A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Mivel volt szó a szopi párnáról:
nem rég a barátnõmmel Burda boltban jártunk és vannak ott azok a szabásminták, miket lehet venni egyenként Volt szopi párna is, olyan mait lehet venni ezrekért. Ha vki szeret varrni, szerintem a szülésig kész is van, vagy varrónõvel is megvarrathatjátok. Ha én ezt elõbb tudom!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Beszti!
Neked is köszi az infót! A hordozókendõrõl eddig még nem sokat hallottam, nem is nagyon láttam ilyet, csak képeken, hirdetéseken, úgyhogy eddig meg sem fordult a fejemben, hogy olyat (is) vehetnénk... de itt már többen olyan jókat írtok róla, hogy lehet, hogy ezt választjuk majd. Persze én úgy gondoltam, hogy kocsit mindenképp veszünk, fektetõset, nem esernyõ-kocsit, csak hát majd igyekszünk valami könnyebb típust választani. Hát nem lehetett semmi a negyedikre fölcipelni gyerekkel együtt a babakocsit!!! És akkor a 4,5 kg még könnyûnek számít! Nem is tudom, hogy az olyanokat, amit pl. Gombóc említett (17 kg!!!), kiknek tervezik!!!

Myssnia!
Azt én is észrevettem, hogy az utóbbi egy-két hétben baromi nagyot nõtt a hasam. És a szétrobban-feszül érzés is ismerõs. Szerencsére még nem hánytam, de nekem meg állandóan a hólyagomat nyomkodhatja a baba, mert gyakran ott feszül nagyon. És hiába megyek pisilni olyankor öt percenként, mert igaziból nem kell, csak olyan, mintha. Kitartás, biztos lesz még durvább is KépKépKép !

Pussz
Franyo
21
franyo

Myssnia,
Nekem is a 20. het tajekan egyik pillanatrol a masikra dudorodott ki a pocakom!
Legszomjam mar nekem is van, foleg, ha gornyedten ulok, vagy mint most, felpolcolt fenekkel fekudtem vagy negyed orat, hatha megfordul a baba!
A kajalassal vigyazni kell, tobbszor keveset, ez most is ervenyes!
Ahogy Franyo mondta, lesz ez meg igy se!

Zsuzsi
24+6
zsuzsi74

Sziasztok!

Furcsa dolgot ereztem ma. Az utcan voltam es olyan erzesem volt, mintha a bor meg akarna repedni a hasam oldalan. Tobbszor is ugyanazon a helyen. Aztan hazaertem, megneztem, de nem latszik semmi. Jol be is kentem.
Valaki erzett mar hasonlot?
Pusz
Kakukkfu
30+4
kakukkfu

Sziasztok,

A korabban megbeszeltek szerint (talan meg emlekeztek Kép ) a hugomtol hetvegen kaptunk babaruhakat. Kép Viszont elfelejtettem azt a linket, amit valaki egyszer ide beirt, a teljes babakelengye listat. Nem mentette el valaki?
Mert szeretnem osszehasonlitani, hogy meg miket kell vennunk. Kép

Babakocsi. Teljes zurzavar a fejemben, a Neonato Combinato Tris-e eddig nagyon tetszik, kiveve, hogy elegge kiskereku. Valakinek van esetleg otlete, hogy letezik-e ilyen tipusu kocsi ( esetleg mas ceg gyartmanyakent?) nagyobb kerekkel? Az lenne az idealis...KépKép

Poci tema. A pocim kb. egy hete szemmel lathatoan naprol napra novekszik. En meg barmit tudok enni, allanodan ehes is vagyok, legszomjam viszont csak a lepcsomaszasnal van. Kép

Koszi az infor kenguru/kendo ugyben. Kép Asszem mi is beszerzunk majd egyet. Kép

Sziasztok,
Gombóc
26+1 Kép
Gombóc

Gombóc Kép

Nem tudom ki írta, az is lehet, hogy én. Erre gondolsz?
[url=https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php[/url]

Most pedig mindenkinek jó éjszakát, megyek aludni . Kép Kép

myssnia
23+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Kenguru/kendo
Nekem mar az elso pillanattol nagyon szimpatikus a kendo. Bar meg en sem lattam eloben, de mindenkepp szeretnek egyet! (Hatha valami rokon megdob vele...Kép ) DE a babazsak is nagyon tetszik!!!

Pocak
Nekem is nagyot nott kb. 2 het alatt. De elotte mindig huzodott ezerrel...Persze ma is,ugyhogy a legelso kiamama nacimba (amit nagyon szeretek)...szoval mar nem ferek bele! Kép A borom nem erzem,hogy szakadni akarna...de szerintem ami kesik, nem mulik!!! Kép

Myssnia!
De jo,hogy nem csak en vagyok ilyen pici! En 158cm. vagyok, es mar en is gondolkodtam rajta,hogy lassan szelesebb leszek,mint magasabb! Kép Kép

Csinaltam ma Gofrit! Ket receptem volt (netrol) de nem lett az igazi. Finom, finom, de remelem a masik jobb! Persze lassan ez is elfogy! Kép Kismamak mellett semmi nincs biztonsagban!

Lanyok!
Kedden szallitjak haza a hutot! Mar nem birok magammal!!!!! Kép

Jo ejt mindenkinek
Norkini
22+1
norkini

Lányok!
Ti miben viszitek haza a babát a kórházból.
Gondolkodtam róla, de nem tudom. 1 osszú ujjú body, egy rugi, addig ok, de hordozóba visszük haza, oda meg nem jó a bundazsák, mert nem tudom bekapcsolni. Vegyek egy vastagab kocsikabátot, meg takarjam be pléddel??
A Bencét is valahogy így hoztuk haza, de már nem nagyon emlékszem. Ha valakinek van valami tippje, mondja.
Vagy vigyem mózeskosárban? De oda is meleg a bundazsák.
Segítsetek!!!!!!!!!

Heni 29+1
heni1979

Sziasztok!

Csak most van idõm tudatni, hogy 2002. 10.10.-én megszületetta kislányom, Emma. 3400 gramm, 51 cm -el. Kedd óta vagyunk itthon, még elég káosz minden, most ismerkedünk egymással.:-)) A szopizással vannak gondjaink, nem igazán tud annyit szopizni amennyit megenne, sajnos, pedig van tejem. Idõm az szinte semmi. Majd azért egy szüléstörténeteet próbálok írni, elõre annyit hogy "normál" szülés volt, nem a legkönnyebb, de nem is a legnehezebb.
Minden megszületett babának és mamának gratulálok!

Manó és Emma (11 napos)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Pankamama
Te merre qjtorogsz? Beelõztél???????Kép

Képzeljétek, csináltunk fényképet a pocakomról. Hihetetlen, hogy mekkora. Én ahogy nézegettem a tükörben, nem is látszott ekkorának. Pedig most nagyon sokat nõtt, és változott. Már teljesen lent van, és nyom mindenüttKép És ez a fényképen annyira látszik........

Kórházi kaja
köszönöm az infokat a Máv-os kajáról..... azt hiszem, bevásároltatok az én Kedvesemmel, mert ez tényleg nem szoptatós kismamákoknak való kaja

Hazahozás
Én már kikészítettem a Páromnak, hogy mit hozzon majd be. Én raktam oda egy hosszú ujjú body-t, egy rugit, egy kardigánt, és egy vékonyabb bundazsákot. No meg plédet. Hordozóban hozzuk haza a picit. A korházban meg majd meglátjuk, milyen idõ lesz, rá kell-e adni a bundazsákot.
Ha jól végiggondolom, nem sokat lesz levegõn egyébként sem. Mig berakjuk a kocsiba, meg mig bevisszük az udvarrol a házba. De lehet, hogy mást kéne kiraknom?

Hordozókendõ
Nekem annyira nem szimpatikus ez a kendõ. Úgy lóg benne a gyerek, nem? Láttam egy nõn valamelyik nap, és szegény gyerek majdnem kiesett belõle...., akkor már inkább a kenguru...

Majd még jövök

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok Lanyok!

Heni! Miert, egy ujszulottet telleg bele kene varazsolni a hordozoba bekapcsolva? Azt a kis 4-5 napos, nyiklo-nyeklo babat? En is ezen gondolkoztam, de nem tudom elkepzelni....Egyebkent lehet olyan bundazsakot kapni, amiben direkt van lyuk a hordozoba valo bekoteshez. Masreszt, te is januarban szulsz, szerintem a mozesben is elkel a bundazsak annak a pici babanak.

Franyo! Mondjuk nekem talaltak ki a baromi nehez kocsikat, ugyanis en abban a szerencses helyzetben vagyok hogy egyaltalan nem kell cipelnemKép

A mano az utobbi egy-ket napban kevesebbet ficankol. Ti is igy vagytok ezzel, lehet hogy a front miatt? Neha itt aggodalmaskodom...

orsoly 29+2
orsoly

Szép jó reggelt Mindenkinek!!!

Olyan rosszul aludtamKép egész este forgolódtam, mert a manó folyton rugdosott, most totál álomkóros vagyok.Kép Persze most is mocorog, nem tudom mi lehet vele. Az apja szerint, ha ilyen marad a születése után, megnézhetjük magunkat.Kép

Zsuzsi,
igen a Canesten-t lehet kapni vény nélkül is, úgyhogy valószínû olyat veszek és felhívom a dokimat, hogy szedjem-e megint az Augmentint vagy sem. A Candibene is nagyon jó, de azt hiszen nem kapható vény nélkül.Kép Igen már én is észrevettem, hogy ha több édeset eszem, megtámad clipart(angry} a gomba, de mostanában annyira kívánom a csokit, sütit, kakaót.Kép

Zsuzsi,Andy78, köszi az infót táppénz ügyben, akkor kérek a dokimtól egy papírt, hogy kiírjon a körzeti. Jaj, miért kell mindent ilyen bonyolultan intézni.Kép Útálok mindenhol órákat várni, hogy aztán egy perc múlva végezzek.

Myssnia,
nekem már annyiszor volt gombám, hogy hidd el tudom sajnos melyik jó nekem. A dokimra minimum 3-4 órát kell várni alkalmanként, ami teljesen felesleges, ha egyszer úgyis ezt írja majd fel.Kép A Canesten és a Candibene is jó, de azt hiszem a Candibenet nem lehet recept nélkül kapni.

Ágci, köszi az infót szopis párna szabásminta ügyben.Kép

Nekem most nem nõ olyan látványosan a pocakom. Bezzeg a súlyomKép megint híztam 1kg-t. Egyébként úgy látszik vagyunk páram mély növésûek.Kép Én 159cm vagyok.Kép

Megyek megnézem a Zsuzsi féle web oldalt, aztán csörögök a dokimnak, aztán majd jövök. Jók legyetek.
Pussza,
Timici
26+3
timici

Sziasztok!

Myssnia: Nekem is a 20és 22.ik hét között nõt duplájára a hasam. Most 30.ik hétben vagyok, és nagyjából leált a nõvekedése, igaz már olyan nagy, hogy csoda, hogy nem szakad kiKépKép. Arra vigyázz, hogy kenegesd testápolóval vagy terheségicsikok elleni krémmel.

Heni: A ruhát illetõleg én december végén január elején fogok szülni. Amit összefogok készíteni az egy kis boddy egy rugdalozó egy kis vékony kabátka és belerakom a zsákba. Mi is hordozóba fogjuk berakni a kicsit, szerintem nem lényeg, hogy annyira bekösd mert ugyse fog tudni annyira mozogni benne, hogy kiessen. Meg gondolom kocsival fogjátok õt hazavinni. De ez az én véleményem.

Manó és Emma: Gratula a babához. A szopizásról csak annyit, hogy majd belejön a pici és megtanulja, hogy kell csinálnia legyél türelemmel. KépKépKépKépKép

Kakkukfu: Nekem is sokszor volt olyan érzésem, hogy szét fog szakadni a bör a hasamon, de még szerencsére nem szakadt ki, kenegesd sokszor. Az egyik barátnõm mesélte, hogy neki aznap szakadt ki amelyiknap bement szülni, szegény egész addig õrült, hogy meguszta és a kórházbe érve kiszakadt.KépKép
Remélem mi nem fogunk így járniKépKépKép

Na csak ennyi bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Sziasztok
Andy
29+6
andy78

Sziasztok KismamikKép

Bocsi a kozbekotyogasert, csak mint sorstarsatok /a magam 160 cm-velKép/ mondanam el, par honapos tapasztalatomatKép Egyik, amire jol figyeljetek oda, a babakocsi-valasztasnal, hogy a tolokarja ne legyen magasan, mert orakon at tologatni vagy pl. nem bolygokerekuvel fordulni egy magasan levot nagyon strapas. Azt is nezzetek meg, hogy Ti ossze tudjatok-e csukni a babakocsit egyedul, mert nemelyik tipusnak olyan melyen van az a bigyo, amivel ossze kell csukni, hogy en pl nem ertem el. Tudom, pocakosan egesz mas, de megtippelni igy is megtudjatok talan.
Aztan a pelenkazo: a magassaga itt is fontos. Es amire anno nem gondoltam, hogy most neha a babam laba rugdalozas kozben a tejjel teli melleimet tapossa gozerovel, nos, nem tul jo erzes. SotKép

Nem tudom, melyikotok irta, hogy a hordozobol nem tud kimozogni, azert nem fontos a bekotes. Nem azert kell a gyereket bekotni, hogy ki ne essen menet kozben, hanem hirtelen fekezes, neadjisten baleset eseten ne repuljon a babo! Ha felreertettem, es nem errol irtal, akkor bocsi.

Es a hazaviteli ruhaknal a kis sapit ne felejtsetek elKép

Bocsi megegyszer a kozbekotyogasert:
-Afonya
afonya

Sziasztok!

Bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem a babaülés igenis arra való, hogy még az ilyen kicsi babákat is belekössük. Nem azért mert ö annyit mozog hogy kiessen, hanem azért, mert ugy biztonságos nekiKép. Amennyire nem tudja magát tartani, vajon mi lenne vele bekötetlenül a legkisebb ütközésnél is (remélhetöleg ilyen senkivel nem fog elöfordulni)???
Egyébként én bekötöttem, amikor hazahoztuk (és azóta is). Márcsak azért is, mert nem 5 percre lakunk a kórháztól. Mostanában ez ugy megy, hogy a bekötés után még kap egy vastag takarót, és a lábát is bebugyolálom...KépKép

Szilcsike!

Viszont én pont pénteken találkoztam egy nagymamával (egy bevásárlóközpontban megszólitott), aki varrt a lányának egy normál hordozókendöt (nekem karikás van), és ö meg pont azt mondta, hogy rajtunk látszik, hogy Nátán mennyire jól van belekötveKép, milyen stabilan és az is, hogy nekem is kényelmes lehetKép. Mint irtam, nekem van tapasztalatom kenguru ügyben is, és van különbség.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Megnéztem az oldalt, amit Zsuzsi ajánlott, vannak nagyon jó dolgok is.Kép Az áruk az azért elég borsos.

Viszont felhívtam a dokimat és nagyon rossz kedve volt, úgy beszélt velem, mint a pokróccal.Kép Pedig általában normális szokott lenni. Gondolom nem tett jót neki a hétfõ reggel.Kép De mit tehetek én errõl.Kép
A lényeg, hogy a gyógyit nem kell szednem, ha van Canesten kúp vény nélkül, akkor OK, ha nincs menjek be, ja és kiírni kiír, de menjek be. Kérdem mikor ügyel-gondolván, hogy megúszom a 3-4óra várakozást-erre totál begõzölt, hogy az ügyelet nem arra való.Kép Ok, ezt én is tudom, de volt már mikor direkt õ hívott be az ügyeleti napján. Ki érti ezt. Minden esetre jól elrontotta a kedvemet és ráadásul holnap de. találkoztam volna egy barátnõmmel, most mondhatom le.Kép

Megyek is, mert elég rossz a kedvem.Kép
Timici
timici

Afonya! Nem errol irtam, felreertetted, hanem arrol hogy olyan picik a par napos babak, hogy fogom en bekotni a tapasztalatlan kezemmel???

Beszti! Hat nem tudom, en lehet inkabb mozeskosarban fogom hazahozni...Nekem olyan torekenynek tunnek, beletenni abba a hordozoba...?! Anyuek nekem azt ajanlottak hogy polyaban, mozesben hozzam haza, hat lehet igazuk van. Raadasul teli baba lesz, ergo nagyon be kell bugyolalni...Ezek meg jobban vedik talan a minuszoktol.

orsoly 29+2
orsoly

Myssina,
koszi a linket, ez se rossz, de volt valahol meg egy masik is, talan Pocok allitotta ossze es az o web lapjan volt? Nem emlekszem, csak arra, hogy egy maganember lapja volt. De azert koszi, ez is jol jon. KépKépKép

Beszti,
errol a karikas kendorol nincs veletlenul egy keped? En most el sem tudom kepzelni, hogy is nezhet az ki.

Mano,
GRATULAAA EMMAHOZ! KépKép

Orsoly,
Gombocka se volt tul aktiv az elmult napokban. Viszont a hasam hatalmasat nott. En lassan kezdek hozzaszokni, hogy vannak aktivabb napok es lusta napok. Mondjuk az aktivabb napokon is messze kevesbe aktiv, mint Timici babaja, de magahoz kepest olyankor Gombocka tobbet mocorog. Remeljuk, ez azt jelenti, hoyg megszuletese utan is nyugisabb baba lesz..KépKép

Timici,
Fel a fejjel. Lehet, hogy egesz ejszaka szult a dokid (marmint az egyik paciense), es faradt es nyugos. En is szoktam ilyen lenni, ha faradt vagyok...KépKép

BAba hazahozas: Hat, nekem meg fogalmam sincs, mibe is kene Gombockat majd hazahozni. De mivel januar vegi baba lesz, gondolom, meg van idom kitalalni. Kép

Hetvegen talalkoztunk egy barati hazasparral, nekik van egy 3 es fel eves kisfiuk. HAaaat, ha azzal a gyerekkel talalkozunk, en mindig elgondolkodom, hogy biztosan gyereket akarok-e..KépKép Elkepesztoen szofogadatlan, hiperaktiv es akaratos kiskolok, mar szuletesetol kezdve. En nem vagyok a fizikai neveles hive, de ilyenkor elgondolkodom, hogy ha mar 3x szolnak ra a szulok a gyerekukre, hogy ne menjen a ket meteres godor szelehez, ne rugja szet az asztalt, nem menjen ki a korlat nelkuli teraszra egyedul, ne szedje szet az oszes sutit darabjaira a talban stb. es o megis csakezertis szofogadatlan, akkor miert nem tesznek mar valamit, hogy megertessek vele, hogy fogadjon szot??? Nyugtassatok meg, ugyi, nem minden gyerek ilyen???? Tudom, hogy gyerekek alapvetoen rosszcsontok, de ugyi, el lehet erni naluk, hogy legalabb idonkent legyenek jok? Kép

Gombóc
Aki most kicsit megingott abban a hiteben, hogy turelmes anya lesz...KépKép
Gombóc

Orsoly,
nem a Te hozzaszolasodra reagaltamKép Es ugy nezem, Beszti is megerositett benne, hogy jol olvastamKép
-Afonya
Névtelen

Orsoly!

Ha én nem majd 30 km-re laknék a kórháztól, akkor lehet, hogy én se tettem volna be (bár azért valószinüKép...), de igy ez teljesen egyértelmü volt, hogy akármilyen törékenynek is látszik, be kell tenni, mert ott van biztonságban (a mózeskosár sem megfelelö sajnos). És nem miattunk, de sajnos nagyon sok olyan ember jár az utakon, aki nem gondolkodik... Kép (Nekünk pl. az M0-son is kellett autózni hazafelé...)

Gombóc!

Itt találsz képet:
Hordozókendök

És nem minden 3 éves olyan, az enyém mások szerint (is) nagyon jól nevelt, és itthon is tud azért viselkedni, bár azért általában jobban elereszti magát (hol máshol, ah nem itthon).KépKép

KépKép
KépKépKép
beszti

Lányok

Köszi a tanácsokat!
Lehet, hogy maradok a mózeskosárnál, még nem tudom.
A hordozóhoz van tapasztalatom, a Bencénél is nagyon jól bevált. Az én véleményem az, hogy jobb bekötni.

Arra azért vigyázzatok, hogy a túl meleg sem tesz jót a babának. 21-23 fokot javasolnak az orvosok.

Nekem is elég nagyot nõtt a hasamaz utóbbi idõben, de hízni most nem híztam.

Gomba: A Canesten tabletta nagyon jó, de nekem a dokim javasolta, hogy kívülre kenõcsöt is használjak. Nekem bevállt.

Heni
29+1
heni1979

Sziasztok!

Huhh, ez jó hosszú lett!

Ami az esernyõkocsikat illeti, még ha vízszintesig le is dönthetõ a háttámla, akkor is ellene szólt a számomra, hogy a babák nagyon alacsonyan vannak benne. Ahol a legtöményebb a kipufogógáz és egyéb nehéz füstök. Ha tényleg nem lehet máshogyan megoldani, akkor nyilván jobb, mint a kocsi-nélküliség, de amikor már ülni tud benne, akkor legalább fenn van a feje. Ez kb 6 hónapos korától esélyes. Félülõben már elõbb is szeretnek ülni, de akkor nem nekik kell tartani a hátukat. A mi kocsinkat egyébként nem lehetett teljesen vízszintesig dönteni, csak egy kb 15 fokos lejtõig. De ez nem okozott problémát, ha az alap elég stabil és támasztott. A csecsemõsök a bukós babákat erõsen feltámasztva tartják, nekik sem lesz semmi bajuk. Ez engem anno meggyõzött.

Ami a hordozókendõt illeti, elõnye, hogy fekve is bele tudjátok kötni a babát, azaz újszülöttkortól használható. Ami a hátránya, hogy nyáron meleg, mert elég sok anyag van benne, plusz a babával is melegítitek egymást, illetve könnyebb belekötni azt a babát, akinek még nincsenek egyéni tervei a közlekedést illetõen, mert be-ki, ki-be elég nehéz lenne megvalósítani, kenguruval könnyebb. Gyakorlat kell a felkötéséhez (karika nélkül, a másikat nem ismerem) elsõre lazára szokta kötni az ember, akkor lóg benne a baba. Szorosra kell kötni, akkor mindenkinek kényelmes. Tükör segít, te magadon máshogy látod. Van aki csak azért teszi bele a sajtkukac babáját, hogy nem a keze viselje a súlyt, hanem a háta, de kézzel rögzíti, akkor is tûnhet úgy, hogy majdnem kiesik, de nem. Kengurut csak akkortól lehet használni, ha már tartja magát és a fejét a baba és nem fárad el nagyon hamar. Ez legalább 2 hónap. A fejtámasztós kenguruban is össze tud csuklani a baba, ha nem tudjátok nagyon szorosan a testetekhez rögzíteni.

Timici! Sajnállak az orvos miatt Kép. Augmentin bacikra jó, gombára nem. Akkor sem kellene Veled így beszélnie.

Akinek brutálisan nagyot nõ a hasa, annyira, hogy aggódik, hogy nincs-e valami baj, akkor érdemes UH-n megnézni, hogy esetleg nem a magzatvíz szaporodott-e fel, pl.

A No-Spa hatása a gyomorgörcsön kívül sajna hat a méhre is. Számolni kell vele, hogy a keményedéseket csökkenti, de a méhszájat nyitja. Hasznos tudni, ha pl nyílni szeretne a méhszáj idõ elõtt különben is.

Gyönyörûek a beskennelt hempergõk! Kép
Köszi! Megnézem az oldalt is.

Szopis kaják. Szerintem túl nagy faxnit kár csinálni belõle. A babák általában csak otthon az elsõ hónapokban mindenképpen hasfájósak, sírósak. Amit szeretnél enni-inni azt próbáld ki, hogy nem lesz-e tõle nagyon -nagyon sírós tõle a baba, ha nem akkor nyugodtan eheted, ihatod. Ami általában nem ajánlott, az olyan dolgok, amitõl a ti pocakotok is puffad, a szénsavas, alkoholos italok. Illetve napi fél liternél több tej, vagy annak megfelelõ tejtermék, mert ami ezen felül van, annak a fehérjéje egyben átmegy a tejbe és allergizálhat, illetve az aprómagvas gyümölcsök magvastól (ennek a magjára jellemzõ anyagok allergizálhatják a babát)

Gombóc!
Azt hiszem egyelõre, Mazsolával a tarsolyomban, hogy igenis lehet õket nevelni. Rengeteg eszük van. Amikor megérti azt a szókapcsolatot, hogy "nem szabad" azt jól fogod látni, mert örömében, hogy érti amit mondasz teljesíteni fogja. Utána már tudod, hogy érti, csak nem akarja csinálni. Próbálgatja a határait. A stabil határokat igenis neked kell felállítani. Csak azt kell tiltani neki, ami ön-és közveszélyes, és olyan környezetet biztosítani, ahol ritkán kerülhet ilyen helyzetbe, akkor felfedezõ lesz és bátor, de bízik benned és nagyjából szót fogad. Kétéves koráig le fog szaladni az útról, mert képtelen még megérteni a veszélyt. Egy egészséges gyerek. A hiperaktív gyerkõcökkel nincs tapasztalatom.

Biztos, hogy ügyes és türelmes anyuka leszel. KépKépKép

Snoopy
snoopy

Mielott mindenki felreertene, termeszetesen be kell kotni a babakat a hordozoba, csak en a korhazbol hazahozatalnal aggodom ezen kicsit. De majd megoldom valahogyKép

Beszti! Mint tudod en sem 5 percre lakom a korhaztol, de vegulis kozel 30 evig nem volt kotelezo az autosules, a mozeskosar is megtette, szal lehet ezt az egy utat kibirna benne a baba, es nem lenne benne baj. Persze utolag tud igazan okos lenni az ember, ez teny.Kép

orsoly, aki ma kicsit morcos es depis es kulonben is, ugyhogy elore is bocsi, ha neha kicsit morozusan reagalokKép
orsoly

Orsoly!

Persze, hogy tudom, hogy nem 5 percre laktok, de nem akartam bunkó lenniKép, igy inkább magammal példálóztam. Teljesen igazad van, kibirná hazáig máshogy is, de én mindig a legjobb megoldásra törekszem, és ha most már biztonságosabb megoldás is van, akkor miért ne?
Egyébként én sem vagyok egy szigoruan egy dologhoz ragaszkodó, mert be kell valljam, hogy volt már olyan, hogy hazafelé jöttünk Nátánnal, és nagyon-nagyon sir. Én bizony kivettem...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kép
nyügi vagyok, sok a munka, és még kábé egy hónapig nem lesz utódom KépKépKép

Nem tudom eldönteni, melyik irányba hajoljak: már csak 9 hetet dolgozom, utána ki tudja, mikor legközelebb, vagy hurrá, már csak 9 hét, és "zavartalanul" várhatom Gumimacit? Na persze nem lesz zavartalan, hiszen a vizsgaidöszak elég kemény lesz ... Kép

Buáá, buááá Kép
Bocsánat mindenkitöl, de ma nagyon pocsékul vagyok, és marhára unom a banánt ...

Orsoly Kép
megértelek ...

Pussz
Kangi
23+3
kangi

Orsoly,
persze hogy igazad van. En is voltam mar ugy /pont a sok ruha miatt/, hogy nem kotottem be a gyereket, vagy mert rossz helyen parkoltam, es az nagyobb kockazatnak tunt, hogy ott sz*rakodok az uton, mint hogy bekotes nelkul utazik. Csak az altalanos elv ne ez legyen, mert az igaz, hogy 30 eve nem volt kotelezo, node akkor nem is volt ennyi kocsi az uton, ennyi barom se.. tudod, szemunkfenye, szoval vigyazzunk ra, ha mar egyszer beruhaztunk arra a draga hordozoraKép

Ne legy morciKép Amugy meg igazad van, tiszta benak vagyunk az elso napokban, en pl ugy kertem meg a csecsemosnovert, hogy tegye hasra O a gyereket az inkubatorba, mert fogalmam sincs, hogy fogjam meg hozza, nem meremKépKép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Még nem olvastam el a regényeteket péntek óta, de igyexem bepótolni.

TimiciKép
Igazán nem tudom, hogy hol lehet kapni ezt a nylonos anyagot, de a TESCO-ba láttam becsomagolva és méretre vágva, szerintem ebbõl is lehetne csinálni akár elõkét is. de ez csak egy tipp

IancsaKép
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted, fõleg az hogy nagyon jól vagytok, és ennek igazán örülök, csak így tovább.

pusz
jövök még....
Brokkoli
34
brokkoli

Sziasztok!
Eddig csak csendben olvasgattam az irasaitokat, nem mertem bejelentkezni hozzatok, nem tudom pontosan miert, talan az a franya babona az oka? Tehat elso gyerekemet varom, 31 eves vagyok, Kistarcsan elek. Maris lenne egy kerdesem: ti mikor voltatok AFP-n? En ma voltam es ramszoltak, hogy miert nem egy hettel korabban jelentkeztem? Tudtommal a 16. betoltott heten kell levenni a vert. Kerlek segitsetek, mert kezdek tiszta ideg lenni.
Koszi,
Kiszuny
16+4
Kiszuny

Afonya! De pont ezert irtam, hogy alapvetoen termeszetesen be fogom kotni a babat, csak amikor hazahozom a korhazbol, azon dilemmazom...Kép

Kiszuny! Fogadjunk hogy a kistarcsai korhazban tortent mindez! Egyebirant nagyon jo idoben mentel, nekem a 16+5-ik napon vettek le es tokeletes lett. En egyebkent nagytarcsai vagyok, ugyhogy udv foldiKép

orsoly
29+2
orsoly

Orsoly,
akkor egyrol beszelunkKép
A nap is kisutott, mi is megegyeztunk, ugyhogy legyen mar jokedvedKépKép
-Afonya
Névtelen

Sziasztok!

Szép jó napot kívánok Mindenkinek!

Képzeljétek pénteken voltam szemvizsgálaton a Kistarcsai korházban, hát nem volt leány álom, és közölték velem hosszas vizsgálódás árán, hogy nem engedélyezik a "hagyományos" szülést, mert a szemem nagyon gyönge, és koraszülött voltam, ami rendesen nyomott hagyott a látóidegeken.
Kiváncsi leszek a nõgyogyász mit fog mondani, akkor biztos hogy nem várja meg a kiírt március 1-et?

Na már érzem, hogy mocorog az én kicsi Dadó-m (Dániell vagy Dorottya?). Fantasztikus élmény.

Én igaziból még nem gondolkoztam még, hogy mit kell bevinni a korházba, nekem és a babának, (21 hét) mikor célszrû ezeket a dolgokat összepakolni?

Babakocsokat már én is nézegettem, a metróba is van 3 állású a háttámlája, a tologatókatr kelet ide-oda mozgatni, van teteje, és egy kis zsák amit rá lehet csatolni.
18 e körül van.
Bár a párom azt mondta, hogy olyat kellene venni ami olyan kis "kosár" amit az autóba is be lehet biztonsági övezni, olyat a Corába láttam kocsi+ kosár 45-50 e hát van ára.
Én úgy gondolkodtam, hogy csak 1 babakocsit szeretnék venni ami addig jó, amíg nem szaladgál.

Véleményt kérnék, ha van..
Kendõn, kengurún nem gondolkodtam, mikor kell az, ha van kocsi nem elég csak az?

Manó: Gratula a babához, vigyázzatok magatokra itt a szomszédban!

Gyomorfájás: hát nekem is van egy kis gond, amint egy kicsit többet eszek, egybõl gond van olyan mintha szét akarna pukkadni itt fenn a szegycsont alatt, fõleg ha bab, borsó, káposztaféle volt a "menû".
Nem igazán tudom mi lenne a megoldás, múlt héten 14 óra után már csak gyümit ettem estére egész jól voltam.

Most ennyit
Mindenkinek jó pocaknövesztést
Manó2
21+1
manó2

Sziasztok

Franyó, TimiciKép
Hol tudom megnézni Iancsa kislányát? mert én is nagyon kiváncsi vagyok Almára ( olyan szép név )
Timici, elismerésem, hogy csinálod a sulit, én a 3. hónapban voltam, állandó hányingerrel küszködve, amikor államvizsgáztam, hát nem volt semmi, de túl lehet élni, és neked is menni fog!

GombócKép
….és ha olyan kocsit vennél, aminek leszedheted a mózeskosár részét, és akkor csak azt kéne felcipelni, és a kocsi kerekes részét lent hagynád pl. tárolóban, v. nem tudom ilyen házakban hogy szokott lenni.

Heni,Kép
Én pólyába fogom tenni a babámat, alá adok egy bodyt, és kissapka a pici fejére, és veszek majd egy mózeskosaras babakocsit, aminek a mózeskosarában hozom majd haza.VAn olyan bundazsák is ( én ilyet vettem ) amiben alul van egy vágás, ahova a hordozónak az övét be tudod csatolni, szerintem érdemes egy ilyenre beruházni. Szerintem a hideg télben nem hiszem hogy sok a bundazsák és a mózeskosár.
Orsoly,Kép
Én is a pólya és mózeskosár híve vagyok, az autós hordozóba még nem merném berakni, mert abban nem tud teljesen hanyatt feküdni.

Mano,Kép
Gratulálok, és sok boldogságot és tejcsit kívánok, majd beindul biztosan a szopizás is!

Szilcsike,Kép
A hordózókendõvel egy véleményen vagyunk, múltkor láttam egy nõcit a metrón, és eléggé szenvedett vele, én maradok a kocsinál és a hordozónál, de mindenkinek más tetszik és más válik be .

Franyo,Kép
Nekem sem szempont a babakocsi súlya, mert kertes házban lakom, és szerencsére nem kell cipelnem.

Gombóc,Kép
Szerintem nevelés kérdése az egész, azért a szülõnek kell, hogy legyen némi tekintélye. De ez csak az én tapasztalatlan véleményem.

Pocaknövekedés: Én úgy érzem, hogy elejétõl kezdve nõ a hasam folyamatosan, de most már kezd nehéz lenni sok minden.

pusz

Brokkoli
34
brokkoli

Manó 2,Kép
Én most pakolgattam össze a kórházi pakkomat, és még ki kell mosni az össze ruhát+pelenkát amit vettem, de be kell szereznem babakocsit, és még 1-2 dolgot. A védõnõm azt mondta akár a 32. héten is bekészítheted a kórházi cuccost.

Kataa,Kép
Megnéztem Alexander babát a profilodban, nagyon édes!!!! Már én is úgy várom, hogy láthassam a pocaklakóm.

Na megyek ebédelni, mert már nem bírom....
Brokkoli

34
brokkoli

Sziasztok!

Félreértés volt amit írtam nem az autóba nem kell bekötni, hanem ugy értettem amíg kiviszed a kocsiig. az autóba egyértelmû, hogy bekötöd.

Andy
29+6
andy78

Sziasztok!

Félreértés volt amit írtam nem az autóba nem kell bekötni, hanem ugy értettem amíg kiviszed a kocsiig. az autóba egyértelmû, hogy bekötöd.

Brokkoli: Mikor mész be a matávhoz?

Andy
29+6
andy78

Orsoly,
koszi, hogy ilyen gyorsan valaszoltal, teljesen megnyugodtam. A korhaz, ahol tortent az eset tenyleg a kistarcsai. Hogy jottel ra egybol, ennyire rossz hiru intezet?
Mi nemreg koltoztunk Kistarcsara, nemsokara kez a hazikonk, de mi mar egy ideje benne lakunk. Te Nagytarcsai szuletesu vagy?
Kiszuny
16+4
Kiszuny

Sziasztok!

Kiszuny Kép

A legjobb idõben mentél. 16 betöltött héten kell menni, vagyis 16-17. hétig. Nem értem miért volt nekik ez gond:

myssnia
23+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Kocsiba való bébihordozó kontra nem vizszintes benne a baba dologhoz hadd tegyek hozzá egy apróságot:
Szerintetek jelen pillanatban vizszintesen van a babátok? Ugye nem. 9 hónapig neki ez a normális.
Az, hogy a babának állandóan vizszintesen kell lenni, egy divatos szöveg, de mostanában megkérdõjelezett. Nyilvánvaló, hogy ágya legyen olyan, de pl. a kendõben sincs totál kiegyenesített vizszintes placcon. A kendõs oldalon (fõoldalról van link) magyaráznak is errõl.
Szvsz az, hogy hazafelé abban a fél-egy órában nem vizsszintesen lesz a baba a hordozóban, szerintem nem szabad, hogy elriasszon. Az más kérdés, hogy meglehetõsen nyeklik-nyaklik benne egy újszülött. Erre hallottam többektõl, hogy alá tesznek valamit (pléd, törülközõ stb), ami kicsit megemeli, és kevésbé "törik".

Mért jó a kendõ, kenguru akkor is, ha veszel babakocsit? Több okból. Egyfelõl sok baba hasfájós, vagy egyszerûen csak erõs az igénye a testközelségre. Ez végül is érthetõ, hisz 9 hónapig ezt szokja meg, aztán egyszerre csak elvárnánk tõle, hogy érje be napi 7-8*fél órával (szopik), aztán meg legyen el nyugton az ágyában. És ha ilyen a baba,akkor a lakásban is nagyon klasszul használható valami testreköthetõ hordozó alkalmatosság, ami mellett azért marad 2 szabad kezed, és amit nagyon muszáj éppen elvégezni (házimunkát) azt is meg lehet csinálni. Nem utolsósorban pedig kevésbé szakad le az ember keze-háta, mintha csak úgy natúr cipelné a babát fél nap.
A másik hasznos tényezõ pedig a tömegközlekedés. Természetesen nem 1-2 hetes babára gondolok, de kicsit késõbb, ha valakinek menni kell bkv-val, nagyságrendekkel könnyebb hordozóval felszállni rájuk, mint babakocsival. Elõnye még, hogy télen is melegben van a baba, testkontaktus van, és magasan van, nem a kipufogók méretében. Aztán ha jön a jóidõ, és mentek családostul kirándulni, erdõbe mezõre, ott is nagyon jól jön egy kenguru vagy kendõ. Szóval szerintem megéri akkor is, ha van babakocsija az embernek.

Ildi

Ildi
pildi

Kiszuny! KOnkretan a laborral meg nem volt ott problemam, annal inkabb a sebeszeti ambulanciaval. De ezexerint a labor sincs a toponKép Ott is fogsz szulni? Kistarcsa melyik reszen laktok? Mi egy eve koltoztunk Nagytarcsara, nem ott szulettemKép

Ugy latom ez a "miben hozzuk haza a babat a korhazbol" tema elegge megosztja a tarsasagot, gyanitom mindegyik megoldas oke, csinalja mindenki legjobb belatasa szerintKép

orsoly (akinek kicsit mar jobb a kedve, jart egyet a friss levegon)
29+2
orsoly

Szia Andy!

Az a gáz, hogy mégsem megyek be a matávhoz, mint most délelõtt kiderült, mert pénteken már le kell adnom az EF-nek a táppénzes papírom, és majd a Karesz lefaxolja. DE, mivel közel lakunk egymáshoz, ugye te Kispest, én meg Lõrinc, és úgysem dolgozunk már, esetleg összefuthatnánk valahol, és dumcsizhatnánk egy jót. Akár Europark? v. nem tudom. Majd írok emilt is. majd te is.

pusz
Brokkoli
brokkoli

Sziasztok!

Budapestiek:

Ildi hozzászólásához még annyit tennék hozzá, hogy vannak olyan helyek, ahol babakocsival nem is érdemes próbálkozni: pl. 4-6-os villamos. De nem jobbak az aluljárók sem, ahova általában cipelheted le és rossz esetben fel is a kocsit. De ha fel is tudod rakni a közlekedési eszközre a babakocsit, akkor sem egyedül, és sajnos már terhesség alatt is megszokhattuk, hogy milyen "segítökészek" tudnak lenni az emberek. Igaz, egyszer a nagyobb fiam egy komoly segitö szándék miatt esett ki majdnem a kocsiból: villamsoról szálltunk le, és én le tudtam emelni a kocsit, de valaki mégis segiteni akart, csak épp rossz helyen fogta és az egész elöredölt, a gyerek meg elkezdett kifelé csúszni (persze, miért nem volt bekötve? Még csak 3 hónapso volt...). Megfogtam...
Érdemes egyszer ilyen szemmel is végigmenni a szokott útvonalakon.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

myssnia,
en sem tudom, hogy miert mondtak, hogy egy hettel korabban kellet volna mennem, a valasz az volt, hogy akkor "KELL" levenni az AFP-hez a vert. En is elmeseltem az allaspontomat, de a holgy hajthatatlan volt es kifejtette, hogy most biztosan nem lesz jo az eredmeny es csovalgatta a fejet. Olyan biztosan allitotta az igazat, hogy betette a bogarat a fulembe, ezert is irtam ide. Szerencsere ti megnyugtattatok.
Orsoly,
mi is egy eve koltoztunk Kistarcsara, a Hollandia telepre. Ti Nagytarcsan merre laktok? Igazabol nem ismerem meg a kornyeket, mert szinte csak ejszakara jarunk haza, de egyszer csak lesz idom felfedezni a kornyeket.
A kistarcsai korhazban szeretnek szulni, bar a mai tortenet utan egy kicsit gondolkodoba estem. Sajnos, ha korhazat szeretnek valtani akkor dokit is kellene, a mostani dokimmal viszont meg vagyok elegedve.
Kiszuny
16+4
Kiszuny

Kiszuny Kép

Itt is ezt írja egy doki:
[url=https://www.babanet.hu/faq/tergon05.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/faq/tergon05.htm[/url]

myssnia 23+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

GombócKép
Erre gondoltál?

LányokKép
Ti mikortól éreztétek a baba mozgását? Olyan rossz, hogy még mindig nem érzem. Pénteken megyek UH-ra, de már úgy izgulok miatta. Remélem azért minden rendben lesz.

Panka, 19+1

panka

Halihó!

Szilcsike! Itt vagyok, dehogy elõztelek meg. Kép Ma telehold van, ugyhogy veled akármi történhet. Dokid mit mond, Hogy vagy?

Mi ma voltunk MÁV-ban és hát sajnos kitenyészett valami rusnya baci, ugyhogy most egy hétig Augmentint kell szednem és vele párhuzamosan a gombaölõt is, hogy nehogy utána meg az jöjjön elõ. Ugyhogy ameddig meg nem gyógyulok nem bánnám ha Zsoma bennt maradna, mert nem kellene megfertõzõdnie. Így ma a méhszáj vizsgálat el is maradt, a ctg viszont jó volt csak babóca nehezményezte, hogy nem hagyom aludniKép

Lassan én is elkezdem összerakni a babóca hazajövõ ruháitKép
Én speciel soha nem tudtam se a kendõt se a kengurut használni, mert a lányom 10 perc után üvöltött benne. A mai napig nem egy ölbebújós gyerek. Szóval ez is benne van, hogy nem bírja a baba.

Nekem nincs légszomjam még most sem, ellenben annyira feszül a hasam alja, hogy lépni alig bírok.
Jövõ héten kedden UH, szerdán ctg, ugyhogy unatkozni nem fogok.

Az autóban a hordozó ha fejszûkítõs, akkor nem nyeklik benne a baba és az a legbiztonságosabb módja a szállításnak szerintem.

na ennyit az okoskodásból, mindenkinek jó kedvetKép

Üdv:Pankamama36+6
PM

Sziasztok!

Manó!

Nagyon gratulálok Emmához!

Hát lányok ma voltam elõször CTG-n... Már reggel 9-kor kinnt voltam a kórházban és az elõbb értem hazaKép Nagyon sokan voltak már akkor is elõttem, mire odaértem és egyszerre 3 kismami mehet be, fél órás a vizsgálat. Idõpontot nem lehet kérni, érkezési sorrendben lehet bemenni. Úgyhogy a jó kis "kényelmes" kórházi széken ültem több, mint 4 órát. Babámnak is közben már minden baja volt, Õ sem tudta hová tenni magát. De a lényeg, hogy jó a szívhangja, és nagyon minimális méhösszehúzódásokat mutatott ki a gép. Aztán ezzel a papírral megkerestem a dokimat, õ megnézett, rendben talált, majd egy hét múlva kell újra mennem, de akkor még UH-ra is. Hát akkor már vinni fogok magammal valami kaját is, mert most mire hazaértem majd éhen haltam, mert nem számítottam rá, hogy ennyi idejig tart a dolog. De hazaértem és egybõl megettem egy jó nagy tányér spagettit, és megittam egy liter málnaszörpötKép

A miben hozzuk haza a babát témához:
nekünk nincs autónk, anyukám hoz majd haza minket, a kórház kb 10 percre van. Szóval nincs hordozónk, a babakocsi mózeskosár részében hozzuk majd haza Ádámot(bárcsak ott tartanánk márKép) És úgy gondolom, hogy adok majd rá egy hosszú ujjú bodyt, egy rugdalózót, egy nem annyira vastag kocsikabátot. Beletesszük pólyába, letakarjuk pléddel és így bele a mózeskosárba. Na meg egy vékonyabb és egy vastagabb kis sapkát. És ha extra hideg lenne, van kis termo kabátka és nadrág.

Betti
36+6

Kép

Betti
fodbetti

PankaKép
Én egy nappal vagyok lemaradva tõled, de én sem érzek semmi mozdást, pedig elég vékony vagyok, vagy pont azért nem?

brokkoliKép
én is lõrinc. ha már nem fogok dolgozni csatlakoznék az Europarki duma-partyhozKép

lolla
18
lolla

Panka, Lolla!

Én a 20 hét után éreztem.
Azóta viszont nem kímél. Kép Kép

myssnia
23+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Panka,
IGEN, IGEN, IGEN!!! Ez az a lista! Nagyon szepen koszi!!!

Brokkoli, Snoopy, Beszti,
koszonom, hogy megnyugtattatok, hogy nem minden gyerek olyan kibirhatatlan. Kép Mar a barati korben tobben is megjegyeztek, hogy lassan eljutunk oda, hogy megkerik oket, ne vigyek magukkal a gyereket ha latogatoba mennek hozzajuk, mert egyszeruen senkire nem hallgat, es kibirhatatlan.Kép En mindig csodalom a szuloket, hogy van ennyi turelmuk hozza...KépKép

Beszti,
koszi a hordozokendos linket, azt is bevettem a beszerzendok koze. (MArmint a kendot Kép )

Brokkoli,
igen, a babakocsis koncepcio az, hogy a kocsi csomagtartojaban hagyom a babakocsi vazat. De ezrt jo lenne konnyu kocsit valasztani, hogy akar BKV-val is tudjak valamennyire kozlekedni. Nem mindig szeretek autokazni, meg vezetni. Kép Pakolni meg még ugyse...KépKép

Kataa,
ket het mulva jelentkezhetek hozzatok Alexander nezobe? Kép

Pusszancs,
Gombóc
26+2
Gombóc

Gombóc, SnoopyKép
kicsit jobb a kedvem, és nagyon remélem, hogy a dokimé is jobb lesz holnapra.Kép Nem bírom, ha valaki rajtam tölti ki a mérgét, ha nem én tehet róla. Ez van, talán érzékeny vagyok.

Mint kiderült a patikában, nem adnak recept nékül kúpot, pedig emlékszem, hogy régen adtak. Sajna most nem kaptam, így holnap mindenképpen mennem kell a dokihoz.

Betti,
nem irigyellek a hosszú várakozás miatt. Holnap én megyek dokihoz, felváltalak.Kép A lényeg, hogy a bab jól van és legközelebb tényleg vigyél inni és enni valót. Én már anékül el sem indulok, hisz a 3-4 óra várakozás szinte mindig garantált.Kép Az elsõ alkalommal reggel 8ra mentem éhgyomri vérvétel, utána kellett várni a dokimra, aki 15.30kor fogadott, azt hittem ott pusztulok. Nem is értem miért maradtam nála.Kép

Brokkoli,
képtár címért egy képet kérek cserébe, így áll a helyzet.Kép
Lehet bármilyen: rólad pocakkal v. pocak nélkül, esküvõs, UH kép a babáról. Csak kép legyen. Aztán megy a cím.KépKépKép

Nem tudom pontosan mire gondoltál a TESCOs méretre vágott és elõre csomogolt dolgon, elmagyaráznád. Bocsi, de nem értem.Kép

Az elsõ ciklust én is úgy fejeztem be, hogy 12hetes terhes voltam, vérezgettem, rohangáltam dokihoz és közben szigorlatoztam közgázból és matek+statisztikából. Kicsit aggódtam mi lesz: 1.) a babyvel 2.) sulival. De sikerült, úgy néz ki mindkettõ.Kép Ezért kicsit bizakodó vagyok, hogy majd most is megoldom valahogy.Kép

Megyek pakolni, mert mindjárt jön a párom és nem tartok sehol, mert itt lógok. Szerintem érhetõ módon, de õ bizti nem díjazza majd.Kép
Pussza,
Timici
26+3
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: