A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

SASHA
Drukk-drukk ezerrel!!!!!!! Remélem hogy nem engednek haza baba nélkül. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sasha!

Remélem a párod már jó híreket ír nekünk.
Drukk 1000-rel.

Andy
28+1
andy78

Sziasztok!

Drága Sasha!
Én is nagyon-nagyon drukkolok, hogy Te már ne jelentkezz ma itt be, hanem a párod jöjjön nekünk a jó hírrel!!!!

Kata és Dóribaba

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!

Megjöttem másfél hét betegállomány után, meggyógyultam. Nagyon makacs náthám volt, csak antibiotikum hatására múlt el.
Még csak a mai termést olvastam vissza.
De látom Sasha még egyben van!! Nagyon drukkolok Neki, hogy most már kibújon a pici fia!

Jövök még késõbb
Puszi
Hóvirág
Hóvirág

Sziasztok!

Néhányan írtátok, hogy az UH-t a kispapa is látta. Ez kórház függõ dolog?
Olvastam azt is, hogy kaptatok képet az UH-ról vagy felvették nektek videóra. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt külön kérni kell-e, illetve hány hetes UH-nál csinálnak ilyet?

Remélem Sasha már a kezében tarthatja a babáját!
maci_2

Jo reggelt Mindenkinek Kép

Sashaaaaa....drukkk-drukkk Kép

Mano,
Szerinted a 29. heten mar erdemes merni, hogy hany kilo lehet a baboca?...mindenesetre mindjart kiprobalom...
...ja es Nektek is drukkk.

Anyukak,
Olyan jo, hogy irtok ide is, kicsit irigykedek, persze ez amolyan pozitiv irigyseg...ugy szeretnem mar en is a kezemben tartani a pocakbabamat...persze tudom, hogy most meg bent van a legjobb helye.

Miszike,
Pihenj sokat, es vigyazz a pocakbabadra...Biztos minden rendben lesz...

Timici,
De jo Nektek, hogy mar a festes kellos kozepen vagytok. Mi majd csak most fogjuk elkezdeni valamikor...Ha kispapan mulna, akkor O huzna-halasztana. De majd jol a sarkamra allok.

Andy,
Nekunk - ha minden igaz - kislanyunk lesz...persze en sem kotnek ra fogadast...

Kamilla,
Nekem a favorit nevek: lany: Zsofia, Katalin, fiu: Marci, Peter...ugy nez ki, hogy Zsofia lesz, bar elegge meg kellett kuzdenem kispapaval Kép

Franyo,
Anna Virag - nagyon szep nev Kép En is szeretnek masodik nevet, de kispapa ragaszkodik, hogy csak egy legyen. Ha megis ketto lesz, akkor Zsofia Magdolna lesz.
Bar en tapasztalatlan vagyok, de szeretnek venni legzesfigyelot. Azert masok velemenyere en is kivancsi vagyok.

Cinedit,
Sok-sok pozitiv energia Neked es parodnak ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Egyebkent en sem erzem a babam nemet, de kivancsi lennek egy statisztikara, hogy kinek jott be.

...jut eszembe...Gomboc, lehet, hogy megis megnezem azt az Obudai muv.hazat, ha nem talalok itt pocaktornat...Folyamatosan van, vagy novembertol csak indul? Mindjart fel is hivom a dokit, hogy adjon igazolast, hogy tornazhatok...

...na most megyek reggelizni. Kispapa csinalt nekem Kép

pusz,
gomb
29+5
gombolyu

Maci 2,
Szerintem korhaza valogatja, hogy videoznak, nyomtatnak -e kepet. Nalunk pl. csak videoznak, es nem kell erte fizetni. Van, ahol kulon szolgaltataskent kell fizetni erte. Szerintem a kispapak, vagy barki mas valaki bemehet veled az UH-ra.

gomb
29+5
gombolyu

Sasha
drukolok neked ezerel hogy ma már kezedbe tarthasd a babocát Kép DRUKK DRUKK KépKépKépKépKépKép de azért ha megvan a baboca ugye küldesz egy sms-t nekem is Kép

Puszant Csés a 2honapos Petike Kép
csics

Gömb!
Köszi a választ. Te melyik kórházba jársz?
Maci_2
maci_2

Sasha,
engem csak most engedett ide a lanyom, remelem, elkestemKép
De a szoritas megy ezerrel, kell az energia, akar epp szulsz, akar nem... hajraKép
afonya

Jó reggelt KépKépKép

Sasha KépKépKép
Meggebedek a kiváncsiságtól, drukk-drukk! A Gumimaci is drukkolt neked: fél éjszaka dörömbölt, ugrált, reggel meg újrakezdte Kép

Marha büszke vagyok: a 16. hét óta mindösszesen 1kg-t sikerült magamra szednem, tehát most kb 7kg van rajtam (azért kb., mert nemtom az induló súlyt - ropi voltam, az biztos Kép)
Szivhangok is tökjók, és a védönéni igérte, hogy megemailezi nekem a kelengyét, hogy a Börzén már komplett listával tudjak botorkálni, nem szólva a karácsonyi rokonlistáról Kép

Edit Kép
nem tudom én sem biztosan, csak mivel annyira nem találtunk fiúnevet, azért éreztem úgy.
De tegnap egy irtó jó jutott eszembe: Kornél Kép
Nekem most nagyon tetszik, majd meginterjúvolom a kispapát (aki haveri kimaradáson volt az éjjel Kép de még mindig jobb igy, mintha a konyhában tivornyáztak volna reggelig Kép)

Miszike Kép
nagyon vigyázz magadra, pihenj sokat és próbáld meg jól eltölteni az ajándék idöt Kép Jobb is, hogy igy alakult, mi az, hogy ordibáltak veled?!!! Most aztán gebedjenek meg nélküled - bár tulonképpen lelkifurdalás nélkül lehetsz otthon, hiszen van már utódod Kép

Maci2 Kép
nekem kispapát beengedték a vizsgálatra, sem öt, sem engem nem zavart a hüvelyi UH sem. Mondjuk tölem aztán egy egész futballstadion ott leshetett volna, még büszke is lettem volna, hogy ugye milyen édes Gumimacim van?? KépKépKép

Pussz
Kangi
20+5
kangi

Maci 2,
En a Szabolcs utcai klinikan fogok szulni. Viszont ugy latom a tablazatbol, hogy Myssnia is a Janos korhazban fog szulni, ugyhogy O biztos tud segitani Neked ebben. Vagy hivd fel a korhazat, hogy mik a lehetosegeid.

Hovirag,
Orulok, hogy megyogyultal. Remelem, most mar teljesen OK minden.

gomb
29+5
gombolyu

Sziasztok Lanyok!

Sasha nagy drukkKép

Latom az Emma hirtelen nagyon felkapott lettKép Nalunk is ez a kislanynev egyelore, a fiu Laci apuka utan.

Tegnap akkorat estem az utcan hazafele, mint egy olajtoKép Eppen hogy csak megbicsaklott a bokam, es maris a foldon talaltam magam. HIhetetlen hogy megvaltozik az ember sulypontja. Azert tudat alatt vedtem a pocakom, es a terdemre meg a kezemre estem, de nagyon megijedtemKép

orsoly 27+4
orsoly

Sziasztok LányokKép
Ugye panaszkodhatom egy kicsit?KépKépKépKép

Egyre rosszabbul alszom, kétóránként járok pisilni, vagy mégsürübbenKép, és legalább napi 3 liter vizet megiszom, mert annyira szomjas vagyok. Minden egyes helyzetváltoztatás fájdalmas éjszaka (egyik oldalról a másikra fordulás), mintha minden átrendezödne ott bent amikor forgolódom. Ráadásul állandóan forgolódom, mert már egyik pozíció sem jó. A hasam pedig HATALMAS! Mindezeken felül ma éjszaka elöször tapasztaltam, hogy pihenö helyzetben (!) a pocim alul idöközönként bekeményedik. KÍNLÓDOMMMMMMM.

És persze amikor tudnék aludni az óra csörög és jönnöm kell dolgozni! De már nincs sok hátra szerencsére a munkahelyi bejárásból. Márcsak 7 munkanap a mait leszámítva!!!!

HóvirágKép
Örülök, hogy meggyógyultál.

EditKép
Párodnak kívánom, hogy mihamarabb gyógyuljon meg teljesen.

SashaKép
Drukk 1000-el még mindig.

OrsolyKép
Hol vagy? Mi van veletek? Hiányzol ám!

Pusszancs,
Moni
34+
mj

OrsolyKép
Látom csak emlegetnem kellettKépKépKép

Szegénykém. Én a fürdöben korcsolyáztam egyet, majdben spárgába, úgy 3 hete, azóta iszonyatosan óvatos vagyok.

Örülök, hogy minden rendben van veletek.
Puszika
Moni
34+
mj

Orsoly,
Nekem is gyakrabban bicsaklik meg a bokam mostanaban, de szerencsere eddig meg nem estem. Viszont a lepcsokon olyan bizonytalannak erzem magam. Es raadasul nalunk kint az udvaron is van lepcso+emelkedo. Elore parazok a teltol, hogy lefagy, es addigra olyan nagy lesz a pocakom, hogy nem is latok a labam ele. Ugyhogy en most nagyon enyhe telet szeretnek.

Moni,
Nekem is volt egy idoszak, amikor allandoan szomjas voltam. gyorsan lementem a munkahelyemen az elsoszegelyre, es csinaltattam egy gyors vercukor vizsgalatot, mert lehet a szomjassag, szajszarazsag a cukorbetegseg jele is. (Raadasul a nagymamam cukorbeteg volt, ugyhogy mondta a vedono, hogy jobban oda kell figyelnem) Igaz, hogy akkor en meg kispocis voltam, de szerencsere az also hatart surolta az ertekem. Szoval jobbulast kivanok Neked, es kitartas. Mar csak 6 het, es a kezedben tarthatod a picurt.

...na jo kis szofosasom lett. Tudjatok, ma van az elso nap, hogy nem mentem dolgozni...hihi...hirtelen nem is tudom, mit fogok csinalni ennyi szabadidovel. Bar a foiskolai vizsgakra nem artana tanulnom. Meg azert itthon is van mit csinalni. de ma meg lustalkodok egy kicsit Kép

gomb
29+5
gombolyu

Szép jó reggelt!!!

Sasha,Képkívánom, hogy minden OK legyen és már csak a babáddal együtt gyere haza a kórházból. DRUKK!DRUKK!DRUKK!

ZuluKép köszi az infot takaró ügybenKép
BesztiKép neked is köszi.Kép
Így most már nem érzem olyan elveszettnek magam, olyan jó, hogy vagytok nekem.KépKépKép Köszönet érte.

Miszike,
reméljük, hogy nem talál semmit és elmúlik magától, mindenképpen pihenj sokat és ne hagyd, hogy felidegesítsenek, attól is keményedhetsz. Csak semmi stressz.Kép Azonkívül a hidegfront se tesz jót, na meg a fizikai megterhelés. Vigyázz nagyon magatokra!Kép

Gömb, hát igen most festünk nagyban, a gond csak az, hogy már nyárom el kellett volna kezdenünk, mert így nem leszünk készen novemberig. De sajnos augusztusban kórházban voltak, aztán pedig nem mozoghattam, így mostanra maradt minden. Kicsit húzós így a dolog, de remélem, hogy be tudjuk fejezni. Kispapa nálunk is nehezen indul neki, de ha nekiindul, akkor nem tud leállni. Tegnap 23h-kor még nekiállt olajfestékkel lefesteni a bejárati ajtót, miután kifestettük a hálót megint.Kép Persze 1után "már" le is feküdtünk, csoda ha ma alig bírt felkellni.
Ajánlom, hogy nógasd te is a párodat, nem csak azért, mert 10hét van hátra, hanem azért is mert egyre hidegebb lesz és hát már most is nagyon rossz szellõztetni(kifagyok a lakásból) nemhogy késõbb, mikor beállnak a minuszok.Kép Drukkolok, hogy gyõzzél és eredménye is legyen a nógatásnak.Kép

EditKép örülök, hogy jobban van a párod.Kép
Én megéreztem, hogy fiam lesz, és eddig az uh-kon azt mondták, hogy fiú, ha esetleg lány lesz, na bumm, nem zavar.
De a kispapa is meg én is úgy gondoltuk,éreztük, hogy fiú és lám tényleg. Egyébként elsõ gyereknél nem érzem annyira kardinálisnak a kérdést, inkább a 2.nál szeretném, ha ellentétes nemû lenne.Kép

Maci2,
a SOTEn nem szokták beengdni az ember párját az UH-ra, de kérhetsz képet 200,-Ftért vagy videofelvételt 1000,-Ftért. Persze hallottam már olyat, hogy beengedték a kispapát, de azt talán orvosa válogatja, nálunk nem engedték soha. Mi 2x voltunk maszek UH rendelõben, akkor természetesen ott lehetett a kispapa és nagyon élvezte, fõleg a 2.alkalommal, amikor már sokkal több minden látszott és persze mindkétszer hallotuk a szívhangját is dübörögni.KépKépKép

Mindenkinek szép napot kívánok, úgy néz ki ma napsütés is lesz, nem csak felhõk. Jók legyetek és szépek!!!
Pusssza,
Timici
24+5
timici

Mj Kép
vigyázz magadra!!! A boka is megsüllyed ilyenkor egy kicsit a többletsúly miatt, úgyhogy még az eddig stabil talp is könnyebben billen ...

Haskeményedés: nekem csak házasélet után szokott, de csak pár percre, azt mondta rá a védönéni, hogy sebaj, de ha bármi komolyabb gondom támadna ilyenkor, akkor azért forduljak dokihoz, aki erre majd jól letilt Kép
Ugye ti is úgy tudjátok, hogy ennyi keményedés nem baj?

Gomb Kép Moni Kép
az elsö idökben nekem is volt hirtelen szomjúság, pedig nem volt gond a cukorral, hálistennek.

Timici Kép
remélem, te nem festettél meg ugráltál!!! Vagy csak egész kicsit ... Kép

Pussz
Kangi
20+5
kangi

Jaj, Orsi, bocs Kép
elnéztem a súlypontos panaszt, és véletlenül Mj Moninak irtam, de természetesen úgy értettem, hogy TE vigyázz magadra - meg azért te is, Moni, hiszen a te pocid még nagyobb ...

Bocspussz
Kangi, a vaksi
20+5
kangi

Szia Andy,Kép

Nahát, izgalmas lenne, ha ismernék egymást. Az én férjem az IP Centrumban van az IPVPN csoportban, és az SCH az osztályvezetõje. És a te férjed melyik területen van? Igazából 3 kollégája is van a páromnak, akinek a felesége babát vár, és mind a 3-an decemberben. Érdekes, nem?

Anyukák! Sheila, Csics, Zita és a többiek!Kép
Létezik olyan spéci mosószer amivel a picurok ruháit ki lehet mosni,esetleg öblítõ, mert lassan ki szeretném mosni a rucikat, és a pelenkákat amit vettem, csak nem tudom h. mivel mossam. köszi

Gomb,Kép
Nekünk úgy néz ki, hogy kislányunk lesz, és Zsófia lesz a neve, ezt már régen eldöntöttük, lehet hogy nektek is?

SashaKép
DRUKK ezerrel!!!!!!!!!!!

MJKép
Én is szenvedek éjszaka rendesen, sõt 1-2 napja pedig izzadok mint egy õrült, és állandóan melegem van. Gondolom ebben a helyzetben ez normális, csak éppen nehéz elviselni. Van valaki aki szintén?

MiszikeKép
Tessék vigyázni magadra!

pusz
Brokkoli
33
brokkoli

Moni,

Panaszkodj bátran! Kép Asszem én is bírnék Hozzád csatlakozni, mert nekem is hasonló "nyavalyáim" vannak. Talán az éjszakai állandó pisilést leszámítva. Eddig megúsztam úgy, hogy éjjel csak egyszer kell kimennem. Viszont zsibbadok, forgolódok, fáj, miegymás, pont mint Neked.
Mélységesen megértelek.
Nekem ez az utolsó hetem a melóhelyen, talán akkor tudok majd többet pihenni.

Sasha,

Remélem már a finisben vagytok, vagy nagyon közel! Drukk tõlünk is!

Brokkoli,

Ma lesz a kórházban a felkészítõ elõadásokból az Újszülöttekrõl... c. Nem jössz?

Puszi

Nyulika
33+6
nyulika

Sziasztok

Gomb
Nyomon követjük sorsotokat, visszahúz a szívünk, hisz olyan jó volt babásnak lenni. Kép Most is azok vagyunk, de most máshogy! Kép Kép

Kangi
A java még csak most jön, az utolsó harmadban hízik az ember csak igazán, akkor már a babó is igen gyorsan nõ, õ is hízik, minden deka csúszik fel az ember jányára. Kép Kép De tényleg ügyi vagy.

mj
Nem akarlak elkeseríteni, de ez csak rosszabb lesz. A pocid még nõni fog és hát a pisi körjárat... Kép Kép Kép
Az alváshoz nem tudok hozzászólni, nekem nem volt vele gondom, aludni azt tudtam (ha nem kellett pisilni). Kép

SASHA
Remélem bent tartottak a kórházban!! Nem rosszindulat, épp ellenkezõleg! Nagyon drukk-drukk-drukk.

Forti + Levi 10 hetes

Kép
Kép
forti

BrokkoliKép
Én is izzadok rendesen. Csak már nem akartam említeni a többi nyavalyáim mellettKép Az ablak még ma éjjel is hajszálnyira nyitva voltKép

GömbKép
Nem tudtam, hogy cukorbetegség jele lehet. Kezdetektöl fogva kínoz az állandó szomjúság, a terheléses cukraim pedig mindig jóval a megengedett alatt voltak, pedig hidd el a Margitos cukivizsgálat nagyon gáz azzal a több deka cukros vízzel. Viszont a vizeletben mindig van cukor. Hát ki érti ezt?

Pusszancs,
Moni
34+
mj

Brokkoli,

Én megkérdeztem a védõnõt és azt mondta, hogy teljesen normál mosószerrel mossak, de ne nagyon használjak öblítõt. Agyon-fertõtleníteni nem szabad, mert akkor nem bír a természetes immunitás kialakulni a babánál...

Egyébként én rólam is állandóan folyik a víz...

Pussz

Nyulika
33+6
nyulika

hihi...Timici, most mondta kispapa, hogy arra gondolt, hogy a haloszobaban azon a reszen ahol a baboca lesz, legyen valami jo kis babaknak valo tapeta...ezek szerint megiscsak foglalkozik a gondolattal. Persze azert megprobalom lebeszelni a mintas tapetarol. Szerintem jobb az egyszinu. Bar ha talalunk valami szepet, akkor akar benne is lennek.
hihi...most tudatositottad bennem, hogy mar csak 10 het van hatra Kép

Kangi,
Szerncsere nekem sincs gondom a cukrommal kopp-kopp-kopp, de azert jobb a biztonsag. A nagymamam eleg sokat szenvedett miatta, es allitolag lehet orokolni a hajlamot.

Brokkoli,
Zsofia szep nev Kép Neked hogy tellnek az otthon toltott napok. En nagyon elvezem. Es vegre lesz idom nezelodni, vasarolni is.

Mj,
Te is vigyazz a korcsolyazassal meg a spargaval.

huuu...Lanyok, most nagyon eg a gyomrom...vagy inkabb a nyelocsovem...megyek tejet inni.

gomb
29+5
gombolyu

KangiKép
Házas életKép? Már azt sem tudom mit jelentKép Az étvágyam a házas élet iránt lassan a -100. szintre ér.

FortiKép
Igen, tudom, hogy rosszabb lesz, fel is vagyok rá készülve. De azt hiszem, hogy ha nem kell munkába járnom, akkor az valamicskét javít majd a helyzetenKép, mert legalább reggel fogok tudni alucikálni egy kicsikét.

Nahát, hogy megy az idö? Levike már 10 hetes, pedig csak most voltál szülniKép

TimiciKép
Hogy áll a szoba? Gondolom már nagyon szépKép

LányokKép
1. Össze tudná nekem foglalni valaki, hogy a gyes-gyed intézéshez mi kell és hova kell beadni a kérelmet és hogy mikor? Csak nagyon röviden, macskabajuszokkal, a gyes-gyed topikra most nincs idöm.

2. Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy ha a férjem amerikai és a gyereknek külföldi nevet akarunk adni (ChristopherKép) akkor mi kell a kórházba hozzá, hogy így írják?

De az is elég, ha megadjátok az infót arról, hogy hol lehet beszerezni ezeket az infókat. Mondjuk egy telefonszám, weboldal (de ne topik legyen, mert nem tudom végigolvasni).

Köszi elõre is:
Moni
34+
mj

Móni,

Íme:

Gyermeknevelési segély(GYES)
Havi 20.100,- Forintot (-8% nyugdíjjárulék) jelent. A GYED lejárta után, vagy ha arra nem jogosult, akkor a születés napjától igényelhetõ a gyermek 3 éves koráig.

Gyermeknevelési díj (GYED)
A fizetés 70%-a, de max 83.000,- Forint jár a gyermek 2 éves koráig.

Ezeket a juttatásokat a munkáltatónál lehet igényelni, amennyiben a munkáltatónál TB kifizetõhely mûködik. Amennyiben munkahelye nem TB kifizetõhely, vagy nincs munkaviszonya, a körzetileg illetékes Területi Államháztartási Hivataloknál (TÁH) és/vagy Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell igényelni a juttatásokat.

A szükséges iratok:

- személyi igazolvány
- születési anyakönyvi kivonat
- kórházi igazolás
- TB kártya (igénylõ, újszülött)
- adókártya
- terhesgondozáson való megjelenést igazoló orvosi igazolás (min. 4 pecsét, a szülész-nõgyógyász a terheskiskönyv alapján állítja ki)

A Fõvárosi és Pest Megyei TÁH (TB épületében):
Anyasági támogatás, GYES, GYED, családi pótlék igénylése:
Budapest, XIII. Lõportár u. 3/b. fszt. Telefon: 350-2481

Félfogadás: Hétfõ, kedd 8.00-15.30
Szerda 8.00-17.30
Csütörtök 12.00-15.30
Péntek 8.00-12.00

Pussz

Nyulika
33+6
nyulika

Mj,
Itt egy link. Remelem ilyesmire gondoltal: [url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:3521551000&doc=25080" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:3521551000&doc=25080[/url]

gomb
29+6
gombolyu

Sziasztok Lányok!

Móni, Brokkoli, Nyulika!

Szívembõl szóltatok. Bár ez a 2. terhességem, de pár hete teljesen nem bírok magammal. Izzadok állandóan, szellõztetnék most is ha a párom nem sztrájkolna miatta, állandóan pisilnem kell, nátha tüneteim vannak /orrdugulás, tüsszögés/, fájnak a medence csontjaim, húzza a lábaimat a görcs és ha megpróbálnék hanyatt aludni vagy szédülni kezdek, vagy nem kapok levegõt. És akkor még nem beszéltamarról amikor babóca gyomorszájon vagy bordán rug. Az ám a fincsi. 2 órai sátálás után meg a derekam akar leszakadni és olyan kemény a pocakom mint a kõ.
Ált hajnali 2 óra mire elalszom, reggel meg lánykám ébreszt 1/2 8-kor. Olyaaaaan álmos vagyok. Persze nem illik panaszkodni sehol. Mert az ember lányától elvárják, hogy állandóan happy legyen csak mert pocakos. Na mindegy ezt az 5 hetet már csak kibírom valahogy. Azért az elsõ terhesség ebbõl a szempontból könnyebb volt, bár ott meg toxémiával küszködtem. Na elég a panasznapból, csak olyan jó, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Kép

Sasha! Remélem a dokik belátóak veletek, párodat zavard majd ide írni. hajrá!!!!!

Jó babavárást mindenkinek.

Pankamama
PM

Nyulika, gyors voltal Kép

A nev valasztashoz kapcsolodva ezt talaltam: [url=http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120052020" TARGET="_top]http://www.ekormanyzat.hu/ugyleirasok?kateg=ugyleirasok:0120052020[/url]
Ezen a site-on a bal oldalon talalsz linket az adminisztraciohoz is.

gomb
29+5 (hihi...az elobb rosszul irtam)
gombolyu

Pankamama,

KépKépKép Tök igazad van! Elvárják az ember lányától, hogy folyamatosan hepi legyen, de azt nem nagyon tudják, hogy így a vége felé azért már néha eléggé nyûgös a dolog.
És igenis jó néha panaszkodni, sõt kell is! Tegyük itt, tuti, hogy megértõ fülekre (szemekre Kép) találunk!
Azt a pár hetet már csak kibírjuk valahogy! Kép

Cupp

Nyulika
33+6
nyulika

Gömb,

Épp a napokban szereztem ezt az okosító irományt, csak be kellett vágnom...Kép

Nyulika
nyulika

Sziasztok Kismamik!
Brokkoli!
Én a babaruhákat normál mosószerrel mostam/mosom, viszont nem használok hozzá öblögetõt, és kétszer öblítem ki.
Franyo!
Mi a légzésfigyelõt még mindig használjuk, és csak jót tudok mondani róla. Azért hasznos tanácsként leírnám, hogy csak olyat szabad venni, ami két lapból áll (ezeket egymás alá, keresztben lehet tenni a matrac alá). Az egy lapos azért nem jó, mert nagyon hamar lemocorog róla a babuci, és akkor te meg frászt kapsz, hogy miért szirénázik. Állítólag a bölcsõhalál 1 hónapos és 1 éves kor között a leggyakoribb, veszélyeztetettebbek a kis súllyal született, vagy koraszülött babák, és a kisfiúk. Na, nálunk mindhárom rizikófaktor fennállt (de egyébként is vettünk volna légzésfigyelõt). Nálunk nagyon sokszor risztott, fõleg az elsõ idõkben. Amíg Levi el nem érte a 3-3,5 kg-os súlyt, vagy ha hanyatt/oldalt volt fektetve, gyakrabban riasztott. Hogy ez mikor volt vaklárma, és mikor valódi riasztás, nehéz eldönteni, de tény, hogy volt, amikor a sziréna bekapcsolására rezzent össze, és vett levegõt. Most már jó ideje csendben van a szerkentyû, de inkább felkelnék potyára ezerszer, minthigy egyszer ne, amikor kellene...
Ha már nem használod, el is teheted a következõ babának, vagy el is tudod adni. Úgyhogy szerintem érdemes megvenni.
Remélem, sikerült segítenem a döntésben.
További jó pocakosodást minden kismaminak:
Viki és a 4 hónapos Levibaba
vikici

Sziasztok,

Franyo,
Van egy Legzesfigyelo neven futo topic az Anyasagrol belul, en ott olvastam, hogy nagyon hasznos tud lenni. Mi kimentunk erdeklodve egy Bababorzere, ott meglattam egy arusitonal, megkerdeztem a holgytol, hogy tenyleg jo-e, o azt mondta, hogy a kisfianak az eletet mentette meg. Vegulis mi felnottunk legzesfigyelo nelkul, de ha mar manapsag ezt a kockazatot is minimalizalhatjuk, akkor miert ne...ugyhogy mi elso stafirungkent megvettuk a holgytol 20eFt-ert a Baby Sense legzesfigyleojet. Ennyit megert nekunk. Kisagyunk viszont meg nincs is...KépKép

Gomb,
a Muv. Hazban szeptemberben indult, de gondolom, folyamatosan lehet csatlakozni hozza. CSak annyit tudok meg, hogy hetkoznap van delelott. MAjd a heten felhivom oket.

Olvasom, hogy az utolso hetek milyen nehezek. Kép Haaat, nem irigykedem most ratok, de azert gondolom, vigaszt nyujthat az a tudat, hogy legalabb a kozeljovoben baba lesz az eredmeny. KépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Hát elég nehéz volt az elmúlt öt nap írásait végigolvasni, de azért sikerült.
Nem gondoltam, hogy mire újra itt leszek, akkor is egyben lesz Sasha. Reméljük, hogy most már tényleg hamarosan itt lesz Gabibaba. Kitartás!
Pocok!
Köszönöm, hogy felvettél a táblázatba. Olyan jó köztetek látni magam.
Hétfõn voltam uh-on. Elég ilyesztõ volt. Tíz percen keresztül kerestük a szívhangját, de nem sikerült megtalálni. Visszamentem másnap is, és akkor nagynehezen sikerült ráállni. Akkor mondta az uh-os nõ, hogy azért nem volt könnyû, mert állandóan ugrál, és forgolódik, egyszerûen nem lehet befogni, nem éri utol. Elég vicces volt. Nyakiredõt is mértek: 2,3mm. Nagyon beparáztam, hogy ez sok, de azt mondta, hogy ez teljesen normális. Aztán elmentem a dokimhoz is, ahol kiderült hogy mivel nagyobb a baba a koránál, ezért van ekkora érték, és hogy ez tényleg jó. Azért jó lenne, ha ti is megnyugtatnátok.
A munkahelyemen ma szándékozom elmondani a fõnökeimnek, de egyszerûen nem érnek rá.
Anyakati!
Én is januári születésû vagyok, akkor leszek 26. A Szt.Imrével teljesen meg voltam elégedve kb. négy évvel ezelõtt. Most is csak jókat hallok róla. A fiam neve pedig Dani. Egy igazi rosszaság. De már most nagyon büszke rá, hogy neki van kistestvére.
Pálma!
Örülök, hogy végre te is átjöttél a pár hetesbõl. Üdv itt is.
Sziasztok
buksicica
12+0
buksicica

ÖRÖK HÁLÁM AZ INFÓKÉRTKép, pont ilyenre gondoltamKép
Köszönöm szépen
Moni
34+
mj

Sziasztok,
köszi mindenkinek a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok!!

Buksicica Kép
már vártam a jelentkezésedet a hétföi uh után, örülök, hogy minden rendben, izgalmas lehetett egy napot várni, de lényeg az eredmény. Kép Azért ha ugrabugrált, gondolom, az uh-s orvos látta, hogy jól van.

Pálma
10+5
pálma

Kataa! Gratulálok Alexanderhez! Sok boldogságot és sok tejcit Nektek!!!

Kép

Betti
35+1

Kép

Betti
fodbetti

Ma voltunk a Praxisban ultrahangon.
Most már rákérdeztünk a kisbaba nemére Kép.
Kisfiúnk lesz, de ami a lényeg, hogy egészséges Kép.

Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Kataa, hatalmas gartula Alexanderhez. Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!!!

Kangi, aranyos vagy, hogy aggódsz.Kép Festettem én is, de csak annyit amennyi jól esett, nem hajoltam és nem nyújtóztam, és még azért így is segítség voltam, ami nagyon jó érzés volt. Nem szeretem, ha nem tudok én is tevékenyen részt venni a munkákban.

MjMóniKép a hálószoba az szépül. A gyerekszoba a végére marad majd, mert még elõbb a nappalit csináljuk meg(festés, szõnyegezés). Még egy hétig dolgozol! Nem mondom, Te aztán jól bírod magad. Mellette suli, ha jól sejtem...le a kalappal.Kép

Orsoly, kérlek szépen vigyi magadra, messze még a tél, akkor lesz szükség csak igazán az egyensúly érzékünkre. Már elõre parázok, hogy el fogok esni. Amilyen szerencsénk lesz, idén kutya hideg és jeges lesz a tél.Kép

Gömb,
na ezek szerint kispapa azért ötri a fejét, csak magában gondolkodik, igazi férfi.Kép A mintás tapéte is tud szép lenni, ha nem túl mintás.Kép Nálunk a gyerekszoba vaj színûre lesz festve és körbe macis bordûr lesz rajta, aminek alsó és felsõ csíkja bordó középpel vaj színû ás helyes szines ruhás macik vannak rajta. Nekem már régóta tetszik és lassan párom is belenyugszik, hogy ilyen lesz. A szõnyeg mogyoró színû lesz, a textilek pedig talán sárgás, bordós színûek. Még nem tudom, majd meglátom milyet fogunk kapni. Multkor a Spektrumon volt egy mûsor a gyerekszobákról, ott hallottam, hogy a gyerekek nem szeretik az élénk szineket, inkább a tompább színek tetszenek nekik, amíg picik, aztán pedig majd kialakul a gyerek saját szín és izlésvilága.Érdekes, nem?Kép

Sok szerencsét a tapéta kiválasztásához.Kép
Az egyszínû szerintem azért elõnyösebb, mert könnyebb hozzá textilt (falvédõ,baldahin,rácsvédõ) választani.

Most beszéltem a Farmer Diszkontos(Baross tér 16.) nõcivel, hogy mikor jönnek a télies kismamakertészgatyók, azt mondta kb. még 2 hét, mert elromlott a varrógépKép. De nagyon jók lesznek állítólag düftines anyagból varrják fekete és szürke színben. Hátha érdekel valakit.Kép

No, elbúcsúzok, mert du. sulim van(számvitel). Majd este még benézek, remélem addigra itt vár a hír, hogy Sasha babája megszületett.Kép
Pussza,
Timici
24+5
timici

Buksicica!
Én éppen ma mondtam meg a fõnökömnek. Már legalább egy hete
próbálkoztam, de mindig elfoglalt volt, vagy megbeszélésre ment, esetleg szabira.
Gratulált, meg örült neki. Persze megemlítette, hogy nem tudja hogyan fognak majd helyettesíteni. De teljesen megértõ volt (végülis neki 3 kisfia van). Úgy örültem neki!
maci_2

sashával már valamit ügyködnek, mert nem jelentkezikKép
Reméljük Gabibaba is úgy gondolja, hogy most már valóban itt az ideje, hogy a mamihoz bújjon (kívülrõl is).
Hajrá sasha!!!!
szorítunk ezerrelKépKépKépKép

lolla
17+2
lolla

Kataa
Hatalmas gratula aALEXANDERHEZ és sok boldogságot és sok tejcsit kivánok Kép

Sasha
csak nem fogtakbent a korházban ?Kép

Brokoli
én nem használok más mosoport Petikénél mint a saját magunk ruháinál legföjebb anyit hogy hipoalergén öblitöt használok SENSITIVET és nem teszek eböl sem sokat bele .

Puszant Csics és a 2 honapos Petike Kép
csics

Kataa,

Nagy-nagy gartula Nektek és sok boldogságot, egészséget és kitartást a kicsi Alexanderhez!

Puszi

Nyulika
33+6
nyulika

Szia Brokkoli / Erika/

Az én férjem is ott dolgozik, neki is az SCH volt a fõnöke, még a Táviró utcában voltak. Hogy hívják a férjedet?

szia Andy
andy78

Kataa, GRATULAAAAAAAAAAAAAAA! KépKépKépKépKép Pocok, tudsz reszleteket is? Kép

Es Sasha? KépKépKép

Gombóc
24+4
gombóc

Kataa

Sok boldogságot kívánok én is nektek

Andy
28+1
andy78

Kataa, GRATULAAAAAAAAAAAAAAA! KépKépKépKépKép Pocok, tudsz reszleteket is? Kép

Es Sasha? KépKépKép

Gombóc
24+4
Gombóc

Kataa!Kép

GRATULÁLOK ALEXANDERHEZ, SOK BOLDOGSÁGOT!!!Kép

DRÁGA SASHA!KépKépKép

Nagyon várom, hogy jelentkezzen a Párod!!!!!KépKépKép

Addig is gondolok Rátok minden percben!!!KépKépKép

Brokkoli!Kép

Én folyékony mosószert használok: Biopon Vitality finommosószer, a babaruhákat ezzel mosom.
Öblítõt is használok, de csak keveset.
Utána kivasalom a kiscuccokat.

Puszi: Sheila és MelissaKép aki ma kissé nyûgös Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Nyulika,
Az a helyzet, hogy szerdánként ide a kerületbe járok szülésfelkészítõre, és ma is lesz, és tudod csak a kispapával tudnék bemenni a Schöpfibe, mert már nem vezetek, és bkv-val pedig egy óra lenne. Különben hány órakor kezdõdik?

GombKép
Hát igen, jó itthon, nem idegeskedik az ember lánya a munkahelyi dolgokon. Már 1 hónapja itthon vagyok, és mindig van mit csinálnom, 2 hete tapétázták ki 2 szobánkat, mostmár alakul az a szoba, ahol a picurral fogunk aludni. Majd meglátod, jó lesz, tudsz menni nézelõdni, vásárolgatni, mert most már jó ha elkezded, mert rengeteg helyre érdemes elmenni.

PankamamaKép
Legalább itt a topicban megértjük egymás "bajait", de szívembõl szóltál.

KataaKép
Ez fantasztikus, GRATULA!!!! KépKépKépKépSok tejcsit és boldogságot a picurhoz!!!

AndyKép
Ez csúcs. Az én férjem M. Károly, a tied csak nem a Belo? Gondolkoztam, mert tudom, hogy kispesti,és a felesége babát vár, vagyis te? 1x majd összefuthatnánk ha gondolod. Te dolgozol még?

pusz
Brokkoli
33
brokkoli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: