[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Gynevac - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mint kiderült, azért késett, mert terhes vagyok. :lol:

Porka, nálad mi a helyzet? Megjött már?

Moni? Nálad?

Tegnap megkaptam a második szurimat. Ez most fáj, még ma is, meg tegnap is nagyon rossz volt. Nem biztos, h jó ez a szuri terhesség alatt. A 3. előtt mindenképpen megkérdezem az orvost, hogy folytassam-e. Tegnap kis piros vérpöttyöcske jelentkezett a bugyimon a szuri beadása után. Valakinek volt hasonló tapasztalata Gynevac kúra során? Kicsit aggódom, remélem semmi gondot nem okoztam ezzel a szurival...
szerika
 
 


Jó reggelt!

Még jó, hogy azt írják, hogy csak az első szuri fáj, nekem a tegnapi volt a 3. és jobban fájt mint eddig :)
Na legközelebb a másik oldalra kérem, mert ott még nem fájt :)

Era!
Nekem ezt írták!

"Ha kúra közben terhes lesz: ne hagyja abba, folytassa, mert csak így tud védekezni a szervezet egy gyulladéás miatt bekövetkező vetélés vagy koraszülés ellen."

De persze ahogy érzed!
sonjus
 
 


Sziasztok!

Nem írtam még ide, de olvastalak Benneteket!

Szerika! Nagyon-nagyon gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira vártam már, hogy tegnap írj!!!!!!!
Szerintem nem kell aggóüdnod a szuri miatt. Én is azt olvastam, amit Sonjus írt.

Én is kezdem pénteken a szurit.

Erika, ugye jól tudom, hogy Ti már 2005 első felétől próbálkoztok. Mintha a szegedi topicban írtad volna akkor????

Akkor lehet, hogy ezt a szuri javára írhatjuk????????

Porka, Móni, Veletek mi a helyzet, ne csigázzatok!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
pihi
 
 

 
 

Köszi Sonjus. Én is ezt olvastam valahol az oldalukon, hogy nem szabad abbahagyni a kúrát, ezért mertem tovább beadatni a szurit, de erre nem számítottam, hogy kis vérpöttyöm lesz tőle... Ha egyáltalán a szuritól lett. Ez most az is meglepett, hogy így fájt, mert az elsőt meg se éreztem. :shock:

Egyébként írtam nekik, remélem belátható időn belül válaszolnak a kérdéseimre.

Majd a dokimat is azért megkérdezem a 3. szuri előtt, hogy ő mit javasol, aztán majd döntök a sok véleményből, hogy mi legyen.
szerika
 
 


Sziasztok!

Megvan az első babásunk!! :lol: Nagyon nagy gratulációt és szép terhességet, na meg persze még szebb kisbabát. :D
Kicsit röstellem, de hirtelen nem vagyok képbe, visszaolvasni meg lusta vagyok.. :roll: Ezért leírnád a rövid történeted, mióta megy a próba, mi volt a probléma, meg ilyenek!! Kell egy kis pozitív erő!! :wink:

Nekem most ma reggel ment le a hőm, így megint esedékes a mensi.

Athiz az ovulobactot én is ki fogom próbálni. Most voltam nőgyógyinál és III-as lett a tisztasági fokom, vegyes bacikkal. Ezt helyre kellene hozni.

Sonjus neked milyen vizsgálattal állapították meg a hüvelygyulladást? Tenyésztettek is valamit?
porka
 
 


Pihi, igen jól emlékszel, de tavaly nem tudtuk elkezdeni, mert nekem különféle (nem nőgyógyis jellegű) műtétek közbejöttek. Aztán meg voltak nőgyógyis gondjaim is sajnos, így idén júliusban kezdtük el. Ez volt a 2. próbálkozás és úgy néz ki bejött :)

Nálam nem a szuri segített, hanem a Jóisten :) ugyanis aug. 31-én (a névnapomon) fogant és én a szurit először 09.09-én kaptam meg.

Porka, nekem elég hosszú a történetem, volt petefészek-gyulladásom, aztán hónapokig szenvedtem vele, mert semmilyen gyógyszer sem segített rajta, majd kitenyésztettek trichomonast, ezt sikerült meggyógyítani és ezzel együtt elmúlt a petefészekszúrkám is. Majd jött 2 db felfázás rövid időn belül, aztán pedig egy vesemedence gyulladás. Ekkor döntöttem úgy, hogy jöhet a Gynevac. Egyszerűen nem tudtam végleg kigyógyulni semelyik betegségből. A Gynevac felíratásakor jött meg egy eredményem és kiderült, hogy bakteriális fertőzésem is van (de közben megfogant a baba). Ezt írtam Sonjusnak is, hogy nyugi, nekem is úgy fogant, hogy közben kiderült bakt. fertőzésem van. Pedig sokak szerint fertőzés alatt nem tud megfoganni! De én ezt megcáfoltam. Remélem, hogy ez a magzatra semmi gondot nem jelent, majd akkor leszek nyugodt, ha két hét múlva rámnéz a doki...
Ugye, hogy milyen szép előzményeim vannak? :P
szerika
 
 


Erika tényleg szép hosszú az előzmény. Kicsit hasonlít az enyémre. Nekem is állandó felfázás, vesemed.gyull., véres vizelt..stb. :roll:

Figyi én most kicsit lemaradtam. Mert a leveledből úgy tűnik, hogy ez volt a babaprojektetek második próbálkozása, de pihi azt írja, hogy 2005. első felétől próbálkoztok. Akkor most hogy is van? :oops:

Lenne még egy kérdésem.. Neked, hogy a csudába derült ki a bakteriális fertőzés? Ugyanis én is erre gyanakodom magamnál, de a nődoki mindig ilyen STD-re vesz le kenetet. Ez inkább nemi betegségeket néz. Itt mindig minden rendben. Azt mondta, hogy nincs már olyan, hogy táptalajra kenik a mintát és megnézik mi tenyésztődik ki, hanem célzottan megnéznek egy párat, hogy van-e. Nekem ez olyan hihetetlennek tűnik. :shock: Lányok világosítsatok fel!! :lol:
porka
 
 


Porka, tavaly írtam be a fórumba, mert majdnem elkezdtünk próbálkozni, csak közben mégsem, mert más eü. problémák jelentkeztek nálam (nem nőgyógyis). Most 2006. júliusától próbálkozunk és ez volt a 2. hónap. A tricho fertőzésem kikezelése után kezdtünk próbálkozni, mert tünetmentessé váltam (legalábbis azt hittem az vagyok).

Nekem kenetet vett az orvos, mert ellenőrzésre mentem hozzá, hogy nézze meg elmúlt-e a trichomonas fertőzésem (bár a kezelés után vagy másfél hónapra rá mentem vissza ellenőriztetni, szóval sokat vártam az ellenőrzéssel), és ebből derült ki, hogy a tricho elmúlt, de bakteriálisom van. És mivel nekem a tricho után nem voltak tüneteim, a tenyésztés eredményéig úgy gondoltam próbálkozhatunk... Nagyon meglepett a tenyésztés eredménye, de hát ez van. Csak kúpot kértem rá, gyógyszert nem. Most megyek majd vissza megnézetni, de mostmár kivárom, hogy 6 hetes legyek.
Ja, és nekem szerintem rendes táptalajos mintát vettek, konkrétan azt a bajt tenyésztik ki, ami van.

Porka, szerintem a Gynevac pont ilyen sok hülye fertőzésre, gyulladásra lett kitalálva, én hiszek benne, hogy segít, bár rajtam már lehet nem is kellene segíteni, közben kigyógyultam... de hidd el! rendbe fogsz jönni a szuriktól! Én hiszek benne nagyon, a barátnőmön segített, neki is hasonló sok nyavalyája volt.
szerika
 
 


Szerika!
Gratulálok a sikerhez :D , főleg ilyen előzmények után! Bár nem a szuri kezdete után sikerült a baba, nagyon nagy öröm ez így is! :D
tapedli
 
 


Porka!
Nálam a gyulladás úgy derült ki, hogy elmentem a dokihoz, mert gyanítottam, hogy a méhszájsebem újra előjött :(, a dokinéni benézett :) és mondta, hogy hüvelygyulladásom van :) :( felírt egy krémet és nem tudom mire küldte el, de vett kenetet is, aminek 2 hét múlva lesz meg az eredménye. Emlegetett valami lefagyasztást, mármint a seb miatt, de ezt én inkább meg sem hallottam! Úgy döntöttem meggyógyulok én anélkül is!!!
sonjus
 
 



Sziasztok!

Akkor Erika a manótok nem gynevacos baba. De mindegy, azért 0. gynevacos babának nevezzük! Hiszen a tapadásban is segít a gynevac!

A vonalzómon látjátok a helyzetem...

moni
 
 


Ja Sonjus, a fagyasztást nekem is mondta a doki, hogyha nem gyógyul meg a köv. látogatásáig, akkor biza jöhet a fagyi. Hát gyorsan rendbehoztam magamat a bizonyos kúppal, és azt mondta, hogy nagyon szép lett, már csak a heg látszik. Persze sajna egy idő után megint visszajött az a francos seb, viszont ezután kezdtem a Gynevacot, úgyhogy szerintem már nincs, vagy legalábbis összébbzsugorodott, mert azóta nem éreztem problémát e tájékon. Igaz, lehet, hogy csak szeretném, hogy ne legyen ott ilyen gond! :)
Vendég
 


Sziasztok!

Én három hónapja vetéltem el. :cry: Én is megvettem a gynevacot, bár még a hűtőben van,mert egy kicsit félek tőle.Nálam e coli baktériumot találtak,beszedtem az antibiotikumot,de ennek ellenére is van folyásom sajnos.Nagyon szeretnénk kisbabát, és reménykedek a gynevacban.Tényleg nagyon fáj?Használt már valamelyikőtöknek?Segítségeteket előre is köszönöm!
selina
 
 


Selina, azért belehalni nem lehet, hidd el, és szerintem megéri az áldozatot. Arról még nem tudok nyilatkozni, hogy baba ügyben használt-e, de az állandó petefészekgyuszimon és a fájdalmas méhszájsebemen nagyon tuti hatást fejtett ki, csak ajánlhatom! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!!

Holnap kapom meg az elsö szurimat,a Rozika egyböl azt kérdezte h babát szeretnél,? :oops: :oops: Muszáj voltam elmondani neki, és otthon beadja nekem ,nem kell azért felmásznom a sztk-ba :lol: :lol: Olyan rendes ,minden péntek este 6 után beadja!!! Ugy izgulok!!!!!
Picit füllentettem h Kanizsán maszek nögyogyi irta fel nekem,és bárki beadhatja Laughing !!

Szerika!
Gratulálok a sikerhez Very Happy !

Sonjus!!

Hát még szép h meggyógyulsz anélkül is :wink: !!
Nem értem h lehet h.gyulladásod mikor kaptad a gynevacot,ara is jo vagy tévedek? :oops:

Sziasztok!!
Vendég
 


Sziasztok!
Selina szomorú, hogy elment a babád. :( Ne izgulj nem olyan vészes a szuri. Lehet, hogy te meg se érzed.. :lol: E.colim nekem a pisimbe volt nagyon sokáig. Nekem is alig bírták kiírtani. Állítólag már szuperbaci lett, mert már egy rakás gyógyszerre rezisztens.
Nekem először jött meg a mensim a szuri óta, de semmi különöset nem fedeztem fel. :wink: Remélem a szuritól, legalább tíz hónapig nem lesz mensim. :wink:
porka
 
 


Keditke!
Bennem is ez a kérdés merült fel először, hogy gynevac mellett hüvelygyuszim van, de hát csodaszerek nincsenek, mindennek ki kell várni a hatását. (szerintem)
És különben is, meggyógyulok és secperc alatt :)
Aztán csak jönnek a babák, jönnek a babák, ...... :)
sonjus
 
 


Sonjus! A próféta szóljon belőled! :lol:
tapedli
 
 


Sziasztok!!

Tegnap este megvolt az elsö szuri elöször nem is éreztem aztán nagyon csipett,és jött az izomláz Crying or Very sad ,még mindig tart!!De nagyon bizom benne,hogy meghozza a sikert!!

Sonjus!!

Mér hány szuri kell ,ahoz h használjon is?? :oops:
Aludni is elég nehéz volt ,hány napig lesz izomláz?
Bocs a sok kérdésért!! De ugy fáj a segem,jo mélyen kaptam ,ahogy kell!!De a babaprojekt miatt bármit megteszek! :lol: :lol:

Sziasztok!!
Vendég
 


Keditke, nekem pl. 2 napig fájt a popóm szuri után, én is alig bírtam elaludni tőle, de majd megszokod! :lol:
Vendég
 


Nekem aznap érzékeny csak, aztán semmi egyéb.
A kúrát érdemes végigcsinálni, aztán olvastam azt is, hogy lehet még 5 db és aztán havi 1 emlékeztető szurit beadatni, ha valaki úgy érzni szüksége van rá.
sonjus
 
 


Athiz!!

Akor már csak holnap fáj ,és péntekig remélem nem ! :lol: :lol:

Sonjus!!

Irigy vagyok ,neked csak aznap!!
Vendég
 


Csajok S.o.S !!

Aki tud pár soros nénnapi és szülinapi verset kérlek szoljatok ,vagy küldjétek privibe ,hátha valakit zavar!!
Vendég
 


Hová bújtatok lányok? Mindenki a szurija helyét ápolgatja? :D

Ahogy beleolvastam pár hozzászólásba, láttam valami furcsát... Hogyan fordulhat elő, hogy valaki Gynevac kúra alatt lesz terhes?? :shock: Már nem emlékszem, h doki mondta-e vagy olvastam valahol (talán a honlapon?) de úgy tudom, hogy a kúra akkor hatásos ha fiú-lány egyszerre kapja és ezalatt óvszerrel védekeznek. Ezzel kerülhető el az oda-vissza baci csere...
Mi mindketten kapjuk és használunk "védőhálót" is. :D

Ti is így csináljátok a kúrát? Vagy ez tök felesleges??
Előre is köszi a választ!
T
tapedli
 
 


Tapedli, megmondom az őszintét, a páromat nem tudtam rábeszélni, hogy szitára lyuggassák a hátsóját sajna, és mivel babát is szeretnénk, ezért nem is védekeztünk. De elvileg Ti csináljátok helyesen. :D
Vendég
 



Én sem tudtam rávenni a párom a szurira... De azért reménykedek!

moni
 
 


Hát, ezek a pasik, milyen nyuszik! :lol: :lol:
Vendég
 


Hááát lányok az én párom bevállalta, de nem védekezünk,
mert ő + a "zokni" nem jó barátok, valahogy nem egyeznek méretileg :oops:
Mi így fogunk meggyógyulni!!! :D
sonjus
 
 


Pénteken pedig már 4x fogja odamutatni a popsiját egy idegen nőnek :lol:
De én résen vagyok ám és ott állok mellettük :lol:
sonjus
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy így eltűntem, de mostanában nagyon sok dolgom volt. Tanfolyam, vizsga és szétbombázták a fürdőnket, mert csőtörés volt. Most egy hatalmas lyuk tátong a padlóban faltól-falig, de legalább a bibi megvan.
Szóval 13-án és 14-én megvolt az inszemem (már az 5 Gynevac szuri után) és most várakozok. Hétvége felé már kiderül, hogy mi a helyzet. Sőt, lehet, hogy már holnap is, mert az ovulációt követő 12. napon mindig begörcsölök (ami épp holnap lesz.)

Sonjus :)
Egyszer nekem is volt méhszáj sebem, de nem fagyasztotta le a doki (bár rémísztgetett ilyesmivel), hanem valamivel ecsetelte. Hetekig jártam hozzá, azt hiszem kb. 6-szor kellett, de gyönyörűen eltűnt. Sztem említsd meg a dokinak. Az én párom sem vállalta be, pedig ő volt az értelmi szerző, de nem is erőltettem, mert ha meglát egy szurit már elájul.

Szerika :)
Gratulálok a babóhoz. Kár, hogy nem Gynevac után lettél babás, mert akkor reményt adnál nekünk, de az a lényeg, hogy sikerült. Hurrá!

Keditke :)
Kb. 2 napig fájt izomlázszerűen, de nem mindegyik szuri. Azt nem tudom, hogy mitől függ. Én rásportoltam és még rosszabb lett, de tényleg túl lehet élni.

Kép
Kép
tiza
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy így eltűntem, de mostanában nagyon sok dolgom volt. Tanfolyam, vizsga és szétbombázták a fürdőnket, mert csőtörés volt. Most egy hatalmas lyuk tátong a padlóban faltól-falig, de legalább a bibi megvan.
Szóval 13-án és 14-én megvolt az inszemem (már az 5 Gynevac szuri után) és most várakozok. Hétvége felé már kiderül, hogy mi a helyzet. Sőt, lehet, hogy már holnap is, mert az ovulációt követő 12. napon mindig begörcsölök (ami épp holnap lesz.)

Sonjus :)
Egyszer nekem is volt méhszáj sebem, de nem fagyasztotta le a doki (bár rémísztgetett ilyesmivel), hanem valamivel ecsetelte. Hetekig jártam hozzá, azt hiszem kb. 6-szor kellett, de gyönyörűen eltűnt. Sztem említsd meg a dokinak. Az én párom sem vállalta be, pedig ő volt az értelmi szerző, de nem is erőltettem, mert ha meglát egy szurit már elájul.

Szerika :)
Gratulálok a babóhoz. Kár, hogy nem Gynevac után lettél babás, mert akkor reményt adnál nekünk, de az a lényeg, hogy sikerült. Hurrá!

Keditke :)
Kb. 2 napig fájt izomlázszerűen, de nem mindegyik szuri. Azt nem tudom, hogy mitől függ. Én rásportoltam és még rosszabb lett, de tényleg túl lehet élni.

Kép
Kép
tiza
 
 


Tiza!
Köszi, majd megemlítem neki, vagy legalább is megkérdezem az egyéb alternatívákról :)
sonjus
 
 


Tiza!
Sok-sok drukk neked!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
sonjus
 
 


Sonjus :)
Köszönöm és remélem nálad nem lesz szükség a fagyasztásra, bár állítólag az sem olyan vészes és rövid altatásban csinálják. Utána azt hiszem 6 hétig no szex, úgyhogy inkább kerüld el!

Kép
Kép
tiza
 
 


Szasztok!

A fagyasztás biztos, hogy altatásban végzik? Mert nekem a doki a magánrendelőjében akarta megcsinálni, és ott nem altathat. Meg nem is mondott ilyet anno. Persze lehet, hogy így van. Az anyukámnak pl. ecseteltek sokáig, de nem lett jobb a sebe. De lehet, hogy mindenkinél más.

Tiza, nagy drukk hétvégére!

Sonjus, mi sem szerettük soha a zsugorfóliázást. Csak a szabad szexet! :lol:
Mondd, mit is csinálnak négyszer a párod popójával??? :shock:
Vendég
 


Athiz!
Már háromszor megszúrkálták Gynevac-ilag és pénteken kapjuk a negyediket!
Bocsi, ha nem voltam egyértelmű :)
sonjus
 
 


Jaaaa! Így már értem! Köszi Sonjus a felvilágítást! Akkor csak legyél résen, ki tudja, mi lesz még! :lol:
Vendég
 


Hát lányok! Az én párom egy HŐS! :lol: Soha többé nem szidom :D
Az persze igaz, hogy a zokni sexet mi sem szeretjük, de ha ez a megoldás... :?

A hasam viszont elkezdett fájni, igaz a peteérésem környékén járok épp. De korábban nem fájt így.
Szerintetek lehet ez is a szuritól? :shock:

T
tapedli
 
 


Kedves Tapedli!
Ha a peteérésed környékén jársz, akkor ne ide irogass, hanem "munkára" :lol:

Küldök egy ilyen izét, hátha jól jön :)

Kép
sonjus
 
 


Hű, így visszaolvasva kicsit szigorúnak hangzok, de remélem Tapedli veszed a lapot!
sonjus
 
 


Sonjus, jó kép, tetszik. Kreatív gondolat! :D

Tapi, sok sikert a babagyártáshoz, habár ha esőkabátot visel a párod, valszeg nehezen jöhetne létre a dolog! Na de majd a szurikúra után! :wink:
Vendég
 


Sonjus
Még szép, hogy veszem :lol: Egyébként jogos a 10 pont, most kellene elkapnom apust, csak az a fránya esőkabi :cry: Ebből babber nem lesz ebben a hónapban, az tuti!

Athiz
Most olvastam egy trükköt a Férfi meddőség topicban, a "hogyanról" azoknak, akiknek hátrahajló méhük van. Az enyém sajnos ilyen... Szóval most ezerrel hajtunk a jövő havi "nagy attrakcióra"...gynevac, maca vibe, ginseng gyökér, meg mindenféle akrobata trükkök :lol: Remélem a jövő hónapban tuti lövünk egy gólt :wink:

Én is sok sikert kívánok Nektek, ha nem most akkor a következő hónapban! :P

T
tapedli
 
 


Jaj és a lényeg! most megyünk át a rendelőbe a 3. szurcsira...remélem ez sem fog jobban fájni, mint az eddigiek! :shock:
tapedli
 
 


Tapedli!
Felétek már esik, erre felé csak holnaptól mondják :D

Na jól van, a mai viccelődést befejeztem!
sonjus
 
 


Sziasztok!!

Hát lehet ,hogy én vagyok érzékeny,vagy a szurinál nem lazultam teljessen el,de a helye még mindig fáj Shocked !!Izomláz nincs ,de a jobb oldalamon nem tudok aludni Embarassed !!
Na persze a neten se vagyok annyit mint szoktam Laughing !!
Pénteken a balba kérem és ugy el fogok lazulni Smile ,durva lenne fájna mind a bal,jobb fele Embarassed !
Vendég
 


Sonjus, te kis bohóc! De én is ilyen vagyok, habár már néha meggondolom, mivel merjek viccelődni, nehogy megbántsak valakit.

Tapi, hát sok sikert akkor, én is minden kütyüt beszedtem eddig, de most nagyon ráuntam ezekre. Pedig lehet, hogy nem kéne.
Na igen, a hátrahajló méhre vannak trükkök, nade a kétszarvú méhre nincsenek, mert nekem meg az van. :cry:
Vendég
 


athiz
bár én nem vagyok régi felhasználó, azt már kibogarásztam a sorok közül, hogy egy babucid már van. Akkor jönnie kell a következőnek...akár trükkök nélkül is :wink:

...tényleg, mintha elkezdett volna esni :wink: :lol:
tapedli
 
 


:lol: :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Tapedli nekem jöhet a hátrahajlós trükk. :wink: Nekem is van szerencsém hozzá! Neked fájt a szuri?
Ma kaptam a harmadik szurit, hát mit mondjak be van dagadva és fáj is. Nem bírom ezt megszokni.. :roll:
porka
 
 


Előre hajlóra nem tudtok valamit? Alig tudták az inszemet megcsinálni a katéterrel (valami speciális kellett). Hát csoda, hogy a kiskatonák eltévednek?

Egyébként sajnos nem tudok a Gynevac csodálatos jótékony hatásáról beszámolni (pedig én már túl vagyok mind az 5-ön), mert ez az inszem nem sikerült. Már görcsölök és 2 tizedet lement a hőm. Ez van, majd talán az október.

Kép
Kép
tiza
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: