A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Györgyi!

Ja, hogy eddig tartott az instalálás? Határidős munkája volt mellette, fociguruzik :?
llyen focis, menedzser játék és a ligákra, rangadókra, BL-ekre, meg ezekre kell képzeletbeli csapatokat összerakni az interneten és utána pontokat kapnak amivel nyerni lehet. Nem mindig szeretem, mert sok idő, meg ilyesmi, de egy szavam sem lehet, mert két évvel ezelőtt ezzel mentünk nyaralni, idén meg kaptam egy melegítőt, polót meg ilyesmit, úgyhogy megéri kitartani és támogatni, csak néha nehéz :D

Tehát hétfőn és pénteken? 6-kor a Duna Tv a híradóban? Feltétlenül megnézünk! Tök jó, hogy van egy híresság itt. Na majd írok inkább privit.

Anyukák!
Mindenki manója nyügös és nyugtalan, vagy csak az én Martinom?? Pénteken alig akart aludni napközben, aztán beájult, tegnap 10-ig kukkorékolt, ma meg délelőtt sokat sírdogált, nyüglödött, most talán beájult egy időre. Úgy sajnálom szegénykét.

Amúgy szerintem mindenkit megvisel az időjárás változás meg az óra átállítás. Nekem például fáj a fejem.

Majd még jövök.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Györgyi!

Csak most volt időm vissza olvasni,így csak most esett le,hogy hol is dolgozol! :oops:
Sokszor láttalak már , nagyon aranyos kismama vagy.
Nagyon szép név a Jázmin,olyan ki kedves!

Jó pihenést!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Steffi!
Mi megúsztuk a tegnapi nyűgit,de éjszaka többször is felébredt Rebeka és nem feltétlen azért mert éhes volt.
Bizti megviseli a picurokat (is) az időváltozás. :?
Remélem ma azért már jobb napotok lesz!

Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok lányok!!

Az iwiwen Papp Edina vagyok.
Akire emlékeztem, bejelöltem.

Györgyi,
nem értettem miért nézik a tvt a lányok. Most már igen. No én is megnézlek még, bár " tudatlanul " eddig is egy csomószor láttalak, mert nagyon szeretem a Dunatv-t.
Én is elég sokáig dolgoztam, és féltem mi lesz, ha nem fogok, de olyan szuperül telt el az az 1-2 hónap, hogy csak kapkodtam a fejem, jé már itt is van Balázs... Minden napra szerveztem "programot", és Jubéra rátalálva közösen is "csavarogtunk " bababoltokban, sétáltunk,jó nagy pocival.

Satuk,
ha nagyon megkérlek elküldöd nekem is a 2007es naptárt???
Azt szeretném ajándékozni, csak még nem kezdtem neki a gépet bűvölni. Küldök képeket is, ha csak Te tudod. Sajnos, mikor betörtek, pont ellopták a számítógépemet, amiben a Corell Draw volt . :twisted:

MIndenkinek szép napot!!! Mer felébredt, és indul a szórakoztató főosztály...

Hurcia

Kép
hurcia

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:20-kor.
Vendég

Lilluska,

fekete ruhás képem van fent, rózsaszín stólával. Tényleg van belőlem egy pár... :lol: :lol: :lol:
Köszönöm
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok lányok!

Végre mindenki alszik,én meg nyugodtan tudok írni.

Tünde!!! Remélem már megszoktad,hogy apa hazajött?! :D Azt szeretném kérdezni,hogy valójában angolt is oktatsz,vagy csak a finnt?De honnan jött ez a finn?Biztos valami nagyon erős indittatás volt,mert az meber nem kezd csak úgy ripsz-ropsz finnül tanulni..
Visszajelöltelek!
Ja és még nem beszéltem a szülésznővel,próbálom odázni a dolgokat,olyan lesz,ahogy lesz van most bennem.

Nyüglődés Lányok,biztos,hogy az időjárás változást érzik a bébik,bennem élesen él az emlék,hogy ha jött a hideg,a hó vagy a szél,Mandula minidg nyügösebb volt..

GYörgyi és Eni!
Én mennék a szülőszoba látogatóba,apa is vigyázna Mankára,de hogy néz már az ki,hogy ti párban én meg pár nélkül?

Ja,és Györgyi,úgy el fog röppenni,az az egy hónap,hogy csak na.Kell ennyi pihi,mert azért jó felkészülni a szülésre,meg az utána lévő dolgokra,meg hát gondolom egyre nehezebb(még ha nem is híztál.. sokat..) ülni,állni stb. Pihenj sokat,aludj,amennyit bírsz.
Meg vannak már a cuccok,babának,neked?

SZÜLÉSEM

Köszönöm mindenkinek,aki véleményt alkot és próbál segíteni.
Igazság szerint nekem épp az a bajom,hogy nem mondja a doki,hogy vágjunk bele,mármint a természetes szülésbe..Hanem épp ellenkezőleg..bár szavakkal nem mondja ki konkrétan,de azzal,hogy a kockázatokkal jön mindig,mintha a császárt tartaná jobb megoldásnak. És feltűnt,hogy a császár kockázatait nem hangoztatja.Holott a császár egy nagy alhasi műtét és ha nem muszáj ne csinálják.
De ennek a dilemmámnak lelki okai is vannak.A fájdalomtól való félelem nem játszik szerepet,hisz egyrészt tudom már milyen,Mankánál volt részem,másrészt a szülés fájdalommal jár.Inkább az,hogy ugyanazt nem szeretném átélni,hogy vajúdok,eltűnik a méhszáj és nem illeszkedik be a feje a szülőcsatornába,mert úgy áll mint a cövek,igaz fejjel lefelé.
Szóval nem akarok,megint a sikertelenséggel találkozni,bár megtudtam,hogy ez nem az én hibám volt, a magas egyenes állás egy beilleszkedési vagy forgási rendellenesség.
magyarul parázok,hogy nem tudom megcsinálni és megint egy j ó pár hónapomba kerül majd hogy megemésszem.
Szóval a dokim nem segíti a döntésemet,abszulút nekem kell eldöntenem.

Valamit még akartam írni...ja óvodai bemutató!!!

Képzeljétek az én drága kis madárkám,mikor meglátott minket az udvaron,esírta magát(persze én is :cry: :cry: ),aztán az ölemben kötött ki és nem csinált semmit.Pedig minden dalt,játékot tudott,hisz otthon előadta mindig.
Én tudtam,hogy így lesz,ismerem a gyereket,szégyenlős.Az ovónénik is mondták,hogy nem baj,ha így lesz a kicsikkel,meg kell szokniuk,hogy szülők előtt stb. A játék után jött az óvónéni és mondta,hogy Mandula egész nap izgult,hogy mi lesz...
Szóval sem én,sem az óvónénik nem tulajdonítottak ennek nagy jelentőséget,nem úgy az án okos INFROMATIKUS férjem...
Két napig erről ment a téma és két perc után levonta a konzekvenciát: a gyereknek nincs önbizalma,még pedig azért nincs,mert Nekem sincs, és a gyerek mintákból tanul..
Csajok,mintha kést forgattak volna bennem.való igaz,hogy foghíjas az önbizalmam, a szüleim -bár elismertek-nem gyakran dícsértek és ölelgettek,nem bántom őket ezért,ők is így nőttek fel -de épp ezért tudatosan és ösztönösen állandóan dícsérem a gyereket,elmondom mindig,hogy ügyes,okos,szép,imádjuk egymást ölelgetni,puszilgatni,tehát nem nyírbálom az önbizalmát...DE a férjem szerint nincs neki,mert nekem se..
Az önbizalommal pedig úgy vagyok,hogy azt az ember szerzi,nem? az évek hosszú során szerzett tapasztalattal.Mi szülők max.bátorítást adhatunk és érzékeltethetjük a gyerekünkkel,hogy hiszünk és bízunk benne,hogy hátország vagyunk,hogy bármilyen és bármit csinál,mi ott vagyunk mellettük.Ugye?
Annyira hazavágott ezzel a férjem,hogy péntek óta rágom a kefét, agyalok,hol bőgök,hol dühös vagyok..Persze ez őt nem nagyon érdekli,sőt észre sem veszi..

Megyek, ezzel a kevés önbizalmammal megírok pár sort a szakdolgozatomhoz.

További szép hétvégét kívánok mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

SZisztok!

Nagyon aranyosak vagytok. Végül is tényleg egy hónap nem nagy idő.

Durca
Szerintem nyugodtan gyere apa nélkül is. Nem mindenki jön a párjával. Egyébéként ha az enyém véletlen mégsem ér rá, akkor is tutira elmegyek. Nagyon kíváncsi vagyok. Életemben nem láttam még szülőszobát, pláne nem az enyémet. :lol:
A ruhák megvannak, elvileg minden. Nekem még kell egy mellfejő, de azt kapok eg barátnőmtől a jövő héten. Ja és még babfigyelő is kell. Azt bérelni fogunk. 6 hónapra 5 ezer ft. a Mini Manóban. Így nem veszünk méreg drágán.

A védőnőm jön két hét múlva Apát is felkészíti a szülésre. Aztán megmutatom neki ruhákat. Én magamtól ötször ennyi meleg ruhát vettem volna. Dehát csak tudja. (azért még lehet hogy veszek :lol: ) Nagyon jó fej a védőnőm, bár már szerintem mondtam. Hoz videofilmeket és együtt megnézzük (persze a szülésről :lol: ) elmondja a férjemnek, hogy mit tud nekem segíten, stb, stb. Vagy lehet hogy ez természetes? A barátnőm védőnője egy szörnyeteg. Szegény.

Kép
gyorgyi33

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:21-kor.
Vendég

Durca!

Ne rágódj ezen! Szerintem Te reagáltad le jól a dolgot,nem kell ennek akkora feneket keríteni! Teljesen természetes dolog,hogy kicsit szégyenlősebben indul a szereplés. Majd hozzászokik,hogy néha közönség előtt szerepel!Nem akarom bántani a férjed,de azon is elgondolkodhatna,hogy vajon hogy esik Mandulának,ha így áll hozzá az apukája.
Bízzál Magadban,azért is mutasd meg Neki hogy van önbizalmad!
( Jaj,nem akarok ám családi botrányt kirobbantani!!)

Üdv: Eszti

Kép
Kép
mano4

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:21-kor.
Vendég

Sziasztok!!
Mindenkit visszajelöltem! Köszi!

Nálunk is nagyon nyűgös ma Luca! Különösen, hogy második napja itthon van Apa, és produkálja neki magát, reméli, hogy felveszi, mert imád a pociján ülni! :D

Egyébként ez az éjszakai ébredés sehogy nem akar jobb lenni... Nem tudok mit csinálni. Biztos én csinálok rosszul valamit. Nem hioszem, hogy a foga miatt, mert napközben meg tök jó kedve van.... Majdcsak elmúlik ez az időszak is. Tudtam én, hogy enm kaphatok "ingyen" két havi babával átaludt éjszakát! :D

Valakinek van tapasztalata a spirállal?? Nagyon gondolkozom rrajta! Nagyon rosszul vagyok a fogamzásgátlótól, és nincs kedvem kísérletezni!

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

JA!
DURCA!!!!

Szerintem ne agyalj! Nem hiszem, hogy igaza lenne a férjednek. Z önbizalom alakulm, Tőled függetlenül! Ha meg még sosem szerepelt ennyi idegen előtt, akkor persze, hogy megilletődik. Szerintem ez normális! Azonkívűl valószínüleg jól csinálod a dolgokat, ha még egy babát akar tőled!!! Nem!?
Biztos csak a gyereket félti!

Györgyi!
Én annyira élveztem az utolsó időszakot szülés előtt! Én is minden nap találkoztam valakivel, mentem fodrászhoz, kozmetikushoz, könyvhétre, koncertre! Szóval jó élnménydús időszak volt. Így most van mire visszagondolni! :D
Ja! És én azt hiszem, az is nagyon fontos, hogy a pároddal minél jobban kihasználjátok az utolsó kettesben töltött időszakot!

Puszi megint!
Dóri

Kép
nagydora

Mano!

Én nem tudom mi van ma, de Martin szinte egész nap nem aludt semmit, 10 perceket csak és nagyon nyugtalan, nyügös, nem nagyon értjük mi baja van, hasa nem fáj, pelus tiszta, enni evett, és mégis szinte majdhogynem egyfolytában sír! Teljesen kivagyunk...

Durca!
Én se akarom kritizálni a férjed, de ezek az informatikusok már csak ilyenek: túl okosak, és néha fel se tűnik nekik, hogy amit mondanak az esetleg a másiknak fáj...
Szerintem se lesz Mandulának semmi baja, de elsőre biztos sok volt neki! Aranyos kislány és biztos vagyok benne, hogy jól neveled és jó példát mutatsz neki!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jó estét mindenkinek!

nagydora! Egy barátnőm, aki most egyidős terhes velem, spirál mellett esett teherbe! Megmutatta az első UH felvételt, a baba alatt ott látszott a spirál! :shock: Úgyhogy nem tudom, mi a biztos!!

durca, annyira együtt tudok érezni Mankával! Én is egy szégyenlős kislány voltam, (bezzeg a hugicám)...és az jutott eszembe, nem lehet, hogy Mandula attól félt, hogy nem tudja úgy elénekelni a dalokat, ahogy azt a férjed elvárná tőle? Ő hallotta egyébként, amikor a férjed téged okolt? :(

Györgyi, szerintem is élvezd ki ezt a nagyon kevéske időt, menjetek el egy "utolsó vacsorára" kettesben, egy utolsó mozizásra, egy utolsó...bárhová, amikor még nem kell minden másodpercben hazagondolni, mi lehet Jázminnal, és nem érzitek 5percenként a késztetést, hogy fel kellene hívni a nagyit, bébiszittert, hogy biztos minden rendben van-e otthon. Úgy el fog szaladni ez az idő!
És aludj sokat, bár előre nem lehet kialudni azt, ami következik SAJNOS! 38nap múlva pedig már tele leszel programokkal! :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hurcia, jelöltelek a wiwen.

én a lilaruhás vagyok.

Steffi! Együttérzek! Vigasztalni csak szeretnélek, de valószínű nem tudlak. Az én fiamnál ordítósabb, sírósabb nem volt még a tágabb környéken sem! Annyiszor kétségbeejtett minket, most meg már újra nagyon várom a babázást. Ha türelem, és szeretet van elég, nem lehet semmi baj! :wink: :wink: :wink:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok,

Láttom a nyügiből most mindenkinek jutott! :cry: :cry: :cry:

Képzeljétek Rékának kibújt ma reggelre az első fogacskája!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: El sem hiszem!! Meséltem, hogy kb. 5 napja hiszti rohamaink vannak és egyszerűen nem tudok vele mit csinálni. Pénteken elmentünk egy kicsit csavarogni a férjemmel és Rékával, de már ott is olyan sírás volt, hogy haza kellett indulni, ráadásul ömlött a szájából a nyál!! Nem túlzok olyan, mintha a ruháját leöntötték volna egy pohár vízzel. Aztán az éjszaka folyamán aludtunk kb. 2 órát, egész éjjel sírt, majd szombat reggelre megláttam, hogy bizony ott van valami, de csak fehéredet, aztán Dóri jutott eszembe, hogy Lucánál már milyen régóta ott van, csak még nem törte át az ínyét. Gondoltam még kb. 2-3. hét mire kibújik. A szombati napunk nagyon rossz volt, egész nap sírt, aztán nagy nehezen beájult, utána ma hajnali 2-től folyt köv. Majd hajnali 4 óra körül megint bekenytem az ínyét és akkor vettem észre, hogy kint van a fogacska. A mai napunk is borzalmas volt, sőt mellette láttom a másik fogat is, úgyhogy valszeg az is hamarosan kint lesz.

Dóri,
Nem lehet, hogy Lucának is a foga mozgolódik?? Réka is az elmúlt 1 hétben, nagyon sokszor felsírt éjszaka, nem is mindig evett, volt hogy csak rátettem, 2 percig szopizott aztán aludt tovább. Napközben meg mintha semmi sem történt volna. (persze aludni nem akart se délelőtt, se délután)

györgyi,
Az az 1 hónap olyan gyorsan elfog telni. Én is "sajnos" (vagy nem sajnos) munkamániás vagyok, én is azt mondtam, hogy mit fogok otthon csinálni 2 hónapig! Aztán ahogy a lányok is írták, olyan gyorsan elröppent, hogy már csak azt vettem észre, hogy Réka a kezemben van. A lényeg, hogy használd ki ezt a kis időt a pihenésre. Védőnő terén nagy szerencséd van, sajnos én nagyon rosszat fogtam ki :cry: :cry: , nem is kérem ki nagyon a véleményét. Csak egy pl: Múltkor mentünk oltásra (5 hónaposan) agyhártyagyull. ellene kapta Réka, odaadtam a kezébe a vakcinát, mivel ezt nekünk kellett kiváltanunk. Erre mikor bementünk, a 4 hónapos oltást akarta a Rékának beadatni, a doktornő szólt rá, hogy ezt már megkapta a gyerek. Hát azt hittem, hogy szét robbanok!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Hurcia, Eszti
Megpróbállak megkeresni benneteket az iwiw-en!
Balázs hogy van? Mekkora már????

Durca,
Szerintem se rágódj rajta, nem éri meg az egész. Te ismered a legjobban a lányodat, tudod, hogy milyen. Az hogy a férjednek ez a véleménye, azért egy kicsit szomorú. Bár a helyedben biztos én is kiakadtam volna!! Mandula egy gyönyörű és aranyos kislány! Ne izgulj, majd ha a fiúk mennek udvarolni :lol: :lol: , akkor már nem lesz szégyenlős, akkor meg az lesz a férjednek a baja!!!

Lányok,
Nem felejtettem el a táblit, csak egyszerűen nem akarta feltölteni. Most is csak a "pocakosok" tábláját teszem fel, mert mi "babások" már olyan sokan vagyunk (ami nagyon szuper) :lol: :lol: , hogy a méretei miatt nem engedi feltenni a szerver, ha meg lekicsinyítem, akkor meg nem lehet elolvasni. Majd átszerkeztem!!

Na most megyek...

Szép estét, ebben a borzalmas időben!!

Vica

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Hello Lányok!

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, az én fiacskám kivétel a nyűgös gyerkőcök alól. Semmi baja, abszolút nyugodt baba. Nem hittem, hogy kifogok valaha egy ilyenkis lurkót. :lol: :lol: :lol:

Györgyi! Le a kalappal előtted, hogy ilyen sokáig dolgozol. Mot látom, hogy Vida-Rákóczi párosnál fogsz szülni. Jó választás!!!! :lol: :lol: :lol:

Durca Szandi tavaly volt kiscsoportos és az első nyílvános műsor az anyáknapja volt. Az én drága kislányom a dadus néni kezét fogta végig és a műsor felénél sírva fakadt és odaszaladt hozzám - a mai napig nemhajalndó nélkülünk csak a nagyiknál elenni - unokatesóknál sem, pedig imádja őket. 5 éves lesz tavasszal.
ajaj, hív a kisherceg. puszi

Heni

Kép

Kép
cancan

Helló Mindenki!

Steffi!
Tudom,hogy ez most nem vigasztal,de majd túllesztek ezen is!
Nálunk is előfordult,hogy rossz napoja volt Rebekának és mi sem jöttünk rá az okára. Szerencsére amilyen gyorsan jött,olyan gyorsan el is múlt.Jó dag türelem,leginkább ennyi amit tehettek.
Sejtem mennyire fáradtak lehettek!

Dóri!
Nekem sem jött be a tabletta,kezdek tőle depis lenni már ha nem felejtem el bevenni. :oops:
Én olvastam a méhen belüli hormonális fogamzásgátló módszerről,és nagyon szimpinek tűnik.Hasonló a spirálhoz csak folyamatosan adagolja a hormont de csak lightos formában és mivel helyileg hat így nem kerül bele a véráramba így nincs mellékhatása., szoptatás alatt is alkalmazható. ( bár gondolom Nálad ez már nem szempont ) Persze neméppen olcsó mulatság ( megjegyzem kb.1 évi gyógyszeradag ára,ha jól tudom....) 5 évente kell cserélni ( lehet hogy emiatt Neked nem is jó,mert ha jól tudom nem akartok sokat várni a tesóval )
Én már érdeklődtem a Lányoktól de sajna úgy tűnik hogy senki nem ismeri.
Majd ha eljutok Mészihez megkérdezem.

A spirálról : Amikor Bogi született a szobatársam mesélte,hogy spirál mellett esett teherbe és emiatt sajna nem tarthatta meg a babát. Persze mint mindenben itt is van pro és kontra.

Sok sikert!
Puszi: ESzti Kép Kép

Kép
Kép
mano4

Gabboka!
Az vigasztal, hogy csak elmúlik ez is... Egyébként ma 4 hetes és eddig nem igazán volt rá panasz, sőt az utóbbi időben már kezdeztt megnyugodni, kiegyensúlyozottá válni... Pl. amikor felébred már nem sír egyből, hanem csak nézelődik, nyujtozkodik és ha nagyon megunja akkor kezd el egy kicsit nyekeregni. De ma reggel óta egyfolytában sír. És ha nem kapja meg azonnal a cicit, akkor nagyon behergeli magát, annyira, hogy volt, hogy látszott rajta, hogy nagyon éhes és egyszerűen nem tudtam a szájába varázsolni csak cselekkel. Sajnálom szegénykém, hogy ennyit sír, olyan bénának érzem magam! :(

Manó!
Nagyon édes Rebeka! És neki is nagyo szép neve van, mikor ált. iskolás voltam, akkor azt mondtam, hogyha lányom lesz akkor Rebeka lesz. De egyrészt fiam lett :D , másrészt a lányunkat - ha lány lesz - Emmának fogjuk hívni, a férjem kérésére. :D

Györgyi!
Szerintem is élvezzétek az ucsó hónapot, amit tudsz csinálj meg, de már ne erőltesd magad, amiről úgy érzed, hogy nem tudod megcsinálni - felmosás, vagy ilyesmi- azt már akkor ne. És ha esetleg túlhordanád - mint én :D , bár én csak 5 nappal hordtam túl - akkor se ess kétségbe, előbb-utóbb kijön, senki sem maradt örök életére terhes, bár a végén az ember néha úgy érzi :D Én nagyon ki voltam mikor közeledett az idő és nem született meg, még a kiírt időponton sem, de aztán Vica helyretett :D és nem nyavalyogtam többet, bár azért be voltam kissé fordulva.
Nemsokára itt a kis Manó és akkor már tényleg nem lesz időd, hajat mosni, néha még pisilni sem :D De azért nagyon-nagyon megészépítik az ember életét!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

STEFFI!

Rebeka még most is bele tudja magát hergelni a sírásba,ha nem azonnal kap kajcsit.Pedig csak annyit kell várnia,amíg mellé fekszem (szeretek fekve szopiztatni )és elővarázsolom a cicim.Szóval nyugi,nem csak nálatok van ilyen!!!
NE érezd magad bénának!!! Most egy kicsit türelmetlenebb Martin,de még minden változik.Meglátod egyre könyebb lesz!!!

Nyugis éjszakát Nektek!

Eszti

Kép
Kép
mano4

Na, a túlhordásról ne is beszéljünk! Én is túlhordtam 5 nappal Benedeket és imádott doktorbácsink a kiírás napjától - ami szept. 6. -a volt - várt még volna 2 hetet. Persze csak akkor ha minden leletem rendben lett volna. Szóval Györgyi erre is készülj fel lekiekben, hogy Vida doktor bácsi nem sürgeti a pocaklakókat, ha nincs különösebb indok.

Lányok, nagyon szomorú vagyok- nagyon úgy néz ki, hogy el kell vinnünk Benit könnycsatorna átmosásra. :( :(

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!
Dóra
Én most tetettem fel spirált október elején. Szerencsére idáig semmi gondom nem volt vele. Viszont első nap tényleg furcsa érzés, és baromira görcsöltem is tőle.

Durca
Úgy látszik nem csak a gyerekek érzik meg a frontot, hanem a drága pasik is. Ha megnyugtat az én uram is alakított a 7végén. A hajam égnek állt tőle.

Hát ma Dóri is alig aludt napközben. Fél óra alvás, majd 2 óra nézelődés, nyavajgás. Horror.

Jó éjszakát!
Móni

Kép
Kép
monacs

Cancan
Tudom mit érzel, mi mind a két gyerekkel megjártuk a szemészetet, de szerencsére csak Dórinál kellett konkrétan áttisztítani a könnycsatornáját. Szerencsére azóta viszont szép a szeme.

Kép
Kép
monacs

Lilluska, Gabboka,Vica,

köszönettel visszaigazoltam a WIW et. Mit mondjak, szebbnél szebb gyerkőcöket láttam.

Durca,
no nem elkeseredni, szerintem az apukák ilyenkor csak izgulnak, mert magukból indulnak ki, hogy egy család támaszai kell, hogy legyenek, és azt gondolják, ehhez kell a versenyszellem. Ezért riadnak meg szerintem egy kis megszeppenés láttán.
Ne csinálj belőle ügyet, egy pár hónap, és Manka a megszokott környezetben megtalálja önmagát. Én így is megdícsérném mint ahogy Te is tetted, mert a teljesítmény megvolt, (csak mit tartozik az másra :lol: :lol: :lol: ).Fel a fejjel.
Császár: tudom, írtam, hogy én nem merném a rendes szülést de még két dolog jutott ezzel kapcsolatban eszembe.
1, lelkileg mindenképp arra gondolj, mindegy, milyen úton de gyerek lesz és egészséges ez a fő.Legalábbis ezt mondja mindenki.(De elárulom és Orsi is a megmondhatója, hogy én is nehezen dolgoztam fel :oops:)
2, az orvosod tudja, hogy neki kell dönteni, ha valami gond van a természetes szülés közben. NEKI SEM MINDEGY, mi lesz veled, és biztos nem célja, hogy valami galiba legyen. :roll:

Kedves Rita, ha olvasol,
én ezzel kapcsolatban kiváncsi lennék a véleményedre.
Hátha segít Durcának. Köszönjük.
Sok szülés van mostanság? Gondolom nem unatkoztok ilyen frontok közepette.

Vica,
Balázzsal nagyon elégedett volt a dr Néni, ma 6740g volt este, és 67 cm. ( A hosszát nem mindennap mérem :-).Nagyon hosszú. Jó mi is magasak vagyunk.
Mindíg van valami, most kicsit náthásak vagyunk, és úúúúúútálja, mikor kiszipkázom a kis orrocskáját. :twisted:
Megvolt az összes kötelező oltása, jövő hónapban beadatjuk mi is az agyhártyagyulladás elleni szurit.
Van egy pici köldöksérve is, amit leragasztott a doktor néni, rajta kell hagyni kb 3 hétig, nem olyan nagy öröm ez, de inkább ragasztgatjuk, mint megint megműtsék. Arra most nagyon nem lennék vevő.
Állítólag visszamegy, és 2 éves kora előtt nem nyúlnak hozzá semmiképp.
No búcsúzom, mindenkinek jóéjszakát!
Hurcia

Kép
hurcia

Mano!
Ne haragudj, hogy ezt írom, de egy kicsit megkönnyebbültem. Jó, hogy másnak is vannak ilyen gondjai :D Tényleg ne hari! Én is fekve szoptatok az utóbbi időben, olyan kényelmes mindenkinek. :D
Jó éjt, szép álmokat és nyugalmat Nektek!

Györgyi!
Én nem akarok okoskodni még csak annyit a szüléssel kapcsolatban, hogy lélekben minden eshetőségre készülj fel, szerintem ez nagyon fontos, de beszéld meg a kisbabáddal, hogy könnyű lesz meg ilyesmi, ez nem hülyeség! Ők nagyon okosak!
Befordult már Jázmin?

Cancan!
Azokat a szép szemeket át kell mosni :? Miért? És ez hogy zajlik? Vagy te is csak ezután tudod meg?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cancan,

mi a múlt héten voltunk könnycsatorna átmosáson (mert nekünk semmi sem maradhat ki :cry: ) és 5 perc volt az egész, iszonyúan üvölt, majd mikor megkapod, 2 perc és elfelejti. Nekem a nagy izgalomra nagyot aludt, és mikor felébredt, mintha mi sem történt volna. Inkább Anyukát viseli meg a dolog,de hidd el, nem fáj neki, csak azt utálja, hogy lefogják a kis fejét. Nem mondom biztos kellemetlen.
Nekem a sérvműtét volt eddig az izgalom koronája, ettől már kicsit kevésbé féltem, de nem mondom azért nekem sem volt mindegy.

Szóval utána pár napig Floxallal kellett csöpögtetni, és gyönyörű a szeme azóta.

Sok lelkierőt kívánok!
Most már tényleg búcsúzom.
Edina

Kép
hurcia

Sziasztok!
Durca! A férjed remélem, ezt nem a gyerek előtt mondta. Ne legyen emiatt önbizalomhiányod, mert nagyon jól reafgáltál Mankára, és ő meg tök jogosan félt. Tök jól csináljátok, és talán a férjed is észhez tér ez ügyben.

Amúgy Bene is nagyon nyűgös volt ma, nem csoda, amekkora front átvonult felettünk.
4 hónappal Bene után én is kaptam tablettát, de nagyon rosszul voltam tőle, így abbahagytam. Ezzel csak az a baj, hogy most már apa nagyon lobbizik, hoyg ne védekezzünk sehogyan se, hadd jöjjön akistesó, nekem meg nincs elég érvem (még eg ypár hónap kell, hogy kitisztuljon a szervezetem, meg ilyenek :))

Ja és szülés: nehéz kérdés, és haosnlóval fogok ugye én is szembesülni. Bár az én dokim is nagyon császárpárti ha az elős az volt. Nem szereti a nagyobb kockázatokat. Ezzel együtt én is szeretném ezt jól végiggondolni. Egy biztos, és fontos: Durca, ez nem neked nem ment!!! Így alakult. És értem a félelmedet a kudarctól, de szülésben ninc skudarc: kihordtad, és ez is már csoda! Nézd meg, a férfiak hol csinálnak ilyet??? Örüljünk annak, hogy mindenféle összeférhetetlenség, méhlepény és egyéb gondok ellenére is túléljük a szülést a 21. száazdaban, mert ugye itt erről van szó! Szép dolog, hogy szülünk, és iszonyat nagy élmény lehet, amiről én lemaradtam, és mondhatjátok, hoyg most savanyú a szőlő, de azért tény, hogy az élmények mellett a legfontosabb, hogy túléljük!!! és a picúrok is!!!

Rita, engem is nagyon érdekelne a véleményed, és Durca, mindneképpen bezsélj egy szülésznővel majd! Minél hamarabb!!! :)

mtunde

Steffi!
Dehogy haragszom! Örülök,hogy segíthettem!
Szerintem is így a legkényelmesebb szopiztatni,és Rebeka is nagyon szeret így eszegetni.
Na megyek kapnak jóéjt puszit a nagyok és gyönyörködöm tovább Rebekában,nem bírom abba hagyni!! :lol: Olyan jó kislány,úgy imádom! Persze a nagyokat is!! :P

Mindenkinek nyugis éjszakát kívánok,holnap jövök!

Eszter

Kép
Kép
mano4

Megint én!!!

Köszönöm,hogy biztattok és igazat adtok nekem ebben az ovis szereplés ügyben.Biztos vagyok benne,hogy nem csak azért,mert haverok vagyunk :D ,hanem azért mert ténylegy így is gondoljuk mindannyian.
Hála istennek nem a gyerek előtt mondta,de szokott ilyet is :cry: ,ezt Monacs barátnőm igazolhatja.Sajnos viccen kívül tipikus pasi,kocka fejjel..De nem akarok ebbe belemenni..ő már rég elfelejtette,hogy veszettül megbántott(hisz nem neki fáj,nem csak ez,hanem sok-sok mondat),Tarzant olvas egész nap-mert köhög :roll: :twisted: :evil: ,én meg minek egyem a kefét..
Egyébként ha bárki megkérdezni abszolút pozitívan nyilatkozik rólam,de valahogy ezt velem minidg elfelejti közölni..
egyébként egy teljesítményorientált világban él és dolgozik,ahol nincs helye a gyengeségnek..sokszor elfelejti,hogy a gyerek 2 és fél éves,nem pedig 5 vagy 8 vagy tök mindegy.Anyám néha észhez téríti,meg néha/sokszor belátja,hogy ha valamit jól csinálok ,az Manka nevelése és valahogy egészen másképp látom a dolgokat,mint ő és ez így van rendjén,nem pedig az a helyes,ahogy ő a világhoz és az emberekhez hozzááll...De hát mire ide eljutunk,addigra én már szétbőgtem az agyam és ő pedig nem érti,hogy miért vagyok én kiakadva.
Komolyan mondom csajok,én 6 évig éltem együtt egy barátnőmmel-ami egy házasságban is sok- gyakorlatikag probléma és vita nélkül és mindig megállapítottuk,hogy ez az ideális,csak hát ugye a szex..de ahhoz meg nem kell együttélni..no befejezem

SPIRÁL
Nekem egy évig volt fent a Manka után,ha jól emlékszem 7000Ft-ba került vagy 15.000-be :oops: :oops: tudom nem mindegy..nem volt sok panaszom,egy kis hasfájástól eltekintve,de az is az elején. Nekem azt mondta a dokim,hogy ezek a spirálok már annyira jók,hogy minimális esély van a teherbeesésre.De tudott volna nekem feltenni kétszer annyi pénzért,ami hormont is adagol.

ESZTI
most már nagyon kíváncsi vagyok arra a fogamzásgátló bigyóra!!! a www.fogamzasgatlas.hu-n sem találtál róla semmit?

MONACS

apa biztos nem tud magával mit kezdeni,hogy mama elment haza :D :D :D
Na,majd holnap találkozunk,mert gondoltam felmegyünk hozzátok,nincs ovi.

A szüléssel kapcsolatban pedig a következő verzió született meg bennem: ha dec.18ig megindul magától a szülés(mert ugye a dec.11 és 21 között ingadozunk),akkor megpróbálom kivarázsolni magamból mágiával és ráolvasással :D :D ,ha nem indul mge magától a szülés,akkor kés alá fekszem.
Ugynais egy császár kizárja a szülés indítást,tehát marad a magától megindulás vagy a császár.Miért nem várok 21-ig?
MERT KARÁCSONYKOR SZERETNÉK OTTHON LENNI!!!!!nekem mandulát is megindították,kíváncsi vagyok Boróka el mer e indulni magától?
Egyébként most úgy érzem,hogy nem fogjuk kihúzni a végéig,remélem,hogy jól gondolom és úgy dec.15 körül már arról számolhatok be,hogy csak úgy simán,kipottyant belőlem egy gyerek :D

TÜNDE!

Vágjatok bele,mire elkészül,meg előbújik,bene túl lesz a kettőn...
szóval honnan a finn?

HURCIA!
Ugye nem gondoltad volna,hogy a Balázs 4 hónaposan majdnem 7 kiló lesz??!!! :D
Gratulálok nektek!!!

jó éjszakát mindenkinek!!
durca

Kép

Kép
durca

Steffi,
Köszi, Imádlak!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy állítasz be, mintha egy mumus lennék!!! :lol: :lol: Nem is tettelek helyre! :lol: :lol: (vagy igen??) :? :? Akkor bocsi! :oops:
Egyébként szerintem ez természetes, hogy ilyenkor egy kicsit túl pörög az ember, hiszen már a 9 hónap is soknak tűnik alig várod, hogy a pocaklakódat a kezedbe tarthasd és akkor még ráhúzzol pár napot!!!

Hurcia,
Nem semmi Balázs!!!!!!!!! Szép nagy baba lett, mikor utóljára emlékszem, akkor alig érte el az 5 kg-ot! Ha van képed róla, akkor légyszi tegyél fel!! Amúgy forog már??

Cancan,
Van egy hülye kérdésem: Miért kell átmosni Benedek könnycsatornáját???

Lányok,
Még mindig iszonyatosan fáj a hátam, és arra gondoltam, hogy neki állok itthon tornázni. De mivel konkrét gyakorlatokat nem ismerek erre vonatkozóan, arra gondoltam, hogy nézek kazitt. Csak egy a baj, hogy annyi féle van! Tudnátok segíteni abban, hogy kinek a kaziját vegyem meg?

Steffi,
Te találtál masszőrt?

Ja és még egy kérdés: mikor kell visszamenni rákszűrésre? Én úgy emlékszem, hogy azt mondta a Hegedűs, hogyha már nem szoptatok. Jól tudom?

Jó éjt!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Köszi a biztatást nagyon aranyosak vagytok!

Steffi

Már befordult a 32. héten azóta úgy van, remélem nem is forog vissza. Bár már sok helye nincs is. :lol: Amit írtál abban teljesen egyetértek. Járok kismamajógára, ami iszonyú jó. Ott mindig mindent meg kell beszélni a babával. Nagyon jó az intimtorna. Aztán hogy menyit segít majd kiderül.

Egyébként fel vagyok készülve minden eshetőségre, mert szegény barátnőm, azt hiszem hogy írtam már május 8. helyett 26-án szült. Nagyon durva volt neki. És jóformán egy hétig szült. A Vida-Rákóczi párosnál. Hát igen Vida a természetre bízza, amivel egyébként nagyon egyet értek.

Kép
gyorgyi33

Jaj még valami,ami lemaradt!
Hiába lukas az agyam! :lol:

Cancan!

Nagyon sajnálom Benit!
Ne légy elkeseredve,biztosan nem lesz olyan vészes!
Én nagyon drukkolok Nektek,hogy hamar túllegyetek rajta!

Hurcia!
Gratulálok,nagyon szép súllya van Balázsnak!
Igazi délceg herceg !
Szerintetek fáj is Balázsnak a köldöksérv? Bocsi ha butaságokat kérdezek :oops: ,de szerencsére fogalmam sincs,hogy milyen egy köldöksérv. És mivel kell leragasztani? Valami spec ragasztó,vagy csak sima sebtapasz? Mindenképpen meg kell majd műteni,vagy helyre jöhet magától?
Mielőbbi gyógyulást Nektek!
Na,jó sokat kérdeztem! :oops:

Most már tényleg eltűnök,vár apa az ágyikónkban!!! :wink:

Eszter

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Cancan, nekem egy ismerősömnek mosták át a könnycsatornáját. Csak nézni borzalmas. JObb, ha kimész! De neki nem fáj!

Durca! Nehéz ügy, ha a férj nem úgy gondolja... Nálunk szerencsére még eddig hasonlóan voltunk.... de félek, nem mindig lesz/lehet ez így.

Finn: hát voltak nagyszüleimnek kempinges finn ismerőseik. Én töri szakra jelentkeztem, egy szakra, mert nem tudtam volna másikat választani. Úgy voltam vele, majd ha bent leszek, felvételizek még egyet, addig rájövök mit akarok (matekot akartam, csak nyelvszakos voltam a suliban, és nem nagyon készítettek fel minket a felvételihez). Aztán bent néztem, hogy van holland, meg finn nyelv. Mindneki a hollandra akart rábeszélni, sikerült is. Az 1 év alapozó után azonban nagyon beteg lettem, pont a felvételire. Nem mentem el. A következő évben nem indult holland, és én úgy döntöttem, akkor a titkos vágyam jön, és elkezdtem a fint, ahova persze toronymagasan könnyen felvettek, hiszen nagyon élveztem!!! Sajnos azóta nagyon passzívvá vált a tudásom. Keveset voltam kint, és ez most nagyon meglátszik. Majdhogynem olyan szinten vagyok, mint a középfokú angolommal. De így, hoyg tanítok, azért nekem is jönnek vissza dolgok. Persze csak kezdőket vállalok.

A szüléssel kapcsolatban nekem tetszik a döntésed!

mtunde

Sziasztok,

Eszti,

nem, nem fáj neki, csak a köldöke nem egészen áll befelé.A lágyéksérv a hasfal alján van, az fájt neki nagyon, mikor kizáródott. Van speckó ragasztó, a chicco-tól sokezerért, de a dr néni nekünk egy kis vattát és selymes sebtapaszt használt. Ez is pont olyan jó.
Ettől helyre jöhet magától is.
Köszönjük a bókokat. Felteszek egy képet is.
Szép napot!
Hurcia
Kép

Kép
hurcia

Jajj, de lyukas az agyam. A torna!
Hátra nekem nagyon bejött Cindy Crafford második kazija. Nem tudom a címét, azt tudom, hogy NEM Fitness csak neked, az az első.
Sok hát-mell torna van rajta, elsőre durva, később nagyon jó! És a többi része is.

mtunde

Lányok, egy kis röhögnivaló!
http://index.hu/velvet/celeb/cmoms061029/

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:22-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hú mennyit írtatok tegnap óta!

Gabboka! Köszi :lol: Meglásd gyorsan eltelik az a 3 hónap és utána méggyorsabban rohan majd az idő!!!

Györgyi! Unatkozni? Soha nem tudtam milyen érzés lehet ez, de tényleg. Állandóan pörgök és a baba mellett pedig aztán végképp semmire sincs időm, de ez így van jól!!!! Én is csak azt tudom mondani, hogy élvezd ki az utolsó pillanatig a várandóságod!

Dorka! Bence is már nemsokára sok-sok újdonsággal fog meglepni. Ahogyan átlépik az 1 hónapot utána már napról napra ügyesebbek és életrevalóbbak!!!!

Steffi! Még senki nem mondta, hogy rám hasonlít, de jó hallani :lol:

Nekünk is érdekes volt a tegnapi napunk. reggel 6-tól nyügi déluitán 3-ig aztán aludt kétszer 5 órát. Már nem tudtuk mi van....tiszta hülyék vagyunk a párommal, az sem jó ha nem alszik és ha sokat akkor azért aggódunk...normálisak vagyunk? :roll:

Durca! Megértelek és azt is, hogy rágódsz ezeken a beszólásokon. Rágódj még egy picit, aztán majd úgyis kapod a következő adagot és akkor már azon rágódhatsz...bocs, hogy nem vígasztallak, de ismerős a helyzet és úgysem fog megváltozni, mert férfiből van és ráadásul az informatikus fajtából :twisted:
A lányodat pedig nem nevelheted jobban annál, ahogyan csinálod!!!
marcsim

Sziasztok!!

Vica!
Gratulálok az első fogacskához! Nálink még mindig semmi! És ráadásul Luca napközben olyan jó kedvű...

Egyébként azt hiszem, a tgenapi nyűglődés az esti viharnak köszönhető ( legalábbis itt nálunk)

Az anyósom azt mondta, ne használjak szerinte spirált. De nem mondta meg, miért (hülye). :oops:
A barátnőmnek viszont azt hiszem, 4 évig volt, és tök jó volt neki! És ő még nem is szült!

Ja, anyós- após téma!
Mi anyósék házának a tetőterét akarjuk/akartuk beépíteni! De a hétvégén apósom annyira felhúzta a férjemet, hogy most inkább nézünk valami telket, vagy házat! Hozzá kell tennem, én örülnék neki! De hát az persze többe kerül! Na mindegy! Mondjuk még szerencse, hogy a férjem teljesen reálisan látja a szüleit!

Eszti!
Rebi tündéri!! Lehet, hogy hülyeség, de én nem öltöztetem be enniyre Lucát! Kellene?

Hurcia!
Balázs tündéri, és jó nagy! Bár egy férfinak ilyennek is kell lennie!

Jube, Orsi!
Mi van veletek?? El vagytok tűnve!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Lehet, hogy én nagyon tudatlan vagyok, de az a könnycsatorna átmosás miért szükséges? Valami gyulladás miatt?

Durca! Jó menetrendet találtál ki a szülésre szerintem! Tarts ki mellette!

Mtunde, megnéztem a bomba mamákat. Nem szeretnék a helyükben lenni, illetve a gyerekük helyében, hiába dől a lé.

Vica nektek gratulálok a fogacskához! Ezek olyan izgalmas dolgok!

Holnap megyek a vércukor laborra, remélem nem lesz gáz, és beférek a határértékek közé, mert annyi édességet kívánok, és eszem is mostanában, hogy lehet, hogy szétrobban a kémcső a cukortól... :roll: :lol:

Györgyi! Van esetleg rólad, illetve a hasadról profil kép? A tv-ben szemből nem látszik olyan jól, hogy te már nagyon közel vagy...ja, lehet, az iwiwen van fent ilyen, mindjárt megnézem...ha nincs, teszel fel vhova? :oops: Kíváncsi vagyok, ha nem baj :oops:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:22-kor.
Vendég

xxx
Vendég

Hú Lányok, jó sokat írtatok - csak átfutottam a termést.

Akik voltak, könnycsatorna átmosáson - mindegy hova viszem a gyerkőcöt, vagy a oda kell, ahova tartozunk? Tudom, hogy működik, Szandinál az utolsó pillanatban megúsztuk, a férjem most is mondja, hogy ne vigyük el, majd kinövi, de szerintem sokkal roszabb, hogy minden nap többször a szemével macerálom.
Teljesen kész vagyok már most miatta! :( :( :(
Györgyi! 8-a helyett 26?????Hát az nem + 2 hét akárhogy is számolom.... és mi az hogy egy hétig szült? Én már a kírás előtti napoktól szenvedtem,hogy mi lesz, mert baromira úgy készültem, hogy a 38. hétig megszületik Beni. Szandi 37+2 nél született, ebből indultam ki. Rosszul tettem. Vida már nem mert semmit mondani amikor találkoztunk, mert látta, hogy bármelyik pillanatban elbőgöm magam. Végül 40+5 nél született Beni és a magzatvízvizsgálat hozta meg startot. :lol:
Durca! Szerintem ez jó döntés és akkor karira már együtt lesz a család! :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Durca!

olyasmi mint a spirál,de folyamatosan adagolja a hormont,és baromi drága( 35.000.-körül van..) Ha jól olvastam,Neked is ajánlotta a doki?
Majd utánna nézek,hogy hol találtam ,mert momentán foggalmam sincs.De az bizti,hogy itt a neten olvastam róla.

Dóri!

Rebeka nagyon fázós tipus azért kell jobban felöltöztetnem.Olyan kis fagyos a lelkem!! :lol:

Megyek reggelizni,majd még jövök!
Sziasztok!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Dóri, köszi, hogy hiányoltál! Panni is rengetegszer ébred éjjel, pedig elég ritkán eszik. (este 8 után csak fél 5kor) Ha ezt az etetésközt átaludná.... dejólenne.... de éjfél és 2 közt milliószor kell visszaadni a cumit, ezért is akartam róla leszoktatni.

Tegnap voltam a Tescoban (a budaörsiben), megnéztem, hátha van olyan tappancslenyomat-izé, de nem volt... :( kár

Viszont a Siposdoki kicselezett... át akartam csusszanni egy üres kasszához, de megelőzött.... :) nem hozzá járok, úgyhogy nem ismert meg, de biztos csodálkozott, hogy mit nézek rá ismerősként. :D

Panni délután egyáltalán nem alszik, de a délelőtti 2 órás szundi elég megbízható. Éjjel meg szünetekkel ugyan, de este fél9től reggel fél8ig alszik. Ez egész jó szerintem.

Na megyek, szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Hú, jó sokat írtatok, alig győzöm elolvasni. Most tartok egy kis pihit,amíg lefut egy riportom,aztán újra robot.

Durca: Én ezt nem értem. Mi köze van az egész történetnek az önbizalomhoz? Azt gondolom, hogy először szerepelt a kicsi lány, és biztos izgult is, és meglátta az egy biztos pontot a sok ismeretlen között. Na és, majd szerepel még eleget, meg fogja szokni. Nem hinném, hogy önbizalombaja van. Úszik, lovagol, tök ügyi.

Fogzás: Pannának 8 hónaposan az első, és most még mindig csak 10 van, és nyoma sincs a többinek. (Remélem nem kell idő előtt protkóra költeni :D ) Állandóan mondtuk, hogy most ezt biztos ezért csinálja, ezt meg azért, de soha nem volt semmi. Aztán elég mázlink volt, mert az összes fogánál nem sírás volt, hanem alvás. Sokkal több, mint a szokásos. Egyszer volt csak üvöltés, amikor a felső metszők jöttek, és pont rágcsálásnál törte át saját magának.

Hurcia: Nekünk is volt köldöksérv, de nem kellett ragasztani sem. őleg sírásnál látszott, de ma már nincs semmi.

Györgyi: Jó az az utolsó hónap pihenésre. Én is így maradtam otthon, és így utólag azt gondolom, hogy épp ideje volt, hogy egy kicsit magammal is foglalkozzam, meg a babával is. Aztán este megjött apa, és mindig talált valami jó kis programot. pL. december 8-án szőnyegvásárlát hajtottunk végre, és december 10-én megszületett Panna. :D
Estére kiadtam az ukázt híradó ügyileg. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Steffi! Nagyon boldog névnapot Neked!!!!!! :P :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Jube én a Corában láttam már többször azt a tappancsos-képes keretet!

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok lányok!

Ma egy kicsit nosztalgiáztunk a lányommal.Nem volt óvoda és elmentünk Tipegő-Topogóra.Hogy mi ez? Hmmm,majd ha járóképes gyerekeitek lesznek,imádni fogjátok.Zene tánc,mondóka,mindezt egy tündéri lánnyal,akit Szmirnov Krisztának hívnak.Az Óbudaiak és Békésiak jegyezzék meg a nevét,mert Csillaghegyi közösségi házban,és talán békáson is tart ilyet.Pomázon midnen hétfőn 2 időpontban van,gondolom máshol sincs máshogy.Manka nagyon szerette és most is teljesen rácummant krisztára.

Jut eszembe nov.8-án békáson,9-én szentendrén, nov.10-én pedig itt Pomázon angol gyerek ruha vásár 9-13ig,akit érdekel nézze meg,nagyon jó ruhákat szoktam venni,megkímélt állapotban és nem drágán.

Vica

Hátfájásra ugyan kazettát nem tudok,de nagyon egyszerű hátizomgyakorlat: hasra fekszel,kéz tarkón és emelgeted a mellkasodat.vagy : terpeszállás,törzsdöntés és így emelgeted tarkóra tett kézzel a törzsedet.
de biztos jobb a kazetta,mert legalább az egész testedet átmozgatod.Majd írd meg melyik jött be.
Rákszűrés: a méhnyakrákszűrést biztos meg tudja csinálni azoptatás alatt is,de a mellrákszűrést csak akkor,ha abbahagytad a szoptatást.

Györgyi!
Ne is emlegesd a túlhordást,én túlhordtam 10 nappal a Mankát és még tovább is hordtam volna,ha a doki nem dönt az indítás mellett..Én pszichésen nem bírnék el még egyet,mert ólomlábakon járt az idő,egyre nehezebb volt a hasam és persze egyre türelmetlenebb voltam.Idegölő!!!
Ezért is lőttem be magam a dec.11 és 21 közé,sőt inkább 18 közé,egy perccel se tovább....
De te csak várj türelmesen,ha épp úgy adódik
:D :D

TÜnde!

Sajna a párom kissé nehéz eset,mondhatnánk,ha gyerek lenne,hogy több emberes...

Lilluska!
Ne aggódj,nem bántottál meg, abszolút jól látod a dolgokat,egyféleképpen is gondolod velem. Nagyon nehéz így gyereket nevelni,hogy sokszor hadakoznom kell vele.De remélem ,hogy megunja egyszer,mert nagyon állhatatos vagyok ezen a téren:ha valaha jól csináltam valamit az épp ez,mármint a gyereknevelés és erre büszke is vagyok,persze biztos vannak hibáim,de nem hagyom magam megingatni abban a hitemben,hogy elég jó anyja vagyok a gyerekemnek.

Marcsi!

Sajnos igazt kell,hogy adjak neked,mindig jönnek újabb fejbeverések...ők pedig nem változnak...kritizálnak, élik a maguk kis életét,és természetesen szentül meg vannak győződve arról,hogy ők ezt jbban csinálnák..szóljatok ,ha tévedek,csajok!
A férjem mentségére legyen mondva,nagyon jól elvan Mankával, igazán le tud menni gyerekbe,ha játékról van szó,de sjana a teljesítménykényszerét nem tudja levetkőzni soha..

Dóri!

Épp tegnap olvastam a Kismama egyik korábbi számát(2005.január vagy február),ahol épp a pici babák alvási szokásairól volt szó és arról,hogy mi szülők egyáltalán elrontunk e valamit,amikor gyerekünk éjszaka többször ébred.A válasz: nem.A gyerekek nagy része ilyen ,igazán ritkasg számba mgy,ha egy csecsemő átalussza az éjszakát.
A fogzással kapcsolatban írták,hogy lehet,hogy a gyerek nappal jókedvű ,mosolygós,hisz egy csomó minden leköti a figyelmét és elterelődi ka figyelme a fogzásról a fájdalomról,ettől még éjszaka ébredhet a foga miatt.
Kitartás,el fog múlni,Mankál volt olyan időszak,hogy hajnal 3 körül felébredt és 5ig buli volt,nem sírt,nem nyafogott,hanem pörgött ezerrel...élt volna,mint nappal...gondolhatod,hogy ki voltunk akadva..

Eszti!

na,csak kitaláltuk,hogy mi is akar lenni ez a hormonadagoló bigyó.Igen 35.000.-Ft-ba került volna,de a dokim azt mondta,hogy elég a sima spirál..

Kriszta!
Számomra sem függ össze az önbizalommal a dolog,főleg nem abban az aspektusban,ahogy a drága férjem megközelítette.Egyszerűen megilletődött a gyerek .ennyi.Nekünk felnőtteknek néha nincs választásunk és remegve,de megcsináljuk a dolgokat,a gyerekek még merik vállalni időnkénti betojiságukat.
Felrobbanok,ha arra gondolok,hogy iskolás korában mit fog tőle követelni az apja és nekem mi energiámba kerül majd ,hogy békéltessek és áthidaló megoldásokat keressek és persze kerezstül vigyem a szándékomat a férjem szándékán.Remélem addigra közelednek az álláspontok..
Tudod az a baj,hogy a barátaik gyerekei 2 évesen angolra járnak,meg szigorú készségfejlesztő játszóházakba és a gyerek már teljesít.. szerintem meg tök jó,hogy játszik 2 évesen és tud ezer meg egy mondókát,dalt,bnem szorong,nem remeg és bizalommal van az egész világ iránt..
Fogak: Mandulának is elég lassan jöttek a fogai,11 hónaposan az első kettőés ott úgy megállt..de aztán beindult.

Már megint iszonyat hosszút írtam,bocs lányok.
Megyek szakdolit írni.

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: