.

Üdv az újaknak!!!

Györgyi,
Örülök, hogy írtál és főleg annak hogy jól vagy!!! Remélem, azért a szolgáltató csipkedi magát a bekötéssel. MOnd meg nekik, hogy nem sokára szülni fogsz (nem mintha nem látszódna) és a babanetes lányoknak hírt kell adnod magatokról. SOS-an kössék be, mert különben irgum-burgum lesz!!!

Dóri, Jube
Hogy vagytok??

Na megyek vissza a TV-t bámulni!

Jó éjt mindenkinek!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Áron, tök normális, hogy ennyit hízik. Ez az előirt minimum még midnig, és ráadásul máris megduplázta a súlyát, amit 6 hónapos koráig kellene. Biztos többetmozog is. Szóval tuti normális!!! Bene is enyit hízott, aztán megint begyorsult.

Nem tudom, hogy van ez a karantén, de már az is gáz, hogy megszültél, aztán nem jöhet látogató :(

mtunde

Sziasztok

Ez a karanténes dolog tök gáz, nekem holnap kéne mennem a 12 hetes uh-ra a kórházba 9-12 között, úgylátszik ez buktavári, pedig már ezt a napot várom, mint a messiás egy hónapja! :(

Puszi mindenkinek!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Ez a karantén tényleg szörnyű, de én ma reggel azt hallottam, hogy holnapra feloldhatják, ehhez azonban az kell, hogy 72 óráig ne legyen újjabb beteg ill. mindenki tünetmentes legyen. Vagy valami ilyesmi! Mindegy, bízni kell, hogy holnapra rendeződik! Egyébként ez megengedhetetlen, nem azért fertőtlenítenek a kórházakban, hogy ilyen ne fordulhasson elő?

Valaki írta, hogy a lakóhely szerint fognak kijelölni 3 kórházat és abból lehet választani, vagy máshol fizetni. Én is ezt hallottam, de mintha ezt még bonyolítanák azzal, hogy nem mindegyik kórházban lesz mindenféle ellátás, hanem majd a háromból együtt adódik... Na ezt most jól megfogalmaztam, de remélem értitek? :roll:
Én egyre jobban parázok ettől az egésztől, mert már nagyon szeretném a kistestvért, de ha az összes vizsgálatért fizetnem kell, akkor nem tudom mi lesz... Nagy a bizonytalanság...

Én a kis korkülönbség híve vagyok, a nővérem és köztem 2,5 év van. Szóval én vagyok a kicsike, de szerintem nálunk ebből sohasem volt gond, a szüleim nagyon odefigyeltek erre! Imádjuk egymást a tesómmal... Azzal azonban egyetértek, hogy szülők szemponjából jobb a nagyobb korkülönbség, úgy biztos könnyebb!

Mindenkinek szép napot!

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

Én még mindig tanácstalan vagyok a korkülönbséggel kapcsolatban. Annyi összetevője van. Függ a gyerekektől, a szülők tűrőképességétől, és egyáltalán attól is, hogy mikor jön össze :) Mert ugye ember tervez...

Mindenesetre mi asszem beálltunk arra, hogy tavasszal kezdjük, akkor Bene már 1,5 éves lesz, és akkor a kicsi születésekor meg már minimum több mint 2.
Ráadásul most ugye jön a hiszti, válogatós lett, nem lehet ugyebár otthagyni sehol... Olyan furi, hogy a tökéletes kis babuci megváltozott. Tudtam én ezt, de azért mégis.... :)
Elizabeth, végül azért be tudtál menni? Mit mondtak? Én 6 osztály lezárásáról hallottam, a szülészet is benne van?

mtunde

Steffi!
Már lehet rendelni.

mtunde

Sziasztok lányok!

Végre újra gép előtt tudok lenni,a hétvége mindig a családé és komoly lelkiismeretfurdalást érzek,ha gépezek.
No,de éljünk ,viruljunk,új hét kezdődik!

Sikeresen túléltem a hétvégét anyós ügyben,de képzeljétek anniyra gáz a nő,hogy nem szólt apósomnak,hogy megyünk és apósom bement dolgozni,mert valami határidős melója van.A férjem majd szétrobbant!!

Szomorú,hogy az apukám nincs jól,decemberben megint szívbeavatkozást csinálnak,pont mikor szülök,úgyhogy teljes segítség nélkül fogjuk túlélni az első napokat,heteket. Hát,nem tudom..
Szegény anyám,próbál háromfelé szakadni,hogy Nyíregyházáról nyargal Debrecenbe apámhoz a kórházba,majd onnan Pestre hozzánk,mindezt egy nap alatt,másnap reggel pedig visszafelé...
Felnőtten döbbenek rá,hogy tulajdonképpen anyámat imádnom kellett volna világéletemben,de kamaszként nem ez jött le.Na,mindegy,most bepótolom.

CINICINI!Boldog névnapot, így utólag is,bocsánat,hogy nem jöttem rá,hamarabb,hogy anyukák közül ki a Réka!
Tesó témához én is tudnék kommentárt a saját bátyámról,de nem teszem,mert kér pazarolni rá az oldalakat.
Mindenesetre csak a húgodnak nem lesz jó,hogy a szüleid ennyire rátelepszenek és 17 évesen nem biztatják némi önállóságra és szabadásgra. És bocsánat,ha egy kicsit durva leszek: anyukád is klasszul elbújik a húgod mögött,hogy ne kelljen szembesülni egyrészt azzal,hogy nagymama,másrészt azzal,hogy esetleg rájöjjön arra,hogy neked is adhatott volna többet anno..Bocsánat,ha kicsit nyers voltam,csak elegem van már abból,hogy sok szülő csak a két végletet ismeri: vagy telepszik,vagy pedig igyekszik nem lenni..

MARCSI!
Nekem is volt ilyen,eldugult a csatorna,pont a mellbimbónál.Én is kipiszkáltam és jött tej..

VBEA!
Üdv, túlélő!!! én is túléltem,anyósom panaszáradatát és az unokája felé áradó műszeretetet!!
A gyerek bármit kér,hogy hazaviheti e(pl.egy giccses porcelán elefántot),anyósom hosszasan megmagyarázza a gyereknek,hogy nem viheti haza,mert az az ŐVÉ!Anyám erre pedig azt mondja,vigyed tündérkém,legyen a tied! Robbanok!!!!!!!!!!

CANCAN!
Kár lett volna,ha a nagylányod lemarad vonalzóügyileg,mindketten nagyon édik!!!!
Lélek ügyben egy biztoató dolgot tudok írni: elmúlik :cry: .biztos kicsit elfáradtál,meg az idő is gázos,meg azért otthon őrölni a malomban nem egyszerű.
Én azt mondtam tegnap a férjemnek,hogy egyetlen baom van,hogymár 3 éve itthon vagyok(és még mennyit leszek :roll: :roll: ).Amikor Mandula megszületett,télvíz idején,mire 3 hónapos lett,azthittem bekattanok..mindig csak a gyerek,a pelus,a kaki,a szopi,szóval nem volt épp rózsás,de túlléptem,aztán jött a tavasz..
A pocak-dolog engem is zavarna,meg zavarni is fog,de 2 hónapja szültél,ne várj sokat magadtól.Meglásd nyárra bomba leszel!!!!

OSORI!! hol kóborolsz? Remélem minden okay?

KORKÜLÖNBSÉG!

Ranschburg vgy Vekerdi mondta,hogy kamaszkor alatt,minden gyerek megsínyli a kistesó érkezését..Persze nem véglegesen..
Ahhoz hasonlította,minha nekünk egyik nap hazajönne a férjünk és közölné: holnaptól hozok egy másik asszonyt a házhoz,ne aggódj téged ugyanúgy szeretlek,nem változik semmi,csak eggyel többen leszünk,neked is jó lesz,mert lesz akivel megoszd a házimunkát stb.
Ugye kinyilna a bicska a zsebünkben? :D :D :D :D
Igazság szerint tök mindegy mikor jön a tesó,szívás, vgy igy,vagy úgy.Aztán szépen lassan mindenki hozzászokik az új helyzethez!
Lehe,hogy mi anyukák a legkésőbb? :D :D :D

Megyek anyakönyvi kivonatért!!!
üdv,mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

A kamaszkor alattit úgy értettem,hogy ha a nagy kamaszkornál kisebb!
bocs,durca

Kép

Kép
durca

Jó reggelt!

Most hívtam Vidát, merthogy ma délután mentem volna hozzá kukucsra, de hát sajnos el kellett napolnunk, emiatt a járvány miatt. :cry: . A fene egye meg... azt mondta, szerdán hívjam újra, hogy mi a helyzet, úgyhogy addig ne menjetek a kórház környékére sem! Elizabeth, el ne indulj UH-ra!

El nem tudom képzelni, mit csinálnak azzal, aki szülni szeretne, és milyen szar lehet annak, aki már bement, és nem engedik ki.

Györgyi, de jó hogy jelentkeztél! Örülök, hogy jól vagy! Ez a t-com ilyen béna? nem gondoltam volna.

Egyre jobban fosok(bocs) ettől a fizetős szüléses hülyeségtől. Szerintetek jól értem én, hogy azért is fizetnem kell majd a szülés költségének 1/3-án kívül, ha a Vida épp nem ügyel, mikor rámjön a szülhetnék, és emiatt be kell hívni? Katasztrófa...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka, akkor nem megyek. Én nem akartam hívni, hogy ne zavarjam! Majd írok neki sms-t.....és max. hívom újra szerdán én is! Bakker, pedig úgy vártam már a holnap napot! :(

Mindjárt sírok! :lol:

Kép
elizabeth25

GAbboka, tudod a Vida magánrendelőjének a számát? Mikor lehet oda bejelentkezni vagy hívni?

Kép
elizabeth25

Elizabeth, sajnos a magánrendelője számát nem tudom, én ott sosem jártam, szerintem hívd nyugodtan a mobilján, hogy mikor mehetnél oda!
Én is annyira vártam már az UH-t :cry: !
ne sírj, mert én is sírok :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Tele van a hócipőm az egésszel!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Nálunk nincs semmi különös.
Szombaton nagy bömbölde volt. Vagy a foga vagy az időjárás, nem tudom.
Képzeljétek rendeződni látszik az alvás problémánk. Már egy ideje egyben alszik 8 órát, aztán még 2- 3- 4 órákat! :D

Én is beszéltem ma Mészivel a spirál miatt! (Szerintem fogalma sem volt, ki vagyok! ) Mondta ő is, hogy ugye tudom, hogy nem lehet bemenni!
Szóval megegyeztünk a férjemmel a spirálban.

Ez a karantén dolog meg...
Szerintem mindenhol előfordulhat. Nem rendült meg a hitem és a bizodalmam bennük.

FINISHELŐK!!!
NE AGGÓDJATOK, IZGULJATOK! BIZTOS VAGYOK BENNE, HA AZ ÉLET ÚGY HOZZA, AZ ORVOSOTOK A LEHETŐ LEGJOBB M EGOLDÁST FOGJA BIZTOSÍTANI A SZÁMOTOKRA, HA MÉG KARANTÉN LESZ!!!!!

Vica!
Mi történt a férjeddel, hogy műteni kellett??

Györgyi!
Jó hogy jelentkeztél! Vigyázz magadra!

Orsival mivan?????

Tündériek a picik!
Majd én is rakok fel képet!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok Lányok!

Nekem is sikerült szerencsésen túlélni a hétvégét! :lol:
Szombaton tartottuk Rebeka névadóját,és a férjem szülinapját,így kisebb tömeg alakült ki nálunk,de minden jól sikrült.
Azért voltam úgy eltűnve a múlt héten,egy csomó mindent kellett elintézni,beszerezni... Ja és persze semmi nem jön még rám a ruhatáramból :cry: ,így még magamnak is kellett vásárolni,ami nem volt egy egyszerű dolog.Na de mindegy,lényeg hogy szépen lezajlott minden!!
Tejcsi ügyileg kicsit megsínylettük a dolgot,alig volt időm kajálni,és így nincs valami túl sok tejcsi,de igyekszem visszahozni.

Dóri!
Jó hallani Rólatok!
Luca sokat nőtt már?
Mészivel miben maradtatok,mész hozzá valamikor?

Vica!
Mi történt a férjeddel hogy kórházba került? Már megint lemaradtam! :oops:
Jobbulást Neki!

Üdv Mindenkinek!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Elizabeth! Sajnálom, hogy nem tudsz holnap menni ... :cry: Ezek szerint eltart még néhány napig a karantén...

Durca! Sajnálom Apukádat, jobbulást Neki! Amit a kistesókról írtál, mármint hogy a nagy mindenképp megsínyli, kicsit félelmet kelt bennem, de majd megbirkózom a feladattal. Remélem .... Hihetetlen, hogy még meg sem fogant a tesó én meg már azon gondolkodom, hogyan fogadja majd Marci.

Tünde! Mi már decemberben el szeretnénk kezdeni próbálkozni annál is inkább, mert Marci sem jött össze egykönnyen és lehet, hogy ez most is így lesz. Ráadásul a férjem megy külföldre egy fél évre vagy áprilistól vagy júniustól. Szóval még előtte össze kell hozni... Aztán jó lenne, ha úgy sikerülne, hogy már itthon legyen amikor megszületik ... De hát ahogy írtad ember tervez ....

Én is nagyon aggódom, mennyit kell majd fizetni jövőre, ha Vida dokinál akarok szülni és a Kútvölgyiben... És az is érdekelne, hogy ha nem a lakóhelyemhez legközelebb eső kórházban szülők, akkor a legutolsó vérvételt is kifizettetik velem :?: Mert akkor aztán... :evil: Ráadásul, ha a másodikat is csak császárral tudom megszülni, akkor még többet kell fizetni ... Nagyon el vagyok keseredve ... :cry:
Vendég

Sziasztok!

LÁnyok, ha majd valaki végre bejut a órházba, kérdzzétek már meg, hogyan is működött ez a szüléssel meg ilyenek? Úgy érdekel... :?

Ildi! Aztán nehogy rögtön összejöjjön, és a férjed nélkül szülj!!!

Ebben a fizetős dolgoban azt döntöttem el magamban, ha mindenért fizetni kell majd, akkor én csak a kórházért akarok fizetni, a doki mindegy lesz... (ha császár, úgyis 3 doki bent van, ha nem, akkor meg a szülésznő a fontos)
De ugyebár van terhesgondozás érsze is. Azt meg járjam a kerületben? Végülis, ott is van uh meg vérvétel, csakhát kicsit furi utána meg a Kútvölgyibe beesni. És mi garantálja, hogy majd elvállalnak? hacsak nem az, hoyg fizetek :) És talán gyorsabban mint a tb :))

Mindenestre nem kesergek rajta, mert mivel 2. gyerek lesz, már kevés kelengyét kell venni, többb juthat orvosra...

És ne feledjük, még van egy alkotmánybíróság is!+-

mtunde

Sziasztok!

Monacs!
Hát igen tegnap volt 6 hete, hogy szültünk :) Na látod én is ezért félek és hezitálok, hogy a 2. mikor jöjjön... Nehéz lehet, de kitartás!

Vica!
Már pont megint hiányoltalak erre megjelensz :lol: Sikerült, de most egy újabb hónapig leszek idegbajos, aztán jönnek karácsonykor és akkor készülök ki! Nagyon elegem van, hogy állandóan felülbírál és mindenbe beleszól! De itt most inkább befejezem.
Jó, hogy hazajön a férjecskéd, egyedül olyan szar! Jó tudom ott van Rebeka, de együtt az igazi :D

Elizabeth!
Tényleg ne sírj,mert akkor Gabboka is sír és ha már sírásról lenne szó, akkor én is be tudnék szállni :?
Szerintem hamarosan vége lesz a karanténnak és még a héten látod a kis porontyot! Nyugi! :lol:

Képzeljétek Martin mostanában olyan türelmetlen és hisztis, hogy az őrület! Esténként, hogy megszoptassam szabályos trükköket kell bevetnünk, ketten trükközünk, hogy eltereljük a figyelmét és ne hisztizzen, aztán valahogy becserkészem a cicit a szájába és akkor csend van. Ráadásul az elalvás ideje is kitolodott 10 körülre, pedig fél nyolckor már bekajálva, tisztán fekszik az ágyikóban... Most fél 11-kor kiraktam az erkélyre, felébredt 1-kor megetettem, aztán visszaraktam,most megint alszik, kiváncsi vagyok meddig.
Mindig kérdezem a dokit, hogy normális-e ez a türelmetlenség és mindig mondja, hogy igen, de amikor már úgy üvölt az éhségtől, hogy rossz hallgatni és utána meg már meg se lehet nyugtatni, akkor kicsit szarul érzem magam, bármit mond is az orvos. Nem tudom, hogy kéne ezen felülkerekedni :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok lányok!

Megint én vagyok,kezd eluralkodni rajtam a pánik,no nem attól,hogy hamaraosan szülök,meg nem is attól,hogy hogyan lesz az első napokban..
ANYÓS!
Tudjátok milyen anyósom van,kaptatok belőleízelitőt,amikor egyszer nagyon terítéken volt az anyós téma.
Most,hogy kiderült anyu biztos nem tud jönni,illetve nagyon necces,a férjem el kezdett pánikolni(Nem ÉN,hanem férjem,aki jobb esetben két hétig lesz itthon...), és kitalálta,hogy nem is olyan idegtépő az ő anyja,és én vagyok a szemét,hogy nem tudok kérni..mármint segítséget..Fél,hogy ha nem lesz segítség,egymás idegeire fogunk menni..
No,ettől már a vérnyomásom is beindult,a gyomorgörcsről és a gyomorsavról nem is beszélve..
Szerintem meg akkor fogunk egymás idegeire menni,ha anyósom itt lenne.MondjÁtok meg,mit tud segyteni? nem főz,nem takarít,mos,mert beteg..állandóan panaszkodik,hogy nagyon fáradt...állandóan nyafog...AKKOR MINEK JÖJJÖN IDE?HOGY LEGYEN MÉG EGY NYAFOGÓM A KÉT GYEREK MELLETT, ÉS TEJEM SE LEGYEN AZ IDEGTŐL?
Komolyan mondom,hogy a szomszédoktól szívesebben kérek segítséget,mint anyósomtól..adnak is segítséget egyébként.
Nem tudom mit csináljak,de én megbolondulok,ha idejön..

bocs,kifakadtam...
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Steffi! Milyen időközönként eteted? Nem lehet, hogy gyakrabban kéne etetni esetleg? Egyébként milyenek az éjszakáitok?
Ahogy olvaslak ezek szerint sikerült a levegőn való altatásra rászoktatnod! Ügyesek vagytok! Az is lehet, hogy a levegőn többet van és még nagyobb az étvágya...talán. Nálnuk 3 óránként megy a szopi, de van olyan, hogy 2,5 óra.
A dokink nekünk is mindenre azt mondja, hogy az természetes. Én most azon aggódom, hogy nagyon sokat bukik Kolos és arra ébred fel szegénykém, hogy nyeldekeli a visszjött tejcsit és alig lehet visszaaltatni....olyan szörnyű és úgy sajnálom, hogy tehetetlen vagyok!

Durca! Kemény helyzet és ezt nem is lehet megoldani sértődés nélkül szerintem. Légy kemény és mondd meg a férjednek kerek-perec, hogy Te hogy látod és Te előreláthatólag majd nem kérsz az anyós segítségéből, de ha már benne lesztek a szituban és valóban nem bírod, akkor visszatérhettek a témára és majd megbeszélitek, de egyelőre ne élje bele magát egyik sem, hogy majd anyós lesz a megmentőd...mondjuk ezzel sem oldódik meg a probléma csak odázódik a dolog, de talán egy darabig elhallgatnak :roll:

Pocakosok fel a fejjel és kitartás, az a lényeg, hogy ne idegeskedjetek feleslegesen, biztos megoldódik minden pikk-pakk és semmi probléma nem lesz!!!!

Korkülömbség téma. Én vagyok a családban a legkisebb mert 2 bátyám van és ők 8 illetve 11 évvel idősebbek tőlem. De én csak azt tudom mondani, hogy az az ideális, ha az embernek 2 bátyja van :lol: Nem lettem elkényeztetve, sőt a két fiú mellett jól meg is keményedtem és csúnya ezt mondani, de Én már profi nevelést kaptam a szüleimtől mert a két tesómon már kipróbálták a dolgokat és velem így már könnyebb volt. Viszont ekkora korkülömbséget én sem szeretnék majd a gyermekeim között, kivéve ha esetleg úgy alakul!
marcsim

Sziasztok!

Ha jól emlékszem, ez érdekelt valakit (talán Esztit??):

Méhen belüli hormonális fogamzásgátlási módszer

A méhen belüli hormonális fogamzásgátló rendszer egy forradalmian új módszer. Ez az egyetlen olyan új fogamzásgátló módszer a tabletta 40 évvel ezelőtti feltalálása óta, mely széles körben elterjedt. A módszer a méhen belüli eszközök és az orális (hormonális) fogamzásgátlók előnyeit egyesíti, azok esetlegesen fellépő hátrányait kiküszöbölve. (Pl. a menstruációs vérzés mennyiségét csökkenti, rövidebbé, fájdalmatlanabbá teszi a "nehéz napokat", a méhen belüli eszközöknél előforduló fertőzések az új módszer használatával elkerülhetők.) Az új módszer lelke egy apró, a méhbe helyezett rendszer, amelyből naponta egyenletesen, kis mennyiségben sárgatesthormon (progesztagén) szabadul fel. A felszabaduló hormon mennyisége a tablettával bevitt napi hormonmennyiségnél lényegesen kisebb, hiszen a rendszer helyben, a méhben hat, így a fogamzásgátló hatás fenntartásához jóval kevesebb hormon is elegendő. E forradalmian új módszer megbízhatósága - az alacsony napi hormonfelszabadulás mellett is - egyedülálló, a sterilizálással egyenértékű. A sterilizálással szemben azonban ez az új módszer nem jelenti a terhesség végleges megakadályozását. A rendszer eltávolítása után a fogamzóképesség maradéktalanul helyreáll. A méhen belüli hormonális fogamzásgátló módszer öt évig nyújt teljes védelmet, ezt követően a rendszer cseréje szükséges. A módszer gyermekszülést követően ajánlott, a tablettákkal ellentétben azonban korhatár nélkül, a fogamzóképesség fennálltáig használható. (Méhen belüli fogamzásgátló eszköz, rendszer a jelenleg érvényes szakmai irányelvek szerint csak a már szült nőknek helyezhető fel.) A módszer biztonságos védekezést tesz lehetővé a dohányos nők számára is, akiknek 35 év felett már a tabletta használata fokozott kockázatot jelent. Az új fogamzásgátló rendszert nőgyógyász helyezi fel. Legkorábban a szülést követő 4-6 héttel tehető fel és már szoptatás alatt is használható.
Előnyök:

A legbiztonságosabb
5 évig nincs gond a védekezéssel
A vérben található hormonmennyiség minimális
Lényegesen csökkenti a vérzés mennyiségét (akár teljesen meg is szűnteti)
Menstruációs panaszokat enyhíti

Hátrányok:
Szakorvos közreműködése szükséges a felhelyezéshez
Az alkalmazás elején köztivérzés jelentkezhet

Ha mégsem ez volt, bocsi!

Dóri

Kép
nagydora

MARCSI!

KÖSZI biztatást,adok valami tanácsot cserébe:-))
Manka is nagyon sokat bukott és a védőnéni tanácsára megemeltük az ágy fejvégét.tettünk az ágy lába alá két lécet,de két vaskos könyv is megteszi.(kb. olyan 5-8 cm-re emeltük,de a több se árt.)Enyhült a visszaböfi,elmúlni pedig olyan 5 hónaposan múlt.

csók

Kép

Kép
durca

Sziasztok!!!
Durca, szerintem aranyos a férjed és tényleg csak jót akar. A mi gyerekinknek remélhetőleg ugyanilyen félistenek leszünk majd és nem pedig a dilinyos mama. Én sejtem már most, hogy elég utálatos leszek a jövendőbeli menyemmel.
Nem tudom miért, de már most nem csípem (előre) azokat a csajokat akik a fiam körül fognak legyeskedni, míg a kicsilányomnál nincsenek ilyen gondolataim.
Teljesen más fiús mamának lenni.
Az én férjem nem is gondolkodik azon ki fog segíteni nekem az elején 3 gyerekkel. Ő biztos nem, mert nem ér rá, dolgozik, talán, ha a fönöke hazahúz Koreába, akkor itthon lesz és legalább itthon fog dolgozni.
Ja, se az elsőnél, se a másodiknál nem maradt itthon egy percet sem. Az nagynál nagyon kiakadtam, szerdán hazahozott minket dél körül a korházból majd ment vissza dolgozni, másnap szintén. Akkor haragudtam rá, aztán másodiknál nem is bántam, hogy nincs velünk senki, legalább nem kellett pluszban senkit sem kerülgetni.
Fő az optimizmus!!!!!

A híradóban egyébként pont egy bármikor szülő kismamát mutattak, szóval be lehet menni, csak gondolom számolni kell bizonyos következményekkel. Nyilván más, ha az ember szülni megy, mintha egy elhalasztható UH-ra.

Én, ha akarnék sem férnék be a körzetileg illetékes szent Imre kórházba. Ott aztán tényleg mindig annyian szülnek, hogy csak na. Ki a fenének van kedve vagy 10 kismamával együtt a párja nélkül vajúdni?? Ha fizetnének sem mennék oda én nem is értem mit esznek azon a kórházon annyira.
Nekem egyébként lehet, hogy még a körzetbe is beleférne a Kútvölgyi, ,mert azt tudom hogy gyerekkórház szempontjából a Jánosba tartozunk.

Amikor az ember a végét járja, csak fusson végig az agyán, hogy a gyereke él és egészséges. Közhely, de ennél asszem nincs fontosabb. Nálam is sokszor elszakad a cérna és a 10-ig számolás sem megy mindig, de tudom, hogy mázlista vagyok a ygerekeimmel, már pusztán azért mert vannak.
Senkinek a lelkébe nem akarok belegázolni, és nem elrettentésképpen, de én mindig olvasom az angyalokszulai.hu oldalt. A neve sok mindnet elárul, az ember elolvas egy-két történetet és más színben látja a világot. Rögtön nem is lesz olyan hisztis az a ygerek. Kicsit-naygon jobban megbecsüli az ember azt amije van.

Réka
Vendég

Sziasztok!

Durca!

És az szóba sem jöhet, hogy kerekperec meg mondd a férjednek, hogy köszönöd de ne jöjjön a kedves mama?! Persze alátámasztva az érveiddel.

Azt még nem lehet tudni, hogy miféle járvány van a Kútvölgyiben? Azért érdekel nagyon, mert a fiam péntek óta hányással, hasmenéssel és erős hasfájással nyomja az ágyat! Imádkozom, hogy a Hanna el ne kapja!
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:27-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:28-kor.
Vendég

Lilluska! Köszönjük, hogy megosztottad velünk. :wink: Csajok, nagyon nehogy izguljatok! Minden rendben lesz, mire eljön az idő. :oops:

Durca, tudod, mit gondolok, mit érzek. Mondd meg férjednek, hogy talán ne ő döntse el, hogy mi a jó nektek. A döntéseket közösen kell meghoznotok, és ha nem érti, hogy valami részedre abszolút nem ideális, akkor felejtse el. Merthogy nyilván te vagy érintettebb a témában. Fel a fejjel! Pláne ma. :D

Cinicini, te meg ne aggódj, mert egyáltalán nem hinném, hogy egy anyósnak feltétlenül ideggyógyintézetté kell változtatnia idősebb korára a fia és menye otthonát. Ez nem ezen múlik.
Esetemben pl egyértelmű a kompenzálás. Férjem le se volt tojva 30 éves koráig, csak nőtt, mint a dudva, aztán amikor én képbe kerültem, hirtelen az "én mindent megadok a kisfiamnak" anyuka vált anyósomból, erős féltékenységi rohamokkal. Leginkább hozzá sem szólok. :cry:
vbea

Lilluska!

Köszi!
ildi35

Lányok! Van valami trükkötök csuklás elállítására? Általában a tea beszokott jönni, de ha mégsem szegénykém 20 percig képes csuklani amitől teljesen kiborul.
ildi35

Ildi!
A szakkönyvek szerint nem szabad, de a vajákos nagymamám mindig ezt adta, és bekön: egy csepp citrom! Már ujjszülött korában adta Benének.

Marcsim: Az ágy megemelése tényleg jó. Én is sokat buktam kicsi koromban és Dickensen aludtam :) Állítólag bejött. Nem melékszem.

Durca!Nekem anyukámat kellett eltanácsolnom. Sajnos mi nagyon hamar felidegesítjük egymást, és féltm, hogy szülés után maúgy is elég zizis leszek, hátha még anyu is ott van. (iagzam volt). Szóval én azzal védtem ki, hogy amíg a férjem szabin van, nincs szükség segítségre, esetleg utána, ha még nem bírom magam. Utána jött is a 3. héten, de akkor már nekem is több türelmem volt, és aztán látta is, hoyg nem nagyon kell segítség. (ami kellett, hoyg amíg én tb kártyát, tgyást intéztem, addig vigyázott Benére.

mtunde

Dóri!

Igen engem érdekel a méhen belüli.......Köszi az infót!
Mikor mész be Mészihez?
Nekem is kellene,csak még nem tudom hogy mikor,mert ugye most meg van ez a zárlat....

Ildi!
Csuklás ellen be szokott válni egy kiskanálka citromlé.Szegényke bizti grimaszol majd!!!!

Üdv mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Monacs!
Sajnos leálltam a nagyi projektel. Egyelőre. Most töröm a fejem a fősulin. Elég gázos úgy hogy rámragadt a pici. Akkor van csak csendben, ha lefekszem mellé aludni. Így hogy lehet tanulni?
Én is osztozom álmaidban. A minap elszakadt a cérna és elmentem 1/2 órát este sétálni. De jó is volt az a kis csend. Imádom őket, de néha fel kellene töltődnöm. Arra vágynék, hogy visszavegyük a gyerekek előtti szokásunk: a péntek esti klasszikus tánctanulást. Bár a hétvégén épp faleveleket gereblyéztem volna. :D Ez már a vég? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:28-kor.
Vendég

JÓ estét!

Még van idő benéznem fürcsi előtt,mert pusziszörnyeset játszanak a férjem meg a lányom.A Manka a pusziszörny és ha megpuszilja apát,akkor az jajong,mint a fába szorult féreg :D :D :D

Köszönöm mindenkinek a biztatást anyós ügyben.Én nem félek a feladattól,mikor manka született császár után anyám 4 napot volt velünk,onnantól egyedül csináltam és semmi bajom nem volt.
Én kerek perec megmondtam a páromnak,hogy az anyja ide csak akkor,ha én el...és ebből nem engedek,mert olyan,de olyan csökönyös vagyok mint az öszvér!!!
Tőlem aztán lehet veszekedés,meg miegyéb.Egyébként ő nem attól tart,hogy én hogy fogom bírni,hanem,hogy Ő hogy fogja bírni..(nagyon parás és túlaggódós típus és persze mindenből ügyet és presztizst csinál..)
Egyébként én sem bánom,hogy ha nem jönne senki(anyámat leszámítva),mert hamarabb megszokom a 2 gyerekességet,meg az egész mizériát..

CSUKLÁS
Én is citromlevet adtam Mankának,mert a kismama újság egyszer azt írta,aztán meg rá egy évre azt,hogy ne..de mi adtuk,nem örült,de bevált.persze csak egy cseppet,mert azért a gyomor sem egy utolsó dolog.

VERONIKUSZ!
Épp akartam tőled kérdezni,hogy nálatok hogy volt ez két pici gyerekkel?

VBEA!
Köszi,milyen volt a hétvége?legalább neked messze van a banya..

LILLUSKA!
Tőled meg épp azt akartam kérdezni,hogy mikor mentél vissza dolgozni és lellkileg hogy vettétek az akadályokat..Borókával nem tudok majd annyit itthon maradni,mint mankával és nem is akarok,nagyon hiányzik már a meló..

na,megyek,vége a mesének,meg a játéknak.Utána vár egy nagy beszélgetés a párommal erről a fenti témáról!!

Puszi és jóéjt mindenkinek!

durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

Eszti, Dóri
Most már teljesen jól vagyok, itthon van Apuci!!!! :D :D Régen volt valami balesete, aminek következtében egy porc levált a térdében, amit akkor megkellett volna műtetni, de persze Ő azt mondta, hogy "ej ráérünk arra még!!" Szerdán sajnos megbotlot és pont arra a térdére esett, :( persze estére már hőemelkedése volt, reggelre meg bedagadt. Szóval egyből vittük a kórházba, ahol közölték, hogy nincs hazamenetel, pénteken műtik. :o Úgyhogy egész hétvégén kórház járat volt, de mamár itthon alszik. Viszont 3 hétig gipszet kell hordania, aztán még 3 hétig valami mást. Szóval 6 hétig tuti itthon lesz, kényszer pihin.

Lilluska,
Köszi a tájékoztatást de sajna most hallottam a híradóban, hogy van újabb 3 beteg. DE és ami a lényeg,hogy nemcsak ebben a kórházban fordult elő, csak a többit még nem verték nagydobra!!

Durca,
Nem is tudom, hogy mit csinálnék a helyedben. Az biztos, hogy én is a második babánál mindent másképp fogok csinálni. Inkább egyedül én mindent megcsinálok minthogy anyós segítségét kérjem. Sajna én is tiszta ideg és feszült voltam, persze a férjemmel is ez miatt nem egyszer vesztünk össze míg itt volt és a tejci is sokkal kevesebb lett. Úgyhogy szerintem ezt tényleg beszéld meg a férjeddel. Nagyon szorítok, hogy minden úgy legyen, ahogy Te szeretnéd és egyszer igazat adjon a férjed neked!!

Ja, annyira irigyellek bennetek, hogy túl vagytok az anyós hétvégén. Nekem holnap jön, :evil: :evil: pedig megmondta a férjem, hogy majd mi kimegyünk hozzá, de hát nem érti meg. :x Úgyhogy holnap biztos sűrűbben jövök, addig sem kell vele társalogni.

Csuklás: Réka is az elején nagyon sokat csuklót, úgyhogy én is adtam neki egy kis citromlevet. Szegény nem egyszerű arcot vágot, de hatásos volt.

Veronikusz,
Én imádok falevelet söprögetni és havat lapátolni!!! :D :D Férjem mindig azt mondja, hogy milyen "elvetemült" vagyok. Mi a jó abban??? Nekem egy kikapcsolódást jelent, levezetem a feszültséget!!!! Én már csak ilyen vagyok! :lol: Lehet,hogy holnap is ezt csinálom!!

S_Ildi,
Utólag, NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK MARCIKÁNAK!!!!!! Ha van friss képed, akkor tegyél fel olyan rég láttuk már!!

Fél évesek lettünk!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Olyan mintha ma született volna a kis manócskám, hogy szalad az idő!!

Na most már én is megyek fürcsizni

Jó éjt

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!
Lilluska
Engem idáig mindenki azzal rémísztgetett, hogy higyjem el, hogy most még könnyű. Ahogy nő úgy lesz nehezebb. Ezt én eléggé hitetlenkedve fogadom, de legalább most Te megcáfoltad!

Veronikusz
Hát nem egyszerű a tanulás kérdése. Decemberre ki van írva két vizsga, ráadásul olyan barom tantárgyból, ami abszolúlt nem érdekel, de épp ezért jó lenne túl lenni rajta. Nem tudom, hogy lesz. Jól tetted a sétát. Párod még mindig annyit dolgozik?

Hát lányok drukkoljatok, holnaptól mélyvíz, nem lesz segítségem egyáltalán!!! :(
Jó éjszakát mindenkinek, persze átalvósat!

Kép
Kép
monacs

Sziasztok

Jó reggelt mindenkinek!

remélem mindenkinek jól telt az éjszakája, jól aludt! :)

Ma reggel kell majd a dokimat hívni, majd 9-negyed 10 felé fogom, hogy mizújság.....de hát párocskám most mondta, hogy már 90-en van a betegek száma, úgyhogy gondolom, hogy senkit nem fognak beengedni vizsgálatra meg ilyenekre. CSAK annyira gáz, hogy ok a belgyógyászatot lezárják...de pl. a szülészeten, akinek ott van orvosa és mostanában jön rá a szülés, azt elzavarják másik kórházba? Vagy aki pl. terhesen rosszul lesz, és muszály bemennie a kórházba, azt hagyják....hogy mit tudom én mi legyen vele? Hát kész vagyok!

Kép
elizabeth25

Ja ma mentünk volna a 12 hetes uh-ra. :(

Kép
elizabeth25

Jó reggelt!

Elizabeth! tegnap mondták a híradóban,hogy szülésre fogadják a kismamákat!
Gondolom a vizsgálatra nem.Nekem is a jövő héten kell mennem az első CTG-re meg vérvétel meg stb.Remélem addigra elmúlik ez a nyavalya!!!

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Dura, neked ki a dokid? Beszéltél vele?

Kép
elizabeth25

Tegnpa volt a tévében, hogy szülni bemehetnek. Csak egyedül, nem lehet apáés szülés.... Ez is durva...

mtunde

Vagyis Durca! :) (bocsi!)

Kép
elizabeth25

Tünde akkor csak szülni mehetnek be...aztán kész? EZ GÁZ! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

"Örömmel" látom, hogy Ti is kibuktok néha, azt hittem én vagyok ilyen elvetemült anya, hogy néha sikítva rohannék 10 kört a ház körül, mert úgy érzem, hogy bekattanok. Imádom a kis családomat, de néha az az érzésem, hogy megfulladok. Hiányzik a munkám, a pörgés, az emberek. Ráadásul itt van a hideg, az eső, a sötétség amit kifejezetten gyűlölök. Szóval nem könnyű...... Ez most baromira jól esett, hogy végre elmondhattam.

Monacs!

Annak idején amikor a fiam született, csak vigyorogtam azon, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond........ Úgy voltam vele, hogy ugyan már, mi gondom lehet amikor majd önállóan veszi ki a kaját a hűtőből, amikor egyedül fürdik, öltözik, stb. Hát bizony jöttek a gondok, csak persze más típusúak, mint csecsemőkorban. Ovoda, iskola, barátok, szerelmek, intők és amikor már hatalmas önérzettel bírnak az se piskóta. Szóval a gondok egy része valóban elmúlik, de jön helyette ezer más, ami gyakran nagyon nehéz. Bocs, nem okoskodni akartam, de én ezeket már túléltem. Aztán itt a következő fokozat: most nyolcadikos és nyakunkon a pályaválasztás (persze konkrét elképzelése nincs, amit megértek, mert 14 évesen még nekem sem volt) a megfelelő iskola kiválasztása (na igen, de melyik a megfelelő???) a felvételi........ szóval nem sorolom, de belátom, hogy igaz: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!
ildi35

Úgy tudom, igen, fogjuk fel inkább úgy, ha már ez van, legalább szülni ott lehet. Bár látogató, meg apa nélkül... Nem könnyű. Szerintem jövő hétre már elmúlik a dolog.

Cinicini! Igazad van, ha azt nézzük, hogy egészséges gyerekeink vannak, már az is csoda... És végülis ezt akartuk, nem?

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: