A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok.

Tüncsinek,Sacinak és Kincsinek nagyon boldog 1.szülinapot kivánunk!!

Mi is voltunk 1 éves vizsgálaton.
Meli kereken 10kg és 75 cm.

Edina.
Milyen bicajt vettetek?
Olyat mint a Melié vagy másfélét??
Ha lenne időd elküldenéd mailben,hogy hogy tudok videót feltenni,mert még mindig nem sikerül.Tudod ahogy szoktad,lépésről-lépésre!
Köszi.

ancsi26

Viki, ugye te kérdezted a Gyed-et? Én úgy tudom, hogy mindig az előző évi átlagkereset alapján számolják...de ez nem biztos infó. Hallottam olyat is, hogy ha az első és a második baba között nm telik el két év, akkor ugyanaz a Tgyás és a Gyed. Én ennyiben hagytam a dolgot, mert ugyanaz a kettő, ha még decemberben megszületik a pici.

Tőlem most kérdezte valaki, hogy terhesen miért nem megyek táppénzre Gyed helyett, jóval több pénzt kapnék. Belegondoltam, de nem volt képem megkérdezni az orvost. Ti hallottatok már ilyet?

Annamami, melyik napra tervezed? Nekem bármi jó, talán a 10 órás időpont lenne ideális, mert oda lehet érni és még el sem alszanak talán a babák.
A baba-mama csoport is érdekel, ha még egyáltalán képes leszek villamosközlekedésre ősszel :oops:
Ha a pici overálod uniszex, azért az engem is érdekel :)

TÜNCSI, SACI, KINCSŐ: ISTEN ÉLTESSEN BENNETEKET SOKÁIG, BOLDOGSÁGBAN!

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!
SZÜLINAPOS CSAJSZIK; ISTEN ÉLTESSEN BENNETEKET ELSŐ SZÜLINAPOTOK ALKALMÁBÓL!

Benianyu
Már kezdtelek hiányolni!! :P Lehet, hogy tényleg nem lesz már az idén ilyen jó idő! :( :( ?
Megann
Mivel ez a hülye holnapi előadásom miatt nem tudok jönni valszeg csak péntek este, ezért engedd meg, hogy világítószemű Lénácskádnak boldog szülinapot kívánjunk Pannimmal!

Puszi Mindenkinek!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Totka,
Köszi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nagyon boldog születésnapot kívánunk Sacinak, Kincsőnek és Tüncsinek!

Annamami/Duda!
Nekem a hétfői nap nem jó, mert Lilit kísérem úszásra. Kedd vagy csütörtök. Mivel Anbdris alszik de. egy jó nagyot, nekünk a minél későbbi időpont volna jó. Nagy gáz a 11?

ayse

Sziasztok!

Majola!
Köszi. :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

csak gyors kérdés:
lesz holnap tali Meánál?vagy az sem lesz?
:roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Halihó!

Aniko, Totka!

Olyan kedvesek vagytok..hogy már igy előre.. :)
Köszönjük szépen!

Ilyenkor szégyellem magam, hogy én csak hébehóba köszöntöm a babákat.. :oops: :oops: :oops:
Bocsássatok meg érte..annyira szétszórt vagyok... :oops: :oops:

Tündi, Saci, és visszatért Kincsinek, sok sok boldog szülinapot és fincsi tortákat kivánunk Lénával.!!!!!!!!!!!!

Egyéként már ki van a ...........a szülinapi zsúrral..pár családja hihetetlen....már kavarnak ezerrel..
Most após indult be..hogy a mama cukros és neki ebédelni kell..
Mondom azért hivtuk 3!!!! órára és zsúrra a vendégeket hogy minndenki tudjon ebédelni otthon..
Meg hogy utálják a flekken húst..erre mondom hogy nem lesz grillezés rossz idő lesz..valószinű én főzök egy pörköltöt..
De ő csak tovább hajtja, hogy az ebéd igy, meg a grillezés amúgy, mig végre kiötli, hogy majd ő elviszi az anyját ebédelni ide hozzánk az étterembe...
Mondom OK! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Férjet egyből hivtam, de nem nagyon tudtam elmondani mi van..de azt hiszem ezzel már neki is betelik a pohár...
Akkor sem és juszt sem fogják ránkerőltetni az ő f@sz hagyományukat, hogy zabálni kell amig ki nem döglik mindenki... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Benianyu!

Apa :? Már a gépet is elbitorolja????? :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Léna a játszón:
Kép

Kép

Kép

Kép
megann

Na mégegy:

Kékszem:
Kép

Kép

Kép
megann

Viki,
gratulalok a baratnodnek,nagyon jo babazast neki!!

Annamami,

Lehet, az en fiam is ket honapja szirenazik ejjelente :(
A homeopatikus szerek ellenere, meg neha hasznal amikor bedorzsolok az inyebe egy keves folyekony fajdalomcsillapitot. Vagy ha nagyon sir, akkor nyomok fel neki egy fajdalomcsillapito kupot. Altalaban ez bevalik, tegnap vegigaludta az ejszakat.
De lehet csak megszokas az ejszakai siras, vagy egy remalom, vagy a meleg stb, sajnos ilyen piciknel sok minden elofurdulhat.
oket meg nagyon befojasolja, hogy mi tortent veluk aznap.

Pruntyi, en is latod, neha fajdalomcsillapitot adok.

Aniko
aniko47

Sziasztok!

Boldog szülinapot Kincsőnek, Tüncsinek és Sacinak!!! :)

Pénteki zenebölcsi:

Két menetben van, egyszer 9:45-kor, másodszor 10:30-kor. Állítólag az egyetlen különbség, hogy a korábbin többen vannak, magyarán tömegnyomor. Legalábbis egy játszótéri anyuka szerint. Hányra menjünk? A későbbi időpont már megint a délelőtti alvás kellős közepén van. :(

Fogzás:

Képzeljétek, Zsuzsa már van hogy adja a kezembe a Dentinox gélt, és nyitja a száját hogy kenjem be! Ma ő is elég nyűgi volt, de szerintem azért mert egy órával előbb fel kellett kelnie mint szokott, aztán délután meg szinte semmit nem aludt, úgyhogy este a játszótéren már feküdt le a homokba. Mire vettem a lapot és hazaindultunk, az 5 perces hazaút alatt elaludt a babakocsijában. Otthon hiperrövid fürdés nagy ordítás közepette, vacsora kimaradva, és több mint 260 ml tápi lenyomva helyette. :shock: Neki még mindig ilyen 100 ml-k az adagjai, általában 200-at szoktam neki keverni, és abból még reggelre is marad az éjjeli ébredések után.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ma Andris is extra nyűgös volt.
Azért a hamit nem hagyta ki, de nagyon dühösen rikoltozott közben, valamiért berágott rám. Annyira megsajnáltam! Emlékszem Lilire még iszonyúan dühös tudtam ilyenkor lenni, mostmár teljesen máshogy állok hozzá, nem élem úgy meg, hogy direkt engem bosszant. (Lilinél is tudtam, hogy nem így van, de sokkal nehezebben viseltem.) Mire jól belejövök a babázásba már vége is van :(.

Megann!
Világító kékszemű lánykád a második képen úgy néz ki, mintha angyalszárnya nőtt volna! :D :D

ayse

Ayse!

Tényleg :lol:
Pedig ma inkább ilyen volt: :cry: :evil: :evil: :evil:

Úgy látszik ragályos... :evil:

Teljesen kiborultam ma...
Azt hiszem most kezd el direkt szivózni velem a lányom..mármint hogy próbálgatja hogy meddig mehet el...pl mostmár nem érte be a zöldek tépkedésével..MEGTÁMADTA AZ EGYIK CSODÁLATOS SZÉP RÓZSÁMAT!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Na volt ott minden... :evil: :evil: :evil:

És persze a szülinapi zsúr körüli hercehurca estére a tetőfokára hágott..... :( :(
Elegem van... :(

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok! :) :)

Megann,
Léna annyira aranyos a homokozós képeken, gyönyörű a szeme, de csibészség sugárzik belőle. :) :) :) Elképzelem, hogy ráveti magát a rózsákra, te meg utána. :o :shock: :wink:
Remélem, jól fog elsülni a holnapi szülinap, ne idegeskedj! :twisted:

Ayse,
Én is mérges voltam Benire, ha nem evett, főleg, ha valami finomat készítettem, amit előzőleg szívesen evett. Daninál már nem izgatom magam annyira én sem.
Tegnap sütöttem sütőtököt, Daninak összekevertem egy kis párolt almával és krumplival (üveges babakajában nálunk is ez a jolly joker) de nem kellett neki. Viszont az én villámról ízlett neki a sütőtök, a kockára vágott párolt krumplit és almát meg külön ette a kis kezével. :) :)

Megann, Nyúlné és a többi allergiások
Ti hogy vagytok? Én kész vagyok. Alig kapok éjjelente levegőt, tüsszögök stb. De unom már, pedig még akár egy hónapig is eltarthat. :( :(

benianyu

Felteszek egy pár képet a fiúkról, hogy ne felejtsetek el minket. :)
Fürdés
Kép Kép
Kép
Dani egyedül eszik (az utolsó kép kicsit homályos lett, de a lényeg jól látszik. :) A menü: sülthús, krumplival és kovászos uborkával, nagyon ízlett, a tálcáról szépen megette a darabkákat. :)
Kép Kép Kép

benianyu

Rokica,
nekem a 10:30-as jó lenne, mert ma is 9-kor kelt Lujza, a 9.45-re oda sem érnénk. Köszi, hogy utánanéztél.
Amúgy benneteket, főleg újpestieket nem érdekel a babamama jóga? Ma voltunk és tök jó volt, végre mozogtam egy kicsit, meg Lujzi is jól érezte magát.
zsteri

Benianyu!

Csibészség?????
Én mindig azt mondom hogy amikor ránéz valaki akkor kis angylka, amikor meg kezdünk elfordulni kinőnek a kis szarvacskái az ördögfiókámnak! :lol:
Olyan betyár...remélem nem változik át teljesen ördöggé :roll:

Allergia:
Nekem úgy van Beninanyu, hogy 1-2 nap nagyon rossz(mint amit leirtál) és aztán 4-5 nap rendben van, akkor kb csak 20-30%on lappang az allergiám.
Most pont utóbbi van...de vasárnap a halálomon voltam én is.. :cry:
Én továbbra is szedem a Xyzal-t, iszom a Calcium Sandozt, néha egy kis homo-s Coryzalia, meg Pollens 30CH..hát igy vegetálgatok...

Szülinap:
Úgy látszik a férjem családja már minden ünnepemet tönkreteszi :(
Holnap csak apával lesz szülinapozás, nem megy dolgozni, viszont délután kimegyünk a Margit szigetre valószinűleg..
Talán az utolsó szép őszi idő :(
A hepaj szombaton lesz...de már most útálom...még az is lehet hogy kihozzák belőlem a legrosszabat és megmondom hogy jövőre nem lesz semmiféle szülinapi party.

M.

Kép

Kép
megann

Ayse, Megann,

Határfeszegetések nálunk is vannak! Zsuzsa eddig nagyon jól tudta, hogy kavicsot nem eszünk, és hogy az eldobott csikkhez nem szabad hozzányúlni. Ma meg azzal szórakozott a játszótéren, hogy felvett egy-egy kavicsot, szemezett velem és szép lassan a szájához emelte kis huncut félmosollyal. Egyre hangosabban és erélyesebben mondtam neki, hogy nem szabad, erre remegő, lefelé biggyedő szájjal pillogott rám, nem tudta eldönteni, most sírva fakadjon-e vagy sem. Végül csak nevetni tudtam rajta, olyan aranyos volt. A csikkeket meg külön összeszedi, bár odáig eljutottunk, hogy most már nekem adja őket. :roll: Úgyhogy mi vagyunk a csikkgyűjtők.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

A második kép nagyon idilli :lol: :lol:

Te honnan veszel sütőtököt ilyenkor?????

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Lénának is boldog szülinapot! De nem holnap lesz? Látom a vonalzó kicsit korán fordult! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!

Az újpesti piacon már egy hete látok sütőtököt. Vettem is jó gyorsan és befaltam egy egészet... Zsuzsának nem kellett sajna, megkóstolni se volt hajlandó. De alkalma még lesz, mert én imádom! Most is van egy, csak még nyers állapotban meredezik az étkezőasztalon, ahol David szereti obszcén konfigurációkba rendezni a gyümölcsöket. :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Nálunk dettó igy folyik a dolog...csak Léna mégis megcsinálja amit tiltok neki...úgyhogy sajnos jön a kézrepacsi... :( :( :(
Nem tudom hogy jól csinálom-e vagy sem...de nem tudok mit tenni...
És tudod mit csinált???
Miután rákoppintottam a mancsára...MÉG KÉT HATALMAS POFONT ADOTT A RÓZSAVIRÁGNAK ÉS MÉRGESEN HÜPPÖGVE MORGOTT RÁ KETTŐT...
Erre már nagyon bepipultam...és mire moccantam addigra megszeppenve visszahúzta a kezét..

Hát én ezen nem tudtam nevetni :(
Mi több inkább sirni tudtam volna, hogy mostmár mindenért el kell majd fenekelnem hogy szót fogadjon??
Tényleg csak ez a hatásos???Az ütés és a tettlegesség??
Még elterelni se hagyja magát...elvezetem a rózsától és amint elengedem a kezét, hasra vágja magát, odateper és jól megcincálja..
Pedig egy időben már olyan jól szót fogadott ebben a virágtémában..

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!!!!
én is telesen ki vagyok!néha azt hisuózem,hogy egész egyszerűen kifektett az idei allergia!borzalmas,szerintem vagy 5évet öregedtem,annyit dörzsölöm a fejem,már tiszta ránc!nagyon szenvedek és így elég szar paszban is vagyok sokszor!
és éjszaka jön rám is nagyon! :evil: :evil: :evil:

most lesz vagy nem lesz tali holnap????????????

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu!!!!
én is telesen ki vagyok!néha azt hisuózem,hogy egész egyszerűen kifektett az idei allergia!borzalmas,szerintem vagy 5évet öregedtem,annyit dörzsölöm a fejem,már tiszta ránc!nagyon szenvedek és így elég szar paszban is vagyok sokszor!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Róki=Sasszem!

Tényleg!
Csak holnap lesz ám..Köszönjük szépen!
A sütőtök infót is! :wink:
Legalább ezt az egyet ehetjük télen is.. :)
Mi lesz velem őszibari nélkül??
Már azon agyalok hogy legalább Lénának fagyasztok le néhány kilót felezve meghámozva tejes turmixnak télre....

David :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Azt olvastam ebben a témában, hogy ilyen idős korban arra van szükségük, kitapasztalják a szabályokat, hogy értelmezzék maguk körül a világot. Tehát ha hatmilliószor próbálják meg a tiltottat, akkor hatmilliószor kell ugyanúgy reagálni rá, és ez biztonságérzetet kelt bennük, még akkor is, ha aktuálisan hiszti van miatta. A másik része a dolognak, hogy tényleg nincs olyan memóriájuk még, hogy egyik napról (vagy óráról) a másikra emlékezzenek a konkrétumokra, hogy ez már egyszer meg volt tiltva... persze azt látni rajtuk, hogy VALAMIT azért sejtenek, de az biztos, hogy konkrétan nem emlékeznek arra, hogy ezért már egyszer kikaptam két órával ezelőtt... max az érzés marad meg, hogy hmm... itt valami volt. És akkor szépen letesztelik, hogy mi is volt... Az ember reméli, hogy egy idő után rögzül. :wink:

Ajánlott taktika a figyelemelterelés, de mint ezt tudjuk, azért a gyerekek ebben a korban már önállósítják magukat annyira, hogy visszatérnek a tetthelyre.

Az, hogy melyik gyerekkel mi válik be, szerintem temperamentum kérdése. Zsuzsa van annyira érzékeny, hogyha felemelem a hangom, akkor sírva fakad. Gondolom van olyan gyerek, aki a kiabálásra a füle botját sem mozgatja. Szerintem meg kell találni azt a módszert minden gyerekkel, amire ő személy szerint reagál.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu, Nyúlné!

Látom Nyúlné nyomatékositani akarta hogy 3 szor jobban kivan mint mi :lol: :lol: :lol: és egyben :( :(

Még annyit akartam hogy nekem most nem viszket a szemem egyáltalán pár napja..nemtom miért nem...

Múlt héten még ki akartam műteni a szemem, annyira viszketett..
Ja arra meg Spersallerg nevű szemcseppet használok..

M.

Kép

Kép
megann

Róki!

Azt hiszem az én türelmemmel is baj van, nem csak Léna makacsságával..
Sajnos türelmetlen tipus vagyok.. :( :idea: :( :(
Nem tudom hogy tudnék változtatni ezen.. :roll: :roll: :roll:
Különösen amikor látom hogy valamit dafke csinál(rózsa megpofozása bosszúból), vagy általában a virágtépés, mert én majdnem 100 % biztos vagyok benne, hogy ő emlékszik és tudja hogy nem szabad.

M.

Kép

Kép
megann

Hát igen, Zsuzsából is kezd kibújni a kisördög... és ha valami nem tetszik neki, akkor csapkod!!! Ez persze egyáltalán nem szimpatikus, de úgy fog leszokni róla, ha az ember ilyenkor nem adja be a derekát csak azért... pl mostanában állandóan a mellemet döfködi, hogy szopizni kér. Nyilvánosan már nem akarom megszoptatni, de ha otthon vagyunk, akkor mindig kap, ha kér. Ezért mikor pl játszótéren csinálja, és már van elég nyűgös, akkor van hogy rámcsap, mikor mondom neki, hogy most nem, majd később. Nem túl szimpi szokás, mit mondjak, de azt hiszem a korral jár. Végre ki tudja valamennyire fejezni, hogy mit akar, és mégsem kapja meg! Micsoda igazságtalanság! Nem csoda, ha bosszankodik.

A rúgdosásról is próbálom leszoktatni, illetve arról, hogy hasbarúgjon, mikor éppen amiatt hőbörög, hogy már megint hanyatt kell feküdnie pelenkázáshoz vagy átöltözéshez. Eddig limitált sikerrel... :? Viszont sikerült csökkenteni a hőbörgéseket azzal, hogy mindig mielőtt lefektetem, mondom neki, hogy dőlj hátra, és megvárom míg engedi magát. Így nem éri olyan váratlanul a fordulat, és nem reklamál miatta annyit. Ez annyira bevált, hogy most már a kádban a hajmosásnál sem tiltakozik, hanem szépen hátradől a vízbe és engedi hogy kiöblítsem a sampont a hajából. Az ilyen vezényszavakat ő egy-két nap alatt megtanulja, és úgy látom, sokat segít abban, hogy tudja, mi fog vele történni, és akkor kisebb belőle a súrlódás, mintha csak felkapom és hátradöntöm. Néha azért belegondolok, milyen szar lehet ilyen kicsinek lenni, és hogy mennyire kiszolgáltatott egy érzés lehet, hogy mindenki nagyobb és azt csinál amit akar, és még csak ki se tudom fejezni normálisan, hogy én mit szeretnék. Ezért is próbálok neki lehetőséget adni, hogy legalább tudja, mire számíthat, és a maga módján tudomásomra hozza, hogy ő hogy akarná, vagy legalábbis kifejezze az együttműködését, mert tudja, miről van szó.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát igen, Zsuzsából is kezd kibújni a kisördög... és ha valami nem tetszik neki, akkor csapkod!!! Ez persze egyáltalán nem szimpatikus, de úgy fog leszokni róla, ha az ember ilyenkor nem adja be a derekát csak azért... pl mostanában állandóan a mellemet döfködi, hogy szopizni kér. Nyilvánosan már nem akarom megszoptatni, de ha otthon vagyunk, akkor mindig kap, ha kér. Ezért mikor pl játszótéren csinálja, és már van elég nyűgös, akkor van hogy rámcsap, mikor mondom neki, hogy most nem, majd később. Nem túl szimpi szokás, mit mondjak, de azt hiszem a korral jár. Végre ki tudja valamennyire fejezni, hogy mit akar, és mégsem kapja meg! Micsoda igazságtalanság! Nem csoda, ha bosszankodik.

A rúgdosásról is próbálom leszoktatni, illetve arról, hogy hasbarúgjon, mikor éppen amiatt hőbörög, hogy már megint hanyatt kell feküdnie pelenkázáshoz vagy átöltözéshez. Eddig limitált sikerrel... :? Viszont sikerült csökkenteni a hőbörgéseket azzal, hogy mindig mielőtt lefektetem, mondom neki, hogy dőlj hátra, és megvárom míg engedi magát. Így nem éri olyan váratlanul a fordulat, és nem reklamál miatta annyit. Ez annyira bevált, hogy most már a kádban a hajmosásnál sem tiltakozik, hanem szépen hátradől a vízbe és engedi hogy kiöblítsem a sampont a hajából. Az ilyen vezényszavakat ő egy-két nap alatt megtanulja, és úgy látom, sokat segít abban, hogy tudja, mi fog vele történni, és akkor kisebb belőle a súrlódás, mintha csak felkapom és hátradöntöm. Néha azért belegondolok, milyen szar lehet ilyen kicsinek lenni, és hogy mennyire kiszolgáltatott egy érzés lehet, hogy mindenki nagyobb és azt csinál amit akar, és még csak ki se tudom fejezni normálisan, hogy én mit szeretnék. Ezért is próbálok neki lehetőséget adni, hogy legalább tudja, mire számíthat, és a maga módján tudomásomra hozza, hogy ő hogy akarná, vagy legalábbis kifejezze az együttműködését, mert tudja, miről van szó.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naaaa....

Azt hiszem megyek aludni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Hú, ti aztán írogattok. Alig győzöm visszaolvasni. Persze ez tök jó :D

Gyed-et nem tudom hogyan számolják, de nekem kb ugyanannyi mint azelőtt volt és én is még gyeden voltam amikor megszületett a Barnus.

Látom sokan készültök zenebölcsibe. Menjetek!!! Mi már régóta járunk a Marci miatt. Eleinte még át is aludta a fél órát a Barnus. Most viszont már ahogy zenét hall elkezd táncolni, sőt felismeri a dalokat és ő is sokhoz tudja mit kell éppen mutogatni. Nagyon édi :lol: Egyébként mi itt Dunakeszin kezdtünk járni, aztán a nyári szünetben átszoktunk a Brendonba és ott is maradtunk, mert jobban tetszett.

Megann, Léna nagyon édi a képeken. Mi is nagy homokozó fan-ek vagyunk. Család :( Szerintem ne is törődj velük. Végtére is csak egyszer 1 éves a lányod! Csak vele foglalkozz.

Roki, Megann, "Most direkt bosszantom anyát" műsor nálunk is menő. Már nagyon is jól tudja, hogy mit szabad és mit nem és ha valami rosszban sántikál akkor előtte huncutul rámnéz és figyeli a reakciót. Persze legtöbbször én csak röhögök rajta. Ma pl engedtük neki a fürdővizet, ő álldogált a kád mellett, egyszercsak felcsillant a szeme, ránk nézett, majd lehajolt és levette az egyik zokniját és azt nagy kacagások közepette behajította a vízbe. Aztán megpróbálta levenni a másik zokniját is, de azt nem sikerült. Mi meg közben apával meg a Marcival megszakadtunk a nevetéstől. :D

Benianyu, Dani menüje nem semmi. Ilyen darabokban adod neki a húst? Hát akkor a Barnus nagyon le van maradva. Mondjuk volt már hogy próbálkoztam darabosabb kajákkal, de nem nagyon tetszik neki. Egyébként is nagyon keveset eszik. Múlt hónapban jól rám is ijesztett a dokinéni, hogy nem nagyon hízik. Erre most annyit aggódom ezen, hogy már a tejem is kezd egyre kevesebb lenni. Nesze neked 2. gyerek, nem aggódunk ...

Mennem kell nyüszi van.

Brigi
b_brigi

Megann, ESzti is hasonlóan viselkedik, mint Léna :(
nálunk két tabu van, az egyik a dohányzóasztal 4 sarkán lévő védőbigyusz (igazából 2x4 db), és a lépcső, amit most még csak egy puffal tudok elbarikádozni. a védőbigyuszt olyan átéléssel tépi le, hogy hiába üvöltöm határozottan, hogy nem szabad, meg mutogatok az ujjamal, rá se hederít, sőt felháborodik, hogy miért nem. először elmagyaráztam neki, hogy miért nem szabad, aztán amikor felém nyújtotta, mondtam, hogy nem kell, tegye vissza (akkor megpróbálta visszatenni), aztán miközben határozottan mondtam, hogy nem szabad, oda tettem a kezem, hogy ne szedje le. semmi hatás :(
és nem két óra múlva, hanem egyik pillanatról a másikra sem képes, illetve nem akarja :(
ennél rosszabb az volt, amikor leszedte egy nagyon határozott mozdulattal, aztán usgyi elszaladt vele, hogy alig értem utol, valahogy megszereztem a cuccot, és kezdődött az egész előlről. nagy ritkán sikerült elterelnem a figyelmét, de az a baj, hogy nem bírtam abból kitörtni, hogy az egészet egy játéknak fogja fel :( :(
amit írsz Rokica, a pelenkázással kapcsolatban, az nagyon jó, bár az én lányom is ilyen okos lenne! :) de azért kipróbálom.

ma voltam nőgyógyásznál (januárban kellett volna mennem...), azt mondta minden ok :)
viszont jól megbüntettek bennünket a húgommal, mert fővárosi parkolóóránál vettük a jegyet és centrum parkolóóra mellé álltunk. annyira pipa vagyok! meséltem is itthon az apának, épp az Esztit vetkőztettük fürdéshez, és mondta az apa, hogy sajnos ki kell fizetni a büntit. én meg mérgemben elkeztem az öklömet rázni, és mondtam, hogy k.pják be (nagyon mérges voltam, nem is szoktam ilyen csúnyán beszélni), erre az Eszti olyan hangos hahotázásba tört ki, hogy muszáj volt folytatni, úgyhogy jól kikáromkodtam magam és kimutogattam magam :lol: :lol: :lol: :lol:
viszont tesóm citológiája nem valami jó. ma megkontrollálta a doki, jövő héten lesz eredmény, ha rossz, műteni kell :(

amíg dokinál voltunk az anyuék vigyáztak a csajra, és mikor akartam elhozni nálunk is nagyon kiborul a bili, nagyn ritkán vígasztalhatatlan ennyire az Eszti. anyám meg is jegyezte, hogy szigorúbban kell fognom, mert 2 év múlva nagyon ciki lesz. ezt nem ilyen finoman fogalmazta...

elkezdtünk Sterimart használni (eddig fluimare-t használtunk), és ez sokkal jobb!hatásosabb, remélem most már hamar elmúlik a takonykórunk!

én sem bírom követni a szülinaposokat, de minden évfordulósnak boldog szülinapot kívánunk!!!

Nyúlné! PALITORTA RECEPTET KÖVETELÜNK!!! :!: :!: :!:

most megyek apázni :)

KépKép
KépKép
and

ja igen :) azt én is néztem, hogy Dani meg bír enni egy húskockát??!
örülök, ha az Eszti a turmixolt husit lenyeli.
a kádas képek szuperek! kivételesen a menekülős tetszik a legjobban, de az utána jövő vigyorgós is nagyon aranyos!!

KépKép
KépKép
and

Benianyu!
Kékszemű Csipet Csapat és tesója nagyon aranyosak! Mi még nem fürdettük őket együtt, valahogy történelmileg így alkult, de olyan jók ezek a kádas képek, rászánom magamat!

And!
Parkolás:(
Tesó :(:(:(

Hiszti:
szerintem nem csak arról szól a dolog, hogy a határokat próbálgatják. Egyszerűen annyira vonzó az a tevékenység vagy tárgy, hogy a kíváncsiság, sóvárgás felülírja azt a nem régen és nem valami mélyenszántóan felismert hangsort, hogy: nem szabad!

Nálunk mostanában a teraszlépcső a kedvenc (amiről nagyot zúgtam). Hiába, nincs esélyem, fel-le mászkál rajta (szoros felügyeletem mellett, bár ez, mint tudjuk, nem sokat ér :lol: ). Néha tudok érdekesebbet mutatni (20 másodpercig).

ayse

Nézzétek csak:

"Sziasztok!

BABA!!!!!!!!!!!

Bodza azért nem jelentkezik, mert ma reggel megszületett SACI!!!! Most hívtam, hogy valami részletesebbet is tudjunk, amennyire emlékszem, írom: este 10 körül már elég erős volt a dolog, 1-kor mentek be, 3-kor burokrepesztés, és 6:54-kor megszületett a kislány 2940 grammal, és 54 cm-rel.Kicsi repedés, amit kellett varrni, de azt mondja, nem vészes. Voltak mélypontok, de jó élmény neki! Viszont azóta is a vajúdóban van a picivel, mert hatalmas dömping van a kórházban, nem tudják elhelyezni. Szóval, Megann, erre számíthatsz Hatalmas gratula nekik, olyan jó, hogy túl vannak rajta

Judit 37+0"

"MÉG EGY BABA SZÜLETETT!!!!!!!!!!

Most hívott BKriszta, hogy megszületett a kislánya, Kincső. 3740 gr., 55 cm. Könnyű és gyors szülés volt, 1 óra alatt kibújt. Mind a ketten jól vannak.

Benianyu"

"Sziasztok!

Megszületett a Picúr. Prüntyi nem tud még igazából ülni, ezért írok én. A rézleteket majd Õ elmeséli. Szóval a Baba: Somogyi Tünde Enikő, Kedden reggel 9:12 kor született 3,99 kg-al és 60cm-el. Tegnap jöhettek haza, minden rendben van. Üdv. Soma"

Ezek egy évvel ezelőtti üzik, illetve TüncsiApáé pár nappal későbbi, de igencsak aktuális, nem? :)

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Megann,
:D :D :D Gyönyörűkékszemű Lénádnak sok sok puszit küldünk 1 szülinapja alkalmából!!! :D :D :D

benianyu

Megann, Ayse, And
Köszönjük a bókokat. :D :D

Nyúlné
Allergia :( :( :(
Szerintem nem lesz ma tali, akkor nagyobb lenne a készülődés.

Ayse,
Én Dani pici kora óta együtt fürdetem őket. Eleinte Dani a kiskádban, Beni meg a nagyban volt, egyidőben. Nekik is nagy élvezet és nekem sem kell két fürdetést végigcsinálni, mert arra már nem nagyon lenne energiám. :? Dani nemigen fog félni a víztől, mert van fröcskölés, locsolás, spriccelés szépen. A hajmosás sem izgatja, szerencsére. Beni kisvödörből önti a fejére a vizet. :wink: Benivel idén nyárig őrületes hiszti volt minden hajmosás. :shock:
Ha lenne nálunk lépcső, biztosan Dani is rá lenne kattanva! Most még csak Beni ágyára mászik, de már le is tud jönni és az alacsony is. :)

Megann,
Jó margitszigetezést! Mi vasárnap voltunk családilag. Imádtam. Dani élvezte, hogy mászhat a fűben, jó nagy tere volt. :D
Már lehet kapni sütőtököt a zöldségeseknél, én is imádom. :)
Tök jó ötlet lefagyasztani a barackot télire! :)

Brigi,
A husit is elnyammogja Dani, jó puha volt, simán szétmállott a szájában. Eddig egy majdnem megfulladáson kívül, akkor egy darab pizza megakadt a torkán, soha nem volt baj. Ha túl nagy, akkor visszaköhögi és kiköpi. De a pépes kaját már nem csípi.
Dani egyre többet eszik, ma megyünk méredzkedni, mert holnap lesz hóforduló (11.), szerintem 9 kiló körül fog mutatni a mérleg. :wink:

And,
Eszti is csibészlány. :) Káromkodás :) viszont a büntetés nagyon bunkó dolog, ha volt jegyetek, annak ellenére, hogy másik cégtől. :(
Drukk a tesódnak!

Dani is próbálgatja, hogy meddig mehet el. Nálunk a sütő a mumus, az amit semmiképp nem engedek. A "nem szabad"-ot érti, de nem igazán hatja meg, néz rám a kis csibész fejével. Én egyelőre azt csinálom, hogy felkapom és beviszem a szobába. Így, remélhetőleg, meg fogja érteni, hogy ezt nem lehet. Eddig betettem a járókába, ha huszadszor is visszament, de közben eladtam a járókát. Nincs ajtó a konyhán, meg a lakásban sehol a wc-n és a fürdőszobán kívül, így szabadon kószálhat a gyerkőc.:)

Jucc
Jó egy kis visszaemlékezés! :) De nagy volt az izgalom egy éve ilyenkor! :)

benianyu

Középhaladó felhasználó

Üzenetek: 506
Tartózkodási hely: Budapest Elküldve: 2006 Szeptember 14 Csütörtök - 7:50

babanet.hu/tarsalgo/attachments/1158212828.3.jpg[/img]

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a sok-sok jókívánságot.

Este tudtuk tartani a szülinapot, mertz itt voltak a festők és így nem jönnek vissza már.
Nem akarok több szakiparost látni.

Kincsinek nagyon bejött a csúszda. Az asztalnál majd elaludt, de amikor meglátta a casúszdát teljesen magához tért.

Most csak 4-ben tartottuk, nagyi múlthéten volt és a keresztszülők holnap jönnek.

Csak a pár kép erejéig jöttem, mert megyek suvickolni a festők után.

puszi
________________________________________Kriszta és Kincső

Vissza az elejére

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Megann :) Lénának nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!!
És Neked is egy kis visszaemlékezés:

"Most kaptam lányok az sms-t!!!!

"LÉNA BABA MA ESTE 9:50 KOR 3050 GRAMMAL 53 CM-REL 9/10 APGARRAL MEGSZÜLETETT!MINDKETTEN JÓL VAGYUNK, MINDENKINEK ILYEN SZÜLÉST KÍVÁNOK! MEGANN"

A többi hozzászólást most nem is olvastam, majd reggel. Most már megyek aludni, mert eddig nem bírtam lefeküdni

Hari"

Judit+Gergő+Balázs

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit,

Nagyon aranyosak ezek a betuzesek a szulesrol.

Ayse,

Hat nekem ez meg forditva van. Az en angyal termeszetu elsoszulottem mellett Balazs egy “kisordog”. Allandoan kiborit, pedig MEG csak 13 honapos!!!!!!!!!! Akkor mi lesz ezutan,
ha a dackorszak valoban elkezdodik. Olyan kitoresei vannak neha, hogy nem lehet vele birni, sehogy sem jo neki. De engem nagyon idegesit!!!!!!!!!!!!!fokent mert nagyon eros hangja van es szinte sikitva sir.
Egyebkent te hogy oldod meg, ha valamit csinaltok Lilivel es a fiad allandoan ott sertepetel??
Nalunk soksor van sajnos ebbol hiszti, azt hiszem nalunk nem a nagy feltekeny a kicsire, hanem a kicsi a nagyra, ami ott jon ki, hogyha elkezdek barmit csinalni Matthieuval Balazs abban a pillanatban ott terem es nem hagy bennunket. Persze ilyenkor par probalkozas utan, hogy eltereljem a figyelmet kiakadok es itt kezdodik megint a hiszti. Otleted?????????

Megann,

Elkepzelem a jelenetet! Nagyon kis csibeszek tudnak lenni!!! Olvasd fentebb, engem mar regota tesztel tehat.
Nem ertem miert kell ilyen nagy vitazasokba belemenni, Jezusom es ez meg csak az elso
szulinapja, mi lesz akkor kesobbbbbbbbb ! Sajnalom, hogy nem te dontod el, mit szeretnel a lanyodnak, szerintem itt ez a lenyeg, nehogy mar anyosodek dontsek el, hogyan unnepled a
TE lanyod szulinapjat!!!! Szerintem dontsetek ti a ferjeddel, utana meg add tudtukra es punk-tum!!!!!!!

Benianyu,

Nagyon aranyosak a fiuk. Az en kicsim es CSAK igy hajlando enni mostanaban. De jobb is ez igy, hamar eltanuljak tolunk. Kulon kis darabok es EGYEDUL.
Kerdesem egyebkent feled is iranyulna, amit Ayse-nek mar feltettem, ha nem zavar. Te hogyan oldod meg a kicsivel, ha valoban a naggyal kell vagy szeretnel foglalkozni.
Itt hozzateszem, hogy az enyem egesz nap nem alszik vagy csak talan fel orat hebe-hoba.

Rokica,

Igazad van, amit irtal. Tudom is de ennek tudataban is, neha kiborito tud lenni Balazs. Nalunk nem is azzal van a baj, hogy nem erti meg a tiltott dolgokat, peldaul a lepcsotol nalunk mar nem is felek, tudom, hogy nem megy fel, neha megprobalja, de eleg csak raneznem, “morgasok kozepette igaz, de elmegy onnan, kaviccsal ugyszinten, nalunk is ette, mostmar megertette, hogy nem szabad. Nalunk ami idegtepo, hogy mindenert hiszti van. Ha a kaja nem erkezik idoben, ha a naggyal foglalkozok, ha eppen idegesebb vagyok es nem ugy szolok neki es mostanaban sajnos a lefekteteseknel is csak a hiszti megy es estenkent is. Ez kb ket hete megy igy, miota eldontottem, hogy igenis nem hagyom magam es igenis delutan aludni kell es igenis kell nekem 5 perc hogy megcsinaljam a kajajat es igenis kell, hogy foglalkozzak a naggyal is.
Igy rahagyom, de o nem hagyja abba a sirast hanem egyre jobban beleeli magat es a vegen mar sikitozik. Ilyenkor vagy meghatralok es megnyugtatom es azt teszem amit o akar, (vele jatszok, nem kell aludnia vagy velem alszik) vagy erelyesen (neha kiabalok) elmagyarazom, hogy ez nem igy van, de ilyenkor krizises hisztibe kezd, aminek nincs vege. Mi a megoldas?????
Tegnap racsaptam a fenekere!!!!!!!!! Mar semmi sem volt jo es majd egy oras hisztit rendezett a delutani alvasnal. Persze csak en ereztem magam rosszul, utana egybol megvigasztaltam, bocsanatot kertem de a vege az lett, hogy o nem aludt es estere mar olyan faradt volt, hogy elaludt 7-kor, persze reggel (hajnal 4-kor) meg mar ebren volt hiszen o kialudta magat.

Valami otlet lanyok????

Sajnallak titeket ezert az allergiaert, nincs erre valami gyogyszer???? Az lehetetlen, hogy ennyire szenvedjetek, mint nyulne peldaul!

Elnezest eleg sokat irtam, csak ma kivagyok :(
Pedig imadom, aranyos, tunderi (amikor akar), meg tudnam zabalni
persze nem olyan nehez vele mindig csak amikor igy kiakaszt teljesen le vagyok torve.

Na ennyi es megegyszer BOLDOG SZULINAPOT minden fent emlitett babanak.

Aniko+Balazs
aniko47

And,

Elkepzelem a jelenetet es :P
Nalunk, ilyenkor megzabalnam, van, hogy a naggyal vitatkozok es ilyenkor a kicsim megjelenik elkezd erelyesen gurgulazni es a kis mutatoujjat raemeli a nagyra, vagyis engem utanoz. Ilyenkor kidolok neki.

Nalunk anyosom szokott "beszolni" neha, hogy jobban kellenne fognom, meg hogy milyen hisztis, de en mindig kimagyarazom finom elmeletekkel, hogy hat o meg kicsi stb. Bar ha tegnap latott volna, amikor racsaptam a fenekere biztos "orult volna a feje" biztos mondta volna, hogy hat o megmondta. Pont erre gondoltam utana, annyira rosszul ereztem magam, mint Megann is irta, hat mar csak ez fog hasznalni????? Bar azt hiszem nincs sok ertelme es tartom magam ehhez, a racsapassal nem erunk el semmit, hiszen mi nagyok vagyunk, erosebbek, persze, hogy konnyu igy.
Nem tudom, a nagyra most mult het eves sose emeltem kezet, valahogy mindig sikerult kikerulni. Most meg inkabb buntetek (altalaban felkuldom a szobajaba es bizonyos ideig ott kell maradnia) olyan munkat adok neki, amit nem szeret, le kell irnia jo nehanyszor hogy mit nem kellett volna csinalnia stb.
Mukodik!

Bar en azt hiszem, hogy vannak bizonyos idoszakok a gyerekek eleteben, amikor bizony kiprobaljak az idegeinket, de csak elmulnak majd egyszer!!!!!!!!!! Addig meg mint Rokica is irta, tul kell elnunk!!!!!!!!

Olyan jol esett csak kiirnom magambol ezeket a dolgokat, mar jobban erzem magam. Bar azon nem valtoztat semmit, hogy eszmeletlen lelkiismeret furdalasom van, a fenekre utes miatt. Szerintem o nem fog emlekezni ra, hiszen azota hancuroztunk mar ezerrel, de nekem ez PATT helyzet. Turelmetlen vagyok es faradt.

Na elhuzok a zagyvasagaimmal.

Aniko
aniko47

Lányok!

Nagyon köszönjük a felköszöntéseket...Olyan jól esik ez nekem! :)

Pláne most hogy sik idegek vagyunk mindketten férjjel..

Após bejelentette, hogy a nagymamát a férj nagybácsija és felesége 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! órára hozzák hozzánk!
3 órára hivtuk őket....
Állitólag azért, mert hogy csak 5 ig tudnak maradni nagybácsiék..
Az persze senkit nem érdekel, hogy Lénának aludni kell, és a családomért is menni kell egyikünknek.. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ekkora pofátlanságot még az életben nem láttam, az fix.
Döntöttünk férjjel:
Ez lesz az első és az utolsó party nálunk! :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry:
Én nem hiszem el, hogy tényleg nem lehet megérteni minket.. :cry: :cry:
Erőnek erejével kierőszakolják ránkerőltetik a saját hagyományaikat..
Akkor majd ülnek egyedül a tv előtt, mert férj megy anyámékért, én meg Lénával alszom délután..

Anikó!

Köszi a véleményedet, láthatod...hová fajulnak a dolgok..

Ne is mondd ezt a hisztit, kétségbe vagyok esve..Lénát kicserélték...
A lányok akik látták már őt a sosem siro sohasem hisztiző, minden mindegy lánykát..hát rá sem ismernének..
Tegnap óta mindenért sir és mindenért hisztizik..ha már csak lerakom a földre akkor is...
Nem tudom mi van...

Na majd még jövök..

M.

Kép

Kép
megann

Na szóval tele a búrám most egy kicsit...
Léna megint vonyit...most apa van vele...

Du megyünk talán Margit szigetre...de már oda sem sok kedvem van..
Mondtam is férjnek, hogy akkor most minden ünnepünket elrontják a szülei????

Szóval ez van..

Anikó!

Még azt akartam irni, hogy még olvasni is szörnyű, hogy milyen tanácstalan tud lenni az ember...
Én ugyanigy vagyok, üssem, ne üssem??
Hagyjam orditani, nem hagyjam??
Eddig nem kellett, de mondom 2 napja gáz van...
Remélem ez nem egy új (és hosszantartó) korszak kezdete, mert igy is labilis vagyok idegileg(az ilyen szülinapi hercehurcák, meg néha férj miatt), nem hiányzik még ez is....mert akkor nemtom mi lesz :( :( :(

Jucc!

Köszi, de kedves vagy! :) :)
Olyan hihetetlen....
Azért úgy szülnék most megint....

M.

Kép

Kép
megann

Davallia!

Mikor lesz legközelebb uh??
Olyan kiváncsi vagyok hogy mid lesz???

M.

Kép

Kép
megann

hű Anikó, nem lehet könnyű! :(
asszem el kell kezdenem 1-2 elméletet olvasgatnom ezekről a kérdésekről. egyébként a mai dohányzóasztal-védőbigyusz versenyben sztem megint alul maradtam :( pedig a kezére is rácsaptam, persze jeléképesen, amit egy jó játéknak vett, és még csak össze sem rezzent, már kapkodott újra az után a vacak után. végül egy kis fogócskával az asztal körül sikerült leszerelnem, de én előbb dőltem ki...
a hiszitől én is ideges tudok lenni :( sztem Anikó nálatok is biztos érzi is a pici, és ez tetézi. de én is olyan nehezn tartom magamban. nem tudom hogy lehet ebből az ördögi körből kiszállni. logikusan úgy lehet megszakítani, ha nem engedelmeskedsz a követeléseinek mindig, különben az vésődik be, hogy minél nagyobb a hiszti, annál eredményesebb :(
nem is értem miért nincs anyukák iskolája, ahol ezeket meg lehetne tanulni :wink:
hétfőn voltam az örsön, és utána akrtam nézni a tornának, régan oda jártam - nagyon régen..., persze pont ebéd szünet volt. nekem az biztos segítene, ha rendszeresen járnék tornázni, mert kiugrálnám magamból a feszültséget, biztos türelmesebb lennék. és ma megint közelebb kerültünk az alvástanítás elkezdéséhez. a teljesen gyógyulást megvárjuk, én is összeszedem magam, aztán muszáj. most már azért nehéz a csaj.

Megann!
mi is nagyon boldog első szülinapot kívánunk Lénának!!!!
koncentrálj Lénára, hogy neki is szép napja legyen, tojd le a pofátlanokat! a tévés megoldás tetszik...

tényleg jók ezek a beszúrások a babahíradókból :) köszönjük!

KépKép
KépKép
and

Aniko,
Tényleg nehéz ügy megoldani, hogy Benivel tudjak foglalkozni, mikor Dani ébren van. Mostanában kicsit kiszámíthatatlan az alvása, lassan át fog térni a napi 1 alvásra, de egyelőre két napig kétszer alszik, aztán egy nap egyszer. Tegnap is csak egy alvás volt, de attól annyira elfáradt, hogy ma 1/4 8-as kelés után 3/4 10-kor már újra elaludt.
Hétköznap Beni az oviban van, délután meg a játszótérre megyünk, ahol vannak barátai, nem igényli, hogy vele játsszam. Hétvégén pedig, ha Dani alszik, akkor igyekszem Benivel foglakozni. Bár ez sem mindig sikerül, mert házimunka is van a világon.
Beni is sokkal feszültebb mostanában, türelmetlen, nem egyszerű a dolgom. Dani mindenhova odateper, felborítja Beni játékát, stb. A legújabb megoldás, hogy ha Beni pl. legózni akar, akkor felmászik a pelenkázóra, jó nagy pelenkázónk van, ott nem éri el Dani.

Majd még folytatom, de most jelenésem van...

benianyu

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! Jucc! Olyan édes vagy, hogy előkerested az egy évvel ezelőtti írásokat!

Kincsőnek és Tüncsinek is utólag boldog szülinapot!

Megann! Lénának is nagyon boldog szülinapot! Igézőek a kék szemei!

Viki! Gratula a barátnődnek! Pont egy évvel fiatalabb a kislánya, mint Tüncsi, Kincső és Saci. :)

Annamami! Szívesen megnézném a ruhákat, köszönöm a lehetőséget!

Mi is pont tegnap voltunk az egyéves vizsgálaton, Saci 8200 g (nem egy óriásbébi), de 72 cm.

Majola! Én is körbejártam a témát, amint megtudtam, hogy újra várandós vagyok, és a könyvelőm azt mondta, hogy akkor érné csak meg táppénzre mennem, ha idén is tudnám reprezentálni a 180 munkanapot. Vagyis a táppénz igaz, hogy több, de utána pont a TGYÁS meg a GYED összege jóval kevesebb lenne, mint így (most tényleg a korábbiak alapján számolják majd ki mindkettőt).

Róki, Teri! Nekünk is jó holnap a 10.30-as időpont.

Szülinapozás jól sikerült, Sacinak nem volt olyan mutatós tortája, mint itt egyeseknek, ő egy egyszerű rizstortát kapott, amiből ő is ehetett (és széttrancsírozhatta), magunknak meg a Daubnerből hoztam feketeerdő tortát.

Néhány kép:

Az ajándékozás előbb volt, mint a torta, hogy tudjuk vinni utána fürdetni :)
Kép

Jéé, torta! Vizsgáljuk meg!
Kép

Ez tetszik!
Kép

Kezdek belejönni...
Kép

Na, most már meg is kóstolom
Kép

Szép napot mindenkinek

Bodza

Kép