A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,
én is úgy szeretnék felrakni egy ilyen baba vonalzót. hogy lehet?
manóka28

Sziasztok!

Most van egy kis szuszanásnyi időm, Martin nagyon aktív... Sokat cicizik, de azért ilyenkor 12 és 16 között tud aludni is. Aztán fennt van, nézelődik, utána fürdünk és próbáljuk altatni.

Mtunde!
Úgy volt, hogy pénteken mikor bennt tartottak akkor végig velem volt, kinnt üldögéltünk, szombaton meg ugyanez volt. Hétköznap munkába menet mindig bejött reggel megnézett minket, aztán fél 4 körül már ott is volt megint estig, így voltunk egész nap együtt.
Nem szerettem volna alapítványiba lenni.

Puszi minden mamának és babának, robogok is

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat babakocsi ügyben.
Még érlelődik bennem. És hát ugye az előzmények miatt, nem is kapkodjuk el a vásárlást, úgyhogy még van időnk gondolkodni, hogy milyen legyen. :lol:
És a tanácsokat is szívesen veszem továbbra is! :lol:
Ma megyünk dokihoz. Izgulok is rendesen! Gondoljatok ránk!
Azért nagyon jó kórházat választottunk, hisz itt még az Apukákra is figyelnek, és velünk lehetnek. Ez jó dolog.

Kedves Steffi!

Olyan jó hogy újra itt vagy!
:)

Manóka28!

Mikorra várod a babád? Vagy már anyuka vagy?
A segédletek/ profil/aláíráshoz kell bemásolni, az előzőleg készített vonalzó adatait, és akkor az mindig megjelenik a neved alatt.

Általában két féle vonalzót használunk.
Ezekből választhatod ki neked melyik tetszik!

Itt a tudsz vonalzót készíteni:

http://lilypie.com/create_baby_days.php?

Vagy itt.

http://babafalva.hu/portal/modules.php? ... ers&type=v

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok

Manóka
Egy jó pár oldallal fentebb egészen részletesen leírtam, hogy hogyan kell feltenni a babafalvás vonalzót, mert elég bonyolult. Leglábbis nekem nehezen ment. :lol:

Ancsa!
Ne izgulj!! És értesítjs minket, hogy mi volt a dokinál. Én csütörtökön megyek a 32. heti UH-ra. Ez közelező, legalábbis a Vida ezt mondta.
Szegényt sikerült a Balatonon, kutyasétáltatás közben felhívnom, pedig hétfő van. :lol:

Lányok!
Nem volt véletlenül valakinek olyasmi tapasztalata, hogy néha érzékenyebb a hónalj? Már kezdek ráparázni. Mióta babát várok, már harmadszor érzem, ha megnyomkodom, hogy érzékeny, egy picit fáj, csak picit. Nincs csomó meg semmi ilyesmi és két nap múlva már semmi. Nektek nem volt ilyen? Csütörtökön megkérdezem a Vidát is.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Györgyi szerintem terhesen mindened lehet sokkal érzékenyebb és fájhat is bárminemű elváltozás nélkül. Nekem ugyan a hónaljam nem fájt, viszont a fejbőröm iszonyatosan. Mintha bevertem volna a fejem valahová, csak éppen pukli nem volt rajta. Bár ezt még mindíg érzem, pedig már nem vagyok terhes. :lol:

Steffi! Azért pihenj sokat és használd ki az időt, amikor Martin is alszik. Ezek szerint sokat van fenn a drága...változó az alvásigényük, az biztos. Kolos sem aludt ma egész délelőtt :? Megyek is és most Én is ledőlök, mert beájult....
marcsim

Sziasztok!

Györgyi33,

Nagyon aranyos vagy! És igen, minden rendben volt, csak sajna volt a lábamon egy kis piros pötty, és tavaly ebből sok száz ilyen volt, és ettől megijedtem. De minden rendben van, vérnyomás is, vizelet is, Kis hercegnő is mocorgott, már megérezte hogy hol vagyunk, és tudta hogy meg akarom nézni! :lol: és meg is néztük UH-n és mocorgott is.  úgyhogy most tökéletesen boldog vagyok! 2 hét múlva kell menni vércukorterhelésre. Meg laborra is. A mostani laboromat is kiértékelte és jó :)

Nekem a hónaljam nem érzékenyebb, de hát a terhesség alatt annyi minden előjön, én képzeld Anyu mondta hogy kiskoromban sokat szenvedett mert nem tudtam bőfizni, és most is ha szénsavasat ittam, akkor nem ment. Így nem is iszom már azt. :lol: És a bőröm is sokkal érzékenyebben reagál mindenre mióta terhes vagyok, amúgy is érzékeny, de hát most. Szóval ne izgulj, ez is majd biztos el fog múlni, és nincs semmi gond!

Vida szabin van? Jó neki, az én dokim most jött vissza a szabiról. Így annyian vannak nála :D még szerencse hogy ez a bejelentkezés időpontra jól működik.

puszi Mindenkinek

Ancsa

ancsaboszi

Kép

Sziasztok!

ide nézzetek! múlt héten meg sem tudta még emelni a fejét!

nagyon boldog vagyok, izgultam... :)

sok puszi!

GRATULA A FRISS MAMIKNAK!

Kép

Kép

Kép
jube

Kedves Jube!

Annyira de annyira édes!!!
imádnivaló!!!!
és a kis haja!

izgultál?
kár volt?
csak rákészült!
a kis drága!

sok sok puszi Nektek!

Ancsa

ancsaboszi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:10-kor.
Vendég

Szia györgyi 33!

Olvastam a listádat,és bocsi hogy beleszólok.

Én 11 évve használom a gyerekeknek a jonsons termékeket,és nagyon elégedett vagyok vele,persze ez az én véleményem.Az orvos által felírt fürdetőkrémet is használom,azzal kenem be a kistestét. Én nem szeretem a fürdetőkesztyűt,jobban tudom krémezni kesztyű nélkül.
A biztonsági ollóval sem boldogultam,helyette bőrvágó ollót használok,persze jobban oda kell figyelni,de így sokkal jobban letudom vágni a körmét mert ez nem olyan vastag.
Persze lehet hogy csak én vagyok ilyen ügyetlen,javítsatok ki lányok ha úgy gondoljátok hogy hülyeségeket írok.
Nem akarlak összezavarni,csak leírom a tapasztalataimat.
Sok szerencsét!

Jube!

Gyönyörű Panna!
Látod kár volt izgulni, minden gyerek más ütemben fejlődik,de nincs elmaradva semmivel Panna!

PusSz: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok

Mano
Dehogy harargszom. Nekem semmi tapasztalatom nincs, én csak megveszem amit a védőnő felírt. Ő nagyon a természetesség híve és azért mondta, hogy nem jó a Jonshon. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyik babánál sem jó, csak arányaiban ettől lesz kiütése a legtöbb babának. Valami felmérésre hivatkozott. De attól még tényleg lehet teljesen jó. A biztonsági ollót már több helyről hallom, hogy nem nagyon lehet használni. Mostmár mindegy mert megvettem. :( Majd megpróbálom, ha nem megy csak levágom valahogy. :lol: Egyébként a fürdetőkrémet úgy kell használni, mint mondjuk egy tusfürdőt, vagy bele kell tenni a vízbe? Csak mert írtad, hogy rákened a babára.
Ja és köszi. Bármikor szólj csak, írjál ezért van ez a fórum. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Györgyi
Nekem is volt hónaljérzékenységem, mind a terhesség alatt. Kicsit én is paráztam, de szerencsére ahogy jött úgy elmúlt.

Marcsim
Köszi a gratulációt! Kolosnak rendbejött a büfőgőkéje :) ?

Mennyibe kerül a tescos pelus? Megköszönném, ha megírnátok, mert nálunk a közelben csak cora van és auchan. A dm-esnél is olcsóbb? Mert, ha tényleg jó és megéri, akkor "elkirándulunk" érte. Na, nyugi nem hülyültem meg teljesen csak kicsit messzebb van a tesco.

Jó éjszakát!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Bocsi, ha a korábbi vonalzó felrakásról szóló részt nem találtam, és így nem olvastam.
amúgy nekem van már egy kisfiam, 1 éves és február végén jön a kistestvér.
és ha szerencsém van, akkor ide már megjelenik az egyik vonalzó is.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Györgyi33!

Akkor jó,ha nem vetted zokon amit írtam,nem akartam bántani senkit,csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Persze mindenkinek más és más kozmetikumok válnak be,nincsenek ezzel más hogyan a babák sem.
A fürdetőkrémet a baba bőrére kenegetem,legalább is amit nekünk írt a doktornénink az elég sűrű,azt csak így lehet használni.
Én nem vinném be a kórházba,azalatt a pár nap alatt nem hiszem hogy kiszárítaná a baba bőrét ,majd ha hazajöttök nyugis körülmények között tudjátok használni. Persze ez is a Ti döntésetek!
Ha gondolod,kérdezz nyugodtan,és ha tudok válaszolok szívesen.

Eszti

Kép
Kép
mano4

Ja még valami!
Babakocsi téma!!!!!!!!!!!!

Nekünk Graco van és nagyon szeretem,igaz dög nehéz,de nagyon könnyű közlekedni vele és a rugózása is nagyon jó, a hordozót is rá tudom csatolni.
De amikor megvettük már nem mertem megemleni,a drága férjemnek meg semmi nem nehéz. Persze nem bántom érte,tényleg a legjobbat akarta nekünk. Így valószínű,hogy mi is fogunk majd egy könnyű "sportkocsit" venni,de majd csak tavasszal.

Jó válogatást minden várandós anyukának!

mano

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Fürdetés: a kórházban Neogranormont hazsnálnak, és mi ezt folytattuk itthon is. A fürdetőkrémmel csak csúszkált Bene a kezünkben, és a bőrének a neogranormon nagyon jó volt. Nálunk a védőnő is ajánlotta ezt.
Majd meglátjátok, mi a jó nektek, ebben előre amúgy is nehéz dönteni.
Ancsaboszi, örülök, hogy minden rendben van!
A férjem holnap elutazik 2 hétre. Szalmaözvegy leszek :(

mtunde

Sziasztok!

Köszi a bókokat.

Nem tudom már, ki kérdezte a hónaalj-fájdalmat, de nekem is fájt, nem a terhesség alatt, hanem amikor belövellt a tej. Úgyhogy szerintem is a tejmirigyek miatt lehet,

Nekünk Chicco kocsink van, autósülés, mózes, és sportkocsi variálható, és könnyű is. Igaz, tarka, mint egy cirkusz, (ezt tanusíthatják a lányok akik a Millenárisban voltak :lol: ) de ennek ellenére nagyon szeretem. 2002es modell, training típus, azt hiszem.

Mi Johnsons fürdetőt használunk.

Megyek, mert hív a Törpikém.

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Bocsi Lányok!
sajnos elég ritkán tudlak "meglátogatni" Titeket. Elnézést. Mi van Kiscsillaggal? Mi lett az UH eredménye? Megtapadt a kis lurkó? Én minden esetre még szorítok nekik.

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok!

Dögrováson az egész család,jobban mondva mostmár csak én..A lányom kezdte,taknyi,meg köhögés,de vasból van,úgyhogy vége is.A férjem szombatra betaknyosodott,persze a halálán volt :roll: :roll: ,tegnap nem is ment dolgozni,itt kellett kerülgetnem,aludt egész nap és látványosan szenvedett,no meg szedegettem utána a koszos zsebkendőit.Örültem,hogy ma jobban van :D
Én sajna nem,szombatra begyulladt a szemem,életemben először és most már taknyos is vagyok.Sajna a körzeti doki nem tudott szemcseppet írni,ami kismamáknak jó lenne,ygy maradt a homeopátiás bogyó,meg a kamilla tea.Nagyon durva trutymó folyik belőle,ha tudtok valami gyógymódot a Sósavon kívűl :D :D szóljatok.

HURCIA!
Tudom ígértem a folytatást,de már nem tudom mit akartam írni,bocs :(

TÜNDE!
Néha azért jó szalának lenni,nem?megcsinálhatod az elmaradt dolgaidat,kezdebe veheted kedvenc könyveidet,stb.stb.. :D

Igen nekem is úgy mondták,ahogy írtad a gyes témát,azt mondta a munkaügyis kolléga,hogy a 2 gyerekre járó családi pótlékkal együtt valamivel meghaladja a 100.000.-Ft-ot a tgys.Ez azért gáz nekem,mert Mankával elég magas tgys-m volt,ennél jóval magasabb.na mindegy,ez van.
A bizottság mellett én sok minden mást hallgatok,de a Pál utcai Fiúk és Tyereskova vezet,de igazság szerint Tankcsapda rajongó is vagyok... :D

JUBE!

Panna NAGYON ÉDI ÉS NAGYON ÜGYES!!!!! tudom könnyű mondani,de látod felesleges volt aggódni,mindenkinek eljön a maga ideje..de azért én is biztos aggódtam volna.

Fürdetőkrém

mikor Mandula megszületett olyan volt a bőre,mintha hámlana(mert biztos hámlott is),ott akkor azt mondták,hogy fürcsi előtt egy kis olajjal masszírozam be..a védőnéni is megerősítette ezt,és ettől elmúlt.
Mi egyébként már 3.éve a sima gyógyszertári szappant,jbban mondva fürdetőkréemt használjuk,mert nagyon érzékeny bőre van, és ez nem allergizál.Mikor pici volt,felolvasztottuk a vízben és úgy mosdattuk,most pedig mint a rendes szappant, úgy használjuk.
Anyáméknál van olyan allergiás kisbeteg,aki mág 12 évesen is ilyennel mosakszik.

BABAKOCSI

bibi,nekünk 3 babakocsink van.. :D :D :D

vettünk egy mózeskosarast,böszme nagy,de jó volt télen,meg ezen a pomázi terepen.
Aztán 4 hónapos korában vettünk egy graco ultimát,mert hogy könnyű és fel tudom rakni a hévre meg be tudok menni vele a boltba..szerettük,egy bajunk volt vele,,hogy egyirányból lehet tolni,így manka utálta,hogy nem lát..
Aztán mikor tavaly mentünk krétára repülővel,kellett egy kishelyigényű,könnyű sport babakocsi,vettünk egy neonato típusút..

ha most várnám az első gyerekemet biztos jobban megggondolnám,hogy milyet veszek,mert ezek árából vehettünk volna egy nagyon jó 3 évet kiszolgáló babkocsit.Azt hiszem a peg perego pliko A3 az olyan,ami nekem bejött volna.
De mi már nem tökölődünk,Boróka ezeket fogja használni,ha tetszik,ha nem..Már nem aggódom rajta...

VBEA!!ANDRY!!!DÓRA!! Merre vagytok? KISCSILLAG-gal mi lehet?

megyek,mielőtt a klaviatúrára folyi ka szemem..

ja, és rájöttem,hogy én december 11-re vagyióok kiírva,tehát az már csak 8 hét,nem pedig 10,ami az ultrahang szerint hátra van.Az élet apró örömei..

csók,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Monacs! Kolos büfitéren előrehaladást mutat, úgy 3 böfiztetésből 2-nél sikerül :lol: Büszkék is vagyunk rá!

Mi is patikai fürcsikrémet használunk, a férjem a mestere, azthiszem ő úgy rakja bele a vízbe, hogy a kezén szétdörzsöli, mintha szappan lenne....és a mi bőrünk is hámlik és patikai babaolajjal kenegetjök fürdetés előtt, de még mindig hámlunk :roll: Szerintem olyan gyorsan Nő Kolos, hogy vedlik, mint ahogy a madárpókom csinálta :lol: Na ma könnyen viccelődök, mert Picúrkám most egy angyal és alszik szépen ahogyan kell.

Dóri! Kiscsillagról semmi hír? Nagyon szorítunk neki!

Durca! Jobbulást és Éljenek a Tankok!!!!!! :D
Úgy döntöttünk a párommal, hogy Kolos is rocker lesz, mint az Ősök, hiszen a haja már megvan hozzá és headbeng-elni is tud már. Apocaliptikát hallgattunk Vele (hisz az némileg komolyzenének is minősül)....de a Halász Judit is tetszik neki :wink:
marcsim

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:11-kor.
Vendég

Sziasztok!
Mi anna kidején felolvasztottuk egy bögre forró vízben a fürdetőkrémet , és beleöntöttük a kádba, a vízbe. (Tudjátok: anyós védőnő :D ) Egy éves kora után meg Gabi van. Habozunk ezerrel!!! :D

Durca!
Kispál? Tankcsapda nálunk is van. Nálam csak azóta, amióta van a párom. De jó.

Babakocsi: Nekünk is kellett télre a jó kis zárt, mózeskosaras babakocsi. Na meg, a pilisborosjenői tankcsapdákról :D :D :D ne is beszéljünk. Mert az van a faluban jó sok. Szóval stramm babakocsi volt. Aztán rájöttem, hogy nem bírom felemelni, és akkor lett egy sportkocsi, de az nem valami stabilnak bizonyult, mert valahogy rá kellett lépni hátul, hogy felemelkedjen az eleje, ettől meg kiakad az, amire rálépek. Szóval bonyolult.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!
Durca! Terhsségi gyógyszerszedés ügyében Czeizel bácsin szakkönyvéből műveltem ki magam: minden szemcsepp nyugodtan mehet!!! Csak a gyógyszergyárak védik magukat, ezrét van más írva rájuk és a gyógyszerkönyvbe. De egyszerűen nem tud felszívódni annyi, hogy a magzat is kapjon belőle. A külőleg használatos gyógysezreknél egyedül a végbél és hüvelykúpoknál kell figyelni, hoyg mi a hatóanyag és az teratogén vagy toxitogén-e.

Úgyhogy vegyél valamit, mielőtt kiég a szemed, vagy kifolyik :) Paracetamol is mehet a náthádra, meg lázra, vagy aspirin. Neocitránt ne.

Babakocsi ügyben szerintem legalább 3-nak kéne az ajtónk előtt sorakoznia. És annak megfelelően, hoyg merre megyek, válogaték :) Mondjuk lenne egy lépcsőjáró, egy bevásárlós, és bevásárlós-lépcsőjárós, egy alvós... egy sport.... Hopp, ez már több :)
Ha lesz ketteske, nálunk is azt kapja, amit örököl :) Mi 10 és 15 ezerért vettük a 2 kocsit hazsnáltan. 2 gyereknél az már nagyon baráti lenne :)

mtunde

Sziasztok!
Múltkor valakinél téma volt, hogy szeretne a gyerekről kéz vagy láb lenyomatot csinálni. Sajnos nem tudom ki kérdezte :oops: , visszanézni meg nincs időm. Nálunk is apa azt kapott tavaly szülinapjára és én só-liszt gyurmából csináltam.
Interneten találtam egy receptet:
125g liszt
125g só
0,5dl víz
kevés olaj, hogy ne repedezzen meg.
Sütőbe is ki lehet szárítani, de egy idő után magától is megszárad.
Egyébként sok jó dolgot lehet belőle készíteni.
Meg lehet spékelni egy kis pirospaprikával és akkor színe is lesz :wink: .

Marcsim
Gratula, bármit a büfihez.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!
Már én is írtam Nektek a só-liszt gyurmát. Kiszárítás után meg is lehet festeni. Nálunk anyós kapott tavaly a szülinapjára kezecskét, meg lábacskát.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok Lányok!

Sikerült behoznom a lemaradásom és végigrágtam magam az összes hozzászóláson. :)

Jube, gratulálok Pannihoz, annyira jó húsban van, irigykedve néztem. ;) Az én lányom mostanában teljesen belustult. EGszerűen nem hajlandó enni, amikor már nem dől a ciciből a tej, hanem egy kicsit tenni kellene érte, hogy jöjjön. Elfordítja a fejét és elkezd szövegelni meg nagyokat mosolyog és nem tudom rávenni, hogy egyen. Aminek este már az a vége, hogy cumisüvegből kell pótolni, mert sajna neki még nem mondhatom, hogy jól van kislányom, akkor ennyivel mész aludni. Szóval most egy kicsit el vagyok kenődve, mert ugye volt is gond a tejjel, de így nem is lesz annyi, amennyi kell, ha nem hajlandó megdolgozni érte. Tegnap este is pótoltam és utána leszívtam a mellszívóval ugyanannyit. Szerintetek mit csináljak??? Nem tudom kényszeríteni. És sajnos közel nem eszi meg az "előírt" adagot. Ugyanakkor tök jó kedve van, nem szokott sírni. Persze, ha nagyon kevésnek találom, akkor jön a második cici meg a pótlás. CSak attól tartok, hogy ezt túl sokáig nem tudjuk játszani, és előbb utóbb nem lesz elég, aztán jöhet a nem szeretett tápszer. :(

Babafürdető: mi is a gyógyszertárit használjuk, én vízzel felhigítottam és beletettem egy adagolós műanyag flakonba és abból nyomkodunk a vízbe. Én azért szeretem, mert ettől biztos nem lesz semmilyen kiütése.
EGyébként a kórházban most Johnsont használnak, mivel az a szponzor.

Bocs Lányok, hogy megint ilyen hosszúra sikeredett és az is megint csak panaszáradat, de nekem ez a tejdolog a mumus.

Sziasztok!

KépKép
osori

Sziasztok!!

Sajnos vannak Kiscsillagról híreim. Nem sikerült neki... Én is elpigyeredtem, mert nagyon jóba lettünk, és nagyon drukkoltam neki. :( :cry: :( :cry: :( :cry:
Nem fog többet jönni, nincs ereje hozzá. Üzent nektek, bemásolom szó szerint:
"lécci írd meg a lányoknak, hogy köszönök minden drukkot, de nem sikerült!! És mindenkit pusszilok és ölelek!! És mindenkinek minden jót és sok boldogságot!! Köszi!!"

Kérte, hogy vegyem át a táblázatot, de zt már megtette valaki.
Ha üzentek neki, megírom.

Ne haragudjatok, de most nincs kedvem többet írni....

Sziasztok

Kép
nagydora

Sziasztok!!

Sajnos vannak Kiscsillagról híreim. Nem sikerült neki... Én is elpigyeredtem, mert nagyon jóba lettünk, és nagyon drukkoltam neki. :( :cry: :( :cry: :( :cry:
Nem fog többet jönni, nincs ereje hozzá. Üzent nektek, bemásolom szó szerint:
"lécci írd meg a lányoknak, hogy köszönök minden drukkot, de nem sikerült!! És mindenkit pusszilok és ölelek!! És mindenkinek minden jót és sok boldogságot!! Köszi!!"

Kérte, hogy vegyem át a táblázatot, de zt már megtette valaki.
Ha üzentek neki, megírom.

Ne haragudjatok, de most nincs kedvem többet írni....

Sziasztok

Kép
nagydora

Dóri!
Ugyen nem adják fel? Próbálkoznak még. Úgy megérdemelnék! Sokszor pusziljuk és szerintem mindenki tovább drukkol nekik!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,
Durca, de jó, hogy hiányoltál. Puszi érte! :D Mi történt a szemeddel, vírusos gyulladás lehet? Bízom benne, hogy hamarosan jobb lesz. Ne hülyéskedj a 8 héttel, már csak annyi lenne hátra??? Én is kíváncsi vagyok arra, hogy állhatunk most... méretügyileg. Köszönöm neked is, Hurciának is, hogy felvetettétek a gyes-gyed-2. gyerkőc problémakört. Épp mostanában kezdtem azon gondolkozni, hogy nem kéne túl sokat várni Benedek tesójával. Semmi értelme "visszamenni" dolgozni 1-2 évre. Az pont annyi idő, hogy senkinek sem jó. Ha jól értettem, célszerűbb gyedről újra táppénzre menni, mint gyesről??? :shock: :roll: Na jó, befejezem, elvégre egyelőre bújjon ki Benedek... ne legyek telhetetlen!

Babakocsi; kinéztem azt, ami elképzeléseim szerint a leginkább megfelel/ne a magzatomnak, majd barátnőm kislánya kinőtte féléves korára a babakocsijukat, így ők felajánlották ajándékba. ez egy travel system lesz. Nem lehet teljes vízszintesig dönteni, egy irányból tolható, de hordozóval van, és SEGÍTSÉG. Ok, hogy nem ilyet akartam, de rém örülök neki, hogy ekkora segítséget kaptunk. Most már egyre inkább így vagyok mindennel, ami a babakelengyét illeti.

Fürdetőkrém; nem szeretnék szakértő lenni a témában, hiszen hasban lévő pocok egyelőre magzatvízben fürdik. Viszont nekem eszméletlen sok problémám van a bőrömmel. Ahhoz, hogy minél tovább elkerülhessük a valószínűleg genetikai okokra is visszavezethető ekcémámat, meg mindenféle allergiámat, célszerű a babát addig gyógyszertári krémmel fürdetni, amíg csak lehet. Úgy értem, hogy én ezt a tanácsot kaptam, hogy ami nekem nem jó, attól tartsam távol pici porontyot is. Én allergiás vagyok vaníliára, fahéjra, tömérdek mennyiségű egyéb készítményre... Hosszú. :shock:
vbea

Sajnálom. :(
vbea

Lányok!
hogy mi milyen szerencsések vagyunk. Most voltam a Kállis párok forumán .... a felét sem értettem annak amit írtak. Hogy mi mindent csinálnak azért hogy babájuk lehessen! Le a kalappal előttük! A legjobbakat (sok-sok babucit) kívánok nekik!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Veronikusz, igazad van. Nekünk olyan dolgok természetesek, amiért mások szenvednek sokat. És még azon panaszkodok, hogy Bene hisztizik....

Kiscsillagnak nagyon sok erőt kívánok, és továbbra is drukkolok neki.

Tünde

mtunde

Sziasztok,

Vbea,
mi is nagyon örültünk, mert Anyu és Apu is vett egy (használt) babakocsit. Az "Apu féle" egy Hauck, az szuperül dölt vizszintbe közepesen és sport állásba, de dög nehéz volt, és nehezen irányítható, viszont baromi stabil.
Az "Anyu félére" váltottam 1 hete, mert a liftbe is nehezen fértem be, tehát most egy Pierre Cardin van, amit egy ujjal bírok vezetni, ennek 2 állása van és nem lehet tök vizszíntbe tenni.Kicsit hajaz Jube csillivilli kocsijára, csak zöldben. :lol: :lol: Viszont kevésbé stabil. Rohantam az 5ös busz után ma, és féltem kirepül a kereke.
Jó, védelmére legyen mondva, már végigélte az unokaöcsémet is.
Szóval mi is kettővel "dolgozunk".

Durca,
már én sem emlékszem :P úgyhogy no problem ..
Drukkolok, hogy mielőbb meggyógyulj.
Egyelőre Pomáz nem jön össze úgy néz ki, de köszönöm a véleményezest.
Ja és vigyázz most már a nagybevbásárlással :!: Nem hálálja meg az ember dereka...

Fürdés: Balázs Johnsonnal fürdik egy ideje. Csak az elején használtam Neki gyógyszertárit aztán szép lassan sikerült a reklám nekik, és rászoktunk....
Mindenkinek jó éjszakát!

Hurcia

Kép
hurcia

Vbea!
Igazad van, annyi a bőrprobléma mostanság, biztos ez a sok kosz is belejátszik, ami a levegőben van.
Én öblítőt és rendes mosószert is csak mostanában kezdtem használni a lány ruháihoz, eddig csak babamosószerben mostam őket. De még most sem mosom össze a mienkkel. Egyébként a védőnő (aki az anyós) kifejezetten mondta, hogy ne használjunk legalább egy éves koráig bolti fürdetőket, és az öblítőket is tiltotta. Mondjuk ismer már a fehér bőrömmel, ami olyan vacak. Nekem a terhesség alatt is az egyetlen problémám a bőrömmel volt, és ráadásul az arcomon, ami a szülés előttre tetőzött. A bőrgyógyón azt mondták, mit várok ilyen bőrrel és ne is számítsak jobbra.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Köszönöm szépen a babakocsis hozzászólásokat, tök jó olvasni a sok tapasztalatot, és azért lassan összeáll a kép! 8)

Mtünde!
Aranyos vagy köszi :) Én is örülök, hogy minden rendben volt. Tegnap volt itt a védőnéni is, és Ő is csak jókat mondott, és örült, hogy pozitív vagyok. Bár most nem vagyok túl jól, mert nagyon szarul aludtam nagyon fájt a fejem és hányingerem is volt. Baba is nagyon sokat mocorgott, lehet jön valami front.

Durca!
Gyógyulj meg hamar!!! De látom azért a jó kedved meg van még „sósav” :wink: , akkor nincs nagy baj! Azért vigyázz magatokra!!! Pihenj amennyit csak tudsz, és engedik!
Akkor jön nektek a gyönyörű karácsonyi ajándék! :) kíváncsi vagyok mikor fog kibújni! hogy érzed? Lilla időben született?

Kriszta36,

Anyósod hányadik kerületben védőnő (ha Bp-n az)? :wink:

Monacs,
De jó hogy leírtad ezt a recepted, el is mentem. Remélem hamarosan én is csinálhatok majd ilyet! :oops:

Kiscsillagnak sok erőt, pozitív energiát kívánunk! Sokszor pusziljuk és természetes, hogy továbbra is drukkolunk neki!!!
:cry: Annyira igazságtalan tud lenni az élet :cry: ez olyan borzasztó.

Vbea,
Bár még én is csak pocakos vagyok, de egyetértek veled, sajnos az én bőröm is mindenre allergiás, és sajnos köztük a Johnson termékekre is, és ezért én is úgy gondolom, hogy amíg csak lehet használni fogom majd a gyógyszertárit, hogy a kis Babócának ne legyen ilyen érzékeny bőre mint Anyának.

Na megint jó hosszú lett,
Bocsika

Mindenkinek szép napot!

Puszi
Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Ismét én! Csak az előző levélben már nem akartam még többet írni, ezért inkább írok egy újat.
:oops: Figyeljetek?
Mikor van az a négy kötelező Uh? 12?18? ?? hetekben?
És Ti hol és mikor voltatok először 4Ds ultrahangon?
Hova érdemes menni?
Már nagyon szeretném látni, igaz a 18 héten a genetikai UH végén készült egy 4d-s kép a Babáról, de hát azóta már több mindent megmutat. :) És azért kérdezem, hogy mikor kell a kórházba menni, hogy nehogy sokat nézegessük egymás után. :D
Köszönöm a segítséget!
Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok csajok!

A szemem nem javul,úgyhogy ma elkezdtem csepegtetni bele tobrex-et,remélem nem lesz baja tőle Borókának.

Már sejtem,hogy az idei karácsonyra sok apuka és nagyszülő fog kapni lábnyomatot és kéznyomatot :D :D :D
és drága MONACS én voltam,aki kérdezte és tudd meg,hogy nem örülök,hogy lusta voltál visszaolvasni :( :D :( :D
A koromra tett célzásról nem is beszélve.....

HURCIA!

Sajnálom,hogy nem költöztök Pomázra, pedig kezd világváros lenni :D :D ,csinálják az utakat :D és ha minden igaz az új polgármester -igaz,hogy ovit nem épít,de nemzeti színű városkapuval szeretné kösöznteni a hozzánk tévedő turistákat :D :D
Remélem egyszer meggondoljátok magatokat és oszlopos tagja leszel az itteni anyukáknak,főleg aoknak,akik nem futnak 100-zal :D :D

ANCSABOSZI

Remélem, hogy már a Mikulás meghozza a kettes számú ördögöt,mert karácsonykor szeretném,ha két gyerekkel ugrálnánk a fa körül :D
Az első számú ördögöt Mandulának hívják,igaz megtévesztő,mert Lilla a második neve :lol: .Hogy időben jött-e? A menstruáció szerint január 10-re voltam kiírva,de ugye az 28 napos ciklusokkal számolták.nekem pedig 34 naposak voltak,tehát az január 16-ot jelent.A dokim pedig 20-án megindította a szülést. Most dec.11-re vagyok kiírva,az uh. dec.21-et mutat és most még azt sem tudom pontosan,hogy hány napos ciklusaim voltak,mert alig volt..

ORSI!

Tudom nehéz elhinni,de ha evés után röhög és nézelődik és gagyarászik,akkor jóllakott a csaj.még akkor is,ha nem ette meg a számára előírt adagot! KIDOBTAD MÁR A MÉRLEGET,BABY?

VBEA!
Ilyen genetikai háttérrel,jobb,ha megelőzitek az ekcémát és valóban csak a gyógyszertári fürdetőt használjátok. Mandula már lassan három,de olyan érzékeny a bőre,hogy mikor az apja belenyomott a fürdővizébe egy kis relaxolajat :roll: :twisted: a gyerek háta merő kiütés lett..Nem beszélve mondjuk olyanokról,hogy minidg van valami pötty,rízsmirigy vagy mi a túró rajta,sőt kisebb korában a banántól a kézfeje lett kiütéses.Mi maradunk még egy darabig ennél a fürcsikrémnél.
Csináltak neki allergia tesztet,tavaly decemberben egy vírusos torkgyuszi kapcsán és az jött ki,hogy semmire sem allergiás..Ami ugye biztos nem igaz,de 3 év alatt nem mutat ki mindent az allergia teszt sem.

Az én bőröm olyan,mint egy domoborzati térkép,kamaszkoromban rengeteg problémám volt vel,ma már kevésbbé.Maradandó hegek,meg miegyéb,sokan mondták,bőrgyógyászok,hogy, na majd ha terhes leszek hogy megszépülök..vártam..aztán mikor Mnadulával terhes lettem,olyan ragyás lett a pofám,illetve a nyakam és hátam,hogy sírni tudtam volna.Érdekes most nem..

Nagyon együttérzek KISCSILLAGGAL,mi valóban nem tudjuk,hogy emberek mire képesek azárt,hogy gyerekük legyen.Remélem nem adják fel,vagy lehet,hogy éppen az kéne,hogy egy kicsit hanyagolják a témát és majd akkor..nem tudom,nem vagyok a helyében..
DÓRA!
ha beszélsz vele,mondd,hogy tiszta szívemből kívánom,hogy legyen kisbabája és hogy ne hagyja el az oly erős hite!!!!!!!

csók mindenkinek,akinek nem válszoltam,bocs,pótolom majd(már ha van ilyen)
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Ancsaboszi, biztos front van...
olyan rossz volt este egyedül :(

Durca, én is így jártam a terhességnél az arcbőrömmel. Soha nem látott mértékben ragyásodtam el, kb mint 16 évesen. Borzalmas. Aztn szülés után 1 hétre minden lement. Lehet, hoyg a másodiknál megúszom? Vag yez a korral jár :D Bocsi, nem hagyhattam ki :)

mtunde

Sziasztok!

Kiscsillagnak nagyon nagyon sok erőt és kitartás kívánok továbbra is és sikerülnie kell, ne adják fel!!!!!
Sajnos bratyóméknál is folyamatban van a lombik program és a sógornőm bár nagyon erős nő, de iszonyatos módon megviseli....sejtem mit érezhet és sajnos azt is tudom, hogy mennyire fájó érzés nekik, amikor a családban egymás után születnek a porontyok és Nekik ennyit kell szenvedni....az ember szíve majd megszakad :cry:
Én azzal bíztatom, hogy majd egyszerre mindannyiónkat lehagynak a hármasikrekkel :wink:

Lányok, valaki köztetek használt már homeos bogyókat a picurnál puffadásra?
marcsim

Sziasztok!!

Minden üzenetet átadok Kiscsillagnak, Biztos nagyon fog örülni!
Nem tudom, megmarad e a hite, nagyon el van keseredve....
Bizzunk benne!

Fürdetés:
Mi is Jhonsont használunk, felváltva a fürdetőkrémmel. Hozzá kell tennem, hogy nekem még mindig az van, amit a kórházban kaptam mintaként!!! Popsitörlőből is azt használjuk! Nagyon jó!!

A kisasszony ruháit egyébként meg folyékony mosószerrel mosom, kézzel, és nem öblítőzöm, csak tiszta vízzel.

Nálunk is óvni kell a bőrét, különös körültekintéssel, mert nekem olyan problémám van, amit örökölhet! De lekopogom, eddig Lucának szép egészséges bőre van!

Babakocsiból mi Chiccot használunk, de baromi nagy, és baromi nehéz. Még a lakásból sem tudom levinni egyedül!! De mivel utazáshoz nem használom, sétálni meg jó....

Remélem, mindenki jól van!
Durcának gyógyulást, mindenki másnak meg sok- sok puszit!!
Élvezzétek ki a zutolsó néhány szép napot!!

Dóri

Kép
nagydora

Durca!

Én is használtam terhesség alatt a tobrex-et,én is féltem,de megnyugtatott a doki,hogy nem lesz semmi baja a picurnak,és ez így is lett.Nagyon csúnyán bedagadt a szemem,és piszkosul fájt.
Neked mi lett a szemeddel? Lehet hogy már írtad,csak én maradtam le róla. Szemészeten írták fel?
Mielőbbi jobbulást!

Dóri!

Olyan ritkán hallok felőletek!!!
Sok puszi Nektek!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!MI is élünk, csak most jöttünk haza Balatonon voltunk megint.. :) Ja, Hurcia! Ti merre vagytok, ha lent vagytok?
Dorka! Gratula! az az igazság, hogy a Rita írására akartam még reagálni, meg elköszönni, csak nem engedett a bnet..
Ja, Jube! NAggyon ügyi a kis Panna.. szépen tartja a fejét.. már nem is utálja? Olivér még mindig..
Én gipszet sima épitkeződs boltban vettem.. modellgipsz néven.
Kiscsillag.. erre nem tudok mit mondani.. teljesen kikészültem..
Ha valakinek kell ötlet tappancshoz, írjon..
Megyek, majd jövök

satuk

hala! még annyit, hogy.. :) EZT NÉZZÉTEK!
nem a reklám fontos... :lol: :lol:

Kép

mennem kel!!

satuk

Sziasztok kedves Mindenki!

Jó itt(hon) lenni újra! Először is nagyon köszönöm a jó kívánságokat, nagyon jól esett olvasni!!!!

Mint Rita is írta, szerencsére így másodikra tényleg szuper szülésem volt: péntek du. 2 körül kezdődtek a fájások, amikről először azt hittem, csak jóslók, de aztán hiper-sebességgel kezdtek sűrűsödni, úgyhogy szóltam apának, jöjjön haza. Mire 5-kor elindultunk a kórházba, a kocsiban már elég kemény 4 percesek voltak. Bent Kovács doki megvizsgált - ne próbáljátok ki, majdnem ott maradtam a vizsgálószéken - és már bő 2 ujjnyi volt, mondta is, itt 8-9-re gyerek lesz. Ritát szegényt visszarángattam lóhalálában, ő meg megvizsgált és már sos hívta a dokit. Igazából fel sem ocsúdtam, és már 4 ujjnyi voltam, 3/4 7 körül meg már szinte tolófájások jöttek. (Ja, természetesen a beígért eda-ról szó sem lehetett. :cry: ) A doki épphogy beért, még forgatott rajtam egyt (egyik oldalamról a másikra), mert a jobb oldalon még nem tűnt el teljesen a méhszáj, de kb. rá 5 percre már jöttek is a tolók. Ha jól emlékszem, 3. (lehet, hogy 4. :oops: ) nyomásra ki is jött Bencus, az "óriásbébim". Már megint egy nagy fejű fiú, úgyhogy vágni az kellett rendesen. Ja, és csodájára járt mindenki a köldökzsinórnak, mert annyira rövid volt, hogy rögtön el kellett vágni, még a hasamra sem tudták feltenni. De annyira jó érzés volt utána, úgy megkönnyebbültem. De aztán jött a feketeleves, a varrás... :shock: :shock: Mindegy, túléltem, utána hozták Bencust, szopizott, szuszogott és édes volt. Szóval, mindenkinek ilyen szülést kívánok, aki még előtte van!!! :lol:

Tegnap jöttünk haza, és 1. éjszakához képest elég jól aludtunk, szerencsére mindig visszaaludt, úgyhogy én is aludtam egy picit, mert erre a kórházban sajna, nem volt lehetőségem :cry: Mellettem feküdt egy csaj, aki az egyik éjszakát végigvajúdta mellettünk (fel-alá mászkált szegény), másnap meg végigszenvedte, szülés után. :shock: :roll:

Bocsi, de mennem kell, lassan enni kell!
Szisztok, majd próbálok még jönni,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Dorka, gratulálok még egyszer! A varrás nekem is para volt.... igazából még mindig érzékeny.... :(

Satuk,

ma kb. negyed6-tól fél 7ig kolbászolunk a Millenárisban, ha van kedvetek csatlakozni.... :?:

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

csak próbálkozom, hátha ezúttal összejön a vonalzó

Kép
Kép
Kép
manóka28

Jube!
Megpróbálom, nem tudom, mit hoz a mai délután.. kissé kuszák vagyunk.. :) De megismerlek .. :lol: :lol: :lol:

satuk

bocs, hogy ilyen felesleges dolgokkal terhelem itt a rendszert, de hipp, hipp hurrááá!!!!! sikerült!!!! :D :D :D

Kép
Kép
Kép
manóka28

Satuk, nagyon szuper a kép amit feltettél, gratula hozzá!
Engem érdekelne ez a modellgipszes cucc. Azthiszem van is itthon nekünk ilyen. Szóval leírnád hogyan csináltad?
Köszi
marcsim

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: