A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lányok!
Valamelyik nap voltam benn a kórházban. Épp ultrahangról jött ki egy lány sírva.
Nagyon szíven ütött, sietett felé a dokija. Közelükbe is mentem csak annyira, hogy halljam, mi van? Kiderült, hogy néhány hetes terhes VOLT a lány. A doki azt mondta neki, hogy elõfordul, majd a következõvel rendben lesz minden! Én nem tudom elfogadni ezt a mondatot egy orvos szájából! Töprengtem mit tegyek, aztán csak odamentem hozzájuk, és megkérdeztem az orvost, hogy miért mondta ezt a lánynak?! Azt hittem kapok a fejemre, hogy beleszólok, de elég rendes volt. Elõször pihenni kell, aztán kivizsgálják a lehetõségeket. Ez egy közepes válasz, szerintem, mert nekem annak idején elégtelen választ adott a doki (ne izguljak, majd a következõ sikerül, genetikai ok(na persze, hiszi a piszi)) Megkérdeztem nem lehetett volna már a terhessége elõtt megcsinálni egy csomó vizsgálatot? Ezután jött a statisztikai marhaságokkal, hogy 80%-ban sikerülnek a terhességek. Erre már kibuktam, és ott is hagytam õket. A leányzónak azért mondtam, hogy ne hagyja lerázni magát, és csináltasson meg minden vizsgálatot, ha nem ebben a kórházban, akkor máshol.
Bármi elõfordulhat, a genetikai ok pedig csak az 5-6 hetes terhességeknél lehet. Ennyit a genetikáról. Ha már 7-8-9 akkor teljesen más a helyzet.
Legszívesebben összefognék minden nõt, és azon igyekeznék, vagy csak rásegítenék valahogy, hogy soha, senkivel hasonló eset ne történjen meg..
Bocs, a negatív szövegelésért, csak kicsit kiakasztott az eset.
Nikie
nikie

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, nagyon-nagyon lassan haladt elõre az ügyünk, már tiszta depi lettem, hogy nem jutunk semmire, nem akartam rátok zúdítani a negatív hullámaimat. De most fülig ér a szám.Kép Megkaptuk a papírt a lombikhoz!Kép Holnap megyünk a Kaáliba megbeszélésre. Remélem nem lesz több akadály.

Millió puszi mindenkinek, keblemre az egész világot.Kép

Edi
edi

Nikie

Ne légy kiborulva, legalább ha mást nem is, két embert elgondolkodtattál, és a lány sem hagyja annyiban a dolgot remélhetõleg.A dolgon azért akadtam fenn én is, mert pénteken volt egy nagy vitám egy barátnõmmel, akit mellesleg nagyon szeretek, aki pszichológus, ráadásul klinikai pszichológiai szakterületen dolgozik, és folyamatosan azt bizonygatta, hogy a vetélés higgyem el, a természet gondoskodása, és amikor próbáltam neki elmagyarázni, hogy igen, de nem mindig, mert az anya progihiányának semmi köze a gyerek genetikai fejlõdéséhez, akkor azzal érvelt, hogy inkább arra kell gondolni, hogy õ ismer több Káális orvost, és azok milyen elszántak. Persze, bárcsak minden doki ilyen lenne, de tele van a szakma kóklerekkel. Szóval én azon akadtam ki igazán,hogy milyen totális homály van a szakemberek fejében a vetéléssel kapcsolatban, döbbenetes.

Bea
Bea

Köszönöm a szíves fogadtatást, ígérem igyekezni fogok a továbbjutás felé! Kép

Gitta, a táblázathoz a hiányzó adatok: 5. próbálkozós hónap, 28-35 napos ciklushossz - rendszeres, Budapest mint lakhely.

Nikie, igazad volt, hogy beleszóltál. Annak idején nekem is nagyon jól esett volna, ha valaki - komolyan, akár egy idegen is - segít ilyen módon. Nem volt túl emberséges a dokim sem, ezért aztán ott is hagytam - azóta sem mentem vissza hozzá.

Még magamról: néhány hete elmentem egy (számomra) új dokihoz, akit ajánlottak, és tényleg, meghallgatott, nem mondta, hogy türelmetlen vagyok, hogy ráérek, stb. hanem megvizsgált, csinált UH-t és elküldött hormonos vérvételre. Ma megvolt a második vérvétel, úgyhogy majd megyek hozzá valamikor az eredményekért. Kíváncsi leszek ...

M.
kismazsi

Hát ez jó zagyvára sikeredett, de remélem értitek a lényeget!

Edi
Gratulálok, végre-végre-végreKépKépKép

Bea
Bea

EdiKép
Hurrá-hurrá-hurráKép
KismazsiKép
Reméljük ezúttal jó kezekbe kerültélKép Sok sikertKép
BeaKép
Sajna igazad van...

Puszi: Doris
doris

Nikie, Kép

biztos, hogy csak az 5-6 hetes terheseknél lehetséges genetikai ok?
Csak azért kérdezem, mert az én számításaim szerint (a fogantatástól számoltam, mert tudtam nagyjából az idõpontját, mivel elõtte nem volt szex)5 max 6 hetes terhes lehettem mikor megállapították, hogy a pici meghalt, de azt sem tudták megmondani mikor. A doki, aki a mûtétet végezte nálam, azt mondta, hogy már régen elhalhatott, mert szinte "belesült" a méh falába.
A doki szerint, akinél elõször jelentkeztem, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, 7-8 hetes voltam. Igaz, õ az utolsó menzitõl számolta.
Akkor most én melyik kategóriába esek? 5-6 hetes vagy 7-8 hetes? Én nagyon reménykedem, hogy tényleg csak egy egyszeri dologról volt szó, mert amúgy teljesen egészséges vagyok.

Szerintem késõbb is történhet ilyen szörnyûség genetikai okból. De sajnos - nemúgy, mint néhány országban- nálunk nem végeznek az elhalt magzaton genetikai vizsgálatot, mely egyértelmûen bizonyíthatná a halál okát. Így tehát szinte sosem tudhatjuk meg az igazi okot, sötétben kell tapogatózunk.

Amúgy teljesen egyetértek veled. Ez melyik kórház volt?
Nálam az Uzsokiban állapították meg az elhalás tényét.
Hagytak fél óráig sírni a folyosón, míg az akkori orvosom kijött a folyosóra, be sem hívott a rendelõjébe, és mindenki elõtt megkérdezte, miért csinálok ebbõl ekkora tragádiát? Tudom egyáltalán, hogy hány nõvel fordul elõ ilyen? És jött a statisztika. És én csak sírtam megszólalni sem bírtam, meg akartam halni!
Az UH-s orvosról meg nem is beszélve. Szenvedélytelen hangon közölte velem: úgy látom ez egy elhalt terhesség, meg kell szakítani! Öltözzön fel. Kérem a következõt.

Na nem írom tovább, mert már megint sírhatnékom van. Tegnap már bõgtem egy adagot, mert megjött. Igaz pontosan. Ez is valami.KépAz ilyen kis eredménynek is örülni kell.

bocsi a depiért.
Nati
nati

KrisztinkeKép
Nekem a progihiánynak barnás folyás képében látható jelei is vannak. Azt mondta a dokim, hogy emiatt a barnás folyás miatt a magzat sem maradna meg, tehát az elsõ perctõl kell progit szedni, ha megfogan. Azért akinek nincs látható jele a progihiánynak annak is a terhesség észlelésekor el kell menni az orvoshoz, és biztos ami biztos alapon progit iratni. Ebben egyetértek NikievelKép, hogy ki kell erõszakolni belõlük, hogy írják fel, hogy soha ne legyen késõ.
EdiKép
Nagyon drukkolok a lombikhoz !!!!!

Cat
Kép
cateye

Újra próbálom, mert az elõbb azt hiszem nem ment át.

Nikie, Kép

biztos, hogy csak az 5-6 hetes terheseknél lehetséges genetikai ok?
Csak azért kérdezem, mert az én számításaim szerint (a fogantatástól számoltam, mert tudtam nagyjából az idõpontját, mivel elõtte nem volt szex)5 max 6 hetes terhes lehettem mikor megállapították, hogy a pici meghalt, de azt sem tudták megmondani mikor. A doki, aki a mûtétet végezte nálam, azt mondta, hogy már régen elhalhatott, mert szinte "belesült" a méh falába.
A doki szerint, akinél elõször jelentkeztem, mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, 7-8 hetes voltam. Igaz, õ az utolsó menzitõl számolta.
Akkor most én melyik kategóriába esek? 5-6 hetes vagy 7-8 hetes? Én nagyon reménykedem, hogy tényleg csak egy egyszeri dologról volt szó, mert amúgy teljesen egészséges vagyok.

Szerintem késõbb is történhet ilyen szörnyûség genetikai okból. De sajnos - nemúgy, mint néhány országban- nálunk nem végeznek az elhalt magzaton genetikai vizsgálatot, mely egyértelmûen bizonyíthatná a halál okát. Így tehát szinte sosem tudhatjuk meg az igazi okot, sötétben kell tapogatózunk.

Amúgy teljesen egyetértek veled. Ez melyik kórház volt?
Nálam az Uzsokiban állapították meg az elhalás tényét.
Hagytak fél óráig sírni a folyosón, míg az akkori orvosom kijött a folyosóra, be sem hívott a rendelõjébe, és mindenki elõtt megkérdezte, miért csinálok ebbõl ekkora tragádiát? Tudom egyáltalán, hogy hány nõvel fordul elõ ilyen? És jött a statisztika. És én csak sírtam megszólalni sem bírtam, meg akartam halni!
Az UH-s orvosról meg nem is beszélve. Szenvedélytelen hangon közölte velem: úgy látom ez egy elhalt terhesség, meg kell szakítani! Öltözzön fel. Kérem a következõt.

Na nem írom tovább, mert már megint sírhatnékom van. Tegnap már bõgtem egy adagot, mert megjött. Igaz pontosan. Ez is valami.KépAz ilyen kis eredménynek is örülni kell.

bocsi a depiért.
Nati
nati

ANDI:köszi!Már a megfelelõ ciklushossz is valami!!Legalábbis biztató!Kép
NIKIE:a tali az nagyon jó volt, nagyokat nevettünk!Az okt.1-i archivban találhatsz jó pár hozzászólást ebben a témában! Szeretnénk rendszeresíteni minden hónap utolsó hétfõjén!Kép
JOVI:mail megy!
ANDY:Képmajd számolj be arról, mit mond az orvosod!
NATI:nincs valami gyulladásod? Bölcsességfogakkal hogy állsz?
BOGÁR,HURKI:hol vagytok?
VICA:ha erre jársz légyszi tedd fel a gyógyfû infokat még egyszer!!!
Virág
Virág

Nikie!
Teljes mértékben igazad van! Ha lenne hozzá megfelelõ anyagi hátterem, akkor én megszerveznék egy felvilágosító kampányt a nõk számára! De már a középiskolákban, szakmunkásokban elkezdeném! Engem anno, nagyon kiakasztott az uh-s doki, aki észrevette hogy a babám elhalt. Iszonyat, hogy milyen emberek vallják magukat orvosnak! Orvos, de a szegény nõ lelkét gyilkolja!!!

Kismazsi!
Kiegészítettem!

Edi!
Gratulálok! Kép Legközelebb ugye már a babához gratulálhatok?! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Örülök Nikie, hogy újra itt vagy! Rég hallottunk Rólad!
És Te hogy bírod, hogy nem volt péd? Mert nekem se. És én ki vagyok rendesen.

Nelli
nelli2

Bea!Kép,DorisKép,CateyeKép! Köszönöm!Kép

Nati!Kép
Döbbenetes amit írsz. Hogy lehet ilyen embertelen egy orvos? Lehet, hogy neki ez egy rutin dolog és csak egy szám vagy a hülye statisztikájában, na de így akkor sem viselkedhet. Pláne a folyosón.Kép Én elhiszem, hogy nincs idejük a lelkünk pátyolgatására, de lehetne ezt kicsit emberségesebben is, nem?!

Kismazsi!Kép
Te is jól tetted, hogy dokit váltottál. Drukkolok, hogy rendben legyenek a hormonjaid.

Cateye!Kép
Hát ez a nagy probléma, hogy nekünk kell kierõszakolni, hogy kapjunk progipótlást.Kép

Edi
edi

EDI:de jóóóó!Most egy picit irigykedhetek, ugye? Ti már célegyenesben vagytok!Kép
NATI:ez elég szörnyû!Nem cserélted le azt az orvost? Nem mintha az enyém sokat lelkizne, de legalább nem szúrt le!
Virág
Virág

Gitta!Kép

Köszi neked is. Én is remélem, hogy a következõ már a babának szól.Kép

Edi
edi

Virág!Kép

Sajnos még hosszú az út, de nagyon bízom a lombikban. Nem gondoltam volna, hogy valaha egy ilyen papírnak fogok örülni. És hogy ezért még irigyelni is fognak...Kép

Edi
edi

Edi Kép Én is örülök, hogy sikerült elõrébblépni. Remélem legközelebb tényleg egy(?) babóhoz gratulálhatunk! Kép

Nati, ezek után ugye dokitváltottál?

M.
kismazsi

Szia Virág, szia Edi, KépKép

azóta már lecseréltem az orvost. Annyira lelkemre vettem az egészet, hogy nem bírtam visszamenni az Uzsokiba, hogy a mûtétet megcsinálják. Ismerõs segítségével találtam egy jó dokit, aki a Schöpfben megmûtött. Nagyon jó orvos, viszont lelki dolgokhoz neki sem volt érzéke: fél tíztõl kellett várjak a soromra negyed kettõig a mûtõ várójában, ahol aztán velem töltette ki a magzati elhalásról az adatlapot a KSH részére! Annyira remegett a kezem és mindenem, hogy teljesen olvashatatlan lett.
Most máshoz járok, a sors fintoraként az Uzsokiba, de ott most legalább veszi magának a fáradtságot az új dokim, hogy mindenféle vizsgálatot elvégezzen rajtam. Persze ehhez az is kellett, hogy találjak egy rokont, aki beprotezsált.

Nemrég szült az unokatesóm a Schöpf-ben. Minden nagyon hirtelen indult neki, ráadásul farfekvéses volt a pici. Érzéstelenítõre már nem volt idõ. Amíg a dokija beért más dokik voltak körülötte. Az egyikük rászólt, hogy ne ordítson annyira, halkabban vajúdjon.
Én a szülés után biztos képen töröltem volna azt a bunkót!
Na ennyit az orvosokról.
Persze vannak kivételek. Szerencsések vagyunk, ha rájuk akadunk.

Nati
nati

Edi! Nagy-nagy drukk a lombikhoz! Es persze mindenrol reszletes beszamolot kerunk! Kép Es szoritunk a pozitiv eredmenyert!

Doris! Remeljuk, hogy nem fog kesni most a mensid es semmi akadalya nem lesz a laparnak. Kép

Jol olvastam? Minden honap utolso hetfojen minitali? Hatha egyszer el tudnek menni. Kép

Andi
andi28

EdiKép
Sajnálom, hogy idáig eljutottatok és nem sikerült babásnak lenni, ugyanakkor most nagyon örülök neki, hogy megkaptátok a beutalót. MOST AZTÁN HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁKépKépKép

KrisztinkeKép
5-6 hetesen még egyátalán nem késö elkezdeni a progi szedésétKép, általában a progihiányból adódó elhalások a 7-9-10 hét környékére tehetök.

Peteérésem után kb 1 hétig rózsaszín trutyiztam és már lemondtam a dologról, hogy + lesz a tesztem. Mai napig nem tudom, hogy tapadhatott megKép ennek ellenére. A progit viszont Erazmusztól kaptamKép, mert az én dokim nem akarta felírni.

NikieKép
Ezzel az 5-6 hetes korban kialakuló genetikai okban bizti vagy? Csak azért mert ezt még nem hallottam, de meglehetKép

Az ugye "köztudott", hogy minél kevesebb a sejtállománya a kismanónak, annál nagyobb az esélye arra, hogy valamilyen külsõ-belsõ hatásra olyan genetikai elváltozás alakul ki, amely elhatláshoz vezet.

Ugyanis, 2 sejtböl indul a gyerek (hímivarsejt és pete), és ez osztódik utána. 2x2, majd 4x4, majd 16x16, stb, stb, stb. Ha valami hatására mondjuk a 2x2-es, vagyis a 4 db-os sejt egyike sérül, abból az egy sérült sejtböl alakulna mondjuk ki a fej az valóban gáz, mert ezt a defektet már nem kompenzálhatja más kevésbé létfontosságú sejt. Ha viszont a 120234334. sejt sérül, az már nem okozhat akkora galibát, hiszen ez a sejt már annyira nem létfontosságú. Remélem érthetö mit írtam.

DorisKép
Örülök, hogy a munkahelyeden azért rendezõdni látszanak a dolgokKép és ha kicsit letört is vagy (ami tudom, nem jellemzõKép), gondolj arra, hogy én marhára irigyellek téged a csodálatos nyári szabadságodért, ott a világ másik oldalánKép.

Andy
Sajnálom, hogy megjött. De ha jól emléxem lassan mehetsz a dokihoz további vizsgálatokra és hidd el, hamarosan ott lesz kismanó a pocidban. DrukkolokKép

Most megyek,
Pusszantás mindenkinek
Moni
mj

MóniKép
Köszi, bizony a nyaralásom tényleg írigylésre méltó volt de hidd el elcseréltem volna ezer örömmel egy 9 hónapos terhességre még ha végig is kéne feküdnöm a dolgot...
EdiKép
Milyen igaz, hogy mennyire tud az ember lánya örülni egy lombik lehetõségnek... Néhány éve el sem tudtam képzelni, hogy nálunk gond lehet, aztán azon izgultam, hogy jaj, csak spontán sikerüljön összehozni most meg azon imátkozom, hogy a lapar után egyenes út vezet a lombikhoz és nem terhelnek feleslegesen az inszemekkel... Reméljük, hogy minden gyorsan és simán meg majd ezután NálatokKép
AndiKép
KösziKép
NatiKép Reméljük most már minden simán fog menniKép

doris

Virág Kép
itt a gyogyifü mégegyszerKép

Terhesség alatt nem ajánlott gyógynövények

A lista sajnos meglehetösen hosszú, a gyógynövényekkel terhesség alatt hasonló a helyzet, mint a gyógyszerekkel. Vannak olyanok, amelyek vetélést okozhatnak, olyanok, amelyek károsíthatják a babát és olyanok, amelyekröl csak gyanítani lehet, hogy nem babavárás idejére valók.

Általános szabály, hogy gyógyteák használata elött mindig fitoterapeutra vagy orvos véleményét kell kikérni, bizonytalanság esetén pedig inkább nem használni az adott gyógynövényt.

Az erös vagy vitatott hatású (lásd feljebb) növények, a menstruációt elösegítö illetve szabályozó gyógynövények és az erösebb hajtószerek mindenképpen kerülendök. Az ismertebb növények közül a teljesség igénye nélkül ide tartoznak az

Aloe Vera, a Bazsalikom, a Kék és a fekete poloskavész (inkább az Egyesült Államokban népszerüek Black és Blue cohosh néven), a Szegfüszeg (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), az Angyalgyökér, a Palástfü, a Pásztortáska, a Ginzeng, a Görögszéna (lepkeszegmag), az Édesgyökér, a Petrezselyem (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Gyöngyajak, az Oregano (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Majoranna (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Lestyán (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), az Izsóp (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Rozmaring (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Sáfrány (inkább kerüld), a Zsálya (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Kurkuma (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Boróka, a Szenna, a Ricinus, a Medveszölö, a Vörös here (lóhere), a Tárkony (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Macskagyökér, a Komló, a Kerti ruta (rutafü), az Erdei mályva és az Ezerjófü.

Hacsak valamiért elö nem írták, a babavárás alatt ne igyál kamilla- és cickafarkteát, lévén mindkettö a menstruáció zavaraira (is) használatos.

A málna a babavárás elsö felében inkább kerülendö, az utolsó hat hétben viszont kifejezetten ajánlott.

Na haragudjatok, ha késön válaszolok, de itt még csak délelött 10 óra van Kép

Lányok
Szomoruan hallom, hogy milyen orvosokkal találkoztok napmint nap. Ez tényleg elkeseritöKép
Most örülök, hogy itt vagyok, bár még nem tudom itt milyen a hozzáállás. Remélem jobb, hamár iszonyatosan drága az orvosi ellátás. Mivel egy jo darabig nem volt betegbiztosításunk, ezért szóba sem jöhetett egy orvosi vizit, ami súlyos $ 100-osakt jelentett volna Kép Kép
Viszont nyugodt szívvel tudnám ajánlani az otthoni orvosomat, aki Vácon és Dunakeszin rendel- magánrendelés és Budán a Margit kórházban ( azt hiszem ) szülnek nála. Ha valakit érdekel szívesen megadom a nevét és számát. Amig nála voltam igen lelkiismeretes és jó orvos volt.
Remélem most is azKép

EdiKép
Szoritok a lombikhoz, ez már biztosan sikerülni fog !!!!

Köszönöm Mindenkinek hogy befogadtatok, Pusszanat
Vica
vica72

Na = Ne Kép Kép

Vica
vica72

Köszönöm mindenki tanácsát, már holnaptól nem a szájamban mérem a hõt. A 7.napban vagyok, talán még nem késõ erre a hónapra sem.
Csütörtökön megyek másodszor sz új dokimhoz, jól láttam Gitta, hogy tatabányai vagy? Kihez jársz? Mit tanácsolsz, a Varju jó orvos, hallottál Róla valamit?
Tudom, hogy még nem sokat írtam, de szeretnék én is felkerülni a táblázatotokra. 29év, 2évnyi próbálkozás, Tatabánya,7.nap most , 28-30 napos, rendszeres. Mit jelöltök a cn-nel?

Szia Cateye! Nekem is volt barna folyásom, és egy klassz kis gomba volt az oka. Ez az új doki kezelte ki és legutóbb nyoma sem volt, sõt napra pontosan jött meg; így még ennek is örülni tudtam -már amennyire.

Sziasztok, Anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

VICA:köszönöm szépen, remélem nem kellett újra begépelgetned!Kép
ANNA:nap most=cn (ciklus nap), vagyis ma 7cn-en vagy. A "c" pedig, hogy hányadik ciklusban próbálkoztok (durván a 26.ciklusban lehettek).
Virág
Virág

Bea Kép
Nem vagyok kiborulva nagyon azon, hogy sok orvos félvvállról veszi a terhességgel kapcsolatos eseményeket. Ez tény! Örülök, hogy neked is hasonló a véleményed. Bár inkább másképp lenne. A sok Kaális dokiról mit írtál? Hogy értve elszántak?

Kismazsi Kép
Én is pont úgy jártam sajna, mint Te, és én is azonnal búcsúszó nélkül otthagytam a dokit. Ma már talán nem vagyok olyan naív.

Cateye Kép
Azért nem kell mindenkinek progit szedni, én inkább úgy gondoltam(nemcsak az én véleményem), hogy még a terhességek elõtt meg kellene csinálni egy csomó vizsgálatot. Szerintem ez épp olyan fontos, mint pl. a saját gépem, vagy rendszerek védelme. Nem? (Bocs, most csak a saját munkámból indulok ki.) Szóval ez egyértelmû minden orvosnak is, biztos. Persze nem hasonlítható össze a kettõ, de mindkettõ esetben védelemrõl van szó. Akkor a nõi szervezetet is fel lehet készíteni a terhességre, nemcsak annyit mondani, hogy "jöjjön vissza, ha pozitív a teszt" És nemcsak a vérvétel, hanem a gyulladások felismerése is lényeges. Mert Erazmusz, és az én dokim szerint is ezutóbbi és a hormonhiány az oka a 7-10 hetes vetéléseknek, sajnos.

NatikaKép
Ne sírdogálj, én is tudok, de inkább hagyjuk magunk mögött a negatív dolgokat. Én úgy tudom, de majd rákérdezek a dokinál, hogy a genetikai rendellenesség még elõbb kiderül, hiába vannak jól a hormonok sajna, ha egyébként nem életképes a magzatka, akkor tudod mi lesz. Küldföldön tényleg megnézik genetikai vizsgálattal az okát?
A Sote1 volt az a kórház, de ez csak egy példa.

GittaKép
De jó, hogy Te is azt mondod, hogy sokkal több felvilágosítás kell a leányzóknak, és nem most huszonéves fejjel, hanem jóvalelõbb.

Nellcsi Kép
Reggel még jó kedvem volt, de most elég fura érzésem van, aggódom is, fõleg azért ugye, mert nem volt t.repim, és ez egyáltalán nem jó, sajnos. Nemcsak azért, hogy nem lehet ebben a ciklusban babuci, hanem bármi hülyeség kilakulhat(nem is merem leírni, mi).
Feszül is a hasam, de miért? Fel is hívom a dokit.

Edi Kép
Drukk a lombikhoz, olyan lesz mint Edelweissnak, elsõre!

Andi28 Kép
Gyere Te is a talira, és mindenki jöjjjjjjjjön!

Vica Kép Az infót köszi.

Puszka
Nikie
nikie

Most tudok csak írni, és sehol senki...
nikie

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Szeretnénk kisbabát, és azt hallottam, hogy érdemes nézni a hõmérsékletet. Szeretnék kérni ilyen mintákat, hogy másoknál hogy is néz ki ez. Gondolom van babás és nem babás hõgörbe is. Remélem tudtok küldeni ilyesmit, nagyon hálás lennék!

Köszönettel. Ádámné Tímea
Ádámn&eacut

Lanyok!Kép

A szivem osszefacsarodik, amikor olvasom, hogy mi mindenen mentetek keresztul! Ugy szeretnem, ha Mindannyiotoknak mar ebben a honapban egy icike-picike babacska (esetleg babacskak) koltozne a pocijaba!

Edi!Kép Drukk ezerrel!

Puszi

Maci
macimaci

Nikie! Nem szoktal chat-telni? Olyan rossz, amikor neha felmegyek es egy-ket kivetellel nem allnak szoba velem. Kép Na, mindegy, ez legyen a legynagyobb baj.

Maci
macimaci

Virág Kép

Nem kellett begépelni, szerencsére Kép Igy is gondban vagyok az ékezetekkel Kép
Igaz is szegröl-végröl névrokonok vagyunk, csak nekem a vezetéknevem volt Virág még 10 éve KépKép

Vica
vica72

Maci!
Én már itthon vagyok, Te? De sajna mindjárt el kell mennem.
A chat-et nem szeretem, mert nincs nyoma.
Olvastam a profilodban, hogy Németo.-ban élsz, jó kinnt?
Mi is laktunk kinn 1 évig, teljesen más arra, mint itt.
München melyik részén laktok?
Nikie
nikie

Timi Kép

Mutathatnám a mostani görbém anovnak, de még nincs meg végig.
minta görbe(tökéletes)
anovulációs görbe
babás görbék

Érdekes a babás görbék közül, az egyiknél el sem érte a 37 fokot, nem is értem! Vagy szájban mérte volna?

Remélem segítettem.

Nikie
nikie

Szia Nikie!Kép

Igen itthon vagyok, a kislanyom a munkam.Kép Nagyon szeretek itt lakni, Munchen Solln nevezetu reszen lakunk (delen). Most mar csak nemetul kell megtanulnomKépKép

Maci
macimaci

Megnéztem a görbéket, és csak rosszabb lett a kedvem... az enyém olyan össze-vissza, mint a fene.... tudom, első ciklus em gyógyisan, de akkor is.... reménykedtem benne, hogy minta-ciklusom lesz... de nem Kép... és a férjem is elutazott, csak szerdán jön meg Kép

egyésen biztosan nem volt peteérésem.... Kép

sok sikert nektek, puszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
Nem biztos, kérdezd meg a dokid!

Lányok Kép
Felhívtam a dokit, de elképesztõ milyen volt.Azt mondta most megbeszélése van, nem alkalmas az idõpont. Akkor most mi van? Mért nem kapcsolja ki a telcsit? "SZép" dolog, pedig nagyon jó doki, de ebbõl a szempontból javulhatna.
Most itt vagyok és nem tudom mi van???

Majd holnap talán jobb lesz.
SZép estét, szép álmokat!

Nikie
nikie

LányokKép
Szép jó reggelt MindenkinekKép
AnnaKép
Sikerült "jó" helyen mérned a hõdet? Mit tapasztalsz, magasabb?
Timi (Ádámné)Kép
Nekem van néhány görbém a gépemen de egyik sem babás... Ha érdekel "sima görbét" tudok Neked küldeniKépA helyes hõmérõzés menetét ismered? Mert egyébként nem sokat ér az egész.
OrsiKép
Ne keseredj, ezek szerint együtt vagyunk szalmák.... Ha gondolod küld át Nekem magánban a görbéd, megnézem szívesenKép A nevemre kattintva látszik az e-mail címemKép
NikieKép
Mert bármikor szülésbe hívhatják...talán ezért volt bekapcsolva a mobiljaKép

doris

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Anna!
Kihez jársz most? Én már több dokit végigpróbáltam TB-n, de nem igazán jött be. Jelenleg a Hermándi doktorúrhoz járok, eddig õ a legszimpatikusabb. Mondjuk, az SZTK rendelésen egészen másmilyen, mint a magánon. Ég és föld!
Akit egyálltalán nem ajánlok, az a Benya!!! A Varjút nem ismerem.
Azt ki tudnád számolni, hogy hányadik ciklusnak írjam a 2 éved?
Most már hárman vagyunk Tbányáról, akár minitalizhatnánk is egy kis idõ múla! KépÉn úgysem tudok szinte soha eljutni a többi talira! Kép

Maci!
Köszönjük a jókívánságokat! Kép Már megrendeltük a babócákat, csak sajna az a fránya gólya kicsit kerülõ úton érkezik! Kép

Akkor a tablicsku! Kép

Kép

Üdv:
Gitta
gitta

GittaKép
Elfelejtettem szólni, hogy Marcsinak megjött...így ma van a 2. napon.

Köszi: Doris
doris

Jó reggelt Lányok!
Tegnap annyi új lány jött, milyen népszerûek lettünk. Kár,m hogy ez a topic gyarapodik.

Nálam a helyzet változatlan. Összevissza a hõm. Kiváncsi vagyok, megjön-e egyáltalán.

Nelli
nelli2

Sziasztok!
Itt aztán van forgalom! Mindannyian korlátlan eléréssel rendelkeztek???
Nagyon köszönöm a válaszokat. (Az volt a kérdésem, hogy elég-e, ha csak peteérés körül van közösülés). Spontán peteérés mikor lehetséges? Mi válthatja ki? Szoktam mérni az ébredési hömérsékletemet, de mindig csak egyszer szalad fel, kb. két héttel a menzeszem elõtt. Nyilván spontán peteérés után is emelkednie kellene, ugye?
Liana
Liana

Sziasztok!
Voltam tegnap dokinál és azt mondta nagyon szép a hõgörbém.
Mondtam neki, hogy az elzáródott oldalon volt a tüszõ és ezért nem sikerült. Azt mondta az nem gond mert van, hogy át szokott menni a másik oldalra. Írt fel clostit és tüszõrepesztõ injekciót, de mondtam neki hogy én már szedtem tavaly. De most megint kell. Jövõ héten UH tüszõnézés és majd eldönti mikor repeszti meg. Hát nem tudom olyan mintha ha vissza fele haladnánk nem is elõre.

Edi!
Te legalább egyenesben vagy már. Hidd el én sem gondoltam volna hogy örülni tudnék egy Kaális beutalónak. Tavaly felajánlotta a doki a beutalót, de visszautasítottam, de már bánom.

Puszi

Andy
Andy

Sziasztok!Kép

EditKép
Mi újság voltál dokinál?

GittaKép
Valakinek írtad, hogy a táblázatba a ciklusokat a vetéléstõl kell számolni.? Ha igen akkor javíts légyszi 3.ciklusra. Köszi.

Laura
Laura (laura2)

Sziasztok!

ANDYKép
nem elkeseredni! Szerintem ez igenis elõrehaladás, bár én tartanék már ott, de most még egyelõre az injekciókúra miatt csak spontán próbálkozunk. Örülj a jó hõgörbédnek, a pároddal sincs gond, most kapsz Clostit, sõt, a doki biztosra megy, UH és tüszõrepesztõ szuri, szerintem tuti, hogy összejön egy-két cikluson belül a babó. Legyél egy picit optimistább, plííííízKép!

Új Lányok,
üdv közöttünk, de ne maradjatok ám sokáigKép! Sajnos ilyen sokan csatlakoztok hozzánk, elkeseritõ, hogy mennyien küzdünk ugyanazokkal a gondokkalKép, de fel a fejjel, itt egy nagyon jó csapat jött össze, és segitjük egymást jóban-rosszbanKép, igaz?

Most mennem kell, puszi!

Rita
knérita

Rita!
Ezt a clostis kúrát tavaly már végigcsináltam, de nem lettem terhes. Nem tudom az én dokim nem fogja fel, hogy nem jött be a closti hiába mondtam neki. Most hogy tudom hogy endometriózisom van félek, hogy kifutunk az idõbõl és újra elõjön. Ezt a ciklust most már kivárom, de utána megmondom neki hogy csináljon valamit. Úgy érzem ugyanoda lyukadtunk ki ahonnan elindultunk.Kép

Andy
Andy

Andy,

nem szeretnék beleszólni a dolgodba, de nem járnál jobban, ha keresnél egy másik orvost? mert nem érdeked, hogy fölöslegesen ugyanazt végig csináld, amivel csak idõt vesztesz (és ez az, amit az ittlévõk között senki sem szeretne)...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Andy,
miért nem váltasz orvost? Olyan sok jó van Szegeden. A szegedi topicban biztos tudnának segíteni a lányok. Tudom régóta próbálkoztok, hátha megérné ha vki máshogy közelítene a dologhoz...? Ez persze csak egy ötlet.
Szia:
Ágci

Kép
Ágci

Liana! Nálam annak idején szerintem a nagyon jó együttlét váltotta ki a spontán peteérést. Ezért is írtam tegnap, hogy nagyon kivánjátok, akkor ne csak pé környékén legyetek együtt.
A hõvel kapcsolatban szerintem igen. Ugyanúgy kellene viselkednie, mint normál pé-né.

Nelli
nelli2

Ágci, Orsi!
Nem tudom, hogy mi lenne a jó ha most 10 év után orvost váltanék, már megszoktam.A másik meg az hogy nem tudok elmenni másik klinikára, mert Szegeden csak ez az egy van.Ha orvost váltanék akkor klinikát.Ezért jobb Pesten járni dokihoz, mert ha nem vagy megelégedve átmész egy másikba. Nem? Amúgy jó doki mert sokan dícsérik.Lehet hogy az a baj sok már nagyon a betege és nem tud már rám úgy figyelni.Tavaly olyan gyorsan haladtunk elõre amíg az endom ki nem derült. A mûtét után még a kartonom is elveszett a klinikán szóval azt se tudja már mit csinált velem úgy kell neki mindent mondani.
Azért köszönöm a tanácsotokat. Majd lesz valami.

Puszi

Andy
Andy

AndyKép
Nem lenne jobb elküldetned magad a Kaáliba? Ha nem hiszel ebben a kezelésben már, akkor nem sok értelme van. Szerintem ott elõrébb juthatnátok.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: