2002.10.06 17:11
2002.10.06 20:58
Pedig így esténként igazán ideülhetnék és leshetném a topicot... Szal no comment. Egyébként jól vagyunk, megvagyunk! Nem talizunk holnap a talin? Ugyanis a talikra eljárogatunk Bálinttal, általában Tikk jóvoltából értesülök a helyszínekrõl és idõpontokról.
Egyébként minden mást kellõ idõben, ill. picit elõbb csinál(t), de ez az egy dolog valahogy sokáig megfejthetetlen volt számára. De ez nálatok úgysem így lesz, mint ahogyan nálunk! 2002.10.06 21:20

És ma rájött, hogyan kell a kefével fésülködni. Olyan édes volt.
2002.10.06 22:09

2002.10.06 22:23
2002.10.06 22:36
) Puszi annak a tüneménygombóc fiadnak! 2002.10.06 22:39
2002.10.07 07:14
Dóri megfordult vagy 3 hete kb. 3-4-szer. Azóta semmi. Se hátról hasra, sem fordítva. 2002.10.07 07:40
Aránylag jól bírja, de idõnként nagyokat tüsszög. Azt hiszem, elviszem délelõtt a doktor nénihez - biztos ami biztos alapon. 2002.10.07 08:06
2002.10.07 09:55
Hihetetlen, milyen gyorsan repül az idõ egy édes kisbaba mellett. Még csak most pottyant ki belõlem, és már milyen nagy. Ilyen hónapfordulókon mindig nosztalgiázom, hogy milyen jó volt szülni... 2002.10.07 11:41
Napi 1-2x még muszáj porszívózni. Viszont ha meglátja a szerkentyût, kezdõdik a mûsor, egyszerûen le sem lehet fogni. Emellett az antibiotikumot is utálja, ua. a mûsor. Már annyi mindent kipróbáltunk. Ezen rossz esetek miatt szegénykém olyan bizalmatlan lett.
Mit csináljak? Még 2 napig szedni kell a gyogyit is. Eddig jó, ha az elõírt adagnak a felét sikerült beadni. Sosem gondoltam, hogy ilyen gáz lehet, ha meghûl a gyerek.
Apám egyik barátja szerint, ha Peti születése után 3 éven belül szülök, akkor lányunk lesz. Õ ui. valami hókuszpókusz módszerrel ezt ki tudja számolni. Szeretnék neki hinni.
2002.10.07 12:35
), és decemberben persze én is sírtam kint a folyosón, amikor hallottam, hogy bent vért vesznek tõle... Állítólag ez a ritkább, volt olyan "mama" a kórházban, aki meg sem várta a 4 hónapos gyerek vérvételét...
, igaz, Barnika is a legzaklatottabb karácsonyi õrületben fogant... Olyan szép, hogy keleten (talán Japánban?) a fogantatástól számolják egy ember életét, nem? 
) 2002.10.07 13:19
2002.10.07 13:59

2002.10.07 15:06
A péntek volt a csúcs. Délelõtt betettem a kiságyába arra a pár percre, amíg kiteregettem. Felült, eldõlt, iszonyúan beverte a fejét a rácsba. Akkora púp lett rajta, hogy szörnyû. Ebéd utáni alvásból (csak a mi ágyunkban hajlandó rá) sikerült az alatt a 2 perc alatt felébrednie, amíg magamra csuktam a fürdõszoba ajtaját. Még láttam a hálószoba ajtajából, amint leesett.
Újabb nagy üvöltés, már én is bõgtem vele, milyen anya az ilyen, nem tud vigyázni a gyerekére. Nem telt el egy óra, PiciLaci szopizott, nyûgösködött, letettem a nappaliban a hancúrszõnyegére játszani. Felült, közben keresztbe fordítva rágcsálta a cumiját. Újabban ez a mániája, és ha ilyenkor elveszem a nem rendeltetésszerûen használt cumit, és adok helyette valami rágókát, akkor üvölt. Szóval ült, cumi a szájában keresztben, azután eldõlt a szokásos liszteszsák módon, de nem ám hátra, mint a kiságyban, hiszen a háta mögött most nem volt semmi, amibe beverhette volna a fejét! Elõre borult el, és a keresztben rágcsált cumi jól megütötte a száját, ettõl kibukkant az egyik fölsõ metszõfoga, ami már napok óta fehérlett, és elkezdett neki vérezni. Õ meg üvöltött, és a tátott szájában láttam, hogy folyik a vér a szájpadlásán hátrafelé. Meg folyt kifelé is. Teljesen elveszítettem a fejem, bepánikoltam, hogy mindjárt letüdõzi a hátrafelé folyó vért, és megfullad, meg egyáltalán a harmadik baleset éri egy napon, kész, elszakadt a cérna. Felkaptam a földrõl, magamra kaptam a kabátom, és meg se álltam az orvosi rendelõig. Szegény gyerekre még csak egy sapkát se húztam, a TAJ kártyája is csak azért volt nálunk, mert a kabátom zsebében volt a tárcám. Lacika félúton abbahagyta a sírást, mire odértünk (3-4 perc), már a szája se vérzett. Az éppen rendelõ doktornéni nagyon aranyos volt, ki se nevetett, még csak nem is éreztette, hogy hülyének tart. Megnézte, mondta, hogy a foga tört át, az vérzett, elmondta az agyrázkódásra utaló tüneteket, hogy ezekre figyeljek, ha bármelyiket tapasztalom, irány a János kórház. De Lacika akkor már vigyorogva igyekezett megszerezni a doktornõ spatuláját, vagy legalább azt a nyakából lógó izét, amivel a mellkasát hallgatta meg. Azután megpróbált elmászni a vizsgálóról, közben hangosan berregett, szóval mindennek látszott, csak egy rettenetes balesetsorozat romokban heverõ áldozatának nem.
2002.10.07 16:24
Blanka is nagyon ügyes már.
, de ne aggódj, biztos lesz még egy pár hasonló napotok. Persze ne úgy legyen! A múltkori talin a nagybabások kifejtették, hogy álltából is képes liszteszsákként eldõlni egy baba. Ezek után én próbálok nem aggódni.
Most hogy taknyos vagyok, nem kéne puszilgatnom a kölyköt, de ollyyan nehéz megállni. 2002.10.07 17:29
2002.10.07 19:43
- míg a Molnár u.-ból átértünk a Dorottya utcáig nem volt képes elaludni, ott nagyokat vigyorgot, azt hazafelé aludt vagy 30 percet, no és most végre alaludt, remélem hozza a formáját és megint éjszakai mormota lesz.
2002.10.07 20:31

Rizst kell nagyon puhára fõzni sima vízben (se só, se semmi), közben lehámozni a meggyet (a fagyasztottat nagyon könnyû). A kész rizst és a meggyet kb. fele-fele arányban összebotmixerezni, esetleg, ha nagyon savanyú, egy kis cukor is mehet bele, de ez nem látszükséglet. Ha kihûl, kicsit olyanná válik állagában, mint vmi puding, elõtte kicsit darabos, híg krumplipüré szerû. És bármi más gyümivel is szoktam ilyet fõzni(õszibarack, alma, körte, illetve ezek párolmányai, szintén sima vízben) 2002.10.07 20:49
Most többen is láthatták, hogy Csenge ráugrott Balura. Pontosabban elõtte eldöntötte, és utána mászott rá
Balunak az egyik fogából letört egy darab, rettenetesen ki voltam tõle borulva! De mióta áll, õ nem vágódott nagyokat. 

2002.10.07 21:38
Amikor kedves családom becsörtetett, akkor felébredt, gyorsan megfürdettük - naggggggggggggyon nyûgös volt... ki is akart jönni, de meg is sértõdött, mert vége lett a pancsolásnak. Most meg már megint alszik .. ki tudja, meddig ...

2002.10.07 22:28

, aki szintén sokat esett eleinte táposság formációban. Én már írtam többször hogy kispárnákat /hármat/ raktam köré amikor fel állt, ha ül meg mögé mondjuk egyett, ha esik legalább a fejét védjem. Szerencsére pár hét alatt megoldódott bár nagyon zavart hogy a gyerek fejnehéz mert mindíg így sikerült esni. Manapság ritkán esik el már ügyeske, inkább csak ha "egykezezik", vagy "nincs kezezni" próbál. A megjelölt részek Mátékám szójárását ismétlik ami a kapaszkodás mértékét mutatja. 

2002.10.07 23:04
Bár bevallom, a végén (az orvosi résznél) már nevettem...
2002.10.08 08:04
De a vége jó, és ez a lényeg! Tomi is el szokott dõlni ültében, és mindig nagyon csodálkozik. Eddig még nem volt komoly baj szerencsére. Állásból még nem dõlt el...

2002.10.08 08:15

.
Tök jó, hogy egy csomó dolgot le lehet tölteni.

. Hanga ugyanehhez a hosszúsághoz két hete kb. 7430 gr volt.
maradok, és bár kifejezetten a babára koncentráltunk, akkor azt beszéltük meg, hogy most egy kicsit azért várjunk a dologgal, meg különben is stresszes idõszak volt, és csak egyszer (!) voltunk együtt. És meglett az eredmény

után már alszik is.
Egy baj van csak, hogy reggel fél hétkor már kukorékol. 2002.10.08 08:31
Hihetetlen, hogy már 2 hónapja történt a motorgaliba. Így megy az idõ????
Vezetésrõl: hidd el egy kis gyakorlás után remekül fogod magad érezni. Én most már a parkolástól sem félek, pedig elõtte ez volt a rémálmom
Na jó, a párhuzamos parkolást még most is igyekszem mellõzni. Barnit nem viszed magaddal, mikor vezetni mész, ugye?
Senki meg nem mondaná, hogy az volt a tanuló darabom. Szóval mindent bele!!!! Ja és tudod, hogy megnyugtat meg elálmosít a kötés??? Jobb bármilyen altatónál!
2002.10.08 09:25
nálunk nem csak a szopi van igény szerint
2002.10.08 09:27
Szegény már nagyon ki volt, végül fogtam a kendõt, magamra kötöttem, és kiköltöztem a nappaliba a fotelba. Apa betakart minket. Így aludtunk 5-ig. Ekkor Balu felébredt, lefektettem az ölemben, mert gondoltam, cicit kér, de akkor oldalra fordult, és aludt
úgyhogy 5-kor visszaköltöztünk. Most fáj mindenem, és hulla fáradt vagyok. 2002.10.08 09:40
Gratulálok biztos nagyon jó érzés lehetett.
és hova teszed Barnit amíg vezetsz? Ugye nem hátul lesi az anyut mit csinál?

2002.10.08 10:59
Forgolódó Blankát puszilom! Gergõnek meg gyógypuszikat küldök!
Remélem, gyorsan elmúlik Ármin szájpenésze. Szólj, ha ráértek, talizhatunk (persze csak ha nem kell dolgoznod.)
2002.10.08 12:06
Többször megnéztem lélegzik-e.
2002.10.08 12:14
Recept: Utazz el egy gyönyörû tengerparti helyre (esetünkben Málta), még az se fontos, hogy pont nászút leszen, mint nálunk volt.
Ami viszont fontos, véletlenül se szezonban tedd ezt, hanem elõ- (vagy utó-) szezonban, amikor jó hideg van, de persze a tengerparti nyaralóhelyeken nem ismerik a fûtés fogalmát. Szóval dideregd végig a "nyaralást", éjszakánként a pizsamádra vegyél melegítõt, és halmozd magadra még a dísztakarókat is. (Nászútnak számít egyáltalán az ilyen???) Idõzítsd a hazaérkezést kicsivel a ciklusközép utánra, és az elsõ itthon töltött napon fel se kellj az ágyból "melegedés" címszó alatt.
Ja, fontos, hogy a Párod is veled melegedjen!
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint