A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci!
Már többen kérdeztünk a szingli napodról!
????????
:lol:

Tinu!
Jó elfoglalt vagy!!! És a terhes torna nagyon klassz :D
Szerencsés vagy, hogy megúsztad a 2 napos procedúrát!!!
zuzmo1

Indi!
a fodrász meg a távollét és séta miatt nem neteztem sajnos. és férjem is kipróbálta nem csak a cumisüveget, hogy mennyire kell szívni, hanem az orrszívót is! mondta, hogy nem kellemes, az tény. nem tudom, hogy így, hogy ilyen nagy Lencsi, hogy csinálnám neki. úgy remélem, hogy nem lesz dáthás, míg nem tud orrot fújni. vettünk olyan kézi izét is, ami csak éppen a szutyit szippantja ki, ő azt is szokta használni Lencsinél. látod, Vera ebben a nagymenő, csak én egy finnyás dög vagyok. ő kiszívta a csupasz szájával Dóci nóziját, és így Dóci sosem sírt.
ancsipancsi

Sziasztok!

Koszi a tippeket gyogyir-ugyben, vegulis elmentunk dokihoz, mert amugy is kellett bejbnek tapszert iratni; doktorneni Fluimucilt javasolt, de nagyon nem rettent meg a gyerek reszelos hangjatol :) Szerintem egyertelmuen attol van, hogy ugy kb egy hete elkezdett szotagokat mondani es azota be nem all a szaja :lol:

Elore bocsanat a szelekcioert, csak sokan sokat irtatok :)

Indi,
en meg sosem mertem magamon kiprobalni az orrszivo izet :roll: es legutobb, amikor embergyereknel alkalmazni probaltam, szabalyosan rettegett-remegett tole (pedig amikor kicsi volt nem volt baj) ugyh azota tartozkodom tole; bioszivas van - ami szivas :) probaltam osszebaratkoztatni a porszivoval, de az eredmeny csak annyi lett, hogy lelkesen pufolte es a szivas probalkozasnal mar nem uvoltott, csak egyszeruen nem hagyta - ellok, eltol; honnan van ennek ennyi keze? :lol:

Mi is fogzunk, honapok ota; az latszik, hogy egyszer lesz neki alul majd valami, de egyebkent zero foggal rendelkezunk :) doktorneni mondta, hogy az o fianak 13 hos koraig nem voltak fogai - Abelnek meg van 3 honapja :)
De rozskenyerbol, piskotabol igy is oltari cafatokat bir tepni :) viszont gyumolcsot egy istennek nem eszik - max szetkeni a szobaban, ahol eri :lol:

Ja egyebkent UM-es vagyok en is, Abel majdnem tiz honapos (remelem ticker majd latszik :) ) es korabban mar irtam bnetre ide is, mint brekuc, de most uj elet, uj nick :) :)

Zuzmo,
tok jo vagy, hogy meg 30 hetesen vezetni tanulsz! Mikor vizsgazol? En is sokaig vezettem pocakkal, de az valahogy mas; amikor tanultam ezerszer stresszesebb volt, mint most; pedig nagybatyam tanitott es meg volt is turelme :)

Votiv,
Mi is jarunk tornazni Devenyi-fele izere es ott is mondta noci, hogy jo, ha a bebi sokaig maszik. Abel rettenetes tempoban kozlekedik, foleg arrafele, amerre nem szabad; ulni most kezd biztonsaggal magatol, de meg az sem tokeletes. Kicsit zavart, foleg, hogy az itteni velunk egykoraszuletesu :lol: gyerekek mar mind fuggolegesen is rontanak-bontanak, Abel meg meg inkabb csak vizszintes tenyezo (bar neha mar felul etetoszekbe is, ami nagyon vicces mindenkinek), de aztan mondta a tornan a noci, hogy oruljek neki, hogy sokaig maszik.
Istivel meg minden rendben van es lesz; unokahugom most lesz 2 eves, o is elobb allt, mint maszott, es egedelem rossz egy csaj, uvoltozos, ilyesmi, de valahogy großmutter le birja szerelni azzal, hogy mindig borrrzasztoan fontos feldatokat biz ra (hazimunkailag :) ); persze volt mar igy is uvegpohar-foldhozvagas es tarsai, de egeszen kezd kupalodni a csaj :)
Drukkolok nektek; igazabol neki is tok szar lehet, ha agressziv stb

Barbi,
alvas nalunk is zizi volt, de ebben sajna en is hibas vagyok, mert rengeteget viszegetem ide-oda :( de mostanra mar beallt a 2 alvas napkozben; o a pelenka es ujjszopas segitsegevel egyedul elalszik; egy csomoszor az is bejon, he egyszeruen nem vagyok a szobaban es ugy nem izgatja, hogy akar elevenkedni is lehetne es szepen megnyugszik, elalszik.

Sziasztok!

Kép
szrekuc

Fibi,
Sniff, megint egy beteg babóka mi történik?? Mielőbbi gyógyulást!!!
A Montessori miatt minden elismerés, ha maradok a pedagógusi pályán, nekem is az lett volna talán a következő. Akkor lehet hozzád vinni majd az ovist? :lol:

Barbi sorstársam,
úgye hogy lehet benne valami koko? mert egyszerűen nem tudja abbahagyni :roll: és nagyon büdi! a terhességem alatt undorodtam meg tőle és ez az egyetlen ami meg is maradt.

Zuz,
köszi a biztatást, nem adtuk fel! csak a környék legidősebb babája 15 hónapos (összesen is tán öt-hat baba van) így még nem olyan sürgős ( persze az ovit már mindenki kinézte :D :D )

Ancsi,
a kozmetikusnál én másfél éve nem voltam, de egy hónapja gondolkodom hogyan tudjam megoldani azt a 3 órát :( mer' apa vigyáz a babára soxor soxor de megetetni nem tudja... viszont a fodrász házhoz jön igaz a szomszéd faluban lakik, Indi földije :D
akata

Ancsi :) szájjal vagy porszívóval, az mindegy, most már én is szájjal szívom, de ugyanolyan kellemetlen ám... csak nem zörög hozzá a gép és bárhol lehet alkalmazni. Örülök, hgoy Lencsi végül kapott bébicsőszt :)

Jarmush film megy az M2-n :)

indianyo

Kata :) Jó lesz, ha vigyázol az ilyen kijelentésekkel, mert rádküldöm a HMCS-ket: Dunaharaszti világváros :lol:
És Ha Fibihez járatod Ákos oviba, akkor azt én végignézem egy reggel: Ő ugyanis nem kicsit lakik Taksonytól messze :lol:

Hát Brekucra emlékszem ám :) Azért fog még nincs itt se, csak egy pici csücsköt érez az ujjam... És valóban fontos a mászás: nagoyn sokszor kiderül tanulási/viselkedészavaros gyerekeknél, hogy kimarad náluk. Én korábban el se tudtam képzelni, de bizony sokan átugorják ezt az időt, mert ugye a babó már áll és akkor türelmetlen, hadd menjen és akkor jön a bébikomp, pedig az súlyos hiba... csak hadd másszon a csemete, jó erős lesz a gerince és kevesebbet/könnyebben fog esni. És orrszívá nálunk takaróba becsavarással jár... nekem nincs annyi kezem, amennyi kéne.

Barbi :) Mit te tanulsz?Négysezr 30 perces alvás? óóó, az a Kánaán :)

Tökmag - nem is értem, honnan e mánia :)

indianyo

Indi!!!
epp most mondtal vmi roppant megnyugatot ami a bebikompot illeti :) :) :) Brekuc-korszak az ijedt eger korszak volt, most mar sokkal de sokkal beszaribb vagyok :D no jo nem csak kellett egy csomo ido egyedulallo anyuka dolgot feldolgozni es most mar kezd sutni a nap :wink:
szrekuc

Sziasztok lányok!
Köszönöm gratulációkat a kis kukis nevében. :wink: És örülök, hogy nektek is tetszik a Barnabás név. Egy bajom van vele, hogy elég gyakori név mostanában. Úgyhogy bepróbálkoztam a Sebestyénnel is, a Sebi is olyan aranyos. De nem lesz nagy csata miatta. Most nem kötöm annyira az ebet a karóhoz, mint anno a Margarétával. Ott az utolsó pillanatig harc volt. Peti azért nem akarta, mert attól félt, hogy Grétit Margónak fogják csúfolni, mire az utolsó hetekben tesóm kitalálta, hogy ha már csúfolni kaarják, akkor már inkább azt fogják rá mondani, hogy Marharépa. :lol: Ezek után enyhült meg apjuk :shock:

Itt vagyunk Szolnokon, én leléptem tesómékhoz, Gréti álmát anyumék vigyázzák.
Átnéztem Gréti régi ruháit (az összes kicsi itt van, kb 10 hónaposkoráig), és nagy meglepetésemre egy csomó kisfiús is van, illetve fehér és sárga.
Ancsi! A terv teljesítve (Peti addig nem állt volna le, míg nincs egy fiú), úgyhogy nincs több baba tervbe véve (bár ők ketten sem voltak :roll: , szóval még bármi lehet).

Képzeljétek, van itt egy nagyon szép babaruhabolt, és egy csomó Pablosky cipő fél áron van, csak azért, mert mérethiányos. Még téliek is, úgyhogy vettem is Grétinek gyorsan egyet (12 helyett 6 ezerért). Szemeztem még egy kis bakanccsal is, az is féláron volt pont az ő méretében, de anyukám már vett neki egyet :wink:
És itt állítólag nyáron is vannak nyári szandik is, hamár nincs belőle nagy választék.
És Falcon márkájú cipőket is árulnak, aránylag elfogadható árban, és nagyon szépek.

Indi! remélem hamar meggyógyultok :wink:

Fibi! Bálintodnak is mennek a gyógypuszik!

kívánok ma éjjelre mindenkinek álommanókat!

Szrekuc! Én is emlékszem rád Brekuc korodból :D

Bocsánat, ha valakit kihagytam, de én mire az íráshoz jutok, egy csomó mindent elfelejtek.

zsan! Igen, neked lett igazad :lol: És egyre jobban barátkozok a gondolattal :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

hogy csinaltok alairast vagy mit? eljenek a kezdo felhasznalok es az o kerdeseik :D [/url][/quote]
szrekuc

Lindi

a Sebestyen nagyon jo!!!!!Mi a vezeteknevetek?
nalunk sogorom Abelt allandoan Kabelezi csak hogy elore szoktassa majd h mivel fogjak szivatni; de persze sztem nem ezzel fogjak hanem a vezeteknevevel mert az Orsolya es mar UM is Orsizta :) :) :) es eleve rozsaszin ruhat hoztak neki meg rozsaszin pokrocot szules utan :) :) :)
szrekuc

Lindi
a 2006-os statisztika szerint a 100 leggyakoribb fiunev kozott a Barnaby a 27. helyen szerepel es csak Szebasztian van 75-kent, Sebi nincs a leggyakoribb szazban pedig a lanynevek kozott is neztem de nincs :lol:
szrekuc

Szrekuc! Menj rá a lilypie.com-re, ott meg tudod csinálni, aztán a profilban az aláíráshoz be kell szúrni. Már nem emlékszem, hogy csináltam, próbálgattam egy darabig, mire ygszer csak sikerült, de zzel azt hiszem, majdnem mindenki így volt. Persze lehet, hogy valaki megmondja a tu-tu-tu-tu-tit.

Elég snassz vezetéknevünk van, amihez majdnem minden passzol: Szabó. (mondjuk a Barnabás jobban hangzik vele)

Jó éjt csajok! Megyek én is most már haza.
lindicita

itten eleve a profil szerkesztesevel van a gond... van ott olyan h alairas? :roll:
szrekuc

igen igen! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Barbi,
pont akartam a sulidat kérdezni :) és havonta egyszer azért le kell majd menni konzultálni Szolnokra?

Szrekuc,
az Ábel név nekem naaaaaagyon tetszik :) sokáig gondolkoztunk rajta, csak hát 1 hét lett volna szegény gyerek szüli és névnapja között :D

Kata,
és Te milyen szagos pedagogus vagyol? :wink: Ákost bevállalom, de lehet hogy csak Montessori suliba :) ugyanis terveim szerint ovonö nem lennék majd :) igazábol a tanároknak a továbbképzés az Eltén van, csak éppen sosem indul elég jelentkezö hiányában. ezért elfogadják a sulik is ezt a tanfolyásos papirt is, amugy akkreditált.

Indi,
babyluuf+orrszivás talán segitett is, jobban szellözött az orra éjszaka. viszont köhög rendesen csunyán, Stodalt is kap.

az még messze van, hogy én visszamegyek dogzani. addigra remélem, el tudunk költözni... És Mont. ovi amugy Zugloban van, meg Békásmegyeren. Persze nekem a gyakorlat az utobbi helyen lesz, ami minima másfél ora innen... :roll: fa..a lesz :P

Zuzi, Lindi,
köszi, bárcsak keddre meggyogyulna!

KépKép
fibi

Kis- és nagybetegeknek gyógyulást!!!

Indi, Istinél azt mondták bajosnak, hogy nem forgott. most meg mindennap kell forgatni, meg hintába becsavarni, pörgetni stb.

a tegnapi fejlesztést szokás szerint végig üvöltötte. pedig csak egy óriási labdán hasalt és gurgatták előre-hátra meg oldalra. nem tudom, hogy ez ennyire kellemetlen-e neki, vagy csak utálja, állítólag az idegpályák közti rossz összeköttetéseket kell így újrarendezni :roll:
irtó pipás is voltam, mert rámszóltak, hogy ne beszéljek hozzá, meg ne töröljem meg az arcát, meg ne vígasztaljam, csak játékkal. ajánlom nekik, hogy használjon, és ne fölöslegesen kínoztassam a gyerekem :?

aztán délután naaaagyon tetszett neki, hogy a hátamon lovagolt, szépen tartotta magát egyenesen, és ha megálltam, még meg is sarkanytyúzott :mrgreen: kár, hogy nagyon fájt közben a térdem :P

votiv 8)
votiv

Votiv :) És Pocakbaba mit szólt a sarkantyúzáshoz? úúhh. pocakosan térgyepülni az fincsi... :)
A forgáés.. sejtettem. Enyém gyerök is előbb kezd el mászni - sőt, ülni-állni, mint forogni, ez a textilpelus angyon lomhává teszi, bezzeg pucéran akkora mókákat rendez az ágyon :) Hogyan forgatod? Hallottam egy olyat, hogy lepedőbe becsavarni és kigörgetni, mint a szőnyeget. És hát a gyerekek az ilyen foglalkozásokat kellemetlennek találják, de hasznos :) Egyszer egy autisztikus kislánynak láttam kezekését, húúú. Feküdt egy matracon hason és a fejlesztőpedagógus egy kis csiklandós labdát görgetett végig rajta, nyak és váll körül hosszan időzbe. Visított a gyerök, mert ugye nekik a szociális kontaktus a problémás.. De nagyon jól fejlődött vele! Kíváncsi vagyok a lovagolásra. Apafej hajlik rá, hogy elvigye?

Szrekuc :) Hát igen, Ábelt majd valószínűleg fogják a vezetéknevéért piszkálni kicsinyég... Mi Fülöpök vagyunk, úgyhogy az édes kis cingár öcsikémet Csülöknek csúfolták... Orsolyából meg könnyen lesz Pocsolya... :wink: de nem adok a sógoréknak ötleteket inkább :lol: Rózsaszín-ciklámenszínű rucija Dominónak is van, kaptuk ajándékba (tehenes), de azért, mert a sógornőm tudja, hgoy én nem gondolom, hgoy a férfiasság ott kezdődik, hogy piros és lila és egyéb ilyen színeket nem adunk rája. Jó, babarózsaszínt én se adnék rá, de csak azért, mert nem szeretem. A citromsárgát se :)

Most ébredt fel a gyerekem, úgy látszik, a késői elalvást így kompenzálja, de édes, ilyenkor mosolyogva ébred a drága és hosszan szaval valami verseket az ágyban:)

A zuram féltékeny, mindig kérdőre von, hogy kinek üzenek in MAGYAR és micsodát, bosszantja, hogy nem érti az MSN szövegeimet :lol:

Lindi :) Sebestyén, de jó név :)

Fibi :) csak összeszedjük magunkat keddig :)

indianyo

Jó reggelt

Indi,
Bocs nem akartam én senki lelkébe mászni de hát amikor én ideköltöztem ezek még faluk voltak a javából! Az ovis gondom meg megoldódott, Fibi mégsem lesz a fiam óvónénije :(

Fibi,
Én ovipedag voltam és dolgoztam is mint ilyen 8 évig aztán jött a nagy váltás.

Babatekergetés: nekem megmutatta egy neurológus dokinéni hogy az idegpályák helyes fejlődéséhez úgy kell tekergetni a gyerkőcöt, hogy a fejét és a lábujját összeérintett ( vagy legalábbis csaknem ) és ide-oda gurigatod. Az enyém nagggyon élvezi. hatalmas nyögdécselések és tele vigyor kíséri. Ezt minden nap megcsináljuk többször. nincs ám baja neki csak úgy, mert egészséges. Amúgy a jóga is ezzel kezdődik felnőtteknek is. hogy térded hőzd az orrodhoz azt gurulgassál előre-hátra.
akata

sziasztok!

Zuzmo, akata, köszönöm a valaszokat :)! Ancsipancsi neked külön köszi, hogy igy megkiméled a pénztarcankat :P!

Ha priviben tudtok par sort irni BB-röl és UM-röl, örök hala. BB-nek az elérhetösége is kellene. Légyszi, légyszi!
saara

igen, pokrócba csomagolva is kell tekergetni, pont úgy, mint a szőnyeget. de sajna azt is utálja :?

a pocakomat nem bántotta, csak az oldalamba mélyesztgette a sarkát :D

itthon kell fejlesztenünk a támaszkodó reflexeit is, leülök vele szemben törökülésben a földre, és az egyik vállát meglököm, kibillentem az egyensúlyából. néha eldől, mint a fa, mert elfelejti kitenni a kezét. ez is egy baj nála. pedig ha szalad és elesik, ez nem szokott probléma lenni.

és kell őt feldobálni is, és hagyni, hogy finoman de határozottan talpra érkezzen. de ezt nehezen bírom, mert ez legalább tetszik neki és órákig akarja csinálni :D

lovaglásra apja biztosan nem fogja vinni, mert ő reggeltől már dolgozik szombatonként. én még talán el tudnék szabadulni, jövő héten mindenképp meg is próbálom, és szabit kérek, remélem összejön :)

votiv 8)
votiv

Votiv :) kérsz szabit a főnöktől? :wink:

indianyo

ja és azt nem is mondtam, hogy elküldtek a Dohány utcába vmi pest megyei képességvizsgáló központba vizsgálatokra :roll: és mehetünk fül-orr-gégészhez és szemészetre, meg logopédushoz is. első körben "csak" ennyi :?
azt tudnám, minek a logopédus, hiszen még nem is beszél?? :lol:
és hát még majd meg akarnám nézetni még egy fejlesztőpeadgógussal is, egy ismerőssel, meg a homeopata dokinőhöz is elmegyünk, több szem többet lát alapon :roll:

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Votiv!
Akik Dévény tornára jártak, ők is mesélték, hogy a gyermeknek nem nagyon tetszik, de hatásos, úgyhogy biztos van értelme a dolognak. Mondjuk a fül-orr-gégészt, szemészt logopédust én sem értem, de biztos meg van rá az ok. És ez a fejlesztés a viselkedésén-agresszióján is változtatni fog???
Hihetetlen, hogy mennyire összefüggésben vannak ezek a dolgok, az ember nem is gondolná..............
A szomszéd csaj lovagol, és a kislányát egész kis korától kezdve vitte magával, asszem másfél éves korától, és a kiscsaj nagyon élvezte! De azért Te várandósan ne pattanj lóra! :wink:

Saara!
BB telszáma: 386-07-00, délután 4-től érdemes telefonálni, és ha minden igaz szerdán rendel, de ha máskor telefonálsz, akkor vagy az apukája, vagy a nagybátja rendel, és akkor is be tudnak írni!

orrszívás ala Zuzmó:
én nagyon brutális módszert alkalmazok :? a szomszéd csaj ajánlotta, miután sehogy sem ment a dolog. Lefektetem Bazsót a földre, én terpeszbe ülök, a fejét a lábam közé veszem, és a lábaimat rárakom a vállára-karjára, így teljesen le van fogva, és kb fél pillanat alatt megvan a dolog. Na, lehet elítélni, de ez a leggyorsabb és legfájdalommentesebb módszer, és Bazsó nem is örjöng már! Egész jól tűri!

Indi!
Jobban vagytok? esélyes a kedd??? :wink:

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv,
sogornöm egí fejlesztö pedagogushoz vitte (többször is) a kisfiát (dadogott meg bepisilt szegény). és mozgásterápiával tök jol meggyogyitotta. szolj, ha kéred a tel.számát, mi is voltunk már nála, nagyon kedves nöszemély!
amugy én is akartam tanulni müvészetterápiát (mozgás,- zeneterápia, stb is idetartozik), csak sajna egyelöre még csak Pécsett tanitják :?

Kata,
még ne keseredj el, mert sosem tudhatjuk, mit hoz a jövö :) lehet hogy a gyakszik alatt annyira megszeretem az ovonösködést, hogy angol tanári pályámrol le is mondok :D de ha mégsem, beprotezsáljuk Ákost egy jo Mont. oviba, okés? :wink:
és jol olvasom, Te is szeretsz jogázni? :)

Indi,
dejo lenne! szerintem Ti meggyogyultok keddre, mert régebb ota vagytok betegek, mint Bálint.
fibi

Zuzi,
mi ugyanezt a brutális modszert alkalmazzuk, másképp kiveri a kezemböl az eszközt :roll:
fibi

Huu, micsoda almakrém levest turmixolt itten a férjem, nyami :D
fibi

Fibi :) Bulást Bálintodnak!!! Nagyon remélem nem tőlünk kapott el vmit, mert azért mertem csak bevállalni a vendéglátást, mert már teljesen jól voltunk, nem bocsátanám meg magamnak, ha mégis :( És tök jó lenne, ha meggyógyulna B. keddre, mert múltkor nem akartál vinni a kerti almánkból, de most megkóstolhatnád pitében :wink: És akartam már írni, hogy nagyon fini az almátok! :D :D És drukk a háznézőkhöz, mármint hogy vegyék is meg! :wink:

Zuz :) Én is hasonló módon szoktam orrszívni, csak az ágyon, mert vhogy 100 keze lesz ilyenkor Bálintnak :o

Tinu :) És milyen lett a cukor eredménye? Minden okés? És terhestorna rulez! Én nagyon szerettem járni :)

Indi :) Továbbra is bulást Nektek!! Nem baj, ha apa féltékeny egy kicsit, hátha előbb jön? Tényleg erről mit lehet tudni, mikor tervezi, hogy jön?

Ancsi :) Szupi, hogy összejött a fodrász és a pedikűr is! :D :D

Szrekuc :) Én is emlékszem ám Brekucra! Ábel torkának bulást! Használt vmit a Fluimucil? Egyáltalán hajlandó meginni?

Votiv :) Te jó ég! A lovagolást én nem úgy képzeltem, hogy Te vagy a ló! :shock: Vigyázz magadra kérlek! Na jó nem aggodalmaskodom itt, de nem lehet semmi 100x fel-le dobálni Istit, meg 4kézlábazni vele.. Tényleg sok szakembert megjártok, remélem tudnak majd segíteni!!
denizsa

Deni,
köszi, már épp kérdezni akartam, hogy hol csavarogsz 8) :P
neeeem, szerintem nem Töled kapta el, amikor reggel elindultunk, még semmi baja nem volt. lehet hogy a zalai levegö? :roll:
Pitét akaroooook :D és köszi a drukkot, megyek is lassan takaritani, hogy szépek legyünk :)

Recca,
hogy álltok a felujitással? céklás választ még várom ám :)
fibi

Akata!
tanítsd meg apát etetni. én már az első napon ezt tettem :)

Indi!
nem értesz engem! Vera nem azzal a kütyüvel szívja szájjal, hanem a saját száját tapasztja Dóci orrára!!! én nem tudok úgy vákuumozni, mint a gép, úgyhogy ... :(

Szrekuc!
valahonnan olyan ismerős a vezetéknevetek! (nem viccelek) ...mostanában valamikor éppen találkoztam másik Orsolya vezetéknevűvel is.

Votiv!
én is olvastam, hogy mondjuk a baba "dobálása" (mikor fellendítjük a levegőbe, mintha a plafonhoz akarnánk tolni a fejét) nagyon jó hatással van az idegrendszer fejlődéséhez. úgyhogy férjem rendszeresen dobálja így (nem félni, nem fog kiesni!), és a hinta is hasonló állítólag.

Indi, Votiv!
amikor voltunk a neurológián, megtanították nekem a forgató tornát. alá tenni egy kis plédet, túlsó kezét felemelni, majd a pléd hozzánk közel eső részével megfordítani a babát. (kezét azért fel, hogy ne csavarodjon alá) aztán vissza.

Zuzi!
más is így csinálja a lefogást, ha nincs öt keze.

Fibi!
egy nagy adag szerencsét küldök, hátha elmegy a házatok!

Deni!
tök mindegy, hogy miből sütsz sütit, a tiéd mind jó!

LAKÁS ÜGYÜNKET LETUDTUK, ÁTADTUK, MOST JÖHET AZ ÚJ! :)
ancsipancsi

Zuzi,
egyetértek: szerintem is kell a nönek egy fiu (is), mert az egy igaz szerelem :D

Ancsi,
multkor elfelejtettem irni, hogy én nem gyes mellett akarok táppénzre menni majd, hanem utána.(az érthetö, hogy a 2 együtt nem jár). de rájöttem közben, hogy azért nem fog ez összejönni (melo nélkül), mert mégha bizt. jogviszonynak is számit a gyes, az elözö évi jövedelmet nézik, ami nincs, mert szintén gyesen voltam :( viszont aki gyeden volt, az kap táppénzt "simán".
fibi

Ancsi,
gratula a lakás ügyhöz!!! és köszi a nagy adagot, ránk fér asszem :?
fibi

Fibi :) Csak a konyhában csavarogtam rántott karfiol-ügyben :wink: Pitét meg majd küldök légipostán, csak hagyd nyitva az ablakot :lol: :lol: Bezzeg amikor jöttök, meg hiába kérdezgetlek, mivel várjalak! Pedig csak ennyit kéne mondanod: "Pitével!" :wink: :D

Ancsi :) Köszi, aranyos vagy :D Nagy gratula a lakáshoz!!
denizsa

Sziasztok!

Élünk még....

Szrekuc, szia! Mikor tudunk talizni, mert ugye még lógok neked Mazsolával és Tádéval. :wink:

Hűűű Votiv, akkor most elég húzós időszak jön! Szorítok nektek.

Orrporszívózás: nálunk már Réka rakja össze, és ha nem figyelek, saját magának is csinálja. :lol: Használat után imádja szétszedni, bár ilyenkor jobb, ha csak a porszívóról csatlakoztatja le... :roll:

Macs, ez a fogzás nagyon rosszul hangzik. :shock:

Mása szia!
zanza

Zanza,
hali :) kiderült, hogy Rékának akkor van e vmi a cukrával?

Deni,
jo, akkor legközelebb csak ennyit mondok :wink: :D
fibi

Kata :) Nem ismersz még, ezért nem tudod, ghyo csak viccőtem ám! Dh egy ócska porfészek és a legnagyobb röhej, hogy város, ezért szoktam vele viccelődni és világvárosnak hívni. Még gyerekorvosi ügyelet sincs! Egy ideig gyógyszertári ügyelet se volt 30 ezer emberre! Szóval iylen jó kis ehly ez...

Fibi :) Zuz :) Ma beszereztünk Stodalt mi is és babyluufot is, mert a picurka köhögése rettenetes. Úgyhogy drukkolnjunk!

Deni :) Ha én megyek hozzátok látogatóba, ilyen rántott bármit sülét krumplival bármikor :) Én olyan soha nem csinálok - mert baromi egészségtelen (de szeretem :lol:), és nem bírom az olajszagot se. De vendégségben nagy örömmel :)

Ja és férj tervezésben vérprofi, hosszan és lelkesen tervezget - hiba csak a megvalósításba sokott esni :lol:

Ancsi :) néha tényleg nem értelek.. Nagyszerű, hogy régi lakást elengedtétek, újról mit lehet tudni?

Zanza :) szia :) Hogy van klassz csajod? Cukorügyről mi hír?

indianyo

Cukorügy: vashiány. :D Még hozzá nagyon magas. Most kap a lány Aktaferrint, és mellé elkezdtük a Vigantolt megint nyomni. Gyermek meg lelkes, mert így sokat teázhat, és most kaphat gyümi leveket is. :lol:

Ja, és rabszolgát nevén nevezte: Anyagyeje!, mert egyből utasítást is adott. :lol: :lol: (bitangbüszkezanza)

Ancsi, ügyik vagytok!

most el, csaj felébredt a rekord alvásból. :wink: Mennünk kell motorozni.
zanza

Zanza!
ez azért sokkal jobb! és azt megnézték, hogy az az izé, ami a vas felszívódásához kell, az van-e a szervezetében? lehet enni májat, meg spenótot...vagy miben is van sok vas? :)

Indi!
na az van, hogy az újra megkötöttük már a szerződést, kb. tavasszal lesz kész, már ki kéne menni felmérni, hogy minden oké-e, mert megvannak a közfalak, de sosincs ideje a férjemnek elvinni engem :(. és amennyire féltem a panelos élettől, most annyira megbarátkoztam vele. biztos a szomszédok is jók, de szerencsére a ház működési zajain kívül nem sok, ami zavar. a régi lakásban meg szinte semmit nem hallottam, de a kapubecsapás nagyon irritált. most az sincs :), de kattog helyette a lift keményen.

töltöttem egy dagadót, meg sütöttem hozzá tepsis (hagymás ananászos) krumplit. annnnnyira belaktunk.
ancsipancsi

Csajok,
annyit dumáltok itt a pitéröl, hogy kénytelen voltam beszerezni a foti pékségben almásat és mákosat :lol: hamm-hamm :D

Zanza,
anyagyeje :lol:

Ancsi,
aha, sztem is máj meg spenot, meg ugy tudom a vörös szinü gyümölcsök magas vastartalmuak: szeder, málna, meggy, stb. :)

Indi,
drukkoljunk :)
szerencsére Stodalt Bálint benyalja, mindig mondom neki, hogy a gyogyszert bevesszük, amitöl meggyogyulsz, és engedelmesen lenyeli. az aloe gélt is imádja, pedig annak is elég fura utoize van. szerintem :D
fibi

Neet,
Te meg pár napja nagyon eltüntél. ugye nincs baj?

na, megyek még kertészkedni, aztán már egész jol alakulunk holnapra (elhordtuk a szelektiv hulladékgyüjtöbe minden szemetet) :)
fibi

Fibi :) Nagyon szorgalmasak vagytok! Olyan szép lesz a ház, hogy összevesznek majd a vevők! :wink: :D Nagy drukkok holnapra!!! Bálintodnak pedig továbbra is bulást!!!

Zanza :) Nagyon klassz csajod van :D ő rakja össze az orrszívót?! Anyarabszolga rulez :lol: A vaskészítményekről azt olvastam, érdemes C-vitaminnal együtt szedni, mert úgy szívódik fel a legjobban, persze a természetes források a legjobbak :?

Indi :) Igazad van, az olajban sült dolgok nem a legegészségesebbek, sült krumplit szökő évben 1x eszünk, de a rántott cuccokat nagyon szeretem és igyekszem mértéket tartani. :wink: Férjnek drukk, hogy a megvalósítás is flottul menjen és mielőbb együtt legyetek!! Nektek meg sok +++++ és gyógyuljatok most már!!!

Ancsi :) Klassz, hogy így bejött a panel Nektek :D Valszeg azért a saját lakban lesz a legjobb, ott nem lesz lift :wink:
denizsa

Deni,
köszi :)

ugy látszik Bálintnak kb 2 nap kellett, hogy elfogadja/megszokja az orrszivot, mert ma már ö maga mondta, hogy "porszii", és beleült kérés nélkül apa ölébe az orrsziváshoz, meg sem nyekkent közben :)
fibi

Zanza!
de jó, hogy nem a cukor! Ezt a C vitaminos dolgot én is olvastam, de gondolom a doki biztos mondta nektek is. És mitől alakult ki vashiány???
Anyagyeje :lol:

Ancsi!
Azért a liftnek nagy előnye is van, főleg ha babakocsizik az ember :wink: Klassz, hogy ilyen jól érzitek magatokat a lakásban!

Mi ma a nővéremmel muszakát csináltunk, kicsit átvariálva a mi szánk íze szerint, és nagyon jó lett :lol:

Bazsóm ma extra nyűgös volt, nem is emlékszem, hogy valaha ilyen lett volna! Szegénynek a fogai is jönnek, és félek, hogy az oltás mellékhatása is kijön! :cry:
zuzmo1

Rylie, épp Megatáncot nézzük apával, szte a Daniella Hernándezt tévedés volt berakni a zsűribe :D de neki az se tetszik, hogy két hasonló kaliber, Keveházi meg a Juró is bekerült. szte ez "túl sok" :D az meg fáj neki nagyon, hogy az electric boogie-sokat mind kirúgták :twisted:
nekem eddig nagyon tetszik!!! ezek a táncosok, még exhibicionistábbak, mint az énekesek :D tök lököttek :D ez jóóóó :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv!
Videoról nézitek? Vagy hol megy? Mert én sem láttam....
zuzmo1

Votiv,
Azért küldik logopédushoz, meg orr-fül-gége (audiológus ) stb...mert a viselkedészavarok 60%-ért !!!!!! halláskárosodás a felelős. Ez általában pici korban arcüregben maradt lerakódásnak köszönhető, de nem veszik észre. Gyerek meg nem tudja hogy nem hall, felnőttek meg asszik, játszik azt nem akarja meghallani a dolgokat. Általában megértik a dolgok felét a többit kitalálják hozzá ezért nem a kérdésre válaszolnak amiért megszégyenítik őket (ISKOLA!) ez további frusztrációhoz vezet itagdase itagdse.......
Ebből frankó diszlexiát lehet összeszedni meg illlyenek. Szerintem nagyon jó, hogy gondoltak rá, hogy már ilyen korán kiszűrjék ezeket a dolgokat.

Fibi,
Igen jógabarát vagyok és egyébként is mindenféle egyéb alternatív gyógymódok és terápiák :) viszont "szigorúan" csak itthon.

Ancsi,
Apa azééé nem tudja megetetni mer' nincs cicije :D :D :D

Indi,
Tudom én hogy csak viceltél ezek szerint a válasz komolyra sikeredett. Dunavarsány is város lett aztán csak végig kell sétálni rajta még falunak sem XXI sz-i. Viszont az SZDSZ szereti ezt a helyet, legyen hát város - mondták 2 éve. Röhej. :) Az oviból meg kizárják azokat akinek kistesója van mert nincs elég hely, hát ha nagycsoportos vagy sebaj, holnaptól otthon maradsz majd anya felkészít a sulira. Ez is egy gyöngyszem igaz?
( mert amúgy hivatalosan varsányi vagyok de csak közigazgatásilag, helyileg Taksony, a szomszéd még hivatalosan is Taksony.

Most pedig pakolok mert holnap debütálunk "nagyutazásból" és hiába csk 2 nap a babának annyi cucc kell!
akata

B legujabb szavai: "azisat", "eziset" :D azt hiszi, hogy az 'az is', 'ez is' egy-egy külön szo, és igy teszi hozzájuk a tárgy ragot :lol:
kb igy ragoz: pelusot, motorot :D
fibi

Votiv,
aogy visszaolvasom magam olyan ijesztő pedig ami lemaradt az az, hogy ebben a korban még szinte 100%, hogy időben és gyorsan orvosolható. Nekem több ilyen csemetém volt amikor még azt dolgoztam és nem tudok egyet sem aki úgymaradt volna, úgyhogy no para! Istók is egyenesbe jön nagyon hamarosan.
akata

Sziasztok!

Zanza,
:oops: es megegyszer :oops: bocs a kellemetlensegert teljesen kimentek allatkak a fejembol; ha jol emlex lurdy volt legutoljara megbeszelve; nagyjabol barmi barmikor jo mert autoval hamar ott termunk de pl ha mom kornyeken vagytok vagy jartok oda biopiacozni ott is lehetne miting mert neha mi is megyunk :) (utana mindig jol elmondom nagynenemnek mennyit kereshetne a biozoldekkel ha kivinne es nem mi falnank fel mindent :D )

Den,
koszi, ma vettem a Fluimiucilt es erosen gondokoztam, hogy kell-e meg, mert tok hamar javult a hazi dolgoktol (cebion, panadol)
sajna csak szirupot lehet neki adni ami ugye csak 12 napig tarthato mert a kis malac nem iszik :(

nektek volt ilyen a gyerkocokkel?semmilyen itato izebol nem iszik pedig millio fele van neki neha ugy lehet ravenni ivasra h pl bororspoharbol latja h mi iszunk akkor o is iszik a borospoharbol - pontosabban nyalogatja alul a pohar oldalat es minimalis le megy bele es ezt persze nem nagyon kene mivel uveg... ha meg nagyobb vmi muanygapoharbol akarmibol iszunk abban elkezd pancsolni; mindent eltol magatol, tok mindegy h mit szeretnek vele megitatni

ez sajna pl rotanal tok nagy szivas volt voltunk is korhazban mert kiszaradt annyira nem tudtunk vele semmit megitatni :cry:

Ancsi,
hol lattal kit Orsolyat? :D szerintem nagyon ritka nev ugyh nem kizart h vki a brancsbol :)

antilop nevu ikea etetoszekkel kapcs van tapasztalatotok? nektek bejott?

ja persze gyereknek nem bor megy hanem ribizlile :D

Akata,
bocs ha mar volt, de mivel foglalkozol?

udv mindenkinek es szep szombat estet! :wink:

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
babonak jobbulast!!!

Kép

Kép

szrekuc

Zuzi, igen, vieóról, de a TV2 honlapján is rajt van, www.tv2.hu-n műsorok, Megatánc, vieók és máris nézheted! :D

Kata, köszi az infókat :) nem is gondoltam volna! bízom benne, hogy nem lesz gond :) és azt nem tudod véletlen, hogy ez az egész "megváltozott fejlődésmenet" hogyan lehet kapcsolatban a fokozott agresszivitással?
bár, mostanában már icipicit már türelmesebbnek érzem, néha percekre is le tudom kötni :wink:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: