A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Hát itt vagyok! :)

Vica, nem semmi a történet amit leírtál! Majd meglátjuk, hogy hogy alakulnak nálunk. Sipi azt mondta hagy vajúdni és meglátjuk, hogy mi lesz szülés közben, úgyis minden ott dől el. Dehát a természet ált-ban úgy rendezi, hogy ki tudjon jönni az a baba!

dorka!
Itt vagy? Mi fél 8 körül értünk oda, ott voltál? Teljesen magamba voltam zuhanva, meg álmos is voltam, úgyhogy nem nagyon tudtam magamról és a körülöttem lévőkről, de azért próbáltam figyelni. Láttam egy fekete szoknyás mamát, te voltál???
CTG-n amúgy minden rendben volt?????

Sziasztok, majd jövök még.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

Jube, én is csak azt tudom mondani, amit Durca meg Satuk, hogy ne izgulj. Az én lányom sem hajlandó hason lenni. Mi is próbálgatjuk naponta párszor, hogy azért szoktassuk, de hamar feladja és elkezd sírni, nagyon nem tetszik neki. Mint ahogy minden gyerek, a mieink is meg fogják tanulni és nem gondolom, hogy ennyi idősen már ki kellene hogy tolja magát. Szóval nyugi, adj időt neki!

Ildi, nálam az első két éjszaka bent volt a csecsemősöknél Panni. Mivel én vérszegény vagyok nagyon vacakul voltam a szülés után, még magamat sem tudtam nagyon egyedül ellátni, hát még a gyerekem. Második éjszaka pedig egyfolytában bőgött, hiába csináltam vele bármit, úgyhogy már a csecsemős "parancsolt rám", hogy menjek be a szobámba aludni és hagyjam rá a gyereket, mert így nem lesz tejem, ha hulla vagyok. Szóval nekem csak jó tapasztalataim voltak. A többi éjszaka már bent volt mellettem a kislányom, addigra már én is jól voltam. Ja, és én rákérdeztem a cukros vízre, mert szintén nem akartam, hogy azt adjanak neki, de azt mondta a csecsemős, hogy sima vizet szoktak adni. Hát, nem tudom, nem ellenőriztem...

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!
Cukrosvíz ügyben: azért egy haszna van a víznek, főleg, amíg csak előtejed van: ugyanis némi folyadékpótlás nem árt, és a sárgaságot is lehet vele kerülni. Ildi, igazából a vízre nem kérdeznek rá, de ha te kéred, nem adnak. Másrészt vizsont pici volt a kiscsaj, nem? És akkor meg nem akarják hogy nagyon fogyjon.
Azt gondolom, jó, ha előre tudjátok, mit vártok az ottléttől: És akkor tudod mondani a csecsemősöknekis, mit szeretnél: pl éjszaka ne legyen veled, (mondjuk nekik az éjszaka csak hajnali 5-ig tart :)) meg ilyenek.
Ági nővér egyik éjszaka engem is megmentett Benétől, mert már este 8-kor bőgtem a fáradtságtól, és teljesen ki voltam készülve, hogy ninc s elég tejem. Ezért aztán aluftam egy nagyot, és hajnali kettőkor én ébredtem, és mentem szoptatni, meg fejni.
Durca!Igazad van. Borzalmasan nem tudom elfogadni magam így. Pedig semmi gáz nincs velem. Csak az a gond, hogy 18 évesen voltam 50 kiló, most meg vayok 65-68 és ebből csak 6 kiló, ami a szülés után maradt. Csak közben a 10 év észrevétlenül el, a kilók meg fel, és valahogyan csak ez az utolsó etáp tűnt fel :)
Na be is fejeztem, máris jobb, hoyg kianalizáltam magam :)
Bocs lányok, hogy ezzel nyavajgok, mások meg még szülni szeretnének ma :)
Amúgy milyen hidegfrontról beszéltek? Majd hőgutát kapok :)

mtunde

Hali!
Én a csecsemősökkel kapcs. csak pozitívat tudok mondani.. mondjuk kérdezni kell, az biztos.. :) Én meg kérdeztem.. sokat.. és segítettek mindig.. Ja, és Olivér szerintem majdnem minden éjszaka a csecsemősöknél aludt.. :oops: , de hozták, mikor sírt, hogy kajcsi van.. De én kértem, hogy ott legyen, kissé fáradt voltam.. a szobatársam nem engedte ki a kezéből a babáját, aki folyamatosan sírt, és non stop szoptatta.. annyira sírt a bébi, hogy szégyelt vele végigmenni a folyosón.. így olyan fáradt voltam tőlük, hogy Olivért már nem mertem bevállalni..
Ez az én rövid történetem..
De cukros vizet én úgy hallottam, hogy akkor adnak, amikor kéred.. mert megkérdezték tőlem. VAlaki direkt kért :shock: van ilyen is..
S_Ildi? Andry? Többiek??????? Mizu van?

satuk

Sziasztok Lányok,
Tünde, megértelek. Nekem még nagyon messze a szülés, tehát nem is emiatt aggódok (egyelőre), hanem az ilyen hülyeségeken, mint "miért fáj a lábam", "miért nem bír a hátam nyugton maradni", na és persze a súlygyarapodás. Katasztrófaként éltem meg, amikor a védőnéni 6 héttel ezelőtt jött nekem a "hogy fog szülni, kismama, ennyi plusszal", "nehogy itt nekem mérgezést kapjon" stb. És persze látszólag úgy éreztem, nem is eszem többet. De ma!

Képzeld, Durca, a védőnénim helyben elélvezett, amikor a mérlegre álltam, mert az elmúlt hetekben szerinte nem nőtt a súlyom (na ja, múltkor túrabakancs, most szoknya-papucs). Mindegy, a lényeg, hogy a saját tanácsaival baromi elégedett. Aztán meglátjuk, meddig maradunk ilyen jók.

Számomra egyébként úgyis az a mérvadó, amit Vida mond... és neki mindezzel semmi baja. :wink:
vbea

Steffi, nagyon köszi a rossmannos lábzselét, szaladok is, amint lábam engedi. :D :D :D De tényleg.

És hát, drukk! Ügyesek lesztek, meglátod. Tudom, megnyugtatni nem fog, de együtt járok egy lánnyal gyógytornára, neki szintén itt az időpont, egyelőre nem érez semmit... Csoda, hogy ilyen jó időben??? :roll:
vbea

Mindig utólag jut eszembe minden, tele lesz velem a fórum, bocsi. :?

Durca, akkorát röhögtem, mert a védőnéni érzésem szerint ismét hízott... na mindegy, mondta, hogyha nem érezném a baba mocorgását minden nap, vagy bepánikolok kicsit, jön a CSOKIPRÓBA!!! Szerinte meg kell enni fél tábla csokit, aztán hanyatt vágódás, és garantáltan elkezd a gyerkőc rokizni. Csak nem értem, hogy lehet ezt a diétával összeegyeztetni. :roll: :wink: :lol:
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:07-kor.
Vendég

Sziasztok,

Satuk,
Igen, Ő volt az. Már azt mondta, hogy az sem érdekli, ha császározzák, csak már lenne vele a baba. Azért szar lehetet Neki, több mint egy hétig úgy bent lenni, hogy körülette mindenki babázot!

Jube,
Ne essél kétségbe. Panni még csak 3 hónapos lesz, tényleg nem lehet csodát várni tőlük. Egyébként nálunk pont az ellenkezője van. Amíg a kórházban voltunk, ott csak háton aludt, ahogy haza hoztuk, onnantól nem volt hajlandó háton csak hason. Azóta is csak hason alszik. Hiper szuper babakocsink van amibe nagyon jól tud aludni, csak egy baj van, hogy a bkv nem lehet vele közlekedni. (már magában van 15 kg :x :x + a gyerek, én ehhez kicsi vagyok :lol: :lol: ) Tehát ha valahova elakarok menni, akkor a bátyámékét használom, de persze abba nem lehet hasra tenni, csak hanyat tudni feküdni. Szóval kb. fél órát sír, majd mikor elfáradt, akkor elalszik kemény 10 percre. Úgyhogy én most azt próbálom, hogy minnél többet legyen háton!!!!

Ildi,
Réka csak az első két éjszaka volt beadva, jobban mondva egy és fél, mert amikor második éjszaka kb. 1 óra körül bementem, hogy megnézzem kislányomat, senki nem volt bent és kb. 5 gyerek sírt. Persze én akkor rögtön bevittem magamhoz, úgyhogy onnantól kezdve végig velem volt!!!!!!!! (persze a csecsemős mentségére legyen mondva, 3 szülés volt akkor éjszaka, úgyhogy ezért nem volt ott,csak rossz volt hallgatni, hogy ott sírtak) Egyébként az egyik szobatársam, folyamatosan be akarta rakni a csecsemősökhöz a babát (jelszóval, hogy ő nem úgyse tud semmit vele csinálni, ha sír mert még nincs teje, amitől én nagyon kiakadtam :evil: :evil: :evil: ), de egyik éjjel az egyik csecsemős azt mondta neki, hogy nem gyerekmegőrzők. (ja és azt hozzá kell tenni, hogy mindig azt mondta, hogy visszem a gyereket a "zaciba"!!) Satuk, Te lehet hogy emlékszel rá, kicsit barna bőrű volt!
Egyébként pedig én úgy vettem észre, legalábbis amíg én bent voltam, hogy éjszakára is mindenki bevitte magához a babát és tényleg csak akkor adta be, ha jöttek hozzá, vagy zuhanyzót!!!!!!!!! Visszatérve én is imádtam a csecsemősöket, szerintem tündériek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Na lelőttem magam

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok Lányok!
Nem semmi titeket visszaolvasgatni! Pláne melo és egy 1,5 éves mellett!
Voltunk Uh-on a kórházba ( kb. 5 perc volt:( ), meg magzati szív UH-on is és úgy tűnik minden rendben, az AFP-met ugyan nem tudom, de a Teleki azt mondta, h ha rossz lenne szól, hát eddig még nem szólt! :D A kórházban meg elfelejtettem rákérdezni a nemére, így csak arra tudok hagyatkozni, h a szív UH-on mondta a doktornő, h akár még lány is lehet! De mindegy is, csak egészségesen jöjjön!

Nekem - anno - a csecsemősök és a nővérek közül is 1-1 emberrel volt gondom. A nővért el sem mesélem részletesen, mert csak felbosszantom magam, de csak annyit, h a császár utáni első 12 órában otthagytak csengő, fájdalomcsillapító és innivaló nélkül, mondván, h majd gyakran benéz, ráadásul 16 órával a csaszi után kaptam kézbe az én csöppem először!
Ez most biztos nem így lesz!
A csecsemősnek, meg nem tetszett, h mikor kékfényezték Barnust 1-2 óránként ki kellett hozni szopni, mert sírt. Nagyon sárga volt, aluszékony ezért sokszor, kicsit tudott csak szopni, amit én vállaltam is, sőt mondtam, h akár én is kiveszem az inkubátorból, ha ez gond. Annyira nem fűlt hozzá a foga, h végül kijelentette, h inkább fejjek, mert úgyse szopik, inkább ad tápszert Barnusnak, h ne kelljen ki-betenni az inkubátorba. ja, és utána azzal jött, h úgyis csak azért kap kékfényt, mert " protekciós" baba! :twisted: És tudjátok, h gyermekágyasan, hogy ki tud borulni az ember....

Mondjuk ez tényleg csak 1-1 ember, a többiek aranyosak voltak, de szoptatás ügyben nekem az itthoni védőnő segített sokat!

Marcsim,
Kolos nagyon ügyes fiú!!!! Tegyél fel képet!
Most rohanok, mert ébreedt Barnus!
Judit
barnama

Sziasztok!

Ne ijesszük meg szegény most szülőket :)
Mindneképpen jó kezekben vagytok, h ameg gond van, ismeritek a jogaitokat :)

Valamelyikőtök mostanában alapítványi szobában volt. Milyenek a tapasztalataid? Foglalkoztak azért veled?

mtunde

Nekem nem volt szándékom megijeszteni senkit. Én továbbra is azt tudom mondani, hogy a Kútvölgyi szülészete szerintem nagyon szuper, ezt értem mind az orvosokra, szülésznőkre, csecsemősökre!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Jó kezekben lesztek! :lol: :lol:

Steffi,
Hát én a hidegfrontot nem éreztem meg, nem tudom, hogy te hogy vagy vele!!!! Ha van valami jelezzél!!!!!!!!!!!!!!

Most megyek, bömbi van.....

Vica

vica10

Szia Vbea!

Ki is próbáltad a zselét? Ugyi, hogy egész jó? Jók szerintem a rossmannos mama cuccok, bár állítólag a DM-ben meg a baba termékek jók (pelenka meg ilyesmi.)

Már nem izgulok azon, hogy mikor jön, majd Ő tudja, viszont az normális, hogy a nyákdugó tegnap óta folyamatosan távozik? Mindig van darab pisi után...

Igazából nem nagyon szoktam nyafogni, a rokonok meg is dicsértek, hogy mennyire jól viseltem az egészet (pedig a 32. hétig dolgoztam és Kerepesről fel a hegyre úgy jártunk, hogy HÉV, metrópótló, megtró és különjárat, ugyanez hazafele oda-vissza 4 óra utazás 40 fokban, fincsi volt), csak most a végén buktam ki egy kicsit, de tegnap a 18 napos túlhordást olvasva kicsit magamhoz tértem, bár reggel megint magamba zuhanós voltam, de annyira már nem gáz a helyzet. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy sokan meg azért imádkoznak, hogy egyáltalán áldott állapotba kerüljenek, úgyhogy már nem szólok semmit! Magamhoz tértem, csak apának nyafogok néha :D :D

Dorka!
Mizu? Neked bejön a 28-a? :)

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Vica!
Miután elküldtem láttam, csak hogy írtál.
Hát fájdogál egyébként a derekam, meg ugye a nyákdugó, de amúgy semmi!!

Puszi a babáknak!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,

Szerintem ez a vonalzó már nem jó!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
(csak poénkodom)

Vica

vica10

ABIGAIL, hahóóóóó! lelepleztelek! :lol: elolvastam itt is az írásokat, és rájöttem, te vagy BARNAMA, akkor legalább itt is találkozhatunk...ha már a motozáson nem sikerül :lol: :wink:

vbea, szia a fiamnál én 20kilót híztam, a védőnénim már a falat kaparta miattam, és amikor a Vidának elmondtam, hogy fogyókúrára akar fogni, jót röhögött, és azt mondta, annyit egyek, amennyi jól esik, ne foglalkozzak vele, bólogassak. én megtettem.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vica!

Szerintem se nagyon :D
Szívod a vérem??? :D Ez kell nekem, legalább nem punnyadok!! :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Györgyi! Nekem kézi Medela mellszivóm van, amit lehet bővíteni szükség esetén, ezért elég praktikus. Mondjuk én kaptam a sógornőmtől, de azthiszem ez nem is olyan drága.
A csecsemősöktől nem voltam elájulva. Egyszer mentem oda segítséget kérni és akkor is "butaságokat" mondtak. (amikor a mellem belövellt). Én magamnál tartottam a picurt, többször is próbálkoztak azzal, hogy adjak neki cukrosvízet, de nem adtam.

Már a szülőszobán cicre tettem Kolost, az igaz, hogy nem akart szopizni, de a szülésznőm szólt egy csecsemősnek (sajnos a nevére nem emlkészem) és Ő segített mellre tenni és szopott egy keveset a picúr.

Steffi! Én csütörtökön szültem és az előző vasárnap ment el a nyákdugóm, tehát 5 nappal előtte. Nekem is színtelen volt, olyasmi állagú mint a tojásfehérje és több napig is jött.
Egyébként átlagban 5 nappal előtte távozik, de van akinek 3 héttel előtte. Remélem Te is az átlagba esel :wink:

Hú csajok, ma Kolos alig aludt valamit. Egyszer aludt egy nagyot, de a többi szopi között nyűglődött. Ti ilyenkor mit csináltok? Dajkálgattam, cicire raktam, hagytam sírni...egyik sem jött be.
marcsim

Sziasztok!!!

Cukros vízről nekem annyi dereng, hogy anno minden gyerek tolokájában láttam dudlisüveget. Amikor kihozták akkor volt vele egy kis víz aztán mindenki azt csinált vele amit akart, legalábbis nekem nem fűztek hozzá semmit. Szerintem az itteni csecsemősök átlagon felüliek, amiket én már össze-vissza olvastam kórházakról, talán őket kritizálták a legtöbbet. Az viszont már máskor is gondot okozott, hogy éjjel egy csecsemős van és ha éppen szülések sora indul, akkor egyszerűen senki nincs a gyerek osztályon a "zaciba" adott gyerekekkel. Én jó körbe estem, mert éjjelre max. az éppen akkor születettek voltak bent, szóval a többség vitte magával.

Szerintetek mennyi a min. idő amit mindenképpen bent kell tölteni??? Én pont karácsony tájékára vagyok kiírva és hát van itthon 2 gyerek szóval ilyen szempontból nem túl szerencsés, de ugye ezt nem egészen én döntöttem el.
Nekem azzal volt problémám, hogy nincs mindig gyerekorvos, lehet azóta változott, de minda kettőnél csak napközben volt bent illetékes pedig csaszinál állítólag muszáj, így lehet akkor ugrasztják őket??
Gondolom a kaja nem túl fényes még mindig, de az máshol is botrányos, csak ugye januártól még fizetni is kell érte, vagyis nem teljesen ezért, de majdnem.
Steffi, szerintem a legtutibb amikor bármikor lehet már bármi. Valszeg ugyanúgy vissza fogod sírni, mint a legtöbb anyuka. Én is mindig azon agyalok, hogy lehet (elég valószínű), hogy most fogok utoljára szülni. Bár nem vagyok egy ősanya típus, szóval nem álmodozom kislánykorom óta 10 gyerekről, de mégis....
Olyan ez, mint egy igazi nagy kindertojás, énn azt is imádom, de ez a világ legnagyobb meglepétese és megismételhetetlen!!!!!

Réka
Vendég

Sziasztok!

Marcsi
De jó, hogy ezeket írtad! Én is pont így szeretném csinálni ahogy te. Hányan voltatok egy szobában? Nem szóltak, ha pl. felsírt Kolos éjszaka? Vagy mindenki ott tartotta maga mellett a babáját? És mikor lövellt be a tejed? És hogy lehet azt érezni? Bocs hogy megint sokat és butaságokat kérdezek, de gőzöm sincs ezekről.

Kép
gyorgyi33

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:08-kor.
Vendég

Steffi,
Igen szívom a véred!!! Hehehehheh :lol: :lol: :lol: :lol: Csak tényleg poénkodtam. Nem baj, lassan már másik vonalzótok lesz Nektek is!!!!!

Cinicini,
Hát szerintem ha minden rendben van veletek, akkor szerintem nem fognak Karácsonykor sokáig bent tartani. Szerintem inkább akit lehet haza küldenek, minnél kevesebben legyenek bent. Bár ez csak az én véleményem!!! Gyerekorvos ha jól emlékszem,csak szombaton és vasárnap nem volt, egyébként minden nap megvizsgálták a babákat. Hát a kajától nem voltam elájulva, de én elvoltam kényeztetve, mindig hozta a férjem!!! Mi azon nevettünk, hogy délután 5-kor kirakták a vacsit az asztalra (1 zsömle, vaj, lekvár általában) és mire mi oda jutottunk, hogy együnk, majdnem hogy dobálozni lehetet a zsömlével annyira megvolt száradva!!!!!! A gyerekeid között nincs nagy korkülönbség!! Hogy bírod??? Biztos nagyon jó gyerekeid vannak!! :D VÁrják már a kistesót?

Györgyi,
Hogy kinek mikor lövel be a tej, az szerintem változó. Van akinek már másnap, nekem pl. 2 nap múlva, de azt garantálom, hogy érezni fogod. Én este lefeküdtem éreztem, hogy valami készülődik, de mire hajnalban felkeltem olyan voltam mint "Pamela Anderson" két nagy "dudám" volt. Igaz, hogy úgy bedurrant, hogy masszíroznom kellett!!!!!!!! MOndjuk itthon a férjem örült neki nagyon!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ja egyébként a csecsemősöknél van elektromos mellszívó!!!!!!!!!!

Anita,
Miúság van veletek? Költöztök? Remélem nincs semmi baj!!

üdv,
Vica

vica10

Sziasztok!

Marcsim!
Remélem az átlagba tartozom és ha minden jól meg még ma szülünk. Igazából este 7 óra fájdogálok, most fürödtem és egy picit alábbhagyott, lehet, hogy megint vaklárma volt, de majd meglátjuk. Ha délelőtt nem írok, akkor bennt vagyok!!! :D :D
Egyébként nyákdugóról még csak annyit, hogy nekem még ma is jött, és ma (illetve tegnap 28-án) már voltak benne véres darabok. Hát tényleg nem egy gusztusos látvány :)

Réka!
Tutira igazad van. JÖvő héten már emiatt nyafogok :D Dehogyis, akkor bizti más bajom lesz, bár ne úgy legyen...

Szia Lilluska!
Még itt, de él bennem a remény, hogy hamarosan elindulunk a kórházba, megint kezdek fájdogálni, mindjárt mérem az időt is :D :D :D

Hajrá Vica!!! Szívjad csak! Eljön még az én időm!!! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
Elindultatok a kórházba? Ilyenkor már szoktál írni? De jó lenne!!!!! :lol: :lol:
Várjuk a férjed jelentkezését!!

vica10

STEFFI! Úgy sejtem, te már máshol vagy! Vajon lehet már gratulálni? :lol: Úgy legyen!

Cinicini, vicának igaza van, szerintem akit lehet, hazaküldenek karácsonykor, én húsvét előtt szültem közvetlenül, szerda reggel, és szombat reggel távozhattam! Húsvét vasárnapot tehát már bőven otthon töltöttük 3asban.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Eszem ágában nem volt szapulni a csecsemősöket, hiszen mint írtam volt közöttük tünéri segítőkész is, de sajnos volt az ellenkezője is. Összeségében a Kútvölgyiről csak is a legjobbak a tapasztalataim.

Marcsi!
Nálam ugyanaz a helyzet a Hannával. Már tegnap is és ma éjjel is két kaja között csak nyüglődött, bármit csináltam vele semmi sem volt jó. Alvás persze gyakorlatilag semmi. Úgyhogy mondhatom, hogy úgy érzem magam, mint akin keresztül gázolt egy úthenger. Ha ez így folytatódik tovább, lövésem sincs, hogy mit kellene csinálnom?????

Steffi!
Csak nem?????
ildi35

Sziasztok!

Györgyi! Én 3 ágyas szobában voltam, de vannak 4 ágyasak is. A szobatársaim is bent tartották a babát és persze mindenki nagyon megértő volt a másikkal. Még ringattuk is egymásét, ha arról volt szó. Szerintem abban a helyzetben nem létezik olyan anya, aki azért haragudna, mert sír a másik babája. Vagy nekem volt szerencsém a szobatársaimmal :wink:
Csütörtökön szültem és szombat este már éreztem, hogy készülődik valami a cicikben :lol: . Érezni fogod elhiheted! Nekem triplájára nőtt. Amennyiszer csak tudod tedd a melledre a picurt, mert akkor nem lesz annyira fájdalmas a belővelés....legalábbis ezt írja a szak.
Nyugodtan kérdezz!!!!

Ildi! Sajnálom, hogy Hanna is nyűglődik, de azért meg is nyugtat, hogy nem vagyok ezzel egyedül :roll: . Nekem este kisangyal, napközben ördög :lol: Ma amikor letettem a kiságyba ottmaradtam mellette és lefogtam a kezét, mert azt veszem észre, hogy annyira hadonászik, hogy felhergeli saját magát és nem tud elaludni. Ez most kétszer bejött. Majd meglátjuk.
Tegnap apa megára kötötte a hordozókendőbe és elvittük sétálni, nagyon teteszett neki és nekünk is persze!

Steffi hajrá!!!! :D
marcsim

Steffinek nagy drukk! Remélem, Apa hamarosan jön a jó hírekkel! :D
vbea

Sziasztok!

Marcsi
Na én teljesen tudatlan vagyok, mert azt sem tudtam, hogy a belövelés fáj. :cry: És mit evett Kolos csütörtöktől szombat estig?

Egyébként már kezdem magam sík hülyének érezni. A védőnő elmondta, hogy mit kell vegyek a babakelengyébe. Hát van amit értek, van amit értettem amikor még itt volt, mostmár egy csomó mindent nem is tudok. Nem kell neki pl. pulóverszerű valami, merthogy téli baba. Csak rugdalózókat, meg kombidresszeket írt fel. Vagy a kocsikabát az elég a rugdalózó fölé ha kiviszem? Vagy bebugyolálja az ember plédbe? Ti erre mind rájöttetek magatoktól? Lehet hogy én egy antianyuka leszek? :oops:

Kép
gyorgyi33

Szasiztok!
MArcsim :) én egy kicsit haragudtam a szobatársamra- no nem a babájára, de szért az tulzás volt, hogy ő nem vitte ki a szobából a babáját, mert üvölt, és szégyenli, inkább otthagyta nekem, mikor ment fürdeni, vagy ki ide-oda.. ez minden volt, csak pihi nem, ami azért jól esett volna. Még az volt a szerencsém, hogy Olivért nem zavarta a sírás, nyugodtan aludt közben.. no még ez hiányzott volna.. No mindegy.
Durca? Válaszoltam a kérdésedre? Hogy puha gyurma és gipsz kellett a tappancsnyomathoz? Mandula pont abban a korban van, hogy jó játék is lenne neki.. bár nála lehet, hogy nem is kellene ennyire drága gyurma, mert jól bele tudja nyomni már a kis kezét, és a tappancsot is. Ha kell segítség, szólj.. Én már nagyon várom, hogy majd jókat festegetünk simán kézzel Olivérrel, meg gyurma, meg agyagozás..óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó :)
Vica, igen, emlékszem a csajszira. Ott sopánkodott, hogy mit csináljon a gyerekkel, mert csak bőg. Már adott mneki kaját, átpelusozta.. Mondták neki, hogy ölelgesse.. erre ő: már megtette 10percig, ez sem elég ?! :shock: hu
Nekünk is jön a fog, nyügi volt éjszaka.. és a fogától, hgoy nyáladzik, piros/vörös a feneke, amire kaptunk fekete(!) krémet.. remélem javul. Valami homeós bogyót kell adnom, hogy ne legyen ennyire hsmenéses, mert csak marja.. meg a foga miatt homeós kúpot, ami megnyugtatja.. de ezt is kikakkantota éjjel.. szegény, már olyna álmos volt.. csak nézett.. el is felejtettem magam sajnálni :) mármint :?
mindegy, erőt gyűjtök, messze még az éjszaka.. ja, most legalább tud aludni ..
puszi
Steffi! megy a drukk!
Kiscsillag! Neked is természetesen.. már várunk!
Anita/Zsombi! Ti is jól eltüntetek.. ha akarod nekem is küldhetsz képet privibe, és felteszem.. :)
No, elmásztam :)

satuk

Sziasztok!

Steffi úgy tűnik beelőzött, ilyenkor ő már itt szokott lenni :lol: Megy a nagy-nagy drukk!!!!!!
Én is azt hittem, az éjjel lesz valami, mert 10 percenként keménykedtem elég jókat, de aztán tusolás után valahogy lemúltak, csak a derekam fájt. Most már tényleg jó volna túl lenni a szülésen és babázni, bár nem unatkozom addig sem. :shock:

Marcsi, annyi biztos ezekkel a pici pockokkal, hogy folyton változnak, mikor már azt hiszed beállt valami, akkor tuti másnapra megváltozik. A változás az állandó, fel fejjel! Egyébként lehet, hogy a babócák megérezték a frontot, amit mi észre sem vettünk.

Na, mentem, sziasztok!
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok,

nagyon drukkolok Steffinek!!! Biztos bent lehet már....

Györgyi33,
nem leszel antianyuka az biztos!!!! :lol: A kombidressz jön alulra, arra a rugi, és ha kiviszed, és hideg van/lesz, akkor arra a kocsikabát. És persze jól betakarod. Nekem egy ikeás takaróm van, és ha hidegebb van (de nincs. :lol: ) akkor 4 rétegben teszem rá. A kocsiba pedig alulra is tettem egy vékony plédet és rá pelenkát, hogy ha bukik arra bukjon.

Hason/Hanyadt alvás: Balázs csak a kocsiban alszik hanyadt, itthon hason van mindíg. És be van kapcsolva a légzésfigyelő.
A sérvműtétkor 1 hétig hanyadt aludt, kicsit nehezebben ment az elalvás, de nem volt vészes.

Mai éjszaka: lassan 4 hónapos, de az éjjel 3x volt fenn!!!! :cry: Tegnap 2szer.... Szóval friss vagyok és üde. Most vasalnék, csak épp felriadt megint valamiért és kihúztam a vasalót... és ide penderültem gyorsan mert visszaaludt...

Szobatársak/csecsemősök:
nekem volt egy teljesen ....... érdekes....... szobatársam is. Szegény mindíg engem kérdezett mikor már fél órája üvöltött a kis babóca, hogy szerintem mi a baja.Mondom meg kellene etetni. De nem nagyon ért rá, mert egyfolytában telefonált, reggeltől estig. :evil: A gyerekre nem volt ideje, úgyhogy csóri babócát egy párszor elringattam, hogy érezzen már valami kis (pót)anyaszagot... :roll: Be is ájult 3 órákra. No ez a nő idegesített kissé.
A nővérekkel nekem semmi gondom nem volt. Kicsit néha belezavarodtam, hogy x nővér ezt mondta, y nővér pont az ellenkezőjét, no a végén azt tettem amit én jónak tartottam. Előfordul, hogy tök hálás vagy x nek mert az ő segítségével kezdett el szopizni a babád, és más meg szídja...
Szóval sok összetevője van ennek is...

No megyek, csinálok valamit még, sajnos mindig találok valami feladatot...

Hajrá Steffi, mégegyszer!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!
Szerintem is, ha normálisan viselkedtek, seni nem orrol meg, hgy bent van a baba. Pláne, hoyg nekünk úgyis kihozták éjjel is őket, ha felsírtak, tehát mindegy hogy addig meg hol alszik :)
Én azért adtam be, hogy én is aludjak addig a lehető legintenzívebben... aztán úgyis hozzák :) Na meg a császár után első nap is örlütem, hogy az ágyon vagyok, és nem kell felkelnem....

Ki volt alpaítványi szbában?? valaki írta!!!

Steffi! Biztos tutujgat már... :)

Dorka, lassan mész te is :)

Nekem azt mondták, ne fejjek, ha belövell... kellett volna, mert aztán meg semmi nem volt. Nekem majd legközelebb jó intenzíven meg kell dolgoztatni...
Amúgy a gyerkők az első 2 napban nem éhesek... tele vannak még az anyaméhből kapott dolgokkal, meg az élményekkel. Bene óriásiakat aludt, úgy keltettem fel 3-4 óránként, hogy tanuljunk szopizni. Aztán 3. nap kezdenek el éhesek lenni, és nagyjából akkorra indul be a tej, ha minden jól megy.

mtunde

Bekukkantottam, hogy van -e valami hír a mindennapos kismamáinkról.
Remélem Steffi azért nincs itt mert épp jobb dolga van :D :D
Én alapítványi szobában voltam. van kérdés?
cancan

Lányok!
Ahogy olvaslak Benneteket, egyre inkább azt gondolom, hogy fogok én még szoptatni a másodiknál, akárhogy is nem jött össze a lányommal. (Ha lesz második - én szeretném.) Szerintem nálam a szülőszobán romlott el a dolog, amikor először nekünk eszünkbe sem jutott, hogy meg kellene próbálni cicre rakni, amikor meg jött egy csecsemős, és kérdezte, hogy ciciztünk-e már, és akkor megpróbáltuk, kerek-perec kijelentette, hogy rossz a bimbó, rossz a gyerek szája, meg minden rossz. Aztán jött a tápszer (Panka csak 2,25 kg volt) és nem is akart már szopni soha többet. (Erre mondom mindig, hogy kettőn áll a vásár, mert én akartam volna szopotatni. Pedig a végén már úgy kezeltek, mintha én nem akarnám. :evil: ) Ahány csecsemős volt, mind nekem próbált segíteni. Pénteken szültem és csak hétfőre lett tej. Látjátok, majdnem két éve, és még mindig foglalkoztat... :( :oops:

Szobatársak: Én négyágyasban voltam, de jó is volt, mert az egyik szobatársam a 3., a másik meg a 4. gyereket dajkálta. Szóval tapasztalatban nem volt hiány :) És első nap még az ebédet is behozták nekem, annyira rendesek voltak.

Cini: Ez a Kinder-tojásos hasonlat nagyon jó!

Kriszta
kriszta36

Györgyi! Elárulom, senki nem tudja csak úgy magától, hogyan megy ez a babaöltöztetés, én az elején még sírtam is, annyira bénázva öltöztettem fel.
A pulcsiszerű cuccokat én azért nem szerettem, mert ahogy kivettem az ágyból, kocsiból, ahogy a hóna alá nyúltam, mindig teljesen felgyűrődött a hónaaljáig, állandóan igazgatni kellett. Egy idő után ki is iktattam a pulcsikat. A legjobb mindent bekapcsozni rajta a lábacskák között.

Steffinek szerintem már gratulálhatok!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!!

Hogy vagytok? Nekünk nagyon rossz éjszakáink vannak, harmadik napja. Gyűrjük a fog témát!
Judit, Vica, nálatok kibújt már a fogacska??

Szobatárs/ csecsemős nővér téma:
Az én szobatársamnak elég hosszas szülése volt. A babája nem akartszopizni, azt hittük, elfáradt. De érdekes módon, a cumiüveget mindig elfogadta. Aztán kiderült, hogy azért, mert suttyomban cumiból etette az egyik nővér. Ezzel nem akarok senkit megrémíteni, de szegény lány igen csak ideges lett.
Nekem mázlim volt, mert jó szobatársakat fogtam ki. Ugyebár el volt törve a kezem, és mindenben ngyon segítettek!!

Na szóval ennyi

Andryékról és a többiekről lehet tudnio valamit?
Orsi?
Nálad mia helyzet tej ügyileg??
Eszti?
Ti hogy vagytok?

Puszi: Dóri[/b]

Kép
nagydora

Sziasztok csajok!!!

A lányom itthon maradt ma,mert tegnap lzáasan hoztam el az oviból.Semmi egyéb tünete nincs,vittem pisit is a dokihoz,az is rendben,remélem ezzel el is múlik a dolog!!

Ja,hogy ki mennyire béna az első gyereknél?Mikor először tettük tisztába apával a kórházban Mandulát,megkérdeztük,melyi ka pelenka eleje :D :D :oops: :oops: :roll: :roll:

Aztán itthon állandóan a barátnőmet hívtam,akinek már van gyereke,hogy figyi,ráadtam ezt megezt megezt,vajon fog fázni?....Na,szóval ezen bármelyikőnk átesik,tehát GYÖRGYI,NINCS HÜLYE KÉRDÉS....

CINICINI!
Nekem is ez a problémám,hogy bár papírforma szerint dec.11-re vagyok kiírva,az uh mindig dec.21-et,sőt 23-at mutat.Nem szeretnék karácsonykor bent lenni..Főleg,hogy van már gyerek otthon..Így lehet,hogy élek azzal a lehetőséggel,hogy császárt kérek,mivel az első is az volt,kérhetek.Nem szeretnék,de már rég nincsenek ködös álamim a természetes szülésről.Ha császár kell ahhoz,hogy karácsonykor otthon legyek,rajta.. :oops:
CANCAN!
én is alapítványi szobában szeretnék lenni,kb mennyi az ára? és oda bármikor bejöhet látogató? és van esély rá,hogy jut szoba?
Köszi..

Egyébként a cukros vízzel -azon kívül hogy semmi szükség rá-az a baj,hogy csökkenti a szopizás esélyeit..Én a mási kkórházban hiába mondtam,hogy ne, vagy ,ha már mindenképpen akkor kiskanállal.Szinte kiröhögtek....
KRISZTA! Az embernek sokkal könnyebben megy a másodikkal,lévén sok tapasztalata..

Reméljük Steffike már túl van egy könnyű szülésen!

üdv mindenkinek,durca

és persze kellemes hétvégét!!!!!!!!

Kép

Kép
durca

Dóri,
Nálunk még nem bújt ki a fogacska, :cry: :cry: de mi is szenvedünk vele. Réka napközben és este szokott szenvedni, akkor megy a nyügi. Miútán megfürdettem és megetettem, bekenem az ínyét dentinox-al és így elég jól alszik éjszaka (igaz 2-3x kellünk enni) Talán éjjel azért nem kell fel, mert napközben annyira elfárad: egyszer alszik délelőtt és egyszer délután, tehát nem viszi túlzásba. :? Múlt éjszaka volt az, hogy óránként kellett hozzá kellni, mert elkezdett sírni, aztán kicsit járkáltam vele és visszaaludt. Sajnállak, ha ilyen éjszakáitok vannak!!!
Nálatok már legalább látszik, hogy kiakar bújni? Én csak érzem, ahogy kenem a kisínyét, hogy nagyon megvan dagadva és puklis.
Remélem, hamar átvészelítek!!

Steffi,
Már biztos babázol, de azért továbbra is drukkolok!!!!!!!!

Vica

vica10

Steffinek még mindig megy a drukk! :D Reméljük azért, hogy már babázik, nem? :wink:
Dóri, Vica, a lányok csak-csak túllesznek ezen a fogzáson, vagy majd jön még másik is, mint Benénél? :?

Györgyi, dehogy vagy/leszel antianyuka!!! Senki nem tudhat elsőre mindent. Én is megkérdeztem a védőnénit, hogy mégis honnan tudjam majd, mi az elég ruha a babán. Mert ugye, elég elcsépelt és közhelyes annyival elintézni, hogy "egy réteggel több". Nekem azt mondta, hogyha nedves a tarkója, melege van, ha ordít, akkor fázik. Megköszöntem, de nyilván ez sem elégséges magyarázat. Majd felhívjuk Durcát! :roll:
vbea

Durca!
Én az 519-esben voltam a kétágyas alapítványiban. Van bent színes tv meg mosdó, semmi extra. 3000Ft / éjszaka.
Előre lefoglalni ugye nem tudod, úgyhogy mázli kérdése az egész. nekem az volt! :D Mielőtt majd belépsz a szülőszobába, rögtön jelezd, hogy Te szeretnél.
Az egyágyas az jó messze van, a lépcsővel szembeni folyosón. Azt nem láttam , de ha jól tudom 7000pénz/éjszaka. De erre nem esküszöm meg. Hú, ha császárod lesz, onnan jó kis séta a csecsemősosztály...
Ja, látogató ide bármikor bejöhet. Én is ezért akartam, mert a 4,5 éves lányom nagyon a szívére vette volna, ha nem ő pesztrálhatta volna először az öccsét. Agyon izgultam magam, hogy legyen üres szoba.
Vida jó fej volt, még a szülőszobára is becsempészte volna Szandit ( a 2 órás megfigyelés alatt persze ) de Ági kőszívű volt és nem engedte. :( Így ki kellett várniuk míg beértünk a szobánkba.

Steffi biztos babázik már....
cancan

Sziasztok kedves lányok!

Elég rég jártam felétek, remélem mindenki jól van. Ki a legfrisebb kismama?

Kiscsillagról vannak már jó hírek?

Veronikusz, te itt vagy még?

Tünde ,Satuk, Durca ti hogy vagytok?

Ki lesz a következő?

Ferenci Erzsike rajta van végre a wiw-en, ha még valaki nem tudná. Ja és Vida doki is.

Jó hétvégét mindenkinek!!!
ANDI
andry

Sziasztok!!

Andi!

Kiscsillagról annyit lehet tudni, hogy egy embriót sikerült beülteni neki, és jövő hétwen megy uh- ra. Akkor lehet többet tudni majd!

Vica!
Nálunk nappal két evés között alszik egy- egy órát. Az éjszakák az eddigi teljes átalvás helyett 2- 3 ébredéssel telnek. Azt hiszem, lehetne rosszabb is. Nem tudom, meddig tart még, már eléggé fehérlik az ínye alatt. Remélem, a foga az!
A barátnőm ajánlott homeopátiás kúpot (VIBURCOL) és bogyót (CHAMOMILLA VULGARIS 15CH), amit vízben kell feloldani. Én holnap azt hiszem, kipróbálom.

Ja, és Novákí Rita is fent van iwiw- en!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Bocsánat, Nováky Rita!
Félrenyomtam!

Kép
nagydora

Sziasztok!
Cancan, engem az érdekelne, hogy hoygan viszonyult hozzád a csecsemős osztálky, hogy nem azon a folyosón voltál?
Én is azért szeretnék alapítványit, mert apjuk nem tudna látogatási időben jönni, és persze a nagynak is látni kell a pindurt. Tehát nem a szobatársak elekrülése miatt, bármennyire is megjártam anno...
Kriszta, én is így vagyok, hogy szerintem a másodiknál menni fog a szoptatás...
Már csak azért is, mert nálunk Bene nem szeretett szopizni, és nekem meg nem volt türelmem erőltetni a dolgot....
Ja, egy szobatársam (akit imádtam) vitt egy szopnitanít nevű kütyüt, és kérte, ha adnak vizet a babának, azzal adják, és persze azzal adták...
Én nem gondolom, hogy némi cukros víz megrekesztené a szoptatástanítást, mert a legszopipártibb csecsemősnővér is adta, nyilván nem azért, hogy nekünk ártson...
És normál méretű babáknál azért nem tápszereznek agyba főbe! Úgy kellett könyörögni érte...

mtunde

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm a biztatást. Akkor nem csak én leszek béna. :lol: Annyi dolog van amire nem lehet tudni a választ. Eddig nem is foglalkoztam vele, de így a 30 héten már egy csomó minden eszembe jutott!

Dorka hajrá!!!!

Steffi remélem már holnap gratulálhatunk!!! És apuka beszámol.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!!!
Én mind a kétszer alapítvnyi szobában voltam. Elsőnél nem terveztem, de 2 olyan sutyerák szobatársat sikerült kifognom, hogy bőgve hívtam a férjemet, hogy mentsen át valahova. Akkor a jobbik egyágyasban voltam. Az a lépcsővel szembeni folyosón az első szoba. Itt vam hűtő, wc zuhannyal, távirányítós ágyikó, szóval minden. Másodszorra már az első rossz tapasztalatok miatt mentem, de megbántam. Csak a hátsó egyágyas volt szabad, ami szintén nagyon szép csak se wc, se zuhany. Mondjuk a zuhany pont a szobával szemben van a folyosó végén, de a wc meg az elején. Azaz a közös, amit az összes nőgyógyászati beteg, kispapák és aki még arra jár használ. Se villany nem volt, se wc papír, viszont volt helyette cigifüst és ami ezzel jár, nyitott ablak (januárban). Utáltam, inkább visszakullogtam a csecsemőosztályra, ami szülés után nem kis túra, főleg, hogy bizztos, ami biztos toltam a gyereket is. Sokkal jobban jártam volna, ha maradok a rendes szobában, de már nem akartam visszacsinálni, mert én hülye azt hittem, hogy az olyan ciki.
Múltkor kedden este szültem és péntek délellött jöttem haza, szóval már az sem volt túl hosszú idő, de a karácsony miatt még ebből is jó lenne lefaragni.

Réka
Vendég

A baba addig amíg nem lövel be a cici, úgynevezett előtejet tud szipákolni, ami neki elég.

A védőnéni azt mondta, hogy ugy tudom megállapítani, hogy jó-e a hőmérséklete a babának, ha benyulok a mellkasához a body alá és ha nedves és meleg, akkor melege van, ha hideg és nyirkos akkor fázik és ha csak simán meleg, akkor pont jó neki.

Már elmultunk 2 hetesek és még mindig van köldökcsonkunk, már nagyon várom, hogy leessen...a gyerekorvos szerint nem gond, majd leesik...remélem mostmár minél hamarabb.

Steffi már bizti babázik :D

Kép Kolos
marcsim

Sziasztok

Marcsi
Nagyon aranyos Kolos!!! Köszi az infókat!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Már rég jártam erre. Pontosabban olvasni olvasgattam, csak írni nem nagyon volt időm.
A héten voltunk csipőultrahangon, szerencsére minden rendben volt.
Meg voltam Siposnál a 6 hetes kontrollon, igaz hogy mostmár a 9. héten tartok. Felmerült a védekezés kérdése, én bogyót nem akarok a hormon miatt, úgyhogy a vszínüleg a spirál mellett döntök. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Úgy látszik mindenkire jut egy "furcsa" szobatárs. Én négy ágyasban voltam másodszor, ki lehetett bírni. Én egyágyasban egyáltalán nem gondolkoztam főleg az első szülésemnél, mert nincs kivel megbeszélni, ha vmit nem tudok, meg hát az ember lesz épp eleget itthon egyedül.

Dóri egy hete nagyon elkezdett mosolyogni, ha beszélünk hozzá, ja és gügyög. Nagyon cuki. Probálok képet tenni róla, remélem sikerül.

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép Kép

Kép
Kép
monacs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: