A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Zsombor ma sem engedett sokáig aéudni, így itt vagyok...

Zsófi - nagyon édes Samu! :D A felső képen látszik - amit korábban Zsóka is írt - , hogy a szemei a tiéd, de összeségében még Apájára hasonlít. Sztem nemcsak pufi gyerek, hanem hosszú is! nagyon édes a kis Vasgyúró! :P

Zsóka - nem küldted amiről beszéltünk... :roll: , pedig várom! :) szívesen segítek, ha tudok! :)
A "úszópalántád" pedig teljesen jóalakú, formás, csinos kiscsajszi, aki majd kenterbe vágja a pasikat! :D Annyira szépek a gyerköceid!!! :D
mazsolák

Zsóka, nagyon édi Marci ezen az evős képen ! lehet azt hiszi a főzelékre, vmi új játék :)
Borka pedig gyönyörű !!

Zsófi, Samu nagyon szép, milyen édi kis kikerekedett combjai lettek valóban..

Torna: én edzőterembe jártam 6 hónapos terhes koromig, majd szülés után 3 héttel újra kezdtem (bár elvileg asszem 6 hétig nem lehetett volna), és kb.1,5 hónapig mentem heti 2x. aztán azóta lusti :oops: de gondolkodom, h.megint kéne menni.. ja még tornának sorolom a nagy babakocsis túrákat :lol: . nekem speciel uncsi a házak között körözni céltalanul, h. "na most levegőzünk" címmel, ezért mindig találunk vmi úticélt. Drogerie Markt, posta, Lidl,gyógyszertár,könyvtár stb.. ami tőlünk gyalog legalább 1 óra járásnyira van, plusz egy óra vissza. ha a párom szabadnapos, akkor meg elég gyakran elmegyünk kocsival hármasban pl. Dunapart, Szigetszentmiklós, Molnár-sziget, Városliget, v. kiugrottunk a telekre v. ilyesmi - és ott sétálgatunk hosszan. na ez mind akkor volt, amikor sütött a nap, most az ősz beköszöntével nem tudom hogy lesz... ráadásul 4-kor sötétedni fog hamarosan.. brrrrr... mikor megyünk mi babakocsizni? hajnalban??

tegnap voltunk babaúszáson először. Laura eleinte zavartan-ijedten pislogott a vízben, aztán belejött, élvezte a "hatalmas fürdőkádat" - majd egy jó 40p után elfáradt, így nem maradtunk teljesen a végéig.
jó sokan voltak itt is, legalább megint 25 baba +plusz szülők.
mi még nem merültünk (amit igazából nem is bántam :oops: ), csak a kis álláig kellett őt a vízbe húzni. de voltak ott már haladó babák, akik nagyokat merültek - és szemmel láthatóan tetszett nekik.

Alon

Kép fürdőgatyóban...

Kép apájával

Kép apájával 2.

Marcsi

KépKép
alon

Ismét egy jóképű apuka... :)
Ez a fürdőgatya nagyon vagány. Nincs is alatta pelus? És ha bekakil a vízbe?Vagy van, de az meg hogy nem ázik el?
Jó lehet ez az úszás, látszik Laurán, hogy nagyon élvezi.
Én sajnos valahogy nem vagyok egy nagy vizes (nagyon nem) így Farkasom csak majd nagyobb korában fog úszni tanulni...
Hát nem semmi Alon, hogy már a harmadik héten tornáztál, rendes szülésed volt vagy császár? Bár tök mindegy,mert a harmadik héten még mindkettő rossz. (mondjuk, nekem két héttel a szülés után kaparós műtétem is volt. :( )

Én is félek az óraátállítástól, nem tudom hogy bírjuk ki a fürdésig. Max. sötétben sétálunk. Végül is a lámpák világítanak.

Panni, használnak a homeos bogyók? Vagy még korai a kérdés?

Zsóka, Bori nagyon csini, és nagyon vidám kislány. A másik topikon nézegettem a nagy hasas képeket és ottláttam rólad képet, hát szakasztott Bori vagy, illetve ő olyan tisztára mint Te! :)

Kép
nóri8

Nóri, az igazság az, h. nekem nem mondta senki, h. nem lehet megerőltetően sportolni 6 hétig. a szex- és fürdőkád tilalomra hívták csak fel a figyelmet, erre nem. nekem meg nagyon hiányzott már a mozgás, mert a 3.trimeszterben már nem mertem "vagánykodni" (meg szülés után el is voltam rendesen gyengülve), h. ahogy begyógyult a gátsebem, már mentem is le edzeni. aztán a 6 hetes kontrollon lett feloldva a tilalom, és AKKOR tudtam meg, h. sportolni SEM lehetett volna :lol: . de persze lapítottam, nem mondtam a dokinak, h. de én már voltam.
rendes szülésem volt amúgy !

a fürdőgatyónak van a szárain meg a derekán van egy gumis megkötő, azt kell nagyon passzosra húzni, de csak nagydolog ellen véd (állítólag). ezt ott helyben az uszodában kellett megvenni. lehet kapni a drogerie marktban úszópelenkát is, de azt nem kellett aláadni, nem tudom miért.
amúgy jogos a kérdés, és sem akarok nagyon belegondolni mik ürültek ott a vízbe tegnap... :x pl. ez volt az egyik fenntartásom az úszás ellen.. a másik, h. hátha érzékeny a füle, de még Laura csak állig merült.

Alon

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Zsóka! Nagyon édesek a gyerekeid. Marci nem semmi a maszatos, huncut pofijával. Nagyon tetszik a Borka név, nem is tudtam, hogy van ilyen, és jól lehet Borinak is nevezni, nagyon illik hozzá.

Zsófi! Samu olyan nyugodt babának látszik, tényleg olyan mint egy kis budha.

Alon! Nagyon édes Laura abban a gatyóban. Örülök, hogy jó volt az uszi. Mi holnap megyünk, már nagyon várom. Nekünk is olyan fürdőnadrágot ajánlottak és azt mondták, hogy az jobb, mint az úszópelus, mi azt holnap vesszük meg a helyszínen.

Zsófi, Nóri! Nálunk amúgy Nóri pont az ellentéte. Ő nem sokáig van el egyedül, max 15 percet játszik így (egyszer volt fél óra). Utána foglalkozni kell vele, aztán már az sem jó és csak kézben van el. Kifejezetten imádja, ha puszilgatjuk, nyúzzuk, dobáljuk :lol: . Úgyhogy így nem sok időm van mellette, ha házimunkát akarok végezni, akkor vagy alszik, vagy apával van.

Kriszta

KépKép
krisztan

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam még Niki alszik.

Teljesen kivan már napok óta... Este is felébred 3 körül és alig akar visszaaludni :cry:
Ma meg már napközben is szinte csak kézben maradt meg, vagy még úgy sem... Lehet, hogy azért is nyügi mert minden nap odavoltunk valahol, majdnem egész napra...
Tegnap még jól viselte a forgatást de ma már kiakadt a cégnél.
Niki megint benne lesz a TV-ben! A kis sztárom! Igaz, csak egy röpke pillanatra. Még nem tudom mikor lesz a műsor, de majd megírom! Majd szétszedte az óriás kamerát :lol:

A gyerkőccök mind nagyon szépek!!!!

Laura nagyon édi!
Marci nagyon mókás!
Samu pedig nagyon férfias testalkatú :lol:

Megyek teregetni stb...

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Reni, milyen műsorban fog szerepelni Niki?
Egyébként lehet, hogy a foga jön, azért nyügi.

KépKép
logi

Most látom, hogy tegnap töltötte Niki a 7. hónapját.

Isten éltessen Niki!!!!!!!!! Kép

KépKép
logi

Alon - a képek jók! Látszik Laurán, hogy nagyon tetszik neki a víz! Klasszak a képek apájával! :D

Reni - BOLDOG 7. HÓFORDULÓT RENINEK! :lol:
mazsolák

Sziasztok!

Van egy kis szusszanásnyi időm, Márk éppen alszik. Épp csak olvasó üzemmódra hagy időt.

Nóri - Isten éltesse Farkast! Homeosbogyók szerintem használnak, csak a vas és a kengyel erősebbek egyenlőre. De remélem kedden megszabadulunk a kengyeltől.

Alon - Laura nagyon édi a vízben. Mi is tervezzük, ha lekerül végre a kengyel.

Zsófi - Samu babát isten éltesse 2. hófordulóján. Hogy mekkorát nőtt (nemrég még a kórházi képeket nézegettük), látszik, hogy jól tartod. Még hogy ne lennél jó Anyuka...

Zsóka - Bori nagyon csini-bini ebben a fürdőruciban és Marci meg az evés... Hát Márk is valahogy így néz ki, csak én még teszek a nyakába egy pelust is, mert elkezdett nyúlkálni és mindíg próbál belenyúlni az üvegbe, vagy a pohárba és néha sikerül is neki. Nálunk eddig minden ízlett, amit adtam, kivéve a krumplis répa. Lehet, hogy túl sok krumpli volt benne... Most a szilvánál tartunk, és úgy néz ki hatásos kaki ügyletre. De még mindíg a sütőtök a menő.

Reni - rég jártál erre felé, Isten életesse Nikit 7. hónapos szülinapján!

Nálunk is extra nyügi volt egész nap, mostanra dőlt ki teljesen. Napközben kb. 2-3x félórát alszik, de látszik rajta, hogy tudna még aludni, csak már nem tud visszaaludni.

Dobok pár új képet is

Puszi mindenkinek

Így iszom pohárból...

Kép

Nem kérek többet...

Kép

A legújabb játék - a nyelvem

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

hahó lányok csak egy gyors beugrás.

nekünk nagy örömömre az elmúlt két hét hisztijei után samu ezen a héten nyugodt és kiegyensúlyozott volt ráadásul most h megszoktam és megismertem az alvásrendjét remekül tudok hozzá alaklmazkodni.
így néz ki egy napunk:
7-körül első eteés
10-ig alvás- evés-játék
11:30-ig játék
12:15 ig alvás
14:00 séta
14:00-től 15:00 evés-játék
17:00- alvás
17:18:00 -séta
18:00-19:00 fürdés evés- lefekvés
22:00 etetés- félálmában
-alvás reggelig.

az időpontok kicsit eltérhetnek de kb így működik.

és hát azt kell mondnom h ez így nagyon rendben van.
mosolyog sokat irtó édes.

BOLDOG HÓFORDULÓT NIKINEK!!!!!

Márk gyönyörű! a nyelvnyújtogatós kép szuper!!!!

Borit
nem dícsértem még meg! a kis hableány elbújhat mögötte.

No és persze Laura! hihetetlen menő! nagyon édesen feszít tuti fürdőnacijában!

puszi mindenkinek!

Timi hiányolunk!
kerekpocak

Sziasztok!

Zsófi!
Jól esik, hogy hiányolsz minket. :lol:

Szerdán kimentünk Szentendrére a nagyihoz, s estére kimenőt kaptam, elmentem a barátnőmmel színházba. :lol:
CSütörtökünk kerge, de jó nap volt. Délelőtt zenebölcsiben voltunk (most nem tetszett annyira :? ), délután meg Huzella Péter koncerten voltam Balázzsal. Igaz, hogy nem igazán a mi korosztályunk volt a célközönség, de Bala nagyon jól éezte magát. :lol: A környezetében lévő összes kiscsajjal kikezdett Már most igazi Casanova. :lol: A fiúk le voltak tojva. Még csak nem is próbálkozott haverkodni velük. Csak a lányok. Puszikat adott, puszikat röptetett feléjük, oda bújt hozzájuk. A zenére meg rázta a fenekét. :lol:

Köszönjük a képeink dícséretét.

A "b"-t meg vérig sértődtem! :wink:

Samu igazi fiú! HA szoknyát húznátok rá, akkor is kitűnne, hogy itt valami nem stimmel, töke van a menyasszonynak. :lol: Bala is ilyen kezdetektől fogva.

A héten megvettem a Suttogó második és harmadik kötetét, s rá kellett, hogy jöjjek, hogy egy kicsit elbaltáztam magunkat. A sok ide-oda rohangálásunk miatt nincs teljes napirendünk, így ha itthon vagyok Balávak, egyszerűen napközben kínszenvedés elaltatni. Hiányzik a megszokott rituálé hozzá. Azaz megvan, de az meg nem mindig kivitelezhető (babakocsiban tologatás). Úgyhogy most törhetem a buksim, hogy változtassak ezen.

Balázzsal piciként, amikor nem aludt szinte semmit, hagytam, hogy felfedezze a környezetét, mondókáztunk, énekeltünk, zenét hallgattunk, sétáltunk. Hasonlóan mint ti. Szerencsére Bala is jól le tudta magát kötni.

Milyen az a rezgős szék? Mit tud?

Torna:
A héten intenzívebben neki kezdtem, s remélem tudom is majd tartani, hogy hetente min. 2x eljussak mozogni. A gondnálam az esti kajálásokkal van (most is jól bekajcsiztam). Így aztán agyon vágom az edzések esetleges eredményességeit. :evil:
Amíg szopiztattam én sem mertem tornázni, mert 1-2x elmentem, s másnap nem volt tejem. Teljesen elapadt tőle. Aztán ahogy kipihentem az edzés fáradalmait, ismét termelődött. Fontosabb volt a szopi, így toltam a torna elkezdését.
Szerencsére találtam két fitness központot is viszonylagosan a közelben (igaz kocsival), ahol Balára vigyáznak, míg én gyötröm magam. Az egyik az A1wellness (több helyen is vannak Bp-en, s azt hiszem minden hol van játszóház). A másik az Oxygen Wellness a Fáy utcába. Itt még nem voltam Balával, de lehet, hogy ezt is kipróbáljuk a jövő héten. Szerencsére BAlának nagyon tetszik. Szerdán alig akart véget vetni a játéknak. Amikor meglátott, megörült, oda rohant hozzám, majd visszament játszani, s hívott engem is. :lol: Mindkét helyen alapszolgáltatás a gyermekmegörző, nem kell érte plszban fizetni. Képzett óvónénik felügyelik a gyerekeket. S ha nagy a sírás-rívás, akkor szólnak. Itt Óbudán az A1-ben az a jó, hogy a fitnessterem egyik fala szomszédos a gyerekszobával, s üvegből van, így rá lehet látni a gyerkőcökre. Bár ez néha hátrány is, ha kiszúr a gyerkőc, s akkor általában eltörnek a mécsesek. Ilyenkor odébb kell vonulnia Anyucinak, s a leányzók elterelik valamilyen játékkal a síró babó figyelmét az ugráló anyuciról.
Amúgy lenne mit bőven leadnom sajnos. Igaz a terhességből nem maradt rajtam semmi, de 13 kg-mal :? :oops: nyomok többet, ahhoz képest, ahogy megismertem Szerelmemet. Az az igazság, hogy már 2x belevágtam a Norbiba, s csináltam 1-1 hónapig, s repültek is a kilók lefele, de aztán mindig csúnyán feladom. Pedig tényleg életmódot kellene változtatni, s akkor nem lenne gond.

GYorsan elküldöm, mert ha elszáll nekem itt a rendszer, akkor :evil: :evil: :evil: FOlyt köv...

Kép

Kép
timtom

Nóri!
Köszönöm a képek dícséretét.
Az az igazság, hogy ha gép kerül a kezembe, akkor rengeteg képet csinálok egy témáról, így mindig akad benne 1-2 kedvenc, jól sikerült kép. Ma is így történt ez, így új képekkel is tudok majd nektek szolgálni.
Julcsiról édes a bevásárlós történet. Jót mosolyogtam rajta. :lol:
Puszi nekik! Van róluk esetleg képed?

Zsóka!
Tuti jók a képek!

Alon!
Nem vagy semmi a 3 hetes tornával! :lol: Én akkor még örültem, hogy élek. Felkelni alig tudtam az ágyból.
Nagyon jók a pancsizós, apás képek! S ez a fürdőgatyó! Csúcs!

Panni!
Ez a nyelvnyújtós kép címlapfotó! Nagyon tetszik!

Reni!
Bocsi, hogy eddig nem válaszoltam a pü-re.
A gondom ott van, hogy ha Apumhoz akarunk csatlakozni, akkor szerintem sose talizunk, ugyanis teljesen kiszámíthatatlan egy napja, mikor éppen hova kell elrohannia. Majd megoldjuk másképpen.
Hogy kerültetek Tv-közelbe? Melyik műsorban?

Edus!
Hogy vagytok az ovival?
Hogy bírják a gyerkőcök külön?
Hogy van a letörtnek hitt fogatok?

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Ja és a mai képek, két témában!

Bala segített ma nekem főzni!
Amíg én serénykedtem, addig Ő kirámolta teljesen az egyik szekrényt. Kikövetelt két fakanalat is tőlem, így kevert-kavart, s megkóstólt mindent, amit kotyvasztott magának a sok kis edénykékben. :lol:
Annyira édes volt, csak szép lassan eluralta a konyhát. Alig lehetett lépni a tálaktól.
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
timtom

Próbálkozunk az egyedülevéssel leves terén is!
ELőször szépen kavargatta, majd egyszerűbbnek tűnt, ha a répát meg a karfiolt a másik kezünnkel pakoltuk a kanálra. :lol:
A lé falatozása még nem igazán megy, több megy a pártedlire (3.kép), mint a szánkba, de hát nem mehet minden elsőre. :) Viszont nagyon élvezte, s szerintem többet evett így meg, mintha én adtam volna neki (kivétel a lé része).
Aranyos volt, mert ahogy jól lakott vele, elkezdett engem etetni.
Ismételten olvadoztam. :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Még egy meglepi tőlünk: ---> www :lol:
(Ahogy időm, azaz Bala engedi, bővítem!)

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Timi, a képek most is nagyon jók!!! Jó, hogy adsz egy kis ízelítőt a jövő évi életünkből. :) Már most elkezdek készülni az állandó pakolásra. :)

Panni, Márk nagyon szép kisbaba, és nagyon ügyesen iszik pohárból. :) Olyan érdekes, szerintem ugyanaz a nyugodtság, és kiegyensúlyozottság árad a szemeiből, mint rólad az avataros képeden.
Azt is megfigyeltem már, hogy mindig olyan nyugodtan, írod, hogy nem alszik, meg a kengyel, meg a hasfájás...jó, hogy így fogod fel, mert ezzel sokat segítesz neki, és azért is ilyen kiegyensúlyozott.
Persze ezt csak a képekből szűrtem le...

Kriszta, azért nálunk sem olyanegyszerű az élet, hogy lerakom és játszik...Korábban jobban eljátszott, de mostmár Farkas is csak kb. negyed órát van el. Ha odabújok mellé,akkor jobb, de aztán ő is megúnja, akkor felveszem, de pár perc múlva ugrana ki a kezemből, akkor megint letszem stb. stb.:) Szóval házimunkára és egyebekre nekem is alvás alatt van időm. (az meg csak egyszer van egy nap).

Zsófi, ez elég jó napirend. Nekünk csak három hónapos kora óta van napirendünk, és azóta könnyebb tényleg, azelőtt csak a fürdés volt fix.

Lányok én ma reggel már befűtöttem. Farkas egy elég viharos éjszaka után 7-kor felébredt (8- fél kilenckor szokott) sírt, és rájöttem, hogy fázik. (Persze Papa, nyitvahagyta a teraszajtót a mikor elment így beáramlott a hideg mindenhová.)Úgyhogy gyorsan befűtöttem. Azt hiszem az esti fürdésnél is be fogok, mert már hűl az idő.

Reni,, BOLDOG HETEDIK HÓNAPOT NIKINEK!!!!
Én is megkérdezem, mint már előttem a lányok, hogy milyen műsorban szerepel majd?

Puszi, Nóri

Ui: Már olyan sok helyről hallottam ezt a suttogós könyvet, hogy elkezdett érdekelni. MIt tud ez a könyv, hogy egycsapásra alszanak tőle a babák? (Ilyeneket hallok róla)

Kép
nóri8

Ja, Timi, Barnusról nincs képem, de beszéltük JUlcsival, hogy majd átmegyünk hozzájuk, és akkor lefényképezem, megkérdezem, hogy feltehetem-e ide,és ha igen akkor lesz. :)

Kép
nóri8

Sziasztok!

Nóri - Köszönjük a dícséreteket. Hát kitartás az van, mindíg kitűzök egy célt (ne legyen baci, vegyék le a kengyelt) és a kkor várom a változást. egyszer eljön majd... addig pedig a kacagásából merítek energiát...

Suttogó - szerintem nem fognak egy csapásra aludni... én csak beleolvastam, de azóta a könyvespolcon áll (és lepi a por), mert nem tudok vele egyetérteni... (hagyni sírni, nem felvenni stb...). De ez az én véleményem. Márk 4 hónapos koráig könyvszerűen aludt, azóta kipróbáltam mindent, amit lehet (hagyom , felveszem, ringazom, énekelek és sorolhatnám), de egyre jobban érdekli a világ és szerintem nem ér rá aludni, mert mindíg talál, vagy hall vmi érdekeset. Én abban hiszek, ha nyavalyog, akkor vmi nem jó és én segítek rajta, mert ha minden OK akkor el tud játszani az előke címkéjével is akár 1/2 órát is.

Timi - Bala igazi kis kukta. Nem sokára együtt sütitek a sütiket... És azzal a nagy kanállal is ügysen egyensúlyozik.

Szép napos hétvégét mindenkinek!

Panni

Kép Kép
panni_30

oké Panni, már meg is győztél suttogó ügyben. A hagyni sírni, nem felvennivel én sem értek egyet. Én az elején mindig (éjszaka is )kézben ringattam Farkast, és mégis megtanult egyedül elaludni. És már hónapok óta, este leteszem puszi, simogatás és már alszik is. Éjszaka is ez van. Azt hittem, hogy az éjszakai ébredésekre tud vmi megoldást ez a könyv. Persze ez naívság volt részemről. :)

Kép
nóri8

Sziasztok!

Nóri - írtam privit.

Panni

Kép Kép
panni_30

Boldog 7.hófordulót Nikinek !!
nem semmi h. repül az idő, mintha pár napja lett volna csak, h. a féléves-tortás képeket néztük.

Timi, Bala csúcs !! a végén a nagy konyhai sürgés-forgásban-főzésben, még enni is megszeret !! :D
annyira aranyosak ezek a kis szösszenetek Tőled is meg Edustól is, imádom olvasni - nézni a képeket !!

Kriszta, nektek hogy tetszett a babaúszás?? kíváncsi vagyok te mit mondasz !

Nóri, nálunk is piszok hideg van, én is gondolkodtam a fűtésen, lehet ma estére beüzemeljük.
amúgy nálunk is csak a fürdés, esti étkezés+ a reggeli ébredés fix egyelőre. mivel mindig megyünk vhová, v. van mit elintézni, én nem is tudok ilyet beállítani.
én abba szerintem bele is őrülnék, h. minden nap 14:00-kor KELLJEN sétálni.
plusz Laura nem eszik rendszeresen 4 óránként, van, h. 3,5 óra v. h. 5 óránként kér. és ha Ő nem éhes, hiába kínálom, nem tudom beletuszkolni, mert elfordítja a fejét stb..

Panni, Márk nagyon formás-helyes baba... gyönyörűek a szemei ! szinte zavarbaejtő, ahogy néz a fényképezőbe !!

kicsit vitatkoznék... :lol:
A suttogó szerintem annál vastagabb könyv, minthogy annyi legyen benne "sírni hagyni"..
amúgy természetesen nem azt írja, ha éhes v. fázik a baba és sír, akkor hadd sírjon csak, juhhhéjjjj.
leírja a sírás különféle okait és vállfajait. van olyan sírás, amit a babák energialevezetésnek használnak, mert a komfortérzetük 100%-ig megvan (nem éhes, nem szomjas, nincs tele pelus, nem fázik stb.). ilyenkor szerintem sem feltétlen kell felkapkodni.

szerintem egy érdekes, más megközelítésű könyv, mit amit én eddig olvastam. van egy nagy adag "babalélektan" is benne. persze, mint más egyéb könyvet, ezt sem kell Szentírásnak kezelni :!: :!: én sem értek egyet minden betűjével (pl.szigorú, másodpercre pontos napirend v. egyéb), de rengeteg olyan dolgot olvastam MÁS szemszögből, mint amit eddig nem, és rengeteg dologban találtam rációt, amit alkalmazhatónak is találok akár nálunk is.

szóval szerintem érdemes elolvasni.. akár érdekességképpen is.
én könyvtárból kölcsönöztem ki, nem vettem meg.

Üdv

Alon

Marcsi

KépKép
alon

Panni!
Elkülted a könyvet? Mert ha nem, akkor ne is küld!
Félre ne értsd, nem haragszom, de van egy ismerősöm aki okt.20 körül jönne haza és elhozná.
Légyszi válaszolj a melinda.nyitrai@tvs.ro -ra!
Vendég

lányok! Panni!

a suttogóban pont az áll, h a GYEREKEKET EGY PILLANATIG NEM SZABAD SÍRNI HAGYNI!!!! ÉPP HOGY FELSZÓLAL AZ ELLEN A SOK HÜLYE ELMÉLET ELLEN AMI EZT ÁLLÍTJA!!!!!

PONT H AZT MONDJA H EGY BABÁT TILOS SÍRNI HAGYNI MERT ELVESZÍTI A BIZALMÁT!!!!

altatásra a köv javaslatai vannak:
-legyen napirend
-legyen altatási rituálé: nyugtasd meg a babát, kellemes zene stb.
-tippeket és javaslatokat ad kül problémákra!
nem szentírás- de rengeteget segít! pl a napirend kialakításában.

már mástól is hallottam h a suttogó rossz mert azt tanácsolja h sírni kell hagyni a gyerekeket. ez egyszerűen nem így van. szó sem esik benne róla. sőt! nagyon elítéli!
kerekpocak

Ja Nri és éjszakai és nappali ébredésre is tud vmit a könyv!
kerekpocak

Nóri akart lenni!
kerekpocak

ja és Alon totál egyetértek!
ill Timi: Bala csúúúúúúúúúúúúúúúúúúúcs
kerekpocak

Jó, hogy többféleképp lehet olvasni ugyanazt :lol:

Én a suttogót nem olvastam, csak az interneten szedtem magamra az infókat, rengeteg helyen, és abból választottam ki a szerintem helyeset. Úgy látszik, hogy beletrafáltam :)

Én se hagytam soha sírni.
A napirend viszont nem könnyű dolog, sokat hagyott engem sírni miatta ez a kis renitens :)
Amit én okosságként leszűrtem: az első két hónapban gyakorlatilag ki van csukva a napirend. Amikor a baba alvásán már észrevehető némi (hangsúlyozom némi) rendszer, akkor lehet erőltetni egy picit, húzni az időt mondjuk fürdetés előtt, hogy kibírja még hétig vagy fél nyolcig.
Annak se kell percre pontosnak lennie szerintem, de valahogy egy megfogható intervallumon belül maradjon.
Én addig szenvedtem sokat, amíg a két alvásról átálltunk az egy alvásra. És ezt nagyon következetesen kellett csinálni, hogy megszokja. Viszont 10 hónapos kora óta déltől háromig (nagyjából!, van mikor 1-4, van mikor 2-5) alszik. Délelőtti programtól és ebédidőtől függ. Volt, hogy nem bírta ki az ebédet, akkor elaludt csak cicivel, és alvás után ebédeltünk. De amikor már minden klappolt, akkor ebéd, kicsi emésztési idő (15-20 perc) és utána alvás. Végülis nem az időpont a lényeg szerintem, hanem a játék, evés, alvás sorrendje és nagyságrendje.
A vacsora időpontját pl. nem sikerül rendesen betartanunk sose, nincs is ilyen, mi se vacsorázunk normál módon, hiszen sokszor mászkálunk, de ez is egy rendszer :)
Az is fontos szerintem, hogy a család ritmusától ne nagyon térjen a baba, egy éves korára, körül, után, nagyjából :)

Hát ennyi okosság fért el most itt :)
Másra megint nincs időm reagálni, de a képek mind nagyon édesek ám! :)

Üdv. M.
mircike

Suttogó: bár a könyvet én sem olvastam, felkeltettétek az érdeklődésemet. :wink: Anno már ajánlották nekem a könyvet, de valami hasonló indokok miatt, amiről Panni írt, lebeszéltek róla. :cry: Így egy másik könyvet vettem meg.

Napirend: Mircikéhez hasonlóan tudok nyilatkozni. Bár már sokmindent elfelejtettem :oops: :cry: , de azt tudom, hogy engem is mindig ezzel terrorizáltak: „Legyen napirend!!!” :evil: . Kérdem én, hogy várhatunk el egy újszülöttől napirendet, aki csak szopizik, meg alszik.(Persze a maga módján van.)
Aztán ahogy növekszik, fejlődik, fedezi fel a környezetét, önmagát, kevesebb alvási igénye lesz, a pocak, ill. gyomor nő, ritkábban étkezik. Aztán jön a hozzátáplálás, akkor megint tovább bírja a fentlétet, több energiája lesz...stb Így én azt tudom írni a saját tapasztalataim alapján, hogy 1 éves koráig 3 hónapos ciklusokban változik a napirend. :shock: :wink: (Ez nálunk volt, de másnál lehet, hogy másképp volt/van!)
A nagy lépés, amiről Miricke írt, amikor áttér a Baba a napi 2 alvásról az 1-re. Az egy kemény és fárasztó munka, mindkét félnek, hiszen 2 alvás már sok, 1 alvás még kevés, nehezen bírja a baba is az átállást. :? Én már nem foglalkozom vele, adja magát. Nálunk Zsiga 15-18 hónapos lehetett, amikor már a mostani napirendjére tért át. (Egy nagy alvás ebéd után 12:30/13 órától -15:30/16 óra, ami pont most dől meg :cry: ..., folyt köv:)
mazsolák

Illetve ami a mostani káoszos pillanataimat adja – amiért elnézést mindenkitől, hogy csak sebtében dobok valami hozzászólásfélét :oops: :cry: -. Az az, hogy Zsigmond elhagyta az egy nappali alvását (kb 1-1,5 hete), így most az van, amiről fent írtam, hogy aludni nem akar, mert nem fáradt még eléggé, viszont 6-7 óra magasságában már kezelhetetlen, pörög. Így előrébb jött kicsit az esti szeánsz:vacsi, fürdés, alvás. :oops: :?

Káosz másik oka, hogy Zsombor már egyre ügyesebben jár a tárgyak segítségével. Kapaszkodik székbe, ágyba, kanapéba, falmentén, mindehova odér, ahova szeretne. Fel- és lemászik mindenre/ mindenről, így már az együttjátszásnak nemcsak az örömpillanatai vannak, hanem most kezdődik „ a nekem is ugyanaz a játék kell, most és azonnal”. Ilyenkor kell elrohannom és összebékíteni őket, hogy osztozzanak, vagy másik hasonló játékot keresni. Ami a nap végére néha elég leterhelő tud lenni (főleg hogy még ott a háztartás is.) Na de nem panaszkodom, csak megosztom veletek a hozzászólásaim háttérmunkálatait. :mrgreen:
mazsolák

Ovi. Egyre jobban megy, és szereti nagyon Zsigu! Már alig várja, hogy mehessen. Van kedvenc ovis nénink (Liz). Gyönyörű rajzokkal, festményekkel lep meg a kis művészpalántám! Már nincs sírás! Vannak kisbarátok! Az anyukák mesélik nekem, hogy otthon mesél a kislányuk/kisfiúk Zsiguról, hogy játszottak együtt. Ez nekem nagyon klassz érzés!! Örülök, hogy eküzdve a nyelvi akadályokat, ilyen hamar, és könnyen alkalmazkodott. Már fordít: egyik nap mondta: „Anya ez nose, Zsiga orra (lehet, hogy ezt más írtam?!, akkor bocsi), akkor énekeli az angol dalokat. Egyik nap nem tudtam egy szót, és ő tudta, mondta nekem. Miből lesz a cserebogár?! 2 év és ő tanít engem majd!
mazsolák

Amiről még szerettem volna írni, de soha nem jutottam odáig: EDA.
Talán Alon írt az edaról, hogy a végén jön a a fekete leves. Elárulom, nagyot néztem, mert eddig, aki nekem mesélt az edáról (saját tapasztalatom nincs!), 3 ismerős anyuka, mind azt mesélte, hogy nem érezték mikor kell nyomni, még javában nyomott, amikor mondták már nem kell, mert kint van a a baba :oops: . Mind a 3-an egymástól függetlenül mesélték így - és már akkor nagyra kerekedett szemmel néztem!-, és az is az igazsághoz tartozik, hogy egyik sem a Jánosban szült. Ezt csak leírtam, mert nagyon elgondolkodtató volt számomra, hogy ezek szerint ez is kórház specifikus lehet?! (Remélem, nem írtam negy hülyeséget, de én csak az elmondottakat hasonlítottam össze. Nekem szóba sem jött, de erről már írtam korábban...)
mazsolák

TIMI - BALA NAGYON ÉDES! Meg tudnám zabálni a kiskuktát!! :mrgreen: Ez is egy tökéletes példája annnak, hogy nem kellenek csiribiri, tök drága csillogó villogó játékok, hanem a legegyszerűbb dolgokkal is milyen klasszul el tudnak játszani, :wink: csak fantázia dolga az egész. Zsigu is újabban kávét főz nekem. „ Anya, fújd meg, mert forró! Itt a finom kávé!”8)
Blog nagyon jó!!!!!!!!!! Már írtam bele/hozzá!!! :D

Ja még annyit, hogy zsigu is akkor kapott rá az evésre, amikor hagytam neki önálló teret. :P Nagyon élvezte! Lehet, hogy most jött el a Te időd, és Bala megeszi a sok sok finomságot, amit készítesz neki! Majd meglátod, mennyire örül, hogy saját maga kanalazhat! :mrgreen:

Na most már átadom másnak is a terepet, csak megragadtam ezt a kivétekles alkalmat, hogy írhatok Nektek! :mrgreen:

Pusza!:P
mazsolák

Ja ezzel még tartozom...
Zsombor foga: úgy tűnik, megúszta a balesetet! :oops:
Amikor Zsigu oviban van, örül, hogy egyedül játszhat az öszes játékkal, ugyanakkor, amikor megyünk Zsigu elé az oviba, akkor már nagyon várja, és nagyon örülnek egymásra! :P
De az is annyira érdekes, ha Zsombor alszik Zsigu keltegeti, hogy tudjanak játszani, illetve ha Zsigu alszik, akkor meg Zsombor, aki ott birizgálja Zsigát, hogy ébredezzen. Annyira édes ez a se vele se nélküle helyzet... :mrgreen:
mazsolák

Napirendhez még Edus juttatta eszembe az esti korai nyügiket. Tehát miközben tértünk át az egy alvásra, akkor azért este 6 körül már néha nagyon fáradt volt. Ilyenkor volt, hogy elaludt szépen, de akkor fél óra után felkeltettem, hogy este a szokott időben, tehát 8-9 között legyen fürdés-alvás, különben számíthattam volna a hajnali kelésre. Ez sok hónapig ment. Volt, hogy nagyon nyügi volt, volt, hogy azért hétig kihúztuk és akkor volt fürcsi-alvás, mert értelmetlen lett volna másként. De aztán szép lassan kitolódott az ebéd utáni elalvás ideje, és mivel 3-ig vagy 4-ig is alszik, így könnyen kibírja este nyolcig.

Edus: nem semmi, hogy új szót tanít. Ez tök jó!

Timi: a blogodban az 'ezeket anya csinálta' elképesztő! Elájultam. Bakker, mikor van erre időd??? :)

Nóri: én is üdvözlöm Julcsit, ha beszélsz vele!!! :)

Alon: édes ez a gatya. Nekünk (Kalovits) kellett úszópelus, és arra egy biciklisgatyó-szerű fürdőgatya. És itt sem volt kötelező merülni, mi egyszer próbáltuk, de inkább hagytam... A nagyobb babákon láttam én is, hogy élvezik, sőt a másfél évesek ugráltak bele a vízbe a partról, de akkor még fél évesek voltunk, és valahogy ez nagyon horrornak tűnt. Persze a vizezést nagyon élvezte M. is.

Nóri: mi is fűtünk, reggel fél órát, meg este is. Még én is fázom, olyan hideg lett, közben meg gyönyörű az idő!

Ma épp kint voltunk a Dunán, meglátta, és kiabált, hogy Tette! :) A tengert hívta így. Olyan édes okos kisfiú. Nagy víz az egyenlő Tette. :)
Egyébként horror éjszakáink vannak, a felső szemfogai jönnek. Eddig nem nagyon tűnt fel soha a fogzása, de ezek most nagyon fájhatnak. Alig alszik, még cicit se kér, csak oda akar bújni hozzám, és nyüszög. És úgy nyálzik, mint amikor féléves volt. Szegény kis bulldogom. Meg szegény én :)

Sziasztok. Ha felkel megint kimegyünk játszani a napsütésre.

M.
mircike

Sziasztok! :D

Remélem, a korábbi hozzászólásomból nem úgy jött le, hogy napirend ellenes lennék :oops: :shock: :roll: . Nem! Sőt tudom, hogy nagyon fontos mind a baba, mind a mi/család szemszögéből! Így tudsz te is előre tervezni, illetve a baba is tudja, mikor mi következik, napi ritmus. ( Nálunk ez főleg a fürdésnél látszik. Már alig várják, vetkőznek lefelé, mintha az lenne számukra a nap fénypontja 8)! )

Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy szerintem egyik napról a másikra nem megy a napirend kialakítása, hanem kemény munka van mögötte mind az anyát, mind a gyereket nézve. :?

( Talán engem azért húznak fel ezzel a kifejezéssel, mert Zsigu hasfájós volt, és azok a gyerekek nem úgy működnek, mind az átlag. :roll: :evil: Talán Zsigánál 3 hónapos korában beszélhettem először napirendről. Viszont Zsombornál sokkal könyebb dolgom volt, mert egy megszokott ritmushoz igazítottam. :lol: )

( Akkor emlékszem a Zsigu fürdetési mizériára, mert mindig az utolsó szopizáshoz akartam igazítani, így a 7-9:30 minden időpont volt, aztán Zsombornál valahogy a jól bevállt fürdetési időhöz kötöttem a szopit. :wink: 2jára már könyebben ment az biztos, illetve nem engedtem a "kivülállók" cseszegetésének, és a sarkamra állatam... :evil: )

Na csak ennyit akartam volna. Szóval szerintem is fontos, csak néha irreális elvárásaink vannak ezekkel az Apróságokkal szemben :shock: :roll: .
Vagy talán nem is nekünk, hanem a környezetünk várja el tőle/tőlünk, zaklat vele, és ezt a feszültséget adjuk nekik át. Pedig ha mi ketten: baba és mama kapnánk lehetőséget, lehet, hogy ugyanide jutnák, és még kevesebbet is idegeskednék, aggódhatnánk..Nem mintha egy frissenszült anyuka nem lenne tele kérdésekkel és kétségekkel, még a környezet is tesz róla/nemcsak a családra gondoltam..., /ilyenkor előkerül egy csomó "hívatlan vendég" is... :evil: )

Timcsi, amit Mircike írt, nem mertem feltenni ,mint kérdést, de gondolom az éjszakázások eredményei. De gyönyörűek 1-től1ig!!!

Mircike - aranyos lehetett M. "tette"-je! Kitartást a fogzáshoz+az éjszakázáshoz, tudom, milyen kemény, az enyémek mindent megéreznek! :cry:
mazsolák

Panni - MÁRK GYÖNYÖRŰ!!! ANNYIRA SZÉPEK A SZEMEI!!! Kedvencem a nyelvkidugós!!!! :mrgreen:
mazsolák

Sziasztok!

Edus!
A blogunk dícséretét, meg az üzit köszönöm!
A naplónk tematikáján még változtatni akarok, de még nem volt rá időm, meg az az igazság, hogy írni is kéne bele. Lenne mit, csak idő kellene hozzá.
Zsigu új napirendjéhez kitartás! Sejtettem, hogy valami ilyesmi dolog van amögött, hogy ritkábban jelentkezel, s csak reméltem, hogy nem vagytok betegek.
Tündériek lehetnek a fiúk, ahogy keltegetik egymást, meg ahogy örülnek egymásnak. :lol:
„ a nekem is ugyanaz a játék kell, most és azonnal” témához kitartást, s sok energiát küldök neked! Nehéz korszak, már előre félek tőle én is, ha lesz tesó.
Annyira jó, hogy a lurkók így szívják magukba a nyelveket! Nagy előny lesz ez nekik! Sajnos én nem vagyok nyelvzseni, így még csak azt sem tudom megtenni, hogy itthon az anyanyelven kívül más nyelvet tanítgassak majd Balának. :oops: :cry:
Örülök, hogy Zsombi foga ép, s remélem a most kezdődő totyogós korszakát is megússza totyogós-balesetek nélkül.

Mircike!
De jó hallani felőletek!
Hát időm az nincs! Amik ott láthatóak, azokat javarészt Bala születése előtt csináltam. Kivéve a húsvéti horgolt tojásokat. Azokat meg Bala esti lefektetése után csináltam, éjszakába nyúlóan. Képes vagyok éjjel kettőig is ügyködni. Csak ne kellene másnap korán felkelni. Így készül most BAlának egy kötött kardigán. Igyekszem időben befejezni, nehogy kinőlje, mire készen leszek vele. :oops: :) :wink:
Nekünk most jött el az az idő, hogy átállunk az egy alvásra. Hát tényleg nem egyszerű.
Ma már ebéd előtt el akart aludni. Tervem szerint először meg akartam etetni, de aztán rájöttem, hogy ha elhúzom addig (+fél óra), akkor elszáll az álmossága, s nem akar majd semmit sem aludni. Így elaltattuk (egyik rossz berögződésünk ez az elaltatás a babakocsiban tologatva) ebéd előtt. Nesze neked napirend! :evil: Nem vitte túlzásba a Lelkem. Elég volt neki 30 perc. Egész napra. :shock: Egyelőre én még csak álmodozom, hogy az egyszeri alvásunk 2-3 órás legyen. De jó lenne! Neki is, meg nekem is. Ugyanis így már kora este tiszta nyügi. Hétkor letenni aludni még korán van. Nyolckor már tehetném, de akkor meg még Apának van korán, mert még nincs itthon (bár már nem egyszer nem vártam meg, mert annyira nyügi volt BAla). Ha aludna 2-3 órát, akkor a kilences fekvési időre ismét visszatérhetnénk, az teljesen jól működött.
Tündéri a Duna-történetetek! Ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy milyen okosak már! Hogy összerakják a dolgokat!

Mircikéékhez hasonlóan nekünk is szörnyű éjszakáink vannak egy hete. :shock: Szemmel láthatóan egyszerre négy foga akar kibújni egy idejűleg. :shock: :? :evil: Ma estére meg ráadásul még be is lázasodott, most 37,8-at mértem. Remélem csak a fogaktól. Nem szeretném, ha újra betegek lennénk. Eddig nem lázasodott, s az éjszakáinkat sem viselte meg ennyire az eddigi 10 fogunk.
Az éjszakáink tényleg horrorkategóriába tartoznak. mostanság. Bár az az igazság, hogy eddig elkényeztetett minket az Úrfi ezen a területen. Nem folt hasfájós baba, így mindig is csak kajálni kelt fel, s rögtön vissza is aludt. De most aztán bepótolja.
Minden éjjel 3 körül sikítva ébred, s vígasztalhatatlan.
Az az érdekes az egészben, hogy ha ott állunk az ágya mellett, s foghatja a kezünket, akkor teljes nyugalommal alszik.
Ha csak ott állunk az ágya mellett, s a kezünk nincs a buksija alatt, vagy a kezében, akkor is alszik sírás nélkül, -márpedig ha egy fog nyilal, akkor is fel kellene sírnia- de felkel kb két percenként, s felnéz, hogy ott állunk e még. Ha nem, akkor elkezd visítani. Ha meg igen, akkor édesdeden nyugtázza, s alszik tovább.
Ami megrémít, hogy visítva sír, s eddig nem sírt ilyen hangosan. Olyan, mintha valamitől félne. 3-tól kb. egy-másfél órán keresztűl felváltva ingázunk Apával, amikor felsír öt-tíz percenként, hogy újra megnyugtassuk. Áthozni magunkhoz nem merem, met félek, hogy utána nem lenne visszaút, s ha nem lenne gond, akkor is kikövetelné, hogy köztünk aludhasson. Amire rákényszerültem az eddigi éjszakák folyamán háromszor, hogy lefeküdtem az ágya melletti kanapéra, s ott aludtam (így meg Apa sírt nekem reggel, hogy nem mellette alszok 8) ). Így is felébred, de ahogy hallja a hangomat, egy kis sírás, s nyüszögés után visszaalszik. Vagy ha nem is, de közelebb van felkelni hozzá. Már a fél lakótömb óvatosan, vagy direktbe rákérdezett, hogy "Rossz éjszakáink vannak most? Hogy ennyit sír ez a gyerek?". S közben mindenki aranyosan vigyorog. :evil:
Remélem, hogy tényleg ez a fogzási mizéria miatt vannak ezek a zűrös éjszakáink, meg a lázasodás is. Mondjuk Bala ilyenkor már nem nyálzik, csak előtte, amikor még nem is lehet látni, hogy valamelyik fogacska elindult.
Ezzel a sírás típussal az a bajom, hogy olyan, mintha "rémeket" látna. S az a baj, hogy még hiszek is benne, hogy ilyen kicsiként még nyitottak erre. (szellemvilág):? / hát most lehet, hogy hülyének néztek/ :oops:

Ismét jó hosszú lettem, így futok is aludni.

Kép

Kép
timtom

Kedves Zsigu!

Ha minden igaz, s jól látom a mérőszalagodat, akkor itthon már betöltötted a 3-at, amikor ezen soraimat írom nektek. :)
Nagyon boldog szülinapot kívánok neked, s szüleidnek, hiszen nekik is hatalmas ünnep volt három évvel ezelőtt, amikor megszülettél, s ők szülőkké váltak.
Váljon valóra minden álmod, azaz álmotok!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Kép

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Hú, látom nagy port kavartam a suttogóval. :) A véleményeket, köszi,belenézek én is, és döntök. :)

Timi, csak a fogas éjszakákhoz jutott eszembe, hogy én megkérdeztem az orvost, hogy ha éjszaka visítva ébred valószínű a foga miatt, és én kiveszem az ágyból miért nyugszik meg rögtön. És azt mondta, hogy: éjszaka van, sötét van, fáj a fogam, anyám sehol. És ha ebből anyám megérkezik, akkor az már megnyugtatja. :)
Ha meg tényleg rosszat álmodik, akkor pláne megnyugtatja hogy mellette állsz.
Én nem nézlek hülyének a szellemvilág miatt, mert a nővéreim nagy boszorkányok és mindig azt hajtogatják, hogy Farkas még látja az aurát. Én nem foglalkozom ilyesmivel, de nem ítélem el egyáltalán. Lehet, hogy igaz, nem tudhatjuk.

Most csak ennyire futotta.

Edus, örülök,hogy Zsombi foga rendben van. :)
Mircike, nektek is kitartás a fogakhoz, és írjatok máskor is ilyen "ő mondtákat" mert olyan jó olvasni. :)

Pusz, megyek, mert a buszsofőröm felébredt és már köpköd. :)

Nóri

Panni, válaszoltam.

Kép
nóri8

Timcsi - Bala ébredéseinek, illetve "visítva sír" oka nem lehet esetleg, hogy rosszat álmodik? :oops: (Különben én sem nézlek h..-nek, amit/amiről írtál. Szerintem is nagyon fogékonyak ilyenkor mindenre a gyerekek). Nálunk volt egy időszak, amikor folyamatosan felsírta magát, és csak az vigasztalta meg, ha simogattam, ha ott voltam vele. (én amikor már nem bírtam az éjszakázásokat, akkor bevittem magunk közé, mert fáradt is voltam, illetve nálunk is lázadt apa. 8) Elmondhatom, hogy nem lett nagy gubanc belőle. Van saját ágya, ahol imád aludni a saját kedvenceivel :lol: , viszont ha felsírja magát, rosszat álmodik még most is odamászik közénk :? . Kérdeztem más anyukát, ők is mesélték, hogy volt ilyen korszak. lásd Zsigu mondása a sötétről..., illetve majd jön azaz időszak, amikor nem mesélhetsz akármit, mert azzal álmodik (csúnya mese/tiszta mese, csúnya bácsi... :roll: :shock: ) Lehetnek a fogak is, de lehet, hogy esetleg a napi történéseket dolgozza fel, éli át újra magában... :oops: :cry:

na pusza nektek! Főzöm a gyógyteát, mert elkezdtek taknyolni. :cry: Főleg Zsombor, mert ő fogzik is, gyengébb most az immunrendszere. Ha nem jelentkeznék, tudjátok be a nyügiknek. :evil:

Mircike, én is akartam írni, csak lemaradt, hogy milyen okos M.- hogy összeköti a nagy vizeket... :wink:

Ja Timcsi köszönöm a köszöntést, de majd szerdán lesz a nagy nap. De Te tudhatsz valamit, mert már megvetette a tortáját a nagylegény!! :lol: 8) :mrgreen:
mazsolák

Még azt szerettem volna írni, hogy KÖSZÖNÖM, hogy gondoltatok, szorítottatok Zsomborom fogacskájáért! :D :D :D Nagyon jól esett!

Meg még azt, hogy képzeljétek Zsombor kb 1 hete megtette az első önállő lépését! :P Elengedte a lábamat, lépett, és megkapaszkodott Apája lábába! :lol: Azóta egyre többször és tovább áll önállóan, aminek ő is nagyon tud örülni, és ma is lépett 2 önállóan, majd csücs! Annyira édesek ezek a kezdeti próbálkozások! :wink:

További szép napot mindenkinek! :D
mazsolák

Laura megfázott :cry: :cry: én meg ettől érzem magam rossz anyának, h. az immunvédett, anyatejes babám plusz 20 fokban betaknyosodik.. :(
lehet este nem volt eléggé befűtve a fürdéshez ? v. du. a telken történt a szélben ? nem tudom.. de már hajnalban is hallottam, h. szörcsög, meg szegénykém horkolt is.. jobban, mint apája :lol:
amúgy nem lehet vészes a dolog, mert láztalan, jókedvű, játszik, mosolyog, de NEKEM iszonyat hallgatni, ahogy szörcsög. kiváltja belőlem azt a reflexet, h. helyette én fújom az orrom.
reggel irány dr-nő, anyatejet kell az orrába cseppenteni, orrszívózni, meg kapot vmi orrcseppet. hát ennyi. ma már 4x orrszívóztunk, jobban viseli mint gondoltam. az elsőnél sírt, a 4-nél már megszokta, vagy rájött, h. könnyebb neki is.. nem tudom.. még jó, h. nem babaúszástól fázott meg, na akkor lett volna lelkifuri igazán... aludni hason most nem tud a teli nózi miatt, remélem estére azért tisztul a dolog, és fog tudni aludni úgy, mert mostanában úgy szeret..

Edus, lehet, h. nem is kórház, hanem orvosfüggő, h. kitolásnál lehet-e EDA? nem tudom..
viszont indított szülésekről annyit rosszat olvasok mostanság (ráadásul ált.mind császárral végződik), h. tiszta szerencsésnek érzem magam, h. én normális úton, egészségesen szültem meg Laurát. még jó, h. nem szülés előtt olvastam ezeket !! :evil:

Edus, Mircike - kitartást az éjszakákhoz !!
asszem Nóri írta egyszer és milyen igaz, legalább képet kapunk, mi vár ránk később... :lol:

Alon

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Sajnos nem tudtalak benneteket végigolvasni. Most is csak életjelet adok. Nagggyon jól vagyunk, Zsombi 7,5 kg, belehúzott rendesen :P
Egész nap az építkezéssel tökölök, meg hitelügyintézek, meg kicsit dolgozgatok stb. Úgyhogy az idő ki van sámfázva rendesen.

Azért gyorsan küldök pár képet a hétvégéről.

Kép

Kép

Kép

puszi
judy

KépKép
judy1

Sziasztok lányok!

napirend-ügyileg: a suttogó szerint már egy naposan kell kialakítani a napirendet, ami nem óramű pontosságú, precíz beosztást jelent hanem rendszert, melyben a baba tudja h mi mi után jön, hogy hogyan kell elaludnia, mikor eszik evés után játék jön s utána az alvás. stb.

péntekig rózsás volt a helyzet de a hétvége óta samu nagyon nyűgös. eljutottunk odáig h minden délutáni (2utáni) evés után 1 órát alszik és zokog kettőt. egyszerűen semmi nem segít. se a babakocsi, se az ha ringatom(ill egy idő után a karomban megnyugszik) totál kiakadva nagyon zokog könnyekkel. valakinek van vmi ötlete h miért?
nem húzogatja a lábát, nem volt hasfájós soha.
ma ráadásul oltást is kapott- lehet h ez is benne van?? oltás után mire számítsak? vajon éjjel sem fog aludni?

olvastam h 8-10 hetesen sírnak a legtöbbet mert nem tudják feldolgozni az őket ért sok új ingert. ugye már a látásuk is jobb- ébre is többet vannak. hát nemtom. van vkinek vmi vigasztaló ötlete? javaslata?

ja ma voltam tanítani! isteni volt!
kerekpocak

gratulálok mindkét ZSOMBORNAK!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon szépek és ügyesek!!!!
kerekpocak

Mi lehet a levegőben??? :roll:
Szinte mindegyik csöppség nyügi vagy betegeskedő mostanság ahogy olvasom... :cry:
sok jobbulás-pusszancsot küldünk !! Anyukáknak pedig kitartást a nehéz napokhoz !
lmkata

Sziasztok!

Edus!
Hát ezt elkalkuláltam valahogy nagyon :shock: :oops:
Már túl késő volt úgy látszik és a 2 év, 11 hónap, 4 hét nekem egyenlő volt a 3 évvel :lol:
A rossz alvás, azaz a riadtan, visítva ébredésre nekem is elsődlegesen a rossz álom tűnik a leglogikusabbnak, csak olyan rossz belegondolni, hogy szegénykém már ilyen kicsinek rosszat álmodik, ráadásul visszatérően. :cry:
Tegnap is mellette aludtam, de így legalább alszunk mind a hárman. S a lényeg, hogy Bala így nyugodtabb.

Nóri!
Aranyos, ahogy leírtad a fogfájást. :)

Alon!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod a taknyosság miatt.
Bárhol összeszedhettétek. Nem feltétlenül attól lesz taknyos, ha alulöltözteted.
Mi ma voltunk ismét dokinál, mert Bala tegnap este belázasodott, meg karikásnak látom a szemeit. Kicsit a torkunk is piros, íg ya diagnózis az volt, hogy megint kezdünk belemászni valami nyavajába. :shock: :evil: :cry:

Judy!
Zsomborotok gyönyörű! S milyen kis tokája van! Zabálni való!

Zsófi!
Hajaj...
Azt hiszem tényleg a levegőben van valami, ahogy Kata írja. Végülis október közepe van, s még a falevelek is alig hullanak. Tavaly ilyenkor már nem volt levél a diófánkon. Most meg...
Kitartás, gondolok majd rátok is, amikor éjjel Balát nyugtatom.

Puszi nektek:Timi

Kép

Kép
timtom

hát tegnap kicsit hőemelkedése volt samunak így adtam egy fél kúpot minek hatására 5kor elaludt és aludt hajnal 5ig evés nélkül.
ma reggel is hőemelkedése volt szóval adtam neki egy fél kúpot. de most egy kicsit parázom, h nem kellett volna. szerintetek hülyeség volt 37.2re (ez a nettó érték levonások után) adni neki? lehet h elkapkodtam és magától elmúlt volna?
arra gondoltam h tegnap annyira nyugtalan , nyűgös és hisztis volt meg ugye egész hétvégén h nem árt neki h ha hőem van akkor megpróbálom levinni neki.
szerintetek??
kerekpocak

Szia ZSófi!

Hát ez jó kérdés.
A dokik is mást mondanak, mikor kell kúpot adni.
A mi dokink szinte leharapja a fejünket, ha 39.0-ig kúpot adunk, mondván, hogy a szervezetet hagyni kell dolgozni a bacik ellen, így alakul ki az immunitása a gyereknek.
A barátnőmék dokinője meg már akkor beadatja a gyereknek a kúpot, amikor beadja a szurit, még ott az orvosiban.
Szóval nem tudom.
Én az arany középutat szoktam választani, s a doki előtt hallgatok nagyokat, ha nem kérdez rá. 38.3 körül már kúpozunk.
Rosszat nem hiszem hogy tettél, de az immunitás kialakulásában lehet, hogy van valami ráció. De lehet, hogy rosszul hiszem. :roll:

Puszi:Timi

Kép

Kép
timtom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: