A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Majola, akkor nem lehet, hogy csak nagyon száraz a levegő nálatok? Nekem akkor szokott ilyen semmilyen köhögés lenni...

Megann, egy kis kiegészítés...5 év alatti gyerekeknél okozhat: -agyhártyagyulladást, tüdőgyülladást, vérmérgezést, középfülgyulladást.... bölcsibacinak is csúfolják, szinte minden bölcsis megkapja...és ált, jó erős antibibit adnak rá...de már van védőoltás

Kép

Kép
prüntyi

Brigi,

Sajnos ebben nemigen tudok segiteni, nekem elment a tejem mindket esetben. Szerintem azert probald meg fenntartani, hatha, a lefejt tejet ugyis barmiben felhasznalhatod. Boldog szulinapot a nagyfiunak!
Ha el akarod apasztani, akkor ne fejd ki teljesen szerintem csak mindig annyit, hogy ne legyen duzzadt es ne fajjon.

Ancsi
Nekunk is 22 cipo kell a fiamnak :lol:

Akkor amit visszaolvastam mar,

Nemesek,
Szerintem ne hozd fel neki, ha nyomja a begyit :lol: , mint ahogy mondani szoktak, ugyis beszelni fog rola, de nem is biztos, hogy o igy fogja fel. Szoktal meghivni baratokat hozza? Nalunk mindig van valaki szerdankent itt nincs iskola, igy mindig hivok valakit, barat, baratno vagy unokateso stb, igy kevesbe mondhatja, hogy unatkozik.

Benianyu
Te kerdezted a baranyhimlo oltast?
Nalam a kicsinek meg nem volt a nagy ket eves volt, amikor atesett rajta. Hat en a te helyedben beadatnam neki, miert ne, ha feltalaltak, szegeny mar ket evesen felfogta es vakarodzott, maradt is neki ket helyen nyoma, szoval en kernem. Nalunk kotelezo viszont a rubeola oltas, egy evesen kapta az elsot es majd hat evesen oltjak ujra. ITT.

Ayse,
Jaj de orulok, hogy jobban vannak, MEGGYOGYULTAK.
Milyen rendes ferjed van, hogy igy segit!

Benianyu,
Dani meg igy "pirospozsgasan" is tetszik!
Beninek jobbulast az asztmajahoz!

Csikken,
Igazi "csavos" a fiad, jaj nagyon jol nez ki az indulos kepen.

Gondorzsof, Totka,Brigi
Utolag is Boldog Szulinapot a gyerkocoknek!

Totka
Biztos nagyon szupi lehetett a buli, plane, hogy nem is kerult semmibe :lol: :oops: :lol: Nagyon szep Panna lany a kepeken!

And,
Hat ha sikerult ha nem, en bizony kedvet kaptam a kepek lattan ehhez a tortahoz, azt hiszem meg is csinalom szerdan.
Nagyon szepen diszitettel es orulok, hogy a bekites is bejott!!!!
Nagyon edes Eszti lany, ahogy nyalakodik.

Kuha,
:lol: Probald mar ki a malyvateat!!! Na hosszu, ket fajta orvos van itt nalunk, az egyik felhuzza a masik meg csak halogatja, de a huzogatasokat nem ertem, en is huzogattam a nagyet :oops: , dehat konyorgom nem addig, hogy beverezzen.
A dadanal levo harom eves kisfiuet most egy hete huzta fel az orvos, azelott itt azt mondjak nincs ertelme, nade adott neki erzestelenitot, fertotlenitett es hops, felhuzta!!!!! Ma reggel lattam a sracot, minden rendben, sot utana sem volt baja, persze kezelni kellett, de kesz.
Szerintem beszeld meg a dokiddal, hogy o hogyan latja ezeket a dolgokat, igy nem lesz felreertes koztetek.

And,
Nalunk megmutik meg a pici babakat is, ilyen problemaval, allitolag rutinmutetrol van szo?! :shock: :shock:

Hu, faradt vagyok, megyek csinalok egy kavet!!!!!!!!!!

Megann,
Nagyon edes Lena a viragos kepen.

Nekunk jol telt a hetvegenk, csodalatos idonk volt. Hajokaztunk, pecaztunk, fogtunk 7 db kisebb meretu TONHALAT!!!! Ott vannak felszelve a fagyasztoban!!!!!!!!!!
Most meg itt gagyvadok az irodaban, de semmi hangulatom katalogust csinalni. :( :oops:
Olyan szep ido van meg mindig :twisted:

Na ki ker egy kavet?

Rokica,
Az en fiam is sokaig kelt este, miutan abbahagytuk a szopit es nem csak inni, de enni is kellett neki. Zsuzsa meg van szokva, hogy akkor szopizik, amikor akar, szerintem ez zavarja be.
Egyebkent nem ertem, :oops: :lol: bar mar tobbszor olvastam, te otthagyod mellette a tejet es o ejjel kiszolgalja magat????????? :roll: :shock: :lol: Ugyes kiscsaj :lol:
Csakhat igy szerintem sosem fog leszokni az ejszakai kajalasokrol :oops:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Bodza,

Olyan szepek vagytok a masodik kepen, olyan jol nezel ki rajta! :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Köszi Anikó, épp túl vagyok rajta! Milyen katalógust csinálsz?

Brigi!
Szerintem is adj egy esélyt még a dolognak, hátha mégis lesz kedve hozzá. Szabj egy elfogadható határidőt, ha addig sem kéri, akkor...:(. Egyébként úgy tudom, hogy 40 napig még simán vissza lehet hozni a tejcsit.
Nálunk csak kisebb szopisztrájkok vannak, mint például most is, amikor fájt a torka, de a barátnőm kislány apont ezt csinálta épp egyéves korában, mint Barni.

Duda, ANnamami, Majola!
Szerintem mi holnap nem megyünk tücsökzenére, mert bár Andris jól van és Lili már oviba is jár, még a leghalványabb lehetőségét is szeretném elkerülni annak, hogy átadjuk Nektek ezt qxymwefpigcwiezr betegséget!

Majola/And/Thomasanne!
Kis betegeink hogy vannak?

ayse

És Bodza Sacija?

ayse

Felrakok egy-két képet a hétvégéről :)

Együtt fürdés, olyan jó pillanatot kapott el Gabi :)
Kép

A lego járgány nem rendeltetésszerű használata :lol: [/img]
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1160401415.31.jpg

Leon cicát simogat
Kép

Ebéd előtt már nagyon éhes
Kép
Kép

Nolcsi a homokozót használja nem rendeltetésszerűen :lol:
Kép

A fiúk elkezdték már az almaszüretet
Kép
Kép

Szegény Eddie kutyán gyakorolják a légycsapást :lol: :P
de nagyon jól bírja az eb a kiképzést, nyugiban végigfeküdte.
Kép

És egy utolsó Leonról :D
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

A legós még 1x
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Barbi :) dejó képek!!! :D

And :) Válaszoltam Neked a kockáknál!

Úgy látom, Bubus születési értesítője nem került elő a szülinapján, így most kikerestem:

"2005.10.07.

Sziasztok!

BABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Ma éjjel 1:52-kor megszületett Bulcsú 3890 grammal és 59 cm-rel. Egészséges, gyönyörű baba. Zsóf. "

Hatalmas gartuláció Göndörzsófnak!!!!!!

Judit"

És egy újszülöttkép Bubusról :)
Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ja, és persze nagyon boldog szülinapot Bubusnak!

Gergőről is előszedtem egy újszülött képet :oops:

Kép

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Beteg babáknak és mamáknak továbbra is jobbulást kívánok!

Köszönöm szépen a kérdést, kicsit jobb a derekam, de még messze van a jótól! Ha egyszer felálltam, akkor már tudok közlekedni, csak ez a rohadt hajolgatás, meg emelgetés.......... :cry:

Hajni!
Lehet, kipróbálom az olajat, amit írtál, csak azért is el kellene menni a dm-be!!!

Bodza!
Nagyon szépek vagytok az újszülött Sacival! :) Petinek amúgy 21-es lába van most, 21-es őszi cipőt vettünk neki!

Fogorvosnál amúgy nem volt semmi, meg lettem dícsérve! Majd megyek márciusban megint, ha addig nem lesz baj! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ayse, Annamami, Andi: mi sem megyünk Tücsökzenére, megnézzük, milyen itt a szoszéd házban, ahol éppen kedden délelőtt van.

Julcsi jól van, aranyosan játszogat, nincs láza sem, de ma inkább itthon maradunk, nem viszem ki a parkba sem.

Barbi, milyen jó a fürdős kép!!! Apa tényleg jól elkapta.

Prüntyi, lehet, hogy a levegő, de az is lehet, hogy allergia...mindenesetre már bosszantó.

KépKép

KépKép
majola

Hú, lányok, köszi a bókokat! Ezt a képet mindenki annyira szereti, olyan sokan megdicsérték (fönn van a honlapunkon is), pedig szerintem nem olyan jó kép. :)

Bubus és Gergő is édesek újszülöttként!

Ayse! köszi az érdeklődést! Sacinak még éjjel volt láza, adtam neki 4-kor Nurofent, aztán reggel óta semmi. Ki érti ezt? Dokihoz se vittem el, úgy gondoltam, fölösleges, ő se állapítana meg semmit. Nagyon remélem nem tér vissza neki.

Mindenkinek ilyen nagy már a lába? :D Le vagyunk maradva... De lehet, hogy én se veszem még meg a csizmát, majd csak novemberben, addigra majd látom, mekkora a csajszi lába.

Barbi! Olyan jók ezek a képek a telken! A légycsapós a legjobb!Kicsit irigykedem ilyenkor, olyan jó lehet az utolsó szép őszi napokat kinn tölteni a szabadban!

Anikó! Ez a halfogás is jól hangzik! Bár én utálnám megpucolni a halakat! De a hajókázás és a pecázás, szabadban levés miatt téged is irigyellek! :D

Brigi! Tej ügyben nem tudok mit javsaolni. :( Én most is küzdök Sacival, mert ő nagyon lelkes lenne, de szerintem már régen nincs tej, csak kolosztrum. Persze naponta 1-2-szer így is szopizik, de már görcsöl rendesen tőle a hasam.

Na, léptem

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Bocsi, hogy így hivatlanul, szinte kívülállóként írok. Ma olvasgattam a topikot, és bár nem olvastam át tüzetesen, de láttam, hogy szóba került a pneumococcus elleni oltás. Nem tudom, hogy beadattátok-e? Mi a véleményetek erről?

Benianyu,
ha jól olvastam, Te írtad, hogy a dokinénid nem javasolta. Mit mondott, miért nem?

Kuha,
Kukihúzogatás nehéz ügy... Mi átestük már egyszer rajta Bálinttal. Majdnem 2éve volt, mikor a sebészeten hátrahúzták neki, azóta remekül szuperál :lol: (Persze, mindez többszöri kontroll stb után történt ) Márknál is problémás ez, de nem is kicsit, már többször voltunk vele dokinál, nála valószínű műtét lesz, de ez sem mostanában. Szerintem orvosonként megoszlanak a vélemények, de szerintem, ez az én privát véleményem, ha kell valamit csinálni vele, akkor jobb minnél előbb(2éves korban kb)mert így nem marad rossz emlék.

Babák nagyon szépek! Olyan hamar elrepült ez az egy év.
A szülinaposoknak BOLDOG SZÜLINAPOT!

Rólunk egy szülinapi kép, az ajándékkal:
Kép

Köszönöm, ha válaszoltok!
Szép napot!
Edina
nedinabp

sziasztok,egy gyors helyzetjelentés :?
sajna az esténk pocsék volt,mondhatni alvásmentes!igazából nem nagyon jöttünk rá mi lehet az igazi ok a nagy hisztinek,vagy inkább a keserves sírás-rívásnak,mert több összetevő volt!volt ugye a taknyi,ami bár múlóban volt,de a ragacsos része még hátra volt és a sok sírás újra és újra jól megtöltötte a kis nózit,azért néha kellett orrszívni,köhincsélt,mert ugye kiszáradt a torka,de még azért ilyen száraz köhögés is volt és ami a főbűnös volt,az szerintem egy hasfájás volt,nem tudom mi okozhatta,csak tippelek,hogy az esti tápi utáni azonnali elalvás,nálunk ez mindig gond szokott lenni,legalábbis általában ilyenkor rosszul alszik Kisnyuszi(nem úgy mint amikor olvasunk mesét,közben ő hempereg,forgolódik és kicsit ledolgozza a teli hasát)
szóval ezek mind együtt és a betegség miatti gyengülés egy ördögi kör volt és csak negyed órákat összeesett,aztán újult erővel zokogott!pont olyan volt,mint amikor az ember egy nagy szerelmi csalódás vagy óriási megbántódás,szívfájdalom miatt nem bírja abahagyni a zokogást....lehet szerelmes Kisnyuszi? :roll: .....de lehetett valami rossz álomkép vagy valami ,ami nem hagyhatta nyugodni és lehet az is,hogy amikor megint sírhatnéka támadt eszébe jutot,hogy olyankor eldugul az orra és akkor már megint jön az orrszívás és ettől teljesen kikészülhetett!
na szóval biztos nem vagyok,de valami ilyasmi történhatatt az éjszaka
hajnali 3tól máűr tényleg semmit se aludtam,csak cipeltem,fogtam,ringattam,ő meg 10percekre elaludt,de amúgy vígasztalhatatlan volt!ki is találtuk,hogy ez így nem jó és ki kell lendíteni ebből,először elvittük egy közös fürdésre....hát nem örült,de legalább az izzadt ,felhevült testét lemostuk.....aztán inkább felöltöztünk jó melegen és elmentünk sétálni a kisboltig,vettünk kis pogit és hazafelé megreggeliztük,na ennek már örült,bár még nem mosolygott,de láthatóan jót tett neki,aztán otthon elvoltunk még egy kicsit,majd 10perc,megrázta magát és úgy csinált,mint akinek semmi baja és átaludta az egész éjszakát és nekikezdett rohangászni,játszani,vigyorognai!na szép,mondtuk és közben egymáson röhögtünk,hogy két zombi lett Kinyúl szüleiből! :lol: ,10kor vissza aludt...vissza????
szóval elaludt!!!! :lol: és két órát hagyott pihenni minket is,aztán kelés után jó meleg volt,majdnem 38fokos volt a hőmérséklete,de após tanácsára(akit én ilyenkor azért rendes anyuka lévén pánikolva hívok)szellőztettünk,átöltöztettük és le is ment!azóta aludt mégegyett,most ébredezik!az orra folyik,köhincsél...én nem tudom mitől eshetett vissza!lehet éjjel kiszökött és mezítláb falngált vagy bulizott valahol,most meg úgy csinál,mintha mi tehetnénk az egészről!esküszöm számomra ez is hihető!
na csak ezt akartam elregélni gyorsan,hogy ezért nem vagyok....puszi!és a többieknek továbbra is jobbulást,bár látom lassan egyedül maradunk! :? mi is meg akarunk végre gyógyulni!
szép napot mindenkinek!Bubusnak mégegyszer Boldog szülinapot! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

sziasztok,
Megann, az anyaga 65%poli és 35%pamut, hogy vízálló-e majd kiderül, nekem annak tűnik.
Bodza, mi 21-est használunk, de nekem is 39-40-es a lábam.
Barbapapa, nagyon jók a képek :)
az overál meg remélem megérte a pénzét :)
Anikó: köszönjük, igyekszünk a csajoknak bejönni, na csak Rolika :)
Nyúlné: nem semmi éjszakátok lehetett :(

Kriszti és Roli
csikken

Sziasztok!

Nyúlné!
Éjszaka :shock: :shock: :shock:
Duracell Nyuszid van :?: :!: :lol:

Zsuzsa!
A Pagonyba mentek holnap Tücsökzenére?
Mesélj majd, milyen volt, jó?
Örülök, hogy Julcsi jobban van! :)

Csikken!
Hát ez az overál nagyon tetszik! :) De kár, hogy mi nem kaptunk!:(

Barbi!
tényleg jók a képek! Leonka az utolsón különösen tetszik! :)

Annyi mindent akartam írni és mindent elfelejtettem! :roll:

Ja, Natinak most 20-as cipője van, ez picit nagy neki, de a 19-es meg éppen jó lett volna, így inkább nem azt vettük.
Dévényes gyógytornász szerint, kb. a nap felében kell a gyerek lábára cipő, (tehát otthon is) hogy a helyes tartás rögzüljön és emellett legyen mezítláb is, hogy az izmai is dolgozzanak.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Aniko, igazad van, nem fogom fírtatni ezt a dolgot.

Kuha, fütyi-ügyben Edinával értek egyet! De annyira dokifüggő, hogy mi számít rossznak szerintem. Trisztánnak éppen csak egy kicsit volt ránőve, mégis feltépte a doki, és utána újra meg újra visszanőtt neki azon a kétes helyen... azóta már egész jó.
Kornélnak meg semmi gond nem volt vele, pedig a dokinénink szerint ráér az egésszel akkor foglalkozni, ha már szobatiszta a gyerek. Az meg lehet csak 3 éves kora körül lesz. Ennek ellenére én időről időre megnézem :shock: .
Jobb, minél előbb túlesni a nehezén. Aztán ha visszanő, akkor még mindig nyugtasd azzal magad, hogy jobban tetszik majd a csajsziknak (én is ezt teszem :oops: ).
Vendég

Kuha, már akartam kérdezni, csak nem akartam nagyon személyeskedni.... ha mégis, nyugodtan rázz le!
Szóval, ha ennyire nem szeretsz ott élni, miért nem költöztök el? Tudom, naívnak tűnök, de én is hasonló cipőben jártam.
Régen Rákoskeresztúron laktunk, és minden porcikámmal utáltam... de nem kicsit :cry: . Gyakran a lakásból sem tettem ki a lábam, és minden bajom volt. Se barát, se rokon a közelben. Béna játszók, túl sok kocsma :x stb. stb.
Szóval ultimátumot adtam apának, és végül belement. Nem volt egyszerű, ráadásul el is adósodtunk, de mindkettőnk szerint ez volt a legjobb húzásunk. Végre igazi otthonom van! (régen nem is tudtam azt mondani, hogy hazamegyek).
Most itt Budaörsön minden annyira hepi, jók a játszók, egy csomó ismerősöm van (igaz régiek is, de nem kizárólag), isteni az ovi, csomó sportolási lehetőség, és nagyon, de nagyon szupi az orvosi ellátás! Lokálpatriótaként csak a jót látom, ez igaz, de tényleg annyira idevágytam mindig (pedig nem itt nőttem fel)...
Egy kicsit szerintem olyan vagy, mint én: a Duna budai felén érzed otthon magad, csak Te Szentendrén (igaz?).
Vendég

Sziasztok!

Na, megjöttünk a fotózásból. Mi vagyunk a nyerők, a decemberi Baba-Patika nevű magazinban leszünk benne. Rosszul tudtam, nem a BabaMagazinban.
A lényeg, hogy ez egy ingyenes újság, és a patikákban kell keresni!!!

Az volt a lényeg, hogy szóltak, hogy vigyek egy farmer kertészgatyót, mert úgy akarják fotózni, hogy mezítláb van, és a felsőteste is meztelen, csak a kertészgatya van rajta.
Nagyon kis édes volt.
Egy olyan cikkhez készült a kép, ahol olvasói levélre válaszolnak, valami olyasmi, hogy nem nagyon akar még elindulni a baba.
És itt arra törekedtek, hogy olyan kép legyen, amikor Gergő épp elindul, emeli a lábát, és közben a kezét az égbe emeli.
Most nem azért, mert az én fiam, de kb. a második képre már sikerült is.
Gergő sz@rt a karácsonyfára, meg az ajándékdobozokra, amik háttérnek voltak odaállítva.
Nagyon kis édes volt, kacagva szaladgászott, igaz, apja meg az egyik csaj jókat bohóckodtak neki.
Úgyhogy kb. 5 és fél perc alatt sikerült megcsinálni azokat a képeket, amiből ki fogják válogatni, hogy melyik kerüljön be róla az újságba.
És már meg is mondták, hogy Gergőé a dolog, ő lesz benne az újságban.

Hát, nagyon büszke vagyok (amúgy is!!!) a kicsi fiamra.

Ja, és az arca nem gond, simán kiretusálják. Persze, itt is jól megsajnálgatták az esés miatt.

Ancsi!
Igaz, Gergőnek még csak 2 foga van, de pont most vettem neki meg neki azt a tanulószettet, azt hiszem, Nenedent- Baby a neve.
Abban van fogrkém is, fluoridmentes, kimondottan azoknak a babáknak, akik még nem tudnak köpni.

Barbi!

Részvétem a mostohaapud édesanyja miatt! Sok erőt kívánok neked és a családodnak!
Hű, ez az együtt fürcsis kép tényleg nagyon jól sikerült.

Anikó!

De jó, hogy írtad a mályvateát, mert már akartam tőled kérdezni, hogy biztos mályva-e.
Mert ugyan megvettem hétvégén a patikában, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy jól emléxem-e, vagy sem, gondoltam, előbb megkérdezlek Téged.
Na, akkor most már tényleg kipróbálom.
Konkrétan mályvalevelet vettem, de azt írja, hogy a "garat ill. szájüreg nyálkahártyájának megbetegedésére, ill, száraz köhögés enyhítésére van" (hallod Majola, talán neked is bejön), és ezért bizonytalandotam el.

Edina, Nemesek!
Köszi nektek is a "kukis" hozzászólásT!

Kép
kuha

Kuha, nagyon örülök neki! :) Akkor nem volt gond a sebes pofi? Tényleg ezért kaptok pénzt? Már csak azért kérdezem, mert a regisztráció a pézbe került nem?

Kép

Kép
prüntyi

Nemesek!, dehogy érzem személyeskedésnek, ne viccelj már!
Pláne, hogy annyit panaszkodom itt nektek, hogy már néha ég a pofám.
Szóval nálunk ugyanez a helyzet, ugyan azért érzem magam rosszul itt, mint amiért Te anno Keresztúron.
Valóban, én szentendrei vagyok. És tudod mi a furcsa, hogy amíg 23 évig ott éltem, soha nem fogtam fel, hogy mások mit vannak úgy oda, mikor meghallják, hogy Szentendrén élek, és hogy milyen jó nekem, meg minden.
És igaziból mindezt csak akkor értettem meg, amikor már nem ott éltem, és elkezdett nagyon hiányozni. Meg persze a szüleim, barátaim, rokonaim stb.
És most meg már nagyon-nagyon vissza húz(na) a szívem.

És ehhez hozzátársul az is, hogy mi az apósommal lakunk, és egy ideje nem nagyon vagyunk jó viszonyban. Sőt. !

És hogy miért nem költözünk el??? Nagyon őszinte leszek: amikor összeházasodtunk a férjemmel, akkor úgy volt, hogy elköltözünk, majd jött a B verzió, hogy ráépítünk a szülei házára (ahol most lakunk), teljesen különálló bejárattal.
Már be volt adva az összes papír, tervrajz minden, amikor nagyon hirtelen szegény anyósom meghalt.
Ekkor úgy döntöttünk ,hogy apósomnak nagy lenne a 120 nm, inkább itt maradtunk, és nem vertük költségekbe magunkat azzal, hogy ráépítünk a házra.
Ma már tudom, hiba volt, és az lett volna a legjobb megoldás, ha rögtön akkor elköltözünk.
Tul.képpen akkor ugye még dolgoztam, kora reggel elmentünk itthonról, este haza, örültem, hogy itthon vagyunk, nem értem rá azzal foglalkozni, hogy szeretek-e itt lakni, vagy sem.

És ami még nagyon fontos, mivel akkor még minden rendben volt köztem és após között is, azt gondoltuk, hogy majd itt fogjuk leélni az életünket. Nem foglalkoztunk azzal, hogy annyi pénzt tegyünk félre, hogy lakást vehessünk.
Szépen feléldegéltük mindig, amink volt. Persze, ma már azt is tudom, hogy ez is nagy hiba volt.
Nyilván van félretett pénzünk, de még így is jócskán a bank fogja finanszírozni a lakásunkat.
Jövő ilyenkor ugyanis szeretnénk belevágni az "elköltözésbe". És hogy miért csak akkor???
Mert a páromról több bőrt nem tudok lehúzni, egyszerűen nem tud már több munkát vállalni.
A gyed-ről meg tudjuk, hogy mennyi. Viszont jövő szept.-ben visszamegyek dolgozni.
És azért az én fizetésem is jócskán több volt, mint most ez a rohadt GYED.

Szóval , röviden ennyi.

Kép
kuha

Prüntyi!

Igen, az éves díja 3.500 pénz a regisztrációnak, de ezért nem kaptunk, mivel állítólag ez első munka, vagy mit tudom én.
De hogy őszinte legyek, nem is nagyon érdekelt valahogy a pénzes része.

Kép
kuha

Kuha, csak azt tudom kivánni, hogy Ti is olyan jól döntsetek mint mi tavaly. Van rá esély, hogy Szentendrére költözzetek? Gondolom ez az elsődleges...
Az embernek annyira észnél kell lennie, amikor a lakóhelyét keresi. Ovi, suli, doki választék, közlekedés stb.
Csak még annyit, aztán leszállok a témáról, hogy anno én nagyon sokat vitáztam anyósommal ezen a költözésen. Annyiból, amennyiért mi Budaörsön vettünk egy panelt (65nm), és felújítottuk, berendeztük, kint keresztúron új építésűt (68 nm) kaptunk volna és még a szocpolt is igénybe vehettük volna. Anyósomék ki voltak akadva, hogy miért emellett döntünk, és hogy a panel milyen sz@r, de azon a környéken, ahol a tégla újat megnéztük, nem is merték kinthagyni az autójukat a kerítésen kívül :evil: ... azért azt elnézték volna, hogy én két kisgyerekkel éljek ott :cry: ! Na mindegy, a lényeg, hogy 20 évig biztos itt lakunk majd (hála a hitelnek), de utána sem hiszem, hogy elköltözünk B.örsről, max házat veszünk itt - márha ránk döl az OTP addig :lol:
Ami pedig azt illeti, én mindig szivesen olvasom az írásaidat, legyen szó akár a lakhelyről, dokidról vagy Gergő modell karrierjéről. Ez utóbbihoz nagyon gratulálok, és meg is fogjuk kukkolni :shock: !
Vendég

Nemesek!

Nagyon köszönöm!
Sajnos nálunk sem jöhet szóba semmiképp a családi ház, legalábbis most biztos, hogy nem.
Ez engem nem különösebben zavar, mert én is abban nőttem fel. Inkább a páromnak lesz majd rossz, aki világ életében itt élt, ebben a családi házban, hatalmas kerttel stb.
De majdcsak túlvészeljük valahogy. És talán egyszer tényleg lesz rá lehetőségünk, hogy kertes házba költözzünk.
De most az az elsődleges, hogy végre nyugalom vegyen minket körül,
mert ha még évekig megy e a herce- hurca, akkor még a házasságunk is rámehet. Na ezt aztán végképp nem szeretném.

Kép
kuha

Lányok!

Hű, nagyon gáz, Gergő is tiszta láz lett. Eddig csak folyt a nózija, meg picit köhécselt, de most estére tiszta nyűgös lett, mert fáradt, és lázas is. És már az esti tápszer sem kellett neki.
Csak úgy lökte el a cumis üveget. Ilyet még soha-soha nem csinált.

És a másik , ami jobban aggaszt:
tegnap este, fürcsi előtt bontom ki a pelusból, és látom, hogy nagyon piros a popsija, de nem a "vágatban :lol: :lol: ", hanem oldalt, a kis husis részen.
Először a fogára gondoltam, és mivel nagyon piros volt, neogranormonnal bekentem.
Erre ma reggel bontom ki, és egy húsz forintos , nagyon piros folt lett a helyén, és olyan, mintha valami megmarta volna a bőrét.
És most estére még csúnyább lett.
Mi a fene lehet ez?
Új kencét nem használok, a sima, patika boraxosat, ráadásul nem is új a doboz, mindjárt elfogy, tehát nem újonnan kezdtem.
Kezdek ideges lenni.
Pláne, hogy a láztól rettegek, pont tegnap írtam And-nak, erre tessék... :cry: :cry:

Holnap jött volna Mea Lívivel, de le kellett mondanom szegényeket, mert szerintem a dokinál fogunk kikötni...

Kép
kuha

Kuha!
Hűűűű jobbulást kívánunk Gergőnek! Ez a piros folt nem hangzik jól!!
De a láztól ne izgulj, látod, még a 40 fokos is lement!!!
Egyébként gratulálok a fotózáshoz!

Barbi!
Nagyon jó képeket tettél fel!
Szenzációs a fürdős, de nagyon jó az almaszedős, meg persze az összes! Csíkos póló király!

Kedvencem Eddie kutya nem rendeltetésszerű használata :lol: .
Hát Istenem, nem volt légy kéznél...állat-állat.... :lol:

ayse

Kuha, evett valami újat, fűszeresebbet mint szokott?

Kép

Kép
prüntyi

Róki! Fogalmam sincs, hogy megyünk-e holnap szopis csoportba, de valószínűbb, hogy nem. Nincs kocsi, Sacinak nem tudom milyen éjszakája lesz, bár láza már nincs, de irtó nyűgös, és az apja egy fél órája próbálja altatni kevés sikerrel. Szóval nyűgös-kialvatlan gyerkőccel nem indulok neki, főleg tömegközlekedéssel (nem beszélve arról, hogy már gyerekkel együtt nem bírom megemelni a babakocsit, márpedig a villamos nem akadálymentes). :(

Azért jó szórakozást nektek!

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Köszönjük a kép dícséreteket, jól esik! :D :oops:

Évi!
Gergőnek sok-sok gyógypuszi repül, gyógyuljon meg hamar!
Ilyen piros folt volt már Leonnak is, sudocremtől elmúlt.

Remélem mi megússzuk a betegség sorozatot, mondjuk mindkét fiú köhécselt ma egyet-kettőt, de se láz, se orrfolyás nincs.

Meg minden babócának, kisgyereknek jobbulást kívánok!

Ma egész nap pakoltam a lakásban, valamennyivel áttekinthetőbb a káosz, ami itt van :?
Holnap jön anyu, ablakmosás, takarítás a projekt, olyan aranyos, nem akarta, hogy egyedül csináljam. :P :oops:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Annyi, de annyi mindent írtatok, hogy nem is tudom követni :oops:

Először is Boldog szülinapot a szülinaposoknak!
Gyógyulást a betegeknek.

Rokica
Lehet, hogy hirtelen nagy adag volt a pocijának ennyi étel, nem?

Bodza
Tényleg nagyon szép az a kép.
Marci lába kb 20-as.És Dunakeszire költözünk. Nem tudom, hogy voltál e Ildiéknél. Tőlük nagyon nem messze.

Kuha
Hányadok oldalon van a sebesülése Gergőnek? Nem találom. Remélem nem nagy sérülés...
Popó :roll: :cry:

Barbi
Tényleg nagyon jók a képek. Nekem is a szüretelős tetszik a legjobban.

Nyúlné
szegény Kisnyuszi. A pocija talán nem fájt volna ennyi ideig, nem?

Képzeljétek, ma összefutottunk Benianyuékkal a közértben. És a kettő fiú messziről (értsd a pénztár és a pakoló hely távolsága :lol: ) kiszúrták egymást. És tökre örültek egymásnak.

Ja és Marci újabban lépeget. Vettünk neki egy tologatós szerkezetet, mert ahétvégén az egyik kislány babakocsijára rákattant és toligálta. És gondoltam az én kis mamutkám kezében csak jobban mutatna vmi autó féle. És azt toligálja, meg már rá is tud ülni. Nagyon édes. Tudjátok mi általában levagyunk maradva mozgásfejlődésileg, mint a borravaló. :oops:
És a 3 éves másodunokabratyeszt szinte leráncigálta a járgányáról. Mindenesetre igen erőteljesen cibálta és ütögette, hogy elérje az akaratát.

Majola
Nem tudom, hogy gratuláltam e az újabb szépséges hölgyhöz, de gratulálok!
És látom ám, hogy újabb Julcsi képet nem látok... :?

Totka
Ne a súlyod legyen a mérvadó. Az izom nehezebb, mint a hájacska. Csak ügyesen, kitartón. Én is Rékázok. Szerintem tök tuti.
És a hugicád hány éves? És babát vár? És a kiscsajod tündéri.

And
Eszti tökre hasonlít Rád. És pöpec volt a torta. Miután Eszti össze izélte, már annyira nem volt guszta, de látható módon élvezte. És nem találtam, hogy hogyan alakult a békítés! Hogyan alakult? Nagyon érdekel.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Barbi
Nagyon sajnálom a Mamát! :cry:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

És mégvalami...

Marcikának úgy tűnik májusban unokatestvérkéje születik :D
A nővéremtől!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Halihó!

Juci!

De jó Marcinak...lesz kivel huligánkodni :D :D :D
Hogy mit csinálsz??Rékázol??? :shock: :shock: :shock:
Remélem ez csak a tornát takarja.. :shock: és nem a fogyit...
Mikor szoktál tornázni???
Hogy van hozzá lelkierőd...

Engem ha vasvillával kergetnének se tudnának rávenni hogy pl most tornázzak.... :? :?
Máskor meg mikor???

Barbi!
Tényleg nagyon hangulatosak a képek :D
Szegény kutty....látszik hogy edzve van folyamatosan :D :D

Csajok!
Ki is tette föl azt a babacipős oldalt???
Úgy látom a 22 a legkisebb...Léna most 18 as Elephantenbe jár..
Nincs kisebb mint 22??

Kuha!
Gergő :( :(
Remélem múló nyavalya...

Kuha, Nemesek-Kati!

Én is igy vagyok..engem már innen, ebből a házból csak koporsóba visznek el...
El sem tudom képzelni az életünket máshol :D
:lol: :lol: :lol:

Brigi!
:shock: :shock: :shock: :shock:
200 ml :shock: :shock: :shock:
Hogy én milyen irigy vagyok... :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

sziasztok!

Barbi,
én is sajnálom :cry:
a képek szenzációsak! Leon nagyon csábító ebben a szerkóban :wink: ! mondhatni dögös :D szuper jól áll neki!!! a légycsapós kép tényleg elég ütős, meg tetszett, amit Ayse kommentált hozzá :) ja, a fürcsis is jó lett :)

Anikó,
nálunk is műtik, de csak akkor ha nem hízik eleget, tehát, ha van valami nyomós ok. szerencsére nálunk ez nincs, mert Eszti lassan jelenkezhet Kisgömböcnek :lol:

ahogy írjátok a fütyihúzogatást, valahogy örülök, hogy lányom van :)

cipőméretünk 19.

Juci: jól sikerült a békítés!! kérdeztem apuékat, nekik is jól jött le a dolog. persze ember nem rajong egy következő alkalomért, de mondtam, hogy csillapodjon, a lánya kedvéért ki fogja bírni :wink:
úgyhogy annak volt igaza, aki azt írta, hogy családon belül más a helyzet, mert itt mindenkinek elemi érdeke, hogy jóban legyünk. így lett, és nagyon örülök neki.
egy dolog van, ami bántott, hogy férj unokatesója (fiatal lány), nem tudott feljönni lényegében az anyósék miatt, pedig őt szeretm a legjpbban a családból, de megbeszéltem vele, hogy 2 hét múlva feljön és csak az övé az Eszti :)

köszi lényok a dícséreteket torta és díszítés ügyben :)
ma este megettem a maradék rizstejet tejbegríznek :) már úgy kívántam valami finomat!

ma volt a dokinéni nálunk, látott valami pirosat Eszti torkán. azt mondta, hogy ha holnap lesznek kiütések, akkor a 3 napos láz, ha nem, akkor vírusfertőzés, és majd elmúlik. azt javasolta pénteken még ne közösködjünk :( :( :( :( :( :( :(
Eszti egyébként ma már evett egy kis körtét és este vacsizott pépet, az ebédet kihagyta, gondolom a darabosat a torka nem kívánja, viszont kapott szopit. a kedve már egész jó volt, gurgulázva kacagtunk este :D imádom hallgatni :)
szóval egyrészt baromira várnám a pénteki talit, másrészt nem akarok felelőtlen lenni. tök ciki, hogy már megint betegek vagyunk tali előtt... bár most nagyon sokan vagyunk bretegek :(
ha nem lesz kiütés, és láz sem (nálunk nincs egyelőre semmi taknyosság, köhögés, tüsszögés), akkor talán tudunk talizni, egyébként nem éri meg sztem.
és Ayse! ha marad valami a lakásból tali után :lol: akkor utána jöhet a következő :D
igazából csak egy tárgy van, amit féltek (egy hajó, amit a nagyapám készített), a többi "csak egy tárgy", tehát amortizálásra ítélt :)

Hajni,
az akvárium asszem 125 literes, és takarításra vár :wink: , meg amikor nyaralni voltunk, apukám kicsit ritkán etette őket, konkrétan egyszer, aminek a következménye létszámcsökkenés lett :(

na mit akartam még? most ennyi jutott az eszembe.

ja, igen. Bodza!!! nagyon szépek vagytok a képen!!!

KépKép
KépKép
and

olyan érdekes, amit mondtok a szopi elutasításáról. ezt el sem tudom képzelni. egyik pillanatról a másikra???! nem gondoltam volna, hogy ez így megy... most olyan jó, hogy eszti még szopizik, mert legaláb azt ette szívesen szegénykém, no meg itta. a poharat olyan határozottan lökte ki a kezemből, hogy öröm volt nézni :(

Megann, elképzeltelek, ahogy vasvillával kergetnek, te meg juszt sem tornázol :lol:

KépKép
KépKép
and

And!

Ezt szerintem az Eszti direkt csinálja :evil:
Gondolja, a sok nyivogó bőgőmasina nehogymááá birtokba vegye a kis játékait... :evil:
Na majd jól elbeszélgetünk Esztivel legközelebb, hogy mi is "átvészeltük" valahogy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha esetleg nem jön össze a tali Andéknál, akkor valakinek nincs kedve Városligetezni vagy Margitszigetezni pénteken egy pár órát???
Tudjátok, csak a gyerekek kedvéért.. :wink:

KÖNYVEK!

Csajok, tudtok még valami internetes könyvkereskedést az Alexandrán kivül???
Pont amiket kinéztem, azokat nem lehet megrendelni...nem is értem akkor miért vannak fönt az oldalon :evil: :evil: :evil:
Tök kamu igy a kinálat... :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
annyir5a kíváncsi vagyok, hogyan fog viselkednik, amikor egyszercsak egy csomó gyerek lepi el az ő kis birodalmát :) hát remélem, hogy nem direkt csinálja, mert akkor nagyon profi :lol: és akkor jajj nekem, amikor dolgozatírás lesz meg ilyesmi :)

KépKép
KépKép
and

Majola
én a Fluimucil-t ajánlom!jól felgyorsítja a folyamatot,jön a hurutos köhögés és már vége ii lesz!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja,de te terhes vagy! :shock: :oops:
meg kell kérdezni a patikust mit ajánl :oops: :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Kuha
A fütyis dologra nem reagáltam. A mi dokinénink szokta próbálgatni, hogy meddig jön föl, de nem rángatja.

And
Örülök, hogy sikerült. Hát Apukádra nem bíznám a macsekomat :lol:
Remélem Eszti hamar kiheveri a többiekkel együtt a kórságokat. De ez sajnos egy ilyen évszak. És még nincs is hideg és nyirkosság. Amúgy szerintem csodálatosan szép az ősz. Én nagyon imádom a meleget, de az őszben van valami szívszorítóan szép szerintem. Elkalandoztak a gondolataim :D :oops:

Megann
CSak a torna. A csokiról és társairól nem vagyok képes lemondani. És akkor szoktam művelni, amikor Marci alszik. Tulképpen az elsők között van amit csinálok olyankor hogy tuti legyen rá időm. És annak, hogy hogy vagyok erre képes nem túl nemes a magyarázata. Igen hiú ember vagyok :oops:

Ma megyünk a Madarászba, meg cipellőt szerezni. Itt a hűvös és mi még szandiban nyomulunk. :oops: Csak húztam-halasztottam, mert Marci eddig túlzottan nem használta a lábikót járkálásra és nem szerettem volna ha kinövi mire tényleg kell. De most már nincs mese. Venni kell.

Benianyu
Köszönöm a mailt. Most nagyon kiváncsi vagyok az aláírásra :roll:

Puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu :roll: :cry:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Juci!
Gratulálunk Marcinak! :)
Te tök csinos vagy már most is! Nekem lennének ilyen lábaim! :oops: :lol: :oops: :lol:

Andrea!
Remélem Eszti most már hamar jobban lesz!
A péntek miatt ne érezd rosszul magad, majd bepótoljuk a talit! :)

Nedinabp!
Hol vettétek ez a vizilovat? :) Mennyiért adták? :?
Natinak gondolkodom rajta karácsonyra.

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt!

Juci!

Gergő "roncsolt" :lol: :lol: képét a 769-es oldalon találod, 19:51-es hozzászólásom.

Mára még mindig nem gyógyult a kis arca, ráadásul elkaparta az orrát. Úgyhogy gyógyulás indul előlről. :(

Szerencsére lázasnak nem lázas már most reggel, csak hőemelkedése van. Viszont elég nyűgi.
Nem tudom, mi volt vele tegnap este, de mondom, a tápszer sem kellett neki.
És olyan nagyon sokáig nem aludt el. Pedig máskor ahogy leteszem, pár perc múlva alszik.
Most égve hagytam nála a kislámpát, és többször benéztem hozzá.
Csak feküdt az ágyban, és nézelődött, a kispárna meg persze a szájában.
Még egy óra múlva is csak nézelődött, tök csendben.

Reméltem, hogy csak a foga művelte velünk ezt, de reggelre nem lett több neki, úgyhogy még mindig csak 2 figyel a szájában. :lol: :lol: :lol:

Barbi!
Gondoltam én is, hogy lehet, hogy sudocremet kéne kipróbálni, így már este azzal kentem be neki.
Nem mondom, hogy szép lett , de talán egy fokkal szebb, mint volt.

Megann!

Én is a bookline.hu-t ajánlanám!!!
Ráadásul ott mindig olcsóbb a könyv, hol 15, hol 30 %-kal.

Kép
kuha

Megann
A Brigi elefántos cipője 20-as és 12 cm a lába. A lány azt írja, hogy a 22-es cipő 13 cm, tehát szerintem mi veszünk. Tündériek a bakancsok ugye? Egyébként ezek a távolkeleti számozások eltérőek a miénktől.
Ja, köszi annak aki feltette a címet a cipőkről.

Minden beteg babának és mamának jobbulást! :( :) :D

Kép
Kép
maresz

átaludtuk az éjszakáááááááát!
a nózi még folyik,de már nem úgy és KÉPZELJÉTEK,KISNYUSZI FÚJJA AZ ORRÁT,HA ZSEPIVEL KÖZELÍTEK!!!!!! :P :P :P mindent megtesz,hogy ne kellje porszívózni,most nem is piszkálom vele,mert kap levegőt és nem szörcsög és lehet így sikerélménye is van!kicsit még köhög,néha hőemelkedése van,de ez változó,de amúgy jól van!azért még nem megyünk kirándulni,max.egy őicit sétálok vele,de viszem a kezemben,egy kis levegő biztos jót tesz!
amúgy reggeltől-estig puszilgat,de már nem csak engem,hanem a kedvenc könyveit is!egész jól viseli ezt a bezártságot!
Juci,
biztos nem fájt ilyen sokáig a hasa,de a sírástól meg bedugult az orra
és ezért ki kellett szívni,és egyre nyűgösebb volt,de szerintem a pocija indította be a folyamatot!reggel kakkantott is egy hatalmasat(jóóó büdöset)

cipő:
Kisnyuszinak 18,de inkább 19es lába van,de a 18asok azérrt nem az igaziak,mert akkora bumszli lábfeje van(mint a kedves apukának :lol: ),hogy legjobbak a 20as cipők!
szerencsére mi örököltük a télire valókat is,és még a számozás is kitünő!

na próbálok visszanézni,de nem igérek semmit :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok, Jó reggelt!

Barbi,
Részvétem!
Szenzációsak a képek a fiúkról!:)

Andi,
A vizilovat a Brendonban vettük, ha jól emlékszem 11eFt volt. Van hozzá ha jól tudom 6db kocka is, mert ez egy kockafaló viziló :lol:
Egyébként ezt a kockafaló funkciót csak a nagy használja rajta, a kicsi csak járássegítőnek használja. (ő még nem jár egyedül, és még nem is áll, csak kapaszkodva, emiatt egy kicsit már aggódok is) Nagyon szeretik egyébként, van, hogy az egyik ráül, és a másik tolja:) csuda helyesek:)
Egyébként a Corában is lehet kapni(már amikor) és ott kb 2eFT-al olcsóbb is.

Cipő: Márk siesta cipője 20-as picit nagy, de legalább így egy darabig jó lesz. Amikor ezt vettük, akkor gondban voltunk, mert sok cipőbe nem megy bele a lába.

Szép napot!
Edina

nedinabp

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK PANNÁNAK!!!

Kép
kuha

Nyúlné!
Hurrá, alvás!!! És ez az orrfújás, hát ez nagyon-nagyon ügyes!!!!!

Duda!
A mi kis tuti játékboltunkban is van ilyen viziló, megkérdezem az árát, ha gondolod!

Megann!
A vasvillával kergetés is fogyaszt! :wink:

Maresz!
Az üzidet 10.10-én 09:09-kor küldted el :).

Brigi!
Mi a helyzet a szopival????

Most Andris is sztrájkol még, tegnap délben szopizott és utána kihyagyta a délutáni alvás utánit is, meg az esti lefekvés előttit is. Éjszaka, mielőtt elaludtam volna, álmában megszoptattam, ugye akkor elfelejtett tiltakozni. Annyira tele volt a mellem, hogy az egyikkel jóllakott. De szerencsére feébredt éjjel 1-kor (na ezt se hittem volna, hogy azt mondom erre, hogy szerencsére), és kiszopizta a másikat is. Pedig már nem fáj a torka, nem tudom mért hadakozik ellene. Reggel már szopizott, de most is el-elfordul, pedig igazából kell neki. Olyan kis maki.

ayse

Jóreggelt.

Megann.
Én tettem fel a cipős oldalt! :wink:
22-es a legkisebb abból a bakiból.De az a legjobb ha körberajzolod Léna lábát és megméred.

Maresz.
Szivesen! :wink:

ancsi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: