A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Na persze megint elfelejtettem, de majd mostKép :

Manó, hatalmas gratula Emmához! Jó, hogy van tejed, a szopi meg majd szépen megoldódik magától. Várjuk a születésstoryt. Még egyszer gratula és vigyázz magatokra!

Timici
timici

Tetszik, ahogy az elso babasok nyilatkoznak a gyereknevelesrol, es a hisztis gyerekekrol...majd meglatjatok!!!

Mi bekotottunk Gyurit az autosulesbe, mar csak azert is, mert altalaban en vezettem, mar hazafele a korhazbol is! Nem sokat er az a bekotes, hiszen barmilyen kicsire allitod az ovet, barmilyen szukitot teszel bele, annak a par napos ujszulottnek minden nagy! Nincs is akkora valla, mint az ov szelessege! De azert be kell kotni! Ha eleg hosszu a babazsak, de nincs rajta luk, be tudjatok huzni a laba koze az ovet! Ugy ertem, szerintem, egy 62-es, lab nelkuli zsakot egy ujszulotton be lehet kapcsolni, mert meg nem olyan hosszu, hogy vegigerjen a laba, tehat a laba kozott felgyurheto a zsak!

Ami a szerencsetlenkedo metrozos holgyet illeti a hordozokendojevel, hat nem tudom, inkabb a kendovel bajlodok, mint a babakocsival a metroban! Az egy remalom! Tul gyors a mozgolepcso, ahhoz hogy ra merd tolni (legalabbis en a gondolattol is rosszul vagyok, foleg lefele menet!), felfele meg ok, kiveve, ha tomeg van! Egyebkent elovigyazatossag ide, vagy oda, nekunk a mozgolepcson tort le a babakocsi kerek-fixaloja! Amig birja a hatatok, jobb a kendo! Ja, es arrol ne is beszeljunk, hogy hanyszor kell az aluljaroba le- es felvinni a babakocsit babastul, lokdosodo, kreten emberek kozott?!

A sapkat tenyleg ne felejtsetek el, sot, a teli babaknal lehet ket sapka is, egy vekony pamut alulra, es fole egy vastagabb kotott (csak hogy a kotott ne szurja a pici buksijat!)! Es a biztonsag kedveert vigyetek mindenbol kettot, nehogy az utolso korhazi pelenkazasnal valami baleset tortenjen! Kép
Ha nem tul hosszu az ut a korhazbol hazaig, szerintem erdemes taxival menni, igy a kispapanak is megmarad a 'hazajovetel' elmenye! Barmiben hazavihetitek a babat, de ha autosulesben viszitek mar az autoig is, legyszi, ne lobaljatok! Olyan borzaszto, ahogy neha egyesek himbaljak azt a hordozot! Szerintem nem is lehet normalisan vinni, tul nehez onmagaban is, hat meg gyerekkel!

Zsuzsi
25
zsuzsi74

Zsuzsi, Kép
Te, mint tapasztalt anyuka, legyszi, vilagosits fel errol a gyerekneveles temarol. KépKép
Tenyleg es oszinten erdekel a velemenyed. Elkerulhetetlen-e, hogy ezt a gyereket barmikor barhova viszik, mindenhol leamortizalja a lakast (most ne luxuslakasokra gondolj, hanem lakotelepi, atlagos normalis lakasokra), ha nem vele foglalkozik legalabb 2-3 felnott, olyan hisztit csap, hogy csak na, a szulei barmikor raszolnak (es tenyleg veszelyes helyzetekben!) tojik a fejukre. MAr a baratnom is bevallotta, hogy neha elbogi otthon magat, mert nem tudja kezelni a gyereket...tenyleg lehet ugy jellemezni, hogy eleg agressziv, akaratos, es szofogadtalan. Nagyon ertelmes es okos (meg ilyen ertelmes gyerekkel se talalkoztam), de kezelhetetlen.
Ez akkor normalis gyerek reakcio (es minden gyerek ilyen) vagy csak nehany gyerek szuletik ilyennek, vagy nevelessel el lehet erni valamit?
Koszi szepen,
Gombóc
Gombóc

MyssniaKép
Köszi, most egy kicsit megnyugodtam.

LollaKép
Nem tudom, hogy a testalkatnak mennyi köze van hozzá, de én nem vagyok túl vékony és még én sem érzem. Egyébként jól vagytok?

Panka
19+1

panka

Sziasztok Lanyok,

Huuu...mennyit irtatok. Remelem mindenre tudok reagalni, amire akartam olvasas kozben.

Timici,
Igen szeretnem megkapni a cimet annak a tapeta boltnak, ahol sokfele babatapeta kaphato.

Szopis parna...majd en is benezek a Burda boltba, es veszek szabasmintat. Persze majd csak most szeretnek egy varrogepet is...batoritsatok, ugye nem olyan bonyolult megvarrni?

Myssnia,
A 20. het kornyeken nekem is nagyot nott a hasam, es kiloban is akkor szedtem fel a legtobbet. Egyebkent en is a melynovesuek taborat gyarapitom (156 cm)...ja...es 11 kilonal tartok (a 20. het elott alig masztak ram a kilok, bezzeg mostKép)

Gomboc,
Orulok, hogy vegulis tisztazodott minden a hugodekkal Kép

Babakocsi...en kapok a noveremtol egy mozeskosarasat, amivel valahogy kihuzzuk addig, amig muszaj, azutan pedig egy egyszeru esernyore csukhato, konnyu babakocsit szeretnek. De lehet, hogy kiprobalom majd a hordozokendot is.

Myssnia, Panka,
Mar pont azon gondolkodtam, hogy honnan tudnam osszeszedni, hogy mi is kell egy ujszulottnek. Szoval tok jok ezek a babakelengyes linkek Kép

Mano es Emma Kép
Nagy-nagy gratula Nektek Kép Sok boldogsagot es sok-sok tejcit kivanok!

Kiszuny,
Udv a kismamak koreben Kép AFP ugyben csatlakozom a tobbiekhez. Pont jo idoben mentel.

Mano2,
A szemvizsgalat mibol all? Valaki mondta, hogy szemfenek vizsgalat, amihez pupillatagitas kell. Akkor viszont el kell vitetenem magam, mert nem lehet utana vezetni. Azert remelem, hogy nekem nem lesz csaszar. Persze ha muszaj...

...tuti, hogy akartam meg valamit kerdezni, de teljesen kiment a fejembol...na majd ha eszembe jut...

pusz,

gomb
31+3
gombolyu

Gomboc,
Van ilyen gyerek is, es senki nem hibaztathato erte, hogy ilyen! LEhet, hogy ugyanazoknak a szuloknek szuletik egy pont ellentetes gyerekuk, amelyik ha lerakjak ul es csendben jatszik! Nem lehet mit csinalni, meg kell probalni a gyereknek olyan elfoglaltsagot biztositani, ami megfelel a koranak, mozgasigenyenek, es szellemi kapacitasanak! Ez neha nagyon nehez, mert ez az a tipusu gyerek, akivel mindig foglalkozni kell, hogy ne legyen 'tulporogve'! Ha unja magat, es nem ra figyelnek (pl. vendegsegben, ahol nem miatta vannak, hanem a szulei akarnanak szorakozni, akkor megprobalja felhivni magara a figyelmet!
Tenni ez ellen nem lehet, es nem is kell! Sajnalom azokat, akik a gyerekuk miatt allandoan kritikat kapnak, hogy miert nem nevelik mar meg azt a gyereket! A buntetes altalaban csak olaj a tuzre! Foglalkozni kell veluk, mert a tobbseguknek erre van igenye! Pl. Csodak Palotaja, vagy valami aktiv szorakozas, ahol mindent ki lehet probalni, meg lehet tapizni, es nem azt varjak el tole, hogy egyhelyben uljon hosszu ideig!
Ha jonnek hozzatok (nem tudom mennyi idos a gyerek) talalj ki valami hulyeseget neki elore, amivel ideig oraig lekotheted! Akar logass fel almat madzagra, hogy onnan probalja megenni, ugy hogy kezzel nem nyul hozza, vagy csinalj neki so-liszt gyurmat olaj nelkul, azt ha elpotyog fel kell csak porszivozni, kulonosebb kart nem okoz. Vagy adj neki valami szerelni valot, szetesett orat, amit kidobnal, regi rossz zarat, lakatot, rossz cd-t, felfujt lufit amit fellogatsz es boxolhatja, helyet, ahol megtanulhat tigrisbukfencezni, barmit!
A vigasztalo az lehet a baratnod szamara, hogy altalaban csak az elso gyerek ilyen, utana egy nyugodt baba kovetkezik! Kép
Csak az a rossz az egeszben, hogy az anya mar teljesen elveszti a sajat kepessegeibe vetett bizalmat a sok rosszallo tekintettol, ovonok es mas szulok megjegyzeseitol mire eljon az az ido, amikor mindenki orrba-szajba fogja dicserni a gyereket, hogy milyen okos, jo kepessegu, tehetseges, igaz, kicsit eleven! Erre az a szulo, aki az elso eveket szabalyosan vegigkinlodta, es bogte, mar csak a szaja szelet tudja elhuzni!
Szoval egy kis empatia, semmi megjegyzes!

Zsuzsi
25
zsuzsi74

Gomb,
Nehogy vegyel szopis parna szabasmintat!!!! Lerajzolom es lemerem neked az enyemet, ha kell, egyebkent rengeteg valtozatban letezik, es mind ugyanazt tudja! Van sima henger alaku is, az a legegyszerubb!
A lenyeg a tolteten van!
Ha valaki megtudja, hogy lehet polystirol golyocskakat, vagy tonkolypelyvat kapni, akkor tegye fel ide is a fontos infokat, legyszi! Engem is erdekelne, mert valoszinuleg sokkal olcsobb hazilag elkesziteni, mint annyi penzt kiadni erte!
Ugyanigy a hordozokendot is meg lehet a varrni! A kotozost cska be kell szegni, meg varrogep sem feltetlen szukseges hozza, a karikashoz mar kell egy kis szivacsszeru toltet, illetve ket massziv karika! A Lieselek altal gyartott karikas kendon fem karika van, ami nekem van azon muanyag, de olyan 'puha' fajta, ami nem torik! En mar varrtam egy ilyen kendot az uncsitesomnak, de allitani rajta nem lehet menet kozben tokeletesen, mert kicsi hozza a fuggonykarika, amit belevarrtam! Kulnoben meg nagyon buszke voltam magamra, olyan jol sikerult!
Sajna a szabasmintajat most nem tudom bemutatni, mert a baratnom ezzel vitte ki a kisbabajat Svedorszagba, amikor 1 honapos volt! Remelem februarig visszakapom, kulonben emlekezetbol kell varrnom egyet, mert enelkul en mar nem vagyok hajlando gyereket szulni! Addig varok!

Zsuzsi
25
zsuzsi74

Hello-hello Kismamákok!

Pankamama
Dr. néni szerint bármikor jöhet a gyerkõc, ezt mondta múlt héten. Holnap megyek a MÁV-ba, CTG, és vizsgálat is lesz. Remélem nem fogom az egész napomat ott tölteni.....
Jelek konkrétan nincsenek, fájdogál a hasam, a gyerkõc feszeget, és nyillal a hasam alja. Aztán majd meglátjuk, mit produkál az én kislányom a telihold, melegfront kombinációra.Kép
Nem haragudnék ám Rád, ha beelõznél, futnék én is a kórházba szülniKép

Timici
Te már megint túl aktív vagy, jól sejtem? Nem kéne Neked pihengetni????? Ejnye-bejnye Te Lány!Kép

Zsuzsi
Nekem is el tudnád küldeni azt a szabásmintát? Szivesen varnék magunknak szopispárnát.....
Jó, hogy írtad a vékonyka sapit is, azt teljesen el is felejtettem. Szaladok, és odarakok egyetKép KösziKép

Manó
Gratulálok a picihez, sok boldogságot és tejcsit NektekKép

Most megyek, mert éhes a páromKép

Sziasztok, és drukkoljatok Nekünk, hogy megtegye a hatását a teliholdKép

Szilcsike
szilcsike

[url=http://www.uti.hu/~robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm" TARGET="_top]http://www.uti.hu/~robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm[/url]

Ez a karikas es kotozos kendok magyar valtozatanak honlapja! A Szoptatas topikban gyakran elofordulo Liesel szerepel a legtobb kepen, ugy tudom ok gyartjak ezeket a termekeket, es van egy boltjuk is a Nagy Lajos K. uton!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Manó!KépKépKép
Gratulálok, soksok boldogságot Nektek!!!

Hordozó kontra mózeskosár: hát én is pont ezen merengek, hogy ha elõbb jön a bébi, és icipici lesz, hogy kötöm be a hordozóba?

Kenguru, kendõ: Malacka élete elsõ pár hónapját ezekben töltötte itthon is, ugyanis õ is a "letehetetlen" kategóriába tartozott.

Timici!Kép
nem tudom, Brokkoli mire gondolt, de szerintem ha veszel mûanyag lepedõt, vagy pelenkázóalátétet, és felszabdalod, az tökéletes lesz.

Gombóc!Kép
Általában pont a jó képességû, nagyon érdeklõdõ gyerekekkel a legnehezebb. És nagyon igaz, amit Zsuzsi írt, hogy az ember kissé illuzórikusan gondolkodik a gyerekrõl az elején, és megrökönyödik, ha egy átlagos kétévessel találja magát szemben.KépKépKép Én azért is imádom Libby Purves egyik könyvét, mert tökéletesen leírja, hogy milyen a gyereknevelés VALÓJÁBAN.KépKépKép

Voltunk ma CTGn, meg UHn, ez utóbbi kissé kalandosra sikeredett, mert a saját dokim még nincs, a helyettese meg pillanatok alatt lerendezett azzal, hogy ennyi idõ alatt nem nõ a gyerek.Kép
Aztán itthonról felhívtam egy 3D rendelõt, ahol olyan flowmetriát rittyentettek nekem, hogy majdnem leestem az asztalról, MINDENT megnéztek, még azt is, hogy mennyi gáz van a kölök vastagbelében, meg milyen az áramlás a veséjében, meg persze a lepényt. Eddig minden OK, (NÕTTÜNK!!!Kép) az UHs doki szerint egy-két hét lehet hátra. Na ez az, ami kicsit fura, úgy érzem magam, mint egy idõzített bomba... Azért valahol még reménykedem, hogy végig kihúzzuk, nem tudom elképzelni, hogy egyszercsak kint lesz, olyan távolinak és bizonytalannak tûnik az egész. Persze ha már ott voltam, volt egy kis mozizás, annyira édes volt a Kiscsaj, rögtön bepózolt.
Egyébként az a doki UHzott, aki régebben a Mammutban volt. A másik topicban többen írták, hogy csalódtak a Mammutban, hát valószínûleg azért romlott az ottani színvonal, mert a régi csapat elköltözött, és az újak nem annyira profik. Most egyébként a Hattyúházban vannak.
Pusz mindenkinek!
Zulu
33+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Szopiparna:

Kép

Szoval, utananeztem, meretileg a 150-190*33-38 cm-es az altalanos. Formaja lehet tok egyenes hurka, vagy egy kicsit bumerang alaku. Ugysincs teljesen megtoltve, es jol hajlithato!
A hosszanti meretet a kulso szelen kell merni, ahova a cipzar is kerul (ez csak akkor fontos persze, ha nem egyenes, hanem hajlitott formaju)!
Elrontani a formajat azert nem lehet, mert eddig ahanyat lattam, mind kulonbozo volt alakilag, meretileg!

DE tenyleg, ha valaki utana tudna nezni a toltetnek, az nagyon jo lenne!

Zsuzsi
25
zsuzsi74

Sziasztok!

Valóban, elhamarkodott a véleményem általában a gyereknevelésben. Amire vonatkozott az a még nem egészen 1.5 éves fiúgyermekem.
Kétévesem még sosem volt, de egy fél év múlva lesz. Akkor majd arról is beszámolok. A táncoló bõrönd robbanóanyaggal?! Kicsit tartok tõle, de egyelõre bízom magamban.

Hazaszállítás: ha autóban, akkor hordozóban bekötve. A baba az ülésbe, a hordozó a kocsiba. Sajna még az 5 perces úton is belétek szállhat egy elmebeteg autós.
Nem mondom az is szörnyû helyzet, amikor egyedül a baba éli túl a balesetet a hordozóban (sajnos ilyet is láttam már), de ha baleset van, akkor a felnõtt tudhat tompítani a saját esésén, de a babát megfogni képtelenség. Sajnos újszülött szûkítõvel is nyaklikolhat Kép, de minél inkább fel van öltöztetve, annál kevésbé. A buksiját pedig összetekert textilpelussal ki lehet támasztani a szûkítõn belül is.
Persze ez csak egy vélemény.

Köszönöm a szopispárna méreteket én is. Sajnos tönkölypelyva akciót egyelõre nem hirdettek a környéken Kép. Ha mégis fognak, akkor szólok.

sziasztok!

Snoopy
11+1
snoopy

Sziasztok!

Manó!
Gratula a kis Emmához! KépKépKép

Kiszuny!
Üdv a pocakosok közt! Jó babavárást!

Manó2!
Ugye, milyen jó érzés, ahogy mocorog??? Én annyira élvezem! Kép A profilodban nem találtam e-mail címet, pedig akartam írni neked. Írsz egyet?

Brokkoli!
Látom, Timici már válaszolt. Kép Ami meg a nehéz kocsikat illeti: közlekedni azért neked is kell vele, nem? Persze, ha van kocsi a háznál, az is megoldódik... Én mondjuk a BKV-ra gondoltam egybõl, amit többen is írtatok, a metróra, a 4-es-6-os villamosokra és a többi kedvencemre innen a XI. kerületbõl. Nem hiszem, hogy babakocsival nekivágnék egyedül egy jármûves utazásnak, úgyhogy én mindenképp veszek majd kengurut.

Panka, Lolla!
Szerintem már nem soká kell várnod a mocorgásra. Én a 19. héten éreztem elõször, de akkor még csak picit, és nem is minden nap. Aztán most már egyre többször jelentkezik be a kis drágám Kép

Jó éjszakát, jó pihit mindenkinek!
Franyo
22
franyo

Zsuzsi,
Sajna nem nagyon tudok varrni, ugyhogy nekem a meretek semmit nem mondanak Kép Azert gondoltam a Burda-szabasmintara, mert ott mindent lepesrol lepesre leirnak, es meg esetleg en is meg tudom csinalni. De ha esetleg van egy ilyen leirasod, akkor szivesen vennem, ha elkuldened emilben.
Van egy cimem, ahol tonkolyhej es koleshej parnakat forgalmaznak. Esetleg erdeklodj, hatha csak toltetet is adnak:
Gyarto es forgalmazo:BIOPONT KFT 1037, Csillaghegyi ut 13. Tel: 242-1927, E-mail: biopont@axelero.hu
Mintabolt: 1086, Krudy Gy. u. 7. Tel: 266-4601

pusz,

gomb
31+3
gombolyu

Franyo,
A 4-es, 6-os villamossal semmi gond nincs, minden harmadik ajtonal fel lehet szallni babakocsival (ha le nem loknek), es rogton az ajtonal van is ket hely elvileg babakocsisoknak! Neha eleg, ha csak csunyan ranezel az ott terpeszkedore, es legalabb behuzza a labat, hogy az arra fentartott helyre beallitsd a babakocsit, ha nem, akar ra is szolhatsz! Ja, es neha a megalloban fel is van festve egy nagy sarga babakocsi oda, ahol varhatoan az ajto ki fog nyilni!
A nagyobb gaz a 47-49-es villamosok, ahol egyszeruen kiszamithatatlan, hogy hol vettek ki a fogantyut, hogy fel tudj szallni kocsival! Volt, hogy sehol sem lehetett. Altalaban az elso es az utolso kocsi utolso ajtajanal erdemes keresni...de a vezeto altalaban nem varja meg, hogy vegigrohanj a fel meter szeles megalloban a villamos teljes hosszaban (na jo, most mar szelesebbek lesznek a megallok!)!
Es hely sincs a villamoson, ahol ne lennel utban a fel-es leszalloknak!

Tomegben persze minden tomegkozlekedesi eszkoz huzos, olyankor jobb nem elindulni, remenytelen, es csak kiabrandulsz az emberekbol!

Gomb, koszi a cimet, lehet, hogy holnap megdobom oket egy maillel. Bar nekem van szopiparnam (polysztirolos ugyan), de lehet, hogy a tobbieknek jol jonne, ha lehetne kilora, kobmeterre, barmire vasarolni, turheto aron!

Zsuzsi
25
zsuzsi74

Zsuzsi!
Az elmélet tényleg ez a 4-6 villamosoknál, gyakorlatban viszont annyiban más a helyzet, hogy állandóan tömeg van rajta! Szóval én erre gondoltam... Kép Mondjuk, talán nem is lesz szükségem ezekre a járatokra. Inkább a 47-es, 41-es, 18-as villamosokra, ugyanis az Albertfalva-kitérõnél lakunk. Azért amit lehet, inkább gyalog fogunk megoldani, jármûvet meg akkor, ha a Kispapi is velünk jön. Kép

Franyo
22
franyo

Zsuzsi,
Koszi. KépKép Azt hiszem, valami elfoglaltsagot fogok keresni a gyereknek, ha legkozelebb elhozzak megint hozzank. Igazabol meg senki nem "szolt be" a szuloknek a barati korbol, de egyre tobbszor mondogatjak mar a hatuk mogott,hogy a tureshatar vege fele jar mar mindenki. En szeretnem elkerulni a veluk valo konfrontalodast, igy meg egyszer nagyon halas vagyok azert, amit irtal. Majd megprobalok en is kreativan allni a gyerkochoz. Kulonben 3,5 eves a gyerek, de mindig is ilyen volt. Es nincs tesoja..Kép

Zulu,
megirnad a Hattyuhazas UH rendelo telefonszamat? Koszi szepen. Kép

Jo ejszakat,
Gombóc
26+2
gombóc

Gomboc,
Hat nem teljesen veletlen az sem, hogy nalunk 8 ev van a ket gyerek kozott...
Semmire nem tudtam irigy lenni, csak ha mas gyereke ataludta az ejszakat. En ket eves koraig 1 oranal tobbet nem aludtam egyhuzamban!
Az a szerencsenk, hogy az ovodaban volt nala rosszabb gyerek is, sot, az egesz csoportjuk ordogfiokakbol allt, es igy nem volt feltuno! Az ovono pozitivan allt ezekhez a gyerekekhez, meg a mai napig is emlegeti oket, hogy mennyire rosszak, ugyanakkor milyen intelligensek voltak a rosszcsontok! Furulyazott nekik, olbe veve vigasztalta oket, es nem csak fujt rajuk, mint a legtobb ember! Es ez gondolom jolesett nekik! Dani allitolag meg is jegyezte meg kicsoportban: Agi neni, milyen kar, hogy nincs tobb terded (Agi neni mindket terde ugyanis mar foglalt volt..)!

Jo ejszakat!
Zsuzsi

JA, megegy, Gyuri kapott egy orvosi taskat a szulinapjara (ami majd csak masodikan lesz, de meglatta, amikor vettem), es egesz este azzal vizsgalt...aztan egyszer csak jott a jatek dekopir furesszel, hogy zzzzzzzzzzzzz,zzzzzzzzzzzzz a hasam fele...jo kis sinter nogyogyasz lesz belole! Kép

Most mar tenyleg megyek aludni!
zsuzsi74

Gombóc!
224-95-40;224-95-41; cím: Batthyány u.49.(nem a Hattyúház fõbejáratán kell bemenni, hanem fel kell sétálni a Fiath János utcán, és az utcáról közvetlenül lehet bejutni.) Én Csókási Drnál voltam, már másodszor, és nagyon meg voltam vele elégedve, szuper felvételeket csinált, de ami a lényeg, hogy szinte centinként végignézte a bébit.Kép
Jóéjt!
Zulu
már 33+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok, nagyon rövid leszek, mert már alig élek.Kép

Szilcsike,
hááát délelött pihiztem, aztán jött a párom és belehúztunk a pakolásba. Sajna a festés ma elmaradt, mert nem végeztünk. Majd holnap.Kép
Drukkolok a teliholdhoz, hogy meghozza hatását.Kép

Zulu,
köszi nem is rossz ötlet, majd megnézem mit-hol-mennyiért lehet kapni.Kép Örülök, hogy nõttetek, még 2-3hét és nem fér bele az 56-os rugiba.Kép

Gömb,
itt az üzlet címe és bemásoltam 2 web oldalt, amiben vannak még lehetõségek.Kép

Géta Center
1135 Budapest, Jász u. 95.
tel.: 339-5691, 339-5692 fax: 339-5693

[url=http://www.szeplak.hu/2000/08/termek1.html" TARGET="_top]http://www.szeplak.hu/2000/08/termek1.html[/url]
[url=http://www.otthonunk.hu/index.php?cj=akcio" TARGET="_top]http://www.otthonunk.hu/index.php?cj=akcio[/url]

Jó éjszakát mindenkinek, bocs, hogy csak ennyi, de mindjárt elalszom.Pussza,
Timici
26+4
timici

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.

Kiszuny: Hát nem akarlak elszomosítani Én nem sok jót hallottam a Kistarcsai korházról, a férjem nagymamáját 2* majdnem elrakták lábalól...(reuma, és sebészet).
De viszont a szemészete jó, én is oda járok!
Bár én nem ott fogok szülni, (meg sem fordult a fejembe) kezdettõl fogva a János korház volt a "nyerõ".

Orsoly: Milyen pici a világ, Én is érintett vagyok Nagytarcsa ügyben, mert ott építkezünk, így
ha ninden igaz nyáron ki is költözünk.
Gyermek orvoson már gondolkodtál, a férjem szerint Csömörön nagyon jó gyermek orvos van.

Gömbölyû: A szemvizsgálat nem volt egy leány álom, háromtengelyes tükrözés, ha jól írom.
Igen kitágították a pupillám, meg fájdalomcsillapítót csppet adtak, igaziból nem fáj, csak sokáig tart, és kicsit kellemetlen volt.

Franyó: az e-mail címem: tunder@freemail.c3.hu

Jó munkát mindenkinek!
(akit érint)

Manó2
21+2
manó2

Sziasztok!

Brokkoli: Rendben találkozhatunk az Europarkban, az nekem is jó. Majd írj emailt, hogy mikor és hogy hol találkozzunk. A kedd kivételével minden nap jó.

Panka: Mindenki máskor érzi meg elöször a babamozgását. Nekem már a 18.ik héten megmozdult az orvosom csodálkozott is, hogy elsõ babánál nagyon furcsa, mert a 20.ik héten szoktak megmozdulni. Probálj meg jobban koncentrálni a babára megfogod érezni. Nagyon jó érzés, de amikor megmár akkora lesz, hogy alig fér el a hasadban akkor kirugja az oldaladat, ugy érzed, hogy lerugja a méhlepényt gyomorszájon rug stb... Egyébként nagyon jó érzés az is.Kép

Na most csak ennyi.

Puszi
Andy
30
andy78

Mano2! Es hol epitkeztek Nagytarcsan? Fuzesligeten vagy benn a faluban? Ez jo, majd osszejarhatunk, mehetunk egyutt setalni....na persze ha nem kilometerekre leszunk egymastolKép

orsoly 29+3

Ps: Kakukkfu, jossz ma tanfolyasra?
orsoly

Zsuzsi,
meg egyszer koszi a tanacsokat a gyerek ugyben. Kép

Zulu,
Koszi, be is jelentkeztem. KépKép Meg csutortokre is tudtak idopontot adni, ami azert jo, mert most hetvegen kezdenenk a vasarolgatast, es ha egeszsegesnek latszik Gombocka, en is nyugodtabb szivvel vasarolok, na meg olyan szinu cuccokat veszunk, ha vegre megmutatna, hogy fiu vagy lany. KépKépKép

Megyek megbeszelesre. Ezen a heten ez az utolso munkanapom, aztan mar csak jovo heten 4 nap es en is visszavonulok. Kép

Gombóc
26+3 Kép
gombóc

Sziasztok!

Orsoly!
Boldog névnapot, utólag is!

Gödöllõre nem költözik senki? Irigylem a tarcsai nagy csapatot! Kép

SEGÍTSETEK nekem, mert nagyon megijedtem. Kép Bejött reggel egy kollégám, és közölte, hogy lehet, hogy rózsahimlõs a kisgyereke, és talán jobb lenne, ha hazamennék. Namármost, nekem a kisfiammal, az elsõ terhességnél csináltak úgyenvezett TORCH vizsgálatot, mivel sok volt a magzatvíz. Ennek keretében a Rubeola védettséget is megnézték. Az eredmény szerint van ellenanyag a szervezetemben, vagyis voltam rubeolás. Ezt akkor is furcsállottam, mert én csak bárányhimlõs voltam, legalábbis amit orvos megállapított rajtam gyermekkoromban. Ezt mondtam akkor az orvosomnak is. Lehet, hogy olyan enyhe rubeolám volt, hogy nem vettük észre??????? És ez az ellenanyag MOST IS MEGVAN BENNEM???????? 23. hétben vagyok, ilyenkor is ugyan olyan veszélyes a rubeola???????
SNOOPY! Kérlek írj valami megnyugtatót! Mit tegyek? Menjek orvoshoz?????

Puszi: Judó
22+2
judó

Sziasztok!

Zsuszi Kép

Annyit meséltél már a kis családodról, hogy már nagyon kíváncsi vagyok rátok. Van egy kis albumod a neten? Kép

myssnia 23+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Benéztem már rátok nosztalgiázni, hogy mi történt 2 hét alatt.Gratulálok mindenkinek és Sashának is a kisfiúkoz. Azért látom Sasha sem az a régi netezõ már, mióta megvan a baba.Két szoptatás között az ember azt sem tudja mit csináljon, annyi a dolog.
Na és nekem például folyamatosan alváshiányom van. Persze mindez megéri,csak a számítógép az utolsó ami ilyenkor eszembe jut.
Köszönöm a szotatáshoz adott tanácsokat.
Jók legyetek!
Sára
Sára

PankaKép
Jól vagyunk köszi, legalábbis remélem. A doki bácsi holnap nézi meg hogy a magasabb AFP eredményre utaló nyitott hátgerincet ki lehet-e szûrni.A múltkor amikor voltunk nem akarta megmutatni Dani-babaKép De majd most beszélek vele, hogy jól forgolódjon és a doki bácsi meg tudjon nyugtatni.
Remélem nincs semmi gond, de észre vettem, hogy azért egy kicsit feszültebb vagyok az utolsó UH ótaKép

lolla
18+1
lolla

Judo! Koszi a jokivansagotKép

Ne ijedj meg, en ugy tudom hogy inkabb az elso harmadban veszelyes a rubeola. De inkabb megnyugtatasul hivd fel a dokidat es kerdezd meg tole. Bar ha talaltak nalad ellenanyagot, akkor nem hiszem hogy baj lehet.

orsoly 29+3
orsoly

Pankamama, Nyulika, Kamelia és a nagypocisokKép

Ti éreztetek olyat, hogy a hasatok alja fõleg fekvésnél ( amikor az egyik oldalról a másikra fordultok ) nyilallóan fáj, és húzódik, és a derekamba is nyilallgatott tegnap egy kicsit. Ugye ez normális?
És ha már a pocakom inkább a köldököm alatt nagy, akkor már lent van a babó feje, ugye? Jövõhéten megyek dokihoz, de addig is szeretném ha megnyugtatnátok. CTG-re majd csak a 36 v. 37. héten megyek, nektek hányadik héttõl kellett/kell menni?

Lolla,Kép
Tényleg, te is itt lax, oké csatlakozz nyugodtan, majd lelevelezzük!

Timici,Kép
Húha, nincs bescennerelve se pocis se „natúr” képem, csak esküvõs, de azt elküldöm neked, te is küldjél nekem magadról
Szóval a TESCO-ban láttam olyan fehér mûanyag pelenkaalátét, v. nem is tudom mi a hivatalos neve anyagot, amit az elõke hátuljára tesznek, de ugye nem méterben, hanem be volt csomagolva egy a x b méretben. Hú ezt most jól leírtam, de remélem érted, ha nem megpróbálom mégjobban körülírni. Igen, arra gondoltam amit Zulu írt, hogy fel lehet szabdalni……

Zulu,Kép
Még1 buta kérdés: mi az a flowmetria?

AndyKép
Mél megy.
brokkoli

Pankamama, Nyulika, Kamelia és a nagypocisokKép

Ti éreztetek olyat, hogy a hasatok alja fõleg fekvésnél ( amikor az egyik oldalról a másikra fordultok ) nyilallóan fáj, és húzódik, és a derekamba is nyilallgatott tegnap egy kicsit. Ugye ez normális?
És ha már a pocakom inkább a köldököm alatt nagy, akkor már lent van a babó feje, ugye? Jövõhéten megyek dokihoz, de addig is szeretném ha megnyugtatnátok. CTG-re majd csak a 36 v. 37. héten megyek, nektek hányadik héttõl kellett/kell menni?

Lolla,Kép
Tényleg, te is itt lax, oké csatlakozz nyugodtan, majd lelevelezzük!

Timici,Kép
Húha, nincs bescennerelve se pocis se „natúr” képem, csak esküvõs, de azt elküldöm neked, te is küldjél nekem magadról
Szóval a TESCO-ban láttam olyan fehér mûanyag pelenkaalátét, v. nem is tudom mi a hivatalos neve anyagot, amit az elõke hátuljára tesznek, de ugye nem méterben, hanem be volt csomagolva egy a x b méretben. Hú ezt most jól leírtam, de remélem érted, ha nem megpróbálom mégjobban körülírni. Igen, arra gondoltam amit Zulu írt, hogy fel lehet szabdalni……

Zulu,Kép
Még1 buta kérdés: mi az a flowmetria?

AndyKép
Mél megy.

Brokkoli
35
brokkoli

Brokkoli Kép

[url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1437.html?1013168364" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1437.html?1013168364[/url]

itt megtalálod amit a Zulutól kérdeztél.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Manó! Óriási gratula a babócához. Jó egészséget és sok tejcit kívánunk.

Szilcsike! remélem minden rendben és segített a telihold, mert gondolom már "eleged" van az egészbõl. Mert én már naggggyon nehéznek érzem a pocakom. Drukk Kép

Brokkoli! Nekem vannak ilyenek, doki szerint a méhtartó szalagok már nem tudnak hová nyúlni, azért ez a nagy fájdalom hirtelen mozgáskor, így én mostanában házimunkát is hanyagolom, pihizek inkább. A hasad alját ha megsimized, érzed a babócád kemény kis koponyáját, akkor tuti fejen áll. Ha lennt nagyobb, akkor már be is illeszkedett. Elsõ babánál ez kb. a 36. héten jön el.

Drukk minden finiselõnek!!

Puszi:Pankamama
PM

Na, az elõbb elszállt minden...Újra:

Halihó!Kép

Gombóc,
örülök, hogy gyorsan kaptatok idõpontot, remélem kiderül, hogy Kislánygombóc vagy Kisfiúgombóc lakik a pocidban. És biztos minden rendben lesz vele!Kép

Brokkoli!
Myssnia már belinkelte a választKép, nálam azért kell már most megcsinálni, mert rossz a lepény. Egyébként az Istvánban a 36. héttõl csinálják.
Hasam nekem is szokott fájni, fõleg éjszaka, ha meg akarok fordulni, olyan, mintha elfeküdtem volna a hasamat. Mostanában már séta közben is nyilallgat itt-ott.

Orsoly!
Annyira hülye vagyok, elfelejtettem tegnap boldog névnapot kívánni, pedig eszemben volt, tesómnak is tegnap volt. Úgyhogy utólag szeretnék nagyon boldog névnapot kívánni!KépKépKép
Pusz
Zulu
33+5

Kép

Kép

Kép
zulu

Timici,
A Bajcsy-Zsilinszky uton a Nyugatihoz kozel, ugy a Nagymezo u. (?) magassagaban van egy muanyagbolt (ha meg megvan), ott lehet kapni meterben is azt a foliat, amirol szo van.
De en azt javaslom, hogy inkabb dupla frotirbol varrd meg az elokeket, vagy ket anyagbol, mert az muanyag a mosasban megkemenyedik, es nem lesz tul esztetikus!

MEgyek, mert sul a vanilias kifli, nem akarom, hogy odaegjen!
Zsuzsi
25+1
zsuzsi74

Sziasztok!

Egy sürgõs kérdés:
mit tudtok ajánlani viszketésre? Tetõtöl talpig viszketek, annyira, hogy egész éjjel fent voltam (kb. 1 vagy 2 órát aludtam) és ez már tart egy pár napja, és a teljes kimerülés határán vagyok. Kamillás testápolót használok minden este fürdés után, és babaolajat, Fenistilt is már próbáltam. Orvos szerint: terhességi tünet, szerinte nem szükséges semmi kezelés. Segítsetek! Elõre is köszi.

Manó,
Gratulálok a kisbabához, sok boldogságot!

Hazahozás:
body, rugdalózó, kardigán, kötött kiscipõ, pamutsapi + kötöttsapi, bundazsák, pléd, hordozó. A bundazsákon van egy nyílás, hogy a hordozó biztonsági övét be lehessen fûzni. A hordozó fejszûkítõs. Azt mondták a Megatoysban, hogy az autóba úgy kell bekötni az ülést, hogy a baba vízszintesen legyen. Én a hordozót biztonságosabbnak érzem, mint a mózeskosarat. (?)

Viszketésre várom a választ a hasonló cipõben járóktól!!!

Üdv, Pilinke (35+6)
pilinke

Pilinke,
Egyreszt a viszketes lehet a bor tagulasatol is, de lehet egy sokkal komolyabb oka, ha a maj mukodese nem teljesen ok. Szerintem csinaltass egy vervizsgalatot, amibol ki tudjak mutatni, hogy van e valami problema a majaddal!
Ezt komolyan kell venni, sajnos ismerek olyat, akinel legyintettek a hasonlo tunetekre, es sulyos kovetkezmenyei lettek!
Remelem, hogy nalad azert nincs baj, de ha tenyleg annyira viszketsz, mindenkepp kerdezz meg megegy dokit, hogy mitol lehet!

Zsuzsi
25+1
zsuzsi74

Sziasztok Lanyok,

most csak gyorsan benezek.

Pilinke,
Az egesz testen jelentkezo viszketes lehet az epepangas jele. A Kismama oktoberi szamaban foglalkoznak ezzel a 16. oldalon. Ha nincs meg, akkor beszkenneltetem kispapaval es elkuldom emilben. De lehet, hogy a honlapjukon is talalsz rola valamit.

...majd meg jovok,

pusz,

gomb
31+4
gombolyu

Zsuzsival egyet ertek. Gyorsan atfutottam a cikket. Gyakoribb ellenorzesre van szukseged ilyenkor, mert kulonfele kockazatok lephetnek fel. A kismama ujsag szerint hasi UH-ra es labor vizsgalatra lehet szukseged, ugyhogy beszelj a dokiddal. Gyakori tunet meg a sotetebbe valo vizelet. Ha esetleg ezt is tapasztalod, akkor mindenfelekeppen menj el a dokidhoz. Tudod, jobb a bizonyossag.

gomb
31+4
gombolyu

Sziasztok Kép

Most néztem, tegnap elirtam, nem is 23+3 voltam, csak 22+3, de sebaj.
Látom, nagyon élénkek vagytok, a szopis párnával engem is felizgattatok, szóval egy hurka, ami nincs teletömve?!
Viszont hordozókendö-párti lettem én is, remélem, birni fogja a derekam...

Judó Kép
ne aggódj, csak az elsö harmadban veszélyes a rubeola. Ellenanyagod lehet, hogy oltástól van - gimiben nem kaptatok oltást? Mi igen, minden negyedikes lány.
Azért csak telefonálj a dokidnak.

Apropó, doki Kép GRRRRRRRR
Most bocs, de ide háborodok fel.
A saját dokim, akinek az elözöm adott át, merthogy ö nem szülész, ez viszont az ...
Mikor megkapott, annyit mondott, hogy kb egy hónap múlva kedden menjek reggel nyolcra, terhelésese cukorra.
Ma bementem.
A következökkel szembesültem:
1. A múlt heti kiirástól eltéröen mégsem ö rendel ma.
2. A terheléses cukorhoz reggel hétre kellett volna mennem, mert fél 10-ig van labor, és két óra eltelte után veszik a második vért.

Kérdem én, elsö babás létemre hunnan a bánatbul kellett volna tudjam, hogy
1. Az orvos tájékozatlanabb, mint az újságárus az SZTK-ban?!
2. Két órát ott kell dekkoljak éhomra?!!!

Ja, és azt már nem is mondom, hogy bár héttöl vesznek vért, beutalót csak kb 3/4 8-tól adnak, mert addigra érdek be az asszisztens hölgyek a nögyogyira. Magyarán két vizit lenne a minimum.

Szóval, nincs mit szépiteni, elbögtem magam a nyilt szinen. Merthogy én ugye dolgozom, s a munkámat helyettem nem végzi el senki, hát miért gazdálkodik egy bamba orvos az én idömmel kényére-kedvére??? Nem tudok folyton odarohangálni! Pláne, hogy Zuglóban lakom, köbányai az orvos, és Újpesten dolgozom Kép
Plusz éhgyomorra, plusz a csalódás, hogy meg sem vizsgál, azt sem mondja, mikor lesz a következö UH ... KépKépKép

Na ez hatott. Az asszisztens hölgyek feltelefonáltak a laborba, és mivel éhgyomorra aszalódtam ott, mégis megcsinálták a vizsgálatot Kép
Ja, és szó sincs két zsömléröl meg tejröl, pedig mintha itt azt olvastam volna ...
Folyókás-nyalókás glükózszirupot kellett innom!!! BUÁÁÁÁÁ!!!
Persze senki nem mondta, hogy vigyek citromlevet, meg azt sem mondta ez a lökedék orvos, hogy vizeletet vigyek .... mondjuk ez utóbbit szinte bármikor tudom produkálni, hála Gumimaci élénk mocorgásának Kép

Na mindegy. Tizenegy után értem be a munkahelyemre, egy teljes képernyö friss mail fogadott Kép
Majd ha lenyugodtam, felhivom a dokit, és megérdeklödöm, hogy ha megvannak a leleteim, akkor hajlandó-e fogadni, vagy egyáltalán, rám nézni, és kissé bövebben tájékoztatni majd a jövöben arról, hogy mi vár még rám?

Úgy éreztem magam, mint egy szerencsétlen öreg néni, akit taszigálnak csak egyik helyröl a másikra, senki nem mond neki semmit, mindenkinek természetes, hogy ö ráér, öt át lehet vágni, nem kell öneki tudnia semmit se ... KépKépKép

Na tényleg bocs, most már nem panaszkodom tovább, de nagyon kiakadtam.
Pedig a végére jól alakult minden, és a laboros lányok is nagyon kedvesek voltak Kép

Pussz
Kangi
22+4
kangi

Pilinke,
csakhogy hallj egy harmadikat, nalam pedig a pajzsmirigy volt a ludas a viszketesbenKép Szoval valoban lehet hormonalis, amit a terhesseg felerosit. Nekem is elviselhetetlen volt a viszketes, nem tudtam aludni sem, aterzem a kinodatKép
Suprastin az egyetlen, amit terhesseg es szoptatas alatt lehet szedni, nekem ezt mondta a doki, mire talaltam vegre egy olyat, aki mast is mondott, mint hogy vakarodzam. Addig pedig bevettem, amikor mar nagyon nem birtam, Zyrtecet, Claritint /egy felet, az kitartott egy hetig/ vagy Disophrol /nem biztos, hogy igy irjak, de ezt recept nelkul is lehet kapni/ Szoval hivatalosan csak a Suprastin, abnbol is egy fel, amikor mar nagyon nem birod.
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

A rubeolás kérdésre nem tudtok valami biztatót mondani? Úgy félek, nehogy baj legyen!
(Orsoly, neked köszi!)

Judó
22+2
judó

Sziasztok!

Orsoly: Mi bent a faluban építkezünk, miért ti melyik utcában laktok?

Én is úgy tudom a rubeola elsõ 3 hónapban veszélyes, és ha már egyszer voltál, újra nem kapod el, így védett vagy!

Sziastok..
Sok a munka..
Mamó2
21+2
manó2

Kangi!

Köszi, kezdek megnyugodni. Én nem emlékszem gimiben rubeola oltásra, lehet, hogy csak mostanában van? (Én már a 33. évemet taposom! Kép )
Örülök, hogy végül jól végzõdött a laborod! Doki Kép
Nekem még 4 hét az újabb cukordózisig! (16. és 26. héten csinálják a Margitban).

Puszi: Judó
22+2
judó

Judo,
En ugy tudom, hogy a rubeola csak az elso harmadban veszelyes. De a legjobb, ha ratelefonalsz a dokidra. Ha nincs bent, biztos mas is tud infot adni ezugyben.

Kangi,
Engem nem a doki, hanem a terhesgondozason kuldenek el mindenfele vizsgalatokra. Ott kaptam is egy papirt, hogy mikor milyen vizsgalat szukseges. Meg a vedonomtol is kaptam egy masikat, ami nem teljesen egyezik az elozovel, de legalabb nyujt valami tampontot.
Egyebkent a terheleses vercukor vizsgalat lehet olyan, amit Te is irtal. Nalunk otthon kellett ennem egy zsomit + 2 dl tejet, es ra egy orara volt a vervetel. A cukros borzadaly itt csak akkor esedekes, ha valakinek nem jo a zsomi+tejes eredmenye.
Ha gondolod, elkuldom a listat emilen, de lehet, hogy a Te korzetedben egy harmadik verzio szerint vannak a vizsgalatok.

aaaaaaa...most mar tenyleg tanulnom kene egy kicsit, de egyszeruen keptelen vagyok elszakadni Toletek Kép

pusz,

gomb
31+4
gombolyu

Judo,
Hat, csak drukkolni tudok! Ugy tudom, hogy csak az elso harmadban veszelyes, mert olyankor differencialodnak a sejtek, es alakulnak ki a szervek, es azok mukodese! Mivel te mar tul vagy a 12. heten, valoszinu, hogy rad mar nem veszelyes, de ha lehet, tegyel meg minden ovintezkedest, amit csak javasolnak! Ilyenkor szerintem erdemes 3-4 doki velemenyet is kikerni, megprobalhatsz felhivni egy szaktekintelyt, szakertot, hogy megnyugtasson!

Tul jol sikerult a vaniliaskifli!

Gyuri boszen 'doktorkodott' egesz delelott az uj orvosi taskaval! Rajottem, hogy kivulrol tud egy csomo verset, dalt! A Sehallselat Domotort ma legalabb husszor hallgattuk meg, es persze utana 'felmondta' kivulrol is, kicsit sejpitve ugyan. Valoszinuleg csak en tudtam, hogy mirol is beszel!
Hazajott Dani is a sulibol, es most befalja a kiflicskeket, amiket egesz delelott gyurtam, hajtogattam! De vegulis...nekik, nem masnak!

Zsuzsi
25+1
zsuzsi74

Pilinke! Ne aggodj, ha apropottyos viszketesed van, az teljesen normalis, elso terhessegnel szokott elofordulni, teljesen artalmatlan (az okat azonban nem tudjak). Nekem ugy kb. a 6 honapban fordult elo (a hasamon es a kezemen) es kesobb magatol elmult.

Maci
macimaci

Kangi,
Ez tenyleg szornyu, hogy mit meg nem mernek tenni egy kismamaval. Egyszer en is jartam ilyen emlekezetesen rosszul. Meg 91-ben volt, az Sztk-ban masfel oras varakozas utan elkuldtek a nathasba, mar nem emlekszem miert, pedig akkor kellett volna megkapnom eletem elso terheskonyvet!
Annyit bogtem, hogy apukam visszakisert, kiverte a balhet, es mindjart lett doki, vizsgalat, es terheskonyv is!

En meg soha eletemben nem voltam terheleses cukron, de azt hiszem ki is hagyom...Ha eddig senkinek nem volt fontos, akkor most sem lesz, azt hiszem! Hogy oszinte legyek, nem is nagyon tudtam, hogy van ilyen, amig itt nem hallottam rola toletek!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zulu! KoszikeKép

Mano2: mi a BOcskai utcaban lakunk, a laktanyahoz kozel, ahol az uj hazak epultek mostanabanKép Es ti? Csak nem arrafele?Kép

orsoly 29+3
orsoly

Jaj,az kifelejtettem, hogy termeszetesen egyeb tuneted nincs. Bocsi.

Maci
macimaci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: