A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Edith!

Csatlakozom az elottem szolokhoz, mindenkepp irasd fel a Duphastont!!! ha ezt szeded, a vilagon semmi baj nem tortenhet a babaval Kép
a dokit pedig csereld le Kép

kamilla
kamilla

Diemme!

Én is még csak ebben a hónapban szedtem Clostilbegyt-et és még nem tudom, hogy milyen tüneteim lesznek a ciklus végén. (de remélem terhességiek) KépKép Ezért a kérdésedre nem tudok válaszolni.
De ha a 35. napon a teszt negatív, nem feltétlen jelenti, hogy nem vagy terhes. (Valaki írta, hogy van olyan akinek a 6. hétig nem mutatja ki.) Nem tehetsz mást, várnod kell. 1 hét múlva az orvosi vizsgálat megállapíthatja vagy megcáfolhatja a terhességet, de addig még lehet, hogy megjön a mensid is.
De kétségbe esni sem kell, mert azelõtt is lehet mellfeszülés mielõtt megjön, az émelygést azt nem tudom, de az lehet mástól, csak véletlen egybeesés.
Azt nem tudom miért pont Clostival akarta az orvosod rendezni a ciklusod, de az peteérést biztosít, így a mellett komolyan kell védekezni, ha nem akarsz még babát.
De én nem vagyok annyira "szakértõ", a többiek biztos tudnak majd neked konkrétumokat írni.

Ez egy kicsit fura, ebben a topicban ugyanis inkább azért szoktuk egymást nyugtatgatni, hogy "jelenthet ez még terhességet, ne keseredj el". Kép

Leone

KépKép
leone

Szia Mindenki!

JovikaKép

Küldeném a zebrafarm cimét, de most melyik e-mail cim jó?
Sajnos én nem tudtam még bejelentkezni, mert a gépem nem találja a honlapot, de nem adom fel.

OrsiKép

Azt hiszem mi hasonló cipõben járunk, én is nemrég hagytam abba a fog.gátlót. Sajnos nem tudom a görbém hogy alakul, mert nem tudom mérni. Nagyon kiváncsi lennék pedig. Elkezdtem múit hónapban, de rá kellett jönnöm, hogy semmi értelme, mert én nem tudok azonos idõben mérni és gyakran 4 órát sem alszom egy huzamban. Reggel jön a csaj felvenni a gyereket mindig kiszámithatatlan idõpontban és nem mondhatom neki, hogy várj már 5 percet az ajtó elõtt, mert bent van a hõmérõ a sej.hajomban.Kép
Ne aggodj, helyre fog jönni a hõd, idõ kérdése. Meddig szedted a gyogyit?

HurkiKép

Veled érzek csomagolás ügyben. Lassan nekem is dobozolnom kell és csak az igazán fontos dolgokat akarom vinni. Persze ugyis az fog hiányozni amit itt hagyok.Kép
Még 39-et kell aludni és indulunk !
Ha nem megterhelõ, irna valaki egy rövid helyzetjelentést az otthoni dolgokról ? Fogalmam sincs mire számitsak, több mint 3 éve voltam otthon, akkor is csak látogatóban egy hónapra. Irhattok e-mailt is, hogy ne terheljük a topikot ezzel. Elõre is köszi.

CatEyeKép

Örülök, hogy jó lett a vizsgálat eredménye. Pihizz sokat és regenerálódj! Azért látszik a hozzáálláson, hogy ki csinálja szivbõl a munkáját és ki csak a pénzért ! Én se adnék a dokinak, amilyen a mosdó, olyan a törölközõ !

LeoneKép

Szerintem hõmérõzz az itteni idõ szerint, a szervezeted már beált erre. Nem tudom az egy óra eltolódás mennyit számit, a "régi" hõmérõzõk lehet máshogy látják. Sokáig maradsz? Lehet, hogy az utazás miatt egyébként is más értékeket kapsz.

EditKép

Pihenj sokat, a dokik szeretik ijesztgetni a "jónépet", biztosan minden rendben lesz. Azért a progipótlást én is beszerezném, ártani nem árthat!

DorisKép

A fõnököd jól beledõlt a saját kardjába! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon !

Bocsi, hogy ilyen sokat irtam, de jegyzetfüzettel ülök le hozzátok, hogy el ne felejtsem kinek mire kell reagálni.

Egcsi(a szószátyár)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Kedves Doris!Kép

Nagyon köszönöm a válaszodat a barátnõm problémájával kapcsolatban.
A Kaális dokija is ugyanazt mondta neki amit Te írtál.
A pozitív fejlemény azóta, hogy tegnap megpróbálták a "megszúrásos" módszerrel is egyesíteni a sejteket.
Tegnap azt mondta a biológus, hogy csak egy petesejt termékenyült meg a hatbólKép

ma viszont már négy!!!Kép

holnap be is ültetnek hármat, reméljük a legjobbakat...

mégegyszer is köszönöm a kedvességed, és nagyon SZURKOLOK NEKED, és persze MINDENKINEK ebben a topicban!!Kép

Gitta!!Kép

Remélem minden rendben lesz!Kép

Puszi: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szia Egcsi,

örülök, hogy írtál, hogy te is hasonló helyzetben vagy... A gyógyszer kb.3,5 évig szedtem, majdnem 4. Ez az első ciklus, amikkor nem szedem. Hőmérőzni tudok, mert nagyjából mindig ugyanakkkor kelek, de következő ciklusban már szabályosan fogom mérni (higanyossal).

Remélem hamarosan midnenkinek kis pocaklakója lesz!!!! Kép

puszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hû, de sokat írtatok! Kép

Cateye!
Sajnálom, hogy ilyen volt a dokid! Kép
Örülök neki, hogy nem talált semmi komoly szervi bajt! Kép
Akcióra fel! A gólya már elindult! Kép

Leone, Laura!
Sajnálom! Én is sajnálom, hogy korábban nem tudtam mindazt, amit ma tudok, hála ennek a topicnak és a sok jótanácsnak!

Doris!
Nem rúghatnak ki konkrétan azért, mert babát szeretnél! Szerintem ezt csak úgy, ezzel az indokkal nem tehetik meg!

Andi28!
Ok, akkor nem javítom! Remélem, baba van a háttérben! Nem lehetetlen! Kép

Marcsi!
Jó utat!

Rita!
Én ezt már olvastam! A rutinhoz meg annyit fûznék hozzá, hogy itt Tatabányán egyáltalán nem csinálják!!! Még egy orvost sem sikerült megkérnem rá, hogy csinálják meg, pedig nem eggyel próbálkoztam!!! A kórház nõgyógyászati osztályának alorvosától is kértem, hiába!!! Ez pedig csak fél éve volt!!! Ja, kismamaként kértem!!! Errõl ennyit, ez az egészségügy...

Edit!
Sajnálom, hogy már az indulásnál riogatnak! A progi hiányra pedig jó lenne utrogestan hüvelykúpot kapni!!! Ezt harcold ki a dokidtól!!! További jobb napokat és felhõtlen babásodást kívánok! Kép

Orsoly!
Igazad van, különben is én már sajnos bitorolom az ezerbõl az egy helyet! Ma konkrétan olvastam a kartonomban, míg sorbanálltam a dokinál! (a kezembe adták mikor jelentkezem)

Lányok!
Megvan az eredmény! Kép A prolaktin szintem jó lett! A normál érték közepén van, most már nem magas! Kép Legközelebb akkor kell mennem, ha teherbe estem! Kép Vagy ha fél éven belül nem sikerül, akkor kell mennem Kép .
De remélem, pár hónapon belül boldogan újságolhatom majd a dokinak a jó hírt! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Szia Orsi !

Nekem ez a harmadik ciklusom a gyogyi nélkül és eddig mindig pontosan 29 napra jött meg. Remélem igy is marad !
Megnéztem a profilodat. Aranyosak vagytok a képen. Láttam hány nyelvet beszélsz, hát nem semmi ! Ha hazamentem az angolommal akarok valamit kezdeni, úgy tervezem, hogy elmegyek levelezõre. Nem tudod van lehetõség másoddiplomás képzésre, hogy mennek az ilyen dolgok? Talán te tájékozottabb vagy, egyetemista lévén.
egcsi

Az aláirás lemaradt.

Egcsi
egcsi

JovikaKép
Mail ment !

GittaKép
Ez igazán jó hir, én is remélem, hogy hamarosan még jobb hireid lesznek !

Egcsi
egcsi

[url=http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020918pcoszindroma.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020918pcoszindroma.html[/url]

PCO-sok olvassátok el!
Névtelen

SziasztokKép

Köszönöm a megnyugtató szavakat, nagyon jólesnek. Hétfõn, remélem, minden rendben lesz, és akkor el sem jövök gyogyi nélkül. Addig meg sokat pihenünk, és imádkozok, hogy ne legyen baj.

GittaKép

Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredményeid, mostmár mindent beleKépKép

Szerintetek a gyógyteát ihatom most is?

Edit
Edith

LányokKépSzép jó reggel MindenkinekKép
Akit nem érdekel a munkahelyi konfliktusom az itt ugorjon egy nagyotKép
Bocsi, hogy tegnap úgy eltüntem, de kihívtuk a körzeti orvost délutánra, hogy lebeszéljem vele a táppénz lehetõségét ...a kirútásom miatt. Viszont! Csoda történt! Kezdem kb. az elején. Néhány hete kaptam egy ajánlatot amelyet elfogadtam volna, de tájékoztattam a fõnökömet a jelen helyzetünkrõl. 2 perc múlva az ajánlatot visszavonták. Ezek után múlt héten kiderült, hogy nem fogok ajánlatot kapni a cégtõl. Én írtam egy levelet a fõnökömnek, melyben konkrétan rákérdeztem, hogy most tényleg képes azért kirúgni, mert gyermeket szeretnénk??? A levél elég hosszú volt, taglaltam azt is, hogy ilyen alapon bármely nõi alkalmazott veszélyt jelent....stb. Nos a válasz írásban érkezett és kiderül belõle feketén fehéren, hogy az ajánlatot megtették, majd mikor kiderültek a "szándékaim" akkor visszavonták azt!Kép (Én azért írtam neki, mert 3 hétig nem hívott vissza pedig megígérte) Én nem gondoltam, hogy ezzel az irománnyal megmentettem magam de mostanra kiderült, hogy igenKép Volt Valaki, aki nem tudta szó nélkül hagyni a dolgot és elment a HR igazgatóig, akit mélységesen felháborított ez az egész ügy. Elkérte a levelezésemet...én átküldtem és a válsz az, hogy nem dobhatnak ki, találunk valami helyetKépKép Nos, nagyon jó érzés, hogy vannak még rendes emberek, akik ismeretlenül is segítenekKépKép
SheilaKép
Nagyon szorítok a barátnõdnekKép Drukkolok, hogy kapaszkodjanak erõsen a babukákKép
EgcsiKép
Helyzetjelentés alatt mit értesz pontosan?
EdithKép
Próbálj megnyugodni, bár tudom milyen nehéz. Most ezzel segítesz a babukának a legtöbbetKép Minden rendben leszKép
MarcsiKép
Jó csomagolást és érezd jól magad a következõ hetekbenKép
HurkiKép
Birod még a dobozolást?
JoviKép
Kellett jönnöd dolgozni?

Puszi: Doris
doris

Jó reggelt Lányok!

Úgy néz ki, nem volt ebben a ciklusban peteérésem. Szerintetek mikor lehet elmenni ilyen problémával a dokihoz úgy, hogy foglalkozzon Veled? Ilyenkor UH-t csinál, úgy állapítja meg, hogy tényleg nincs? Mikor írja fel a clostit?
Bocsi a sok kérdésért.

off: tegnap üzentek az óvónõk, hogy jönnek. Megint vártunk rájuk, és nem jöttek. Kicsit kiakadtam.

Nelli
nelli2

Sziasztok!Kép

EditKép
Szerintem is mindenképpen harcold ki a progipótlást. Lehet, ha én is elõbb tudtam volna, hogy létezik ilyen és a barnázás progihiány, akkor most én is babát várnék. Azért ha nem vérzel nem lehet nagy baj, nekem a vetélés elõtt erõs görcseim voltak és vérezgettem is. A petezsák miatt ne aggódj, mert amikor még ilyen korai a terhesség még nem biztos, hogy jól látják. Pihenj sokat és majdcsak eltelik az a néhány nap amikor már biztosat tudnak mondani.
Szerintem, ha nem vagy biztos benne, hogy a tea árthat-e a babának inkább ne idd.

Laura
Laura (laura2)

DorisKép

Hurrá! Nagyon örülök a munkahelyi változásnak, látod, az õszinteség kifizetõdik elõbb-utóbb.
Helyzetjelentés alatt értem: Milyen a "köz"hangulat, mennyi az átlagkereset, elhelyezkedési lehetõségek(diploma+angol nyelvtudás),konkrétan érdekelne, szerintetek mennyibõl lehet berendezni egy lakást, mondjuk két szoba+konyha. Nem nagylábon,csak úgy átlagosan. Tudom nehéz kérdés, mert akkor tudom meg igazán, ha "leszálltam" Ferihegyen. Amit gondoltok, hogy jól jöhet tanács, vélemény mindent örömmel olvasok. Pl. Ez mondjuk nem létkérdés, de közvetit a TV teniszt? Nagy teniszbarát vagyok, persze csak a fotelból. Ilyenek, ami eszetekbe jut.
Ha nincs idõtök irni akkor sincs harag, majd meglátom.

Egcsi
egcsi

Doris!
De jó, hogy így alakulnak a dolgaid! Azért idõnként a rossz elneyeri méltó büntetését, a jó meg a jutalmát. Megérdemled, hogy rendesen viselkedjenek Veled szembe! Örülök nagyon!

Nelli
nelli2

Sziasztok!

DORISKép
örülök, hogy igy alakultak a munkahelyi dolgok, látod, mindig történnek az emberrel jó dolgok, most már bizti, hogy maradhatsz. Még jó, hogy vannak ilyen hülye fõnökök, hogy képes volt irásba adni a dili-bizonyitványátKép.

EGCSIKép
én is nagy tenisz-rajongó vagyok, a legtöbbet a Eurosport-on láthatsz, meg a Sport1-en, a többi csatorna nagyon ritkán ad. Átlagkeresetre nem tudok mit mondani, attól függ, hol fogsz elhelyezkedni (gondolok itt most elsõsorban arra, hogy vidék vagy fõváros, mert ma Magyarország=BudapestországKép). Lakást berendezni szintén ennek a függvénye, mert azért vidéken pl. sokkal olcsóbb a szakiparos munka (asztalos pl. bútorkészitésnél). Egy 3+2+1 ülõgarnitúra 150.000,- Ft-nál kezdõdik, egy normális franciaágy is ennyi, szekrénysorban viszont nem vagyok otthon, de az biztos legalább ennyi. Konyhabútor attól függ, hogy készen akarod venni vagy méretre csináltatni, de arra is számolhatsz min. 150ezret. Nem olcsó mulatság, az biztos. Elhelyezkedni megint csak Pesten a legkönnyebb, meg még egy-két nagyvárosban, a "végeken" ez már varázslás-számba megy.

EDITKép
mi itt gondolatban mind Veled vagyunk, megy a ++++++++++ energia ezerrel! A progipótlást pedig mindenképpen harcold ki! És ne idegeskedj, az árt a legtöbbet. Most pihenj sokat, és csak a szép dolgokkal törõdj!

GITTAKép
gratula a jó eredményhez! Babára felKép! Még emlékszem, amit a Toxoplazmózis topikban irtál, és elég szomorú, hogy van olyan kórház, ahol nem csinálják a szûrést, pedig ez kötelezõ. Az már szinte biztos, hogy én amikor legközelebb megyek a dokimhoz, kiharcolok nála egy TORCH-vizsgálatot, hiszen pl. a citomegalovirus is komoly fejlõdési rendellenéssegeket okozhat, jó lenne tudni, hogy volt-e már.

Na, megyek egy kicsit dolgozni, mert ugyebár azt is kéne...
Ja, tegnap este elkezdtem inni a cickafark-palástfû teát, remélem, használni fogKép

Pusza mindenkinek!

Rita
knérita

Szia Leone,

tudom, hogy furcsa, hogy ebbe a topicba írtam, de a "nem jött meg, de nem is vagyok terhes"-ben senki nem válaszolt, a "friss kismamák"-nál pedig azt mondták, hogy itt nálatok biztosan többet tudnak a lányok errõl. Annak ellenére persze, hogy nem akarunk még babát, nem ijednénk meg, ha mégis jönne. Biztos, hogy nagy szeretetben nevelgetnénk!
Azért köszi, hogy válaszoltál!

Diemme
diemme

Cateye!
Örülök hogy túl vagy a laparon és nincs semmi baj a hasadban.KépAmúgy az én dokim se nézett rám a kórteremben. Amikor meg odaadtam a pénzt neki a varratszedésnél meg sorronkívül hívott be. Hát ennyit a dokikról.

Gitta!
Ez jó hír, hogy jó lett az eredményed. Akkor hamarosan jön a pocaklakó.Kép

Edith!
Én is úgy tudom mint Jovi az elsõ hat hétig jobb ha nincs UH. Azért "kedves" egy doki, hogy méhenkívülivel ijesztgetett. Meg vagy elégedve a mostani dokiddal amúgy? Lehet hogy valami progi pótlás tényleg nem ártana. Szerintem a gyógyteát ne igyad tovább!

Nelli!
Szerintem menj el dokihoz és fel fogja írni a clostit és csinálnak hormonvizsgálatot is. A 14 nap körül meg UH-án megnézi hogy érnek a tüszõk.

Doris!
Azt tudtad hogy endosok nem ihatnak cickafarkfûteát? Én is csak most hallottam.

Puszi

Andy
Andy

Andy! Köszi, talán még egy kicsit várok, aztán ha nem alakulnak jól a dolgok, elmegyek a dokihoz.

Nelli
nelli2

AndyKép
Errõl nem hallottam még... Én nem iszom, mert "normálisak" a ciklusaim de érdekes a dolog. KösziKép
Évának nagyon drukkoljunkKép Ma délben teszik vissza a babukákatKép
DiemmeKép
Jó ezt hallani, hogy akkor is örültök a babukának, ha nem pont most terveztétek. A teszt lehet, hogy "becsapott", mert csak a pozitív eredmény a biztos. Ugyanakkor nagyon sokféle oka lehet az elhúzódó ciklusnak. Orvoshoz mikor mész? Megvárod az egy hetet? Egyébként terhességi tüneteket én többször is produkáltam. Utoljára két hónappal ezelött de lehet, hogy az Elevit okozta...
LányokKép
Köszi a drukkot a munkahelyi ügyemmel kapcsolatbanKép Jól esik, hogy ennyien szorítottatok értemKép
EgcsiKép
Rita jól körbeírta a dolgokatKép Minden valaminek a függvénye. Hol, mekkora, milyen típusú házban vesztek lakást, milyen munkahelyet keresel...stb. A végzettséged jó tehát Bp.-en biztosan találsz majd megfelelõ munkát. Vidéken kérdéses, mert sok helyen "túlképzettség" miatt nem alkalmaznak sokakat... Remélem sikerül minden amit elterveztetekKép

doris

LányokKép

Nem iszom akkor, mert nem akarok semmilyen kockázatot.

LauraKép

Nem vérezgetek, az UGH-on is kérdezték ezt. Szerencsére nincs semmi gondom azon kívül, hogy pici rosszulléteim vannak reggelente, és melltartót nem birok elviselni magamon. Már olyan sokszor a pocakom sem fáj.Igyekszem nagyon sokat pihenni, munka után pihizek otthon nagyokat.

Amúgy a terhesség idejét hogy számolják? Ma a 42. cnon vagyok. Ez 6 hetet jelent, vagy a PÉ-tõl kell számolni? Mert nekem az késõbb volt, mint "normál" esetben. Olyan butának érzem magam, mert nekem ez az elsõ terhességem, és ilyen piti kis dolgokat nem tudokKép

Köszönök mindent, mert nagyon megnyugtatnak a szavaitokKép

Puszi: Edit
Edith

EDITKép
jó hallani, hogy nincs vérzés meg ilyenek, biztos minden rendben odabent, ezt jelzik a rosszullétek is. A terhesség idejét orvosilag az utolsó mensi elsõ napjától számolják, mert - mint pl. Neked is - nem a ciklus közepén van a pé, igy az nem kiindulási pont. Sõt, sok esetben akkor is igy számolnak, ha az anyuka napra pontosan tudja (hõmérõzésbõl pl.), hogy mikor történt a fogamzás. Tehát e szerint az elv szerint a kb. 4 hetes babó orvosilag már 6 hetes. És egyáltalán nem vagy buta, ezek az információk mostantól folyamatosan áramolni fognak feléd, arra vigyázz csak, hogy mindig a jó történeteket hallgasd meg, aki rémsztorival akar traktálni, azokat küldd el melegebb éghajlatra. Nem tudom, emlékszel-e Gombócra, neki is volt mindenféle problémája, az UH-n elhaltnak látták a magzatot, és tessék: már a huszonvalahanyadik hetében jár, és minden OK velük. Tessék szépen örülni a babánakKép!

Pussz,

Rita
knérita

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, de most éppen tanácstalan vagyok! A prolaktinom igaz, hogy jó lett, de most néztem a papíron, hogy a progeszteron csupán 1,4!!! Most akkor mi van? A doki azt mondta, hogy jó az eredményem. Múltkor a progi 14,5 volt, és az is kevés volt szerintem!!! Most mit csináljak???

Bocs, hogy csak most jelentkezem a tablicskuval, de tegnap a cég beszervált egy jó kis vírust, ma sem ment a net reggel.

Kép

Doris!
Gratulálok, mégis csak megoldódott a dolog! Kép Lehet, hogy a fõnököd fog regülni, nem? Kép Ilyen dolgot írásba adni! Kép

Egcsi!
Hát, nincs sok idõm, lakáskérdéshez sem tudok nagyon hozzászólni, de a teniszt meg tudom mondani! Kép Ritkán, de van. Van olyan csatorna, ahol egész nap csak sport megy! Csak a lakásvásárlásnál figyelj oda, hogy legyen kábeltévé, különben nem lesz teniszed! Kép

Edith!
A teát ne idd tovább! Nem szabad terhes nõknek ezt a keveréket inni!!! Régebben olvastam a friss kismamiknál!!!
A terhességet az utlosó menzi elsõ napjától kell számolni! Tehát a fogantatás pillanatában hivatalosan már két hetes a babó! Kép

Késöbb visszajövök, most sok a dolgom!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!
Megpróbáltam visszaolvasni, de nagyon sok volt!
CATEYE:örülök hogy jól vagy Kép, sajnos nem találtam meg a hozzászólásod így nem tudok részleteket, írd meg ha ráérsz!
EDIT:sajnálom, hogy ijesztget az orvosod, nem is értem, hogy nyilatkozhatott ilyen korai idõpontban! Az enyém 2 hétig nem árulta el, csak annyit mondott, még nem látja rendesen, amíg nem volt 100%-ig biztos. De nálad minden rendben lesz!!! Pihizz sokat és örülj a babónak!Kép
GITTA:klassz, hogy ilyen jó lett az eredményed! Most aztán mindent bele!Kép
ÉVA:nagyon drukkolok!!!
DORIS:jót nevettem a fõnöködön! Ez tök gyagya!Bebiztosított Téged, ezentúl ki sem lehet robbantani! Örülök, hogy lesz jó helyed!Kép
MARCSI:én csak egy óriás snauzert ismerek, de az idegbeteg. És elég nehéz tisztán tartani a szõrét.
DIEMME:még semmi sem biztos! Egyébként átveszem a babát szívesen!Kép
Virág
Virág

EditKép
Biztos rendben lesz minden, ne aggódj.Kép
A barátnõmnél aki most terhes az egyik héten még csak petezsák kezdeményt láttak, a következõ héten meg már megvolt a baba is, sõt azt hiszem a szívhang is de ez nem 100 százalék. Minden esetre olyan izgalmas, hogy ilyen gyorsan fejlõdnek ezek a pici babaucik. Azt, hogy mennyi idõs terhesnek felelsz meg majd a méretébõl kikövetkeztetik, amúgy az utolsó mensitõl számolják.
Vigyázz magatokra!Kép

Laura
Laura (laura2)

RitaKép GittaKép

Nagyon köszi az infót.

Elmondtam anyukámnak a hírt, ne õ legyen az utolsó, aki megtudja, mert tudom, az én kis párocskám hajlamos, hogy mindenkinek elkotyogja. Pedig nem kellene még.Kép
Szegénykém sírva fakadt az örömtõl meg az aggodalomtól.Kép

Most sokat vagyok kényeztetve, nagyon jó érzés Kép

Edit
Edith

Köszi LauraKép

Puszi
Edith

Sziasztok!

Edit:Rendszeres ciklu8s esetén valóban az utolsó menstruáció elsõ napjától számolnak.Ha 28 naposnál hosszabb,vagy rövidebb a ciklusod,akkor ennek megfelelõen pár nappal elõbbre,vagy késõbbre leszel kiírva.
Ha a fogamzás napját pontosan tudod,akkor attól számítva 266 nap a terhesség.
Ha a napot sem tudod,és a ciklus is rendszertelen,akkor általában a kb 11.heti uh-on nézett baba-adatok alapján döntik el hány hetes vagy.(baba ülõmagassága cm-ben+6,5=kb terhességi hét).
Egyébként ha az utolsó mensi elsõ napjának dátumához hozzáadsz 7-et,és visszaszámolsz három hónapot,megkapod a kiírás napját.PL:A fiam esetén 2001.jan.5-én volt az utolsó mensi elsõ napja.Tehát:5+7=12.Jan,dec-nov-okt.Vagyis:2002.okt.12-re voltam kiírva.(Mondjuk ehhez képest szept.19-én született,tökéletesen egészségesen 3300g-mal...)
Bocsi,ha túl bõbeszédû voltam,de ez egy klassz téma.Kép
Remélem tudtam segíteni!

krisztinke
krisztinke

Jó reggelt LányokKép

Köszönöm szépen az aggódást Mindenkinek, nagyon kedvesek vagytokKép Már egész jól vagyok, bár húzódnak a sebeim, de éjjel már oldalt fekve is tudtam aludni. Szorgalmasan iszom a cickafarkfû-palástfû teát, hogy mihamarabb megjöjjön.

DorisKép
Nagyon boldog voltam, hogy így megoldódott a munkahelyi gondod. A világ legnagyobb szemétsége lett volna, ha így utcára tesznek.

DiemmeKép
Nem tudom miért kaptál Closty-t a ciklus rendezésére, holott ez tipikus gyerekcsináló gyógyszer. A negatív teszt ellenére lehet, hogy terhes vagy. Egyébként én Closty szedõ vagyok, de terhességi tüneteket nem okozott nekem.

EgcsiKép
Jó, hogy hamarosan jöttök haza. Remélem Pesten maradtok, mert akkor bõvülne a minitali kör.

GittaKép
Gratulálok a szuper eredményedhez. Remélem a következõ híred már a babás lesz!!!!

Évának nagy drukk.KépKépKép

CatEye

Cat
Kép
cateye

CatEyeKép

Örülök, hogy jobban vagy. A teát pedig idd szorgalmasan, sokat segít majd.

KrisztinkeKép

Nagyon köszönöm. Gratulálok a kisfiadhozKép

Puszi: Edit
Edith

Sziasztok Lányok!
Most csak úgy sutyiban kandikálok be. Sajna nem volt idõm mindent visszaolvasni, de azért picit…

Cateye
Örülök, hogy minden rendben az eredményeiddel. Most már csak hancurra fel. A férjedet is vizsgálták már? Gyere "próbáld ki" a dokitKép

Doris
Ha már valaki ilyen gonoszra sikeredett (mármint a fõnököd), jól meg is járta.Kép Most már kiváncsi vagyok ebbõl mi kerekedik ki.

HurkiKép
Pakolj csak pakolj. Utána pakolhatsz ki, de megéri…Kép Azért még, ha annyi nyûg is van a pakolásokkal, de örömmel csinálja az ember.

Edith
Minden rendben leszKép A babuci jelenti, hogy marad.

Lányok lenne egy kérdésem. A HSG után fáj a pocakod alul? Kihat az vmennyire a szervezet mûködésére. Megváltozik vmi benne? Nekem napok óta fáj alul a pocim, de nem olyan mensis elõjelek, hanem másféle. A hõmet nem mértem ebben a hónapban (gondoltam minek), de most már 4. napja csak berakom a hõmérõt (elõször amiatt, hogy megtudjam volt-e tüszõrepim). Az elsõ nap mikor megláttam a 37,2-t, gondoltam na jó ez a hõmérõ csak hülyül velem. 2. nap 37,1. mondom ez már jobb. Na jó, lehet, hogy csak véletlenül ilyen magas. Megnézem tegnap megint 37,2. Hát mi van már?! kérdezem magamtól. Ma ismét 37,2 (20. nap). Nem értem. Terhesség jelei ezek?! Most nem tudom, hogy örüljek-e vagy sem. A dokim külön kérte, hogy ebben a hónapban inkább ne. Már 1 éve küzködünk a babaprojekttel. Tényleg hülye vagyok. Mi van, ha igen. Nem röntgennel csinálják a HSG-t? Nem lesz baja a picinek?
A 37,2 pedig azért furcsa, mert nem szedek semmi turbósítót (Clostit vagy ilyesmit). Egyébként pedig már van egy pár hónap tapasztalatom a hõmérõzésben és nem szokott ilyen magas lenni. Átlagban 37.
Egyébként persze, hogy örülnénk, ha sikerülne. Viszont nem szeretném, ha vmi baja lenne. Írjatok..

puszika
Bogár
bogár

BogárKép

A hõd nagyon szép magas, és lehet, hogy összejött a baba is. Az én pocakom is fájogat, és éreztem, hogy egy kicsit tényleg másképp.

Edit
Edith

Bogar! Mikor volt a hsg-d? Ha a tuszorepi elott, akkor nincs semmi gaz es nyugodtan johet a baboKép Ja es egyebkent ilyenkor a mindent vagy semmit elv ervenyesul: ha valami gondot okozott a rtg, akkor elmegy a babo koran (de meginkabb be sem agyazodik), ha meg nem okozott gondot akkor lesz baboKép

orsoly
orsoly

EditKép
Amikor még nem is voltál benne biztos, akkor is fájt már? Én még csak a 21. napon vagyok! (ált. középidõ kb. 12-14). Hi-hi. Ez jó, mintha idõjárás-jelentést mondanék.

OrsolyKép
Ha terhes lennék, akkor csak a HSG után lehetett. A dokim elõtte is mondta, hogy most ne. Be is tartottuk. Mondta, hogy utána se, de hát ugye nem bírtuk sokáig. A HSG pedig vmikor a középidõben volt, ezért is gondoltam, hogy utána már túl vagyok a tüszõrepin.

puszika
Bogár
bogár

Gondoltam arra is, hogy hátha belsõ lázam van. Aztán persze ellentmondásba kerültem magammal, mert hát ugye most öltem ki magamból az antigyogyókkal az összes flórámat.
Na jó. Tudom nem kellene ezen annyit agyalogni, elõbb-utóbb úgyis kiderül minden.

Voltunk vérvételen a dokinál is. Megcsapoltak. Lehet, hogy vámpírok?!Kép

Megkérdeztem a férjem spermaeredményét kiváncsiságból (én nem tudtam olyan részletességgel, mint Ti). Nagyon jók. 30 ml/1 ml. 90%-a mozog, ebbõl 70% nagyon-nagyon jól (az orvosom szerint ficánkolnak). Örülni fog a drága, mert még õ sem tudja az eredményét (azt sem, hogy ideírtam, psssszt).

Szóljatok, ha már túl sok belõlem.
puszika
Bogár
bogár

Bogár!
Mondjad csak! Azért vagyunk itt, hogy meghallgassunk! És drukkoljunk! Lehet, hogy baba. De jó lenne!

Nelli
nelli2

30 ml=30 millió
bogár

Tiszta hülye vagyok!Most olvastam vissza amit írtam,és a fiam 2001-ben született,nem 2002-ben.Szóval már elmúlt egy éves,és most a kistesóért küzdünk.Bocsi...
Azért Edit:köszi a gratulát!!!Kép

krisztinke
krisztinke

BogárKép

Nekem a 19. cn-on volt a PÉ-m.Másnap már érzékenyek voltak a melleim, onnan tudtam igazán, ez egy "normális" ciklus.

Kb. a 28. cn-tól fájdogált a hasam. Olyan, mintha meg akarna jönni, de mégsem olyan.Még most is fáj néha.

Edit
Edith

LányokKép
Bocsi, csak rengeteg dolgom volt. Köszönöm a bíztatást a munkahelyi dologgal kapcsolatban. A fõnököm nem szó szerint írta le a lombikot, de úgy körbeírta, hogy egyértelmûen az õszinteségem miatt vonták vissza az ajánlatot... Nem fogja megütni a bokáját, mert nem szellõztetik meg. Lényeg, hogy ilyen "emberséges" emberre akadtamKép Nagyon örülök és megnyugodtamKép
BogárKép
Orsoly jól írta, ha gond lenne, elmenne magától. A hõd remekül alakulKép Nekünk nem mondták a hsg után, hogy vigyázzunk...

doris

Sziasztok!

BOGÁRKép
nekem a HSG után (a 8 cn-en volt) a doki csak 2-3 nap szünetet javasolt, és mikor rákérdeztem, hogy a röntgentõl lehet-e baja egy esetleges babának, akkor azt mondta, hogy vagy meg sem termékenyül, vagy nem ágyazódik be, esetleg a sérült tüszõ helyén egy másik alakul ki soron kivül és lesz pé. a várható idõpontban. Tehát Nálad is elképzelhetõ, hogy babó van a dologban, hiszen a hõd nagyon klassz magasKép. Csak igy is maradjon! Drukkolok!

Lányok,
most találtam egy érdekes cikket a Baba Patika 2001. okt. 1-i számában "A havivérzés rendellenességei" cimmel. Most nincs már idõm begépelni, de hétfõn közkinccsé teszem (ha nem jön közbe fõnököm munkamániája), egyetlen gondolatot azonban most kiragadnék belõle: "A valódi menstruáció 2-3 napig tart és csak enyhe barnás folyás formájában mutatkozik meg." A cikk részletesen ír egy csomó dologról, nagyon érdekes.

Én most elmegyek haza, mindenkinek kellemes hétvégét (bár esõt igértek), félidõsöknek akcióra felKép!

Puszi,

Rita
knérita

Bogár!
Nekem tavaly a HSG-ém a ciklus 9. napján volt és a dokim mondta hogy lehet próbálkoznunk.
Szerintem ha babás lettél most akkor sem lesz baj. A hõd szép nagyon!Kép De jó!Kép

Andy
Andy

Gitta! Nekem is magas volt a prolaktinom, 9 hónapig gyógyszert szedtem, most beállt. A Kaáliban az orvos nem irt fel ujat, mert hogy normális az érték. Most hogy várni kellett, azért engem nyugtalanitott, hogy mi lett közben, hiszen ha nem szedek rá semmi akár magasabb is lehetett. Rákérdeztem, azt mondta hogy igen, gyógyszer nélkül vissza szokott állni az eredeti értékre. Hogy mennyi idõ alatt azt nem mondta, de nekem felirta a köv. adagot, és majd akkor dönti el hogy növelje-e ha jövõ héten megyek vérvételre.
Neked felirtak fél évre valót, ha nem sikerülne a baba? Vagy meddig szeded még?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hupsz, mégsem mentem haza, mert még nincs kész a kocsi szervizben, még kb. fél óra. Sebaj, legalább elkezdem a cikket gépelni...

ANDYKép
veled mizújs? Hõd? Közérzeted? Iszol azóta több folyadékot??? Mert ha nem, akkor irgum-burgum lesz Kép!

Puszi,

Rita
knérita

Sziasztok Lányok,

köszi a válaszokat. Ma megjött a mensim, sajnos.
Pedig annak ellenére, hogy nem tervezünk még babát, már bele is éltem magam, hogy lesz egy kis trónörökös. Sebaj, ami késik nem múlik! Most egy idõre elköszönök Tõletek, mindannyiotoknak mihamarabbi átkerülést kívánok a "Friss kismamák"-ba.

Üdv és nagyon jó hétvégét!

Diemme
diemme

Kedves Lányok!
Még nem irtam ebbe a topic-ba, de már régota olvaslak benneteket.
Magunkrol egy pár szót: Én 30 vagyok a párom 32, most jelenleg az USA-ban lakunk Észak Karolinában. Sajnos mi is régota probálkozunk, egyenlöre sikertelenül. Eddig a "természetre biztuk", mert elég sok befolyásolo tényezö volt az életünkben.
Nagyon sokat tanultam Töletek, mostmár nem telik el nap, hogy ne jönnék fel a babanetre. Párocskám mosolyog is rajta mindig Kép
Igazából egy cikk miatt ragadtam billentyüzetet, amit Edith-nek ajánlanék és azoknak akiknek esetleg tudok ezzel segiteni.
Elöször is gratulálok a babucihoz és szoritok hogy minden rendben legyen.

Terhesség alatt nem ajánlott gyógynövények

A lista sajnos meglehetösen hosszú, a gyógynövényekkel terhesség alatt hasonló a helyzet, mint a gyógyszerekkel. Vannak olyanok, amelyek vetélést okozhatnak, olyanok, amelyek károsíthatják a babát és olyanok, amelyekröl csak gyanítani lehet, hogy nem babavárás idejére valók.

Általános szabály, hogy gyógyteák használata elött mindig fitoterapeutra vagy orvos véleményét kell kikérni, bizonytalanság esetén pedig inkább nem használni az adott gyógynövényt.

Az erös vagy vitatott hatású (lásd feljebb) növények, a menstruációt elösegítö illetve szabályozó gyógynövények és az erösebb hajtószerek mindenképpen kerülendök. Az ismertebb növények közül a teljesség igénye nélkül ide tartoznak az

Aloe Vera, a Bazsalikom, a Kék és a fekete poloskavész (inkább az Egyesült Államokban népszerüek Black és Blue cohosh néven), a Szegfüszeg (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), az Angyalgyökér, a Palástfü, a Pásztortáska, a Ginzeng, a Görögszéna (lepkeszegmag), az Édesgyökér, a Petrezselyem (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Gyöngyajak, az Oregano (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Majoranna (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Lestyán (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), az Izsóp (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Rozmaring (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Sáfrány (inkább kerüld), a Zsálya (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Kurkuma (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Boróka, a Szenna, a Ricinus, a Medveszölö, a Vörös here (lóhere), a Tárkony (füszerként, kis mennyiségben elfogadható), a Macskagyökér, a Komló, a Kerti ruta (rutafü), az Erdei mályva és az Ezerjófü.

Hacsak valamiért elö nem írták, a babavárás alatt ne igyál kamilla- és cickafarkteát, lévén mindkettö a menstruáció zavaraira (is) használatos.

A málna a babavárás elsö felében inkább kerülendö, az utolsó hat hétben viszont kifejezetten ajánlott.

Mindenkinek nagyon sok kitartást és a babásoknak gratulaKép
Vica
vica72

Szasztok !

Köszönöm mindenkinek a "helyzetjelentést". Nem Pesten fogunk lakni, hanem Egerben, de igyekszem menni minitalira, mert járok majd Pestre is. Elvileg lenne munkahelyem, mert a sógorom felajánlotta, hogy mehetek az irodájába dolgozni, de ha nem muszáj nem lógnék a nyakán.
Lakásunk már van, majd szép lassan berendezzük.

RitaKép
Hurrá! Nagyon örülök, hogy nem vagyok egyedül és te is tenisz fan vagy. Legalább lesz kivel megbeszélni a dolgokat.

Mindenkinek jó hétvégét !

Egcsi
egcsi

Hali LányokKép

BogárKép
Te nagyon gyanús vagy Nekem. Szerintem babó van a dologban. A cicid nem fáj/feszül. Egyébként jót nevettem a hozzám intézett hozzászólásodon: A férjednél minden rendben ? Gyere és próbáld ki az orvosomat KépKépKép Köszi én inkább a férjemtõl szeretnék gyereketKépKépKép Egyébként Nála minden rendben, Õt vizsgálták elõször. Most nagyon beindultam, hogy a HSG után ilyen esélyek vannak, mert nekem is átmosták a lapar alatt a petevezetõt. Következõ ciklusban bevetünk mindent.Kép

VicaKép
Üdv. a topicban, de ne maradj sokáig !!!! Orvoshoz nem akartok fordulni. Sok idegeskedésnek elejét vehetitek.

EditKép
Vigyázz nagyon magatokra !!!!

LujzaKép
Mi van Veled ? Helyzetjelentést várunk.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Kármen!
Én úgy tudom, hogy a terhesség 3. hónapjáig kell szedni a bromot. Kaptam receptet is!

A progeszteron eredményemrõl mi a véleményetek???

Üdv:
Gitta
gitta

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: