A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok Lányok!

Már megint mi mindenről maradtam le! :shock:

Andi!
Jó rólad hallani! Bár kicsit bővebben is lehetne?
Tényleg,1 éve Érted és Lillaadriért izgultunk! Hú de nagyon régen volt,én még csak akkor kerestem orvost,most meg már a 4. hónapot is betöltötte az ex-pocaklakóm!

Dóri!
Hogy vagytok? Luca mi mindent csinál már?
Képzeld,Rebeka még most sem akar magától forogni! Már kezdek izgulni,hogy nincs-e valami baj!
Ma maegyünk a 4 hónapos szurira.Kíváncsi vagyok,hogy mennyit hízott a csajszi,majd jelentkezem és beszámolok.
puszi

Jube!
Veletek mi ujsi? Panna hogy van?

Üdv az ujaknak!
Én is Mészároshoz járok,ha kell infó kérdezzetek!

Kismamik!
Jól vagytok? Hogy bírjátok a hideget?

Üdv Mindenkinek!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Eszti! Szerintem nem gáz, hoyg még nem fordul... :)

Én annyiból értem ezt a kórház-témát, hogy végülis a szülés nem egy iszonyat kockázatos dolog manapság, és különben is, egy vakbálműtét- rákkezelés is lehet olyan, amit azért választanál, hol csináltatnád.
DE ezzel együtt én is szeretek olyan dokihoz járni, akit ismerek és különben is , iszonyat különbségek vannka k
órházak közö1tt

Bo2csi, Bene jól2 belenyúlt :)

mtunde

Sziasztok lányok,megjöttem!

Péntek, szombaton anyukáméknál voltunk nyíregyházán,utána pedig családé volt a hétvége.De már nagyon hiányzotatok és tudtam,hogy minimum egy félórába telik,amig elolvasom az üziket.
No,névszerint nem fogok tudni írogatni,inkább témák szerint haladok!

Köszönöm mindenkinek,hogy megemlékezett a szülinapomról,bár az én koromban lassan hallgatni kéne róla.Mindenesetre elővettem a szemránckrémet és egy plasztikai sebész számát is megszereztem
:D :(

kórház téma

nem hiszem,hogy nagyon gyorsan bevezetnék általánosan ezt az ügyeletben csak az ügyeletes orvosnál szülhetsz kérdést.
Az esetek nagy részében meg vagyunk elégedve az orvosainkkal,de számos olyan példát ismerünk,ahol a fogadott orvos az orrát sem dugta be a szülő nőjéhez.
Talán azért nem lenne rossz abból a szempontból ez a dolog,hogy nagyobb hangsúly helyeződne szülésznőkre,akik eddig is a munka dandárját végezték.Gyakorlatilag mindent tudnak,amit az orvosok tudnak a szülésről(kivéve műtét),csak törvényileg Magyarországon nem vezethetnek szülést. De egyetértek azzal,hogy ez azért gáz a szülő nőkre nézve.

fogamzásgátlás

Egyetértek Györgyivel,normál állapotban sem szednék gyógyszert.Azt hiszem van bőven egyéb más fogamzásgátló,ami biztonságos és kevésbé vagy egyáltalán nem rongálja szervezetet,illetve szoptatás alatt is bátran használható.
Biztos van,akinek nincs baja tőle,de a nők nagy részénél kellemetlen tünetekkel jár a tabletta.
Szeintem Marcsi,ne hamarkodd el a választást,neked is ajánlom a www.fogamzasgatlas.hu oldalt,ahol minden módszerről tájékozódhatsz.

Szex

Erről már én is írtam :oops: :roll:
Szülés után ,szoptatás alatt egész másképp reagál a szervezet.Nekem is hasonló problémáim voltak,de azért az idő előrehaladtával jobb lesz ez,Marcsi!
ugye a szex agyban dől el,légy egy kicsit türelmesebb magadhoz,nem kell erőltetni és különösebben agyalni se rajta,megváltozott az életed,igényeid,úgy mint ahogy a testednek is kell idő a visszarendeződéshez, a lelkednek is kell.Egy kicsivel több idő is tán.

Házasság szülés után

Szerencsések azok,akiknek a kapcsolata nem ment át negatív változáson a szülés után,még egy kis időre se..
Véleményem szerint egy gyerek alapjaiban megváltoztatja a kapcsolatot,még egy jól működő,kipróbált kapcsolatot is próba tétel elé állít. Kit nehezebb,kit könnyebb próbatétel elé.

És sajnos ez biztos kihat a gyerekre is,de nekünk szülőknek az a feladatunk és dolgunk,hogy felnőtt módon visszarendezzük a kapcsolatunkat,vagy legalábbis próbáljuk meg.

Mellszívó

Én is aventet használtam,de hogy az isis e vagy sem már nem tudom,lényeg,hogy kézi mellszívó és imádtam!!bár én kézzel szeretek igazán fejni,melós,de nekem ez vált be anno,igaz csak addig csináltam,mikor annyira be volt állva kőkeményre a cicim,a sok ki nem fejt tejtől(mert a kórházban az okos nővérek semmit nem segitettek,nem a kútvölgyi volt),hogy először fél óráig ccsak masszíroznom kellett.De utána bejött az avent.

Andry

Olyan régen hallottam már rólad,mi van veletek? teveztek e még egy Sipi szülést?

Lilluska!

Esküszöm,hogy a lányaink hasonlítanak egymásra!!!!!!!!!!!

Satuk!

Minden elismerésem a tiéd,hogy besegítesz Zsu babájának!!!!

VBEA,GYÖRGYI!

Sajnálom,de nélkülöznötök kell szerény személyemet a holnapi látogatáson,apa mégsem tudja bevállalni Mandulát :cry: :cry: :cry: :cry: De nagyon figyeljetek és majd elmesélitek.
VBEA! OLVATAM A PRIVIT,VAN REAKCIÓM,CSAK KÉSIK...
GYÖRGYI! elküldenéd priviben a homeopata nevét,címét? érdekelne.
egybéként látszik a harmónia,mármint rajtad
:D

puszi minenkinek,megyek téligumi cserére,mert persze apa nem ér rá :twisted:

durca

Kép

Kép
durca

Tünde,
Ugye ezt nem mondod komolyan, hogy szép lassan leadja a praxisát? Szomorú lennék! :cry: :cry: Én csak azt tudom, hogy januárra nagyon sok kismamája van és ezért nem vállal. Egyébként beszélgetni nem nagyon tudtunk, Ő volt az ügyeletes, csak odajött megnézni Rékát!! Én azért bízom benne, hogy legalább addig marad amíg a második baba megnem születik, mert kitudja hogy itt a kórházban más doki elvállal-e. Mindenkihez olyan sokan járnak! Na de ez legyen a jövő zenéje. TÉnyleg, akkor Ti tavasszal próbálkoztok már? :D

Dóri,
Hát elvileg Réka csak ebédre kap főzeléket (igaz ilyenkor majdnem egy üveggel megeszik), de van amikor 3 óra körül is ezt igényli, de akkor már kevesebbet adok. Végül a bébiételes kaja mellett döntöttem, mert ezt nem kell kidobni felbontás után, hanem még 2 napig eláll. Mondjuk, ha főzök húsleveset, akkor a sárgarépát, májat összeturmixolom és azt eszi. Délelőtt és délután is kap gyümölcsöt. Próbálkoztam a friss gyümölccsel, de eddig nem ette meg (elkezdett öklendezni) csak a bébiételeset. Tegnap viszont adtam neki egy gerezd narancsot és annak kiszívta a levét. Mivel van már 2 foga, ezért már a kenyérhéját is odaadom neki hadd rágja. Szerinted a krémtúró korai még? Luca mit eszik? Nincs még foga? Bár gondolom akkor már írtad volna! Hogy telnek az éjszakák? mOst már nyugisabbak? Sajna nálunk az elmúlt hét pocsék volt. Nagyon sokszor volt fent, bár én betudom az időnek (szélviharnak) és a fogacskáknak.

Eszti,
Mi is holnap megyünk mérésre, szerintem megse fogjuk közelíteni a többieket! :lol: :lol: :lol: Szerintem ne idegeskedj, hogy Rebeka még nem forgolódik. Minden baba más. Emlékszem Dóri Lucája már rég megfordult, amikor Rékának először sikerült (3 és fél hónapos volt). mOst meg arra kell vigyáznom, hogy ne hagyjam egyedül az ágyon, van egy játszó szőnyegünk és inkább a földön vagyunk vele. Van olyan hogy végig pörög az egész nappaliban.

Egy kérdés: kaptunk "holdkompot" azt hiszem így hívják, beletettem Rékát, szerintettek nem túl korai még? Bár nagyon élvezi, már tudja lökni magát a lábával igaz egyelőre még csak hátrafelé. MIndjárt rakok fel képet, hogy miről is beszélek.

Puszi Mindenkinek!

Vica
Kép Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok,

Eszti,

Panni sem fordul még. A védőnő szerint nem baj. Nagy a súlya, pontosan nem tudom, majd holnap a dokinéni szuri után megmondja. Szóval a nagy súly és ez a nyak-váll merevség akadályozza, ezért kicsit lassabban fogja a mozgásokat kezdeni, mint a többi baba. de semmi baja, makk egészséges, és ez nem sorverseny, ugyhogy te se izgulj! :)

Voltunk a bababörzén, (ezalatt Panni a Nagymaminál durmolt) vettünk olcsó popsitörlőt, meg egy Vuk-ot a falra. www.mesedekor.hu nagyon aranyosak!!!

Ti mennyi időre mentek ki a babákkal a hidegben??? Panni nagyon szeret kint aludni, de nem nagyon merem hosszú időre kitenni.

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Annyira régen nem írtam, hogy csak na! :oops: Sokszor olvasgattalak Benneteket, de mire az íráshoz értem volna, valamelyik gyerkőc "beleszólt", és menni kellett.

Nem tudom, a velünk kb egykorú kismamik (Steffi, Marcsi) hogy vannak vele, de én csak kapkodom a fejem, hogy mennyire gyorsan elment ez a hónap és már nem olyan kis picurkák és törékenyek a lurkók. Kristóffal nekem ez lassabban telt, bár jóval nyugisabban :lol: Alvással hogy álltok? Nálunk a napközbeni nem mindig jön össze, főleg du. durmol, csak ha nem fáj a pocakja. De sajna, nagyon tud... :cry: , úgyhogy megy a bömbi 1000-rel. Éjjel viszont (lekopogom) csak 1x eszik, és elég gyorsan visszaalszik utána, úgyhogy teljesen jó gyerek. Reggel is csak azért ébred fél7 körül, mert nagyon fáj a pocija. Remélem, ez minél előbb elmúlik.
Ja, és már 5150gr-ot nyomunk! :lol: Nem mondom, hogy nem eszik jól a gyerek :oops: :lol:

Mellszívó: én is Aventet használok - bár én nem rendszeresen szívom, keveset használom - , és már a második gyrekőcöt nyűvöm vele és teljesen jó. Csak ajánlani tudom, nagyon jól ki lehet tisztítani is!

Gabboka,
megkaptam, köszi!!!! De hogy hogyan találtad meg a páromat, nem vagy semmi :lol: Azóta már én is fenn vagyok az iwiw-en!

Bocsi, hogy nem sorolok fel mindenkit, aki feltett képet, de minden poronty gyönyörű!!!! Steffi, Martin óriási!

Sajna, mennem kell ebédeltetni. :cry:

Sziasztok,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok,csak pár szót Vicának és Jubénak!

Vica,a krémtúróval és minden idegen eredetű fehérjével várj egyéves korig! Túl nagy az allergia veszélye!!

A bébikompról nem sok jót hallottam,csak annyit,hogybalesetveszélye miatt pár országban már betiltották.Nekem egy gyógytornász barátném azt mondta,hogy a bébikomppal az a gond,hogy nem készteti olyan mozgásra a babát,ami az adott korához megfelelne.Járatja,miközben még forgolódnia kellene,nem beszélve arról.,hogy kimarad a kúszás és a mászás,illetve hátráltatja és késlelteti.Illetve azt is mondta,hogy a saját testének határait és egyensúlyát sem érzékeli a gyerek.
No,most jól elkeserítettelek,remélem nem nagyon...ez csak az én véleményem, aztán tudod,másnak meg más lehet..

Jube! Szélvédett helyen nyugodtan kint hagyhatod akár órákig is,ha úgy szeret aludni,én minuszokban is kiraktam,sőt volt úgy hogy havazott (nekünk van egy kis védett helyünk,ahová még a hó se fúj be) és kiraktam..A babakocsiban 3-4 fokkal melegebb is van,mint kint,beszorul a levegő,nem éri semmi szél a babát.
Jót tesz neki,meglásd!!

üdv, durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok!

Sajnos egy időre el kell búcsúznom tőletek, mert tegnap óta nincs ottthon internet, újra be kell köttetnem, mert csomagot váltottam. Ráadásul ma dolgozom utoljára mostmár tényleg, így nem nagyon jutok internet közelbe, csak néha. Persze a szolgáltató azt ígérte, hogy két hét alatt újra bekötik, de nem hiszek nekik, mert amikor ideköltöztünk, akkor is egy hónapig tartott. :cry: De remélem nem így lesz és még egyben leszek amikor legközelebb írok. :lol:

Durca
Ment neked egy üzenet, remélem sikerült! Sajnálom hogy nem jössz holnap.

Vbea
Te ugye jössz? Mi megyünk.

Cukorfalat
Nem tudom a Vida hogy rendel, mert engem össze-vissza időpontokra hív, de hívd fel simán a kórházat és kérdezd meg, vagy lehet hogy el is éred.

Még ma este fél 10-ig írjatok! Még itt vagyok. Puszi!!

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Pont most nincs netetek??? :(

:( :( Amikor kezdhetünk értetek izgulni. Remélem mielőbb bekötik.

Cukorfalat!

Vida doki csütörtökönként ( talán 8-tól 2-ig???? ) rendel a kórház rendelőjében, különben a szülészeten van, de ide nem menj megbeszélés nélkül. Szerdánként pedig ( 5től ) a magánrendelésén van III. ker. Uszál utca.

Bocsi csajok, hogy csak ennyi, - csak gyorsan átfutottam a termést.
Naptárt gyártok ezerrel - férjecském letöltött nekem egy szuper progit a netről.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Szerencsésen túl vagyunk a szurin! Elég jól viselte a csajszi,mikor haza értünk még rosszalkodni is volt kedve :lol: .Remélem most nem viseli majd meg annyira,mint az előző kettő szuri.
Szép "nagyok" vagyunk, 65cm és 6320g Rebeka.

Györgyi!

Remélem tényleg hamar bekötik otthon a netet és akkor nem kell sokáig nélkülöznünk!
Hú, azért bizti rossz lehet az utólsó meló nap.Gondolom nagyon fog hiányozni!

Vigyázz magadra,jó pihenést és várunk vissza!

Mennem kell,mert hív a kiscsajszim!

Puszi mindenkinek!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Vica, én sem akarlak elkeseríteni, de most hogy már Durca is leírta, én sem hallottam semmi jót a bébikompról. A születés hete keretein belül voltam egy előadáson, ahol egy gyógytornász is kifejezetten nem ajánlotta.

Később írok még (ha majd lesz időm), mert megint szükségem van a tanácsaitokra, de most sajna mennem kell. :(

Orsi

KépKép
osori

Most kaptam észbe, hogy a kislányomnak eddig nem csináltam vonalzót :oops:
na, akkor: ( remélem sikerült )

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Jaj,Györgyi!!!! Pont most,mikor mindannyian izgulunk,meg szorítunk?!
Bízzunk azért a szolgáltatóban!
Ha a Nováky Ritát megkéred,biztos szívesen értesít minket,hogy megérkezett a kiscsajszi és hogy veled is minden rendben.
Nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat!

Köszi a privit!!

Mindenkinek kellemes estét!
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok! Mindenki, aki messze lakik a Kútvölgyitől: Jó hírrel jöttem, a nlc-n találtam, állítólag az eü. minisztérium honlapjáról töltötték le! Bár még nem néztem utána, hogy tényleg így van-e, de gondolom nem írták volna le, ha nem így van, szóval:
Úgynevezett „részleges térítési díjat" fizet az, aki a fekvőbeteg ellátást választott orvossal vagy nem a

lakóhelyéhez közel kijelölt három intézményben vesz igénybe. A díjfizetés alól mentességet élveznek az

állami feladathoz kapcsolódó ellátások, úgy mint a katasztrófa-egészségügy, kötelező népegészségügyi ellátások,

járványügyi tevékenység, a szűrővizsgálatok meghatározott körben, és a terhesgondozás, gyermekágyas anyák

gondozása, szülészeti ellátás
, valamint a 6 éven aluli gyermekek. Vbea! Azt hiszem, ezt megúsztuk!!!!

Dorka! Nagyon egyszerű, ahogy a párodat megtaláltam: Írtad, hogy hogy hívják, és megkerestem a testvéred ismerősei között. Ilyen ügyes vagyok... :lol: :lol: és most megkereslek téged is!

Györgyi, azért a kedves leendő apukát majd megbízhatnád, hogy tájékoztasson minket, ha elindulnak az események! Jó pihenést, készülést Jázminhoz!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Szia!

Eszti!

Gratula a nagylányhoz!

Györgyi!
Szerintem kollektív nézni fohunk Téged!

Vica!
Ne keseredj el, nekünk is van bébikompunk! :D

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Ja, és GYörgyi!
Nagyon drukkolunk! Ha addig sem lesz netetek, valahogy jelezz nekünk (küldj füstjeleket :lol: ), mert teljesen stresszben leszünk!

Puszi!

Kép
nagydora

Györgyi!

Iszonyatosan csinos vagy!!! Nem is látszik a pocakod!
És az a pajkos mosoly a végén.... :D

Kép
nagydora

na Györgyi, utolsó alkalommal bezsebelheted a gratulációkat: :lol: nagyon nagyon csini kismama vagy! Csak úgy sugárzol! :lol:
Végre nem felejtettelek el megnézni!
Mi lenne ha valakinek küldenél sms-t,( mondjuk nekem :lol: ) ha megérkezik Jázmin? Bár hátha lesz neted mielőbb.
Priviben elküldöm a számom.

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni! Nagyon jó, hogy Szandinak is van vonalzója! Teljes a kép, olyan édik. :D

Durca! Nincs arra szó, mennyire sajnálom, hogy nem tartasz velünk, pedig ha tudnád... attól tartok, elkap a pánikroham, ha meglátom a szülsőzobát. Mostanában kezd leesni az, hogy Benedek valahogy majd ki is kéredzskedik. :D :wink: Lehet, hogy Györgyi fog kihúzni a folyosóra. Györgyi, megyünk holnap, remélem, nemcsak babával, hanem férjjel. Még nem tudhatom, de majd holnap a 100. sms-nél elgondolkozhat azon, hogy marad-e még a munkahelyén. :lol: Akkor ott (5.-en) találkozunk. Hurrá.

Gabboka, köszönöm az infót. Ezek szerint az előterjesztésre kerülő rendelet egyáltalán nem vonatkozna a kismamákra? Háááát. Nem hiszem, de legyen igazunk. :idea: Én nem tudok mit tenni, nem fogok miskolci "vágóhídon" szülni. Sorry a megfogalmazásért. Ahhoz pedig az eü minisztériumnak semmi köze nincsen, hogy miért vagyok hivatalosan még mindig miskolci lakos. Ezért nem "büntethet". Napokig tartottam magam ahhoz az elméletemhez, hogy nem fogom nagyon beleélni magam ebbe a témába, mert nézeteim szerint nem erről szól a fórum. De akkor csak egy röpke gondolat. Addig ne hasonlítgassanak minket az amerikai, angliai, eu-s példákhoz, ne akarjunk rájuk hasonlítani, amíg nem tudják biztosítani UGYANAZT a bánásmódot, eszközparkot, felkészültséget, emberséget, szakértelmet (sorolhatnám) MINDENHOL az országban. Itt ez a szomorú. De nagyon. Na, én ezt (remélem) befejeztem. :?
vbea

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, annyira meghatódtam. Persze még ma megkértek, hogy ugyanmár még két napot vállaljak el a jövő héten. Nemet mondtam. Haladás. :lol: Ezt is megtanultam. Mondtam, hogy nem szeretnék élő adásban megszülni. :lol: Ha meglátnátok oldalról. Hú... Már nagyon nagy a hasam, nem is tudom meddig nő még. :shock:

Ha netközelben leszek azonnal írok, és küldök sms-t is. Megkaptam a számod Cancan. De nagyon remélem, hogy két hét max. Csak én valahogy annyira szerencsétlen vagyok az ilyen szerelés dolgokban. Sosem sikerült még simán semmi ilyesmi. :cry: Na majd most. :lol:

Kép
gyorgyi33

Halihó!

Meg volt az első mosás, amikor a kis zoknik kiteregetéséhez értem, kb. elsírtam magam, annyira cukin néztek ki a szárítón! :lol: Holnap következik a vasalás!

Bébikomp ügyben annyit, hogy tesóm azon nőtt fel, imádta és semmi baja nincs egészségileg. Engem a komp állítólag hidegen hagyott. Ellenben a kismamatornát tartó gyógytornász, illetve intimtornász csaj, aki védőnő is egyben lebeszélt mindenkit, mert szeintük a baba akkor kihagy egy fontos lépést a kúszó-mászó fejlődésben... Hát, szerintem döntsön mindenki belátása szerint, nem hinném, hogy annyira káros, ha itthon még lehet kapni legálisan!

Mellszívóban nekem eddig 3 kismama mondta, hogy az Avent kézi a best, bár hozzáteszem, hogy ha megy a kézi fejés, akkor megspórolhat az ember elég sok időt a sterilizálási folyamat elhagyásával! Szóval talán érdemes először azzal próbálkozni, de 3 hét múlva már okosabb leszek és saját tapasztalat alapján fogok beszélni! :P

Ja, és fogamzásgátlásról még annyit, hogy nekem hormonális dolgok ki vannak zárva, mivel genetikusan van egy enyhe trombózisra való hajlamom :( Így fogamzásgátlásban profivá nőttem ki magam! Hoormoncuccok nekem alapból kiestek, gumi ugyancsak (kényelmi szempontok miatt), spirál szülés előtt nem ajánlott, de szülés után nekem egyértelműen az lesz a megoldás! A helyi, spermaölő szerek (pl Pharmatex) pedig ugyancsak macerásak, illetve kérdéses, hogy szoptatás alatt szabad-e alkalmazni, elvileg az van ráírva, hogy nem választódik ki az anyatejbe, de mégis csak kezelőorvos ajánlatával szabad alkalmazni olyankor. Amúgy abból nekem a tampon vált be a legjobban korábban, az volt az egyedüli, ami nem csípett és nem érezte egyáltalán a párom se.

Na, remélem nekem is sikerült átadnom valamit a tudásomból viszonozván a ti hasznos tanácsaitokat! :D

Üdv és sok kitartást hétvégéig:
Barimami

KépKép
barimami

Sziasztok!!
Györgyi a hasadat én sem láttam, viszont ma végre én is eljutottam a TV-ig.
A bébikompról én is csak azt tudom, hogy nem ajánlott a gyógytornászok, gyerekorvosok nem szeretik, gondolom van némi alapja.
Holnap jelenésem van Mészinél, kiváncsi vagyok befordult-e már a gyermek, mert a farosszüléstől tartok rendesen. Tényleg van aki közülünk szült már így?
Különben, hogy a csudába lehet megállapítani, hogy a gyerek éppen hogy helyezkedik el? Én semmilyen kidugott testrészről nem érzem, hogy micsoda, a rugdosásokkal ugyanígy gondban vagyok, nem tudom megmondani, hogy hogy hol rugdos. Csuklás detto, pedig nagyon koncentrálok, de nem megy a betájolás.

Megyek megeszem a soronkövetkező vacsimat, miután végignéztem a csontsovány sztárkismamákat, úgy döntöttem, hogy nekem viszont jár, ami jár.

Réka
Vendég

Eni!
Az egész szülőszobai részlegben nagyon kellemesen fogsz csalódni, hidd el! Nagyon nagyon szép és barátságos! Életed legszebb pillanatait fogod ott tölteni, Ági pedig nagyon ért ahhoz, hogy megnyugtassa az embert. Vidáról meg ne is beszéljünk :lol:
De nem jártatom a számat - azaz a kezemet :lol: - holnap úgyis meglátjátok. Majd kérek véleményezést.

Heni

Kép

Kép
cancan

Györgyi! Megajándékozhatnál minket egy igazi nagyhasas fotóval utoljára! Mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk ám! :oops: :oops: :oops:

Én is ma dolgoztam utoljára (úgy tűnik, remélem nem kiabálom el), és a vércukorkám is rendben, ma mondta Vida dokink, úgyhogy ma egészen jó napom volt. :lol:

Hű, Barimami, drukkolunk neked is, igyekezz azzal a vasalással! Én már ilyenkor "rohantam" be a kórházba, és elkövettem azt a hibát, hogy nem pakoltam össze a cuccaimat időben, úgyhogy úgy kellett rámolnom a táskámba, hogy közben ömlött a magzatvizünk. Most már okosabb leszek! :roll: :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziazstok!
Györgyi, én is láttalak!!!
Tök szép vagy, és most már aztán jó pihenést, és ügyes vagy, hoyg nemet mondtál...

Lányok, a mai híradók vizsont pont a szülést emelték ki, hogy 27-100 ezerig terjed a fizetnivaló összeg... Úgyhogy ez is benne van... Mondjuk gondolom, a császár a 100... ami nekem előfordulhat :(

Mindezt azért, hogyne legyen hálapénz? Dehát azta kórház kapja... és ha a dokinak is adni akarnak?

Mondjuk ha viszont ténlyeg csak munkaidőben szülök nála, és ügyeletben nem, meg ilyenek, akkor viszont tényleg nem is kéne neki fizetni...

Na, nem fejtegetem tovább.

mtunde

Ja, lányok!
Megjelent az avon karácsonyi száma. arra gondoltam, hogy 10% kedvezményt adnék nektek a katalógus árból, ha rendeltek valamit.

www.avon.hu

Na, marketing befejez :)

mtunde

Sziasztok!

Remélem a szülinaposoknak jól telt a hétvége :lol:

Mi is voltunk a bőrzén és vettünk pelust, két kardigánt, pelenkázó alátétet, meg nem is tudom miket még. Vettünk egy pelenkázó szekrényt is, de azzal jól befürödtünk, mert nem adtak hozzá csavarokat, és a bútor is egy kissé penészes, úgyhogy megbeszéltük apával, hogy inkább nem rakjuk bele Martin cuccait, buktunk egy kis pénzt... Mi voltunk a hülyék, hogy nem néztük meg, de annyira belelkesedtünk, na mindegy jó tanulópénz volt.

Dorka!
Nem semmi a kicsikéd! Martin is már 5330 gramm, pont ma mértük. :lol: Ez baj?!
Te is rakhatnál fel képet magatokról!

Cancan!
Jó, hogy a kislányodról is raktál fel vonalzót! Olyan szép gyerekeid vannak!

Györgyi!
Én is néztelek! Tényleg semmi nem látszott! A párom is megnézett, azt mondta tényleg nem látszik, hogy egy hónap múlva szülsz. Bár takart az asztal :lol:

Jó éjt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Bocsi, rossz a link:
http://katalogus.avon.hu

mtunde

Sziasztok!

Steffi,
Ti is jól belehúztatok!!! Nagyon édes is a fiacskád! Egyébként én is rakok fel majd képet, ha Apa végre áttölti a képeket a gépről...

Mtünde,
engem a karácsonyi Avon katalógus érdekelne majd, ha lesz. Szólnál, ha már elérhető? Köszi. Ja, és még valami: írtad, hogy van egy ismerősöd, aki Gyes,gyed, stb.-témában nagyon otthon van. Nem tudom, nagy pofátlanság-e, ha megkereshetném? Lenne némi kérdésem a Tgyást illetően, mert sajna, mindenki mást mond és végre szeretnék tisztán látni :oops: :lol: Előre is köszi.

Jó éjt,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Tünde!
A hozzászólásodhoz mellékelem a tv2 honlapján talált linket ( remélem ezt nem gondolják komolyan )
:x :x :x :x :x

http://www.tv2.hu/tenyek/cikk/134334/

Gratulálok mindenkinek, gyönyörűek a gyermekek. A finisben lévőknek szép szülést kívánok!

Üdv: Móni :

Kép
mÓni

Köszi, Móni. :( Ez a mondat háborít fel a legjobban (valószínűleg egy pasi találta ki):
"A betegjogi képviselő szerint a nők azért igénylik a választott orvost, mert ez már évtizedek óta bevett gyakorlat Magyarországon."
Jó lenne nem a bevett gyakorlatról beszélni. Hanem egy kicsit átlátni a dolgokat, hogy gyermeket világra hozni nem egészen azt jelenti, hogy kipottyan valahogy. A másik megjegyzésem az egésszel kapcsolatban, hogy az nem hm... kicsit visszás dolog, hogy azért drukkoljak, hogy munkaidőben szülessen a baba? (Bocs a szóismétlésért.)

Tünde, nagyon köszi, megnézem... :D
vbea

Sziasztok!

Dorka! Ez már karácsonyis! A neten még az előtte levő van, de ha kell, küldök postán karácsonyisat. Írd meg priviben.

Móni, igen, ezt láttam én is :(

mtunde

Sziasztok!

Kedves Györgyi és Cancan!

Nagyon köszönöm a tanácsaitokat. A következő mensim után felhívom a kórházat és kérek időpontot.

A kórházválasztásos témához hozzászólva: Én is nagyon fel vagyok háborodva, hogy nem mehetek oda szülni "ingyen" ahová akarok. A kútvölgyi nekem sem tartozik a körzetembe, de a délpesti kórházba semmi pénzért nem mennék. Az Istvánról meg hallottam már ilyen és olyan véleményt is. Ezzel nem fogják megszüntetni a hálapénzt, hanem még jobban megnehezítik majd a kismamák életét.
cukorfalat

Eni!
Amikor a 6 hetes kontrollon voltam és Vida viccelt valamivel, mondtam neki, hogy egy szava nem lehet rám, végig problémamentes terhesség, hétfő kora délutáni szülés - ráadásul úgy, hogy aznap volt ügyeletes. ( ez este derült ki számomra, amikor 8 körül bejött hozzám ) Na , erre mondta, hogy ő nem szereti ha akkor indul meg egy szülés amikor ügyletes, mert azt gondolhatják, hogy szándékos volt. Na, most nálam aznap volt magzatvízvizsgálat - valószinűleg ez indította be, de ennek én már kimondottan örültem 40+5nél. Mondtam neki, hogy ez nekem meg sem fordult a fejemben. Főleg az ő felfogása szerint, hogy nem avatkozik semmibe, "bízzunk mindent a természetre". De sajnos tényleg vannak olyan doki, akik beindítják a szülést mert ügyelnek, mert másnap elutaznak mert.........

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Tünde,
köszi, az jó volna, mert ez megvan. Címem:1028 Rodostó 9. Előre is köszi!!!!

Hát gyerekek, ez a kórház-téma kiborító. Mit tesznek még azért, hogy fogyjon a magyar? Nem vagyunk így is kevesen, még inkább el kell venni a nők kedvét az egésztől??? (Bocsi, de annyira kibuktam ezen. :twisted: :twisted: )

Bocsi, megyek, ordítás van.
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Heni! Isten őrizzen bármilyen külső beavatkozástól, hacsak nem szükséges. :shock: Nem szeretnék semmi ilyesmit. Ezért is szeretem Vidát. Csak az intézkedés, az előterjesztés, és a mi dolgunk megnehezítése van rám rossz hatással. Az előterjesztés előtt semmilyen hatástanulmányt nem végeztek. :? Pl. Én nem viccelek, valóban miskolci lakos vagyok hivatalosan. És akkor állambácsi megmondja, hogy ott KELL szülnöm?! Na ne vicceljen. A kutyámat is ahhoz az állatorvoshoz viszem, akihez akarom. Tudom, túlzott példa, de ez a véleményem. :(
vbea

Sziasztok!

Ez a kórházas dolog engem is nagyon felháborít, de majd inkább akkor idegesítem magam raja, amikor már jön a második, az meg még odébb van.

Jövőhéten megyek Vidához rákszűrésre. Olyan aranyos volt, nem is mondtam miért hívtam és már tudta, hogy 3 hónap eltelt, rákszűrés, június végi baba volt, amikor ő Barcelonában a hasát sütette :), ezt ő mondta.

Lányok, nálatok is nyügik a babák? Én már napok óta nem bírok Pannival és ez eléggé lefáraszt. Írtó keveset alszik napközben és megy az ordítás, semmi nem jó. Pedig már dörzsöli a szemét, tök nyűgös, de mikor leteszem az ágyba, akkor csak sír. Nagy ritkán előbb-utóbb elalszik, de valamikor már én adom fel, de nálam is csak nyüglődik. Nagyon remélem, hogy ez megint csak valami átmeneti dolog. Még mindig nem látom, hogy jönne a foga, bár ettől függetlenül szoktam kenegetni dentinox-szal, de nem mindig jön be.

Most nagyon örülök ennek a napsütésnek, evés után megyünk is egy nagy sétára.

Orsi

KépKép
osori

Most olvastam egy másik topicban, hogy Demszky kitalálta, hogy a Kútvölgyi tök felesleges, és össze lesz vonva a János kórházzal ( ????????).
Iszonyat már mit ki nem találnak. Mégha tényleg eu-s színvonalon működnének a kórházak akkor megérteném ezt az egészet. Siránkoznak, hogy fogy a lakosság és akkor még rá is segítenek ezzel. Ági nekem azt írta egyszer, hogy nagyon elszomorítja, amikor azt hallja, hogy olyanról megy a "versengés", hogy kinek volt rémesebb a szülése. És mennyire másként tudja egy család életét befolyásolni egy szép, beavatkozásmentes szülés - amikor gyönyörű, életreszóló emlékkel távozik a kismama a kórházból. ( erre itt vagyok élő példa én - Szandinál másként volt, őt a Rókusban szültem ) És tudom, hoyg ez kevés - de szerencsére anyagilag is megtehetem-. hogy bevállalok egy harmadikat és ez a mostani szülésem Vidával és Ágival nagy mértékben befolyásolta ezt a döntésemet, hogy igenis még egyszer át akarom ezt az egészet élni. De csakis velük!!!! Nekem ne mondja meg senki, hogy kinél szülhetek! Kiváncsi vagyok akik ezt kitalálták, azoknak a hozzátartozóira is érvényesek ezek a "szabályok"?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Kórház téma:
A munkaidő korlátozással egyet érnek el, többlesz a programozott szülés!
Persze az olyan dokiknál, akik nem atermészetesség hívei, ahogy Vida, vagy Gozár doki is!
Az még hagyján, hogy az ember az ügyeletesnél szül ( tapasztalatból mondom), ha erre esetleg előre számít. Na denehogy már ne dönthessem le, kire, milyen korszerű eszközökre bízom a gyerekem életét!
Felháborító!
Kit kérdeztek meg erről? Kinek a véleményére hagyatkoztak?
Még az lenne a legkevesebb gondunk, ha nem jöhetne be a doki munkaidőn kívül.
Amit gyesnek, családipótléknak adnak, az egy nagy kalap ****.
A fizetések lófütyök az árakhoz képest! Tegyél félre mondjuk 50- 60 ezer forintot a kórháznak, plussz még a hálapénzek!
És mindezt azért, mert valahol eltűnnek a pénzeink!
Gusztustalan!

Ne haragudjatok, de ezek után. Tényleg lassan már a levegővételért is fizetnünk kell. ( Rmélem, nem adtam ötletet :) )

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Szervusztok anyukák!!

Még mielőtt teljesen behergelnétek magatokat a körzeti kórházban való szülés miatt,megkérdezem:HOGY VAGYTOK? POCAKOSOK?KISBABÁSOK?
Ne húzzátok fel magatokat túlzottan,kiskapuk mindig voltak és lesznek is...
Egyébiránt az igazsághoz tartozik,hogy ugye ez a dolog ott indult el,hogy néhány szombathelyi orvos,miután ügyeletben megkapta a hálapénzt,elkérte az ügyeleti díjat is..
Az igaz,hogy ezért tán nem kéne az ország kismamáit büntetni..
No,más téma:

tegnap megviccelt az autóm! Elmentem a Cora parkolóba gumicserére,kb.5en álltak előttem,én hol elindítottam,hol leállítottam a kis suzukimat.mikor megint indulnék..hát nem indul..szóltam a mögöttem lévő két autónak,hogy kerüljön ki,persze egyik sem ajánlotta fel a segítségét,mikor mondtam,hogy nem indul az autóm :twisted:
majd elkezdtem indítókábelt kunyerálni,persze még a gumis fiúknak sem volt...de mit ad isten egy játszótéri nagypapa-aki mellesleg birkózó kinézetű ex-kamionos- meglátott és intézkedett..Elkapott egy arra járó gyalogost8mert az autóbjából senki nem szállt ki),aztán betoltak.repültem hazáig!!!
Ma pedig belehajtottam egy árokba. Még szerencse,hogy az utcánkat csinálják :roll: csatornázás és útépítés gyanánt hagytak ott egy jó nagy árkot.Én mentem lefelé,egy autós jött felfelé,és hogy elférjen a drága jó ember,én lehúzódtam.no,a jobb első kerék az árokban landolt. Persze útépítő munkások sehol,elvégre utat építenek(csak nem nálunk),lebattyogtam egy házépítkezéshez,összeszedtem három munkást,akik kiemelték az autómat.
Mi jöhet még???

Vbea!Bébibogár,ne félj a szülőszoba látványától, az élmény nem sokkoló..mikor meg már az lenne,akkor nem lesz visszaút...Figyi Benedek bizony ki fog jönni,vagy így,vagy úgy..Bár nagy szám van,nem tudom mire,mert ugye a kitolás elmaradt,de biztosíthatlak,hogy a vajúdás épp annyira fáj,hogy el tudd viselni.nagyon fáj,de valahol a tűréshatárodat feszegeti...A fakír vagy,szerencse:-)))

A bébikomphoz még csak annyit,hogy való igaz,hogy még forgalmazzák itthon,de oly sok más szemetet is eladnak,tudva,hogy épp káros az egészségre..De mindenki maga tudja...

Jelentem,hogy nem lesz kész a szakdolgozatom,még a 12.oldalnál tartok és 40 kell legyen.Jövő héten meg már köttetni kéne.
Fene a lusta pofámat,még a gyámhivatalba sem bírtam betolni a képemet 2 hónapja,hogy valami jogeseteket kérjek.
Ez vagyok én,majd biztos két gyerekkel fogok sipákolni és pánikolni..
puszi,mindenkinek
durca

Kép

Kép
durca

Osori!
Ezért ( is) szeretem Vidát. Nálam is az elejétől kezdve azonnal képben volt, SOHA nem kellett mondanom miért hívtam, rögtön tudta. Azért ez nagyon kevés orvosról mondható el! A szüléstől vagy a 6 hetes kontrolltól kell, hoyg elteljen a 3 hónap? Nekem azt hiszem januárban kell mennem hozzá. Tavaly júnisuban volt rákszűrésem!
Beni is nyűgös(ebb) pár napja, napközben is keveset alszik - bár szerintem most ugrott a kajcsiigényünk - tegnap 2,5 óránként evett! És eszi az öklét ezerrel, szerintem az ínye kínozhatja, mert jópárszor felsikít és akkor dörzsöli nagyon az ínyét.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok,

Györgyi,
Szomorú vagyok hogy pont a finish-ben vagy távol, :cry: :cry: de néztelek tegnap én is!!!! Azért már látszik, hogy fáradt vagy és csak gratulálni tudok hogy nemet mondtál! Ha addig nem tudnál jelentkezni, akkor könnyű szülést kívánok Neked!!! (bár tudom, hogy akkor ezeket a mondatokat sem fogod olvasni, de bízzunk a szolgáltatóban!)

Cancan,
De jó hogy csináltál a kislányodnak is vonalzót!!

Vbea,
Teljesen egyetértek veled kórház témában. Az a mondat amit fent írtál engem is nagyon megfogott és felháborít. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy aki ezt kitalálta és egyetért vele (politikus), annak a felesége ezek után hol fog szülni és kinél???? Persze tudom, hogy Ők nem küzdenek anyagi problémákkal, és majd ott szülhetnek ahol csak akarnak, de kérdem én, mivan ha a feleségének ügyeletes orvosnál kell szülni e? Bár gondolom, hogy Ők kivételek lesznek ez alól!!!!!!!!!! :evil: :evil: Nem szeretnék politizálni, csak ez annyira ba...a a csőrömet!! Egyébként sajna tényleg azt fogják elérni, hogy még kevesebben fognak szülni. Így is nagyon sok fiatal küzd anyagi problémákkal (persze nem csak ők) és akkor még ez is!!! :evil: :evil: De hát "valaki" azt mondta, ha nem tetszik el lehet menni ....... :evil: :evil: :evil:

Bébikomp: :cry: :cry: :cry: Pedig annyira örültem, olyan jól elvolt benne Réka. MOstanában azt vettem észre, hogy egyszerűen megunta a játékait, új kell neki és ez a bébikomp nagyon felkeltette az érdeklődését. De hát ez van, még jó hogy nem vettünk, hanem csak kaptuk!!!!!!!!!!!!!

Voltunk orvosnál, Réka 5870 gramm. :cry: :cry: Láttod Eszti, mi meg ebben nem fogunk senkit utólérni, és én ez miatt vagyok szomorú!!!!!!!!!! A doki azt mondta, hogy nem kell elkeserednem. Kb. 1/2 óra volt mire megtudta vizsgálni a gyereket, mert a drága kislányom egyfolytában forgolódott és próbált elmászni. Mindenki rajtunk nevetet. És persze erre mondta a doktornéni, "na ezért nem hízik, mert olyan mint a "sajtkukac"". Jó oké, nevettem rajta de hát akkor is. Amúgy minden rendben van, közölte, hogy felül is készülődik kibújni a fogacska!! Szupi :lol: :lol: ,jók lesznek az éjszakáink!!!!!!

Durca,
Lenne egy kérdésem: szerinted miért van az hogy eddig Réka imádot a babakocsiban lenni. Mióta hideg van és bekell öltöztetnem, azóta megy a síkitás!! Szinte alig bírom beleültetni, egyből kiakarja nyomni magát. Mikor már sikerül bepréselnem utána nincs probléma, csak hát!!!! Ma is a rendelőbe olyan sírást rendezett amíg beraktam, hogy mindenki minket nézet. Lehet, hogy azért van, mert vastagabb ruha van rajta és nem tud annyira mozogni?????

Na megyek, mert felébredt a balerina! :lol: :lol:

Vica

vica10

Sziasztok!!
Esküszöm nekem a nagymamám már választott orvosnál szült lassan 60 éve, anyám pláne, nálunk meg már fel sem merült, hogy ne így legyen.
De tény, hogy ez nem normális állapot. Én azzal egyetértek, hogy valamit változtatni kell a dolgokon. Sőt, a mostani törvényjavaslat sem taszít nagyon, mint sokakat. A szombathelyi esetet nagyon pofátlannak tartom. Én csak a választott ahzámban működő eljárást ismerem. Jársz a körzeti rendelőbe hébe-hóba, egyszóval 3-4 alkalommal egy terhesség alatt és amikor rájön az emberre a szülés bevonul a körzeti kórházba és megszül egy addig lehet, hogy álatla sosem látott dokinál. És ezzel ott senkinek semmi baja.

De ott nem fásult alul fizetett, kimerült dokik vannak, így nincs is mitől tartani. Nem úgy mint nálunk.
A megoldás, ha jól megfizetik a dokikat hivatalból és akkor majd tényleg mindenki merni fog a hivatalos helyen, hivatalosan dolgozó dokinál szülni.
Nálunk ezt a rendszerben kicsit felcserélték, lévén az igazi megoldásra nincs pénz, tehát elöszőr kezdik az olcsóbbik végével, aztán kitudja???

Nekem a körzeti kórházam a Szent Imre, ami nagyon nem tetszik, pedig sokan meg odavannak érte. Így nekem sem lenne most mndegy, hogy hol kellene szülnöm, de talán mi idén még ezeket megúszuk.

Réka
Vendég

Cancan,
Szerinted ez igaz?? Még hogy nincs szükség a Kútvölgyire??? :x Hát én a szülészeten nem ezt vettem észre: szinte ott mindig telt ház volt/van. Emlékszem mikor én mentem be szombaton, akkor az egyik lányt sietették, hogy csomagoljon (ment már haza), mert nincs szabad ágy és itt van a következő kismama. Egyébként Rita is mindig írja, hogy mennyi szülés van és nem unatkoznak!!! Lehet, hogy a többi osztály nincs annyira kihasználva, de ezt sem hinném. Ugyhogy Demszky papa ne akarja összevonni a kórházakat! :evil:

Hú, azt hiszem felment a vérnyomásom!!

vica10

Cancan, nekem a 6 hetes (ami már 8 hetes is volt :oops: ) mondta, hogy akkor 3 hónap múlva rákszűrés. Ez azért annyira jól esik, és akkor most ettől is meg akarják fosztani a kismamákat?! :(

Vica, nálunk is ez van. Valószínű hozzászoktak, mivel tavaszi/nyári babák, hogy alig volt rajtuk ruha és most utálják a sok cuccot. Hát, ez van.

Képzeljétek, nem tudom, mi történt a lányommal, de már több mint 2 órája alszik. :D Szerintem most már lassan fel fog ébredni, mert ilyen nagyokat nem nagyon szokott aludni. Jól kimerítette a nagy ordítás.

Durca, még jó, hogy nem történt semmi bajod. Még pocak nélkül is hagyján, hogy belemész az árokba, de így pocakosan... Vigyázz nagyon magatokra!!!!!

KépKép
osori

Hú, most visszaolvastam. Nem a rákszűrés esik jól, hanem Vida kedvessége. :D

KépKép
osori

Sziasztok Lányok!
Bocsi, de én nem győzöm a tempót. Kilóg a nyelvem. Nagy bánatomra nincs időm feljárni hozzátok, bár gyakran gondolok rátok.
Szofi is egyre több törődést igényel. (napközben kevesebbet szokott általában aludni mint Kata). Különben 2 hete voltunk kb doki néninél: Szofi 7,8kg és 78cm; Kata 88cm és 10,8kg. Kata már 4 napot járt múlt héten bölcsibe. Nagyon imádja. Fel kellett vennem minden nap hogy elhozzam, mert önszántából nem jönne el. Második nap azzal köszöntött reggel, hogy: "Melinda néni". Ja! pillanatnyilag az a mumus, hogy "ha nem veszed fel a papucsot és megfázol, akkor nem mehetsz bölcsibe". :D Szóval nagyon élvezi, csak a sok anyuka beviszi taknyosan a gyerekét és most épp itthon van mert taknyol. :twisted: :cry: Szegény aludni se tud a takonytól. :cry:
Szóval röviden ennyi. Pótnagyszülőket még mindig nem találtam. :cry:
Mindenkinek szép napot és sok puszi

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Tudtam,hogy ha dolgozat írás előtt benézek,akkor írok..ide és nem a dolgozatomba.

Én nem hallottam erről a Demszky féle megnyilvánulásról,de biztos vagyok benne,hogy a szakmaisághoz nem sok köze van.Mármint ahhoz,hogy teltházzal működő és jól működő kórházról van szó.nagyon valószínű,hogy egyéb érdekek ütköznek és nem biztos,hogy politikai.Egyébként sajnos arról is lehet szó,hogy a szülészet jól működik és esetleg a többi nem.nem tudom.

Ez a Vida doki még életében szent lesz,én mondom nektek :D :D :D viccet félre,alapvetően az ilyen hozzáállás miatt szeretnek a kismamák orvost választani.Mert a szülés ugye -biológiai értelemben,megy magától.De nem mindgy,hogy az ember lánya, egy soha nem látott embernél kerül nem épp úrinő helyzetbe és pózba,vagy egy már ismert pasinál vagy nőnél.Én megint csak azt mondom,hogy gondoljatok a szülésznőtökre,akik legalább olyan felskészültséggel és főleg a nőknek fontos empátiával ,boszorkánysággal vannak megáldva,ami néha többet segít,mint az orvos szakmai kompetenciája.

Vica!! Biztos ,hogy szűknek érzi a helyet,meg kell vele barátkoznia.Ebben akorban az enyém is ordított a babkocsiban(igaz téli baba volt,tehát kitavaszodott mire 5 hónapos lett),főleg azért mertr nem látott.
Ha tudod szembe legyél vele tologatás közben és próbáld elterelni a figyelmét:jé,ott egy kutyus,ott egy levél,ott egy mittudoménmi...Nehéz,tudom,én ki se mertem menni vele az utcára :roll: :oops:

A bébikompot is megunná hidd el,a kölykök már csak ilyenek,most jön majd az az időszak,amikor téged igényel,szórakoztatásra.nem csak etetésre,peluscserére,hanem kell nek iaz ingyenes szolgáltatás nevetésre is :D :D

ORSI!
Köszi,hogy aggódsz értem,eddig fel sem merült bennem,hogy bajom is eshet..nem tudom mi lesz az utolsó hetekben,ki fogja vinni a Macát oviba,mert a férjem nagyon elfoglalt mostanában.

most már ne is tartsatok vissza,megyek és nem jövök csak holnap :D :D

durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek az aggódást! Nagyon jól esett! Bocsánat hogy így eltűntem. Meg voltam fázva, és hát sajnos nem tudtam itt ülni a gép előtt, meg nagyon össze sűrűsödtek a dolgok. Nem tudom mondtam e, hogy Anyukám vidéken lakik és most újítja fel a házát, és hát nagyon sokat megyünk hozzá. Szóval ha volt egy kis időm, akkor ide jöttem és elolvastam pár oldalt, de válaszolni nem volt időm. Bocsánat! Most ment el a védőnő és lelkemre kötötte, hogy ilyet ne csináljak. És ígérem nem fogok!
És nem akartam hogy csak úgy írogatok válasz nélkül, de most sajnos mégis megteszem mert annyi de annyi írás jött, hát ez csak jó, csak hát nem tudom mikor tudok mindre reagálni.

Képzeljétek 2 hete a 26 héten voltunk 4D UH-n, a váci úti Brendonban voltunk, és csak ajánlani tudom ezt a helyet, mert fél órát voltunk bent, és 20 perces film készült a mi kis Hercegnőnkről. Nagyon édes volt.
Az egyik ismerősünk, akivel az történt ami velünk, nem akar menni ilyen 4d-re akkor voltak, és most nem akar. Megértem, hogy nem akar menni ilyen 4d-re, mert ez még jobban hozzáköti az embert a babához. de hát nem lesz semmi baj, és így nem baj, ha hozzáköt! Tényleg nagyon nagy élmény!!!
993 g, az Ő korához képest ez nagyon jó, mert az átlag 900 g, :) ; ugye január 29-re vagyunk kiírva, és a két heti vizsgálat a fejletsége, nagysága alapján január 24-re tette. :lol: Nagyon édes volt, szót fogadott a doki néninek. :wink: mondta hogy tegye le a lábacskáját egy kis időre mert eltakarta az arcocskáját, és aztán arrébb tette. Fél óráig nézte 8) és folyamatosan mondta hogy mit látunk. Szuper volt.. És ott ült mellettem a Gellért és együtt láthattuk, :D annyira fantasztikus érzés!
Ja és itt nem mondtuk meg hogy kislány, hanem mondtuk, hogy nézze meg Ő is, és mondta hogy egyértelműen az!
Ő a mi kis hercegnőnk!

Akartam feltenni képet az UH-ról, de nem tudom lekicsinyíteni, és csak 6kb alatt engedi feltenni, és ez pedig 7 kb. :cry:

Sok puszi Mindenkinek

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Masni!

Gratulálok! Nagyon édes kis Baby! És Sándor dokinál szültél? :) Végre valaki! És hogy vagy vele megelégedve? Én nagyon szeretem őt, szerintem nagyon jó orvos, pont jó, pont annyit mond és kérdezz amennyit kell! 8) És emberileg is nagyon jó fej! Te mit gondolsz róla?

Most van egy kis időm, és gondoltam két lapot elolvasok és reagálok az eddigi írásokra.
Olyan jó titeket olvasgatni Annyi, de annyi hasznos dologgal találkozik az ember. Úgy látom a mellszívókról is kialakult egy általános vélemény és az Avent mellszívó nyert fejhosszal.

Orsi,
Nagyon édes ez a kép Panniról, a kis huncut! Már szerel :-) és ha elvetted a játékát, akkor most mivel játszik? :wink:

Györgyi
Remélem kiálltál a döntésed mellett, és már nem dolgozol!!! Egy kis pihenést megérdemelsz!!!
Ez engem is érdekelne, elküldöd nekem is priviben a ország legnagyobb homeopatájának az elérhetőségét, meg amiket még tudni érdemes róla! Köszönöm :)
Sajnálom, hogy egy ideig nélkülözünk kell, de remélem nem sokáig! :oops: És ha van valami fejlemény veletek kapcsolatban akkor feltétlen üzenj!!! És pihenj sokat!!!
Melyik szolgáltatónál lesz netetek? Mi a T-comnál vagyunk és szerződést kötöttünk és rá egy hétre már jöttek is bekötni! Remélem nálatok is ez lesz!

Kórházas dolog
Ez annyira, de annyira szomorú ezzel megint arra kényszerítenek majd, hogy csalj :cry: mert hát akkor bejelentekezl a Kútvölgyi közelébe. Mert ha valakinek van egy orvosa és ragaszkodik egy kórházhoz, akkor nem fog elmenni egy másikba. Én is sok mindent köszönhetek ennek a kórháznak, és a dokimnak és ha kell akkor sajnos fizetek, de hát miből? :cry: Miket találnak ki. Na nem baj, majd nem eszem! :) Mi is a 3. kerületben lakunk.

Jaj, mit talál már ki a Demszky is? :twisted: mi lesz így? Komolyan már mit képzelnek magukról. Van egy kórház, ami szuper, a felszerelése is jó, és a dokik és ápolók és szülészek is nagyon szakképzettek és emberileg is kedvesek, és akkor ezt meg akarják szüntetni :cry: :twisted: :evil: jobb ha az ember már nem is néz híreket. Mert csak elkeseredik, vagy inkább felmegy a vérnyomása!

vBea
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED ÍGY ÚTOLGA IS!!! SOK PUSZIVAL!
Január 23ra vagy kiírva? De jó, akkor biztos fogunk találkozni! Uh-ra mikor mész? Mi tegnap voltunk a dokinál és jövő héten kell menni majd a kórházba UH-ra. És beszéltünk a szülésről is, vagyis a császárról. hogy mikor is lesz.

Durca,
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED ÍGY ÚTOLGA IS!!! SOK PUSZIVAL!
Látom sikerült magad kipihenni a hétvégén, és a humorod a régi :lol: megkérdezhetem hogy hány éves vagy? 8)

Kriszta,
Nagyon aranyos vagy, mondta a Védőnő/Anyósod, hogy mennyit aggodtál értem. Köszönöm, jól esett. De most úgy néz ki, hogy a kritikus időn túlléptünk, bár ez a hét még necces, de már azért jobb!

Liluska,
Biztos nagyon szép lett a keretek, ha ennyi gyönyörű, ügyes segítőtők volt!!!

Steffi,
Nagyon édes Manóka!!!

Bea, Györgyi
Most mentek a kórházba valami előadásra? Meséljetek majd milyen volt. Én majd a decemberire szeretnék menni, ha lesz olyan!

Vica10,

Mennyire szép Réka baba! :) olyan édes a kis hajacskája!!!

Jube,
De jó ez a honlap amit küldtél :) tök jó mese képek vannak fent
köszönjük. És milyen volt a Bababörze?

Gabboka,

Ezek tényleg jó hírek! :lol:

Barimami,
:oops: én is meghatódtam a TE mosásodtól, lassan már remélem én is ott tarthattok :oops:

Na jól elfáradtam, kezedek egy picit ismét szédülni, :cry: így megyek pihenek egy picit!

Remélem nem hagytam ki senkit! Gyönyörűek a babák, mindenkinek csak gratulálni tudok!
Szuper anyukák vagytok! Szép napot! És jó sétálást!

Puszi
Ancsa

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: