A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi!

2 hét a beszoktatás, tehát még a jövő héten is vele leszek. Ha minden jól megy akkor 9-re fogom bevinni és fél négyre megyek majd érte. A munka pedig az lesz, ami ebbe az időintervallumba belefér. Tovább semmiképp nem hagyom ott a gyereket.
beetrix

Recca!
szomszéd nőt is megcsípte egy valami, és ugyanilyen gondja lett. lehet, hogy valami vegyszert zabált előtte a dög!

a BKV-zás miatt sokat gondolok rád.a tegnapi napunk katasztrofális volt. az hagyján, hogy senki nem segít a 41-esre felszállni (csak 10-ből egyszer, pl. tegnap az egyik híradós műsorvezető, valami Gergő :) ), de a balfék sofőrök ezer méterre állnak meg a padkától, és az úttestről meg nem tudom magam felnyomni kocsival együtt. figyeltem, hogy ilyenkor mindenki kézzel húzza fel magát, de nekem nincs kezem! a legfrankóbb az volt, mikor tegnap egy teherautó takarása miatt csak a középső (korlátos) ajtón tudtam felszállni, ott volt bazi sok ember, de egynek nem jutott eszébe felhúzni a kocsit, hanem én nyomtam ki a járdán állva, a legfelső lépcsőig. az új fajta "magas " platósok nem izgatnak már, de a 40, 41, 250 meg ilyesmi ezer éves csotrogányokra mérges vagyok, ilyet már fejlett országban nem lenne szabad használni.

TŰZ:
fentiek tetejébe tegnap gyaloglunk a Karolinán, és látom, hogy kigyullad egy taxi! lángol a motortér, senki nem senki sem segít, hanem okos nézelődők ilyeneket mondanak: "ott lóg a telefon a nyakában, miért nem hívja a tűzoltókat?". közben a figura az oltással lett volna elfoglalva, felnyitotta a motorháztetőt, és baromi nagy lángok csaptak ki, így gyorsan lecsapta. hatalmas dugóban álltak mellette, tehát ha felrobban, akkor lett volna pár áldozat. félig a bőgés határán veszem elő a mobilt , hogy hívom a tűzoltókat, amikor egy arra járó mentő megállt, és reméltem, hogy intézkednek. egyetlen ember rohant oda a kis tűzoltó palackjával, de mikor a taxis használni akarta (megint felnyitotta a m.háztetőt), újabb hatalmas lángok csaptak ki, csak úgy vágta le gyorsan.
nagy füst gomolygott, tehetetlennek éreztem magam, teszetoszán álltam az utcán, amikor elkezdett szakadni az eső, így az Isteni gondviselést érezve elbőgtem magam. a zuhogó esőben előkotortam Lencsi esővédőjét, én pedig abszolút csurom vizesre ázva jutottam el a régi lakásunkhoz. más esetben bosszús lettem volna, hogy ennyire eláztam, de most ledobtam a vizes ruhát, megtörölgettem Lencsit, és kitúrtam egy ezer éves cuccot a kiselejtezett ruháim közül, amiben elég pacuhán mutatva jöttem haza. már a száraz ruhában voltam, amikor hallottam a szirénázó tűzoltó autót a helyszínre sietni. ki tudja az eltelt 10 percben mi történhetett.
ancsipancsi

Indi!

Kicsi fiad nagyon szépséges!

Rongyot pedig a szombati piacon árulják itt nálunk és ha 4db-t veszel akkor még olcsóbb!
20170114224602

Juc!
itt a városközpontnál? mert engem is érdekelne a rongy, felcsigáztál!

Fibi!
de, néha adok rá szanidt, de leszedi sajna. az utcán is csak harisnyában lehetünk, mert van, hogy a zoknikért vissza kell mennem, mert eldobálja.
ancsipancsi

Beet,
ja, értem, nem tudtam h 2 hét van a beszoktatásra :) akkor drukk, hogy jol menjen, meg hogy munkát is találj hamarosan!

Ancsi,
tüzeset :cry: azért ne bögj olyan gyakran :wink: Bár átérzem az esetet, megértelek!
fibi

Ancsi!

Igen,Városközpontnál.A piachoz közel eső sarkon árulják ahol cipőfűzőt,zoknit is pl.
20170114224602

Recca!

Múlt héten is volt autómentes nap!le is volt zárva az Andrássy.
20170114224602

ja Kisun, ha egyszer valaha is kesz leszunk, az biztos, h elujsagolom nektek. meg a pezsgobontas elott :D

Fibi, azt nem probaltam. most kenegetem a kis "csodabalzsammal". de egyebkent tok fura, mert nem viszket, nem faj (nem mintha hianyozna), csak egy bazi nagy dudor. lehet, h nem is csipes??? mi mas lenne :?

Beet, nagyon stramm kislanyod van! :)

Ancsi, oh szegeny Lencsi! vigasztaljon, h hamar megtanuljak, hogyan kell ugy jarni a parkettan, h ne essenek el! meg amugy is egyre stabilabb lesz :) csak gyozd kivarni :wink:
mi? vegyszert? :shock:
busz :( 41-es tenyleg sz*r, es pocsekul tudnak megallni. nem irigyellek :(

Jucus, nem is lenne rossz, ha lenne minden heten :wink:
ja es bocs az almaert. piszkosul savanyu :oops:
recca

Recca :) Apis mellifica - az én igaz barátom - mert allergiás vagyok szúró-csípő dögökre. Rovarcsípésre való homeobogyó.

Ancsi :) Kiságy csak játék-és pelustárolásra használatos, nem marad meg benne a ded, én pedig nem erőltetem. Tényleg csak egy picit teszem bele, hogy játsszon a csörgő izékkel, de percek alatt visít, hogy elég volt. És addig is mellette állok-ülök, pakolom apelusokat etc. Mosogatni, zuhanyozni is együtt szoktunk, ül a hordozóban. Ha pedig majd már mászik, akkor is jól ellesz a fürdőszobában, nincs semmi, amit megfoghatna a vécékefén kívül -egy kis baci meg ugye nem árt :lol: Konyhában is így van. Van a családban már két nagyobb gyerek, 2 és 5 évesek, rajtuk begyakoroltam már a veszélyhelyzeteket :lol:

Viszont attól komolyan félek, hgioy egyszer elejtem/elesek vele, ezt valamiért nem bírom a fejemből kiverni. Meg azt se, hogy ő elcsúszik és beveri afejét, ahogy mesélitek.

Tehenes gatyót a tesóméktól kapta ajándékba hasonló tehenes hálózsákkal együtt. Sajnos mindjárt kinövi :( Finom puha anyagból van.

Beet :) Hű, mindenképp konzultáljunk! van teneked valami messenger/skype hozzáférésed? ha nincsen, akkor telefonszám/emailcím is szuperjó, küldesz nekem priviben?

Juc :) Köszi, megyek majd úgyis a Guzsalyasba fonalért, akkor megnézem a piacon. Vagy majd elküldöm Ancsit, ő úgyis arrafelé lakik :mrgreen: - na jó, ez csak vicc volt, és nem is túl jó...

indianyo

Indi!

Én szokok járni a piacra,szívesen veszek ringyot :lol: neked.

Recca!

MÉg nem kostóltuk,de akkor nem is erőltetem :lol:
20170114224602

Indi, valoban! es az meg van is itthon. koszi :)
recca

Juc, ringy :lol:

voltunk ma tornázni, és hát észrevette a konduktor néni (meg a vak is), hogy Isti enyhén szólva más, mint a többi gyerkőc. csak kiscsoportban voltunk, és mindenkivel külön is foglalkoztak, célirányos mozgásfejlesztési gyakorlatok voltak, és hát látszott, hogy nem mennek neki úgy a dologk, ahogy lehetne, vagy ahogy akár a másfél évesek is nyomják már. így az óra végén átküldött minket a gyógypedagógus-pszichopedagógus kollégájához, aki szintén itt, a biai korai fejlesztőben dolgozik, ahol a kézműves játszó meg a mesés fejlesztő torna van. ő is csinált pár gyakorlatot, meg kikérdezett. elsőre az a benyomása, hogy nem megfelelő Isti szenzomotoros működése/az idegrendszeri fejlettségi szintje. nincs minden rendben az egyensúlyközpontjával, a térérzékelésével, a finommozgásaival, a koncentréciója az ő korában elvárthoz képest nagyon csekély ideig fenntartható, és hát ugye nem beszél, és nem is motivált a kommunikációja, viszont van helyette sok agresszió.
úgyhogy jövő héttől heti 2x mehetünk speciális fejlesztő foglalkozásra, meg emellett a játszócsoportokba is. mondjuk fizetni nem kell érte, mert a biai önkormányzat működteti a fejlesztő központot. meg van pónilovaglás, meg fejlesztő úszás is, meg sok program a "hozzá hasonló gyerekeknek".
meg be kell vinnem majd az összes kórházi papírját is, meg leírni a mozgásfejlődését (vszínű már ott is gond volt, hogy előbb állt fel, mint kúszott), és vszínű még elküldenek majd spec vizsgálatokra is.
megnyugtattak, hogy mindenen lehet segíteni, és hogy a problémák többségét talán simán ki is nőné a gyerek, de azért jobb lenne foglalkozni vele, ezzel többet segíthetnénk.

kicsit szotty vagyok, mert rossz érzés, hogy nem olyan, mint a többi :( de jó, hogy most derült ki, hogy vmi nem oké, és nem óviban/isiben...
de azért most egy picit még fáj :(
majd folytatom, csak most ébredt.

votiv 8)
votiv

Rec,
párom múlt héten pókcsípéssel kínlódott... legalábbis annak azonosítottam, mert felfedezni véltem két rágó nyomát: de ez szinte már kékesvörös volt, és fájt, és elég szép udvara is volt, és bár a lábszárán volt, még a bokája is bedagadt :(
Felújítás: mostanság akarok felfúrni két szárítót a fürdőben, és hogy ne ütvefúrjak bele a vízvezetékbe, elővettem a felújításkor készített fényképeket... hát mit mondja, nem öntött el a nosztalgiahullám, hogy dejó lenne ezt újra átélni :D

Den,
köszi szépen, jól vagyunk! Marci egyre többet van ébren, egyre többet vigyorog és már ezerrel nyúlkál mindenféle fellógatott állat felé.Kedvence az inverz csiga (ez fejjel lefelé lóg, ami biológiailag bevallom helytelen, de hát ilyen színű csiga nincs is a természetben :D). Dóci egyre többet beszél, ma már szép tisztán kimondta, hogy „borsó” A nagy kedvenc, ugyebár :D Most épp acélozom magam, hogy kettővel menjek játszóterezni délután, a múltkor a boltig jutottunk, de ott elkapott minket az eső, mindenki szárazon megúszta, csak én áztam szarrá, de hát ez az anyák sorsa :)

Beet,
nagyon örülök, hogy Lillus ilyen ügyesen veszi a bölcsi-akadályt! :)

Indi,
az a tehenes rugi nem semmi, nagyon teccik! :) És persze a benne levő fiatalúr is igen szépséges :D A hordozó nálunk is központi szerepet kap az életükben, rajta lóg ugye az inverz csiga és egyéb állatkák, és tökjó, hogy ott tud lenni, ahol a család is van :D

Ancsi,
Lencsi :( Nálunk nagyrészt parketta van, és Dóci tényleg megtanult rajta járni. Megverni pediglen nem foglak :D Inkább a futás híve vagyok :D Találkozni pedig szeretnék, még szép az idő! :)

Juci,
üdv köztünk! Én mindkét gyerekemet Bardóczynál szültem, és nekem nagyon bejött! :D Remélem, te is meg leszel vele elégedve :)

Szolgálati: DM-ben lehet nemrég óta kapni aloe verás Frosch mosószert, 1,5l (kb. 15-20 mosásra elég) 1200 pénz, nekem már régebben is nagyon bevált, jól tisztít, és még a környezetet sem szennyezi annyira :D

v
kisün

ja és örülök, hogy nem úgy állnak hozzá, hogy "hiperaktív a gyerek és adjunk neki ritalint" :wink:

votiv 8)
votiv

Votiv,
ezt nagyon szomorúan hallom :( de tényleg jobb, hogy most derült ki, és korán el tudnak kezdeni vele foglalkozni!

v
kisün

Fibi :) Szupi ez a bölcsi és sztem is megéri :D Tök jó, hogy találtál a közeletekben jógát! És hastáncolni is fogsz? Zsolo bizti örülne :wink: :lol: Elcsúszás :( Még jó, hogy a szopi ilyen jó fájdalomcsillapító! És Téged ki nyugtatott meg? (Mert gondolom Te is frászt kaptál...)

Indi :) 2x5 perc? Dominó tényleg nem viszi túlzásba az ágyban fekvést! :lol: Bálint is ilyen volt, se a kiságyban, se a járókában nem volt hajlandó megmaradni, csak a hordozó és később a babakocsi jöhetett szóba. De ne aggódj, ha majd kinövi ezeket, és már kúszni-mászni fog, már szívesen eljátszik ágyon, szőnyegen, Te meg üldögélhetsz mellette és kötögethetsz :wink: És ezek szerint azt még nem is tudod, mennyire vonzó lehet az a bizonyos wc-kefe... :lol:

Beet :) De klassz, hogy ilyen jól megy a bölcsi Lillusnak! :D Drukk a melótaláláshoz!

Rec :) Úgy látszik az érdeklődés igenis nagy irántad! :wink: :lol: És még az emelkedő se rettenti el a vállalkozó szellemeket :mrgreen: Csípés :( Hú, ez szörnyen hangzik, a tigrisbalzsamot próbáltad rá? Mert azt csípésekre is jó, legalábbis a ráírtak szerint :roll:

Ancsi :) Szabaduló művész Lencsi :shock: Csúszás :( És ne sírj, előfordul az ilyen! Anyósékat meg sz@rd le, nehogy már ezen rágd magad, hogy mit mondasz nekik! De ha Neked egyszerűbb, akkor inkább találj ki vmit, mert amúgy megértelek, képesek úgy sopánkodni, hogy az ember már kellemetlenül érzi magát (vagy vmi felelőtlen gaz szülőnek) :evil: aztán a végén persze hozzáteszik, hogy ez velük is hányszor előfordult...
denizsa

Votiv :) Megértelek, hogy kicsit letörtél :( De tényleg jó, hogy most kiderült és ilyen jó fejlesztő foglalkozások vannak! Bizti nagyon hasznos lesz Isti számára, már csak azért is, mert jó program lesz neki! És hátha segít ez az agresszióján is, mert lehet hogy összefüggnek a dolgok és megoldódik ez a probléma is!! És ettől még Isti igenis OLYAN, mint a többi!!!!

Vera :) Pókcsípés brrrr... szegény párod :( Inverz csiga :lol: Na és, ha nincs ilyen a természetben?! De legalább tetszik Marcinak, ez a lényeg! Édes lehet mosolygósan, olllyan jó lenne látni! Legalább fényképen! (Ez rejtett célzás akart lenni...) Dóci és a borsófőzelék egy pár :lol: Bálint is imádja a borsót, múltkor az volt az ebéd és kacsát megszégyenítő gyorasággal nyelte a nokedlit, ööö ill. a borsót... Bizti nem lesz könnyű (legalábbis előszörre) két gyerkőccel játszózni, de Te ügyes csajszi :wink: Ha Dóci melletted megy, tudja hogy nem szabad elszaladni? Vagy hogy oldod meg a biztonságos közlekedést?
denizsa

Votiv, oh :( de legalabb lassan kiderul, mi a baj a kissracnal. es az az elso lepes a "gyogyulashoz". kivanom, h tudjatok segiteni neki!
arra van tipp, h mi okozhatta nala mindezt? :?
recca

Ancsi :) Eszembe jut a tűzoltós történetedről egy régi eset és újra elszomorodom... A Közvágóhídon régen mindenfelé raktárépületek álltak (ma már szerencsére nincsenek meg, helyükön épült az OBI, a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház). Én minden este munka/suli után arra mentem haza. Egyik este látom ám, hogy az egyik épületből dűl a füst, előtte egy raklás ember bámulja az égő házat. Kérdezem tőlük, hogy régóta várnak-e már a tűzoltókra, mire kiderült, hgoy senki nem hívta ki őket, mert ebben az épületben "csak hajléktalanok" laknak... akkor már ingyenes volt a segélykérő telefonhívás!!! 5 eprcen belül ott voltak oltani. Nekem ment az utolsó hévem, úgyhogy nem tudom, sikerült-e kimenteni midnenkit. De úgy látom, ma sem sokkal jobb a helyzet... nagyon szomorú ez.

Vera :) van még gyapjúmosószer is Frosch féle a DM-ben, az is elég olcsó, és tényleg eléggé környezetbarát :)

De a legjobb a 2 kilós = 400 forintos mosószóda ám :lol:

indianyo

Deni,
o, Zsolo biztos örülne a hastáncnak, de nem hiszem, hogy az nekem valo lenne :lol:
engem természetesen a férjem vigasztalt meg az elcsuszás után. és igen, elég rosszul érintett :( ráadásul mindenki minket bámult, azt ugy utálom...

Votiv,
jaj :( én is ezt akartam kérdezni, mint Rec, hogy mitöl alakulhatott ki?
fibi

imádom a fiam: puszilgatja a Bobby McFerrint a CD boriton :lol: :lol: pedig multkor azt mondta rá, hogy "majom", kissé szörös az ürge :lol:
az elöbb meg keresi a szilvát a kertben (össze szoktuk szedni a lehullott gyümölcsöket), mondja, hogy "sziiva, sziiva", mondom neki, hogy már nincsen szilva, elfogyott. Erre ö: "Apa megette"
:D és mostanában becézget engem, hogy: "Anyi" :shock: :D
na, befejeztem :)
fibi

Indi,
sokáig csak a gyapjúmosószerük volt, a többit kintről "importáltam" (mostanra itthon szinte minden frosch a vécé-tisztítótól a vízkőoldóig), ezért örültem meg, hogy most már normál ruhákra is behoztak valamit :D És tudomtudom, a mosószóda, de én ilyen kényelmes vagyok :mrgreen:

Ancsi,
égő taxi :shock: azt hiszem, ez annyira megdöbbentett, hogy el is felejtettem rá reagálni...

Fibi,
B. esése :(

Den,
mi extrémsportolunk [Moose, ezt ugord át :mrgreen:], Dóci mellettem-előttem motorozik :shock: Egész nyáron edzettük, hogy útkereszteződésnél megállni, megvárni minket, körülnézni, jön autó? Ha nem, akkor mehet. Két hónap alatt automatizmussá vált nála, de még most is jó előre mondom neki, hogy úttest jön, álljon meg stb. :)

Na mennem kell, felkelt büdöske :D (ez dóci némi kakával spékelve)

v
kisün

na, még egy utolso:
Bálint már ismeri azt a mondokát, hogy "Fujja a szél a fákat, letöri az ágat, reccs". és ma volt ez is a foglalkozáson (persze ott nem akarta mondogatni, ahogy itthon probálja). amikor hazaértünk, ezt mondja: "néni is fujjaa szél" :)

na, megyek almalevest fözni.
fibi

még ez kimaradt:

Votiv,
szerintem ezek a mozgással kapcs dolgok (fejlödési fokozatok) nem jelentenek olyan sokmindent, mint ahogy az okosok mondják. Minden babának más a sorrend (pl Bálint is elöbb állt fel, mint mászott), és sztem hajlamosak tuézásba is esni a fejlesztö pedagogusok, meg a szakemberek. ettöl függetlenül biztosan jot tesz majd neki a külön foglalkozás, meg a plusz odafigyelés, ezt nem vitatom persze. csak ne keseredj el ennyire, Isti egy egyéniség, és kész :) én nagyon birom, olyan jopofa dolgokat szokott csinálni a talikon :D na, fel a fejjel!
fibi

tuézásba=tulzásba
fibi

Vera,
tényleg ennyi minden van már itten hon????
ez nagyon jó hir!
és persze mosószóda rulez, de még mindig nem jutottam el holdboltba...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

köszi csajok, már jobb egy picit...

az eredete lehet méhen belüli is akár, vagy születéssel kapcsolatos, vagy egyszerűen csak a fejlődés eltérő menete miatt - amiben Fibinek igaza is van, bár azért az egyéni fejlődés mellett van sok általánosság is, melyeknek kevesebb kivétellel mindenki megfelel. hát ő a kevés kivételhez tartozik...
de mindenképp komolyan kell vegyem a jelzéseket, főleg ha belegondolok, hogy egy átlagos általánosban egy koncentrációzavaros kisgyereket simán kisegítőbe küldenek, meg rossz magatartásúnak könyvelnek el, a tanulási nehézségekről nem is beszélve. szóval a jövő érdekében meg magam megnyugtatása érdekében is mindent végig fogunk járni.

egyébként utólag is ezer dolog eszünkbe jutott az apjával, pl hogy Isti nem tud a tengelye körül forogni, csak becsukja a szemét és eldől. meg hogy hiába gyakorlolja lassan egy éve, még a kanalat se tudja a szájához irányítani, de nem tud az ujja közé fogni egy pisztáciát/mazsolát sem... a fülét túl gyakran dörzsöli/gyűrögeti, és hogy sokszor olyan, mintha nem is hallaná, ha szólok neki, és csak akkor reagál, ha belépek a látómezejébe. meg néha simán nekimegy dolgoknak (az apja szerint a látásával van baj :wink:)

de továbbra is ugyanolyan türelmesek leszünk vele mindenben, mint eddig, sőt. én már látok rajta egy pici változást, pl. már amikor hazajöttünk a játszócsoportból, sokkal többet gagyogott, mint előtte egész héten, szóval biztos, hogy ihletet kap :)

votiv 8)
votiv

Indi :) Tényleg szomorú, hogy bizonyos dolgok ennyire nem vátoznak :(

Fibi :) Nahát, Bálintod már miket tud!!! :shock: :D

Vera :) Büdöke :lol: Dóci nagyon okos, hogy ilyen gyorsan és jól megtanulta a közlekedési szabályokat!! :D :D

Johi :) Mi van Veletek? Fannika meggyógyult már?
denizsa

Votiv:
megértem az elkeseredésedet,mert egy anyának ez nem túl kellemes :(
De!Isti igenis pont olyan,mint a többi gyerek :!:
/ A fejlődési menet náluk sem egyezett a nagykönyvvel./
Viszont az nagyszerű,hogy ilyen korán el lehet kezdeni fejleszteni a hiányosságokat.
Szerintem az,hogy nem is akar kapcsolatot létesíteni,megmagyarázza az agresszióját.Mivel nem tudja kifejezni magát valamiért,nincs más megoldás a figyelemfelkeltésre,mint ez.
Ha jól emlékszem Te is gondoltál valami hasonlóra régebben.
Pontosabban,hogy a rosszasággal valamit ki akar fejezni.
Drukkolok neked,hogy megnyugodj.Minden rendben lesz!!!

A kis és nagy betegeknek gyors gyógyulást kívánok+++++++

petergabi

Sziasztok!
Beléptünk a betegek táborába. Grétikémnek most popóban 40,3 fok volt a láza :cry: , úgyhogy Votiv köszi szépen a homeós infót, de inkább nem álltam neki fél óránként kísérletezni, és beadtam neki egy Germicidet :cry:
De a lázon kívül nincs is más tünete, sőt reggel tök jókedvűen ébredt, rendesen reggelizett, ebédelt, hancúrozott, aztán délben vittem aludni, és feltünt, hogy kicsit meleg. Mutatom apjának, persze ő csak legyint, hogy biztos a futkározástól kimelegedett. Megmértem, popóban 39,5. Mikor felébredt is ennyi volt, úgyhogy mentünk pancsizni egyet (hűtőfürdő), aztán az ölemben megint elaludt, és most 7-kor mikor felébredt már 40 fok volt popóban. Viszont majd éhen halt, nyitogatta a hűtőt, hogy sajt meg kenyér, és a kedve is jó, viszont mire feljöttünk fürödni, már ez a 40,3 fok volt.
Remélem éjjel kialussza, mindenesetre majd magam mellé veszem.

Votiv! Remélhetőleg akkor most már jó kezekben lesz Isti. Ez egyébként is tök jó program, amiket leírtál, pláne meg ha még a hasznára is van. Én azt gondolom, ez legyen egés életében a legnagyobb baja, hogy most esetleg egy kicsit le van maradva (persze relatív, hogy mihez képest).

KépKép
KépKép
lindicita

ezt nem hiszem el... egy tök jo barátnömröl MOST derül ki, hogy tök másképp vélekedik a jelenlegi helyzetröl, mint én... nem is gondoltam volna, hogy ennyire másképp látja a dolgokat :( és most lehet hogy besértödött, amiért én is leirtam neki a véleményem :(
fibi

Grétinek is jobbulást!!! neki volt már 3 naposa?
fibi

Pont Bogárka is ezt a 3 naposat említette telefonban, lehet,hogy az lesz.
Akinek volt, annak ilyen magas láz volt az elején?
Egyébként felhívtuk egy doki ismerősünket, és azt mondja, hogy gyerekek között terjeng most valami magas lázzal járó vírus. És hát tegnap tücsök zenén voltunk, szóval lehet ott nyalta ba Kismancim.
Pedig ma lett volna a kimenős estém, de nem mertem az unokatesóra itthon hagyni Grétit.
lindicita

A zuram ma benne volt a tv-ben (Hír tv) :lol: (csöndes szemlélődő és nem a Nyugatis balhénál, akkor már itthon alukált)

Indi! Domino nagyon édes, és hát az a tehenes ruci, haláli :lol:

Beet! Tök jó,hogy Lilla ilyen könnyen ráhangolódott a bölcsire.
Elhúzás: külföld, szó szerint melegebb éghajlatra :lol:

Recca! Csípés :(
lindicita

Lindi,
ezért hivtál???
mire felvettem, pont leraktad!! sajnálom. Nálunk meg épp felfordulás volt, azaz fürdés...
Grétinek jobbulást, én is a 3 naposra gyanakodnék, asszem jobban is járnátok vele, mint a másik virussal.
Én sógorom is volt a tv-ben, de ő meg csak újságiró, és ott figyelt... :lol:
a rokonyok meg azt hitték ő is gátat épit!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv!
Hú, megértem, hogy elkeseredtél, de legalább rájöttek, hogy mi lehet a probléma, és ennek a kezelése talán megold minden más nehézséget, mire jön a tesó!!! És szerintem igenis Isti MÁS, mint ahogy mindannyiunk gyereke MÁS, mint a többi, mert a miénk, és nekünk ő a legdrádább! Már most külön egyéniségek, és nem is akármilyenek :wink: Istid egy nagyon édes-aranyos kis gazember, meg lehet zabálni, és biztos vagyok benne, hogy tudnak segíteni is! Nagyon klassz, hogy rátaláltál erre a Biai játszóházra! Ne keseredj el, minden oké lesz!!!!

Ancsi!
Férjem is kiakadt, hogy nem engem választottak be, de könyörgöm, azzal nem lehet Bónux mosószert reklámozni, hogy "szerintem a VAnish jobb" :lol: Meg hogy "én még látook ott foltot" :lol:
Szegény Lencséd! :cry:
Anyósékkal nem foglalkozni, kamu dumát beadni!!!
Ez a tűzeset nagyon durva :cry: De ne bőgj! Vagy esetleg terhes vagy??? :lol: :lol: :lol:
Azért velem is szervezkedjél tali ügyben :wink: :lol:

Fibi!
Na nehogy már barátnővel összevesszél ilyen dolog miatt!!!!

Lindi!
Hú, ez nagyon magas láz :shock: :cry: Figyeld Grétit!!!! Remélem, holnapra el is múlik!!!+++++++++++

Deni!
Nagyon sajnálom, hogy nem fogtok járni tücsökre :cry:
Képzeld, én elfelejtettem a játszóházba bejelenkzni a jövő hétre :cry:
Gyógyuljatok!!!!

Csajok!
Dominót ne féltsétek, Indi annnnnnnyira odafigyel Rá!!! Nagyon jó kezekben van! :D

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi! Nagyon örülök, hogy a közeletekben sikerült ilyen jó progit találni! :lol: Mi is megyünk zenebölcsibe, ha majd 6hós lesz. Már alig várom!
Csúszás. :(
Anyi :lol:

Den! Köszi, ma már jobban volt. Ma szinte egész nap úgy jártatta az állkapcsát, mintha ki akarná akasztani. :?
Akkor még nektek is egy kis ++++++++++++++

Zuz! Füvestejcsi hasonlat. :lol:

Indi! áháááááá! :wink:

Recca! Bicepsz. :( Bizti hogy nem a gyerekcipeléstől muszklisodtál be? :wink:

Ancsi! Lencsi egyensúlyozóművész. :P

Beet! Drukk az álláskereséshez.
Bölcsihírek. :P

Votív! Hajrá!

Grétinek! ++++++++++

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuzi,
hát ez az, hogy én nem akarok összeveszni vele... :( pümet megkaptad?
fibi

Fibi!
Válaszoltam rá, kb negyed órája!!!Nem kaptad meg???

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
bocsesz, közben megtaláltam :oops:

KépKép
fibi

Zsan! Igen, emiatt kerestelek, mert van itthon Belladonnánk, de nem tudtam, hogy kell használni. Aztán végül többszöri nekifutásra megtudtam Votiv számát.

Ancsi! Nálunk is szinte mindenhol csak parketta van (előző lakásban is), és Gréti is sokszor elcsúszott rajta, ezek a tappancsos zoknik nekünk se váltak be. Viszont mi Kanadából kaptunk egy nagyon jó kis mamusz-szerűséget, tiszta bőr az egész, a talpa meg hasított bőr, nagyon kényelmes, egészséges is, mert mégse cipő és hát nem csúszik. A márkája Robeez, és a II.kerületben a Rózsekert bevásárlóközpontban lehet egyedül kapni Magyarországon, vagy rendelni lehet Angliából. A babaruhabörzén is láttam a Rózsakertes boltot, biztos ott lesznek a Kismamáson is.
itt a honlapja a cipőknek:
http://robeez.com/Department.aspx?DeptI ... Lang=EN-UK
Láttam hasonlót a H&M-ben is, nem tudom az milyen minőség, én egyszer vettem hasonlót, 2000.-ft az Törökbálinti outletben, de nem is lehet ehhez a Robeez-hoz hasonlítani (ez kb 7-8000.-ft, ha jól emlékszem)
lindicita

Ja, és nagyon starpabíróak ezek a kis cipők, nekünk 3 különböző méret van, abból kettőt már kinőtt, de alig látszik rajta, hogy hordta, pedig az elsőnél még kúszott-mászott rendesen.
Viszont amit az outletbe vettünk, az már majdnem kilyukadt, pedig alig hordta, mert a hasított bőr talpa annak kifényesedett és elkezdett csúszni.
lindicita

Kismancim most felsírt, gyorsan meg is itattam, és szerintem már hőemelkedése sincs. Lehet sok volt az egész Germicid? :roll:
lindicita

Sziasztok!

Köszi az aggodalmat, remélem én is a legjobbat. :wink:
Ez az egész cukorgyanú onnan jött, hogy már rég elmúlt a nyári meleg, Réka éjszaka még mindig nagy mennyiségű vizet iszik, így már éjfélkor cserélhettem rajta egy totál teli pelust. Reggel ismét egy uekkora csomag.
Doki néninek mondtam, első kérdése az volt, hogy nem fogzik-e véletlenül a lány? Még rákérdezett az étvágyára is, ami elég ingadozó. Inkább kizáró okként akar vér és vizelet vizsgálatot.

Ja, Boykott kisasszonytól vizeletet szerettem volna gyűjteni holnapra, most lehetett pisilni a fürdővizbe, naná, hogy most nem, pedig itattam, csapot kinyitottam.... :lol:

Votiv, azta! :(

Grétinek, Fülinek mielőbbi gyógyulást!
zanza

Votiv!
nem vagyok szagértő, de van egy konduktor barátném. mikor Lencsire mondták, hogy túl ilyen meg olyan, megnézte és mondta, hogy semmi baja. szóval ne keseredj el, esetleg nézesd meg valaki mással is! a másik meg,ha igazuk is van, régen ezeket nem is vizsgálták, aztán úgy nőttek fel kőcök, hogy kinőtték és kész. járjatok minél többet (főleg ha már ingyenes ;-) ) a csoportfoglalkozásra, legalább neked is jobb kedved lesz!

Vera!
ez ruhamosószer?
és képzeld, a pandorfiBody Shopban tartanak pár féle cuccot, de pl. hajsampont nem :(. és tegnap este tök "bedurrant" a burám, mert asszem nem mostam le rendesen a balzsamot, vagy ilyesmi, lényeg, hogy vörösre nyomkodtam (vakarás helyett már inkább ujjbeggyel nyomkodom) a fejbőrömet. sajna kutya is vagyok, mert még be van dobozolva valahol a normális sampi, de mostanában az Elséve is bejött,amivel most mostam.

Fibi!
majom :lol: :lol: :lol:

Indi!
nem rossz vicc a rongy téma, csak a gáz, hogy légvonalban lakunk közel. gyakorlatilag be kell mennem a Kosztolányira és onnan a 7-essel a piacra. de nekem is kéne ringyó :)

Lindi!
Manci jobban van? én ilyen magas láznál nagyon beijedtem volna! még jó, hogy volt otthon kúpod, helyes, hogy beadtad! és 1 kúp nem lehet sok, mert mikor L. fiatalabban nagyon lázas volt, 1-et kellett neki adnom.
cipő: ezek így ránézésre úgy néznek ki, mint a kocsicipő , és hát mindenhol azt olvastam, hogy csak keménytalpú cipőben szabad járatni a dedet. mindenesetre amúgy tetszik, de Lencsi sajnos mindent, ami nem harisnya, kb. 2 perc alatt leszed magáról. most azt találtam ki, hogy rendes szandált húzok rá itthon, de hát azt is letépi :)

ancsipancsi

Ancsi :) csak halkan jegyzem meg, hogy korpás fejbőrre a legjobb az ecet - lévén a korpa is egy gomba és az ecet gombaölő. Kipróbált dolog, nekem bejön :) A Frosch egy viszonylag környezetbarát nmegoldás. Egyébként ha beugrottál volna a Holdboltba, láthattál volna kábé kétszáz féle igazán környezetbarát mosó-, mosogató- és tisztítószert.. és nem drágábban, mint a vegysezeres bolti izék.

Tudom én, hogy nehéz neked a piacra menni. Ez olyéan, mint tőlünk Lindiék házikója - légvonalban mi egy köpésre lakunk, de békávéval és fél óra ... :(

Szép napot mindenkinek, szedjetek sok gesztenyét és gyártsatok Kip Koppokat és nevessetek sokat :)

indianyo

Sziasztok!
Grétikémnak ma reggelre kutya baja, 36,6 a hőmérséklete :lol: , nyoma sincs, hogy beteg lenne, sőt a szokásos adag reggeli után még egy joghurtot is kért. Úgyhogy nem tudom mire vélni. Vagy ez a 3 napos láz ilyen cseles, hogy hol van láz, hol nincs?
Ezzel együtt elég kaka éjszakám volt, mert a biztonság kedvéért mellettem aludt, de nagyon úgy fest, hogy napközben kialudta magát, és hajnal 3-ig csak bohóckodott, meg nyomkodta a szemem, meg hol a fejemre, hol a hasamra feküdt, és megivott fél liter vizet. És reggel 7-kor végleg fel is ébredt.
De most nem is tudom, hogy hogy viselkedjek vele, mint akinek semmi baja, vagy mint aki beteg :roll:

Ancsi! Én meg pont úgy tudom, hogy nem szabad keménytalpú cipőben járatni a babákat, hanem mezítláb vagy zokniban, mert így fejlődik ki a talpa, és ez a cipő pont erre jó, mert vékony és nem csúszik. Persze anyukám is állandóan a kemény talpú cipővel jött, hogy mi is abban jártunk.

KépKép
KépKép
lindicita

Indi,
pikkelysömörre sajnos nem :( sokévi próbálkozás után úgy találtam, hogy nekem semmi nem tartja karban a fejbőrömet jobban, mint a bodyshop korpás fejbőrre kialakított samponjai (amiben csak természetes anyagok vannak, és még állatokon sem kisérletezgettek velük), csak ezeket sajnos itthon nem lehet kapni :(

Ancsi,
igen, ruhamosószer, és azért örülök, mert ez a normál ruhát is hatékonyan tisztítja :D Parndorfban sajnos a "mi" samponunk nincs :(

Lindi,
szegény Gréti :(

v
kisün

Lindi :) jó hír ez Grétiről :) Mármint, hogy gyorsan jobban van, nem az, hgoy enm hagyott aludni :)

Vera :) hát igen, a pikkelysmör azért komolyabb, mint egy sima kis korpa - bár utóbbi is igen makacs dolog tud lenni. És akkor te a jó kis samponodat hogyan szerzed be? Tudom, hogy írtál már erről, csak nem emlékszem, hogy ismerős hozza, vagy online rendeled?

Aranyosak vagytok, hgoy ilyen békésen tűritek, amiért állandóan a környezetvédelemmel jövök :lol:

indianyo

Indi,
sajnos úgy szerzem be, ahogy épp tudom: ha valaki kint van, vagy én kint vagyok, akkor nagyobb mennyiségben hozok/hozatok :) Nagy ravaszul anyukámat is rákattintottam a bodyshopra, így ő is szokott menni, ha Bécs felé jár (apukám gyakrabban van arrafelé, de őrá ilyesmit nem lehet rábízni :D)
Környezetvédelem meg nem zavar, mert én is sokat teszek érte (reciklálunk, hulladékudvarba járunk, és ahol lehet, froscht használok... sőt: most már szüleimet is ráállítottam a környezetbarátabb életmódra), persze sokkal többet lehetne, de tőlem most ennyi telik :D
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: