A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e itt köztetek olyan, aki Vida Gábornál szült és túlhordta a babáját. A 41. héten járok, tegnap volt egy alaposabb vizsgálat, a babával minden rendben. Mikor kérdeztem Vidát, hogy mégis meddig várunk ha nem indul meg magától a szülés, azt a választ kaptam, hogy "ne aggódjak, időben vagyunk, bízzuk a természetre a dolgokat"- ez a válasz ennyire a végén enyhén szólva rosszul esett, nem ezt vártam. Szerintem természetes dolog, hogy aggódom. Az csak ráadás az egészre, hogy a szervezetem totálisan le van amortizálva, hogy nagyon nehezen bírom. Amennyire odáig meg vissza voltam a doktorúrtól, most kicsit meginogtam. Szóval arra lennék kíváncsi, hogy meddig szokott várni....- már többször kérdeztem tőle, de kitért a válasz alól.
Köszönöm, ha valaki válaszol.
cancan

Sziasztok!

Cancan!

Először is szeretnék gratulálni a pocaklakódhoz!
A kérdésedre azt a választ tudom adni, hogy nyugodj meg még időben vagy. Baba pocakban még nem maradt. Ha sem, nálad sem a babádnál nincs probléma, akkor úgy tudom várni, szoktak a 42. hétig (+, - 2 hét belefér). Én is túlhordtam a fiamat anno, igaz csak 4 nappal. Én is hasonló választ kaptam, hogy nem jó ok nélkül a természet dolgaiba beleavatkozni, és én ezt nagyon is megértem. Tudom, hogy ilyenkor a végén az ember már alig várja, hogy megláthassa a gyermekét, illetve kezd már „terhes” lenni a dolog, de türelem már csak pár nap és karodban tarthatod a gyermekedet.
Amúgy szerintem pszichésen is el kell tudni engedni a babát. Nálam ez bevált. Próbáld meg hátha sikerül.

Üdvözlettel: Móni

Kép
mÓni

Szia Cancan,

én 6 nappal hortdam túl Pannit. Az az igazság, hogy a kiírt dátum, egy sacc, ami szinte sosem jön be, lehet, hogy a Te Kismanód még nincs "készen" az útra. Nekem 2 naponta flowmetriát, naponta ctgt csináltak. Nem Vidánál szültem, de Orsi az ő páciense volt, biztos jelentkezik majd az írásodra. Ő is túlhordta, és nem indítják meg. Jobb a babádnak, ha akkor bújhat ki, amikor akar, Móninak igaza van.

No meg a fogantatást mindig a ciklusod közepére rakják, ahhoz képest számolják a kiírandó dátumot, és ki tudja, mikor fogant a baba, lehet, hogy 1 héttel később?

Egyszóval ne izgulj, hagyd dönteni a Kismanód. (és ... khm...khm tonicot igyál, állítólag a kinin meggyőzi a babákat. nekem az bejött.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Jube

Kép

Kép
jube

És lányok, nagyon köszi a bókokat Panni nevében is!!! :D

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!!
Inyianyi, amikor a másodikat szültem, akkor volt egy lány innen aki hozzájárt. Ha, jól emlékszem kicsit maradinak számított alternatív szülés tekintetében, de ezt egy jó szülésznő választással ki lehet védeni. A lány legalábbis ezt tette. 4 napig volt, úgy a kórházban, hogy már elfolyt a magzatvize. de nem piszkálták meg. Mondjuk főleg a szülésznő volt vele ez igaz, de gondolom ehhez azért kellett a doki szakmaitudása is a háttérben. Összességében jól jött ki náluk a dolog.

Réka
Vendég

Köszi Lányok, próbálok magamba lelket önteni, de baromi nehéz így a végén. Jóslófájások jönnek-mennek, méhszájam már 1 hónapja nyitva elsimuló méhnyakkal és nem akar beindulni a dolog, pedig már csomó trükköt bevetettünk. A lányommal ( 4,5 éves ) azon izgultunk hogy a 37. hetet betöltsem ( 37+2nél született ) most meg mindjárt a 41. töltöm be. Kész vagyok.
cancan

Sziasztok!
Nekem egy szobaátrsam szült Sándor dokinál, simán, jött, mert megindult, és meg volt elégedve a dokival, aki meg is látogatta a szobában is rendesen.
Cancan, nem akarlak elkeseríteni, d eiagza van a lányoknak, simán lehet, hogy a ciklus végén fogant, és akkor még a 40. hét sincs meg... DE azért 42 hét után már nem szoktak várni, tehát max 1 hét... De ezt Vida nem szokta hangoztatni, meg más dokik sem....

Vbea, a múltkor nem jött be a hálapénzes hozzászólásod, és iagzad van. Amit mi várunk el a dokijainktól valóban extra, hiszen a terhesgondozás és az ügyeletesnél való szülést fizeti a tb... én nem azon vagyok kaikadva, hanem ha előre kérnek pénzt azért, amit adott esetben munkaidőben is végezhetnek: pl vizsgálatok... vagy a programozott császár, szülés...
Az a barátom aki mondta, minke fizetek, azt is mondta, ő azt gondolja, elég,ha az embernek van egy zsülésznője fogadott, és az orvos mindegy, kinél szül éppen.... a vizsgálatok megvannak akkor is...
És ez a nyugati gyakorlat is. De tény, hoyg mi szeretjük amgunkat teljesen bebiztosítani. Mindneben jobbat, és még jobbat szeretnénk magunknak, és azt hisszük, ezt így érjük el. Ő erre meg azt mondja, hogy ha nem lenne dokim, akkor is uyganúgy látnának el az osztályon attól még...

Tünde

mtunde

Sziasztok,

Tünde, elég nehéz a két picivel, de nem is agondozásuk, hanem Áron hisztiei kezdenek teljesen kikészíteni.Kezelhetetlen és egyszeűen semmi nem jó neki. Azt mondta a drnő, hogy az is lehet, hogy a bilireszoktatás viseli meg.Pontosabban ez az én ötletem volt, ő csak helyeselt. Azóta ilyen rossz, amióta bilire szoktatom.Csabika születése után 1 hónapig is ilyen volt. Tehát gondolom én, hogy a megrázkódtatásokat nem bírja.Van olyan. amikor egész nap tartogatja a kakit és este a fürdés utáni alvós pelusba nyomja nekem bele.Aztán van olyan is, amikor a reggelre csinál bele és olyan is, amikor bilobe.Na ezeken a napokon kevésbé indgerült és hisztis, mondjuk érthető.Ki szereti tartogatni, nemigaz?

Inyianyi, Cancan (jól írtam a neved?) üdv a csapatban.
Andi
andry

Helló Lányok!

Cancan, Inyianyi üdv a csapatban!

Pár hete benn töltöttem 4 napot a kórházban és az egyik szobatársam is a 42. hétben járt, de nem indították meg nála a szülést, hanem szépen a természetre bízták a dolgot. És most, hogy Jube említette, lehet a tonic dologban igazság, mert ez a kismama is a szülés megindulása előtti napon két üveggel megivott. (pedig, hogy utálta) Ja, és a Vidánál szült.

Tovább fényezem az áldott jó dokimat: beszéltem egy kismamával, aki nem volt olyan helyzetben, hogy hálapénzt tudott volna adni, sem a vizsgálatoknál, sem a végén és fikarcnyival sem kapott kevesebb vagy rosszabb ellátást és emberi odafigyelést a "fizetős" mamiknál. Hát ilyen orvos is van!!

Marcsi!

Ma még nem hallottuk a "hangodat", egyben vagy még?

Ildi
ildi35

Szasztok!

Üdv a újaknak! :D

Egyben vagyunk még, semmi nem történik.
Ma egész nap vásárolgattunk, de nem gondoltam volna, hogy így elfáradok a nap végére. Most fejeztem be a babszobába való polc festését, nyugi vízbázisú festék, nem ártalmas :wink:

Úgy néz ki, hogy megtudtam Apucit fűzni, hogy amíg a kórházban leszek, addig kukkancson be a fórumra és adjon hírt rólam. Nem ígérem, de valószínű megteszi :roll:

Ezt a tonikos dolgot még nem is hallottam. Eddig csak a szexet ajánlották, meg a nagyon fahéjas és szegfűszeges ételeket.

Tapasztaltaktól kérdezem, hogy kik a "normális" csecsemős nővérkék?

Szép estét!
marcsim

Marcsi!

Örülök, hogy minden rendben Veletek.

A csecsemős nővérkék engem is érdekelnének. Ennek kapcsán tovább is gombolyítanám a pénz kérdést: a csecsemősöknek kell, illik vagy nem pénzt adni??
ildi35

Sziasztok!!!
Ildi, én az első gyereknél adtam az egyiknek, de fogalmam sincs ki volt ő. Negyedorákig-félórákig állt az ágyam mellett és segített megtanulni szoptatni , amiről én annak elötte azt hittem, hogy csak betömöm a gyerek szájába és megy a dolog. Valakinek biztos.
Másodszorra nem adtam, senkinek sem kellett úgy igazán rámszánnia egy plusz percet sem és alig 2 és fél napot voltam bent.

Szerintem maradjunk annyiban a hálapénzzel, hogy akinek van és akar adni az fizessen, akinek meg nincs attól még kapja meg ő is a maximumot egy dokitól. De elvárni és markot tartani tényleg nem szabad.
Az elsőnél nekem is olyan szobatársam volt, aki szintén Mészinél szült, nagyon meg volt vele elégedve, de soha egy buznyákot sem adott neki. Fiatal egyedülálló anyuka volt. Ilyen is van.

Ha az utóbbi 2 oldalt egy doki meglátja, hát biztos nem lesz oda attól, hogy a zsebében turkálnak.Bár gondolom nagyon jól tudják, hogy ez egy örök téma.
Vendég

Sziasztok Anyucik!

Móni,
én is azt hallottam, hogy az "összebújás" megindítja a szülést, úgyhogy esetleg vedd rá Apát... :lol: Egyébként tényleg ákatlában +2 hetet számolnak a dokik, de az UH alapján szoktak pontosítani.

Pocakos Mamik,
a csecsemősők általában mind kedvesek és segítőkészek, de ha kérdésed van, menj oda hozzájuk, be nagyon nem jönnek az emberhez. Én Böbét szerettem a legjobban, ő fantasztikusan ért a picikhez és nagyon türelmesen elmagyarázza, hogy kell mellre tenni a babát. (Göndör barna hajú, barna szemű, nem túl magas)

Marcsi, hogy vagy? Nincs még semmi előzmény? Pont ma voltam babanézőben egy kismamánál, aki okt.1-re volt kiírva, de a tegnapi front kihozta a porontyot... Én azért még várnék egy kicsit, de irigylem, hogy túl van rajta. Még a táskámat is össze kéne pakolni :oops:

A hálapénzhez még csak annyit, hogy szerintem a szülésznők inkébb megérdemelnék, mint a dokik, hiszen a nehezét ők csinálják végig a kismamával és utána is inkább hozzá fordulnak, mint a dokihoz. Ez az én véleményem, lehet, hogy nem értetek egyet :lol:

Jó éjt mindenkinek,
Dorka
dorka77

Csajok, igazából... ahogy ti is mondjátok. Alapvetően utálom az elvárásokat, azért is mondtam, hogy ha adok, akkor azt csakis egy dolog miatt teszem: hálából és őszintén, nem "előre".
Tünde, igen, nekem is ugyanezt mondták. Senkit nem hagynának ellátás nélkül csak azért, mert nem "adott".

Igen, örök téma.

Cancan, szorítunk! Nem lesz semmi baj, a többieknek igaza van. :wink:
vbea

Huh Ildi, ez a 42. hét nagyon brutálisan hangzik. A fizikai része az egy dolog ( bár már néha estére csak mászom ) de lelkileg.... És hiába mutat jót a ctg, minden egyes nappal aggódok, hogy biztos okés-e bent minden, tiszta-e a víz stb... Dec.31-én lett pozitív a teszt, abból mínusz 14 ( ami kb. a beágyazódásnak kell ) az ugye 16-a, de tudom nagyjából, hogy mikor voltunk együtt, így tuti, nem ciklus végén fogant.
Azért köszönöm hogy bíztattok - csak azt a szót utálom nagyon, hogy "kitartás".
Holnap veszek 2 üveg tonicot és azt fogom inni. Bár iszom a vasfűteát is, és apa is be-be segít :) ha rá tudom venni magam, de a füle botját sem mozgatja a fiatalúr.
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:00-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:00-kor.
Vendég

Sziasztok!
Nekem a csecsemősök közül az említett Böbén kívül még Ági volt a kedvencem. Ő vékony, barna rövid hajú. Az ő habitusa passzolt a legjobban az enyémhez, és nagyon kedvesen nyugtatott, és nem várt el semmi eredményt, amikor nem volt tejem... pont akkor volt bent.
De Dorka is írta, mindneki szívesen segít, csak kérni kell. Gondolom, nem akarnak belemászni az intim szféránkba :)
Cancan, nagyon megértelek. Nekem csak 1 hetet kellett bent várnom, még csak a 37. hétben voltam, de tudom, mit érzel... Nem is mondok mást.
Andi, nem irigyellek hiszti ügyben, nem is tuodm, mit mondjak. Azt én is hallottam, hoyg akkor kell bilizni kezdeni, ha éjjel már nem pisil be, meg ha tudja, és mondja, mikor kell neki... De ebben saját tapasztalatom nincs :)
Tünde

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:01-kor.
Vendég

Kedves Ildi, Marcsi, Vbea, köszönöm a kedves fogadtatást,
Kedves Réka, Tünde, nektek pedig a gyors és megnyugtató választ! (azért reménykedem, hátha olvasta levelem még valaki más is, aki hozzá tud szólni a szülés Sándor dokinál -kérdésemhez)
Vbea teljesen jogos a leszúrás, hogy ne csak olvassalak benneteket, hanem írjak is, majd jobban igyekszem ezentúl, de az az igazság, hogy a gép, amin mindezt el tudom követni, napközben jogos tulajdonosával (a férjemmel) teszi a dolgát szerte a városban és csak késő délután ér haza. Nekem pedig a "nagylány" körüli szokásos esti teendők levezénylése után néha már pislogni sincs erőm, nemhogy levelet írni. (ráadásul ma azzal töltöttem el fölöslegesen egy csomó időt, hogy kreáltam két vonalzót a két gyermekemről, de sajnos valamiért nem tudom csatolni. Tapasztaltak, nálamnál kevésbé "bölcsészek" segítség!!! )
Cancan, kitartás, bár tudom, mindenki ezt mondja és bizony már nem lehet könnyű. Az én elsőszülöttemet anno egy alapos esti lilahagymázás hozta meg, bár ezt jó szívvel nem ajánlom, ha nem akarsz másnap hozzánk hasonlóan elsüllyedni a teljes kórházi gárda előtt. :lol: :lol: :lol: Ennél tényleg szalonképesebb a tonik!
És mindenkinek, aki képet küldött: ÁLOMSZÉPEK a csemetéitek, őszinte gratulációim!
inyianyi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:01-kor.
Vendég

Sziasztok!

Köszi az infókat a nővérkékről. Ha mindenki segítőkész, akkor nem fogom túlbonyolítani a témát. Odamegyek és kérdezek!
(De mondott a védőnőm egy jó tanácsot, mégpedig azt, hogy a kórházban a csecsemősök nagyon sokat tudnak ám segíteni (és sajnos nagyon sok helyen kiégett, mogorva nővérek dolgoznak) és szerinte érdemes egy segítőkész, szimpatikus nővért kiválasztani és a segítségét kérni....ha értitek mire gondol.)

Dorka! Számomra az egyetlen igazi előjel, hogy a közeljövőben talán szülni is fogok eddig az, hogy Kolos az egész napos és éjszakás hancúrozásával alábbhagyott. Lenyugodott a lelkem, persze még most is mocorog, de észrevehetően sokkal kevesebbet. A derekam is fájdogál, meg vannak nyilalások de fájásokat még nem érzek. Én nem bánnám, ha várna még egy hetet és jövőhéten, a kiírt időpontban érkezne. Akkora már lemegy a kórházban is a nagy dömping, állítólag. Bár mi apával mostanra számítottuk az érkezését, mivel tudjuk pontosan, hogy mikor fogant és nem középidőben, hanem egy héttel hamarabb :wink:

Ildi, Te hogy vagy? Akkor kedden megint találkozunk, jó lenne, ha most együtt ülhetnénk be a CTG-re és tudnánk dumálni! Nekem nem jött vissza a vizesedés, remélem Nálad sem!
marcsim

Megint Én....a nyákdugó az feltétlenül barnás vagy véres kell hogy legyen?
Most kijött belőlem valami, ilyen kocsonyás-géles állapotú, de teljesen vértől mentes és sárgás-fehéres színű....

Bocs, hogy korán reggel "ezzel" fárasztalak Titeket! :roll:
marcsim

Sziasztok!

Cancan, mint ahogy már Jube említette nekem is Vida a dokim és én is túlhordtam a babám, de nekem még annyi csavar is volt a dologban, hogy végül nem is Vidánál szültem, mert közben elment nyaralni, hanem Tóth dokinál. Én sem tudom mást mondani, mint amit már a többiek is mondtak, hogy nyugodj meg, nem fog bennmaradni a bébi és ha minden rendben akkor nem indítják meg a szülést, és ez tényleg nem is baj, hogy a természetre bízzák. Nekem annyival rosszabb volt, hogy már két hete bent voltam a kórházban, szóval engem lelkileg teljesen megviselt, hogy teltek-múltak a napok és semmi. Én is mindent bevetettem amit lehetett, vasfű tea, egy hétvégre haza is engedtek, házha természetes úton rá tudunk segíteni :), de az sem segített. Én a szülést megelőző nap ebéd után kimentem a kórházból és sétáltam egy nagyot. Szerintem nekem ez segített, mert hajnalban megindult, magától a szülés. Én tudom milyen érzés, főleg, hogy az utolsó napokban ez már tényleg teher, de hidd el, türelmesnek kell lenni, bármennyire is nehéz. És ahogy már a lányok is mondták, valószínű el is lett számolva, mert ugye a doki a menstruáció alapján mond egy dátumot, de hogy mikor fogant meg pontosan, azt maximum csak ti tudjátok. Lehet, mikor ezeket a sorokat írom, már a kórházban vagy. Értesíts minket, hogy mikor érkezett meg a várva várt baba.

Kismamák, nekem is Böbe és Ági volt a legszimpatikusabb a csecsemősök közül, de bármelyik csecsemős lesz ott, amikor bent vagytok, készüljetek fel, hogy mindenki más tanácsokkal fog ellátni. Aztán otthon majd ugyis ösztönösen jön minden és ügyesen beletanultok.

Olyan sok hozzászólás volt, hogy már nem is emlékszem, ki írta, elnézést kérek érte, de én is úgy gondolom, hogy ha nincs semmilyen komplikáció egy szülésen, akkor a szülésznőnek sokkal nagyobb szerepe van, mint a dokinak, szóval szerintem is sokkal inkább megérdemlik ők a több pénzt.

További szép hétvégét Mindenkinek!!

Orsi

Bocsánat, amiért ilyen hosszúra sikeredett

KépKép
osori

Szia Marcsim!

Nem. Egyáltalán nem kell, hogy "színes" legyen, bőven lehet tojásfehérje kinézetű is. Ezt Rákóczi Ági mondta. Úgyhogy nagyon is lehet, hogy megszabadultál tőle.
Én is hallottam, hogy a múlt héten fullon volt az osztály. Akárhogy is van most/ lesz a héten, én már SZÜLNI AKAROK. Ma beszerzek egy nagy üveg tonicot, hátha meghozza a várt eredményt. Hiába mutat minden vizsgálat jó eredményt én akkor fogok megnyugodni, ha a kezemben tarthatom végre a kisfiamat.

És nagyon köszönöm a bíztató szavakat Mindenkinek, jól esnek.
Lilluska: a kisfiad totál hasonlít a keresztfiamra. Hirtelen rápillantva le is döbbentem, hogy" mit keres itt?"

Lányok, a kiírás napja a betöltött 40. hét Nem? És az utána levő napok már 41. hétnek számítanak, jól tudom????
cancan

Orsi!

Remélem jársz ma még erre.....
És Vida fektetett be? Mikortól? Annyit vizsgálnak minden nap, hogy indokolt a befektetés? mert én 10 percre lakom a kórháztól inkább bemegyek napi kétszer. Nagyon nem akarok még plussz kórházi napokat bent tölteni feleslegesen, - van itthon egy kislányom, aki már totál kész van így is, hogy 4-5 napot anya kórházban lesz. Ez is már megvisel, de ha még plussz napok is rájönnek.....
cancan

Cancan!
Egy szülésznő tanácsolta, hogy a mellbimbó finom morzsolgatása (ami oxitocint termel) is beindíthatja a szülést. Ez olyan mintha a baba már szopizna. Méhösszehúzodást okoz. Én hétfő délután csináltam és hajnalban már megvolt Szofi. :D Talán segít! De egy biztos. Az a jó, ha a baba repeszti meg a burkot és indítja el a szülést, mert az azt jelenti, hogy felkészült a megszületésre. Na aggódj! Azért kell ilyen gyakran vizsgálatra menned, mert a doki is vigyázni akar rátok! Sok sikert és gyors, komplikáció-mentes szülést kívánok minden finiselő kismamának!

Üdv. az Újjaknak!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Cancan, nyugodj meg, nekem azért kellett befeküdnöm, mert vesegörcseim voltak, aztán meg kiderült, hogy a májfunkciós eredményeim sem lettek jók. Szóval neked biztos, hogy nem kell befeküdnöd, majd csak a babával együtt! :)

KépKép
osori

Sziasztok!

Marcsi, egyben vagy még? Légyszi tudasd velünk is a történéseket, izgulunk Érted!!!!

Ildi, Te hogy állsz?

Cancan, persze Érted is, hogy most már tényleg babázhass. Öteletek látom, jöttek szép számmal, már csak próbálkozni kell.

Dorka
dorka77

Sziasztok lányok!

Köszönöm mindannyiótoknak,hogy nyugtatgattatok és enyhíteni igyekeztetek bánatomat!!!!!!!!!!!

Ma már jobban vagyok,megnyugodtam,de biztos lesz ez még másképp is. Marcsi,külön köszönöm!

Lilluska!Köszönöm a képet,a lányom detto így nézett ki,tegnapra már emberi volt a formája,úgyhogy nem ijedtek meg tőle a gyerekbuliban:-))

Megyek dolgomra,de ígérem,holnapra már a legjobb formában leszek!!
Puszi mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Durca! De jó olvasni soraid! Csak így tovább!!!!!

Nem is tudom, hogy érzem magam....elég szarul...bocs a kifejezésért. Mindenem fáj, de nem vajúdás ez, inkább csak szenvedés...nyűgös vagyok és ingerült, de szerintem csak a meleg miatt.
Mindenképp adok hírt, ha történik valami és köszönöm az aggódást lányok! Nagyon aranyosak vagytok!!!

Cancan, Ildi, Ti hogy érzitek magatokat?
marcsim

Lányok,
magzatvízvizsgálatot nem kellene már ilyenkor csinálni?
6.-ra voltam kiírva.
Egy másik fórumon jól feltuningoltak ez ügyben, mert ilyenkor már mindenkinek nézték.
cancan

Szia Marcsim!
Én pocsékul vagyok, nem tudom hogy lelkileg vagy fizikailag viselem rosszabbul, de padlón vagyok.
cancan

Cancan,

ne izgulj, én 6 napot hordtam túl Pannit, és nekem nem nézték meg a magzatvizet. Azt mondták, csak akkor nézik, ha a flowmetria eredménye rossz lenne. (Panni amúgy belekakilt a magzatvízbe, és nem a szüléskor, hanem korábban, és kutya baja sem lett tőle... akkor derült ki, amikor már a szülőszobán elfolyt a magzatvíz, és látta a Gabika, hogy szürke)

egyszóval ne aggódj!

Jube

Kép

Kép
jube

No és egy kérésem is van Hozzátok, Lányok....

HASFÁJÁSra tippeket kérnék tőletek a következőkön kívül:

- sok és hosszú böfiztetés
- édesköménytea
- babatea
- infacol
- gripe water
- masszázs
- tornáztatás
- szélcső
- normaflore

ezeket mind próbáljuk/próbáltuk, mindhiába. Van valakinek bármi más ötlete??? szegény éjjel arra sír fel, hogy pukkadásig feszül a hasa... :cry: a pukicső megoldja, de azért az nem az igazi.

a "majd kinövi" is sovány vigasz, mindenki ezt mondja....

köszi!

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Benének ma volt a szülinapi zsúrja. Szegénykém jól meglepődött, hyog mire flekelt egy csomó ember volt itt. Rengeteg ajándékot kapott, mind formabedobó :) Most van 3 hasonló :)
Tőlünk meg egy hintát kapott, apa előtte felfúrta a kampót neki.

Marcsi, asszem te kérdezted, adni illik-e a csecsemősnek. Én adtam, de úgy kellett becsempészni a csokijába, mert azt sem akarta elfogadni. Ők nem szoktak kapni.... De nálunk a férjem annyira örült, hogy Ágika úgy megnyugtatott, hoyg azt mondta, adjunk a csecsemősosztálynak is valamit... (meg nekem a császár miatt nem volt szülésznőm)
Valóban sok eltérő információt adnak a csecsemősök, de ha kiválasztod, ki az, akinek a tanácsai, habitusa leginkább illik hozzád, akkor jó végig rá hallgatni, még ha nincs is minden nap ő bent. Másrészt sokszor a sok ötlet be tud jönni.... Más póz, stb...
Egyébként ezután szeretnék majd a császárhoz is szülésznőt.... Jó, ha valaki ismerőshöz megy az ember ctg-re és az utlosó hetekben mindent meg lehet kérdezni...
Ráadásul a választott dokikhoz hasonlóan a választott szülésznőség is luxus!!! És nem jár nekünk :)

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:02-kor.
Vendég

Jube,
köszi, tudom hogy csak nyugtatni próbálsz, de sajnos nem sikerül nem aggódnom. Főleg, hogy nálatok is szurkos volt már a magzatvíz, s csak a szerencsén múlt, hogy nem lett következménye. Szerintem a 41. héten már igenis indokolt lenne a vizsgálat. Tudom magamról, hogy túl aggódós vagyok, de az én gyerekemről van szó, s pusztán a doki szavai bizonyíték nélkül nekem kevés.
cancan

Lilluska, nagyon köszönöm, holnap megpróbálom az általad javasolt módszerrel, remélem estére már látható is lesz a végeredmény.
Jube, csatlakozom Lilluska javaslatához: az én lányom is nagyon hasfájós volt eleinte és miután már mindent kipróbáltunk csak az alkaron lógatás (feje könyökhajlatunkban, hasa alkarunkon, végtagjai lógnak) hozott javulást, de az nagyon gyorsan és látványosan. Szerencsére mire kinövik az alkarod méretét, a nagy hasfájós korszak is elmúlik. Amúgy a Normaflore-t nem csak nagyobb gyerekek kaphatják?? Nekünk idén nyáron (akkor volt a lány 2,5 éves és átesett az épp aktuális játszótéri hasmenős víruskeringésen) ajánlotta először a gyerekorvosa; azt mondta, anyatejes csecsemőknek fél éves kor előtt nem tanácsos megzavarni a bélflóráját.
Üdv mindenkinek!
Inyianyi
inyianyi

Jube!
Az én nagylányom is nagyon hasfájós volt. Viszont ahogy betöltötte a 3. hónapot, egyik napról a másikra elvágták. Én is mindent kipróbáltam, de nem jött be. Az Espumisan gyerek cseppet próbáltátok? vagy meg kell kérdezni hogy van-e homeo bogyó hasfájásra. Én újjabban nagyon hiszek benne. Nagyon együtt érzek veletek. Szegény Kismanó! :cry: Mielőbbi jobbulást!

Cancan!
Teljesen meg tudlak érteni. Én is tiszta ideg lennék és csak a baba megszületése tudna megnyugtatni. Remélem mielőbb a karodban tarthatod! :D

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

köszi a reakciókat és a tippeket!

A normafloret a védőnő tanácsára a dokinéni tudtával adtuk, de semmit sem használt sajnos. az espumisant pedig nem próbáltuk ki, mert úgy tudom, ugyanaz a hatóanyag van benne, mint az infacolban, csak a gyártó más. vagy tévedek?

hát megkínódunk ezzel nagyon, bízom benne, hogy kinövi hamarosan.

Cancan, megértelek, hogy aggódsz. Tonicozz, egyél fűszereseket, és bújj össze a pároddal, csak kijön már a Kismanód!

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!!

Jó sokat írtatok!!!

Furcsa olvasni, milyen idegesek a finiselők! Nem rég még mi is ilyen helyzetben voltunk!! :D

Az újakat Isten hozta!!

Kiscsillag kéri, hogy holnap ne felejtsetek el drukkolni neki!!
Ma kapta meg az utolsó szurit!

A gyerekek édesek,és jó nagyok már!!

Nekem a csecsemős nővérek közül a Böbe, és a Judit volt a kedvencem. Tényleg nagyon fontos, hogy kiszűrjétek, mi az az infó, mait ti tényleg tudtok khasznosítani! Próbáljatok ki mindent, amit mondanak, de ha nem jön be, hagyjátok!!

Sok puszi!!

Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Nagyon finiselők mi van Veletek? Még mindenki egyben?

Cancan, szerintem ne izgulj, nem lesz semmi baj. Múlt héten (7.-én) voltam ctg-n egy kismamával, és ő aug. 30-ra volt kiírva, de még semmi jele nem volt a kismanónak, bár már befektették. Inkább a fent javasolt trükköket próbálgasd, hátha bejön, mert elég az a 4 nap a kórházból...

Jube,
én a Protexin Restore-t használtam, és nálunk pár nap alatt hatott is, sőt nálunkkaki-problémák is voltak és azon is segített. Azóta bármilyen pocak-baj van, azt szoktam adni Kristófnak és pár nap alatt rendet tesz. Persze anno én is próbáltam mindent, és kitartó masszázs is javított azért valamit.

Szép napot mindenkinek,
Dorka
dorka77

Sziasztok!
Bocs, hogy eltüntem, csak dolog volt-... :( már, ha dolognak lehet nevezni, ha kiderül a párom anyujáról, hgoy agydaganata van.... :( Megműtötték már, tegnap ébresztették műtétből.. remélem minden jó lesz.. tudom, hogy volt téma az anyósról.. hát annyit tennék hozzá, hogy anyum és anyósa=nagyanyám.. nem voltak puszi pajtások, mégis nekem a legjobb volt az életemben, hgoy ismerhettem.. Ezt kívánom Olivérnek is.. bár nekem nincs a legjobb kapcs vele... de nem is nekem kell ..
MIndegy..
Ja, üdv az újjaknak..
Kiscsillag meg a drukk, már rajtam van a szerencse gyűrüm.. a párom feledta rám.. én teljesen elfelejtettem, tehát innentől semmi gáz nem lesz.. Bocs, hgoy nem olvastam vissaz, majd.. de Tünde!Bene édes..naggyon- nem tudom,hogy írta-e már..
Jube! Sajna a pocit.. Mostanába egyedül sétálok a millenáris parkaban :( Barna Bergon kocsival.. ha jössz, jó lenne.. beszélhetnénk. A hasfájással tippem sincs, mi lájtosban beúsztuk.
Megyek.. majd visszatérek!
puszi

satuk

Ja, Jube!
NEm lehet, hogy túl gyakran etetsz? :) CSak gondolkodom.. hogy mi lehet..

satuk

Hello mindenki!

Ildi, Cancan eltűntetek, csak nem?

Nálunk nincs nagy változás. Ma is távozott nyákdugó. Egy kicsit könnyebben érzem magam, mint tegnap, de nagyon feszül a poci. Valahogy az ösztöneim azt súgják, hogy a héten kijön picúrka :roll:

Kiscsillagnak megy a drukkkk! DRUKDRUKDRUK!!!!! :wink:

Dóri, azt megtudhatom, hogy Kiscsillag melyik kórházba jár?
marcsim

Sziasztok!

Cancan,Én az első szülésem napján, kb. 2 órát lépcsőztem a Kútvölgyiben. Bejött. Csak szépen lassan, nyugodtan, csak hogy meg ne fulladj a levegőhiányban. Persze ez nem tanács, csak nekem bejött. Volt ott egy kismama, aki túlhordta és vele lépcsőztünk, jól elvoltunk. Aztán ő még hordta 1-2 napot.

Marcsim, légyszi írd meg, hogy Kiscsillag most hol tart éppen, mert teljesen lemaradtam és érdekelne, hogy mi van vele. Szerintem itt mindenki kiugrik majd a bőréből, ha Kisccsillag bejelenti végre a jó hírt. Én is nagyon drukkolok neki. Egy ismerősömnek, aki 40 éves, több évig nem lett gyereke, aztán lombikprogrammal lett kettő, most pár hete született meg a két kislánya. Olyan jó dolgok ezek.
Nekem a nyákdugó a szülés napján távozott, szerintem ma vagy holnap mész te is.........
Andi
andry

Kedves Inyianyi,

Én is Sándor dr-hoz járok, nekem nem emlegetett semmilyen császárt vagy programozott szülést. Sőt, még én vagyok kicsit kiakadva, hogy milyen laza.
Nekem is úgy ajánlották őt, tehát saját tapasztalatom a terhesgondozáson túl nincs vele, de nem tűnik vaskalaposnak.
Szerintem is, egy jó szülésznő kárpótolhat ha netán az orvos kicsit vaskalaposabb, úgyis ő van veled végig! De mondom mégegyszer, én nem tapasztaltam nála semmi ilyesmit, engem még a 30. héten is engedett volna repülni, mindig nyugtatgat és semmit sem misztifikál.
masni

Sziasztok!!

Szóval úgy tudom, Kiscsillag per pill a Kaáliba jár.
Most injekciókat kapott, hogy legyen rengeteg petesejtecskéje. Holnap megy uh- ra, megnézik, mi a helyzet, és aztán elméletileg lombik lesz!
Van egy blogja. Biztos nem haragszik, ha megadom az elérhetőségét:
www.kisbaba.freeblog.hu
Szóak itt mindent leír. Azért nem jön most, mert csak a rá váró dolgokra akar koncentrálni azt hiszem.

Drukkoljatok neki holnap!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Finiselők!
Mi ez a nagy csend? Csak nem ... ? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: