A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Zsuzsi, Gömb, Manó2!

Köszi a válaszokat!
Ma délután szerencsére rendel az orvosom, mindenképpen hívom. A kisbabát kettõ körül viszik orvoshoz, esetleg kiderülhet, hogy nem is rubeola, és hiába aggódom betegre magam. De a dokimat akkor is megkérdezem.
Mivel a hatodik hónapot kezdem holnap, remélem nincs ok az aggodalomra.

A Margit kórház terhesgondozójáról csak jót tudok mondani. Örülök, hogy nem volt még részem negatív élményben. Kangi, remélem neked sem lesz több!

Puszi: Judó
22+2
judó

Most vettem észre , hogy fiatalítom magam.Kép Már 19 hetes is elmúltam, de jóKép

A terheléses cukor vizsgálattal kapcsolatban , nekem azt mondták, hogy a 24. héten kell majd mennem, de hogy adnak-e valamit vagy nekem kell vinni, azt nem tudom. esetleg volt valaki a szent istvánba?

lolla
19+1
lolla

Gomb Kép
én eddig csak dokihoz jártam, terhesgondozásra külön nem, de majd meginterjúvolom a védönömet meg az SZTK-t.
Különben is, minél kevesebbet vagyok orvosok közt, annál jobb, nem igaz? Kép

Zsuzsi Kép
tök igazad van! Én meg ráadásul olyan jól is vagyok, hogy lexivesebben csak szüléskor prezentálnám magam valami tiszta mosókonyhában, addig kösz szépen, engem ne pisztergáljon senkise...
Édesek ezek a történetek Gyuriról, mindig halálra röhögöm magam, ráadásul beugranak a húgom sztorijai (15 év van köztünk) ... egyszer kialudt a villany a szobában, és csak az ö kis ijedt hangocskáját lehetett hallani: "Nem tudok látni!!!" KépKépKép

Judó Kép
én 28 leszek, és nálunk tök sztenderd dolog volt az oltás (Bpest).
Mindenesetre ne aggódj Kép biztosan nem lesz baj Kép

Na felhivom a dokit. Na nem hivom. A mütöben van. Gondolom, nem öt mütik, mert azt mondta a telefonjába egy bácsi, hogy egy óra múlva hivjam.

Pussz
Kangi
22+4
kangi

Kangi,
a terhesgondozasos vizsgalatok nem feleslegesen vannak kitalalva a mama maceralasa miatt. Kép
A MArgit Korhaz terhesrendelese szerintem nagyon jo, a vedono kuldd el oda a dokid igazolasa utan, es mar az elso alkalommal a kezedbe nyomnak egy papirt, rajta az osszes vizsgalatod idopontjaval es a vizsgalat leirasaval. Szerintem tok jo. Es ki van irva, hogy anyasagi segelyre csak akkor vagy jogosult, ha min. 4 alkalommal megjelentel a terhesgondozason.

Kulonben hiaba erzed magad kitunoen, ezekbol a vizsgalatokbol derul ki egy csomo rejtett betegseg (vagy veszelyfaktor), amit igy meg idejeben lehet korrigalni. Pl. terheleses cukor. Utalom en is a maceraja miatt. De a nagymamam cukorbeteg volt (nagyon komoly), igy en veszelyeztetett vagyok, es ezert nekem 3X csinaltak cukorivasos vervetelt. HA utanaolvasol, a terhessegi cukorbetegsegbe bele is halhat a baba, ha nincs kezelve.
Vizeletvizsgalatbol a toxoplazmara is lehet kovetkeztetni, nem beszelve egyeb fertozesekrol. Nekem most az egyik ellenorzesen a pajzsmirigy problemam jott ujra elo. Kép

Szoval, inkabb orulj, hogy ennyire figyelnek rank. BAratnom kulfoldon sokkal rosszabb terhesgondozasrol szamolt be. KépKép Persze, azert en is kiakadnek, ha semmi infot nem mondananak, csak rangatnanak osszevissza. Kép

Szia,
Gombóc
Gombóc

Kangi,

Az en esetem kicsit mas, mint altalaban. Az altalanos az, hogy a terhesgondozast a vedono vagy a doki vegzi. O adja az igazolasokat, o kuld el vizsgalatokra. Szoval ha ugy erzed, hogy a dokid nem mond el mindent, az lehet, hogy csak azert van, mert szerinte a vedononek kellene tajekoztatni. De ezt beszeld meg veluk.
Nalam csak azert van kulon terhesgondozas, mert mas keruletben vagyok bejelentve, mint ahova a babat haza hozom, es a dokim egy harmadik keruletben van. A vedonenim mondta, hogy ha gondolom, akkor o is megcsinalja a tehresgondozast, csakhogy tudtam, hogy a masik helyen zsomi+tejes terheleses cukorvizsgalat van...most ki ne nevessetek...szoval azert maradtam ott, mert szerintem egybol kijonne belolem a cukroslotyi valtozat...

Ami az anyasagi segelyt illeti, ma mar a dokid ad a terhesseg vegen igazolast, hogy rendszeresen megjelentel a vizsgalatokon. Szoval a pecsetek szama sem olyan nagyon fontos. Nekem volt olyan, hogy nem is pecsetelet a doki...de ettol fuggetlenul a pecsetek szama siman meglesz.

pusz,

gomb
31+4
gombolyu

Gomb és Gombóc Kép

Tudom, hogy nem véletlenül van ennyi vizsgálat, csak annyira berágtam. Amúgy nekem is más kerületben van a védönö, mint a doki ...

A cukros lötty pazar volt KépKépKép már éppen éhen akartam halni, úgyhogy mindegy volt, mit kapok, a steril vattát is megettem volna Kép

Na mindegy, beszéltem a dokival, 5-én reggel megyek hozzá a kórházba (JUSZT SE a magánrendelésre!!!), és akkor "megbeszéljük", mi legyen. Most mér nem tudja megmondani, hogy mi lesz? UH? vagy mi? Ha nem UH, akkor mikor lesz UH?
És kedvem sem volt, hogy kérdezgessem.
Áh, nem érdekes, a vizeletem a védönéninél eddig mindig negativ volt, és tényleg jól vagyok. Remélem, minden rendben van ...

Pussz és kösz az együttérzést
Ja, és holnap munkaszünet!!! HURRÁ!!! KépKépKép

Kangi
22+3
kangi

Sziasztok!
Csak röviden tudok most irni, ezer dolgom van még....

Pankamama
Köszi a drukkot, de a Pocaklakót nem viselte meg sem a front, sem a telihold, még egyben vagyunk. Ma a MÁV-ban viszont jól elszórakoztattak. CTG-n pocaklakó aludt, hiába rázogatták, úgyhogy elküldtek kajálni, hogy majd menjek vissza. persze akkor is aludt. Fél órás rázogatás után végre produlkált a kicsi némi-nemû mozgást. Nem tudom, miért hiszik azt, hogy a kicsinek abban a fél órában kéne mozognia, mikor õk akarják. És miért kell ilyen brutálisan rázogatni szegényt......
Dr.néni azzal kezdte, hogy mikor szülünk már.... Mondtam neki, hogy felõlem akár most is mehetünkKép Megvizsgált, méhszáj nyilik, méhnyak rövidül, a derékfájás jó jel, bármikor elfolyhat a magzatvíz..... Egyszóval mostmár csak várni kell, mikor un már meg a picurkaKép
És délre haza is értünk, úgy hogy 3/4 8-kor már a MÁV-ban voltunk. Hihetetlen a magyar egészségügy!

Most rohanok is, de még késõbb jövök.

Szilcsike
szilcsike

Kép

Igerem az utolso nagy terjedelmu kep...szoval, ilyen a mienk. Sajna nem volt eleg hosszu a kamera madzagja, hogy beleferjen az egesz parna. A tobbit kepzeljetek hozza! A toltet ugy van benne, hogyha fuggolegesen toltitek, a ketharmadaig legyen benne kb. Igy meg eleg hajlekony, de nem tul laza!

Gomboc,
Itt sem egy nagy durranas az alap terhesgondozas. Azert en orulok, hogy nem doki, hanem vedono csinalja most mar, egesz mas. Ugy erzem, hogy odafigyelnek ram! A franciaknal viszont tenyleg nagyon jo es alapos volt, de lehet hogy azert, mert jo dokit fogtam ki! Viszont ott egyszer ugy vettek le vert, hogy tobb mint egy honapig csak hosszu ujju ruhakat tudtam felvenni, a csuklomtol a honaljamig kek-lila, aztan zold-sarga voltam! Van olyan baratnom, aki emiatt felt gyereket vallalni, mert meglatta a karomat!

Itt a nemeteknel a vizsgalat vervetelbol, vizeletvizsgalatbol all, meg egy huvelyi vizsgalatbol, es kesz! A verben, vizeletben meg semmit 'fontosat' nem neznek, igy toxoplazmozis tesztet otthon csinaltattam, az AFP-ert meg kulon fizettem. Ultrahangozni meg kb. annyira tudhatott a dokim, mint en. Megallapitotta, hogy ott egy elo magzat.

Szerintem itt a babaneten jobban 'gondozzuk' egymast, mint ahogy minket az egeszsegugyi rendszer!

Zsuzsi
25+1
zsuzsi74

Zsuzsi,
baratnom szinten kulfoldon el, o is hozzad hasonlokat mesel a terhesgondozasarol (2 hettel jar elottem Kép ). Van egy minimalis vizsgalat a biztosito penzen, vannak javasolt fizetos vizsgalatok es vannak naggyon draga extrak. O is inkabb MAgyarorszagon csinaltatott meg vizsgalatokat.

En azt hiszem, nem panaszkodhatom. A Margit Korhazban volt egy sima vervetel/terheleses cukor/vizelet a 11. heten, aztan UH a 12. heten, majd AFP/terheleses cukor a 16. heten, UH a 18. heten (ez mivel mehszajra nott lepenyt mutatott, ezert kontroll UH a 22. heten), terheleses cukor/ellenanyag vizsgalat/vizelet a 26. heten, a 30. heten jon ujra UH, a tovabbiakat nem tudom fejbol, mert a korhaz altal kiadott Terhesgondozasi Tervemre vannak rairva. Ezek a dokidtol szinte teljesen fuggetlenul mennek, a Korhazi Terhesgondozas van ilyen jol megszervezve. A laborban noverkek, UH-n UH szakorvos.
Aztan az embernek amikor megvan arra az idoszakra vonatkozo osszes lelete, elkocog a dokijahoz, aki ellenorzi ezeket, meg esetleg megnezi a mehszaj allapotat vagy a folyasokat. Es elrendelhet egyeb vizsgalatokat, pl. nalam pajzsmirigy merest. Most megyek csutortokon junius ota harmadszor.
Es hat az ember idonkent elmegy a vedonohoz, aki mer vernyomast, baba szivhangot, sulyt, stb.

Eddig nekem nagyon bejott ez a szervezettseg (remelem, igy is marad, nem akarom elkiabalni), a szakmam is ez, hulyet kapok, ha valami nincs megszervezve. KépKépKép

JA, es ha ugy vesszuk, en csak a dokimnak fizettem eddig, mert a maganrendelesere jarok (ha a korhazba rendelt be, nem fogadott el penzt).
Baratnom a javasolt, de biztosito altal nem fizetett vizsgalatokert a tobbszoroset fizette ki eddig. Kép

Ugyhogy en azt mondom, oruljunk, hogy nalunk ez van, nem olyan rossz ez. KépKépKép (Perszem a sorbanallast eddig nem tudtam soha elkerulni. Kép )

Gombóc
26+3
Gombóc

ZsuzsiKép
ez a beszólás nagyon jó volt.
A barátnõm a 2. babáját szülte meg Kaliforniába, de neki 1x csináltak UH-t, akkor is csak azért mert kérte. 1x volt vérvételen, de csak úgy csináltak egyet, szinte semmit nem néztek.
Szerintem mi itt Mo-on még örülhetünk is, hogy ennyire foglalkoznak velünk.
Még akkor is ha az AFP eredménye idegeskedésre ösztönöz minket néhaKép

lolla
19+1
Névtelen

Sziasztok!

ZuluKép
Elárulnád ennek az UH rendelõnek a nevét?

LollaKép
Csütörtökön majd gondolok rád. De biztos minden rendben lesz. Nekem pénteken lesz az AFP-s UH, de már én is úgy izgulok. Már 5 hete nem láttam a picúrt.

Panka
19+2

panka

zuluKép
te az istvánba kihez jársz?

pankaKép
holnap du-án megyek az UH-raKép, de köszi.
tudod már hogy milyen nemû a babád?
én is szorítok neked, így ne izgulj, ok? Kép

gombocKép
én is imádnám a szervezettséget, de sajna nem vagyok egy precíz alak, így minden ilyen otthoni dolgot a férjemre hárítok, mert õ egy kis aprólékos angyalkaKép
bár a munkahelyemen kénytelen vagyok erõt venni magamon, ha meg akarok találni valamit.

lolla
19+1
Névtelen

Panka!Kép
3D Ultrahang Centrum, úgy emlékszem. Totál véletlenül találtam a hirdetésükre a Kismamában, ott írták, hogy a régi Mammutos csapatról van szó. Mivel velük jó tapasztalatom volt a 20. hét körül, nagyon örültem. Szerintem nemrég nyithattak, mert még nem nagyon találkoztam a reklámjaikkal.

Lolla!Kép
Dr. Mészáros László, nála született Malacka is, és miatta tartottam ki a kórház mellett. Nem mintha olyan nagy gond lenne az Istvánnal, de a látogatási rend...(vagy inkább káosz) Bár ahogy olvasgatom a többi kórházas topicot, egyre inkább arra a konklúzióra jutok, hogy semmi sem tökéletes, minden kórháznak van elõnye, és hátránya is bõven. Végül is itt nagyjából oké minden, szülés közben nem maceráltak feleslegesen, segítõkészek voltak szoptatásügyben, kell ennél többKép?
Zulu
33+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Meg tudna mondani vki, hogy a 30. heten max mennyi MagneB6-t lehet bevenni pocikemenyedes ellen?

kamilla (29+5)
kamilla

Kamilla!

A tájékozatató szerint 3x2-t naponta. De van nagyobb dózisú magnézium is, amit orvos írhat fel.

Megtaláltam az 5 évvel ezelõtti rubeola vizsgálatomat, és ezzel a papírral a kezemben felhívtam az orvosomat, aki szerencsére megnyugtatott, mert az ellenanyagom életre szóló védettséget biztosít, és a rubeola a 20. hétig lehet ártalmas, de úgysem kaptam el, szóval kezdek végre megnyugodni! Kép Kép Kép De senkinek nem kívánom, szegény pocakom is jól bekeményedett az idegeskedéstõl.

Gombóc!
A Margitban a 28. héten lesz a következõ UH. Én már alig várom! Végre viszek kazettát, mert a 12. héten elfelejtettük, a 18. heti UH-ot nem veszik fel, szóval majd most, vagyis még 5 hét múlva! (Milyen sok!)

Puszi: Judó
22+2
judó

Judo!

Hala egnek, en is igy tudtam, de ma a vedono a lelkemre kototte, hogy napi max 1-t vegyek be... nem tudtam mire velni, gondoltam megkerdezlek Titeket Kép

kamilla (29+5)
kamilla

Sziasztok!
Csak most tudtam jönni, jó sokat írtatok.Kép

Kangi, együttérzek doki ügyben.Kép
Én is panaszkodok kicsit a dokimról. Be kellett mennem hozzá egy darab receptért + 2db igazolásért. Õ mondta,hogy délre menjek, ehhez képest 16.45-kor juttotam be hozzá. Déltõl ott ültem 16.45-ig és 2perc után jöttem is ki. Elég jó? Ja és a szép még a dologban, hogy kértem adjon a gombámra Canesten vagy Candibene kúpot, mert nekem az hat. Erre mit írt fel? Gyno-Pevarylt, ami már 1x nem használt és utána Betadinet, amit úúúúúúúúúútálok és más nõgyógyi terhesen nem is ajánlja, persze ki sem váltom. Most miért kell ezt csinálni?

Szóval a mai napom teljesen elment a dokival, práom jött értem és ma is elmaradt a festés.Kép Sosem végzünk így.

Szilcsike, sokat gondoltam rád, mert jött a melegfront, hátha beindul a baba, ugyanis Bence egész nap úgy rugdosott, forgolódott, hogy a rendelõben is megnéztek minket.Kép Most is itt nyomul.Kép
Látom Te is jót "szórakoztál" ma, úgy látszik ez egy ilyen nap.Kép

Zsuzsi, köszi a mûanyagbolt címet, 6-án megyek úgyis suliba, majd megnézem meg van-e még.

Orsoly, utólag is sok boldog névnapot kívánok!!!

Brokkoli, várom a képet.Kép fules7@freemail.hu
köszi-köszi, most már értem mire gondoltál, remélem meg is találom.Kép

Én 30-án megyek terheléses cukorvizsgálatra, a SOTEn a cukros víz dívik.Kép Na mindegy valahogy csak ki lehet bírni.
És az én drága dokim, azt mondta, hogy a vizsgálat után ugorjak be hozzá. Jó mi, mintha az úgy menne, min.3óra, de ma pl. több volt.Kép

Ne hari, hogy most másra nem reagálok, de elég fáradt vagyok, megviselt a várakozás+éhezés.
Legyetk jó és szépek!Pussza,
Timici
26+4
timici

Lányok!

Köszönöm a gyors hozzászólásokat. Kismama újság megvan, idegesített is amit írtak, de a viszketésen kívül semmi más tünetem nem volt. Kiütésem sincs - bár pont most fedeztem fel két gyanús piros "foltot", vlsz. szúnyogcsípés, alig tudtuk kiírtani õket Kép

Végülis felírt a doki viszketésre Pipolphent, de biztos ami biztos jövõ héten megyek laborba, hogy kizárjunk mindent.

Most már megnyugodtam, de a viszketés még megvan Kép Majd csak múlik...

Köszi még egyszer, Pilinke

Azért ha valaki még tud valami hatékony kencét viszketésre, írja meg!
pilinke

Sziasztok! Kép

Voltunk ma vásárolni, és vettünk Baba-Mama zeneharmónia cd-t.
Most hallgatjuk, és beindult a pici. Kép
Amúgy kiábrándító volt a helyzet a villamoson, senki nem érte fel ésszel a helyátadást. Emlékszem errõl volt már korábban itt szó. Ha olyan üzletbe mentem be, amihez most úgymond semmi "közöm" (mert karcsú lányokra készült ruhák vannak) akkor bámulták az "ûrlényt" az eladók. Kép Ahol nekünk való termékek voltak, ott pedig annál kedvesebbek (women secret).

Egyébként kölcsönkaptam a szerkesztõségünkbõl egy könyvet, ami most jelent meg. Elkezdtem olvasni, és jónak tûnik. Lelki köldökzsínor a címe. Ajánlom nektek!

myssnia
23+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Pilinke! Kép

Ezt találtam neked:
[url=https://www.babanet.hu/faq/terpan04.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/faq/terpan04.htm[/url]
Olvastad már?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Judó,
nem akarlak elkeseriteni, az en papiromon is az volt, hogy a 28. heten van UH, de azt mondtak, hogy szoltak az UH rendelobol, hogy inkabb a 30. hetre hivjak be a kismamakat, mert akkor mar jobban latszik minden...Kép
ezert kell nov. kozepeig varnunk, es ezert jelentkeztunk be a Zulu altal javasolt 3D-s UH-ra most csutortokre. Kép

Orsoly,
Boldog nevnapot! KépKépKép

Pilinke,
en eddig nem viszkettem, sajnos, nem tudok otlettel szolgalni.Kép

Timici,
nem valtasz inkabb orvost? Eleg lekezelon kezd vislekedni a dokid, nem?

Gombóc
Gombóc

Lanyok,
Nem vagytok ma tul aktivak! Csak nem a munkaszuneti nap teszi?
Semmi kedvem semmihez! Elegem van a kedves kis csaladombol is!
Dani fiokjaba begyurve talaltam egy vizes torulkozot, persze korulotte jol berohadt minden!
A ferjem semmit nem segit, ragad a konyha minden reggel, holott mielott delutan hazajonnenek rendet teszek! Olyanok mint a disznok, eskuszom!
Gyurinak meg esze agaba nem jut a szobatisztasagon gondolkodni, es bar aranyos, de kezd nagyon hisztis lenni, mert mindent egyedul akar csinalni! Ma reggel ugy betojt, hogy oltoztethettem at! Pedig megkerdeztem tole, hogy miert van olyan csendben, erre kozolte, hogy epp kakil! Hat ha mar ezt tudja, szerintem csinalhatna a bilibe is!
Raadasul barmit csinalok a baba nem akar megfordulni, es kezdek baromi ideges lenni! Tudom, hogy meg elvileg raer, de ez engem nem nyugtat meg egy percig sem!
Sotet van, esik az eso es fuj a szel, a kocsit elvitte a ferjem, itt rohadhatunk benn a lakasban! De kell is, mert ezt a kuplerajt rendbetenni...elmegy az egesz delelott!
Bocs, de ezt most muszaj volt kifujnom magambol! Ilyenkor meg sokkal jobban irigykedek arra, akinek legalabb egy lanya van!
Neha anyukam felsohajt, hogy minek mentem en ferjhez? Hat most at tudom erezni a helyzetet!
Ja, es ami meg nagyon duhit, a ferjem meg egyszer nem volt kivancsi a legkisebbre! Itt van a 3D kazetta, lassan 1 honapja, es meg egyszer nem akarta volna megnezni! En viszont nem fogom eroltetni, ez talan magatol kene, hogy eszebe jusson! Csak rohadtul bant a dolog, hogy ennyire nem erdekli! A harom gyerekkel osszesen 1-szer kisert el dokihoz uh-ra, meg Franciaorszagban, amikor Gyurival voltam terhes!

Zsuzsi
25+2
zsuzsi74

En is csatlakoznek a haragszom a dokimra tarsasagba Kép
Tudtam en, hogy a szules nincs ingyen, de ugy gondoltam majd ram bizza a doki, mennyit adjak. Azt hiszem mar meg is irtam ezt nektek. Abszolut belatom, hogy nekem nem magat a folyamatot kell megvasarolnom mindezzel, hanem azt, hogy ha o szabadidejeben jon be, vagy este, vagy akarmi... Szoval ugy dontottunk a ferjemmel, hogy nem all modunkban kifizetni ezt az osszeget (50), viszont adni akarunk, de csak amennyit tudunk (20-25). Igy is hetente kethetente jarok hozza a maganrendelesere (mert mindig oda hiv) ami alkalmankent 4000. Nincs lelkiismeretfurdalasom sem, mert pusztan a maganrendelesen otthagyok szulesig legalabb 100 ezer ft-t. Ami ugy erzem eleg tekintelyes osszeg, modfelett tobb, mint barmely mas orvose...
Csupan azert gondolok a kelletenel tobbet erre, mert annyira kinos, megalazo szitu volt.
Ti, hogy fogjatok anyagiakban a halatok kifejezni orvosotok fele?

kamilla (29+6)
kamilla

Szia Zsuzsi Kép

Ha jol latom a tobbiek ma szabin vannak ...
Szegeny te ... hat tenyleg nem lehet konnyu 3 gyerekkel ( most beleertem a ferjed is) !
Sajnalom, hogy ennyire erdektelen, talan csak faradt estenkent mire hazaer a munkabol. Ne gondolj a legrosszabbra, biztos erdekli ot is a kicsi, csakhat ugye ferfibol van Kép Fogdd meg es egyszeruen parancsoldd oda a video ele egyik este.

Mikor nekem az uh-n mondtak, hogy valszeg fiam lesz , ez volt az elso kep ami leporgott elottem ... ahogy ket pasi utan rohangalok a lakasban es pakolok Kép Ja meg lattam magam elott anyosom aki 10 literes fazekban fozi az ebedet ( ket fia van + ugye aposom ) Kép Minden tiszteletem a tied !

Ja, befordulas ugyben tenyleg ne aggodj ! A 37 hetig van ideje, az meg nagyon messze van !
Amugy nemeto.-ban nem probaljak meg megforditani ? Itt nallunk igen. Jovoheten megyek hetfon, megegyszer megnezik uh-n aztan ha lehet megforditjak. Kicsit izgulok, de majd megirom milyen volt.

u.i.csak egy vigasztalas lany ugyben .. en pl.soha eletemben nem voltam nagy segitseg anyunak - mindig inkabb a fiukkal csavarogtam, se kozos fozocske , se takaritas.Igy utolag kicsit szegyellem is magam.Szoval egy lany sem garancia a segitsegre Kép

puszi
kamelia
kamelia

Kamelia,
En nem jarok mar itt orvoshoz, mert itthon szeretnek szulni, ha minden siman megy, es akkor szuleszno vegzi a terhesgondozast! Ez a megforditas dolog meg eleg sok rizikot rejt magaban! Abba bizom, hogy allitolag csak a babak 3-4 szazaleka nem fordul meg szulesig!
De en az otthonszulesbe csak akkor tudok 'belemenni', ha mar joval elotte ugy erzem, hogy tokeletesen alakulnak a dolgok! PErsze korhazba is be kene jelentkeznem, amit eddig nem tettem meg, de lassan azt hiszem itt az ideje!
Mint irtam, nem is szamitottam arra, hogy valami 'kozbejon' eddig annyira nagykonyv-szeru terhessegeim, szuleseim voltak! Egyik gyerekem sem forgolodott, kezdettol fogva fejjel lefele 'logtak', biztos voltam benne, hogy nincs a nyakukon a koldokzsinor, egyszeruen mert ugy ereztem, hogy minden csak tokeletes lehet! Most viszont!!!
Utananeztel a forgatasnak? En tegnap ejjel olvastam vegig az errol fellelheto internetes anyagot! Hat eleg drasztikusnak tunik! Hogyha nalam erre kerulne sor, akkor valoszinuleg ugyrik az otthonszules is!
Bar ugy lattam van egy csomo 'praktika' amit meg lehet probalni! DE ha egy gyerek makacs, meg akar forgatas utan is visszatornazhatja magat oda, ahol o kenyelmesnek erezte eddig is! MArpedig az en babam allitolag nagyon makacs kis vizonto lesz!
De hidd el, mas egy lany, latom Anyut, o is halalra idegesiti magat az ocsem miatt. Regebben miattam is sokat aggodott, aztan rajott, hogy lanybol vagyok, es jozan itelokepesseggel rendelkezem, es ket labbal jarok a foldon!

Zsuzsi
25+2
zsuzsi74

Zsuzsi,

Igen olvastam egyket dolgot a forgatasrol, meg eleg reszletesen elmondta a vedonom is mire szamithatok.
Teny, hogy akar meg is indulhat tole a szules ...
De ha nem fordul be, akkor viszont rutinbol csaszar. Szoval nehez kerdes , de majd hetfon meglatjuk. Lehet, hogy egyaltalan nem lehet megforditani mert annyira faramuci a pozicio.Vagy addigra magatol megfordul- bar ez utobbit mar ketlem.

Ne aggodj , hiszen ez a terhesseged is mintaterhesseg volt eddig , nem ? Nyugi ! Majd raersz a 37 heten aggodni ha addig nem fordult be !

Futok , mert odaegetem az ebedem ... Kép
Ugy elvezem az itthoni lustalkodast !

kamelia
kamelia

Zsuzsi!
Ismeretlenül belekotyogok bocs.A férjed nevelését elcseszték rendügyileg, de a kisfiaidé a Te kezedben van.Ugyanez a problémám 2 fiam van(2 év ,4 év)de eltökélkt szándékom,hogy rendszeretõ gyerekeket faragok belõlük...A férjemnél trehányabb ember nincs de ezt anyósom cseszte el...Valszeg addig nálunk nem lesz 3. amíg azt érzem,hogy kislányt akarok és nem 3.gyereket.Kitartást!!!
Gabi
Névtelen

Myssnia,
ez nagyon találó, talán eddig ez hasonlít legjobban a problémámra. Mindenem megvan a háztartásban amit írt a doki, és mivel minden csak "külsõleg" használandó, ezért kiegészítésképpen kipróbálom. Ma éjszaka már egy kicsit tudtam aludni! Kép Igaz jó pár órát töltöttem elõtte forgolódással, sétálással... Igyekszem közben nem vakarózni.

Gombóc,
szerencsés vagy, irigyellek! Kép

Zsuzsi,
minden tiszteletem a Tied! Ennyi pasival hogy tudsz boldogulni!?! Nekem egyelõre csak egy van (férj, a baba nemét nem tudjuk), aki sokat segít, de akkor is csak pasi, és teljesen másképp gondolkodik bizonyos dolgokról. Kapcsolatunk elején sokáig nem érezte, hogy én mit szeretnék, vagy mit gondolok (nõi aggyal), aztán kisebb provokációkkal "kierõszakoltam". A terhesség alatt is mindig figyeltem arra, hogy mindenbõl vegye ki a részét, hiszen az õ gyereke is, persze benne megvan a hajlandóság, így nekem nem volt nehéz, + nincs még két gyerek, akik mellett már semmi energiám nem marad. Én biztosan tennék finom megjegyzéseket a videókazettára, nem éri meg, hogy magadban bosszankodj, és beszéld meg vele azt is, hogy ez mennyire rosszul esett neked. Egy rövid mondat a megfelelõ hangnemben (nem lebaltázás, hanem kérés, hogy a jövõben figyeljen ilyenre oda)- nekem eddig bejött.

Na megyek fõzni, mert sosem lesz ebéd, aztán még a végén én kapok lebaltázást! Kép

Üdv, Pilinke
pilinke

Pilinke,
En mar holnapra is fozok, mert vendegsegbe jon egy filipino ismerosom, akit mar negy eve nem lattam, es egy baratja, es nagyon ki szeretnek tenni magamert...mar rotyog a borsos tokany, nemsokara felteszem a huslevest is, aztan a tobbit majd frissen, holnap! Gondolkodom, hogy Gundel palacsintat csinaljak e, vagy somloi galuskat...ti mar kiprobaltatok, hogy hogy mukodik az, hogy pl. a palacsintat leontod alkohollal es meggyujtod? Egyszer ugy szeretnem megcsinalni, de nem merem!

Gyuri felmaszott az emeletesagyra, es most 'anyuzik'! De ha meg leszedem hisztizni fog, hogy nem hagytam ot egyedul lemaszni! Ti ertitek ezt? Kép
De akkor is o a vilag legjobb gyereke! Egesz delelott olyan edesen eljatszott! Enekelget magaban, autozik, doktorosdit jatszik, matat a fiokjaban, es neha a fejere huzza a salatamosot (ilyenkor tiszta Pampanini!)!

Gabi,
Nehez fiukat nevelni! Hidd el, rojtosra pofazom a szamat, de keptelenek megszokni, hogy a ruhaban nem hagyunk papirzsepit, amikor becsesszuk a mosasba, a zoknikat kiforditjuk es nem gombocban hagyjuk ott, es bizonyos idokozonkent magunktol lecsereljuk a torulkozonket tisztara! De sajnos sem a rendrol, sem a tisztasagrol, sem a hygieniarol nincs halvany fogalmuk sem! En sem vagyok tok pedans, sot, de ami sok az sok! Szerintem egy hazisertesbe tobb otthonteremto oszton szorult!
Egyedul Gyuri veszi eszre, hogy 'morzsaztam', es neha meg fel is szedi es viszi a kukaba! Ot meg az is zavarja, hogyha maszatos a keze es jon, hogy toroljuk meg ( a tobbiek ezt elintezik a nadragjukon, vagy a szeken!)
Sajnos otthon is megveto pillantasokat kapok, ha a sajat elveim szerint probalom nevelni a csaladomat! Apam is kozolte, hogy reg kidobott volna, ha neki ilyeneket mondok! Persze naluk termesztes, hogy Anyu a rabszolga, es pattog az egesz csaladnak, es meg jol le is cseszi ot apam, ha nem eleg gyors! Szoval ezt en nem birnam! Eddig Anyu is furcsan nezett ram, hogy nem vagyok hajlando 'kiszolgalni' a ferjemet, de most mar belatja, hogy baromira elrontott valamit! Szegenynek evek ota egy szabad pillanata nem lehetett, mindig ugralta ot valaki!
A porszivozast megcsinalja a ferjem: az egesz lakast ot perc alatt, a szoba kozepen tologatva egy kicsit a masinat. Ennyi...de o 'kitakaritotta az egesz lakast'!

Bocs, kicsit nem ideillo volt a tema, de egyszeruen elegem van!

Zsuzsi
zsuzsi74

Kép

Kép

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Kép
zsuzsi74

Kép
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuszi Kép

Nagyon helyes a fiad! Kép Szívesen látok képekeket tõled és mindenkitõl. Sajnálom, hogy nincs jó kedved, sajna még tanácsot sem tudok adni tapasztalat hijján, de gondolom nem is a tanácskérésrõl szólt a írásod. Azért jó, hogy leírtad, mert remélhetõleg könnyítettél magadon.

Én is élvezem az ünnepnapot, végre van idõm itthon pakolászni.

myssnia
23+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Csak most tudok jelentkezni, már 4 napja itthon vagyunk, de estére mindig olyan "kómás" vagyok, higy nincs erõm a géphez ülni. Bali baba nagyon aranyos, jó gyerek, nappal kb. 4 órákat alszik egyhuzamban, éjjel sajna csak 3-at. Tej van sok, még fejni is tudok.

Franyo, Timici,
Köszönöm, hogy elküldhetem nektek a képeket, még ma elmennek. Remélem, nme fog órákig tartani a letöltésük. Azt is megírjátok majd, hoy hova teszitek? Bocsi, de én abszolut nem értek hozzá.

A szülésrõl túl sokat nme tudok írni, mivel császár volt. Reggel be kellett mennem CTG-re, amin sikerült néhány fájást produkálnom. Valószínûleg csak pszichésen, de a lényeg, hogy ott voltak a papíron. A dokim megkérdezte, csináljuk-e meg ma? Mondtam persze. Miután a számítógépes adatfelvétel is meg volt, amit szintén õ csinált, szólt aszülésznnek, hogy készítsen elõ. (Beöntés, borotválás, infúzió) 10h 10perckor toltak be a mûtõbe, spinális érzéstelenítés (gerincbe), ami egyáltalán nem fáj, szinte semmit nem lehet érezni belõle. Bali 10:28-kor született, órási sírással jelezve, kint van. Utána összevarrtak, majd 6 óra õrzés után felklhettem zuhanyozni. Után visszafeküdtem, mert a katétert bent hagyták, és csak másnap reggel vették ki. Másnap tehát kivették a katétert, majd a szívócsövet is, ami a sebbe volt beletéve. Már aznap délután baba-mama szobában voltam. Szerdától a tejem is elindult, és mivel Bali nem sárgult be, és mindeketten rendben voltunk, az 5. napon délelõtt hazajöttünk. A varrataimat a 4. napon kivette a doki.

Akire hasonló elõre programozott élmények várnak, annak csak azt tudom kívánni, hogy hasonlóan jól élje meg a dolgokat, és gyógyuiljon fel ilyen nagyon gyorsan és könnyen, mint ahogy nekem sikerült. Ehhez hozzájárul a dokim iránt érzett totális bizalom, és a tudat, hogy a legjobb kezekben vagyok.

Bocs, ha hosszú volt, sziasztok, Rita+Bali
ritasol

Rita+Bali, gratulalok, es orulok, hogy ilyen 'konnyeden' vetted a megprobaltatasokat eddig! Kivanom a legjobbakat szopi es alvas teren is!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Myssnia, anno ér írtam itt a Baba-Mamam harmónia CD-rõl, még linket is raktam fel, de senki le se tojta.Kép Na mindegy, én megvettem még akkor, azóta is sokat hallgatjuk és a baby imádja.Kép

Sõt, most a dokim várójában is klasszikus zene szól a hangszórókból, tuti jóKép Bence imádja, így hát egyfolytában rugdos. Olyan kis helyes, remélem, ha megszületik is élvezni fogja a zenét.Kép

Gombóc, nem, eszem ágában sincs orvost váltani. Az orvosom nagyon jó, csak kissé sajátos a stílusa, de én szeretem és biztos tudja mit csinál, különben nem lenne ennyi "betege". Az pedig, hogy más kúpot írt fel, szerintem ez is belefér, hisz õ az orovos én csak belekotyogok. Szóval az nem jó, hogy sokat kell rá várni, de úgy érzem nagyon jó viszony alakult ki köztünk és szerintem ez elegedhetetlen ahhoz, hogy együtt tudjunk mûködni szülésnél. Mellesleg a SOTEt sem váltanám le semmiképp, az meg nagyon hülyén venné ki magát, ha ott keresnék mást, de miért is tenném.Kép

Rita, köszi a szülésstoryt, még egyszer gratula és sok tejcsit kívánok. Küldd a képet és megy majd a válasz, hogy hol tudod megnézni.Kép

Zsuzsi,
küldök egy kis pozitív energiát, hátha jobb lesz tõle:++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Kép
Mikor még otthon laktam, nem voltam valami nagy segítség anyunak, sõt, a ruhámat mindig össze-vissza tettem le, takarítani csak a saját szobámban takarítottam 1-2havonta, a házimunka pedig nem érdekelt. Persze egyedüli gyerek révén anyu nem is erõltette, inkább megszakadt. Aztán 21évesen el kellett költöznöm otthonról, és egy csapásra háziasszony lettem. Sõt anyu szerint jobban csinálom, mint õ, pedig szerintem csak azt csinálom, amit láttam tõle+hozzáadtam a magam õtleteit. Szóval nem bitos, hogy számít, hogy lány vagy fiú. Párom is én is nagyon trehányak vagyunk rendrakás ügyben, pedig én imádom a rendet, mégis valahogy nem megy. A gyerek azt látja amit mi csinálunk és olyan lesz. Szóval most vagy összekapjuk magunkat vagy nézhetünk.Kép

A férjeddel kapcsolatban, én biztos erõltetném. Sõt erõltettem is, mert igenis az õ gyereke is és foglalkozzon vele. Az tény, hogy nálunk õ az elsõ. Viszont most már eljutotunk oda, hogy mikor azt mondom mikor rugdos a baby, hogy mozog a kisbabám, akkor megjegyzi, hogy az õvé is.Kép

Ne légy elkeseredve, szép családban élsz, van 2 szép és okos gyereked egy rendes férjed és jön a harmadik baba. Csinos vagy, okos és tök jó ötleteid vannak. Szóval szuper vagy.Kép Fel a fejjel! És ha minden bajod van csak arra gondolj, hogy mi szeretünk és itt mindig barátokra találsz.KépKépKépok?

Egyébként kicsit én is szomi vagyok ma, mert elcsesztük a festék bekeverését. Kevesebb szinezõpasztát vettünk, így hiába pakoltunk 2,5napon át ki a nappalit, ma csak a mennyezetet tudja a párom lefesteni(fehér), ezért kicsit csalódott vagyok. Sebaj sütök muffint és pihizünk, az is jó azért, csak hát nagyon szorít az idõ.

Megyek is tündérkeni, jók legyetek, majd még bekukkantok.
Pussza,
Timici
26+5
timici

Rita!

Köszi a szülésed történetét, hát remélem én is ilyen pozitiv élménnyel fogok hazatérni. Mi is programozott csaszisok leszünk.

Nagyon sok gratuláció mégegyszer!!!

Olga&Pocak
Névtelen

Zsuzsi:
KépKépKép Szóval ilyenek vagyunk mi férfiak:
"... de keptelenek megszokni, hogy a ruhaban nem hagyunk papirzsepit, amikor becsesszuk a mosasba, a zoknikat kiforditjuk es nem gombocban hagyjuk ott, es bizonyos idokozonkent magunktol lecsereljuk a torulkozonket tisztara...Szerintem egy hazisertesbe tobb otthonteremto oszton szorult! "

Bár nyilván van abban igazság, amit írsz, én egy kicsit erõs túlzásnak és férfitársaimra sértõnek érzem ezeket a szavakat. Félre ne értsd, nem haragszom, és jót derültem a stíluson, de azért egy kicsit hadd tiltakozzak. Nem vagyok az a rendszeretõ, takarító, papucsférj; de a fenti tevékenységeket elvégzem (papírzsepi, zokni normális levétele, törülközõcsere - na jó, ez utóbbira párom nevelt rá Kép). Szóval szerintem túlzás volt, amit leírtál.

Peace,
Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

A befordulással kapcsolatban izgulhatok. Holnap végzem ki a 38. hetet és drága csemetém fejjel felfelé érzi jól magát. Ráadásul az UH szerint 3600 gr felett van. A dokim azt mondta, hogy még várunk egy hetet, controll és utánna megbeszéljük a lehetõségeket.
Túlságosan nem vagyok megijjedve a császártól, de elõtte én nem igazán szeretnék befeküdni a kórházba.
Megúsztam a 9 hónapot mindenféle baj, gond nélkül, mert még egy icike-picike hányingerem sem volt. Nem híztam meg, csak a kötelezõ 10 kg van rajtam, még most is dolgozom.És akkor tessék, babócának esze ágába sincs megfordulni. Ki érti ezt?

Moxi
37+6
moxi

Timici Kép

Emlékszem, hogy írtad, és azóta készülök, hogy megveszem.
Végre valahára sikerült. Kép

Moxi Kép

A barátnõm is pont így aggódott, mint te. Már-már biztos volt, hogy nem fog megfordulni, de az utolsó elõtti héten csak megtette. Hátha nálatok is így lesz. Szurkolok. Kép

myssnia
23+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Moxi,

Nagyon drukkolok!!! En meg csak a 26. hetet taposom, de mar agyonizgulom magam, mert 'ul' a babam!

Probaltad mar a kulonbozo tornagyakorlatokat?! Allitolag hatasosak! Es remenykedj, a babaknak a statisztikak szerint csak 3-4 szazaleka marad ulve, mire eljon a szules ideje! Remeljuk a tied nem tartozik bele!

Hayimpapa, ha te megcsinalod az altalam felsorolt dolgokat, amik csak elenyeszo reszei mindannak ami zavar, akkor mi kifogasod van a kritika ellen?! Nekem egyelore csak a sajat csaladom ferfitagjaival van problemam, nem veled! Kép Kép Kép Arra legyen Hayimmamanak gondja!

Timici, most akkor bevallom, hogy elbogtem magam azon amit irtal nekem!

Gyuri epp egy fel tabla csokival rohangal, hogy 'lopikazta' a fiokbol...

Zsuzsi
25+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Kamilla,
sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre, a többiek biztosan fognak tudni. Itt a finneknél ez is nagyon jó, hogy nem várnak el hálapénzt. De tudom, ez Téged nem vigasztal. Miért jársz 1-2 hetente orvoshoz, valami gond volt, vagy ez normális Mo-n?

Moxi, Kamelia, Zsuzsi,
babáknak fejre_áll, ez parancs!! Kép Nem olvasták, hogy úgy lesz legtöbb helyük a mozgásra?! Kép

Zsuzsi, sajnálom, hogy ilyen rossz volt reggel a kedved. A férfiakkal néha nehéz. Kispapimat arra is "be kellett tanítanom", hogy a cipekedés az Ö dolga. Kép De most már ezt is örömmel bevállalja, a babára való tekintettel. Anyósom iszonyúan elkényeztette a fiait és a férjét, én csak a fejemet fogom, mi megy náluk.Kép Ha nehéz is a pasasokkal, nélkülük nehezen menne (a babásodás meg egyéb kellemes dolgok). Kép

Timici,
ne szomizz, legalább kicsit pihiztetek. Kép Kifestitek ügyesen a nappalit is, és szép lesz a lakásotok. Kép

Köszi mindenkinek a szüléstörténetet, és az újszülötteknek sok gratula és sok tejcsit.

Pálma
pálma

Pocok,
örülök, hogy jól sikerült az öszölésetek. Kép

Pálma
12+5
pálma

Szia Pocok!

Örülök, hogy jót pihiztetek!! S ezt a pihit sosem fogjátok elfelejteni mert Manka ott azon a helyen indult el elõszörKép

Olga&Pocak
Névtelen

Haliho Lanyok!

Olga mizujs veletek?Kép

Hayimpapa! Zsuzsi szerintem is sajat ferfi csaladtagjait mutatta be, bar valljuk be, illik ez eleg sok ferfitarsukra. Pl a ferjemre isKép Bar oszinten szolva, engem ebbol egyedul a zoknigomboc bosszant, a tobbi nem annyira. A zsebeket igy is, ugy is atnezem mosas elott, elvegre en is benne hagyhatomKép A torulkozoket meg mindig egyszerre lecserelem es kesz, nincs belole haboruKép Mondjuk anyosom nalunk is nagyon elkenyeztette a fiait, pl a mai napig megkeni nekik vajjal a kenyeret! Mert szegeny nagy mamlasz fiuk (26 ill 27 evesek) nem tudjak termeszetesen....Ja es a kemeny tojast megpucolja...Na mindegy, ezekrol mar leneveltem a dragamatKép

Ma megyek kontroll uh-ra, vesetagulat ugyben, remelem jo hirt hallok.

orsoly 29+5
orsoly

Szia orsoly!

Remélem jó hírekkel szólgálsz.
Jól vagyunk a 35. héthez képest. Már itt is ott is fájKépKép
Mostmár a megfázást vagy ezt a kis nyavaját is túléljük, már nem fáj a torkunk és este tudunk aludni máramennyit Pocak hagyKép
Mi volt a tanfolyamon okosabba klettetek? Már csak 22 nap van hátra.... Pocak kijöveteléhezKépKép

Vigyázzon Mindenki Magára és Pocakjára!!

Olga&Pocak
Névtelen

OLga! Eleg jo volt a tanfolyam, eloszor a fajdalomcsillapitasrol volt szo, az vezeto anesztes tartotta, erdekes voltKép A 2. reszben egy szulesz-nogyogyasz meselgetett a szulesrol, mikor csaszar, meg ilyenek. Az is klassz voltKép Pirussal mi van?

orsoly 29+5
orsoly

Kismamik,

itt egy cikk a babafordításról... remélem sikerül megfordítani a kis pocaklakókat.

[url=http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/inf/pozicio.html[/url]

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Palma!

Azert kell ilyen surun mennem, mert allandoan van vmi gond a leleteimmel amit orvosolni kell. Folyamatosan vashianyos verszegeny vagyok, es hetrol hetre romlik a verkepem hiaba a rengeteg zoldseg gyumolcs meg vas amit eszem... de legalabb a mult heten eletemben eloszor a huvelykenetben meg gombat is talaltak. azt nem ertem, hogy nem vettem eszre, semmi panaszt nem okozott. lehet, hogy emiatt kemenyedik ilyen sokat a pocim? szerencsere a vernyomasom es a vercukrom normalis, bar a vizeletemben feherje es bakterium is volt, igy most epp ez van soron...
ugy felek, hogy ezek miatt koraszulni fogok Kép Kép Kép
olyan felemetes, hogy nyugalmi helyzetben is igen erosen es sokszor bekemenyedik a pocim...

kamilla (30+0)
kamilla

Kamilla! Te kicsit beeloztel engem idoben vagy mi a helyzet?Kép En meg csak 29+5 vagyok, te nem 29+0?KépKépKép Ja es nyugi, ha nezik mindig a problemakat, nem lesz gondKép

orsoly
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: