A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Azért nem most keltem, de most jutok géphez. :D

Cory!
Nyalogatni szokott almát, barackot, banánt. Egyszer már paradicsomot is megnyalta és a fehér húsú paprikát is. Minden tetszett neki. De pürésítve nem eszik semmit szinte. A sinlac-ot én is azért próbáltam ki, hogy "este jól megtömöm és majd alszik". De nem jött be, szerintem szomjas utána. Tegnap este a férjem pattogatott kukoricájára vetett szemet de inkább kapott egy egész almát és azt nyalogatta. Mondjuk lehet, hogy én vagyok a türelmetlen, mert ha valami nem jön be egy nap, akkor másnap másfajtát próbálok. A túlérett banán pürésítve annyira bejön neki, hogy kb két kiskanálnyit megeszik belőle. Persze közben belenyúl a kiskanálba, a tálkába é egyébként minden tiszta kaja, még a haja is.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Livi: azért óvatosan bánj ezekkel a nyalogatásokkal, mert így is allergizálhatnak a dolgok :(
Ha valami nem tetszik neki, én akkor sem adok mást 1 hétig. Jó, van, hogy valami úgy jön ki, hogy nem várom ki az 1 hetet, de ez ritka.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Cory
Nagyon jóóó a kép! :lol: :cry:

Angi
Volt sikere a nászajándéknak? :D

Livi
Ügyi voltál a vizsgán, remélem azért jobb lesz a kettesnél. :lol:
A banántól nem volt szorulása Tündinek? Bár most olvasom mennyit eszik ,attól biztos nem volt. :lol:

Vali
Csak hogy előkerültél!!!! Már azt hittem valami baj történt.

Gyöngyi
Lilinek Boldog hófordulót!!! :D Így utólag

Nancsika
Sajnálom a fogfájást átéltem egyből. Remélem ma már nem fáj! :cry:

Anita
Sulit csinálod? :?:

Annácska
Merre vagy? :?:

Tünde
Én ezt az olaj ügyet úgy oldom meg, hogy hol rakok, hol nem. :wink: Én is extra szűz olivát használok, és persze már erre is hallottam, hogy a hidegen sajtoltat nem jó adni. Szerintetek?

Ildi
Jól vagytok? :D

Évi
Te is nagyon ritkán jársz erre!!! :D

Betegeknek továbbra is jobbulást.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Cory!
Igen, azért narancsot nem kóstoltatok vele. Csak tudod én azt hittem, hogy majd egy hét után már minimum egy deci kaját bele tudok tömni a Tündibe. Ráadásul ahogy a cicit rángatja néha, azt hittem, hogy éhes, mert kevés neki a tej. De akkor biztosan többször kérne szopit. A mai napunk szopi ügyben: 02:30, 05:30, 09:15, 11:00. Most éppen alszik.

Babetta!
Nem volt szorulása, így is kakilt kétnaponta. Szerintem az még nem szorulás. Főleg, hogy pukizott mellette ezerszer, tehát az útja "átjárható" volt.

Kép
szelivi

Sziasztok!!

Cory-Aha!?Már hirtelen én is azt kezdtem magam előtt látni,hogy Liza nekiesett a 2 kg-ós finomlisztes zacskónak! :D :D Megosztanátok velem is ezt a receptet? :oops:

Livi-Gratula a vizsgádhoz,háát 10 pont veszteséggel csak kapsz egy 2-est :wink: Hajrá!!Sztem se add fel egy nap után,ha vmi nem jön be a kiscsajodnak.Lili először öklendezett,végig futott a hideg rajta még a barcklétől is,aztán belejött.Most meg már "zabál". :wink: (100gr a kapacitása :wink: )

Nancsika-Remélem nem fáj a fogad!! :)

Tünde-Ha kaki nem indokolja,akkor más miatt KELL :?: adni olajat?Nekem nem is jutott eszembe.Vajon ettől finomabb lesz a kajcsi?

Babetta-Magatokról nem is írtál.Hogy van az "ál"-gátsebed? :roll:
Vendég

Livi:Szerintem is jobb lesz mint 2-es!Sok vizsgád van még?

Nancsika:a fogfájástól nincs borzasztóbb!Remélem mostmár nem fáj!Kitartás!

Találtam tegnep egy oldalt!Ismeri valaki?Kérnék véleményeket ha igen!www.multiprint.hu

Faby?Tud róluk valaki valamit?

Sziasztok!
Vendég

Livi: a dinnye és a paradicsom is allergizál :(
Liza a héten lesz 7 hós, és 70-80-akat eszik. Nekem ez döbbenetes, a fiúk nem ettek ilyen gyorsan :)

cory
Budapest

Edit: Köszi az érdeklődést, időm semmi :( Nehéz napjaink vannak: fogzás, szörcsögés, éjszaka kelünk vagy 6x, kaja is van 2x :shock: Napközben visszatértünk az alig alváshoz...
Ilyesmi, de azért jól vagyunk, bébi fejlődik, rengeteget eszik, és ez a lényeg :wink:
Igyekszem azért legalább olvasgatni, de néha az is nehéz. MIlyen a munka? Nem is meséltél még róla!

Cory: Kenyeret, pékárut hogy süssek a bébinek? Tudsz ebben segíteni?

Sajt, joghurt, paradicsom (tudom, allergén) tényleg mehet 8 hótól? Biora gondoltam, ha igen!

Szenzációsak a baba és gyermekképek!

Olaj: Én kukoricaolajat vettem. Az állítólag tuti,jó! Ez sem olcsó, de mi az?! 600valamennyi volt (Kronen - koleszterinmentes)

Megyek, mert fő a borsó (borsófőzeléknek B-nek :D)!

Jajjj, képzeljétek, tegnap édes minibabát láttam, olyan szuper volt. Barinőm szült szombaton. Tök ügyik voltak, mert kivártak egész este otthon, és így egy óra alatt megszületett a bébi :D

Bettus, Lidi, Annababa boldog 8. hófordulót! :D (Eszméletlen,hogy mindjárt egy évesek!)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Babasüti: alapvetően ez pizzatészta nálunk :) 1/2 kg liszt egy zacsi szárított élesztő, egy teáskanál só meleg vízzel kidagaszt középlágy tésztává, amikor összeállt belemegy kb. fél dl olaj. Egy kis részéből készül két-három marokba illő süti a babának. a maradékból pizza a mamának :D :D

Gergő is szörcsög és fogzik :( Így a nappali alvás csak ölben, és úgy se hosszan, rengeteg nyiff és nyüff + közelharc az orrtakarításért.

Nancsika: most már remélhetőleg nyugton maradnak a fogaid... Amúgy te is vehetsz be rá chamomillát :)
Épp ma szereztem be, és kaptam hozzá füzetkét is :) :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Anita: rágcsát leírta Borcsa :) Tejterméket semmilyet nem adnék 10 hó alatt semmiképpen. Ha van egy icipici allergia is a családban, akkor mindenképpen kivárnám az 1 évet. DE alapvetően úgy gondolom, semmit sem veszít azzal, ha kivárja az ember az 1 évet. Szeritnem jobb az óvatosság. Paradicsomot szintén nem adnék 1 év alatt.

cory
Budapest

Sziasztok!!

Egy kis jelentés rólunk:miondeki küzd a fogakkal.Apa és én járunk a fogdokihoz(tegnap azt hittem hogy itt a vég)és a kicsik is szenvednek.Már jó lenne ha kibújnának a fogacskák
Ma újra próbálkoztam a norbit megszoptatni,de addig addig idegesítettem hogy megharapott.Még jó hogy nincs foga :lol: :lol:
Egyébként a kicsik ügyesek és a gyógytornász azt mondta hogy hamarosan befejezzük a kezeléseket.Hurrá.Norbi kúszik -Niki még csak forgolódik.
Most nem nagyon tudok többet írni mivel a fogam miatt nem volt alvás az éjjel.A fogorvos 5 perc alatt kifúrta és ideiglenesen betömte.Ha nem fáj akkor megúszom a gyökérkezelést. :roll: :?

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok! :)

Csak egy gyors bekukk oszt már itt sem vagyok.

Bartika!
Küldtem emilt, mert a PÜ és a vonalzók nálam még mindig nem működnek. :cry:

Cory!
Te ismered a D. Esztert? De jó neked!

Ez a babasütis dolog nekem nem világos. Az élesztőtöl nem fognak puffadni? És ott a babatalis képeken nekem inkább piskóta szerünek tünik a süti, mint kenyérszerünek :roll: Vagy csak én látom rosszul? :roll:

Ma megvolt az első almaevésünk. :D Hát a fényképezőgép még mindig érdekesebb, mint az alma, de egyáltalán nem fintorgott tőlle. Olyan édin tátotta a kis száját :D

Kép
Kép

A babák még mindig szépek!

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Az én megfigyelésem/ismereteim szerint csak a friss meleg kelt tészta csinál gyomorzűrt. Ez jóóó szikkadt volt :P
A képen talán azért látszik piskótaszerűnek, mert Gergővel a karomban formáztam: sütőlemez közepére csap, jól beletenyerel, kisüt :) Aztán az így keletkezett lepényke cikkekre lett vágva.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok

Kezdem újra, mert eltünt

Babetta: Nektek is utólag boldog hófordulót. Kiment a fejemből, mint mostanábban minden

Vok: Küldtem privit. Megkaptad?

Meli: Édi a Bogi ahogy eszeget :)

Ma elmentem a gyógyszertárba a barna orcseppért, és közölték, hogy nem tudják előállítani, mert az egyik alapanyagot az EU kivonta a forgalomból, így ilyan orcsepp már nem létezik. Hát kiváncsi lennék,hogy más patikában, hogy tudták mégis kiadni (lehet, hogy volt raktáron még)

És a nap szenzációja: Leraktam a Lilit az ágyra és egyszer csak azt látom, hogy a karjára támaszkodva húzza előre felé a testét és az egyik lábával behajlítva rásegít. Szóval én ezt már kúszásnak veszem :D , bár lehet, hogy más azt mondja, hogy köze nincs a kúszáshoz, de mivel halad vele előre felé, szerintem az. Olyan büszke vagyok most :oops:

Na megyek is mielőtt szétrobbanok a boldogságtól

Jó éjt

Kép

Kép
pgyöngyi

Borcsa, Cory: köszönöm :)

Borcsa: kicsit megnyugtattál, mert ugyanez megy nálunk! (közelharc is :( )

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Gyöngyi: Nagy gratula a kiscsajnak :D Büszke is lehetsz!

Meli: Édes almaevő Bogika :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ja, és még egy: milyen liszt, mindegy? (bocsi,ha sok vagyok :oops:)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Édesek a bébik. :)No és persze nagyon ügyesek! :)
Betegeknek, fogacskáknak jobbulást.
Kicsit jobban van a takonykórunk. Alex még szörcsizik, de nem nagyon, és szinte semmit sem tudok szívni az orrából. :(

Enyém fogam továbbra is fáj. Nem toom miért. Elvileg gyökérkezelve van.:? Dokibácsi azt mondta - mivel egy bazi nagy lyuk van a fogam helyén - h ne nagyon rágjak azon az oldalon. Hát mákja van, mert konkrétan nem tudok ráharapni. Hár összeérnek a fogaim, akkor jajgatás van. Amúgy nem fáj alapból. Szal nem toom mi lehet vele. Holnap megyek a saját dokimhoz tömetni, remélem nem valami másik fogam beteg.
Alexet szerintetek bevihetem a fogászati rendelőbe? Nem akarok mást stresszelni, h vigyázzon addig rá kint a váróban. Megoldanám egyedül (vagyis kettesben a törpével).

Más:
Holnap kellene valami mást adnom Alának. 1 hétig volt barack, majd most 1 hétig alma. Van meggy a fagyon. Azt adjam neki oda, vagy valami mást okoskodjak ki? Ti hogy adtátok a meggyet (már aki adott)? Almával, vagy magában? Vagy valami más kombinációban?

Kép

Kép
nancsika

Boscó!
Még egy környezetpolitika szóbeli, egy EU-s valami, egy ökonometria, egy élelmiszerbiztonság és egy pénzügytan szóbeli. Neked milyen vizsgák lesznek?

Cory!
Csak egyszer nyalt paradicsomot. De azért figyelek majd jobban. Egyébként nálunk a családban elvileg nincs allergiás. A keresztgyerekeimet kivéve, akik egyértelműen a korai tejivástól lettek fejenként hat különböző dologra allergiásak. De négyéves korukra kinőtték. Igaz a kisfiúnak még néha kell belélegezni valami gyógyszert, csak már nem tudom mire. Ja meg anyukám szorulásos fajta mint én és ő egy hét után egy fél liter tej segítségével nagyvécézik. (bocsi a részletekért)

Borcsa!
A friss meleg kelt tészta még nekem is gyomorzűrt csinál. :D

Ma voltunk meglátogatni a férjem kollégájákat, akiknek örökbebabájuk van. Nagyon aranyos, nyolc hónapos, áll a járókában és zenére táncol. És olyan hangosan sikítozik, hogy a Tünci állandóan megijedt tőle és elsírta magát. De amúgy elvoltak együtt, simogatták egymást meg persze rágcsálták egymás kezét.

Kép
szelivi

Nancsika!
Nem tudom más hogy van vele, de nekem a fogtömés mindig fáj a tömés után kb egy hétig. Szerintem addigra idomulnak egymáshoz a tömés és a fog. Szóval kitartás!

Kép
szelivi

Livi, az okés, de még nincs benne a tömés... :?

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Boglárka köszöni szépen a dicsérő szavakat! :) Szerintem ezen az egy héten már nem múlik semmi. Ezért keztük el az alma evést.

Látom Fogtündér garázdálkodik mindenkinél! :twisted:

A tegnap beszéltem skype-on az egyik pesti ismerősünkel, aki fogorvos és mesélte, h Zsófikának szinte semmi nyűg nélkül bújtak ki a fogacskái.
Hát, igen! Aki jóban van a Fogtündérrel!
Egyébként két hét mulva jönnek hozzánk és akkor esetleg szerzünk mi is egy kis protekciót a Fogtündérnél :wink: :)

Nancsika!
Nekem eddig ahányszor matattak a számba, mindig fájt még napok multán is.

nmjjkbjnnnnn mmkm8kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkjlkjlg nbnnnnn z kuzizhm nm vc vvrvbbz Ezt Boglárka üzeni. :lol: Értitek,nem?
Vendég

Sziasztok!

Meli: innen ismerem eredetileg a babnetről :)

Gyöngyi: gratula Lilinek :)

cory
Budapest

Sziasztok!

Gyöngyi,
gratula Lilinek! :)
Anita,
köszi. :) Hogy ízlett a borsó? Alvás? Te hogy vagy?
Babetta,
hogy van a kúszóbajnok? Kép? Az ajándék tetszett nagyon. :)
Nancsi,
én almával kevertem a meggy levét.

Evés: nálunk Lidinek abszolút jó étvágya van. Gyümölcsből olyan 180 csúszik le és főzelék+húsból van hogy 80 van hogy több. :)

Ja és nálunk már a gyerek takarít. :D
Kép

Puszi Mindenkinek. Szép napot!
angi79

Jó reggelt!

Angi, Lidi már milyen nagy, 8 hónapos! Gratulálok! Jesszus, pár pillanat, és egy évesek lesznek!
Gyerekmunka, mi??? :wink: :lol:

Edit, Levi hogy áll hízásilag amióta nem csak tejecskét kap?

Nancsi, próbáld meg magában a meggyet, van gyerek, aki szereti, de lehet, hogy savanyú lesz, akkor tedd barack, vagy alma mellé. :)

Anita, hogy vagytok?

Valamelyik nap megnéztem azokat a bejegyzéseket, amikor születtek a topikbabák, nagyon jó érzés volt. Minden nap izgulni valakiért, és aztán látni a sok picuri babát. Hihetetlen, de én a mai napig ugyanolyan picinek látom Bencét, mint mikor megszületett, pedig már mennyit nőtt. :P

Mi hétvégén Kolping házban tölöttük a napokat, barátokkal, az erdő közepén. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat kirándultunk, Bence nagyokat aludt.
Mostanában kezd átállni a napi egy alvásra, ebéd után másfél-2 órát, viszont szerencsére később kel, 7-fél 8-kor. Nem bánom. :) :wink:

Teszek pár képet.

Puszi mindenkinek!

Reggeli móka
Kép
Kép

Séta, erdő

Kép Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Végre egy jó éjszaka! :D :D

Eszter baba az éjjel csak egyszer ébredt fel szopizni :D És a fél hetes szopi utá is visszaszunyókált egy órácskára. Ma meg aztán friss is vagyok mint az üde, harmatos reggel :D :D
Gondolom besegit a tartalmasabb kaja is ( főzelék ) amit d.u kap. Nem gondoljátok?

Tegnap voltunk a háziorvosnál, méricskéztünk egy kicsikét, és elkeseredtem, mert azt mondta, h súly alatt van. 6300 gr és 65 cm. Azt is mondta, h nem vitte túlzásba a hossznövekedést sem...55 -el született. Szerintetek is súly alatt van és ''alacsony'' ? :( Amúgy van tokája is meg kis szalonnácska a nyakánál. Én nem látom soványkának, de hát a tankönyv.... :?

Dokinénink azt mondja, h ne adjak neki gesztenyét, mert az a paszulyosok csaladjába tartozik és szeles. Ti mit tapasztaltatok erről? Viszont a meggyre áldását adta. Viszont ugyanő mondta négyhónaposan, h kezdjem a túrót. Mihez kezdjek ezekután???

Puszi nektek, fogfájósokkal mélyen együttérzek...

KépKép
gaby70

Gaby: Liza 3200g-mal és 55cm-vel született. 6 hósan 6580g és 62cm volt és mindenki elégedett vele.
Túrót nem adnék neki1 éves kor előtt.

cory
Budapest

Gaby-Lili 100%-ig ugyanezen adatokkal rendelkezett 3 hete,vagyis 7 hónaposan(sőt el is múlt,ahogy nézem a vonalzót) és dokinéni azt mondta:Nagyon jól néz ki,látszik rajta,hogy milyen kis erős,egészséges,vidám.Soha ne számítsak rá,hogy hurkagyűjtemény lesz belőle...Szó sem volt róla,hogy súly alatt van.(ő 3400 gr-mal és 52 cm-rel született). :wink: Nyugi sztem semmi baja Eszter babának :lol: a tankönyvet tojd le(én azt csinálom kb. 4 hónapja :wink: :lol: )
Vendég

Sziasztok!

Nálam már szerencsére kezd elmúlni a takonykór.Emmának viszont valami van a szemével.Egyfolytában folyik belőle a könny és nagyon csúnya.El is fogom vinni a dokinénihez,hogy adjon rá valamit.

Mostanában egészen jók az éjszakáink.Nem kel túl sokszor a kisasszony és csak szopizik és alszik is tovább.Remélem így is marad!

Bartika
Remélem megkaptad az e-mail-emet!

A hétvégénk nagyon jól telt.Voltunk az unokahugommal a szigeten játszin ahogy ő mondja.(Két éves múlt júliusban)Most már kezd Emma is érdeklődni iránta,nem csak fordítva.Nagyon kiváncsi vagyok,hogy milyenek lesznek majd ha együtt tudnak már játszani.
Az már kiderült,hogy Szonja eléggé féltékeny Emmára,de ez természetes mert eddig ő volt az egyetlen unoka.Amúgy imádja Emmát.Állandóan ölelgeti,puszilgatja és mindent meg akar neki mutatni.

Sütőzacsiban sütőkhöz lenne egy pár kérdésem:
Mindent egybe raktok be a zacsiba?(a különböző puhulási idő miatt kérdem)
Mivel turmixoljátok össze?(nem gépre,hanem folyadékra gondolok)
Lehet bele husit is tenni?

Gyöngyi
Gratula Lilinek a kúszáshoz.Emmának még csak a négykézlábra állás megy,és az is csak rövid ideig.

Nancsika
Joobulást fogügyben!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Anna,
én pont ma csináltam Lidinek és nagyon klassz lett. Szóval tettem a sütőzacsiba pipihusit, almaszeleteket és 1 krumplit. Az alma eresztett egy csomó levet, így sikerült jól összeturmixolnom.
angi79

Lili a mászással és a felüléssel próbálkozik: :shock:
Kép
Kép
Jaj de béna vagyok,nekem ez még nem megy :) :)
Kép
Anya széke alól sokkal szebb a világ: :wink:
Kép
Vendég

Köszi lányok a vigasztaló szót!

Babcika,

Eszter baba is olyasmi forma mint Lili baba. Szerintem csinosak. :D

Gesztenyéről mi a véleményetek? Most van a szezonja. Adható?

A közeljövőben megpróbálok képet is feltenni a Eszter -Zsófiról , feltéve ha sikerül kicsinyitenem.

Pusszancs nektek!

KépKép
gaby70

Gesztenye: tudtommal attól eltekintve, hogy nagyon fog, általában nincs vele gond :)
Súly: mindig az az alap, hogy felnevelni akarjuk a babáinkat, nem felhizlalni :) :) Szvsz 6,5 kg-nak lenni fél évesen teljesen jó :)

Angi: tündéri segítséged van :) :) Így könnyűűű :lol: :lol:

Eszter: Bence nagy huncut :)

Lilkó mosolya :) elbűvölő nőszemély :)

Anita: liszt - én sima :) simalisztet használok - igazából a fehérlisztség a lényeg. A teljes kiőrlésű ez meg az nagyon egészséges - de igencsak megdolgoztatja a beleket, úgyhogy ráér jövőre.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nancsika!
Bocsika! Akkor biztos a lyuk feszíti. :D

Gaby!
Én nem adnék túrót egy éves kor alatt, de ezt már Cory is írta.
A hossszáról és a súlyáról: Tündi most 67 centi és 7500 g körül van. És a házban van egy baba, akine ugyanekkor a súlya, igaz kicsit hosszabb. És ő is teljesen egészséges és elmúlt egy éves!

Angi!
Jó ez a takarítós kép. Így nálunk is rend lenne. :D

Babcika!
Jó ez a mászós kép! Ügyes a Lili baba!

Kép
szelivi

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, a fogammal kapcsolatban, de még messze a vége.:( Ma voltam a dokimnál, még bele piszkált egy kicsit a likba, megröntgenezte, és full be van gyulladva a gyökerem vége. Rakott bele valami csodaszert, ami elvileg meggyógyítja. Van egy csomó alternatíva, h mi lesz velem, és a fogammal. Ha ma nagyon nem bírnám, akkor Szentkirályi utca, és kihúzatom. Ha bírom még, akkor holnap menjek a fiához, mert Ő szabin lesz, és akkor majd Ő megcsinálgatja, ha nagyon tréé lenne, akkor kihúzza. A végső, ha nagyon tuti lenne minden, h hétfőn 6 körül megyek, és nagyon megmenti a fogamat. Jó lenne, mert bal alsó hatoska, heteskének már sehíre, nem is emléxek mi lett vele, így nem maradna bal alul nagyőrlőm. :?
Most az van, h nem fáj, csak ha ráharapok. A szuri helyét érzem, az most nagyon fájt. (nem toom, h mit csinált, de a könnyem is kicsordult, amikor beadta), és a nyirokmirigyem be van durranva, nem piti módon. Már apa szerint szépen messziről látszik, h valami pittyputty van a fejemben. ? Szóval úgy fest ma sem megyek a Szentkirályiba.:D
Barbi jött velem Ádámmal. Nagyon édik voltak a bébik egy szavuk sem volt, amíg ölben voltak. :D De aztán… Mondtam a Barbinak, h szerintem egymástól tanulják, hogyan kell elviselhetetlenül visítani. :)

Köszike a meggyes tippeket, majd holnap lesz a napja. Ma valahogy nem éreztem. No, de ez nem azt jelenti, h amikor már nem fog szopizni, akkor nem adok neki kaját, mert bajom van… ;)

Babók nagyon édesek, és ügyesek!

Angi! Mennyiért jönne Lidike hozzánk is takarítani? ;)

Kép

Kép
nancsika

Borcsa,Livi-Köszi! :)

Nancsika-Annyira bírom a szövegedet! :D :D Ne haragudj,de ebben a leírásban kiröhögtem a fogfájásod :oops: :oops: :lol: :lol: De persze borzasztóan sajnállak!!!! :( A legjobb megoldásért drukkolok!!!

Többiek????????????????????

Jó éjt! :)
Vendég

Nancsika!
Nekem 2006-ban gyökérkezelték a fogamat. Egyszer ráharaptam és úgy derült ki, hogy belül el van rohadva, kívül minden tökéletes és fehér volt. Aztán kifúrták, és kiderült, hogy már csak véres maszadék van benne, a gyökér teljesen elhalt. Viszont, ha nem gyökérkezelik, akkor rámehet az ínyre, a mandulákra, mindenre. Szóval lehet, hogy nálad is valami ilyesmi van. Szépen meg kell várni, amíg kiürül a genny, lelohadnak a gyulladások és utána minden hipi-szupi lesz. Nekem a gyökérkezelés maga nem fájt, a tömés se és azóta minden jó. Nem is szürkül, pedig állítólag a gyökérkezelt fogak szoktak.

Kép
szelivi

Sziasztok :)
Egy kis életjel rólunk is :lol:

Gratulálok a hófordulós és kúszó manókhoz :D
Végig olvastam az elmúlt 2 hetet, de nem tudtam mindent megjegyezni :oops:

Annnna :)
Örülök, hogy túl vagytok a műtéten és hogy Emma jól viselte :)

Eszter :)
Haláli ez a gyűjtemény, majd felolvasom apának is :lol:

Livi :)
Gratula vizsgádhoz :)

Gyöngyi :)
Ez azért döbbenetes, hogy kivonták az orrcsepp egy alkozóját :shock:

Angi :)
Nagyon husi a lánykád :) Nem lehet elég korán kezdeni a háziasszonnyá nevelést :lol:

Nancsi :)
Sajnálom a fogadat :( Remélem nem kell megválnod tőle.

Beteg és fogzó babóknak jobbulást :)

Nálunk most elég kaotikus helyzet uralkodik :(
Peti egész múlt héten küzdött a fogával :cry: Éjjel többször kelt fel és nem egy éjjel töltött a mellkasomon aludva. Napközben megpróbálok én is aludni vele, de akkor sem egyszerű a helyzet.
Szombaton lagziban voltunk. Annamari nagyon élvezte, éjfélig táncolt és szaladgát egy másik kislánnyal :D
Peti nagyon jól viselkedett, a templomi szertartás alatt szopizott, a polgárit meg végig mosolyogta :) "Ivott" egy kis Balyse-t is, jól magára öntötte az asztalról :lol: Simán elaludt a vacsi közben egy órácskára. Esti szopi után 11-ig bulizott, cseppet sem tünt álmosnak :D A menyecske táncot nem várta meg, addigra kidőlt, de nem zavarta semmi sem a durmolásban, se a násznép éneklése, se a zenekar játéka se semmi :lol:
Éjjel fél 3-ra értünk haza, jól elfáradtunk, de nagyon jó volt :D

Petike négykézláb álldogál már egy hete és nagyon élvezi, kacag rajta :D Haladni még nem nagyon halad, csak hátrafelé, ahogy Annamari fogalmaz tolat mint egy kocsi a garázsba :D
A fogzás most a tetőfokán van :cry: Vasárnap estére már a rece érezhető volt, de még nem törte át az ínyét. Szegénykém szörnyen szenved és én is hogy nem tudok rajta segíteni :cry:

Kép

Bocsi, hogy ennyit írtam magunkról :roll:
Remélem hamarosan visszatérünk a rendes kerékvágásba és tudok jönni :)
Szép álmokat Mindenkinek :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Most csak teszek fel egy pár képet,Aztán majd ha tudok még jövök! Kép este fürdi után Kép keresztanyámmal,kicsit kómásan a műtét után Kép a szigeten Szonjával Kép Papával

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!!

Háát nem vagytok túl aktívak lányok!! :cry: :wink:

Annácska-Sajnálom az éjszakázást,tuti a fogacskától lehet! :( Nagyon szépek vagytok a kepén,Annamari ruhája gyönyörű.Te pedig eszméletlen csini vagy(mint mindig) :oops: Nem is mondtad,hogy vörös lett a hajad,vagy lemaradtam? :roll:

Annna-Emma nagyon aranyos :) Ez a hajszerekezet?És ezek a szemek? :) :) :)

Na tessék írogatni!! :o 8)
Vendég

Sziasztok,

Anita: Botinak nagyon boldog 8. hófordulót :)

Nancsika: Jól megszenvedsz ezzel a foggal, akárcsak a babók :( Biztos szolidaritásból csinálod :wink: :lol: Jobbulást!

Livi: Mikor tudod meg, hogy hanyas lett a vizsgád? Sztem a 2es tuti megvan, annál csak jobb lehet :)

Meli, Babcika, Eszti, Annnna: Nagyon aranyosak a bébik :)

Angi: Lidi már most egy házitündér, a kajáját mikortól kell magának készítenie? :)
A sütőzacsiban meddig kell párolni a cumót, hogy a husi is jó legyen?

Annácska: Sajnálom, hoyg Petike is elromlott, és nem alszik éjjel :( Mióta Aliz betöltötte a 6 hót, mi is visszafelé fejlődtünk :? Nem tudom, hogy a foga miatt-e, vagy azért mert több kajcsi kell most neki. Remélem nálatok is hamar javul a helyzet.
A képen nagyon szépek vagytok :)

Lányok, mikor lehet elkezdeni tornázni?? Rendes aerobicra gondolok, nem baba-mama kímélő tornára. Már annyira hiányzik egy kis intenzív mozgás, arról nem is beszélve, hogy a hájamtól is szeretnék már megszabadulni.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Trose: én úgy tudom, csak felsőoktatásra vonatkozik az ingyenesség.

Vali: próbáld ki, igyál sokat, hogy pótold a folyadékvezteséget, aztán figyeld a csajszit, mit szól hozzá.

cory
Budapest

Cory: Most olyan 3 liter körül iszom egy nap. Mennyivel igyak többet, hogy ne menjen a tejci rovására?? Csak az izzadás kavarhat be a mennyiségbe?

Lizának is boldog hófordulót :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: aha. Vigyél kulacsban vizet, és ha közben szomjas vagy, igyál, amennyit kívánsz.
Köszi :)

cory
Budapest

Sziasztok

Látom mindeniki kihasználja még az utolsó meleg napokat

Köszönjük a dicséreteket :)

Cory: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy egy teáskanálnyi túrót adhatok a hamiba. Ezek szerint ezt se ajánlják 1 éves kor előtt?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Tényleg látszik, hogy szuper az idő. :) Mi is csak azért jöttünk fel, mert Lidi álmos volt, de a kocsijában már ritkán alszik, mert nézelődni akar.
Délelőtt nálunk járt Annácska+Peti baba, Vok+Hanna baba és Eszti+Bence baba. Jó volt. :) Hanna élvezi, hogy van hangja, Peti nagyon kis csöndes, de nagyon ügyin négykézlábazik, Bence meg Lidi egymást tépték+a játékokat próbálták egymástól lenyúlni. :) :) :)

Vali,
a sütőzacsiban olyan 45 percig volt a cucc. De a zacsin minden infó megtalálható.
Anita,
boldog 8. hófordulót Botinak.
Babcika,
nagyon édes a kúszó Lili. :) :)

Ja és majd megkérdem a házitündérem, hogy mennyiért vállal máshol takarítást. :lol:
angi79

Gyöngyi: de nem ám :(Ellenben az összes ilyen védőnővel fizettetném meg, ha az így etett gyerkőc allergiás lesz, a diéta és a gyógyszerek árát.

cory
Budapest

Sziasztok!

Néha szoktalak olvasgatni titeket, mert én utánatok egy évvel, 2007 tavaszán fogok szülni. Nemrég tudtuk meg, hogy a baba kisfiú lesz, és már nevet is választottunk neki.

Nancsika: a te segítségedet szeretném kérni. Meg tudnád mondani, hogy hivatalosan mikor van Martin nap? Az utónévkönyben néztem, ott 3 dátumot ír, a naptárban viszont egyik napon sem szerepel. Bár gyanítom, november 11.-e Martin nap (mivel az a Márton is), szeretnék biztosra menni. :)

Köszi, ha vszolsz, és elnézést a zavargásért.

Üdv mindenkinek.

KépKép
catrine

LÁNYOK!

MI EZ A CSEND?????? TESSÉK SZÉPEN IROGATNI!

Észrevettétek, hogy ez az oldal HÉTFŐ óta íródik???!!!!!!!!!!!!!!

Tehát, gondoltam feldobok valami témát, hátha rákaptok...

Cipő kérdés:
eddig én úgy tudtam, hogy ajánlatos mindig cipőt adni a törpére, ha áll, még otthon is. Most meg olyat lehet olvasni, hogy mégse.
Másik:
Kell-e a talpbetétes cipő, vagy inkább a boka tartás fontos eleinte?
Vagy mindkettő????

Tél:
Kenjem majd be a csaj arcát krémmel, hogy ne száradjon ki? Ha berakom egy pufajkában a babakocsiba, fog tudni szegénykém mozogni?
A plázán kívül van még valami hely, ahova el lehet menni télen a törpékkel?
Ki megy télen valahova pihizni?

(Tudom, lehetne értelmesebb kérédst is feltenni, csak gondoltam hátha aktivizálódik a csapat)

Puszka nektek!

Jaaaa, Évi anyósnál van Dórival, csak jövő héten lesz, vagy 7végén. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó az idő!
Nekünk vendégeink voltak ma,ezért csak elolvastam az eddigi terméseteket!De nem volt nehéz dolgom! :lol: :lol:

Livi:Nem semmi tantárgyaid vannak!Nekem lightosabbak!De nem mind könnyű ami annak hangzik!Pl.Ének,Vizuális nevelés,művészeti nevelés,tárgy és környezetkúltúra,mentálhigiéné,beszéd és anyanyelvfejlesztés,gyermekvédelem,zenei hagyományápolás,népköltészet,tesi,meg van még sajátos nevelést igénylő gyermekek fejlesztése.Azt hiszem ennyi!Szűk 3 hónapom van rá!Úgyhogy nem unatkozom! :roll:

Nagyon édesek a babák!!!!!Hihetetlenül ügyesek és jókedvűek!Az egyik takarít,a másik bújócskázik,és hát Emma haja az valami csúcs!Igazán sok dolgotok van ám,jönni menni,főzőcskézni,de nemsoká már én is megtudom,hiszen Fannika is mindjárt fél éves lesz!Annyira gyorsan telik! :cry:

Bocsi de most csak ennyire voltam képes,meg hát jön a párom,és kéri hogy adjam át a helyet,mert ő meg már nézné a bulmás fórumot!Ja,írtam már hogy tüzel a Szumi kutyi?Nagy szerencsénk van ám!Reméljük!Sziasztok!!!Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: