A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

hello mindenkinek!
visszajöttünkapóséktól,hát még mindig volt mit kiszívni,mé Kisnyuszinak is,pedig már nem is folyik neki az orra,de bedugult és még mindig sűrű volt a taknyi!és ez a veszélyes!rá is kérdeztem,hogy mért is olyan fontos,hogy leszívjuk:
először is,ami elég rémisztően hangzik,egy kisgyerek addig leáll a fejlődésben,amíg taknyos,ha ez 3hónapig tart,akkor 3hónapig! :shock:
ez azért is van,mert a kis arcüregében,egész pontossan a kürtben(ami nekik még nagyon pici és egyenes)letapad a taknyi,ez egyébként rámehet a fülére,na olyankor szúrják fel vagy a torkára,gégére vagy méglejjebb és akkor lesz tüdőgyuszi,az sem valami jó!de lényeg,hogy egész egyszerűen a sok taknyitól nem hallanak rendesen,így nem értenek minket,illetve rossszul!
pl.volt egy 4éves körüli gyerek,akinek miután már több szót ismert és mondott is egyszercsak elhallgatott,illetve zagyvaságokat beszélt csak,mint kiderült neki is letapadt a taknyija,mert hogy megfázott és miután többször is leszívták neki a gyerek újra elkezdett értelmes szavakat mondani,hiszen végre renesen hallotta őket így helyesen ismétalta őket!
úgyhogy nagyon fontos,hogy orrszívjunk és,hogy rendesen és a kúrát azon túl kell foytatni,hogy már azt hisszük jól van,mert most én is láttam,hogy még így is le volt tapadva!
engem ebben apósék,illteve főleg a feleség,aki ezzel foglalkozik meggyőztek!és ezentúl nem lébecolom el!
nyilván nálunk nem volt jelentős kár,de érdekesnek tartom,hogy pont írtam is,hogy a szókincsünk visszament az alapokra!lehet véletlen,de lehet,hogy nem,végül is elég régóta taknyos Kisnyuszim! :?
Fannimami is inkább cipeli Gyálra a kiscsajt,mert bár szakszerűen és kitartóan otthon is meg lehet csinálni,de lényegesen alaposabbak apósék!
na mindjárt jövök,mert kaptunk oltást is,amit a szülinapja elött kellett kiváltani,hogy olcsóbb legyen,de elfelejtettem,hogy miért!kullnacs talán?Kisnyuszi úgy balhézott mindenért,hogy szerintem azt se tudta,hogy megszúrták!_)igen azt!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és 72-73 centi magas lett,csak olyan izgága,hogy ezt lehet pontosan már sosem tudjuk mg! :lol: :lol: :lol:
és azt mondták,hogy ne nagyon menjünk még közösségbe,de együtt már lehetnek,mert pont ugyanaz a bajuk,pedig nem is egymástól kaptá el! :lol: úgyhogy legalább velük végre partizhatunk,mert már nagyon régóta szünetelünk és már hiányunk is van!
és képzeljétek Fanni már úúúúúgy megnőtt,68centi lett,lassan hónaalá kapja Kisnyuszit és kokit ad a fejére! :lol: neki most folsavat és vasat kell szednie!és már feltérdel,nagyon megindult a fejlődésen!tündérlány!

Mártonnapi buli!!!!!!!!!persze,hogy kötelező!alig várom!
és hogy csináljuk?menjünk a skanzenbe,tavaly mintha ott lett volna nagy buli, vagy valakinél?ki mire gondolt?Marcimamik???? :roll:

Megann,boldog házassági évfordulót,remélem jól sikerül az estétek!és tényleg nagyon szép vagy az esküvői fotókon!hűűű,de milyen szép! :P
Davallia,
nagyon szép amit írtál a testvérkékről,tényleg édes lehet Panda és a pocaklalód is,hogy már most így rá van kattanva a nagy tesójára!édesek vagytok! :P
Cleoooo!
tényleg jó hallani rólatok és nagyon hiányoztok,de hát ha zajlk az élet,akkor zajlik!csak így tovább! :wink: és igen,képeket akarunk! :twisted: ,pláne,hogy azon rajta lesz a szivünk szép szerelme!szivecske,szivecske,szivecske! :P
TÜKÖR!
szerintem Kisnyuszi teljesen képben van és ő is puszilgatja magát és bohóckodik! :lol: néha meg nekimegy,mert sosem néz a lába elé :oops:
BODYK!RUHÁK!
Kisnyuszira még én is ráadom,még fogom is egy ideig,pláne ilyen hidegben!a 68asok már nagyon passzentosak,de vannak 74esek és 80sok is,de azért azok még óriásiak!
Majola,
szerintem nem gond,ha van egy kis rés,biztos jól csináltad! :wink:
Annamami,
nagyon édes a piciMazsi!!!!!!! :P és nagyon hasonlít mostani Mazsira!
ZARA:
vannak nagyon drágák,de vannak azért olcsóbbak is,persze nem nagyon olcsók,csak olcsóbbak! :roll: menő,béléses,bakancs.cipők olyan 7000és 10000között voltak!de nagyon menők! 8) pulcsik3000-5000körül!gatyák 5000körül vagy drágábban,szóval ilyesmik!tény,hogy lehet olcsóbban is,de azért még nagyon jó cuccok!
Totka
látom Pannácskának is szívni kell a nóziját!szegényke!jobbulást neki és sok sok nyulasgyógypuszit,mint MINDEN BETEG BABÁNAK ÉS MAMÁNAK!!!!!!! :D
akkor,ha jól értem valami vitaminhiányod lehet!tessék jól feltankolni!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja és a tökök is gyönyörűek!!!!!! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Hú, de nagy pangás van ma, hol van mindenki??? Ma nincs is olyan szupi idő.

Emese!
De jó, hogy sikerüllt Nyuszit megint jól kitakarítani.
Azért csütörtökön jöttök, ugye???

Megann!
Ha az a dzseki és mellény tetszett, én is azt venném meg a helyedben :wink:
Én is olyan nagy ajándékot kaptan Gabitól a szülinapomra, amit magamtól nem vettem volna meg. Igaz, még csak jövő héten lesz, de tegnap megvettük előre, egy laptopot :oops: :P
Így végre majd az ágyból is fogok tudni netezni, ha sikerül az internetet megcsinálni rajta.
Szóval ha párod megveszi, amit kinézel, olyat vegyél, aminek igazán örülsz és magadnak nem vennéd meg!

A fiúk most jöttek meg, megyek is, majd este próbálok még benézni, ha Gabi nem internetet buherál :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annamami
Persze, hogy tartsunk Mártonos bulit!
És szerintem valakinél. Ha addigra olyan állapotok lesznek nálunk, akkor akár eljátszhatom a házigazda szerepét is, de ezt még nem merem ígérni. Tudjátok. Elsején költözünk...
És a szőkeségemet vissza akarom kapni! Legalábbis részben.

Ja és persze, hogy hordunk még bodyt! Csak azt hittem, hogy Nyúlné sima hosszú ujjút vett és hogy nem hordanak már.
De természetesen azt tartom én is praktikusnak egyelőre a kis ficánkolókra.

Tükör
Marci nem tudom, hogy tudja e. Szerintem sejti :lol:

Cleo
Jó sűrű napjaitok vannak. És én még azt hittem, hogy elfoglalt vagyok :P Azért talikra remélem eljutsz Majácskával. És tök ügyes, hogy lépeget! Gratulálok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Barbi!

Írtam neked délelőtt e-mailt! Megkaptad?

Kép
kuha

Évi!

igen, válaszoltam is :roll:

Akkor ide bemásolom, nem tudom, miért nem ment át....
Szia!

Ha leszállsz a buszról, egy picit jössz visszafelé, pár métert. Rögtön befordulsz balra, kicsit élesen, a Villányi útra. Spar közért van a sarkon. Ott eljössz az első kapualjig, ami a 4-es szám. Karácsony-Krich a kapucsengő:)))) Írok egy tel. Számot is, hátha....: 06-30-9-771-557.
Jöhettek ám korán is!

Puszi: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Szép jó estét!
Tényleg pangás van.....! :D

Kipróbáltam a rúzsos, tükrös Pannit, de baromira nem érdekelte, hogy mi van a homlokán, ill.mi van a tükörképe homlokán...!! :D :D :roll:

Annamami
nagyon édi Marcid , mostmár értem, miért Mazsi!!! :wink:
Cleo
Szia-szia!kéépeket ám!Mikor végzel az egyetemen?v.most kezdted?
Barbi
Laptop, éljen, éljen!!!!!
Majola
szerintem nem kell minden hurutos köhögésre antibiotikum, én is azért vittem Pannit, mert nem tetszett ahogy köhög, és már 3-4 napja.Julcsidnak jobbulást!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Barbi!

Köszi szépen!
Az e-mail egyébként nem érkezett meg :(

Lehet, hogy az én gépemben van a hiba?? :roll: :roll: :roll:
Vasárnap Nyúlné képei,most meg a Te leveled.... :? :? :?
Sebaj, hátha ezt is megkapom holnap reggelre, mint a képeket :wink: :wink: :wink:

Kép
kuha

Nyúlné
tök jó, hogy vásárolgattál, nekem is kéne már nagyon(de abba bízok, hátha fogyok egy picit, és amit vennék, az nagy lenne rám! :D :D )
Lehet, hogy falusi hülyének tartotok, de nem tudtam, mi az a Zara! :oops: tudjátok mire gondoltam először??Ékszerboltra... :D :D :oops: aztán, hogy olvasom , leestett.

Jaj, én nagyon bodymániás vagyok!!Imádom, meg szerintem praktikus!Ált. a Prince Olivert keressük, tök jó feliratai vannak!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok:

Tükör:

Zsuzsa is puszilgatja a tükröt meg vigyorog rá, de pl mikor ma megmutattam neki a tükörképét mert csatot raktam a hajába, nem tűnt fel neki. Nem nyúlt oda. Szerintem még nem tudja, hogy az ő, csak jópofa a baba a tükörben. Mondja is rá, hogy "baba!"

Körkérdés:

Ki milyen csőrös pohárra esküszik? Már beszereztem egy jópárat és egyikkel se vagyok megelégedve. Van Avent varázsitató csőrünk, azt szerintem túl erősen kell szívni. Próbáltam kiszedni belőle a szelepet (amitől "varázslatos") de akkor meg folyt nemcsak a lukakon hanem a nyakánál is, tehát ez nem vált be. Vettem egy pár szelep nélküli csőrös poharat, mert szerintem az a lényeg, hogy ne szopizza az innivalót, hanem tanulja meg szabályozni a szájába ömlő folyadékot, de ezekkel az a baj, hogy pl autóba vagy játszótérre nem túl praktikus, mert elhajítja, feje tetejére állítja, stb. Ezekre az alkalmakra olyan kéne, amiből nem ömlik szabadon, de nem is kell behorpasztott homlokkal szívni. Van valakinek ötlete?

Próbálom őt leszoktatni a cumisüvegről mielőtt elkezd végérvényesen totyogni (már nagyon megy neki) mert nem akarom hogy szabadon lófráljon cumisüveggel a kezében. Meg nem akarom hogy annyira kötődjön a cumisüveghez, hogy ne lehessen elvenni tőle. Azt vettem észre, ha csőrös pohárból kell innia, akkor nem iszik olyan észbontó mennyiséget. Szerintem a szopi igényét próbálja kielégíteni a cumisüvegen mióta nem szopizik rendszeresen...

And:

Eddig nem volt véleményem a pneumococcus elleni oltásról, de most utánanéztem. És teljesen megzavarodtam. Odáig vágom a dolgot, hogy a pneumococcus baktérium egy csomó betegséget okozhat, többek között meningitis-t is. Itt zavarodtam össze, mert meningococcus elleni oltást (a NeisVac-C-t) megkapta Zsuzsa, elvileg ez is a gennyes agyhártyagyulladást előzi meg. De ezek szerint gennyes agyhártyagyulladást okozhat a pneumococcus is? És az ellen nincs védve? Nincs keresztvédelem (vagy minek hívják)? Azt akarom kérdezni, hogy az egyik elleni vakcina véd-e valamelyest a másik ellen?

Szóval most jól belegabalyodtam. Meg abba is, hogy mivel Zsuzsa a NeisVac-ot 1 éves kora előtt kapta, kellett volna neki egy második adag, de az nincs bejegyezve a kiskönyvébe, és már én sem emlékszem, megkapta-e. :? Ráadásul az elsőt még a régi doki nénink adta be neki, az új biztos nem oltotta még semmi ellen.

Lesz mivel zargatni holnap a doki néniket... Te beadattad Esztinek ezeket? Vagy azért kérded, mivel Zsuzsa közösségbe jár?

Megann:

Nagyon szépek az esküvői képek! :) Boldog évfordulót meg szülinapot meg mindent! Szerintem is hagyd magad kényeztetni, elvégre kettősen is ünnepeltek.

Cleo!

Várjuk a képeket! :) Tali(k)ra jöttök?

Biztos kéne másra is reagálnom, de most ennyire futotta, szerintem megyek aludni. Ma volt a második nap a bölcsiben. Zsuzsa jól bírta, nekem nem tetszett annyira, mert borzasztóan kifáradtam. Kérték, hogy 9-re menjünk, oda BKV-ztam (ez lehet hiba volt), mire odaértünk, a gyerekek már kint voltak a teraszon. Zsuzsa meg 10 óra tájban szokott először aludni, fél 11-kor hívtak, hogy Zsuzsa feje lekókadt a kisautóra amiben ült, szerintük vigyem. Tkp nem is ez a baj, hanem az hogy még nem volt időm egy békés negyedórát tölteni a dadával megbeszélni az ilyesmit, hogy Zsuzsa még kétszer alszik, ha látják rajta, hogy majd elalszik, rakják le aludni!!! Egyértelmű lenne szerintem. Így viszont háromnegyed 11-kor aludt el, majdnem délig aludt úgy hogy a babakocsiban toltam le a Vár aljától egészen a Jászai Mari térig (ez utólag hiba volt, ez ütött ki totálisan), teljesen csúszott a délutáni alvása is, és naná hogy nehezen akart este elaludni. Meg azt is meg akarom velük beszélni, hogy nem tetszik nekem hogy 9-re megyünk beszoktatni, mert addigra ő már majdnem alszik, és kimarad a kedvenc része, a közös reggeli. Pláne hogy délben amúgy is el akarom hozni, szerintem több értelme lenne 8kor kezdeni és fokozatosan egyre tovább hagyni őt, nem úgy hogy most 9-től megszokja először a tizórait, aztán az ebédet, aztán mehetünk 8-ra, ennek mi a teteje? No mindegy, majd holnap megpróbálom sarokba szorítani a dadát, hogy ezeket átrágjuk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!

Most összehasonlíthattam a menetrendeket, és::::::

Szóval, nekem ugyen a legkötötteb, az az itteni busz, ami a HÉV-hez visz fel, meg a HÉV. Úgyhogy itthonról 9 óra 10 kor indul a busz, azzal indulunk, és megnéztem a többi menetrendet is ,úgyhogy kb. olyan 11-re leszünk nálatok.

Addigra már a fiúk is csak-csak felébrednek, nem??? :lol: :lol: :lol: :lol:
Mit vigyünk magunkkal?

És kik jönnek még, megkérdezhetem???

Kép
kuha

Totka!

Ezeket az oldalakat ismered??

http://www.kep.tar.hu/hmarti

http://www.bugyortudor.hu

Itt olcsóbbak a Prince Oliver body-k, mint boltban.
EGyébként mi is csak azt a body-t használjuk, 1000%-ig meg vagyok elégedve!

Kép
kuha

jaj,tényleg AND,
most jutott eszembe az oltást nem kérdeztem még meg apóstól,de majd most küldök mélt neki! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

egy kis őszi egyveleg

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

és ilyen egy orrszívás előtti inhalálás:

Kép

Kép

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Róki, én egy ilyen túrától már teljesen kiborulnék! Nem csodálom, hogy elfáradtál. Én most 3 napja itthon vagyok Julcsival, és annyira kipihentem magam. Igaz, betegek vagyunk, de legalább nem túrázom babakocsival.
Még nem csináltam meg a rúzsos trükköt, de valahol olvastam, hogy ennyi idős korban még nem tudják, hogy ők vannak a tükörben. Valahogy azért gyanús, hogy mégis.

Cleo, jó, hogy előkerültetek. Várjuk ám a képeket!

Nyúlné, teljesen megrettentem a leirásodon...aztán gondolkodtam, mi van nálunk, és azért talán túlzás egy kicsit, nem. Vagyis inkább arról szól, mit tehet a taknyi a babával, nem arról, mit tesz mindig. Julcsi két hete taknyos, azóta rengeteget gyarapodott a szókincse (pl. az ormány, azaz omá szóval, ami most létfontosságú a porszivózásnál :lol: ).
A sósátor ma remekül sikerült, úgy látszik, a tegnapival valamit nem jól csináltam...most jól lehetett érezni a tengeri levegőt.
Olyan lüke az én kisnyulam: végigorditja az orrszivást, de amikor hivom,hogy Gyere, kiszipkázzuk az ormányodat, akkor jön oda, tartja a fejét a sóoldatnak, aztán dühösen prüszköl tőle, kezébe veszi az orrszivót, odatartja az orrához, elkezdem szivni, erre kitör a botrány. Csak azt nem értem, akkor minek örül előtte, ahelyett, hogy fejvesztve menekülne.

KépKép

KépKép
majola

Barbi, mi sajnos nem tudunk menni, mert Jack még nem gyógyult meg :( .
Annyira jó lett volna pedig találkozni Veletek, csináljatok sok-sok képet!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Majola,
nyilván nem történik nagy baj vagy akár kis baj minden esetben,de megtörténhet és azt már nehéz visszacsinálni!ez olyan,mint amikor azt mondjátok,hogy nem adtok 1éves kor alatt lisztet,tojást vagy tejet,mert bár nem minden esetben,de van,hogy nagy baj lesz belőle!ki-ki maga dönti el,hogy mitől retteg és mit előz meg!én a kaja dolgot nem vettem olyan szigorúan,de ettől valahogy tartok!
jó volt mi a tengerparton? :P
lehet Julcsád szeret balhézni és előre örül,ha kilátásban van egy! :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

bocsi,hogy mindig Julcsát írok és mondok,de ugye az ikrek mamija Julcsa és ezért! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Amikor balhés, én is Julcsázom :)
Amúgy én is izgulok, hogy ne történjen baj, és megteszem, amit tudok. Ma pl. egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bármi is jönne a nóziból, de nekiestem párszor és jó sok kijött. Milyen eszközzel inhaláltok?

KépKép

KépKép
majola

húúúú,ez valami spéci párologtató és valami spéci sóoldat van benne,nem egy sima tengerparti,hanem valami gyógyszertári!én is belélegeztem és egyből beindult az orrom! :shock: és ez abszolút nem izzadós,párás,hanem hideg gőz!gondolkodunk egy kissebb típuson(kb.30ezerbe kerül :? ),mert ezzel inhalálni is lehet és párologtatni is!
mellesleg azért is döntöttem úgy,hogy inkább többször rohangászok apósékhoz,mert nem nagyon megy ez a kínzás dolog,ők meg gyorsan,ügyesen és hatékonyan megcsinálják! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó estét mindenkinek!

Hü, tuti ez a laptop, Gabinak sikerült megcsinálnia és most a Grace Klinikát nézem, miközben itt írok nektek...... :P

Manka!
Én is sajnálom :( :(
Mostmár gyógyuljatok meg hamar, sok-sok gyógypuszi megy Jack-nek!

Évi!
Persze, a 11 tökéletes! :D
Jön Annamami, Emese, Rókica, Zsuzsa, Göndörzsóf, ha addig előkerül.
Más nem jelezte, legalábbis remélem jól emlékszem...... :oops:

TALI!
Van még helyünk bőven, ha van még valakinek kedve, csatlakozzon csütörtökön!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi :lol: :lol: :lol:
tali:azért még meglátom,de szeretnénk menni!
:lol: :lol: :lol:
jó nyugtalan Kisnyuszi éjszakája,remélem csak az oltás és nem megint visszaesünk taknyiban,azt nem élném túl....na jó,túlélném,de nem máááár!
:?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Emese!
Tessék jönni és hozzátok Fannimamiékat is! :D :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Áááá,szóval doktorosdi sorozatok mennek és ti azért nem vagytok!na szép!én engedemNagyNyulat meccset nézni,de jól megszívtam,ha ti tévéztek! :shock: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Halihó!

Egy nehéz nap éjszakája...
Apát ma műtötték, szerencsére minden rendben ment, holnap már remélem viccelődünk! :wink:

Mindent elolvastam, de ne haragudjatok ma nem írok! :oops:
Majd holnap este jövök!

Sziasztok!

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne!
Apának mennek a gyógypuszik!!!!!!!! :oops: ,már ha meg nem sértem! :oops: :oops: de tényleg ,remélem hogy holnap tényleg viccelődünk! :P
Barbi,
igyekezni fogunk! :roll:

na jó éjt csajok!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Én itt vagyok, ugyan közben a doktorosat is nézem :lol:

Leon nem akart hazajönni, ahogy anyum lerakta elkezdett üvölteni. A kezemből csavarta ki magát, menni akart anyuhoz :shock: :shock:
Nolcsi viszont már egész nap azt mondta, hogy nem jó mamánál, meg haza akarok menni anyához. Pedig Leon sokkal anyásabb, úgy látszik szerepet cseréltek :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

sziasztok!

Nyúlné Emese :)
olyan bajban vagyok a nevekkel, igazán leírhatná mindenki, hogy mit szeretne, mert nekem tetszik, hogy Barbi mindenkit a nevén nevez, és engem is nevezzetek úgy, de végül is ez mégis csak egy nyílt dolog, azért vannak a nickek.
lényeg: annyira hangulatosak a képek, hogy teljesen futkosott rajtam a hideg! nagyon jól estek ezek a meleg őszi képek Kisnyuszival váltakozva! köszi!

ennél jobban már csak Davallia pocakja tetszett jobban! nagyon csini!!!!!! tényleg én is kezdem megkívánni :) én várom a terhességet is, a kilenc hónappal együtt, inkább attól félek mi lesz utána a két gyerkőccel :)

Hajni, most lebuktam :wink: pedig eddig jól csináltam :)

Roki: igen, azért kérdeztem, mert Zsuzsa 2 év alatti és bölcsibe megy. a lászló kh honlapján lévő ajánlásban ajánlják ilyen indikációval. a pneumococcus teljes nevén streptococcus pneumoniae, ebből is többféle (szerotípus) van. az ún invazív fertőést okozók nagyon súlyos állapotokat tudnak előidézni, akár agyhártyagyulladást is. (egyébként a torokflórában minden tünet nélkül is lehet ilyen, de nem invazív baktérium) ez ellen 90%-os hatékonyságban véd ez az oltás.
"Az öt évesnél fiatalabb gyermekek kórházban kezelt invazív pneumococcus fertõzéseirõl a közelmúltban végzett, két éven át folytatott, prospektív epidemiológiai vizsgálat 95 esetet talált. A vizsgált két év alatt, a 95 beteg közül minden ötödiknek volt agyhártyagyulladása, az öt halott közül négynek. " ezt az ajánlásból másoltam, magyarországi vizsgálatról van szó
"Figyelemre méltó az USA-beli tapasztalat, miszerint a 2000-ben kezdett, csecsemõkori, teljeskörû oltások 2004-re minden életkori csoportban jelentõsen, szignifikáns mértékben csökkentették az invazív pneumococcus betegség elõfordulási gyakoriságát, azaz populációs szintû immunitás kialakítása volt megfigyelhetõ."
sztem ez is nagyon fontos érv!
nálunk most lehet kapni ún. konjugált vakcinát, ami korszerű, alig van mellékhatás, ami nem súlyos.
sztem kereszthatás inkább a többi streptococcus törzsre lehet.
az az oltás, amit írtál, a nevéből ítélve sztem az egy másik baktérium okozta agyhártyagyulladás ellen véd. a baci becsületes neve Neisseria meningitidis, ez úgy tudom nagyon ritka, de akkor nagyon undorító agyhártyagyuszit csinál.
egyébként: http://www.laszlokorhaz.hu/hun/magyar.htm
írtam, ami eszembe jutott, remélem nem volt túl zagyva

Zsuzsa!
hihetetlen milyen okos Julcsi! nem lehet, hogy bal kezes lesz?? ez lehet, hogy hülyeség, de van egy ismerősöm, akinek a kislánya már mondatokban beszél, pedig másfél éves, és nála lehet, hogy ez lesz :)
Eszti legújabb szava, amit tud, hogy mit jelent: nyammm-nyammm, és közben nyel is egyet, hogy hatásos legyen :D és közben mutogat a kenyeres szekrénybe :D :D

ma annyira jó babazenén voltunk!!!! volt cselló, pianínó, fuvola, és olyan mondókák, amiket még én is tudok, vagy ha nem, gyorsan meg lehet tanulni. volt mini kasztanyetta, amit eszti alig akart visszadni :D vettem is bérletet, szuper volt!

Kuha/Évi :)
akartam kérdezni, te hogy szállsz fel a hévre???
mi ma azzal jöttünk-mentünk, de nem gondoltam, hogy ilyen bazi magas a lépcső, és alig van olyan hely, ahol nincs középen korlát.
ma szerencsénk volt, mert volt egy ipse, aki segített oda és visszafelé is, mert pont akkor végzett ő is a tennivalójával, mire mi is visszaértünk a hévhez :)

Barbi, mi akkor fogorvos után megyünk, esteleg körözök a fenketlen tónál, amíg felébredtek :wink:

ja Megann, valaki mondta a kiránykisasszonyt... ezen gondolkodtam, hogy kire is hasonlítasz :wink:

én 1-2x voltam a zarában, de valahogy nem volt szimpi, még sosem vettem ott semmit :( lehet, hogy majd jobban körülnézek :wink:

na mit akartam még, nem emlékszem...
ideengedem apát :)

KépKép
KépKép
and

mire ideengedtem volna elaludt :)
megyek közelebbről hallgatni a horkolását, jóéjt :D

KépKép
KépKép
and

And!

Komolyan doktornéni vagy??????

Velünk semmi jó:(:(:(.
Lili hányt és estére belázasodott. :(:(:( Remélem, holnap ki tud jönni a doktornénink.

ayse

Jaj, Andreáékat kihagytam a felsorolásból :oops: :oops:

Oké, de nem kell kőrözni, gyertek rögtön utána!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!
Szegény Lili, a hányás olyan ijesztő betegség :( :(
Szálljon már el a betegségfelhő felőletek!!!!!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Az igért fotók :D :

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Majola!
omá - nagyon jó!

Ma ANdris szókincse is bővült: ejnye-ejnye!

Lili kicsit nagyobb volt, amikor kiöntötte a teát (amit minden reggelinél megtett), és így szólt:
- Ajjajj, ott van az ejnye-bejnye!

Bodyt mi addig hordtunk és fogunk is, amíg nem következik be a szobatisztaság. Nekem voltak felnőttfejjel is bodyjaim (hű de jól néz ki leírva), azonkívül, hogy melegített, olyan szépen ki is feszül, nem gyűrődik összevissza. Bár lehet, hogy ez már teljesen antidivatos, sajnos egyáltalán nem vagyok képben, lehet hogy a lezserség ma már sokkal nagyobb követelmény.
Ez a Zara pontosan hol van? A Luxusáruház helyén? (másik vidéki)

ayse

Cleo!
Nagyon jó képek!
Milyen bátor Maja, hogy nem ijedt meg! Sőt láthatólag nagyon tetszik neki az egész!
Kidőlt Kistigris nagyon aranyos!

ayse

Barbi!
Köszi!

ayse

And!
Jajj, remélem az előző üzimen nem sértődsz meg! Már hogyne lehetnél orvos, csak múltkor azt írtad, hogy csak orvoshoz ne kerüljön az ember. És ezután egy kicsit meglepődtem De ha a leplező taktika része volt, tényleg jól csináltad! :wink:

ayse

Jó reggelt!!!

Barbi!
Így legyen ötösöm a lottón!!! Ma reggel kaptam meg az e-mailedet!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrea!
Hév-es közlekedés:
Hát eleinte elég gáz volt, most már sokkal gyakorlottabb vagyok. És elsősorban ezért vásároltam egy kisebb babakocsit is.
Szóval, amikor fut be a HÉV a megállóba, már jó előre sasolom az oldalán, hogy hol van a babakocsis felszálló. PErsze soha nem ott, ahol én állok.
(Ezen ki is vagyok akadva, mert jobb helyeken, pl. szentendrei hév vonalán :lol: :lol: :lol: mindenhol fel van festve a peronra, hogy hol áll meg ez a kocsi).
Itt persze nincs felfeste, de legalább a három kocsi közül lenne mindig ugyanaz, hogy nagyjából tudjad.
Na mindegy, ezen már nem hergelem magam.
Persze, azt ugye mondanom sem kell, hogy mindig ez a babakocsiknak fenntartott rész van a legjobban tele, és az emberek húzzák a pofájukat (bocsánat), ha fel mersz szállni a babakocsival, és egyszerre 2 ember állóhelyét is elfoglalja a kocsi. Plusz még ott vagyok én is , az ugye 3 ember. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A felszállásnál nincs gondom, mert ugyan valóban magasan van, de már nagyon jól fel tudom emelni oda.
A leszállás elég gáz, mert ugye én illedelmes vagyok, és megvárom, míg mindenki leszáll, hogy ne tartsam fel őket , amíg szerencsétlenkedek.
Igen ám, de mire mindenki leszáll az Örsön, addigra a felszállókkal találom szemben magam. :? :? :? :?
Arról nem is beszélve, hogy 5-ből 4 ember szó szerint átnéz rajtam, és a babakocsin, a maradék 1 pedig általában nő!!!, és felajánlja a segítségét.
Nagyon ritkán FIATAL srácok ajánlják fel, akikból ki sem nézném.

A másik , az aluljáró , attól teljesen rosszul vagyok. Na, ott még SOHA, SENKI nem segített, sem lefelé, sem pedig felfelé!
Egyszer volt csak olyan, hogy előttem pár lépcsővel ment lefelé egy fiatal csaj, majd amikor már én is leértem, valamiért hátranézett, és látta a babakocsit. Na, ő odajött, és megkérdezte, hogy a metró-hoz megyek-e, mert a másik oldalon nagyon szívesen segít.
De hát pont az Árkádba mentem.

Ayse!
Szegény Lilinek jobbulást!!!

Cleo!
Jó újra látni és olvasni rólatok!!
Nagyon jó lehetett Disneyland-ben, és Majáról tényleg süt, hogy élvezte!! Én is élveztem volna!
És az a hatalmas csacsi!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o :o

Ja, és mégegyszer Andrea!

Mostmár engem is furdall!!!! Te komolyan doktornéni vagy????

Kép
kuha

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy sokan emlékeztek ránk. Köszönjük a dícsérő szavakat.

Csak ezt az oldalt sikerült átnéznem, úgyhogy gyorsan a Kisnyuszit és Majácskát dícsérgetem, tényleg megdöbbentően sokat nőttek, és persze a többiek is, akik szépen beszélgetnek, nálunk a nyam-nyam még nem megy, kicsit bronxiasan "am-am" a kajálás. De ha mondom, hogy betettem a virslit a mikróba, akkor nyugisan leül, és várja.

Még azt akartam írni, hogy elkezdtem a sulit (1x voltam az államigazgatásin), és Pennával találkoztam (gondolom a régiek közül mindenki tudja). Szóval úgy néz ki, eggyütt kűzdjük végig a babavárás után a diplomavárást is:).

Róki! Emilben megírom majd a számomat, a szombati sulinapok mellett keddenként Pesten vagyunk, ha baszoktattad Zsuzsát megbeszélhetünk egy randit. Ja az agyhártyagyuszit kétféle baci okozhatja, László kh-ban Dr. Meiszner Zsófia a főtudor, ha kétséged van. Telefonon is csak kedden vannak 9-12-ig.

Pálma felébredt, és játszótársat akar.

Legyen szép napotok!

Dudukly és Pálma (négy nap híján 13 hónap)
dudukly
Isaszeg

Kuha!

Köszi!
Sztem And tényleg doktornéni (ugye Bodza?)!
Nagyon jól titkolta! Emlékszem a huga nőgyogyi leletén is (ezek szerint költői) kérdést tett fel, hogy kell-e aggódnia!
És én még ravasznak hittem magam! :lol:

Dudukly!
Andris is így mondja: amm-amm. Szereintem ez franciás, a szó eleji H néma, ugyebár?

ayse

Kuha!

A közlekedés borzasztó, ugyanezeket tapasztalom, mint Te!
Ilyenkor mindig hősnek érzem magam.

Meg azt várom, hogy mikor szólnak be, mert a hátamon is érzem a negatív hullámokat, hogy mit zavargászik, meg lassúskodik itt ez a nő azzal a batárral! De megvan a jó előre bekészített mondatom! Szerncsére még nem kellett elsütnöm!
Én viszont, ha nem vagyok pocakos és babakocsis és kisgyerekes, akkor mások érdekében mindig felszólítóm a rendkívül fáradt fiatalemberek a helyük átadására.

A legszebb este eddig az volt, amikor mindenórás kismamatársam már majd kibökte a pocakjával az ülő fiatal(ember?) orrát (nem tudta behúzni, valahogy, nem is értem). Mikor szóltam, azt mondta, nem vette észre!! :shock:

ayse

nem este, eset

a legszebb este más volt, de az nem publikus :oops:

ayse

Sziasztok!

Nyúlné
Nagyon szép képeket raktál föl, mint mindíg!Ezek a Marci szempillák!Csábítóak!Fannicsajszi is cuki!!
Cleo
Majácskád mekkorát nőtt!!!!Őrült jó fotók, Maja szerkóját nagyon írígylem!!Kint vettétek?
And
MOST AZTÁN KÉRETIK ELÁRULNI, HOGY HA ÉPP NEM ESZTIDET NEVELGETED, MIVEL FOGLALKOZOL???????????????????????????????????????????????
(ha tényleg dokinéni vagy, nem úszod meg, redeljél csak itt nekünk!!!)
Kuha
Köszi, köszi a bodys oldalakat, olyan klassz mind, egytől egyig!

KépKép

Hajni&Panna
totka

redeljél=rendeljél :D

Ayse
Lilinek jobbulást, hát Ti jól megjárjátok ezeket a fránya betegségeket!!!! :(

KépKép

Hajni&Panna
totka

Rokica!
Nekünk van egy olyan csőrös poharonk, aminek visszahajtható a csőre és nem is ereszt olyan nagyon, de azért csöpög belőle, szóval nem horpad be a gyerek homloka ivás közben. Ráadásul "keljfeljancsi", nehezék van az aljában, ami legömbölyített. Jelenleg nem találom, talán anyósomnál hagytam, úh. nem biztos, hogy meg tudom mutatni. Sztem elég átgondolt konstrukció.

ayse

na jó ezt nem lehet kibírni:
MAJÁCSKA EGY TÜNDÉRI ZABÁLNIVALÓ!!!!!!!tigriscuccban nagyon édes és amikor a csacsit nézi,attól kikészültem!de jó lehetett!
ja és szivecske! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na itt
And,vagy akkorAndrea???
nekem végül is mindegy,pláne hogy már mindkét nevemen szólítanak! :lol: mondjuk nekem tetszett ez a Nyúlné,Majola,Barbapapa,Benianyu és társai,talánThomasanne kicsit hosszú volt :roll: ,de azt is szerettem!
szerintem akkor legyen ez egy körkérdés és mindenki írja le ,hogy miként szólítsuk!melyiket szeretné jobban! :!: :!: :!:

babazene jó lehetett,ennyi hangszerrel pláne!én akkor se tudom Kisnyuszit elképzelni,ahogy ott hallgatja és nem szedi szét a berendezést és akkor a kukorékolást még nem is említettem.. :roll:
DOKINÉNIIII???????????hű!tényleg? :shock: és akkor lapulva hallgatod és rázogatod a fejed,hogy mi mindent hordunk itt össze?
na de milyen doki vagy?

Ayse :( :( :(
szegényLili,szegény TI!!!!!!!elképesztő,hogy ennek sosincs vége,de hogy még egy nagyobb szünet sincs közöttük! :evil: !
várjuk a híreket,hogy mi van a fürtöslánnyal!

Dudukly
ksözi :P ,ari lehet ez a virslivárás! :lol:
gratulálok,hogy te is suliba jársz!
Totka :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tudjátok, nyügögtem, hogy nemszeretem a Totkát, de tesóm azóta csak így szólít, úgyhogy kénytelen voltam megbarátkozni vele, úgyhogy én hallgatok a Totkára, és a Hajnira is(kinek mi az egyszerűbb!)
And
Tudod mit jelent a M. STERNOCLEIDOMASTOIDEUS?????(ha igen, lebuktál!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D )

KépKép

Hajni&Panna
totka

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Totka!

Ha Andrea nem akar lebukni, most úgyis azt fogja mondani, hogy f...ngja sincs, hogy mit jelent. Egyébként én azt hiszem, hogy tudom, mit jelent, pedig nem vagyok orvos. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sőőőt, attól megijedek, ha lázas Gergő, hogy akkor most mi lesz??

Nyúlné!

Én is hallgatok szívesen az Évire!

Bár, gimnáziumban kikértem magamnak, ha így szólítottak, és közöltem, hogy Éva vagyok.
De azóta sem szólít senki Évának, hogy nekem jó az Évi is!!!!

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: