A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Remek, ahogy olvasgatom az általatok leírt kórházreform híreket, elgondolkodtam, hogy még megérjük, amikor a kismamák összedobnak egy mikrolakásra valót és a szülés/terhesség erejéig bejelentkeznek oda, Vagy új üzletág nyílik, kiadja a tulaj a lakását, 9 hónapra, 20 ezerért, hogy bejelentkezhess.... szép új világ... :evil:
Csatlakozom Reccához és ha megszavazzák ezt a baromságot, akkor én is inkább otthon szülök legközelebb..
macskanyu

Neet,
te kekec, :mrgreen: a sarokkád fürödhető része cca. 165 cm, tehát akkora kb. mint egy normális kád :mrgreen: mér', mit gondoltál?
macskanyu

HELP:
ti hogy csináltok, mikor lázas éjjel a ded? én este 9-kor beadtam egy csillapítót, aztán felhúztam az órát fél 2-re, de éjfélkor már taperoltam. akkor még nem volt lázas. aztán felhúztam az órát 2-re, akkor már 37,5 volt, aztán felhúztam 3:30-ra, akkor már 38, és akkor adtam egy csillapítót. egyébként jó érzéssel adom a csillapítókat, mert mikor beadom, érzem, hogy még megy felfelé a láza, egyre forróbb, de akkor már elkezd a gyomrában hatni a szerkentyű.
a doki azt mondta, hogy antibigyót szedjünk. mivel nem kaptam, gondoltam ma visszamegyünk, de sajna nem jó jel, hogy csak lázcsill. tartja lenn a lázát, úgyhogy gondoltam 5 patika után telefonálok ide a sarkiba :), és ott volt 1 db , gyorsan leszaladtam érte.
azért vagyok betojva, mert csak alig akar inni, és enni se nagyon. szóval ezért döntöttem úgy, hogy elkezdem a gyógyszeres kezelést. éjjel már evett 3 falat túrórudit :), végig kérdeztem a hűtpnél, hogy mit kér, és arra esett a választása. szerintem jól esik neki az édes a fájós torkára..habár a lázcsill. is édes, de úgy kellett beletuszkolnom. beadtam az antibigyót 1 órája, és most evett a kajámból, evett sajtot, meg most ropit. már bármit adnék neki. :) minden elvemet feladtam a betegség idejére. :)

Votiv!
ennél még többet is kéne tudnia a gyerekdokinak. :)
amúgy a mi Beba tápszerünk is biffidusos volt, és HA-ról arra váltottam kb. 4-5 hósan. akkor teljesen bevált.

Zuzi!
biztos ennyi idő kellett ahhoz D.K-nak, hogy rájöjjön, a luxus nem minden, és A.W. se tud belőle sztárszínészt csinálni.

Rylie!
hozzánk majd bejelentkezhetsz a 22. kerületbe, ha oda költöztünk, mert szerintem az a kórház is oda tartozik!

HÁLAPÉNZ:
csak annyit, hogy én megnéztem az OEP listát, hogy az utóbbi X évben mennyit költött rám az OEP, és a sokszor kurva drágának emlegetett császármetszés, gyerekek, 30.000 Ft alatt volt!!! szóval csak ne kérjenek el százezreket, ha vki más kórházban akar szülni!

ha így halad, esküszöm ügyeletesnél szülök!
és 100%, hogy ettől nem lesz több az indított szülések száma. orvosi etika is van a világon. aki eddig balfék orvos volt, az ezután is az lesz, de a többi marad normális!
ancsipancsi

Macs!
sokat gondolkodtam, hogy mire jó a sarokkád, ha a fürdős része olyan kicsi. (nem mindegyiké olyan kicsi, de soké) mivel jobb, hogy sarokkád, és foglalja a helyet? vagy kihasználjátok azt a belső részt, és ráültök? komolyan kérdezem, mert egy ideje foglalkoztat az ügy. :) egy másik embert már kérdeztem, és nem tudta a választ, csak hogy szép.

fentebbihez:
a 38 lázat úgy értsétek, hogy fülhőmérővel mértem, de popsiban már 39 volt.
ancsipancsi

Helló!

Nincs sok időm, úgyhogy ami eszembe jut azt írom.

Zuz

Talán te kérdezted, hogy mi van a villával, hát először én is tartottam tőle, de valahogy közös ebédnél, egyszer az került a kezébe és nem szúrta meg vele magát, úgyhogy azóta azzal eszik. :)

Curse

Én is a bábakoktél egy eredményes felhasználója vagyok. :) Nekem ez volt a recept: 1 dl gyümölcslé (olyan ami hajt, legjobb a sárgabarack, de lehet, narancs vagy grapefruit is, én grapefruitot tudtam venni akkor, mert nem akartam dobozos gyümölcslét, az nem természetes és gondoltam hátha akkor nem hat, szóval minél frissebb, természetesebbet akartam bele tenni), aztán a 0,5 dl ricinus és 0,5 dl pálinka (ebből is házit tettem bele, hogy természetes legyen :mrgreen: ). Nekem így adták meg a receptet és hatásos volt. Délután 3 körül ittam meg, aztán estig rohangáltam a wc-re..., mivel jó nagy hasmenést csinált, de pont ez volt a lényeg, ettől indultak meg a méhösszehúzódások. Úgy este 10 körül már éreztem valamit 11-kor már kezdett csorogni a magzatvíz és másnap du. 4-re lett baba. És én a kiírás utáni 8. napon tettem mindezt, amikor másnap be kellett volna feküdni a H-ba. :)

Kisün

Hát Bendi nem igazán fogyott, de mostanában nem hízik annyit..., szóval a helyzet azért még nem teljesen megnyugtató, de ez van, édességet nem eszünk, csak nagyon ritkán és nagyon keveset, és igyekszünk sok zöldséget, gyümölcsöt, jó néha bejön egy kis spagetti is. :)

Ja Zuz, én is fel szoktam ám vagdosni kicsire a spagettit, csak a képen ami van azt már az apja adta neki...

ruz
ruzicsky

Ancsi,

spec a mi jelenlegi kádunk fürdős része 130 cm hosszú, a leendő(sarok) kádé 165, a jelenlegi kádunk fürdőrész-szélessége 57cm, a leendőé 73cm. akkor miért lenne kisebb? egyébként nem a 140x140 es hanem a 150x150 es variációt vettük, a fürdőszoba elrendezéséhez, a mi esetünkben jobb kihaszáltságot jelent a sarokkád. A belső,sarok részére pedig elférnek a tusfürdős/samponos stb cuccok...

Lencsének pedig gyógyulást +++++++++++++++
macskanyu

Ancsi,
én úgy tudom, max 4 óránként szabad lázcsillapítót adni, egyébként hűtős fürdő és borogatás mehet. Éjjel nem méregetem, ha felébred, és rosszul van, kap kúpot, de ha kialussza, mégjobb, kiizzadja a lázat meg a vírust (/ bacit?)
Kaját ne erőltesd, elég neki a lázzal megküzdeni, nincs már energiája a szervezetének még emészteni is, na meg érzi ő, ha nem kell vagy ha éhes. Amit megkíván, kapja meg, de semmit se erőltess, nekem dokim mindig ezt mondja. Tudod, a cicák és a gyerekek ösztönösen tudják, mi a jó. Folyadékot meg jó sokat, ilyenkor az se baj, ha cukros, szörp, mindegy, csak folyjon. Persze tea és víz a legjobb, de a lényeg a mennyiségen van!
És ne aggódj, ki fogja heverni, ezek a picik mindig nagy lázat produkálnak, de ez pont arra jó, h kiölje belőlük a rosszat.
+++++++++

Sarokkád meg azér jó mer jó, dizájnos és nem lehet rátenni a fürdető kádat gyereknek, keresztben. :lol:
neet
neet

Na, szép!
Egyre jobban hálát adok az én véletlen Pocakomnak! Emlékszem, pár hónapja csak pletykaként merült fel itt valami hasonló szabályozás, talán Lindi említette, hogy a dokija mondta neki. Akkor nem is akartuk elhinni! A szülészet az egy speciális dolog, és bár minket most ugye ez érdekel, de ha belegondolunk, hogy egyre kevesebb gyerök születik, akkor valószínű, hogy nem a szülészetek vannak a középpontban itt. Az viszont felháborító, hogy ha mondjuk a gerincsérvemet akarom megműttetni, akkor csak a körzeti kórházba mehetek, ahol esetleg csupa fakezű van. Ez csak fenntartja az eddig is rosszabb hírű intézményeket! Amikor anyósomnak említettem, hogy lehet, hogy ilyen szabályozás lesz, úgy reagálta le, hogy akkor már nem fogja megműttetni az aranyerét, mert az ő dokija a Szabolcs u-ban van, nagyon meg van vele elégedve, de Esztergomban ő nem műtteti meg magát! Ez szörnyű!!! Hányan lesznek még így, gogy inkább szenvednek tovább, de a körzetibe nem mennek. A sógornőm pl tuti nem fog E-ban szülni. Ha akkor nem engedik haza a kórházból, hanem kenetet vesznek tőle (a SOTÉ-sok szerint ezt kellett volna), akkor lehet, hogy már van egy 2 hónapos babája :cry:

Ancsi!
Én azt olvastam, hogy a láz fontos dolog, amennyiben segít megküzdeni a kórokozókkal, és ha fáj L torka, akkor érthető az étvágytalansága is. Én mindenesetre valószínűleg ugyanígy jártam volna el, mint Te! Remélem, hamar rendbejön!!! Lehet a túrórudi azért is bejött neki, mert egy kicsit hideg volt! Esetleg joghurt? Azt mondtad, azt is nagyon szereti!
Sarokkád: én szoktam használni az ülős részét, így terhesen nagyon kényelmes, és ha ott ülve zuhanyzok, akkor B szabadon garázdálkodhat a fürdőben, nem lesz vizes. További előnye, bár lehet, hogy az újfajta sima kádak is ilyenek, hogy nem homorú az alja, hanem teljesen egyenes, így nem olyan könnyű elcsúszni benne mondjuk a dednek! Én ezt tapasztaltam.

Indi!
Képzeld, múltkor beszéltünk is erről Lindivel, hogy az 50%-os kupon mire váltható be. Ugyanis ő betelefonált egy DM-be, és azt mondták bármire, én viszont múltkor egy parfümöt akartam venni, és azt mondták, hogy csak babaholmira lehet, vissza kellett mennem a kasszától, kicsit égő is volt, mert sokan álltak a sorban. Azért ez elég durva. Most én is a mellszívóra hajtok, remélem, arra tényleg be lehet váltani!

Csodaszép idő van ma is odakint, élvezzétek ki, amíg lehet!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet,
a kiskádat a mostani, dizájn-mentes kádunkra sem lehet rátenni, nem is beszélve arról, hogy Apa ezen módon nem is tudna fürdetni. Nem a sarokkádakat védem, a látszat ellenére, de nekünk pont praktikus :mrgreen: és még tetszik is :mrgreen:
macskanyu

Sarokkád szerintem is tuti. Nekünk is az van, én teljes egészében el tudok benne feküdni, meg apa is jobb híján :lol: Szélességében is jobb, de ami nagyon tuti most nekem, az az, amit Zuzi is ír. Nekem a terhesség elejétől fogva nem javasolták a kádba való fürdést, csak szigorúan a zuhanyzást. Így a sarokkádnál nagyon jól jött az ülőrésze, nem kell állnod és nem is kell magadat vízben áztati alulról. Nagyon kényelmes így fürődni, pláne ekkora pocakkal már.

Ruz,
Köszi a koktél tippet :lol:

Kép Kép
curse

Ancsi

Remélem Lencsi hamar meggyógyul.

Kórházreformról annyi a véleményem, hogy eddig is jó sz@r volt az egészségügy, de jelenleg azon dolgoznak, hogy még rosszabb legyen...remek... :evil:

ruz
ruzicsky

Ancsi: Lencsinek jobbulást.

Kórházreform: nem semmi amiket írtok, még jó, hogy nem kapcsoljuk be a TV-t mostanság Fannilány elalvása elött, utána pedig már oly késő van, hgoy dobok egy hátast és alszom. :-) Szóval érdekes amiket írtok.

Fanni ma kétszer Rókarudizott, most alszik és a legrosszabb, hogy nekem dolgozni kő mennem és le sem tudom mondani, pedig annyria anyás. De sietek hozzá haza......

Sarokkád: nálunk speckó semmire nem jó, mert nagyokos kőmívskelemenszakbarbárbarátunk fordított lejtésben rakta igy miden a fal felé folyik, de majd hátha legközelebbi lakásunkba, úgy 10 év múlva ki is tudjuk használni. :lol:

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi :) Lencsinek sok-sok gyógypuszi! Neetnek tökre igaza van, lényeg hogy igyon vmit, mindegy mi az, lehet folyékony túrórudi is :wink: +++++++

Barbi :) Mindig is tudtam, hogy nagyon klassz csajod van! :D

Macs :) Te már jobban vagy? vagy a balta még bent van?

Johi :) Fannikádnak bulást!!!

Fibi :) A neveknél nálunk első szempont volt, hogy közeli rokon ill. barát ne legyen, így nagyon bejön a Nikolett (főleg a Niki becézés tetszik), meg a Virág, és sokáig a Csilla is (de ilyen rokon van és pont u.olyan a vezetékneve is :( ), de még lehet hogy lesznek újabb jelöltek, ha úgy alakul, egyelőre nem törpölök. Ma merre jártatok? nagyon csöndes voltál!

Mi délelőtt játszóztunk egy nagyot a szép időben, Ildiékkel is összefutottunk :D , Bálint hazafelé elaludt a kocsijában max. 10 percre, de azóta persze nem hajlandó... lehet hogy ma már nem is lesz alvás :evil:
A kórházzal kapcsolatos hírektől meg kezdek frászt kapni, párom nyugtatgat, hogy ezek még csak ijesztgetések, de én kellően megijedtem :(
denizsa

Sziasztok!

Hát remélem ebből a hülye kórházmizériából a közeljvőben semmi konkrét nem lesz, de legalábbis februárig várnak vele.

Azért jó lenne tisztán látni.
Eddig ez jött le, hogy

1. Aki nem XI.kerületi lakos, annak kb 15.000.-ft-ot kell perkálni a kórháznak.

2. Mindenki csak a 3 legközelebbi kórház egyikében szülhet úgymond ingyenesen (de ha nem kerületi, akkor az 1-es pont azért bejátszik), egyébként fizeti a kórházi költségek x %-át.

De akkor ez most a szülésre vonatkozik?:

"A társadalmi szolidaritás és a szakmai elvek figyelembe vételével mindenképpen az alábbi körben ellátottak mentesek a díjfizetés alól:
Katasztrófa egészségügy, kötelező népegészségügyi ellátások, járványügyi tevékenység, szűrővizsgálatok meghatározott körben, terhesgondozás, gyermekágyas anyák gondozása, családtervezési tanácsadás, véradással kapcsolatos ellátások, donáció, transzplantáció, valamint a sürgősségi ellátás."

A terhesgondozáshoz hozzátartozik a szülés is? Illetve ha én azt mondom, hogy pont a kórház előtt sétáltam, amikor beindult a szülés, akkor az sürgősségi ellátás, nem?

Egyébként meg elmehetnek a fenébe, a nagynénémék ott laknak a kórházzal szemben, én valószínűleg oda bejelentkezek, és a dolog meg van oldva.

KépKép
KépKép
lindicita

Ancsi: Lencsinek jobbulást! ez nem lehet azabizonyos 3 napos láz dolog?? Bár én nem értek hozzá...

Sarokkád rulez: nekünk is az van, mert ez volt a lepraktikusabb! Nekünk olyan van, hogy 140X100 -as és nagyon jó és Kamilla is nagyon szeret benne pancsolni ;)

Vera: én az amcsi biztosítós rendszert csak a Vészhelyzetből ismerem és ott olyan jól működik :mrgreen:

Johi: áá szegény Fannika! Mitől jött elő a vuk??

HELP:
Nincs valamelyikőtöknek fazekas ismerőse akinek van kemencéje is???

Rylie
rylie

Curse: délpesitbe én 1x voltam ügyeleten, trombozis gyanúval a karomban és az ügyeletes csajszi a gyomromat kezdte volna el nyomkodni ha hagyom :lol: mondván az ilyen fiatal nők általában akkor jönnek ügyeletre ha vakbelük van! :?

Rókus: ott szült egy barátném, voltunk is bent nála látogatóban....hát nekem se volt szimpa..olyan kórházszagú volt :?

Ancsi: köszi a felajánlást ;)

Macs: nem lakás+várandós nők= terhesmaffia 8)

R
rylie

szóval a sarokkád pl. azért jobb, mert ha simán tennénk nem férne el ilyen hosszú, csak így keresztben? mert így megértem :). meg az ülős részét is ;-)

próbálom én itatni Lencsit, de nem akar!!!!! ma eddig max. 2 decit ivott.

Neet!
a priznicelés miatt kelegetek éjjel, nehogy még feljebb menjen a láza, annak ellenére, hogy kap lázcsillapítót.
ancsipancsi

Pelus témában segítsetek, légyszi, mert már nem tudom, mit csináljak.

Hetek óta minden éjjel csupa pisi a lány, de tényleg az egész pizsije.
Születése óta bevált az, hogy éjjelre eggyel nagyobb méretű pelust kap, de már most a kettővel nagyobb méret sem elég.
Most Libero 7-14-eset használunk nappal, éjjelre kapta a 10-16 kilósat. Ezt pár hete lecseréltük a 12-22 kilósra, de ettől is csupa pisi.
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy egész éjjel csak hason alszik.

Van olyan pelus, amelyiknek nagyobb a tárolókapacitása, mint a Liberónak?
lindicita

Lindi!
lehet, hogy nem kell nagyobb méret, csak másfajta. Vera mondta, hogy Dóci is hason alszik, méghozzá felemeli kicsit a popóját, minden előre folyik. hosszú próbálkozás után nekik talán a DM pelenka vált be. nekem ebből van itthon, tudok neked adni, ha csak ki akarod prószálni, de még 2 db-ot is lehet venni belőle a DM-ben!

LENCSI FELÉBREDT ÉS ASZONTA:

TEJCI, HAMM

rohanok! :)
ancsipancsi

Curse, ha átjelentkeztem volna Biára, akkor én is Rókusos lennék, áááá

Lindi, a 15 ezer forintos sarcot, amivel eddig fenyegettek, ezzel az intézkedéssel kiütik, nem kell többször fizetni, csak 1x.

az a lényeg, hogy most már hiába lesz vki kerületi, akkor is fizetni kell a H-nak, ha azt akarja, hogy a dokija jöjjön be a szülésére, ha épp nem ügyel.

apafej szerint az ember (asszony) életében kb 1-2x szül, és akár 2 élet is múlhat rajta, ezért nem szabad sajnálni rá a (hála)pénzt (főleg ha már sajnos olyan sok múlik ezen...) :roll:

ma vettem magyar utónévkönyvet :D

dagad a mellyem a büszkeségtől, mert benne van a múlt heti tv-jegyzetem a Tallózóban. már rég nem figyeltem, erre most belenéztem, és igen :D 2 cikket választottak ki a közéleti jegyzet témában, egyik Kondor Ferencé az ÉS-ből, másik az enyém :)
emléxem, akkor voltam a legbüszkébb, mikor kérték a hozzájárulásomat, hogy ezután közölhessék a cikkeimet :D a tiszteletdíjat meg fel lehetett ajánlani jótékony célokra, én a nyugdíjas újságíróknak adtam :)

votiv 8)
votiv

Ancsi, milyen antibigyót szedtek?
adjál mellé Normaflore-t, az védi a pocikáját és jó étvágyat is csinál.
nekem is kísértetiesen hasonlít ez a 3-naposra! de majd holnap/v azután megtudjuk, ha kijönnének a pöttyök :)
gyógyuljatok, szörnyű, ha egy picinke ilyen beteg :(

Johi, Nektek is jobbulást!!

votiv 8)
votiv

Lindi,
szintén ez volt, reggelre csupapisi leányzó. Aztán rájöttem, hogy valószínűleg az volt nálunk a gond, hogy Dóci este jól beevett, tehát nagy pocakra raktam a pelust, éjszaka szépen lelapult a hasa, lazult a pelus, és így, mivel hason aludt, feneke fent (ahogy Ancsi is mondta), elárasztotta a pisi :(
Nekünk az jelentette a megoldást, hogy éjszakára bugyipelust kap (olyan oldalt széttéphetős fajta), mert ennek gumis a dereka, és így nem tud felül kifolyni a cuccos :D
kisün

[quote="votiv"]A írta:votivncsi, milyen antibigyót szedtek? !

Votiv!
én is a 3 naposra gondoltam, de a doki azt mondta, hogy nagyok a mandulái. érted! így én nem jósolhatok :). de gondolom a 3 naposnak nem használ az antibigyó. :(
Ceclorec vagy mi a neve, de múltkor egyszer másfajtát kapott (Erythro...), és nem lett tőle gondja, még csak masmarsa se, mert biffidusos joghurttal tömtem :). férjem nem akar Normafloret adni, már múltkor előről hátra megdumáltuk vele az ügyet, meg az exgyógyszerész asszisztens anyjával.

különben Lencsi betömött egy üveg halas bébiételt (tudom, hogy imádja, és ez jó pempős, ezért ezt adtam most), de inni... nem sokat ivott rá!
ancsipancsi

Votiv,
én is büszke vagyok rád :mrgreen:
kisün

Ancsi,
Lencsilánynak gyógypuszik!!! :D
kisün

[quote="kisün"]V írta:kisünotiv,
én is büszke vagyok rád :mrgreen:

és én is :)

indianyo

itt az index kicsit bővebb cikke a térítésről és annak mértékéről:

http://index.hu/politika/belfold/euref1107/

v
kisün

Hát, most baromira elgondolkoztam az otthonszülésen (ujra).... nagyon durva lenne ez a reform, egyetértek Curse-szel, hogy ezt valahogy kompenzálni kellene, viszont Votivval is egyetértek, hogy szükség van változásra, mert ez igy nem jo....

Deni,
Niki tényleg aranyos név :D
ma suli volt, azért irok csak most :)

Votiv irta:
"Lindi, a 15 ezer forintos sarcot, amivel eddig fenyegettek, ezzel az intézkedéssel kiütik, nem kell többször fizetni, csak 1x.
az a lényeg, hogy most már hiába lesz vki kerületi, akkor is fizetni kell a H-nak, ha azt akarja, hogy a dokija jöjjön be a szülésére, ha épp nem ügyel. "
:arrow: akkor ezt már nem igazán értem :roll: a 15ezret nem kell kifizetnie a nem kerületbe tartozo anyukának? hanem a költségek 30 százalékát "csak"? és akkor a kerületbe tartozonak mit kell fizetnie, ha választott orvosa van?????

KépKép
fibi

Fibi! Köszi. :P
Ez akkor egy szadai gyermekőrzős relax?

Tinu! Teljesen igazad van, hogy butaság volt úgy fogalmazni fontosabb az aszcendens. Egyszer hallottam egy jó megfogalmazást: az aszcendens ami vagy a horoszkóp amivé válsz. :lol:

Ancsi! Hajrá Lencsi! +++++++++

Deni! Niki és Virág is szép.

Lindi! Nem oly rég mi is ezzel szenvedtünk, s nálunk a márkaváltás jött be.

Hát a felénél föladtam hogy megértsem ezt az újfajta rendszert. Bevallom sajnálom rá az időt. Most nem érint ezért most nem foglalkozom vele. Remélem majd valaki vállalkozik rá egyszer hogy szóban elmesélje. Fibi barátném vállalkozol?

Kiscsajszim péntek óta annyit dumál. Kb így hangzik: gababamamapapadajdajdajdaj. :lol:
Van egy torokreszelős sikítás is, amitől még köhögött is este. Hát ki kell próbálni mit tudunk. :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ancsi, sokszor előfordul, hogy a háromnaposnál torokgyulára gyanakszanak, mert egyik tünete, hogy megduzzadnak a mandulák. ezért szedtünk rá mi is antibigyót :?
és mi a baj a Normaflore-ral? hadd tudjam :)

ma (holnap+holnapután) szalma vagyok, és épp félidős :D

votiv 8)
votiv

ha már, akkor ezt is olvassátok el:
http://index.hu/politika/belfold/dok1030/

Fibi, úgy lesz (feltehetőleg, mert azért ezek még csak tervezetek), ahogy gondolod. mindenki egyformán fizetni fog (ill. a szülés költségeitől függően annak a 30%-át), akár kerületi, akár nem, ha azt akarja, hogy az általa preferált orvos munkaidőn kíül szolgálatára álljon.

Ancsi, a Vera által feltett linken ez áll: "Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) adatai szerint jelenleg egy komplikációmentes szülés 85 ezer forint, ami nem tartalmazza például az epidurális érzéstelenítés árát, egy császármetszéses szülés ennél lényegesen drágább, mindenféle komplikáció nélkül eléri a 170 ezer forintot."

gyanús nekem, hogy a tiéd csak 30-ba' volt :wink:

votiv 8)
votiv

most en komolyan nem ertem, miert vagytok annyira felhaborodva :?
eddig is kellett fizetni a szulesert (is) a valasztott dokinak! (de meg mennyit!) az meg miert olyan nagy baj, ha ezentul konkret osszeg fog elhangzani, es az nem az orvos zsebibe csusszan?! (aztan meg, ha bevezetesre kerul a biztositos rendszer, akkor ez abbol a penzbol kerul kifizetesre, amit oda befizet az ember - ez joval baratsagosabb, de addig el kell valahogy jutni.)
egyebkent meg vegre elkezdodott valami!
az eugyi rendszer (meg a tobbi is) bonyolult es szovevenyes. barhol is nyulnak bele, vkik rosszul jarnak (rovidtavon legalabbis). (a halapenzes buli bezarasaval persze elsosorban az orvosok.) de ezeket a bekakat le kell nyelni, mert kulonben sosem lesz valtozas! szoval ha atmenetileg nehezebb is lesz, vegulis remelhetoleg jobba valik majd a rendszer. de ezt max egy jos tudna most megmondani...

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Rec,
hálapénzt én sem adtam sosem, szal ezzel a részével nincs bajom. viszont az én magánorvosomnál eddig is konkrét összeg hangzott el a szülésért.... :roll: és erre most akkor rájönnek ezek a pluszköltségek, én csak ettöl rettentem el.

Votiv,
és akkor emellett (30 %) még van valami pluszban azoknak, akik nem kerületisek? vagy már nagyon keverem? :?

Barbi,
neeeem, ez is budai relax, csak más a helyszin. irtam is, hogy a Mentálhigiénés Központ.
szivesen elmagyaráznám majd, de egyelöre én sem értem... :(
fibi

Ancsi, gyogyulast a pici lanyodnak! :)

Votiv, normaflore-rol mar volt szo. en sem adnam. bar arra kivancsi vagyok, Ancsi parjanak mi az ellenerve :wink:

Coolio
recca

Fibi, a szulesert fizetett penzrol van szamlad meg minden? es nem veletlenul a korhazban zajlott az egesz, amiert fizettel? mi ez, ha nem halapenz (meg ha konkret osszegu is)? sztem nem ezen felul, hanem e helyett lenne ez a koltseg! mert kulonben tenyleg baromira nincs ertelme :evil:

Coolio
recca

Rec :) Én attól tartok, hogy a ezek a költségek plusz kiadások lesznek, mert a dokinak ugyanúgy fizetni kell, mint eddig. És biztos fognak vmennyi hálapénztől is elesni a dokik, mert lesznek, akik ezt a pluszot nem tudják kiperkálni. Az általad vázolt forma ellen nem lenne kifogásom, valszeg ez is többek között a cél, csak az még odébb van sztem...

Fibi :) Aha, suli! és ma már gyakorlat is volt?

Votiv :) Nagy gratula! :D :D

Ancsi :) De jó, hogy Lencsi evett kicsit! :D
denizsa

azt hiszem a rózsaszin barbie világban élnék, ha azt hinném, h ettől a 100 ezer Ft-tól, amit most a H-nak kéne kifizetnem, a dokim nem kérne semmit.
Hanem azt mondaná: dehát anyuka, maga már fizetett. A kórháznak. Pont olyan, mintha ÉN kaptam volna...

ezzel sztem EZ a baj. Az orvos nem fog lemondani a feketén zsebébe csusszanó forintokról...
és ugye a kismamák nagy százaléka úgy fog gondolkozni, mint Votiv párja.
Asszem én leszek a NAGY kivétel, ha ez tényleg igy lesz...
Szántót majd kizavarom, és levezetem a szülést.

who cares?????????????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Recca :) Én nem emlékszem a Normaflore elleni érvekre, csak a pro ismeretes előttem, te miért nem adnád? Én is adtam a babacseknek, mikor hasmenéses járvány vót...

indianyo

Sajnos én is attól tartok, hogy a dokik szeretnének még a konkrét összegen felül is magunkak egy kis zsebpénzt. Zsanci ezt szépen leírta már elöttem.

Votiv: én is büszke vagyok rád. MIről cikkeztél éppen? Bocs, ha már írtad, csak elkerülte a figyelmemet.

Na megyek, álombaringatom Fannilányt.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Zsanci, igen, ez a baj :( . bar ha a kismamak (kollektiven) azt mondanak, h ok ugyan nem fizetnek ketszer ugyanazert... :twisted:

Coolio
recca

Johi,
Fanninak jobbulást! Többit priviben.

Kisherczeg,
hát én is pont igy vagyok család ügyileg, bár nekem sosem volt semmi problémám (kopp kopp), de mégis...
most attól félnék, h mindenki jönne az okos dumával, h hová fogjuk rakni ezt a gyereket, miből fogjuk eltartani, felnevelni, stb...
azt hiszem én is, mint Denizsa Bálinttal, várok az 5. hónapig. Ráér akkortól hallgatni a sok "segitő" hozzászólást...
legszivesebben elköltöznék az északi sarkra, és ott szülném meg, majd hazajönnék a gyerekkel...
utálom, amikor szánakozva néznek rám a 9. hónapban, utálom, h apám nem tud mit kezdeni azzal, ha az ő kicsikislánya felnőtt.......áááááááááááááá

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv, Rec, többiek! :)
férjem vegyész, + vaskalapos. szerinte ha nekünk semmi bajunk nem lett az antibigyótól (pedig akkor elég sűrűn adtak Maripent pl.), akkor minek ilyen bacilusokkal tömni a gyereket, mint ami a Normafloreban van. de ez nem az én véleményem! én csak akkor értettem vele egyet valamelyest, mikor kiderült, hogy tényleg nem viselte meg Lencsit a dolog, még csak híg kakkantyú se lett tőle.

gyerekszáj:
L. ma aszonta: baba kijössz. azaz ki akart jönni a kiságyból. de én sose babáztam őt :)
ancsipancsi

Rec,
sajnos a kismamák kollektive nem fogják ezt mondani. HIszen, aki megteheti, miért vállalna közösséget azzal, aki nem teheti meg, és aki meg nagyon parázik, az szintén nem lesz benne a buliban, és inkább kicsengeti vhogy a pénzt, tehát hálapénz ettől nem fog megszűnni. Sztem csak azzal szűnne meg, ha eltörölnék a szabad orvosválasztás, mint Veszprémben és Szombathelyen...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi, a normaflore-ban levo bacik genomjaba beepitett antibiotikum rezisztenciat okozo gen(szakasz) miatt (ami ugyebar atkerulhet mas bacikba is. folytassam? :()

Zsan, hat sajnos ez igaz. mindig csak a sult galambot varjuk...:(

Coolio
recca

Recca :) folytasd, mert vagy meg van hűlve az agyvelőm, vagy alapból nem értem az ilyen magas tudoményt :oops:

indianyo

Rec,
én ezt azért nem nevezem hálapénznek (mint ahogy már valaki leirta egyszer), mert a dokim a szabadidejében jött be (söt, szabadságrol), és az nem ugyanaz, mintha ügyeletben lett volna. és halkan jegyzem meg, hogy én sem adtam számlát a magán angol orákért :? és sztem a magánorvosokkal nincs semmi gáz. és sajnos amit Zsanci irt, én is igy gondolom szorol szora....
fibi

Sziasztok!

Dr Barna Péterrel kapcsolatban tudna valaki nekem segíteni? Rendelése hol van, milyen nála a terhesgondozás, "baj" esetén könnyen elérhető-e stb?

köszönöm
babicskó

Az lenne a jo, ha a magánorvosok lejjebb vinnék a tarifát, és akkor végül szinte ugyanannyi lenne a végösszeg, amit a kismama leperkál.... vagy naiv vagyok, mi? :roll:

Deni,
igen, ma már gyakorlat, vagyis megfigyelés volt.
fibi

hát nekem alapból nem szimpa az az orvos aki megmondja, hogy nála mennyiért lehet szülni. Ez akkor lenne fair ha a saját (orvos)kórházában szülne az ember lánya, nem pedig állami intézményben. Többek közt ezért is csípem az UM-t, mert igaz, hogy adtam, de lényegesen kevesebbet mint az általános, és ha azt se adom, akkor se lett volna nagy gáz.
Csak valahogy az volt bennem, hogy mi még szeretnénk kettecskét is és hátha majd emlékszik rám... :roll: persze tudom, hogy ez naiv hozzáállás, mert szerintem azt se tudja már, hogy ki is vagyok...de mindegy,,,
ja és a sebészemnek aki már többször csiszálta a nyakam, legutóbb (és remélem utoljára) egy Diana Krall CD-t adtam és sokkal-sokkal jobban örült neki mint egy szimpla borítéknak 8)

Rec: én ebből semmit se értettem, csak azt, hogy ez nagyon magas nekem ;)

Babicskó:
A Péter az idősebb vagy a fiatalabb??? Ha a fiatalabb, akkor találkoztam vele a H-ban és hát nagyon jó pasi :oops: és rendkívűl szimpa, szal én spec szégyelltem volna széttárni neki a lábom és hát alapállásban ölég nehéz szülni :lol:

Rylie
rylie

Fibi, tokmindegy, minek nevezzuk, de ezt szeretnek (tobbek kozott) megszuntetni, ill "hivatalos mederbe terelni". es sztem ezzel a szandekkal nincs is baj. (csak egy csomo minden massal :twisted:)
egyebkent en is egyetertek Zs-val. a fejeket (v a zsebeket? :lol:) kellene kicserelni (orvosoket, pacienseket egyarant)

Indi, ha egy korokozo bakterium ellenallova valik az antibiotikumokkal szemben (mert "atvette" a rezisztenciat okozo genszakaszt), akkor az nagyon kellemetlen (finoman szolva)

Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: