A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi,
köszi a tippet a forumrol. és Gréti csodaszép! :)
fibi

Fibi,
ugye jól tippelek, hogy ismerősöd apukája középosztály-beli, vagy inkább azalatt? Nekem valahogy az a tapasztalatom, hogy aki megtehetné, hogy egy buszon akár kettőt is lyukasszon, és észre se venné otthon a rezsipénz a hiányt, az lóg leginkább, és a becsülettel lyukasztók élnek nehezebben hóvégén. Nem akarok általánosítani, megtanultam, hogy nem szabad, de ezt tapasztalom nap mint nap.
Más kérdés, h sztem nem szabad/ nem érdemes mindig és mindenkor becsületesnek lenni, mert az ember nagyon rosszul járhat. Így én sem vagyok a becsület bajnoka, de azért igyekszem! :wink:
neet
neet

Sziasztok !

Ritkán irok ( mindig több oldalnyi lemaradaásban vagyok ), de most hátha tudok segíteni vkinek .....

Én gyedről mentem táppénzre ( egy napot sem mentem vissza dolgozni papíron ) , így újra a régi fizum után számítják a táppénzt , tehát , amíg Nóri ( merthogy már neve is van :)) meg nem születik addig járok jól . Szülés után újra tgyás , majd gyed lesz , de tgyás , már csak max. min .bér 2* e , lehet , jelenleg br. 87 500 .

Kis betegeknek jobulást kivánok !!!

Kép
Kép
greenolive

Votiv,
jók a linkjeid, épp megint azon gondolkodom, hogy galádul, és határozott ostorcsapások közepette megvonom Esztertől a cumit. Mégpedig azért, mert mostanában kiejti éjjel, és felsír érte, és éjjelente átlag 3-4x kelek csak emiatt. Ez lehet önző hozzáállás, de ez van. Csak az tartja bennem a cumi mellett szóló érveket, hogy a bölcsi is most indult, ha nem is látni, h megviselné, nem akarom, h most még a cipci is elvesszen... elvileg az a terv, h odaadjuk a mikulásnak, hogy vigye el egy sokkal kisebb babának, akinek még szüksége van rá, vagy látványosan odaadom egy cicának, a lényeg, h lássa a csaj, h valaki vagy valami elvitte, és akkor talán nem kéri újra...
És a kifolyó nyál és a rajta dörzsölőső cumi is kikezdte a kis szenzodűne bőrét, és tiszta piros és pötty és hámlás... és a fogainak se tesz jót hosszútávon és még sorolhatnám az érveket ellene. Viszont Eszter szereti, mindig megvígasztalódik általa, így nincs szívem elvenni. Egyenlőre. De már keményítem azt a vajszívet...

UH: hát igen, erről én sem hallottam jókat. A hasznos oldalát nem vitatom, főleg a genetikai vagy milyen UH jó, ahol megnézik, h mindene rendben fejlődik, de csak a méret, hossz, súly, nem miatti zaklatás sztem is fölösleges. Állítólag bazi hangos, és a baba ezt nem szereti, de egykétszer természetesen nem árthat annyit. Viszont akinek 15x uházták a hasát... :shock:
De mondom, messze nem értek hozzá, nem okoskodom, csak továbbítottam, amit hallottam. :)
neet
neet

Zuz, tokre nem azon mult, kit hivtak meg, h szoptat-e v sem (nemtom, min). pl. rolunk tutira nem tudja a v.no, h B szopik-e meg: regen is voltunk bent naluk, es nem is kerdeztek. rank irva meg nincs ugyebar :lol:

becsuletesseg: az en apam is ilyen, mint akirol Fibi irt. meg regen, amikor a metron meg az a kiugro kar volt belepesnel (emlekeztek?) es en nagyon feltem attol, es nem mertem atmenni, hanem atslisszoltam a berletes reszen, apam kijovetelnel visszakuldott. de en csak bedobtam a penzt es nem mentem at... maig emlekszem erre, mert nagyon rossz volt... nyilvan igaza volt, de megis...

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi!
de gyedet nem is kaptál? mert ha gyed után jön a gyes, majd szülsz még egyet, akkor nem kell egy napra se visszamenned, hanem jár utána a tygyás, meg a gyed.

Lindi!
sajna én ismerősnél melóztam, aki soha nem fizetett szabit , meg a táppénznek se örül, így én gyesből megyek rögvest majd tgyásba és gyedbe.
ancsipancsi

UH:
már a szonográfus is megmondta, mikor szültem, hogy biztos nem örül a magzat annak, hogy belevisítanak a fülébe, elvileg a magzatvízben másképp terjednek a hullámok, és talán hallja. ezzel magyarázható, hogy mikor pl. a fejét UH-zzák, arrébb úszik, eltakarja a kezével, stb. szóval a 4 kötelező UH, és ezen kívül csak ha musz.
ancsipancsi

uh: svedeknel egyetlen1x van, a 20. het tajekan. sztem ez egy nagyon klassz megoldas :D

na el, megyunk vendegsegbe :lol: :D
recca

Neet, igen, jol tippelsz, és nem kögazdagok, mégis... szal én is ezt tapasztalom, amit irsz... akinek sok van, soxor még többet akar...

Ancsi,
nem, gyedet nem kértem, mert irto kevés lett volna, kevesebb mint a gyes :shock: (nagyon alacsonyra és részmunkaidöben voltam csak bejelentve :( )

UH: svédeké nem rossz rsz sztem sem, én is csak arra mentem, amire már muszáj volt. És hogy szülés utáni nap hazamehetnek, egyenesen király :) szerintem.

KépKép
fibi

sziasz :)

Neet :) ha cumimegvonást tervezel, egy jótanács: ne te dobd ki vagy add a cicának vagy a mikulásnak, hanem Eszti! Mert ha ő teszi meg, saját elhatározásából, akkor kevésbé fog hiányozni - napközben. Olyankor mindig emlékezteti amgát, hogy hová is lett a cumi. Éjszaka más helyzet, de úgyis eltelik még egy kis idő, míg odáig juttok, ha jól értem. Addigra talán nem is elsz rá olyna nagy szükség. Unokahúgomnál 2 és fél évesen történt ez a dolog, szépen kidobta a kukába az apukájával a koszos és éppen azona helyen lemoshatatlan darabot és utána mindig büszkén mesélte, ha eszébe jutott a jó kis cumi - amikor hiányzott neki. És ahogy megérkezett a kistesó 3 éves korában, eszébe se jutott már elvenni az ő cupiját.

UH: én sem szeretem a mindenféle macerákat, de aztán mégis rákényszerültünk - a bártfais remek személyzet miatt - a magánuh-ra - és kis túlzással életmentő volt. De az nst-ket is utáltam, napi két NSt egy hétig plusz napi egy uh.. szegély Dominó mindig el is húzódott onnan és baromira tiltakozott - ez elég megggyőző volt .

Jó lehet másnap hazamenni a kórházból... Van erre egyébként itthon is lehetőség, ha a gyerekorvos ír egy nyilatkozatot arról, hogy vállalja az otthoni gondozást.

Szép napot!

indianyo

Sziasztok!

Bekukk. :) Én mindig lukasztok a buszon. :)

Amúgy meg én ezt a gyes, gyed témát annyira nem értem, hogy most akkor hogy van... :roll: Az idén viszont tanulok majd munkajogot és akkor hátha kiokosodom. :)

ÓÓÓ ne már, hogy veszélyes legyen az UH. Olyan jó, hogy meg lehet nézni a babát, de ha rosszat tesz, akkor meg ugye jobb lenne nem használni... ez kiszúrás. :(

Recca

Észrevettem, hogy Benke fél éves lett, csak nem volt időm írni. Gratula! :)

Mer amúgy meg, próbálok háziasszonykodni itthon, legalábbis jobban, mint eddig úgyhogy nem marad elég időm a babanetre.

Lindi

szegény Gréti, jobbulást, múljanak el hamar a pöttyök, olyan kis édi a képeken. :)

Votiv

Istipókot elviszed néhány fejlesztő órára és utána remélem kutya baja sem lesz. Olyan életrevaló kis fickó én semmit negatívat nem vettem észre rajta, amikor láttam.

Amúgy régen tényleg nem figyeltek az ilyenekre, én nagyon sokáig befelé fordított lábfejjel jártam, az egyiket fordítottam befelé és a korai fejlesztés az volt, hogy mindig rámszólt anyám, hogy fiam, hogy tartod a lábad, tessék rendesen járni. :? De nem emlékszem már mikor egyszercsak megjavultam. :lol:

ruz
ruzicsky

És remélem nem veszitek rossz néven ha én is teszek egy linket. :)

http://www.hirtv.hu/?tPath=/belfold/&article_hid=116778

ruz
ruzicsky

Lindi!
nem azért írtam ám a táppénzes HSZ-emet, mert nem értelek meg Téged, csak én egyszerűen más vagyok. Elképzeltem, hogy bemegyek a gazdaságis csajhoz, és előadom neki, hogy akkor most vissza, táppénz, aztán TGYÁS újra, és vaéahogy nem tudtam volna erre rávenni magam, rásdásul, ha jól értem, akkor kb 12 ezerel lenne több a gyedem, ami jól jönne, de annyit nem ér, hogy ezt megtegyem. Ráadásul nagyon szarul éreztem volna magam, hogy kapom a táppénzt, és emellett azokat, aki tényleg dolgoznak, leépítik, mert sajna nálunk tényleg működik ez a leépítés dolog :cry:

Egyébként nem tartom magamat a becsületesség mintaképének :lol: , én pl nem váltok jegyet a buszra, mert a páromnak éves BKV bérlete van, jogszabály szerint (még!) jár neki, de nem használja, és én meg úgy vagyok ezzel, hogy nem fogok jegyet venni, ha van itthon egy évesbérlet, még ha ez nem is becsületes. Különben is, inkább gyalogolok, minthogy emelgessem a babakocsit, szóval ez kb kéthetente 2 utat jelent....

Neet!
Első HSZ-ed nekem nem volt egyértemű, a második már igen, és egyetértek, az ügyeskedéssel is, persze határokkal!!!!

UH: én is hallottam erről, ezért is csináltuk úgy Bazsónál is és most is, hogy az egyik kötelező UH helyett mentünk 4D-sre, de a mostani tapasztalataim azt mutatják, hogy amit a kórházban csinálnak, az szart sem ér! Ha már egyszer UH-oznak, akkor csinálják normálisan! 5 perces vizsgálattal nme lehet alaposan megnézni egy magzatot, akkor meg tényleg inkább ne csinálják!Azért szerintem az egyszeri UH kevés, és a 20 hétben meg szinte teljesen fölösleges.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz :) Minket azért hívtak a szopi ünn.-re, mert megkérdezték, szopizik-e még Bálint, aztán jót derültek a "persze" válaszon, és kaptunk meghívót. De nem maradtál le semmiről, és én elismerem és gratulálok, hogy még mindig szopiztatsz! :wink: :D

Fibi :) Én is így kerültem gyes-re. Mindenesetre mi is törpölünk, hogy lehetne jobban kijönni a kistesónál. :? A gond az, hogy az ilyen "suvasztások" sehol nincsenek ált. egyszerűen leírva, hanem érdemes szakértőt keresni, és spec. az adott helyzetre rákérdezni. (Mert Neetnek igaza van, van akinek ez nem megy, pl. nekünk se :( )

Ancsi :) Bulást Nektek!! Remélem gyorsan elmúlik a torokfájásod!

Indi :) De örülök, hogy végre van egy kis fájás-szünet a fogzásban!! Megérdemeltek már egy kis pihit! És úgy látom szépen kialakult napirendje van Dominónak :wink:

Lindi :) De jó, hogy Gréti már jól van!! :D Nagyon szuperek a képek, édes a csajszi még lázasan is :D Az újságolvasó kép meg rulez :lol:

Uh: Egyetértek Zuzival, ez a gyors kórházi uh legjobb esetben is csak a "lényegre" koncentrálódik, én nem éreztem alapos vizsgálatnak, ezért is mentünk el anno a 4D-s uh-ra és csak lestem milyen éles képet is lehet látni és milyen pontosan is lehet mérni. De tény, hogy sok esetben a kórh.-i uh is bőven elég (ha pl. a baba fekvését kell megnézni) és akkor nem kell hosszú tortúrának kitenni a babát. Azért a cikkben említett időtartamot nem közelítik meg ezek a vizsgálatok, szóval nem hiszem, hogy agykárosodást okoznának. :?
denizsa

Recca :) én is féltem attól a kartól :(

Aztán Párizsban be is szorultam egy ilyenbe a hátizsákommal, mert ott meg nemcsak csípő, de fejmagasság-tájékon is van ilyen - ugyan volt jegyem, csak nem voltam elég gyors az átjutásnál a 30 kilós hátizsákkal. Na az nagyon vicces volt, ki kellett valahogy a zsebemből artistamutatványokkal kotornom némi aprópénzt és egy mögöttem állót megkérni, hogy vegyen MÉG EGY jegyet, és akkor elengedett a dög. hehe. Aztán a Champs elysées-en aludtunk a köztársasági elnök palotája előtti parkban éjjel - és az elnök őrei vigyázták az álmunkat :) Bocs, na ez már a megaoff volt, csak oylan jól esett nosztalgiázni, régi szép vagabond-idők :wink:

Másik OFF: A cukkini sütőben egy pici zsemlemorzsával, fokhagymával és olivaolajjal a tetején megsütve is finom ám :)

indianyo

Sziasztok lányok!

Na,mára az arcán is megjelentek a pöttyök, de szerintem nem viszketnek.

Neet idézet:
"Kiskapuk-ügyeskedés: sztem ez is csak egy rétegnek jön be. Aki nem abba a helyzetbe született, nem is fog tudni soha ügyeskedni. Akinek eleve több jutott a jóból (anyagi, lelki, testi, akármilyen), annak mindig is több fog jutni, hacsak be nem üt valami, de ez ritka."

Én erre azt mondom, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, aki arra vár,hogy a sült galamb a szájába repüljön, az jól megszívja, bocs a kifejezésért, de nem egy ilyen embert ismerek, aki sose azt nézi,hogy ő mit tehetne a saját boldogulásának érdekében, hanem mindig a másikat hibáztatja a maga "nyomorúságáért". Úgyhogy szerintem csak hozzáállás kérdése az egész.

És ez amit írtál, hogy akinek több jut a jóból (anyagi, lelki, testi, akármilyen), annak mindig is több fog jutni, ez nagyon összefügg egymással,mert akinek anyagilag nincs gondja, az -nem biztos, de valószínűleg- lelkileg is kiegyensúlyozottab és ez a testén is meglátszik. De fordítva is igaz lehet, akinek a lelke rendben van, annak a teste is, egészsége is, és a maga szintjén valószínűleg az anyagi oldal is oké.
Az anyagi rész meg tök relatív, mert a saját szintjén mindenkinek kevés az, ami van, és ez így is van rendjén, mert ettől megy előbbre a világ. A gond nem is azokkal az emberekkel van, akik dolgoznak, és hajtanak a többért, hanem akik leragadnak és csak siránkoznak, hogy kevés van, de csak siránkoznak és nem tesznek az előrehaladás érdekében semmit. És ez a kevés is relatív, mert ami egyeseknek kevés, az lehet,hogy másoknak maga a jólét. Szóval mindenkinek annyi van, amennyiért -nem a szó szoros értelmében- megdolgozik.

Sokszor hallani azt is,hogy ennek meg annak szerencséje volt, jókor volt jó helyen. Szerintem ez is hülyeség. Egy csomó lehetőség van a világban, és mindenki előtt ott áll, ha valaki tud vele élni, mert agyban felkészült a változásra, az újra, akkor kihasználja. De ha nem él vele, akkor a lehetőség továbbáll és megtalál mást. Na az a msáik lesz a szerencsés, pedig lehet, hogy az előző ember előtt tovább ott volt, még mézesmadzagot is lógatott, de az pl kényelmes volt, és mondjuk nem volt kedve hétvégente továbbképezni magát, ő otthon szeret ülni sörrel a kezében tv-t nézni.

KépKép
KépKép
lindicita

Ma van a házassági évfordulónk :wink: , úgyhogy húzok fincsi sütit gyártani (rácsos linzer).
lindicita

Barbi:
köszönöm kérdésed,alakulunk.
A szombatunk borzalmas volt,csórikámnak annyira fájt már este az inye,hogy sírdogált a vállamon és mondogatta,hogy fáj. :cry:
Majd meg szakadt a szívem.Először kézzel próbáltam,majd oda adtam neki a fogkeféjét és azzal maszíroztuk közösen.Plusz még kapott hozzá panadolt,így tudott este aludni.
Ma még taknyoska,meg óránként cserélem a pólóját,annyira nyálas,de már jobb!Persze fog még sehol :(

Lindi:
nagyszerű,hogy jöttek a pöttyök :D
Magamból kiindulva,ekkor nyugodtam csak meg.
Gréti még lázasan is olyan szép!!! :D

petergabi

Gabi :)Szegény kis Fürtösfejű :( Nagyon kijut neki ezekből a nyavalyákból :(

Lindi :) Igazad van nagyon is: otthon siránkozni és mást okolni a saját nyomorunk miatt - no ez aztán tényleg nem visz előre. De azért a lehetőségek - báér mindenkinek van olyan sok - nem egyformák ám. És ez így is van jól, hiszen mi sem vagyunk egyformák. De a lehetőségeket észrevenni és megragadni - ezt is tanulni kell.

Boldogságos szép napot nektek :)

indianyo

Lindi! Hát még így betegen is nagyon édes a kiscsaj!!!

Fibi! Szerintem lehet gyesről táppénzre menni. 8)
Hogy alakul a fog?

Enyém a gyár, hazaviszem. :lol:

Recca! Attól a hülye csapókartól én is féltem :roll:

Gabi! Óránként pólócsere? :shock: Szegénykém. ++++++++++

Én azt hittem az UH-ra kötelező menni. :shock:

A mélyebb témára most nem tudok reagálni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

votív! tök jó volt az ujjszopizós cikk 8)
gödibarbi

Indi!

Ringyókat mikor tudom oda adni?Nem hiszem,hogy MOMba eljutok holnap .Mikor vagy a Karolinán?
20170114224602

Jucusom :) 11 körülre gondoltuk a MOM parkot, én sokkal korábban nem si tudok jönni. viszont délután, ha végeztem a klinikán, tudnék talizni. Neked milyen időpont jó?

indianyo

Indike!

1 körül érünk haza óvibó,és 5-re megyóünk úszni a Móriczra,tehát közben amikor mondod oda tudunk menni.

Jucus
20170114224602

Juc :) 2-re megyek a klinikára, akkor ha végeztünk, felhílak és úszásba menet talizzunk és kösziiiiiii :)

indianyo

Lindi,
az a mondatod, miszerint: "Szóval mindenkinek annyi van, amennyiért -nem a szó szoros értelmében- megdolgozik. " annyira buta és naív, hogy nem is tudok mit írni rá, csak nevetni. :shock:
Az összefüggések meg természetesek, mármint akinek van pénze, az tud jól kinézni, az nem aggódik, kevesebbek a ráncok, stb, de pl ha a villamos leviszi a lábát, nem fog tudni újat venni. Tudom, nem ennyire szélsőségesen gondoltad, ezért is írtam, h nagyjából megállja a helyét az összefüggés.
Bár sztem nem a pénz a mérvadó, hanem a hozzáállás: aki alapjában optimista és boldogságra hajlamos, az nem lesz depis a pénz hiányától sem, vagy legalábbis nem komoly mértékben. Aki meg semmiben sem hajlandó meglátni a jót, az megérdemli.
Évfordulóhoz gratula.
neet
neet

Szia Csajok!

Na minket is utolért a betegség. Éjjel Lillusnak 40 fokos láza volt, ma kint volt a dokinéni és vírusos torokgyuszija lett. Éjjel hűtőfürdő, priznic. Bár gondolom sokunk túl van már ezeken. Nekünk ez volt az első, de elég megrészisztett minket:(

Na de én alapból optimista embernek gondolom magam és remélem hamar meggyógyul.

Itt szeretném megjegyezni zárójelben, hogy a gyermekem kapja folyamatosan az aloé gelt, meg kids vitamint +echinacint+cvitamint mégis megint beteg, pedig 2 hete gyógyult meg. Ilyenkor elgondolkodom mennyit is ér az immunerősítés. Azért továbbra is adom őket, de azért ennél jobban hittem a hatékonyságukban.
beetrix

Lindi!

Indivel kell egyett értenem. Én sem hiszem, hogy mindenkinek ugyan azok a lehetőségek adottak. És igen kell egy jókora önismeret ahhoz, hogy valaki képességeihez mérten észrevegye a lehetőségeit és meglássa bennük a számára jót. Ez nem mindenkinek megy.
beetrix

Beet,
dumáscsajnak jobbulást!
neet
neet

[quote="neet"]L írta:neetindi,
"Szóval mindenkinek annyi van, amennyiért -nem a szó szoros értelmében- megdolgozik. "

Neet!
ez a mondat nem azt jelenti, hogy mindenkinek annyi van amennyit összemelózik, avagy (idézőjelben) örököl, összelop, csal, hazudik, rabol, harácsol, stb.? mondjuk az egész szöveget nem olvastam el, csak az idézetedet, lehet, hogy teljesen másról volt szó? :)

Votiv!
köszi az iránymutatást anno a homeo ügyben, vettem ma Oscillot meg a torokfájásos nem volt, így vettem egy Homogene nevű izét, ami még annál is jobb, mert komplex. de ezek sokkal drágábbak (mindkettő) és nem a megszokott csőformátumban vannak. habár az Osc. 6 db cső, és tetemes mennyiségű bogyó van egy csőben, de azt írták, hogy 1 cső = 1 adag. nem fogok én ennyitől békrepálni? ma már két csővel benyeltem! lehet, hogy az Oscillot lehet kapni rendes csőben is, és a szokásos 3x5 bogyóban szopogatni? az szimpibb lenne.

még ha tudnánk menni a talira, se mennénk, mert nem csak nekem fáj a torkom, de látom Lencsin, hogy ő se százas. folyik is kicsit az orra, meg ma köhögött párat.
ancsipancsi

sziasztok,
senki nem reagál Ruz linkjére???
mert nekem sajnos nem tetszett.
sztem az álszent anyukák egyesülete fordult a közt. elnökhöz.
Én úgy gondolom, akármilyen erkölcsi fertőben is élünk, csak RAJTAM és a páromon múlik,h mi lesz a gyerekből.
Mert MI vagyunk az elsődleges példa! És nem a szomszéd Géza bácsi.
Azért mert a szomszéd lop, nekem még nem kötelező lopnom.
Szóval, túl egyszerű a miniszterelnökre fogni, ha esetleg a fiaimből erkölcsi nullák leszenek!!! EZ nem rajta múlik! És sosem fog!!!!!!!!!!!

és és és,
miért csodálkozunk, ha a választott vezetőink lopnak, csalnak, hazudnak, ha mi magunk is olyakor-olykor (ki icipicit, ki nagyonnagyon) lopunk, csalunk, hazudunk!? nekünk lehet????
és még vmi: sztem nincs kicsi csalás, meg nagy csalás, ha vki törvénytelen, AZ törvénytelen.

és, amig mi is a kiskapukat kersgéljük, ne csodálkozzzunk,h a nagyok is azt keresgélik!!!
és ezzel nem szeretnék senki felett pálcát törni, mert ki KELL használni minden lehetőséget, és ezt főleg azóta mondom, mióta kiderült, h pl. első gyerekem után is járt volna a gyed, ami nem 19 ezer ft még 2002-ben sem, mint a gyes, de a sok sok jószándékú ember az oepnél, bizony "elfelejtette" nekem mondani, igy 3 évig 24 ezer ft-ot kaptam állambácsitól, a 60 ezer ft helyett!!!!Azóta nálam nek kérdés, h mindenhol kiskapukat döngetek!!!!:lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Lindi!
Boldog évfordulót! Süti receptet kérek.
"Sokszor hallani azt is,hogy ennek meg annak szerencséje volt, jókor volt jó helyen. Szerintem ez is hülyeség. Egy csomó lehetőség van a világban, és mindenki előtt ott áll, ha valaki tud vele élni" szerintem meg az a hülyeség, hogy ez a hülyeség :) ! kiindulva egy MOL Rt-s példából, amikor az igazgatósági tagok nagyon jól tudták, hogy a gázüzletág eladásakor fel fog menni a részvények ára, amikor lejjebb mentek a részvényárak százmilliós nagyságrendért vásároltak (amit ócsó kamara kaptak az OTP-től, akinek az egyik fejese is benne volt a részvényvásárlási buliban), majd bejelntették, hogy eladják a gázüzletágat, így felmentek a részvények. kíváncsi lennék, hogy mi ez, ha nem "jókor volt jó helyen"? honnan lennének ilyen infoim, és utána, hogy mikor adna nekem kölcsön az OTP bármennyit is?!
ancsipancsi

Ancsi,
oscillo influenzára van, nem megfázásra!
egyébként abból annyi az ANNYI!!!
jobbulást!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
de Votiv aszonta, hogy megfázásos tünetekre, mi több, még a patikus nő is aszonta, hogy arra is jó. MOSTAKKOMILEGYEN? :( mert 100%, hogy nem influenzánk van :). különben az volt a dobozban, hogy hetente 1 csővel be lehet nyalni megelőzésként is.
ancsipancsi

szerintem a lehetöségek mindenkinek mások és mások, és az hogy él e velük, fejelttségi+önismereti szinttöl is függ. szal nagyjábol Neet-tel és Indivel értek egyet. meg ez egy összetett kérdés igazábol :)

KépKép
fibi

Neet! Nem hiszem, hogy annyira naív lenne ez a mondat, butának meg így többszöri visszaolvasásra se látom :shock:
Én csak magamból és a környezetemből indulok ki. Én anno munka mellett is dolgoztam, éjjel fordítottam, hétvégén tolmácsoltam (érdekes módon olyan "szerencsés" voltam, hogy "megtalált" a meló), tesóm meg csak úgy elvolt, hétvégente besegített unokatesómék vállalkozásában.
És neki elég volt annyi, az én terveimhez meg az, amit én kerestem. De ez csak 1 példa.
Szóval én egyáltalán nem tartom nevetségesnek.

Az összefüggéseket sem olyan értelemben írtam, ahogy te gondoltad. Nekem van egy ismerősöm, akinek baleset miatt kb 30%-on működik a lába, éppen tolókocsiban nincs. És nem hagyja el magát, és tökre elégedett az életével, és sose siránkozik azon, hogy kevés neki, ami van, és még munkát is talált így magának, nem segélyből él. És boldog, mert alapvetően a jót látja meg mindenben. És még a gyülekezeti munkába is besegít, ő jár kórházakba betegeket látogatni, úgymond erőt önteni az emberekbe.

A lehetőségekről meg annyit, hogy nyilván nem mindenhol ugyanazok a lehetőségek (más ország, kultúra), de azért lehetőségek mindenhol vannak, csak tudni kell meglátni és élni vele. És nem a körülményket hibáztatni és okolni a bajokért.

Persze minden mondatot ki lehet csavarni, és nyilván
lindicita

Recca,
muszáj lesz valamikor visszajönnötök, mert elfelejtettem fotot késziteni :( :lol: :D
fibi

Ancsi! Azért ez is egy extrém eset, és nem átlag emberek csinálták.

Az előző hsz-emben nem fejeztem be a mondtaot, mert ki akartam törölni, de véletlenül bennemaradt, de végül is nem is baj.
Ide is érvényes, ezt a mondtaot is ki lehet csavarni.

Mindegy, kár volt ebbe belekezdenem.
Én amit írtam, úgy is gondolom, sose vártam, hogy a sült galamb a számba repüljön, ehhez szerencsére megtaláltam a párom is, és az a szerencse, hogy ő is pont úgy gondolja, ahogy én, vagy pont fordítva, és ez így van rendjén.
Családon belül is volt már vita ennek kapcsán, érdekes módon mindig azokkal, akiket valahogy mindig elkerült a lehetőség és a szerencse, és a szomszéd füve mindig zöldebb volt.
lindicita

Zsan

Látom téged megfogott a "linkem". :)

de az én véleményem az, hogy éppen fordítva van a dolog, épphogy azért keressük a kiskapukat, mert a vezetőink is olyanok, amilyenek. Meg egyébként nem ilyen egyszerű ez az egész, a kérdés sztem bonyolultabb és hosszabb távra vezethető vissza a történelemben, de ezt hosszú lenne kifejteni. Az viszont biztos, hogy a politikusaink, a választott vezetőink, azért választottuk őket, saját magunk közül, hogy képviseljenek minket, azért vannak az országgyűlésben többek között, hogy megalkossák azokat a társadalmi szabályokat, amelyek között élünk és élnünk kell, és ráadásul azzal az igénnyel, mivel ugye ők a mi akaratunkat képviselik ott, hogy olyan szabályok legyenek amivel mi is azonosulni tudunk, mert akkor fogjuk betartani. Szóval sztem ebből következik, hogy az, aki törvényt akar alkotni és meg akarja határozni az általunk követendő szabályokat, annak minimum törvénytisztelőnek kell lennie és igenis példát kell mutatnia mindenki számára, és igenis a viselkedése kihat arra, hogy mennyire fogadjuk el azokat a szabályokat, melyeket alkot. És a gyermekeinket ugyan mi neveljük, de ez sem ilyen egyszerű kérdés, mert ránk is hatnak dolgok és azt adjuk tovább stb.

Ja és a másik kérdés, nagyon érdekes az is, amiről szó volt. Én sem értek egyet Lindivel, de védelmében írom azt, hogy az én környezetemben is van sok olyan ember, aki tényleg csak panaszkodni tud és semmit nem tesz saját boldogulása érdekében. És sírnak, hogy milyen szegények és nem jut ételre, de sörre és cigire mindig jut...

ruz
ruzicsky

Ja még annyit akartam, csak olyan bénán tudok fogalmazni, hogy sztem se a vezetőknek sem nekünk nem kéne hazudni, meg kiskapukat keresgélni. De a vezetők kezében van az eszköz, meg hát azért is vannak ott, hogy megteremtsék a feltételeket, hogy minél szervezettebb, jobb, hatákonyabb, stb. társadalom legyünk. Úgyhogy semmilyen szempontból nem tudok egyetérténi ezzel, meg nem is logikus Zsan, hogy ha mi ilyenek meg olyanok vagyunk, akkor a vezetőktől se várjuk, hogy jobbak legyenek, mert ez ellenkező irányban kell, hogy működjön! Nekik kell példát mutatni a mi számunkra és nem fordítva!!! Bár lehet úgyis, de az már logikátlan, mert akkor miért nem mi vagyunk a vezetők, ha mi jobbak vagyunk, ugye.

Mindenképpen kell a mi közreműködésünk is persze, mert ez közös ügy, mert ahogy az előbb írtam, ők a képviselőink ugyan, de minket képviselnek (ez a közvetett hatalomgyakorlás, ugye az van az alkotmányban, hogy minden hatalom a népé, amit választott képviselői útján és közvetlenül gyakorol), de az övék ebben a kitüntetett szerep, a vezető szerep és ez a lényege a tevékenységüknek.

Na mostmár eldugulok ígérem, csak még Ancsi és Lencsi gyógyuljatok meg mielőbb! :)

ruz
ruzicsky

Ruzi,
én Zsancival értek egyet teljesen. nehogymá' a politikusok legyenek a minták :? ez önmagában is abszurd :shock: nekem max az anyám mérvado becsületesség terén :)
és szerintem ez oda-vissza hat egyik emberröl a másikra, mármint hogy ki a becsületes, szal nemcsak "felülröl" lefelé müködhet...
Másrészt arrol már volt szo, hogy nincs is min meglepödni a hazugságokkal kapcsolatban, mert abban egyik "vezérünk" sem jobb a másiknál. Csak most elöjött a téma (a beismerés által), és ezt is jol ki lehet használni, hogy lázitsuk a népet, meg sirjunk, hogy milyen fertöben élünk.
fibi

Neet! Azért kössz a köszöntést, ez az előbb lemaradt.

Ancsi! Priviben átküldöm a receptet.

Fibi! Nem kell, hogy a politikusok legyenek a minták, de azért példát mutathatnának, ha már az emberek megválasztották őket.
A téma meg nem "beismerés" által jött elő, hanem "lebukás" által, a kettő nagyon nem ugyanaz.
lindicita

hú, csajok, arra kell rájönnöm, amikor olvasom a véleményeteket, főleg komolyabb témában, hogy én mindannyiótok HSZ-ében látok igazságot. Valóban naív gondolat, hogy a vezetőink a mércék, és hogy nem hazudnak, és hogy most hogy megrökönyödünk, hogy hazudtak, ugyanakkor én pnt ebben látom azt a sokat emlegetett morális válságot, hogy már meg sem rökönyödünk!!! Bennünk van ez a morális válság!
A múltkor valaki betett egy cikket, hogy a CNN szerint milyen naív a magyar nép, és ezen röhögtek rajtunk, azzal indokolva, hogy más államok politikusai is nyíltan hazudnak, nem értik miért akadunk mi ki ezen, és erre felhozták példának a Clinton esetet. Akkor nem írtam, de most nem bírom megállni, hogy leírjam, hogy ennyire logikátlan cikket sem nagyon olvastam mostanában! Rossz a példa!!! Akkor és ott világraszóló botrány lett abból, hogy egy magánéleti dologban az elnök hazudott, és Móninak is azt mondta, hogy tartsa a száját ( :lol: ), bírósági eljárás is indult, mégsem nevezték őket naívaknak, legalábbis nem nyíltan.
Szóval én is úgy gondolom, hogy előttem, és a gyermekeim előtt nem a vezetőink a példák, de azt is hozzáteszem, hogy ez elég sajnálatos dolog, és az is, hogy minden disznóságot azzal kennek el, hogy végülis mi mást vártunk, és hogy a másik is megtette már ugyanezt előtte, akkor ő miért ne.....
zuzmo1

Ancsi!!!

Jobbulást Nektek!
Ma voltunk azon az új játszón, a vasúti töltés utáni utcából (Bajnóczi u.) nyílik a Holdvilág utca, ott van, egy pici játszótér, de nagyon szép, inkább kisgyerekeknek való, az egész le van borítva olyan puha lapokkal( :!: ), van egy csomó pad. Nagyon alkalmas lenne babanetes talira, csak elég messze van a Móricztól, és nem tudom, bevállalnák-e a többiek, de szerintem megérné, mert alig járnak oda.

Lindi!
Remélem, jól sikerül az évforduló!!!
zuzmo1

Sztem soha nem MÁSBÓL kell kiindulni, hanem magunkból.
Én nem várom el a vezetőimtől, h jól viselkedjenek, ha én sem viselkedem jól.
Ennyi az egész. Hiszen ha nekem sincs motivációm arra, h jó legyek, mért várnám el ezt mástól?
Ha meg én jó vagyok, akkor meg nem érdekel, h más rossz, hiszen tudom, h én jó vagyok. És ettől nyugodtan alszom.
Tehát: én nem kaptam a szivemhez, amikor gyurcsány "kijött a klozetből" és nem éreztem úgy, h akkor most erkölcsi mocsárban fetrengek, hanem arra gondoltam, h lám lám ez hazudott, de egyrészt ezt mindig is tudtam, hiszen folyamatosan járt a szája, másrészt meg tudtam, h én bezzeg nem hazudozok. :lol:
Egyébként, tegye fel a kezét, aki még nem hazudott! :lol: :lol:
(és mielőtt akármit is mondtok, számomra nem létezik kis hazugság és nagy hazugság)

téma 2:

én bizony a sirós, nyöszörgős fajtához tartozom, akinek "soha, semmi nem jött össze", viszont egész nap a tv előtt ülök, és sört iszogatok.
De lényeg a lényeg: engem sosem talált meg semmi lehetőség.
Vannak dolgok, amik jöttek, de én nem találtam meg benne a lehetőséget, aztán voltak lehetőségek, amik engem nem találtak meg.
De lehet,h 60 évesen meglesz az álom melóm... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz,
igen, ezzel is teljesen egyetértek, nem értem,h ha más már lopottcsalthazudott, akkor nekem miért lehet????
és azt hiszem, a magyar politikában még sokáig nem lesz változás.SAJNOS!
most pont lehetőseégem volt belelátni vmennyire egy politikai dologban, és kiderült, h bizony itt a mai napig minden irtó homályos, ködös, és folyik az egymásra mutogatás, és sosem találod a felelőst, és semmi nem biztosl! Hányok ettől!! és ez ismét pártsemleges!!!
ja, és egy külföldi ember is részt vett benne, és teljesen őszintén NEM ÉRTETTE,h mi folyik itt???? :roll:
és én sem értem.
és az a legrosszabb, h esetleg leközli néhány újság majd az ügyet, és ettől SEM VÁLTOZIK SEMMI!!! megtudják az emberek, kicsit hőbölögnek, aztán kortyolgatnak még egyet a sörükből...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Lindi,
végül is olyan mindegy, mit reagálnék a fentiekre, egyrészt írásban és egymást alig ismerve nem is olyan egyszerű ilyesmit megvitatni, másrészt úgyse értenéd, többszöri elolvasásra sem... Nem egy hajóban evezünk, de még csak nem is egy flottában. Én például sosem innék tisztított vizet, ergo te éhen halnál, ha mindenki olyan lenne, mint én. Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, igaz? :wink:

Ruz linkjét meg azért nem olvastam el, mert az első sornál (sőt, a címnél) kiderült, hogy politika van benne, és ha mindenki annyit politizálna mint én, éhenhalna az egész parlament. Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, igaz? :wink:

Na, mielőtt mindenki hülyének tartana és azt hinné, átvettem a beszólogatós szerepet (Moose, írjál már ide... :D ), megyek, és kibontok egy sört, mert hozott a szomszéd a szlovákoktól, és bizony sztem nincs jobb annál, mint egy sör mellett egy jó kis beszélgetés. :lol: :lol: :lol:
neet
neet

Ancsi :) Bulást Nektek! Én is az osc.-t szedtem, pedig nem influenza volt, de használt. És tényleg 1 "csövecske" az adag, én túléltem :wink:

Gabi :) Dorkádnak bulást!!!

Lindi :) Boldogságos évfordulót Nektek!! :D (Nem írtad hányadik! Vagy túl kíváncsi vagyok? :oops: )

Beet :) Szegény Lillusodnak is bulást!! Sztem az immunerősítők hasznosak, de nem mindenhatóak, a ronda vírusoktól valszeg nem tudnak megvédeni minket, max. segítenek a gyorsabb gyógyulásban, de nem vagyok ebben nagy tudor. :?

Fibi :) Hogy mi mennyi mindenben egyetértünk!? csak :shock: -zek :lol: :lol:

És lehet, hogy megint pesszimista vagyok, de képtelen vagyok naív lenni a politikával kapcsolatban, sztem a mostani politikusok (mindegy melyik párt) u.olyanok, mint a korábbiak, vagy a külföldiek, valszeg bennem is van egy adag morális válság (Zuzi szavaival élve) :mrgreen: , de elég, ha csak a történelemre gondolok, sztem az ember és a hatalomvágy sosem változik, és Ruz nagyon szépen felvázolta, hogy milyennek KÉNE lennie a rendszernek, de sztem ez egy illúzió, sosem volt és sosem lesz ilyen, akármennyire is szeretnénk. És nagyon remélem, hogy a gyerkőcöm nem a politikusainkat fogja példaképének tekinteni, és ha magamból indulok ki, akkor még jó pár év(tized)e van, mire egyáltalán "foglalkozni" fog a politikával :o
denizsa

Neet :) Jó sörözgetést! :wink: :D
denizsa

Beet! Jobbulást a csajnak!

Ancsi, Lencsi bulást! Végül rájöttél mit hogyan kell adagolni?

Kemény témákat döngettek. Sajna nincs időm csatlakozni
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: