A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Ági! Beber!

De aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám! ÁGI! én meg egyből rád gondoltam, mikor az asszisztenssel elkezdték számolgatni, hogy akkor hányan lesztek pénteken.

Na, köszi, most azért egy kicsit megnyugtattál beber! Remélem, hogy szépen regaálok majd rá, olyan jó lenne, ha eljutnánk az inszemig és legalább az esélye meglenne, hogy babás legyek, mert így ugye nem sok van.

Beber! Olvastam, hogy mindne ok veletek, kitartás, a szerda már nincs messze! De irigyellek benneteket!!!! Fantasztikus érzés lehet egy pozitív tesztet látni! Minden rendben lesz!!!

Ági most viszont te vagy a főszereplő! Rajtad a topik szeme! Nagyon drukkolunk neked holnap!!!

Tegnap ott ücsörögtem a váróban és nézelődtem, de nem tudtam megfejteni a Dévai Intézet rejtélyét!! Azon tipródtam, hogy mi van lent és ki miért megy fel? Beavatnátok a titokba?
cyprus

fent van a vass doki rendelője-vizsgálója, van ott még váró és egy kétágyas fürdőszobás kórterem is. meg azt hiszem könyvtár.

Kép

Kép
boszti

Hát aki felmegy, az a Vass doki betege! Lenn vannak azok a szobák, ahova a biológus néni leviszi a férjeket, anyaggyűjtés céljából. A lombikos tájékoztató is lenn volt, meg ott vannak az öltözők a dolgozóknak.
Ági28

Lent meg van egy előadóterem na meg a fiúk mintaadóhelye :wink:
Aszem abból kettő is van, legalábbis a férjemet egy másik férfival szólították együtt és nem panaszkodott a körülményekre :D
A többit nem tudom én sem.
beber

Igen lenn van a Life meg a Zsiráf szoba!! :oops:
Ági28

Aha! Jujj, de jó, hogy már ezt is tudom!
És neked is ide kell menned holnap? Ezt hol csinálják?
cyprus

nem ezek a szobák a férfiaké!! :-) A jányoknak a műtét a váróból nyílik egy ajtó, nem ahol a Déviszhez bemész, hanem a másik oldalon,és ott történik!! :-) Ez most értelmes volt??
Ági28

Persze! Értem és most jutott eszembe, hoyg még szeptember végén az első randink alkalmával láttam is eg ylányt aki köntösben jött valahonnan onnan és ment a mosdóba.

Tegnap volt még ott egy lány, akinek a pultnál magyaráztak az asszisztensek, hogy akkor hozzon gombolós hálóinget, köntöst, másfél literes ásványvizet.. és hogy csak kísérővel távozhat. Neked is ilyeneket mondtak? Gondolom akkor ő is veletek lesz.
cyprus

Akkor vószínű, hogy velünk lesz, kivéve ha neki hétfőn csinálják. Igen ezeket mondták, csak a gombokat felejtették el mondani.
Ági28

De aranyos vagy Cyprus! Ugye milyen izgi ez az egész? E! napján rajtam mindenki látta, hogy ET-m lehet (mármint a váróban) mert úgy izgultam meg úgy, de úgy vigyorogtam mikor még a váróteremben ültem a férjemmel. Meg is kérdezte egy mellettem ülő hölgy, hogy az első lesz? Mondtam igen. Aztán azt mondta erre, hogy ja, az akkor még izgalmas...De nem hagytam, hogy letörjön, aztán milyen jól tettem :wink: Szóval én is nagyon izgalomban voltam, hogy mi történik. Nagyon érdekes dolgok ezek amit elképzelni sem tud az ember míg bele nem csöppen.
A kísérős dolog, gombolós ruha és víz csak lombiknál van a leszívás napján, reméljük Te el sem jutsz odéig Cyprus és nem is tudod meg csak elbeszélésekből, hogy mi, hogy van!
beber

Ági, ne foglakozz a gombokkal, nekem a hálóingem ráadásul hosszú ujjú volt. Nem gondoltam én ilyenekre. De feltűrtem és kész. Azt mondták, hogy szerezzek be egy elöl gombost, mert ha terhes leszek is hasznát veszem.
beber

Ági, ET után otthon maradsz egy darabig vagy mi lesz veled?
beber

Nekem rövid újjú a hálóingem, az jó, ugye?? Én úgy tervezem, ha transzfer lesz, akkor utánna egy hetet otthon töltök. És pihenek, pihenek, pihenek. A körzetim azt mondta, hogy kiír szívesen egy hétre.
Ági28

Sziasztok!

Boszti, Beber
Az utrot a 8. hétig kell szedni, úgy mint eddig, jön rá az Elevit ez terhes vitamin az elzáródási rendellenességek ellen, + magne B6 a méh megnyugtatására és koraszülés ellen. Késöbb még kell majd szedned Tovitát a baba csontjaira.
Adni fog majd igazolást, uh-s papírt a terhességről az alapján ír ki a munkahelyi vagy háziorvos, és azt kell elvinned a védőnőhöz is, aki ad majd kiskönyvet, amit vinni kell majd mindig D-nek. Ha most mentek uh-ra az lesz a 5. hete a terhességnek, és a 6. kellett mennem, hogy van-e szívhang, utánna 3 hetente, uh. A találkozókra kell vinned a kiskönyvet, meg friss vérvételes leletet, amin rajta van a vizelet eredményed, nekem a védőnő adta ezeket.
D. mindig fog majd adni új időpontot, 3 hetente ugyanarra a napra, ha nem jó szóljatok nyugodtan.
Ha már tudtátok ezeket, akkor bocsi.

Ági
Szurkolok neked holnapra nagyon majd írd le, hogy mi volt. Én délután 4-5-nél előbb sosem szabadultam ilyenkor. Tájékoztatót kaptál, hogy mit meddig ehetsz ihatsz?

Kép
Kép
bbeti

Persze, hogy jó. Az a jó. Nagyon helyes. Maradj is otthon ha megteheted, engem is kiírt valami megfázással vagy mivel. Aztán most meg is vagyok kicsit. Jobban mondva el van dugulva az orrom. De emiatt sem aggódom, gonsolom a kismamák is van, hogy taknyosak és semmi bj nincs ettől. Akkor már hétfőtől otthon is leszel, biztos hétfőn lesz az ET. Illetve majd az a bizos amit Dévai mond. Legalábbis az én "turnusomban" úgy volt.
beber

Csajok! Kezdek belezavarodni! Mi az az ET? Az, mint a punkció? És a punkció aza leszívás? A transzfer stimmel!

Ági! Ne aggódj a gombok miatt, mert ahogy láttam azt mutogatták a lánynak, hogy ne legyen nagyon zárt a nyakrésznél.
cyprus

Bbeti de jó! Én nem tudtam ezeket! Sokkal okosabb vagyok mostmár! Hú, jó lenne már azon a 6. héten lenni! De biztosan rendben lesz minden és lesz szívhang. Jaj de jó lesz ha lesz kiskönyvem! Az nagyon nagy dolog!
beber

ET az az embrió transzfer, punkció az a leszívás , igen. De ne is foglalkozz ezekkel mert mondom, hogy idáig nem fogsz eljutni. Sikerül az inszem meglátod.
beber

Köszi, beber! De jó is lenne, ha sikerülne!!! Szerintem már úgy megérdemelném! :)
Persze mindenki itt a topikon.

És te jól vagy? Érzel valamit? Vagy csak azt, hogy nem tudsz másra gondolni?
cyprus

Ági :)
Remélem már készülsz haza :)
Emlékszem nekem volt olyan, hogy a punkció elötti nap egy belső céges megbeszélésen két széket összetoltam és lefeküdtem rajta. Mondtam, hogy bocs de máshogy már nem bírom ki :)

Vanda :)
Balra fenn a kisebb golyó feje, mellette látszik a kis keze, a feje alatti nagyobb bumszli meg a teste. A jobb oldali nagy bumszli a méhlepény. Majd próbálok jóbb képek keresni, de sajnos nem lettek túl jók, nagyjából iylen körvonalasan látszuk csak.

Inari :)
Olyan süsü vagyok, elfelejtettem írni neked, hogy milyen aranyos Anna a képeken :) Nem tudom eldönteni,hogy melyikőtökre hasonlít. Talán a férjedre jobban, de a szájacskája meg szerintem rád.

Szani :)
Azért valamit viszünk, majd még kitalálom, de valami sütit vagy régcsálnivalót. Jó?

Kismamik :)
Ha menni akartok ilyen UH-ra, akkor szerintem a Kleopátra házba érdemes, ahogy nézegettem a netes képeket, az valahogy részletgazdagabbanak tűnik. Inariék és Rékáék is ott voltak. Legközelebb mi is oda megyünk. Árban ugyanaz, mint a Berendon, a Praxis árait nem tudom.

Nem is olyan rég ebédeltem, de közben sül egy csülök a sütőben, Olyan jó illata van, hogy megint ennék :)

wish

Wish! Az én férjem szerintem csülökkel (meg töltött káposztával) a kezében született, mert ha rajta múlna is állandóan azt csinálhatnék. Egyik héten pékné, másik héten bableves formájában! Még a nyári 40 fokban is!

Cyprus! Köszi, tök jól vagyok. Szerintem ilyen jól még életemben nem is voltam. Persze, érzek: nagy boldogságot :D ! Na meg a cicim fáj kicsit és néha a pocak! és munkaundort is érzek. Összefoglalóan ennyi, de ebből csak a boldogság része érdekel!
beber

Á még legalább fél órát vagyok. Még dolgoztatnak!! :-)

igen kaptam tájékoztatót, de boszti el is mesélte nekem, hogy mire számítsak.
Ági28

Lányok, mára ennyi voltam. Ági még 1x ezer druk holnapra, majd nagyon gondolunk rád!!!
sziasztok!!! :)
cyprus

szia! Én is elköszönök mostmár, mert nemsokára megyek végre haza.
Ági28

Szasztok!

Mindenkinek szép estét kívánok!
A találkozóra köszönöm a meghívást, de nem hiszem, hogy elmegyünk, mert az én Életem páratlanja nem egy társasági lény. Persze ennek is megvannak az előnyei!

Ági
Holnap sokat gondolok Rád!!!!

Puszi mindenkinek, most dolgozom tovább!!!

Kép
übi

Köszönöm a meghívást holnapra, sajnos nem tudok menni, anyuék jönnek hozzánk.

Ági! Drukkolok nektek, ugye megírod, hogy mi volt? ET után én dolgozni mentem, de nem esett túl jól, alig vonszoltam magam és olyan voltam, mint egy lufi, de nem tudtam szabira menni a munkám miatt. Otthon sokkal-sokkal jobb lehet. Ha most lesz ET, akkor otthon fogok pihizni.
Én is nagyon lelkes voltam az első ET-nél és nekem hasonló dolgokat mondtak, tisztára zöldfülűnek éreztem magam a sok tapasztalt lombikos között.

Wish, akkor én jól értelmezetem a képet, hihetetlen, hogy már 15hetes múltál :) , most hány cm a bébi?
kispinty

Ági hiradó: 9 petikét szívtak le, ő volt az első, így már 9-kor kint volt a műtőben.
csak így tovább, minden rendben lesz! :)

Kép

Kép
boszti

bbeti: valszeg nem maradok a terhesgondozáson apánknál, így is ugyanez a menet? ő küld el védőnőhöz? és automatice kiírhat a körzeti vagy azért még meg kell vele beszélnem a dolgot?
szerdán én már a 43. napon leszek vagyis 6 hetes. talán már szívhang is lesz. jaj, de nagyon izgulok :)
ilyenkor is van tarifa? mennyire számítsak? jöhet priviben is.

Kép

Kép
boszti

Boszti!!! Ó de jó neked! Figyelj, én nem csinálok több tesztet, minek? Vagy te csinálsz kedden reggel mielőtt felhívod? Én nem akarok. Normál körülmények között sem tesztelget az ember csak egyet aztán megy az orvoshoz. Nem akarok parázni ezen, úgyis terhes vagyok :D Nekem bőven elég 1 + teszt és, hogy mensinek nyoma nincs.
beber

beber: én sem hívom fel, nem azt beszéltük, hogy csak megyünk és kész? szerintem én délután megyek, mert akkor reggel bejövök dolgozni. úgy sincs több szabim. te hogy tervezed?
elvileg a vizsgálat napján reggel kell egyet tesztelni, mert addig bármi történhet. még fontolgatom, hogy csinálok mégegyet szerda reggel.

Kép

Kép
boszti

nem hívjuk az OK, a tesztre voltam kíváncsi, hogy csinálsz-e még egyet. Én nem tesztelek többet, semmi nem történik addig. Ha igen, annak elég konkrét jele lenne, de úgysem lesz semmi, nem jön meg mostmár én biztos vagyok benne :D Én azért örülnék ha kedden hívna...Én megyek amilyen korán csak lehet, el tudok menni a munkahelyemről, de úgyis mondom majd neked, hogy mikor :)
beber

na most akkor te kedden mész?

Kép

Kép
boszti

nem tudom, majd megmondja kedden reggel. Ha azt mondja, hogy mehetek kedden, akkor megyek. De ha szerdát mond akkor szerdán. De ez majd csak kedden reggel derül ki.
beber

:) két sorral feljebb azt mondtad, nem hívjuk. most akkor hívod vagy nem?
tudod mit, én nem hívom, csak megyek szerdán és kész. :D

Kép

Kép
boszti

Ja!!!!!!!!!!!! Már értem! Az fel sem merült a fejemben, hoyg nem hívom, mert én úgy emlékszem azt mondta, hogy hívjam a 21. nap reggelén :) És az kedd reggel lesz. És akkor felhívom és majd megmondja, hogy mikor menjek. Vagy kedden vagy szerdán. Lehet aztán csak szimplán tényleg menni kell, mintha valaki már ezt írta volna. Mindegy, felhívom kedden. Megkavar teljesen ez a várandósság :D :D :D
beber

Ági :)
Gratulálok! :) Megy a drukk, hogy ügyesn találjanak egymásra a kiskatonákkal, aztán szépen osztódjanak!

Beber :)
Nekem soha nem mondta, hogy hívjam, csak hogy 21. napon teszteljek és menjek be. De ha neked kedd a 21. nap, akkor biztos aznapra fogja mondani, hogy menj be, kivéve ha nagyon sokan vannak az nap.
Ezt most jól megmondtam, mi :lol:

Boszti :)
Védőnőhöz akármikor elmehetsz, ha van leleted róla, hogy terhes vagy, de szerintem érdemes elött beszélni azzal az orvossal akihez terhesgondozásra fogsz járni, mert pl. az enyém is kérte, hogy írjon ki vérvételt.
Szívhanghoz azt számold, hogy a baba mennyi idős lesz, punkciótól kb 4 hét mire van szívhang. A terhességed heteinek száma elvileg 2 héttel több, mint a baba életkora, de ez változhat attól függően, hogy a ciklusod hány napos. 28 napos ciklusnál így van.

Kispinty :)
Most nem nézték a CRL-t, de olyan 10 centi körül kell lennie, ha követi a bébi a tankönyvet :)

wish

Sziasztok!

Most értem vissza a klinikáról.

A jobban van 3 a balban meg 2.
Hétfőn kell visszamennem. V.doki azt mondta, hogy kb szerdán lesz a leszívás. Így muszály lemondom a vizsgáimat:-) Majd tavasszal - remélhetőleg pocakosan csinálom meg:-)))
Kaptam még egy fajta szurit meg az első szuriból emelték az adagomat.

Ági!
Nagyon drukkolok! Legyetek olyan ügyesek mint Beber és Boszti!:-)))
modrooka

Sziasztok!

Ági, gratulálok! Kilenc petike az nagyon szép! Kiváncsi vagyok, icsi lesz-e vagy sima megtermékenyítés. Nagyon szurkolok!!! :D

Lányok, nem tudok most visszaolvasni ill. hosszabban írni, mert szét van bombázva a lakásunk! Padlószönyegezés ill.babasarok kialakítás volt tervben, aztán a szétrobbantott lakás közepén kitaláltuk, hogy cseréljük le a nappaliban a bútorokat... úgyhogy most minden szanaszét, szobák kiürítve, ill. tele félig szétszerelt korábbi és félig összerakott új bútorokkal... :roll:
Holnap családi ünnepség, anyósom jön vizitelni.... szóval fincsi minden, de nem panaszkodom, hiszen szépülünk és már áll a kiságy is... :D

Puszilok mindenkit
Kata

Kép
szkatácska

modrooka: ez már elég az ikreknek :)
drukk szerdára

wish: szívhang szerintem sem lesz még szerdán, de annyira jó elmélázni rajta. :)

Kép

Kép
boszti

sziasztok
Szani!
Nagyon szívesen elmentem volna a párommal. Sajnos nem fog össze jönni, mert dolgozik. :( De azért köszönöm szépen a meghívást, és légyszíves tegyél majd fel képeket... Kép
Ági :lol:
9 petike???!!! Úgye,úgye :!: :!: Ügyesek legyetek!!! Szorítok :!:
Miért kell még vérvételt várni? Mi a Life meg a Zsiráf szoba?Milyen tájékoztatót kaptál?
Cyprus
Gombolos hálóing,köntös,ásványvíz???? Ez mindek is kell? Hiszen a Kaáliban 30 percig kellett feküdni és mehettél is, sőt ott kaptál mindent.... :oops:
Bbeti
Magne B6-ot lehet szedni már jóval a lombik előtt is 3*1-et, vagy csak lombikolás közben???
Kispinty
Szívesen találkoznék majd veled Dévainál. Úgy néz ki, hogy hamarosan meg fog jönni, mert már elégé fáj a hasam. Most mindenképpen ott leszek!!!!! :lol:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztokk!

Kagylo
Elméletileg lehet, ha akarod, bár nem látom értelmét. A tv-ben is látod a reklámot ott stressz ellen hírdeti, itt görcsök ellen van, vény nélküli.
Azokban a szobákban adják le a férfiak leszívás napján az "anyagot".
Tájékoztató lombik előtt van, azon kötelező részt venni, elmagyaráznak mindent ezzel kapcsolatban.
Háóing (nem muszály gombos), köntös, ásványvíz a leszíváshoz kell. Ezekben leszel ill. ezt iszol. Itt nem 30 perc, reggel 8-tól délután 4-5 -ig bent kell lenni megfigyelésen, nem engednek el.

Remélem nem haragszik senki válaszoltam a kérdezettek helyett, de ha már itt voltam..... :oops:

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok!

tegnap este beadtuk az első töszőrepedés gátlót. Ma reggelre meg már nem is igazán feszül a pocim...ez normális???:-(
modrooka

modrooka

sziasztok
Bbeti
Köszönöm! Hát ez nem semmi.... :o
Ilyen sokáig kell bent maradni?! Fent az emeleten van a leszívás, és a beültetés?
Modrooka
Én örülök neki, hogy felraktad. Akkor most váró lista lesz jövőre, de az 5 támogatot lombik marad!!!???

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Modrooka!

Volt olyan, hogy én sem éreztem semmi feszülést és azt hittem valami gond van, de a következő ultrahang megnyugtatott, hogy minden ok.

Kagyló! Olyan sokat kell majd a váróban ülni, hogy az ember közben megtud mindent :).
kispinty

Kedves Kispinty!

Akkor jó...:-))))
modrooka

BOSZTI, BEBER! Sokat gondolok rátok! Biztos fantasztikus élmény lesz előszőr meglátni a kis pocaklakókat! :lol: Szerintem a dokinál ennek már szabott ára lesz, mint terhesrendelési díj! Márcsak 3 napot kell aludni! :D Addig is legyetek jók, semmi rosszalkodás apával! :oops: Puszi Nektek!

bogyo75

Boszti, Beber!

Igencsak megértem az izgatottságot, nagyon jó érzés lehet. Dévisznél már tízezer lesz a vizsgálat, mert ez már terhesgondozásnak számít. És végül is az is! Remélem minden rendben lesz, és jó hírekkel fogtok jönni.
vanda978

Kagylo

Nem az lent vant, a recepció mellett van egy Wc és az mellett.

Kép
Kép
bbeti

nagyon off leszek, úgyhogy aki nem akar rosszat hallani, az menjen tovább...
Nekünk megint kegyetlenek az égiek, pontosabban: mást akarnak, mint mi, és nem tudom, miért.
Csütörtöki uh.-n nem volt szívhang, pénteken másik géppel, másik orvosnál sem, úgyhogy jövő héten elveszik tőlem a babucit. Azért is szörnyű, mert már láttuk mindenét. keze, lábacskája, arca is van már, a napokban állhatott meg a szivecskéje, mert a korának megfelelő méretű..
most kaparom össze magam, azért is nem jöttem csüt óta.
nem tudom, hogyan tovább. Ha jól gondolom, 6 hónapot ki kell hagyni az abortusz után, az meg máj., jún, akkor érettségik, miegymás, úgyhogy csak jövő nyáron lehetne újra, ha egyáltalán lehet 5. lombik.
nem akart megszületni erre a "k.va, nyüves" gyurcsányi rohadt világba. Tudnék cifrákat mondani, de semmi értelme.
Túl fogom élni, mint már annyi mindent, csak még nem tudom, hogyan.
A doki azza biztatott, hogy lesz még baba, ha eddig eljutottunk...
Azért is úgy döntöttem, hogy nem fogok nagyon elmaradozni Tőletek, mert eddig mindig ezt csináltam.. és ez sem jött be. Itt leszek, ha nem baj...

szeretlek Titeket, pedig Roxin kívül senkit nem ismerek.
a
madaran

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: