A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

And!

Esztinek gratulálok a 4 önálló lépéshez és a nagy alváshoz is!!! :D

Hajni!

Én sem szeretem a telet, és a hideget! Nem is tudom mi lesz ha majd csak overálban, meg bakancsban lehet kivinni Petit, aki nagyon útál öltözködni!!! Most tök jó, hogy a benti ruhájában ki lehet vinni, de ha megint tortúra lesz az öltözés, lehet ő sem szeret majd lemenni? :roll:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And!

Egyszerre írtunk :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Totka, ismét le a kalappal :) még, ha normális mérlegünk lett volna, akkor sem tudtam volna 4 hónapos koráig mérni ezt a kis Ficánkát :)

KépKép
KépKép
and

Csajok!

Dráma van :(
Épp indultunk leverni a diót amikor jöttek szomszédék, úgyhogy melléjük csapódtunk sétálni..., ami nagyon jó volt...jót dumáltam szomszédasszonnyal :D

Viszont a másik szomszédnak kiszökött a kölyök kutyusa és nem jött vissza, úgyhogy férj megy mindjárt még kutatni...csakhát olyan reménytelen :( :( , erdő mező van körülöttünk...hááát nem tudom...
Szegény szomszédasszonyom otthon sir.. :cry: :cry:

And!
Léna rizses lecsót kapott rántotthusidarabokat vágtam bele...
Mivel elég éhes volt egész jól evett félideig...utána elkezdte az amit Eszti...kanalat kapott, túrta fúrta, köpködte a kaját, aztán adtam még darabos rántott patiszont neki ette is dobálta is... :evil: Kész rémálom a konyha :evil: :evil:
Én nem is tudom hogy hogy lesz nekem is cérnám ehez :( :(
Apa eddig sem etette Lénát, szerintem ezek után meg pláne nem fogja.... :( :(

Ja és a család az teljesen más mint egy idegen ember...azért érdemes áldozatot hozni, lenyelni a békát stb...

Totka, Viki!

Motorozás..ne sajnáljátok hogy még nem motoroznak a kicsik...megállapitottunk a szomszédasszonnyal hogy állati veszélyes iramot lehet elérni vele...
És hát irtam hétközben hogy Léna is elzúgott, még mindig ott a sem a szája fölött :(

Prüntyi!

Képek??

Davallia!
:wink:

M.

Kép

Kép
megann

Hajni!

Én 3 hónapos koráig méricskéltem Petit szopi előtt-után, de nekem 100-nál többet soha nem evett! :lol: Igaz, van, hogy 1,5-2 óránként szopizott 50-60-akat. Nehezen indult be a tejcim rendesen, de még nagyon kitart, Peti még többször szopik napközben is, de annyira kéri ........... bemászik a pólóm alá és bekapja melltartóval együtt, ha nem kap!!! :oops:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And
Ne is mondd; mit kaptam én a családtól ezért a mérésért!!Tiszta hülyének néztek, mondván, hogy régen sem mérték a babókat az anyukák, mégis volt, aki hároméves gyerkőcöt is szoptatott!Én így nyugodt voltam, tudtam mennyit eszik, a hiperszuper mérleget meg egy barátunktól kaptuk.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Viki
Elraktam a füzetkét, amibe írtam az időpontokat, súlyokat! :D Majd remélem, jó kis nosztalgia lesz!De jó volt, mivel ily hatalmasakat evett Pannám, 4-4.5óránként szopiztunk, így nagyon kipihent voltam!Biztos elég érdekes lett volna egy sírós, hasfájós, óránként ébredő csajszival!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Megann
Eltűnt kutyus: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni!

Nekem is megvan a füzetke :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann!

Szegény kiskutyus, remélem megkerül!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki! melltartóevő Peti :lol: :lol: :lol:

jaj, Totka, nem azért mondtam!!! tőlem még most is méregethetnéd :wink: csak nekem nem volt hozzá türelmem, igaz mi naponta mértük, és láttam, hogy minden nap többet mutat a mérleg, engem meg ez nyugtatott meg. van, aki meg egyáltalán nem mérte.

Megann,
mi úgy csináljuk, mármint az Eszti és én :) , hogy mindkettőnk kezében van kanál, és én rakok neki egy kis kaját az ő kanalára, még mielőtt beletúrna a tányérjába, és azt usgyi beteszi a szájába és nyalogatja a kanalat, nagyon édes. persze megy mellé jócskán, de ez ezzeljár. és mikor kiveszi a kanalat a szájából, már ott állok lesben, és van, hogy én segítek neki venni egy kis adagot a tányérból. ha eldobja a kanalat, onnantól csak én etetem. Eszti most kezd nyúlkálós lenni. jövő héten már kap darabokat maga elé, amiket csippentgethet, de ez a kajamarkolászás, ettől engem is kiráz a hideg (miután jót röhögtem rajta :) )
gondolom nemsokára jön az a felvonás, hogy egyedül akarja csinálni, de még nem tudja, na az szép lesz.
én akkor is befogom apát, tanulja meg, hogy a gyerekkel türelmesen kell bánni, akkor is ha egész nap csak cseszték fel az agyát. nem tehet róla az a szegény kölök.
most hallom, hogy pakolja a mosogatógépet. hurrá :) csak volt valami haszna a mai napi szájtépésemnek is :)

KépKép
KépKép
and

Annál is inkább szomorú a kutyi történet, mert tök kedves volt..Léna mindig átvándorolt a szembeszomszéd keritéséhez és a kutyi tök örült Lénának, mindig meg akarta nyaldosni a kezét, amit bedugott a keritésen és integetett pá-pát nekik :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kép

Kép
megann

szegény kiskutya :( :( :(

Totka! én elmondhatom milyen érdekes volt egy sírós hasfájós nem alvós csajszival! :wink: én ezért érzem azt, hogy egyre könnyebb vele :)

KépKép
KépKép
and

most már muszáj mennem vasalni, és apát is megölelgetem :wink:
jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
and

And!

Hát látod nálunk meg nem igy működik...Léna kap egy kanalat..aztán kutyul vele..de a szájához nagyon ritkán rakja :evil: :evil: , majd ledobja a földre a kanalat..és aztán meg gebeszkedik utána..és továbbra sem hajlandó enni..aztán visszakapja a kanalat és megint kezdődik előlről..esetleg még közben a kanálról lekapja kézzel ami rajta van...jól összenyomkodja, esetleg beteszi a szájába, vagy küldi a kanál után a földre a kaját is.. :evil: :evil: :evil: :evil:

Csak nézek mint Rozi a moziban, hogy hova lett az én komformista jókislány Lénám :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja és még felemeli az előkét és belekeni a ruhájába is..alsóba is felsőbe is... :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
megann

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And!

Hát az szentigaz, hogy Neked volt részed minden "földi jóban"(kinban) Esztivel... :?

M.

Kép

Kép
megann

A fenébe..........holnap van zenebölcsi....nem????

Hol is???
Megy valaki????

M.

Kép

Kép
megann

And:

A legkonkrétabb cikk arról, hogy milyen előnyei vannak az 1 éven túli szoptatásnak sajnos csak angolul van meg, de remélem tudsz belőle valamennyire szemezni:

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html

A rövid lényege az, hogy mindazok az előnyök (a gyerek részére immunvédelem, allergia és betegségek csökkent veszélye, magasabb IQ, az anya részéről csökkent mellrák, petefészekrák, méhnyakrák, méhrák, csontritkulás, és reumás artritisz veszélye) mind-mind időarányosak... tehát minél tovább tart a szopi, annál kifejezettebbek és nagyobbak ezek a jótékony hatások.

A cikk kitér arra is, hogy hogyan változik az anyatej összetétele a hosszantartó szopi alatt, és hogy a különböző tápanyagok és vitaminok hány százalékát fedezi egy totyogó gyerek számára.

A magyar lapok kevésbé konkrétak, de talán meggyőzőek:

https://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm
(A totyogók szoptatás alatti rész számodra az érdekes)

http://www.lll.hu/node/72

http://www.lll.hu/anyafoztje

http://www.lll.hu/node/184

http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=5070

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=50&cid=48888

Ha gondolod, lesz szopis csoport október 5-én csütörtökön az I. kerületben, vagy október 10-én Káposztásmegyeren, mindkettőt szopis tanácsadó tartja, ők biztos el tudják mondani a konkrét, bizonyított előnyöket. Én szoktam járni mindkettőre, ahogy időm engedi, ha érdekel mehetnénk együtt!

Nem akarok erőszakos lenni, mert érzem rajtad az ingadozást, gondolom hogy jó is lenne már egy kicsit szabadulni a kötelező szopitól, és az alapelv, hogy csak addig csináld, amig neked is jó. Ezt te tudod egyedül, hogy mi az a pont, az a határvonal, ami után eleged volt belőle. Persze lehet Eszti nyilvánít véleményt előbb. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And!

Ezt nem kellett volna...én is most hoztam föl egy kupac vasalnivalót..... :evil: :evil: :evil:

Áhhhhhhh ünneprontó vagy :twisted: :twisted: :twisted: , most én is kénytelen vagyok menni fürdeni meg vasalni..

Apa.....na őt nem ölelgetem meg, túl sok rossz fát tett ma a tűzre nálam..... :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Szopi nosztalgia:

Én is méricskéltem egy ideig Zsuzsát, csak kedvtelésből, mert 4 kg-val született és szemmel láthatóan jól fejlődött. De kiváncsi voltam, mennyit eszik alkalmanként. Ebből rájöttem, hogy 60-70 grammoknál ő sem evett többet egyszerre, olyan SOSE volt, hogy 100-nál többet evett volna. Igaz, cserébe szopott másfél-két óránként. A mérlegelést meg akkor hagytam abba amikor teljesen egyértelművé vált, hogy akkora a tűréshatára a mérlegnek, mint amennyit Zsuzsa meg tudott enni. Tehát volt olyan is, hogy szopi után 60 grammal kevesebbet mutatott, mint előtte. :twisted: Innentől kezdve nem igazán láttam értelmét a méricskélésnek, pláne hogy hétről hétre ő is gyarapodott... mégpedig fergeteges iramban. Aztán 6 hós korában lelassult olyannyira, hogy nem is triplázta meg a súlyát egy éves korára, ami nem is baj, mert akkor 12 kilót kéne cipelnem. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Mára mi is kicsaviztuk magunkat!

Olyan gyönyörű idő volt, remélem, még marad is egy darabig!

Felmentünk a Citadellára (ÉN MÉG SOHA NEM VOLTAM!!! ) és gyönyörködtünk a kilátásban!
Állítólag van ott egy új, hiper-szuper játszótér, sajnos már akkor tudtuk meg, amikor visszaértünk a kocsihoz, hogy indulunk tovább. Sebaj, majd máskor.
Helyette elmentünk a Naphegy térre, ott is van egy elég kultúrált játszi, ott időztünk egy kicsit.
Aztán meg elmentünk a Várba, és sétáltunk egy hatalmasat.
Ki tudja, tényleg meddig élvezhetjük ezt a szép időt.

Kép Kép Kép Kép
Kép

Jól elfáradtunk, Gergő is, még el sem indultunk a kocsival, már aludt is.
Persze, ettől még nem pihente ki magát, és itthon a sok csetlés-botlásból sikerült egy újabb sérültést szerezni.
A változatosság kedvéért az előző sérülés felett, kb. fél cm-re.

A képen az alsó seb a régi, már gyógyulóban, és fent az új, kissé felrepedve. Pont anyummal beszéltem telcsin, mikor elvágódott. Volt nagy üvöltés.
Kép

Kb. 10 perc múlva meg én sírtam, mert a nagy játék közepette úgy lefejelt, hogy azt hittem, eltört az orrom. De szó szerint! Még most is sajog!
Persze, neki meg sem kottyant!

Megann!
Motorozó Léna haláli, komolyan, 2x is megnéztem! Az tetszik a legjobban, amikor elakad a barkácskészletben. Pedig simán ment volna tovább!

Viki!
Jót röhögtem szegény Petikén, amikor elképzeltem, hogy mászik be a pólód alá, cicizni. Nem lehet egyszerű... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

And!
Gratula Eszti első lépéseihez!!!

Totka!
Hajrá! Én gondolok majd rád, mindig, amíg tornázol!! Majd Te is gondolj rám akkor, hátha egy kis telepátiával rólam is leugrik néhány kiló!!!

(Tényleg, ezen most komolyabban elgondolkodtam, és rájöttem, hogy nem is hülyeség!!! Mondjuk Norbi vagy Réka (vagy bárki más)rám gondolna, mikor tornáznak , én meg rájuk, és ezzel én is fogynék) Anyám! Nem lehetne ezt valahogy feltalálni????
Ill. én már feltaláltam, de valahogy kivitelezni???????????
Kérdem mindezt most, hogy benyomtam egy Cornetto-t. :oops: :oops: :oops:

Barbi!
Köszi a címet, és várom ám a fényképet!

Kép
kuha

Viki, Emese!
Apa dolgozik vasárnap :( :(

Megann!
Húúú, de vagányan motorozik már Léna! Leon még csak meg se tud egyedül ülni a motoron, ott kell állni felette. Hát még attól milyen messze van, hogy egyedül hajtsa..... :?

And!
Szentendrei kirándulás biztos jó volt, olyan szép idő volt ma, tiszta nyár. :D
Majd meglátod, a család kibékítése azért más, mint itt vadidegen embereket békítgetni. Itt nincs okunk, hogy kibéküljünk számunkra nem szimpatikus emberekkel, mert minek??? De Titeket összeköt a család, Eszti, ott azért jobban meggondolod és van motivációd, hogy ha nem is baráti, de legalább emberi viszonyt alakíts ki a rokonaiddal.

Hajni!
Hajrá torna, ügyes vagy, én tök lusta vagyok, hogy itthon egyedül tornázzam. Pedig van torna dvd-m is :oops: :P

Megann!
Közben olvasom, hogy pont azt írtad Andnak, mint én békülés ügyben..... :D

Mi is megjöttünk a családi ebédről, volt fini tyúkhúsleves, almás-sajtos pulykamell krümplipürével és barackos túrótorta :lol:
Jó bekajáltunk, sétáltunk egy nagyot a környéken a gyerekekkel, este ott fürdettünk és vacsiztak a fiúk, úgyhogy itthon már csak a lefektetés maradt.
Vannak képek is, mindjárt rakok fel. :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Fürcsiztem(Panni 1/2 nyolc óta alszik), úgyhogy itt vagyok!
And
Jaj, nehogy azt hidd, hogy arra írtam, hogy ne is mondd!!!
:P :wink:
Kuha
OK, ígérem, mindíg gondolok RÁD torni közben!!! :D
Tök jók a Ti képeitek is!!!!Lehet, bénának gondolsz;de mi az a sárga izé, amiben Gergő ül? :oops: Nem bírom kinézni!Pedig nézem már jóideje! :oops:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kuha!

Jaj de jó képek...látom tényleg jól éreztétek magatokat :)

Basszus, ezt szabadalmaztatni kellene, mármint az ötletedet :D :D
Én még kitartok és ugyan a mérleg már mutat 1 kg minuszt 1 hét után azért tudom hogy ez még csak vizveszteség nem zsir..
A zsirbomlasztás kb 12-14 nap után indul el..
Most azt tervezem hogy egy hónapig éhkopp, aztán ugyis megállna a fogyás..és akkor bevetem a zsirégető bogyeszt... :D :D
Most nagyon eltökélt vagyok...lehet hogy vesenysúlyig meg sem állok.... :D :D :D

Barbi!

Mondtam, motorozáson ne is agyaljatok..szerintem Léna túl korán kezdi az ilyesmit..sokkal előrébb van mozgás terén mint az átlag...
Pont a Margitszigeti játszin egy anyuka hintázott egy egyévessel és még olyan baba volt...Léna olyan nagynak tűnt mellette pedig alig 3 hét volt a különbség kettőjük között...

Ja és irányitani csak kb 10 %ban tudja a motort egyenlőre. Csak megy mint a vadorzó előre, előre :lol: :lol:

Egyébként nem olyan jó ám ez...megőrjit a lányom... :twisted:
Ma kitalálta hogy ő váltott lábbal akar lépcsőzni és kizárt hogy az óvatos lemászást(amit tanitottunk nek)alkalmazza...
Nem és nem, ő lábon akar lépcsőzni fel is le is :evil: ..és ha nem engedem hogy belém kapaszkodjon(mert szerintem ez már enyhe túlzás hogy 1 évesen lépcsőzik) akkor fogja és nekiindul maga :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
megann

Kuha,
Most irigyellek a Cornetto miatt. Száz éve nem ettem fagyit és édességet sem nagyon, mert egész ügyesen tartom a norbizást. Bár eléggé lelassult a fogyás, de nem merem abbahagyni, nehogy visszaugorjanak a kilók.
Jó kis kirándulásotok volt ma! :) Nagyon tetszik Gergő inge, szuper vagány! :) Monokli :(

Megann,
Haláli, ahogy Léna motorozik. Nagyon nagyon ügyes! :)
A kajálás nálunk is egyre nagyobb koszolással jár. Néha azt gondolom, hogy szkafandert kéne Danira adni mielőtt beültetem az etetőszékbe. :( :cry: Apa így is megkérdezi legalább egy héten egyszer, hogy mikor kap már Dani tányért és ne a tálcára tegyem neki a falatkákat (ami persze le van mosva minden kajálás után). Majd, ha nem hajítja el a tányért egy laza csuklómozdulattal falatkákkal együtt. :shock: :?

Totka, And, Viki
Én Benit mértem 3-4 hónapos koráig, minden szopi előtt. Nem volt egyszerű. :( Nekem is meg van a kis füzet, hogy mikor mennyit evett. Elhatároztam, hogy Danit csak akkor fogom méregetni, ha nem jól fejlődik. Szerencsére hamar meggyőződtem róla, hogy nagyon jól fejlődik, 3050 grammal született és az első hónapban másfél kilót!! hízott.

Viki,
Én is elképzeltem, hogy Peti bemászik a trikód alá és melltartóstul bekapja a cicit! :)

And,
Gratula Eszti első lépéseihez! :)
Dani már csak hajnalban és lefekvés előtt szopizik, most egyelőre ez nagyon jó így mindkettőnknek. Nekem az a bajom, hogy szerintem már alig van a cicimben tej, de ő szépen elnyammog rajta.

Totka,
Nagyon ügyes vagy a tornázással! :) Hajrá és kitartás! Nekem erre már nincs energiám. (Hogy bírod hallgatni a Schobert házaspár épületes dumáját? :? )

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Én ma bevetettem a tányért...és tudod milyet, olyan tapadósat, ami a tálcához tapad az alján...
Aha.....kb fél percig volt a tálcán.. :lol: :lol: Léna lerángatta :? :?
Férfiak... :? :? :?
Fingjuk sincs mit kinlódunk össze :?
Akkor mostmár Neked sem marad tiszta az előke :D és :(

M.

Kép

Kép
megann

Ja és mégvalami...

Apa ma lámpákat szerelt a házra kivül...egy kb 6 fokú létráról...
Léna fölmászott a tetejére.. :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Totka!

Tornáért tényleg le a kalappal...
Ha fizetnének sem tornáznék itthon...képtelen vagyok rá..ezért járok el...azaz járnék..ha férj időben hazaérne... :?

A francba még mindig nem vasaltam egy darabot sem :lol: :lol:

Na megyek, legalább egy pár darabbal apasztom a kupacot...

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
De nem ám... :) Meg a ruhája sem. Belenyúl kézzel a tányérba, amit én fogok, ha épp főzelék a kaja. Ha üveges babakaját kap, akkor az üvegbe nyúlkál, vagy a kupakot akarja visszatenni rá, vagy ha van nála falat, akkor azt dobálja bele. Nem egyszerű... :wink: :? :) :( :o Így viszont nekem nem nagyon marad időm vacsorázni, ami tiszta haszon, mert mi is együtt kajálunk szinte mindig.

benianyu

Megann,
Nem semmi Léna! HÚÚÚÚ! Tényleg előrehaladott a mozgásfejlődése! Rohangálhatsz szépen utána!!! :)
Bár ma én is leraktam Danit egy másodpercre a lépcsőre, először, mert eddig nemigen találkozott lépcsővel és mire odanéztem 3-4 lépcsőfokot simán felmászott.
Nekem is kéne vasalnom. :( Ma már nem kezdek bele, inkább holnap reggel.

benianyu

Megann!

Oké, szólok a legobb barinőmnek, ő ugyanis egy ügyvédi és szabadalmi irodában dolgozik.
Ezen ne múljon.
Márcsak a megfelelő személyt kéne megtalálni, aki meg is alkotja!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Totka!
Na, akkor mindjárt rakok fel egy vídijót erről a sárga izéről, és a működéséről.
Gergőnek első blikkre (és pörgetésre) bejött, másodikra már nem annyira, szerintem a buksiját is beverte egy picit.
Kb. 4 perc még, míg feltölti a vídijót.

Kép
kuha

Megann
Hogy tudott felmászni csajszid a létrára????Vigyázz RÁ nagyon!!
Benianyu
Ha tudnád, mennyire irígyellek a diéta miatt!!!!Ez még nekem hátravan, imádok enni!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( Ja, és nem kevés mennyiséget! :oops:

Mentem, jó éjt!!!
Pusz.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Benianyu!

Köszi, ez 2in1, tudod, ilyen ing-póló. A H & M-ben vettem múltkor Barbival és Megannal.

Totka!

Figyu:

http://s69.photobucket.com/albums/i59/K ... A42545.flv

Kép
kuha

Na akkor beszéljünk a lényegről:

Benianyu!
Hű de mekkorát nőtt Beni!
Nagyon jópofa járássegítőt találtatok a szuperdivatos kisfarmernadrágosnak. Akinek jó látni, hogy továbbra is kerek az arcocskája, így a Danigombóc nevet jogosan viseli.
Kippkoppot mi is imádjuk.

Viki!
Peti igazi hős vadász, hogy nem ijedt meg a békától!
Már én is várom, hogy kézenfogva sétálgathassak a kisfiammal.

Nyúlné!
Az a göndör fürtike Kisnyúl tarkóján!
Az etyeki hadművelet képei elmehetnének citroen-reklámnak!
Neked jobbulást kívánok!

Annamami!
Mazsi nem különben!
De jó kis napotok lehetett a Szigeten!
Annyira rendes az időjárástól, hogy ilyen szép napokkal ajándékoz meg!
Tücsökzene OK!

Juci!
Azt hiszem, a mondást át kell írnunk: él, mint Marci Rodoszon! De hát hogy is lehetne másképp, ha a Mediterrán Szerető végre a mediterrán vidékre kerül?

Totka!
Nagyon ügyi vagy a képekkel!
Elefánt nagyon király! Látszik, hogy Panna mennyire szereti!

Szedit!
Én is öregnek érzem magam, főleg reggelente, amikor Andris kétszer kelt (vagyis minden éjjel). Ezen egy megfelelő adag koffein tud ideig óráig segíteni.
barni nagyon helye és nőtt is. A szőlő élet, erő, egészség (pláne abban a villányi kékoportó formában, amit a mai grillezés alkalmával volt szerencsém legurítani).

Megann!
Olyan helyes Léna, hogy ennyire szereti a virágokat! Bizony, jobb óvatosságra inteni, mivel egy csomó érgező is van köztük.
Az alattunk levő nagy topikban (Gyermeknevelés) van egy olyan topik, hogy babával repülni.

Ma találtam egy új káromkodást, ajánlom figyelmedbe: egyen rizst a fiam/lányom a nappalidban!
(képekkel is illusztrálni fogom).
Lilinek egyik nap elfelejtettem beadni a gyógyszerét, hát másnap eszméletlen sokat tüsszögött szegénykém!

Cipó!
Isten éltesse csodaszép lánykádat első születésnapja alkalmából!

Kuha!
Gergő ezen a felvtelen még ügyesebb, mint a múltkorin! Napról napra annyit fejlődnek!
Mai képek is nagyom jók, kedvencem a hintában ülős ijedt kismadaras :).

And!
Óriási gratula Esztinek!
Szerintem szoptatni csak úgy lehet, ha mindkét fél élvezi. lili két éves volt, amikor úgy éreztem, ez nekem már nem kényelmes. Ha Nálad most jött el ez az idő, akkor is mindent megtettél.
Szerintem Andrist tovább fogom szoptatni, mert sztem még egy ilyen alkalmam nem lesz. Szeretném kihasználni az összes meghitt pillanatot.

ayse

még nem vasaltam semmit, pedig elindultam :wink:
apa megkért, hogy tegyem fel a képeket, csak közben lemerült a fotoapparát, stb.
puszit és ölelést kapott, mert tök rendbe vágta a nappalit és a konyhát! tud ő, ha akar :) :)

közben hívott a barátnőm. persze a telefonom csörgése még mindig az Eszti 3 hónapos gőgicsélése, ami tök hangos. a telefon meg persze, hogy az Eszti szobája mellett volt, úgyhogy mire felértem, a csaj felébredt :( apát megkértem, hogy menjen be, hogy tudjak beszélni :) ha már ilyen jó napja van :)
csakhogy éppen a barca-valencia meccs megy!! de azért bement :) amikor lementem tőle bocsánatot kérni, és jól eltereltem ezzel a figyelmét, akkor lőtték a gólt! hát így kell ezt csinálni! :wink: és ezt az Eszti is örökölte, már teszteltük! :D :D :lol: :lol:

Megann, bocs, de nagyon jót nevettem, ahogy leírtad, hogy hogy eszik Léna! kitartás :)

Benianyu, akkor Dani mit kap reggelire, ha már nem szopizik reggel?

Rokica!!!
nagyon aranyos vagy, hogy ennyi cikket kerestél nekem, el fogom olvasni! a szopis csoportba is köszi az invitálást, ezen héten nekünk egyik nap sem jó, utána majd beszélünk, addig elolvasom a cikkeket.

na most tényleg agyő!

KépKép
KépKép
and

Megann!
Nem semmi, hogy Léna milyen kis akrobata....nem semmi lehet utána rohangászni :? :(

Évi!
Tök jók a képek, akkor itt voltatok tőlünk 5 percre! :D
Még mi sem voltunk (pontosabban én és Leon :oops: ) azon a szuper játszón, Gabi már elvitte Nolcsit, amikor még Leon kisebb volt. Ezek után viszont kipróbáljuk valamelyik nap.

Na akkor a képek

A turis nacim és felsőm, mind a kettő vadiúj címkés és márkás volt, a kettő együtt került 3000 pénzbe :lol:
Kép
Kép

Mai képek, Nolcsi a munkagépőrült :lol:
Kép Kép Kép

Leon a délutáni fényben:)
Kép Kép

Ma megtette első lépéseit, persze úgy, hogy a kezét fogtuk
Kép

És még egy-kettő ráadásnak....
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

elnézést a hibákért

Kis epizód.

- Képzeld, Anyu, Portnap van! - szaldt felém Lili pénteken, amikor mentem érte (persze tudtam, hogy így lesz).
Én voltam a jegyzőkönyvvezető. A gyerekeket négyes csoportban versenyeztették. Az egyik futam nevei (nem hülyéskedek):
Álmos, Renátó, Zoárd, Orion!

ayse

Barbi!
de aranyosak a fiúk! Ez a kockás ing, annyira férfias! Végül sikerült eladni a babaruhákat?

And!
Ha a férjem és apósom unták a meccset, csak szóltak anyósomnak, hogy legyen szíves elsétálni a képernyő előtt...

Lili 3. díjat kapott, a nyakukba is akasztották az érmet. Itthon így kommentálta:
- Ez egy aranyér!
(különben annyira rendes az ovitól hogy ilyeneket szerveznek).

ayse

Ayse!
Köszi :D
Igen, több mint a felét elvitték már, szerintem egész jó áron, de még így is rengeteg van :(
Megyek börzézni velük szerintem és ami ott se megy el, azt már adom a védőnőnek, hogy rászorúló családoknak adja oda.
Nagyon jó ovi, hogy vannak ilyen versenyek.

Jaj, képzeljétek, ma nálunk birkanyírás volt, mind a két fiúnak 6 mm a haja. Majd holnap csinálok róluk képeket.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse,
Köszi! :) Beni tényleg nagyot nőtt a nyáron. Dani meg még mindig igen-igen gömbölyű! :) A szuperdivatos farmergatyó meg a (gazdag, külföldi) nagybácsi (öcsém) ajándéka. :) Mindig nagyon jó cuccokat hoz a gyerekeknek.
Tényleg milyen klassz Lili ovija, hogy ilyen versenyek vannak! :) Nevek... :? :? :? Liliszáj :) :) :) portnap=sportnap ?
Itt egy Beniszáj is: Dani eltalálta valamilyen játékkal, rendesen koppant az orrán. Erre Beni: most nem adom vissza, mert Dani még nagyon pici, de ha megnő, akkor majd igen! :) (halálra röhögtem magam :))

And,
Vajas/sajtos-kiflit paradicsommal, vajaskalácsot ilyesmit kap Dani reggelire. Inni pedig tejpépet higítva, mintha rendes tejet inna, mert kanállal nincs türelme megenni.
Telefon :( De Esztiapa ma a csúcson van! Kapjon még sok-sok puszit! :) Ha látja, hogy értékeled, talán máskor is ilyen lesz. Én ezzel a taktikával nyomulok. :)

Barbi,
Szuperjó képek! Leon olyan szép a napfényes képeken! Nolcsi meg vagány nagyon a munkagépen! :) Nagyon helyesek!!!
Arról a játszótérről van szó, ami a csúszdásjátszótér alatt van? Az nagyon jó, mi ismerjük! :)
Tetszik a turis cucc is! Pénteken az Anyuéknál leszünk, ha lesz időm (bár ezt kétlem...) talán elugrom oda.

benianyu

Ayse!

:D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ne csináldd...........hagyd abba, kérlek......................................................leesem a székről..........potyognak a könnyeim..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez a Lili csucsszuper...ha szar passzban vagyok...majd felhivom a lányod, hogy ugyan már mondjon egy két mondatot... :lol: :lol: :lol:

De volt kitől örökölni....feljegyeztem a káromkodást... :wink: :lol:

Húúúúúúúúú ezt most nem értem :oops: hogy jön a mérgező virágokhoz a babával repülni topik :shock: :shock: ???
Kuha!

Pörgősszék nagyon tuti, ugyan Totkának tetted fel de én is meglestem. :twisted:

Barbi!

Ez ám a srácos progi.
Húúú Nolcsinak biztos bejöttek a járgányok...
Szép képek nagyon...csak már olyan ősziek :cry: :cry:

Totka!Benianyu, Barbi!
Úgy mászott mintha felnőtt lenne, talppal lépett lépcsőről lépcsőre csak nem váltott lábbal, hanem mellézárt.
Természetesen apa ott állt Léna mögötte és vigyázott rá...
Irtó veszélyes a kiscsaj.. :? :? :? :? De hát kössem meg????

Egyébként nem is bánnám hogy utána kell futkosni egész nap(lealább nekem is lefogy a hátsómból 2 deka), de AKKOR KI CSINÁLJA MEG A HÁZIMUNKÁT???? :shock: :shock:
Semmit de semmit nem lehet mellette csinálni...
Tegnap már éjszaka főztem, ma meg éjszaka vasaltam...egyébként kész :D

Kép

Kép
megann

Na akkor holnap nem megy senki zenebölcsibe valahová??? :cry:
Valami gyerekeset ki kell találnom holnapra...de a szabadtéri is jó lenne..talán holnapra is jut még a mai napsütésből.... :D :D

És most megyek meginni az undoritó kinai fogyasztó zöld teámat...
Rettenetes...(mindig a há..inger kerülget tőle..már bocsi :oops: )
Lehet inkább zöldtea kapszulát kellett volna vennem... :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Most vasalsz? :) :) :)

benianyu

Rajta, menjünk holnap valahova! Mi kb 3-ig ráérünk! :)

benianyu

Benianyu!
Köszi :)
Nem tudom, melyik játszó, Gabi volt csak Nolcsival, ő mesélte..... :oops:

Megann!
Na nekem nem kell vasalni, mert én nem vasalok semmit. Gabi szerencsére pólóban jár dolgozni, még tárgyalásra is.......Neki, mint művészeti igazgatónak elő van írva, hogy nem is szabad kiöltöznie, mert az ügyfélnek látnia kell a ruházkodásán is, hogy milyen kreatív.........Jó mi?! :wink:
Azt a néhány gyűrődős darabot meg anyu kivasalja, ha itt van :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
De jó neked! Nálunk Apa igen háklis, hogy minden cucca ki legyen vasalva. :(

benianyu

Zenebölcsi holnap:

ÚJ! Minden hétfőn délelőtt fél tizenegykor (!) "Babaringató" - zenés foglalkozás a legkisebbeknek, fél évestől két éves korig Verhás Virág zenetanárral.
A babaringatón a piciket ölbe véve énekelünk, tornázunk, ritmushangszerekkel hangoskodunk és sokat nevetünk...
Belépő: 500 Ft
Első alkalom: szept. 18.

Pozsonyi Pagony
XIII. Pozsonyi út 26.
Tel.: 239-02-85

Nyitva tartás:
hétfőtől péntekig 10-19
szombat 10-14

Én már nem is merek ígérni semmit, hogy ott leszünk-e vagy sem, mert Zsuzsa ki tudja mikor alszik! Mindenesetre megpróbálunk elmenni, hátha nem pont akkor!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

Nem tudod, ez ugyanaz a nő aki a káposztásmegyeri Ringatót is csinálja?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

Már irtam, KÉSZ A VASALÁS...BIBIBIBI! :D :D :D

Én vevő vagyok mindenre...
Menjünk el megnézni azt a ringatót...vagy használjuk ki a jó időt és üssünk tanyát valami jó játszón vagy valahol????

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: