A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ja és a Kursschwankungsbreite az árfolyamingadozási sávot jelent :D

ayse

Ayse!

Kursschwankungsbreite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Örülök, hogy Lili már jobban volt ma!

Barbi!

Most akkor tényleg nem leszünk sokan.
Mi tutira megyünk!!
És akkor még Emeséék és Andreáék is?

Kép
kuha

Barbi!

Részvétem! :(

Mi továbbra is megyünk holnap... az email cimedet megadnád még egyszer? Többször rákészültem ma hogy visszakeresek, de egy bizonyos alacsony szőke duci valaki mindig megakadályozott. Vagy ha elküldenéd nekem a pontos címet SMS-ben, az is jó, mert nagyjából emlékszem hogy hol vagytok csak a házszámra meg emelet számra nem emlékszem.

Annamami!

Sajnálom hogy nem jöttök. JObbulást Marcinak!

Valaki!

Átküldené nekem valaki az email címes, telefonos táblázatot? Mikor elromlott a laptop, minden le lett róla törölve, és elmentve csak egy régebbi verzió van, amin nincs rajta mindenki. Mint pl Barbapapa.

And!

Ma felhívtam a saját gyerekorvosomat is meg egy gyerekorvos ismerőst is hogy mi a véleményük a pneumococcus elleni oltásról, tekintve hogy Zsuzsa két év alatt van és közösségbe jár. Kb mindketten azt mondták, hogy leginkább immunkárosult gyerekeknek szokták beadni, jól táplált, egészséges gyerekeknél igen kicsi a veszélye, hogy egy pneumococcus fertőzés olyan csúnya szövődményekkel járjon. Mindezzel együtt azt is mondták, magának az oltásnak nincs mellékhatása, és valóban ha megkapja, kisebb az esélye a csúnya szövődményeknek, tehát nem mondták, hogy nem érdemes. A két vakcina között amit lehet kapni állítólag az a különbség, hogy a konjugált hosszabb ideig véd de egy szűkebb keresztmetszetben, a másik állítólag csak 5 évig véd, de a baktérium több fajtája ellen. Ezenkívül a konjugált drágább, de erről már nem tudtak pontos adatot mondani, majd megkérdem a gyógyszertárban, hogy melyik mennyi. Mert a drágábbik oltást mindketten tizenvalahányezerre tették...

Viszont most hogy kutakodtam Zsuzsa kiskönyvében, észrevettem, hogy a NeisVacból csak egy oltást kapott, úgyhogy abból kell neki egy booster. :-/

Csikken!

Azt hiszem te kérdezted, kivel alszik a gyerek? (Remélem, de most már lövésem sincs visszaolvasni :oops:) Nálunk Zsuzsa egy szobában aludt velünk 6 hós koráig, főleg bölcsőben, de miután megtanultam fekve szoptatni, egyre gyakrabban közöttünk. Aztán átköltözött a saját szobájába egy felnőtt matracra, viszont ezzel egyidőben a kiságyát beraktuk a mi ágyunk mellé úgy, hogy egyik oldalát leszereltük róla, tehát egy tér lett a mi ágyunkkal. Hat hónapos korától jópár hónapig azt csináltuk, hogy a saját szobájában altattam el (cicivel és egyszerűen felkeltem mellőle), és első ébredéskor éjjel amelyikünk felébredt rá áthozta a hálóba, és ott aludt tovább a kiságyában, de végül is egy ágyban velünk. Aztán ezt kb 11 hónapos korában szüntettük meg mikor már csak egyszer ébredt éjjel, akkor visszavittük a kiságyat a szobájába, de azóta is használatlan. Viszont Zsuzsa azóta többször ébred éjjel. :? Tegnap pl kb kétóránként, ezért valamikor az éjjel folyamán ottmaradtam mellette, így tudtunk aludni hétig. Nekem az volt a nagy elképzelésem, hogy majd egyszer szépen átalussza az éjszakát és akkor nem kell bemenni hozzá éjjel. Persze én arra számítottam, hogy ez előbb fog bekövetkezni mint elapad a tejem... :?

Bodza!

Mivel Annamami lemondta a talikat, ha autóhiány miatt nem tudsz jönni továbbra sem, mi szívesen elviszünk! Csak Zsuzsa jelenleg fél tizenegyig bölcsiben van, azután tudnánk indulni értetek.

Nevek:

Én már úgy megszoktam a Rókicát, de ha valaki Rékának akar szólítani, azt se bánom. :)

Tükrös trükk:

Az tükrös trükk amit leírtam a pszichológiában az egyik kisérleti mércéje az éntudatnak. Így vizsgálják, hogy pl milyen állatoknak van éntudata, és az embergyerekeknek milyen idős kortól. Mert pl egy macska is reagál a tükörképére, fúj rá, keresi a tükör mögött a másik állatot, tehát nem "érti" hogy az ő. Ugyanígy mikor a kisbaba mosolyog a tükörképére és kacérkodik vele még nem jelenti azt, hogy tudja, saját magát látja. Igazából álló tükörrel a legjobb csinálni, hogy keresi-e a másik babát a tükör mögött. Egyébként ha jól tudom, ezt a tesztet csak bizonyos emberszabású majmok és hát az emberek képesek megoldani.

Csőrös pohár mizéria:

Az Aventtel hivatalosan tele hócipőm... mivel még mindig nincs más szelepes csőrös poharunk, azt adtam Zsuzsának az autóban reggel hogy megigya a maradék tápszerét. A szeleppel bent nem tudta meginni, miután kiszedtem a szelepet, csurgott az egész, aztán elhajította, mint jó szokása, és akkor aztán végképp csurgott. Úgyhogy muszáj valami normálisabbat találnom!!! Azt hiszem az a szívószálas lesz a nyerő, azt láttam a Brendonban is. Mert hát a csőrös poharak jól be vannak csomagolva, nem tudom végigszívogatni őket, hogy melyikből jön melyikből nem.

Rólunk:

Képzeljétek, Zsuzsa már egyre kitartóbban totyog! Már ott tartunk, hogy kb annyit lépeget mint mászik. :) Olyan aranyos.

Ma nem ment olyan flottul a bölcsi mint eddig. Ma volt az első nap, hogy ott is hagytam másfél órára, hát mondta a bölcsis néni, hogy kézben még csak-csak elvolt, de ha letették, sírt. :( De hát gondolom ez a menete a beszoktatásnak, nem? Előbb-utóbb csak engedi magát letenni, nem olyan csüngős baba ő. Aztán mikor érte mentem, akkor nekem se nagyon hagyta letenni magát, már megijedtem, hogy egész nap ez lesz, de végül tök jó kedve volt miután aludt egyet hazafelé, és utána ugyanolyan kis önálló volt mint máskor. Holnap viszont korábban megyünk, nyolcra, hogy a reggelit ott kapja. Kiváncsi vagyok...

Majola:

Hát én is totálkáros voltam a séta után. Ráadásul hülyeség volt hagyni őt olyan sokáig aludni. Harmadrészt pedig minél tovább toltam, annál nehezebben szántam rá magam hogy felemeljem őt valamilyen BKV járatra... utána pedig itthon elterültem a játszószobájában és hagytam hogy hordja nekem a könyveit, komolyan úgy mozogtam mint valami nyolcan éves néni, mindenem sajgott és nehezen mozdult. Mondanom se kell, ma már autóval mentünk...

Nyúlné:

Én is igénybe venném majd apósékat orrszívásra, ha megadod az elérhetőséget. Mondjuk inkább kivárom míg Zsuzsa tényleg taknyol.. egyelőre nem taknyos, csak horkolászik éjjel, de már azt sem annyira.

Manka, Thomasanne!

Beteg férfiembereknek, kicsiknek és nagyoknak, gyógyulást!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó estét!

Zsuzsa, Annamami!
Sajnálom nagyon, hogy nem jöttök. :cry: :cry:
Ha esetleg reggel mégis úgy látjátok, hogy jönnétek, csörögjetek rám, várunk Titeket szeretettel! :D

Évi/Kuha!
Andrea, meg Rókica tuti jönnek, nagyon remélem, hogy Emeséék is!!!!!

Meával nem beszéltél, hogy nincs-e kedvük jönni?

Ayse!
Örülök, hogy Lili már jobban van!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jaj, Barbi, ne kisérts, én annyira szivesen mennék, csak nem akarom, hogy megfertőzzünk másokat.
És még nem is irtam: részvétem a haláleset miatt.

And, te aztán ügyesen eltitkoltad a foglalkozásodat!

KépKép

KépKép
majola

Rókica!
Küldtem mailt :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hello! :)

Mi is élünk még. :) :) :) Csak ez a hét valahogy nagyon sűrű! Most visszaolvastam két napot, sok nem maradt meg, de megpróbálok egy pár dologra reagálni. :)

Én hallgatok a Krisztára, de megszoktam, hogy Benianyu és tetszik is, bár már egy éve BeniDanianyu (vagy Bedanyu) néven kéne szerepelnem. :)

Nyúlné,
A te nickneved is tetszik. :) Na, nem ezt akartam írni. :? Hanem, hogy a fényképek nagyon tetszettek megint. :) Az őszi Kisnyuszisak is és az orrszívás prezentálósak is! :)

Cleo,
De jó lehetett nektek Disneyéknél, Maja láthatóan nagyon élvezte! :) Az alvó kistigris annyira édes!!! :)

Annamami és Majola,
Jobbulást a babócáknak! Most tényleg jó lenne kilábalnotok ebből a hosszan elnyúló takonykórból! :)

Ayse,
Lilinek is gyógyulást! :)

And,
Tök jó, hogy doktor néni vagy!!! :) Tényleg ügyesen titkoltad! :)

Megann,
Tényleg nagyon szép voltál az esküvőn!
:D :) És a töki is király lett! :) Nagyon kreatív! Csináltál mérges tökit is?

Barbi, Kuha, és a többiek,
Jó talizást holnapra! Kérünk sok-sok fényképet! :)

Bodza,
Minden oké volt az UH-n? 36 nap már tényleg nem sok, ami maradt vissza. :)

Duda,
De jó, hogy Nati bemutatta a gyógytornásznak, hogy tud már lépegetni! Klassz, hogy nincs kínzás többé!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

sziasztok!

Eszti reméljük alszik, apa meg kedvenc csapatát bámulja a tv-ben.
ma voltunk dokinéninél, e4sztit megmérték, és megkaptuk az oltást is (menjugate vagy mi, már elfelejtettem a nevét, szóval az agyhártyagyulladás elleni) Eszti "csak" 8920 gr, tehát nem 9100, mint ahogy a veres doki rendelőjében mértük a digi mérlegen. viszint így is gyarapodott kb 300 gr-ot havonta augusztustól.
azt mondta a dokinénink, hogy tuti van valami bajunk, mert az nem normális, hogy az Eszti éjjel többször felébred és pukizik (tegnap is min 5x erre ébredt, elaltattam, letettem, aztán pár perc különbséggel újabb pukik :evil: ) azt mondta lehet, hogy laktóz vagy fruktóz intolerancia. hát nem vagyok boldog az ötletektől :(
majd megyünk vissza veres dokihoz.
ja és végig üvöltöttük a rendelőben töltött időt, pedig nem szokta. a fonendoszkptól is síró görcsöt kapott már a múlt héten, amikor kihívtam a doktornénit, de most már elég volt az, hogy bementünk a rendelőbe :(

Barbi! mi tuti megyünk! remélem nem lesz az eszti lázas az oltás után. a dokinéni azt monta, hogy nagy százalékban nincs szövődmény, mondtam, hogy akkor az ránk ugye nem vonatkozik :twisted:
szóval beszereztem finom csokikat, alkoholosat is, úgyhogy buli lesz :D csinálunk nektek jókedvet remélem :)

Ayse, egyébként, sztem ha bárki idetéved, és csak annyit írsz, hogy mukk, viszont megnézi a vonalzót, sztem elég egyértelmű, hogy te vagy a te :wink:

Bodza, ez a nick meg annyira tetszik, hogy simán el tudnám képzelni lánynevünknek :)

nem is tudom mit akartam még, közben bejött apa reklamálni, hogy nem kezdődött még a meccse...

KépKép
KépKép
and

Barbi!

Nem, mostanában nem beszéltem Meával, de szerintem nem vállalná be a pesti vezetést!!!

Róki!
Én átküldtem Neked a táblicskut, amit kértél!

Benianyu!
Hahó!!! Merre jársz??? MInden okés veletek?

Megann!
Kérdés rátok is vonatkozik! HOl kódoroktok?

Kép
kuha

Duda, milyen jó, hogy csak decemberben kell mennetek újra!
Mindig elfelejtem tőled kérdezni, hogy a szemműtéted nem okozott gondot a szülésnél? Valahol azt hallottam, hogy természetes szülésnél a műtéti heg szétnyílhat (mármint a szemen). Bár lehet, hogy a lézeres műtétnre ez nem igaz.
Hú, csitt-csatt :D :D , nekem is volt anno a szivárvány minden árnyalatában.

Ayse, örülök, hogy Lili jobban van!

PPanna, mostanában is repültetek Dáviddal? Mi karácsony után megyünk ki újra Dublinba, és egy kicsit aggódom, mert Jack most már nem fog szépen 3 órán keresztül üldögélni az ölemben.

Nekem szinte csak pozitív emlékeim vannak a pocakos BKV-zással kapcsolatban, volt amikor két hetvenéves néni szinte összekapott rajta, hogy melyikőjük adja át a helyét nekem :D . A sarki Plusszban is mindig a sor elejére engedtek (hiába tiltakoztam), pedig ott mindig sokméteres sorok vannak.

Olyan aranyos ez a "jószívű" korszak, Jack mindent ide akar nekem adni, egyenként kihordja a fiókból a zoknikat és nagy boldogan nyújtja felém :lol:. A vízéből és a harapnivalókból is mindig megkínál.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Na, amíg én itt csattogtam a billentyűkkel, bejelentkezett Benianyu! Hurrá! :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Barbi!

Akkor mi viszünk gyümölcsöt, jó?? Szőlő, banán, ilyenekre gondoltam. És vinnék ananászt is, ha szeretitek. Meg persze, ha valaki bevállalja, hogy megpucolja, mert én útálom pucoválni. Meg, persze, ha kapok az Árkádban...

Kép
kuha

Andrea!

Az agyhártyagyuszi ellenit kapta ESzti? Mert ha igen, nekünk is azt mondták, hogy kicsi az esélye a láznak . És nem is lettünk lázasak.

Róki!

Zsuzsa mikor kapta a NeisVac oltálst? MErt ha azután, hogy betöltötte az 1 évet, akkor nem kell neki több!!!!

Kép
kuha

Manka!
Leon is nagyon jószívű mostanában, sőt vissza se lehet utasítani, ha a számba akar tömni valamit.
Tegnap is pl a ropit tömködte a számba és fel volt háborodva, ha nem kértem...... :?
Jack jobban van?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Évi!

Persze, nagyon jó lesz! De ne cipekedj túl sokat, épp elég a babakocsi meg Gergő!

Ja és vettem olyan 5 liters natúr almalevet, amit Megannhoz is vittem.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kuha,
:) :) :)

benianyu

And
Te Drága DOKTORNÉNI!!! :D :D :D :D :D :D :D Laktóz, fruktóz intolerancia :( :( De hátha nem!A Veres doki az, aki a Kismamaújságban is szerepel???
Duda
Csattok!!Hurrá!Majd meg fogja Nati szokni, és lesz belőle Macis, kutyás, katicás, csilli-villis, stb. :D
And
Még valami:hol végezted az orvosit?Mert ha Szegeden, tuti van közös ismerősünk!!!!!!

ÁÁÁÁÁ, nem ér!Lelőttétek szép musculus sternocleidomastoideusomat!!!! :( :( :( :( :( :D :D :D :D :D :D

KépKép

Hajni&Panna
totka

nem is titkoltam, csak nem írtam a homlokomra, én sem tudom a legtöbb emberről, hogy mi a foglakozása :)

azt akartam még, hogy én is úgy örülök, hogy Nati ilyen kis ügyes!!! olyan jó, hogy kérted ezt a szünetet, és tessék :)

Rokica!
2 (5) év alatti gyerekekben csak a konjugált vakcina ajánlott!!! az nem csak átmeneti immunválaszt alakít ki
én azt gondolom, hogy ha már több országban a kötelező oltások között van, akkor csak van valami haszna, és én inkább hiszek a lászló kórháznak, ahová bekerülnek ezek a gyerekek. azt, hogy mit szoktak a háziorvosok, és ők mit látnak, az megint más kérdés. persze, ha valakinek kivették a lépét, akkor kötelező beadni, ez nem kérdés. sztem érdemes azon elgondolkozni, amit bemásoltam, hogy az USA-ban csökkent az invazív pneumococcus okozta betegségek előfordulása. nyílván nem csak az agyhártyagyuszi.
a lászló kórházban azért értenek az infektológiához! :)
nem kötözködni akarok, de én nagy valószínűséggel beadatnám az Esztinek, ha most bölcsibe kellene mennie.
és Zsuzsának nagyon remélem hamar könnyebb lesz a bölcsiben töltött idő. nagyon szokatlan lehet neki, de hát olyan kis okosak, majd belejön!

KépKép
KépKép
and

Barbi, én is ettem már szottyos kekszet, meg előrágott kölesgolyót :lol: .
Jacken egyáltalán nem látszik, hogy beteg, jókedvű, jól eszik, nincs is semmi tünet, csak a rekedtség, de inkább nem megyünk holnap (bármennyire szeretnék), mert még szedi az antibigyót, és semmiképpen nem szeretnénk megfertőzni valakit.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Csajok!
Nem tudom lehet e ilyet kérdezni 3 hónapos topiktagként: Rokica említett egy olyan táblit, ahol vannak elérhetőségek.Én benne lehetek, ill.kaphatok??Nem tudom, remélem nem pofátlan kérdés, v. csak a talik miatt van?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok,
Barbapapa, részvétem .:(
Köszönöm a válaszokat alvás ügyben. Jó látni azért hogy nem mindenhol ( vagy inkább sehol :) nem alszik a gyerek egyedül végig egy éjszakát a saját szobájában.
Nyúlné, ha esetleg Rolibaba nagyon taki lenne akkor apósod tudna segíteni??? Egyenlőre én szívom az orrát és nem is olyan vészes de sose lehet tudni...
BKV-zás, hát gyerekkel nem sok tapasztalatom van ebben a témában mert vagy elvitetem magam vagy autóval megyek. DE, valamelyik héten úgy gondoltam hogy inkább metrozok mert gyorsabb mint az autó és nekem mindeki de tényleg mindenki! segíteni akart. Szerintem már amiatt mert mondtam mindenkinek hogy nem kell mivel egyedül jobban bírom és látták, hogy senkinek nem hagyom.
Nálam tényleg ez van, (ha a Peg Peregoval megyek) hogy nem engedem sehol hogy segítsenek, mert már egy betanult rutin szerint emelem meg lépcsőzők és csak megzavarna.
Szóval ez volt. Nekem jó az az egy tapasztalatom !! :) :)
Kriszti és Roli (aki már alszik :)
csikken

Hajni: sotéra jártam, de szegedre is jártam posztgrad-ra :wink:
egyébként a musculusodat én is vagy egy hétig tanultam, mire megjegyeztem :) aztán rájöttem elég hamar, hogy ez még az egyszerűbb feladatok közé tartozott :wink:

Thomasanne, apa hogy van?
és ti?, vagy nem jól emlékszem, hogy ti is betegeskedtetek?

hű, én is várom a hajcsattos korszakot!!!! de jó, hogy kislányunk van!

Évi!
banánt én is vettem! mivel mi kocsival megyünk, viszem én, hogy ne kelljen cipelned, jó?! mondanám, hogy menjünk együtt, de mi tudod megyünk előtte fogdokihoz.
ja és, persze apa kerezstül húzta a számításainkat, mert úgy olt, hogy családi fogorvoslás lesz, erre beszervezett magának egy megbeszélést pont akkorra. úgyhogy nagypapi visz minket, apa meg délután intézheti a családi ügyeket, hogy mi tudjunk veletek bulizni :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Megjöttünk az UH-ról! Kristóffal minden rendben, kb. 2600 g, doki minden további nélkül beleegyezett a dúlás szülésbe, és 2 CM-RE NYITVA VAGYOK!
Bár ez lehet, hogy nem jelent semmit, Sacival is hasonlóképp volt.
Jövő héttől kezdődnek a CTG-k!

And! Örülök, hogy tetszik a Bodza név. :) :oops: Remélem Esztinek nincs komolyabb baja.

Róki! Köszi a felajánlást, de holnap délelőtt is megyek jógázni, találkozom a dúlámmal, és kb. 1 óráig kimenőm van, egy barátnőnk vigyáz addig Sacira. Szóval most nem élnék a lehetőséggel.

Pénteken meg már nagyon készülök ringatóra, remélem nem jön közbe semmi. Bár még aznap utazunk haza Szegedre autóval, és most úgy tűnik kettesben Sacival :shock: , mivel párom szeretne kicsit kikapcsolódni pár napra szülés előtt. Arra az útra pedig föl kéne készülnöm lelkileg is, és lehetőleg nem péntek délután, a legnagyobb dugóban elindulni kifelé a városból. A lényeg, hogy igyekszünk ott lenni ringatón.

Talizóknak jó szórakozást holnapra!

Léptem, elég álmos vagyok...

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

tényleg aranyosak, ahogy kínálgatnak. mondjuk Eszti azért nem adná ki a kezéből a megrágott kiflit, meg egyáltalán semmi kaját. :D
vannak olyan zsákmányok, amiket még akkor sem hajlandó elengedni, ha felajánlom neki az adu ászt, a telefont :lol: tegnapelőtt pl egy körömlakklemosós flakonnal mentünk a munkahelyemre. aznap reggel találta a fürdőszoba fiókban. úgy szorította, mintha az élete függött volna tőle, pedig próbáltam, hogy legalább mielőtt bemegyünk elveszem, de nem lehetett :lol:

Csikken!
én még nem válaszoltam: nálunk Esztivel nem lehet egy ágyban aludni :lol: forog, vetődik, stb. mi is zavarjuk őt, mert úgy sokkal többször felébred. ha meg már nem vagyunk egy ágyban, akkor már a külön szoba azért jobb, nem kell lábujjhegyen bemenni. de ha az Eszti egyzer is végigaludná az éjjelt a mi ágyunkban, én vinném oda :)

KépKép
KépKép
and

Hajni! dehogy pofátlan kérés! Évi, küldd már el légszi Hajninak is, nekem most a másik gép van bekapcsolva :oops: :oops: :oops: :lol:

KépKép
KépKép
and

Aranyosak vagytok, hogy velünk örültök, köszönjük! :D

Manka!
6 éve műtötték a szemem és a műtétet követően arra figyelmeztettek, hogy egy éven belül lehetőleg ne szüljek.
Nati születése előtt külön utána néztünk ennek, de mindenki megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj! És nem is volt!
Sem a terhesség alatt, sem pedig a szülés óta nem romlott a szemem! (kopp-kopp)

Nati is jószívű, kapok enni, inni! :lol:

And!
Sajnálom, hogy Esztinél nem stimmel valami! Azért bizakodjunk, hátha nem l/f intolerancia!

Andi&Nati

KépKép
duda

ja igen, a veres doki a kismama újságos, és én nagyon megbízom benne. több helyről leinformáltam, és még a kismamás dolgai is nagyon szimpik. a felesége meg évfolyamtársam volt.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Tomi ma elég hisztis volt, remélem csak front, vagy talán túl sokat volt ezen a héten nagymamákkal. Holnap viszont csak egy kicsit lógok el Apához. :wink:

Nyúlné
Gyógypuszikat átadtam, Apa örült ám!
Ma délelőtt nevettünk, délután belázasodott a "kis" beteg, ennek megfelelő hangulattal, remélem kialussza.
Hosszú mi??? 8)
Lehetek Szilvi is, vagy Szilva, Szilvácska ezekre hallgatok!

Cleo
Nagyon jók a képek! A füles és Maja csúcs!

Ayse
Lilinek jobbulást!
Ezek az elírások! Nagyon jót kuncogok rajta!

Hajni
Köszönöm a választ! A privi is megjött, 4x!!!!!

Csikken
Mi egy szobában alszunk, ő a kiságyában, mi a nagyágyunkban. Ez nálunk most már kényszermegoldás, készül a hálószobánk (már úgy érzem évek óta). Mióta végigalussza az éjszakákat azóta szívesen különköltöznék, felébred a szöszmötölésünkre.

Barbi
Részvétem! Mi szívesen mennénk talizni, de vár Apa a kórházban!

Duda
De jó, hogy Nati így produkálta magát a gyógytornásznál!
Nekünk még hátravan az utolsó ámen!

Manka
Jack hogy van?
Tomi is hasonlóan jószívű mint Leon, amit nyújt azt kötelező megenni! A szottyos kiflivég úgy látszik anyák kedvence.

Maresz
Veletek mi újság?

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

ja, Évi!
persze, remélem mi is megússzuk a lázat, de hidd el, velünk mindig történik valami, ami csak az apróbetűs részben van benne. vagy még ott se :shock: legalábbis velem mindig, reméljük Eszti ezeket megússza!
Zsuzsa meg egy éves kora előtt kapta azt az oltást, ezért kellene neki még egy!

KépKép
KépKép
and

Csikken
alvástémához.kb.8 hónapos kismama voltam, mikor Apa bejelentette, hogy mindent meg fog tenni a lányáért, de egy dolgot nem enged:a köztünkalvást!!!Mondanom sem kell, hogy kissé összekaptunk.
megszületett Panni, mivel a hálószobánk pici, így Panniágyat a gyerekszobában helyeztük el.Én ott aludtam Vele, másik ágyon kb.4 hónapos koráig, apa a hálóban.
utánna vettünk bébiőrt, és onnantól kezdve Panni egyedül, átalussza az éjszakákat.én meg átköltözhettem végre Apához.
hű, több mint egy éve volt, de remélem nem gondoltok szívtelen anyának, nagyon fura volt akkor, hogy nem aludhatok férjemmel.

Na, most mentem apa mellé, Pannit betakarom(mindíg lerúgja a takit)

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép

Hajni&Panna
totka

lehet, hogy az akaratosság és önzőség már most ennyire megnyílvánul???! :roll: :roll: jajj neeeee. az Eszti SOHA nem adta oda nekem a szottyos kiflivéget, sőt ordít, ha el akarom venni. az akarata az tuti hegyeket tudna mozgatni. valahogy úgy érzem tiszta apja :oops:

KépKép
KépKép
and

Totka, dehogy tartunk, szerintem mindenkinek az lenne a vágyálma, hogy külön szobában végig aludja a gyerek az éjszakát.
Nálunk hogy most én kiköltöztem a hálóba én nagyon jókat tudok aludni, apa meg kell hozzá éjjel :) Én nem hallom, de egyébként is ő az aki ha már egy szisszenést hal megnézi...
Szerencsére mióta munkhelyet váltott nem kel olyan korán, de áprilisig 4-1/2 5kor kelt, na addig én éjszakáztam.
Köszi mindenkinek a választ.
csikken

Andrea
Köszi az érdeklődést, a körülményekhez képest jól van, de délutánra belázasodott és még mindig 37.5. (A cső a nyakában nem túl biztató látvány)
Kicsit aggódom, jobban kellene?

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Sajna Gergőnek még folyik az orra, így nem tudunk menni holnap. :cry:
Remélem, a közeljövőben lesznek még talik. :D :D

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szilvi :)
írtam egy olyan üzit, hpogy nehogy aggódj. aztán rájöttem, hogy ez hülyeség, mert én sz@rrá aggódnám magam, bármi miatt kórházban lenne az ember. de azért nyugodj meg, biztos minden rendben lesz!!! gondolok rátok :)

KépKép
KépKép
and

Csikken, én is ebben reménykedem, hogy apa munkahelyet vált, és ő lesz az éjszakás :) :) :) de jó neked!

KépKép
KépKép
and

most jövök rá, hogy a tegnapi vasalós kedd vasalótlan lett... holnap bulizunk, tehát fáradt leszek, holnapután mozilátogatás, szombaton meg barátnőzés plusz esti buli, apa meg vasárnap utazik. ajjajjj...
na átvánszorgok a másik szobába, hátha közben megjön a kedvem :roll:

Ppanna! bocs, elfelejtettem megköszönni, hogy reagáltál!
igazából nem készülünk sehova sem. apa most megy majd svédországba, és persze utazással együtt 5 nap lett belőle, de mivel egész napos programokat csináltak neki, meg egyébként is, inkább nemet mondtam az együtt útra. de elnézve a képeket Majáról, olyan könnyűnek tűnik az utazás :)
egyelőre ott tartunk, hogy mondtam apának, hogy NEM olaszországba szeretnék menni síelni, mindenképpen ausztriába szervezkedjen! az jóval közelebb van, most minek utazzunk órákkal többet az Esztivel.

KépKép
KépKép
and

Andrea
Köszi! :D Várom a holnapot, hogy saját szememmel láthassam, hogy minden ok!

Képzeljétek ma 8-ig aludtunk!!(Este már negyed 9-kor szuszizott kisfiam) Tudom Barbi ez nem nagy szám :wink: , de én nagyon jót aludtam!!!! :D Remélem ezt ma, ill. holnap is eljátszuk.

Kép
Kép
thomasanne

Szivi/Thomasanne!

Jobbulást Apának!
Dehogynem nagy szám a 8-ig alvás!!!!! Azért, mert Leon jó alvó, attól annak, akinek korán kell kelni, elhiszem, hogy baromi nagy előrelépés, ha tovább aludhat!
Nagy gratula Tominak, tartsa meg jó szokását! :wink:

Andrea/And!
Ma is jó kis Eszti sorminták vannak :P
Én szeretem nézegetni, meg téged is olvasni :wink:

Zsóf!
Sajnálom, hogy Gergő még beteg, meg hogy lemaradtok a taliról! :(
Majd bepótoljuk!

Lesz egy póttali, ahol az összes most beteg gyereket+mamát meghívom, oké?! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bocsánat, Szilvi :oops:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Köszönöm a jókívánságokat Lili nevében is4

And!
Az igaz, hogy Mukk, itt Nagykovácsiban, de mondjuk egy másik városbéli már nem tudna ilyen könnyedén beazonosítani. (Ja Nagykovácsi nem si város :lol: ) Szóval a világ nagy részét azért kizártam. nem az zavar, hogy az ismerőseim megtudják, miket írkálok ide, hanem nem szívesen hoznám ország-világ tudomására az identitásomat.

Benianyu!
Igazad volt a múltkor, a Szabadság, szerelem is a vizipóló és az olimpia körül is forgolódik. Nekem is igazam volt, most volt a bemutatója (Amerikában is) az általam említett filmnek. Valahogy az én látókörömben inkább ez esett bele... :oops:

Duda!
Mi is örülünk, hogy Nati lépeget!

Thomasanne!
Jobbulást Apának!!!!

ayse

A doktornéni megerősített abban a sejtésemben, hogy az, hogy a vegyes csoprtból, ahová Lili jár, elmentek a tavalyi nagycsopisok suliba, viszont jöttek újak, kicsik, intenzíven hozzájárulhat ahhoz, hogy Lili ennyiszer beteg volt mostanában. Most új virnyákok támadnak ránk. Még egy ellenérv a vegyes csopira :evil: :evil: :evil: :evil:

ayse

Jó reggelt!

Csak gyorsan jövök, mert van még egy csomó dolgom indulás előtt.

Totka!

Dobj egy e-mail címet, és este, ha hazértem, átküldöm Neked is azt a bizonyos "elérhetőséges" táblát. Jó???
Ha nem akarado ide, akkor írd meg privibe!

Ja, egyébként nálunk dettó ugyanez volt a helyzet, mint nálatok.
Apa szintén kijelentette, hogy nincs köztünk alvás. MOndjuk mi nem kaptunk össze, mert ezzel mélységesen egyet értettem. Sőt, talán még jobban.
Úgyhogy 3 hónapig én aludtam Gergő szobájában. Így ő is első perctől fogva a kiságyában aludt.
És akkor, 3 hónaposan, mivel már átaludta az éjszakát, fogtam magam, és visszaköltöztem Apa mellé.
Nagyon rossz volt, nagyon megviselt lelkileg. Még sírtam is, az első pár este. Akkor úgy éreztem, hogy cserben hagyom GErgőt azzal, hogy egyedül van a szobájában, és nem alszom vele.
Persze nagyon hamar hozzászoktam, és teljesen gördülékeny volt az egész.
Azóta sincs gond.
Egyetlen egyszer találta ki Apa, mikor már pizsiben hancúroztak este GErgővel, hogy mi lenne, ha köztünk aludna. Mert ő úgy szeretne aludni, ha érzi Gergőt, és átölelheti stb-stb-stb.
Nem nagyon örültem neki, és mondtam neki, hajnalban könyörögni fog, hogy vigyem a helyére, mert egyikünk sem fog rendesen aludni.
Hát így is lett, éjjel fél 3-kor szólt apa, hogy bocs, de Gergőt vigyük mégis a helyére.
Gergő a mai napig keresztbe-kasul alszik, forog össze-vissza. HOl a lába van az ember szájába, hol a keze.
Hol egyszerűen csak ráteszi a kis fejét a hasadra, béka pózt vesz fel, és úgy alszik.
Ezt onnan tudom, hogy bár éjjel nem alszik velünk, reggel 5 órakor, mikor apa elmegy dolgozni, én is felkelek, és együtt áthozzuk Gergőt mellém a nagyágyba. Ott még jól megszeretgetjük egymást, majd apa el dolgozóba, mi meg alszunk Gergővel.
De hát nem egyszerű. Most az a legújabb, hogy a kis fejét fúrja az én fejemhez.

Egyébként ennek a reggeli dolognak egész egyszerűen kényelmi oka van. Ha GErgő felkel, nem kell átmenni érte, hanem lustizhatunk, játszhatunk jó sokáig az ágyban, bekapcsoljuk a tv-t, stb- és jól elvagyunk.
Különben meg rögtön pityeregne a helyén, mehetnék érte, és annak már nincs olyan "varázsa", mikor vissza kell mászni az ágyba.

Na, jó bő lére eresztettem, nem akartam ilyen hosszú lenni, csak annyit akartam írni Totka,hogy egyáltalán nem vagy szívtelen, nyugi.

Most megyek , megcsinálom Gergő reggelijét.
Tegnap csináltam neki tojáskrémet, nagyon ízlett neki, hogy tojáskrémes kenyeret fog reggelizni.

Kép
kuha

hogy = úgyhogy :roll: :roll:

Kép
kuha

Sziasztok lányok

Bocsi de nagyon egybefolynak most a napok, alig van ídőm gépezni...:(

Jól vagyunk...sétálunk nagyokat...

Talizóknak jó talizást!

Kép

Kép
prüntyi

Barbi és Talizók!
:cry: :cry: :cry: ,sajna nem megyünk,mert tényleg folyik még a nózi és kicsit hurutosan köhög is és én szeretem kiszívni a nózit,azt meg nem akarom mindenki elött!arról nem is beszélve,hogy én beleőrülök,ha valamiért újra visszaesnénk és ahoz most elég,ha lappang valakiben valami!szóval én most maradok,mert szeretném,ha végre valahára rendbejönne ez kis lükenyúl!
nagyon sajnálom,már nagyon hiányzik a csapat,legyen az bármekkora :lol: !pl.nem lenne rossz,ha legalább a Mártonnapi partit végigélvezhetnénk és társaságban!
halljátok Marcik????GYÓGYPUSZIT MINDENKINEK SOKAT-SOKAT-SOKAT!!!!!!!
láttam ám,hogy van jelentkezés orrszívásra,apósék már régebben mondták,hogy szivesen bármikor bárkinek!ők ilyen igazi szabadságharcos tipusuak,munkaőrültek,stb!most pénteken csatlakozik Annamami hozzánk,akkor már meg is beszélem velük ,hogy miként legyenek ők elérhetők és legalább Annamami is nyilatkozik,hogy vigyétek vagy ne a taknyosokat! :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha /Évi :lol:
alvás detto,mint nálunk!itt is hajnali munkábamenetel van,így én is gyakran áthozom az ágyba Kisnyuszimat,mert a kis radarjaival úgyis észleli,hogy elment a háziisten és így legalább még lustizunk!de csak egy kicsit :? és a közöttünk alvás is egy rémálom,általában fel is kelek,körbepárnázom az én oldalamon és hagyom őket aludni,mert nekem nem megy!enyém a kanapé! :lol: szép kis család! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse,
először is szegényLili!de jó,hogy már jobban is van!téged is befizethetnének lassan egy welnes-hétvégére! :wink:
én imádom a te nicknevedet is!AYSE-olyan szép és kedves,persze az Emese is :roll: :lol: ,de látod én pl.alig ismerem föl magam,amikor így szólítanak itt a neten,pedig csa itt használom a Nyúlnét és más becenevem sincs,mindig is Emeséztek,Mesiztek ilyenek,de saját magamat megszoktamNyúlnéként és néha már máshol is úgy akarom aláírni :lol: ,jó mi?!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Thomasanne/Szilvi(na ez egyre hosszabb :lol: :lol: :lol: )
pont én is mesélni akartam,hogy amióta volt az a brutál,kitudjamivolt éjszakánk,azóta még ha fel is ébred Kisnyuszi 5-6körül,akkor is visszaájulunk7-8ig!úgyhogy mi is díjaznánk,ha ez az új szokás tartós lenne! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

GöndörZsófi,
olyan nagyon ritkán jöttök,hogy üditő változatosság a kis gyöngysorotok!
neketek is gyors gyógyulást!és a nagyfiúról esetleg dobhatnál egy képet,mert már őt is régen láttuk és biztosan sokat változott!

Kisnyuszi is odaad gyakran valamit abból ami nála van,de szeret szórakozni is és csak úgy csinál,aztán elfut!de ő is etet,itat,sőt néha mintha előre megtervezett szülőfullasztást szeretne kivitelezni egyy-két nagyobb termetű játékkal,miközben a szájamba tuszkolja! :?
de a legcukibbNyiszis dolog!!!!!!!!!ha tettenérés van! :lol: :lol: :lol:
ide-oda riszálja magát kezében a tiltott zsákmányokkal és ha rászólsz,akkor úgy megijed,hogy hirtelen eldob mindent,felemeli a kezét és fut az ellenkező irányba és kacag!:lol: :lol: :lol: nem is tudom mit kéne ebből leszűrnöm,már a reakciójából,de nem is akarok,mert nagyon édes szerintem!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: