A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Bibi: Én sem tudok porszívózni ha itthon van a csajom, úgyhogy a bölcsis órákra időzítem a porszívózást! Viola is ordít! De ha pl apja itthon van és megfogja a gyereket, akkor a másik szobában felporszívózhatok, azt hagyja :)

Romy: Jobbulást a srácoknak!+++++++++++++++++++++++ Amúgy nagyon szép volt amit írtál Nikinek, és olyan megható :) És egyetértek :wink:

Niki: Nekem is folyamatosan fájt a hasam mindkettővel. Állati szarul voltam. Én utáltam terhes lenni, irigylem azokat akiknek tényleg életük legszebb élménye! Hát nekem nem volt az :cry:! Én inkább szülök, mint terhes legyek :lol: A szülést jobban viseltem :lol:
Fent a segédletek profilnál tudod beszúrni a Tickeredet! :wink:

Szerda nekünk se jó tali ügyben de miattunk ne változtassatok, mi szerdánként és csütörtökönként korai fejlesztőzünk!

Vettem függönyt a nappaliba. Jövő keddre lesz kész (megvarrják), már alig várom :) :D Kicsit feltuningoljuk a lakást! Már uncsi volt a régi függönyöm. :roll:

A Plázába nyílt új CBA bolt kb 1 hónapja, és nagyon olcsó. Jó áron vannak a termékek, tiszta is és nagy a választék. Én sztornóztam a Tecsót, csak lilapelenka miatt fogok oda járni :lol: ! Másért nem!

Szép napot!
Puszka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Rika, szerdán du. 4-től 5-ig az Új Klinikán van baba-mama torna! 600 Ft/alkalom vagy 2000 Ft a bérlet, ami 4 alkalomra szól (bármikor kihasználhatod).
Niki, igen, a fájás és a keményedés miatt voltam táppénzen, kb. 10-15 métert bírtam úgy megtenni gyalog, hogy nem fájt a pocim, utána bekeményedett, fájt, csak úgy bírtam tovább menni, ha alulról tartottam a pocit, úgy is nehezen. Totál az volt az érzésem, hogy leszakad. Mondjuk nagyon nagy hasam volt, már a 9. héten elkezdett nőni, 12 hetesen már simán kismamanacikat kellett hordanom. Persze nem ettől függ, kis poci is fájhat. Nekem jobb volt táppénzen, úgy éreztem, nem hiányzik még az idegeskedés a melóban is a terhességhez.

Zsuzsu: Nekünk volt szaliciles olajunk, rákentem a fejére kb. 1 órával fürdetés előtt, sapit húztam rá, fürdetésnél lemostuk és törölközővel jól megdörgöltük. Körömkefét nem használtunk, anélkül is lejött.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok! Előbújok, ok?
:lol: Alakul a helyzetünk, de már nem mondok semmit. :)
Üdv az újonnan csatlakozottaknak.

Eszter! Klassz a honlapotok. Akkor te a volt osztálytársnőm kolleganője vagy, B-né T.Sz.

Niki! Igaza van az előttem szólóknak, ha úgy érzed lassítanod kell, hát pihizz nyugodtan -mondom ezt én aki mind2 terhességével a 30. hétig melózott :) -

Zsuzsófi! Örülök, hogy jól érzitek magatokat! Férjednek jó az új helye? Ismerőseitek vannak már? Hugodnak megvan már a babája?

Ági! Mi még egyenlőre móravárosban lakunk.

Éjjeleink alakulnak, nem akarom elkiabálni, de 2 napja nem kelünk egyszersem! Sőt nappal is alszik a nagysága. Muszáj neki, befenyítettem. :) Igaz, de. a babakocsiban alszik, de egyenlőre nem bánom, csak aludjon. Kajcsi néha nehezen csúszik, cici-fever van. :lol:
Pár mp-re már megáll kapaszkodás nélkül aprófalva, hihetetlen számomra amit művel így 8 hósan.
Lotti ovizik, mamával járnak hetente 1x zenemanó csoportba a százszorszépbe, élvezi nagyon -mondókáznak, énekelnek stb. Talán már ebben a hónapban indul jazztánc az oviban felírtam oda is, de azt hiszem ennyi progi elég is lesz egy középsősnek. Iszonyúan önállósodik, furi, hogy nemrég még ő volt baba, most meg már lassan a huga sem az. No, bolond vagyok.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szia Melinda !

Sajna én pont elkerültem a volt osztálytársnődet, mert ő akkor ment el szülni, amikor én odakerültem:)

Na most megyek és én is csinálok vonalzót:)))

Tiszta vonalzólázban vagyok:)

Olyan jó kedvem van, nagyon jó ez az izgalom így a végén :)

Na jó nem a végén, csak a vége felé!

Mindenkinek szép szerda estét!
esztermoro

Ugye tudtok róla, hogy minden reggel 9 körül az RTLKlubon (amit mellesleg utálok) kismamáknak szóló beszélgetések szoktak lenni.

Azonkívül a Spektrumon kedd és csütörtök reggel van egy aranyos műsor, címe: Ikrek.

Más most hirtelen nem jut eszembe, a pontos műsorkezdést nem tudom, de a http://www.port.hu -n meg lehet nézni.

KépKép
esztermoro

Eszti!
Magyarázd már el nekem is, hogy kell vonalzót csinálni, sehogy sem megy!!
gyanixi

Melinda29:bocsi. h beleszólok, de képzeld én vagyok a volt oszálytársnőd , Szilvi helyén, illetve most már én is táppénzet nyomom! :lol:
gyanixi

Eszti!Niki! Most lehet gyengeelméjű vagyok, Szilvinek 2 gyereke van, nem? 2002-ben, és 2004-ben születtek. Vagy lemaradtam vmiről?vagy csak simán nem ott tanít már?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nézzük, megjelenik-e a vonalzóm!

Kép
gyanixi

Csibe itt vagy??????????????
Asszem együtt feküdtél a barátnőmmel a kórházba? Ő most 13 hetes (vérzett, rossz helyen van megtapadva törpe) Heni, ismered??? Van már egy 7 éves fia! Hmmmmmmmmm? :wink:
Puccca

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Cenikő!
Milyen az a lila pelus? A Tesco-ra most mérges vagyok, mert mindent átpakoltak, és jóformán semmit sem találok.

Niki!
Az első terhességgel 5 hónapot feküdtem, a másodikkal másfél hetet. Látod ennyire különbözőek a terhességek. Ja és a pocakom a végére akkora volt, mint a ház: 120 cm-es haskörfogat... Ne foglalkozz a barátnőddel, sztem.

Csajok!
A minimanók rendesen bronchitisesek, láz, stb. nem is ragozom.
A dokinéni meghallgatta Ricsit, és szívzörejt tapasztalt nála!!! Tudja valaki, mit jelent ez? Totál kétségbe vagyok esve....

A másik baj: összetört a kocsink hátsó oldala, tud valaki egy megbízható karosszériást? Egy Ford Mondeo kombiról van szó. Azt sem tudom, ilyenkor fizet-e a biztosító, vagy egyáltalán mit kell csinálni? Legszívesebben bőgnék a sarokban.....

Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Melinda!

A Szilvi már régóta nem volt ott a suliban, csak mi a Nikivel 2005 szeptemberétől voltunk ott és mi már nem találkoztunk vele, én sajnos nem ismertem, nem tudom hogy állandó szerződése volt-e vagy már ott sincs... Foggalmam sincs:)

Amúgy itt a suli honlapja, az ott dolgozókkal, hátha ebből kisilabizálsz valamit:)
http://www.jerney-szeged.sulinet.hu/

Többi csajok bocsi a sok személyesért, már abbahagytam:)

Romy:
A Tesco-s pelenka ott van a ruhák környékén babaruhák felé, a lila színű most 1890.- be került a 80 darabos (azt hiszem)

"A legkisebb is számít,TESCO"

:wink:

Shallalá

KépKép
esztermoro

Most nézem milyen paraszt módon fogalmaztam, szóval:

"..a lila színű most 1890.- forintba került .."

KépKép
esztermoro

Eszti! kisilabizáltam köszi :) gyesen van.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Romy, ne búslakodj,tutira minden ok lesz!! :D

Tényleg 120 cm volt a pocid???????????? :shock:

Enikő,ez vigasztal,hogy te is csak így tudsz takarítani!! :D :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Babakocsi: nekünk CAM Apollo van, én szerettem nagyon, most meg egy esernyőkocsit használunk (Pikolo). A bolygókerék tényleg nagyon fontos, próbáltam tolni sógornőét, aminek nincs, hát az egy borzalom, én tuti megőrülnék, ha nem tudnék cikázni, meg egyhelyben megfordulni a járgánnyal.

Két kérdés:
Próbálta valaki a Pulcz utcai játszóházat, vagy mi is az? Én egy reklámcetlit kaptam róla még nyáron, de most, hogy elromlik az idő, eszembe jutott.
A másik: a ti babáitok mikor álltak át a napi egyszeri alvásra? Marcsi alvásrendej jól felborult mostanában, délelőtt nem alszik, viszont 1x másfél óra ebéd után nem elég neki, 6-fél7 körül nagyon lefárad, de akkor már hogy aludjunk? Este 9-kor alszik el egyébként.

gyanixi, nekem a 2. harmad végéig egyáltalán nem fájt, akkor mentünk nászútra, na abban az 1-2 hétben fájdogált, ha sokat mentem, meg estére, olyan feszülős fájdalom volt, pedig akkor még alig volt pocak, meg plusz súly. Nehézkesnek igazából csak a 9. hónapban éreztem magam, én is dolgoztam a 33. hétig. Keményedni meg egyáltalán nem keményedett a hasam. Terhesség alatt pedig minden tünet normálisnak számít!!! :wink:

Ági: C&A: Pláza, a Sony helyén, Kerekperectől jobbra a legvégén.

zsuzsu, szaliciles olajat írt fel nekünk is a dokinéni, attól múlt el végleg a koszmó.

Porszívózás nálunk is probléma. Marcsi nem fél, de jön velem, útban van, rángatja a zsinórt... :D

ceniko, én sem szerettem terhes lenni. Valahogy egy napig se volt az a felhőkben járós élmény. :? Valami nyűgöm mindig volt.

romy, hogy tört össze? Ezen múlik, hogy fizetnek -e... Ha te voltál a hibás, akkor nem fizetnek, csak ha van casco-d. Ha nem te voltál a hibás, akkor a másik kötelezője alapján fizet neked az ő biztosítója. Én így tudom. Tudok egy jó karosszériást is, ha még nem találtál, nem villámgyors, de olcsó.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

[quote="esztermoro"]U írta:esztermorogye tudtok róla, hogy minden reggel 9 körül az RTLKlubon (amit mellesleg utálok) kismamáknak szóló beszélgetések szoktak lenni.

Azonkívül a Spektrumon kedd és csütörtök reggel van egy aranyos műsor, címe: Ikrek.

Más most hirtelen nem jut eszembe, a pontos műsorkezdést nem tudom, de a http://www.port.hu -n meg lehet nézni.

Szia!
Köszi köszi!!!!!!!Magamtól bizti nem láttam volna meg.Engem az embergyerek is érdekelt volna,de mindig lemaradtam róla.

Kép
Kép
zitacicu2

[quote="ceniko"]S írta:cenikoziasztok!

Niki: Nekem is folyamatosan fájt a hasam mindkettővel. Állati szarul voltam. Én utáltam terhes lenni, irigylem azokat akiknek tényleg életük legszebb élménye! Hát nekem nem volt az :cry:! Én inkább szülök, mint terhes legyek :lol: A szülést jobban viseltem :lol:
Fent a segédletek profilnál tudod beszúrni a Tickeredet! :wink:

Vettem függönyt a nappaliba. Jövő keddre lesz kész (megvarrják), már alig várom :) :D Kicsit feltuningoljuk a lakást! Már uncsi volt a régi függönyöm. :roll:
Puszka

Ceniko!
Valahogy nekem se volt olyan felemelő dolog most az ikrekkel a terhesség: :lol: :lol:
Ki tudja miért????? :lol:

Én is pont ma vettem függgönyt és keddre lesz kész.

Hánykor is lesz holnap a tali és hol???Mi is mehetünk??Persze ha épp jó az időpont.

Kép
Kép
zitacicu2

Bocsi kicsit vaksi vagyok.Már átnéztem párszor az előző hsz-ket,de nem láttam hogy mikor lesz a tali.Most észrevettem hurrá.Nekünk jó a z időpont max az kavarhat be hogy a Dévényes csak akkor tud eljönni.Majd meglátom,de ha nem jön akkor mi is mennénk szívesen.

Kép
Kép
zitacicu2

Jaj! És még egy műsor annak aki tud németül és van német RTL csatornája:

Ma 10.00-kor Mein Baby!!

Ez is nagyon jó műsor,néha mutatnak szülést is!
Nem tudom melyik napokon van, de sztem itt azt is meg lehet nézni: http://www.rtl.de

Most más nem jut eszembe..

KépKép
esztermoro

Sziasztok Lányok!

Porszívó az nálunk is mumus. Nálunk úgy műxik, hogy apa porszívóz, mi meg főzünk a lánnyal a konyhában, imádja nézni a készülődést. Ha kicsit nagyobb lesz talán lesz segítségem a konyhában;)

Ági73: mi Tápai u. Elég közel van?!:)

Klzsuzsi: baba-mama torna: mennyi idős kortól mehetnek a picik és mekkora az átlagéletkor? Kell valamit vinni külön vagy csak kényelmes rucit? Lehet, hogy valamikor becsatlakozunk mi is, ha majd kevésbé lesznek szaladgálósak és ügyintézősek a napjaink...

Terhesség, hasfájás: Niki, ez tényleg mindenkinél más és más. S amint látod, még ugyanannak az emberkének 2 terhessége is lehet homlokegyenest más. Én nagyon szerencsés voltam: Dórikával nem volt semmi bajom (kicsi émelygést leszámítva a 6-9. héten, meg a méh tartószalagjának a feszüléséből eredő 1-2 napos fájdalmat valahol a 4-5. hónap környékén).Én imádtam terhesnek lenni, sőt a szülés is nagyon szép és kevésbé fájdalmas élmény volt. Úgyhogy én majd örömmel lendülök neki néhány év múlva a következőnek;) Remélem az is ilyen örömteli esemény lesz. Én egyébként a 35.hétig folyamatosan dolgoztam, utána 1,5 hétig szabin voltam, mert ki kellett vennem a régebbieket, május 8-tól 1 hétig úgy voltam bent a munkahelyemen, hogy csak de. betanítani az utódomat. Hivatalosan május 27-re voltam kiírva, Dórika megszületett május 19-én. Úgyhogy, ha nem vigyáztam volna, akkor a munkahelyemről mentem volna szülni;)) Még jó, hogy nem így volt. Nekem a terhesség utolsó 2-3 hónapjában annyi volt a nyűgöm, hogy ülni nem bírtam sokáig, mert megfájdult a hátam: ilyenkor felálltam és korzóztam. El is voltak hűlve a kollégáim, hogy bírok rohangálni még ennyi idős kismamaként? Bár nekem nem volt őrült nagy pocim: szinte csak a baba+a magzatvíz (7 kg-t szedtem fel a terhesség alatt).

Ha viszont fáradt voltam, akkor lefeküdtem egy kicsit, hidd el megéri, Babóca meghálálja:) Nem érdemes túlhajtanod magad. Tudom, hogy nem jó érzés egy örökmozgó embernek, ha nem tudja megcsinálni, amit akar vagy amit kellene, ezzel én is így voltam a végén, mert ebből a szempontból egy "sajtkukac" vagyok én is:)

Üdv:

Mónika
vesm

Csajok!

Már próbáltam mindent összeszedni a babának, de nem tudnátok egy listát adni nekem azokról a dolgokról, amit majd gyógyszertárban kell kiváltani?

Ezt mikor és ki írja fel nekem?
A most szüléshez választott orvosomtól kell kérnem?

Mikor és ki mondja meg, hogy ki a gyermekorvosom? Ő fogja felírni, egyéáltalán kell lista, vagy ezt ők majd automatikusan felírják?

Köszi :wink:

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Romy: Kitartás neked, fiúknak meg azonnali gyógyulást kívánok!
Ha jól esik, tényleg ülj le a sarokba sírni, utána könnyebb lesz s lelkednek :)

Eszter: Védőnő :) Szóval ő kéne hogy tájékoztasson ezekről a dolgokról.Szabad orvosválasztás van, oda viszed a babádat ahová szeretnéd gyerekorvoshoz, de ezt még nem beszéltétek meg a védőnővel?!?!?! Elvileg oda szokták vinni ahol a védőnő is van, ott van gyerekorvos (na ezt jólmegaszontam) is. Ha másik gyerekorvoshoz szeretnéd majd vinni Barnabást, akkor azt meg kell beszélned a leendő gyerekorvossal. Ha a körzetihez szeretnéd vinni, akkor semmi tennivalód.
Mi hazaérkezésünk napján kaptuk a recepteket, mert jött a védőnő meg a doktor néni látogatásra. Kaptunk popsikenőcs, Vigantol, Konakion, hintőpor, stb. recepteket.
De tényleg beszélj a védőnővel erről. Csodálkozom hogy még nem volt szó róla. Kapd el a nőcit :)

Vesm: 7 kiló?!?!?!? Te mázlista :) Én épp a dupláját híztam. :(
Tápai utcában laktok? Elköltöztetek? Jól emlékszem hogy nem ott laktatok?!?!? Amúgy mi is laktunk ott albérletben, a 4-esben, nagyon szerettük. Kereszttöltés utcában is laktam sokáig. :)

Én szoktam nézni néha ezt a RTLKlubos műsort, hát néha nagyon ki tudok akadni rajta....:( Időnként igazán emeletes baromságokat mondanak meg kérdeznek (ez utóbbit a műsorvezetők) szerintem.
Gréti imádja a berszélgetések közti zenét, arra nagyon rázza a perlust mindig. :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

jelentem jól vagyunk. A tegnap előtti kiabálós napnak semmi nyoma, tegnap jófiú volt Ábel. Evett, aludt....

Képzeljétek: hason volt a játszószőnyegén és felkeltette a figyelmét egy bárányka....elindult felé!! KÚSZOTT!!!! Igaz csak kb. 5cm-t, de akkor is. Megtapsoltam és összepuszilgattam. :lol: :lol:

Eszter:
Én Domaszéken lakom, de a gyermekorvosom Szegeden van. Májusban költöztünk ide és nagyon megszerettem a szegedi védőnénimet, így hozzá járunk tanácsadásra és az ott dolgozó doktornénit kértem meg, h legyen a dokink. Nagyon aranyos, még a pocakomban volt Ábel, amikor megkértem és mutattam a 4D-s UH képet a leendő "páciensről"..Jót nevetett.
Amikor kiengedtek a Klinikáról a babával, akkor bevittük hozzá,megvizsgálta és felirta a szükséges recepteket. Nekünk csak popsikrémat és fürdetőt, meg épp szájpenésze volt Ábelnek és arra ecsetelőt.
Na meg K és D vitamint....

Úgy hallottam, h amikor a szülészeti intézményből hazamentek, akkor meglátogat a választott gy. doki és a védőnő, de Mi bevittük Ábelt, h ne kelljen kijönnie Domaszékre.

Koszmó: kevesebb lett, de majd szerdán megyünk 3 hónapos szurira, akkor iratok szaliciles olajat.

Pocifájás kevésbé van most már, sokat tornázunk, grippe water...
van kaki rendesen :D

Csodás dolog édesanyának lenni!!!!!!!! :D :D :D :D

Legyetek jók, de ne nagyon!! :D :lol:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Köszi mindenkinek, végülis jövő héten kedden jön a védőnő, biztosan most fogja majd elmondani ezeket.
Akkor nem aggódom.

RTLKlubos műsorban tényleg kérdeznek néha (nem is annyira néha) hülyeségeket, én is csak fél szemmel nézem, hogy hátha azért valami okosat meghallok, sosem lehet tudni.

Aki már gyakorló anyuka annak nem nagy élmény, de én most annyira unatkozom így egyedül itthon, hogy bármilyen babás műsort megnézek, hátha mondanak újat:)

Szép napot!

KépKép
esztermoro

Sziasztok csajok!!!
Van itt valaki aki ért a táppénzes dolgokhoz? Lenne egy kérdésem párommal kapcs.!

Agusztus 21én műtötték ínszalagszakadással. Agusztus végén leadta a munkahelyén a táppénzes papírját, meg szept végén is. (október közepéig van hivatalosan táppénzen) de mellett persze dolgozik, mert muszáj (szeptember elejétől dolgozik, szept hónapban 256 órája van )
Na az lenne a kérdés, hogy mikor kéne hogy utalják neki a táppénzt?
Tud valaki segíteni?
Köcce

Szép napot :)

ceniko
Szeged

Én úgy tudom, hogy a táppénzt minden hónap 5.-én utalják, azaz ma.

KépKép
esztermoro

Enikő!
A táppénzt utólag kell kifizetni. Ez kifizetőhelyen a bérfizetési napon, de legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig történik meg.
Ha a munkáltató kifizetőhellyel nem rendelkezik, a foglalkoztató által megküldött pénzbeli ellátás iránti igényekről a beérkezést követő 15 napon belül az illetékes egészségbiztosítási pénztár dönt.Az igény elbírálásának és folyósításának határideje az igénynek pénztárhoz történő beérkezését követő 31. nap (de ha történt 15 napos hidő hosszabbítás pl adatpótlás miatt,akkor 46.nap).

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki!

Csak azért nem válaszoltam, mert láttam, hogy sikerült a vonalzód:)

Pusz

Hétfőn reggel megyek CTG-re, szoríts, hogy minden rendben legyen!!

KépKép
esztermoro

Eszti!Szorítok nektek :lol: , én meg ha addig minden oké, akkor jövőhét csütörtökön megyek Atifhoz és remélem most már 100%-osra megmondja, hogy lányka vagy fiú,a mi kisbabunk!!!És remélem sokat nőtt!!
Eszti, te félidősen kb mennyit híztál?

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Bibi!
Igen, mint egy bálna, akkora voltam. Én is szerettem terhes lenni, még azzal együtt is, hogy minden sokszor annyi időbe tellett, mire megcsináltam. de valahogy olyan jó volt, főleg, amikor mozgolódtak...

Cenikő, Bibi, Jégvirág!
Nagyon köszi, próbálom összeszedni magam. Ricsinek éjjel hörgőtágítót kellett fújni, úgy befulladt. Dávid lassacskán, de mintha javulna. A szívzörej-dolognak utánanéztem a neten, most még jobban kétségbe estem.

Norus!
Ha lehet, küldd el légyszi priviben a karosszériás számát. Előre is köszönöm. A Tescoban voltam vásárolni, mire kijöttem már így állt az autó a parkolóban, de cetli, az még véletlen sem volt a szélvédőn. Útálom az ilyen gerinctelen, sunyi embereket, arról nem beszélve, hogy most én fizethetek a más baromsága miatt. (bocsi)

Esztermoro!
Utána nézek, hátha elcsipem egyszer én is ezt a német műsort. A baba hazahozatalakor meglátogatott a védőnő is, a gyermekdokinéni is, a rezeptet is ő adta. (popsikrém, fürdetőkrém, hintőpor, K és D vitamin más most hirtelen nem jut eszembe) ha véletlenül addig nem jön meg a gyermek tajszáma, akkor a tiedet használják oly módon, hogy elé írnak egy 8-ast.
Ja és a körzeti védőnéni jött (nagyon aranyos), és a választott gyermekorvos (szintén!!!!!!!!)

Kérdés: Régebben a Danoninokhoz betűs hűtőmágnest adtak. Ha van valakinek egy felesleges C és D betűje, megvenném, mert nekünk sajnos hiányzik.

Puszi mindenkinek, szép napot: Romy

Kép

Kép
romy1

Tényleg ki mennyit hízott félidősen??
A védőnők szerint 19 hetesen 2 kg-ot híztam, bár én már itthon akkoris többet mértem. Most kb. 4 kg körül lehet!DE nem zabálok, nem vagyok rettenetesen kívánós, édességet sem nagyon falok!
Most vettem egy télikabátot, kb két számmal nagyobbat a "rendes" méretemnél a Corában, próbáltuk kitömni sállal és elég nagy has belefért, remélem jó lesz még télen is!

Valakinek nincs eladó átlapolós kismamafelsője, s-es???Hosszúújjú és nem tunika fazon, vagy mell alatt kötős?? :?:

Kép
gyanixi

:))

Ha már Danonino-s doboz, akkor nekem pedig B, M, E ,betű kellene:)

Az élet nagy dolgai!

Nagyon szépen köszi a választ romy!!

Niki!

Fogalmam sincs, hogy 4-5 hónaposan hány kilónál tartottam, azt tudom, hogy hirtelen jött a sok kiló és most stagnálok szinte.

A baba oldalára minden adatot felvittem, megváltoztattam a honlapot, mostmár az összes vizsgálat ereménye fent van, így össze tudod hasonlítani a tieddel.

A vérvételeim eredménye nincs fenn, de az nem is olyan érdekes, én nagyon vérszegény voltam mindigis.

Puszó

KépKép
esztermoro

Norus,
Jozsó 11 hónaposan állt át a napi egy alvásra. Sokáig nehezen ment, mert már 11 körül nyűgös volt, de ha akkor elaltattam, akkor este nem bírta ki.

Olyan egy éves kor körül állnak át a babák, az első hetek nehezek, legalábbis nálunk így volt.
Vendég

Szia Bea!

Tápaiban lakunk 2,5 éve, előtte én édesanyáméknál, párom meg albérletben (legutóbb a Kereszttöltésben).

Üdv:

Mónika
vesm

Romy:a szívzörejjel egyszer az én szüleimet is +ijesztették, h nálam azt hallanak,aztán nem volt semmi!Állítólag kicsiknél, meg kamaszoknál sokszor előfordul, h ilyesmit hallanak-a zörej, vmi hangosabb áramlást jelent,amit okozhat bmi-sztem vigyétek el a gyerkőcötöket egy gyermekkardiológiára, ahol csinálnak EKG, meg esetleh egy uh, de ne izgulj!! :)

Kép
gyanixi

Most olvastam a régebbi hozzászólásokat, és mi ez a dolog a II-es kórház bezárásával kapcsolatban? Mert már én is hallottam ezzel kapcs. pletykát és rá is akartam kérdezni Atiftól, de aztán úgy voiltam vele, h ha gáz lenne, úgyis mondaná!! :o

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Jégvirág: az RTL-es reggeli műsor zenéje Marcsinál is nagyon menő!!! Megszólal, és rögtön rámnéz, vigyorog, illeg-billeg. :P

romy, sajnálom. Így csak akkor kaptok pénzt, ha van Casco-tok. :( Küldöm a számot.

dancsi, lehet, hogy mi most vagyunk átállóban. Anyukám úgy emlékszik, hogy én akkor szoktam le a délelőtti alvásról, mikor ovis lettem...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Bibi,
helyzet változatlan az éjszakákat illetően, de a nappali alvása tankönyv szerinti.

Most megint totál padlón vagyok a nem evése miatt, továbbra sem fogad el Boldizsár semmit a mellemen kívül. Néha rámtör és ilyenkor magamba zuhanok pár napra, hogy miért az én gyerekem ilyen. :( Képtelen vagyok erőt venni magamon és kiéheztetni annyira, hogy egyen, meg akkor sem biztos, hogy elfogadná a kanalas kajákat, mert már annyira bepöccenne az éhségtől.

Tali: akkor elvileg szerdán délután 3-6-ig. Írjatok privit, és küldöm a címet, telcsi számot, meg hogy hogy lehet ide találni.

Azért írom, hogy elvileg, mert ha rossz idő lesz, akkor halasszuk el, ill. még nem biztos, de lehet megyünk a Balcsira aznap. Vagy azon a héten megyünk, vagy az azt követő héten, a férjem még nem tudja hogyan alakul a melója.

Tegnap kimentem a Plazaba, venni a gyerekeknek pár göncöt. Jól kiakadtam, vittem Bogyit, mert ő ugye senkivel nem marad meg rajtam kívül, cihelem szegény kölköt mindenhová. Éhes lett, be akartam menni a szopatós helyiségbe, de olyan dzsuvás, meg büdös volt, hogy kihagytam inkább.
Vendég

Norus,
anyukád nem arra emlékszik, hogy akkor szoktál le a nappali alvásról? Ovis korodig napi 2* aludtál nappal? AZ nem semmi.
Vendég

Sziasztok!

Enikő!
Igaz, együtt feküdtünk a barátnőddel!
Beszélgettünk is rólatok!

Még egyben vagyunk!Bár már nagyon várom a végét!
Nekem nagyon jó volt a terhességem, de az utóbbi hetek borzasztóak!

Ha lesz valami, megkérem apát, hogy írjon nektek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Helló!

Csibe, pár nap és megszületik a babád!:) Drukkolok, hogy sima szülés legyen! :lol:

Nem tudom ki kérdezte, talán Vesm :), baba-mama tornán az átlag babakor a 3-4 hónap. Mi nem rég kezdtünk járni, Dénes lassan 9 hónapos, vele már elég nehéz, állandóan meglóg, ami nem lenne baj, de ismerkedni akar a babákkal, akik még nem tudnak menekülni :lol: , ő meg markolászná az arcukat, fejüket stb., bár néha sikerül ügyesen simogatnia őket. És a gyakorlatokat is elég nehéz csinálnom, állandóan Dénest szedem össze valahonnan, szóval én még futok is közben. :lol: A hangulat egyébként nagyon jó.

Bibi, nem sétáltatok tegnap a Tisza L. körúton apástul? Asszem titeket láttunk, nem akartalak megállítani, mert nem voltunk a helyzet magaslatán. Dini átüvöltötte a tegnapelőtt éjjelt meg a tegnapi napot, most tört át az egyik foga. Totál ki voltam készülve, siettünk is, Dénes a városban is végig reklamált, csak egy rizspufival tudtam lecsillapítani, amit szétnyálazott és ízlésesen szétkent az arcán, úgy nézett ki, mint egy szutykos kis purdé! :lol:
Gondoltam nem a legjobb alkalom az ismerkedésre!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsi! Elhiszem, hogy baromi nehéz helyzetben vagy, de ez a kiéheztetés dolog annyira rosszul hangzik. Ha anyatejbe keverve adnál kaját -bár gondolom próbáltad már- akkor sem fogadja el?
Jozsó sem maradt meg senkivel rajtad kivól, vagy csak Bogyesz ilyen.
Tali! Ha épp nem ügyintézünk, akkor megyünk -persze ha apa elvisz, mert nekünk baromi messze van-.

Csibe! Senkinek nem egyszerű a várandósság vége, no akkor már terhesség. :) Drukkok mennek és várjuk a híreket!

Norus! Lotti kb 14 hós koráig aludt nappal 2x, -ez jó is volt, mivel akkor kezdtem a szakvizsgáim.
A játszóház állítólag hatalmas, és nagyon szuper játékokkal van teli, szvsz húzós az ára, 800,-Ft/ óra (de lehet hogy 900).

Eszti! A gyógyszertárban kiváltandó dolgok receptjét nálunk kihozta a védőnő, aznap amikor hazajöttünk -Lindivel du. jöttünk haza,akkor másnap-.Vol benne: konakion (K vit.), vigantol (D vit.), popsikenőcs, fürdetőkrém, alkohol (köldökcsonkra), köldökre való hintőpor.
Gyerekorvos az, akihez a védőnőd tartozik, de lehet mást is választani.
Babás műsorok: Az ikres sorozat összes részét láttam már, na, némely rész után átgondolom, milyen egyszerű életem is van nekem. :) Főleg annak a nőnek a helyzete "rémített" meg akinek az 1. terhességéből 1, a 2.ből ikrei, a 3. ból hármasikrei születtek. :roll: Az rtl klubbos műsort sose láttam még, anyósom szokta mesélni, miről szólt épp, hát vannak benne nagggggyon érdekes dolgok. :roll: A Mein Baby is klassz sorozat, csak sajnos elég gyengus már a néme tudásom. :(
Még jó szerintem a Spektrumon a Miből lesz a cserebogár.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

dancsi, köszönjük a tali-meghívást! Nem tudom, megyünk -e, majd egyeztetek apával.
Igen, ezt mondja anyukám, én is csodálkoztam. A nappali alvásról tuti nem szoktam le akkor, hiszen az oviban is aludtunk ebéd után. De hogy egészen addig 2x? :o

Melinda, a játszóház árán én is kiakadtam! Ezért kérdeztem tőletek, hogy megéri -e...

Ikreseknek nekem is minden tiszteletem... 8)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Lányok,
tegyük el a jövő heti talit, úgy tűnik jövő héten megyünk Balcsira.

Melinda,

mindent próbáltam, mindent, az anyatejbe tett kaját is

Jozsó nem volt ilyen, ő is nagy cicis volt,de őt meg lehetett etetni, nyögve nyelősen ment, de ment.....

Bogyi tiszta ekcéma, fogzik ezerrel, felül van 4, alul meg 2. Nekem meg beindult az utolsó bölcsességfogam, néha rájön, fáj pár napig, aztán semmi.
Vendég

Niki!
Remélem Ricsinél is minden rendben lesz.

Norus!
Köszi a számot, mindjárt nézem a privát üziket.

Csibe!
Hajrá Csibe. hajrá Kismanó!!!! Megy adrukk ezerrel, sztem már annyian izgulunk értetek, hogy neked azt már nem is kell. Puszika! :P

Dancsi!
Nem irigyellek a bölességfogért, nekem is borzalmas volt, mikor jött. Etetésügyben most tanácstalan vagyok, ha van normális ötletem, írok, addig is próbálj ne idegeskedni, persze tudom, hogy ezt nehéz kivitelezni. Küldök egy kis türelmet, jó??? 8)

Dávid javulgat, Ricsi az elmúlt éjjel hörgőtágító nélkül tudott pihenni, de még nagyon köhög.

Szép estét mindenkinek.
Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Ma mindenki hallgat???
A kismamafelsős dolgom megoldódott, szóval egyenlőre nem keresek, ha valaki esetleg az előző ezzel kapcsolatos kérdésemre rá akart volna mozdulni! :wink:
Eszti:jön a front!!!! :lol:

Hát ma voltam kint a cserepesen és az egyik babakocsis helyen olyan árakon vannak kocsik, mint a Brendonban vagy a Faktumban, szóval akkor már inkább vagy az üzletben vagy használtan!!

II-es kórházos téma????

Kép
gyanixi

Sziasztok!

II. kórház legújabb info a Vasasbeli édőnőktől: 2006. december 31-ig biztosan lesz még. Én is be voltam ijedve egy kicsit, mert mi 3 hét múlva vonulunk oda, ha kitartunk addig :).

Csibe! Mindent bele, drukkolok neked és a babának is!

Cseppek
cseppek

Sziasztok!

Végre eljutottam ide is, az elmúlt két nap nem volt túl rózsás, de megoldottuk. A lányzónak fájt a hasa, majd evett, de keveset attól nem aludt, de szopni akart, majd elaludt 10 percre, megint kaja, stb, és ez így ment két álló nap. Gyakorlatilag egész nap és éjjel rajtam lógott... Kicsit fárasztó volt, de most már ott tartunk hogy 80-100 g teje van egy egy szopizás alkalmával, ha ez a csúcs én már ezzel is boldog vagyok :-) . Remélem mindenre fogok válaszolni amit olvastam, az igazság az annyit írtatok, hogy jegyzetletem közben, mert tuti elfelejteném mit akartam írni.

Bibi, Mónikaj: Hát totál itt laktok közel, mi pont a fűtőházzal szemben a yamaha fölött :-). Elvileg akár eddig naponta is elmehettünk egymás mellett, gondolom előbb utóbb összefutunk itt a környéken, nem tudom, ki melyik játszótérre viszi a gyerkőcöket?

Eszter: ez a recept dolog érdekes, alapvetően ezer variációja lehet. A fiamnál a választott orvos és a védőnő egy körzet volt, ott a védőnő hozta aznap amikor hazajöttünk. Most a lánynál más a körzet, úgyhogy azelőtti nap hogy jöhettünk haza anyu elrobogott és felíratta ami kellett a helyettesítő orvossal ,mert külföldön volt a miénk. A doktornőnek 7 napon belül kell kijönnie megnézni a kicsit, jött is a hetedik napon, de hát nem volt gondunk, és nem első gyerek, vagyis nekem mindegy volt. A védőnőnk, meg akár ne is jött volna, nagyjából egy órát csak trécselt, de meg sem nézte igazán a babaát.
Amit mi kaptunk és biztos receptes volt, az a D-vitamin (vigantol, két hetes kortól kell adni) a K-vitamin (Konakion, hetente, csak a kizárólag anyatejes babáknak, pótlás esetén az orvos dönti el kell e neki), bóraxos popsokrém, hexaklorofen hintőpor és alkohol a köldökére, fürdetőkrém, lázcsillapító kúp, és a tápszer, ehhez én ragaszkodtam, mert a fiam két napot üvöltött végig éhesen mire lett neki tápszer. Amink még van csak nem tudom receptes volt e, az napraforgóolaj, steril vatta és krém pelenkakiütésre (gyógyszertári). Szerencsére nagyon "jó" bőrünk van, ígynincs gond vele semmi.

Romy: Szívzörejt ezer millió dolog okozhat a banálistól a komolyig, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Nekem is volt kiskoromban de teljesen kinőttem, a billentyűk nem zártak rendesen, de ahogy nőttem ez is rendbejött. A nagynénémnél meg fel sem fedezték, csak miután normál úton ikreket szült, hogy van némi sövényhiánya. De soha senki nem vizsgálta, mert nem volt panasza. Szóval ne aggódjatok, főleg ha jól eszik és gyaraszik gyerkőc. Egyébként Szegeden a gyerekklinikán a Katona Márta Professzornő a legjobb gyerekkardiológus, ha ő azt mondja semmi gond, akkor az úgy is van.Nekünk a nyaki redő miatt volt még 20 hetesen szív uh-unk nála.

Niki: a félidős hízást nem tudom, a fiammal összesen 3, a lányommal 5,5 kilót híztam, de én végig csökkentett szénhidráton éltem és az alapsúlyom is magasabb :oops:
Bezárni tuti nem fogják a kórházat, amíg nincs kész az a klinikai központ. Az igaz, hogy lobiiznak azért, hogy a krónikus bel legyen a szülézet helyén, de nem eszik olyan forrón a dolgokat. Az idn költöttek pl a műtő felújítására arra meg egy elfekvőn nics szükség. Szóval egyenlőre nem zárnak be semmit, erre én rá is kérdeztem az orvosomnál és ő ezt mondta.

Dancsi: most láttam a BBC prime_on egy műsort problémás gyerekekről, ott mondták, hogy egy új ízt 17-20-szor kell megkótoltatni, mire egy gyerek igazán elfogadja. Esetleg főzelékes cumi? Nálunk először csak abból volt hajlandüó enni, egyszerre mindig csak egy újdonságot fogadott el, az új íz mellé, az ismerős cumizást, majd amikor már szerette, elfogadta kanállal. Ne aggódj, előbb utóbb minden gyerek eszik mást is tejecskét, csak mindegyik máskor, nem egyformák. Én is küldök neked egy adag türelmet :)

Ági73

Ági,
köszi, pont most döntöttem el, hogy most pár hétig kizárólag valami tejpéppel vagy Sinlaccal fogok próbálkozni.

Betegek a fiúk, tegnap belázasodtak mind2en, de más tünet nincs.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: