[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Viráganya,
Köszi az infot. Szakmailag gondolom akkor nincsen vele probléma...
tamas
 
 


Szia Mónika!

Sajnálom, hogy ilyen élményed volt Bardóczy doktorral, és ezért nem õt választod. Nem az én dolgom megvédeni. Ráadásul az elõzõ levelem sem arról szólt, hogy õ tökéletes. Persze, hogy neki is vannak hibái. Kinek nincs?Engem csak az zavar(t) ebben a társalgósdiban, hogy hallomásból írnak néhányan negatív dolgokat (ismétlem bárkirõl!).
Teljesen igazad van, a felkészítõ elõadás azért is van, hogy az ember (pláne, ha nincs orvosa - de azért ezt mondhattad volna neki) kérdezzen. És az sem árt, ha az orvos nem csak a saját betegeivel mosolygós (bár ezt más szakterületen sem lehet senkitõl elvárni), valójában a szakmai tudása nem ettõl függ.
Mindenesetre azt kívánom, találd meg minél elõbb azt az orvost, aki Neked és a babádnak érzelmileg ÉS SZAKMAILAG a legmegfelelõbb, akiben megbízol és aki mellett biztonságban érzed magad a babavárás és a szülés ideje alatt!

Évica
Évica
 
 


A Sziller igenis nagyon jó!
Névtelen
 

 
 

sziasztok, ahogy elnezem en vagyok itt a rangidos. 1995 februarjaban szultem a lanyomat Silhavy doktor urnal. Most 27 hetes terhes vagyok ha tehetnem most is hozza mennek, de tul messze kerultem igy most meg kell elegednem valaki massal.
Nekem nagyon jo velemenyem van a SOTE I-rol, rooming in szobaban voltam es a noverek mindenre megtanitottak, igy amikor hazamentem nem tartottam semitol.
Sok sikert mindenkinek a babahoz!!!
Névtelen
 


Rangidõs??? Én már 93-ban szültem a SOTE I-en, aztán az ikreket 95-ben!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


emlekszem, amikor en szultem a lanyomat 1995-ben volt a szobaban egy kisholgy, akiket ikreket szult! Lehet, hogy Te voltal Ildi?
1995 februar?
Egyebkent kriszta vagyok csak utalom a regisztraciokat es a passwordoket!
Csirio
Névtelen
 


Szia!

Nem, én júliusban szültem õket... Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi , jol el vagyunk igy ketten.
En nagyon messzirol irok Ausztraliabol es valojaban majdnem hazamentem szulni, de most mar azt hiszem kihuzom itt valahogy. Neked ki volt a dokid? Emlekszel a Kati noverre? Egy nagy darab csupa sziv nover.
Nem tudom ott van-e meg
Szia
Kriszta
Névtelen
 


Mindenki tudja, hogy Ildi a LEG. A LEGokosabb, LEGügyesebb, aki a LEGtöbb tanácsot osztja persze kéretlenül, aki a LEGtöbb dologhoz tud hozzászólni. Ki más lenne a rangidõs?
leglegleg
 


Szia Kriszta!

Kati mama, nem??? 93-ban, amikor még egyetlen szobában volt rooming in, õ volt annak a felelõse, rá gondolsz? Én végül is vele nem nagyon kerültem kapcsolatba, mindkét eddigi szülésem nyáron volt, 93-ban nyáron még csak hétfõtõl péntekig 8-16 ig volt rooming-in, pont azért, mert õ volt rá egyedül, és én oda péntek du 15-kor kerültem be (vas. meg haza), szóval épp csak láttam. 95-ben nem láttam, igaz, akkor sem voltam rooming-inben, az ikrekkel, csaszi után nem volt kedvem forszírozni a dolgot, mozogni is alig tudtam.
Még volt egy-két rendes csecsemõs, sajna a névmemóriám teljesen nulla. Volt egy hosszúhajú nõ is, aki 95-ben emlékezett rám 93-ból!!!
Én most a szülésznõkön kezdtem el törni a fejem, vajh van-e még ott olyan, aki ismerek. Most ugyanis 13-14 hetes vagyok, és bízom egy csaszi utáni normál szülésben, és továbbra is a sotére járok. Még eddig csak uh-kon voltam, majd a terhesambulancia még ezután jön, szóval nem nagyon ismerem most õket. Viszont tegnap begyûjtöttem a 2001-2002-es kiadványát a klinikának, amiben szerepelt egy szülésznõ, akinek a neve rögtön ismerõs lett, talán még 93-ból!!! Õ Németh Rita, nem tudom, mond itt valakinek valamit????? Akkoriban egy nagyon vékony elég pici nõ volt, olyan közepes barna hajjal, ami tán hosszú volt, de mindenesetre fent volt a feje tetején (szóval nagy volt a haja).
Egyébként a Csabayhoz jártam akkor is, azóta is, vannak ugyan nehezen viselhetõ dolgai, de megszoktam, és kedvelem. Viszont normál sosem szültem még nála (93-ban szabin volt, 95-ben ugye csaszi, azt õ csinálta), ki akarom azt is próbálni !!! (vicsorító fej kéne ide asszem)
Terhesosztályon meg volt egy Zsuzsa nõvér (bár lehet, hogy nem is nõvér, hanem igaziból szülésznõ volt õ is), aki tök rendes volt (95-bõl), nem tudom, õ megvan-e még.
Tényleg, lányok, meséljetek már a szülésznõkrõl, jó???

Dokim tegnap felvetette a tanfolyamot. MOndom neki, voltam olyanon vagy 10 éve (elsõ gyerek elõtt, ugyebár). Erre õ, hogy hát azóta már sok minden változott, érdemes lenne eljárnom. Szerintetek??? Páromnak mondtam, körberöhögött, hogy persze, majd 3 gyerekkel, a 4.-et várva elmegy tanfolyamra, hogyne. (anno õ is volt) Igaziból a fele engem se érdekel újra, inkább csak a szülésznõk, szülõszoba, benti konkrétumok, amik változtak tényleg, és nem általános dolgok. Vagy szerintetek ez megoldható bejárogatás nélkül is? Vagy nézzem ki, mikor van ilyen téma, azt akkor egyszer-kétszer menjek majd el?
Amúgy ha jól néztem fent említett kiadványba, akkor épp most holnap indul egy ilyen sorozat (10 alkalom), csütörtök 4 óra, I. emeleti tanterem, ha érdekel valakit.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok, igen ildi Kati mamara gondoltam.
A szuleszno szerintem sokkal fontosabb egy normal szulesnel mint a doki. nekem a Szepne Temesi Jutka volt a szulesznom de o mar elment a SOTE I-rol
Pa
Kriszta
Névtelen
 


Szia Ildi!

De jó, már a negyedik gyerkõcöt várjátok! Nekem 9,5 hónapos az elsõ, de szeretnénk még. Na a lényeg, szülésznõkrõl kérdeztél. Én Róka Helgánál szültem. Kedves, fiatal, nagyon nyugodt voltam mellette. Nem szövegelt feleslegesen, tette a dolgát. Ja elõre megbeszéltem vele, kértem legyen ott. Nem divatból kértem, csak egyszer a dokimmal beszélgetve merült fel, hogy ki az (van -e olyan szülésznõ) akivel szokott vagy szeret együtt dolgozni. Nekem fontos volt, hogy közöttük is meglegyen az összhang.
Ha érdekel, kíváncsi vagy rá, e-mailben elküldöm a mobilszámát. Felkészítõ tanfolyamra (pedig elsõ baba) én sem jártam végig, nyáron volt és elutaztunk. Leginkább a szülõszoba érdekelt. Majdnem minden alkalommal szerveztek szülõszoba látogatást, ha épp nyugis idõszak volt. Tehát ha csak az érdekesnek tûnõ elõadásokra mész is el, biztos lesz alkalmad bemenni.
Nõvérekrõl (pláne név szerint) nem tudok mit mondani, szerintem nem is találkoztam velük... Kép -erre gondoltál? Csecsemõsök egy kivétellel (de lehet, hogy én vagyok érzékeny) kedvesek voltak. Ha kértem jöttek, segítettek.
Sok-sok-sok-sok boldogságot kívánok a négy gyermeketekhez!
Évica
Évica
 
 


Évica!

Köszi szépen az infókat. Most már lassan kezdek majd sûrûbben bejárni, és akkor látásból legalább látom majd a szülésznõket is, meg fontolgatom, hogy majd kipécézem az egy-két érdekes elõadást.
Ma reggel voltam AFP-n, meg akkor már minden egyéb esedékes vérvételt is letudtam (5 kémcsõ). Elõtte meg álldigáltam egy sort a terhesambulancia elõtt, mert egy-két vérvételes papír még kellett. Eközben jöttek-mentek arra szülésznõk, próbáltam nézni õket, melyik szimpatikus... De az egész még odébb van, legközelebb nov végén megyek uh-ra, meg akkor találkozom a dokimmal is, majd akkor azt hiszem több okból is elõszedem nála a szülés témát.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kedves mamák és mamajelöltek,
Tudnátok a Sote 1-en egy szülész-orvost javasolni? Ott szeretnék szülni, de nem igazán tudom, kihez, merre induljak (idõm még bõven ... :-))
Köszönöm,
tamima
Névtelen
 


Szia tamima,
Ugyan én mindig az aktuális ambuláns orvoshoz járok (most épp dr. Ádám Zsolt), de dr. Bálegát sokan dicsérik. Az elsõ terhességemnél találkoztam vele, és jó benyomást keltett. Dr. Beke Artúrról is jókat mondtak a kisamatársak.

Mónika
adgj
 
 


tamima!

Javasolni nem tudok senkit, de lebeszélni valakirõl igen: Gávai Mártát ne válaszd, hacsak nem vágysz durva, érzéketlen, bunkó, nagyképû orvosra!


pros
Névtelen
 


Szia tamima!

Én tudok neked orvost ajánlani, Dr. Ádám Zsoltot.
Én nála szültem áprilisban, pedig nem is pesti vagyok.
Nagyon kedves, türelmes stb.. Nekem csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.
Remélem segitettem.

Szia: Zsanett
Zsanett
 


Szia Zsanett,

Dr. Ádám valóban nagyon népszerû; viszont lehet hogy mert csak ambuláns betege vagyok, de mindig nagyon sietõsen elintézett (korrekt, udvarias, de rohan).
De talán mert választott orvosod volt, szánt rád több idõt.

Mónika
adgj
 
 


Szia Mónika!

EZ igaz, tényleg mindig rohan,de ha Õt választod, biztos szán rád több idõt. Én meg voltam vele elégedve, fõleg azok után amit itthon tapasztaltam.
33 hetes koromig itthon (Sopronban) jártam terhes gondozóba, amikor kiderült, hogy faros a baba. Ebben a kórházban nem szeretnek császározni, és az orvosom ,aki ennyi idõ után még a nevemet sem tudta, nem viszonyult túl kedvesen a dologhoz. Azt mondta ezt a babát igy kell megszülni pont.
Következõ héten már Pesten voltam, ahol Ádám doki sokkal kedvesebb volt velem mint eddig bármelyik nõgyógyász.
Ezért ajánlottam neked is Õt. De úgy vettem észre a többiek is nagyon rendesek.
Azért irdd meg kit választottál!

Szia: Zsanett
Zsanett
 


Szia Zsanett!

Én valószínûleg maradok az ambuláns státusnál, végül is ha gond van, nyilván ugyanolyan profi. Persze nem tudom, jövõre is õ lesz-e az ambuláns, tavaly õ volt, tavalyelõtt viszont nem.
Az a helyzet, hogy tudom, ha felkéred, ilyenkor illik honorálni az orvos személyre szóló figyelmét, meg elvárják, hogy szülésre is fölkérd õket, és erre sajnos nincs keret. Kép
Az elsõ babát is így gondozta több orvos (azért ismerek többet), az ügyeletesnél megszületett, és remélem, ez a második is gond nélkül meglesz. Persze a múltkor még ült, de csak beáll a kilövõállásba...
Egyébként én farral születem, elsõ gyerekként - igaz, nem voltam nagyon nagy. Te végül csázsárral szültél?
Mónika
adgj
 
 


Sia Mónika!

Igen, én végül császárral szültem. Nem magamat féltettem, de tudod faros szülés veszélyesebb a babára nézve, könnyen lehet belõle oxigénhiány. Elhiszem,hogy meg lehet farosan is szülni egy gyereket, de én úgy gondoltam nem szeretnék semmi kockázatot vállalni. Szerencsére Ádám doki is igy gondolta.
Jó hogy igy történt, mert Ábel elég hosszúra sikerült, 57 cm volt, én meg csak 164 vagyok. Biztos ezért nem birt szegény megfordulni.
Egyébként Ádám doktor soha nem tartotta kezét. De szerintem mindegy kit választasz, biztos mindegyik nagyon felkészült orvos, nem egy rossz helyen dolgoznak.
Ha a szülésed probléma mentes lesz (ezt kivánom) akkor úgyis megszületik magától a baba, ha valami probléma adódna, akkor meg a legjobb helyen vagy.
Mennyi idõs a nagyobbik gyereked? És aki benned lakik?

Üdv: Zsanett
Zsanett
 


A Szendei dr-ról tudtok valamit? Én nem ismerem, most gondolkozom, hogy hozzá forduljak-e?
valaki
 
 


Szia Zsanett!

Az a lényeg, hogy egészséges babád született. Tényleg nagy volt! Most is az?
Én sem tapasztalom, hogy dr. Ádám akár csak célozna is a honorálásra. De ha szabadidejét veszem esetleg igénybe, ha miattam áll készenlétben, úgy gondolom, megilleti õt. És mivel nics mibõl, inkább nem is kérem erre. Ahogy mást sem.
A meglévõ gyerek most lesz 19 hónapos, és a 25. hét táján vagyok. Én is problémamentes szülést szuggerálok magamnak. Kép Másodiknál állítólag a faros szülés is kevésbé kockázatos, ha esteleg úgy maradna, ahogy a 20. héten volt. Bár én igyekszem fordítani, pl. lent zenélek neki. Kép

Mónika
adgj
 
 


Lányok, annyi jót írtatok dr. Ádám Zsoltról. Körülbelül milyen korú, hány éves lehet õ? Talán hozzámennék gondozásra.
Köszönet,
tamima
Névtelen
 


Szia Tamima!

30-40 közt, alacsony, barna haj. Ha az ambuláns orvost kéred, õ lesz az, és aztán megbeszélheted vele, hogy választott orvosod legyen. A Kismamában szokott írni, talán van is egy mintapéldányban róla cikk.
Mónika
adgj
 
 


Szia Valaki,
én Szendei adjuktus úrhoz járok, ha tudok segíteni, nagyon szívesen. E-mail címem a profilomban.
Timici
timici
 
 


Ha valaki még nem döntötte el kinél szüljön, én Joó dr.-t ajánlanám. Nagyon kedves, figyelmes, nem sajnálja az idõt arra, hogy foglalkozzon a terhesekkel. Egyébként genetikus is, ugyhogy ez a terhesgondozás szempontjábó további elõny.
Névtelen
 


Õ nekem is szimpatikus volt. Ráadásul nagyon jóképû. Kép
btimi
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy fiú létemre bepofátlankodok hozzátok, remélem nem dobtok ki. :-)
Az történt, hogy a párom terhes lett. Ez eddig nem meglepõ, de most mi a teendõ? Egyenlõre csak két pozitív teszt a "bizonyíték", gondolom most következik a nõgyógyászati megerõsítés, majd a terhesgondozás.
Csak az élet sosem egyszerû. Pesten lakunk albérletben, amúgy vidékiek vagyunk. Besétálhatunk egyszerûen a SOTE-ra nõgygógyászhoz? Vagy be kell jelentkezni?
Terhesgondozásra járhatunk (illetve párom) itt helyben?
Azért szeretném amúgy a SOTE-ra küldeni, mert a pajzsmirigyén van egy ciszta, ami miatt 160 a vérnyomása, 120 a pulzusa. Meg akarták mûteni, de pont a magas vérnyomás miatt nem vállalta az altatóorvos (Ez még Pécsett volt, télen). Mindehhez társul még a nagyon viszeres lába.
Szeretném jó kezekben tudni....

Légyszi minden lehetséges infót osszatok meg velünk, mert elsõ gyermek lesz, és e téren tapasztalatlanok vagyunk.
Ha nem gond, a hozzászólásokat szívesen olvasnám e-mailben is, mert ritkán netezek (ovince@freemail.hu)
Elõre is köszönöm!

Kata és Vince
Névtelen
 


Sziasztok Kata és Vince!

A SOTE országos intézmény, nyugodtan besétáltok, bekopogtok a terhesambulanciára (lehetõleg de.), hogy elõször vagytok itt, és ide szeretnétek járni (választhattok, kihez: tudtommal dr. Rigó végez vérnyomásos vizsgálatokat valami kutatásához, de biztos más is jó).
Sok szerencsét!
Mónika
adgj
 


Sziasztok!

Én a Papp Csabát ajánlanám nektek, nagyon oda figyelõ, korrekt doki. Nem tartja a markát, soha egy szóval se említette a dolgot. Bármikor hívtam mindig fogadott. Általában gyórsan végeztem nála (ami ott nagy szó).

Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Én a Papp Csabát ajánlanám nektek, nagyon oda figyelõ, korrekt doki. Nem tartja a markát, soha egy szóval se említette a dolgot. Bármikor hívtam mindig fogadott. Általában gyórsan végeztem nála (ami ott nagy szó).

Xsara

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni!
Itt olvasom, hogy a SOTE országos intézmény, bemész és fogadnak.

Miért van az, hogy szeretnék a SOTE-ra bejutni meddõség kapcsán kiderült hipofízis tumorral, az I.sz. Nõi Klinika Endokrinológiai Szakrendelésére betelefonálok, idõpontot kérek, és a nõ azon "aggódik", hogy ki mondta, hogy menjek oda? Hogy oda mehessek az endo-szakrendelésre, kérjek elõbb idõpontot az ottani (sote-s) nõgyógyászatra - ezt értettem ki a nõ szavaiból. Aztán meg a belgyógyászatot hajtotta, hogy õket keressem fel.

Sajnos nincs idõm idõpontokért vadászgatni. A leleteim megvannak, tudjuk mi a gond, mert itthon (vidék) kivizsgáltak, csak olyan szakértõ kezébe szeretnék kerülni ahol több tapasztalattal állnak ehhez a gondhoz.

Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Ha van bármilyen információtok, nagyon szívesen olvasnám. Köszönöm elõre is!

Tappancs
Tappancs
 


Írjatok még dr.Ádám Zsoltról. Szoktam olvasni a cikkeit az Anyák Lapjában, szimpatikusnak találom. Mikor és hol kereshetem õt fel?
Névtelen
 


Egyszer láttam Ádám doktort az RTL Klubban is, azt hiszem legalábbis, hogy õ volt. Tudtok esetleg egy telcsi számot megadni, ahol elérem?
Névtelen
 


Szia Tappancs!

Én 1999-ben kerültem a klinika endo-szakrendelésére, szülésznõ barátnõm ajánlotta Dr Szendei Györgyöt. Nem fiatal orvos van egy stílusa, sõt várni is kell rá, de nagyon megkedveltem. Mindig kedves volt velem, alapos és nem tartotta a markát sem. Szerintem a legegyszerûbb ha az orvost hívod fel és elmondod neki hogy mi a problémád, valamint kérsz egy idõpontot.

Fabrika
fabrika
 
 


Köszönöm Fabrika a segítségedet!
Tappancs
 


Szia Tappancs!

Ha még tudok valamiben segíteni címem a profilomban, pl.: szakterülete, tapasztalataim. Mi bébiprojekt miatt kerestük fel anno, jövõhéten lesz 8 hónapos a kisfiam.
Sok sikert!
Fabrika
fabrika
 
 


Én Dr Ádám Zsoltnál szültem, nagyon kedves volt végig a terhesrendelések alatt is, és ami nagyon megnyugtató, hogy a kismamáknak megadja a mobilszámát, hogy el lehessen érni ha gond van. A szülés alatt minden rendben ment, a gatsebem sem fajt sokaig. Tudom ajánlani, de azért a mobilszámát nem irnam ki ide, de az biztos, hogy minden szerdán délelött rendel a SOTE I terhesambulanciáján.
Névtelen
 


Ádám doktor szerdán gyakorlatilag egész nap rendel, én sem írom ki a mobil számát, de a Terhesambulancián aznap biztos elérhetõ: 2660473/4204 mellék. Nagyon sokan várnak rá, de mindenkire szán bõven idõt, ezért. Érdemes vele elõre 1-2 hétre egyeztetni. Szokott szombatonként is rendelni, úgy tudom (ez nem biztos) kérdezzetek rá. Egyébként a szülõszoba az szuper! Nagyon szép, jól felszerelt, családias.
Névtelen
 


Sziasztok!
A második babánkat várjuk, az elsõt a Szt. Istvánban szültem.
Mivel most mindenképpen olyan kórházat szeretnék, ahol, van PIC, így a Baross u.-ra esett a választásom. Orvost még nem választottam, de lassan döntenem kell... "Technikai jellegû" kérdéseim vannak: hogyan kell bejelentkezni, ha még nem tudom, hogy kihez fogok járni, a klinikai orvosoknak általában van-e magánrendelése, hogyan szokás "díjazni" az orvost (vizitenként és/vagy szülésnél), ha választok egy orvost, és mindig hozzá járok, akkor az itt is azt jelenti-e, hogy igyekszik õ ott lenni a szülésemnél, vagy ez elõzetes megállapodás kérdése?
Elõre is köszönöm, ha tudtok -egyik-másik kérdésre- válaszolni!
Agnata
 


SZia!

Én úgy kerültem a dokimhoz, hogy hírbõl (barátnõm hozzá járt) ismertem, és telefonos megkeresés során megkérdeztem, elmehetek-e hozzá. Ez azért lehet érdekes, mert vannak dokik (pl. az enyém) akinek már annyi betege van, hogy már nem vállal el újakat. Aztán ezen a telefonon lehet idõpontot is egyeztetni. Az elsõ megjelenéskor a bejárattól jobbra levõ ambulancián kell jelentkezni, itt csinálnak kék kiskönyvecskét az embernek, a továbbiakban a klinikán mindenféle ügyben ez jó ha nálad van. Általában gõzöm nincs a magánrendelés kérdésrõl, illetve szerintem úgy mûködhet a többi dokinál is, hogy itt helyben a klinikán tart magánrendelést, ami lehet úgy, hogy simán beilleszti a menetrendjébe, avagy van egy-egy nap a héten, amikor direkte van a magánrendelése (hogy aztán hivatalosan közben ügyeletes idebent vagy sem???). Fizetés témában azt szokták mondani, hogy itt a klinikán nincs tarifa, ha kapnak, megköszönik, ha nem kapnak hát nem kapnak. Magyarán azért szokás adni nekik, de nem jellemzõ, hogy a doki mondjon-követeljen adott összeget. A szülés szempontjából szerintem úgy korrekt, hogy amikor elõször találkozol a dokival, akkor megkérdezed, hogy vállalja-e a terhesgondozásodat ill. szülésedet. Ilyenkor ha vállalja, akkor igyekszik is ott lenni. Persze bejöhet, hogy épp elérhetetlenül szabin van, de azért ezt néhány hónappal elõre tudják (az én dokim szerintem az elmúlt 7-8-9 évben nyaranta mindig azonos idõpontban van szabin, legalábbis amikorról infóm lett, olyankor mindig), és ilyenkor szólnak. Anno 93-ban született az elsõ fiam itt, akkor még mobilok sem voltak. Doki persze pont szabin. De õ ekkor elõre beírta, hogy ha nem lenne, akkor kiknek ad át, és tényleg azok a dokik foglalkoztak velem.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Hello Agnata! Ha egy szuper szulesz-nogyogyaszra vagysz keresd meg dr. Csatlos Evat. Csak ajanlani tudom mindenkinek.
Tapsi
 


Szia Agnata!

Tavaly szültem a klinikán. Bejelentkezni igen egyszerû, Ildi már leírta. Tipp: segíthet az orvos választásban a klinikán lévõ anyaságra felkészítõ tanfolyam (minden csüt.), ahol megismerhetsz orvosokat, tanácsokat kérhetsz szülésznõktõl. A "díjazás" változó, de általában nincs meghatározva a tarifa. A választott orvossal elõre beszéld meg hogy nála szeretnél szülni, így egyértelmû a helyzet.

Fabrika
fabrika
 
 


Ildi, Tapsi, Fabrika!
Köszi a válaszokat! Tegnap voltam a klinikán, sokat jelentett, hogy már volt némi infóm. Az orvos (Dr. Rigó János) az elsõ találkozás alapján rendkívül rokonszenves volt, egyébként a klinikával kapcsolatos benyomásaim is pozitívak. Remélem, hogy ez így is marad!
Üdv mindenkinek: A.
Agnata
 


Sziasztok!

Nagyon haldoklik a topik.
Lehet, hogy idén nem szülünk olyan sokan a klinikán? Én májusra vagyok kiírva és egyelõre csak jókat tudok mondani a klinikáról.
Mindenkinek kellemes kismamiskodást kívánok: Hugi
hugika
 
 


Sziasztok!

Na, akkor lendítsük fel!!

Én áprilisban fogok szülni a klinikán, 8 év után.
Tudom, hogy voltak a télen páran, akik ott szültek, a friss kismamás topikból, hátha eljönnek ide.
Engem most igaziból érdekelne pár technikai dolog, amire nem jók a 8 éves infók.
Mit adnak és mit kell bevinni magunknak? Ilyeneket értve, hogy pelus a babáknak? Még mindig a benti pólyában kell tartani õket, vagy alternatívan vihetek be saját ruhát neki? Mindenféle kencékbõl, fertõtlenítõkbõl remélem nem kell itthonról vinni, vagy igen?

Aneszteziológus az mindig az éppen ügyeletes, vagy a doki kedvence, vagy netán van valaminõ elõzetes megegyezés? (edához, de könnyen lehet, hogy csaszi lesz jellegû szülés mellé érdekelne) Avagy mit szólnak vajon egy külsõs aneszteshez?

Mennyire lehet mostanában meggyõzni a csecsemõsöket, hogy nem akarok teát (stbt) a babának? Beviszik õket, amikor gyerekdoki nézi õket, vagy ott lehetsz te is? Egyáltalán mennyi kötelezõ távollét (beszedés) van?

Mennyire lehet harcosan elérni dolgokat mostanában? Gondolok itt olyasmire, hogy ha nincs hely odalent, akkor a frissen szülteket eleinte fentre viszik, és ott még nincs velük a baba. Legalábbis hallottam pár ilyet. Meg ha csaszi van, akkor is intenziven kell lenni egy darabig. Mennyire lehet elérni, hogy ha közben a baba okés, akkor a technikai nehézségek ellenére hajlandóak legyenek kihozni õt, és nem csak 5 perces megnézésre? (Csaszi utánra CsMGy-tõl olvastam, hogy akár rögtön a mûtét után mellre lehet tenni a babát, ha a baba okés. Na ilyenrõl én a sote i-en még sose hallottam, megtörtént esetleg valakivel???)

ILdi

Ildi
pildi
 
 


Az én infóim másfél évesek, de amíg nincs frissebb talán ez is megteszi.
A császár utáni szoptatásról nem tudok semmit, a csemetém az elsõ 3 napot az intenzíven töltötte, de aztán még 3 napot voltunk benn.
A többi:
- Naponta kb. 4-5X kaptunk pelust. Egy nõvér végigment és minden babaágyba rakott egyet. Ezt érdemes rögtön eltenni, mert ha látja, hogy még nem használtad el akkor nem kapsz. -- Minden szobában van pelenkázó és amíg én ott voltam addig állandóan volt törlõkendõ, krém, alkohol, gézlap, sebhintõpor.
- Reggelente kiosztják a teával teli cumisüveget, de soha nem kérdezték meg, hogy adom-e a gyereknek.
- A csemetét 1x vitték el kb.5 percre (vérvételre), az utolsó nap akkor nem mentem utána mert már a holmimat szedtem össze.
- Fürdetésnél beviszed a csecsemõsönkek, õk a jelenlétedben kb. 8 perc alatt megmosdatják, megmérik, átöltözteti, és visszaadják.
- Még mindig pólyában tartják a picurokat, de nekem eszembe sem jutott megkérdezni, hogy átöltöztethetem-e.
- Minden nap bejött a gyerekorvos és a szobában nézte meg a babákat.
Ennyi jutott így hirtelen eszembe.
Üdv. Vacskamati
Vacskamati
 


Ádám doktort láttam ma az RTL Klubon. Szimpatikus volt. Aki tud róla valamit, kérem irjon. Fel szertném keresni. Elérhetõség, rendelési idõ, tarifa, minden érdekel.
Névtelen
 


Szia!
Tavaly júniusban szereztem tapasztalatokat a klinika gyermekágyas osztályán. A csecsemõsök :
-Biztosítanak mindent a baba áplolásához, ha valami elfogyott a pelenkázóról pótolják .
-Teáztatni még mindig nem kötelezõ.
-A gyermekorvos beviszi a vizsgálatra a bébit, csak erre az idõre van (jóesetben) távolt a anyukától.
-Általában pólyában vannak, de láttam saját ruciban is babát.
A gyermekágy hely kérdésében nem javult semmi, ha sokan szülnek akár a terhesosztályra is kerülhetsz szülés után.
Szoptatni pedig ilyen esetben le kell járni a csecsemõsökhöz.
Császármetszés és anesztes terén nincs tapasztalatom.
Fabrika
fabrika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: