A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

modrooka még messze a teszt, még csak másfél hete volt a transzfer.

Én csak áldom a sorsot, hogy mi még simán meg tudtuk csinálni a lombikot. Basszus ha belegondolok, hogy éreztem volna magam, ha velem közli, hogy bocsika betelt a lista. Biztos nagyon kiakadtam volna, hogy fél évet elcsesztünk az inszemekkel,és erről meg egy hülye lista miatt lemaradtam volna. De szerencsére nem így történt. Hála a jó égnek!
Ági28

Eper :)
Hát a padló az néha nagyon mélyen van, ezt én is tanusíthatom, és sajnos még itt sokan. De lényeg, hogy megint köztünk vagy :)
Ezt a várólistát mostmár én sem értem. Én is azt gondoltam volna, hogy ha decemberre nem férsz be, akkor januárban mindenképpen. Ezek szerint nem?
Tiszte hülye ez az OEP :(

Kagyló :)
Hát amíg nem betegdsz bele, addig ez természetes irígység szerintem is. Én is sokszor gondoltam, hogy de jó lenne, ha már én is ott tartanék, stb. És most lám.
Szóval kitartás. Jó? :)

Modrooka :)
Nem vágytunk különösebben egyikre nemre sem, csak hogy végre legyen egy bébink. Szóval ugyanígy örülnék, ha ma azt mondják, hogy kislány lesz :)

wish

Ági
Látod ha én el tudtam volna menni amikor kellett volna, most nem itt tartanék. :wink:
Wish
Te is tudod milyen érzés babára vágyni, és szenvedni amíg nem jön össze. Örülök annak, hogy sikerült neked, és picike babócád ott növöget a pocakodban. Eddig is szorítottam neked és ez után is azt kívánom próbléma mentes terhességed legyen, és egészséges kisfút szüljél. Mindenkinek! Csak nehéz végig csinálni, és olyan mintha valamiért nem akarna össze jönni, még az sem, hogy eljussak a Dévaihoz... :( Mint ahogyan te is tetted anno, mindig kerested a miértet!!!
De azért úgye nem bántottalak meg?!
Pusz

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Szia Modrooka! Te, nekem csak a cici fáj az is általában éjszaka-de az az utrótól is nyilván-meg a hasam húzódozik néha de már az sem olyan sűrűn, újabban a petefészkeim szoktak kicsit beszúrni. Az emésztésem teljesen rendben van...Szal' simán bírok enni sajnos :lol: Néha ráfgom, hogy émelygek, de nem. Gyakran meg is ijedek, hogy el is felejtem, hogy terhes vagyok. Mármint a tünetek hiánya miatt. De majd hétfőn megerősít a Dévai :lol:
Most ettem meg egy óriás kakaóscsigát pedig ilyenekről letiltott. Nekem szentírás amit mond, de sajna lelkifurdalás nélkül eszem az ilyesmit (is)... :lol:
beber

Sziasztok Lánykák!

Látom mindenki megvan és remélem jól is vagytok. Mindenkinek drukkolok! Ezt a várólistát már kezdem én sem érteni! És ha fizetsz 500 ezret, akkor mehetsz soron kívül? Ez jó, szegény dévai és szegény mi!

Nálunk szerdán megvolt az inszem. Majd meglátjuk...
Utálok várakozni, de próbálom lenyugtatni magam... Na és ugye az esélyek az inszemnél... Viszont olyan rendes volt dévai, én úgy kedvelem a dokibácsinkat! Látszik rajta, hogy a lelkét kiteszi, hogy mindenki kismama lehessen.
cyprus

Ja és képzeljétek, azt mondta, hogy látszik, hogy rendesen eszem a húst, mert látványosan javul a helyzet ciszta ügyben. Ennyit a jó hírről.
cyprus

http://origo.hu/itthon/20061102szazezreket.html

Mégiscsak hivatalos, ami eddig csak fű alatti volt.
lkt

Hát igen! Sejthettük, hogy dévai nem csak riogatni akart.
Bár a cikk alapján ezek szerint még nem dőlt el, hogy is legyen.
Kurv@ anyját annak a nagyokosnak aki ezt kitalálta. Kívánom neki, hogy a családjában legyen valaki aki ilyen kezelésre szorul és majd meglátja. Bár gondolom annyira megszedte már magát az összes nagyokos, hogy nem lenne gond neki kicsengetni 5-800 ezer forintot egy próbálkozásért.

Én annyira dühös vagyok, hoyg mindjárt felrobbanok!!!
cyprus

Cyprus!

Tudod, hogy ezt most nem szabad!!! Nyugi! Ezzel csak ártasz magatoknak!
modrooka

Sziasztok!

Kagyló
Az irigység természetes dolog! Meglátod Nektek sincs már messze, hogy babócád legyen! Kitartás!

Beber
Nekem csak a szurkálás volt, semmi más! Még a cicim sem feszült, ezért mindig féltem, hogy valami nincs rendben! Te is szerencsés vagy, hogy nem kell minden reggel a wc felett görnyedni!

Cyprus
Köszi az infot! Tényleg felháborító, amit terveznek! Sajna nem értek ezekhez a dolgokhoz, de remélem van járható út arra, hogy az emberek ezt a döntést megakadályozzák!!! És persze, hogy lesz valaki, aki kiáll azok mellett, akik szeretnének szép, okos, egészséges gyerekeket a világra hozni, a legnagyobb tiszteletben és szeretetben nevelve őket. Na majd meglátjuk!!!

Mindenkinek pusza!

Kati

Kép
übi

Modrooka, tudom! Azóta már nyugalomra intettem magam.
cyprus

Akkor jó:-))
modrooka

sziasztok

Andi :)
Gratulálok a kisfiatokhoz!! Neveken már gondolkoztatok?

Eperke :)
Örülök, hogy látlak. Egyik nap eszembe jutottál!!!

A várolistán én nem lepődöm meg. Már akkor is volt amikor a negyedik lombikra mentünk.... Csak eddig úgy csinálta a Dévai, hogy több beavatkozást csinált meg mint amennyit lehetett. Így ő előre megfinanszírozta a betegnek, és csak jóval később kapta meg az Oep-től a pénzt érte. Gondolom most már neki sincs meg rá a keret.

KépKép
gigi28

sziasztok
Az biztos, hogy nagyon szemetek. Hiszen mi sem viccből megyünk oda. És ahelyet, hogy még emelnék vagy támogatnák jobban, inkább alánk tesznek. Kiváncsi leszek mi lesz akkor amikor az a bizonyos támogatot elfogy és mégsem sikerül a terhesség.Nem hiszem, hogy mindenkinek lesz annyi pénze, hogy ki tudja fizetni azt a rengeteg pénzt. Így is fogy a népesség hát még akkor. Rengetegen vagyunk sajnos, és még több párnak lesznek ilyen próblémái. A végén tényleg ki hal a népesség?!
Cyprus
Ne idegeskedjél, neked nem szabad! Csak nyugi, majd mi...
Übi
Kitartok, de még sajnos milyen sokáig kell még!!! :(

kagyló

Látom, mindenki pihenget ezen az esős vasárnapon:-)
modrooka

Sziasztok!

Pénteken voltunk apánknál. Nagyon jó kedve volt egész végig poénkodott. Még azon sem akadt ki nagyon, hogy 1 kg-t felszedtem.
2 Héten belül abba kell hagynom a magne b6-t, össze kell lassan pakolnom a kórházi csomagot. Kaptunk ctg-re időpontokat a Jánosba, meg flowra- ami pillanatképeket jelent a babáról.
Csütörtökön bemutat a helyettesének, ha úgy jönne ki a szülés. Ő szülni csak csütörtökön hétvégén és éjjel ér rá. Anyagiakról nem esett szó. Holnaptól számolnom kell a baba mozgásait, ha egész nap nem mozog 10-t, akkor rohanhatunk a kórházba, ezt a kiskönyvbe szigorúan kell vezetni. A méhszáj is kőkemény. Azt mondta a babának nagy gyomra van, biztosan jó étvágya lesz ha kijön. Hála az égnek fejjel lefele van, ennek örült, hogy nem farfekvéses.
Már most tele volt a novemberi várolista. Ami a legjobb az egészségügyi miniszter, aki ezt az egészet kitalálta, hozzá küldte a lánya barátnőjét lombikozni, de elutasították, hogy tele van a várólista. Most a Káli és ő is levitték az árakat. Várólistán kívül lehet menni, ha valaki kifizeti a teljes árat. Jó mi?

Übi
Voltál kedden a tájékoztatón és jössz megint?

Kép
Kép
bbeti

sziasztok
bbeti
Akkor te nem sokára szülni fogsz? Nagyon el voltam tájékozodva. :oops:

Mit jelent az, hogy levitték az árakat?Mennyibe kerül ha várolistán kívül akarsz menni?Meg is érdemlik, hogy a Dévai nem tudta vállalni, kellett h.... kitalálniuk!!!! :lol:
Akkor ezek szerint a decemberi lombikra van még lehetőség?! :roll:

kagyló

Kagyló

Igen 2 hét múlva már bármikor jöhet.
Pénteken azt mondta, hogy eddig 500.000 ft volt nála egy teljesen fizetős, most kb. 300 ezer. Ez gondolom az alap, annyira részletesen nem mentünk bele. A novemberi még aznap betelt, mondta, hogy pedig még sokan fogják aznap is hívni.
Mi annak idején közép kategóriást kezelést kértünk, de én nehezen reagáltam és több gyógyszer kellett, így drágább lett, akkor volt kb. 220 ezer a támogatott. Ha ez most 300 körül van, erre még gondolom rájön az, ha több gyóygszer kell. Ennél többet nem tudok róla.

Kép
Kép
bbeti

Bbeti
Akkor neked karácsonyi babád lesz :wink:
Most te apánknál szülnél?!
Álltalában mennyit szoktak adni szülésnél?
Akkor emelgedtek a gyógyszer árak nála...
Elég nehéz eljutni a lombikig is most, hát addig csak sikerül össze rakni a pénzt rá. Legalábbis mi így csináltuk régen is. :D

kagyló

Ági28
Hogy vagy? Még két nap és tesztelned kell, úgye?!
Húúú, már várom a pozítiv teszt képedet!!!! :lol:
Nagyon szorítok!!!!! Küldöm a +++++++

kagyló

Sziasztok!

Tetszik, hogy közelről tapasztalja meg az eü.min, hogy mit jelent az általuk hozott döntés! Remélem elgondolkodik!!!

Kagyló
Én nagyon bízok benne, hogy már nem kell sokáig kitartanod!

Ági28
Mi is sokat gondolunk Rád, és remélem hamarosan többesszámban írhatok!!!! :lol:

Bbeti
Hát, már Nektek sincs sok hátra!!! Igen megyek kedden, remélem Apa is eltud jönni, mert a szülésznő szerint ez az előadás lenne a leghasznosabb számára!
Örülök, hogy nálatok is minden rendben. Mi 13-án megyünk legközelebb Apánkhoz, jó lenne, ha akkor is jó hangulatban lenne!!! Persze, ha egy kicsit morci, akkor se lehet Rá semmi rosszat mondani. Nekem a következő alkalommal beszél a helyettes dokiról, így Ti már előbbre vagytok! Nem tudom mi alapján dönt arról, kit mikor mutat be a helyettes dokinak. CTG-re és flow-ra Mi is kaptunk időpontot, szerdánként kell mennünk! Ti milyen napokon mentek?
Egyébként Ti beszélgettetek a Katáékkal az előadás után?

Kép
übi

Na sziasztok. Hát velem az van, hogy tegnap óta barnázgatok. De azért nem hagyom abba a gyogyókat, bár úgy érzem, hogy nem sikerűlt. De hát ez van, majd apánk mondja ki a végszót úgy is!!
Ági28

Ági, nagyon jól teszed, hogy nem hagyod abba, ez a barnázgatás soskaknál van terhesen, de ezt biztosan tudod.
beber

igen persze tudom.
Ági28

Sziasztok!

Kagyló
Karácsonyra biztosan meglesz. A családnak is megmondtuk, hogy nem nagyon fognak ajándékot kapni, ott lesz a baba, meg pénzünk sm nagyon lesz rá.
Ha apánk ráér akkor nála. Olyan 50-70 ezer közt van az ára.

Übi
Az a baj, hogy ezekben a körökben már zsebből kivágják azt a pénzt.
A bemutatást a betöltött hetekhez köti, mi akkor leszünk a 34-en.
Nekünk is szerdánként kell menni. Csak még pontos időpontot kell kérnem az ottani terhesgondozáson. Lehet, hogy találkozunk.
Igen előadás után mi beszélgettünk Katáékkal. Nyugodtan odejehettél volna, vagy odajöhetsz, mert mi is azt beszélgettük, hogy itt vagy de nem tudjuk, hogy hogy nézel ki.

Ági
A bogyókat semmi szan alatt ne hagyd abba, amíg ő nem mondja.
Kitartás még ne add fel, nagyon szorítok neked! :lol:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok! Megjöttem UH-ról! Jaj hála az égnek van szívhangaj az 1 darab babámnak :D A másik felszívódott. Úgyhogy egy bébi van, aki már 1 centis :shock: És ami a lényeg, ezerrel vert a kis szíve. Azt mondta Dévai Uh közben, hogy nagyon szép! Ezen meg is lepődtem, mert mindig csak megijesztett eddig, hiába nem hagytam magam :) Szóval minden OK, azt hiszem, hogy holnapig nyugodt vagyok :D
beber

Sziasztok!

Ági! Helyesen teszed, hoyg szeded tovább a gyogyót, én mindenesetre összefontam az ujjaimat és úgy drukkolok, mert ez még tényleg bármi lehet.

Beber! Remélem is, hogy megnyugodtál, de jó, hoyg ilyen pozitívan nyilatkozott dévai. Nagyon örülök nektek. Vigyázz magatokra!

Ma már nem tudok jönni, így további szép napot kívánok mindenkinek :)
cyprus

Beber
Ez nagyon jó hír, azért sajnálom a másikat, de ő biztosan szépen fog nőni.
Ha azt mondta, hogy szép, akkor tényleg tökéletes, mert tudod milyen a doki. :) Remélem téged nem fog annyit ijesztgetni, nekem mindig mesél valami rémtörténetet mikor megyek.
A 12. hétig nyugodt lehetsz, akkor lesz a redő mérés, az még egy izgalmas dolog, addig ne idegesítsd magad feleslegesen az a babának sem jó. :lol:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

Ági!
Kitartás! Olvastunk itt másról is, aki vérezgetett, most meg ott van a pocijában a drága babója!:-) Csak a gyógyikat abba ne hagyd!

Beber!:-)))
Ez jó!:-) Ne is hagyd magad!:-)

Bbeti!
Szerintem mindenki tökéletes karácsonyi ajándéknak fogja tartani:-))))

Mindenkinek szép napot!:-)
modrooka

Beti, nekem is kezd mindig valami rémsztorit, de mondtam neki, hogy hagyjon velük, mert velem semmi nem történhet, ez egy sima terhesség lesz, már az elejétől kezdve minden úgy megy, ahogy a nagykönyvebne meg van írva. így lesz és kész.
Nyugodt a 12. hétig??? Hát én azért kicsit izgulok, potn a 12. hétig :) Bár épp az előbb írtam, hogy nem, na de tudjátok, hogy van ez.
A másik babával kapcsolatban pedig remélem nem ver meg az Isten, de nem érzek szomorúságot, már az elsőn sem látszott és igazándiból mindig egyről is beszéltem. Úgy voltam vele, hogy tökmindegy, amennyit ad a jó Isten annyi lesz egyszerre. Tényleg mindegy! igazatok volt, hogy gyorsan nő, ez már olyan nagy az előzőhöz képest! persze én már látok benne egy babaformát, a Dévai szerint ez még egy sejthalmaz :roll: Szerintem meg már tök babaformája van. És persze rám hasonlít :wink: Ja aszem már híztam is...Nem eszem többet, de semmit nem mozgok, mostmár legalább főzni merek, meg vasalni, de eddig azt sem nagyon mertem. De nem érdekel, tojok az alakomra, az érdekel csak, hogy annyira nem hízzak, hogy a terhességre ártalmas legyen.
Ági, nagyon-nagyon drukkolok neked is!!! Megyek enni, mert ezt ma még nem sikerült. Csilis babot :D
beber

Sziasztok!

Hallottátok a legújabbat? Ha azt szeretné a kismama, hogy megválaszthassa a dokiját, fizetnie kell érte a kórháznak, min. 25 000 Ft, max. 100 000 Ft.
Kezd ebből kicsit elegem lenni. Lassan már ott fogunk tartani, hogy egy magánkórházban - ahol azért több komfortokozattal jobb ellátás van - nem sokkal kell többet fizetni...
modrooka

Modrooka
Lassan ott tartunk, hogy akinek van pénze, annak van gyereke, jó orvosa és az szülhet biztonságban.

Kép
Kép
bbeti

Ági, mi van? Megszűnt?
beber

Ja! Akartam kérdezni még tegnap, hogy mikor vagy honnan is lesz terheskönyvem? Meg mikor kell védőnőt felkeresnem? Mert nem mondott semmit a Dévai, aminek csak örülök, hogy nem kell rohangálnom sehova, de gondolom, hoyg nem úszom meg ennyivel, hogy eljárkálok hozzá 3 hetente. Na meg ha jól tudom majd a GYED és társaihoz is kell valami igazolás, hogy jártam ide-oda (na, ezt nem tudom, hoyg hol van az ide-oda). Vagy csak simán az orvos és kész? Biztsan nem vagyok lemaradva semmiről és biztos nem felejtett el mondani Dévai semmit, de mintha valamelyikőtök írta volna ezt a védőnős terheskönyves dolgot.
beber

Sziasztok!

Na ma reggel már pirosozás van!!
Ági28

Ági, akkor hívod Dévait ugye?
beber

Á még várok azért vele, ha így folytatódik, akkor pénteken elmegyek hozzá.
Ági28

Sziasztok!

Beber
Azzal az uh-s papírral amit kaptál a terhességről menjél a lakhely szerinti védőnőhöz, kapsz tőle kiskönyvet, tájékoztatót meg újságot. Vérnyomást mér meg súlyt minden alkalommal.
Én úgy csináltam, hogy:
mivel 3 hetente kell menned apánkhoz, előtte elmentem a védőnőhöz kértem tőle beutalót (háziorvos előre lebéllyegezte neki) vérképre és vizeletre, amire mentem a klinikára már megvoltak a leletek. Fontos! vizelet leletet és vérképet minden alkalommal vigyél D-hez. A védőnőhöz amúgy havonta kellene menni, és ne hagyd, hogy púposkodjon a sok beutaló miatt ő egy ilyen orvos neki ennyi kell.
A pénzbeli ellátásokhoz az egész terhesség alatt 4 orvosi pecsét kell, de neked bőven lesz annyi, mert nekem már pótlapot kellett berakni a kiskönyvbe. A 20. hét körül a védőnő már fog tudni hallgatni szívhangot is.
A nagyobb vérvizsgálatokra pl.toxoplazma, csak D. tudott adni fizetős beutalót a Jánosba, Ha van a közeledben sima nőgyóygász elméletileg tud adni ő is ingyen.
Amit D. ad igazolást a terhességről azzal tudod magad kiíratni a házi vagy üzemorvosnál betegállományba havonta, ha éppen nem adna kérjél tőle. Tehát ezentúl 3 hetente védőnő, vérvétel+pisi és klinika. :oops:

Ági
Sajnálom, hogy vérzel. :cry: Ha megjön elmehetsz hozzá korábban is, nem kell megvárni a 3 hetet, de még nincs minden veszve. Szurkolok neked. :oops:

Kép
Kép
bbeti

Na felhívtam apánkat, és azt mondta, hogy holnap reggelre menjek be UH-ra.
Ági28

Ági, kedves!
Azért én még nagyon drukkolok neked!!!
modrooka

Köszi édes vagy, titkon én is reménykedek, de sajnos sejtem, hogy mit fog mondani.
Ági28

Sziasztok, én is tegnap voltam apánknál, nálunk is minden rendben, 11,3mm a baba és dobog a szíves, ahogy az várható volt :)

Kép

Kép
boszti

Szia Boszti!!!!!!! Végül hozzá fogsz járni vagy nem? Igazatok volt, nem volt értelme aggódni a "kicsi" petezsákom miatt: behozta magát az én kicsikém is a 10,5 miliméterével végülis akkora majdnem mint a tied Boszti:lol:
beber

Beti, akkor szerinted most menjek már a védőnöhöz magamtól en várjam meg a 28-án esedékes UH-mat? Lehet , hogy akkor már kérné tőlem a vér+vizeletet csak elfelejtette most mondani? Vagy ráérek majd elmenni először akkor, nem lesz gond abból? Akkorra már betöltöm a 10. hetet.
beber

Beber!
Nija, van neki vonalzója!:-))))))))))))
modrooka

Igen :lol: Csináltam :lol:
beber

modrooka

Beber
nekem az 5. héten derült ki, mint neked, utánna 6-on mentünk, hogy van-e szívhang, és a 9-re vittem neki először a kiskönyvet. Utánna a 12-re már vittem a véreredményeket.
Amit most kaptál uh-s papírt a terhességedről azzal már mehetsz a védőnőhöz és ad kiskönyvet, és viheted neki legközelebb a vért és pisit is. Legalább látja, hogy hogyan áll most a vérképed és van-e gond a pisiddel. Végül is már akkor te is közelebb leszel a 12-höz így kérheti, én megcsináltatnám akkorra. :D

Boszti
Gratula a hatalmas babához. :lol:

Kép
Kép
bbeti

Köszi Beti, akkor elmegyek addig a védőnöhöz, 1x úgyis meg kell ejteni, főleg, hogy most költöztünk msik városba és azt sem tudom merre induljak. Na de ennek utánajárok. Köszi még1x.
beber

Nem sikerült, úgyhogy folyt köv februárban.
Ági28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: