A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Nyúlné!

Kisnyúl nem kisnyulas csak már a 8 napos képeken :D
Tészta bejött apának :D , csakúgy mint Thomasanne tiramisuja..
Kénytelen leszek én is csinálni!
Recept???
Csináltál már tiramisut a szarvasiból???

Thomasanne!
Apa neked is hálás a tiramisuért.. :D

Barbi!
Leon kezdettől fogva Leonos :D

And!
Eszti egyáltalán nem Esztis...de lehet hogy csak azért mert olyan aprócska volt...
Hihetetlen...milyen nagylány már....
Azt akartam kérdezni, hogy Ti levágtátok Eszti haját???

Kuha!
Lénát belepróbáltam az ülésbe :?
Háááát egy szál pólóban is szűk és érdekes módon vállban.. :shock: :shock: :shock: , nem értem igazából...mert 13 kg-ig szól az az ülés...kizárt hogy az jó egy 13 kg-os gyerkőcnek.. :shock: :shock:
Úgyhogy Rád bizom, én szivesen viszlek titeket...akár úgy is hogy kézben van Gergő...
Biztos nem ajánlatos...de hosszabb utakon ha ketten vagyunk apával, mi kivesszük Lénát..megmozgatni kicsit a tagjait...minthogy üvöltsön útközben...engem pl nagyon zavar a vezetésben ha Léna sir....
Na most ezért biztos megint sokan felelőtlennek tartanak... :? De hát 86 előtt még a banánt se nagyon ismertük, nemhogy kötelező autósülés.......

Na most meg dobok 2 képet, mert tegnap este nem hagyta ez az ilyen-olyan babanet :evil:

Léna alváshoz készül....erről árulkodnak a szemei is.. :lol: :lol: :lol: Kép
Az iránymutató Léna:
Kép

Kép

Kép
megann

Sziasztok :)
Hát tegnap én nem tudtam bejönni a Babanetre :(
Ma meg nem voltam szgép közelében.
Kuha, ha voltatok mindenképpen ird meg mit mondtak, én szívesen belevágnék csak attól félek, hogy három hónap múlva pl. szerződést bontanak és akkor ott vagyok, hogy kellene fizetnem az autót, csak miből? Egyébként fent van az Illferronál a szerződés mind az új mind a régi autókhoz.
Szegény beteg babócáknak sok gyógypuszit küldök. REmélem mihamarabb rendbe jönnek.
Bodza, vasárnap akkor rádcsörgök délután. Találtam két doboz HA2-est és 1 doboz HA Brei-t. Ezeket elviszem nektek.
Jucc, szerintem én mennék a talira, nekem az egészen közel van :)
Ha nem gond és Rolival is minden ok lesz.
Overál... én ma vettem egyet az Auchanban.
Szerintem játszásnak teljesen megfelelő és 2800 Ft volt!
Van piros, türkisz kék, sötét kék. Ha tudtok akkor menjetek el és nézzétek meg. Szerintem ilyen árért nem gond venni akár 2-3-at hogy legyen váltás is.
Mindjárt én is rakok fel a Roliról születéses képeket.
Kriszti és Roli
csikken

Roli megszületett:
Kép
Roli 8 órás:
Kép
Roli 2 napos:
Kép
Roli 2 hetes:
Kép
csikken

Csikken!

Nagyon édes az újszülött Roli :)

A számbók vetted ki a szót, én is épp arra gondoltam hogy elmegyek az Auchanba, én szoktam ott vásárolni Lénának rucit, mert néha tényleg egész jók vannak és a minősége sem olyan rossz

Tegnap pl megtaláltam azt a félig őszi félig téli dszekit, amit tavaly vettem az Auchanban valam 2500-ért...na tavaly nem adtam rá egyszer sem, de most meg épp jó méretű...74-es.. :)
Ja és a ciklámen fodrosaljú kordbársony nadrág meg 999 ft volt ott..
Igy indultunk tegnap reggel(amikor is kb 10 fok volt :( )
Kép

Úgyhogy lehet hogy most el is lógok az Auchanba :)
Amúgy is virágvásár van :D :D :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Viki!

:D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Ja tegnap is megvolt a szokásos virágszaglászás:
Kép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Azzal kezdeném, hogy csapó 3
Légyszives mondjátok meg, hogy milyen sorrendben kell a vonalzóhoz bemásolni a kódokat!

Roki
Sajnálom a nagynénédet. Egészségügyről amúgy nekem sincsen túl jó véleményem. Úgy gondolom a pénz beszél (tisztelet a kivételnek, Totka) és még akkor is legyél körültekintő, hogy találjál egy megbízható orvost. De még akkor is legyél észnél és ha kétséged van járjál utána és még kérdezd meg 10 szakember véleményét. Ezzel együtt az én orvosaim, nyilván azért az orvosaim, olyan szakemberek akikkel maximálisan megvagyok elégedve.

Csikke
Roli gyönyörű volt már újkorában is! De tényleg. Annyira szép kis pofikája volt. Remélem nem bánt meg a kérdés, de Ő császárral született?

Benianyu
Beni hogy van? Nagyon sokat gondoltam Rátok.

Ayse
Liliék?

És a többi kis betegünk?

Mi nemsokára megyünk át az Apukám bratyójáékhoz. Klassz lesz. NÉgy kisgyerek lesz. Egy lassan 2 éves, egy 3 elmúlt júliusban éves, és egy Marcinál egy hónappal idősebb kislány. Az unokatesóim gyerekei. Olyan fura. Mi együtt nőttünk fel, rengeteget bandáztunk együtt. Nagyon szeretek velük találkozni. Még ma is megbokrosodunk együtt :lol: :lol:

Holnap meg vásárolgatás a lakáshoz.

Költözés. Folyamatban van még a lakás. Szerintem (remélem) 20-a körül elkészül. Én inkább a hitel miatt vagyok feszült....

Duda
Szerintem azért hajtogatja Nati az apát, mert az könnyebb, mint az anya :lol: :lol: :lol:
Pont mondtam a talin Kuhának, hogy Marci mond egy anya szerű valamit sokszor. Én betudom anyának. :wink: Az mondjuk elgondolkodtató, hogy másra is szokta mondani.... :lol: :lol:

puszi, kellemes hétvégét!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann
Léna elbűvölő.

Majola
LÉgyszives rakjál fel Julcsiról képet! Úgy szeretném látni...

Természetesen a többi babócát is. Csak most Julcsi úgy meghiányzott!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

micsoda csodás nap!legalábbis innen bentről úgy tűnik :evil: ,picit az én torkom is fáj már,Kisnyuszi is köhincsél,de az éjszakát mindketten végig aludtuk,egy pisszenés sem volt! :P most tettem le alukálni,tombol benne az energia,már biztosan kint huligánkodna,de ma még várok,nem tetszik ez a köhögés dolog!
én viszont csináltam magamnak egy jó kis kávét,na nem olyan habosat,mint Megann,de én tettem bele egy kis boldogsághormont :lol: ......baileyst!!!!!szükségesnek láttam! :oops:
valamikor érkezik anyukám,párom megint dolgozik,de a boltba ki kell mennem valahogy,mert ugye kis parti lesz megint!
And,
gyorsan a daratorta recept,hogy el ne felejtsem:
5dci tej,10evőkanál búzadara,csipetnyi só,2evőkanál cukor
felforraljuk és kevergetjük,míg besűrűsödik!már elötte előkészíteni a hidegvízzel elöblített tálat(kb.7deci térfogatú legyen),de vizesen is hagyni,és a tetszőleges gyümiket,csokidarabokat,piskótát,amit gondolsz!úgy rétegezed,ahogy szeretnéd,de arra figyelj,hogy érdemes a szélekre is tömöríteni a gyümiket,mert ugye az fog látszani!valamival fedd le,be a hűtőbe,legalább fél napig!aztán tálaláskor kiborítani,picit lehet nehezen jön ki,de ütögetni kell!

olyan aranyosak megint a milyenek is voltak,amikor megszülettek képek!nagyon édes az összes!
jobbulást a többi betegeskedőnek is!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci, milyen kedves vagy, olyan jólesett, hogy hiányzik a Julcsikép. Mostanában nem fotózok, a virágos volt az utolsó ... de ezentúl majd igyekezni fogok. Főleg, hogy már jár, feltartott kézzel, olyan vicces.
De jó nektek, én is nagyon szeretek unokatesózni, nekik is 3 gyerekük van.
Sajnos nem tudom a sorrendet, nekem az ilyenek véletlenszerűen szoktak sikerülni. Én a honlapjukon (Lilypie) megcsináltam, és azt másoltam be a babanetre.

Totka, apa is azt mondta, hogy a nővérek (egy részük, legalábbis) sokkal inkább szivvel-lélekkel teszik a dolgukat, mint az orvosok.

Andi, én sem jöttem még rá, hol is jár köztünk a busz. De a Lehel téri metrótól sincs olyan messze a park. Mi kisétálunk.
Tulajdonképpen lektorálok, egy jó kis regényt, Don Camillo Moszkvában cimmel, elég vicces, egy kisvárosi kommunista polgármester és a pap kis harcairól szól.

Barbiék nálunk parkoztak tegnap, tényleg nagyon önállóak a fiúk, Nolcsit alig láttam, Leont is csak azért, mert néha utánamentünk. Julcsi meg leginkább egy kispadon toporgott, és várta, hogy a szájába repüljenek a barackdarabkák, amiket Barbi ostogatott.

Na megyek dolgozni, apa elvitte Julcsit, hogy nyugodtan lektoráljak, erre itt vagyok. remélem, nem fogok lebukni :wink:

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Hú, nagyon fáradt vagyok, tegnap 15 éves ált. iskolai osztálytalin voltam, 1/2 2-kor feküdtem le és 6-kor már keltem is :(
A babaörzére tök felesleges volt kimenni, irdatlan sok árus volt, vevő meg szinte semmi. :( :(
Nagyon sok olyan ember jön ki, aki ebből él, ruhakereskedő. De mind csak panaszkodott, hogy milyen sokan vannak, meg ahol múlt héten voltak, egész nap csak 5E forintot árult, stb.
Én többet költöttem a fiúkra, mint amennyit eladtam..........
Szóval az internet sokkal jobb, szerintem.

Andi!
Bocs, hogy csak most írok, de tegnap már nem voltam, előre be kell jelentkezni, 1500 Ft egy asztaljegy, ami olyan kicsi asztal, hogy semmi nem fér rá. :( ha persze két asztalt akarsz, lehet a dupláját fizetni.
Véleményem erről. lsd. feljebb. :?

Megann!
Leon KUBU 1/2 literes palackból iszik, ami nem sportkupakos, sokkal kisebb a kupakja, de ömlik belőle. Leon mondjuk ebből könnyebben iszik, jobban befér a szájába. :lol:
Léna nagyon csini a virágok előtt! :D
Auchanban tényleg ki lehet fogni jó ruhákat, overált pl. én is vettem már ott piti pénzért és tök jó volt!

Csikken!
Nagyon arik vagytok a képen Rolival, nagyon szép kisfiú! :D

Na megyek ledőlök egy kicsit én is, mert mind a 3 fiú alszik! :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok.

Na jól eltüntem megint pár napra!!
Most van egy kis időm.Meli anyukáméknál van,párom maszekol én meg takaritottam.

Tegnap végre megrendeltük az ülőgarnitúrát a nappaliba.Remélem szép lesz!Csak még 6hét mire megjön! :?
Anyósom megvarta a függönyt,azt majd délután rakjuk fel,ja és vettünk még étkezőgarnitúrát is ami jövőhéten érkezik.Úgyhogy lassan-lassan alakulunk.

Melinek vettünk egy siesta cipőcskét,potom 10ezerért :? ,de sokkal ügyesebben tud benne menni,mint a falconban.Sokkal jobban tartja a bokáját is!

Annyira sajnálom,hogy ennyi sok beteg van!! :( Mindenkinek sok-sok gyógypuszit küldünk!!! :)

Az újszülött fényképek haláli édesek! :P
Én sajnos nem tudok Meliről feltenni,mert akkor még nem volt digi gépünk és a másikat is elfelejtettük bevinni a szülésre. :? Majd a következő babánál már ügyesebbek leszünk!! :lol: :wink:

Na most ennyire futotta.Várnak a kimosott ruhácskák!! :D

További szép hétvégét mindenkinek!!

ancsi26

Anikó,
nagyon aranyosak a fiúk, és Te is írtó jól nézel ki! Matthieu már töri össze a lányok szívét 8) :D ?
Kösz a kimerítő választ! Azt hiszem magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni... bár egy- két dolog elgondolkoztatott.
Például Trisztán még soha nem fogalmazta meg ennyire nyersen, hogy Kornél miatt maradna le valamiről, de tuti, hogy így gondolja.
Nem vagyok agyturkász, így nem is tudom, érdemes-e feszegetni ezt a kérdést :shock: ?
Ami a lényeg, hogy kissé megnyugodtam, bár jobban örülnék, ha visszatérne minden a régi kerékvágásba.
Pusz, Kati
Vendég

Minden beteg lurkónak és mamijának jobbulást kívánunk!

Jajjj, azt akartam még írni, hogy láttam tartottatok összeröffenést az Örsön az Ikeában... nem terveztek ilyet a budaörsiben?
Mi itt lakunk mögötte a lakótelepen. Gyakran járok le (talán túlságosan is :oops: ), és hát jó lenne összekötni Veletek!
Tudjátok nem vagyok túl mobilis, mióta ovi van, meghát csak egy gépjárművünk van :cry: .
Vendég

Kati!
Tudod, mi is itt lakunk a XI. ke.-ben, sokat járunk mi is a IKEA-ba :D
Legközelebb mehetünk együtt is, ha van kedvetek! :wink:

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
Szupi lenne, benne vagyok!
Vendég

[quote="barbapapa"]K írta:barbapapaati!
Tudod, mi is itt lakunk a XI. ke.-ben, sokat járunk mi is a IKEA-ba :D
Legközelebb mehetünk együtt is, ha van kedvetek! :wink:

Barbi

Mi is erre felé vagyunk, és rendszeres IKEA fogyasztók :) Bár ált. ovi után szoktunk menni, de ha összejön egy börsi buli, szivesen csatlakoznánk :)

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok :)
Ma megint alig tudtam bejönni, bár mégcsak most próbáltam, mert délelőtt a Balcsinál voltunk délután meg az állatkerti játszóházban szülinapi bulin :)
Köszöni Roli a bókokat, :)
Amilyen szép olyan rossz ... :) :)
Jucc, nem Roli simán született, de nem sokáig szarakodott... éjfélre mentünk be akkor már 3 ujjnyi voltam. akkor még igazán nem sok minden volt, sétálgattam. Utána bekészítettek bekötötték az infulziót és 3 nyomásra ki is jött. Amint kijött és megfogta a nővérke elvinni lemosni le is kakilta őt egyből :)
Éd i volt, csak sajna nem lehetett velem mivel cukros voltam egyből vitték őt el kivizsgálni.
Megann, tényleg ki lehet jó dolgokat fogni az Auchanban is. Tavaly én is vettem ott télikabit kb 2000 Ft-ért meg overált szintén ennyi körül. Igaz akkor már kezdték leárazni a dolgokat olyan január, február körül.
Autósülés: én is ki szoktam venni Rolit, ha nagyonm elkezd ordítani. Persze elsőként bohóckodok neki, de ha nem hatja meg akkor kiveszem... Ha valaki hallaná amit Roli tud csinálni akkor még a leg elvakultabb emberben is megdőlne ami az autósülés fontosságáról szól :)
Mindjárt teszek fel mai képet
Kriszti és Roli
csikken

na végre egy jó ötlet!
én is benne vagyok a Budaörsi Ikea-taliban!!!!he,még szép! 8) úgygondolom,egész közel van :lol: :lol: :lol:
ma délelött Kisnyuszi a fergeteges éjszakai alvása után aludt egy több,mint 3órásat! :shock: ,úgy kipihnte magát hogy még most is nehezen alszik el,pedig itt voltak uncsicsajok és nagyon megdolgozták egymást,fergeteges játékban voltak!jól sikerült ez a szülinapi parti is!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok! :)

Ma Dani két és fél órát aludt az erkélyen a babakocsiban. Lementem vele sétálni és közben elaludt, de nekem még volt dolgom ebéd ügyben, így feljöttünk. Nagyon jól sütött a nap, le is pirult az arca, ráadásul kendő volt rajta, így a homloka teteje a hajtövénél fehér lett, alatta meg lepirult. Igazából terápia jelleggel napoztattam az arcát, mert picit ő is taknyos és reméltem, hogy a nap kihúzza belőle. Teszek fel képet, hogy milyen viccesen pirult le. :) Bekentem jó vastagon krémmel, holnapra már nem lesz ennyire piros.

Ilyen volt - ilyen lett: :)
Kép Kép

Juci,
[url = http:// babafalva . hu ] [ img ] http : // babafalva . hu / tickers / p2 .png [/img] [/url] (szóközök nélkül)
Köszi az érdeklődést! Beni egész nap nem volt igazán jól. :( Napközben lázas volt, sokat aludt, csak akkor volt jobban, mikor hatott a kúp.
De késő délutánra újra jobban lett, jobb lett a kedve. Végre evett is két nap után valamit. Most már láza sincs. Talán holnapra már tényleg jobban lesz.

Megann,
De édes Léna az alvós és a fürdős képeken, meg a virágszagolóson is. :)

Barbi,
Megtaláltátok a játszóteret? Képek lesznek? :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

A héten egyik nap? Nekem csak a péntek nem jó... vagy még sok a kisbeteg?
Vendég

Szia Benianyu,
csak most olvastam vissza, és látom, hogy Benivel mi történt.
Remélem, már jobban van? Kell mennetek a Svábhegyre?
Vendég

Kati,
Igen, Beni jobban valamivel van, már jól veszi a levegőt! Kedden konzultálok a doktor nénivel, hogy kell-e mennünk kivizsgálásra. Az egyik játszótéri barátja sajnos sokat jár oda, meg fogom kérdezni az anyukáját, hogy tud-e egy jó orvost ajánlani.
Nektek kellett oda járni? Ismertek jó orvost a svábhegyi klinikán? Trisztánnak segített, hogy kivették az orrmanduláját? Hogy megy az ovi? Tetszik neki?

benianyu

Kati!
A jövő hét nekünk nem igazán jó már, mert a fiúk elvileg három napot anyumnál lesznek, meg pénteken And-hoz megyünk.
De utána való hétre megdumálhatunk bármit! :D

Kriszta!
Sok-sok gyógypuszit küldök Beninek, gyógyuljon meg hamar!
Köszi, megtaláltuk, de Nolcsinak annyira bejött a csúszdás játszó, hogy sötétben jöttünk el....... :lol: Képek nem készültek, nem vittem gépet. De úgyse láttunk volna sokat :P
Dani de édes, milyen kis pirigombi lett! :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!
Betegeknek továbbra is gyors gyógyulást, de azért jó hír, hogy picit jobban vagytok!
Benianyu
Olyan édes Dani, ahogy félig lebarnult!!!!(szerintem bebarnul Neki!!!)
Megann
Annyira jó, hogy reggel bekukkantottam ide és megláttam Lénádat a piros szerkóban!!!!Imádjuk a piros színt, szerintem olyan csajos.Pannának is kéne nagyon egy átmeneti kabát, és tisztára felbuzdultam az árán.Ugyanis ma voltunk Békéscsabán a Csaba Centerben(hurrá, én is "plázázhattam"), de nem volt semmi, amit akartunk,Vagyis, volt, de cuki, PIROS, átmeneti 86-os kabátka 10ezerért!!! :shock: :shock: Hát ennyiért fájó szívvel, de otthagytuk!Itt Orosházán is tutik vannak, csak fele pénzért.(nem is tudom, miért a Centerben akartam venni)

Képzeljétek, szegény Pannámmal hogy kicsesztek ezek a rohadt szúnyogok!!! :( reggelre úgy meg csípték az egyik fülét, hogy tisztára eláll, totál ödémás! :( Nem gyulladt, mert látszik a szúrásnyom, meg nincs láz, fájdalom,stb.Fenistilezem Neki, holnap majd vírítunk rőtt vörös füllel! :(

Apa ma du.-tán felrakta nekem nagy nyühögések közepette a Skype-ot(v.mi a túrót :D ), mostmár van olyanom is , csak ugye, én mint a számítógép ördöge :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: , még lila fogalmam nincs, hogy kell használni!! :oops:
Pussz Mindenkinek, betegeknek pedig duplán!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Így indultunk neki a Balcsinak reggel:
Kép
Apával a Balcsinál:
Kép
Anyával:
Kép
A szülinapi bulin:
Kép
Kicsit megtévedve:
Kép

Benianyu. nagyon édi piros lett Dani, nem semmi hogy megfogta a nap :)
csikken

Benianyu,
mi öreg motorosok vagyunk a Svábhegyen, azon belül a légzésfunkciós osztályon. Ott szinte mindenki ismer minket, de a dokinőnk dr. Göndöcs Rita. Ha esetleg oda kerültök nyugodtan fordulj hozzá, nagyon lelkiismeretes és tapasztalt :shock: . Igaz, Trisztánt 1 éves kora óta ismeri, így talán velünk elfogultabb :oops:.
Egyébként a végén nem vették ki Trisztán manduláját, mert tök épnek látták (mindhárom doki, akihez elvittük).
Ja, és köszi az érdeklődést, az ovi egyre jobban tetszik, de ami nagy favorit mostanság, az a Judo. Kár, hogy Kornélon gyakorol :lol: .

Barbi,
jó nekem az utána lévő hét is! Akkor megpróbálok többet jönni, de ha kikristályosodik, hogy mikor jönnétek erre, dobj egy mailt légyszi, nehogymááá lecsússzak róla. Tök undi lenne, hogy itt taliztok az Ikeában, én meg 20m-re vagyok az egyik játszón :roll: .
Köszi, nemesek@citromail.hu
Vendég

Benianyu, még azt akartam kérdezni, hogy a Ventolint hogy adtátok Beninek? Babyhalerrel, vagy anélkül?
Vendég

Csikken!
Hú, nem semmi, hogy milyen vagány Roli ebben a farmer szerelésben! :shock: :D
Neked meg nagyon jól áll ez a rövid, vörös haj! :wink:

Kati!
Oké :D
Milyenek az éjszakák Kornéllal mostanában? Emlékszem, régebben írtad, hogy sokat sír :(

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Totka, Barbi, Csikken,
Köszi a bókokat lesült Danigombi nevében. :)

Kati,
Köszi a doktornő nevét. Szívesebben megyek olyanhoz, akit ismerős ajánl. Beninek már babyhaller nélkül fújtuk a Ventolint. Egész ügyes volt, csak a nyelvének kellemetlen, azt mondja.
De jó, hogy a végén nem kellett kivenni Trisztán manduláját!
Beni úszni jár (az ovival), szerencsére azt nem tudja Danin gyakorolni. De kiképzés nálunk is van! Viszont Dani igen edzett már most. :)

Barbi,
Örülök, hogy megtaláltátok a játszóteret. Van egy sejtésem, hogy hamar visszamentek a csúszdás játszóra, méghozzá napközben, igaz? El is hiszem, hogy Nolcsi élvezte! :) Beni is nagyon szeret odamenni. :)

Csikken,
Nagyon vagány Roli ebben a farmer szerkóban és persze a csíkos bodyban! . :)

Totka,
Hülye szúnyogok! :(

Csináltam Beninek is vonalzót, annyira tetszett neki Danié (azt mondta, hogy Nemo-s). Majd holnap megmutatom neki, biztosan tetszeni fog. Csak olyan hülye a kép feltöltés. Kivágtam egy kisebb képet, azt nem fogadta el, csak nagyban. :? Még dolgozom rajta egy kicsit.

benianyu

Barbi,
Ugyanazt írtuk Roli szereléséről. :)

benianyu

Sziasztok!

Andris és Lili már sokkal jobban vannak, mondhatni meggyógyultak! :D:D:D:D:D:D:D:D:D Még a szemük karikás, meg sápadkák is, de majd csak helyrerázódik ez is!
Ma majdnem tökéletes napom volt!
Délelőtt, amíg tanítottam, a férjem főzött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Székelyképosztát csinált (az útmutatásaim alapján), mit mondjak, isteni lett. Ráadásul a teraszon tudtuk megenni, mert aaaaaaaaannyira gyönyörűszép idő volt!!!! A teraszon is tanítottam, sőt, ebéd után életem párja magára vállalta a gyerekek lefektetését és az asztal leszedését, úgyhogy én a kertben aludtam egyet! Hát nem tudom leírni, mennyire de nagyon jól esett! A gyerekek is egy nagyot aludtak, közben a férjem megnézhette a Kill Bill2-t, amire én nem vagyok hajlandó. este pesig Lili kívánságára muffint sütöttünk, mert nagyon szeret velem sütögetni :):):).

Benianyu!
Szegény Beni :(:(:(:(! Lázcsillapításra még ő is kúpot kap? Milyet?
Pirospozsgás Danigombóc :):):) Őrület, hogy még ez az októberi nap is ennyit fog!!!!

Totka!
Én is a számítógép ördöge vagyok és műszaki Himalája, de hidd el secperc alatt rájöttem, mire és hogyan kell használni a skype-ot. Számíthatsz rá, hogy a gépe lőtt töltött időt minimum megduplázódik!!!!!
Lili allergiás a szúnyogcsípésre, nekünk maximálisan a gyógyszertári rázókeverék vált be (sokkal jobban, mint a fenistil). Igaz, az meg ugye fehér, dehát legalább illik a nevéhez....

ayse

Benianyu!
Hova jár Beni úszni?

Csikken!
Hú tényleg nagyon vagesz roli szerkója! A babakocsi az övé? A tisztelgős, csákós huszárkapitányos kép is nagyon aranyos!

ayse

Ayse,
De jó, hogy meggyógyultak a gyerekek!!!!!!!!!!!!!!
És tényleg milyen szép napod volt. :) Finom ebéd Apától, teraszon evés, pihenés! :)
Ebéd után, míg Dani az erkélyen aludt, én is kiültem mellé. Finom melegen sütött a nap, jól esett. Azt nem hittem volna, hogy ennyire fog is az októberi nap.

Igen, Dani kúpot kap, jól tűri. Sokkal inkább, mint valami kanalas szirupot. Egyébként 2-12 éves korig hat. (suppositorium noraminophenazoni 200 mg)

benianyu

Ayse,
A BVSC-be viszik őket úszni, különbusszal, minden hétfőn délelőtt.

benianyu

Barbi,
az éjszakáink egész jók. Este 9-1/2 10-től reggel 1/26-6-ig alszik egyvégtében. Ez már nekem elég! El vagyok kényeztetve :shock: .

Benianyu,
csak azért kérdem, mert Trisztánnak nem hat a Ventolin, ha szájon át kapja, mivel nem letüdőzi, hanem lenyeli a permetet. Dehát ez is azért van valszeg, mert olyan régóta használja azzal a vacak babyhalerrel.
Egyébként ő is jár úszni, de azt nem annyira élvezi, mint a Judo-t, mert olyan csoportba fért csak be, ahol kezdők vannak... neki már unalmasak azok a feladatok. Meg az edző csak elintézi azzal, hogy aki tud úszni, annak 3 hossz hát, és nem is figyel rájuk. Kicsit undi, de vagy ez, vagy a vizilabda előkészítő lett volna, oda meg még kicsi, és nem is tud még annyira. Tuti, csak stresszelt volna rajta, hogy a nagyok lenyomják a víz alá, vagy valami...
Vendég

Benianyu!
Lili már algopirint kap (sír a kúptól). A kúp hatásosabb?

Anikó!
Matthieu-Lili :):):)

Megann!
Léna kész hölgy már!
Ilyen gyönyörű virágok láttán bárki kísértésbe esne! :wink:

ayse

Benianyu!
Liliéknél pont ez a program, csak ők a Komiba járnak (ill. járunk, mert én vagyok a kíséret). egy zsák bolhát könnyebb eligazgatni, mint egy maroknyi nagycsoportost! Mire mindenki elkészül, a felnőttek hátán csorog a víz!

ayse

Egy ideje már érzem, hogy életem nagy büntetése lenne, ha ovónéninke kellene lennem. :oops:

ayse

Kati,
Pont itt volt a doktor néni, mikor először fújtuk és azt mondta, hogy rendben van. Meg érezhetően jobban kezdte venni a levegőt utána. Ezért gondolom, hogy hat is.
Trisztán edzőjének a hozzáállása szörnyű, így nem fogja megkedvelni az úszást, az biztos. :( Beni még nem tud úszni, nyáron nem tanult meg, mert csak olyan úszótábort találtam, ahol egész napra ott kellett volna maradnia, de azt nem akarta.

Ayse,
Nekünk bevált a kúp, elég hamar leviszi Beni lázát. Egy Algopirint sosem tudnék beleimádkozni. Nagyon rossz beteg, nem olyan fegyelmezett mint a te Lilid. Hisztizik, balhézik, nem együttműködő. :(

Ayse, Kati, Anikó
A doktor néni javasolta, hogy Beni kapjon bárányhimlő elleni oltást. Ha eddig nem kapta meg, akkor már nagyobb az esélye a szövődmények kialakulásának. Ráadásul Beni egy szúnyogcsípést is véresre vakar, nem szeretném, ha az egész testét kikaparná.
Van ez ügyben valamilyen tapasztalatotok?

benianyu

Ayse,
Én is majdnem lettem kíséret, de más anyukák már lecsaptak erre a nemes feladatra. Tényleg nem lehet egyszerű eligazítani a gyerkőcöket. Látom, mikor csak a benti ruhájukat kell lecserélni udvarira, már az sem egy sétagalopp a dadusnak és az óvó néniket. És eddig még jó idő volt! Mi lesz télen?!?! :)
Meg egy kicsit attól tartok, hogy Beni teljesen másképp viselkedne, ha ott lennék és nem pozitív irányban.

benianyu

Bárányhimlővel kapcsolatban: nálunk még nem volt, de a dokinénink ellenzi, így nem gondolkodtam tovább rajta. Ha esetleg nálatok úgy alakul, majd számolj be róla!
Az úszást egyébként elsősorban az asztmája miatt erőltetem, de nem is kell nagyon, mert vannak cimborák az uszodában, és elég jó hangulatban tellik egy-egy edzés. Persze, miután az edző - aki egyébként nagyon szimpi, és jól ért a gyerekekhez, csak hát 20-ból 3-an tudnak jobban úszni - kiadja a feladatot, elkezdődik az ökörködés... én inkább nem is nézem :? .

Ayse, nekem is égnek állna a hajam minden nap, ha két tucat 6 évest kellene felügyelnem, az fix :twisted: .
Vendég

Köszönjük szépen, hát az igazat megvallva nem egy olcsó szerkó van rajta, de a szülinapjára kapta a nagymamijától.
Barbapapa, hát pont fél órája festettem át feketére. Azért a rövidség maradt :)
Ayse, nem a Rolié, azért nem akarjuk tudatosan félrenevelni :)

Most vágodott le nemrég a nappaliban a kanapéról az édesem, hiába volt vele apucija és mondta, hogy nem szabad. Ő csak vigyorgott és fejre esett :(
De tiszta vihánc még mindig. Megpróbálja Zsolti elaltatni, hátha sikerül, de hallom ahogy a szobában beszélgetnek...
Mi meg elkezdtünk pezsgőzni :)
Remélem mostmár elalszik Rolika hamarosan.
Tényleg, szerintetek mit csináljak ha nem iszik se tápszert, se tejet sehogyse... :(
Egy ideig azért ha este nem evett legalább reggel megitta, de mostmár se reggel se este.
Így a tejtermék fogysztás kimerül a sajt, joghurt fogyasztásában.
Nem gáz?
Roli állandóan bebújik az asztal két lapja közé, tiszta bolond :)
Kép
csikken

Kati,
Így már értem az úszást! :)
Majd beszámolok oltás ügyben, most úgy sem aktuális egy pár hétig, majd ha újra 100 %-os lesz Beni.

benianyu

Benianyu!

Lilinek beadattam, féltem a szép kis bőröcskéjét, meg attól is tartottam tavaly, amikor óriási bárányfelhők gyülekeztek Nagykovácsi egén, hogy hazahozza Andrisnak. A mi doktornénink nem ellenzi az oltást, szerinte mostanában több a szövődményes eset, mint korábban. Meséltem már, hogy a szomszéd kisfiút mentő vitte a kórházba, az volt az utolsó érv, ami végleg meggyőzött.

Egyébként minket még nem oltottak rubeola ellen, most meg már kötelező. Meg vagyok róla győződve, hogy ez is pénzkérdés, és ha lenne elég, akkor ez ellen is rutinszerűen oltanának. Így viszont a mi kezünkben van a döntés (meg a számla...).

ayse

Csikken!
Szerintem tök jó, ha babakocsival játszik egy kisfiú! Lili babakocsija iszonyú népszerű volt a kisfiúk körében a játszótéren anno! ANdrisnak meg ugye már meg is van a készlet (mert persze, hogy van fekvős is), nem kell másé után sóvárognia. A Rolival látható darab nagyon szuper amúgy.

ayse

Benianyu, mi kértük a bárányhimlő elleni oltást és az agyhártyagyulladás ellenit is.
Szövödménye semmi nem volt, és nekem van ismerősöm akinek most nyáron kapta el a fia a bárnyhimlőt és azt mondta, hogy sajnálja hogy nem oltotta be ellene mert annyira szenvedett a fia.
minden cm -en pöttyös volt. Szóval állítólag régebben nem volt ilyen durva a bárányhimlő...
Már nem tartják úgy a dokik, hogy jó ha elkapja, de miért is lenne jó, ha meg lehet előzni. Egyébként Rolival együtt én is megkaptam mert én se voltam még bárányhimlős.
Ha agyhártya gyulladás ellen is be akarnád oltatni akkor még mielőtt 1 éves lesz Dani addig kell kiváltani a szurit mivel addig negyed annyiba kerül, mert 1 éves kor alatt kettőt kellene beadatni ezért olcsóbb. de a normálisabb dokik úgy csinálják ezt, hogy a szurit felíratják, így kivállthatod olcsóbban, de csak 1 éves kor után adják be és így csak egy szuri kell.
Na ezt most jól elmagyaráztam ... :)
Kriszti
csikken

Ja és az oltáshoz még annyit, hogy SEMMILYEN szövődménye nem volt!!!!

ayse

Csikken, Ayse!
Nolcsi is imádja a babakocsit, ma is azt vittük a játszóra a panda macival. Állítólag neki is kell a friss levegő.....legalábbis Noel szerint :lol:
De azért a miénk kék vonatos, kicsit így fiúsabb, habár még így is sokan mosolyognak rajta.

Csikken!
Volt egy időszak, hogy Leon se ivott se tápot, se tejet. Ha eszik elég tejterméket, akkor ez nem probléma.
Most meg csak reggel iszik egy bögre kakaót.
Pár hét múlva próbáld meg újra, hátha akkor esetleg kéri.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse, hát nagyon jól el is volt vele Rolika,
Ez az Állatkerti játszóházban volt.
ISzonyat sok játék volt különböző korosztály részére.
Szerintem egyszer ott is csinálhatnánk talit.
Pl. ha novemberben nincs rossz idő még akkor lehetne egy olyat, hogy állatkertbe elmennénk és utána ebbe a játszóházba. De ha már szar lenne az idő akkor tavasszal. :)
Na ki szavazza meg???? :)
Kriszti
csikken

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: