A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Kép képek
ibolya5

Kép képek2
ibolya5

Sziasztok,

Ibolya,
Jó, h. jöttél, mert senki sincs itt ikergyerekekkel, pláne nem hármasikrekkel. Nekem ez komoly kihívásnak tünik és megrémülnék már attól is, ha a doki uh közben közölné, h. nem egy hanem két baba lakik a pocakban. Mesélj, hogy mentek az első évek? Most már látom nagyok és szépek a gyerekeid. Azárt az se lehet semmi egyszerre venni három pár cipőt stb. Dolgozol v. háziasszonykodsz?
Gyere sűrűbben, meglátod belejössz. Egyszer úgyis el kell kezdeni a net-ezést, aztán már könnyű rászokni. Ugye lányok? :lol:

JOlka,Timi,
Találkoztatok?
Köszi a szivacs vágatására az ötleteket. Jövő héten elmegyek v.melyik helyre, kb. u.olyan messze van mindkettő.

Tünde

KépKép
tuzal

Szülinapos képek: Kép

Kép
nycsilla

Kép

Kép
nycsilla

Kép

Kép
nycsilla

Kép

Kép
nycsilla

Csilla!
Flóra meseszép :) :) :)
Főleg az első kép tetszik nekem,azon olyan "Flórás" :D

Ági
csagi

Köszi Ági!
Dóri, Tündi! Megírtam a doki címét.

Kép
nycsilla

SZiasztok,

Mi tegnap voltunk a nagyszüleim sírjánál, akik elég messze vannak eltemetve, korán indultunk és későn értünk haza. Ahogy kinézek az ablakon kész szerencse, mert az időjósoknak igazuk lett. Ma akartunk menni, de annyira mondták, h. ma milyen sz.r idő lesz, hát tényleg bejött.

Csilla,
Az előbb írtam egy hosszú választ neked az iwiw-en, de szerintem elküldésnél elszállt. Nem irom újra még egyx. Majd úgyis találkozunk és elmondom szóban, köszi a doki elérhetőségét.

Szép napot mindenkinek ebben a ronda időben.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Ibolya!
Nagyon szép családod van.

Csilla!
Flóra csodaszép!!! Olyan büszkén ül a bölcsis képen, nagyon aranyos! :lol: :lol: :lol: Nagyon nagy lány már, annyira bájos a képeken.:)

Tünde!
Mi ma akartunk menni, de itthon is esik az eő, virágot ma már nem fogunk ültetni.

Anita, Ági2!
Voltam fodrásznál, de..... :( már nincs belőle semmi sem. Ráadásul vágtunk is belőle, hirtelenfelindulásból. Satír, neon fényben enyhe narancssárga. :lol: :cry: Ez az én formám, tegnap a osztálytalira már újra be kellett lőni. Képeket nem hoztam, szerencsére rólam nem készült. Most nem vagyok büszke a kinezetemre, majd talán 5 év múlva, vagy már csak rosszabb lesz. :D

Manó egésznap kint van a udvaron, vagy bent a műhelyben és pakolász. Most házat csinálnak a kiskutyájának papával. Segít papának.
További kellemes hétvégét mindenkinek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Tényleg gány egy idő van :? Mi van olyankor, ha napokig ilyen az idő???? Napokig nem megyünk sétálni, levegőzni??? Még nem őszeltünk.... Tavasszal meg nem volt ilyen, illetve, még nagyon pici volt Boti.

Csilla: Gyönyörű Flóra a képeken, mint mindig. Annyira bájos!

Jolka: Sajnálom, hogy nem sikerült úgy a frizkó, mint szeretted volna... Vágattál is??? Azért kíváncsi vagyok rád, hátha nem is olyan vészes. Manó elvolt nagyiékkal?

Ibolya: Nagyon szép a családod! Gratulálok a gyerekekhez, nem semmi lehet velük! Kistesó kérdés ???? :D ....ha nem vagyok túl indiszkrét... :roll: :wink:

Köszönöm a dokis válaszokat, bejelentkezünk vhova!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Most már él a www.boribo.hu oldal. :) Még azért, vannak hiányosságok.
Szerintem a Manó garnitúrája a legszebb a fiús cuccok közül.:D

Anita!
Vágtunk is. Manó nagyon jó fiú volt, míg Mutiék vigyáztak rá. Beültek az Omniába, majd mentek a sétálóra, vásárolgattak, nem is hiányolt, mármint anyuék szerint.:)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!
Csilla! köszi a címet, remélem nem lesz rá szükségünk.eddig a mi dokinkkal nincs gáz!
Én is láttam a boribot-t, nagyon szép dolgaik vannak!jaaaaaaaaaaaj csak egyszer építkeznénk és szabadjára engedhetném a fantáziámat, na+ a pénztárcámat :oops: :oops: ...
KÉRDÉS!!! mi a véleményetek a nem kötelező oltásokról???(agyhártyagyulladás, himlő?!) nem tudok dönteni... :roll:

Kép
dora1980

Sziasztok. Anita :a kistesó ügyben egyenlőre sehogyan sem állunk januárban volt egy vetélésem azóta semmi de nállunk az ikrek is nehezen jöttek 3 év után és kellett hozzá orvosi segitség is.Azért még nem adtuk föl hátha jövő hónapban. Flóra .nagyonszép kislány utólag is boldog szülinapot. tuzal: egyenlőre még gyesen vagyok december végéig aztán majd júliusig főállású anyaként itthol utánna nem tudom mi lesz mert egy kisfalúban nehéz munkát találni eledó a szakmám és ez nehezit rajta mert az üzletek sorra bezártak.
ibolya5

Sziasztok,

Ki mit csinál ebben a csak látszólag szép időben?
Mi itthon maradtunk, mert ahogy elnézem ez már nem egyszerűen szél, hanem vihar v. orkán vagy mi .... ? Azért döbbenet, h. a héten megjön az igazi tél és az egész városban nincs egy sz.ros overall a gyerekemre. A bundabéléses cipővel detto ez a helyzet, mindenhol ígérik hetek óta, de nem ér ide.

JOlka,
Írtam az Asso-t áruló csajnak és nagyon kedvesen válaszolt, de mi nem megyünk el ezért Hajdúszoboszlóra, nem sok a postaköltség sem, de így láttatlanba cipőt rendelni. Hát ....? Amugy meg már ő is levette a két kinézet cipőből az egyiknél épp a 21 és 22-es méretet. Ugyanis a kettő közül lenne v.melyik most méretünk. Ti ha mentek mikor? Vagy esetleg a hétvégén voltatok?
Boribo-ra benéztem és ötletet is loptam. A Márkó párnái össze vannak kötve masnival és igy nem csúsznak szét? Jól látom?Szerinted a tervezett játszókuckóba fel tudnám v.hogy őket a masnis résznél erősíteni? Arra gondoltam előbb, h. kispárnákat gyártok, de ezt most még ezzel megspékelném és akkor stabilan ott lennének .... persze,ha a a kis gazdi nem tépné le őket, mint tegnap a bordűrt a falról és ahogy kacagot miközben engem az infarktus kerülgetett. És ez még csak a kezdet. :(
Én meg ma du. készülök fodrászhoz miután sógornőm, majd másnap Anyukám is megkérdezte, h. akkor most eredeti színre lenövesztem a hajam? Én meg nem is gondoltam, h. ilyen ronda a hajam. Ugyhogy ebből rájöttem, h. itt az ideje a fodrászt meglátogatni.
A kis barkácsolót mióta lehet ilyen helynek a közelébe engedni? Zalán még ugye ajtóstól ront a házba, tehát minden szúró, vágó stb. eszközt nagyon dugni kell előle. V.melyik nap jó nagy üvöltés kerekedett abból, h. nem voltam hajlandó egy bazi nagy ollót a kezébe adni.

Dóra,
Zalán mindkettőt megkapta. Bár a himlővel kapcs-ban már itt is leirtam korábban, h. én csak a média által felkapott dolognak tartottam és elzárkóztam előle, de aztán a gyerekdokink első mondatával meggyőzött, amikor a lehetséges szövődményeket felsorolta. Arra a kérdésemre meg, h. honnan fogjuk tudni, h. védett-e még, mert ugye nem ad egész életre védettséget, azt mondta az az ő dolga, ne foglalkozzak vele. Arra kért, ha anyagilag nem okoz gondot, mindenképp kapja meg. Amugy a tv-ben is elhangzott 10-ből 9 gyerekdoki ellene van, tehát a miénk a 10-ből 1.

Szép napot nektek.
Tünde

KépKép
tuzal

sziasztok!
mi is itthon maradtunk, de du csak ki kell mozdulni!mindenkinek cipő kell!! :oops: Petinek, apjuknak, na + én is szeretnék egy csizmát!!! Kis koszorúkat is venni kell szerdára,mert nem gondolkodtam előre! Peti 11.30tól alszik!most fél2! :D
mi oerált örököltünk egy s'olivert-alig használt :lol: + egy kantáros sínaci+dzsekit is, ez +minimiotion :lol: jajjjjjjjjjjjjj nagyon imádom ha örökölünk valami jót!hétvégén egyébként börze a BUSZACSA-ban!! hallottátok? bár én 2X voltam , de az a tömeg.... nem hiszem h. most megyek :cry:

Kép
dora1980

Sziasztok!

Tényleg sz@r idő van. Mi Addig voltunk kint, mig átmentünk a boltba és vissza. Ha ne fújna ez a nyamvadt szél, egész jó idő lenne.

Tünde!
Most voltunk otthon, de a Gimistali miatt nem lett volna időm átmenni, legközeleb 3 hét múlva megyünk, ha addira nem késő elhozom.
Szúrószerszámokat én is elrakom, de ha hiszti van odaadom, de mással egyből kiváltom.:) Keresek valami érdekesebett.:D
Műhelyben tényleg sok veszélyforrás van, de minden elől marad. Tegnap egy kést találtam a földön, egyből felraktam, de Manó nem is foglalkozott vele, jobban lefoglalták a csavarok és a szegek, amit adagolt Papának.:)

Kép

A nagy barkács mester!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Megint én!

Börze megint? Szerintem én sem megyek, nem bírom a tömeget.

Tünde!
A Manó párnái, össze vannak varrva. Inkább ez egy nagy huzat, amit lehet mosni, párnákát ki lehet belőle venni. De lehet venni külön is párnákat, vagyis a vásárban volt. Ezeken nincs masni, csak a falvédőn. Én L alakban tettem fel, mert hosszabb volt mint az ágy, de így jobban is tetszik. A dühöngő is biztos jól fog
kinézni.:)

Dóra!
Petikének jó alvókája van.:) Oltás, Fogalmam sincs, mi még nem adtunk be neki egyett sem. Bizonytalan vagyok a témában. Agyhártyagy. ellen lehet, hogy megkapja, de nem szeretném "feleslegesen", pluszba szurkálni a gyerkőcöt.

Ibilya!
Nektek drukk a baba projekthez.

Sziasztok

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tündi!
Most jöttem a Szuperből: van overall.

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Hogy én se maradjak ki a szórásból, beteg vagyok! Gennyes torokgyiszim van, és már lassan beszélni is nehezemre esik!
Szörnyű, ennek már soha nem lesz vége!
Sajna tényleg beköszöntött az ősz, és nekem is nagyon nehezen viseli Domi, hogy egy-egy nap itthon kell maradnunk!

Csajok: Mikor lesz börze??? és hol? Megint a Bújtosi Csarnokban?
Ibolya: Gratulálok ehhez a három gyönyörű gyerkőchöz, és drukkolok hogy minél hamarabb jöjjön a negyedik :wink: !

Csilla: Meseszép Flóra a fotokon! Na ezért szeretnék én is egy kislányt, mert azért az igazi szépség bennük van. Persze a kisfiúk is szépek, de ők olyan fiúsan... na ezt jól megmagyaráztam! A lényeg: Flóra igazi kiscsaj!!! Nagyon tündér!

A rossz időre való tekintettel én is előszedtem az overálokat, sínacikat, mert ami hétfőn volt, azt elég lesaz átvészelni, még ha hóval párosul!! Azt hallottam, hogy enyhe lesz a tél!!! Ugy legyen, mert nem szeretjük a hideget!!! :roll:

Anita: Hogy állnak nálatok a fogmanók??? Nekünk hirtelen egy hét alatt öt fogunk lett! De annyira hirtelen, hogy észre sem vettem, mert felűl sose mutatja meg a fogait, csak egyszer akkorát kacagott, hogy beleláttam a szájába, és...nini öt foga van Dominak!!! Boti még mindig olyan nyűgi, mint a multkor? Nálunk agyre rosszabb az éjszaka! NAppal alszik két órákat mostanában, de éjszaka...borzalmas. Ma este fél kilenctől éjfélig fél óránként felkelt! Azt hittem megőrülök!

Szép napot!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

megint mi!
Megnéztem a boribo oldalát, és tényleg a Manó ágyneműje a legjobb, de a lányos cuccok is nagyon aranyosak!!! Szuper a kis narancssárga, piros összeállítás!!!!
:lol:

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!
Hazajöttünk, az ünnepen a szülőknél voltunk, de a temetőt kb fél óra alatt muszály volt letudni, a nyamvadt eső miatt!! de jó lett volna ha szép idő van!!!!
megpróbálok néhány képet feltenni. bocsi a helyfoglalásért! :roll:

Kép unokatesókkal!!
Kép kell a kockaám?
Kép ezt nektek!
Kép sapkában játszok!
Kép máskor kint sem hagyom hogy a fejemen legyen...
Kép komoly
Kép ??

Kép
dora1980

Sziasztok!

Timi!
Gyógyulj meg minél hamarabb.

Dóra!
Nagyon aranyos Petike! :) Szuperek a képek. De jó már neki, hogy van uncsitesója. NEm tudom Manónak mikor lesz, de ha lesz, akkor is nagy korkülönbséggel.:( Az öcsémnek előtte be kellene csajoznia.
Sikerült cipőt venni a családnak? A második képen látszik egy kicsi a cipőjéből, Botinak is ilyen a cipője. Ugye, Anita?

Mi a héten twister partyt csináltunk. Raknék fel képet, ahogy Manó mászkál a heverok között, de mindenkinek a hátsó fele van rajta, biztos nem díjaznák.
Viszont egyet teszek fel a tegnapi pogácsa sütésről.:D
Kép

Nálunk apa a beteg most, Manónak folyik az orra.:S
Itt a sz@r idő :cry: , remélem azért betegség nélkül átvészeljük.

Ági2! Te hova lettél? Tanulsz? Dóra baba?

Többiek? Petra igazoltan van távol...na és Ti?
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Jolka a képen látható barna-zöld cipő az valójában a nyári szandija, ami mára enticipővé minősült át :lol: most egy elefanten bundás cipőt találtam neki a deichmannban!!!
Nézzétek meg: www.okosbaba.hu lezs nyíregyen is szemináriuma... nem tudom eldöneni kell e ez nekünk, bár tanítóként kicsit fúrja az oldalamat a kíváncsiság. 1 éves gyereket olvasni tanítani??! tudnátok milyen nehéz erre egy7 évest is megtanítani!!!Én már csináltam egyszerre 20 gyerekkel :wink:

Kép
dora1980

Tényleg ilyen az egyik Boti cipő :wink:

Okosbabával kapcsolatban nekem is megoszlik a véleményem. Az a dilemmám, hogy vajon nem-e tanul meg később beszélni a gyermek, ha más egyéb kommunikációs eszközzel képes kifejezni magát... ???

Mindenesetre én is kíváncsi vagyok nagyon...

Ha nem nagyon lennék, tanulok. De igyekszem én :wink:

Egyik nap Boti megtett két lépést kapaszkodás nélkül :shock: Belém kapaszkodva felállt, majd elengedett, mint támasztékot, és, hogy meg tudjon kapaszkodni a kanapéban, lépett elengedett kézzel kettőt! Persze, tudom, hogy csak a lendület vitte, de azért naggggyon jó!

Na, és beindult a már tiszta hangzású baba, a labdának meg abbba (közben teper utána, és kiabálja) :D, hát, meg tudnám zabálni!

Nem is nyűgis, igazán jófej lett az elmúlt egy hétben! Az óraátállítás picit időzavarossá tette, de gyógyulunk! :D

Szép napot, Tünde szavaival ebben a ronda időben !

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Dóra!
Bocs, akkor rosszul láttam.
Az okosbabát én már ismertem, sokszor mutatták már tv-ben a módszert, neten is olvastam már róla.
Én személyszerint nem akarok a Manóból zseni gyereket csinálni.
Viszont tény, aki hamar elkezdi a nyelvtanulást, és elég időd fordít rá, később nem lesz vele gondja. Könnyebb a munkakeresés is neki. Nekem is nagyon nehezen megy a nyelvtanulás, és még én tanítsam itthon, több nyelvre?
Olvasás? Majd megtanulja az iskolába, nem hiszem, hogy aki tud olvasni az nem fog unatkozni a suliban. Hogy majd az otthon tanultakat rendezi a fejecskéjében. Badarság, az ilyen gyerek nem fog odafigyelni, rendetlen lesz, visszadumál, mert hát ő már mindent "tud". Szerintem, vagy maradjon otthon a szülő és folytassa a módszert, vagy az első osztályba ne járjon. :D
Biztos nem rossz a módszer, hisz úgy tanulja meg napi párpercben, pl. a híres épületeket, mintha csak a labdát és a fakanalat mutatnék neki. Rengeteg időbe és pénzbe kerül a szülőnek a felkészülésre és az applikációra.
Nekem is voltak olyan osztálytársaim, akik már elsőbe úgy jöttek, hogy tudnak olvasni, számolni, kis zsenik voltak. De nyolcadikban már bukdácsoltak, lemaradtak elszálltak, a szülő nem tudott velük foglalkozni.
Az okosbaba módszerhez olyan szülő kell, akinek nincs más dolga csak a gyerekkel foglalkozni. Hú biztos lesz aki ezt megcáfolja.
Jó témát hoztál Dóra, lehet vitatkozni róla.:D

Mentem, tanulni, mert Buta anyuka maradok.:D :lol:

Sziasztok

Tünde!
Kérdeztem ismerőst, de nem tudott ajánlani debibe asso-t, azt mondták nézzek be a piac utcán a siesta márkaboltba, de ott tuti több. Neten én is néztem cipő és csizma is 7400ft. Én lehet, hogy a csizmánál maradok.:)
Kép
Ennek magasabb a szára, talán a hóba is kényelmesebb lesz. Nem tudom, hogy fog járni benne, mert gumicsizmában nem megy.:)

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Anita!

Jaj, nagyon ügyes Boti. :lol:
Biztos nagyon aranyos lehet. :)
Nekünk mé mindig tyaptya a labda, de már néha sikerül a labda is. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Én is kutakodtam már az okosbab.hu-n, de igazán szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Féltem a kicsi gyerekkorát! Ha már most tanulni "tanitom", akkor mikor fog játszani? Majd ha ténylegesen tanulnia kellene? Mindenesetre érdekelne, és ha valaki tud többet a szemináriumról, írja meg!!!
Na mennem kell, mert alvás van!

Puszi nektek!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Hát itt vagyok végre. Kiköltöztünk T.lökre, és azóta csak Anyáéknál van net. Olvasgattalak Titeket, de írni sosem volt időm. Anita, jólesik, hogy érdeklődtél. Üdvözlet mindenkinek, akivel még nem "találkoztam"!
Szóval "falun" lakunk, és nagyon élvezzük. A ház még felújítás alatt, de már teljesen lakható. Múlt hét péntek óta van egy kutyuskánk is, egy kis puli. Annyira cukor.
A nagyfiam ma egy éves! Hihetetlen! Tudom, hogy közhely, de repül az idő... Ezúton is sok boldogságot kívánok minden kis porontynak aki mostanában ünnepli a szülinapját! Szombaton lesz a partynk, majd teszek föl képeket. Ádámról: kapaszkodva valamint négykézláb bejárja a lakást, most próbálgat megállni, két foga van,felül most jön egy. Volt 3 hét szopisztrájkunk, aztán egyszer csak visszaszokott rá, az utolsó pillanatban, mert már éppen eldöntöttem, hogy akkor valahogy elapasztom a tejcsit. Azóta is lelkesen cicizik. :)
Pár napja végre hajlandó integetni. :) Egy dolgot mod, az pedig a lámpa, ami így hangzik tőle: mpah :D És közben mutatja. A többi csak halandzsa, a maga módján folyamatosan szövegel. :D
Múlt héten beteg volt, láz meg minden, de hála az égnek már kijött belőle.
Most ennyi voltam, megpróbálok gyakrabban jönni! Üdv mindenkinek, Annamari és Ádám

egy mai kép:
Kép

a kutyánk, Pali :)
Kép

unokatesóval
Kép

Ádimama

Sziasztok!

Annamari!
Tényleg rég jártál erre. Üdv. újra a fórumon. :)
Ádám szép nagy fiú már.

Nem Ti néztéttek anno Nyírszőlőbe a telket, ahol Csilláék? És lám már el is költöztettek. Milyen az új ház? Kertes, gondolom. Pali is nagyon cuki.:D

Ádám baba Sok boldog szülinapot kívánunk neked!!!
Kép

Jolka és Márkó

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!
Új téma!!!!!!! mi legyen a nem kötelező védőoltásokkal?

ez most újra dilemma bennem,most vitáztam msn-en egy ismerősömmel. ő minden ellen beoltatja a gyereket, én meg szívem szerint nem. ez most úgy jött fel, hogy a tesómék kislánya/2 éves lesz/ himlős! ma derült ki. Tuti a keresztfiam is az lesz, testvérek :D . És szerintem már petiben is ott van, hisz vasárnap együtt voltak/lásd 9 hozzászólással ezelőtti képet "unkatesókkal" cím alatt!a himlő lappangása pedig hosszú, és amíg nem látszik addig fertőz. :( már mindegy, csak túlleszünk rajta! a sógornőmék dokija szerint a himlő ellleni oltás20 évre ad védelmet, és felnőtt korban még elkaphatja, ez pedig szarabb! /fiúknál a poetenciára kihat :shock: én pedig szeretnék unokát! :wink: / az agyhártya elleni oltásra pedig azt mondta, h. ha minden ellen beoltatjuk a gyerekeke, akkor nem alakul ki semmi védekezőképesség! Na jó, nem az agyhártyagyuszit kapja le és legyen erős, hanem más kisebb vírusok erősítik a szervezet immunitását!

Vitát váltottam ki??? :oops:

Kép
dora1980

SZia Dóra!

Áááá, Szerintem nem váltottál ki vitát. :) Mindenkinek meg van a véleménye , emiatt még sose "vesztünk" össze.:) :wink:

Én is pont az érveid miatt nem oltatom be Manót, majd himlős lesz a bölcsibe, túl kell esni rajta.
Hamár dolgozok, akkor majd megoldjuk v.hogy. Mindenesetre ha beteg lenne Manó akkor én maradnék itthon, de a munkahelyen nem biztos, hogy díjazzák. Ilyenkor lenne jó, ha közel lennének a nagyik.

Tényleg Te mész a szemináriumra?
Én lehet, hogy kíváncsiságból elmegyek.
Többiek?
Az angol része érdekelne, na és matek. A többi annyira nem mozgatta meg a fantáziámat. Nem akarom megtanítani Manónak pl. tenger élővilágát. :)
Mentem
sZia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

háááát én még nem tudom menjek e . egyrészt kíváncsi vagyok mi a titok, másrészt nem vagyok egy sznob szülő!!!! Azt látom h. ez azoknak való.Ők ui mindenáron többet akarnak a gyerekből, mint ők maguk!/mondju ők nemegy nagyágyúk!!!!!!!! jóóóóóóóóó én is szeretném, ha petinek könnyen menne a tanulás, de nem ettől lesz értékesebb ember!!!!! :wink:
még majd eldöntöm mi legyen... :roll:

Kép
dora1980

Igazad van Dóra. :wink:
Nekem mindig az volt a véleményem, hogy egy erős közepes, jó tanuló gyerek, többet ér el az életben mint egy kitünő. A kiváló gyerekek, a seggelősek, nem olyan merészek, életrevalóak mint a gyengébb gyerekek. Mert míg a rosszab kint játszott és ismerkedett az élettel, addig a jobb tanult.
Viszont a nyelvtanulást fontosnak tartom, mert elég hátrány aki nem beszél legalább 1 nyelvet. Ma már a takarítőnek is kell egy alapfokú.
Csak azt nem tudtam még eldönteni, mikor kezdjünk hozzá. Muti szerint minél hamarabb, de még a saját nyelvén sem beszél. :shock:

Többiek Ti merre vagytok?
Börzére megy akkor valaki? Programok is lesznek.:)
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Csilla,
Köszi az ötletet, de épp előtte pár nappal voltunk és nem láttam semmi nekünk valót, ráadásul ugy kiakadtam az egész helyre, mert megy le a szinvonal. Szerintem.
Flóra már újra jár bölcsibe és jól van? Anno megirtam a levélben, amit szerintem nem kaptál meg, h. a királylányos képen nagyon-nagyon szép.

Annamari,
Ádámot isten éltesse. Szép nagyfiú.

JOlka,
Ez a csizma itt a piacon is van, igaz barnában, de nagyon lányos és ez nem csak az én véleményem volt, hanem egy kismamáé is, aki szintén a fiának keresgélt. Ő is forgatta, de ő sem találta v.mi fiúsnak. Itt amugy olcsóbb, talán egy ezressel. Abban viszont tök igazad van, h. a hosszabb szár miatt sokkal praktikusabb a csizma.

Védőoltás. Én nagyon hinodáltam, de akinek határozott a véleménye az tényleg tartson is ki mellette és ne hagyja, h. a dokija meggyőzze. Engem könnyen sikerült.

Okosbaba. Már a zenebölcsiben is beszéltünk 'A 3 éves kor után már késő' c. könyvról, amit én nemrég kaptam a szomszédomtól és eddig nem is hallottam róla. Elgondolkodtató, amit ír, de én mégsem fogom nyelvre tanítani Zalánt, pedig engem ezzel szekálnak többen is a környezetemben. Azért mert én nyelvtanár vagyok egyáltalán nem biztos, h. szerencsés lenne, ha franciául dumálnék hozzá, ráadásul senki más nem beszél franciául a családban. Ja, és mostanában nem is fog se irni, se olvasni tanulni.
JOlka, amit a kitűnőségről irsz, hát van benne v.mi. Bár általánosban én is az voltam, nekem a tanulás nem esett nehezemre, nem gondolom, h. bármiről lemaradtam volna, de ha már kaptam egy 4-estől rosszabb jegyet bőgtem. A fősulira ezt a betegséget kinőttem. :D

Jó hétvégét mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Nem sok időm van, úgyhogy gyorsan:
1. védőoltás: szigorúan csak a kötelezőket, semmi egyébbel nem szurkáltatom a gyereket és ha nem lenne kötelező, azokat sem kapta volna meg, kivételesen ebben a férjemmel is egyetértünk
2. okosodás: ebben a korban? mikor fog élni? játszani? nem beszélve arról, hogy ti is tudjátok, akik tanárok, hogy nagyon rossz olyan anyaggal dolgozni, akiben bármi is rosszul rögzült
2. a. : nyelvtanulás: minden nyelvtanár ismerősünk utálja ezeket a kezdeményzeéseket, mert aztán idősebben nem tud a gyerekkel mit kezdeni, a tabula rasa-t szeretik, és megértem, meg amúgy is (magamból kiindulva) simán meg lehet jól tanulni (középszinten) a nyelvet a gimis időszakban is

Flóra megint torokgyulladásos, de már nagyon unom. Most nem kapott antibiotikumot, ami nem is baj. Most nem eszik, csak iszik már vagy 3 napja és én meg halálra aggódom magam.

Petrával beszéltem, Bence is beteg, hasonló, mint Flóra, csak éjjel nem kap rendesen levegőt pluszban.

Mindenkinek jó hétvégét!

Ja, Tünde, szerintem is egyre rosszabb a fent említett üzlet. Semmit sem vettem, mert ami meg lett volna, az irtózatosan drága volt.

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Tegnap Mutival sétáltunk, elkezdtem neki mesélni az okosbabáról. Csak annyit mondott idomítás, és lezárta a témát. :lol:

CSilla!
Jobbulást Flórának!!!
Biztos azért nem eszik szegény mert fáj a torka. Legalább a tejcsit megissza?
Petráéknak is jobbulást kívánok. Üzenem neki, hogy próbálják ki a Bébi luuf balzsamot, csak a baba hátára kell keni, nagyon sokat segít a légzésben. Manónak most sokat segített az orrduguláson. Ja és ez nem tartalmaz gyógyszert, csak gyógynövényeket.
nyelvtanulás, nekem nem jött be az gimis éveiben sőt... Általánosban az orosz mellett fakultáción tanultam az angolt, elvileg 2 évig. Az orosz tanárból lett angol állandóan csak angolul beszélt, soha egy magyar szó, még a jelentéseket sem írta le, nekem tiszta katasztrófa volt. Szerencsére egy időre lelépett, így már általánosba nem tanultam tovább. Lehet, hogy ez a sz@r alap hat ki a nyelvtanulásomra. Gimibe minden évben új tanárt kaptunk, aki mindig ellőről kezdte, majd kaptunk egy Amerika tanárt, aki minket nem , de mi megtanítottuk a magyar nyelvre.:)Na és a fősulin minden félévben kaptunk egy másik tanárt...
Gimibe simán lehet tenni az angol középfokút, de nem az én időmben...:( Szerintem ha 4 év alatt végig vettük volna a könyvet én is neki vágtam volna, akkor még "divat" sem volt tanárhoz járni, eszünkbe se jutott. Bezzeg az öcsém már járt.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam.

Csizma , megnéztem még1x, egy kicsit tényleg kislányos, inkább unisex. :wink: :lol:

Az említett üzletet én is utálom, de ezt már Tündének ecseteltem.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mi mindenképpen elnézünk a börzére, habár nem tudom, a kicsit vigyem-e abba a nagy tömegbe!

okosbaba: a nyelvtanulással egyetértek, de azt sem most akarnám eröltetni,hanem majd egy-két év mulva! Engem is óvodában kezdtek el tanítani, és köszönöm szépen megvagyok az angoltudásommal. Elbeszélgetek! Azért el fogok menni meghallgatni a szemináriumot!

oltás: azt gondolom, hogy ha minden ellen mesterségesen védjük a kicsi immunrendszerét, akkor soha nem fog megerősödni! Mindenen át kell esnie a babának!

Néhány fénykép: Kép falom a filmeket Kép a flakon jó barátom Kép álldogálok, lépegetek Kép csúszok mászok

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Megérkeztem én is!
A fürdőszobában ügyködtünk, ugyanis mint nyáron írtam kedves alsó szomszéd füstje most nem ablakon, hanem fürdőn keresztül jött. Iszonyat! NA mindegy, megoldódott! Kop-kop-kop.
Jól vagyunk, én tanulgatok.

Itt aztán volt termés! Okosbabát még nem néztem, és nem is hallottam! Mikor lesz, hol? Vagy a honlapon rajta van?

Jolka! Nem baj, hogy még nálam a könyv? Most ass-t tanulam, a héten kezdem a progot! Márkó nagyon házias! :lol:

Annamari! Ádámot Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából!

ANITA! Boti hihetetlenül ügyes!!! Annyira sokmindent tud!

Timi! Domika is nagyon édes! Már ő is feláll?

Védőoltás témát csak olvasom, hallgatom az érveket!

Tünde! Sétáltok még a Kossuth téren? Mi ebben a hidegben csak a ház körül körözünk!

Olyan kár, hogy hideg van. Talán jövő hét, még enyhébb lesz?!

Csilla, Petra! Babóknak gyógyulást!!!

Üdvözlet mindenkinek!!!
Ági2
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Ági2!
Végre hallani rólatok. MÁr azt hittem Dóra baba is beteg lett.
Könyv? :D Hát... Majd telefonálok, ha arra járunk. Ok?

Timi!
Nagyon zsivány Domika:) HElyes baba! :D
Megkérdeztem a szemináriumot kb. 5 órás lesz, egy nagy szünettel, akkor akár haza lehet szaladni etetni a gyerkőcöt. Ja és családonként 8eft. Ebbe van pár kiadvány is. MÁr nem is érdekel annyire. :shock: :D Ebból megveszem Manó téli cipőjét. :lol:

SZép álmokat mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Mi voltunk a börzén! Tényleg jó nagy tömeg volt. Mintha már kinőtte volna a rendezvény azt a csarnok-folyosót. Sok helyen meg se lehetett állni nézelődni, főleg, ha babakocsival jött valaki (de hát mivel jöjjön bababörzére?) Vagy ha megálltak valahol, akkor meg nem lehetett elmenni. Az alulra pakolt árukat nem lehetett látni. Szóval, én leizzadtam, és idegesített, hogy nem tudok haladni. Azért vettem egy-két dolgot, előfordult nagyobb méret is a rengeteg babás cucc között. Ja, és találtam egy ruhadarabot, amit még én varrtam, és utána eladtam. Egy kis nosztalgia.
Most árulni lett volna érdemes, de lusta voltam összepakolni. Pedig lett volna néhány téli cuccom is. Pl. a tavalyi kisbakancsot is kinőtte, sajnos. Talán a hócsizmát nem, azt még nem vettem elő.
Láttam egy jó kis bőr cipőt a börzén, tépőzáras, és bakancsszerű, de csinosabb, és könnyebb. 6800-ért adták. Gondolkodom rajta nagyon, valahol a vasvári pál u-n van az üzlet. De előbb körülnézek, kínaiban is hátha találok jót. (néha van)

Amúgy meg bocs, hogy nem írtam jó ideig, csak néha olvastam, de nekem még mindig olyan lassú ez az oldal, körülményes, meg a sok fotó is lassítja nagyon. Persze, azért jó a fotókat nézni, de sokat lassít.

A korai nyelvtanulásról meg annyit, hogy anyukám orosz területen élt, és onnan jött át férjhez mo-ra, de magyar anyanyelvű, csak tud oroszul, ukránul is. Sokan mondták neki is, hogy miért nem tanít minket oroszul. Ő azt mondta, hogy ő magyar, minek beszéljen oroszul a gyerekeivel. Később azért próbálkozott, de akkor mi nem fogadtuk el tőle. Emlékszem, mondtuk, hogy beszélj már magyarul :-)
A suliban is ezzel őrjítettek a tanárok, hogy nekem jobban kellene tudnom az oroszt, mert a "véremben van" Még ilyen marhaságot! Pont ugyanúgy tudtam, mint a többiek. Annyi előnnyel, hogy anyukám átnézte a házit, és kijavította, de azt nem tudta elmagyarázni, hogy miért így mondják. A nyelvtant a suliban kellett megtanulnom.

A lányom viszont az oviban járt németre. Nem tudott többet, mmint a többi gyerek, de ismerős volt neki a nyelv, és a szavak, így könnyebben tanult. De ő sem fogadta el tőlem, ha németül próbáltam hozzá szólni. Csak szavakat tanult meg tőlem is, sokszor mondtam otthon, neki mi micsoda.
Bencusnál szintén így van, de őt már nem fogom ovinyelvre járatni.

(ja, én tudok németül is, oroszul is, de egyik sem tökéletes :-)))

Na, ritkán jövök, de akkor rengeteget dumálok. Így remélem, pótoltam a lemaradásomat :-)

KépKép
simsi

No, még valami az okosbabához.
Ez abból áll, hogy a számítógépen megy a diavetítés a híres épületekről, és alatta megy a szöveg, hogy mi ez? Így megtanulja a gyrek. Oké, így igaz. De ha mutatok neki egy könyvet, nézegetjük a képeket, elmondom, mi van rajta, akkor ugyanígy megtanulja, nem?

Lásd, az élő példát, Bencus olyan előadást tart a közlekedésről, hogy csak lesnétek. Felismeri a mozdonyokat a v-43-tól a rakéta gőzmozdonyig, még azt is elmondja, hogy működik. Akkor most ő okosabb mint a többi? Dehogyis. Csak éppen ez a terület érdekli.

Minden szülő nagyon okosnak tartja a saját gyerekét, főleg kicsi baba korában. Ez így van rendjén. Az én lányom is zseni volt még ovodásként, most meg egy tök átlagos kamasz. Ez is így van jól.

Én nem hiszek a zseninevelő programban, mert ha valami nem érdekli a gyereket, azzal úgysem fog foglalkozni, ha meg valamit érdekesnek talál, az úgyis ráragad. És itt jön a szülő felelőssége, hogy biztosítsa neki azokat a dolgokat, amiből tanulhat. Pl. könyvek, múzeum, kiállítások, stb. Szerintem többet ér, mint okosbaba foglalkozásokra járni.

KépKép
simsi

Sziasztok!

Jolka: Már régen feláll Domcsi is csak most jött rá, hogyan menjen a kanapén kapaszkodva!
A szemináriumot ilyen információk birtokában én is 100%, hogy ki fogom hagyni, mert ez kész rablás! Okosabban el tudom költeni ezt a pénzt! Hiszen itt a tél, karácsony...stb.

Azonban teljesen egyetértek Simsivel az okosbaba nevelésről!!!!

Jobbulást minden babónak! Mi ismét betegek vagyunk! Domi elkapott valami náthát, és folyik az orra, meg köhög becsülettel!!! :cry:

Meleg napot nektek! :P

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Ildi!
Szia! :) De jó, hogy Te is itt vagy.:)
Börze: Most volt belépő? Tényleg nagyobb hely kellene ennek a börzének. De gondolom a borsos a terem díj, és nem érné meg a szervezőknek. Nem tudom. Mindenesetre többen mennének el, ha könnyebb lenne a közlekedés a sorok között. Talán akkor én is elmennék.
Bencus tök ari lehet. Később még hasznát veszi ennek a lexikális tudásnak. Gondolom képeskönyvből tanulta meg ezt a sok infót.
Az öcsém egészen kicsikortól bújta a lexinokat, állandóan nála volt pl. a értelmezési kéziszótár. Piszok szókincse van, ahogy fogalmaz... :shock: Mindenkit kábit, és el is hiszik neki. Tanulni viszont mindig is lusta volt. Fősulira is nem a jegyei alapján vették fel, hanem alapműveltségi teszt alapján. Erre pedig nem igazán lehet készülni.:)
TÉnyleg Ildi milyen Net van nektek, hogy ilyen lassú?

Mi is jobbulást kíánunk minden babócának!

Szép napot mindenkinek!!!

SZiasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

Mi is itt vagyunk, peti fél12 óta alszik! :D a börzén mi sem voltunk, emrt én tavaly azon a tömegen iszonyat kiakadtam!!nem lehetne azt egy tágasabb helyre szervezni?nem gondolnak a pocakosokra v.babkocsikra?! megyek, mertvirágot akarok átültetni! :x

Kép
dora1980

Szia Dóra!
Virágot ültetsz? Hova?
Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja láttam Petike f.képet a Fisher-Price-os játéknál. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

A rossz idő ellenére sincs nagy forgalom a fórumon. :(

Most néztük a híradót. Mit szóltok ahhoz, hogy fizetni kell a szülésért annak, aki választott dokinál akar szülni. 24eft-100eft-ig. Nem semmi, fizetsz havonta a terhesgondozásért, szülésért és még plusz ez. Nem semmi... :shock: És még ezzel a hálapénzt akarják kivédeni. :?
Itt nem a dokikat hibáztatom, ők a munkájukat végzik, pluszért kérnek is, még jó. De ez már sok lenne.
Végül én nem a választottnál szültem, így jött ki.:D
Tényleg, kijárt a korházba terhesgondozásra, nem választott dokihoz? Mi itt a rendszer? Vizsgálat, Uh? Sokat kell várni, milyen a körülmény? Vérvizsgálatra ide jártam és tanácsadásra is. Dokihoz Debibe.

Tünde!
Sikerült hétvégén cipőt venni Zalánnak?
Képzeld a 2500Ft-al több plázába

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, én mindig itt vagyok :-)

Börze: volt belépő, 300 ft, gyereknek nem kellett.
Képzeljétek, azt a cipőt, amit a börzén kinéztünk, ma megvettem a sávház alatt, 2000 ft-tal olcsóbban! Nem mindegy!

Bencus könyvekből tanult sokat, nálunk az esti mese a "járgányos" vagy vonatos könyvből van :) és van vonatkártyája is, meg képeslapok. Ja, és az internet. Van neki is kedvencek mappája, tele vonatos, autós weblapokkal.
De a te tesód se lehet piskóta :-)

Net: azzal nincs baj, szélessávú van, csak az a gyanúm, hogy vagy a vírusirtó lassítja, vagy valami vacak van a gépen, amit nem tudok leszedni. (a kedvencek egyszer csak tele lettek angol nyelvű webcímekkel, kitörölhetetlenül) erre tippelek, de valahogy a babanet még a többinél is lassabb, de csak mióta újították. Bár néha tűrhetőbb, ma is egész jól bejött. Ez van. Van olyan lap, amit meg se nézek, mert nem bírom kivárni. A szon is elég lassú nekem.

Ja, és még azt akartam mondani, hogy mi is pogácsát sütöttünk ma este, mert Bence "megirigyelte" a fiadtól :D

KépKép
simsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: