A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. nyári kisbabák

Helló-belló!

Amandi: Nem akartam bunkó lenni, csak az én Anyám tök sokáig varrt, és láttam, hogy szenved a kézfájástól!

Nyanya: Neked se akartam okoskoskodni. Az én fiam is akkor akar valamit, amikor szoptatok. A durva amikor akkor mondja, hogy kakilni kell. Most lett szobatiszta, de ugye még ott kell lenni vele a bilinél.

Pil: Én meg arra tippeltem, hogy nálatok is a fogzás. Jó, hogy megfejtetted a lánykád. Ja, megy az email.

Kisvirág: Gratula a súkyodhoz! :evil: Irigykedek. Doki: Brutál hülye volt. Én nem is szeretem levinni a Mátét se, mert úgy sem leszek sokkal okosabb. Mindig azt mondja: lehet vírus is...Kössz!

Méz: Ez azért van, mert tök fiatal szülők vagytok, és már egyre jobban kitolják a családalapítást. Mondjuk nekem is fura, amikor a nővéremnek az a gondja, hogy mosson e hajat egy partira. De itt vannak a virtuális barátok! Mért te merre is laksz?

Már nem tóm ki kérdezte, de a füllyukasztás fájt a Noinak, de csak 5 percig sírt. Kb. olyan mintha szurit kapna.

Szgoron: Gondolkodom a Pólusos úszáson, szerdán lenne. 22-én lesz a beiratkozásos balhé. Csak nem tudom, hogy feladjam e a szerdai pihenéses-takarítós napomat, vagy a szombatit áldozzam fel, és akkor a Kolozsvárba menjek. Azt még nem hívtam. Te nem akarsz?

Jaj, fiam ma sem alszik d.u., mi lesz itt este!
KépKép
KépKép
colett77

Pil: fent vannak a képek. Uott, ahová te tetted :wink:

Kép Kép
kisvirág_30

Pil: fent vannak a képek. Uott, ahová te tetted :wink:

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Gyors bekukk, míg Kendém alszik.

Pil, Kisvirág, Szilvi!
Nagyon jók a képek! Biztos jó lehetett a tali, most azért sajog a szívem, hogy nem tudunk menni…

Nyanya!
Nálunk is az van, hogy a fejő nem szív semmit, de ráteszem Kendét, és még tud belőle szívni (mondjuk ez csak akkor van, ha elég éhes, mert akkor kiszívja az utolsó cseppig…)

Amúgy nekem Medela kézi mellszívóm van, de nagyon jól bevált, miután rájöttem, hogy is kell jól rátenni, hogy szívja rendesen.

Blackrose!
Kitartás, pihenjél, ne idegeskedj!!!! Remélem, megoldódik minél előbb!

Marcy!
Örülök, hogy rendeződik Nálatok is a szopihelyzet!

Most megyek, Dugóka felébredt, követeli az uzsit….

Puszi!!!

Kép
Kép
norwell

Re újra!

Mindenkinek köszi a kép dicséretet. Jók voltak a modellek :)

Nóziszívás: én belocsolom fluimare-ral vagy sóoldattal aztán porszívózás. Nem szokott sírni, csak néz a nagy szemeivel. :)

Sírás: Én nem szoktam nagyon sírni hagyni, főleg nem egyedül. Néha volt, hogy csak a bébihordóba tettem, és míg pisilni voltam addigra paprikavörösre üvöltötte a fejét. Az a baj, hogy ilyenkor van, hogy nem vesz levegőt. Így én ezek után sose hagyom egyedül sokáig sírni. Amúgy én is szoktam nézni a tv-t reggel és egyik nap azt mondták, hogy egy ilyen kis baba nem tud manipulálni, csak ösztönösen cselekszik. Ezért nem is lehet elkényeztetni őket. Hát nem tudom szerintem ezen megoszlanának a vélemények.

Babacsősz: nekem szerencsém van, mert anyumra bármikor rábízhatom Kendét. Annyira jól elvannak együtt :) És azért anyumnak elég nagy a babatapasztalata.

Mári: ha már bealudt és nedves a buksi alatt a pelus, akkor ki ne vedd!!! Sajnálom, h nem jöttök a talira :( Pedig örültem volna.
Aranyér? Sajnálom nagyon. És mivel kezeled neki?

Nyanya: nekem Kende össze-vissza eszik. Általában 100-120 az adagja és kb. 6-7-szer eszik.
De mostanában olyan 50-60-at eszik, de akkor óránként kéri. :( Ettől kicsit kivagyok.
De azt hiszem minden baba más mennyiségeket eszik.

Kata: édesek vagytok a bébiúszásos képen :)

Réka: Jobbulást nektek! Én is sokat parázok és ugyanezt mondta a férjem. Akkor vagyok jól, ha van min parázni.

Szilvi: én a Silán blue dreamot használom. Igaz én hígítom. Semmi sensitiv. :)
Végigolvastam az álomutazásod :) Ébredj fel királylány :)

Méz: nagyon tuti a pancsis kép :)
Szomorúan olvasom, hogy megint gondok vannak Julcsival :( Tényleg kérj egy alapos kivizsgálást!

Katus: én nem tudom bevállt-e, mert mostanában mindig van valami dili. Már nem tudom milye fájhat. De szerintem a hasa már kevésbé.
Nálunk Kende inkább az apjára hasonlít. Kár, h nem jössz a talira és akkor láthatnád.
A tápit eszem ágában sincs kiváltani. Sajna az ügyeletre max. holnap tudunk lemenni, mert ma apa éjszakás.

Reni: én kiváltottam, de minden este elfelejtem bevenni :) Egyetértek ezzel a "jó baba" kérdéssel :) Hülyét kapok tőle.

Marcy: hurrá, hogy Marcinak javul a nyaka :) Nekünk van egy nagy játszó szőnyegünk és azon van napközben. Azon is alszik. Ha majd forogni, mászni tud, akkor lesz neki járókája is.

Szücsi: de jó, hogy egyre több a tejed. Nekem szerintem egyre kevesebb azért ehetünk óránként.

Amandi: jobbulást neked! Sajnálom, hogy nem megy nálatok a szopi. De elég jól fogod fel a dolgokat :) Nem semmi a dokis strory.

Black: kitartást neked. Próbálj kicsit pihizni, hátha jobb lesz minden.

Azt hiszem mára ennyi :) Bocsi, ha valakinek nem írtam...

Puszika
Kisviri

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág!
Ki vagy utálva a topikból a súlyod miatt. :lol:
Kende baba biztosan a torka miatt eszik ilyen kis adagokat, vagy talán most növekszik a tej igénye és így szaporítja a tejed ez viszont napokig is eltarthat.Legyen benned kitartás meglátod minden rendbe jön majd.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Egy-két nap kimarad, és nehéz felvenni a fonalat :)

Ex, Preni köszi a biztatást. A hajnali hasgörcsölés mellé, most két napja nincs semmi kaki.....de még egy kicsi se. Eddig minden pelusba volt!!!! Szegény nagyon szenved. Holnap megyünk a két hónapos oltásra, (ja igen tegnap két hónaposak lettünk :) ), és majd megkérdezem a dokit hogy mit csináljunk.

Péntek óta kicserélték a lányomat :)
Egész nap vigyorgunk, nézelődünk, beszélni próbálunk mindenhez....emlékeztek még hogy nem rég arról panaszkodtam, hogy egész nap sír, és semmi nem segít. én még a dokit is kihívtam hozzá, hogy nincs-e valami baja.
Szóval nagylányok lettünk, és elkezdtünk érdeklődni a világ felé, és alig-alig van egy kis nyüszi, és annak mindig konkrét oka van, amit tudok kezelni...ez annyira jó érzés. A szorongásom is megszünt, emiatt.

Pil, azt hiszem lemaradtam a pizzás témáról :oops:
Rendelni kell előre? Bocsi, pedig ma egész nap visszaolvastam, de nem tudom mi van?

Irigykedem a minitalik miatt!!! Nagyon jók a képek :) Én ma is tök egyedül sétáltam 2,5 órát :( Elég unalmas...

zsu

Kép
zsu11

Húúúúúúúúúú, ti aztán nem piskótáztok. Elvonultunk a hétvégére "nyaralni" :) , és tessék, alig bírom a lépést tartani. Szóval mi már nyaraltunk.... hát egész jól sikerült. leszámítva, hogy az én gyönyörű, éjszakaátalvós (2 hetes kora óta :!: ) lányom hajnalban azt kiabálta, hogy éhes...
norwell, kezd beállni a tejcsimennyiség Kende igényeinek megfelelően. szóval semmi pánik csajok, mindent jól csináltok.
Zsu, az én kislányomnak is volt kaki az elején minden pelusban, majd egyszercsak megszűnt. kezd beállni Kata szervezete, és jól hasznosítja a tejcsit!!!!
Mi holnap vagyunk 4 hónaposak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Öblítőt nem használunk, és aloe verás környezetkímélő mosószerrel mosunk. vagy ezt a témát már kiveséztétek?????? :lol:
Zsu, én is egyedül sétáltam Elizával. legközelebb találkozhatunk! :lol:

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Igyekeztem elolvasni, ami mostanság termett, én géplerohadás és vendégség miatt nem voltam. Most fél kézzel írok, Misi itt van a balomon.

Kaja - babánként és mamánként, sőt, időszakonként eltér! idővel is változik az összetétel meg a tápérték, úgyhogy a mennyiég nem mindig mondja meg a tutit - sógornőmnek sok teje volt, a babó nem is maradt éhes soha, viszont nem hízott, és kiderült, hogy alacsony volt a tápérték náluk. Misi pl. sokszor zabál (220 g körül), de néha meg többszörre eszi meg ugyanezt a mennyiséget. Gondolom a pocija érzi, hogy mikor mennyi jó neki. Szóval mi igény szerint.

Székrekedés és szorongás - nálunk is igaz lehet, mert piszkosul szorongós vagyok :-(

Sírás - eddig csak párszor volt olyan, hogy már azt hittem, hisztizik, de mindig kiderült, hogy neki volt igaza, ezért most már mindig abból indulok ki, hogy valami gond van, legfeljebb én nem értem, és próbálok rájönni, mi a baj, szóval nem hagyom sírni, mert ok nélkül még nem tette.

Úszás - jó volt, először volt kis masszázs, aztán a vízben a gyakorlatok, eléggé tetszett neki, picit tart a víztől, de bátor kismaki, úgyhogy jól viselte az egészet. Mi Pannónia telepen lakunk, ez Szentendre elővárosa, így a legközelebbi babaúszást Szentendén találtam, egy exhotel medencéjében vannak a foglakozások.

Babacsősz és társaság - nálunk anyukám nagyon aktív nagymama, sokat van velünk, együtt sétálunk, segít a háztartásban is, imádja a Makit. Rajta kívül nem tudnék kivel sétálni, mert a mi baráti körünkben ugyan sok a kisbaba (tény, hogy egyre később vállalnak gyereket a párok, de mi meg már öregek vagyunk, így az ismeretségünkben most "potyognak" a babák), de mindenki tök messze lakik tőlünk. Nemrég költöztünk ide, és nem nagyon ismerünk senkit.

Pisztácia - azt hiszem Mári, nálatok volt gond a pocakkal, ugye? én egyszer ettem pisztáciát, és másnap véres volt Maki széklete - akkor először és azóta soha többet, utánaolvastam azonnal, és a csonthéjasokról írták, hogy tudnak ilyet okozni, aztán jöttem rá, hogy épp előző nap ettem pisztáciát. Szóval szerintem is lehet, hgoy nálatok is az volt a bűnös.

Kontroll - én minden estére hulla fáradt vagyok :-( :-( :-( amúgy meg fájt is, holott szülés előtt mindig tök jó volt, ez elbizonytalanított, de most olvastalak titeket, hgoy a "gyakorlással" javul a helyzet, úgyhogy igyekszem ébren maradni, míg az érintett másik fél is hazaér :-)

Járóka - mi olyan hálós modern verziót kaptunk kölcsön, napközben inkább abba tesszük, igyekszünk az ágyat alvásra megtartani, és ha fekve is, inkább a járókában legyen az aktív periódusában. Egyelőre még nem nagyon megy a forgás, de már kísérletezik vele. Miután szép nagy súlyt és sonkákat kell átfordítania, nem is meglepő, hogy még nem megy...

Időközben elment aludni manócska, így normálisan két kézzel tudtam befejezni ezt (nekem fura az egykezezés, mert alapban 10 ujjal írok).
Még mindig alig fogytam, ezért aztán minden karcsú babázó irigylésem tárgya!!! de tegnap már rámjött egy ezer éves nadrágom, a legutóbbi nagy fogyókúrám előtti korszakból, ami azt jelenti, hogy még mindig nagyon gömböc vagyok, de valamit azért javult a helyzet. Ez kicsit feldobott.

Blackrose! szorítok nagyon!!!

Méz! klassz a fürcsis kép - mi talán jövőre fürödhetünk így együtt, ugyanis nincs kádunk, de jövőre hozzáépítünk a házikóhoz, és akkor felforgatunk mindent, többek közt a fürdőt is...

Emiatt aztán nyaralás szóba sem jöhet, de amúgy nekem vágyálom Japán. Nem bírom a meleget itthon, ezért nagy meglepi volt, mikor pár éve eljutottunk Jordániába (még olcsó volt, mert a királyuk támogatta a beutazást a turizmus fellendítése érdekében), hogy 50 fokban vígan bóklásztunk a romokon. Ott száraz volt a meleg, nem párás, mint itthon, és azt bírtam. Szóval ha ránk szakadna az otp (egyékbént én lottózom...), ilyesmi helyekre mennénk szerintem. Pl. Szíriába vagy Izraelbe vagy Egyiptomba, vagy bárhova csak szép legyen :lol:

Na, ritkán jövök, de akkor szómenésem van :oops:

pussz,
Kata

Kép
wkata

Sziasztok!

Ideértem. :) Habár az a nagy igazság, hogy nincs sok kedvem írni, fájdogál a buksim...de mint tudjuk, mindenkinek az fáj, amije a leggyengébb. :D

Petinek szájpenésze van, voltunk a dokinéninél, leecsetelte, a gyerek szája hirtelen olyan Marilyn Mansonos lett, és kaptunk boraxos glicerint, ebből a szempontból jó, hogy Peti cuclis.

A mai napom nagyon gyorsan elszaladt, vasalni se volt időm... :( Marad holnapra. Csütörtökön megyek új telcsit venni, csak nagyon mérges vagyok, mert a Vodafone-os listán rajta van egy telcsi, ami nekem teljesen megfelelt volna, de ennek ellenére sehol sincs, és rendelni se lehet...így egy kicsit drágábbat, de "butábbat" fogok venni, kénytelen-kelletlen.

Katus, értettem én, de olyan jó, hogy ilyen szép szavakat használunk. :) Csülkös bableves? Hát csülök nélkül talán...olyat nem fog feltétlen kapni tőlem, amit én sem szeretek...de lesz, aki csülökkel fogja neki adni. :D

Pil, ez a kép egyszerűen szuper! Ameli nagyon meglepődött.
Ja, a dokinénink ma mondta, hogy amint betöltjük a 4 hónapot, adjak neki pépeket. Persze fontos megjegyeznem, hogy Peti tápis.

Marcy, mi egy dologért nem veszünk járókát, nem férne el. A játszószőnyeg szerintem jó ötlet, de pl. Peti csak mostanság kezdi igazán értékelni, ha valami mozog, eddig csak a zenélő forgója volt jó, meg ha ráztuk a csörgőt... Én most a habitapin gondolkodom, mert van tornáztatónk, és szerintem már tudna mit kezdeni vele törpenyörpe.
Szopiról annyit, hogy a bnőm is pont azzal "szenved", amiről Te írsz, habár épp ma mondta neki a védőnőnk, hogy az ököltömködés a szájba a picikéknél még reflex, nem feltétlenül éhes a baba, de ha odaadod a cicit, elfogadja és szívja, mert ez is reflex. Nem tudom, végül mit fog csinálni, mert szegénynek semmire sincs ideje, mert szopi, cicimasszírozás, fejés, és aztán már kezdi előlről.
Egyébként teljesen igazad van, mindenki úgy állítja be a napirendet (már ha sikerül), ahogy neki megfelel. :)

Feri, már kezdtelek hiányolni! Édes Kende babátok. Ma a mi Petinkre is azt mondta az asszisztens néni, hogy nagyon sokat nőtt, mióta utoljára látta (csütörtökön lesz 4 hete). Én is kíváncsi vagyok, hogy mekkorát nőtt, de szerintem is sokat.
A fiatoknak tényleg komoly arca van, jól látom, barna a szeme?

Reni, nálunk is pucér mérlegelés van, de van alattuk egy textilpelus (saját), így ha rotyizik, arra megy. :o
A jó baba fogalmát én ma már arra értem, hogy átalusszuk az éjszakát...

Gombi, kaki miatt :(. A jégkrémről annyit, hogy ha ártott volna, lehet, hogy Peti most nem épp a kiságyában aludna vagy pl. pöttyös Peti lenne...
A dokinál állj a sarkadra!
Miénk gyereknek is van hangja, habár nem hangosabb lett, hanem "értelmesebb". Mostmár akkor is próbálkozik a "szavakkal", amikor nyekereg...néha fel kéne venni. :)

Kisvirág, én mit szólok? Hát azt inkább nem írom le, mert nem publikus. De ahogy nézem, ezt a tejallergiát tényleg kézrátétellel állapítják meg...

Amandi, szörnyű ez a bejelentkezés, főleg, hogy egyszerűen félretesznek. Akkor inkább kapcsolják ki...szerintem menj máshová!

Colett, az én anyósom varrónő, és még nem hallottam panaszkodni a kezére, kivéve, amikor véletlen elrántja az ebe. :) De panaszkodik másra... :(

Zsu, boldog 2. hót Katának! A kaki miatt ne aggódj, simán anyatejes babáknál normális, hogy nincs székletük, ha jól emlékszem, a legújabb módi szerint egy hét a határ, ami után cselekedni kell.

Wkata, nekem is furi volt, ha egy kézzel kellett írjak, mert én is vakon gépelek...ha meg nézem a billentyűzetet, egy betű egy perc. :)

Na mára ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Hali csajok!

Pil most tolt le, hogy nem írok mostanában. Annyira jól esett, hogy hiányoltk, főleg olyanok, akikről nem is gondoltam, hogy gondolnak rám. Aranyosak vagytok. Most fáradt vagyok, így nem írok regényt...majd holnap. Szóval megvagyok/unk, alig várom,. hogy lássalak titeket. Megyek mert még zuhiznom kell és nagyon fáradt vagyok.

Pusza nektek

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok,

itt volt anyósom a hétvégén, ezért nem tudtam jönni. Mire végigböngésztelek Benneteket, beesteledett...

Szilvi, én attól függ milyen hangulatom van, hol zöld bip-et (nagyon jó illata van), hol zöld silant, most épp lila silant használok :lol:

Klauszka, üdv itt. Szép neve van a lányzónak. Gondolom első baba...

Hello, én megvettem most a kendőt, de valahogy nem bírjuk jól használni a lányzóval. A kengurut, amit a fiamhoz vettem és vele talán egyszer mentem le a közértbe, na, azt meg a költözéssel kivittük a ház garázsába. Most baromira sajnálom, hogy nem tudom elővadászni, mert kipróbálnám, hisz Lacus után talán könnyebb lenne rohanni.

Nyanya, mert a padlizsán megbarnul. Ennek ellenére, én fémkéssel szoktam felszeletelni, mert megfőzöm, sütöm gyorsan és nem látszik :lol:

Zsu, hasfájásra én továbbra is a gripe water-re esküszöm. Igaz Vircsi nem hasfájós, de néha-néha átpelusozás előtt a két lábacskáját feltolom és azokkal megnyomom a pociját. Ilyenkor kijönnek a pukik. És olyanokat kacag rajta!...

Kedvenc város: Párizs!, bár én is tenger és vízimádó vagyok, ennek ellenére Párizs viszi a prímet. Arról nem is beszélve ugye, hogy Lacus ott készült...

Csandy, Gergő nagyon-nagyon cuki. Szépen fejlődik, igazán szép baba.

Gombi, Julcsi sérója haláli. Nagyon irigy vagyok rá... Sajnálom a kaki ügyet, ne hagyd magad, remélem azért semmi komoly.

Szücsi, Annus valóban jól kigömbölyödött.

Csajok, ez nagyon jó. Mindenki fodrászhoz megy. Én is készülök, mert már én is utálok tükörbe nézni, na meg el nem tudom mondani mennyire hullik a hajam. Komolyan csodálkozom, hogy még van valami a fejemen. Mikor Lacust szoptattam akkor is hullott, de nem ennyire. Most horror. A fodrászom meg talán már megszült, mert szept. elejére volt kiírva.

Én is cerazettet szedek, én sem tapasztaltam se több, se kevesebb tejcsit.

Lréta, jobbulást neked.

Katus, fel a fejjel, legalább van reményed, hogy leolvadnak a kilók. Nekem sajna nem olvadnak le, egyrészt, mert Lacus után sem olvadtak le, másrészt nem bírom fagyi és nasi nélkül. Egyszerűen képtelen vagyok fogyókúrázni.

Pogi, nekem is itt volt anyósom a hétvégén. Én is takarítottam előtte is és most utána is... :lol:

Nyanya, nagyon jók a képek! :lol:

Pil, Szilvi, Kisvirág, jó lehetett a hétvége, de hogy a gyerkőcök egyszerre aludtak! Ügyesek.
Pil, már annál a képnél, ahol a hétvégi talin tartod Amelit, meg akartam írni, hogy ez a lányzó tiszta apja. De amint feltetted a papája kiskori képével, egyértelmű.
A védőnős-felültetős haláli.
Nekünk nagyon jó a pizza, szeretjük. Küldesz lapot?

Marcy, én is 2-kor fejek, örülök, ha a 100 összejön :lol:

Blackrose, remélem csak átmeneti, hátha csak épp megnőtt egy kicsit az igény és utól kell érni. Drukkolok.

Járókánk nekünk is van és használnám is, ha nem vittük volna ki a ház garázsába. Amikor költöztünk, még azt hittem, hogy szeptemberben kész lesz a ház, és simán kivittettük a szállítókkal a házba. Most sajnálom, mert én is pakolgatom Vircsit mindenfelé, elég hamar megúnja a dolgokat, főleg este felé. A földre meg már nem szívesen teszem.

Doren

Kép
Kép
doren

De a képeket nem ússzátok meg :lol:

Lovacskázás
Kép

Kép

A két hónappal idősebb unokabátyóval:
Kép

Mégis, ki fekszik az ágyacskámban?
Kép

A fogpasztareklám
Kép

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren

Hahó! Na megint csak ilyenkor kerülök ide... jó sokat írtatok!

Pil, a pizza mindenhol drága, hol jobban, hol kevésbé, tök mindegy, néha-néha bárkinek belefér, csődbe azért nem megyünk. De ha mégis, akkor majd jól kirabolunk! ;) (Te kis üm! ;)) Amúgy sztem inkább főzz te mindenkire, mindenki rendelhetne amit akar, én mondjuk vörösboros szarvast kérnék áfonyamártással és krumplisfánkkal. Hmmm? :D:D:D

Prenata, Pil pontosan ugyan ezt mondta amikor Ameli született és mindenki azt kérdezte tőle, hogy jó baba-e...

Gombi, mi is kinőttük a haveri kör nagy részét... nade sebaj, lettek újak! :D

Kisvirág... doki: no comment...

Doren: :D

Na én is dobok egy mai képet:
Kép

pogacsa

Sziasztok,

Nem birok lepest tartani Veletek! :(

Wkata: ha Japan nagy alom, akkor jo, ha tajekoztatlak, hogy ott is iszonyatos a paratartalom. Nyaron meg eszakon is szinte 100%!!! Olyan szinten, hogy amikor kint voltunk ugy bedagadtak a hegedum kulcsai, hogy 3 honapig nem tudtam behangolni!! Meg a ferjem se tudta megmozditani. :( Ehhez hozza kell tennem, hogy a szallodaban elromlott a legkondi.

Annyi mindenhez szerettem volna hozzaszolni, de minden kimegy afejembol. :(

Ma megkaptuk a 3 honapos oltast. Nagy hos volt, nem is sirt amikor kapta a szurit, csak utana volt egy kis huppoges. Viszont ma az egesz nap nyugos volt. Eleg gyakran csinalja, hogy mellre akarom tenni, erre elkezd bombolni, nem jo neki vizszintesen, amint felveszem a vallamra, egy kis nyuszi meg, de megnyugszik, es aztan minden megy megint elolrol. Mi lehet vele????
Egyebkent en is gondoltam ra, hogy a bal cicimmel a fejtartas miatt lehet baja.
A legujabb, hogy felfedeztuk a tukrot! Allunk elotte, Andris a vallamon, beszelek hozza, O meg vigyorog es dumal ezerrel. :) Mindig azt mondja, hogy "ho, ho, ho" (ekezetekkel).
Mi is szeretnenk majd jarokat, mert akkor kint lehetne velem a konyhaban is. A jatszoallvany is nagyon bevalt! Imadja!

Most nem jut mas az eszembe, megyek aludni,

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

aki nem ismerne....

Akinek még nincs gyereke, az higgye el, hogy így igaz minden. Akinek van az úgyis tudja, hogy így van.

A gyerekvállalás női örömei
Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok lányok!

Én a kakiról 2 hetet hallottam az utolsó szopis találkozónkon. Szóval semmi gáz!
A járókával az a bajom, hogy Elizának nagy a mozgásigénye. 10 hetesen már hasrafordult( :!: ), és azóta sem hagyta abba a fejlődésének felturbózását. Ma 4 hónapos (éljen-éljen), és folyamatosan ülni akar. Pedig az (is) még korai. Szoktam nevetni a dokinéninknél, amikor a védőnő megkérdezi, hogy oldalra fordult-e már... hát hasra, meg vissza régóta. Elcsi a játszószőnyegről már simán "lesétál". Egy idő után megunja a temérdek játékot és a lábát gyömöszöli a szájába. Szóval a járókába úgy érzem, bezárnám, szerintem rosszul viselné a helyhiányt. most "jön-megy" a szobájában. :lol: ha meg olyan nagyot veszek, elfoglalja az egész szobát. nemtom, mi legyen.
Doren, köszönöm, igen első baba. Édesek a fiúk!
Kata, mi közel vagyunk egymáshoz. Nincs kedved csütörtökön szoptatós baba-mama csoportba jönni Tahiba? Mi nagyon szeretjük, kismamák jönnek össze és tapasztalatot cserélnek (főként szopiról, de más témák is vannak!!!!) Szóval?

K.
Kép
klauszka

jó reggelt!

Klauszka!
Az a helyzet, hogy az én kisbabucim is 2 hónaposan hátról hasra fordult és 10 napos volt amikor oldalra fordult.
Most ott tartunk, hogyha egykicsit megdöntve fekszik akkor emeli fel magát mintha fel akarna ülni , persze még nem megy neki.
Az orvosunk azt mondta, hogy ez azért nem olyan jó később ebből lehetnek problémák, hogy ilyen gyors a mozgásfejlődése.
Mi voltunk fejlődésneurológusnál is (nem ezért hanem mert az egyik pupillája kisebb ) de hála Istennek semmi rendellenest nem talált eddig.

Macsek!
Nagyon jót nevetgéltem.
Jó hosszú idejig voltatok japánba mi csak 2x 4 hetetde nekem az is sok volt belőle.Főleg, hogy minden nap 2 fellépésünk volt és abból általában 1 olyan helyen ahol nem volt légkondi.Na most ez több alsószoknyás népviseletben pamutharisnyában elég elviselhetetlen volt.
Na ott nem voltak súlyproblémáim.

Nálunk is van olyan, hogy nem akarja bal cicimet olyankor átteszem a jobbra és utána visszateszem a balra.vagy pedig hónalj tartásba szoptatom a balból.

Zsu!
ne aggódj a kak miatt nekünk is eleinte naponta 4-5 kaki volt azután előfordult, hogy 2-3 napig nem kakilt, azért van mert jobban hasznosítja a tejet.
Anyatejes babáknál nem ritka, hogy csak7-8 naponként van székletük.

Lányok!
A mai naptól megint kísérletet teszek arra, hogy nem fogok édességet zabálni de abban a pillanatban ha azt érzem, hogy megcsappan a tej mennyisége azonnal abbahagyom.

Doren!
Nagyon szépek a gyerekeid!
Egyébként te hány kiló vagy és hány centi?

Ex!
Szájpenész miatt :cry:
Egyébként a bablevest lehet jó kis kolbásszal is csinálni ha úgy jobban szereted. :lol:

Encus!
tessék jönni sűrűbben és beszámolni a mindenapjaitokról.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!
Macsek, bakker! majdnem leejtettem a gyereket a kezemből, úgy röhögtem :)
Fúú Nektek már ilyeneket csinál a gyereketek?? Olivér még megfordulni is lusta.. bár olyan nagy dumás, hogy simán beadja mindenkinek, hogy már sétál :)
Most a legujabb az én nagy alvós babámtól, hogy csak dumál, vigyorog, aztán azt veszem észre, hogy itt a köv. kaja ideje.. :) Tegnap pl. 3 után csak 20percet aludt (máskor kb 2 órát alszik ebben az időtartamban), és 9ig bírta. Hiszti nem volt.. Mondtam is neki, hogy kissé fárasztó, de nem gond, ha így csinálja.
Öblítő és mosópor: nekünk Obsor, ez speckó bébicucc.. nem volt drágább, mint bármi más, kipróbáltam, tetszik..
Szopisztrájk, nekem is megpróbálta Olivér.. aztán letettem az ágyra, és viccesen fölémentem kutyába, bele a cicim a szájába.. hát megette a magáét.. legalább kajált.- azt viszont látni kellett volna, hogy milyen képet vágott a párom.. :) ...Aztán ő is örült, hogy nem éhezik a kiffia :)
Doren, komolyak a képek!!
Pogi! Gyönyörű Gergő!
Most megyek, mert altatok!
Majd jövök.

satuk

Nincs valami nagy pörgés.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Niki vagyok,lehet hozzátok csatlakozni?Már olvaslak titeket egy ideje.
Van egy kislányom Alexa,ő mpst lesz két éves,a kisfiam Vencel,ő pedig június 28-án született.

Üdv

Niki
Vendég

Halihó!

Köszi a nyugtatás kakiügyben...meglátjuk...akkor most várunk.
Ma megkaptuk a kéthónapos oltást. 10-től van tanácsadás, direkt odamentünk fél tízre, így mi voltunk a másodikak. Kata kb öt perc alatt bealudt a hordozóba, és az sem zavarta, hogy 10-re már kb 10 kisgyerek rohangált, visítozott a váróban. Fél 11 után kerültünk be, egy mosolygós ébredés után, még a szurit is egy vigyorral lerendezte :):):)
Hasfájásra kaptunk másik homeós bogyót, de ebből is csak 3x1 az adag, rá is kérdeztem, hogy biztos? Azt mondta a dokinő, hogy felesleges több. Ha használ, akkor a babának ennyi is használ. A neve: LYCOPODIUM C12

Klauszka: Te merre sétáltasz?

zsu

Kép
zsu11

Sziasztok,most csak amii fontos mert kaki vagyok,alig aludtam.

Pizzát fél 12-től lehet rendelni,mondjuk kettőkor hoznák ki.(ezt beszéltem meg,mert addigra mindenki odaér gondolom)Szóval aki akar enni pizzát az fél 12-ig szombaton döntse el milyet,mert akkor rendelem meg.Aki még úton lesz,de jön az pénteken is megirhatja nekem emilben,vagy megcsörget,vagy sms-t irszombat délelőtt.

Akinek még nem üldtem papirt,telcsiszámot az reklamáljon emilben,mert nem tudom hol áll a fejem,Ameli tiszta nyaqfi,alig alszunk éjszaka,másrészt email cimet is változtattam és a régieket kitöröltem :oops: :oops: ,persze nem direkt csak nagyon rendet akartam rakn ai gépemen.

Preni:Pogi megelőzött,de akartam irni neked már,hogy amikor elkezdtem sétálni Amelivel minden nap kb.5 ember megkérdezte hogy jó baba e.Kb.2 nap után már a jó szó után be tudtam volna nyomni annak aki kérdezte :twisted:
A kosdi és ismeretségi körömben lévő embereknek a jó baba fogalom azt jelenti hogy eszik és alszik.Úgyhogy Ameli nem volt az,csak nekem!! :lol: :lol:
Azt kell csinálni amit Katus irt,olyan választ adni amire nem számitanak.

Doren:nagyon szépek a gyerekeid.A ki fekszik az ágyamban tök jó lett.De a fogpasztareklámos a tuti!!

Pogi:Neked aztán vannak jó ötleteid. :lol: Főznék is Rátok ha Ameli nem ilyen törpe lenne!!
Gergőcske édes mint mindig.Sztem még mindig Rád hasonlit!!

Katus:drukkolok Neked!Én nem birom ki.Tegnap este cartedort ettem,karamellásat,nyam ,nyam.Persze iolyan 9 körül.Ami már a fenekemen van.

KépKép

KépKép
pilchard

Nálunk is volt szopisztrájk....és nekem is az jött be hogy változtattam valamit a szoptatásnál.
Tudja valaki, hogy miért van ez?
Szoktatom magam le a mérlegelésről, mer már csak a héten van mérlegem. Hááááát, mindig úgy furdal a kíváncsiság!!!! Én mérnök vagyok, engem a számok nyugtatnak meg :)
a tanácsadáson lemérték Katát: 5300 g, úgyhogy szerintem eleget eszik :) De akkor is tudni szeretem, hogy mennyi az az elég....

Kép
zsu11

Sziasztok!

Na kezdem kicsit emberibben érezni magam, már kapok levegőt az orromon, és a napi papírzsebkendőfogyasztásom, lecsökkent 20 alá :lol: :lol: :lol:
Noémi szerencsére megúszta egy pici takonnyal, még szipog, de már nagyon jól van. Azt hiszem, 3 évre elegendő mézet ettem meg az elmúlt 2 napban, de tényleg hatásos, a torokfájást úgy elmulasztotta, hogy csak na.

A mi doktornénink egyenlőre nagyon jó fej, és nagyon aranyos, igaz nem ő a körzeti, hanem választott. Edíg még nem volt vele gond, remélem ezután sem lesz.

Macsek: A gyerek felkelt olyan hangosan röhögtem. Marha jó, és tényleg van egy csomó igazság benne. A kakilós rész különösen tetszett, mivel Noémi mindíg vacsora közben kaksizik szerintem nála az indítja be a kaksit, ha anya leül enni :lol: :lol: :lol:

Katus: Sok sikert az édességnemevéshez, én már letettem ilyen irányú kezdeményezéseimről, mert 10 perc után mindíg feladtam :cry:

Pogi: nagyon édes Gergőcske, igazi Casanova :lol: :lol:

Doren: Édesek a babók, Virágnak annyira szép szeme van!

Kisvirág: az ilyen dokikat nem értem, mi a francnak megy orvosnak, ha úgysem érdekli az egész, ráadásul még felelőtlen is. Ezen annyira fel tudom húzni magam mert nem egy tárgyal szórakoznak, hanem babákkal. :evil: :evil: :evil:

Ex: Sajnálom a szájpenészt, emléxel Inci azt mondta, hogy a citrom is jó. Remélem gyorsan elmúlik.

Klauszka: Lassan Elizának külön lakrészre lesz szüksége, ha ílyen ütemben terpeszkedik. :lol: :lol: :lol: :lol:

Blackrose: Ne add fel, nagyon szorírok neked, pihenj sokat tudom, hogy két gyerek mellet nem olyan egyszerű, de próbáld meg!

Baráti kör: Nekünk ebből a szempotból szerencsénk van, mert a barátaink nagyrésze még csak nem is családok, de imádják Noémit. Állandóan jönnek abajgatni, remélem így is marad:))))

Na megyek teregetni millió pussz, még jövök!

lreta

addíg is egy pár friss kép:

Kép Apa ugye nekem adod! Kép Apa jó sok habot csinált nekem!

Kép
Kép
lreta

Sziasztok!

Mi is ma kaptuk meg a 2 hós oltást. Volt egy pici sírás, de ami utána jött itthon a kúpfelrakásnál, azt nem kívánom senkinek. Az első kúp kilövelt vagy fél lityi fosival. A 2. kúpnál a gyerek ordított, mint a sakál. Ennyire fájna neki? Azt mondta a védőnő, hogy mindenképpen kell kúp, 1 amikor hazajövünk, 1 pedig este. De én annyira sajnálom!!!! Alig akart elolvadni a kúp, biztos fájt neki!
Van ilyen piciknek folyékony lázcsillapító?
Volt mérés is. 59cm és 6kg 32 dkg. 67 dkg hízás 2 hét alatt.

Macsek! Haláli, amit írtál! :lol:

Ilyen szerkóban mentünk szurira:

Kép

Reni
Kép
prenata

Katus!

Ma kaptunk az amerikás nagynénémtől 3féle homeós bogyeszt hasfájásra: Cocyntal, Chamomilla, Colic tablets. Az első tartalmazza a colocynthis9-et , a harmadik is plussz a chamomilla. Csak most azt nem tudom, hogy melyiket adjam a gyereknek, mert természetesen magyar leírást nem írt a nagynéni, az angol tudásom pedig nem tökéletes. Ja, és az első folyadék, a többi golyó.

Reni
Kép
prenata

Hellóka!

Noémi jó régóta alszik, bezzeg a bátyja egy szemet sem. Na, nem panaszkodom.

Prenata: Jó súlyban van Peti, ő mennyivel született?

Pogi: Irigykedek az éjszakák miatt. Édi a Gergő, olyan nagyfiús már.

Lreta. Szép a ti Noémitek is. Persze a név kötelez! :D

Pil: én is úgy szeretem a karamellásat! De én múltkor madártejest ettem, az se rossz, még így light-be se.

Jóbabaság: Én is bírom a kérdést! Van, hogy azt mondom rossz, akkor csak néznek. Persze, csak direkt bosszantom a kérdezőt.

Menetem, még jövök este.

KépKép
KépKép
colett77

A férjem belenyúlt a gépembe és elszált a fél órányi munkám, így most ezt kihagyom. Küldök képeket.

Pusza Talán majd később lesz kedvem írni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!

Encus, igazán szépek vagytok a képeken!!!

Macsek! nagyon jó dumák, és mennyire igazak...

Reni! Nekünk Chamomillát fogzásra adtak - Katus, most melyikre jó?

Kata

Kép
wkata

Colett!

3kg 40dkg-val született Peti és 50 cm-rel. Már az összes kis havert lehagytuk súlyban itt a környezetünkben. De szerintem erős a csontozata, mint nekem. Néhai pehelykönnyű koromban, amikor a 170 cm-hez 68 kg párosult, akkor mindenki szekált, hogy úgy nézek ki mint egy agár kutya. Szóval csontozatom nekem is van, de rendesen ám! Jó lenne most megközelíteni azt a súlyt.

Reni
Kép
prenata

sziasztok!

Niki, üdv itt! :)

Csajok, minden baba édi!!! :) Én mostanában azért rakok fel csak ritkán képeket, mert a blogba is ugyan ezek mennek, bár oda kisebben.

Na megyek, még meg kell írnom egy előadást csüt-re.

pogacsa

Sziasztok!

Voltunk ma a dokinknál, kaptunk a Heim Pálba beutalót, egyetértett, hogy pancser volt az előző gasztrós. Egyébként ma már jobban ette az új tápit, meg szopizott is, a kaki is alakulgat, tényleg lehet, hogy csak idő kell még, mire regenerálódik a szervezete.
Azért elviszem még egy gasztróshoz, hátha ott normálisabban kivizsgálják, meg csípőszűrésre megyünk még egyszer, mert uh-t nem csináltak, a dokink tök kiakadt, így azzal is a Heim Pálba megyünk.

Colett, mi az IKEA mögött (Örs) lakunk, már Szilvivel is beszéltük, hogy talizhatnánk, ti meg hozzájuk laktok közel, ugye?

Meg ha jól emlékszem, Mári is írta, hogy az IKEÁban tudna talizni. Szóval ha gondoljátok, találkozhatunk az Örsön valamikor, oda én is el tudok menni babakocsival.

Reni, Julcsi is mindig kitojja a kúpot, én sem tudtam neki múltkor beadni, vagy még a kezemben elolvadt, vagy képes volt 10 perc után is egészben kinyomni, hiába fogtam össze a lábát. Én akkor megfogadtam, hogy a következő oltásnál kérek vmi szájon át adhatót. Végül Cataflam cseppet adtam neki, igaz azt inkább 1 éves kortól ajánlják, de még a műtét után kaptunk, így az volt itthon.

Macsek, jópofa volt, amit feltettél! :)
Julcsival mi is nézegetjük már magunkat a tükörben, nagyon tetszik magának, mindig nagyokat sikongatva nevet.

Niki, persze, hogy lehet csatlakozni! Írj még magadról!

Doren, Virágnak is nő már a haja! És azt néztem, hogy szerintem tökre hasonlít Pil Amelijére! Ahogy a nagy szemével kuksizik! :)

Na megyek, mert kész a vacsi!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!
Az esti kúp beadás sem volt túl könnyű (volt egy kis hőemelkedés). Férjem próbálkozott. Betolta, Peti kinyomta, oda-visszament egy darabig. Talán az egész kúpból fél benntmaradt. És az sem igaz, hogy egy perc alatt elolvad. Közben megint megint tojt egyet. A gyógyszertárban azt mondták, hogy csak 3 hós kortól van másfajta lázcsillapító (Panadol szírup). A legközelebbi oltásra beszerezzük!

Csajok!
Hol vagytok? Nagy a pangás!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Klauszka!
Köszi a biztatást, remélem, igazad van!

Macsek!
Ezen nagyon jót röhögtem!!! :D :D :D

Doren!
Szép gyerkőceid vannak! :)

Pogi!
Gergőcske továbbra is szívtipró! :)

Ex!
Szájpenésze volt Kende unokatesójának is (most lesz féléves), neki még a fenekén is kijött, azt mondta a doki, hogy amíg nem vonul végig a szervezetén, addig nem múlik el a szájából sem. Egy idő után elmúlt neki. Remélem, Petinek hamarabb fog! :)

Niki!
Üdv köztünk!

Zsu!
Nagyon ügyes volt Kata az oltásnál!

Kisvirág!
A dokinak a jó édesanyuciját... :evil:

Réka!
Jók a képek nagyon!

Preni!
Szerintem nem fájt neki a kúp, csak kellemetlen volt, és azért az elég ok arra, hogy ordítson. Kendém is ordított, míg benyomtam neki, utána megvigasztaltam egy kis cicivel! Szép nagy babód van!

Enci!
Nagyon szépek vagytok! Mekkorát nőtt Majácska!

Rólunk: két nappal ezelőtt betojtam nagyon, hogy kevesebb a tejem, mert este a cici után még nem bírt elaludni, éhes volt, 70-et!!! megevett felmelegített tejcsiből. Igaz, hogy aznap 5-kor evett mindkét ciciből, ezek szerint nem bírt eléggé feltöltődni. Persze hibás voltam én is, mert nagyon keveset iszom, tiszta teve vagyok, pedig muszáj lenne. Aztán tegnap meg ma este már nem volt gond, elég volt neki, el is aludt rajta szépen. Mindenesetre Fitolac, urtica urens, kicsit több pihenés (mert az is nagyon kevés volt), remélem, nem is lesz gond. Ja, meg állítólag ilyentájban áll be a kereslet-kínálat is...
Ja, és állandóan nyálzik, tömködi a kezét a szájába, és mindent rág, ami a szája ügyébe kerül... Apjának és nagyapjának három hósan kinn volt az első két foga... Mi vár ránk??? :wink:

Meglett a citológiám eredménye: p2, de valami olyat magyarázott a doki, hogy hormonhiányos nem tudom, micsoda... Ez szerintetek mi lehet? Azt mondta, hogy nincs gond, de januárban menjek vissza, és leveszi újra. Lehetőleg középidőben menjek (csak az a ciki, ha egészen addig nem jön meg, mert azért Kende féléves koráig szoptatni szeretnék...). Mondjuk akkor már jó lenne tesóprojektezni is... :wink:

Pusszancs mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Hú lányok, a babáitok félelmetes ütemben gyarapodnak. Ezzel szemben Eliza most 5.7 kilogramm. pedig 3.74-gyel született. ő amolyan lassan hízós, ugra-bugra fajta. stresszeltem is eleget az elején, hogy tápszert fog kapni, pedig dől(t) belőlem a tej. én szopis sztrájkot (még) nem éltem át, Elcsi minden alkalommal úgy kap a cici után, mintha az élete függne tőle. Pedig igen. :)
A chamomillát én is a fogzásra vettem. de még sehol semmi. 8)
ha a szülőknek hamar kijött a fogacskája, akkor a babának is nagy valószínűséggel kijön hamar az első - mondta dokinénink. Ellenkező esetben 6 hónaposan várható.
Miért adtatok a babáknak kúpot? belázasodtak?

K.
Kép
klauszka

sziasztok!
nem tudom lesz e időm valaha visszaolvasni. Fiam 10 előtt sose alszik el, Blanka meg itt üvölt a kezemben de ez már napok óta így megy.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nem istudom hirtelen mit írjak magunkról.
Ráckeresztúron lakunk,ez kb 40 km Pesttől.Az uzsokiban szültem a gyerekeket.
Egyébként Pesten laktam,amíg férjhez nem mentem.

A kislányom egy örökmozgó,hiperaktív csajszi,és emellett nagyon akaratos,és most van a hiszti korszak nála.Szerencsére a kisöcsit nagyon szereti,de néhányszor előfordult,hogy bántani próbálta.
A kisfiam egy tündér baba,a kislányom már csecsemőnek is nagyon akaratos volt.Alig aludt hasfájós volt,szóval minden,ami kell.Kb fél éves kora után lett jobb.
Ehhez képest Vencel egyáltalán nem hasfájós,sokat alszik,ha fent van,akor is sokat elvan játszik.

Egy-két gondolat a szopi témáról:olvasom,hogy jó páran paráztok a tejcsi mennyiség miatt.Én is a kislányomnál nagyon paráztam,de így másodjára már időm sincs erre.
A sok para ellenére sikerólt hat hónapos koráig csak szoptatni,viszont,akkor ő mondott le a ciciről,egyik napról a másikra,én meg akkor úgy bestresszeltem,hogy elment a tejem,hiába csináltam akármit.És az is egy jó játék volt,hogy nem akarta elfogadni a tápszert.
Remélem most majd jobban alakulnak a dolgok.Eddig teljesen ok minden,nem is méregetek,nem is fejek,az elején fejtem,mert akkor jól bedurrantak a cicik,de most már beállt.

Preni,Mézgombi:a kúpot én úgy szoktam beadni,hogy gyorsan benyomom,és a fenekét fogom össze kb fél percig,még egyszer sem tojta ki.A fiamnak még nem adtam.Érdekes,mert az oltások kapcsán olvastam,hogy valakinek azt mondják adjon,valakinek azt,hogy csak akkor ha lázas a baba.
A kislányomnál még kellett adni,de a dokinénink azt mondta,hogy ezektől az új oltásoktól nem szoktak belázasodni,ezért csak akkor adujunk,ha felmegy a hője.

Lenne egy kérdésem a fiús anyukákhoz,mégpedig az,hogy mikortól kell a kukijukon hátrahúzni a bőrt,mert erről is annyiféle vélemény van.

Norwell:a p2 citológia úgy tudom még jó,nekem is annyi volt,és nem mondtak semmit,állítólag p3-nál már nem jó.

Bocs,hogy ilyen hosszú lettem.

Jó éjszakát mindenkinek.

És nagyon aranyosak a babák,majd én is teszek fel képeket,meg mgpróbálok ilyen vonalzót csinálni.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Jöttem ám! Így negyed tizenegy táján lepancsiztam, megmostam a búrámat, és itt vagyok. :)
Ma mozgalmas napom volt: reggel vasaltam (nagy "anyázások" közepette, délután anyós, DM-ben vásárlás (most akciós ott a Gabi duopackos popsitörlő, ami 849, és kuponnal ugyanennyiért vettem Petinek egy 28 db-os Baby Soft maxi pelust), gyógynövényes, Tesco.
Utóbbi helyen a barátnőmmel és a kislányával voltunk, érdekes módon, mindketten csöndben voltak a séta és az ezzel egybekötött vásárlás alatt. :D

Peti ma jól bemutatkozott a dédszüleinek. A mamám ebédeltette, és Peti a kaja felénél úgy döntött, hogy berág... Tatám hosszasan ecsetelte, hogy milyen vörös volt a gyerek feje, meg hogy csupa víz lett, na én ezekkel maximálisan tisztában vagyok. :) Aztán egy óra elteltével (Peti alukált egy keveset) sikerült megennie a kajcsija másik részét is.
Szerintem az volt a gond, hogy ma nem bömbizett itthon...ugyanis tényleg az van ezek szerint, ha itthon visít, akkor mamáméknál minden OK, és ugyanez fordítva.

Encus, na végre! Épp most néztem be az MSN-re, de nem vagy fent, már gondolkoztam, hogy holnap felhívlak, hogy egyáltalán élsz-e még, jól vagytok-e, stb.
Képek szuperek, ahogy nézem, Maját még nem érdekli a modern technika. Mondjuk kicsinek Petit se érdekelte, de mostmár ha mozog a kurzor pl., akkor akkorára nyílik a szeme, hogy csak na.

Doren, a zöld Bip tényleg jó illatú, én is szeretem, régen a rózsaszínnek volt ilyen (az akkori "párom" ilyet használt, és beleszerettem). :)
Petinél a hasnyomkodásnál maximum egy kicsi kajcsi jön vissza, a pukihoz már nem kell emelgetni a lábát.
Egyébként lehet, hogy lassan megint én is fodrászhoz fogok menni, nekem is jönnek ki a hajszálaim, és megint előjött az, ami kb. kéthavonta szokott: kb. kétnaponta muszáj hajat mosnom, mert annyira zsíros és kezelhetetlen lesz a frizurám.
A képek nagyon édesek, szerintem kérjetek juttatást a fogkrém gyártójától. Ja, és Virág és az unokatesója szerintem kiköpött másai egymásnak.
Ilyen, ki van az ágyacskámban című képem nekem is van, íme:
Kép

Pil., ha nem írtam volna, pizza nekem is OK, csak legyen a kezed ügyében szombaton egy papír, hogy eldöntsem, mit egyek. Mert ugye most hiába gondolok ki akármit is, nem biztos, hogy szombatig is ugyanazt fogom kívánni...habár nem nagyon kéne semmit kívánnom, lassan, de biztosan megint 80 kg leszek. :(

Gombi, nekem a barátok terén szerencsém van, mert igazából nagyon kevés van, és aki van, annak nagyrészt van gyereke, vagy tervezik... Egyébként majd lesz kutyából szalonna, csak győzd kivárni.
A dokikkal, remélem, most jobban jártok.

Macsek, új tudományhoz gratula. Peti is szereti magát nézni a tükörben (ill. azt látja, hogy ott mozog valami, és azt élvezi, és kacarászik, ha épp olyanja van).
Ilyen semmisejó korszakai Petinek is vannak, kb. két hete az a módi, hogy egy idő után megunja, hogy kézben van, és le kell tenni. Addig meg állandóan ringatni kellett. Na meg van egy imádott pozitúrája, ha kézben van, úgy kell fogni, stb.
Jó, amit küldtél. A biztonsági övet én a mai napig csak akkor kapcsolom be, ha kiérünk a városból, vagy ha én vezetek (akkor mindegy, hogy hol vagyok).
A fürdetőkrémmel nekem nincs bajom, már kitaláltam, hogy hogyan nem marad egyben. :)
Nekem is van választásom a kontroll és a tenti között, de a választás nem rajtam, hanem a páromon múlik, őrá viszont általában igaz a "mondás".
Én tudok hason aludni...csak nem szeretek (nem is szerettem).
Nálunk a fagyasztóban csak kaja van (kivéve az "anyóstejcsit").
Érzéketlen tuskó vagyok, ritkán sírok, viszont tény, hogy egy sárkány veszett el bennem, csak tüzet nem okádok.
Az átöltözést egyelőre megúsztuk, és még a sütőtök folt is kijött a ruhából, pelusból!
A nyögve szarásról annyit, hogy Peti épp kb. háromhós kora után nem sokkal szokott le róla, mostmár halkan is megy, szóval most sunyi.
A körömvágással sincs egyelőre gondunk, habár az tuti, hogy nyugiban kell lennie, mert ha egy kicsit is nyűgös, akkor egy kész örökkévalóság, mire befejezem.

Klauszka, Elizát isten éltesse hófordulója alkalmából (nekünk még 12 nap).
Enyim gyerek is húzza fel magát a félig ülő helyzetből, nem tudom, mi lesz. Habár neki még csak az oldalra fordulás megy...
Enyém gyerek 3360 grammal született, és szerintem ennél most cirka 4 kilóval több. Nem vészmadárkodok, de nem kevés ez a hízás négy hónap alatt? Mert ugye elvileg egy hónap alatt kb. 8-900 grammot kéne hízniuk, és Eliza kb. ennek a felét szedte fel...
A kúp, amiről írunk, az lázcsillapító kúp, elvileg nektek is kéne, hogy legyen otthon.

Katus, elárulok egy nagy titkot, a bablevesben én csak a lényeget szeretem, a husi nem mozgat benne. :D

Venczkone, hozzánk mindig lehet csatlakozni! :) Üdv köreinkben, és gratula a két gyerkőcköz.

Zsu, én rászoktam arra, hogy szinte mindig csak a tanácsadás második felére érek oda, de ha nem ekkor, akkor sem biztos, hogy kezdésre megyek, mert akkor mindig sokan vannak. Korábban meg nem megyek, mert akkor még betegek vannak, és nem szeretném, ha Peti összeszedne valamit.
Holnap után is kb. tizenegy táján fogunk elindulni, remélem, most nem kell annyit várnom, mint négy héttel ezelőtt.

Lreta, emléxem, mit mondott Inci, de akkor asszem el kellett volna bújjak valahova a gyerekkel, hogy áttöröljem citromlével. De mindegy, majd meglátjuk, holnap nem viszem ecsetelésre, majd csütörtökön szólok a dokinéninek, hogy a szuri előtt kenje be neki (mert utána, ha nekikezd bömbizni, akkor kissé érdekes lenne).
Ma Peti is taknyos volt, most fordult elő először, hogy az orrszívó tartályába is ment valami.
Látom, Noémi is érdeklődik a telefonok iránt, Petinek is nagyon tetszik az apjáé. :D A babahoroszkópja szerint telefonbuzi lesz, hát kíváncsi vagyok, az apja telefongyűjteménye meddig lesz ép.

Reni, már beszéltünk a kúpról, és ahogy emlékszem, a végén az lett, hogy ha kell, akkor adjunk. Szerintem a kettő alapból sok és felesleges is. Nekünk mondjuk eleve fél kúpot mondott a dokinéni, én annyit is adtam a hőemelkedésére, és nem volt semmi gond.
A felrakást egyébként Peti nyugis és vigyoris perceinél végeztem el, amikor kellett, és a legutóbb még vigyorgott is. A lázméréssel is ez van, nem szól egy szót sem.
A Panadolban én nem hiszek, nálunk senkinek se ér kakit sem...
Peti szerkója haláli, kis macsó!

Norwell, a mi védőnénink is kérdezte, hogy a feneke tiszta-e, én még nem vettem észre rajta semmit. Azt, meg, hogy ki mit mond...majd kiderül. :)
Tesóprojekt??? Jó korán! Nekünk min. két év, de nekem ez így tökéletesen megfelel.
Terhesség előtt az én cytológiám is P2 lett, de passz, hogy mi a fenét jelent, de nekem nem vették le újra. Ha legközelebb dokinál leszek, lehet, hogy megbeszélek vele egy kenetvételt, mert ugye az előző még tavaly februárban volt.

Nyanya, Peti is későn alvó, viszonylag...én így későn jövő vagyok. :)

Na mára ennyi, mert már negyed tizenkettő!!!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Niki, itt már volt szó a kukitémáról: kiegyeztünk abban (ha jól tudom), hogy ahány ház, annyi szokás, de a mostaniak szerint NEM kell hátrahúzni! (legalábbis egyéves koráig nem)

Ági és
KépKép
exdeus

Szopis válaszokat köszi mindenkinek. Bocsi, hogy nem válaszolok egyenként. Most egy kicsit változott a helyzet, mert nálunk most kezdődik az álltalatok írt úgynevezett gajdulás. Fiamnál ilyen nem volt vagy csak nem emlékszem.

Én nem fodrászhoz hanem kozmetikushoz mentem ma délelőtt. Már nagyon úúútáltam magam, úgyhogy ideje volt. Fodrász mág egy darabig nem fog látni, mert növesztem a hajam, mert a fiam imádja böngyörgetni és a rövidet nem lehet :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

Szerencsere a kuppal nalunk nincs gond, eddig 3x adtunk neki. Benyomom, es meg ott tartom a lyuknal az ujjamat egy kicsit. Ma szinte ataludta a napot, lehet, hogy meg mindig az oltas hatasa? Nem ismertem ra! :shock: Az ejszakai szopi utan is szepen visszaaludt. Reggel mikor felkelt, fel 8-korul, mondtam Apanak, hogy en meg bizony alszom egy orat, foglalkoztassa a gyereket. Atvonultak a nappaliba, ajto becsuk, es olyan oromteli szovegeles volt, hogy alig tudtam aludni! :)

Mezgombi: nalunk a tukorben nem sajat maganak orul, hanem nekunk. Volt olyan, hogy a ferjecskemmel nezegettek egymast, de ugy, hogy ra is latott, egy kicsit ossze volt zavarodva, hogy hogy is van ez? Apa itt is, ott is?

Katus: osszesen 18 honapot toltottunk Japanban, megszakitasokkal. :twisted: nagyon elegunk lett beloluk! Meg persze az idojarasbol. A nyar borzalmas, es mivel mi eszakon voltunk, kb 6 honapig tartott a tel, 2-3 meteres hoval, es hideggel. :twisted: Az emeberekrol nem is beszelve! Huhh, de jo ujra itthon. Tavaly, mikor megjottunk, akkor hoztuk ossze Andrist. :)))) :oops: Ja, es a szallodaban a legnagyobb kanikulaban ment tonkre a legkondi, kb. 1 honap volt, mire megcsinaltak! Egy luxus szalloban!!!! A szobank nyugati fekvesu volt, es nem lehetett ablakot nyitni, azt hittuk, ezt nem lehet tulelni!

A hosszu szoveget a babakrol egy baratunk kuldte at, miutan meseltuk neki, hogy egyik ejjel kb. 3 oras musor volt. Nem akart aludni a pci fiunk, es ezt eleg hangosan adta ertesunkre! :evil:

Most alszom, hulla vagyok, pedig tobbet aludtunk tegnap ejjel es ma napkozben, mint szoktunk.

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Ma korán keltem, Julcsikát már 5-kor keltette a pocija, igaz tegnap csak négyszer evett. A doki után úgy elaludt a babakocsiban, hogy negyed 9-kor már felkeltettük fürcsihez, így aztán még evett is, de egy kaja kimaradt. És múlt hét csütörtök óta 30 grammot gyarapodott, most kereken hét kiló. Ilyen kevés hízás még sosem volt, úgy hogy remélem megszokja hamar ezt az új tápit. Igaz, tegnap már jobban evett, de sajna csak négyszer. A tejcsiből meg nem tudok többet termelni, ma reggel is 110 szopi, és 95 táp volt az adagja.

Macsek, persze a tükörben bennünket is nevet, mert hát nem csak magát látja. Olyan aranyos, hogy rögtön mosolyog, ha a tükör elé viszem.

Ex, nekem meg a Panadol volt a legjobb fájdalom csillapító, amikor még anno szedtem gyógyszert. :) Miután terhes lettem, majd szültem, összesen egy Algo csúszott le (már megvolt Julcsika), mert nagyon fájt a fejem.
Én leghamarabb akkor szeretnék Julcsinak tesót, ha már el tudunk innen költözni, nem szeretném, ha panelban nőnének fel, meg elég szűkösen is lennénk. Az meg még pár év... De nagy korkülönbséget sem szeretnék. Az elsőnél nem volt tervezés, talán a másodiknál már tudatosabbak tudunk lenni. :) Vagy hát amit az élet hoz... :) A másik, hogy dolgozni is szeretnék, 3 év gyakorlat kell a szakvizsgához, és én ebből hivatalosan csak három hónapot dolgoztam...

Niki, én is hallottam, hogy ezektől az oltásoktól már ritkán lázasodnak be, az elsőnél nem is volt gond, de a 3 hósnál 38.5 lett a láza. A fenekét nyomtam össze, ott tartottam az ujjam, minden volt, de a gyerkőc feje vörösödött, és tolta ki ezerrel. Egyszer sikerült egy felet bent tartani, de meg sem mozdította a lázát.

Megyek reggelizni...

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!
Korán keltetek, meg én is. Negyed 6-kor, de nálunk ez kora, mert mi egy órával később szoktunk, de van (volt) úgy, hogy 2-vel is...
Zsu, mi a Dunakanyarban sétálunk. Amilyen a szerencsénk, ti az ország másik végében :?
Ági, igen, kevés ez a súlygyarapodás, de a dokinénink nem aggódos fajta (szerencsére). Elcsi annyit eszik, amennyit akar, sosem sír a kajáért, mert én tömöm... :roll: pontosan azért, mert én is keveselltem, és egy kicsit a védőnőm is. De nem mi vagyunk az egyedüliek, hála istennek, a szopis klub erre is jó. Eliza egy percig nincs nyugton, és keveset alszik napközben, így nem nagyon lehet hízni... de az éjszakát hál' istennek átalussza 2 hetes kora óta. A férjem és én is ilyen kis piliszka voltunk, hát mit várjak tőle? :?
Ja, azért kérdeztem a kúpot (egyébként van itthon), mert ez az oltás már módosított összetételű (régen DiPerTe volt a neve, ma már DiPaTe), és a Per nevű hatóanyagot kicserélték a Pa-ra, és az már - elvileg - nem okoz lázat. Persze van, hogy okoz, de az is lehet, hogy csak az oltás ténye okozza a manóknál a hőemelkedést. Nálunk ez nem fordult még elő egyik oltásnál sem, az elsőnél egy kicsivel nyűgibb volt Elcsó, de a másodikat már meg sem érezte.
Elizának szóltam, hogy túl gyors a fejlődése, lassítson :lol:

K.
Kép
klauszka

Klauszka!

Nálunk ,sajnos hőemelkedés volt, azért kellett este a kúp.

Ex!

Azt mondták, hogy 6 kg felett egész kúp kell. De egyébként mire elolvad a fele kifolyik, így fél lesz belőle.
Az a baj, hogy nálunk kakilási ingert vált ki Petinél, így nehezen marad benn. Sokszor csodálkozom, hogy hogya hízhat a fiam ilyen nagy ütemben, amikor ilyen sokat kakil! :lol:

Pil! Merre vagy? Eltüntél!

Katus! Te is!

Reni
Kép
prenata

Üdv!

Reni, nekem egy hónapja is felet mondtak (pedig akkor már 6 kg felett volt a gyerek), most nem tudom, mi lesz, de szerintem az egésszel is megbírkózunk!

Klauszka, a szülői testalkatot nem a gyerek, hanem majd az unokátok örökli... Én akkor is azt gondolom, hogy kicsit nagyobb súlyúnak kellenne lennie a lánykádnak. Vérvételre nem küldtek el benneteket? (Csak azért kérdezem, mert az egyik bnőm kislánya egy hónap alatt csak 10 dekával hízott kevesebbett az "előírtnál", és a dokijuk kapásból beutalta, és kiderült, hogy vérszegény egy kicsit, habár a vastól se lett jobb étvágya.)

Gombi, nekem az Algopyrin jön be, mióta szültem, előtte az sem hatott, még a Cataflam sem, sőt az nekem talán még alapból rosszabb, mint az Algo. :) Nálunk Flector EP Rapid granulátum van, na az mindenre jó! Volt olyan, hogy bevettem fejfájásra, és még a térdem is "meggyógyult" tőle. :shock: :roll:

Na megyek, megpróbálok még odafeküdni Törpe mellé.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Preni:halihó,nem tüntem el csak Amelita fogzik sztem,mert egész nap vinnyog és csak ölben van el,másrészt szörcsög és tüsszög :( :( ,lehet csak sima kis megfázás,de igy nem tudom mi lesz szombaton :shock: :?:
Harmadrészt amikor hajnalban felébred enni,egyszerűen KÉPTELEN VAGYOK VISSZAALUDNI!! :roll: :roll: 3 óta semmit nem aludtam.Ki van a f....,hogy miért vagyok ilyen bagoly.Nappal meg képtelen vagyok aludni.

Wkata:a chamomilla fogzásra és hasfájásr is jó,pont ma kaptam anyagot róla.

Klauszka:Ti merre laktok?

Niki:üdv itt!

Macsek:lemaradtam,miért voltatok Japánban?

Olyan mennyiségeket irtok egy kajcsira,kiváncsi lennék mondjuk Ameli reggel mennyit eszik meg,de nincs mérlegünk.

Preni::Ameli 7200 gr,mikor kapta a szurit a múlt héten a védődnő fél kúpot mondott,a doki 2/3-ot,de csak ha lázas!

Ergo:ahány város,falu,ahány kórház,ahány doki,ahány védőnő MINDENKI MÁST MOND!És ez már a pocakosságnál is mindenre igaz volt.Szörnyű mi van itt!4Elkezdtem olvasgatni hozzátápis cikkeket,meg recepteket,mert szeretek előre felkészülni és nem akkor kapkodni amikor már élesben megy majd a dolog.A 3.táblázat után ki is borultam,mert az egyik szerint amit lehet 6 hónaposan azt a másik szerint csak 10 hónaposan,és igy tovább.Csak akkor kinek higgyek mjad?Meg hogy milyen hűlyeségeket olvastam,te jó ég,egyenlőre fel is hagytam vele.Pl:adjunk kenyérhéjat amikor már kibújt a foga,szivesen rágcsálja.Igaz hogy ne adjunk egy éves koráig gluténtartalmú ételt,de azért adjunk kenyeret! :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
pilchard

Jaj, ne ijesztegessetek! (nagyszülők is piliszkák voltak) :)
tényleg kicsi a súlya az Elónak, de iszonyat, hogy hogy nyúlik. Mindenki idősebbnek nézi a koránál, mert nagy baba és nagyon értelmesen tud nézni. tiszta anyja :lol:
25.-én megyünk a 4 hónapos oltásra, ott majd mondanak valamit a súlyáról. 3 hónap alatt 9 centit nőtt...
Pil, mi Tahitótfaluban lakunk (Dunakanyar). És ti? Van egy hozzátáplálásos táblázatom, ha gondodod, elküldöm, én is most kaptam a szopis klubból. Meg aki még akarja, annak is! ezek nem receptek, hanem összetevők, mit mikortól. bébireszelőtök van?
jaaaaaaaaaaaa, megtanultam képet lekicsinyíteni és feltenni, úgyhogy vigyázat, jön Eliza!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

K.
Kép
klauszka

Klauszka:mi meg Kosdon
Kisvirágék meg vácon,akkor Veletek is tudunk talizni.

Szép lányod van.És milyen kék a szeme!
Nekem elküldheted emilbe a táblát,minden hozzátápis dolgozt szivesen veszek Mindenkitől!(legyen mejd min mérgelődnöm :lol: :lol: )

Ha nem vagyok az azért van mert megint szar a net!mindig elmegy.

KépKép

KépKép
pilchard

Klauszka!
Engem érdekelne a hozzátápis tábli! Köszi!

Pil!
Adsz valami gyógyot Amelinek?
Az nem-alvás miatt! :(

Reni
Kép
prenata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: