A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Exi!

Peti és zsófi paraméteri kb. megegyeznek :lol:
:wink: (2-3 hete volt 6700g és 64 cm)

KépKép

KépKép
rika07

Rika,
Végre egy bébi, aki kisebb, mint Boldizsár. Ő 7200 gramm és olyan 70 centi kb.

Eszik rendesen?

Boldog névnapot Zsófi babának (ha ma tartjátok)!
Vendég

Köszi Dancsi! :D
Nem, nem eszik rendesen ha rajta mulna akkor 6-7 óránként enne és akkor is keveset. Van egy kis vas hiánya talán ezért van, de Ő mindig is ilyen volt. (klinikáról ugy jöttünk haza, hogy 30 ml szopizott ), Én ha ránézek nem látom vékonynak, de mindenki 2-3 hónappal fiatalabbnak nézi. Szóval akkor Boldi sem egy vasgyúró gyerek :lol: , gondolom nála meg a kevés szilárd kaja miatt is van ez. Vigyáznak már most az alakjukra. Jobbulást nektek, gondolom most még kevesebbet eszik a pici. Éjszakák?
Tudsz valami olcsó futárszolgálatot? Szeged - BP, babakocsinak

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!!

Megmértem a bébiket.Niki 6930gr Norbi 6550gr.
Ma pl.Két üveg sütőtök +50ml tejcsi volt Nikim ebédje.Na jó a második üvegből hagyott vagy 2 kanállal. :lol:
Norbi is majdnem ennyit evett .Kivételesen kaptak ma üveges kaját mert nem voltunk itthon,de huzamossabb ideig már dúrva lenne anyagilag.

Romy.
Jó hogy hatásos a torna.Hozzánk mostmár két alkalommal nem jött.Beteg is volt . :( Hányszor jár hetente hozzátok?

Kép
Kép
zitacicu2

Rika,
DT Express, a számát nem találtom, de a tudakozó tudja, elég korrektek, csak milliószor mondani kell ha nem kérsz számlát....

Én többször szállíttattam velük és nagyon rendesek voltak.

Boldit múltkor 3 hónaposnak nézte egy nő. Amikor mondtam, hogy már elmúlt 7, csak hüledezett, hogy az ő 3 hónaposa is ekkora. MEg megtévesztő volt az is, hogy kengurúban volt.
Vendég

Rika,
Nálunk nem kevés, hanem nulla a szilárd kaja :!: :!:
Vendég

Dancsi, bocs, hogy beledumálok, csak zért írok, mert látom, hogy aggaszt ez a hozzátápi kérdés... mivel nálunk is aktuálissá vált a dolog, beszéltem az Incivel és azt mondta, hogy amennyiben van elegendő tejed, az sem baj, ha csak a gyümölcsökig jutsz el 1-1,5 éves koráig. Tudom, hogy általában nem ezt szokták mondani (a mi gyerekorvosunk sem ezt mondaná), de nekem Inci az egyetlen, akinek ebben a témában adok a véleményére.

Rika! Zsófinak én is boldog névnapot kívánok!

Szép napot mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

timika,
Köszi, engem is nyugtatgatott az LLL, sőt a saját gyerekorvosunk is. Az LLL szerint 1 éves korig csak kóstoltatásnak kellene lennie, ami számomra kissé meredek, de úgy tűnik Boldi osztja a nézeteiket. :D
Vendég

Dancsi!

Köszi, megtaláltam a honlapjukat tényleg olcsón dolgoznak.
Jozsó is ilyen rossz evő volt? Boldizsár mostanában milyen játékokat élvez, mi köti le. Lesz a Zsófi keresztelője és nem tudom milyen játékot kérjünk.

Zitacicu: az igen, a Niki a nagyobb :), Zsófi még soha éltében nem evett meg egy üveg kaját egyszerre, sem bébiételből sem amit én főztem. A husos kajákból neki egy üveg az 2 étkezés. A legjobban a pépet szereti körtével vagy meggyel.

Timika
Köszi :)

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Pankata! Nagy gratula a pocilakóhoz! Hogy viseled?Más edidg mint az előzőek voltak?

Dancsi!Ez a "befejezem a szopit", már az én agyamban is megfordult -hiába, nem bírok összesen 2-3 órát aludni éjjel 3-4 részletben-, írattam fel tápot. De még nem váltottam ki. És 1,5 hete kezdenek normalizálódni az iccakáink.
Éhség miatt kelne Boldi? Nem hiszem.
Lindikém este szopizik, kap utána HA pépet is, és így is volt hogy kelt alig 3 óra múlva, és olyan hangerővel kapott rá a cicire és szopizott hogy szerintem a 4. emeleten is hallották. :D Mindezt kb. 3 percig, oszt alvás. :shock:
Egyebekben a kívülállók okossága engem megőrjít, tegnap épp sikeresen összehajtottam anyósommal Lindi-kajáztatás okán, áááá, hiába, nem egyszerű egy 55 évessel megértetni dolgokat, főleg ha Ő nem is akarja megérteni. :(
Az 1 éves korig meg csak kóstoltassunk szerintem is abnormális. :roll:

Zsófiknak utólag is boldog névnapot!

No lépnem kell, Lottika is itthon van -bekapott egy kis ovi-vírust-, csak aludni voltunk itthon 7végén, szalad a lakás, én meg nem érem utol.... :lol:

Aktuális kedvenc képem: Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
Talán megvan a kelések oka, kibújt az 5. fogacska. Azért nem vettem észre, mert most felül jött (és alul kellett volna elvileg) és be sem volt duzzadva az ínye, nem is fosott, nem volt kiütéses sem.

Végre normális, jó kedvű, igaz nem távolodhatok el mellőle, mert akkor panaszkodik, így vonszolom magam után a járókát.

Rika,
Fisher Price kincsesbödön a nagy kedvenc mostanában, Brendonban többnyire kapható is.

Jozsó is nagy cicis volt, de ő elfogadta a kanalat, válogatós babakora óta de őt meg lehetett etetni.
A mai napig pár féle kaját eszik csak meg, tegnap kattant rá a szőlőre, eddig meg sem kóstolta, semmi gyümit nem eszik, csak bébiételből. Meg pár hete eszi meg a rántott húst, igaz azt hétpofára. :)
Vendég

Érdekes ez az éjszakai ébredés, amiről írtok. Van éjszaka (kb. minden 2.), hogy Kristóf is többször ébred, de mondjuk 3-ból 2-szer nem éhség miatt, hanem csak cicizik egy kicsit és alszik tovább. Szóval akkor én is csak 3 órákat alszom egyhuzamban.
Nem értem én sem, hogy miért csinálja. Szopit viszont semmiképpen nem hagynám abba, minden mást kaphat még egész élete során, ezt viszont csak most.

KépKép

KépKép
timika

Timika! Persze igazad van, "józan", és kipihent napjaimon én is így gondolom, de amikor félórákat se alszom egyhúzóra, akkor leginkább azt gondolom, hogy jókedvű, kiegyensúlyozott boldog anyára van leginkább szüksége a lányaimnak és a családomnak. Nem pedig morcosra, fejfájósra, szédülgősre, ingerlékenyre, kipurcant zombira. :( Igény szerinti szopi akkor igazi, ha baba és mama is boldog vele, kielégíti mind2 igényeit. No most le lehet lőni...

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
valahogy én is így gondolkodom, csak nálunk azt hiszem képtelenség a szopi elhagyása....

Néha olyan fáradt vagyok, hogy minden kiesik a kezemből, tegnap pl. képtelen voltam a zoknikat összepárosítani.

De ma aludtam végre egyben 5-6 órát, ilyenkor friss vagyok és üde, ma átválogattam a gyerekek összes ruháit pl.
Vendég

Dancsi! Nálunk is az.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Cenikő!
Köszi, jól eldugtam, de én tudom hol vannak. :lol:
Örülök, hogy javulgat a párod.

Pankata!
Szívből gratulálok a pocaklakóhoz!!!! A Klinikán is tudok egy klaszz szülésznőt, megírom priviben a nevét.

Zsófiknak én is - utólag - boldog névnapot kííííííívánok!!!

Dancsi!
Ez nem fog vigasztalni, de képzeld Dávid nálunk is ilyen ragaszkodós. Közvetlen mellette kell ám lenni, különben kivágja a magas c-t ezerrel.... Még az sem jó ám, ha a másik szobában vagyok, ahová egyébként odalát, mondjuk a játékai mellett üldögélve. Reménykedjünk, hamarosan kinövik. (Különben meg, látod ennyire nélkülözhetetlenek vagyunk
:D )

Hozzátáplálás: hát nem tudom, bizonyos életkor után talán azért kellene gyümölcsön kívül más is. Másrészről pedig, ha erőlteti az ember lánya, annak lehet az az eredménye, hogy egy életre megutálja a kajálást. Szerintem - ha éhes - fog enni, mert nehezen tudom elképzelni, hogy egy kismanó önként vállalja az "éhezést". Szóval szerintem amig ez nincs, talán elég neki a kaja. Most lelőttők?

Melinda!
Egy anyóssal megértetni bármit is, ami nem az ő elképzeléséhez passzol, sztem lehetetlen művészet. Az enyém dettó, csak ő 59 éves. Szerinte hibásak a nevelési elveim, az etetési módszereim stb, stb. Szerinte egy 11 hónapos gyerek már régesrég lehetne szobatiszta, csak én ragaszkodom a pelenkához, szóval miattam pelenkás a két kicsi.
:twisted: Mellesleg annyira kitölti a nagymama szerep a tudatát, hogy csak a szülinapját felejtette el Dávidnak, majd közölte, tök mindegy mikor köszöntjük, úgyse tudja, mikor van a szülinapja. Kicsit kiakadtam, engem nagyon nem így neveltek...........

Zitacicu!
Heti egyszer, de nálunk a múltheti betegségünk miatt elmaradt. Javultok?

Megyek kiporszívózom a picurokat, ja bronchitist diagnosztizáltak náluk. :(

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Pankata!
Gratula a harmadik babóhoz!
A klinikán, én a Kerekesné Juhász Csilla szülésznőt nagyon tudom neked ajánlani. Nagyon rendes, profi szerintem. Hozzám szabiról bejött.

Romy!

Most a képeket nézve, rájöttem, hogy én látásból ismerlek. Valamikor jártál egy deszki fiúval, ugye??
Ő a mostoha tesóm barája volt. Megjegyeztem az arcodat, egyrészt mert jó az arcmemóriám, másrészt, mert szerintem nagyon hasonlitasz a Romy Schneiderre. Emlékszem a Tescoba is láttalak mikor a második babát vártad, nagy volt a pocid, és néztem, hogy Úristen, még a másik gyerek is milyen pici.

Zituska!

Láttam a lakásotokat a Lakásépitészbe, nagyon szép. Megszoktátok már? Bár a jót, mindig könnyű megszokni!!!

Enikő, Dancsi, Bea!
Ti, hogy csináljátok a fogmosást? Mármint a gyerekeknél. Vettem Márknak fogkefét és fogkrémet, de nem tudom, hogy hogyan kellene hozzá fogni. Este vacsizik, és elalvás előtt még iszik tápszert is. Akkor, mikor mossuk meg neki?

Az Enikőknek, Editeknek, Zsófiknak utólag is boldog névnapot.

Zita

Kép
zitaa

Zita,
mi sokáig csak odaadtuk neki a fogkefét fogkrémmel és csak leette róla. Nem is olyan rég van az, hogy kitátja a száját és hagyja megsikálni a fogát. Szerintem meg kell várni ezzel, hogy megértse, hogy mit akarsz. 1,5 évesen Jozsónak még csak erőszakkal lehetett volna megsikálni a fogait, de pár hete szépen hagyja.
Vendég

Sziasztok! :)

Kata :)
Szívből gratulálok a Pocaklakóhoz! :D :D :D
(Némós rugi megvan ám! :wink: )
Az én szülésznőmet is szívből atudom ajánlani! Ha kell a telefonszáma, akkor sms-ben szívesen elküldöm, csak dobj rám egy üzit! :)

Dancsi :) , Melinda :)
Nem írigyellek benneteket az éjjelek miatt! :(
Én is szoptatás párti vagyok, de lehet, hogy így én is kiakadnék.
Botond azóta alussza át az éjszakát, amióta rendes kaját is kap - emellett még 4x szopizik, de este fél9-kor utoljára.
De nekem könnyű dolgom volt, mert Boti elfogadta a kaját, ebből gondolom, hogy szüksége is volt/van rá!
De ha nem fogadta volna el, nem erőltettem volna.
Így vagyunk a darabos kajával: megpróbáltuk, de öklendezett, meg kiköpte, ezért nem erőltetem.
Botinak nincs is még foga, de voltak, akik azt modták, hogy így is el kell kezdeni vele ismertetni a darabosat. Hát nekünk ez nem jött be.

Zita :)
Köszi! Megszoktunk már itt, nagyon klassz! Ahogy mondod, a jót könnyű megszokni! :) Dupla akkora helyünk van, mint a régi lakásban, és belváros helyett újszeged, és kertes ház. :)
És Ti jól érzitek magatokat az új házban?

Rika :)
Zsófinak utólag boldog névnapot!

Vasárnap volt Boti keresztelője, nagyon ügyes nagyfiú volt! És nagyon csinos is! :) Majd teszek fel képet, csak még nincsenek előhívva!
Addig is teszek fel párat a legfrissebbekből! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Timika,Melinda,nálunk sem az éhség miatt kellt fel a Barni éjjel 5-6 ,hanem a cicizés miatt!! :?
Ő a mai napig viszont 2 felkell szopizni,pedig mindjárt 10 hónapos lesz,és pedig dupla adag főzeléket kap vacsira!

Dancsi,most látom te is végigjátszod azt a cicizést mint mi!
Nálunk is volt kb.2-3 hónap mikor 10-12 is fennvolt,és smmi nem kellett neki............
:twisted:

Pankata,gratula :D !
Jó hallani rólad!!! :)

Zitu,nálunk a Barni semmilyen bébiételt nem hajlandó megenni!! :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a köszöntőket.
Ma megismerkedtünk egy másik babacával 2 nappal öregebb mint Zsófi, hát nagyon aranyosak voltak együtt, ez ám a szocializáció :lol:

Zituska! én is megpróbáltam pici darab bébi kekszet (kicsit átitatva) Zsófinak adni, hát látványos öklendezés és hányás lett a vége. majd bébi almalébe pépesítettem az egészet, ugy sem ette meg. Azt hiszem elteszem későbbre vagy megeszem én :lol:

éjszakai kelés, Zsófi 1x kell attól függ vacsorázott-e és ha igen akkor mennyit 01- és 05 között v.mikor. én ezt is rosszul viselem, de akkor ne is szóljak semmit. Szegények…

zitaa!

Fogmosás: Klinikán fogorvos feküdt mellettem kiveséztük a témát:
Elöször pelenkával kell törölgetni a fogát majd fogkefét adni neki, elötte fogatmosni, (hogy lássa, hogy Te is azt csinálod) de fogkrémet csak akkor tegyél rá, ha már tuti nem nyeli le és a sima fogkefével már tudja, hogy csinálja.---állítja egy fogorvos

romy!
Zsófi önként vállalja az éhezést. ha álmos és éhes tuti, hogy aludni fog, igy kb. 3-4 naponta nem vacsorázik. Persze akkor hajnal 1 körül üvöltve ébred és 230ml tápit bevág. Elöször nagyon nehez viseltem, de már megszoktam a lányom össze vissza étkezését. Semmi rendszer nics benne és nem is tudom, hogy lehetne rendszerezni egy kicsit.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Nagyon jok a képek, Linda is milyen nagy már, Boti mosolya nagyon huncut és ki a kislány?

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Megindult az élet a topikon lányok! :D Mit tesz az ősz??? :lol:

Zituska! Gyönyörű a fiad! Lindi is kap már "rendes" kaját, mégis kel. Evvan, beleegyezek a hajnali kelésbe, de a 6-8 keléstől kiborulok. És ezt be is vallom. Mondjuk múltkor így láttam egy klassz filmet az rtl klubbon éjjel 1/2 2től. :)

Romy! Anyósod :roll:
Gyors gyógyulást a srácoknak!

Dancsi! Fosi, kiütés jár nálatok a fogzással?? Nem lehet egyszerű. hogy van Jozsó lába?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
köszi, lassan olyan, mint fénykorában, a zokni/cipőhúzás még necces, de már szépen gyógyul. Tud motorozni, mászókázni, szaladgálni is.

Ma találkoztam véletlenül Jozsó dadusával és panaszkodtam neki, hogy Boldi nem eszik csak cicit. Azt mondta, no para, egy kolleganője babája 1,5 évesen!!!!!!!!!!! fogadta el az első falatokat. Strapa, de nagy tragédia nem fog történni.
Vendég

Sziasztok!
Nálunk az elmúlt pár hónapban éjjel alvás volt, reggelig. Szinte furcsa volt, hogy egy teljes éjjelt végigaludhatok. Mostanában azonban ezek csupán szép emlékek, visszatért a régi kerékvágás: éjjeli ébredezések. egyszer, kétszer, 85-ször. :evil: Nem tudom kibogozni az okát, de ez van.

A darabos kajától Dávid is öklendezik, sőt hányt is, én nem erőltetem. Pedig van 8 foga. Ja és szereti a fogmosást :) szerencsére.

Zitaa!
Nincs előttem az arcod, küldessz magadról képet? Amúgy igen, tényleg volt deszki barátom régen.

Szép estét mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Dénes még beteg egy kicsit, de a nehezén már túl vagyunk! :)

Dancsi, Melinda!
Dénes kb. 2-3 hónapja éjjel szinte percre pontosan 2 és fél óránként eszik. Még újszülött korában se evett ilyen sűrűn! És ezek a jobb éjszakái... Rosszabb éjjeleken óránként kel, cicizik, aztán alszik. Olyan fáradtnak érzem magam néha, hogy állva képes lennék elaludni, a párom meg morcos, amiért nappal néha türelmetlen vagyok a gyerekkel! Nem jókedvemben csinálom és nem akarattal, de ha alig alszok nehéz elviselni a hisztit! :(

Evés:
Dénes szerencsére eszi rendesen amit én főzök neki. Anyóssal nálunk is necces kicsit a helyzet, szerinte is túl későn kezdett a Dénes enni (6 hónaposan). A sógornőm a fiát 1 éves korára :!: leállította a szopiról. Nem tudom anyós mit fog hozzá szólni, ha Dénes jóval tovább szopizik, mint a másik unoka... :lol:

Rika! Boldog névnapot Zsófinak! :lol:

Pankata!
Hatalmas gratula! :lol: :lol: :lol:
Ha jól emlékszem egyszer azt írtad, hogy eredetileg egy gyerkőcöt terveztetek! Jól belehúztatok! :lol:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!!

Na nálunk anyós is megtömte volna már az ikreket hússal meg májjal.Mondtam neki hogy azt azért mégsem kéne.Sőt!Anyukám mégjobban kiakaszt ,mert a Norbi nem szeret feküdni hanem húzza fel magát és nézelődni akar.Erre nayu:hát már ideje is hogy üljön.
Szóval az én gyerekeim mindig mindennel el vannak késve stb.Meg szerinte kár vesződni a fejéssel ha ilyen kevés(napi 1 liter)tejem van,miért nem adok nekik tápot ,meg elég nagyok már ehetnének többször is szilárd ételt.Stb.
Na mindegy.
Most megyek és bocsi hogy nem olvastam vissza de néztem a tv-t 2-ig éjjel(a tüntetést amin kiakadtam mint a kakukkos)aztán ugráltam a törpékhez mert jön a foguk és sirnak.

Kép
Kép
zitacicu2

"TUTI nyereményjáték!"

Sziasztok.

Nyereményjáték.

Feltétel: vásárolj a gyógyszertárakban, DM és a Rossmann üzletekben kapható 30, ill. 60 gumimacit tartalmazó TUTI gumivitamint. A vásárlást igazoló blokkot küldd be.
Kezdete: 2006. szeptember.
Befejezés: 2006. november 30.
Sorsolás: 2006. december 6.
Nyeremény:
3 db síléc
10 db mp3 lejátszó
10 db kerékpár computer
10 db bobszánkó
30 db védősisak
Cím: "TUTI nyereményjáték!" Amadé Kreatív Bt., 7603 Pécs, Pf. 181

:roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok.

Mindenki eltűnt??

Hol vagytok??

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kép Niki a kis angyalkám Kép Norci baba Kép a kis ovisom Kép vigyorka

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu!

nagyon szép a boldog kis családod! :), A 4. képet nagyon elkaptátok, nagyon jó!

Jégvirág? Mi van veled?

Rika

KépKép

KépKép
rika07

E Kép Kép Kép Ebben a sz@r időben némi nosztalgia a nyárból.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Klasszak a fotók, édesek a picurok!!!!!!!!!!!!!

Zitacicu!
Bájosak a picurok, szép családod van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melinda! Ez jól jött, mármint a nosztalgiázás, ebben a csúf időben. Alig lehet kimozdulni a négy fal közül, ez nem jó. :((
A híreket hallgattam az előbb, lesújtó...........................
Ha előbújik a napocska megyünk sétálni.

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

A folsav-és maltofer-evés nálunk is ordítós volt. És a hasa is ment tőle...

Enikő, köszi a fotót. Közben bevásároltam a neten, de ha megyünk ki, nyitva tartom a szemem. Egy nőnek cipőből sose elég, ugye... :D

Kórházprivatizáció: :?: Az egészet? Én ezt nem értem... Reméljük, kacsa... :roll:

pankata: gratula!

dancsi: én is szoptatáspárti vagyok természetesen, de az LLL egy szélsőség szerintem is... Én mázlista voltam abból a szempontból, hogy Marcsi csak enni használta a cicit, mondjuk én vittem némi rendszert a szopiba, de szerintem ez ettől független.

zitaa: a fogmosási kísérleteim az ujjra húzható fogkefével nálunk eddig nem működtek, nem hagyja. (A fogkefe azon kevés dolgok egyike, amit nem vesz a szájába.)

Képek gyönyörűek! :P

A turiban vettem egy satyit, de kicsi lett (Disney, újszerű, méret szerint 12-18 hó, de Marcsi 45 cm-es kobakjára már éppen kicsi). Ha valakinek kell, és tudja használni, szívesen odaadnám. Itt a képe.

Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zsu!
Megkaptad?Ha olvasod,jelezz légyszi.:)
Edit
szilde
Szeged

Mennyi édi-bébi!!!! :lol:
Nagyon aranyosak.
:wink:
E.
szilde
Szeged

Sziasztok!

Csak két kép Petiről.

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Kivagyunk mint a liba, a vevőnk elállt a vételtől. :( Mindezt akkor közölte velem, amikor tegnap a hidő utolsó napján du. ÉN felhívtam. "anyagilag ellehetetlenült" -mondja.
és mi? ház, hitel, szocpol stb? Nagyon nagyon dühös vagyok -de legalább bukta a foglalóját! :lol: -Most kapkodunk fűhöz fához, a lakásnak el kell mennie.
Please! Ha tudtok olyan emberkét, aki 40 m2es, 1,5 szobás, jó állapotú földszinti, erkélyes téglalakást keres, szóljatok!!!!

De jó hír:Ma reggel felállt Lindababa. :D

Exi! Jó nagy már Peti! :)

Ha most nem jönnék egy ideig, megvan a "felmentésem" :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
Gratu a pici lánynak a felálláshoz!

Nagy kérés lenne, hogy elküld nekem a havi súlygyarapodását születése óta? csak hogy megnyugodjak...... Jöhet pü-ben is.

Lakáslemondás gáz... Legalább komolyabb foglalót kaptatok?

Tegnap Jozsót rendesen megfuttattam, gyalogolt vagy 3 km-t, este szó szerint beleájult az ágyába (pedig mostanában sokáig akar bulizni, meg nem aludni), reggel pedig fél 9-kor alig lehetett felébreszteni. :D
Vendég

Dancsi! A komoly relatív, neki asszem súlyosabb elvesztenie.Ami engem nem vígasztal. :(

Adatok: szül: 3.280 gr / haza: 3.160 gr
1 hó: 4.300 gr
2 hó: 5.150 gr
3 hó: 5.700 gr
4 hó: 6.150 gr
5 hó: 6.330 gr
6 hó: 6.600 gr
7 hó: 7.000 gr
Az elején hízott mint "malac", de pl. a 4-5 hó közti alig gyarapodása nem érdekelt senkit. Hízott, nőtt, jókedvű, ennyi a lényeg. Ja, 49 cm-rel született, most olyan 67-68 körül van, majd szerdán tudok tutit mondani.
Hozzátenném a nővéréhez képest hatalmas baba, Lottika félévesen alig több mint 6 kiló volt /3100 zal szül/.
A 2 lány mozgásfejlődése meg egyáltalán nem hasonlítható össze. Lotti nem kúszott, mászott soha, csak a fenekén ülve hajtotta magát mint egy kismajom, Lindi már elég régen 4kézlábazik, kúszik, felül, feláll. Lotti 10,5 hósan állt, illetve ült is fel. Pedig esküszöm, egy anyjuk, egy apjuk van! :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Melinda, a két lányodat szvsz kár összehasonlítani, még akkor sem fejlődnének egyformán, ha tök hasonló méretekkel születtek volna... :) Persze sejtem, hogy nehéz, hiszen Lottihoz könnyű hasonlítani a másodszülött lánykádat. És tutira én is ezt fogom csinálni...
Ház miatt :(.
Igen, jó nagy, legutóbb 7150 g és 65 cm volt..., nagyobb, mint Linda (legalábbis súlyban).

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! Hasonló mérettel születtek. 3280/3100 és mind2 49 cm.
Nem szoktam hasonlítgatni egyébként, evvel is csak arra akartam "rávilágítani", hogy ahány gyerek, annyi féle, a lényeg az egészség. :) Lényegtelen, hogy épp követi e a "nagykönyvet" vagy sem.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Melinda! Ház: :(

Tanácsot kérnék:
Tudja-e valaki, mi írja elő, hogy ki mehet bölcsibe és ki nem. Én gyeden vagyok Dáviddal, Ricsi két éves. A kérdés: Ricsi mehet bölcsibe vagy sem, mert végülis nem miatta vagyok gyeden. Már 28 féle verziót hallottam, persze senki nem tudta megmondani mi alapján mondta, amit mond. Vagy ha mondjuk gyesen lennék, akkor jogosult lennék arra, hogy bölcsibe kerüljenek a picik vagy sem. Teljesen belezavarodtam az egészbe. Magánbölcsi - bár jó lenne- kilőve, mert nem szakadt ránk a bank (sajnos, és a lottón sem nyertem). Szóval, ha bárki tud hasznos infót, kérem ossza meg velem.
köszi:Romy

Kép

Kép
romy1

Romy, én most néztem meg a magyarorszag.hu oldalon, ott semmilyen kikötés nincs arra vonatkozóan, hogy az anyuka milyen ellátásban részesül.
És ha belegondolsz, ma már GYES mellett is lehet dolgozni a gyerek egyéves korától... Szóval szerintem nem lehet akadály, hogy Dáviddal otthon vagy.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Megint én: a törvény szerint Ricsi mehetne bölcsibe...habár az is benne van, hogy előnyben részesítik azokat a gyerekeket, akiknél mindkét szülő dolgozik. Szóval csöbörből vödör.

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda,
köszi :)

Romy,
nem akarlak elkeseríteni, de ha te otthon vagy gyeden a kicsivel, nem fogják felvenni bölcsibe.
Jozsót még akkor vették fel, amikor terhes lettem Boldival és veszélyezetett terhes voltam, és az nőgyógyászom javalolta a gyerek bölcsődei elhelyezését.
Már nem járhatna, de mivel itthon nulldiétán van, orvosi papírokkal (ez nem kamu, tényleg így van) maradhatott. Itthon nem eszik semmit sem, a bölcsiben zabál, mint kismalac.....
Vendég

melinda,

nálunk meg így van:

szül súly: 3780/3680

1 hó: 4640
2 hó: 5200
3 hó: 5700
4 hó: 6420
5 hó: 6950
6 hó: 7000
7 hó: 7100

A hosszt nem tudom, mert nem mérem, olyan 70 centi körülire saccolom (74-es ruhákat hord), a védőnő hétfőre berendelt, mert ott tuti mérleg van (nem mintha a tefal mérleg nem volna pontos), meg ott a hosszt pontosabban meg tudják mérni.

A súlynál meg a +- 100-150 gramm az nem jelent semmit, mert ez akár naponta ingadozik, függ a kakitól, meg hogy éppen mikor szopizott utoljára.
Ráadásul kölcsönadtuk a mérleget, és pár hete meg sem tudtam mérni.
Vendég

Sziasztok!
Romy: 3 esetben veszik be a gyereket bölcsibe -avagy nekem ezt a 3at mondta el a minap a bölcsis vezetőnő-:

1. viszel munkáltató igazolást (30 nap türemli idő van, azaz ha beadod, akkor 30 napod van hogy munkát találj!! )

2. ha viszel egy orvosi papírt, hogy a gyermek integrációja javallott, pl lassabb érésű, fejlesztésre van szüksége, szocializálódnia kell...stb (nekünk ilyen van és ez sem kamu, hordanom kell a Korai Fejlesztőbe is heti 2x)

3. ha veszélyeztett terhes vagy (nekem úgy mondták, hogy a 3. babával!!! ) vagy ha 3 gyereked van, akkor mehet bölcsibe minden papír nélkül!!! Ez a "nagycsaládosoknak" ilyen kedvezményke!!!

Az infóim olyan szinten frissek, hogy tegnapellőtiek :) Ugyanis szakorvosi javallatra bölcsizünk néhány napja! Napi 4 órában....:wink:

A Te esetedet legjobb lenne ha a hozzátok legközelebb eső bölcsiben érdeklődnéd meg az ottani vezetőnőtől! De arra készülj, hogy várólista van, és hogy lehet hogy betölti a 3at azaz már inkább ovi kéne neki, mire felvennék a bölcsibe....:shock: Én májusba irattam be a Violát! :roll:

Zita: Mi minden este sima vizes fogkefével mosunk fogat, eleinte ordított, akkor halasztottam, de mostmár ő jön oda hozzánk és áll fel a sámlira és kacagva tűri a fogmosás megpróbáltatásait :) :wink: Szal sztem akkor kell elkezdeni amikor a gyerek is érdeklődik iránta, pl ha te mosod, és megy oda nézni.... Na nálunk a Bogi egy jó húzóerő ilyen téren, úgyhogy mi trióba mosunk fogat esténként! :lol: :lol:

Bogaramnak vírusos garat és torokgyulája van, hát igen elkezdődött az ovi -közösség- :( Tegnap délután ügyeleten voltunk! Nem olyan vészes a helyzet mert korán elcsíptük a grabancát :) de azért láccik rajta h beteg :(

Puszka mindenkinek :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mindenkinek NAGYON szép a babája :P
Tündériek.

Exi!
Mivel malackázta össze magát Petibaba ennyire? Szép nagy már :D

Megyünk vasárnap babaúszásra. Nagyon várom!! Biztosan nagy kaland lesz mindhármunknak!!

Jó sétálást mindenkinek!! Használjátok ki ezt a klassz időt 8)

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Exi, Dancsi, Cenikő!
Nagyon köszi az infót, már kezdek belezöldülni az egészbe!

Cenikő!
Jobbulást az ujdonsült "Ovikásnak"!!!!

Dancsi!
Komolyan nem eszik otthon? Semmit? Hű, ez kemény lehetett!
És mióta bölcsis, eszik pl hétvégén otthon?

A szép időben teli volt a játszótér, sokat voltunk ma levegőn mi is Szkinga!

Kép

Kép
romy1

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: