A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

'In one study of 71 breech babies, 65 turned when their mother adopted the knee-chest position. To do this, kneel with on your bed with your bottom in the air and your hips flexed at slightly more than 90 degrees (don't let your thighs press against your bump). Try to keep your head, shoulders, and upper chest flat on your mattress. Maintain this position for 15 minutes every two waking hours for five consecutive days.'

Na, Kamelia, ez az, amire emlekeztem. Tehat minden ebren toltott masodik oraban 15 percig popodat az egbe nyomni a fejedet, mellkasodat meg olyan melyen tartani, ahogy csak tudod. Mindezt ot napig. De eleg hatekonynak latszik! Es talan egyszerubb, mint a vizben kezenallas! Kép

Zsuzsi
24+2
zsuzsi74

Lolla!

Köszi! Kép

Judó
21+3
judó

Kamilla,Kép
Most látom Zsuzsi ugyan azt javasolta orvos ügyben. Szóval próbáld meg, hátha...

Lányok, kéne egy kis drukk, sõt több.
Most jövök a wc-rõl és barnás-vérés folyásom van, nagyon kivagyok. Hívtam a dokim, be kell mennem a klinikára, persze a dokim a mûtöben lesz, így marad a terhesambulancia, ahol eddig mindig nagyon szarul bántak velem. Azt mondta kérjek uh-t és ha kell csipogtassák meg. Teljesen kivagyok, itt pityergek, hogy mi a fene van, eddig olyan jól voltunk.KépKépKépKép Nagyon féle. Szorítsatok, hogy ne legyen semmi gáz. Ha tudok jövök este és megírom mi volt, ha nem jövök tudni fogjátok, hogy baj van.Kép

Pussza,
Timici
timici

Sziasztok Lányok!

Rita! én is szeretettel gratulálok Balázs babóhoz, legyetek nagyon boldogok, és egészségesek!!

Judó! Aranyos vagy, köszi. Nos egész nap tompán fájdogál a hasam de nem ritmikusan, hanem folyamatosan érzem. Az a baj, hogy kicsit aggódom, mert a dokival múlthéten csináltattam tenyésztést mert pocsék színû folyásom van és félek, hogy ez okozza a görcsöket, ráadásul mivel nyitva a méhszáj és a dugasz is távozott, nehogy a babót is megfertõzze. Hétfõre lesz eredmény, addig szerintem hiába hívom õt ezzel, vagy mégse? Csak most szabin van és nem akarom zavarni. Ti hogy vagytok?

Betti! hát ez tök jó, hogy ennyit híztál. Én " csak " 164 cm vagyok és eddig 9 kilónál tartok. Mostmár remélem több nemigen jön rám, bár pár napja egyfolytában csokit ennék....Kép Én ma érzem magam ramatyabbul hasügyileg és én is remélem, hogy még van 2 hetem, mert itt már írtam, hogy nyákdugó kiesett, méhszáj elkezdett nyíllni, nem lenne szerencsés egy koraszülés. Ugyhogy szorítok minkettõnknekKépKép

Finishes mamik! Könnyú, gyors szülést mindenkinek!!

Kamilla! Az én dokim azt mondta, hogy bár õ nem kér pénzt elõre a szülésnél, viszont ha te azt akarod, hogy az orvososod ott legyen veled szüléskor és ez mondjuk nem éppen az õ ügyeletében történik, akkor te egy extra szolgáltatást kérsz, aminek ára van. Gondolj bele, ha kihívod a szerelõt és azonnalra, akkor õk is számítanak fel sürgõsségi felárat, kiszállási díjat. Te megveszel egy szolgáltatást az orvosodtól aminek ára van. Hiszen éjszaka, hétvégén, karácsonykor, bármikor riaszthatod. És az õ szabadideje már nem munkaidõ tehát annyiért adja el, amennyit neki megér. Ha így nézed, akkor nem reális?

Na elég a litániából.

Puszi.Pankamama /36+1/
PM

Sziasztok,
Rita! En is gratulalok Balazshoz! Kép

Timici,
NYUGI. MAst ugysem tudsz tenni. Menj be az Ambulanciara, es probalj meg nyugodt maradni. Kivanom, hogy ne legyen gond. Kép Es IRJ!!!!

Kataaval beszeltem tegnap, egesz jol van, Alexander mar tobbszor is 5 orat aludt ejszaka. Kép

Zsuzsi,
ne legy depis legyszi. Gondolj csak bele, 2,5 gyerekkel persze, hogy nem konnyu. Kép De majd ha felnonek, hogy fogod meselni mindnekinek, milyen jo is volt, amikor meg csak gyerekek voltak. KépKépKép

En ma voltam cukorivasos vervetelen, volt vizelet es verkep teszt es meg ellenanyag vervetel is. Jovo heten meg ujra pajzsmirigy vervetel, mert rossz eredmenyeket produkaltam, es azt most a cukorivassal egyutt nem tudtak levenni.
Es a MArgit Korhazban a 28. heti UH-t az UH-s orvosok keresere attettek a 30. hetre, mert akkor meg tobb minden latszik...Az meg 4 het!!!KépKépKép

Gombóc
25+4
Gombóc

Timici,
Jaj, ne mar!!! Ha barnas, az mar alvadt ver, tehat nem most jott ki! Remelem, csak valami hajszaler pattant meg, es nem lesz semmi gaz! Nagyon nem lenne jo!!!!! Drukkolok ezerrel!

Pankamama, meg birj ki egy hetet! De a 36 sem olyan veszes mar, ha ki akar jonni a baba, hat inkabb jojjon, mint hogy benn tortenjen valami baj!

Zsuzsi
24+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Judó, nem 3000-et kapsz, hanem többet, mivel a gyerekek számával nõ az összeg, és szerintem a másodikkal várandósan annyit kéne kapni, mint a kétgyerekes. És értelem szerint a Zalán utáni összeg is emelkedik. Persze csak szerintem.
De a múltkori linken, amit ide valaki betett 2 napja, azon kiderül mennyi az annyi.

Ildi

Ildi
pildi

Timici
Nagyon drukkolok Neked, hogy ne legyen semmi baj!

Rita
Gratulálok a pici babához, jó egészséget és sok tejcit kívánokKép

Pankamama
Látom, a pocakfájás nálad is állandósult. Tegnap óta nekem is fáj rendesen, aludni sem tudtam. Ma megyek orvoshoz, kiderül ma minden. Én már nem bánnám, ha szülnék. Egyébként fura volt az éjszaka: olyan izgatott voltam, merthogy szülök. Olyan "de nagyon várom már" izgatottság volt a pocakfájás mellett. Most meg itt kókadozokKép

Szilcsike
szilcsike

Timici!
Kitartás, szeretnénk minél hamarabb jó híreket hallani. Remélem minden rendben lesz.

Szilcsike!
Azért ha a fájások mellett tudsz, inkább próbálj meg aludni egy picit. Tapasztalatból tudom. Én is olyan nagyon izgatott voltam, hogy végre a finisbe értem, és hamarosan szülök. Aztán eltelt több mint egy nap, és semmit nem aludtam. Hát nem is bírtam végigcsinálni. Szóval pihenj, amíg tudsz.

Sziasztok
buksicica
13+0
buksicica

Sziasztok!

Timici!

Megértem, hogy nagyon megijedtél, de próbálj nem idegeskedni, mert azzal is csak a babónak ártasz! Vigyázz magadra, szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Pankamama!

A 9 kiló sem sok szerintem! Na meg majd lemegy a szülés után, ezen a témán nem is szoktam problémázniKép
Délelõtt voltam a dokimnál, elmondtam hogy mit éreztem hétfõn. Megvizsgált, a méhszáj még mindig 2100-as, csak a kisfiam jött lejjebb. Azt mondta a doki, hogy valószínûleg azért fájt a hasam, mert a feje akkor illeszkedhetett be a medencémbe és ott nyomhatta a dolgokat. De tényleg jó lennt van a hasam, a fejének csak az a 10centi hiányzik, hogy kibújjon. Pedig még bírja ki, mert a jövõ héten házasodunk öszze a kispapával, aztán már szabad az út!

Betti
36+1

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Kangi, Franyo, GombKép
Én is kirügyeztem az elsõ 4 hónapban, sõt meg is kérdezték a fõsulin, hogy mi van velem, hogy ilyen pocsékul nézek ki. (én tudtam mitõl, õk viszont nem ) Viszont kb. az 5. hónaptól egy ragyám sincs, és mondhatom, hogy szép lett a bõröm. Ja, nekem is kislányom lesz!KépNektek is elmúlik majd biztosan. Szerintem hülyeség az a nézet, hogy ha csúnyul a bõr lány lesz, ha szépül fiú, ez kb. ugyanaz,mint amikor azt mondják, hegyes a pocak fiú lesz, hülyeség....

TimiciKép
Milyen harcias kis pocaklakód vanKép, én igazán a 32. héttõl érzem az ilyen "házdöngetéses akciókat", néha meg is ilyedek olyanokat helyezkedik a picur. Lehet hogy azért óvatosabb, mert kislány?
Remélem a tanárok elnézõek lesznek veled!Kép
Most olvasom mit írtál, remélem nem lesz nagy baj, drukkolok érted!!!!++++++++++++

KamillaKép
Általában a dokiknak ennyi a tarifájuk ( 50.000 Ft ), én már nem akadok ki rajta. DE, annyit adj, amennyit tudsz, és ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod, szerintem. Úgyis minden állati drága, bármit vesz az ember, én már több mint 200 ezret elköltöttem, és a ruhákat olcsón vettem, nagykerben, millió helyre mentem, hogy olcsón vegyek holmikat, és még így is. Én is minden nõdokilátogatásnál min. 4000 -et otthagyok nála. Ha nagyon meg vagy elégedve a dokiddal szerintem ne válts. Lehet hogy nem jársz jobban.

KataaKép
Nagyon örülök, hogy már otthon vagytok és jól vagytok, meglátod a szopizás is majd menni fogKép

SashaKép
Neked is gratulálok még 1x, és nagyon jó, hogy Gabi baba beindult szopizás terénKép

RitaKép
Neked is hatalmas gratula a picurhoz, sok tejcsit és egészséget kívánok!!

Valaki írt pelenkázószekrényrõl, én találtam nagyon jót a Brendonban, és nem is volt drága 19.000 Ft, és nagyon teccik! Szerintem érdemes megnézni, van fenyõ és bükk és asszem fehér színben. Sajna nem fa, csak úgy néz ki, mert a fa a duplájába kerül.

Pisilésrõl: Éjjel tuti, hogy 2x felkelek, napközben pedig tisztasági betétet használok, mert egy hapcizásnál, vagy nevetésnél könnyen kicsordul 1-2 csepp.

Csajok, ti éreztetek olyat szex után, mintha mensis görcsök lennének, és fáj a derekatok? Lehet hogy már nem kéne gyakorolnunk a házas élet örömeit?

pusz

Brokkoli
34
brokkoli

Szia Lányok!

Egy pillantásra itt.

Sasha,

Isten hozott itthon! Kép

Rita,

Nagy gratula Nektek!

Bõr téma: nekem fiam lesz és zsíros a bõröm, mint a fene, továbbá tele vagyok pattinkákkal, aminek csak a kozmikusom örül.

Brokkoli,

De, én hasam is feszült, derekam is fájt szex után, úgyhogy mi egy ideje önszorgalomból abba hagytuk. Ráadásul kispapa aggódni kezdett, nehogy bajunk essen, úgyhogy már nem is lenne az igazi.

Puszi mindenkinek!

Nyulika
34+6
nyulika

Timici,

Hat erzem is , hogy keresztben van , meg az UH egyertelmuen megmutatta. En onnan latom, hogy van egy nagyobb pukli a hasam jobb oldalan - az uh szerint ez a buksija.
A labacskaival pedig baloldalt alul rugdos. Miutan a kis mancsat is tisztan ki lehet venni neha, ha a hasamhoz nyomja igy az is biztos volt mar UH elott, hogy arccal a hasam fele van fordulva.

Zsuzsi Kép

Te egy angyal vagy ! KépKépKép
Mar megyek is megnezem az oldalakat !

puszi ,
kamelia
kamelia

Timici,
Nagyon szoritok Nektek. Remelem, azota mar a klinikan vagy, es kiderult, hogy semmi gond.

Pankamama,
9 kilo...irigykedek. En mar most 10-nel tartok. Persze nem erzem magam kovernek, a hasmra ment minden...de hogy hova??? Kép
Szerintem kenytelen vagy hetfoig varni az eredmenyre. A noverem szerint a kismamaknal a folyasos fertozesek elgyengithetik a burkot, ami repedeshez vezethet...bar nem tudom, mi van akkor, ha a mehszaj nyitott. De gondolom ha baj lenne, a dokid figyelmeztett volna.

Szilcsike,
Hajra Kép

gomb
30+5
gombolyu

Judó Kép
Eddig csak olvastalak Benneteket, de pont a Te kérdésedre most kaptam választ a könyvelõnktõl, mert én is próbáltam ennek utánajárni. Ha csak egy nap is beleesik, akkor jár már arra a hónapra is. Vagyis ha aug. 31-én volt a 91. nap, már arra is jár!

Puszi
Ányez
13 + 2
Anyez

Hát ezzel az infóval jól lemaradtam Kép
Ányez
Anyez

Sziasztok!

Rita! Kép
Gratulalok a babohoz!! Kép Sok boldogsagot es tejcit es miegymast Nektek!!!

Timici!! Kép
Nagyon drukkolok,de biztosan semmi komoly! Dolgozom megint estig,de ha megjovok az lesz az elso dolgom, hogy belesek, olvasgatni! Remelem csak jo hir jon!!!

Lanyok,

Talaltunk ma egy Hartan markaju babakocsit, alig hasznalt, 3 fokozatban allithato (azaz mar szuletestol hasznalhatjuk), de nincs bolygo kereke. Szerintetek ez gaz? Egyebkent 16E- ert adjak. Apa nagyon be van lelkesedve. Szerintem sem sok erte..Kép Szerintetek?

Na megyek dolgozni..Kép TEgnap is olyan hulla faradtan ertem haza. Mar nagyon varom,hogy vege legyen!

Cupp

Norkini
21+4
norkini

Sziasztok!

Timici: drukk nektek, remelem nem nagy a baj.

Es hogy meg fokozzam a mai nap gyaszossagat: most jovok uh-rol, babanak nott a vesetagulata, jovo heten megint kontroll, most mar fo-fo uh-ssalKép Most mar telleg kezdek megijedni....Eddi nyugodt voltam es optimista, de most....

orsoly 28+4
orsoly

Sziasztok!

Rita!KépKépKép
Gratulálok a babához, sok boldogságot és tejcit kívánok!

Timici!
Remélem nem lesz semmi baj. Lehet, hogy egy hajszálér pattant csak meg, és semmi komolyabb gond nincs. Nagyon szorítok Neked, annyit izgultál már az elmúlt hónapokban, jó lenne, ha már csak szép dolgok jönnének.

Norkini!
Attól függ, hol használod a kocsit. Ha nehezebb terepen, akkor kifejezetten elõnyös, hogy nem forog a kerék. A bolygókeréknek akkor van szerepe, ha kis helyen kell vele manõverezned, pl. egy szupermarketban. Általában azt tapasztaltam ,hogy elõbb utóbb az anyukák többsége 2 babakocsit használ, egy kis "futkosót", és egy masszívabb, nagyobb darabot.

Ma mi is az ambulancián kezdtünk, mert már egy pár napja kevesebbet mozog a Kiscsaj, persze lelki szemeim már látták, ahogy a mészdarabkák között válogat, és nem talál kaját. Gondoltam, mielõtt teljesen beketyóznék az aggodalomtól, bemegyek, és beszélek a dokim helyettesével. Csináltak UHt, jó lett, kicsit nõtt a bébi múlt hét óta, a lepény szörnyû, ezt több doki is megállapította. Ctg jó lett, flowmetria is, viszont a méhszáj kicsit nyitott, de végül is 2. babánál ez már benne van ilyenkor. Most járnom kell rendszeresen CTGre, és ha romlik a helyzet, megindítják.Kép De a doki nagyon rendes volt, nyugtatott, hogy még egész sokáig húzhatjuk, akár a 38.hétig is.
Utólag jutott eszembe, hogy illett volna vmi kis pénzt adni a dokinak, mert tényleg nagyon rendes volt, rögtön bevitt mindenhova, nem kellett várnom. De mindegy, legközelebb is hozzá megyek még, majd akkor bepótolom.
Nem bírom megszokni ezt a hálapénzrendszert...Kép
Pusz
Zulu
33+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Orsoly!

Jajj. Úgy látszik, ez egy ilyen pocsék nap.Kép
És ez a vesetágulat mit jelent? Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

...na az elobb jol elveszett a hozzaszolasom...

Orsoly,

Rakerestem a vizslan a vesetagulatra: [url=http://vizsla.origo.hu/katalogus?q=veset" TARGET="_top]http://vizsla.origo.hu/katalogus?q=veset[/url]©gulat Nem melyedtem bele, bar ugy tunik, hogy inkabb a csecsemokori vesetagulattal foglalkoznak az oldalak, de hatha talalsz hasznos infot.
Szoritok Nektek.

Zulu,
Neked is drukkolok, hogy bird meg ki nehany hetig. Remelem, a dokinak igaza lesz, es idoben fogod megszulni pocakbabadat.

gomb
30+5
gombolyu

...ez a link nem jott ossze...nincs olyan karakterem, ami helyett a @-ot irta (pedig copy-ztam) Kép. De keress ra Te is, ha erdekel.

gomb
30+5
gombolyu

Sziasztok!
PIldi, Ányez!
Köszi az infót!

Pankamama!
Hívd fel, legfeljebb megmondja, ki tud segíteni. A tenyésztést biztosan "valahol" csinálják, hátha ott rá lehet kérdezni! Én úgy tapasztaltam, hogy minden lelet hamarabb készen van, mint ígérik!

Timici!
Nekem is volt barna valami a 17. héten, az akkori ellenõrzések szerint minden rendben volt, lepény, baba, méhszáj! Kívénom, hogy neked is így legyen, és csak egy hajszálér legyen a ludas!!!!!!!!!!

Orsoly!
Drukkolok nektek!!!!!!!

Puszi: Judó
21+3
judó

Kamilla!

Nehogy azt gondold, hogy az az 50 nagyon sok mostanában. 3 éve 30-ért szültem a nagyobbat, és most nekem is ennyi volt.
Igaz, ennyiért szombat éjjel riaszthattam, és vidékröl is feljött Pestre.
Pankamamának sajnos igaza van. Ha te nem akarsz a dokid szabadidejéért fizetni, arra való az ügyeletes orvos. Ha viszont az orvosodat választod, akkor öt meg kell fizetni. (Más kérdés, hogy akkor igen bosszantó, ha épp hétköznap délelött szülsz nála, amikor ö az ügyeletes...)
Én is utálom az egész rendszert (föleg, hogy évszámra nem vagyunk betegek, mégis évszámra fizetjük a TB-t), de egyenlöre tudunk mást tenni?
Max. azt, hogy orvost váltasz, de én amugy elégedett voltam a dokimmal. (Az már talán jobban bosszantott, hogy a sürgösségi császár után (amit ugye nem én "rendeltem") az aneszteseknek is kellett adni!Kép)

Timici!

Ne legyen semmi baj!KépKép

Orsoly!

Na ne má!!!
És ez mit jelent? Elmúlik, kinövi, vagy mi lesz?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Orsoly!

Mekkora a babádnak a vesetágulata? Mert Ádámnak is van. A 28 héten mértek 18*7*12 mm-es üregrendszeri tágulatot a bal veséjében, aztán a 31 héten 18*6*6 mm-t,aztán a 33 héten 19*9*10 mm-t.De a doki azt mondta, hogy ez elég sûrûn elõfordul a babáknál, de mire megszületnek, már rendbe jönnek. De azért ha meglesz, megnézik UH-n. Egyébként mûködik mind két veséje, a hólyagja telítõdik, és a magzatvíz mennyisége is normális. Szóval Te se aggódj(persze ez így hülyén hangzik, mert mikor nálunk is ez kiderült teljesen belebetegedtem, hogy biztos én csináltam valamit rosszu és azért van ez a babámmal) Reméljük, hogy minden rendben lesz!

Betti
36+1

Kép

Betti
fodbetti

Koszi az egyeutterzest lanyok. Gombolyu neked kulon koszi hogy rakerestel, en is nezegetem.

Beszti: 2 hete talaltak 3d-s uh-n, most voltam kontrollon es nott a tagulata, eleg jelentosenKép Jovo heten a laborvezetovel kell randznom ezugyben. Allitolag eleg gyakori, de inkabb csak ha kismerteku. Most mar sajnos nagy....Mindenesetre nem biztos hogy baj lesz belole, de akkor is...

orsoly
orsoly

Fodbetti! Nekem a 26. heten talaltak, 7x8 mm-es volt. Most 10x20 mm-es. Jovo heten ujra nezik. 2 hete a magzatviz mennyisege meg normalis volt, most egy kicsit tobb az atlagosnalKép Nekem azt mondtak, hogyha no es veszelyezteti a vese mukodeset, akar be is fejezik a terhesseget, ha kinn jobb a babanakKép Be vagyok tojva!

orsoly
orsoly

Orsoly,
Probalj meg nem panikolni, lehet, hogy ahogy Betti is irta, mire megszuletik, minden rendben lesz.
A 16. heti UH-ra varva volt a varoban egy lany (mar 2 gyerekes anyuka), o meselte el, hogy naluk a 2. gyerkocnel allapitottak meg a 16. heten ugyanezt. Az AFP-je se lett jo, ezert ot elkuldtek magzatvizvizsgalatra is.
A baba megszuletett, ket honapig kapott valamilyen gyogyszert, es azota kutya baja. Olyan edes kiskolyok volt, folyamatosan vigyorgott es csibeszkedett. Kép Meg a parom is azt mondta, ezt a gyerkocot azonnal kolcsonkerne. KépKépKép
Ugyhogy nyugi, majd valoszinuleg a fofoUH-s megnyugtat. Kép
Gombóc
Gombóc

Szia mindenkinek,

Elnezest, hogy belekontarkodom a beszelgetesetekbe, uj vagyok es altalaban csak olvaslak benneteket.
Lenne egy talan nagyon butanak tuno kerdesem.
Mikortol lehet erezni valamit a terhesseg elejen. Peldaul valakinel volt-e tervezett baba es igy mar az elejen a leges legelejen tudta, hogy most terhes maradt?
Neha olvastam errol. Milyen jelei lehetnek ennek?
Van egy harom eves fiam, de ot nem terveztuk es csak a hatodik heten tudtam meg, hogy terhes vagyok. Nem emlekszem mar ra, milyen volt. Most azonban terveztuk, ov. szamlalas Kép)) stb. es harom napja "azota" allandoan a wc-re kell mennem es faj az alhasam.
Kerlek titeket ne nevessetek ki, de oooooolyan hosszunak tunik a harom, negy het.(mire a tesztet megcsinalhatom)
Persze tudom, hogy nem lehet igazandibol valaszt adni erre, de azert erdekelne, ha valakinek mar volt ilyen, vagyis valoban a kezdet-kezdeten tudta, hogy terhes.
Timici!
Igy ismeretlenul is nagyon drukkolok. Nekem volt verzesem, nem emlekszem pontosan, de a negyedik, otodik honap kornyeken. Ugyanaz, mint nalad, az orvosom pihenest rendelt el es minden rendben volt utana, most harom eves az eredmenyKép))))
Dufi
???????Kép))
dufi

Timici, Orsoly, én is drukkolok nektek, hogy ne legyen semmi baj!!!!!!!!!
Franyo
21
franyo

Dufi!
Nekem is ugyanezek a tünetek jelentkeztek, bár késõbb, kb két hét múlva.
Azt hittem jól felfáztam. Úgyhogy minden lehet! Kép

myssnia 22+6
myssnia
Budapest XI. kerület

orsoly:

Fel a fejjel még semmi nem biztos, látod mennyi példa van arra, hogy ez nem biztos, hogy így is marad, s nagyon szurkolunk, hogy ne legyen semmi baj.
Mi már csak aggonizálunk, nagyon fáj a derekam ma meg a Pocak egyre nehezebbnek érzem. Néha görcsölgetek de nekem már csak egy hónap s a kezembe fogom Pocakot természetesen ha Õ nem gondolja meg magát s elõbb jönKép
Meg tudod én nem simán szülök ezért úgy gondoltam jobb pihizni s ha jól tudom a császárról is lesz egy külön elõadás vagy Te nem így tudod?Kép
Mégegyszer csak pozitívan !!!
Olga&Pocak
Névtelen

Dufi!
Nekem mind a kettõ tervezett baba, és én is éreztem ilyeneket, csak már elõtte is jópár hónappal is, úgyhogy azt hittem, megint csak beképzelem magamnak, de mégsem.
Azt hallotta, hogy vennek olyan tesztek, amik a pár napos terhességet is kimutatják, és megbízhatóak.
Amikor Pesten voltam a CVS-n, akkor volt egy csajszi, aki abortuszra jött, és 3 hetes terhes volt, és ezt õ mondta. Valami hormonkezelés miatt kellett elvetetnie, mert tuti nem lett volna egészséges a baba.

Szerintem kérdezd meg egy-két patikában, hogy lehet-e kapni.
Nekem 24 naposan már kimutatta a hagyományos teszt is.
Sok sikert!
Heni
28+3
heni1979

Dufi! Kép

Holnap reggel merd meg az ebredesi homersekleted a huvelyedben, s ha az 37 feletti erteket mutat, akkor mar szinte biztos is lehetsz abban, hogy sikerult, fokent ha mar kesik is egy-ket napja...

kamilla (27+6)
kamilla

Gomboc, Olga es a tobbiek! Koszi nektek isKép Kezdek kicsit megnyugodni...

Olga! En nem lattam olyat hogy csaszarrol eloadas, jovo heten lesz a fajdalomcsillapitasrol, esetleg ott eshet szo rola. Neked miert lesz tuti csaszar?

orsoly
orsoly

Gomboc, Olga es a tobbiek! Koszi nektek isKép Kezdek kicsit megnyugodni...

Olga! En nem lattam olyat hogy csaszarrol eloadas, jovo heten lesz a fajdalomcsillapitasrol, esetleg ott eshet szo rola. Neked miert lesz tuti csaszar?

orsoly
orsoly

Koszonom kamilla, holnap az elso dolgom a homerozes leszKép
dufi

Dufi,
Nekem most a harmadiknal volt egy eleg furcsa tunetem. Peteeres utan 3-4 nappal, tehat amikor a beagyazodas tortenik, egy par napig volt tejem. Nem sok, egy par csepp minden este ott volt raszaradva a mellbimbomra. Na meg a szokasos gyakori pisilesi inger, de az egy picit kesobb. A 28. napon a teszt mar kimutatja, elobb viszont meg nem biztos...

Timici!!! Mi van??? Remelem az ijedsegen kivul nincs mas bajotok!!!

Kezd nyomni a pocakom, ha ulok...olyan furcsa, hogy mar ilyen koran...egesz kellemetlen, amikor itt ulok a gep elott, hogy ugy belemszorul a levego!

Voltunk a gyerekdokinal (zuhogo esoben), Dani allergiatesztje tok jo lett, semmire sem allergias azok kozul, amiket neztek. Ezenkivul megkapta a masodik Hepatitis B szurijat, Gyuri meg elvesztette a kisautojat a rendeloben. Vicces volt, ahogy a doki negykezlab maszva keresgelte! Kép Konstataltam, hogy ez a doki meg mindig nagyon jo pasi!

Zsuzsi
24+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Brokkoli: Nem tudom az orvosod mit mondana erre, nekem az ötödik hónappan volt ilyen fájásom és a dokim azt mondta, hogy egy kicsit hanyagoljuk a házaséletet. Szerintem neked is ezt kéne már tenned, de azért kérdezél rá te is az orvosodnál. Mikor jösz be a matávhoz, hogy találkozzunk?

Orsoly: Én nem igazán néztem utána ennek a vese tágulásnak de szerintem az orvosod tudni fogja mi a teendõ ilyenkor. Addig is drukkolok, hogy rendbe legyél és vigyázz magadra és a picire, pihenj sokat.

Timici: Neked is csak drukkolni tudok, hogy ne legyen semmi problémád.

Képzeljétek most egy kicsit én panaszkodom ez a nap nekem se volt olyan jó hangulatú sajna. Tegnap voltam vérvételen és vizeletvizsgálaton, ma megkaptam az eredményt és sajna katasztrófális lett. Találtak a vizeletemben fehérjét és vörösvértestet is. Felhívtam a dokimat aki nagyon rendes és aranyos volt pénteken megyek hozzá és akkor megbeszéljük, mert azt mondta, hogy ezt sajna kezelni kell. (remélem a babócának nem lesz semmi baja ez miatt)
Na szomorkodásból mára ennyi elég volt):

Majd még este leszek, ha valakinek már volt ilyen próblémája kérlek írjátok meg, hogy milyen kezeléssel jár ez az egész.
köszike.

sziasztok
Andy
29+1
andy78

Sziasztok Lanyok,

Na eljutottam odaig, hogy leirjam a szulesem tortenetet: )))))

Szoval oktober 08-an reggel 9 fele felkeltem es ugyan fajt a hasam meg a dereka de ezt betudtam az elozo napi vasalasnak.Aztan a WC-n eszrevettem hogy valami veres is jott.Annyira megijedtem hogy gyorsan lehuztam a wc-t meg sem figyeltem hogy mi is volt valojaban.
Gyorsan felhivtam a dokim aki masnap utazott el 5 napra, hogy amikor hazaer megcsinalja a csaszart.
Mondta, hogy menjek be azonnal.Felhivtam a ferjem aki 45 percre dolgozik a lakasunktol,viszont a SOTE csak 5 percre van.Nem volt mas valasztas mint a taxi.Feloltoztem es hivtam egyet.Amikor bertem mondtak hogy menjek a szuloszobara.Ott megvizsgalt a doki es azt mondta hogy mivel ez estere beindulna magatol megcsinaljuk azonnal.Mondtam Ok,de leglabb a ferjemet varjuk meg aki meg a cuccomert is hazajott.
Utana egy kedves szuleszno bekototte az infuziot,megneztek a baba szivhangjat adtak egy nyugtato injekciot (ami nem nyugtatott meg csak kettot lattam mindenbol : ))))
Aztan jott a ferjem aki ennek itta a levet mert iszonyu lassan beszeltem.
A beontes szerencsre elmaradt,a borotvalalst nem usztam meg. A katetert sem.
Mivel nagyuzem volt a szuloszoban,felvittek egy masik mutobe engem meg egy ikres kismamat.
Onnantol amr porogtek az esemnyek.Megkaptam a gerinc erzestelenitest,ami egyaltataln nem fajt .Lefekutem es mar nem is erztem semmit : ))))
4 perc mulva megerkezett Alexander baba 3090 grammal es 54 cm-el (9/10-es Apgarral )
Mivel mi nem tudtuk a nemet igy dupla meglepetes volt : )))))
Beigazolodott a gyanum hogy fiu lesz es hogy tiszta apja : )))
Odatettek az arcomhoz ahol rogton elhallgatott.Aztan emgmostak es meg visszahoztak egy picit.
Utana jott az intenziv osztaly egy napig,ahol nagyon kedves volt mindenki.
A 3.napra megindult a tejem bar nehezsegek azert vannak a mennyisegevel.
Szombat ota itthon vagyunk es nagyon edes Alex,sokat alszik ejszaka sokszor 5 orakat is J)))
Nagyon furcsa hogy most mar anya vagyok de remelem megbirkozunk vele.
Lanyok,
Nagyon fogtok hianyozni es mindenkinek koszonom a kedves jokivansagokat.

Pusz
Kataa es Alexander baba (aki 8 napos)

Kép
Kép
kataa

Szia Kataa!

Nagy-nagy gratula! Kép

minyu
minyu

Kataa!
Még egyszer nagyon gratulálok! KépKépKép
Timici!
Mi van veled???????????

Franyo
21
franyo

Timici,
direkt miattad neztem be, mi vaaaan? Kép

Kataa,
meg mindig tok jo es irigykedem. Kép

Gombóc
Gombóc

Minyu, hat Te is itt? KépKépKépKép
Gombóc (regen Höri)
Gombóc

Halihó!

Timici! Gyere írni, mert úúúgy aggódunk értetek. Ugye minden rendben van?

Köszi lányok a hozzászólást, olyan jó, hogy így egy cipõben járva bátorítjuk egymást. Én asszem nem hívom a dokit, végülis látatlanban mit tudna mondani?

Szilcsike! Te már idõben vagy, tehát bármikor történhetnek a dolgok. Szorítok!

Kataa! Nem volt fura, hogy ilyen hirtelen lettél anyuci? Nekem mikor tavaly indították, olyan érzésem volt, hogy én még nem is vagyok felkészülve, gondolom ez csaszinál mivel gyorsabb méginkább így van. Gratula még1x!

Orsoly! Meglátod minden rendben lesz, ezek a vesetágulatok születés után maguktól vagy gyógyszeresen megoldódnak.

Betti! Pontosan. Én sem félek, hogy 2 gyerek mellett nem megy le a fölösleg. KépKép Az én babócám hétvégén még nem volt beilleszkedve, bár s doki mondta, hogy 2. babánál ez csak közvetlenül szülés elõtt történikKép

Na pihizek tovább, jó éjt:Pankamama 36+1
PM

Sziasztok!

Timiciiiiii!?!? Hireket akarunk, en aggodunk! Remelem semmi komoly! De akkor hol vagy??

Orsoly!
Szoritok,hogy ha valami gond van, mihamarabb kideruljon es akkor biztosan tudnak segiteni is!!! Kép

Kata Kép
Jo,hogy beneztel! Koszonjuk a tortenetet! Szoval jol "lelassitottak" Kép Orulok,hogy jol van a kis Alex!Sok puszi neki is!!!! Kép

Sasha
Merre jarsz? Remelem neha azert alszol is....Kép

Zulu
Koszi! Azt hiszem ez a nagyobbik "lomhabb" fele lesz!
Elmentunk megnezni, teljesen rendben van a kocsi! Ott is hagytunk ra foglalot, majd ho elejen vesszuk meg. Van hozza babazsak is!Ennek nagyon orultem. Szoval nem 3kereku lesz...Kép DE szerintem ez is gyonyoru!!! Kép Kép

Lanyok!
Mikor lehet hallani a baba szivhangjat szabad fullel? A babanetes naptarban azt irtak,hogy mostanaban. Szerintetek?

Lefekves elott meg benezek! Timici remelem kapunk feloled valami kis hirt...!

Norkini
21+4
norkini

Sziasztok Kismamákok!Kép

Még nem olvastam végig a mai termést, de nagyon szépen köszönöm mindenkinek a drukkot. Nagyon helyesek vagytok.

A helyzet a következõ, babó jól van, szerencsére nem vált le a lepény, csak megint nagyon közel került a méhszájhoz és ezért vérezget. Délutánra abba maradt a vérezgetés és Bence is beindult mozgásilag. Most megint fekvés van elõirányozva és ha bármi van mennem kell azonnal.Kép De a lényeg, hogy nem annyira komoly, mint amennyire megijedtem. Csak mivel már volt lepényleválás és akkor is így kezdõdött nagyon beparáztam.
Köszi még egyszer mindenkinek a drukkot, megyek elolvasom a lemaradásom és jövök.
Timici
timici

Sziasztok!

Timici
Akkor most tessék nagyon pihenni! Örülök, hogy nincs nagy baj. Vigyázz nagyon magatokra.

Voltunk ma orvosnál. Méhszáj kicsit kinyilva, méhnyak megint rövidült kicsit. Megkérdeztem, hogy kb. mikorra várhatjuk a törpét, és az volt a válasz, hogy kb. 1 hét maximum, de elõfordulhat, hogy akár ma este. Tehát lehet izgulni.
Azért van rossz hir is, találtak gombafertõzést, úgyhogy most még nem szeretnék szülni mégsem. Meg kellene várni, mig ez elmúlik. Az a fura, hogy semmiféle tünetem nem volt, és tök nyugodt voltam, hogy nem lehet semmi baj.

Pankamama
Jól tudom, hogy Te is MÁV-os vagy?

Szilcsike
szilcsike

Norkini,

ha nincs bolygókerék, akkor minden kanyarodáskor meg kell emelni a babakocsit, vagy az elejét vagy ahol fogod meg kell billenteni, különben nem tudsz irányt váltani. Kipróbáltam mindkét fajta kocsit, mi a bolygókerekes mellett döntöttünk. A bolygókerekeset még mindig lehet fixálni, ha olyan terepre kerülsz, ahol nincs rá szükség, vagy zavarna. Persze általában azok a drágábbak. Kép

Jó vásárlást, Pilinke (35)
pilinke

na, most jutottam a végére.Kép
Bocsi, hogy csak most írtam, de 5ig a dokinál voltam, mert megint egész nap a mûtõben volt, utána pedig sulim volt estig. Még egyszer nagyon köszönöm a drukkot mindenkinek.KépKépKép Nagyon jó kis csapat vagyunk.

Orsoly,
drukkolk én is nagyon, hogy a következõ UH-n jobb eredmény legyen és ne indítsák meg a szülést. Minden rendben lesz, úgy kell, hogy legyen és KÉSZ.Kép Drukk, drukk ezerrel.

Zulu, drukk megy Neked is, hogy maradjon a babó még legalább 4 hetet és közben szépen gömbölyödjön ki.Kép

Norkini, szerintem nagyon jó ár a kocsiért és nem olyan nagy gond, ha nem bolyong a kerék.Kép Én is ilyet szeretnék, csak eddig az gondoltam, majd szülés után, most viszont egyre inkább azon vagyok, hogy meg kéne venni, ki tudja...

Kataa, gratula még egyszer Alexhez. Sok tejcsit kívánok a szopizás meg megy majd magától meglásd.Kép

Brokkoli, igen az én kisfiam, nem bír magával fene jó kedvében és döngeti a falakat, elképzelésem sincs, hogy mi lesz, ha még nagyobb lesz.Kép

Kamelia,
a mai Uh-n kiderült, hogy Bence is keresztben fekszik, ami azért volt nekem is rettentõ gyanús, mert sokszor van púpom hol a hasam jobb, hol a baloldalán és nagyon intenzíven nyomakszik valami.Kép Kisebb ütések, rugások a méhszájamnál és a méhem felsõ részénél vannak.KépKépKép Remélem azért õ be fog fordulni, ha eljön az idõ.Kép

Egyébként, ma nem volt olyan rossz tapasztalatom a terhesambulancián, mint szokott, aminek azért tudtam örülni, tekintve a lelkiállapotomat. Néztek vizeletet , jó volt, aztán mértek vérnyomást, ami elsõre 152/98 lett. Mondom a nõvérnek ez tuti roszz, mert nekem mindig jó a vérnyomásom és ha most sincs gond, akkor ez nem stimmel. Másodszorra a szokásos 132/78 -at mérte.Kép Kicsit megnyugodtam. Ezután mentem UH-ra, ahol nagyon rendes volt a dokinõ, megnézegette a lepény, méhszájat, babát és közölte, hogy minden rendben van, csak hát túl közel a lepány és az vérezgethet. Aztán annyit mondott kedvesem, hogy a baba is jól van, jobban mint az anyukája, úgyhogy legyek szíves megnyugodni, mert a bab érzi, ha feszült vagyok.Kép Mondtam neki, hogy most már azért könnyebb lesz megnyugodni, hogy tudom nincs nagy baj.Kép
Aztán már csak az orvosra kellett várni kb. 2 órát.Megvizsgált, méhszáj zárt. Megkérdezte éltün-e házaséletet a párommal, mire visszakérdeztem, hogy ugyan mi az.Kép Eltiltott tõle, már jó ideje, és azóta sem bûnöztünk, úgyhogy nem e miatt véreztem. Persze a lakásfelújítás biztos nem tett jót, pedig nem erõltettem meg magam csak hát nem pihentem annyit(semmit sem pihentem), mint amennyit kellene.KépKép

Na nem írok novellát, ennyit rólunk. Még egyszer nagyon köszönöm a drukkot. Szép jó éjszakát minden maminak és pocaknak.Pusssza,
Timici
25+5
timici

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: