A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

orsoly!

Pirus már nem dolgozik ezért nem tud netezni majd csak a hétvége után lesz nete bár Õ azt mondta nekem pénteken, hogy megy a tanfolyamra. Mit meséltek a császárról a tanfolyamon?

Olga&Pocak
Névtelen

Sziasztok Lányok!

Tegnap megnézte a dokibá Dani-babát, és megnyugtatott, hogy minden rendben van a gerincével (2.0 AFP miatt).
Most nyugodtan fogok kimenni a BababörzéreKép Vagy lehet, hogy még nekem korai?

KamillaKép
ne aggódj, mert azt érzi a kicsi is. Majd szorítunk neked, hogy idõben jöjjön ki a pocaklakód.

ZsuzsiKép
neked csak kitartást tudok kívánni. De valóban úgy van, hogy arra gondolj, hogy ott a két kicsi fiad akik egészségesek.... (lásd Timici)

PocokKép
de jó lehetett neked, már én is úgy vágyom egy kis kikapcsolodásra.

lolla
19+3
lolla

Sziasztok, Lányok!!! Kép

Füüü de jó volt ez az egy nap otthon!! Egészen felfrissültem, és hurrá, ma már csütörtök, és holnap péntek!!! KépKépKép

Ami a rendetlen pasikat illeti, hát igen nehéz velük bármit is megértetni, és bizony az anyukájuk tolja el öket.
Az enyim hálistennek rendszeretö, néha ugyan az idegeimre megy vele, de jobb ez igy, mintha úgy kellene kialmozni utána KépKépKép
Pár dolgot azért meg kellett neki tanitani, de jól idomitható Kép
Arra viszont nem tudtam rávenni, hogy a morzsás-vajas tálcát ne KERESZTBE tegye rá a mosogatóra, amibe ezáltal már soha többé nem lehet semmit betenni Kép
Most már csak röhintek egyet, mikor meglátom ... rájöttem, felesleges idegeskednem rajta, az nem segit, és amúgy meg olyan rendes.
A gatyáját is a szennyesbe dobja, és a zokniját sem gombócolja össze Kép
Ja, ami a cipelést illeti, én egyszerüen otthagyom, amit nem akarok felemelni Kép de ezt még csak kb kétszer kellett eljátszani.
Ahogy itt olvasom a véleményeket, én egy angyalhoz mentem hozzá Kép HURRÁ KépKépKép Bocs, nem azért,hogy dicsekedjek vele, csak olyan jó érzés ...

Mysnnia Kép
az én párom is hallott erröl a könyvröl, hol lehet kapni? Kereste az Irók Boltjában, de ott még nem is hallottak róla.

Kamilla Kép
még nekem sincs fogalmam se, mivel "honoráljam" az orvost ... de majd megkérdezem a "saját", régi dokimat!

Már megint dolgoznom kell, buááá Kép

Pussz Kép
Kangi
22+6
kangi

Orsoly! Kép

de igen Kép ez biztos vmi tudatalatti dolog, tenyleg csak 29 hetes vagyok ma, de vmiert 30-t irtam Kép tok huje vagyok...

kamilla (29+0)
kamilla

Szép jó reggelt Mindenkinek!!!Kép

Remélem mindenkit szebb hangulatban talált a mai nap.KépKépKép

Myssnia, jaj de jó, akkor nem írtam hiába.Kép Szerintem nagyon jó válogatás, mi sokat hallgatjuk, bár inkább csak akkor ha párom nincs itthon. Õ nem értékeli annyira, mint Bence.Kép

Orsoly, drukkolok, hogy jó híreket kapj. Aztán gyere gyorsan és meséld el.Kép

ZsuzsiKép

Pocok,
örülök, hogy jól telt a pihi.Kép Gratula a lányodhoz, hogy már egyedül megy.KépKépKép

Pálma, ari vagy. Ma már nem szomizok, bár lenne miért. Ugyanis kora reggel elment a párom szinezõpasztáért. A boltban fogalmuk nem volt, hogy mennyit kéne még hozzákeverni, hogy olyan színt kapjunk, amilyet szeretnénk.Kép Miért is lenne errõl halvány fogalma is egy eladónak, aki kifejezetten festékboltban dolgozik?Kép) Na mindegy, vett olyat, amit gondolt. Hazajött-bekevertük-jó lett, DE azon a borzalmas barackszinen a mi szép halványsárgánk nem látszik rendesen, így alapozni kell fehérrel. Nem gond megcsinálom, amíg apa dolgozik, de ha ezt már tegnap tudjuk, rég kész lenne az alap és haladhatnánk. Na mindegy, a lényeg, hogy sikerült az elsõ kívánt szín, aztán haladjunk.Kép Ugyanis, olyat szeretnék, hogy sárga alapon narancssárga márványozás. Nagyon kiváncsi vagyok már milyen lesz, bár azt hiszem ez az elsõ és egyben utolsó eset, hogy magunk keverjük a szineket. A pasztán lévõ használati utasítást sz*rt se ért.

Bence tegnap az eddigieknél is durvább mocorgásba fogott, azt hittem kirugja az oldalamat és a pocakomat. Párom ott hüledezett mellettem, hogy milyen lehet "belülrõl" érezni, ha kívülrõl ilyen erõsek a rugások.

Szerintetek, meddig durvul a dolog és mikortól fog kevésbé aktívan mozogni? Nem mintha baj lenne, sõt örülök neki, csak néha megijedek, hogy most még egész kicsi, mi lesz, ha 3x ekkora lesz???Kép

Na megyek festek, majd ebédkor bekukkantok.
Pussza,
Timici
26+6
timici

Sziasztok!

Lolla!
És nem látszott, hogy kisfiú-e vagy kislány?

Orsoly!
Remélem minden rendben lesz!!!!!!!

Puszi: Judó
22+4
judó

Sziasztok!

Bocs, hogy igy ismeretlenül beleszólok, de a zoknigomboc nálunk is jelen van.
Elõször engem is bosszantott, de aztán sikerült egy félmegoldást találni. Nem huzogatom ki a zoknikat, hanem ahogy van kimosom. Aztán a férjem feladata a zoknik kiteregetése Kép
õt meg nem érdekli, hogy egyesével kell normális állapotba hoznia a zoknikat!
Móni
Névtelen

Sziasztok Lányok, Kismamák!

Segítséget szeretnék kérni tõletek a Magne-B6 vitamin szedésérõl. 5 hetes terhes vagyok, és a doki Elevitet és Magne-B6-ot írt fel. Az utóbbiból 3x2 szemet kell szednem naponta. Valaki szedett már ilyet? Nem sok ez egy kicsit? És ami a lefontosabb kérdésem lenne, meddig kell szedni ezeket. Egész terhesség alatt?
Köszönöm, ha tudtok segíteni.

Ádi
Ádi

Szia Ádi!

Miért kell szedned? Nem mondta az orvosod?
Ilyen korai terhességben igazából a B6 vitamin a hányinger enyhítésére-megszûntetésére jó, de szerintem nem kell ilyen nagy adag, csak egy-egy szem, ha rosszul érzed magad.
Késõbb pedig akkor szokták javasolni, ha sokat keményedik a pocakod.
Én is szedtem akkor, mikor több keményedésem volt, de azóta abbahagytam. Az Elevitben úgyis van mindkettõbõl (magnézium, B6).
Kicsit drága is ahhoz, hogy még 35 hétig szedjed, ilyen nagy adagban...
Kérdezz rá, kicsit feleslegesnek tartom.

Judó
22+4
judó

Sziasztok!

Hát a baba mozgásával kapcsolatban én azt tapasztalom, hogy régebben tényleg olyan volt, mint amit Timici írt, de mostanában(kb 3 hete) már csak fészkelõdünkKép Bár Ádám soha nem volt annyira mozgékony, kezdettõl fejjel lefelé volt, nem forgott és már nagyon rég a bal oldalamon lakik. Az a buli mostanában, hogy mindig megpróbálja kinyújtani a kis lábát, csak én útban vagyok NekiKép Hát néha nem kellemes érzés, de ha nem csinálja, akkor hiányzikKép Úgy kell visszanyomnom a kis sarkát, ami tök nagy dudort csinál a hasamon. Ja és ezt csak akkor teszi, ha ülök, ha fekszem úgy elférünk. A kis kezével is szokott pakolászni, meg babrálni a méhszájat belülrõl, de ezek nem vészesek. De már nagyon várom, hogy idekintrõl mozgolódjon!Kép

Betti
37+2

Kép

Betti
fodbetti

JudóKép
Már a 14. héttõl látszott, hogy kisfiú, de a doki a 16. héten már tutira mondta. Tegnap is jól beterpesztettKépNem szemérmes a szentemKép

Igaz mi kislányt vártunk, de majd a második az lesz. Egyenlõre még pánikolok, mert a rokonságban mindenütt kislányokat dajkálgattam eddig. Kisfiúkkal még nem találkoztam, de mióta tudom, hogy az lesz, gyakrabban pelenkázom az unokatesómék 3 hónapos kisfiát. A fürdetést még nem mertem bevállalniKép

Én neked mi lesz a kis mocorgó?

A magne B6-ról nem tudok sokat mondani, de én most szedek 3x2 szem panangint, amibe szintén van magnézium, kálcium és kálium. De nem azért mert keményednék, hanem a doki javasolta a vérképem alapján, meg a ritkán jelentkezõ tompa hasi fájdalomra.

lolla
19+3
Névtelen

Lolla! Kép

Hát másodikra én is kislányra számítottam, bár igazából mindegy, de egy hajszálnyira reménykedtem benne. Aztán Õ is kisfiú lesz! Kép
Dolgozzatok majd ki valami praktikát!
Nálunk meg majd mindenki fiú, lányok csak nagyobbak vannak a családban.
De majd talán a 3., ha vállakozunk rá.

Judó
22+4
judó

Sziasztok!

Timici, babamozgás

A mi babánk se tud már igazán rugdosni, csak helyezkedik. Fejjel lefele van, háta a bal oldalon, és pont mint Bettiéknél, nyújtogatja a lábát. Néha egész hegyvidék a hasam, amikor a másik oldalon a fenekét is kitolja, és a sarka (vagy térde?) elkezd vándorolni. A kezét nemnagyon érzem, csak azt hogy egy-két másodpercig mindjárt bepisilek, de aztán elmúlik. Gondolom ilyenkor rendezkedik alul. Ha hanyatt fekszem, akkor is ugyanezt csinálja. Néha fáj is, ha hirtelen csinálja, akkor ugrok vele együtt, mert elég kellemetlen. De nagyon jó érezni, hogy itt van bennem, és szépen növöget és erõsödik! Kép

Pilinke (36+1)
pilinke

Sziasztok!
Hûha, jó sokat írtatok, alig bírtam végigolvasni. Igaz, már majdnem egy hete voltam utoljára. Gyerkõc kicsit beteg volt, hát otthon kellett maradjak vele.
Férjtéma: az enyém se különb. A zokniját nemhogy gombócban hagyja, hanem benne a nadrág szárában. Aztán vagy megtalálom, vagy nadrággal együtt kerül a szennyesbe. Az egyedüli amit segíteni szokott az a szemétlevitel. Vásárolni is csak akkor megy egyedül, ha egy nagyon részletes listát írok, hogy mi kell otthonra.
Szerencsére a fiam ilyen szempontból olyan mintha lány lenne. Szereti a rendet és a tisztaságot. Ha egy picit koszos a keze, már megy és mossa meg. Imád fõzni és takarítani velem. Sõt teljesen meg van sértõdve ha valamiért kimarad az ilyen finomságokból. Szokott egyedül felmosni is! (Persze utána nekem is kell, de olyan aranyos)

Velem mostanában semmi nem történik. Babát még nem érzem, bár így a 15. héten talán még korai is lenne. Pont egy hét múlva kell mennem a dokimhoz AFP beutaló miatt. Ennyi.

Vigyázzatok magatokra.

Sziasztok
buksicica
14+1
buksicica

Sziasztok Lányok!

Szilcsike!

Te a Piroskánál vagy a Mártánál fogsz a szülni? A szövegbõl Piroskára tippelek......Hány nappal vagy túl a kiíráson? Nem érzel semmi olyat, ami mensi elõtt szokott lenni, hogy megdagadtál, ragyás lettél, kívánós vagy, feszül a melled, hangulatilag labilis vagy? Egyébként ha adnál elérhetõséget, és véletlenül együtt lennénk bennt a kórházbanKépKép, akkor megkeresnélek. udvari@mail.datanet.hu

Lányok! Más finises mamóca érez ilyeneket? Vagy aki már szült, szülés elõtt? És mennyivel? Bocs ha hülyéket kérdezek.

Betti! Én is így vagyok vele, hogy jobb lenne kivülrõl nézni a kicsi rugdosását, ugyanakkor kezdek bepánikolni a szülés miatt is és azért is ami azután jön. Hogy fogok én sipp-supp 2 gyerekkel boldogulni? Olyan vegyes érzéseim vannak? Te hogy vagy ezzel?

na megyek megetetem elsõszülöttemet, du. meg megyek védõnénihez.
Mindenkinek szép napot:Pankamama37+2
PM

Sziasztok!

Bejelentkezznék korelnöknek közétek. Röviden: 41 éves vagyok (30-nak nézek ki, szerintem az infantilizmus kortalanít Kép ), van egy 8 éves fiam és egy 6 éves lányom. Most meg a 15. hetes terhes vagyok. Persze véletlen babus, vsz. a tengerparti nyaralás több mint 1 héttel eltolta a peteérésem. Egyelõre nem merek örvendeni sem neki, sem terveket szövegetni addig, amíg túl nem leszünk a kromoszómavizsgálaton. Az I. SOTE-re járok Silhavy dokihoz.
Urszila (az Urszulát nem fogadta el a Regisztráció Kép )
14+3
Sõt, még nem történt meg a Regisztráció, ezért vagyok "Névtelen"
Névtelen

Zsuzsi, Orsoly:
OK-OK nem vettem magamra, bár nekem is megvannak a hibáim Kép. Pl. én is ellustultam valamennyira, rengetegszer készíti el a párom az ebédet, én legfeljebb 50 esetbõl egyszer. Szóval azért én is lusta vagyok, lehet, hogy ezért vettem magamra Kép.

Üdv: Hayimpapa (30+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Zsuzsi, Orsoly:
Na, saját magammal keveredek ellentmondásba Kép. Egy bekezdésen belül állítom, hogy magamra vettem és hogy nem vettem magamra Kép. A lényeg, hogy lusta vagyok, ezt magamra veszem Kép, de nem sértõdöm meg rajta. Ha Hayimama malacnak nevezne, azon megsértõdnék Kép.

Urszila:
szorítunk Neked, és reméljük, hogy minden rendben lesz a kicsivel Kép.

Hayim Apuka
hayimpapa

Betti, Pilinke
köszi a választ babamozgás ügyben.
Én is imádom érezni, ahogy mocorog, hiányozni is fog ha megszületik, mindegy akkor majd lesz más.Kép

Ádi,
szedd nyugodtam 3*2 adagban a Magne B6-ot, én is így szedtem a terhesség elsõ 12 hetében és most kb. 3hete újra.
Az elején jó a hányinger ellen, utána pedig pocikeményedésre.

Urszila,
üdv a körben. Drukkolok, hogy minden OK legyen a genetikán. De miért ne lenne.Kép Majd még a szülés várható idõpontja kell a táblázatba és akkor Pocok majd berak. Ugye Pocok?

Na megyek festeni, a szoba fele már kész. Hurrrrá!Kép
Jók legyetek, pusssza
Timici
26+6
timici

Sziasztok!

Urszila: üdvözölek a csapatban, drukolok nektek, hogy minden rendben legyen.

Babamozgással kapcsolatban csak annyi, hogy az én kis törpém is nagyon sokat mozog rugdos, és sokszor abbahagyni se akarja. Igaz már fejel lefele van amit remélem igy is marad és nem fog már kifordulni. A gyomorszájamat folyamatossan rugdossa nyujtogatja a lábait. A kezét legtöbbször a csipõm körül érzem, attól félek, hogy nehogy beszoruljon a kis keze a csipõmbe.

Na most ennyi.

Sziasztok
Andy
30+2
andy78

Sziasztok!

Pankamama
Elérhetõségem e-mail-ben megy...
Piroskánál fogok szülni...... Tegnap kellett volna, de Piroska azt mondta, hogy pihenne, úgyhogy eltoltuk máraKép vagy holnapraKép vagy mikor az én kicsi lányom úgy gondolja, hogy jönni akarKép
Mindenesetre semmi nincs rá hatással. Tegnap egész nap cipekedtem, pakoltam, kertészkedtem, és ráadásnak este még sétáltunk a párommal 50 percet. Ja és az apja is ráparancsolt, hogy mostmár aztán tényleg jöjjön ki. De SEMMI!
Egyébként egyhuzamban fáj a hasam alja, meg a derekam, dokinéni szerint ez mind jó jel. Ragyák vannak, melleim fájnak, dehát más egyenlõre nincs.A hangulati labilitásról pedig annyit, hogy állandóan sírhatnékom van, és rossz kedvem. Van összefüggés?Kép Reménykedem, nem én leszek az elsõ, aki örökre kismama marad......

Pocakmozgás
az én kicsi lányom is már csak a lábaival feszeget, de azt nagyon szereti csinálni, fõleg akkor, ha lefekszem. De tegnapelõtt pl. két órán keresztül csuklott, úgy este 11 táján kezdte. ÉlveztemKép

Timici
Te meg mikor pihensz már végre???KépKépKép

Most megyek, mert leég az ebéd......

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Tudja valaki hol lehet olyan farmer kismamanacit kapni ami nem kantáros?

Köszi az infót!

Emma
17
emma

Szia Emma!

Örs vezér tér, Árkád, C&A. 12000 forint körül, nem kantáros, pamutbetét van a pocaknál.
Most is ez van rajtam, nagyon kényelmes, szeretem hordani.

Üdv: Judó
22+4
judó

Sziasztok! Na megjottunk kontrollrol, ahol a doki nagyokat nezett, ugyanis a vesetagulat szinte teljesen eltuntKép Megnezett mindent szepen, a gyerkoc tankonyvi, mindene ok, ep. Azert 2 het mulva vissza kell mennem kontrolra, biztos ami biztosKép Koszi mindenkinek a drukkolast!Kép

orsoly 29+5
orsoly

Orsoly!

Hú, örülök!!!!! Mennyi minden miatt kell aggódni (és szerencsére sokszor feleslegesen!).

Pocok!
A Formesban kb. kétszer annyi, és dettó ugyan olyan, mint a C&A-ben.

Judó
22+4
judó

Sziasztok!
Nem kantáros farmer van a Westendben a Gólya kismamaboltban, úgy 10 e körül. Nekem ilyen van a 7. héttõl, nagyon kényelmes és divatos.
Kismaczi (21+5)
Névtelen

Orsoly!
Gratulálok, hogy minden rendben van. Remélem most már megnyugodtál. Nagyon szorítottam nektek.

Urszila!
Neked is nagyon szorítok, hogy a genetikán minden rendben legyen, de hát miért is ne lenne? Egyébként üdv a topicban. Nagyjából hasonló korú kisbabónk van. Szóval örülök neked.

Sziasztok
buksicica
14+1
buksicica

Sziasztok!

Judó!
Hiszen nem is kérdeztél?! Kép
Igen, ha egyszer már volt megnyugodott mennyiségû ellenanyag a véredben, akkor sose lehet többet rubeolád, mert az immunrendszered kiirtja a bekerülõ kórokozókat, mielõtt annyit mondhatnának, hogy bikkmakk. Neked pedig eszerint van ilyen leleted régrõl. Az most is érvényes. Egyébként én úgy emlékeztem, hogy az elsõ trimeszterben veszélyes igazán a rubeolás megbetegedés. Dokid szerint 20 hétig, de hiszen ráadásul Te ezen is túl vagy. Ígyhát semmi baja nem lehet a babócának, többszörösen védve van.

Férjek. Pasik.
Kapcsolatunk hajnalán elhangzott a kérdés, hogy milyen számomra az ideális ffi. Elmondtam, hogy olyan, aki a háztartásból is kiveszi a részét. Elõttem olyan barátnõje volt, akinek más dolga sem volt, minthogy fõzzön. Ígyhát azt is hozzátettem, hogy ha ezt megszokta, akkor biztosan nem rám van szüksége. Ezért az elején igyekezett nem kimutatni a feudális beidegzõdéseit. Újabban kezd elkanászodni, de szerintem még kezelhetõ. Ráállok a témára.Kép Fõzni azóta sem nagyon fõzök, bár szelíd módszerekkel igyekszik szorgalmazni, de ellenáll még a tudatalattim is. Rendrakásra szorít, ha olyan ismerõsöket hívunk meg, akik még nem bejáratosak hozzánk, mert akkor segít a lakás helyrepofozásában. Együtt teregetünk, de a ruhái általa általában a szennyesig sem jutnak el, amitõl szoktam a falra mászni.
Elkísért a második baba elsõ UH-jára is, Mazsolával együtt. Utóbbi érdeklõdve nézte a maga 16 hónapjával a monitort és fogalma sem volt, hogy mit kellett volna látnia Kép

Zsuzsi!
Kitartás. Mindig azzal vigasztalom magam, amikor depizek, hogy ez biztosan a hormonszintingadozástól van. Meg az õsz, meg a sötét, meg, hogy a csoki meg az ananászkonzerv segít.
Szerintem kérdezd meg a párodat, hogy van-e kedve megnézni a babát a videon. Hátha csak elfelejtette, hogy van egy ilyen lehetõsége. A pasik fejében akkora helyet nem tud elfoglalni, mint a miénkben...
Tudja, hogy Neked fontos lenne, hogy elkisérjen a vizsgálatra, vagy az UH-ra?
Lehet, hogy eszébe sem jut. Õ nem is látja a lelkes kispapákat a váróban, akiket Te. Amitõl gondolom mindig eszedbe jut, hogy õ miért nincs ott veled.
Fel a fejjel! KépKépKép

Rita!
Gratulálok a babához és a villámgyors felépüléshez és sebgyógyuláshoz! Minden szépet és jót kívánok! KépKépKép

No csááááá!

Snoopy
11+4
snoopy

Snoopy!

Ezer köszi, mostmár túlbiztosítottnak érzem magam! Kép Kép

Apuka nálunk is szorgalmasan jár velem UH-ra. Terhesgondozóba nem, de oda nem is tartom fontosnak. Kivétel, mikor cukrosvizet kellett innom a 16. héten, és még elég hányingeres voltam. Akkor megkértem, hogy jöjjön el, és támogasson! Kép

Puszi? Judó
22+4
judó

Sziasztok!

LollaKép
Úgy örülök, hogy minden rendben volt az UH-on. Olyan jó nektek, hogy már tudjátok a baba nemét. Nekünk a 14. héten még nem mutatta meg. Na majd holnap hátha. Szerintem nyugodtan kimehetsz a bababörzére vásárolni. Mi már vettünk egy pár ruhát pöttömkének.

Puszi, Panka
19+4

panka

Szia Judó!

Köszi a tippet, megnézem magamnak. Csak elég hosszú legyen, mert nagyon magas vagyok.

Emma
emma

Sziasztok!

Franyó: köszi az e-mailt, hát megkérdeztem a munkaügyet, tényleg van ilyen, csak nincs "ilyen" cég...

Orsoly: Nem arra lakunk majd, de jártam ott, a férjem barátja lakik ott Prohászka Pál, nekik is nem rég lett babájuk, de úgy tudom Zuglóban laknak.
Mit szólsz a falú választásához? Szerinted jobb lesz?

Lányok: van egy kis gond 4, napja fáj a hasam, azaz nem is ott, hanem a szemérem csontnál, ha ott lent az van???
mi lehet a gond? 31,-én megyek dokihoz, addig bírjam ki?

Sziasztok
Manó2
21+4
manó2

Panka!
Voltam otthon múlt hétvégén és kimentem a corába, szerintem ha ott még nem voltál akkor feltétlenül menj ki, mert nagyon jó kis bodyk meg rugdalózok vannak. (unisexKép )persze én még nem vettemKép

Majd holnap szorítok neked, hogy megmutassa magát pöttömke. Mostanában mintha rugdosna, elõtte nem éreztem olyat, mint amilyet a lányok leírtak. (pillangó, buborék) Nekem marha nagy "buborékok" pattantak a hasamba, így azt gondolom ez az, mert ezt 2-3 napja gyakrabban érzem. Lehet, hogy te is azt hiszed bélmozgásaid vannak, közben az már a babó.

Várom a híreket, és szorítok nektekKépKépKépKépKép

lolla
19+3
lolla

Sziasztok!

Picur vagyok. Most 5 hetes terhes vagyok, és szeretnék kérdezni tõletek valamit. Sajnos az autónkab, az elõ ülés elé kifolyt a nitrolakk. Ahogy lehetett, megtisztítottuk, de nagyon büdös. A ti ismereteitek alpján mennyire veszélyes rám, és a babára. Sajnos minden reggel kb. 10 percet a kocsiban töltök, persze lehúzott ablaknál.
Ha közületek tud valaki mondani ezzel kapcsolatban valamit, azt nagyon megköszönném.

Sziasztok!
Picur

Sziasztok! Kép

Én is bejelentkeznék hozzátok, mert már kinõttük a másik topikot. 22 éves vagyok, elsõ babánkat várom, 10 hét és 3 napos vagyok a menzi alapján, de majd a doki pontosan megméri a 12 hetes vizsgálaton. Addig is a szülés várható idõpontja 2003.05.19. A DOTE-n fogok szülni. Ma voltam egy nagy hasi ultrahangon, ahol mindent megnéztek, köztük a picurit is, aki már most egyéniség mert nem akarta magát mutogatni, pontosabban úgy forgolódott, hogy elõször nem látták a szívét, majd sikerült utolérni Kép . Én is bekerülhetek a táblázatba?

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

LollaKép
Amit eddig vettünk minden a Corából van.Kép Már egy pár napja este ha nyugalomban vagyok én is érzek a pocimban valami mozgolódást. Nem tudom leírni, hogy milyen érzés, de remélem ez már a babuci.

Panka 19+4

panka

Sziasztok lányok!

Üdv a friss kismamiknak! Kép

Segítsetek kismamák! El vagyok veszve... Kép
A legutóbbi, félidõs laboros vizsgálatnál mindent elfogadható értéken találtak nálam, kivéve a koleszterint, ami jócskán magasabb lett a kívánatosnál, (7-es) pedig nem eszem se zsírt, se zsirosakat, soha nem is szerettem, húsfélébõl sem igazán sokat, -max ebédnél mondjuk egy szelet frissensült pulykamell, vagy ilyesmi, és azt se minden nap. (A bõrét se szeretem, ami ugye zsíros...) Tejet naponta egy csészével iszom, sajtot, tojást is alig fogyasztok.
A babucinak viszont szüksége van némi állati fehérjére, én meg most itt õrlõdöm, hogy mit tegyek?
Igazából szívfájdalom nélkül le tudnék mondani a húsról, mivel amúgy is volt az életemben két év, amikor vegi voltam, de az irodalomból meg úgy tudom, hogy a babócának viszont jobb ha rendes állati fehérjéhez jut, mintha elkezdenék szóját enni.
Van valamelyikteknek itt tapasztalata, hogy ilyen esetetekben mit tegyen az ember?

Köszi elõre is!

Kispici
27+6
kispici

Sziasztok!

LányokKép
Van egy kis gondom, és nem tudom, hogy normális-e: szóval a hasam jobb oldalán egész alul, ha megyek, v. ha a jobb lábamon van a testsúlyom fáj, és nyilall, és tök rossz menni tegnap óta. Szerintetek ez normális? v. hívjam fel a dokimat?

RitaKép
örülök, hogy szép élmények maradtak a szülésrõl, még1x gratulálok!

BettiKép
Nekem is ugyanúgy van ahogy neked, végig fejjel lefelé úszkál a pocaklakó, és a bal oldalamra költözött már egy ideje, általában a nagy puklik a bal oldalamon vannak, a kicsik felül a hasamon, és a jobb oldalon, és nekem sem mozog annyira „õrülten”. De még mindig nem tudom megkülönböztetni a kezét a lábától, vagy a popsiját sem ismerem fel, v. én vagyok a béna, v. az ember lánya csak találgat, hogy mi micsoda?

Zoknigombóc témához:
Hát a férjemmel mindketten rendmániásak vagyunk, de azért a konyhaasztalról nehezére esik a tányért a mosogatóba tenni, de ez legyen az egyetlen hibája…..én teljesen meg vagyok vele elégedve ilyen téren, ha kérem szó nélkül kiporszívózik, cipekedik, és nem csinál zoknigombócokat, lehet hogy szerencsém van ilyen téren?

Timici, MyssniaKép
Hol lehet kapni ezt a baba-mama harmónia CD-t, és mennyiért?

Timici,Kép
Lehet hogy egyszerûbb lett volna tapétázni? Mi hasonló színben vettünk tapétát a TESCO-ban még 2 hónapja 600 Ft volt egy tekercs, és olyan barack színû szerû, világosabb nyomásokkal.

Kamilla,
Az én dokim 50 –et kér ( az asszisztensétõl kérdeztem meg ), és a szülésznõnek 15 ezret fogok adni úgy néz ki.

pusz
Brokkoli

35
brokkoli

Orsoly,
Nagyon orulok, hogy minden rendben! Vannak meg csodak, latod! Kép

Urszula,
Gratulalok a harmadikhoz! Hogy fognak orulni a nagyok, foleg a lanyod a kistesonak! En is fuztem Anyu fejet, de hat nem lehetett ravenni! Biztos minden rendben lesz a genetikan, ne izgulj!

Pankamama,
En semmit nem ereztem szules elott, ha jol emlekszem! Mind a ketszer elotte valo nap jo kis buli volt (Dani elott a szulinapom, Gyuri erkezese elott pedig Mindenszentek, ami munkaszuneti nap volt Franciaorszagban, es jo kis vacsi volt a ferjem kollegainal), lehet, hogy ez segitett hozza a masnapi szuleshez?!

Kispici,
Amig babas vagy, taplalkozz normalisan! Amit leirtal, az teljesen ok, egyel hust is, lehetoleg szarnyast! Aztan, ha mar a szoptatast is abbahagytad, akkor nezesd meg megint a koleszterinszinted...

Picur, Nadine, udv a 'Friss'-ben! Picur, haaaaat, az a nitrolakk biztos nem tesz jot! Bar okos tanacsom nincs, amig el nem parolog teljesen, dugd ki az orrod az ablakon...akkor csak a benzingozt kell szivnod...melyik 'jobb'?

Jo kis napom volt, tegnap este ota folyamastosan foztem, sutottem!(Menu: 'echte' husleves, tarhonya borsos tokannyal uborkasalival, plusz meg egy kis rizs es egy kis egybesult pulykamell almaval, aszaltszilvaval, desszertnek somloi galuska) Ma meg vendegseg volt! Egy kedves filipino baratom, es a nemet haverja! Itt voltak egesz nap, se kajalni, se pihenni nem tudtam, csak pattogtam, mint kecskekaka a deszkan! Most mar elmentek, tok jo nap volt, de azt hiszem, hogy ma koran agyba bujok!
Ocsikem meg megbizott, hogy ugyan 'szerezzek' mar neki valami osztondijat, ugyhogy most meg arra is ra kellene allnom...bar nem tudom hogy gondolta...

Hayimpapa, nem is malacnak neveztem a csaladom tagjait, hanem hazisertesnek! Kép Kulonbseg! A ferjem bevallotta multkoraban hogy azert ad fott tojast a gyereknek es nem rantottat, mert goze nincs, hogy kell rantottat csinalni! A gasztronomia teruleten a teafozesig jutott el, abban viszont eleg jo, pl. ha a gyerekek betegek, profi gyogyteakat mixel, es a szoptatos teat is mindig o fozte nekem! Hogy bok is jusson mar szegeny fejenek! Kép

Ja, es most hiaba erzem magam hullanak, felfrissuleskepp negykezlab (de nem am terden, hanem labon-kezen) fogok maszkalni tiz percig (hatha megfordul a baba)...kivancsi vagyok mit szolnak hozza a tobbiek!

Zsuzsi
25+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Orsoly: Nagyon örülök, hogy mindent rendben találtak a picinél.

Nadine: Üdv a csapatban. Örülök, hogy egyre többen vagyunk.

Kispici: Sajnos az én koleszterin színtem is nagyon magas volt 8,87. Az orvosom azt mondta, hogy szülés után megvizsgáljuk a dolgot, de addig nem tehetünk semmit, mert a piciknek szükségük van húsra. A terhesség elött nekem is normális volt mindig és kb az 5.ik hónaptól nõt meg ennyire. Azóta is vigyázok, hogy zsirosat ne egyek, de nem akar lejebb menni. Azért ne hagyd ki az étrendedbõl a húst, mert szükség van rá. / Ez csak egy jó tanács/.Kép

Férjtéma: Az én férjem is mindig ott van az UH-os vizsgálaton soha nem hagyja ki mert annyire kiváncsi a babócára. elégé rendmániásak vagyunk mi is, ezért zoknigombóc sincs nálunk. Amit nem csinál meg az a mosógatás ami szerintem nem is a férfiaknak való. Egyébként õ cipeli a nehezet stb...KépKépKép
Ezekszerint én is kifogtam a jó férjet KépKépKépKépKépKépKép

Picur: Nitróhigitó ügyben csak annyit tudok mondani, hogy nekem semmi bajom nem lett tõle és a picinek se az UH szerint. Nyáron festették újra az autónkat és ott használnunk kellett hígítót, mert a festõ összebarmolta a rendszámunkat. És csak hígítóval tudtam lemosni róla. Igaz akkor még jó idõ volt és szabadba csináltam és nem sokat lélegeztem be belõle. Remélem neked se lesz semmi bajod és persze a kicsiek se. Egyébként tényleg nem egészséges ha belélegzed. És jó, hogy lehúzott ablaknál vezetsz.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Brokkoli: Írd meg mikor találkozzunk.

Sziasztok
Andy
30+2
andy78

Orsoly! Kép

Nagyon orulok, hogy minden rendben,
Kép
Kakukkfu
31+1
kakukkfu

Andy,
Na latod, az en ferjem meg a mosogatasban meno! bibiiii Kép
Latom jo temat dobtam fel a kiakadasommal! Zoknigomboc es tarsai...Kép

Olyan mehetnekem tamadt a Fulop-szigetek iranyaba! A baratunk teljesen bezsongatott, hazat vesz nemsokara kozel ahhoz az obolhoz, ahol a delfinek szoktak vonulni, es hogy Dani lassan eleg nagy lesz ahhoz, hogy megcsinalja a PADI buvarvizsgat! Mar alig varom, hogy a kicsi is eleg nagy legyen ahhoz, hogy utazhassunk! De az meg egy kicsit odebb van! Egyelore orulnek, ha megfordulna! Olvastam egy brutal modszert: tegyek jeget oda, ahol a feje van, mert a hideget nem szeretik es tutira odebb mennek! Azt hiszem egyelore negykezlab maszkalok! A ferjem jot rohogott, amikor meglatott! Nem birtam 10 percig, faradt es almos vagyok!

Zsuzsi
25+3
zsuzsi74

Sziasztok Lanyok,

Timici,

Sikerult baba-tapetat venni az altalad ajanlott Geta boltban. Tenyleg van valasztek, es szinte elsore megtalaltuk, ami mindkettonknek tetszik. Mar itthon is van :o) Macik, Bubu kutya, papucsok, csikos kukac van rajta, es olyan barack szinu az alapja...

Lolla,
Orulok, hogy minden Ok volt az UH-n (persze szerintem az AFP-d sem volt rossz) Bar tudom, hogy mennyire kepes aggodni egy kismama...

Myssnia, Kangi,
Milyen konyvrol beszeltek?...kicsit lemaradtam...Az en Kispapam konyvkiado, ugyhogy lehet, hogy tud segiteni.

Pocok,
Kicsit irigykedem. Orulok, hogy jol telt a pihi Kép

Buksicica,
Remelem, teljesen meggyogyult a csemeted...

Urszila,
Udv korunkben. szerintem minden OK lesz. Az anyukam engem 40 evesen szult...es akkor meg nem voltak ilyen alapos vizsgalatok. Hajra Kép...es gyere gyakran.

Timici (megegyszer)
...jo erzes lehet, amikor a vegen megiscsak sikerul megvalositani egy-egy elkepzelest. De azert ne vidd tulzasba a festest. tessek pihizni.

Andy78
Ne aggodj. A babad keze nem tud beszorulni a csipodhoz, hiszen burokban van, ami megvedi...ugyhogy ne aggodj...

Orszoly,
Hurra Kép Most akkor biztos nagyon boldog vagy, hogy nincs vesetagulat.

Mano2,
Ha a csontod faj, akkor lehet, hogy csak probal alkalmazkodni a helyzethez. Ilyenkor a csontocskak, izuletek kezdenek felkeszulni a szulesre.

Picur,
Udv korunkben. Szerintem nem tesz jot sem Neked, sem a babadnak a kifolyt nitrolakk - gondolom higito - belelegzese...maramennyiben higitorol van szo. Persze lehet, hogy csak a szaga mar nem art. Azert tenyleg szelloztess sokat.

Nadine,
Mennyi uj kismama egy nap Kép Gratula Neked is a kis jovevenyhez.

Lanyok,
Holnaptol az Auchan-ban is van babaruha akcio. Ha valaki jar arra, mondja meg, hogy erdemes -e benezni...bar lehet, hogy mi is elugrunk szombaton.

Kispici,
A koleszterinnek mi a roviditese a laborleleten. ugyanis nekem egy csomo minden be lett csillagozva a vervetel eredmenyeimben. A doki szerint csak verszegenyseg...szoval arra akarok kilyukadni, hogy nem lehet, hogy csak azert magasabb a koleszterined, mert terhessegnel mas az elfogadhato ertek?

Brokkoli,
En el tudom kepzelni, hogy normalis ha faj es nyilal a hasad aljanal...mar Te is lassan a finisban vagy. Nekem a csipom faj allandoan. Ha ulesbol, vagy fekvesbol felkelek, alig tudok jarni...egy ido utan megszokom az erzest, de nem mulik el. a doki szerint ha megszulok, akkor elmulik.

Zsuzsi,
Jo negykezlabazast Kép Bar nem hiszem, hogy ilyenkor gond lenne, hogy nincs befordulva a baba. Nekem az utolso UH szerint befordult, de valahogy az az erzesem, hogy azota visszafordult...bar remelem, hogy tevedek...

Andy78 (megegyszer)
Tenyleg mintaferjed van. Persze azert imadom a Kispapamat minden hibaja ellenere - es gondolom ezzel a tobbiek is igy vannak Kép

Na eldugultam,

puszi Mindenkinek,

gomb
31+6 (ha minden igaz...Pocok, mikor lesz tablazat? Lyukas az agyam Kép)
gombolyu

Sziasztok!
Képzeljétek, voltunk ma dokinál, és naggggyon ari volt, annyira jól esett, hogy végre kismamaszámba vesz, nem csak rohan. Volt uh is, és KISLÁNY lesz! Ennek azért örülök, mert fiúnévben nem tudtunk idáig megegyezni Kép. És persze én is szeretnék mindenféle habos-csipkés rózsaszín rucikat adni majd rá Kép. Amúgy teljesen egészséges, nagyokat rugdos, szépen nõ. Dokibácsi adott egy negyed kiló porcukinak látszó tárgyat, és közölte, hogy holnap azt kell meginnom terheléses vércuki címén Kép. Majd viszek citromot.

Zsuzsi,
miért akarod ennyire megfordítani a babád? Zavar valami az elhelyezkedésében? Vagy félsz, hogy akkor késõbb se fog megfordulni?

Nadine,
üdv itt közöttünk, jó, hogy jött egy másik kismami, aki csatlakozott hozzám korban sereghajtónak Kép! (ugyanis én is 22 vagyok)

Andy78,
az én babóm is mindig a csípõmnél matat, néha meg a bordáim alatt, egészen az oldalamnál. Mindig csodálkozom, hogy milyen nagy már a babaszobája Kép.

Pusz
Miszike
24+4
miszike

Sziasztok! Kép

Ma voltunk 3D-s UH-n (amit Zulu ajanlott), nagyon rendes volt a doki, tetotol talpig vegigneztuk Gombockat....es hat ha lehet hinni az UH-nak.....FIU!!! Kép
Kispapi azota itt vigyorog mellettem egesz nap. Kép Igaz, kb. egy hettel kisebb Gombocka a hivatalos koranal, de ezt eddig is mindig, minden UH-n megallapitottak. Kép

Ma elhoztam a verveteles leleteimet is, laikuskent annyit latok rajta, hogy a vorosvertestszam alacsony, meg az asszisztensno felhivta a figyelmemet, hogy a cukor az epp hatareset, ha 0.1-gyel tobb lett volna, akkor szigoru dietara fognanak. Azt mondta, lehet, hogy a dokim ker majd egy ujabb kontrollt (brr. az mar a 4. cukorivasom lenne), de az is lehet, hogy "csak" letilt az edessegrol, tesztakrol. Majd jovo szerdan megyek hozza, akkor megbeszelem vele.

Orsoly,
ugy orulok, hogy minden OK Veletek. Drukkoltam! KépKép

Udv az ujaknak, es sok GRATULA RITANAK! Kép

Pusszancs,
Gombóc
26+5 Kép
gombóc

Sziasztok,
húúúúúú de sokat írtatok.Kép

Gömb,
örülök, hogy sikerült tapétát találni.Kép

Orsoly,
szuper, hogy minden OK. Nem hiába drukkoltunk.Kép

Brokkoli,
2 éve lett fûrészporos tapétával kitapétázva a lakás. Festeni sokkal könnyebb, mint tapétázni, ráadásul a fûrészporos 10réteget "bír" el, úgyhogy addig marad.Kép
Egyébként a sárgával készen vagyunk, holnap reggel bekeverjük a narancssárgát és márványozok. Hétvégére készen is leszünk.
Baba-Mama harmónia CD megrendelhetõ:
[url=http://www.xrecords.hu/" TARGET="_top]http://www.xrecords.hu/[/url]

Szilcsike,
nagyon izgi, nemsokára a kezedben tarthatod a kisbabádat.Kép
Igen, egy kicsit megint többet dolgozok a kelleténél, remélem nem lesz böjtje. Muszály haladni, mert novembertõl páromat teljesen lefoglalja majd az új munkahely.

Zsuzsi,
jó sok mindent vállaltál a vendégségért, én belehaltam volna, ha ennyit kell a konyhában állni. Le a kalappal.Kép

Hú, már csak a 30.vagyok a táblában.Kép 27-en szültek már mióta a táblában vagyok, nem semmi.Kép
Jók legyetek és drukk a finishben levõknek.Kép
Pussza,
Timici
26+6
timici

Jaj, most szállt el a levélkém, amit már fél órája írtam.Kép
Úgyhogy most csak pár szóban.

Gömb,
örülök, hogy sikerült tapétát választani.Kép

Brokkoli,
képet felraktam a képtárba, mail ment.Kép
Baba-Mama Zeneharmónia CD: [url=http://www.xrecords.hu/" TARGET="_top]http://www.xrecords.hu/[/url]
A lakás fûrészporos tapétával van kitapétázva, ami 10 rétegben festhetõ, így eszünkbe se jutott tapétázni.
A sárga réteg már szárad, holnap reggel keverjük ki a narancssárgát és majd holnap de. márványozok.Kép

Szilcsike, drukkolok, hogy hamarosan kezedbe tarthasd a babádat. Igérem, hogy hétvégén pihenni fogok.Kép

Orsoly, örülök, hogy a babd teljesen egészséges, nem hiába drukkoltunk.Kép

Nem tudom ki maradt ki, de most már nincs erõm újra írni.
Jó éjszakát mindenkinek, pusssza
Timici
26+6
timici

Most látom, hogy mégis elment.Kép
Kicsit behalt a rendszer.Kép
Timici
timici

Gömbölyû,
olvastam az elmúlt heti anyagot, és láttam, hogy te is a Tescoban vettél macis bodyt. Képzeld, én is pont olyat kaptam a pótmamámtól Kép! Ezen kívül én elnéztem a Baross utcai babakelengye boltba, és jóóó sok minden megtetszett, ami akciós volt. És ahogy járom a várost, ezek tényleg olcsó cuccoknak számítanak. Pl. vastag hálózsák, rugi, pici sapi, meg ilyenek. Úgyhogy már egy teljes nejlonzacsinyi babaruhánk van Kép.

Pusz
Miszike
24+4
miszike

Sziasztok!

Uj kismamiknak udv. a csatin! Jo pocaknovesztest! Kép

Timici!
Honnan ez a halom energia??? Kép
En ma nem tanitottam, de olyan vagyok mint a mosott Sz*r....

Gomboc, Miszike Kép
DE tuti joooooo,hogy Nektek mar kiderult, hogy ki rugdos odabentrol! Remelem lassan nekunk is megmondjak! Gratulalok!! Kép

Pocok
Lecci, lecci oregbits meg egy kicsit a tablazatban! Ma lettem 25 esztendos. Koszonom!

Egyebkent semmi ujsag. Hulla faradt vagyok, pedig azt erzem,hogy egesz nap semmi ertelmeset nem csinaltam...Kép Szoval megyek es jol lefexem!
Szep estet (szoval jo ejszakat...) mindenkinek!

Norkini
22+5
norkini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: