A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi :) pénteken - azaz holnap - nálunk lesz tali, így nem tudok menni. És nem kell, hogy egyetértsek mindennel - azért lettem waldorfos, mert azzal mindenben egyetértek :) attól még nagyon is érdekel a dolog!

indianyo

Rec :) Erdő :shock: :roll: :lol: :lol:

Ancsi :) Ahogy Macs már írta, a bivaly egy külön faj, és állítólag nagyon jó teje van, a bivalytejes mozzarellát már sokat hallottam emlegetni, de még nem ettem :roll: És sztem a mell mérete nem a körfogattól függ, sokkal inkább a kosártól, nekem pl. 75-ös, de D kosaras, és szeretnék kisebbet, nem cserélünk? :lol: :lol: Akkor talizzunk délután, ha még belefér Nektek, oké?

Fibi :) Már alig várom a holnapi élménybeszámolód! :D :D

Blaye :) Gratula a lányodhoz és fiadhoz :D Bulást!!

Curse :) Sztem nyugi az ex miatt, most a finishben nem hiszem, hogy apa vele foglalkozna, de megértem, hogy zavar, nagy pocakkal az ember lánya nem érzi magát a vonzereje csúcsán, pedig nagyon is ott van :wink:

Zsan :) Akkor most lehet drukkolni hármaskához? :D

Szrekuc :) Addig örülj, amíg Ábel megeszik ilyeneket, mint cékla meg sütőtök, aztán már csak az fogja érdekelni, TE mit eszel és kieszi a tányérodból :lol: :lol:
denizsa

Indi :) Jó talizást Nektek is! :D és éljen a pozitív internet-kifejlet vagy mi :D :D
denizsa

Indi,
Persze, hogy érdekel a téma :lol: pláne, ha majd ezzel esetleg közelebb kerülhetek a gyermekem megismeréséhez.
Egyébként a picológia, mint terület nagyon érdekelt egy ideig, mivel hr-esként nem rossz, ha van ilyen fajta végzettséged is, pl. a rekrutálásnál. Aztán elbizonytalanodtam és a legutóbbi munkám megerősített abban, hogy a jogi út valahogy jobban tetszik. De majd még elválik mit szeretnék tanulni a jövőben, az biztos, hogy a hr-nél nem szeretnék megállni.

Recca,
Nem vettem magamra :lol: Tudom, hogy ez szöveg mindig olyan jól hangzik és szeretik is ezt az emberek hangoztatni (lásd engem :lol: ), de ilyenkor mindig eszembe jut az az ismerősöm, aki ha bent maradt volna a kórházban, akkor még ma is élne :( Az ő esetében nagyon fontos volt az idő, mint tényező. Jó, azt azért hozzáteszem, hogy ő vidéken lakott, ahol egy kicsit más az egészségügyi ellátottság. És tudom 1 millió esetből, csak 1 szokott előfordulni.

Zuz,
Sőt most már abszolút uptodate infom van a hazamentellel kapcsolatosan, mert ma is voltam a szülésznők által tartott előadáson. Szóval a 4. és 6. nap között szokták az utolsó vért levenni a babától, ami az anyagcsere vizsgálat miatt szükséges. Ha előbb hazamész, mint a 96 óra, akkor a gyerekorvos által egyeztett időpontban vissza kell vinned a babát, hogy ezt a vizsgálatot megcsinálhassák. Fura, most ezt mondták, múltkor meg azt, hogy a saját gyerekorvosod is megcsinálhatja. Most döntsd el mi az igazság :lol:

Kép Kép
curse

Deni,
Tök igazad van :lol: Még egy bálnát is lehet szeretni :lol: :lol: :lol: Szerencsére apának ez is bejön :lol: :lol: :lol:
Tegnap láttad az szf-et? Nekem az a rész jött be nagyon, amikor Lynett ráküldte a gyerekeire a kollégáját. Hát az nagyon tuti volt. Apa egy kicsit el volt keseredve, hogy nem működött az okítása :lol:

Mielőtt még teliteném a topikot, inkább csinálok egy kis bundi kenyeret teával. Nyami..nyami...

Kép Kép
curse

Jaj, bocsánat, de még egy dolog eszembe jutott. A málnalevél teát jól tudom, hogy csak a 37. héttől lehet inni és ha igen, akkor milyen mennyiségbe? Kecskeméti Vera még említett egy gátizomlazító kenőcsöt is, annak valaki nem tudja véletlenül a nevét? Na, ez több volt, mint egy kérdés :lol:

Most már tényleg megyek vacsit készíteni :lol:

Kép Kép
curse

Druszam :D, ezt a temat itt mar halalra unnak :lol:, ugyhogy ha tenyleg erdekel, akkor priviben. csak akkor azt is mondd, mi az ami erdekel :wink:
recca

Rékák! Semmit se ununk itten, ugye többiek? De ha mégis, akkor nekem is küldjétek el cc-zve, mert én aztán különösen nem unom :) Nekem nem lesz ilyenem, így legalább mások boldogságának hadd örüljek :)

Szrekuc :) hű, akkor értekezzünk, mert nekem kéne egy csomó dolog tőled :) de tudok csrébe sok fincsiséget adni is :)

Rylie :) gryllusos altatós zenéket én is kéééérek szépen

Curse :) a magnéziumot hagyd abba, ha málnalevél-teát kezdesz, mert ellenkező a hatásuk :) úgy iszod, ahogy jól esik, mindenki mást mond. Mondjuk 1 teáskanál tea 1 bögre vízhez 2-3-szuor naponta?
És van a Weledának gátmasszázs olaja, nagyon fincsi, Dominót azzal szoktam masszírozni, mert én nem tudtam magamnak felkenni (köll hozzá az aptyúk is) :wink:

indianyo

Recca,
én sem unom a témát, söööööt!! :D multkor is leráztál valakit, aki kérdezegtte az otthonszülést 8)

Indi,
jo, akkor majd következö talin elmesélem, számomra is nagyon érdekes és tanulságos volt az elöadás. én meg a Montessorival értek teljesen egyet :D

Deni,
én meg az almáspitét várom nagyon :lol: hu, de önzö vagyok :oops: :P
fibi

Sziasztok!!!

Recca,

MINDEN!!!! :D hogy hogyan van a terhesgondozas es ki vizsgal ki jon hazhoz ki dont es mit es foleg h ki takarit fel a vegen :D
erdo :lol: :lol: csak ha lesz tobb is akkor mar nem lehet fokozni max ejtoernyos ugrasos szules :wink: :D

Zuz,
voltunk mi a szoszben delutan, ulest elvittek delelott, ugyh vegul kimentunk Pakozdra mert az a 45km meg belefert ugyh van uj ulese bebinek - marha jo es nagyon elvezte mar abban is utazott hazafele es vegigdumalta az utat :D egyedul a pantjara kell azt a vastag izet ami a vallat vedi kicsit jobban odavarrni de nagyon kiraly :)

ugyh neked is es LINDInek :D is nagyon koszi a tippet!!!

a boltban ( Mi a szosz) az elado noci nagyon kedves volt egyebkent:) csak semmi nem volt Abel mereteben - marmint ami epp kellett vna

Den,
kajakunyeralas mar aktivan megy; o jol bekajal fent nevezett zoldekkel aztan amikor en nekikezdenek enni, mar azt is csak preventiv modon lehet - vagy elore adok a kezebe vmi ragcsat vagy folyamatosan etetem a sajatommal :D

ma nagyon edes volt; reggel csinaltam nehany hasizomgyakorlatot- no nem vittem tulzasba :lol: - erre latom h bebi tiz perc mulva veszettul koncentralva ul es a 2 kezet a tarkojan probalja tartani :lol: :lol: :lol:

Curse,
hajra,minden okes lesz; olaj nevet nemtom de bundas kenyer jol hangzik :D :D :D

Macs,
koszi a bivaly-kiigazitast :D :D en mint rettento nagy biologus egesz uton hazafele azon gondolkodam hogy lehet ezt ertelmesen leirni :D de igy megkonnyebbultem h nem nekem kellett :D
egyebkent sajna mar Erdelyben sincs tul sok... :(

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rendics, Indi, ertekezes :D

otthonszulest en se valoszinu h bevallalok de ki tudja??? olyat szivesen h utkozben ramjon es akkor lehet akar az erdo is :wink: csak nalunk jobb volt a korhaz - azt hiszem.leszamitva h mindenki ki akarta piszkalni Abelt mondvan h tulhordtam - ez vmi dili a dokiknal; total nem volt tulhordva sot de az ember mondhat barmit - csak a szamok a fontosak :evil: ugyh ezert kicsit haragudtam

tenyleg ilyen otthon/erdonszulesnel elofordulhat?

most mar nem is az otthon hanem az erdon szulesrol fogunk kerdezni :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Könyvajánlo: aki még nem ismeri, megvettem ma Bálintnak Marék Veronika Kippkopp sorozatáol az egyiket, és nagyon szép, egyszerü rajzok, szövegek vannak benne. Tündéri :)
elötte voltunk a baba-mama klubban, hááát, most már 1 ora mulva ki akart jönni :( az elsö mondokán még vigyorgott, utána a banán jobban érdekelte :? szerintem lehet hogy a zsivaly meg a tömeg zavarta, kicsit sokan voltunk... álmos nem volt, mert utána vigan rohangált még a kertben sokáig.
fibi

Szrekuc,
erdön vagy erdöben szülésröl? :lol:

hasizmozni nálunk a párom szokott, és B ugyanigy akarja utánozni, meg lefekszik és emelgeti a lábát, még nyögdécsel is hozzá, majd megpusztulunk a röhögéstöl :lol: :lol: :lol:
fibi

Zsanci!
Én is ere a következtetésre jutottam, márminthogy beszerzek mindent,ami ahhoz kell, hogy hazaengedjenek, de nem döntök el előre semmit, és ha lehet, akkor 1 ágyas szoba!!!!

Akata!
Leírod pontosan, hogy és hogyan lóghat be Apa??? A szülőszoba felől??? És miért kell beöltözni?? Ez valami álcázás? Mert akkor szerzünk sztetoszkópot is!
:lol: :lol:

Mindenkinek köszi az infókat hazajövetelügyben!!!

Recca!
Engem ráztál le legutóbb, de akkor most nem hagyom magam :lol: Légyszi nekem is élménybeszámolót!!! Most olvasom Fibi könyvét, a Születés művészetét, és annyiszor eszembejutsz! A legnagyobb kérdés számomra, hogy szülés közben egyszer sem érezted, hogy rosszul döntöttél? HOgy be kellett volna menni a kórházba? Nem voltak félelmeid??? És persze minden más is érdekelne :oops: :D

Kép
Kép
zuzmo1

áááááááááááááááá
POFÁMRÓL ÉG A BŐR!
hát persze, hogy a bivaly egy másik állat :DDDDDDDd. nekem is van plüss bivalyom, nem tudom mi jött hozzám, hogy így elment az eszem és összetévesztettem a bikával.
valamiféle elbutulást is tapasztalok magamnál, mert ma több szó (többek közt Oxford street) nem jutott eszembe :(

Macs!
kösz a felhomályosítást!

Kata!
"meghágtátok" a szabályokat? :D ezen nagyon jót röhögtem!:)

TALI:
nem tudom mi legyen, de lehet, hogy nem tudunk menni, mert ma is 3 után ébredt Lencsi. :( :( :(
ancsipancsi

Zuzi,
remélem, segit kicsit a könyv, hogy ne legyenek félelmeid :) bár én is kiolvastam, és azt hittem, képes vagyok könnyen szülni, de valahogy mégsem :? nade, a második biztos könnyebb lesz!
fibi

ja, egyszer engem is lecsesztek, hogy nem szabad kézben vinni a gyereket (pedig csak ugy nyugodott meg szegény), és azzal indokolták, hogy elcsuszhatok a folyoson... azt nem tudom, hogy azért, mert gyakran mosnak fel, vagy mert szülés után eléggé instabil az anyuka... :roll:
fibi

Szia csajok!

Blaye, ez az 1-1 nagyon jó felállás :D és lesz egy lányod is!!! :D

nekem nem vált be szoptatás alatt a sportmelltartó. pedig csak azt hordok, most is az van rajtam. de akkor úgy éreztem, hogy "elnyomja" a cicim, és akkor váltottam az anitás szopismelltartóra, és az nagyon jól esett.

Curse, nekem egy alternatív javaslatom van: Weleda szoptatós olaj. ez egy kellemes, könnyed körömvirágos, édesköményes olaj. védi a bőrt, megelőzi a sérüléseket, serkenti a tejtermelést, de közben segíti a tejecske ürülését, ezzel is csökkenti a tejbelövellés fájdalmait. én csak ezt használtam, végig a szoptatás alatt. meg sem éreztem a tejbelövellést, és sosem volt hámsérülés a cicimen.
a szopival azért voltak problémáink sajnos, de vszínű az a ritkább, akinek sose volt semmi gondja vele :)

Rylie, persze azt én se gondoltam, hogy Agykontroll Attila megnyeri :wink: de a nézők szeretete még pár adáson át tudta volna vinni, és az már bőven tök jó lett volna. emberileg nagyon rendben volt a srác, bezzeg az a kis felfuvalkodott liba, akivel a Kishonti anyázott, nem értem, hogy kerülhetett be :twisted: HisztisP. Baktay Anikó visszatér :twisted:

ma tök lúzer napom volt, lekéstem az ip-mat is a dokinál. mikor indulni akartam, beözönlött egy banda festő a lakásba, és még a gyerek is akkor tojt be, még hozzá úgy, hogy a ruhám meg az övé is csupa kaki lett. csecsemő kora óta nem volt ilyen :lol: persze késve indultam, és már a folyosón jött velem szembe a doki... holnap mehetek vissza. miközben a festők meg be akarnak majd jönni, és még a fejlesztésre is oda kell érnünk, és még dolgoznom is kell, tiszta diliház, ááááá

viszont ma tök klassz kiállításmegnyitón is voltunk fijammal. egy jó barátnőm "híres" fotós :wink: és magyar celebekről készített már másodszorra portrésorozatot, és klassz képek voltak, klassz nőcikről :D a legjobban a Póka Angéla, az Eszenyi, a Deák Bárdos Ági és a Polcz Alaine portréja tetszett :D

jó talit Nektek holnapra
pusz

votiv 8)
votiv

és úgy gondolták, hogy otthon is zsúrkocsiban lesz a gyerek?????????????????????????????????????????? :x

Engem is lecsesztek.... Nagyon hiányzott a párom, és tudtam, hogy bejön, Bazsó is pont elaludt, és toltam ki a szobából. A szoba előtt pedig nagyon éles volt a neon fény, gondoltam, hogy a takarót úgy igazítom, hogy árnyékoljon, nehogy felébredjen a ded amíg betolom a csecsemősökhöz, DE NEM TAKARTAM LE!!!!!! Erre jól leszúrtak, hogy mégis mit csinálok????????? Én meg elkezdtem bőgni, hogy a férjemet akarom :oops: :lol: :lol: :lol: , és nem szeretném, hogy Bazsó felébredjen.... Erre megsajnáltak......
zuzmo1

Curse,
málnalevél mehet az utsó 4 hétben! Tehát már ihatod! Én akkor éreztem azt, hogy végre, történik valami, már iszom a teát, ez már a vajúdás kezdete... :lol: Egyébként ha egyébként is jól alakulna a tágulás, tényleg rásegít, de ha nem olyan az alkat, sajnos ihatod gallonszámra is, mégse tágít... erre is van példa. De neked sikered lesz vele!!!

Recca,
ha priviben is, de engem érdekelne az egész, a legelső jeltől, sőt, onnan, h eldöntötted, otthon szülsz. Én ugyan nem szülnék itthon, de érdekel a te történeted!!

Blaye, :wink:
te meg dupla meglepitől estél el.

Mindenkinek köszi a további köszöntést! :)
neet
neet

Zuz és a többiek,
ha otthon elájulsz, az már nem a H felelőssége. Ez is egy szabály, be kell tartani és kész. És különben is csak a folyosóra vonatkozik, a szobában akkor ölelgeted a picit, amikor csak akarod. De ha valaki a sok vérveszteségtől, fáradtságtól elesik vagy csak kicsit megszédülsz... jobb nem belegondolni, aztán perlik szegényt H-t, hogy milyen itt az ellátás... tutira ertéeles főcím lenne.
Azt meg nem tudhatják, ki annyira fasza csaj, h a szülőszobáról is polkázva megy ki. :)
neet
neet

Zuzi, ez felháborító, és elszomorító :? de most már "tökös" anyuka leszel, és jól visszaszólsz Nekik :twisted:

votiv 8)
votiv

Neet,

polkazas - mint vizualis tipus ez nagyon :D :D :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

az ágyak tényleg iszonyú magasak, főleg friss gátsebbel és egy gyerekkel a kézben isteni felkapaszkodni rá :twisted:
azért itthon ilyennel valóban nincs gond.

Zsanci, sztem normális, hogy akárhányszor szült már valaki, kicsit fél a következőtől. én is, bár még olyan messze van, hogy nem nagyon jut eszembe. meg Istivel annyira nehéz volt, hogy próbálom azt szugerálni magamba, h ennél már csak jobb lehet :wink:

votiv 8)
votiv

Az én egyik szopbatársam ilyen polkázós volt :lol: Másfél óra alatt szült meg, a cuccait otthon hagyta, szóval rohamtempóban zajlott a dolog, ded 4 kiló fölött, ohne gátmetszés. Bejön a szobába, felugrik az ágyra, terpeszbevetett lábbal, majd nekiül enni, majd kiszalad egy capuccinoért, zuhany, és megy a gyerekért. Engem hordágyon vittek ki, nem is tudtam róla leszállni egyedül, és a szülés után 2 nappal mertem leülni arra a kis műanyagkertiszékre, amiről aztán 1 órán keresztül nem bírtam felállni!

Votiv!
Tényleg sokkal tökösebb vagyok már! :lol: :twisted: Viszont nagyon be vagyok........
Dokibának feltettem egy csomó szüléssel kapcsolatos kérdést, ő válaszolgatott rá, majd megjegyezte, hogy úgy látja, hogy én annyira szugerálom magamba, hogy nehéz szülésem lesz, hogy tuti az lesz. Erre én: tudom :wink: :lol: :cry:
De most már kezdek pozitívabb lenni!!!!
zuzmo1

Curse :) Igen néztem az szf-et, nagyon bírom :) és tényleg klassz volt az említett rész, pláne, amikor jött a szomszéd a sokkolójával :lol: Bundás kenyér rulez, nálunk hétfő este ez volt a vacsi és ledöbbentem a fiam étvágyán... :shock: És málnalevél teát már ihatsz, én anno simán lefőztem a teafőzőn 1 litert kb. 2 ekanál teafűvel és azt iszogattam nap közben. Nem tudom, hogy jól csináltam-e és használt-e vmit, de nem egy olyan vészes összeg, hogy ne lenne érdemes megpróbálni. :?

Rec :) Te sose vagy unalmas, pláne mert alig mesélsz... pedig engem is minden érdekel :wink:

Fibi :) Az almáspitében kicsit sok lett az alma, remélem így is szereted... Hasizmozó nyögdécselő Bálint :lol: :lol:

Szrekuc :) Preventív mód :lol: :lol: Nálunk csak akkor javult a helyzet, amióta a gyerkőc egyedül eszik, eléteszem a kaját, ő meg eltünteti. Ez lefoglalja annyira, hogy már én is tudok mellette enni és nem csak gyorsan belapátolni a kaját :wink:

Ancsi :) Akkor remélem holnap korábban kel Lencsi!

Kórház: a legnagyobb poén az volt, amikor az utolsó nap éjjelén bejött egy nővérke és felkapcsolta a villanyt, majd letolt minket (mármint engem és a szobatársam) hogy hogy gondoljuk ezt a sötétet (ugyanis addig résnyire nyitva hagytuk az ajtót, és a beszűrődő fénynél mindnet láttunk, még pelenkázni is), így nem alhatunk pici baba mellett, csak rendes fénynél. Mi meg csak néztünk :shock:
denizsa

Zuz :) Legyél pozitív lécci!!!!! Arról a bizonyos kertiszékről én sem bírtam felállni... a szobatársam "mentett meg"...
denizsa

Ja és elfelejtettem írni, hogy ma vettem észre Bálint szájában az új jövevényeket: 3 fogának látszik már a csücske, 1 metsző elöl és 2 őrlő hátul :D
denizsa

grafológia:
én is láttam ma részletet az említett műsorból, és az volt a megdöbbentő, hogy it ne gyerekek fa s egyéb rajzait elemezték, hanem másfél éves gyerekek krikszkrakszait. Bazsó is szokott már rajzolgatni, és tök ilyen firkákról mondtak véleményt. Szóval nem olyan egyértelmű dolgokról, hogy mekkorának rajzolja mnagát a gyerek stb....

Deni!
ALmáspite :cry: Mi mindig ilyenkor betegszünk le :twisted: :roll:
zuzmo1

Zuz,

en multkor, amikor Urban doktornonel voltam, kerdeztem tole, hogy mi az esely arra, hogy ha lesz a kovetkezo szulesem is olyan nehez lesz (ugyanis egy masik doki mondta h huha ha egyszer mar volt ilyen-olyan beverzes kozben meg nemtommi akkor a kovetkezonel is lesz meg veratomlesztes meg anyamkinja)
erre mondta o h minden szules mas ill h a masodik altalaban konnyebb - lehet h most szenvedes volt de ettol meg lehetek a msodikkal polkazos :lol:
es volt ismerosom aki szinten tok nehezen szult eloszor es utana rogton altatni is kellett mert mehlepeny egy resze bent maradt stb - masodszorra tok siman szult se verzes se komplikacio nem volt gyors "konnyu" szulese volt

ugyh no para!!!! es tok jo h ilyen kicsi a korkulonbseg a gyerkocok kozott!

Den,
nagy-nagy gratula a fogakhoz!! Abelnek meg mindig nem bujtak ki pedig a tunetek megvannak :lol:

Kép

Kép

szrekuc

huha, elkezdem felkotni a gatyot :mrgreen: nem szamitottam ekkora erdeklodesre :? aranyosak vagytok :D majd valahogy osszeszedegetem a gondolataim...

Zuzi, multkor leraztalak volna? akkor bocsi. de akkor ugy tunt, megelegedtel Lindi valaszaval, en mar nem akartam tovabb ragozni :oops: de majd most :lol:
a konyv, amit olvasol, szamomra nagyon meghatarozo volt: nagyreszt annak hatasara dontottem az otthonszules mellett, ez adta a vegso lokest, h menjunk el a tanfolyamra, es onnan meg mar egyertelmu volt, h ezt szeretnenk. ugyhogy szeretem azt a konyvet, es orulok, h ti is olvassatok :). huh, a kerdeseid - nem rosszak. de mindegyikre az a valasz, h nem. (ill. az utolsora azert nem egeszen: de furcsa modon nem is a szulestol feltem, hanem attol mi lesz utana, mihez kezdek egy olyan csopp emberrel. de ez megoldodott aztan, amikor mar a kezemben volt :D.) azert megprobalom bovebben is. szoval asszem, nagyon igaz, h mindenkinek ott a legjobb szulni, ahol biztonsagban erzi magat. es en tokeletesen abban ereztem itt magam. itt volt apa, akiben feltetlenul megbizom, es tudom, h mindent megtesz, amire csak kepes. aztan tobbszor is beszeltem telefonon Agival (akivel mar beszelni is tok megnyugtato :)), es tudtam, h csak szolni kell, es jonnek. es amugy meg a szules folyamata ment, ahogy kell, nem nagyon hagyott alkalmat aggodalomra v dilemmara. es kb ennyi. ez igy eleg egyertelmu asszem :D

Rekuc, minden? huha :lol: de ebbe most nem vagok bele, ha nem baj. majd adagolom inkabb :lol:
de akkor most kezdem a vegen: az takarit, aki itt van. nalunk egy ba'ba es egy dula volt, meg persze apa. ok takaritottak. mig en kitamolyogtam zuhanyozni, mindent puccba vagtak, nekem csak be kellett dolnom az agyba a frissen huzott agynemube, a csendben szuszogo fiam melle :D
a tulhordasrol: mivel B elobb jott par nappal, sajat tapasztalatom nincs errol. de ugy tudom, Agiek nem csinalnak ebbol tul nagy ugyet, es persze nem inditanak szulest (de ez pl. svedorszagban is igy van! a bnom, aki ott szult, tobb mint 2 hettel a kiirt idopont utan tette ezt, es nem piszkaltak miatta). termeszetesen a vegen fokozottabban odafigyelnek: napi szinten kapcsolatban vannak a kismamival, tudnak nezni szivhangot, van ctg-juk, ill. elkuldik egyeb vizsgalatokra, ha kell, stb. de pusztan szamok alapjan nem kezdik paraztatni az embert! mondjuk amugy se szokasuk az ilyesmi :D

most eleg lesz ennyi. majd folyt. kov. :wink:
recca

ja es Zuz, tenyleg probalj meg kicsit lazitani, es nem aggodni! szuper orvosod van, akinel jobbat nehezen talalsz, raadasul egyszer mar kiderult, h kepes vagy a "mutatvanyra" :lol: arrol nem beszelve, h annal mar csak konnyebb lehet! ugy legyen! es NYUGI :D
recca

köszi a bíztatásokat :oops: :)

Recca!
Szuper-különleges élmény lehetett! Csak csodálattaé tudok rád gondolni! Hihetetlen bátorság kell ehhez! Van egy nagyon ambivalens érzésem az otthonszüléssel kapcsolatban. Egyrészt úgy gondolom, hogy a kórházban biztonságosabb, ugyanakkor, amiket olvasok, azok alapján arra kell rájönnöm, hogy a "komplikációk" nagy része nem is jelentkezne otthon, ami nem csak a mamának, de a babának is jobb, és éppen ezért biztonságosabb.
És miket csinálsz hajnali fél kettőkor???? :shock:

Votiv!
Nekünk is volt tegnap egy kakis történetünk. Annyira ciki volt!!!!!!!!! Itt voltak a barátnőim, és Bazsón éreztem, hogy bekakilt. Mondom is, hogy mindjárt tisztába rakom, ere látunk egy kis halmot a szőnyegen :shock: Kicsúszott egy adag a pelusból :oops: :shock: :twisted: :D :cry: Még soha nem volt ilyen!!!!! Bár most nem a megszokott pelust adtam rá, lehet rosszul rögzítettem, vagy mittudom én, de nagyon égő volt!

Kép
Kép
zuzmo1

Jó reg!
Zuz,
nehogy má ez ciki legyen! Sztem ok egy nagy röhögésre! Akinek meg nem tetszik, az ne menjen babás társaságba. :wink:
Nálunk tegnap megvolt az első, igazi gyerekszáj, hasonló témában. Mind bent voltunk a szobában, még a kutya is. Erre elkezd valami fura szag terjengeni. Megkérdeztem, ki volt az? Erre a lányom, büszkén vigyorogva: ESZCI!

Den,
új fogak rulnak!

Sajna én nem tudok talizni menni, mert csak 8-dél között vagyok "szabad", bár most is lenne dolgom, csak a kedv hibádzik hozzá... De ha szerveztek egy déli kávézást valamikor a környéken, (Campona, Savoya, stb és nem csüt.ön) abban benne vagyok.
neet
neet

Zuz :) mint már írtam is, a gyerekrajz-elemzés egy angyon komoly és óriási tapasztalatot igénylő tudomány... és igen, már az első kriksz-krakszokból is lehet valamit látni..
Én megértem, hogy aggódsz, ez nyilván személyfüggő, de félelemre semmi okod :)

Recca :) szép ez így... írjál csak, még,még, még, jót tesz a lelkünknek :)

Szép napot mindenkinek, jó talit és minden egyéb finomságot !!!

indianyo

Halihó!

Ahogy olvastalak titeket, nekem is felerősödött az az érzésem, hogy mennyire nem jó érzéseket kelt bennem, ha arra gondolok, hogy a szülés után a férjem nem jöhet be majd a szobába és hogy nem lehetünk együtt hármasban (ezt ugye, jól értem?). Nem értem, hogy miért jó ennyire elszigetelni egy kismamát egy akkora együttes élmény után, mint a szülés és ráadásul 3-4 napra? :shock: Én elég társasági lény vagyok, de mégis egy "idegennel" leszek összezárva egy szobában napokig úgy, hogy abszolút új élményeim, érzéseim lesznek és problémáim, amit "egyedül" kell megoldanom és átélnem. :?
Most úgy elkezdtem szívszorulni. :roll:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
csak hogy feldobjalak, a "másik oldal" véleményét közvetítem: Miután ketten vagytok, a szobatársad akárkije is bejöhetne ugye, miközben te félpucéran szoptatsz, de az is elég, hogy csak csöndesen összebújsz a babával az ágyon, majd bejön egy látogató, és elkezd a tőled 40 cm-re levő ágyon beszélgetni... ezek kellemetlenek. Egyágyas meg nem lehet minden szoba, hova férne el és egyáltalán?
A 2 ágyasban veled hasonszőrű mama fekszik, megbeszélhetitek az első órák-napok örömeit, nehézségeit, nem leszel egyedül. Pláne a mobiltelefonok korában! (Töltőt el ne felejts bevinni! Konnektor közvetlen a fejed felett.) Nekem is nagyon hiányzott apa, aki "csak" 2-3x tudott bejönni naponta, de az a 4 nap olyan gyorsan elmegy, hogy csak na, és onnantól több ezer napot lehettek csak 3an otthon. Szóval ne szoruljon a szíved, hanem örülj(ünk), h olyan modern a világ, h apa foghatja a kezed szülés közben, és zenét is hallgathattok, stb. :)
neet
neet

Tinu!
közvetlen szülés után megengedték, hogy 1-2 órát velem legyen a férjem a 4 ágyasban, de elég ciki volt a csajoknak, mert az egyik szoptatott. utána, mikor másnap láttam saját elesettségemet, hogy vonszolom magam a vécére hatalmas Tena betéttel hálóingben, meg pár nap múlva tejes hálóingben, háááát örültem, hogy nőkön kívül egyetlen idegen se járt arra. nekem is hiányzott a férjem, de más férje nem :). érzem, hogy legközelebb már jobban fogom bírni!

Zuzi!
én érzem, hogy jobb lesz a következő szülésem, hogy nem fogok már úgy elanyátlanodni, úgyhogy szerintem te se!

TALI:
Bikást ma kihagyjuk, mert fél 5-kor kell indulnunk, kizárt, hogy úgy érjek haza, hogy még pakolni is tudjak. :(
jöv. héten is jó lenne egy bikás, ki akarom próbálni, hogy tök gyalog megyek végig.
ancsipancsi

Ancsi: kár hogy nem jöttök :( Jó utat azért !

Szrek: nekem van az Esti dalok vagy mi a neve cd-m amin altató dalok vannak. Természetesen másolok neked is egyet, de mikor tudom odaadni?? Engem a Halász Dzsudi a Kaláka és a Gyhmes érdekelne 8)

céklát hogy adod a dednek???

Kórházban engem az ágy magassága és kényelmetlensége zavart leginkább :? a kis kerti székben utsó nap szopiztattam amikor már reggel 8-kor felöltöztem, hogy megyünk haza és cipőstül már nem akartam az ágyba feküdni. Én félseggel ültem meg a széket ami marha kényelmes volt :) Ja és asszem volt vagy délután egy óra mire eljöhettünk én meg már úúúúúgy mentem volnaaa !!

Apa nekem is hiányzott, de megértem, hogy nem lehet bejönni idegeneknek, mert én is eléggé ramatyul néztem ki, és nem örültem volna neki, ha bárki más idegen lát igy.

Ja és én nem mostam le a ciciről a garmastánt se. Le kellett volna?? :roll: Sőt cicit se mostam szopi előtt ...Mindegy túléltük :)

Délutáni randi oksa! Deni én mindenhogy szeretem a pitét!!!! :lol:

Rylie
rylie

Zuz,
akkor egyágyas??? de jó...
és minden rendben lesz!! másnak olyan KÖNNYEN tudom mondani ezt!!!! :lol:

VOtiv,
én nem félek a szüléstől, hanem RETTEGEK...
szivesen leirnám, h mitől, de itt sokan hamarosan szülni fognak, nem akarom őket megijeszteni...
:roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci!
pl. attól, hogy megint fiú lesz? :)
ancsipancsi

Ancsi,
attól nem félek, mert TUDOM... :lol:
inkább attól félek,h mi lesz "útközben"...
fájdalom, sebesülés, nemtom még mi.....

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ciciről garmastant nem kell lemosni!!!! az olyan, h lenyalható.. :lol:
viszont nekem sikerült olyan krémet is nem lemosni, amit nagyon le kellett volna...
úgyhogy arról a krémről gyorsan leszoktam.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSanci nem azt mondtad, hogy nem lesz 3.gyerök ??
Lekopott a tetkó a fejedről??
Én mondtam, hogy ne oda tetkóztass! :mrgreen:

CD-k másolva: Szrek, Fibi, Indi

Rylie
rylie

sziasztok!

te jo eg hol volt ott kerti szek?? :shock: :D :D a szuloszoba elotti bordo szekekrol beszelunk vagy vmirol lemaradtam? kerti szeket akarok utolag is!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Tinu,
nehogy itt elszomorodj, tok jo lesz :) nekem a szobatarsam tok sokat segitett aztan meg egyedul voltunk ami szinten siraly volt mert telepakoltam az egesz szobat es ketszer el is aztattam mert ugye kozel a zuhany :mrgreen: csak sajna azt nem lehetett szobatarsra fogni :mrgreen: :mrgreen: nekem a korhaz nagyon nyugi meg jo volt de nekunk ugye kicsit sem volt rendezve semmi marmint kapcsolati szinten ugyh nekem az a par nap volt kb a legboldogabb es legnyugodtabb :) sze la vííííííííí :D :D

Rylie,
merrefele laktok? egyszer akar jol meg is latogathatunk vagy osszefuthatunk vagy talin tudunk csencselni :lol:
mi 18.ker de roppant furgek es mozgekonyak vagyunk foleg h van uj ules
:wink: csak meg kell tanulnom a fortelyait szoval nagyjabol akarmi

cekla (jobb erzesuek ne figyeljenek :mrgreen: ): megfoztem ceklat repat krumplit rizst izesitve kis baberlevellel meg kicsi so meg ami eszembe jut (nagy onuralom ha nem teszek bele curryt vagy garam masalat :mrgreen: ) a vegen kerul bele meg sajt reszelve ami nagyon nyami es oliva olaj vagy a fozovizbe vagy csak ugy pici
es ha nem eleg a leve mert rizs megitta akkor paradicslevel ontom fel neki
ez igy eleg eklekt :mrgreen: de a cekla+repatol tok jo edes lesz a rizs meg a krumpli is jo izt ad meg jo allagot a tobbi meg csak pikanteria

ezt pl nagyon eszi meg ha mindenfele rizottokkal probalkozom (sok-sok fele zold meg rizs meg sajt; nyami)

Abel elkezdett hallgatni arra h nem - erdemes elni!!! :lol: de gondolom nem tart soka :mrgreen:

asszem aj lav mr green :mrgreen:

ja ti tenat hasznaltataok? nekem ejszakai always sokkal jobb volt mert tena nyomta a gatsebet mint allat

Kép

Kép

szrekuc

Neet!
Na, röhögés az volt! Szerencsére nagyon jó fejek a barátnőim, amíg én Bazsót tettem rendbe, ki is takarították a szőnyeget :oops:
MOndjuk szokva vannak a dologhoz, az egyiküket Bazsó 3 hósan telibekakilta, és abból sem lett semmi gond, sőt, azóta is sokat emlegetjük :lol: Csak én pironkodom :oops:

Tinu!
Biztos rossz lesz Apa nélkül, de az tényleg nagyon gáz lenne, ha vad idegen emberek előtt kellene szoptatni, meg hasonlók. Egyrészt minden cuccunkat zárni kellene, nehogy ellopjanak valamit, plusz épp elég ott a babánknak megfelelni. De ezért jó az egyágyas szoba!!!
Olyan miss pichásnak hangzik ez az egyágyas-szobás dolog, ha belegondolok, hogy mennyire király dolog Magyarországon már az is, hogy csak 1 szobatárs van, és 4 emberre jut egy fürdőszoba, de engem is nagyon zavart a szobatársam. Végighorkolta az éjszakát, semmit nam aludtam, majd másnap reggel elkezdett panaszkodni, hogy milyen hangosan horkoltak a szomszédban :twisted: A szopizást meg csöcsözésnek hívta :roll: ami szerintem elég közönséges, és engem zavart.... És nem éresztem sorsközösséget se vele, se a másik szobatársammal. Mindeketten 1-2 óra alatt megszültek, villámhárítós mellbimbójuk volt, úgyhogy simán tudtak szoptatni, én meg olyan béna voltam..... Na, de majd most megmutatom :lol: Egyébként a második szobatársamtól sokat tanultam, és azt kell, hogy mondjam, hogy első gyereknél hasznos volt!!!
Szóval, úgyis ott fog kiderülni minden!!!

Ancsi!
Szerintem is most minden sokkal jobb lesz, főleg azért, mert már tudom, hogy fel lehet ebből épülni :lol: Tegnap megvettem a Tenámat :lol:

Szrekuc!
Nekem minden nyomta a gátsebemet.......
Ez a cékla dolog így várandósan elképzelve kicsit erős :lol: , De ha Ábel eszi, akkor biztos nem rossz!!! :wink:

Zsanci!
Ha az égiek azt mondanák, hogy figyelj bébi, garantáljuk a szőke kék szemű kislányt, akkor hogy állnál a kérdéshez????? :wink:
És Te miktől félsz? Engem nagyon érdekelne......

És én is kérhetek mindenféle CD-ket??? :oops: :D

A múltkor találkoztam egy csajjal a játszón, már írtam, de akkor nem tudtam jobban kifejteni, és Fantha Zsuzsa volt a szülésznője, és nagyon vérprofinak tartja!!!! Nagyon nagy lett a második gyerök,és hát még mindig hatalmas a feje, és mégsem kellett gátmetszés! Csak ha valakit érdekel szülésznő ügyben!!!
zuzmo1

Szrekuc!
az én céklás krumplim is hasonló, amit adok Lencsinek. kivétel, hogy nem teszek bele babért, mert azt olvastam, hogy mérgező maga a levél (habár szerintem tök hülyeség, mert akkor a levelét hogy lehetne belefőzni???...mindegy, félek!), és egyéb fűszerekre se szoktam még rá, mert elejében azt mondta a védőnő, hogy minden fűszert csak 1 éves kor után. elvileg borsot meg erőset csak 5 éves kora után lehet.
szöget ütött a fejembe, hogy pl. spenótból csak hetente max. 1x lehet adni, mert nagyon vasas. én meg céklából múltkor 3 nap egymás után adtam. pedig valószínűleg ezzel is ua. a helyzet, mert sok vas van benne. felhalmozódhat. jó lenne hallani egy szakember véleményét is cékla ügyben, mert L. szereti, de nem akarok neki vele rosszat.
ancsipancsi

Ancsi!
Zöldfűszereket már 7-8 hós kortól írja a Kismama naptár, és a spenótot szerintem azért nem szabad gyakrabban, mert nagyon fogja a székletet. Bár lehet, hogy ez is hülyeség! Mindenesetre, én még nem hallottam olyanról, aki ebben halt volna meg! :wink: Bár mostanában hallottam nagyon gáz dolgokat. Pl egy erősen májbeteg bácsi az aloe géltől halt meg :shock:
Hova utaztok? A szüleidhez?
zuzmo1

Sziasztok!

Na végre egy kicsit sikerült visszaolvasni :D

Neet:
utólag/ :oops: / is ISTEN ÉLTESSEN Kép

Fibi:
csak halkan mondom még,hogy gratulálok :D

Zsan:
nagyon gyanus vagy?! :lol:
De azt nem értem,hogy mitől félsz?2 teljesen más szülésed volt,ami bizonyítja,hogy most már a legjobb helyen vagy :!:
A drága M.Gabiról nem is beszélve :D

Zuz:
Te meg aztán végképp ne parázz előre!
Tudod,csak rám gondolj :wink:
Arról nem beszélve,hogy B.S.+M.G.=100% :lol:

Jaj,nem emlékszem többre :roll:

De igen:olvasgattam más oldalakat is és arra vagyok kíváncsi,hogy
Gigi mikor mesél nekünk? :wink: :lol:

Nálunk semmi különös nincs,Dorka 1 hét kihagyás után megint "taknyanyáladzik" :(
Viszont nagyon "komoly"szókincse van már :lol: Többek közt,hogy "szeret" :oops:
Házikó alakul,sőt már anyósomnak is szinte kész a lépcsője :lol:

petergabi

Szia Gabi! de jó, hogy írtál :D Dorkának jobbulást, szeret :D :D

Zsanci, sztem nyugodtan mondd el, mitől félsz. nagyjából mindannyian ugyanazok miatt aggódunk :wink: hogy egészséges legyen a gyerek, hogy ne kelljen a dokinak beavatkozni, és mondjuk ne is fájjon nagyon :D

mai napunk őrültek háza, reggel fűtésszerelők, aztán két óra alatt(!) budaörsi Obi, Fehérvári úti rendelő, városközponti nagymama és vissza Bia, aztán fejlesztés és egyből utána festők hada. mostanra mind elhúztak, Istike meg kinyúlt, én meg végre dolgozhatok, hogy holnap el tudjam vinni Istit a pónilovakhoz!!! :D

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: